מחשבות לילהתתעלמו ממני

באמת שאני כותב את השורות האלה עם דמעות בעיניים
הרבה פעמים בחתונות ב"תתן אחרית" ו"אם אשכח" אני בוכה מצער אמיתי על הגאולה השלמה ובית המקדש
עכשיו הייתי בחתונה התחילו תתן אחרית בשורות הראשונות היה לי קצת רגש ופתאום בום יבש ואדיש כמו בלוק
ואני מנסה להתאמץ להתחבר ולהרגיש כי זה דבר שאני רוצה להצטער עליו, וכלום לא עוזר
ואז פתאום אני חושב לעצמי שאולי אני לא בוכה כי אני מתפדח מהחבר'ה, כולם שם מסביבי לא בוכים ורק אני יהיה רגשי או רוחני כזה
ואז ביקשתי מהצד הזה בי שמתפדח לזוז ופתאום גל של דמעות כיסופים לבית המקדש הציף אותי
וכששרו "אם לא אעלה את ירושלים על ראש שמחתי" חשבתי על זה שמה בעצם אומרים פה?(רובד מסוים כמובן, לא הפשט) אני לא יכול או רוצה תמיד להיות בצער על בית המקדש, אבל מה כן? שלפחות ברגעי השיא שלי ואני הכי מאושר ולא צריך כלום, ירושלים תהיה שם ואני אזכור שהיא חשובה וחסרה לי, וזה חיסרון כ"כ מהותי שמצד העיקרון צריך להיות איתנו תמיד
ואז כשחזרנו מהחתונה חשבתי קצת לעצמי
שאולי בעצם הרבה בעבודת ד' שלי ככה, שבאמת הנשמה שלי רוצה להיות תמיד מלאה בחיים ורגש בעבודת ד', ותכלס זה שהיא לא ככה זה נטו בגלל כל מיני פחדים חברתיים למיניהם

ווואלה זה מזה כואב לי שאני ככה
וחשבתי על זה שבעצם אולי זה לא רק אני ככה, לכל יהודי יש נשמה שרוצה חיים ורגש בעבודת ד', אבל יש פחדים וחשבונות, "אלוקים עשה את האדם ישר" עם רגש ורצון לקדושה אבל "המה ביקשו חשבונות רבים" כל מיני חשבונות של מה החברים או המשפחה או הסביבה תגיד, ומה אני יתחיל עכשיו להיות חסיד רוחני רגשי כזה?! שוואלה זה דבר מפחיד כי האדם פוחד שזה ישנה לו את כל האישיות שלו ואת מי שהוא, אז הוא לא רוצה
כי מי הוא מכיר שחי ככה? רק רבנים וצדיקים, ואני לא רוצה ולא מתאים לי להיות כזה כי יש לי תחומי עניין כשרונות רצונות ואופי שונה ואני לא רוצה לוותר עליהם

ואז קלטתי שיש לי כמה חברים שאני ממש מעריך אותם מהסיבה הזאת, למשל אחד שהוא בחור עירוניסט מגוש דן הולך עם ג'ינסים, ורואה סרטים וכדורגל והכל (סליחה שאני מציג את הדברים האלה כניגוד, בצורה כ"כ סטיגמטית ולא יפה, כי באמת הם לא, פשוט לרוב, לפחות באזורי, ככה זה נתפס, כאילו יש איזה טאבו לחבר'ה הדוסים או חסידים ושאבא שלהם למד בישיבה רצינית והוא היום איזה רב או משהו, והלוואי שזה לא יהיה ככה)
ובכל זאת הלוואי עליי כ"כ הרבה מסירות נפש כמו שלו על א"י ולחיות בפשיטות ובשיא הרגש והטבעיות את כל האידיאלים הגדולים שאני בעיקר מדבר עליהם, החל מחסד וכלה בלהאמין בגאולה וראשית צמיחת גאולתנו ובסגולה של כל יהודי, וזה לא שהוא למד את כל הדברים האלה, זה חינוך פשוט אצלו מהבית

ואולי באמת אני והחבר הזה מיוחדים, כי אני זכיתי לטבול במקווה של תורה שמאוד העצים את ההרגשה והחיבור שלי לנשמה שלי, והוא מחונך ככה מהבית
אבל אני רוצה להאמין ומאמין שלא, שבאמת כולנו ככה ורק מסתירים את זה בגלל כל מיני פחדים וסיבות
כמו שאני נזכר בט' באב הראשון שלי בישיבה, שעד אז תמיד הייתי בבית, ואז פתאום אני מגיע לישיבה ואני קולט שיש אשכרה חבר'ה שבוכים בקינות ובאיכה, ורציתי גם שכ"כ יהיה אכפת לי מבית המקדש, ואז פתאום נפתח לי משהו והתחלתי פשוט להתמלא בדמעות וצער על החורבן
ולא הבנתי מאיפה זה בא לי, כי זה לא שאני איזה מקדשניק או משהו וזה גם לא איזה נושא שלמדתי ואני יודע עליו יותר מידי, ודוגרי בשכל לא מבין מה כ"כ חסר לי בלי בית מקדש, ואז פשוט קלטתי שגם אם אני לא מבין, הנשמה שלי יודעת מה זה בית המקדש והיא מרגישה כמה הוא חסר ולכן היא בוכה, ובזכות היום המיוחד אני מצליח להתחבר אליה ובוכה את הכאב שהיא מבינה
ואני נזכר באיזה התוועדות אחת של אברך מתורת החיים שהייתי בה פעם, ולא כולם היו שם חסידים, והיה חבר'ה שנחשבו יחסית מחוספסים, ואז באמצע הוא ביקש מכולם לעצום עיניים ולהגיד "אני צריך חום ואהבה" ואני באמת עשיתי את זה, ולהפתעתי גיליתי שאשכרה כולם אמרו את זה, אז אני מאמין שאנחנו ככה בהרבה דברים, שאנחנו בפנים באמת כאלה, ואנחנו צריכים לחיות ככה, גם אם לא תמיד, ופשוט צריך לנתק את זה מכל הדברים הנלויים שהתרגלנו שבאים ביחד עם זה ולא מתאימים לנו
ונזכרתי בעוד התוועדות שהרב שם דיבר על מעלת השבת וכמה אנחנו משתוקקים ורוצים להרגיש את השבת, והוא באמת דיבר את זה עם רגש וחי את מה שאמר, ואז אחרי הדבר תורה שרנו "יה אכסוף" והוא היה ההכי טוב ומרומם ומרגש ששרתי בחיים שלי
וחשבתי לעצמי עכשיו, אולי באמת נארגן משהו כזה עכשיו איפה שאני לומד, מין חבור'ה כזאת בליל שישי, שקודם כל פותחים בהרגעה ונתינת חופש להיפתח, משהו בסגנון כמו "כולנו באמת רוצים את ד' ורוצים לאהוב אותו ולכסוף אליו, ואת זה הכי אפשר להרגיש בשבת, וכולנו באמת רוצים להרגיש את השבת ולהתגעגע אליה, אז בואו באמת ניפתח וניתן לעצמו להרגיש את הנשמה שלנו שהיא באמת ככה, ולא נפחד מזה", ואז אומרים איזה דבר תורה על מעלת וקדושת והעונג של השבת, לא איזה משהו כבד, זה יכול להיות דבר תורה של חמש דקות, העיקר שזה יהיה דברים שמעוררים את הלב ומגיעים מלב חי, ואז לשיר יה אכסוף ברגש בתור הכנה לשבת, שזה יכול להיות חזק ומרומם, ולהעיף ולשנות לגמרי את השבת
והלוואי שזה באמת יצליח לתפוס ולהפוך את החבר'ה פה לכאלה שחיים את העבודת ד' שלהם וזה יהיה חלק מהאוירה של הישיבה, וזה מה שהשבושים יראו, ואף אחד לא ייתפדח להיפתח כי זו תהיה האוירה, ומצד שני שזה לא  יסתור את החיים והסגנון והאופי של כל אחד, והישיבה לא תהיפך פתאום לאיזה ישיבה חסידית, אלא ישיבה רגילה שגם חבר'ה עירוניסטים וליטאים יוכלו לבוא אליה ולהישאר הם ביחד עם ה(לפחות לפעמים)רגש בעבודת ד'

ואחרי כל הדיבורים אין לי טיפת אומץ לעשות את זה, אני באמת מת מפחד ומחשש לבושה ופאדיחות ושזה לא ילך ולא יזרמו איתי, ויהפכו אותי לחי בסרט
אולי כשאני יהיה אברך מבוגר שכבר מעביר בית חם או משהו והחבר'ה מקבלים ממנו

אז טיפת האומץ שלי זה לפרסם את זה פה (גם אם מפצל"ש)
ואולי זה יעורר איזה יהודי או שמישהו מפה יעשה עם זה משהו... הלוואי
והלוואי באמת שכל דתי שרוצה להרגיש קדושה ואהבת ד', באמת יפתח להרגיש את זה בלי לפחד

ואי...לב אוהב

אצל בנים אולי יש באמת איזה חשש של מה יגידו... כי אולי פחות מקובל להיות רגשניים 

אבל אצל בנות זה יחסית טבעי

וכן בסביבה של תורת החיים זה די מקובל חח 

אישית אצלי אני ממש מחכה לרגעים האלו, שאין שכל ופשוט משהו בפנים נפתח ונפרץ כמו גאות כזאת של רגשות 

רק שליד אנשים זה אולי נראה מוזר וקצת לא נעים, אבל בפנים בפנים זאת הרגשה ממש עילאית אז אני ממש מבינה

וכמו שאמרת אני חושבת שבפנים יש את זה לכל אחד, ורק צריך קצת להזדכך לתת לנשמה להופיע...

כי באמת מצד השכל אני לא כזה מבינה למה צריך להצטער על חורבן הבית ומה זה באמת צער השכינה

אבל כמו שאמרת הנשמה יודעת ומרגישה ולכן אם מדברים על זה היא מתעוררת ומצטערת 

ולפעמים באמת גם הגוף נסחף לזה...(לא תמיד)

מצד שני תמיד אחרי שזה נגמר אני אומרת לעצמי "אוקי ומה הלאה? מה עכשיו?" "מה עושים עם הרגשות האלו?" "לאיפה מתקדמים מכאן?" 

יש עצהתתעלמו ממני
שאם יש מלא אורות אז צריך להכין כלים כדי לאחסן את האורות בהם, שישארו
אז לפחות אצל בנים אומרים שאחרי התוועדות טובה לשבת ללמוד ככה איזה סך זמן רציני

אבל גם בלי זה טוב, זה מראה שאתה עוד חי
וזה גם נותן לך אוויר לנשימה בשביל לצלול לחיים עם מלא כוח ורצון בעבודת ה'
נכון זה נותן מלא כוחות ורצון בעבודת ה'לב אוהב

אבל לא נראה לי שזאת המטרה להגיע לעוד ועוד התרגשויות כאלו או לחכות שזה יגיע

למרות שזה ממש כיף ומרגש שזה קורה

וכן, איך בנות בדיוק אמורות להכין כלים?... 

ותודה

ונראה לי לא דייקתי את השאלה

בתוך ההתרגשות אתה רוצה להגיע להתרגשות יותר גדולה 

ואחרי ההתרגשות אתה כאילו צמא לעוד דברים רוחניים...

ואח"כ באות גם שאלות של כאילו -למה זה היה עכשיו? ומה המטרה של זה? ומה זה בעצם אומר? 

באופן כללי צריך לחשוב מה אני לוקח מזהאבי(:
קבלה כלשהי או איזשהי הנהגה שונה כנ''ל לכל פעם שחווים חוויה רוחנית כלשהי, עונג שבת, שירי סד''ש וכו' אבל אפילו אם לא מוצאים איזה משהו(ממש ממש לא כדאי לנסות בכוח) תמיד נשאר רושם, נשארת התרוממת. זה אומנם דועך אבל לא נעלם וכשיש ספק באיזשהי סיטואציה בחיים לגבי יחסינו לאן עם קודשא להיזכר באותן מאורעות
קודםתתעלמו ממני
לאט לאט מתקדמים לשם והשיגרה נהיית יותר חזקה מבחינת עבודת ה' ודבקות
וגם זה כמו בשחייה שחייב לעצור מידי פעם לעלות לקחת אוויר ו... לחזור לצלול
הרגעים האלה הם גם מטרה שמנסים לחיות אותה כמה שיותר וזה לופ של התעלות מתמשך כל מצווה גוררת מצווה, וגם אמצעי בשביל לחיות את החיים כמה שיותר מתוך חיבור ל-ה' ועשיית רצונו
ובשביל כלי אתן גם יכולות ללמוד... לא בטוח שזה אותו דבר, אבל העיקרון הוא שכל התקדמות מעשית טובה היא כלי, אז זה יכול להיות ללמוד לעשות חסד לאהוב יהודים לחייך ולהתעניין
למרות שבאמת העבוידה של נשים זה דבר שלא ברור אצלי
ואי.. איזה כיף שמבינים... תודה ממש !לב אוהב

(זה לא ברור כי זה באמת אחר.. גם הרגש הטבעי שלהם אחר...)~אניגמה~

בדיוק יצא לי לחשוב עלזה לפני כמה ימים...

וזה גם חוץ מזה שהם בוכות יותר..

מנסה לענותהָיוֹ הָיָה

למרות שגם לי לא ברור בדיוק מהי ה"עבוידה" של נשים,

אבל מציע כמה דברים,

ראשית - גם לכן יש המון לימוד תורה, ברוך ה' אכשר דרא, ויש הרבה הרבה מה שבנות לומדות, ומפתחות עולם רוחני נפלא, ואני לא מדבר על לימוד גמרא... ניתן ללמוד תנ"ך היטב בדרך פשוטו של מקרא ובדרך הדרש, לחקור את מהלכי הפרשנים לסוגותיהם ואת דרכי הדרש בחז"ל, ללמוד אמונה - כוזרי, חובות הלבבות, וספרי רמח"ל הנהדרים, כמו דרך ה' ועוד, וכמובן - לימוד הלכה טוב, שנוגע לנשים בחיי היום יום, ואפשר ללמוד אותו לא רק כאפשרות ("היכי תמצי" בארמית, לא מצאתי תרגום מדוייק..) לדעת מה ההלכה, אלא לימוד לשם לימוד, לעומק.

שנית יש את עניין התפילה, שניתן רבות לעבוד ולעמול ולהתגדל בו, ואולי אפי' יש שם בקעה שנתגדרו בה נשים, וגם זה מתחבר לעניין הללמוד - יש כ"כ הרבה מה שאפשר להעמיק בתפילה, הן בביאורי תפילה, הן במהותה, וכמובן - לפתח את הרגש הנכון בה.

וכמובן - כמו שכתב @תתעלמו ממני, יש הרבה מצוות מעשיות שניתן להתחזק בהן, כמו חסד ועוד.

ובנוסף - דווקא יש מעלה גם ברגעים האלה מצד עצמם, רגעים של דבקות בה', הם מאוד בעלי מעלה, גם בעצמיותם, ובנוסף - במציאות היא שהם משפיעים על הנפש ועל האישיות, אולי לאט לאט, אולי קשה לשים לב, אבל הם משפיעים היטב, אמנם כמובן כמו שכתבת בטוב טעם- צריך גם לקחת אותם הלאה "בידיים", לגרום להם באמת לשנות דברים בחיים, ואז זה יכול להיות לדוגמא באפשרויות שהבאתי, וכמובן יש עוד.

אגב, כשאני אומר שיש מעלה לרגעים האלה מצד עצמם - זה גם מתחלק ל2, החלק של כיסופים עצמיים, דבקות, שאיפות, וכו', והחלק של אבלות החורבן, כמיהה לגאולה, וכו', ומה שכתבתי עד כאן היה על החלק הראשון - אבל החלק השני דווקא עיקרו הוא ברגשות האלו עצמם, זה מה שה' רוצה, כמובן שגם ראוי שישפיע על פעילות למען החשת הקץ במהרה, אבל תכל'ס זה זה אבלות החורבן ו"ציפית לישועה", ואין קץ לתאר כמה זה משפיע למעלה,

מקווה שהועלתי.

ואי תשובה ממש טובה! תודה!לב אוהב

וגם נקדת בנקודות באמת חשובות

ומעניין מה שרשמת בסוף שזה מתחלק ל2... זה ממש ככה!!!

בשמחה!הָיוֹ הָיָה

כיף לשמוע שהועלתי.

אשריך צדיקדעתן מתחיל
אמרת להכין כלים? לך על זה! קח את מחשבות הלילה הנקיות שזכית להן ובנה מהן קומות גבוהות, וחבור'ה בליל שישי...
הלוואיתתעלמו ממני
אין לי מספיק אומץ אבל וואלה שנזכה!!!

אני נראה לי יותר יתמקד לבנתיים בלהתחזק בלימוד⁦

אבל אשריך אחי!
וואי איזה מטורף!אהבת ישראל תנצח

באמת אצל בנות זה קצת שונה כי הם הרבה יותר ריגשיות אבל זה באמת תלוי בחינוך של הבת ו.. וואי בחיים לא חשבתי על הדברים האלה כמו שהעלת פה זה מטורף באמת להצליח לבכות על בית המקדש בחיים לא הצלחתי להגיע לרמה הזאת מטורף שיש אנשים בגיל שלי שעושים את זה! זה ממש מיוחד! הלוואי שאני אזכה!

אני חושב שאני אדם מאוד שכלי אבל יש זמנים שפשוט הדמעותחסדי הים
פורצות וזה קורה לי הרבה פעמים כשאני נמצא לבד.

יש זמנים שזה קורה לי בחתונות ובפומבי אבל אני מתבייש שיחשבו שיש לי בעיה רגשית או שאני מתגאה וכדומה ואז נוצר אצלי סתירה פנימית שהדמעות גועשות אבל אני מרגיש לא טוב איך שמסתכלים עלי.
אני ממש מבינה אותך!אהבת ישראל תנצח

לפעמים מפדח שחושבים שאני ריגשית מידי או צדיקה מידי לכן באמת זה מטורף לבכות ככה בחתונות תפילה וזה..

וזה לא כזה עוזר שאומרים זה לא בושה לבכות כי לפעמים זה כן מפדח. אבל אני חושבת שזה פשוט חלק מהעבודה. לפעמים להשים את כל מה שחושבים עלי בצד זה משחרר

מכיר 😔תתעלמו ממני
היתה לי תקופה פעם שאחרי הארוחה בישיבה הייתי מחכה עם ברכת המזון עד שכל החבר'ה היו גומרים ורק אני הייתי נשאר לבד בחדר אוכל ואז הייתי מצליח לברך בכוונה ומעומק הלב

אשריך
אני לפעמים הייתי אוכל בזמנים אחרים. וואי אני מתגעגעחסדי הים
לברכות המזון האלו.
אני כבר לא במדרגה הזאת.
אשרי עם ישראל שיש להם געגוע עמוק בלב ל-ה'!
תסבירו ליאהבת ישראל תנצח

איך מגיעים לרמה כזאת שרוצים להתכוון בברכות ולבכות על בית המקדש אני רוצה להגיע לכל זה אבל זה לא הולך

איך עשיתם את זה?

מבקשים מה' זה קודם כל ...לב אוהב

וכמה שפחות תחשפי את עצמך להשפעות/מקורות שלא מהקדושה ככה תהיי "נקייה" יותר...

כלומר לדוג' שירים, סרטים, סדרות...ומשהו בפנים יוכל להשתחרר

בעיקרון הכלל הוא (שמעתי מהרב יורם זצ"ל) כמה שתמעיט בגשמיות אתה מוסיף ברוחניות...

אבל זה ממש בקצרה...

לדעתי אפשר ממש להרחיב על זה, פשוט אני ממהרת

ואם כבר נחשפתי לדבריםאהבת ישראל תנצח

הם גם אם אני רוצה וגם אם לא הם השפיעו... אז איך אפשר להוציא אותם מהראש כדי להיות נקי יותר?

אפשר לגמרי לגמרי...לב אוהב

קודם כל נמנעים מחשיפה נוספת

הרבה תפילות

בזמנים מיוחדים להקפיד יותר בתפילות עלזה, נגיד יוט ושבת, הילולה של צדיקים וכו'

לקרוא ספרים של צדיקים מדורות קודמים (יש קדושה בספרים האלו)

לדבר על זה עם ה'

הכל הולך לפי הרצון...

אה וכמובןלב אוהב

לעבוד על מידת הכעס

"שכל הכועס אם חכם הוא חכמתו מסתלקת ממנו ואם נביא הוא נבואתו מסתלקת ממנו..."

אז אולי זה לא דרגת נבואה, אבל אתה מרחיק ומסלק ממך שפע רוחני...

וואלהאהבת ישראל תנצח

תאכלס זה באמת קשור לכמה רוצים ולכמה משקיעים בזה... אבל בחיים באמת לא הבנתי את המשפטים על כעס תאכלס כשאתה כועס אז אפשר להגיד הכל כמה שזה מוריד והכל אבל אחרי שהאדם כועס אחרי שהאדם נרגע אז הוא יכול לחזור למדרגה שהוא היה למה שהכעס ישפיע עליו גם כשהוא רגוע?

אם את ממהרת אז תעני לי אחכ...

אם:הָיוֹ הָיָה

תפסיקי, ובמקביל תעסיק את הראש בדברים קדושים ורוחניים, לימוד, תפילה, וכו' זה פשוט ייצא לבד עם הזמן, לא להאבק בכח,

אצלי זה נבע מלימוד עמוק ושירה ל-ה'.חסדי הים
אבל אותה השתוקקות ל-ה', לתורה ולקדושה גם כן נבע מיצר הרע שלי להזניח את חיי העולם הזה ועובדה שלא התחתנתי עד היום.
לרצות את כבר רוצהתתעלמו ממני
בפועל את יכולה לנסות התבודדויות אם את בסגנון
ללכת ככה לאיזה מקום שאת שם לבד ויכולה להשתחרר בלי שיראו וישמעו אותך
ושאין לך שם כל מיני הסחות דעת או כל מיני דברים שיושבים עלייך ומפריעים לך להיות עצמך
ואז בפשטות לדבר עם ה' ולהגיד לו כמה שאת רוצה להיות קרובה אליו וכמה את רוצה להיות מחוברת לנשמה שלך ולעשות רצונו
וגם אם את לא מצליחה לדבר מהלב ומרגישה קצת אטימות אז אפשר לצעוק לה' על זה שכואב לנו שאנחנו רוצים ושיעזור לנו להיפתח ולהיטהר
וגם ה' שומע אותך ושולח לך סיעתא דשמיא
וגם בטבעיות זה לדברר על משהו מטמיע אותו בך
וואלה שבאמת תהיה לך סיעתא דשמיא
הבא ליטהר מסייעין בידו
וואי..תופסת אומץ
עבר עריכה על ידי תופסת אומץ בתאריך ו' בתמוז תש"פ 17:32
ריגשת ממש בשיתוף שלך. תודה.
הרעיון שלך מדהים ואני מאמינה שיש עוד סביבך שמרגישים כמוך גם אם קשה להם לשתף, ואולי תוכל להיות שליח גם עבורם, ובזכותך הם ייצטרפו.
יכול להיות שזה תהליך שאתה צריך לעבור, ובע"ה יגיע הזמן שזה יהיה מדויק לך ותרגיש מוכן. אבל אני מאמינה שאם לאט לאט תאפשר לעצמך לעשות שינוי תפיסה קטן ולהתרגל לרעיון, להפנים אותו, לדמיין אותו, ולהעצים את מי שאתה מבפנים - אז הוא כבר לא יהווה עבורך אתגר.

כנראה שבאמת בחברת בנים הנושא של הבעת רגשות תופס יותר משקל מצד התפיסות החברתיות, אבל ממש כואב וחבל שבגללן תתאפק עם הרעיון.
הרי זה בא כל כך מבפנים. זו הנשמה שזועקת ומבקשת קירבה והגעגוע שלה כל כך אמיתי... במיוחד שכתבת פה בכל כך הרבה השתוקקות וגעגוע, מרגישים את זה. עולה לך קריאה פנימית, וזה מדהים. הלוואי שתקשיב לה.

לפעמים, קשה להוריד את האורות והרעיונות הגדולים לפרקטיקה כי עלול להיות משהו שאולי מעיב וחוסם קצת נפשית. (מה גם שאיפה שיש פונטציאל גדול של קדושה יש גם מניעות שמצריכות התגברות).. ככל שאנו מסירים חסימות וקליפות, כך יותר ויותר מזדככים ומתקרבים רוחנית. ולפעמים נצרך איזשהו שינוי קטן בתפיסה מבחינה פסיכולוגית כדי לקבל את האומץ לשמוע לבקשת אמת שעולה בך.

אז יכול להיות שהעבודה שלך היא גם נפשית ולא רק רוחנית. זאת אומרת, נפשית - עם הראש, לא להיבהל מהספקות והפחדים שהוא מציף, דוגמת "מה יגידו ואיך זה ייראה". אלא לשמוע אותם, לתת להם מקום, אבל לא בהכרח לשמוע בקולם, ולנסות להבין אותם, שהרצון שלהם להגן עלייך.. להחזיר להם חמלה ואהבה. לעזור להם לראות בך את הטוב שבך ולקבל את עצמך כפי שאתה, שזה הרבה מעבר להגדרות של דימוי עצמי ותפיסות של עבר, נורמות חברתיות וכ'ו - וממילא הדבר ישפיע על העמדה הרוחנית, כך שתאפשר להתקדמות לפרוץ ולהתעצם כמו שבאמת אתה מבקש בפנים.

וכן להפך, לתת מקום לרוחניות, להמשיך להעמיק בלימוד תורה, לנסות להתבודד ולהתפלל על זה ובאופן כללי על קירבת אלוקים, וממילא ההתקדמות תשפיע ותמוסס תפיסות ישנות ומגבילות שהראש התרגל לאחוז בהן.

אני מבינה את החשש מכך ששינוי כזה עלול לטלטל, להרעיד ולהפוך את עולמך, אבל זה לא כך.. זה שינוי נעים, קשוב, אמיתי, לרובד אחר שהתגלה לך ומבקש עליית מדרגה ומקום בלב שלך, בעבודת השם שלך. זה חופש אמיתי ומלא אהבה.

אולי יעזור לנסות לעזוב את ההגדרות ואת השיפוטיות של הראש, ולראות כמה שהם תעתוע של המוח, שנוח לו לחשוב שהוא שולט במצב ומנהל ויודע, אבל בסוף מתחת להגדרות נמצא פשוט לב פועם, נשמה טהורה שמחוברת למקור אלוקי. והגעגוע הזה קורע לב... אך לב שבור הוא הכי שלם שיש. כי להרגיש אותו זה להתקרב לבורא עולם, שמאפשר להכיר בחוסר שבמציאות, ולחוש געגוע לשלמות האמיתית שחסרה.. וכרגע אין דבר יותר שלם מזה במציאות חיינו.

כתבתי קצת ארוך ומבולגן אז מקווה שהצלחת להבין ושהדברים בע"ה יתיישבו על הלב.
..בוגרת קטנה

צדיק אתה!!

צדיק

ומה שיש לי להגיד לך מנסיון אישי אל תחשוב על מה יגידו, זה הכי מיותר בעולם, הדברים שנראים לנו כהכי פדחניים בעולם מהצד לא נראים כ'כ נורא, תנסה, גם אם לא ילך לך לא יקרה כלום, אנשים יעריכו את זה, מבטיחה לך וגם אם לא הם ישכחו מזה אחרי כמה שעות או ימים אבל אתה תישאר עם ההרגשה שניסית

בהצלחה עם זה

כולנותתעלמו ממני
"ועמך כולם צדיקים"
רק צריך לדעת להיפתח ולתת לזה להתגלות ולהתבטא
פתחו לי פתח כחודו שלך מחט...
והלוואי שזה היה כזה פשוט להתעלם מהסביבה לצערי אני כבר קצת כווי וכבוי ואיך אומרת הגמרא מי שנכווה ברותחים אחרי זה נזהר גם בפושרים

שה' יעזור לי להתגבר על זה
אתה מדהיםארלט

וואלה באמת יישר כחאבי(:
אני חושב שיותר מהכל צריך לשחרר, לבכות. כך לך פינה שקטה, ככה באיזה ערב של התרוממות רוח, לשמוע איזה שיר, ולבכות את תיקון חצות, לא חייב הכל..(לקרוא כן לבכות לא) למה שאתה מתחבר ככה מילה פה פס' שם, בטח הפס' שגם כולנו מכירים מכל השירים. ולאט לאט מפעם לפעם אתה מבין ומרגיש את הגדולה הזאת החיבור לעמ''י. ואתה יכול להיות בחתונה ולבכות מבפנים ומתוך זה לרקוד עם כולם. מי שבוכה בחורבנה הוא ששמח בבניינה. קרה לי גם לפני שבועיים שאחד הרמים העביר לנו שיעור אמונה כזה וביקש ממני לקרוא איזה סיפור על גמ''ח והרגשתי את הדמעות לוחצות החוצה. לקבל אותן, לא להתנגד, וחלפו שם דמעה שניים, אף אחד לא שם לב(אני מקווה!!) אמנם לא פתחתי את הברז עד הסוף אבל בשום אופן לא להתנגד לזה. אגב ממליץ בחום ללמוד מה הרמחל אומר במסילת ישרים במידת החסידות על הצורך של החסיד לבכות על ירושלים
וואו איזה יהודי מתוקוהוא ישמיענואחרונה
אתה נשמע ממש צדיק, ומחובר לנשמה שלך.
אתה כל כך צודק.. השכל שלנו- הנשמה- כל כך מחוברת לעולם שלנו (ע''י הרגש שבאמצע האדם שמחבר), ורק צריך להסיר את כל העטיפות, המחיצות, החומות- שמקשות עלינו להיות מודעים לזה..

התרגשתי.
כל הכבוד לך
אתה נשמע אדם באמת עמוק ופנימי, ומיוחד מאוד
צירופי מקרים ותחושות בטןשפוי

מחפש לקרוא סיפורים אמיתיים אישיים שקשים להבנה, תחשבו על הדבר הכי הזוי/'על-טבעי' שקרה לכם אי פעם? מי שרוצה לשתף בסיפור ארוך או אישי מדי, מוזמן בשמחה לפרטי!

בניסוח אחר לשאלה, מה צירוף המקרים הכי הזוי שקרה לכם, או תחושת בטן שפשוט צדקה ב-100% והצילה אתכם? מקווה שהבנתם מה אני מחפש...

סיפור מהלחימהיהודי שואף לטוב

במהלך פעילות זיהה אחד החיילים דמויות חמושות ללא קסדה, שלפי כל הסבר הגיוני אינם מכוחותינו.

ביקש אישור ירי מהסמל. לפי ההוראות באותה הפעילות הוא היה צריך לאשר בעצמו. משום מה חשש והעלה למ"מ. גם הוא יכל לאשר משום מה העלה למ"פ, והוא העלה למ"ד. שמענו בקשר את המג"ד מורה למ"פ לירות, המ"פ מורה למ"מ, המ"מ מורה לסמל והסמל נותן פקודת 'אש' לחייל. בשבריר השנייה בין פקודת האש' ללחיצה על ההדק, החייל מזהה שאחד המזוהים שם קסדה. הוא ממתין רגע עם הירי ומעלה לסמל את הדיווח, כי הוא חושש שזה בכל זאת כוחותינו. זה עולה לבירור למעלה ומתברר שאלו חיילים שבאמצע פעילות עלו על גג של בית שהם לא צריכים להיות בו בכלל, שהוא שטח השמדה, כנראה כדי לחפש קליטה.

קוראים לזה נס.

מטורף לגמרישפוי

סיפור נוסף מהלחימהיהודי שואף לטוב

טנק מהכח שלנו היה תקולוהגיע למגרש טיפולים אחורי באיזה מוצב בעזה. זה היה אחרי ימים מתישים מאד לצוות, ואיכשהו שכחו לפרוק את כלי הנשק בטנק. הטק הגיע לשם בערב יום כיפור. בליל יום כיפור עבד אחד הטכנאים בתוך הטנק, ובטעות לחץ וירה צרור מהמאג. הטנק היה מכוון ממרחק של עשרות מטרים בלבד, לתוך מניין של תפילת ליל יום כיפור, עם עשרות רבות של מתפללים. הטכנאי ידע את זה, והוציא את הראש מהטנק, מוכן לראות את התמונה שהולכת להיצרב לו בראש לכל החיים. הוא רואה מולו טנק. בלי שום הסבר הגיוני, כשיש מקומות חנייה פנויים בצורה מסודרת, הגיע כמה דקות קודם מפקד טנק והחליט לחנות את הכלי שלו כך שיחסום את הטנק המטופל, והלך. הטנק שלו ספג את כל הצרור, והנזק היחיד מהאירוע היה מפקד שקיבל ריתוק 28 על חשבון חופשת השחרור שלו😬

ניסים.

וואו. באמת ניסי ניסיםנקדימון

ועוד מהלחימה. טרי.יהודי שואף לטוב

פעילות בלבנון. כוח החי"ר צריך לכבוש ווילה ענקית, 3 קומות. לא רוצים להיכנס דרך הדלת מחשש שהיא מחוברת למטען. טנק יורה כדי לפתוח פתח כניסה, ובמקום חדר שיתפוצץ, פיצוץ ענק, הגג עף וכל הוילה נדלקת בבעירה מטורפת תוך שנייה. הבית היה ממולכד.

צריכים להגיד הגומל, נכון?נחלת

תלוי סיטואציה. בכל מקרה הוראה רווחתיהודי שואף לטוב

לברך כשמסיים תקופת לחימה. שיצא מכלל סכנה.

יש לי המון... הנה כמהכולנו הביתה

1.שני בני דודים שלי רבו והיו בנתק חצי שנה.

בשבת חלמתי שבני דודים שלי מתחבקים, וקמתי בוכה. ממש דמעות זולגות וזולגות, נדיר מאד.

ביום ראשון התקשרתי לבן דוד והוא אמר שבשבוע שעבר הם השלימו...!

2.בסעודת פסח התווכחנו ולא הסכמתי על דבר תורה, ואז אמרתי משפט גאוותי 'למדתי הרבה תורה, לא נראית לי דעתך'. ובביס הבא המצה דקרה ופצעה אותי בחיק. ממש ננעצה לי בחיך, זה ממש כאב (אף פעם לי קרה לי ככה). ואז אמרתי שזה קרה זה היא לחם ענוה ואמונה, ולא הייתי בענוה ואמונה...

3. הוצאתי מהפה משפט קשה לה', 'אין סיכוי שאני אעמוד בניסיון'. ואחרי שנייה השפרצתי דאורדוראנט והוא עף לי כמעט לפה (אף פעם לא קרה לי). כאילו לומר לי אל תגיד דבר כזה...

4. למדתי תורה, והיתה אזעקה ולא היה לי כח ללכת לממ''ד, ובשנייה הבאה הגעתי לקטע בגמ': "שאם היה קורא ובא, פוסק. (רמז שאני צריך להפסיק...) לא פסק מאי? אמר ר' מיאשה בר בריה דריב''ל עליו הכתוב אומר וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם" (כלומר בגלל שאני לומד את המשפטים - לא יחיו = סכנה)

יש אנשים צדיקים בפורום הזה.....באמת.נחלת

שמעתי פעם משפט יפהחוזר תמיד לאשתי

סימנים מחפשים בשבת.

כלומר: סימנים מחפשים בדברים הטובים שקורים לנו.

אחרת אנחנו הופכים את הבריאה כולה למשהו מיסטי, שכל היום מרמז לנו כמה אנחנו לא טובים

יש משפט שאומרSeven

"אם תלכו איתי בקרי אלך איתכם בחמת קרי"

פירוש שלמדתי שאומר אם אדם אומר מקרה כשה' מסמן לו דברים אזהוא מגיע למצב שצריך ללכת איתו בחמת קרי (לא ברמזים קטנים)

אנחנו יהודים מאמינים בהשגחה ומאמינים בקב"ה

לא אומרת להפוך עכשיו כל דבר אב ל לעיתים מסמנים לנו משמים

היה יום אחד של פיגועהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ט' באב תשפ"ו 15:37

נסעתי באזור שעה וחצי למקום ואחרי 2 שניות שהיינו שם היה לי תחושה עזה של לרצות לחזור בחזרה .. ברמה ש רגליים לקחו אותי משם

ואני אומרת לחברה בואי בואי נחזור עכשיו והיא אומרת לי למה? ואני לא יודעת להגיד לה

חזרנו נגד ההגיון איך שעלינו ויצאנו משם באוטובוס מכיוון השני מלא משטרות ...והבנו שאין דבר כזה סתם תחושה היה פיגוע מאוד קשוח שם וניצלנו ב" ה

עוד אירוע ..

בחור מאוד מוזר פנה אלי ואיך שהוא פנה ברחתי ממנו חשבתי שזהו נגמר אבל אז קלטתי ש

שחברות שלי מדברות איתו אני התעצבנתי שהן מדברות איתו ידעתי שיש לו כוונות לא טובות .

בדיעבד הבחור הזה מטריד סידרתי ..

וזהו לא באלי להמשיך את הסיפור

אבל ה' שומר

עוד סיפור אבל מטורף

ממש דאגתי שלא אספיק לעשות משהו חשוב לחברה שלי שהיתה כלה ואז נזכרתי בשיעור ששמעתי שמי שרוצה לעשות מצווה ה' יעזור לו אז מדאגה וחרדה ובכי לרוגע מטורף .. גם לא היו אוטובוסים ולא היה כלום

וה' באמת עזר משהו מפחיד נגד ההגיון ברמה שאנשים שהיו שם אמרו מה לעזאזל.. קיצר סיפור אישי מטורף ועד היום אני מזכירה לעצמי את הסיפור הזה שאם אתה מאמין במאה אחוז ה' לא שוכח והוא מייצר לך באותו רגע ישועה מטורפת

משהו נחמדפשוט אני..

לפני שנים רבות הייתי צריך להגיע לצפת לאירוע מסוים.

חברים שלי יצאו עם רכב מהמרכז, ואני חיכיתי להם בכביש 4 בתחנות האוטובוס שליד אוניברסיטת בר אילן.

בזמן שחיכיתי שיבואו עם הרכב, ניגשה אלי צעירה יהודיה שאינה ישראלית, ושאלה אותי באנגלית אם אני יודע איזה אוטובוס מגיע לצפת.

כמובן שהיא לא הייתה צריכה לעלות על אף אוטובוס 😏

פעם סידרתי איזה חדרון שהיה חצי מחסן חצי זולהאברהם יאיר שטרן

ובפינה של החדרון ישבו שני חב'רה, היתה לי איזה תחושה לא טובה בבטן, אמרתי להם - לכו. אחרי חצי דקה הארון נפל על איפה שהם ישבו...

כאילו חצי דקה ממש הם שמעו את ה"בום" של הנפילה...

יש ליSeven

שהייתי נערה התנפץ לי על הראש דלת זכוכית ענקית ויצאתי רק עם פצע ביד..אין הסבר הגיוני

קוראים לזה השגחה פרטית..יעל...אחרונה

מחליא אותי שבגלל משחק מטומטם כל העולם משתגעכְּקֶדֶם

מילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין

ץ

כמה אותנטי מצדךחתול זמני

לדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו.

מה אני אגיד לך:

מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן.

לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי.

ככה אני רואה את זה.

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

מי אמר שדוס אמור להיות אינטלקטואל אנין טעם?shaulreznik

כשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו.

אני לא חושב שהרב לנדו מהווה דוגמה ליהודיפשוט אני..

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

כל אחד צריך לשחררמבולבלת מאדדדד

גם דוסים, תתפלא.

ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא.

אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי.

איך רואים שיש שם מישהו שעודד אותך לצפותמשה

אבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית.

אממממ האמת לאמבולבלת מאדדדד

הוא לא מעודד אותי. לא מפריע לו אבל זה לא מעניין אותו בכלל... אני רואה לבד וצועקת על השחקנים מה לעשות. אהה, ותוך כדי צוחקת על השדרנים שאומרים על השחקנים מה הם אמורים לעשות כאילו זה עוזר

איזה קטעמשה

אז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ?

מעולם לא עניין אותימבולבלת מאדדדד

ואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע

אין לי בעיה שישחררו אבל שיעשו את זה בשושוכְּקֶדֶם

בעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות

למה זה חילול השם?פשוט אני..

ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה?

יש הבדל רב בין היגררות אחר תרבות המערב וביןפינג פונג

פעילות פנאי סתמית. בצפייה במשחקי ספורט - מלבד ביטול התורה ומשוב הלצים שבעניין - מתחברים לעולם הערכים הזר של תרבות המערב. זו פסיחה על שתי הסעיפּים. ומי שההבלים הללו תופסים אצלו מקום נכבד בנפש - ממקום זה שבנפשו נדחקת הקדושה.

טהרני לדעתיחתול זמני

לגבי ביטול תורה כאילו באמת שישבו וילמדו במקום לצפות

מי שצופה בין כה לא היה פותח גמרא בזמן הזה. ואם היה לו כח ללמוד הוא לא היה רואה.

וגם לגבי תרבות המערב מה כל־כך תרבות המערב בזה?

אם באמת זה משהו שתופש הרבה מהזמן ומהמקום בנפש אז אפשר לראות בזה בעיה

אם זה סתם עיסוק סתמי אני באמת לא רואה מה ההבדל בין לקרוא חדשות (הרבה יותר משחית את הנפש, מלא איסורים ולשון הרע), לבהות בקיר ולגרד את הבטן (מביא לידי שעמום), לקרוא ספר קריאה (מלא ברעיונות זרים ולפעמים גם בעייתיים), לבין לצפות בכדורגל שחוץ מאנשים שיודעים לרוץ יפה לא קורה שם כלום.

זו דוגמה קלאסית לביטול תורהפינג פונג
  • תרבות גוף חיצונית, נכרית, ושטותית שעומדת בסתירה לערכי תורת ישראל.

• לקרוא חדשות (לא בהגזמה) זה חשוב, להאמין ללשון הרע שלצערנו לעתים מופיעה בחדשות - אסור, ובאמת חמור.

• קריאת ספר יכולה להיות נפלאה/ סתמית/ לא ראוייה/ אסורה בהתאם לאופי הספר, אופי הקורא, והמקום הנפשי אותו חפצים למלא על ידי הקריאה. אך צפייה במשחקי ספורט זה שלילי באופן גורף.

ביטול תורה זה אומר שבזמן הזה יכולת ללמוד תורהחתול זמניאחרונה

ולא למדת.

אפשר לומר את זה על כל שנייה בחיים, אבל בסוף זה מונח רחב.

• עדיין לא הסברת למה, רק קבעת שזה ככה. בסך־הכל מדובר במשחק. מי שלוקח את המשחקים האלה קשה, כן, זאת בעיה של תרבות יוון. אחרת זה סתם כמו להסתכל על ריקוד או אומנות, שגם הם תרבות יפת. מה ההבדל בין זה לבין להסתכל במשחק שחמט? או לשחק בעצמך דמקה, כשאינך יכול ללמוד תורה?

• למה זה חשוב? ועדיף להסתכן באיסורי דאורייתא מאשר משהו שאין בו איסור קונקרטי?

• כל ספרי הקריאה שאינם סיפורי צדיקים בסוף מלאים בכל־מיני השקפות שאינן בהכרח תורניות, דמויות שאינן בהכרח תורניות, קריאה מעוררת רגשות והזדהות ומחשבה. בניגוד לזה ספורט זה סתם להסתכל איך אנשים רצים יפה. מה כל־כך שלילי בזה? איך בדיוק זה משפיע שלילית על הנפש? אחרי שראיתי ספורט, מה קרה לי? במה השתניתי לרעה?

נכון. למה לא? גם חרדים הם בני אדם, אחרי הכל....נחלת

דווקא למשחק הזה יש הרבה יתרונותמשה

ב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון.

הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל.

וואי, אם זה נכון זה מדהים.פינג פונג

ורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים).

יותר מחליא המרדף אחרי החפתים של הצעקה האחרונהנקדימון

או תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)...

כלה נאה וחסודה.... לא ככה? זה לא נחשב לשקר, נדמה לנחלת

בד"א? ביום חתונתהנקדימון

ולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק".

וכך או כך, גם לשקר יש גבולות.

אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות.

למה אתה כזה חמוץכְּקֶדֶם

נדבקתי ממךנקדימון

אבל אני כזה מתוקכְּקֶדֶם

אה, התכוונת במטפחי הבלורית וכו' אלינו?נחלת

לא עלה על דעתי. רק אחרי התגובה שלך הבנתי. שוב, אתה עם הלצופף שורות....באמת נקדימון, זה כבר מעייף.

תנחומיינקדימון

מה כזה רע בזה?advfb

מתי יש סיבוב שערים?אשר ברא

אני מכיר חבר'ה שעושים אחרי הנץ, רק בנים...ל המשוגע היחידיאחרונה

ביטוח מופקע על ג'יפחוזר תמיד לאשתי

קניתי לאחרונה ג'יפון חמוד, שטח טוב, עשיתי ביטוח חובה סבבה.

אחרי כמה חודשים אני רוצה להוסיף צד ג' ואני מקבל הצעות מופקעות, בסדר גודל של 6500 אלף ל11 חודש.

מה הסיפור?

מישהו יודע על ביטוח זול לגי'פ?

אין דבר כזה ''ביטוח זול'' שיתאים לכולםפשוט אני..אחרונה

כל חברה מחשבת אחרת את הסיכון שלה, בהתאם לנתוני הרכב ובהתאם לנתוני הנהג.

יכול להיות שאתה צעיר ואני לא, שאין לך עבר ביטוחי נקי ולאחרים יש, שהג'יפון שלך שונה משל אחרים...

אם הייתה חברת ביטוח אחת שהיא הייתה הכי זולה לכולם, האחרות היו פושטות רגל.

מניסיון אישי:

תבדוק בכל החברות הישירות, שזה ליברה, ביטוח ישיר, AIG, wesure. בנוסף תנסה באתר וובי שמכסה בעצם כמעט את כל שאר החברות.

לפעמים ההבדלים באמת מגיעים לאלפי שקלים, אבל אם אין לך עבר ביטוחי נקי 3 שנים לפחות אז באמת לא תקבל הצעות זולות...

התנהגות מוזרה בכבישחוזר תמיד לאשתי

קרה לי עוד פעם בעבר.

אני נוסע, עוצר במעבר חצייה, עוברת בחורה ופשוט נועצת בי מבט חודר לכל אורך החציה וגם אחר כך.

אני מסיט את המבט, ממש מובך, לא מבין מה קרה.

לא לבשתי פונפון על האף.

זה גם מבט ממש מטריד, חודר כזה. מצד שני לא נראה כועס או כאילו אני מוזר.

מה הסיפור? קרה לכם פעם?

ליצור קשר עין עם נהג כשאתה חוצה כביש124816

זו דרך טובה לוודא שרואים אותך ואתה יכול לחצות בבטיחות.

יכול להיות שאנשים עם חשש לחצות את הכביש מגזימים עם זה קצת יותר מהנצרך.

זה קטע של בטיחות בדרכיםחתול זמני

להסתכל על הנהג כשאתה חוצה

תודהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶםאחרונה

איך אתם בתשעה באב? מה הלו"זחוזר תמיד לאשתי

מבחינת תוכן, איך אתם ממלאים את היום?

היה יפה ומעניין שהשואל עצמו יפרט ואז ישאל אחרים …פ.א.
או שאתה @זיויק, שרק שואל ולעולם לא משתף מעצמו 
שנה שעברה בערב הייתי בכותל הקטןניגון🌿

ואוו היה מדהים ועוצמתי... ממליצה

ובבוקר פחות יש מה לעשות😒 אממ ללמוד קצת.. אולי ללכת שוב לכותל לסוף הצום 

תלוי במצב רוחאריק מהדרום

לפעמים שיעורים על אגדות החורבן

לפעמים מגילת איכה וספר איוב עם פרשנים

לפעמים שנ"צ ארוך

לפעמים שיטוט בפורומים וברשתות

השנה אני נאלץ לעבוד,חתול זמני

אשתדל לנסוע לכותל בל"נ.

שהייתי רווק הייתי נוסע לכותל.נפשי תערוג

בזמנו היו כמו מעגלי למידה מאולתרים באגדות החורבן וכו'. כך עד הבוקר. ותיקין

ואז חוזרים הביתה לשינה עד כמה שעות לפני הסוף הצום.

כיום יש ילדים קטנים על הראש. זה ממלא את היום

שיעורים על ט' באב בעיקרLavender

מגילת איכה, קינות.

קוראת ספרים על חורבן הבית

ספרים על השואה/ גירוש גם באים בטוב

קוראים את מגילת איכה 2-3 פעמים מלבד הקריאות בבית הפינג פונג

אפשר עם התרגום גם, או עם מפרשים.

קוראים את החצי הראשון של ספר ירמיה מלבד נבואות הנחמה, ונבואות פורענות ביחזקאל ותרי עשר.

קוראים בלופים א. מזמורים עד, עט, פח, ו- קלז בתהלים.

עושים חשבון נפש, מנסים לבכות, אם מצליחים - נהדר, לא מצליחים - בוכים בלב על כך שאנחנו כל כך רחוקים ממקדש, נבואה, והשראת שכינה שאפילו לבכות על היעדרם לא מסוגלים.

ובסוף היום, מתבטסים על כך שלא עמדנו במצופה מאיתנו מבחינת עבודת ה' המיוחדת של יום מרומם ונורא זה.

סליחה על הרוח הקודר של הדברים.

שבת מלאה בשמחה לכולם!

כנראה בלילה באזור שערי הר הבית והכותל,ל המשוגע היחידי

סיבוב שערים אחרי שחרית,

ואז שינה עד מנחה וצאת הצום.

פעם פעםמשה

הייתי מעלה לפה כמו כל שנה אוסף של סרטים מתקופת גירוש גוש קטיף.

קראנו לזה פה בערוץ 'ספיישל תשעה באב'.

עדיין הולכים לכותל? הכנה לטו באב4ne1

הפסנתרןכְּקֶדֶם

רשימת שינדלר

ספר ירמיהו

לא לצאת מהדירה ולבכות תחיים על החורבן ועל החורבן הפרטי שלי

לא בוכים על חלב שנשפך 🫗 ("על החורבן הפרטי שלי")פ.א.
אנימה

גמרת לבכות?

אני ראיתי אתחתול זמני

German concentration camps factual survey

חד־משמעית הדבר הכי מזוויע ומטורף שראיתי בחיים. היו לי סיוטים.

ראיתי את "האזור האפור" שהוא מטורף דיו, אבל זה פשוט... משהו. כאילו, יש לי לב חזק והכל, אבל וואו.

זה משהו דוקומנטרי?נחלת

אם כן, למה המזוכיזם הזה.

אם לא, סרטים מבויימים על השואה, בעיני הם כלעג לרש;

אין סרט שיכול לחקות את זה.

דוקומנטריחתול זמני

זה סרט שהכינו מיד לאחר שחרור המחנות אך לא סיימו לערוך אותו, ובגלל כל־מיני סיבות גנזו את הפילם, ורק אחרי 70 שנה קבוצה של אוצרים ומומחים ערכו אותו וסידרו אותו לסרט.

לא מזוכיזם, פשוט להבין מה בדיוק היה.

גוש קטיףהפי

אולי יעניין אותך