תגידו אם אני כופר מותר לי לכתוב פה את דעותימה זה כיסא?
..רחל יהודייה בדם
אבל ,בדרך כלל אדם מגיע למצבים כמו שאתה מתאר כי הוא חווה הרבה קושי,כאב
אז לשתף פה ולכתוב על הכאב אני לא חושבת שיש בעייה
תודה. אבל אין לי עניין לשתף כאבים יותר לשתף דעות.מה זה כיסא?
רק למה להפיל את הכפירה של האנשים על כאב וקושי אולי הוא חשב וגילה שאין אמת בדרך של התורה?
..רחל יהודייה בדם
אני מאמינה שלאדם היה קשה ולכן הוא הביא תירוצים כביכול שכליים כדי לא להיות מחוייב עוד לדרך שמבחינתו היא והכאב זה אחד..
עכשיו, אני ממש לא חוששת שתכתוב פה את הדעה שלך, ממש לא
אבל יש כאן ילדים מבולבלים שאני חושבת שזה יזיק להם
מחילה אבל זו טענה של אנשים שלא יודעים לנמק את עמדתםשחר אורן
(לא בהכרח שאת כזו אבל ככה זה בד"כ).
מה תהיה תגובתך לאדם שיטען כנגדך שאת לא מאמינה בנצרות/ הינדואיזם/ כל דבר אחר רק מפני שקשה לך?
מעניין איפה היינו היום אם אברהם אבינו היה משתכנע שהספקות שלו על ע"ז הם רק בגלל קושי וכאב?
שוב,אין לי כל בעייה לשמוע את דעתורחל יהודייה בדם
וכן, יש כאן ילדים מבולבלים שאם תפתחו את הראש תבינו למה לא הוגן לעשות את זה, זה גיל מבולבל ואמוציונאלי
אני עדיין מחזיק בעמדתי שאת טועה ואני חושב שחובת ההוכחה עליךשחר אורן
עכ"פ אם הפורום מיועד לכך אין כאן כל מניעה לעשות את זה, מה ההבדל (המהותי לא הטכני) בין השאלות/ הטענות האלו לבין טענות שאנשים מעלים בנושאים אחרים.
דבר נוסף אני רוצה להזכיר שהן אני והן 'מה זה כיסא?' בגיל של האנשים המבולבלים עליהם דיברת (לפחות אני אני מניח שגם הוא) כך שאני לא מבין למה שאלות שטובות לנו לא טובות להם?
אין לי בעייה לנהל דיון אבל שיהיה בצורת דיוןרחל יהודייה בדם
וגם אני מתחייבת (ואני לא צריכה באמת להתחייב כי אני אחת שחושבת..)
לא לבטל טענות בלי להעמיד אותן למבחן השכל
לזה אני גם מסכיםשחר אורן
אני יכול לומר אותו דבר עלייך את דתייה ומאמינה רקמה זה כיסא?
...רחל יהודייה בדם
אלה שהאמינו וחזרו בהם,כביכול
ואלה שאף פעם לא היו דתיים
ובנוגע למה שכתבת לגביי, כל אדם שמאמין ושומר מצוות יכול לומר לך שזה לא תמיד נוח
וגם אם זה תמיד היה נוח,זה לא משנה את העובדה שיש אלוקים, עובדה שנתמכת בכל כך הרבה טיעונים שכליים
באמת הייתי שמחה לנהל דיון ויודע מה, יאללה, אם אתה מוכן לנהל דיון ושיגיבו לך (וכמובן שהכל בכבוד הדדי
) לא אכפת לייאללה קיבלתי את ההזמנה.מה זה כיסא?
מה שאני בא לומר זה שמתן תורה מוכיח שמישהו נתן תורה מי אמר שזה אלוקים?
היי, תקשיב שנייה,אני בעד שתעלה את מה שהעלית בשרשור חדשרחל יהודייה בדם
כדאי לפתוח את הדיון הזה בשרשור נפרדשחר אורן
מה זה משנה לך איך קוראים לו?hi guys
בעברים קוראים לו אלוקים באנגלית GOD ובכל שפה אחרת שם אחר.
כל העניין זה שיש ישות שהיא לא נפתסת להשגה בשכל האנושי שלנו והיא זו שמנהלת את העולם וגם נתנה את התורה. וכן אותה ישות יש לה שם וקוראים לה אלוקים. אבל השם ממש לא משנה את המהות. הוא משקף את המהות אבל לא משנה. אם תלמד תניא תדע שלשמות של ה' יש משמעות.
מי קבע שאלקיםבן מכיר
צריך להיות קדמון לעולם? הר סיני פשוט מוכיח שאלקים הוא מעל הטבע ומעל האנושיות.
אם יגיע מישהו שיהיה מסוגל לשבש לחלוטין ולקבוע מחדש את חוקי הטבע כרצונו, הוא לא יהיה אל בעינך? והקב"ה הוא לכל הפחות הדבר הזה (אם וכפי שאמרת, שאתה מבין שהר סיני היה אירוע היסטורי ולא משל).
העולם מוכיחעבד ה'.
פשוט שיש א-לוקיים ולא רק על ידי האמנה אלא גם על ידי הוכחה מדעית - החוק השני של התרמו דינמיקה - מעל ל60% המדענים בעולם הצהירו שהם מאמינים בקל. ויש מלא ספרים יש גם טיל לוגי מדעי לאלוקים וחזרה - של ד"ר ח"כ יובל שטייניץ יכול לעיין.
השאלה האם אתה נגד כל העולם שאומר שהיה מתן תורה והא-ל נתן אותה לעמ"י. או פשוט יותר להסביר אנו היינו שם ואנו ביקשנו מה' שיתן למשה שיתן לנו את התורה וזה הוכחה אחת, עוד הוכחה האם דבר שקרי יכול להמשך יותר מ5000 שנה? אני לא מכיר כזה דבר. הוכחה שלישית אם יש ה' (ראה הוכחה לעייל) אז משמע שיש משמעות ולא סתם עולם אז מי שיתן לעולם משמעות זה מי שיצר אותו ואם הוא נתן וכולם מסכימים ויודעים (הוכחה שנייה) שהוא נתן אז משמע שה' בעצמו נתן.
אם זה לא מספיק אתה יכול להמשיך לשאול. (אם אתה לא חושב שזה יכול לפגוע בחברים שטיפה גם קשה להם באמונה - כולם לצערנו חווים משבר אמונתי באיזשהו שלב - השאלה מה הרמה ומה קורה לאחר המשבר - עולים או יורדים ח"ו)
בהערת אגב להגיד כופר זה = בורח מהמציאות...
נפתח שירשור במיוחד בשביל זהשחר אורן
תודה, לא ראיתי.עבד ה'.
הוא אין סופי ויש לו סוףעבד ה'.
אתה חלק מהבורא יתברך ולכן כאשר אתה סופי ואתה חלק ממנו אז כך יוצא שהאין סופי הוא סופי -ואין סתירה.
אם לא הבנת אשמח שתגיב גם על ההודעה הקודמת וארחיב ואסביר ואפרט כל מה שהיה קשה להבנה.
התשובה בקצרה.hh
בימינו כבר ברור לכל פילוסוף או מדען בעל השכלה גבוהה שטענות כאלה פשוט לא נכונות, דבר ראשון - מבחינה לוגית לא הגיוני לומר שמי שאין משהו שברא את העולם, ניתן דוגמא ממפעל שעשוי ממכונות בלבד, ומייצר בלי הפסקה מוצרים - מישהו יכול לבוא ולהגיד; "אין שום דבר שעומד מאחורי המכונות והם פועלים מעצמם או שקרה איזשהו תהליך כימי או פיזיקלי שיצר אותם"?
ברור לכל אדם עם קצת שכל, שיש פה מהנדס שיצר את המכונות והוא לא עוד דבר שמוגבל לתוכנה שגורמת למכונות לפעול - אלא הוא ישות הרבה יותר גבוהה מהם, אז קודם כל - לפני הר סיני או כל נס גשמי שהיה בעולם, חייבת להיות ישות שלא נתונה למגבלות של העולם - שהיא בראה את העולם. זה ממש בקצרה תשובה לשאלה ששאלת, אם יש לך עוד שאלות או שלא הבנת מה אמרתי, אתה מוזמן לפרטי...
עלה לי משהו מבריק שאולי דוחה את 'ההוכחה'מה זה כיסא?
אם אתה בתור אדם מאמין תראה טלפון במקום שומם ריק מאנשים מה תאמר? שזה ה' יצר אותו או שתאמר שמסתמא היו פה אנשים לפני זה והם יצרו אותו. למה אתה אומר את זה הרי יכול להיות שה' יצר את הטלפון?
זה מוכיח שיש לחלק בין מה שיש בעולם בצורה גולמית בסיסית לבין מה שיש בעולם והוא יותר מפותח מהחומר הבסיסי. הדבר הבסיסי יכול להיווצר מעצמו מפץ גדול וכד' אבל הדבר המפותח אני אניח שמישהו עשה אותו בדיוק כמו שאתה תניח ככה למרות שאתה גם מאמין בבורא.
תחשוב על זה, זה נראה לי פירכה חזקה. אולי אני טועה.
אני די מסכים איתך..נופל - קם
כשרע לנו אנחנו מחפשים את הסיבות, כשטוב לנו, פחות...
ככל הידוע לי אין מניעהשחר אורן
אבל כדאי לך לחשוב למה אתה עושה את זה, לצורך פתיחת דיון (שזה סבבה) או סתם כזריקה לחלל האוויר (שזה לא רצוי בלי קשר לתוכן)?
ואתה לא חושש שמי שיקרא יצא כופר?מה זה כיסא?
אם אני אשתכנע שזו לא האמתשחר אורן
איזו סיבה יש לי לרצות להאמין בזה?
צודק אין סיבה רק אני מכיר כמה דתיים מקובעיםמה זה כיסא?
לצערי אני גם מכירשחר אורן
אל תכתובמתולתלת בנשמה
נראה מה הרוב יחליטו ואז אולי אכתובמה זה כיסא?
נראלי זה יהיה יותר מכובד אם דעותיך יוצגו כשאלה..קרובה
אבל אני כן חושבת שצריך לכבד פה ויש גבול לכמה אפשר להתבטא נגד כבוד שמיים.
אז כמו תמיד בגבול הטעם הטוב.
לדעתי אתה ממש יכול...החיים תותים????
רק כמובן בצורה מכבדת...
במה אתה בידיוק כופר אפשר להבין??????????????סטלנית בפעולה
תימצא לך אתר לכופרים ![]()
אחותי מה זה השאלה הזאת במה הוא כבר יכול לכפור?מתולתלת בנשמה
כי או הוא כופר אז למה סתם להיכנס לאתר של דתייםסטלנית בפעולה
![]()
אין לי מושגמתולתלת בנשמה
אה איכסס גועעעעעעל נפשששסטלנית בפעולה
חח
זה לאאפש"ר
שכל הדיונים פה הם כ"כ עמוקים שרק מי שמאמין יכול באמת להתייחס אליהם..
מההה אבל מה הקשר?..סטלנית בפעולה
אתה בא להגיד שזה כאילו בסדר שהוא בא ומסיט?? שאני אבין...![]()
בכלל לאאפש"ר
אבל באיזה דיונים כבר יוצא לך להגיד את הדעות שלך באמונה או משו בסגנון? התכוונתי שאין פה הרבה דיונים על נושאים כאלה.. וחוץ מזה אם הוא יגיד בעדינות את הדעות שלו ויענו לו עם קצת שכל אז לא בטוח שיש בעיה.. ואם יעשו את זה טוב זה אפילו יכול לעזור לו..
טוב אבל ברור שעדיף להתרחק מהאש הזוסטלנית בפעולה
ועדיף לישמור כול אחד על עצמו מאשר לחשוב שהוא מסוגל ויצליח לחזק את האחרים בימקום ליפול בעצמו חלילה
לא יודעת ככה אני חושבת...
לא נראליאפש"ר
שהוא יתחיל לנסות לדתל"ש את האנשים פה.. אני שוב אומר רוב השרשורים פה למרבה הצער לא כ"כ חשובים ועמוקים ואלה שכן אז אני אפשר לבקש להגיד בעדינות את מה שהוא חושב אבל בגלל שהרוב פה כן דתיים אז גם כנראה שזה לא מאוד ישפיע וגם יש מי שיענה לו..(לא קרה לך אף פעם שלא הסכמת עם מישהו באחד השרשורים פה?)
אבל אני גם חושב שאם זה יצא משליטה אז ממש לא כדאי..אפש"ר
מה יצא משליטהסטלנית בפעולה
טוב סבבה שיכנעת...צודקסטלנית בפעולה
![]()
יופי
אפש"ר
באמת תכלס השירשורים פה לא תמיד עם טעםסטלנית בפעולה
אחיצבע לחיים
הדעות הכפרניות שלך לא מענינות אף אחד
או אה יפה סופסוף מישו שאומר את האמת בפניםמתולתלת בנשמה
חברי הפורום הנכבדים, אנא, גם אם יש לכם מה לומררחל יהודייה בדם
לא בקטע רעמתולתלת בנשמה
...רחל יהודייה בדם
אבל את רואה, הנה, עכשיו דיברת בכבוד, חוץ מזה שזרמת איתו עם ההגדרה שלו את עצמו ככופר..

להפך אני חושבעבד ה'.
שאם הוא יכתוב את הדברים שלו (ככל הנראה שטויות כמו שרואים בשאלות - שלכולם יש תשובות) וח'ברה שלצערנו אמונתם כרגע בקאנטים הם יראו את התשובות וידעו..
..רחל יהודייה בדם
יש כאלה שקשה להם והם רק מחפשים (כביכול) כל פתח ...
רחל יהודייה בדםעבד ה'.
אז זה לא משנה כמה הוכחות הוא יברח ויגיד שהוא כופר (בורח המציאות) ולכן אני לא חושב שיש בעיה.
תגובהמתולתלת בנשמה
אני רוצה להגיד גם שמנסיוןמתולתלת בנשמה
מתולתלת בנשמהעבד ה'.
אם תוכלי להגיד עוד שמות של רבנים אשמח...
בטח שמותר!אפש"ר
בגלל שהרוב פה(נראלי..) כן מאמינים אז זה יהיה שיח מכבד ולא יצא מפרופורציות בטח שלא ברמה שתבלבל את מי שלא סגור על עצמו.. וזה גם יכול לעזור לך אם תבוא בגישה פתוחה![]()
ממש לאמתולתלת בנשמה
מתולתלת בנשמהעבד ה'.
עכשיו קלטתי גם לא מעניין אותו התשובה
לא אמרתיאפש"ר
שאני בעד שהוא פשוט יגיד מה שהוא רוצה.. אני אומר שאם יש דיון ענייני(ואין הרבה כאלה..) והוא אומר את מה שהוא חושב בצורה מכבדת ולא רק בשביל לנסות לדתל"ש את כל מי שרואה את מה שהוא כתב, ועונים לו בצורה חכמה אז לא בטוח שיש עם זה בעיה..(אף פעם לא קרה לכם שלא הסכמתם פה עם מישהו?)
אני לא חושב(/מקווה) שמה שהוא רוצה זה רק להגיד את מה שהוא חושב בלי לקבל או להקשיב לצד השני, אם זה סתם אז גם אני חושב שעדיף שלא..
צורת דיון כזו לא ראויה בלי קשר לתוכן הדיון.שחר אורן
בדיוק זה באמת לא מתאיםמתולתלת בנשמה
אם זה ככה אז אני מסכים..אפש"ר
זה לפחות מה שהוא אמרמתולתלת בנשמה
לא מדויקשחר אורן
הוא שאל האם ראוי להציג את דעותיו מתוך מטרה לעורר דיון.
לאמתולתלת בנשמה
נכוןשחר אורן
כוונתו הייתה שהוא חשב שאולי אסור להציג פה דעות כפרניות בלי קשר לצורת הדיון, והא ראיה- הוא פתח אחרי זה דיון.
קיצור הוא בא לפה כדי לעשות בלאגןמתולתלת בנשמה
למה את אומרת את זה?שחר אורן
כי הוא לא איזהמתולתלת בנשמה
ייתכן שהוא בא להפיץ את דעותיושחר אורן
(כמו בערך כל אחד פה) אבל הוא עשה את זה בדרך של העלאת דיון וזה לגיטימי לחלוטין (בדיוק כמו מי שייפתח דיון בנוגע לדעה שהמדינה היא חטא גדול).
לא יודעתמתולתלת בנשמה
זה לא נשמע ככה..אפש"ר
לי זה נשמע שהוא אומר שהוא חושב אחרת ושואל אם זה בסדר שהוא גם יגיב ויגיד את דעתו בדיונים שיש פה..
אז אם.זה ככה אני גם לא חושבתמתולתלת בנשמה
באמת שאין לי שום עניין שמישהומה זה כיסא?
לא פגעת בי כי באמת אין סיבה שמישהו יפגע ממי שהוא לא מכיר וע"פ מה שאני רואה שכתבת נראה שגם אם הייתי מכיר אותך לא הייתי נפגע כי אני משתדל להפגע מאנשים רציניים שאני מעריך.
אם ממש בא לך יש פורום לזהסבבה והכל אבל
אז יופי אני שמחה שזה לא המטרה שלךמתולתלת בנשמהאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.