מחשבות לילהתתעלמו ממני

באמת שאני כותב את השורות האלה עם דמעות בעיניים
הרבה פעמים בחתונות ב"תתן אחרית" ו"אם אשכח" אני בוכה מצער אמיתי על הגאולה השלמה ובית המקדש
עכשיו הייתי בחתונה התחילו תתן אחרית בשורות הראשונות היה לי קצת רגש ופתאום בום יבש ואדיש כמו בלוק
ואני מנסה להתאמץ להתחבר ולהרגיש כי זה דבר שאני רוצה להצטער עליו, וכלום לא עוזר
ואז פתאום אני חושב לעצמי שאולי אני לא בוכה כי אני מתפדח מהחבר'ה, כולם שם מסביבי לא בוכים ורק אני יהיה רגשי או רוחני כזה
ואז ביקשתי מהצד הזה בי שמתפדח לזוז ופתאום גל של דמעות כיסופים לבית המקדש הציף אותי
וכששרו "אם לא אעלה את ירושלים על ראש שמחתי" חשבתי על זה שמה בעצם אומרים פה?(רובד מסוים כמובן, לא הפשט) אני לא יכול או רוצה תמיד להיות בצער על בית המקדש, אבל מה כן? שלפחות ברגעי השיא שלי ואני הכי מאושר ולא צריך כלום, ירושלים תהיה שם ואני אזכור שהיא חשובה וחסרה לי, וזה חיסרון כ"כ מהותי שמצד העיקרון צריך להיות איתנו תמיד
ואז כשחזרנו מהחתונה חשבתי קצת לעצמי
שאולי בעצם הרבה בעבודת ד' שלי ככה, שבאמת הנשמה שלי רוצה להיות תמיד מלאה בחיים ורגש בעבודת ד', ותכלס זה שהיא לא ככה זה נטו בגלל כל מיני פחדים חברתיים למיניהם

ווואלה זה מזה כואב לי שאני ככה
וחשבתי על זה שבעצם אולי זה לא רק אני ככה, לכל יהודי יש נשמה שרוצה חיים ורגש בעבודת ד', אבל יש פחדים וחשבונות, "אלוקים עשה את האדם ישר" עם רגש ורצון לקדושה אבל "המה ביקשו חשבונות רבים" כל מיני חשבונות של מה החברים או המשפחה או הסביבה תגיד, ומה אני יתחיל עכשיו להיות חסיד רוחני רגשי כזה?! שוואלה זה דבר מפחיד כי האדם פוחד שזה ישנה לו את כל האישיות שלו ואת מי שהוא, אז הוא לא רוצה
כי מי הוא מכיר שחי ככה? רק רבנים וצדיקים, ואני לא רוצה ולא מתאים לי להיות כזה כי יש לי תחומי עניין כשרונות רצונות ואופי שונה ואני לא רוצה לוותר עליהם

ואז קלטתי שיש לי כמה חברים שאני ממש מעריך אותם מהסיבה הזאת, למשל אחד שהוא בחור עירוניסט מגוש דן הולך עם ג'ינסים, ורואה סרטים וכדורגל והכל (סליחה שאני מציג את הדברים האלה כניגוד, בצורה כ"כ סטיגמטית ולא יפה, כי באמת הם לא, פשוט לרוב, לפחות באזורי, ככה זה נתפס, כאילו יש איזה טאבו לחבר'ה הדוסים או חסידים ושאבא שלהם למד בישיבה רצינית והוא היום איזה רב או משהו, והלוואי שזה לא יהיה ככה)
ובכל זאת הלוואי עליי כ"כ הרבה מסירות נפש כמו שלו על א"י ולחיות בפשיטות ובשיא הרגש והטבעיות את כל האידיאלים הגדולים שאני בעיקר מדבר עליהם, החל מחסד וכלה בלהאמין בגאולה וראשית צמיחת גאולתנו ובסגולה של כל יהודי, וזה לא שהוא למד את כל הדברים האלה, זה חינוך פשוט אצלו מהבית

ואולי באמת אני והחבר הזה מיוחדים, כי אני זכיתי לטבול במקווה של תורה שמאוד העצים את ההרגשה והחיבור שלי לנשמה שלי, והוא מחונך ככה מהבית
אבל אני רוצה להאמין ומאמין שלא, שבאמת כולנו ככה ורק מסתירים את זה בגלל כל מיני פחדים וסיבות
כמו שאני נזכר בט' באב הראשון שלי בישיבה, שעד אז תמיד הייתי בבית, ואז פתאום אני מגיע לישיבה ואני קולט שיש אשכרה חבר'ה שבוכים בקינות ובאיכה, ורציתי גם שכ"כ יהיה אכפת לי מבית המקדש, ואז פתאום נפתח לי משהו והתחלתי פשוט להתמלא בדמעות וצער על החורבן
ולא הבנתי מאיפה זה בא לי, כי זה לא שאני איזה מקדשניק או משהו וזה גם לא איזה נושא שלמדתי ואני יודע עליו יותר מידי, ודוגרי בשכל לא מבין מה כ"כ חסר לי בלי בית מקדש, ואז פשוט קלטתי שגם אם אני לא מבין, הנשמה שלי יודעת מה זה בית המקדש והיא מרגישה כמה הוא חסר ולכן היא בוכה, ובזכות היום המיוחד אני מצליח להתחבר אליה ובוכה את הכאב שהיא מבינה
ואני נזכר באיזה התוועדות אחת של אברך מתורת החיים שהייתי בה פעם, ולא כולם היו שם חסידים, והיה חבר'ה שנחשבו יחסית מחוספסים, ואז באמצע הוא ביקש מכולם לעצום עיניים ולהגיד "אני צריך חום ואהבה" ואני באמת עשיתי את זה, ולהפתעתי גיליתי שאשכרה כולם אמרו את זה, אז אני מאמין שאנחנו ככה בהרבה דברים, שאנחנו בפנים באמת כאלה, ואנחנו צריכים לחיות ככה, גם אם לא תמיד, ופשוט צריך לנתק את זה מכל הדברים הנלויים שהתרגלנו שבאים ביחד עם זה ולא מתאימים לנו
ונזכרתי בעוד התוועדות שהרב שם דיבר על מעלת השבת וכמה אנחנו משתוקקים ורוצים להרגיש את השבת, והוא באמת דיבר את זה עם רגש וחי את מה שאמר, ואז אחרי הדבר תורה שרנו "יה אכסוף" והוא היה ההכי טוב ומרומם ומרגש ששרתי בחיים שלי
וחשבתי לעצמי עכשיו, אולי באמת נארגן משהו כזה עכשיו איפה שאני לומד, מין חבור'ה כזאת בליל שישי, שקודם כל פותחים בהרגעה ונתינת חופש להיפתח, משהו בסגנון כמו "כולנו באמת רוצים את ד' ורוצים לאהוב אותו ולכסוף אליו, ואת זה הכי אפשר להרגיש בשבת, וכולנו באמת רוצים להרגיש את השבת ולהתגעגע אליה, אז בואו באמת ניפתח וניתן לעצמו להרגיש את הנשמה שלנו שהיא באמת ככה, ולא נפחד מזה", ואז אומרים איזה דבר תורה על מעלת וקדושת והעונג של השבת, לא איזה משהו כבד, זה יכול להיות דבר תורה של חמש דקות, העיקר שזה יהיה דברים שמעוררים את הלב ומגיעים מלב חי, ואז לשיר יה אכסוף ברגש בתור הכנה לשבת, שזה יכול להיות חזק ומרומם, ולהעיף ולשנות לגמרי את השבת
והלוואי שזה באמת יצליח לתפוס ולהפוך את החבר'ה פה לכאלה שחיים את העבודת ד' שלהם וזה יהיה חלק מהאוירה של הישיבה, וזה מה שהשבושים יראו, ואף אחד לא ייתפדח להיפתח כי זו תהיה האוירה, ומצד שני שזה לא  יסתור את החיים והסגנון והאופי של כל אחד, והישיבה לא תהיפך פתאום לאיזה ישיבה חסידית, אלא ישיבה רגילה שגם חבר'ה עירוניסטים וליטאים יוכלו לבוא אליה ולהישאר הם ביחד עם ה(לפחות לפעמים)רגש בעבודת ד'

ואחרי כל הדיבורים אין לי טיפת אומץ לעשות את זה, אני באמת מת מפחד ומחשש לבושה ופאדיחות ושזה לא ילך ולא יזרמו איתי, ויהפכו אותי לחי בסרט
אולי כשאני יהיה אברך מבוגר שכבר מעביר בית חם או משהו והחבר'ה מקבלים ממנו

אז טיפת האומץ שלי זה לפרסם את זה פה (גם אם מפצל"ש)
ואולי זה יעורר איזה יהודי או שמישהו מפה יעשה עם זה משהו... הלוואי
והלוואי באמת שכל דתי שרוצה להרגיש קדושה ואהבת ד', באמת יפתח להרגיש את זה בלי לפחד

ואי...לב אוהב

אצל בנים אולי יש באמת איזה חשש של מה יגידו... כי אולי פחות מקובל להיות רגשניים 

אבל אצל בנות זה יחסית טבעי

וכן בסביבה של תורת החיים זה די מקובל חח 

אישית אצלי אני ממש מחכה לרגעים האלו, שאין שכל ופשוט משהו בפנים נפתח ונפרץ כמו גאות כזאת של רגשות 

רק שליד אנשים זה אולי נראה מוזר וקצת לא נעים, אבל בפנים בפנים זאת הרגשה ממש עילאית אז אני ממש מבינה

וכמו שאמרת אני חושבת שבפנים יש את זה לכל אחד, ורק צריך קצת להזדכך לתת לנשמה להופיע...

כי באמת מצד השכל אני לא כזה מבינה למה צריך להצטער על חורבן הבית ומה זה באמת צער השכינה

אבל כמו שאמרת הנשמה יודעת ומרגישה ולכן אם מדברים על זה היא מתעוררת ומצטערת 

ולפעמים באמת גם הגוף נסחף לזה...(לא תמיד)

מצד שני תמיד אחרי שזה נגמר אני אומרת לעצמי "אוקי ומה הלאה? מה עכשיו?" "מה עושים עם הרגשות האלו?" "לאיפה מתקדמים מכאן?" 

יש עצהתתעלמו ממני
שאם יש מלא אורות אז צריך להכין כלים כדי לאחסן את האורות בהם, שישארו
אז לפחות אצל בנים אומרים שאחרי התוועדות טובה לשבת ללמוד ככה איזה סך זמן רציני

אבל גם בלי זה טוב, זה מראה שאתה עוד חי
וזה גם נותן לך אוויר לנשימה בשביל לצלול לחיים עם מלא כוח ורצון בעבודת ה'
נכון זה נותן מלא כוחות ורצון בעבודת ה'לב אוהב

אבל לא נראה לי שזאת המטרה להגיע לעוד ועוד התרגשויות כאלו או לחכות שזה יגיע

למרות שזה ממש כיף ומרגש שזה קורה

וכן, איך בנות בדיוק אמורות להכין כלים?... 

ותודה

ונראה לי לא דייקתי את השאלה

בתוך ההתרגשות אתה רוצה להגיע להתרגשות יותר גדולה 

ואחרי ההתרגשות אתה כאילו צמא לעוד דברים רוחניים...

ואח"כ באות גם שאלות של כאילו -למה זה היה עכשיו? ומה המטרה של זה? ומה זה בעצם אומר? 

באופן כללי צריך לחשוב מה אני לוקח מזהאבי(:
קבלה כלשהי או איזשהי הנהגה שונה כנ''ל לכל פעם שחווים חוויה רוחנית כלשהי, עונג שבת, שירי סד''ש וכו' אבל אפילו אם לא מוצאים איזה משהו(ממש ממש לא כדאי לנסות בכוח) תמיד נשאר רושם, נשארת התרוממת. זה אומנם דועך אבל לא נעלם וכשיש ספק באיזשהי סיטואציה בחיים לגבי יחסינו לאן עם קודשא להיזכר באותן מאורעות
קודםתתעלמו ממני
לאט לאט מתקדמים לשם והשיגרה נהיית יותר חזקה מבחינת עבודת ה' ודבקות
וגם זה כמו בשחייה שחייב לעצור מידי פעם לעלות לקחת אוויר ו... לחזור לצלול
הרגעים האלה הם גם מטרה שמנסים לחיות אותה כמה שיותר וזה לופ של התעלות מתמשך כל מצווה גוררת מצווה, וגם אמצעי בשביל לחיות את החיים כמה שיותר מתוך חיבור ל-ה' ועשיית רצונו
ובשביל כלי אתן גם יכולות ללמוד... לא בטוח שזה אותו דבר, אבל העיקרון הוא שכל התקדמות מעשית טובה היא כלי, אז זה יכול להיות ללמוד לעשות חסד לאהוב יהודים לחייך ולהתעניין
למרות שבאמת העבוידה של נשים זה דבר שלא ברור אצלי
ואי.. איזה כיף שמבינים... תודה ממש !לב אוהב

(זה לא ברור כי זה באמת אחר.. גם הרגש הטבעי שלהם אחר...)~אניגמה~

בדיוק יצא לי לחשוב עלזה לפני כמה ימים...

וזה גם חוץ מזה שהם בוכות יותר..

מנסה לענותהָיוֹ הָיָה

למרות שגם לי לא ברור בדיוק מהי ה"עבוידה" של נשים,

אבל מציע כמה דברים,

ראשית - גם לכן יש המון לימוד תורה, ברוך ה' אכשר דרא, ויש הרבה הרבה מה שבנות לומדות, ומפתחות עולם רוחני נפלא, ואני לא מדבר על לימוד גמרא... ניתן ללמוד תנ"ך היטב בדרך פשוטו של מקרא ובדרך הדרש, לחקור את מהלכי הפרשנים לסוגותיהם ואת דרכי הדרש בחז"ל, ללמוד אמונה - כוזרי, חובות הלבבות, וספרי רמח"ל הנהדרים, כמו דרך ה' ועוד, וכמובן - לימוד הלכה טוב, שנוגע לנשים בחיי היום יום, ואפשר ללמוד אותו לא רק כאפשרות ("היכי תמצי" בארמית, לא מצאתי תרגום מדוייק..) לדעת מה ההלכה, אלא לימוד לשם לימוד, לעומק.

שנית יש את עניין התפילה, שניתן רבות לעבוד ולעמול ולהתגדל בו, ואולי אפי' יש שם בקעה שנתגדרו בה נשים, וגם זה מתחבר לעניין הללמוד - יש כ"כ הרבה מה שאפשר להעמיק בתפילה, הן בביאורי תפילה, הן במהותה, וכמובן - לפתח את הרגש הנכון בה.

וכמובן - כמו שכתב @תתעלמו ממני, יש הרבה מצוות מעשיות שניתן להתחזק בהן, כמו חסד ועוד.

ובנוסף - דווקא יש מעלה גם ברגעים האלה מצד עצמם, רגעים של דבקות בה', הם מאוד בעלי מעלה, גם בעצמיותם, ובנוסף - במציאות היא שהם משפיעים על הנפש ועל האישיות, אולי לאט לאט, אולי קשה לשים לב, אבל הם משפיעים היטב, אמנם כמובן כמו שכתבת בטוב טעם- צריך גם לקחת אותם הלאה "בידיים", לגרום להם באמת לשנות דברים בחיים, ואז זה יכול להיות לדוגמא באפשרויות שהבאתי, וכמובן יש עוד.

אגב, כשאני אומר שיש מעלה לרגעים האלה מצד עצמם - זה גם מתחלק ל2, החלק של כיסופים עצמיים, דבקות, שאיפות, וכו', והחלק של אבלות החורבן, כמיהה לגאולה, וכו', ומה שכתבתי עד כאן היה על החלק הראשון - אבל החלק השני דווקא עיקרו הוא ברגשות האלו עצמם, זה מה שה' רוצה, כמובן שגם ראוי שישפיע על פעילות למען החשת הקץ במהרה, אבל תכל'ס זה זה אבלות החורבן ו"ציפית לישועה", ואין קץ לתאר כמה זה משפיע למעלה,

מקווה שהועלתי.

ואי תשובה ממש טובה! תודה!לב אוהב

וגם נקדת בנקודות באמת חשובות

ומעניין מה שרשמת בסוף שזה מתחלק ל2... זה ממש ככה!!!

בשמחה!הָיוֹ הָיָה

כיף לשמוע שהועלתי.

אשריך צדיקדעתן מתחיל
אמרת להכין כלים? לך על זה! קח את מחשבות הלילה הנקיות שזכית להן ובנה מהן קומות גבוהות, וחבור'ה בליל שישי...
הלוואיתתעלמו ממני
אין לי מספיק אומץ אבל וואלה שנזכה!!!

אני נראה לי יותר יתמקד לבנתיים בלהתחזק בלימוד⁦

אבל אשריך אחי!
וואי איזה מטורף!אהבת ישראל תנצח

באמת אצל בנות זה קצת שונה כי הם הרבה יותר ריגשיות אבל זה באמת תלוי בחינוך של הבת ו.. וואי בחיים לא חשבתי על הדברים האלה כמו שהעלת פה זה מטורף באמת להצליח לבכות על בית המקדש בחיים לא הצלחתי להגיע לרמה הזאת מטורף שיש אנשים בגיל שלי שעושים את זה! זה ממש מיוחד! הלוואי שאני אזכה!

אני חושב שאני אדם מאוד שכלי אבל יש זמנים שפשוט הדמעותחסדי הים
פורצות וזה קורה לי הרבה פעמים כשאני נמצא לבד.

יש זמנים שזה קורה לי בחתונות ובפומבי אבל אני מתבייש שיחשבו שיש לי בעיה רגשית או שאני מתגאה וכדומה ואז נוצר אצלי סתירה פנימית שהדמעות גועשות אבל אני מרגיש לא טוב איך שמסתכלים עלי.
אני ממש מבינה אותך!אהבת ישראל תנצח

לפעמים מפדח שחושבים שאני ריגשית מידי או צדיקה מידי לכן באמת זה מטורף לבכות ככה בחתונות תפילה וזה..

וזה לא כזה עוזר שאומרים זה לא בושה לבכות כי לפעמים זה כן מפדח. אבל אני חושבת שזה פשוט חלק מהעבודה. לפעמים להשים את כל מה שחושבים עלי בצד זה משחרר

מכיר 😔תתעלמו ממני
היתה לי תקופה פעם שאחרי הארוחה בישיבה הייתי מחכה עם ברכת המזון עד שכל החבר'ה היו גומרים ורק אני הייתי נשאר לבד בחדר אוכל ואז הייתי מצליח לברך בכוונה ומעומק הלב

אשריך
אני לפעמים הייתי אוכל בזמנים אחרים. וואי אני מתגעגעחסדי הים
לברכות המזון האלו.
אני כבר לא במדרגה הזאת.
אשרי עם ישראל שיש להם געגוע עמוק בלב ל-ה'!
תסבירו ליאהבת ישראל תנצח

איך מגיעים לרמה כזאת שרוצים להתכוון בברכות ולבכות על בית המקדש אני רוצה להגיע לכל זה אבל זה לא הולך

איך עשיתם את זה?

מבקשים מה' זה קודם כל ...לב אוהב

וכמה שפחות תחשפי את עצמך להשפעות/מקורות שלא מהקדושה ככה תהיי "נקייה" יותר...

כלומר לדוג' שירים, סרטים, סדרות...ומשהו בפנים יוכל להשתחרר

בעיקרון הכלל הוא (שמעתי מהרב יורם זצ"ל) כמה שתמעיט בגשמיות אתה מוסיף ברוחניות...

אבל זה ממש בקצרה...

לדעתי אפשר ממש להרחיב על זה, פשוט אני ממהרת

ואם כבר נחשפתי לדבריםאהבת ישראל תנצח

הם גם אם אני רוצה וגם אם לא הם השפיעו... אז איך אפשר להוציא אותם מהראש כדי להיות נקי יותר?

אפשר לגמרי לגמרי...לב אוהב

קודם כל נמנעים מחשיפה נוספת

הרבה תפילות

בזמנים מיוחדים להקפיד יותר בתפילות עלזה, נגיד יוט ושבת, הילולה של צדיקים וכו'

לקרוא ספרים של צדיקים מדורות קודמים (יש קדושה בספרים האלו)

לדבר על זה עם ה'

הכל הולך לפי הרצון...

אה וכמובןלב אוהב

לעבוד על מידת הכעס

"שכל הכועס אם חכם הוא חכמתו מסתלקת ממנו ואם נביא הוא נבואתו מסתלקת ממנו..."

אז אולי זה לא דרגת נבואה, אבל אתה מרחיק ומסלק ממך שפע רוחני...

וואלהאהבת ישראל תנצח

תאכלס זה באמת קשור לכמה רוצים ולכמה משקיעים בזה... אבל בחיים באמת לא הבנתי את המשפטים על כעס תאכלס כשאתה כועס אז אפשר להגיד הכל כמה שזה מוריד והכל אבל אחרי שהאדם כועס אחרי שהאדם נרגע אז הוא יכול לחזור למדרגה שהוא היה למה שהכעס ישפיע עליו גם כשהוא רגוע?

אם את ממהרת אז תעני לי אחכ...

אם:הָיוֹ הָיָה

תפסיקי, ובמקביל תעסיק את הראש בדברים קדושים ורוחניים, לימוד, תפילה, וכו' זה פשוט ייצא לבד עם הזמן, לא להאבק בכח,

אצלי זה נבע מלימוד עמוק ושירה ל-ה'.חסדי הים
אבל אותה השתוקקות ל-ה', לתורה ולקדושה גם כן נבע מיצר הרע שלי להזניח את חיי העולם הזה ועובדה שלא התחתנתי עד היום.
לרצות את כבר רוצהתתעלמו ממני
בפועל את יכולה לנסות התבודדויות אם את בסגנון
ללכת ככה לאיזה מקום שאת שם לבד ויכולה להשתחרר בלי שיראו וישמעו אותך
ושאין לך שם כל מיני הסחות דעת או כל מיני דברים שיושבים עלייך ומפריעים לך להיות עצמך
ואז בפשטות לדבר עם ה' ולהגיד לו כמה שאת רוצה להיות קרובה אליו וכמה את רוצה להיות מחוברת לנשמה שלך ולעשות רצונו
וגם אם את לא מצליחה לדבר מהלב ומרגישה קצת אטימות אז אפשר לצעוק לה' על זה שכואב לנו שאנחנו רוצים ושיעזור לנו להיפתח ולהיטהר
וגם ה' שומע אותך ושולח לך סיעתא דשמיא
וגם בטבעיות זה לדברר על משהו מטמיע אותו בך
וואלה שבאמת תהיה לך סיעתא דשמיא
הבא ליטהר מסייעין בידו
וואי..תופסת אומץ
עבר עריכה על ידי תופסת אומץ בתאריך ו' בתמוז תש"פ 17:32
ריגשת ממש בשיתוף שלך. תודה.
הרעיון שלך מדהים ואני מאמינה שיש עוד סביבך שמרגישים כמוך גם אם קשה להם לשתף, ואולי תוכל להיות שליח גם עבורם, ובזכותך הם ייצטרפו.
יכול להיות שזה תהליך שאתה צריך לעבור, ובע"ה יגיע הזמן שזה יהיה מדויק לך ותרגיש מוכן. אבל אני מאמינה שאם לאט לאט תאפשר לעצמך לעשות שינוי תפיסה קטן ולהתרגל לרעיון, להפנים אותו, לדמיין אותו, ולהעצים את מי שאתה מבפנים - אז הוא כבר לא יהווה עבורך אתגר.

כנראה שבאמת בחברת בנים הנושא של הבעת רגשות תופס יותר משקל מצד התפיסות החברתיות, אבל ממש כואב וחבל שבגללן תתאפק עם הרעיון.
הרי זה בא כל כך מבפנים. זו הנשמה שזועקת ומבקשת קירבה והגעגוע שלה כל כך אמיתי... במיוחד שכתבת פה בכל כך הרבה השתוקקות וגעגוע, מרגישים את זה. עולה לך קריאה פנימית, וזה מדהים. הלוואי שתקשיב לה.

לפעמים, קשה להוריד את האורות והרעיונות הגדולים לפרקטיקה כי עלול להיות משהו שאולי מעיב וחוסם קצת נפשית. (מה גם שאיפה שיש פונטציאל גדול של קדושה יש גם מניעות שמצריכות התגברות).. ככל שאנו מסירים חסימות וקליפות, כך יותר ויותר מזדככים ומתקרבים רוחנית. ולפעמים נצרך איזשהו שינוי קטן בתפיסה מבחינה פסיכולוגית כדי לקבל את האומץ לשמוע לבקשת אמת שעולה בך.

אז יכול להיות שהעבודה שלך היא גם נפשית ולא רק רוחנית. זאת אומרת, נפשית - עם הראש, לא להיבהל מהספקות והפחדים שהוא מציף, דוגמת "מה יגידו ואיך זה ייראה". אלא לשמוע אותם, לתת להם מקום, אבל לא בהכרח לשמוע בקולם, ולנסות להבין אותם, שהרצון שלהם להגן עלייך.. להחזיר להם חמלה ואהבה. לעזור להם לראות בך את הטוב שבך ולקבל את עצמך כפי שאתה, שזה הרבה מעבר להגדרות של דימוי עצמי ותפיסות של עבר, נורמות חברתיות וכ'ו - וממילא הדבר ישפיע על העמדה הרוחנית, כך שתאפשר להתקדמות לפרוץ ולהתעצם כמו שבאמת אתה מבקש בפנים.

וכן להפך, לתת מקום לרוחניות, להמשיך להעמיק בלימוד תורה, לנסות להתבודד ולהתפלל על זה ובאופן כללי על קירבת אלוקים, וממילא ההתקדמות תשפיע ותמוסס תפיסות ישנות ומגבילות שהראש התרגל לאחוז בהן.

אני מבינה את החשש מכך ששינוי כזה עלול לטלטל, להרעיד ולהפוך את עולמך, אבל זה לא כך.. זה שינוי נעים, קשוב, אמיתי, לרובד אחר שהתגלה לך ומבקש עליית מדרגה ומקום בלב שלך, בעבודת השם שלך. זה חופש אמיתי ומלא אהבה.

אולי יעזור לנסות לעזוב את ההגדרות ואת השיפוטיות של הראש, ולראות כמה שהם תעתוע של המוח, שנוח לו לחשוב שהוא שולט במצב ומנהל ויודע, אבל בסוף מתחת להגדרות נמצא פשוט לב פועם, נשמה טהורה שמחוברת למקור אלוקי. והגעגוע הזה קורע לב... אך לב שבור הוא הכי שלם שיש. כי להרגיש אותו זה להתקרב לבורא עולם, שמאפשר להכיר בחוסר שבמציאות, ולחוש געגוע לשלמות האמיתית שחסרה.. וכרגע אין דבר יותר שלם מזה במציאות חיינו.

כתבתי קצת ארוך ומבולגן אז מקווה שהצלחת להבין ושהדברים בע"ה יתיישבו על הלב.
..בוגרת קטנה

צדיק אתה!!

צדיק

ומה שיש לי להגיד לך מנסיון אישי אל תחשוב על מה יגידו, זה הכי מיותר בעולם, הדברים שנראים לנו כהכי פדחניים בעולם מהצד לא נראים כ'כ נורא, תנסה, גם אם לא ילך לך לא יקרה כלום, אנשים יעריכו את זה, מבטיחה לך וגם אם לא הם ישכחו מזה אחרי כמה שעות או ימים אבל אתה תישאר עם ההרגשה שניסית

בהצלחה עם זה

כולנותתעלמו ממני
"ועמך כולם צדיקים"
רק צריך לדעת להיפתח ולתת לזה להתגלות ולהתבטא
פתחו לי פתח כחודו שלך מחט...
והלוואי שזה היה כזה פשוט להתעלם מהסביבה לצערי אני כבר קצת כווי וכבוי ואיך אומרת הגמרא מי שנכווה ברותחים אחרי זה נזהר גם בפושרים

שה' יעזור לי להתגבר על זה
אתה מדהיםארלט

וואלה באמת יישר כחאבי(:
אני חושב שיותר מהכל צריך לשחרר, לבכות. כך לך פינה שקטה, ככה באיזה ערב של התרוממות רוח, לשמוע איזה שיר, ולבכות את תיקון חצות, לא חייב הכל..(לקרוא כן לבכות לא) למה שאתה מתחבר ככה מילה פה פס' שם, בטח הפס' שגם כולנו מכירים מכל השירים. ולאט לאט מפעם לפעם אתה מבין ומרגיש את הגדולה הזאת החיבור לעמ''י. ואתה יכול להיות בחתונה ולבכות מבפנים ומתוך זה לרקוד עם כולם. מי שבוכה בחורבנה הוא ששמח בבניינה. קרה לי גם לפני שבועיים שאחד הרמים העביר לנו שיעור אמונה כזה וביקש ממני לקרוא איזה סיפור על גמ''ח והרגשתי את הדמעות לוחצות החוצה. לקבל אותן, לא להתנגד, וחלפו שם דמעה שניים, אף אחד לא שם לב(אני מקווה!!) אמנם לא פתחתי את הברז עד הסוף אבל בשום אופן לא להתנגד לזה. אגב ממליץ בחום ללמוד מה הרמחל אומר במסילת ישרים במידת החסידות על הצורך של החסיד לבכות על ירושלים
וואו איזה יהודי מתוקוהוא ישמיענואחרונה
אתה נשמע ממש צדיק, ומחובר לנשמה שלך.
אתה כל כך צודק.. השכל שלנו- הנשמה- כל כך מחוברת לעולם שלנו (ע''י הרגש שבאמצע האדם שמחבר), ורק צריך להסיר את כל העטיפות, המחיצות, החומות- שמקשות עלינו להיות מודעים לזה..

התרגשתי.
כל הכבוד לך
אתה נשמע אדם באמת עמוק ופנימי, ומיוחד מאוד
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.אחרונה

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פאחרונה

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo

צריך ללחוץ על שיחות אישיות בתפריט הצד ולא בתוך הכרטיס האישי

אכן זה מבלבל

תודהבחור עצוב
בינתיים נעלמו לי כל השיחות האישיות. 
כנראה המשוחח השניoo

העביר להסטוריה

אם לוחצים על 'הסטוריה' רואים את כל השיחות הסגורות

לא נוראבחור עצובאחרונה
זה לא באמת חשוב 
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוטאחרונה

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,