אני תמיד מחכה שימציאו איזה כדור חד פעמי שיקחו פעם בחודש ויקראו לו "כדור אנרגיה" שפשוט יתן לכל אחד את כ-ל האנרגיה שהוא זקוק לה!
וכוח!
לה-כ-ל!
יקרה,
כתבת כל כך כל כך הרבה דברים שקורים בו זנית ובטח שיהיה לחץ וחוסר כוח/זמן/יכולת/אחר לכולם יחד, בצורה שלא תיפגע אפילו במילימטר בשני.
רק הקורונה לבד - וואו. מלחיץ. ומה יהיה. ושלא נידבק. ושלא ידבקו אהובים שלנו. ושכל הכלכלה תישאר שפויה.
ושנוכל לנשום. ושלא יהיה סגר. אבל שגם נהיה בסדר.
ושהילדים יוכלו לראות חברים ועולם. וגם אנחנו. ושנוכל לראות את מי שאנחנו אוהבים. ולצאת לאן שאוהבים. ועוד ועוד
רק מהשורה הזו יש כל כך הרבה תקוות ורצונות ופחדים וחששות, אין לזה כמעט סוף.
ואז עבודה.
וואו. כמה צריך להספיק. להוכיח. לתרום. לתזז. לנסות. לג'נגל. נסיעות. הכנות. התארגנויות.
והורים. יקרים. שרק יהיו לנו בריאים. ולהיות במקום שתומך בהם, ולא רק שלא נתמך אלא גם תומך. ולראות אותם מזדקנים, ולראות אותם בקושי או כאב או חולי. שובר את הלב. דורש גם כוח פיזי. גם כוח נפשי. אינסוף כוחות.
שמאיפה נשאב את כולם מאיפה?
פוריות. כמה תפילות. כמה דמעות. כמה תחנונים. כמה מעקבים. כמה זריקות. כמה רופאים. כמה בירוקרטיות. כמה אכזבות. כמה יאוש. כמה כאב. כמה ייחול. כמה ציפייה. כמה כסף. כמה זמן. כמה נסיעות. כמה מחשבות על מה שיש ועל מה שאין. כמה לחץ מהזמן שעובר. להיות אפילו רק בתוך זה, או בתוך כל אחד בלבד- זה דורש ושואב כוחות ואנרגיות כה רבות!
ואיך בו זמנית נוכל הכל?
בת מצווה
כמה התרגשות. כמה הכנות. כמה דיבורים. כמה תיווך. כמה התארגנות. כמה תיאומים. כמה כסף. כמה זמן. כמה רצון שיהיה טוב. כמה התחדשות. כמה אהבה. כמה טוב.
דיאטה
כמה רצון. כמה יאוש. כמה כוחות. כמה תופס את כל זמן העירות ואולי גם בשינה. כמה תיכנון. כמה הכנה. כמה בישולים. כמה מחשבה. כמה רצון שוב. שנתקל ביאוש שוב. שגורם לנו לכעוס על עצמינו שוב. כמה כוחות נפש לשנות הרגלי חיים ודפוסים! כמה מאמץ. כמה שינוי. כמה אנרגיה בעשיית שינוי! כמה מלחמה בתת מודע. כמה מלחמה במודע. כמה מלחמה בעצמנו ועם עצמנו.
אז בטח שתרגישי לחץ!
וואו את רק אדם אחד מתוק ומכיל ומבין ולפעמים כמעט נסשעת מהצד שסופרוומן ועוזרת לכולם
אבל בסופו של יום את עם לב פועם של אדם חי. ולא מלאך. ולא שרף.
והאדם החי הזה מנסה כל כך הרבה
ורוצה כל כך הרבה
ומשתדל כל כך הרבה
ועושה טוב לאחרים כל כך הרבה
ורק שואף שיהיה טוב.
שבכל תחום יהיה טוב.
שרק יהיה להוירם טוב.
שרק יהיה לבת המצווה ולכל הילדים טוב.
שרק יהיה ת=לתינוקת טוב.
שרק יהיה עוד נשמה בעולם ועוד ילד שנעשה לו טוב.
שרק תהיה לכולםם פרנסה שאביא ויהיה להם טוב.
שרק כולם יהיו בריאים ולא יחלו בקורונה ויהיה להם טוב.
ושרק לי עצמי עם עצמי יהיה טוב.
אז כל כל כל מה שאת רוצה זה בסך הכל שיהיה טוב!
והלב הטוב הזה שלך
והרצון הכ"כ כנה ואמיתי ואוהב ומלא בנתינה הזה שלך פשוט לוקח את כ-ל האנרגיות שיש לו ונילחם בכמה חזיתות כדי שהטוב הזה גם יתממש ויצא מן הכוח אל הפועל.
אבל זה דורש המון כוח.
המון.
והמון אנרגיות. המון.
אז לפעמים פשוט הגוף צועק הצילו מרוב עומס.
וחלש, ועייף,
ורק רוצה לישון כל הזמן
ונכנס ללחץ
כי הוא רק רוצה הרי שיהיה טוב! אז הלחץ רק מבטא את הרצון הזה!
ואני רוצה שתאמרי לו:
אני שומעת אותך.
ואני יודעת שאתה כאן רק כדי שיהיה טוב לכולם.
ואני באמת מנסה, ה' עדי כמה שאני מנסה.
אבל רק תזכור ועל הדרך תזכיר גם לי אם לא קשה לך מדי - שנאי רק בנאדם.
ושאם הכל גדול עליי מדי בזמן נתון - מותר לי לעצור רגע. לנוח.
להאציל סמכויות למישהו אחר.
להתפנק.
לקחת חופש.
לבקש עזרה.
להשלים שינה.
להתמלא במה שמשמח אותי
ולפעמים פשוט לא לעשות כלום.
רק לבהות.
ולאגור כוח.
עד לפעם הבאה שאסתער על הכל כמו שרק אני יודעת לעשות.
אבל עכשיו?
עכשיו אני צריכה קצת רוגע. קצת הפוגה. קצת שקט. קצת כלום. קצת להיות בכלום ולא לדאוג לכלום ורק לקבל.
התנועה הזו של הנפש היא הכרחית,
בלי מנוחה חלילה כל אדם יכול לקרוס.
שימי את רגשי האשם שאת לא מספיק ולא מספיקה בצד לגמרי
את מספיק! ויותר מזה!
ואת מספיקה! מה שאת יכולה!
ומה שלא - תספיקי בעתיד. ב"ה.
את רק בנאדם.
חמוד ומתוק ויפה 
שבת שלום ומבורך :לב: