בריתי שלוםחידוש

השבת ובשבת הבאה קראנו ונקרא על קנאותו של פנחס ועל היותה חיובית והרבה מעבר לכך - היא מוצגת כמי שהצילה את ישראל וזיכתה את פנחס בברית כהנת עולם.

לפני כמה שנים בדיוק בתקופה זו נרצחה שירה בנקי, מה שגרר גל גינויים מכל הרבנים, ובצדק.

עכשיו, מה הבדל הגדול בעצם? מה גורם לאלו להיות בשני קצוות ככ קוטביים?

אז כולם יפטירו "זה לא אותו דבר", "פנחס זה משהו מיוחד'', וכו'.. פרשת פנחס מאתגרת את הדרשנים וכותבי העלונים הליברלים.

תשובות כאלו לא חסר.

מישהו פעם באמת דרש מעצמו תשובה ברורה וחד משמעית לשאלה הזו?

ואם פנחס היה חי היום, מה הוא היה עושה?

גם בזמנו של םנחס היו ליברלים נאורים ש'גינו' אותו וייתכן שאף איימו עליו, וכמו שכתב רש''י בדיוק כנגדם מכוונת הנבואה שבתחילת הפרשה.

זו שאלה רצינית שצריך לתת עליה את הדעת.

לא ברור ליאוי טאטע!
האם אתה רוצה תשובות
או רק מעורר למחשבה

בכל מקרה
הבועל ארמית קנאים פוגעים בו זה הלכה
שהיא לא קיימת ביחסים בין בני אותו מין

וגם את ההלכה הזאת שפנחס ידע, הוא לא קיים בלי רשות ממשה רבנו, כי כפי שבאמת אומרים וזה לא קלישאה, לא כל אחד יכול להיות קנאי
ויוכיח אליהו שלפי המדרש הוא פנחס
שנענש על קנאות פחותה הרבה יותר
וכמו שכותב עליו המדרש שיר השירים רבה
"ודכוותיה כתיב באליהו: שנאמר: (מלכים א יט) ויאמר קנא קנאתי לה' אלהי ישראל, כי עזבו בריתך בני ישראל. אמר לו הקדוש ברוך הוא: בריתי?! שמא בריתך! ואת מזבחותיך הרסו. אמר לו: מזבחותי?! שמא מזבחותיך! ואת נביאיך הרגו בחרב. אמר לו: נביאי?! ואת מה איכפת לך! אמר לו: ואותר אני לבדי ויבקשו את נפשי לקחתה"
שאפילו אליהו לא קינא ל-ד' ממניעים מאה אחוז טהורים

בדרך אגב אוסיף שלא אהבתי את ההתמודדות ה"עניינית" שלך עם הליברלים
אין הכי נמיחידוש

בעיקר המטרה היתה לעורר למחשבה על דברים שנראים לפעמים מובנים מאליהם.

עזוב את הדוגמה שהבאתי. הרי גם היום יש נישואי תערובת. זה לא הנקודה.

לא מדובר על נישואי תערובתק"ש
אלא על בעילה בפרהסיא. ועדיין זו 'הלכה ואין מורים כן'.
מהו הענין של קנאות?simple man

קנאות זה לא ענין של כואב לי לראות מישהו עושה נגד רצון האל אז וואלה אני פשוט הולך ורוצח אותו.

קנאות כמו גם עונשי מוות וכמו שמצינו שחכמים היו נותנים כל מיני עונשים כולל עונשי מוות אפילו על דברים שהם לא עבירות כל כך חמורות עניינם הוא אחד, להעמיד את הדת על תילה. 

כשכל האנשים שומרים את הדת ופתאום מישהו פורץ גדר ויש חשש שזה עלול לגרום לזלזול המוני בעבירה הזו אז בשביל לשמור על הדת כצורתה צריכים לנקוט לפעמים באמצעים חמורים בשביל הרתעה, התורה לא מעוניינת שסתם אנשים שעשו עבירות פשוט ימותו, זה לא דעאש, יש מטרה שהדת תישמר ולכן צריכים במקרים מאוד נדירים לעשות מעשים קיצוניים בשביל המטרה הזו.

כמובן שכל זה נכון אך ורק אם אכן המטרה בדברים האלו מושגת,  שבאמת כשיש קנאות בדבר מסוים או כשסוקלים מישהו אז זה יגרום לכולם להבין את החומרה של העבירה וממילא ימנעו מלעשות את זה, ואז זו הצלה ליהדות.

אבל אם מה שזה יגרום זה שיסתכלו עליו כמו משוגע ורוצח וזה לא יגרום לשום חיזוק בדבר או לשום שינוי בעם ישראל או אצל עוברי עבירה אז כמובן שכל הרעיון של הקנאות איבד את הפואנטה, וקל וחומר אם זה מעורר אנטי כמו שקורה אז ברור שברגע שאין בזה את התועלת אלא אך ורק נזק אז זו לא קנאות אלא רצח לכל דבר, ועונשו צריך להיות כמו רוצח.

תשובה יפה, אבל נראה לי שהיא לא תסתדרהָיוֹ הָיָה

עם הפרט - התנאי שצריך דווקא "שעת חימום", לכה"פ לפי חלק מהמפרשים. וא"כ זה כן מה שבאת לשלול.

דוקא אני חושב הפוךsimple man
שזה יותר מוכיח שזה לא סתם להרוג אותו באופן ספציפי אלא המטרה באופן כללי כשאנשים רואים קנאות.
הגיוני בהחלט.הָיוֹ הָיָה

אבל זה לא ממש מה שאמרת קודם.

אני חושבימ''ל
שדברי החזו"א לגבי תינוקות שנשבו נותנים לזה תשובה.
צריך להבין מה מהות ה'קנאה' כדי לדעת איפה ומתי היא שייכת.

תורף הדברים:
פנחס ראה אדם שפרץ גדר מוסרי, ומעשה הקנאות שעשה היה על מנת לגדור את הפרץ - לא כנקמה באיש אלא כתיקון העולם.
כאן כשהפרוץ מרובה על העומד אין משמעות לאדם ספציפי, וגם מעשה קנאות לא פורץ שום גדר אלא להפך ("הוספת פרצה" כדברי החזו"א) - לכן המעשה הוא רק נקמה ואלימות אישית ובעצמה שחיתות מוסרית ולא קנאות לה'.
יפה, אבלחידוש

הדין של קנאין פוגעין בו נכון בפשטות גם במצב של יחיד מתוך רבים.

גם 'גונב את הקסווה', זה לא בהכרח פרצה של הדור, אלא מעשה פרטי.

זהו שלאימ''ל
ובנוסף דין של 'קנאים פוגעים בו' שייך רק תוך כדי מעשה ולא רגע אחד אחריו, שגם זה מבטא את הרעיון שעניין הקנאות הוא תיקון ולא נקמה.

(כל הדברים שם הם פרצת גדר, גם 'גונב את הקסווה' שזה חילול קודש קיצוני)
בלוףבינייש פתוח

אין שום הבדל מהבחינה הזאת בין זמרי לבין ההומוסקסואליות של היום. הוא לא פרץ שום גדר. הוא עשה זאת כדי ללמד זכות אחרי שרבים מישראל זנו אחרי בנות מואב (במקום לקחת עליהם אחריות)

קורים חילולי ה' המוניים בכל חטא שתרצה. אין לנו את הכח להילחםחסדי הים
נגדם וזה בעצמו מראה שהיום הדרך היא אחרת וזה למשוך את החוטאים בעבותות שלום ואהבה וחלילה להשתמש באלימות שרק מרחיקה.
משטר משה היה מלוכה תיאוקרטית.מי האיש? הח"ח!

משטר מדינת ישראל הוא דמוקרטיה פרלמנטרית.
פנחס במשטר משה היה אינסטנציית אכיפה מוסמכת אד-הוק מכוח הקאנון, בעוד ששליסל מוגדר בספר החוקים של ישראל כפושע פלילי מהדרגה החמורה ביותר, שאחר הרשעתו בהכרח יושת עליו עונש מאסר מהכבדים ביותר.

במילים פשוטות אם אני מבין אותך נכוןצהרים
אז פנחס פעל מכוח החוק ושליסל נגד החוק?
אכן.מי האיש? הח"ח!

שוב, זה לא מספיק בעולמנו ואולי גם לא לדיון הזה, כי יש בעיית מסגרת כללית של מערכות ערכים וייחוס וכמובן יחסים בינלאומיים.
אבל לצורך השאלה אפילו בהבנה היורידית וגם התיאולוגית כן, בהחלט, זה ההבדל.

תרגום: כשחוק נגד הלכה - אין לגיטימיות להלכה?הָיוֹ הָיָה

באמת קראתי מה שקראתי???

אלקים אדירים...

לא הבנת.מי האיש? הח"ח!

השאלה היא לגבי מסגרת ההלכה וקיום ההלכות.
בגטאות פסקו שמותר לאכול בשר סוס, הבעיה היתה שלא נשארו סוסים.

ומה לא הבנתי בזה? אמת שזו השאלה, אוקיי, אך מה תשובתך לה?הָיוֹ הָיָה

מבחינתי עניתי, אפילו הלכתית.מי האיש? הח"ח!

תשובתי מתמצה בהבדלי משטרים (והבהרתי שזה כמובן יורידי לגמרי, בטח לא מספיק כתשובה מלאה).
זו דעתי - איש לא מחוייב לקבלה, אכן חולקים עליי כאן - לגיטימי לחלוטין. 

יש מקור הלכתי לשינוי ההלכה בעת שינוי שיטת הממשל?הָיוֹ הָיָה

אדרבא, כתוב אותו כאן, בכבוד.

איפה ראית דיבור על שינוי הלכה?מי האיש? הח"ח!

דובר על שינוי הסיטואציה, ממתי הלכות עומדות רק בפני עצמן בלי התחשב בכלום?
נניח ומעורב במצב כזה פיקוח נפש לכלל ישראל למשל, האם אין זה שיקול הלכתי (ואפילו בעניין שמערב "קנאה" דהיינו פעולה כביכול-אוטומטית ללא "שיקול" "בירי בשליפה מהמותן" - אבל עדיין זה מתבצע [אם בכלל] רק בהסתמך ובהישען על לימוד תורה - וכי מי לנו יאמר שדווקא בו אין שום התאמה לשום פרמטרים, מה שכשלעצמו הופך את הטיעון שאתה עושה בו שימוש על פניו ומעביר את נטל ההוכחה אליך)?
אשלים ואומר שמבחינתי אין לי מה להוסיף על זה. זו חזרה על עניין שכבר הוסבר בדף הזה והובהר לגמרי. אם ממש חשוב להחזיק בדעה ושלכל אחד ואחת חייב להיות בעניין איזו מסקנא עבור עצמם, הרי אני משאיר לקורא לשפוט מה לחשוב לאור הדיון, ואם חשוב גם לאסוקי שמעתתא אז את זה אני - הפשוט והקטן - אשאיר למרנן ורבנן פוסקי הדור.
מה דעת חכם שלום כהן?
מה דעת הרב יצחק זילברשטיין?
מה דעת הרב אליעזר מלמד?
איזה קטע ששואלים אותי במקורות הלכתיים עוד לפני הגדולים לעיל...

להלן העתקת דבריך שכלפיהם אמורים דברי:הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ט"ז בתמוז תש"פ 06:32

"משטר מדינת ישראל הוא דמוקרטיה פרלמנטרית.
פנחס במשטר משה היה אינסטנציית אכיפה מוסמכת אד-הוק מכוח הקאנון, בעוד ששליסל מוגדר בספר החוקים של ישראל כפושע פלילי מהדרגה החמורה ביותר, שאחר הרשעתו בהכרח יושת עליו עונש מאסר מהכבדים ביותר."

(ומה שבא בעקבות זאת, ולא אעתיק כרוכלא)

משהו פה מתורגם ל"פיקוח נפש" או משהו בכיוון?

ובאמת לא אתה צריך לפסוק הלכה אלא הרבנים שהזכרת, אבל התפתח כאן דיון הלכתי, הבעת בו את דעתך, ואתה אמור לעמוד מאחוריה ולא להתחמק....

אתה מעוות את העניין כולו.מי האיש? הח"ח!

אין שום צורך לחפש שם מה מתורגם למה.
הנקודה שהעליתי לא נגעה להלכה או לשיקולים ההלכתיים, אלא לנסיבות ולפרמטרים, ומה שנגזר מכך באמת שמור לפוסקים ולרבנים.

נו נו....הָיוֹ הָיָה

זה לא ממש היה נראה ככה, אבל שיהיה....

אם בתקופתו של פנחס היו חוקי מדינת ישראלה-מיוחד

הוא היה עדיין זוכה בכהנת עולם.

אין קשר למשה רבנו או לשאר ההבלים שכתבת, זה הקב"ה נתן לו.

תשתדל להיות מנומס.מי האיש? הח"ח!

ואת הכינוי "הבלים" תבדוק קודם כל אם אתה צריך לייחס למה שאתה מפרסם.
אין שום קשר בין מה שאני טוען למה שאתה חושב שטענתי, אז תשתדל לשפר את הבנת הנקרא, או את הידע ביוריסטיקה משפטית ותיאולוגית.

באמת הייתי בטוחה שזה דבר תורה לפרשה הבאה נפש חיה.
לרצוח אדם רק כי הואשקל בשטר

במקרה נולד לעם שלך ושוכב עם מישהי מעם אחר - ולך זה מעצבן כי לפי התפיסה שלך הוא מחלל את העם שלך - אז זה מותר? זה הופך רצח למוסרי?  אתה גם תצעק "אלוהים גדול" או "אלוהים קנא" תוך כדי הנפת הסכין הדקירה וקריעת בטנם ומעיהם באכזריות שטופת קודש? 

מתי נלמד שרצח זה לא מוסרי בשום צורה. 

מי אנחנו שניקח חיים של אדם אחר?!

אתה לא בעניינים חביבי.. קראת בכלל מה שכתבתי?חידוש

קראתי והגבתי למה שהבנתי. אם טעיתי - תחכים אותישקל בשטר

טעית בדבר פשוט,הָיוֹ הָיָה

הדיון כאן יוצא מנקודת הנחה שאנו מחוייבים להלכה ולדבר הא-ל, ואז דנים מהו בנידון דנן.

אתה הגבת באמוציונליות נגד לגיטימיות ההלכה הזו בכלל, ולכן דבריך אינם רלוונטיים לכאן.

יש המון סימני שאלה בתגובה שלך, אבל אתה באמת רוצה תשובה?ימ''ל

הפכת להיות פסיכולוג פילולוגי?שקל בשטר

בסך הכל כתבתי משהו שאתה יכול להגיב עליו בצורה יפה יותר מלנסות להראות כאילו אני מנסה להתנגח, ולהוציא את התגובה סתומה ועקשנית. 

אני מבטיח שאקרא את התגובה שלך בקשב רב לפני שאכתוב סימן שאלה, או אפילו משהו שמזכיר סימן כזה..

שאלתי כי אלו נראות שאלות רטוריותימ''ל

הן מנוסחות בצורה מוקצנת ואמוציונלית.

אז ככה:

א. "רצח זה לא מוסרי בשום צורה" - להרוג מישהו רק כי הוא במקרה נולד לעם אחר והוא מגן על האדמה והמשפחה שלו (קרי מלחמה) זה מוסרי בעיניך? כמו כן, במדינות רבות יש עונש מוות, וברוב העולם היה עד לא מזמן, אם זה מוסרי או לא יש מחלוקת אבל זו לא שאלה פשוטה (ומה עם אייכמן? והיטלר לו היה נתפס?). במילים אחרות - יש מקרים שמצדיקים הרג, גם לפי תפיסתך.

ב. "לפי התפיסה שלך..." "מי אנחנו שניקח חיים של אדם אחר" - אנחנו אף אחד, אנחנו לא הנושא כאן. אתה צריך להבין שיש כאן פערים אידיאלוגיים - בתפיסה הליברלית החילונית האדם במרכז, וחירות וחיי אדם הם הערך העליון. בתפיסה הדתית האל במרכז (כי העולם, כולל האדם, נברא לשרת מטרה - והמטרה מקדשת את האמצעים), ודבר האל הוא זה שקובע מה הערך העליון גם אם זה בא על חשבון חיי אדם. אז אתה יכול לנקוט בגישה החילונית, אבל תבין את האדם הדתי שמבחינתו יש ערכים שגוברים על ערך החיים, ולא רק חייהם של אחרים אלא גם שלו עצמו.

אוסיף:הָיוֹ הָיָה

דבריו של @שקל בשטר אינם רלוונטיים, היות והוא כופר בעצם היכולת בכלל להרוג וכו', כשהדיון כאן הוא מה ההלכה, מי שההלכה אינה מוסרית בעיניו, והא-ל אינו מחייב בעיניו, דבריו אינם רלוונטיים לדיון, נדמה לי שזה מה שהתכוון ימ"ל בתגובתו בתחילה, 

ולכן המענה היחיד שהוא צריך לקבל לשאלתו "מי אתה שתיקח חיים" היא "אני נציגו של הא-ל ומקיים מצוותיו" ואם זה לא מתאים לו - ביי ביי. ואנחנו נמשיך להתדיין בבגרות מדוע דין התורה אינו נוגע למציאות המדוברת.

אבלשקל בשטר

א. יש מקרים שמצדיקים הרג, כמו מישהו שבא להרוג אותך - אבל זה מוצדק כדי לשרוד, ההרג לא נעשה בצורה אקטיבית אלא תגובה פסיבית. אבל לא כל מלחמה זה מוצדק - להרוג רק בשביל תחושת ההשתייכות אדמה או עם זה לא מוסרי. 

ב. האל במרכז גם אצלי. פשוט אני טוען שהאל לא כתב את זה, ואין שום סיכוי בעולם הוא יכתוב כאלה דברים לא מוסריים כמו רצח בשביל פולחן. ואם אתה תתעקש לחשוב שהוא כתב את זה - אז אני ואתה מתכווננים לאל אחר לגמרי. שלך מתיר לרצוח בשביל פולחן ודת, ושלי אוסר בכל צורה שהיא לטנף את ידי בדם אדם. 

אנסה לחדדימ''ל

א. השאלה העקרונית היא אם יש ערכים שבשמם מוסרי להרוג: לגבי עונש מוות לא הגבת (וכדי לעמוד על העיקרון אני מקצין לשאול על הפושעים הנאצים, ולא מדובר במקרה שהם יכולים לסכן חיים אי פעם ואף לא מדובר בצעד הרתעתי כמו שאפשר לטעון לגבי עונש מוות על רצח אלא נטו לשם עשיית צדק - האם היית חס על חיי היטלר בשם המוסר?). או במקרה שאדם או עם דורש באלימות את אדמתך (שלטענתו היא אדמתו) - אתה יכול לסגת ולוותר ולחזור לאירופה או כל מדינה אחרת או לבחור להילחם ולטנף את ידיך בדם, במה תבחר?

ב. במלחמת שבעת העממים "לא תחיה כל נשמה" הוא ציווה, למחות את זכר עמלק הוא ציווה, להרוג מחללי שבת, נואפים, עובדי עבודה זרה, וכן גם על משכב זכר ועוד. לא הבנתי איך אתה מסביר את כל אלה אם לא העמדת ציווי ה' מעל ערך חיי אדם במקרים כאלה.

תודהשקל בשטר

א. בעולם שלי לא קיימים ערכים, וגם מוסר חברתי או ערך החיים זה לא  ה"מוסר" מבחינתי. המוסר לא נובע מבחוץ מתוך רגשות רווחים של הסביבה שיוצרת ערכים, או מתוך טקסטים שיוצרים אותם, הא נובע מבפנים. בפנים אין ערכים, ואין תחושת צדק שצריכה נחמה בדם. ולכן, לא בטוח שלהרוג רוצחים זה הדבר הנכון, גם אם הוא הדבר הנפוץ, ובהקשר של היטלר - נפוץ מאוד. כן, זה קצת אנרכיסטי, אבל זה לא מנותק מאלוהים לפחות.

יש כאן גם אמירה חדה ונוקבת מעבר לכך, אם מאיימים על מישהי להשתחוות לפסל או להמית את ילדיה ואותה - הדבר הנכון הוא להתכופף ליד חתיכת האבן\מתכת, ולא לגרום לרצח של הילדים. למה? כי להתגמש כדי לחיות זה נכון ומהולל הרבה יותר מאשר להתעקש ולמות.

ב. הוא לא ציווה למחות את 7 עממים, הוא לא ציווה למחות את עמלק, הוא לא ציווה להרוג מחללי שבת, ולא מנאפים, ולא עובדי עבודה זרה, וגם לא משכב זכור ועוד. למה? כי הוא לא כתב את זה. האלוהים שאתה מדבר עליו זה אלוהים שמתיר לרצוח בשביל פולחן ודת רק כי הם לא חושבים ועושים כמוני. זה אלוהים שלרצוח זה מצווה. אז לא, הוא לא אמר את זה בשום מקום כי לא הוא כתב את זה. 

הציווי נמצא בפנים כל רגע ורגע מחדש, לא בטקסטים מלפני X שנים שפעם בחלקם היו קשובים לציווי החי של ההוויה, והיום רומסים את הציווי החי בשם הנצחיות האלוהית שלהם.   

אוקייימ''ל

חבל שלא הבהרת מראש שאתה לא מאמין בתורה היהודית.

ובכן, כמו שאמרתי - אתה יכול לנקוט בגישה החילונית (או באיזה "ציווי חי של ההוויה" שאתה מאמין), אבל תבין את האדם הדתי שמבחינתו דבר האל במרכז וזהו דבר האל.

אבל השאלה לא אם אני מאמין או לאשקל בשטר

חבל שאתה לא מתייחס לשאלה המהותית - האם זה נכון או לא להרוג רק בגלל דת ופולחן. 

זו לא גישה חילונית. מבין, פשוט ההצגה של @חידוש את הדברים העלתה בי רצון להגיב ככה, כי אין שום הצדקה לרצח בשם האל, גם אם זה כתוב שחור על גבי חומש. 

וכאן אתה נכנס לשאלה  איפה הבעיה כשקוראים משהו "לא מוסרי" שם?

יש כאלו שיאמרו לך שהבעיה היא בנו.

יש כאלו שיאמרו לך שהבעיה היא החומש.

יש כאלו שיאמרו שאנחנו החומש זה לא אותם זמנים.

ויש כאלו שיישארו במבוכה מוסרית כשהם קוראים פסוקים כאלו - בין האני שבהם, לכתוב שמולם.

לפי מה שהבנתי החלטת ללכת על האופציה הראשונה.  

זו כן השאלהימ''ל

כי כמו שהסברתי - לפחות על פי התפיסה הדתית (אם כי ניסיתי להסביר בחלק א' של דבריי שלא רק על פיה) כן יש מצבים בהם נכון להרוג בגלל הדת (לא כפולחן).

אתה שואל איפה כאן הבעיה - ובכן, השאלה הזו מניחה שיש בעיה.

יש פערים בתפיסות, זה נכון - והם נובעים מפערים בהנחות ובערכי היסוד (ביניהם מטרת החיים והגישה התאולוגית).

זו לאשקל בשטר

השאלה המהותית היא האם אתה "סופר" את הקול הפנימי שבך, או שאתה משתיק וקובר אותו במעבה הטקסטים היהודים.  

בלעדיו, באמת אין בעיה. 

טוב, אנחנו חוזרים על עצמנוימ''ל

רק מילה לגבי 'הקול הפנימי שבך': הקול הפנימי של כל אחד ואחד יכול להיות מאוד שונה וגם אצל אותו אדם שונה מתקופה לתקופה, אם על פיו אתה מגדיר מה מוסרי אתה בבעיה כי אתה יכול בקלות להיות קניבל/ נאצי/ משעבד עבדים/ טבעוני שהורג כדי להגן על חיות מפני הרוצחים הקרניבורים/ בוזז חנויות כתמיכה בחיי שחורים וכו' - את כל אלה עשו אנשים עם קול פנימי.

ודבר נוסף - אם הקול הפנימי שבך מגדיר לך מה מוסרי, מה פתאום אתה מקשה ממנו על אחרים למה הם לא מתיישרים על פיו? להם יש קול פנימי שונה.

אין דבר כזה.שקל בשטר

אין מציאות כזו שהקול הפנימי עושה את מה שאמרת - רק האגו והפחד עושה את זה. 

גם הצבע החום שאני רואה הוא לא בטוח החום שלך. העניין הוא שאין דרך להוכיח. הקול הפנימי הוא אותו דבר, הקול שתשמע אם תהיה מספיק בשקט הוא אותו קול של הערבי שבצד השני ישמע אם הוא יהיה בשקט. ובדיוק כמו צבעים, אי אפשר להוכיח חוויות. אבל לפחות אמירות דומות של אנשים שונים שהגיעו לאותו מקום יש.

לא מבין בקולות פנימיים וחוויות, רוחני ואפריורי מדי בשביליימ''ל

וכמו שאמרת אין איך להוכיח את הטענה שלך על הימצאות 'קול פנימי' - אחיד לכל האנושות או בכלל, כך שאין על מה לדון.

נראה לי שמיצינו.

יש. זו לא רציונליות של לוגיקה, זו חוויה שכולם בפוטנציאל שלהשקל בשטר

אלא ש'הקול הפנימי' המשותףטיפות של אור
אומר שיש ערכים ששווה למות בשבילם.

צריך להשתיק בצורה חריפה חלקים ממנו כדי לחשוב אחרת; וזה למרבה הצער מה שעשית לעצמך.

(והוא מעשה נורא באחד שביקש לנקות את היהלום, ולא ידע שהוא שובר חלקים ממנו)
אין קול פנימי כזה שמת בשביל ערכיםשקל בשטר

כי בשביל הקול הפנימי אין ערכים חוץ מהקשבה לחיים עצמם. ערכים מחשבות או רעיונות זה אשליה מהבחינה של הקול הפנימי.

הלוואי והייתי מבין באיזו סיטואציה אתה חושב שאני משתיק. בהצלחה בכל מקרה עם ההקשבה שלך לטקסט שאומר לרצוח בשביל דת, אבל אל תגיד שזה קול פנימי כי זה לא. עובדה שזה טקסט חיצוני שאמר לך את זה. 

להיפךטיפות של אור
עיוורת את עצמך, ואתה לא מוכן להקשיב למה שבתוכך.

כמה רמייה עצמית, וחזרה עקבית על הדיכוטומיה 'טקסט-לב', צריך כדי להגיע לכך.
אני טועה אתה צודק וככה אין שום סיבה להתמודד עםשקל בשטר
רצח על בסיס דת ופולחן. הכי קל לומר שכל מי שטוען אחרת, הוא עיוור ורמאי.

מקווה שיום אחד תבקר את עצמך ללא שיפוטיות, ותתן לעצמך להקשיב לקולות שאתה טוען שאני משתיק ומרמה, ואז תבין למה אני מתכוון כשאני אומר שאלוהים לא מצווה לרצוח.
כמובן שהכי קל לומרטיפות של אור
שכל מי שטוען אחרת עיוור.

הרי זה מה שאתה עושה כל השרשור, לא?

וזאת בדיוק הסיבה שאין טעם לעשות זאת. זו טענה שאי אפשר להתגונן בפניה, ובסך הכל מבטאת פטרונות.
חיפשתי איפה טענתי שאתה או מישהו אחר עיוור ולא מצאתי.שקל בשטר
היא לא פטרונות כי היא לא תפיסה שלי ואמירה שלי. היא אמירה שאומרת שאם תחווה את זה אתה תגיד כמוני או דומה למנ
ה שאני אומר. לא בגלל שאני אמרתי אלא בגלל שאתה חווית ושנינו אומרים מאותו מקור. שווים.
כל עוד לא חווית אתה לא יכול להתעסק בזוטות וקללות כמו עיוור ורמאי, ואתה גם לא יכול להתעסק בקיטלוג של הצעה שלי אליך לחוות דברים מעבר לטקסט ונתונים - כפטרונות שצריך לציית לה. אתה מציית לחוויה שלך. פשוט כל עוד לא חווית אל תכתוב כאן דברים על קול פנימי שאומר לרצוח. ובטח לא בשם האל.
סיימתי דיון. כל טוב
אני רק שאלה (לגמרי מסקרנות)טיפות של אור

את מי אתה מתווך כאן? בובר? אחד העם? השל?

גם..שקל בשטר

א.ד. גורדון, השל, וקצת בובר בתורת הנביאים.             

ואם הרב קוק לא היה אורתודוקס אז גם הרב קוק

אבל בעיקר בעיקר בעיקר שמות שאני לא יכול לכתוב כאן שקשורים לעולמות דומים ושונים.

בכל מקרה זה משהו שמעבר לספרים וקריאה של טקסטים.

טיפות של אור

מהבודדים בעולם שעדיין קוראים אותם, מה?

אה, לא אני...טיפות של אור

אני אורתודוקס ישן וטוב, מה שנקרא

דווקא המוכרת קראה אותםשקל בשטר

ו.........היא אמרה שיש לי טעם טוב... קורץ

אז מה?בינייש פתוח

ופעם מדדתי מכנסים והמוכרת אמרה שזה יפה עלי

אמרתי לאבא שלי שמילה שלה שווה זהב. הוא אמר שלא. מילה שלה שווה כסף

אז המילה שלה שווה שכלשקל בשטר

מילה שלי..ליקוקחצי חיוך

הקול הפנימי שלי....הָיוֹ הָיָה

אומר לי שהדבר הכי טוב, הכי טהור, הכי ראוי, הכי מתבקש והכי נעלה עלי אדמות, הוא לקיים במלואו את דבר הא-ל כפי שהוא מתגלה אלינו בתורה שבכתב ובתורה שבעל-פה,

זה הקול הפנימי שלי, נו מה לעשות?

זה המחשבות שלך. קול פנימי לא אומר לקיים טקסטיםשקל בשטר

או התגלות שהייתה בעבר, כי הוא תמיד תמיד תמיד ההווה. 

כשאתה קשור ונאחז במשהו בעבר זה המחשבות שלך.

הקול הפנימי לא צריך טקסטים.

סורי על חוסר הנצחיות שלהם אבל זה מה שזה.

הקול הפנימי הוא "הנצח שברגע", הוא לא מנציח אותו בטקסט. 

קשבות לקול הפנימי זה הקשבה לחיים. החיים וההוויה זו תנועה, זה לא מוזיאון טקסטואלי. 

אתה מברבר הרבה... את הקול הפנימי שלי אני יודע, לא אתה...הָיוֹ הָיָה

לאיפה הגענו אלקים ישמור, אתם כל כך מתנשאים על ה"דוסים הפרימיטיביים" שאתה גם יודע מה הקול הפנימי שלי ובבטוח שהוא חייב להיות כמו הקול הפנימי שלך? שחרר מותק, שחרר, צא מהבועה.

כשהקול הפנימי הופך להיות שלך הוא לא פנימישקל בשטר
אלו שרוצחים בשם הדת חיים בבועה משלהם. ע"ע דאעש.
כנ"ל.הָיוֹ הָיָה

הפטרונות המתנשאת שלך מזעזעת.

מקווה שזה פחות מזעזע אותך מרצח בשם "הדבר הכי טהור ומתבקששקל בשטר

עלי אדמות".

זה לפחות הדבר היחיד שאני יכול לעשות בקשר לדיון בינינו.

בהצלחה. 

לא, זה מזעזע יותר...הָיוֹ הָיָה

כי יש לי איזה קול פנימי קטן שלוחש לי שהא-ל מסתמא יותר מוסרי מהוד מעלתך...

ממליץ לכם לעצור את הדיוןבינייש פתוחאחרונה
אתם טוחנים מים לדעתי
אתה כופר בתורה שבעל פה?בינייש פתוח
שטוענת שהבועל ארמית (ברבים ובשעת מעשה) קנאים פוגעים בו?
וגם מחייבת לכבוש את הארץ?
ומתירה לצאת למלחמות בחוץ לארץ? (מלחמת רשות)
אתה מציין את חנוכה שבו מתתיהו הרג יהודי שהקריב חזיר לזאוס?
אגב מה דעתך על פסח? במקרה ההוא ממש בתורה שבכתב מתואר איך הכל התחיל, איך שמשה ראה כי אין איש ויך את המצרי ויטמנהו בחול. אותו משה שנתן לנו את התורה שבכתב
אי אפשר לכפור במשהו שכתובשקל בשטר

אפשר לכפור במשמעות של מה שכתוב - האם הוא מחייב, האם הוא מוסרי, וכ'ו

הטענה שלי היא שזה לא מוסרי לרצוח מישהו רק כי הוא שכב עם מישהי לא מהעם שלך.

ולהרוג רק כי חשקה נפשך בחתיכת אדמה שלא לך זה גם לא מוסרי.

כתבתי למעלה שחנה ושבעת בניה זה לא מוסרי אז זה? וזה כמו שמישהו בימינו יקריב לשיווה ואתה תהרוג אותו.

שם על פי הסיפור זה הריגה פסיבית של מישהו שבא להרוג  "איש עברי מאחיו". 

הוא לא בא להורגו, הוא היכה אותובינייש פתוח
דבר מאוד מקובל בעולם העבדות של פעם ואפילו אצל היהדות (שבניגוד לשאר התרבויות של אז אסור לשבור איברים והעושה זאת נאלץ לשחרר את עבדו)
הסיפור הזה פחות חשוב לדיוןשקל בשטר

לכפור בחיוב או במוסריותו של חובה כתובהבינייש פתוח
היא כפירה לכל דבר ועניין
אוקיישקל בשטר

ממש לא, הוא כופר כבר בתורה שבכתב...הָיוֹ הָיָה

זאת הנקודה! פנחס עשה זאת מתוך קנאות לה' יתברךפלונטר 4

ה' זה שנתן את הנשמות ואת החיים רק הוא זה שיכול לקבוע למי מגיע חיים ולמי לא. אברהם אבינו בא לשחוט את יצחק.. וכביכול למה שיחליט על החיים של מישהו אחר? אבל זה לא כי הוא רוצה אלא כי ה' רוצה לכן הוא צריך לקיים, שהרי החיים של כולם כולל חיי אברהם ויצחק שייכים לה' לכן אין בכך בעיה מוסרית כשזה בא בציווי ה' כמו במקרה של פנחס שזה היה נטו לכבוד ה' והתורה. רצח כשלעצמו לא מוסרי אבל כשזה בא מצווי ה' אין יותר מוסרי מזה ובמיוחד שאותם אלו שצריך לרצוח כ"כ מבזים את כבודו של ה'.

רצח זה לא מוסרי בשום צורה?ה-מיוחד

הוצאה להורג של אייכמן לא היתה מוסרית?

להרוג מחבל זה לא מוסרי?

הבא להורגך השכם להורגו זה לא מוסרי?

יש היתר חריג לפגוע במקרה של פנחסבינייש פתוח

לגבי בועל ארמית, והיא לא בעלה אף אחד בתור אישה. וגם אם היה מדובר בהומוסקסואל וההיתר (שהוא גם מצווה כמובן) היה בכל גילוי עריות, הוא אפשרי רק כאשר נעשה מעשה ברבים ומעשה הקנאות מתרחש בעת מעשה, בזמן שהמכחול בשפופרת.

אתה באמת עושה קישור?מי האיש? הח"ח!

אתה באמת מתכוון שמתקבל על הדעת לתקוף, תחת משטר של מדינה ריבונית דמוקרטית פרלמנטרית, כשהסיטואציה המקראית הנה תחת משטר משה המלוכני התיאוקרטי? אתה באמת יכול להציג מקור הלכתי שמבחינתו אין שום התחשבות בהבדל הנסיבתי הזה?

מה הטעם לדון בכך?בינייש פתוח

אתה רואה אפשרות בימינו לאיש ציבור בועל גויה ברבים?

אל תשאל אותי שאלות קשות...

חשבתי,מי האיש? הח"ח!

שהתלמוד היהודי הוא בדיוק זה - להביא סיטואציה לקיצון, תחת כל הנחה ותהיה הפחות סבירה אשר תהיה, ולדון אף אז להלכה בעניין (למשל גיטין בפרק "המביא גט" "והלכתא בכפות" כולל הערת תוספות "כפות וישן בעינן").
זה האומץ, זה השטייגען, זה הכוח שבתלמוד ובתורת ישראל.
בנוסף, חשבתי שדווקא לימוד תורה מעלה שאלות קשות, כאלו שאולי בגינן זכה רבי עזריאל מלובלין לכינוי ראש הברזל (אף כי יש שטוענים שזה קשור יותר ליושרו הבלתי מתפשר כרב של לובלין).

יש לי כמה שאלות אליךבינייש פתוח

אם אתה רואה את אבא שלך מרביץ לאמא שלך האם אתה:

מרביץ לאבא שלך

לוקח אותו אחרי לשיחה ומסביר לו שזה לא יפה

מתקשר למשטרה

לא עושה כלום

עוזר לאבא שלך להרביץ לאמא שלך 

(אולי אמא שלך בגדה בו, אולי היא רצתה להרביץ לך ואולי להפך, קח הכל בחשבון ובכובד ראש)

אם אדם רצח בשבע וחצי בערב, האם בשמונה וחצי בערב הוא צריך להתפלל ערבית?

יש לי כמה שאלות אליךמי האיש? הח"ח!

האם הראש שלך עסוק כל היום בהטרלות?
האם מה שפרסמת עכשיו מוציא אותך בן אדם?
האם לא ראוי לסלק אותך מהפורומים?

נתתי דוגמא לכך שאולי לא תפקידנו להביא סיטואציה לקיצוןבינייש פתוח

ואתה אפילו מסכים (כלומר אני ממש לא התכוונתי לשאול בכנות את השאלות הללו בשביל שבאמת תחשוב עליהם בצורה רצינית ותענה)

דיברתי על תפקידו של התלמוד.מי האיש? הח"ח!

לא זכור לי שאתה נחשב לממשיכו הרשמי של רב אשי.
והגסות המבחילה שנקטת, תוך שימוש בגוף ראשון לעניינים גועליים ודוחים, מעידה כאלף עדים על זדון וכוונת מכוון.

מצטער אם פגעתי, זה ממש לא היה הכוונהבינייש פתוח

אבל אם אינני ממשיך דרכו של רב אשי (וכך בדיוק אני טוען) למה לדון בעניין בועל ארמית תחת משטר דמוקרטי?

כי על זה בדיוק היה כאן הדיון.מי האיש? הח"ח!

ואם צריך תזכורת אז להלן ציטוט מהמסר הראשון בדף הזה לאמור "מה [ה]הבדל הגדול בעצם".
והסברתי את דעתי שנשענת על יוריסטיקה משפטית ותיאולוגית.

הופה, סתירה...הָיוֹ הָיָה

אם על זה אפשר לדון *למרות* שאנו לא ממשיכי ר' אשי, אז זה אומר שהסברא הזו אינה סברא שעומדת בדיון הזה, אתה לא יכול לאחוז בחבל משתי קצותיו..

למעשה לעצם הדיון, איני מתיימר להיות פוסק או להתערב בכלל בעצם השאלה, אבל לא הבנתי מנין לך ביסוס שיש דין מדיני התורה שמשתנה תחת שלטון דמוקרטי, שאתה עוד שואל (לעיל) בכזו תימה את בינייש פתוח איך הוא לא מבין את זה.

אתה מניח הנחות לא מבוססות.מי האיש? הח"ח!

לי אין שום בסיס לשום טענה הלכתית, ולא טענתי שום טענה כזו. הטענה שלי היא בנוגע לעצם הדיון, שההנחה שביסודו היא שהתפוחים ניתנים להשוואה לאגוזים, כאילו שההעמדה בנוגע למעשים ולאפשרות לעשותם היא אותה העמדה, ולא היא (ולא ברור לי איפה נעלמו ממך כל הגדרות דינא דמלכותא ושאר עניינים אלמנטריים, שלפחות מתבקש להעלותם).
וודאי וודאי שממשיכים בדיון הלכתי גם אחר חתימת התלמוד, שאם לא כן מה עניינם של פוסקים ראשונים ואחרונים. אלא אם אתה טוען משהו אחר בניסוח המפולפל "הסברא הזו אינה סברא שעומדת". אם כן אנא הסבר.

זה מה שנראה בעקבות מעקב אחרי כל ההשתרשרות שלך עם בייניש פתוחהָיוֹ הָיָה

לאורך כל מה שכאן מלמעלה. 

תעבור על סדר הדברים ותבין את דבריי.

זה באמת לא אותו דברה-מיוחד

כתוב בפרשה "בקנאו את קנאתי" "תחת אשר קנא לאלוהיו"

זה היה 100% לכבוד הקב"ה. גם לא ב 99.999999%

אני בטוח שהמעשה של הבחור הזה היה הרבה פחות. להשוות בין המקרים זה לזלזל בכבוד פנחס והקב"ה

אצל פנחס זה היה רק מתוך קנאות לשם שמייםפלונטר 4
עבר עריכה על ידי פלונטר 4 בתאריך ט"ו בתמוז תש"פ 22:13

במעשה שלו בעצם היה ברור שזה מתוך יראת שמיים טהורה, המעשה כולו היה צרוף נסים ולבסוף גם זכה בכהונת עולם מה שמחדד עוד יותר את העניין שלא היה לו שום אינטרס אישי שהרי אם היה לו אינטרס היו תובעים אותו על רציחה והוא היה פסול לכהונה, אלא שבאמת ליבו היה נקי מכול זה. המעשה שלו לא היה מובן מאליו ,ה' לא סתם עשה נסים וכו, אלא כדי להבהיר לכולם שבמקרה הזה זה גם היה נחוץ וגם נעשה כראוי. היום מי יכול להעיד שאותו אדם עשה את זה רק מתוך קנאות לשם שמיים? זה מעשה מאוד קיצוני שדורש בירור אמיתי בין האדם לעצמו.. מי היום בדרגה כזאת? בנוסף הסיטואציות היו שונות.

זוכרת שכשזה קרה עם שירה, היה לנו דיון בדיוק על זה.שבותי
המסקנה תכלס היא שאנחנו לא בדור של הריגה בגלל עבירות. וגם לא נביאים.
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשהאחרונה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

כלל נחמדזיויק
נראה לי רחוק מאד ממה שהולך שם
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
יותר קל לי
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).

אולי יעניין אותך