עליה להר הביתפעימה
בס"ד

אשמח למי שיוכל לתת פירוט קצר על דעות בעד ונגד עליה להר הבית- כולל רבנים שמתנגדים/תומכים, ספרים, חוברות, מאמרים ושות'..
[אפשר במסר"ש וכד'..]

תודה תודה!
יומטוב!

אם החלטת לעלותצחקן
בעז"ה

יפה. מי כתב?אנונימי (פותח)
קיבלתי במייל מדוד ברוקנרצחקן
אסור לנשים לא נשואות לעלות...לוטמניה
למה?golani
כי לפני העליה צריך לטבול במקוה,לוטמניה
ואסור לנשים לא נשואות לטבול.
אני צריכה יותר בכיוון של- האם מותר או לא?פעימה
בס"ד

פשוט-
אנו זקוקות למקורות לעבודה בתושב"ע..

וואוו שיהיה לך בהצלחה..שיח השדה..
אכן. ב"הצלחות.. =]אחותי?!
תקני את הספרקשקשן
אל הר המור וכן את הספר אל גבעת הלבונה.

את יכולה לשלוח מייל לרב יוסי פלאי (מיצהר, סיבוב שערים) peleey@gmail.com הוא יוכל לשלוח לך חומר וכן להזמין לך את הספרים הנ"ל.

כמו כן את יכולה להיכנס לאתר מכון המקדש  ואתר הר הבית שלנו שם יש חומרים (תכתבי בגוגל "מכון המקדש" , "הא הבית שלנו")

בהצלחה וכל הכבוד!!!

(כפי שכתבו, אין לנשים כיום לעלות להר [בהוראת הרב ליאור והרב איציק])

מקווה שעזרתי, אשמח לעזור עוד!
למה אין היתר לנשים?golani

לא יודע בדיוק אבל יש איזה בעיה הלכתית לנשים לטבולotk100
לפני החתונה . (ניראה לי אני לא בטוח)
-'ערבות הדדית'
בע"ה ית'

הרב אליקים לבנון כתב היום -שמותר לעלות להר הבית.

לא יודע את הסוגיה בעניין-אבל ראיתי שהרב שלי נתן אישור ביום החתונה לעלות להר הבית. לא יודע- וגם לא חושב שצריך לפתוח על זה דיון כאן.
מי שמעוניינת שתישאל את הרב שלה.
ובזה נחתם הנצל"ש.רחלקה
ערבות הדדית,אתה בטוח?גדי .
כאילו אני זוכר שהרב דיבר על זה נראלי הוא סיכם את זה שמבחינת ההלכה מותר אבל הוא לא התלהב מהרעיון..זה מה שאני זוכר
אין בעיה לטבול לנשים לפני חתונהאנונימי (פותח)
בתור אחת שדשה בנושא ועולה בטהרה (לפני החתונה וב"ה גם אחרי)- אין בעיה לנשים לפני חתונה לטבול. כמו שלבנים יש את הטומאה שלהם, כך הבנות צריכות להטהר משלהן. ואם התירו לטבול לבנות לא נשואות בערב יום הכיפורים משום מנהג (עיינו קצש"ע), קל וחומר שמותר לטבול לשם קיום מצוות מורא מקדש וכיבוש.

שנזכה לעלות במהרה ולבנות את בית מקדשנו!
בהחלט שישנה בעיה, וצריך לשאול רב.השם הוא המלך!
אסור לעלות משתי סיבות...ליברלית
נראלי שאסור לעלות להר הבית קודם כל כי המקום קדוש מידי.
דבר שני זה עלול לגרום לשפיכות דמים  התגרות באומות העולם ולכן אסור לעלות ,גם הרב שפירא אומר כך וגם הרב אלישיב
הנה קישור:http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/951/475.html
בושה!golani
מה זה הטיעון הזה?! אז אולי גם נסתלק מהארץ הזאת כדי לא להתגרות בגויים? לא לפחד מהם! "העיקר הוא מה יעשו היהודים ולא מה יאמרו הגויים"
הרב אלישיב כן פוסק גדול, אלא ש...השם הוא המלך!
איני יודע איך להגדיר זאת, מבלי חלילה לפגוע בכבודו.
מה שכנראה ניתן לומר הוא, שאמנם בתורה הוא גדול, אך הוא חונך ע"פ תפיסות  פרטיות ומצומצמות, מה שגרם לו לומר את שאמר. ואנו למדים מכך שיכול אדם להיות גאון אדיר בתורה, אך דברים הכי פשוטים אינם בנמצא אצלו, והרי כל ילד מבין עליית הגויים למקדש היא חילול הקודש והתגרות בעם ישראל ובה' (כנאמר: 'שועלים הלכו בו') ואילו יהודים השואפים לעלות אל הר בית ה' זה ההיפך הגמור מכך (מבלי להתייחס לפן ה'הלכתי' נטו), אך מה לעשות ועינינו רואות שלא כולם מבינים דברים כה ברורים, גם אם הם גדולים שבגדולים (מזכיר לי רב גדול מב"ב שאמר ש'אין להתגרות באובאמה' וכו'..).

הכי נורא פה שאת העוף הטמא הקרוי 'פרס' לא מעניינת כלל ההלכה, ובכל זאת אמר לו הרב אלישיב דברים אלו, ולא שילחו מביתו כשרק דרך על מפתן ביתו (ובאותו עניין: הרב שך, על אף דעותיו ה'יוניות' לא הסכים לפגוש בפרס, ואאל"ט כנ"ל גם הסטייפלר ובנו ר' חים קניבסקי - חתנו של הרב אלישיב - בין השאר בגלל מעשיו בפרשת 'סברה ושתילה' שהנ"ל האשים בעניין את ישראל, והרב שך ראה מעשה זה בגדר 'מסירה', וכנראה מעוד סיבות).
כולם  מוזמנים לעבור את שוק הבהמותהפטיש
המכונה הכותל המערבי, ולעלות למרכז העולם בקדושה וטהרה כמובן! אשריכם!!!!

זה זלזול מחפיר בקדושתו של הכותלהשם הוא המלך!
גם אם האמרה 'מעולם לא זזה שכינה מהכותל המערבי' לא נאמרה על כותל זה, ודאי וברור שמקום בו כ"כ הרבה יהודים שפכו את ליבם בתפילות לה' - הוא מקום קדוש שאסור בשום פנים לזלזל בו, עם כל הכמיהה לבית המקדש, שיבב"א.
למה להגיד ככה על הכותל ?lior3
הקצנה כנגד הקצנהא"י בנשמה
אנשים הופכים את רחבת הכותל ל"מקום הכי קדוש בעולם"
ושוכחים את הר  הבית ואת המקדש
אז כנגד מקצינים ואומרים לא ללכת לכותל בכלל

מסקנה: ללכת לכותל אבל לפנות שמאלה כדי שנזכור שהעיקר הוא המקדש
וכמובן לעלות להר הבית ע"פ הוראת הרבניים האישיים של כל אחד.

הלוואי שנזכה לדרך האמצע, עליה לבית המקדש, דרך המלך.

פעימה, אני ממליצה לשלוח מייל ל: noar.mikdash@gmail.com
המייל של המדרשה לידע המקדש מיסודו של מכון המקדש 
ותבקשי מהם מקורות לכאן ולכאן .
מצטרף. לא צריך לזלזל בכותל אבל לדעת שהוא סתם קירמשה
"סתם קיר" שבמשך מאות שנים התפללו לידואנונימי (פותח)
ברור שגם מה שמאחורי הקיר חשוב, אבל הקיר הזה ספג כל כך הרבה מדמעותיהם של ישראל- שהוא כבר יותר מאשר "סתם קיר". 
בסדר. הוא קיר של בית כנסת.אלישע בן אבויה
קיבלתימשה
אתם פשוט חוצפנים...אלטנוילנד
אני מזרוחניק אבל אני מכבד רבנים שלא חושבים כמוני...
בושה לכםליברלית
מה שבושה זה שככה מתייחסים לרב, מי סמך שתקטין אותו?! הוב רב! ולכן יש להתייחס בכבוד!

זה הטעיון של הרב אלישיב וגם אם אתה לא בהכרח מסכים איתו תדבר בכבוד. הוא בכל זאת רב!
" דרך ארץ קדמה לתורה " - למקרה ששכחתם.
הרב אלישיב הוא לא "רב שכונתי"golani
הוא פשוט רב עם השקפת עולם אחרת משלנו. הוא סובר שאנחנו בגלות ולכך שאנו בארץ ישראל אין בשלב זה משמעות לאומית כל שהיא.
אולי אךליברלית
אולי אבל לדבר עליו כפי שמדברים זה לא בסדר!
נכוןgolani
צריך לכבד כל רב בישראל. זה לא סותר התנגדות מוחלטת לדעותיו. (כן כן, זה כולל אפילו את הרב פרומן מתקוע)
די לטחון מים!!! מספיק דנו על זה כאן בפורומים,קוקו
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ"ט תשרי תש"ע 23:46
ואף אחד לא משכנע אף אחד דרך הפורום.

אשריכם שאכפת לכם מהאמת\מכבוד התורה, אבל זה כבר חרוש ומשעמם.
מנהלים: בואו ננעל את הנושא??!?!!

נמאס מהחפירות האלה:

-" (...) בכלל לא רב!"

-"חצוף! איך אתה מזלזל בתלמיד חכם?"

-"אני לא מזלזל בתלמיד חכם!"

-"שתגיע לקרסוליים שלו, תדבר!"

-"כבר מזמן עקפתי אותו..."

וכן הלאה...

די!!! נמאס!
ההגדרה "רב שכונתי" דווקא קצת כן מתאימה לומשה
הוא מתיימר להנהיג את ה"שכונה" שלו, ולא מילימטר אחד מעבר. אני לא חושב שההגדרה הזו היא זלזול בכבודו. וחוץ מזה - מה פתאום כל העיתונים ואתרי האינטרנט מקדמים את הרב אליישיב? מעניין מה הם עשו עם פסקי הלכה אחרים שלו שלא התאימו להם...
בושה לכם כל הכבודאנונימי (פותח)
למה את קוראת לעצמך ליברלית,עשוים לחשוב שהטענות הנכונות שלך נובעים מחסרון מוסרי ואז לא יהיה להם כח.
הקטנציק שכתב על הרב אלישיב שליטא,באמת לא מובן איך הוא תופס את המושג תלמיד חכם.הוא לא הרב שלי ולא הפוסק בהא הידעה שלי .אבל מה זה הביזוי הזה.ואיך ערוץ 7 מעלה כזה דבר.גם על הרב מלמד שהוא רב ישוב\שכונה שה ישמור אותו נצח גם היו מעלים כזה דבר{,ועוד בלי תגובה}

בושה בושה
בושה בושה
אתר בלבושה
שובו אים חושה
או יבסבוסה
דרך אגב הרב אלישיב אמנם לא בדרך הרב קוק וכו זצל זיעא ולהבל"ח שליטא אך הוא ת"ח ענק בעל מסי,"נ לתורה וחתן של הצאאאאאדיק אריה לוין זיע"א תלמיד הגראיה זיע"א.
הרב קוק זי"ע היה נגד עליה להר הבית.אלישע בן אבויה
בס"ד

איך זה שהתגובה הזו עוד לא נמחקה?
כי אז לא כ"כ ידעו, וגם לא כ"F אפשר היה.צחקן
יש 'נבואה' לדורות, ויש צו שעה...רחלקה
בעזהי"ת.

תחזור אלינו אחרי שתלמד את הנושא לעומק.
הגאווה שלך חוצה גבולותgolani
כולה לומדת שנה ראשונה במדרשה וכבר בטוחה שהיא גאונת כל הדורות ומרשה לעצמה למכור לנו את הבלוף שהיא באמת למדה משהו חוץ מקצת מחשבת ישראל. את  התופעה ראיתי בעוד כמה שרשורים.
 "אחרי שתלמד את הנושא לעומק" את כאילו למדת, כן בטח.
נ.ב. אין לי בעיה שכל אחד יביע את דעתו אבל כשאת מודיע למישהי כמו "ליברלית" שעובדת במשרד הביטחון ואומרת לה "כל מי שמכיר את המנטליות הערבית וכו' וכו'" זאת גאווה ריקנית וטו לא
אין קשר למספר השנים במדרשה.רחלקה
בעזהי"ת.

אתה יודע (או שלא?), אפשר ללמוד נושאים לעומק גם בלי צוות שייבנה לך תוכנית (על לימוד עצמי- שמעת?).

אני רואה שחסר לך הרבה ידע בסיסי (את-מודיעה, לא מודיע... יש לך שגיאות לשון שמביישות ילד בכיתה ה'). תלך דחוף תקן את זה, זה מפריע לי בעין. [ואני אומרת את זה כגולשת, בלי שום קשר לניהול.].

בקשר לנ"ב שלך-
היא אומרת שהיא עובדת במשרד הביטחון. אף אחד לא מבטיח שהיא אכן עובדת שם... וגם אם היא כן עובדת שם- עושה רושם שהיא לא בתפקיד מהותי שם.
סתם נק' > עדיף לא ללמוד מתוכנית. מישהו שלומדצחקן
בעז"ה.

מתכנית מגביל אותך לחשוב בדעה שלו , במידה מסוימת.
לא קשורgolani
מי שעובדת במשרד הביטחון סביר שיש לה טיפה (לא בציניות) יותר השכלה כללית מאשר מישהי במדרשה. זאת משוואה פשוטה מאד.
אין לי בעיה שרחלקה תחלוק על מי שהיא רוצה אבל להגיד לגולשים אחרים כאילו הם לא למדו והיא כן זאת גאווה ריקנית.
.....רחלקה
בעזהי"ת.

אתה יוצא מנקודת הנחה שהיא אכן עובדת במשרד הביטחון.
אני לא.
וכאן ההבדל.

[ואני גם חולקת על המשפט- מי שעובדת במשרד הביטחון יש לה יותר השכלה כללית ממשהי במדרשה". כ"כ לא נכון. אבל ממש לא ניכנס לזה עכשיו.]

תדייק, מיסטר גולני.
אני אמרתי ל"אלישע בן אבויה" שילך ללמוד. לא אמרתי שאני למדתי.
מבין את ההבדל? יופי.

סוף~
אה כן?golani
אז אם את לא למדת איך את אומרת לא שילמד? מרוב רצון להדיק את אמירתך המטופשת את סותרת את עצמך.
נ.ב. ההתבטאות "תחזור אלינו אחרי.." נשמע לא טוב כשמנהלת אומרת אותו. (זה נשמע כמו אזהרה לפני חסימה)
זה שאתה מזלזל בגדולי תורה זה לא מקובל!בנדא מצוי!!
אבל אם ככה אתה אומר! אז גםם הרב מרדכי אליהו שיבדל"א והרב נבנצל הם לא גדולי תורה??

הם גם אומרים שאסור לעלות להר הבית!!
אז באשר לראשונה זו טעות!בנדא מצוי!!
כי אני בדקתי עם הרב לפני שיצאתי ככה והכרזתי את מה שהרב אומר!
הרב אליהו חזר בו ודוגל בשיטה של הרב נבנצל!
בדוק!!!

רק מה שעוד לא שאלתי אותו לגבי ואני מתכוון לשאול אותו אך ורק לגבי ולא אפרסם את תשובת הרב זה האם מותר לעלות להר עם קבוצה מאורגנת שמלמדת את כל הפרטים ואת כל הדברים שצריך ללמוד לפני עליה להר!
נכון הוא לא שקרן!בנדא מצוי!!
נכון שהרב אליהו רצה להקים פעם בית כנסת על ההר אבל הוא חזר בו!!! ושאלתי את הרב!
למה הרב נבנצל אומר שאסור לעלות?? אתה יודע??
כי אם תתיר לעלות אז יבואו אנשים שלא למדו וטבלו ויעלו להר!
מהסיבה הזאת גם הרב מרדכי אליהו אמר שאסור ולכן גם חזר בו מלהקים בית כנסת בהר!
ודבר זה מסתדר טוב עם מה שאמרתי בסוף דברי!
בסדר בסדר בסדר!!בנדא מצוי!!
אני הלכתי אל הרב לבית ושאלתי אותו וזה מה שהוא אמר לי!
יותר מזה אין טעם להתווכח! גם ככה אתה לא מאמין לכלום! אלא רק למוח הגאון שלך וחבל!
למה מעלים את דברי הבלע האלה???אנונימי (פותח)
ל-y.s-משה ר-
תגידד אין לך בושה אתה מדבר על רבנים פה כאילו הם שיחקו איתך גולות בביה"ס אז לפני שאתה אומר את דעותיך המטופשות כאן בפורום לך תשטוף ת'פה שלך ותלמד קצת דרך ארץ חצוף!!!!!!
ביזוי ת"ח... פוסק הדוראנונימי (פותח)
אני לא יודע מה מגדיר אצלך רב שכונתי אבל עם הרב אלישיב מתייעצים בהלכה ובהנהגה כל הגדולים בציבור החרדי ראשי ישיבות רבני ערים ורבנים ראשיים.
לא היית חייב להוכיח את בורותך, "לא מצאתי כתבים או פסקים...", הרב אלישיב ישב בבי"ד הרבני הגדול עשרות שנים כתב ספרי הערות על חלק גדול מהש"ס (קובץ הערות) ותשובות רבות בהלכה בהם נועצו בו רבים מגדולי הדור הקודם (ר' ש"ז אוירבך ר' אריה לוין ועוד...). בקיצור "הוי זהיר בגחלתן".
הרב צבי יהודה נכנס לתחום הר הבית רק בזמן מלחמת ששת הימים מן הטעם שכתבת והוצא מהקשרו, אבל מכאן ואילך ידוע שהתנגד לעליה להר כהוראת מרן הרב זצ"ל.
אני תומך בעליה... יש מספיק גדולים לסמוך עליהם. הרב גורן זצ"ל ויבדל לחיים הרב ליאור. אנן בדידן ואינהו בדידהו.

ב"ה זכיתי להיות היהודי היחידקוקו
שעלה היום להר הבית בטהרה (ביחד עם עוד אחד).
מיד שיצאתי התחילו זריקות אבנים ככה שכנראה לא יעלו עוד יהודים היום.

תמונות:

דעת הרב אהרלה הראל ראש ישיבת שילה:אנונימי (פותח)
הוא אמר שהוא לא רואה בעיה עם העליה להר הבית אבל גם לא צורך.
הוא אמר שהיתרון  הגדול בעליה להר הבית שלפחות פעם בשנה החבר'ה  מתקלחים כמו שצריך..
פשוט הזדעזעתי לשמע דברי הרב הראל הנ"להשם הוא המלך!
פעם ראשונה שאני שומע דברים מן הסוג הזה.
לטעון לא לעלות להר הבית מחששות שונים - מובן בהחלט, אבל לטעון שהדבר מותר - אך אין בו עניין? -
 פשוט מזעזע!!!!!!
"מזעזע"?golani

הרב אהרון{לה} הראל שליטאאנונימי (פותח)
האם הוא פוסק?
מה גדלותו בזה ומקורותיו?
הרב צבי יהודה  ורוב הגדולים  ובבפרט בזה הנושא פסקו אחרת. האם הוא בסדר גודל לעומתם.זה לא פלורליזם.אז שיראה את הטיעונים.בהכל יש יחס בהלכה.כל דבר אחר זה מינות.לאו דוקא הכל בשוע אך בשס כן.בשביל זה צריך ת"ח סדר גודל הרב יעקב יוסף שליטא וכו.ואם הרב גורן הוא דעת יחידאה.צ"ל מה שאומרים בשם הצדיק הגאוווון מורנו ורבנו הרב הראשי א"אל שפירא זצוקל זיע"א שמי שרוצה לסמוך על הרב גורן זצ"ל יכול הרי ספק דאוריתא לחומרה?.מי שידע שיכתוב ומי שלא יודע שלא יכסיל לכתוב.
מה הרב הצדיק הדור מו"ר הגאון מרדכי אליהו שליט"א ה יחיהו וירפאו אומר?
חוץ מאל הר המוראנונימי (פותח)
יש ספר הפוך של הרב יעקב עדס שמפרט למה לא לעלות להר
יש כרוז של הרב קוק האב והבן שלא לעלות.
גם הרבנות הראשית אסרה
יש מכתב של הרב מרדכי אליהו בזמן כהונתו כרב ראשי שמופיע בתחומין
שמתייחס בהרחבה לעניין
לעומת זאת יש חוברת של הרב של מצפה יריחו [יהודה משהו] שמסביר למהואיך לעלות
וזה חוץ מהספרים אל הר המור וגבעת הלבונה
ספר שלם של הרב גורן זצ"ל על הר הבית!Matanman
גדול הדור דאז שבכל  כוחו עסק בהחזרת הר הבית לראש התודעה היהודית הארץ! תקראו ותבינו1
ב"ה זכיתי ועליתי להר הבית בקדושה ובטהרה!
שתזכו גם אתם להיות מהפוקדים את ההר בע"ה עד שניצור את המציאות ש"יהיה בית ה' בראש ההרים"
הרב קרויזר....יהודי מרמ"ג
לענ"ד השאלה הראשית היום היא אם במצב הנוכחיאנונימי (פותח)
שבו הוואקף שולט בהר בפועל, והעולים זוכים ליחס משפיל מצד המשטרה והערבים, עדיין יש עניין לעלות,
או שלהר הבית צריך לעלות דווקא מתוך זקיפות קומה והדגשת הריבונות של עם ישראל על המקום.
נראה לי שהשאיפה המבורכת לעלות גורמת לנו להתפשר ולהסכים לתנאים מבזים, ואולי עדיף להתחיל להילחם על הזכות לעלות בגאון, גם אם באופן זמני זה ימנע עליה בכלל.
אדם שלא עלה להר הבית, לא מעניין אותו מהנושאמנחם בן דבאחרונה

קודם כל זה "מציאות",

שנית, פשוט, אנשים לא מודעים לנושא ועד שהבן אדם לא עלה להר הבית וראה את החובן במו עיניו, פשוט הנושא לא בוער בליבו. וזה אצלו בעדיפות אחרונה אם בכלל.

ולכן, לא יהיה נכון באם יפסיקו לעלות, שכן הנושא יהיה רחוק מהעין רחוק מהלב.

2. אין שום הסבר מדוע אם ניהיה בחוץ, "התנאים ישתפרו" מה זה, "אוקוס פוקוס"

בדיוק הפוך באם נעלה לשם עכשיו בהמונים, המצב יהיה הרבה יותר טוב, ולא רק העולים להר אומרים זאת, אלא אף המשטרה עצמה אמרה את זה אין ספור פעמים לעולים להר שביקשו לשפר את תנאי העליה, וזאת הייתה התשובה:, "אנו לא נעמיד כאן פלוגה שלימה שתשמור על שתים וחצי יהודים מפני אלפי מוסלמים,"

סברתית זה נכון: מדוע שהמשטרה תביא אלפי שוטרים בכדי להגן על כמה יהודים, נוח להם לזרוק מההר שתיים וחצי יהודים, במקום לריב אם אלפי מוסלמים.

לא כן הדבר באם אנו נבוא בהמונינו,

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך