קשה ליגדולה אבל קטנה
אני חודש אחרי לידת תאומים ובבית ילדה שתחגוג השבוע שנה..
כן כן בטח תגידו איך עשיתי את זה לעצמי ולמה לא שמרנו ישר אחרי לידה? אבל כן שמרנו וכן נכנסתי להריון עם גלולות חודש וחצי אחרי לידה.. בהתחלה היה קשה נורא לקבל את הבשורה אבל למדתי לשמוח בדרך שה׳ בחר לי וב״ה יש לי עכשיו בת מהממת ושני בנים (זהים) נסיכים.
אבל...
מאז הלידה אני מרגישה שאני חצי בן אדם, כאילו הכל נלקח ממני ואני לא אני יותר.. אין ימים ואין לילות, כל היום בפיגמה ועל הבטן סימני מתיחה..
מרגישה שבגיל 23 אני אמורה רק להתחיל את החיים אבל מרגישה ששלי נגמרו. כלפי חוץ אני משתדלת לא להראות שקשה לי וכל היום אני סביב הילדים והבית. לא היתה לי אופציה להחלים או לנוח אחרי הלידה כי לאמא לתאומים וצמודה בת שנה אין את הפריבילגיה הזאת.. מסביב כולם דואגים להזכיר לי שאני לא האמא הראשונה לתאומים ושאין מה לעשות ואני צריכנ להסתדר לבד, לילות/ימים/חיים שלמים..
אבל אני קורסת! אני כותבת ובוכה, מרגישה שהכל סוגר עליי העומס והעצבות הזאת שמאז הלידה לא עוזבת אותי,הריחוק מבעלי וההערות על כך שאני אמורה להסתדר לבד ולא לצפות לעזרה.
ממי אבקש עזרה אם לא מאמא שלי ואחיותיי הקטנות (בנות 15-19)?! במיוחד עכשיו בזמן הקורונה שאין יותר מדי מה לעשות למה לא לעזור? אני יודעת שאין מצב שהייתי משאירה אותן לבד במצבי..
גם כאשר מחליטים לבוא ולעזור דואגים ליידע עד כמה קשה להן לעזור וכמה זה מצריך מהם ואני מתחרטת שבכלל הגיעו לעזור לי, מרגישה שאני מתחננת לכל טיפת עזרה וכבר אין להן ברירה..
חוץ מזה הקשר הזוגי עם בעלי פשוט לא קיים, הוא יוצא לעבודה ב5 בבוקר וחוזר בחמש בערב עייף ורעב ואני אחרי יום שלם עם הילדים אחרי לידה ואחרי לילה עם תאומים לבד- פשוט לא מוצאת את הכוחות להגין לו ולטפל גם בו כאילו הוא עוד ילד. מרגישה כאילו האחריות עליהם מוטלת רק עליי כי הוא עובד ואחר כך הולך למנחה וערבית וחברותא- החיים שלו חזרן למסלולם ואני רק שוקעת עוד ועוד.
נוצר בינינו ריחוק שאני לא מכירה, מאז החתונה הייתי בשני הריונות רצופים כך שהוא לא מכיר אותי לא בהריון ובקושי היינו אסורים. התקופה הזו כל כך קשה אני בוכה המון ולא מצליחה להסביר לו במילים את התחושות של הבדידות והכמיהה להבנה ואהבה מצידו. מרגישה שסדר העדיפויות שלו כולל כל כך הרבה דברים לפני שמצד אחד אני מחכה כבר להיות טהורה ולקבל ממנו את החום והאהבה ומצד שני כועסת עליו שכרגע הוא לא מראה לי שאני חסרה לו, שהוא אוהב אותי ומעריך את כל מה שאני עוברת.. הריון תאומים הוא לא קל בכלל חודש ולצי של אשפוז עד הלידה שגם היא לא פשוטה וכל זה עם עוד תינוקת בבית ורגשות האשם כלפיה שאמא שלה לא שם ב100% בשבילה כי גם היא בסך הכל תינוקת.. ועכשיו הכידול והלילות, ציפיתי לתמיכה פי שתיים למתנה קטנה לעבוד הלידה שמראה שהוא מעריך את כל מה שאני עוברת אבל כלום..
מרגישה מרוקנת, עצובה ועייפה
מקווה שהבנתן משהו מכל הבלגן שכתבתי לכן פה אבל פשוט פרקתי בלי לחשוב על הסדר..
וואי, מזלטוב יקרה!פולניה12
איזו התמודדות!! ממש להצדיע לך!
אני עם תינוק אחד מרגישה שקשה, ואת עם 3!!!

דבר ראשון תזכירי לעצמך כל הזמן שהתקופה הקשה תעבור מתישהו, ואת תשארי עם האושר והנחת בעז"ה.

מה לגבי עזרה בתשלום? מישהי שתגיע לכמה שעות כל יום, או אחות לילה?
לדעתי, במצבך, זה כמו בקבוק ומוצץ לתינוק... די הכרחי. הילדים שלך צריכים אמא מתפקדת שלא תקרוס פתאום..

אפילו הייתי אומרת לשלם קצת לאחיות הקטנות שיבואו ולא ירגישו מנוצלות (זה יכול לקרות, ואני אומרת אתזה בתור אחות קטנה לכמה אחים ואחיות..) לקנות להן איזה תיק או משהו כהוקרה על העזרה, שיהיה להן יותר נעים וירגישו מוערכות..

ועם בעלך, פשוט לדבר ולהגיד במילים ברורות 'בעלי היקר, אין לי לילות, אין לי ימים, ואני מרגישה שאני מאבדת גם אותך בתוך כל העסק.. אני צריכה אותך ואת המילים הטובות שלך יותר, זה עוגן של שפיות מבחינתי...' וכו'.

ודבר אחרון, דחוף לראות אם יש איזושהי דרך שתוכלי לצאת להתאוורר, אפילו לחצי שעה, עם בעלך או חברה טובה, אייסקפה וגלידה, וכמה דקותבלי בכי של תינוקות...

חיבוק יקרה!
מזל טוב, והרבה הצלחה!
אהובה! קודם כל מזל טוב כפול!!! הרבה בריאות נחת ושמחה תמיד!אמהלה

עונה לך כאמא לתאומות זהות ועוד ארבעה ילדים לפניהם...

הצפת פה רגשות שמאד אופיניים לאישה אחרי לידה...

בוודאי חודש אחרי לידה (שאת עדיין אמורה לבלות במיטה...)

ועל אחת כמה וכמה אחרי הריון בסיכון ולידת תאומים... ועוד קטנטנה בבית

זה נשמע שאין הבנה למהות האתגר שלך כעת מצד המשפחה שלך...

החודשים הראשונים הם אתגר מטורף!!!! את חייבת עזרה!

את לא יכולה להמשיך ולתפקד כך לבד.

קודם כל- הייתי לוקחת עזרה חיצונית בתשלום:

אחות לילה, בייביסיטר לגדולה-קטנה, ארוחות קנויות ומוכנות, שולחת לגיהוץ, מנקה וכד'

שנית- מה עם שכנות ומתנדבות מהקהילה?

במצב הזה צריך לתת לאנשים לעזור לך בכל תחום שהוא, ולהסביר במילים פשוטות מה מצבך וכמה את זקוקה לעזרה

אם המשפחה לא מבינה- עזבי אותם! פני לחברות ולשכנות שבטוח רוצות לעזור.

בעניין הקשר הזוגי- מנסיוני, צריך לתת לזה קצת זמן... ולנסות לגנוב כמה דקות איכות לעצמכם מדי פעם

את כן צריכה לשבת איתו ולהסביר בצורה מאד ברורה את כל מה שכתבת פה...

התינוקת מסודרת בשעות הבוקר?

זה נשמע שאת זקוקה בדחיפות לכמה שעות טובות של שינה ולארוחת בוקר זוגית ומפנקת

אשמח מאד לעזור לך!!! (איזור ירושלים) אם מתאים לך תשלחי לי בפרטי את אזור מגורייך...

ו- יש כאן פורום שכן... מחכות לך שם עם הרבה חיבוקים הכלה וידע בנושא גידול תאומים

מוזמנת לדפדף בשרשורים שלי שם מלפני כשנה וחצי ולראות את אותם התסכולים ואותן התחושות שמאיימות להטביע...

חיבוק גדול יקרה!!!!נשיקה

ו- יש כאן נשים אלופות, עם הרבה רצון, הבנה והכלה!

מתייגת לך לנתינת ידע וכוחות את: @מיואשת****** @מתואמת 

@ג'נדס @ורד הבר @@זהות כפולה

@ברכת ה

תודה על התיוג מתואמת

גם אני בירושלים, אגב, אם מתאים לפותחת... ויש לי אפילו נערה צעירה להציע לעזרה (כמובן, תלוי באיזה אזור...)

מתרגשת על התיוג ברכת ה
תודה!
תודה על התיוג ורד הבר
מנסה קצת לעודד..אם_שמחה_הללויה
את נמצאת בקושי עצום! את חייבת לקבל עזרה! אין פה בכלל ספק.
והכעס שלך על המשפחה ועל הבעל שאת לא מקבלת מהם תמיכה הוא כל כך ברור. כי את צריכה ה-מ-ו-ן עזרה. והכעס הזה לגיטימי.
אבל לפעמים דווקא ראיית הצד השני קצת עוזרת לא לשקוע בעצבות הזאת..
האחיות שלך הן בגיל התבגרות מרוכזות בעצמן ופשוט לא קולטות את הקושי שלך. אז כמו שהבנות אמר לך תציעי להן תשלום סמלי.אני חושבת שזה יעבוד.
לגבי הבעל.. אני בטוחה שגם הוא עובר קושי, בטח גם הוא צעיר ותחשבי שנפל עליו לפרנס 4 נפשות.
נראה לי גם הוא בדכאון לידה לא קטן.
מה שכן אתם חייבים לדבר. הדברים שאמרת כאן חייבים להאמר. אני יודעת שזה קשה ואפילו אין לכם זמן לשבת לשוחח בנחת. תתחילי בלרשום מכתבים..ככה אני הייתי עושה עם בעלי בתקופה דומה. רוב המכתבים בכלל לא מסרתי, אבל זה עשה כמה פעולות:
1)הייתי מוציאה אבן מהלב,
2)כשסופסוף היה לנו פנאי לדבר, לא הייתי מוצפת רגשות, והשיחה הייתה על דברים הכי מהותיים בשבילי.
3)באורח פלא, תמיד כשאני מתקשרת עם בעלי ככה במכתבים שאני אפילו לא מוסרת, זה עושה אצלו שינוי. זה באמת משפיע עליו.
יקרה, את אישה מיוחדת, אם ה׳ נתן לך את הנסיון הזה , הוא גם יתן לך את הכוחות לעבור אותו!!
את עוד תסתכלי אחורה על כל התקופה ותראי כמה צמחת וגדלת ממנה!
עכשיו זה הקושי הכי גדול, עוד כמה זמן יהיה הרבה הרבה יותר קל!
הם יהיו ממש חברים וישחקו ביחד ואת
ובעלך תסתכלו עליהם ותרוו מהם נחת!

וואו... עולות לי דמעות למקרא הדברים שלך...מתואמת

ודווקא לא בגלל הקושי הפיזי - העצום! - של גידול שלישיית תינוקות, אלא בגלל הקושי הנפשי של חוסר התמיכה... ועוד מהאנשים הכי קרובים אלייך! בעלך ובני משפחתך!

אז קודם כול - האם יש מישהו במשפחה - אפילו אביך או חמותך - שכן מבין את הקושי שלך? שמוכן לשמוע אותך מתפרקת? אם כן - אז נצלי אותו לגמרי, בכי בפניו, תני לו לנחם אותך...

אם אין מישהו כזה (ובעצם גם אם יש מישהו כזה) - כדאי מאוד לפנות לעזרה מקצועית. אני ממליצה לפנות לארגון ניצ"ה. גם אם אין לך ממש דיכאון אחרי לידה כרגע, הרי שהמצב שלך עלול להיות קרוב לזה... והפלוס העיקרי שלהן הוא שמצמידים לך "חברה טלפונית", אישה חכמה שעברה דבר או שניים בחיים, ואת יכולה לשתף אותה ולפרוק אצלה את כל הקושי.

שנית - אני חושבת שכדאי לברר אם יש במקרה כזה עזרה כלשהי מהמדינה. אני יודעת שהורים לשלישייה זכאים לעזרה (בת שירות, נדמה לי) - ואולי גם במקרה כזה אפשר? השאלה איך תוכלי לברר, כשאת בקושי מסוגלת לתפקד... אם יש את אותו מישהו במשפחה שמבין ומכיל את הקושי שלך - בקשי ממנו לעשות זאת.

ובכל-אופן, גם אם אין זכאות כזו, אני חושבת שכדאי להביא עזרה בתשלום. קורונה או לא קורונה - הקריסה האפשרית שלך היא הרבה יותר מסוכנת... אני חושבת שמספיק אפילו נערה צעירה, שתחזיק את תינוק אחד בזמן שאת מטפלת באחרים, או שקצת תקפל כביסה וכדומה, או שאפילו תכין קצת אוכל לפי הוראותייך...

ואולי יש לכם עזרה בקהילה? גם אם מקובל להכין אוכל ליולדות רק במשך חודש אחרי הלידה - אני חושבת שבמצבך גם שלושה חודשים אחרי זה יהיה עדיין נצרך...

ואני רוצה להדגיש: הקושי שלך הוא אובייקטיבי לגמרי! נכון ש"הרבה אנשים מגדלים תאומים" - אבל לכולם זה קשה, וכמעט כולם עושים את זה עם עזרה צמודה, ובעיקר - לרובם אין הפרש צמוד כזה לתינוק שמעל... (אצלי, למשל, ההפרש בין התאומים לזה שמעליהם הוא שלוש שנים... ולמרות הכול - ועם כל העזרה הרבה שהגישו לי במשפחה ובקהילה - זה עדיין היה קשה! אז לא מצליחה לדמיין אפילו איך את שורדת...)

מקווה שתצליחי למצוא עזרה. מקווה שתצליחי למצוא תמיכה. מקווה שבעלך יתאושש ויתעשת ויבין אותך ואפילו יעזור לך.

מתפללת בשבילך להמון כוחות!!  

כבר כמה וכמה שנים שאין עזרה מהמדינה לשלישיות/רביעיותזהות כפולה
מענק מוגדל - כן.
אני הייתי משתמשת בו למימון עזרה.
באמת? אוף... טוב, גם מענק מוגדל זה טובמתואמת

השאלה אם אפשר לקבל אותו גם במקרה כזה...

לפי מה שידוע לי יש עזרה לשלישיותשבעבוםאחרונה
סכום חודשי קבוע של כמה אלפי שקלים, אבל כשבררתי בעבר לחברות, במקרה כמו שלה אין עזרה.
בעבר הייתה עזרה לכל משפחה שיש לה שלושה ילדים מתחת לגיל שנתיים
אמאל'השלומצ'

כאמא לתאומות בנות שנה וחצי, אני מחפשת את המילים כרגע. 

רק יכולה להגיד שכל מה שאת מרגישה כל כך הגיוני! את נמצאת בסיטואציה קשה ולא פשוטה בכלל.

אולי כשארגע ממה שכתבת אצליח לחלץ גם רעיונות אופרטיביים ומילות נחמה. 

בינתיים שאלה- הילדה "הגדולה" נמצאת בבית או במסגרת?

שולחת חיבוק! ענק! פרח

וואו איזה עומס!!אמאשוני
כשמך כן את גדולה אבל קטנה.
ממש קשה כשאין הבנה ועזרה מהמשפחה...
הקושי שלך ממש מובן ולגיטימי גם אם לא תאומים זה היה קשה, עכשיו קשה פי 2.
לגבי הבעל מציעה לכתוב לו מכתב.
נשמע שמרוב עומס את לא מצליחה לשקף לו את מצבך.

ואם יש בסביבתך קהילה שיכולה לעזור- לגמרי תרשי לעצמך להיעזר. תבקשי מאשה מרכזית בקהילה שמכירה נשים ובנות נוער מהאיזור.
חלק מהתפקיד שלנו כמבוגרים זה לדעת מתי להגיד כן לעזרה מאחרים.
הרבה חיבוקים ⁦❤️⁩ ⁦❤️⁩
וועליה... ליבי איתך... לא הייתי בסיטואציה אבל הכאב שלך ניכרהשם בשימוש כבר
עבר עריכה על ידי השם בשימוש כבר בתאריך ט"ו בתמוז תש"פ 09:37
כאן מכל מילה... וכאב אני תמיד מבינה...
ממש עלו דמעות בעיני. לא קל בכלל...
ועוד שהסביבה מקטינה את הקושי ומזלזלת בו, ("את לא הראשונה ואין מה לעשות וצריכה להסתדר לבד" ) זה הכי מתסכל ומכעיס, ומכאיב.
אוףףף לפעמים אנשים יכולים להיות כאלה אטומים!

אז חיבוק גדול...💙
אני ממש רוצה לעזור לך, פיזית, בשמירה/בניקיון
אני רואה שכתבת שאת גרה באשדוד.
אנסה לבדוק שם לגבי ארגון שמסייע ליולדות, ואפנה אלייך בפרטי בע"ה.
מבינה ממש את הקשיים שהם נורמליים וצפויים לגמרי,כל אשה נורמלית הייתה קורסת מכל מה שאת מתארת, ועוד בלי עזרה..
את ממש גיבורה שאת מתמודדת עם כל זה!!
ושולחת לך מלא מלא חיזוקים....
❤️❤️❤️

רוצה להוסיף לגבי הבעלשלומצ'

אני חושבת שמבין שנינו בעלי הוא זה שהיה בדיכאון אחרי לידה. 

היה לו מאוד מאוד מאוד קשה. 

ועכשיו, אחרי שאמרתי את זה- בעלך חייב להבין שהחיים שלו לא חוזרים למסלולם. 

זה לא ריאלי לדעתי שיצא להתפלל מנחה ערבית וחברותא. ואם זה הדבר הכי חשוב, אז צריך לוותר על משהו אחר. הדברים לא יכולים לחזור להיות מה שהיו. בטח לא כרגע. 

כרגע הבית הוא המקום הבוער והפועם ושם נצרכת הנוכחות שלו. 

אין לי תובנות לגבי איך לעשות את זה, בטח במצבך כשאת קורסת. יש כאן חכמות ונבונות ממני שהציעו כמה דרכים טובות. 

אני כן מציעה את בעלי שידבר איתו בטלפון וינסה גם לעודד אותו, גם לתת לו לפרוק וגם קצת להסביר לו בעדינות עד כמה הוא נחוץ. אם את חושבת שזה יכול לעזור תכתבי לי בפרטי ונתאם. 

אני גם מצטרפת לדעה שהושמעה כאן- לא להסתמך על המשפחה כי כרגע הם רק מכבידים עליך נפשית. לחפש עזרה אחרת, ממתנדבת צעירה באזורך/ אחות לילה/ מטפלת ביום שתצטרף אליך/ מנקה/ לקנות אוכל מוכן- נראה לי שכרגע לא משנה מה בדיוק- כל דבר יעזור.

איזה רעיון טוב שהבעל ידבר עם בעלך!אורוש3
בזמנו כשילדתי את התאומותשלומצ'
חברה שילדה תאומים כמה חודשים לפני הציעה שבעלה ידבר עם בעלי.
אני רק מגלגלת את זה הלאה
רעיון עצום!ורד הבר
אוי, אני קוראת מה שכתבתמאוהבת בילדי

ועולות לי דמעות בעיניים, אני כ"כ מבינה את תחושת הבדידות הזאת והתסכול שהכל מונח על הכתפיים שלך, אף אחד מיוזמתו לא בא לתת לך עזרה. ואם כבר באים אז עושים פרצופים...

בא לךלשקוע, אבל את לא יכולה, הכח שגוזלות ממך כל המחשבות...

אז כן, קחי עזרה. כמה שאפשר. (והלוואי וזה יעזור))

וכן, לפעמים טוב שכן קרוב מאח רחוק. אז אם מישהו יכול לקחת את הגדולה שעה- שעתיים בצהריים...

אצלינו בטיפת חלב יש רשימה של עזרה ליולדת, משהו מרוכז. תבדקי אם יש לך אפשרות לקבל עזרה כזו. (גם כספית, גם מראלית, גם נפשית..)

וואאאאאהההההאורוש3
התחלתי לבכות רק מהתיאור שלך. ולא בוכה בקלות. ממש אבל. קשה לי אפילו לדמיין. קודם כל קבלי חיבוק. ואחר כך תקבלי לגיטימציה מטורפת למה שאת מרגישה!!! הכי הכי הכי הגיוני בעולם! הגיוני גם במציאות פחות מטורפת. אני פשוט בהלם הלם הלם לשמוע על מה שאומרים לך מבחוץ. ממה שאני מכירה מקרוב בתאומים אחיות באות גם לעזור בלילות. הבעל מגוייס לחלוטין. מביאים עזרה בתשלום לכל שעות אח''צ והערב. לא באה להוריד לך אלא רק לומר לך במיליון אחוז והכרות מקרוב. ברור ברור ברור שאת חייבת חייבת עזרה. הם הלא נורמליים. ממש אבל!! הזוי! אז פשוט תשכחי מהם. תחפשי נערה תותחית או שתיים. שלמי להן. עכשיו חופש. ותכניסי אותן הביתה. איך אפשר אחרת?? לטפל בבעלך כשהוא בא? חברותא? תפילה במניין? לשלוח אותו ליועץ או רב טוב שיאפס אותו דחוףףףף!! שלא יזוז ממך מהשניה שחוזר כולל עזרה בלילות לעוד חודש חודשיים במינימום, אהבה ותמיכה. אין פלא שאת בקריסה. לא נתת לעצמך מנוחה מינימלית של אשה אחרי לידת ילד בודד. ואת עם סוג של שלישיה. אני יודעת שקשה לך להרים את עצמך אפילו לבקש עזרה. אבל זה ברמת פיקוח נפש!! כי במצב שלך הדרך לקריסה של הגוף פלוס דיכאון אחרי לידה היא קצרצרה. אמאל'ה אולי תכתבי איפה את גרה? אולי מישהי פה תוכל לעזור לך או לנסות למצוא לך עזרה קבועה!! את חייבת יקרה!!!
ובקשר לתחושה שהחיים נגמרו- התחושה מובנת מאוד מאוד. אבל הם לא. מבטיחה לך!! תהיה עכשיו שנה קשה. זה ברור. אבל החיים ימשיכו. הילדים יגדלו. האור יחזור. יהיה להם אושר וקסם ביחד!!! את צעירה. את תתאוששי בטוח!! עכשיו זה סוג של השרדות. אבל זה ילך וישתפר. אבל דוחפת אותך שוב לדאוג לעצמך. כי נראה שמי שסובב אותך חלה באיזה בלבלת. אולי תראי לבעלך את הפוסט. ואת התגובות פה שעוד לא קראתי אבל משערת שהן דומות לשלי. אולי תכתבי לו מכתב. הוא צריך להיות איתך בזה. באמת.
בבקשה בבקשה תרימי את עצמך לקבל עזרה. אולי תתקשרי לארגון ניצה. לא כי את בדיכאון אלא כדי למנוע את זה. אולי יש להן תמיכה. או עזרה איך להסביר לבעל.
אני יודעת שכל משימה כזו וכל טלפון הוא הר. אבל בבקשה בבקשה בבקשה תעשי את זה!
שולחת לך חיבוקים. נשיקות. אהבה ותמיכה.
את אמא מהממת ואשה מדהימה וגיבורה וצדיקה. זה עולה מכל מילה שלך!!!! החיים פשוט באו לך בבום. אבל הם עוד יהיו יפים ומאירים!
אה ובקשר למניעה- תשאלי רופא מה כדאי. קחי מניעה ארוכת טווח וטובה. אולי התקן. ותתכנני שקט לשלוש שנים לפחות. מקסימום אם יהיה לך כח תפסיקי קודם.
חיבוק
וואי איך כתבת מהלב.. יכולה "לשמוע" אותך "אומרת" את זה..השם בשימוש כבר
יקרה שאת!תוהה לי
כדי שתרגישי נורמלית אספר לך על גיסתי שילדה תאומים כשהגדול שלה כבר היה בן 3 פלוס. ובחודשיים הראשונים כמעט כל בוקר היתה לה בחורה בתשלום ששמרה עליהם כשהיא ישנה, ובחודש הראשון הגיעה מספר פעמים אחות לילה.
כי אחרת זה מ ט ו ר ף לחלוטין. אני רואה כמה קשה זה עם תינוק אחד ופשוט לא מאמינה איך עברת את זה עד עכשיו, אז טוב שאת מבינה שזו מציאות מאד קשה ושפנית פה לעזרה, וממליצה לך מאד מאד לקבל כל עזרה שתוכלי במסגרת הקהילה בלי להתבייש כי מגיעה לך עזרה!
יאוו הלוואי ויכולתי לעזורהתמסרות
אחותי, זה לא תאומים זה שלישיה!!!
ככ מתסכל לטפל ב3 תינוקות במקביל זה אומר שאין לך באמת שניה אחת לבד.

ואוו את באמת גיבורה! זה מטורףףףף

קשה מאוד עם הבעל והמשפחה, באמת האחיות שלך בגיל הכי בעייתי לעזרה. יש דברים שעד שלא עוברים לא מבינים. כמו הקושי של הלידה....

ואוו אין לי מילים רק חיבוקים
וואו אישה יקרהאמא וגם
כואב כל כך לשמוע מה שקורה איתך!
לגדל ככה לבד 3 תינוקות חודש אחרי לידה! וכשאין לך שום גב ותמיכה
לגבי המשפחה שלך- אם זה המשפטים שאת שומעת מהם, ואין באמת עזרה,
לדעתי תוותרי לגמרי. המעט עזרה שאולי נותנים לא שווים את התחושות הקשות והחולשה שזה נותן לך.
כל יולדת צריכה עזרה! ובטח ובטח אחרי לידת תאומים, ועם עוד תינוקת בת שנה!

אני חושבת שהשלב הראשון זה שאת צריכה להיות קשובה לצרכים שלך. הבית יכול להיות מבולגן. את חייבת לישון כמה שעות בכל יום.
לבשל ועוד דברים כאלה פשוטאל תעשי עכשיו.
תשנני את המשפט: אני לא יכולה. כשאת לא יכולה.
זה לא נכון ולא בריא בשבילך לא לנפש וחא לגוף וגם לא לזוגיות
ככה להוציא כוחות שאין לך במקום לצבור אותם בשביל להתאושש ובשביל טיפול בתינוקות.

הדברים היחידים שאת צריכה לעשות זה רק דברים שאף אחד אחר לא יכול לעשות במקומך, והם חייבים להיעשות,
והם לא מזיקים לך לגוף.

לדעתי את התינוקת כן כדאי לשלוח לפחות לכמה שעות בכל יום אם היא לא במסגרת.
לגבי בעלך כדאי לתפוס אותו לשיחה דחופה. חבל שאין לו רב או חבר שינערו אותו, אבל במצב כמו שאת מתארת
לצאת לחברותא זה ממש לא לעניין, וגם מנחה וערבית במניין, ואל תסקלו אותי, הם פריבילגיה כשהאישה קורסת בבית.

שיביא הביתה חברותא וישגיח על תינוקות תוך כדי אם זה ממש חשוב לו.
וגם הזוגיות שלכם חייבת זמן.

תשבי איתו בבקשה עוד היום ותגידי לו שאת לא עומדת בעומס וצריך עזרה בתשלום. ואם קשה לו להבין תגידי שאת לא מרגישה טוב
ולכו ביחד לרופאת משפחה אני מקווה שהיא כבר תנער אותו.....

מזל טוב!!!!
רק לעידוד עוד כמה זמן הגל הזה יעבור ואתם תישארו עם שלישיה מקסימה
יקרה! אני רואה את השעה שכתבת את זה ועוד לא הגבת פהמק"ר
אז מקווה שהצלחת לתפוס תנומה בכל זאת. מקווה מאוד מאוד

אני עם דמעות בעיניים לקרוא אותך, את על אנושית!
אם הייתי עוברת מה שאת עוברת (עם כל הברכה בזה וכ'ו ועדיין ה קושי עצום שלא קשור) הייתי בטח אפילו לא מצליחה לכתוב...
ואת מתמודדת! לא שוקעת, לא מתייאשת, נלחמת בשביל ה3 גורים שלך. כולי התפעלות רק מלקרוא אותך!!
הילדים שלך זכו באמא מיוחדת ומסורה! הבעל שלך זכה באישה נדירה!

עכשיו רק נשאר לדאוג לאישה המיוחדת הזאת בטבע העולם זה היה צריך להיות קודם אבל זה לא קרה... אז עכשיו עושים סטופ, הרגע, לא מחכים יותר, ומחשבים מסלול מחדש!

1. לשבת לשיחה עם הבעל (אפשר גם מכתב, דומה החלמה שכתבת לנו פה), להסביר הכל לא למעט בקושי, הכל הכל. העייפות, העומס הלא הגיוני שיפול על אישה אחת ועוד יולדת!! הריחוק ממנו, הרצון להבנה והכלה (זה לא בושה), הצורך בעזרה. לחשוב ביחד איך מקלים מעליך ואיך את מצליחה גם לדאוג לעצמך בתוך העומס המבורך הזה.
2. מי שמקטין אותך לא צריך להיות בסביבתך כרגע, כל המשאבים מופנים רגע אליך ואל הילדים. אמא ואחיות שטוענות שכולם מסתדרים, ביי ביי יפה, ולמצוא מישהו שיעצים אותך ו... יעזור
אם זה בתשלום, אם ה ארגונים שעוזרים ליולדות. יש עכשיו הרבה בנות תיכון שלא ממש עסוקות, לנסות לחפש בסביבה שלך מישהי כלבבך.
3. לבדוק אם יש אופציה אצלכם בקהילה לקבל אוכל מבושל, אם לא לקנות.

אם את באזור ירושלים ומעוניינת בעזרה, אשמח לנסות לעשות מה שאני יכולה

בהצלחה יקרה! ומזל טוב גדול
יקרה ואהובהאישהואימא
פשוט זולגות לי דמעות מלקרוא את מה שאת כותבת
הלוואי והייתי יכולה לעזור לך🤗
את נשמעת אישה כזאת מהממת
את כותבת את הדברים הקשים האלו אבל פשוט לא מאשימה ולא כועסת.. אני במקומך הייתי מתפוצצת
את חייבת דחוף עזרה,
ואני מתפללת עליך כאן מעומק הלב לקב"ה שהכל יסתדר⁦♥️⁩
וואוורד הבר
חיבוק גדול גדול, זה דבר ראשון!

באמת קשה ממש! תמיד כשצפוף ועמוס לי אני מתנחמת שאוטוטו 'שלישיית' הגדולים שלי (בכור ואחריו תאומות בהפרש קצת יותר גדול ממך...) יהיו כח עזר ויחזירו חלק מההשקעה.

גם אם כרגע אין לך בסביבה מישהו שמרים אותך, אז אנחנו כאן! וגם בפורום תאומים כמו שכתבה @אמהלה.

נסי בכל מחיר להשיג עזרה כלשהי (אומרת בתור פריקית שליטה והכל לבד, עשיתי המון עבודה עם עצמי להסכים שחברה תיכנס לבשל לנו/להעמיד מכונה...) - זה ממש מעמיד על הרגליים, נותן כח וחוזק מוראלי - אפילו להחליף משפט עם אדם בוגר ולא רק להיות מסובבת בתינוקות ולתת להם.

נתנו לך הרבה עצות פרקטיות, אז אני שולחת בינתיים הרבה כח!
איזה קושייייייינביעה
אוף!! איך העולם לא מבין איך זה אחרי לידה??
ואחרי לידת תאומים כשיש קטנה בבית???
איתך לגמריי!!
כתבו לך דברים מעולים שלא אחזור עליהם,

אבל שולחת לך חיבוק גדול ומבין!!!!!!
הלוואי שתמצאי עזרה ותוכלי להתאפס!
ההתחלה מאוד קשה, תחזיקי מעמדים...

ואל תפחדי לבקש עזרה, זה קשה מאוד

אחרי החודש הראשון שרוב הזמן הייתי לבד עם תאומים, ביקשתי מבעלי להישאר איתי בבית 

זה מאוד קשה ואת לא צריכה להיות סופרוומן

אם אין לך עזרה מהמשפחה קחי מטפלת בתשלום או תבקשי מבעלך שיקח חופש מהעבודה

כשחזרתי לעבודה אחרי חופשת הלידה זה נתן לי שקט שהיה כל כך חסר לי ואחרי כמה זמן התחלתי להתגעגע אליהם בזמן העבודה.

וזה באמת יהיה הרבה יותר קל בהמשך

וואו, כל כך קשה!מכחול
את נשמעת מדהימה, ואם הקב"ה נתן לך כזה אתגר הוא בטח יודע שיש בך המון כוח!
ההרגשה שלך מובנת לגמרי, וברור שאת צריכה להשיג עזרה בדחיפות.
אם תכתבי איזור בארץ אולי בנות מפה יוכלו לעזור קצת.

כותבת לך כמה טלפונים, כדי לחסוך לך חיפושים -

https://www.emlem.co.il/branches (אם לאם, ארגון של אמהות שעוזרות לאמהות טריות בהתנדבות)

בהצלחה!
מוסיפהמכחול
ניצה - ארגון שעוזר בהתמודדות עם דיכאון אחרי לידה. אפילו אם אין לך דיכאון, שווה לדבר איתם כדי למנוע אותו. הן עוזרות ותומכות ממש!
טלפון - 5004523 02
תא קולי, 24 שעות ביממה - 5002824. 02

תאומים ושלישיות - הריון, בדיקות ומעקב, לידה
- אתר שמדבר על התמודדות עם תאומים ושלישיות. האתר כבר לא פעיל, אבל כל התוכן עדיין נגיש. אולי יעזור לך.
ומבינה מאודמנסה לעזור

אמנם אין לי תאומים אבל היו לי ילדים צפופים בהפרש של שנה ועם עוד ילדים בבית וכמעט ללא עזרה.

וזה לגיטמי להרגיש איך שאת מרגישה.

אבל--- את חייבת עזרה!
מי שיכול לעזור- בשמחה.

אפילו בת של שכנה או מישהי שיכולה רק להרים את הקטנים שלא יבכו ואת תתפני לשאר הענינים.

לא יודעת אם הייתי מבקשת עזרה מאלו שעושים פרצוף על כל עזרה קטנה שהם נותנים. זה נותן הרגשה נוראית ולפעמים עדיף לוותר על זה (אם זה אפשרי).

גם לגבי בעלך- הייתי מציעה לתת לו אולי להתאושש קצת אחרי שהוא חוזר מהעבודה ואם אפשר לדבר קצת בזמן רגוע ולבקש עזרה.

ואני רק מזכירה שזאת תקופה לא קלה בכלל אבל היא תעבור בע"ה ויהיה לכם רק טוב.

המון בריאות, שמחה וכח.

וואי וואי איזו גיבורה שאת! אין לי הסבר

אני עם תינוקת אחת וכמוך גם בלי אפשרות לעזרה מהבעל.

וזה ככ קשה.

ואצלך גם פי 3!!

והתקופה של אחרי הלידה עם הריחוקק

וואו.

וואו.

וואו.

לפחות בעוד כמה שנים זה יעשה לך ככ הרבה נחת

(וכמו החכמות מעליי מציעה לך לקחת עזרה, שלא תקרסי. שיהיו לך כמה דקות ביום לנשום...)

חיבוק ענק

יקרה אמאלה איזה טירוף!באורות
את אלופה וגיבורה! המצב שלך לא פשוט בכלל בכלל. מי הם הרעים האלו שבכלל מעזים הגיד לך שתסתדרי לבד?? עם תאומים ותינוק בן שנה? מה זה הטירוף הזה! מהר לסתום אוזניים ולסנן, הם חיים בסרט, סליחה! ברור שאת צריכה עזרה,ומי שלא עוזר בכיף ורק מתלונן, תסנני אותו גם.
המצב בעז"ה ישתפר קצת בקרוב כשהם יגדלו ולאט לאט תלמדו להכנס לקצב, אבל בעלך צריך לדעתי ניעור דיי רציני. אמנם נשמע שהוא עובד קשה אבל את ממש צריכה גם קצת זמן לעצמך. בין אם זה יהיה בלקחת ביביסיטר שתעזור לך אחהצ כמה שעות כל יום או מידי פעם שתהיה לך שעה של שקט שלך עם עצמך לצאת להליכה בחוץ, נסי למצוא משהו שמחיה אותך ויתן לך כוחות. כל בוקר תתלבשי יפה, אל תשארי עם פיגמה כל היום. אל תהיי עם רגשות אשם כלפי הבת שלך, את בסדר גמור ואני גטוחה שאת עושה כל מה שביכולתך!
אם את יודעת מי הרכזת שירות באזור מגורים שלךהריון ולידה_פצ
אולי שווה לשאול אם יש בנות שצריכות עכשיו עוד שעות התנדבות (סוף שנה, קורונה.. הגיוני שתקועות בלי מספיק שעות) ומתאימות לעזרה עם תינוקות, שירצו לבוא אלייך לעזרה לכמה שעות..
חיבוק גדולאמא גם

אני חושבת שאולי יש סיכוי לדאוג לעזרה, או התנדבות או תשלום

אם יש נוער בסביבה כולם בחופש. הבעיה עכשו זה הקורונה שאין לדעת

והיחס של המשפחה ממש ממש לא קל,מאוד מכאיב.

וואו. בטח שקשה לך נשמה.זה בכלל לא עניין סובייקטיביסופי123
הסביבה שלך טועה ולא הוגנת, ואם מאמא ואחיות אפשר רק לבקש, בעלך מחוייב לדאוג לילדים שלו כמוך והוא ממש לא יכול להמשיך להתנהל בעולם כאילו כלום. אין לי מושג איך גורמים לזה לקרות אבל מה שבטוח את צודקת. את לא הורמונלית ולא מגזימה ולא חיה בסרט. את צודקת והוא טועה ומתנהג בחוסר אחריות כלפיי המשפחה שלו. תחזקי את עצמך מבפנים ותמצאי את הכוחות לדרוש את השינוי ההכרחי. בהצלחה
בתור אמא לצמודים, לא תאומים, עם הרבה עזרה ותמיכה, אני אומרת לך בוודאות, מה שאת עושה זה למעלה מהכוחות של כל אחד. לא רק שלך. את עשר, את מעולה.
רגע רגע, מה?!נגמרו לי השמות

תאומים?!

ותינוקת בת עוד לא שנה?!

זה כאילו יש לך שלישייה יקרה!!!

אמאל'ה יש לי קוצר נשימה רק לקרוא את זה, ברצינות!

בתור אחת ששנתיים אחרי לידה של ילד/ה אחד עדיין קורסת,

אני אפילו לא מבינה איך אפשרי להישאר שפויים עם תינוק אחד...

אז 3?!?!

ועוד שאת חודש אחרי לידה?1

ושל תאומים?!

ואחרי הריון של תאומים?!

שהגיע חודש וחצי אחרי לידה קודמת?!

שהגיעה גם היא אחרי 9 חודשי הריון?!

יוו אני פשוט בלי אוויר פה יקרה שלי!

לא קיימת אישה בעולם שיכולה לעבור את זה לבד!

לא קיימת אישה בעולם שיכולה לא להישבר לפעמים במצב כזה!

לא קיימת אישה בעולם שיכולה להתמודד עם כל זה,

גם תינוקת בת שנה

גם בעל עובד ולומד ולא נמצא כמעט

גם לבד עם הילדים והבית

גם אחרי לידה של תאומים

גם גוף קורס ועיףףף

גם הורמונים מטורפים

גם לילות חסרי חסרי חסרי שינה כפול 3!

איך את עושה את זה?!

תלמדי אותנו *את*!

איך שרדת ככה חודש?!

איך העברת יום אחד ככה?

ואו אני מורידה בפנייך את הכובע.

כל יום כזה הוא גבורה אמיתית בעיניי.

ואת עוד מתנצלת וחושבת שמשהו בך לא בסדר?!

איך לא בסדר איך?!

את הכי מדהימה שיכולה להיות!

את הכי גיבורה שיכולה להיות!

את מתמודדת חזיתית עם בלי סוף אתגרים וקשיים!

בטח שתקרסי!

בטח שאת צריכה עזרה!

אני חושבת שאת ובעלך צריכים שיחה דחופה להבהיר מה זו אישה אחרי לידה בכללי

ומה זו אישה עם 3 תינוקות בבית

ואיך מגייסים את כל העזרה שבעולם

אם הוא יכול להיות יותר איתך, בכל מחיר, כולל תפילות שיפספס כולל שיעורים שיפספס אין כאן שאלה בכלל!

את קודמת זה חייך וחיי ילדיו!

הוא יכול בחודשיים הקרןובים להתפלל בבית ולעזור כמה שיכול, ואם אפשר להפחית גם שעוטת בעדוה מבחינה כלכלךית אז גם.

וכן לבקש שוב מהמשפחה!

מה ז"א אין להם כוח לעזור לאחות?! אני בהלם.

שיבואו בלי כוח!

תסבירי להם מה זה אישה מפורקת אחרי לידה ובלי שינה

שיבואו אפילו שעה וחצי ביום!\

ויתנו לך לישון שעה וחצי!

אם הן עד כדי כך לא יכולות לראות אותך תבקשי בייביסיטר בתשלום סמלי או תשלום מלא

שכנות, חברות, אוכל מוכן, חד"פ, להוריד סטנדרטים, להביא עוזרת, מבשלת, 

את רק רק צריכה לישון ולהניק

ולישון עוד

ולהתחזק עוד

זהו!

רק לאגור כוחות.

באמת שזה כל מה שאת צריכה

עוד שנה הכל יראה אחרת ב"ה,

הם יהיו עוד החברים הכי טובים ותהיה לך רוב נחת

אבל בינתיים צריך פשוט לנשום ולשרוד!

ממש מציאות לא פשוטה

ברכה כפולה וגם קושי כפול בהתאם

כגודל הברכה והטוב כך גודל הקושי להביא ולהגיע אליו...

ועכשיו שטיפה הוצאתי לך יקרה תרשי לי בבקשה להעתיק לך עוד תשובות שכתבתי בנושא בשבוע האחרון שיכולים לעזור גם לך קצת אולי:

לגבי התקופה שאתם אסורים שקשה לך עכשיו אולי יותר בה:

לפעמים עולה אצל האישה 0אולי גם אצל האיש) מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (ואולי כולן?) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבההה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!!!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- מממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

אז מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

אבל זה רק מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

זה לא שבעלך לא אוהב אותך פתאום

זה לא שהוא רוצה להתרחק ממך

וברור שגם לא את ממנו

זה בדיוק בדיוק להיפך!

שהוא כל כך אוהב אותך לכן זה כל כך קשה לו!!!

שאת כ"כ אוהבת אותו לכן כ"כ קשה לך!

וזה לא פחות ממדהים!

מדהים מדהים מדהים!

תראי את הקירבה הזו

הרצון הזה

האהבה הזו

איזה כיף ואיזו זכות שיש ביניכם את זה גם אחרי שנים של נישואין!

זה כ"כ לא מובן מאליו וממש לא כולם זוכים לכך!!!

המקום הזה שכתבת,

שדווקא כשאסורים את רוצה קירבה נפשית ומילולית וכו' - זה כ"כ טבעי ונורמלי ושמעתי את זה מכ"כ הרבה נשים (כולל אני עצמי )

העניין הוא שלפעמים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!!!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!!!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!!!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!!!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיךלהבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרותאולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו 

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה 

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל 

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!!!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יוםפ.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!!!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!!!

בהצלחה!!!

לכולנו!

עוד לגבי ההרגשה אחרי לידה:

אישה יקרה!

קודם כל ולפני הכל - את יולדת!

מזל טוב!

חז"ל אומרים שאישה נקראית יולדת ואיבריה מתפקקים אפילו 24 חודש אחרי הלידה,

אז ק"ו כאשר את כותבת שילדת לא מזמן

וק"ו בנו של ק"ו שאת כותבת שה"גדולה" שלכם בת שנתיים!

ז"א שרק לפני שנתיים עוד היית "חופשייה" וללא כל אחריות הורית,

ובתוך שנתיים את מוצאת את עצמך, בשבח והודיה עצומה לקב"ה, אמא ל2!!! ואו!

והשני/ה ממש ממש טריים!

אז שנייה יקרה

קודם כל לנשום

להבין

את שנייה וחצי אחרי לידה

הגוף עבר טראומה רצינית

הוא כואב

הנפש גם עברה טלטלה

השינוי העצום מאישה - לאישה שהיא גם אמא - לאישה שהיא גם אמא ל2 הוא באמת עצום וצריך זמן לעכל אותו ולראות איך מתנהלים במציאות החדשה!

לידה מטלטלת את כל הבית,

מפירה את כל האיזונים

שנייה!

בואי נבין רגע מה קורה כאן בעצם:

לי זה נשמע מאוד חזק שאת ובעלך נמצאים במצב בו שניכם נמצאים במצוקה בו זמנית.

וכאשר שני בני הזוג נמצאים במצוקה בו זמנית - הם לא מסוגלים לראות כרגע אצת הכאב של האחר!

זה לא שהם לא רוצים, אלא הם לא יכולים!

זה לא שלא אכפת לך מבעלך - אלא שאת מרוכזת בכאב שלך!

זה לא שלבעלך לא היה אכפת מהפגיעה ומהכאב שלך - זה שהוא היה מרוכז בכאב שלו!

אפילו לעצמכם אין יכולת  לעזור כאשר אתם בתוך הכאב עצמו - אז קל וחומר שלאחר.

במצב כזה צריך לחכות שיהיו כוחות.

לחכות שהמצוקה לאט לאט תפחת ותיעלם.

להיעזר ברשת תמיכה סביבתית רחבה - כמו אחות, חברה, אמא, שכנה, בייביסיטר, מסכים, אמבטיה, סדרה מצחיקה, הליכה לטבע, כוס תה, ספורט, כוס מיםף, מוזיקה, פעילות גופנית וכו' וכו' - כל דבר שיכול להקל מהמצוקה.

בלי לצפות מהשני כרגע - כי גם הוא במצוקה בדיוק עכשיו.

כמובן שבמצב שלא שני בני הזוג במצוקה בו זמנית זה יותר פתיר וקל...

- עוד נקודה משמעותית היא עד כמה *ההבנה* אחד של השנייה קריטית כאן -

ואחרי ההבנה צריך לתקשר את הקושי האחד לשנייה.

נפילות הן חלק בלתי נפרד מהחיים.

וקורה לכולם.

לא אומר שום דבר רע עליכם או על הזוגיות שלכם -

רק אומר שאתם אנושיים!

ושיש לכם מדי פעם כמו לכולם קשיים ונפילות!

ודווקא מהנפילות אפשר כאמור ללמוד לעומק על עצמנו ועל בן זוגנו יותר,

להבין מה היה כאן,

להבין את עצמי,

להבין אותו/ה

לזהות את הבמפרים הללו

ובפעם הבאה - לנטרל את כל אותם הבמפרים מראש!

לעשות בפועל את מה שלמדנו מכל משבר!

כי תמיד שיש משבר -

אם נטאטא אותו מתחת לשטיח - רק יחמיר ולא יועיל בכלום.

אבל אם נשכיל להבין לעומק מה היה כאן 

מה היה שם בעצם?

מה הקווים האדומים שלו?

מה קשה לי?

מה חשוב לי?

על מה זה דרך לי?

וכל זה לבן זוגי?

אז עם ההבנה הזו, הלמידה העמוקה הזו והעשייה של הלקחים הללו בפועל בפעם הבאה - היא היא זו שתעמיק את הקשר ואת האהבה ותגרום דווקא מהמשברים לצמוח עוד יותר!!!

שיש קצר בתקשורת

צריך קודם כל להבין שזה קורה.

קשיים/משברים/פיצוצים/קצרים בתקשורת הם חלק *בלתי נפרד* מהחיים - הם קורים *לכולם*, לכל הזוגות באשר הם ולכל האנשים באשר הם.

אז קודם כל - לא להיבהל!

זה אנושי וטבעי שזה קורה!

ובתוך הסיטואציה עצמה של הקצר בתקשורת רואים כמה דברים עקרוניים ומהותיים לשניכם - שלולא זה היה קורה - לא הייתם יכולים ללמוד על עצמכם ואחד על השנייה בעוצמה הזו!

לכן,

הקשיים והמשברים הם גם *דרך מצוינת* ללמוד את עצמנו לעומק יותר, לראות יותר לעומק מה פריע לנו? מה הקווים האדומים שלנו?

מהם "הכפתורים" הרגשיים שלנו, מהם הטריגרים שמדליקים אותנו - ולמה?

מה חשוב לנו?

וגם מלמדים אותנו את כל זה *על בן/בת הזוג שלנו*!!!

רק מהקשיים ורק מהמשברים

אפשר לפעמים להבין וללמוד את כל זה ממש לעומק,

המשבר הוא כמו שובר - שובר מתנה ושובר הזדמנות להתבוננות עמוקה ורחבה יותר על עצמינו, על החיים שלנו, ועל האנשים הקרובים אלינו.

אפשר לנסות את זה למשל דרך "החלפת תפקידים" -

שאת ממש נכנסת לראש וללב ולנעללים של בעלך

ואומרת כאילו מתוך גרונו מה הכי קשה לך?

מה בעצם הכי היית רוצה שיקרה?

אם את שנייה בעלך ואני שואלת אותך (את בעלך):

איך היה לך המעבר להיות אבא?

ואבא ל2?

ואיך אתה מסתדר בכולל ועם 2 עבודות?

ומה קשה לך?

ואיך המצב רוח שלך? השינה שלך? התיאבון? שמחת החיים?

ואיך בזוגיות?

ואז שואלת אותך:

איך היה לך המעבר להיות אמא?

ואמא ל2?

ואיך הייתה לך הלידה?

והאם את מספיקה לישון כמו שצריך?

לאכול כמו שצריך?

להתאושש?

להתאוורר?

לקבל עזרה ותמיכה?

ואיך המצב הכלכלי?

ומה עוד קשה לך?

ולנסות לאט לאט להבין רגע את השני,

להסתכל על השני ולא רק על הקושי שלנו עצמנו -

בעלך יסתכל מעבר לקושי שלו ויראה שאת אישה אחרי לידה, בבית לבד רוב היום עם 2 פצפונים, מניקה בטח, מבשלת מנקה מסדרת, מחפשת עוד עבודה וכו' - ואת פשוט קורסת! ועייפה! ותשושה! וגמורה!

הוא בעיקר יבן את כל הנ"ל ע"י תקשורת טובה ואוהבת ביניכם,

תקשורת בה את תספרי לו מה את צריכה,

מה קשה לך,

בלי להטיח בו האשמות או "אתה לא" וכו' אלא -"אני"!

לי קשה

אני צריכה ש___

הייתי שמחה אם ___

נסו להביט בעיניים בשיחה הזו,

לראות אחד את הקושי של השני, את הנשמה של השני, את הכאב של השני, לצאת קצת מעצמנו,

כמובן שהשיחה תהיה בזמן שבו הילדים ישנים ואתם אכלתם שתיתם ונחתם, וכמובן לכבות טלפונים וכו' ולתת לה זמן בנחת!

ואז לספר לו מה את מרגישה עד הסוף. והוא רק שומע.

ואז הוא מספר לך כל מה שהוא מרגיש וחווה ואת כל הכאב שלו ואת רק שומעת.

ואז משקפת לו מה שאמר, נותנת לדברים שלו משקל והזדהות (והוא לך)

ואז תגיע *ההבנה*

ההבנה אחד של השני.

ומתוכה יוכלו להגיע גם פתרונות פרקטיים:

מה אפשר לעשות כאן כדי ש*לשנינו* יהיה טוב?

הרי מטרת העל שלנו היא הבית המשותף שלנו, שיהיה לנו טוב ושמח יחד עד 120,

אז מה אנחנו יכולים כדי לקרב את עצמנו למטרה הזו?

ומה אנו צריכים להיזהר מלעשות כדי לא להרחיק עצמנו מהמטרה הזו?

ומה אני  יכולה לעשות למען בעלי ואיפה אני יכולה לבוא לקראתו?

ומה אני יכול לעשות למען אשתי ואיפה אני יכול לבוא לקראתה?

ומה עוד יכול לקרות כאן כדי ששנינו נהיה מרוצים?

ועוד לפתוח את הראש ולחשוב על דרכים יצירתיוץ, דרך שלישית שטובה לכולם ועונה גם על הצרכים שלך וגם על הצרכים שלו!

לרוב זה פועל כמו קסם! אחרי ההבנה - פתאום הפתרונות מגיעים!

למשל,

אם המצב הכלכלי מאפשר אל תחפשי עכשיו עבודה, אלא תנוחי לפחות חצי שנה.

למשל למצוא מסגרת לגדולה, אפילו חלקית.

למשל לקבל עזרה מאמא/אחות/חברה/שכנה/בייביסיטר

להוריד סטנדרטים

להביא מנקה

אוכל מוכן

מדיח, מייבש, כלים חד"פ,

אולי לחשוב על לעצור במירוץ הזה ולקבל כלים גם של הדרכת הורים וגם לזוגיות כדי לא להגיע למצבי קצה שיוצאים במשפטים כמו שתיארת,

אולי להבין מדוע קשה לו לשים גרביים במקום וכו' -

ולא לשפוט

ולא לכעוס

אלא להבין

ואז מתוך ההבנה לחשוב על פתרונות

מה יכול לעזור לך לזכור?

אולי שעון מעורר?

אולי פתק?

לשים שיר ברקע ולסדר לפני השינה את הדברים שאתה כן יכול?

משהו אחר?

איפה כן אפשר להרגיש שאנחנו באיזון?

שיש לי זמן לעצמי ואני לא קורסת ויש לי עזרה?

ושלך יש זמן לעצמך ואתה לא קורס ויש לך תמיכה?

וזמן גם לזוגיות ולביחד שלנו?

איך אפשר לגרום לזה לקרות?

---------------------------

ואחרי שכתבתי ביחס לזוגיות, רוצה לשתף אותך קצת בחוויות שהיו לי לפני 10 שנים, אחרי לידת בתנו הבכורה שתחיה.

ובעצם  במעבר *שלי* לעולם ההורות 

היה לי דיכאון אחרי לידה אז.

ונראה לי שהשיעור אולי הכי חשוב שהילדים שלי העבירו ועדיין מעבירים אותי הוא - לא להיות תמיד בשליטה.

ולהרגיש בסדר עם זה שאני לא כל הזמן בשליטה.

ובאמת שבתור אדם שהיה "פריק קונטרול" וחייב שהכל הכל יהיה מושלם תמיד, ולכולם יהיה טוב, ושכל העולם בכלל יהיה פרחים ופרפרים - לאדם כמוני זה היה לימוד מאוד מאוד קשה.

עד עכשיו הוא קשה לי.

ואני עדיין לומדת אותו. יום יום. כבר 10 שנים.

ילדים = חוסר שליטה.

ככה קצר ככה פשוט.

ככה קצר ככה מבאס.

אבל זו האמת.

יש בהם כ"כ הרבה, מהרגע שהם נוצרים, מאז שהם בבטן, בזמן שהם מגיחים לעולם, בשנה הראשונה שלהם, ובכל חייהם.

אני כ"כ מבינה אותך,

אותו ניסיון נואש להשתדל לעשות את הכי הכי טוב שאני יכולה,

לקרוא כמה שיותר, ללמוד כמה שיותר,

על גידול ילדים, על תינוקות, על שינה, על הנקה, על מה טוב, ומה רע,

ולנסות לעשות בפועל את הכל הכי טוב שאני יכולה ולא לטעות -

וכל פעם מחדש להתבאס מהצרחות של התינוקת הבכורה, מהבכי, 

מהדם והפצעים בהנקה למרות אינספור יועצות הנקה מוסמכות, משחות, ספרים, כריות, עזרים ומה לא.

מהלילות הלבנים, מהעייפות התהומית,

מהתשישות העמוקה של הגוף שלא הכרתי כמוה

מהכאבים של הגוף אחרי הלידה והתפרים שלא הכרתי כמוהם

מההתסגלות להיות לאם בעולם הזה - שזה דבר כבד להבין אותו - אחריות של 24/7 על יצור חסר אונים, למשך כ-ל החיים!

אין פתק החלפה!

אין לחזור אחורה!

אין אמא אחרת שתהיה האמא שלהם - רק רק אני!

וההבנה הזו היא לא פחות ממפחידה ומלחיצה לפעמים!

אולי בסתר לבך, כמו שהיה בסתר ליבי, מקנן החשש הלא-מודע שאם התינוק שלך בוכה - זה אומר שאת אמא לא מספיק טובה.

שאת אמא לא מספיק קשובה.

שמשהו ש*את* עושה לא נכון, לא בסדר,

שבעצם זה באשמתך

שבעצם *בגללך* הוא עכשיו בוכה וצורח.

שלמה לעזאזל אם אני אמא שלו אני לא מצליחה להרגיע אותו ושהוא לא יבכה?!

מה, צריך דוקטוט בשביל זה?!

אז אני לא מספיק טובה בשבילו וזהו,

אולי אני כישלון כאמא?

ואז זה מעגל שמזין את עצמו מכל החששות האלה,

ויותר לחץ

ויותר צרחות

ויותר חוסר אונים

ויותר הרגשה של אין-מוצא

ויותר חוסר שינה

ויותר בלאגן תהומי

וחוזר חלילה.

אז המעט שאני יכולה לומר לך יקרה,

שזה כ"כ כ"כ נורמלי!

אני חושבת שלכל אמא (ואבא כמובן) באשר הם עוברים המחשבות האלו בראש, הרגעים של חוסר האונים אל מול התינוק הצווח,

זה באמת נורא לראות את הבן החמוד והקטן שלך, צורח, מתפתל, ושאזלה ידך מלהושיע כרגע!

אולי אין הרגשה נוראה מזו לפעמים.

וזה נכון,

תמיד שחשבנו שהתרגלנו והכל בא על מקומו בשלום - תמיד יבוא השינוי.

פשוט כך.

בבקשה תזכרי שאת אמא נהדרת,

אמא מסורה

טובה

אחראית

חכמה

מעניקה

אוהבת

מחבקת

מנסה ומשתדלת

ואם התינוק שלך צורח - זה פשוט כי תינוקות בוכים!!!

(כמו ששאלו אותי אינספור אנשים שהבת שלי בכתה:

אבל למה היא בוכה עכשיו?!

עניתי להם: כי היא תינוקת!

ותינוקות בוכים!

זהו!"

הוא יכול לבכות, והוא יכול לצרוח

וזה אפילו יקרה די הרבה,

למה?

כי הוא תינוק!

אז אם שללנו את כל ה-רעב, קקי-פיפי, גזים עייפות, אוזניים מחלה וכו' - והוא עדיין בוכה - אז מותר לו!
|זה מפתח לו את הריאות, זה חלק ממה שהוא כרגע, זה לאט לאט יעבור עם הגיל,

אבל צריך פשוט לקבל את זה שלפעמים הוא בוכה וזהו. ואין באמת מה לעשות

(חוץ מלחבק, לומר שאת תמיד כאן בשבילו כמובן שזה תמיד מעולה)

גם אני הרגשתי אחרי הלידה של הבת שלי הרגשתי כמו בתוך ריק.

בתוך בור שחור.

גם חיכינו לה 3 וחצי שנים,

וחפעמים איך שאומרים ״כגודל הציפייה כך גודל...״

אולי דווקא לזוגות שחיכו לילד (הראשון בפרט)

שהיו להם כל-כך הרבה שנים לחשוב, ולקוות, ולדמיין את הס המאושר שהם חובקים תינוק,

ולהרגיש שזו זו פסגת השאיפות והגשמת החלומות,

אולי לפעמים דווקא לזוגות כאלה ההתנפצות של המציאות מול החלום הורוד היא יותר חדה ויותר כואבת.

גם לפעמים מרגישים שאסור להרגיש קשיים, כי עד שסוף סוף זכינו בנס זה יהיה כפוי טובה להתלונן על זה!!!

אז משתיקים את הרגשות השליליים בעצמנו

וךא נותנים להם מקום

ולא מבינים שאפשר גם להודות מכל הלב על הנס הזה

אבך בד בבד שעדיין יהיה קשה!

ולומר שקשה!

כן, זה מותר!

זה לא אומר שאת לא מודה!

גם היו לכם הרבה שנים של ביחד לבד, של זוג

ופתאום אתם הורים.

וכמו שאומרים חצי בצחוק חצי באמת (זה נשמע יותר טוב באנגלית אבל בכל זאת):

״אני מאשימה את דיסני

בציפיות הלא ריאליות שלי מגברים״

אז אני שיניתי את זה ל:

״אני מאשימה את דיסני/הוליווד/החברה הכללית בכלל בציפיות הלא ריאליות שלי מתינוקות וילדים״.

כי לפחות אני,

לפני היותי לאמא,

הייתי בטוחה שתינוק זה פשוט אושר עילאי מתמשך ובלתי נפסק,

שהכל ורוד ופרפרים וחיבוקים

שזה כזה מושלם וכיף ומאחד ומשמח ורגוע.

מי בכלל חשב על לידה קשה?!

על צירים מהגיהנום 44 שעות?!

על תפרים שתופרים לך את המקום הכי רגיש ואינטימי בכאב חד ומפלח?!

ושאי אפשר אפילו לשבת כמו בן אדם

ושאי אפשר להתפנות כמו בן אדם בלי לצרוח מכאב

ומי חלם שהנקה זה דבר מסובך?! מה, לא פשוט שמים את התינוק ליד והוא יונק לו בכיף ובשלווה? הא לא?

אז למה זה צריך גם לכאוב כל כך?!

ולא להצליח כל כך?!

ולקחת מלא זמן ללמוד את זה?!

ובינתיים עוד איזור רגיש ואינטימי מדמם?! וסדוק?!

רגע רגע מה קורה פה?!

הגוף שלי נקרע למען ה׳! וזה כואב! ושורף! ונוראי!

למה לא דיברו על *זה* לפני הלידה ודיברו רק על נשימות?!

אז בסדר

עברנו את הלידה

ומה עכשיו?!

למה אף אחד לא אמר לי שאחרי הלידה זה הקושי האמיתי???

למה???

הלידה זה כבר שטויות ליד זה.

ומי דיבר איתנו על מה זה לא לישון

פשוט לחיות בלי שינה

יום אחרי יום

לילה אחרי לילה

שעה אחר שעה

ועד שנרדמים קמים אחרי שבריר שנייה בבהלה,

הבטן כואבת ןמכווצת למשמע התינוק הצורח והידיעה שרק אני יכולה למלא את מבוקשו כרגע.

ושקמים

ומניקים

ןכואבים שוב

ומדממים שוב

ומשחות שוב

והתעסקות שוב

וכל הגוף שבור

ועייף

וכואב

ומדמם

וקרןע 

ושונה

וקיבל בנוסף לכל צורה אחרת ולא לטובה 

וסימני מתיחה

וצלוליט

וצלקות וורידים וסימנים ושומנים ומה לא?!

ומי הכין אותנו לזה?

מישהו דיבר על זה בכלל?

על אובדן הגוף

על אובדן העצמאות

על האחריות המפחידה הזו שמכה ומכה במוח כל לילה ואומרת: את האמא היחידה שלו! 

אין לך מחליפה!

אין לך חופשה!

אין לך דקה שאת לא תהיי אמא שלו ואחראית עליו בכל החיים האלה!

כן גם אם את עייפה

וגם אם את כאובה

ןגם אם את שפוכה

את עדיין אמא שלו!

לתמיד!

בלי שנייה לנשום!

וההכרה הזו פשוט מפחידה. אני הייתי מבועתת ממש ממנה.

ושמסתכלים על התינוק הקטן הזה מה רואים?

רואים ונזכרים כמה זה כואב ללדת 

תוכנה זה קשה

וכמה עייפים

ןכמה קשה להניק

וכמה כל מה שכתבתי.

אז לא פלא שלפעמים מרגישים מה שתיארת.

אבל זה לא הוא.

גם אם המוח מקשר את הכאב אליו ויוצר את הרגשות הללו זה לא הוא.

זו המציאות שלנו.

זו הקללה של חוה אמנו.

בעצב תלדי בנים.

הו הו איזה עצב.

חווה למה אכלת מעץ הדעת למה???

אבל את יודעת מה?

זה עובר.

כמה שקשה להאמין 

וכמה שחושבים שקל לדבר וקשה לעשות

וכמה שכל שעה את סופרת את השניות לא את הדקות שתעבור, אז לדבר איתך על חודשים?! המוח בכלל לא קולט! הוא בכלל לא שם!

אבל יקרה שלי

זה ע ו ב ר !!!

לאט לאט

כל יום הוא יום חדש

תנסי לקבל כמה שיותר עזרה

תנסי לישון כמה שאת יכולה

תני את התינוק לבעלך/לאמא/לבייביסיטר אחרי ההנקה מיד ורומי להתכרבל במיטה לפחות שעתיים.

תצאי לשמש,

כן אני יודעת שלא בא,

אבל בכוח.

תקני ארטיק טעים ושווה,

כן אפילו אם יש לך בחילה ממנו, בכוח

שיכינו לך המשפחה החברות האיש אוכל,

שיחבקו אותך 

שיעודדו אותך 

שיגידו לך כמה גאים בך

כמה את גיבורה

כמה את טובה

כמה את אמא ואישה ראויה

כמה הם אוהבים אותך

תראי סרט או סדרה מצחיקה. שוב, בכוח

תראי ביוטיוב מופעי סטנדאפ

תזמיני אוכל ממסעדה שווה שאת הכי אוהבת

תבקשי שיכינו לך שייק מפנק

תצאי לטיול לבד שקריא וחשוך בחוץ אפילו רק לחצי שעה אפשר עם בעלך 

לכי לרופא משפחה או איש מקצוע ותספרי הכל

הכאבים יחלפו מבטיחה

הגוף יחזור לעצמו ולכוחות שלו לאט לאט

התינוק ישן יותר

ההנקה תהיה טובה יותר

ההישארות עם התינוק לא תהיה מפחידה כל כך

(ובינתיים אם קשה להיות איתו לבד,

אז לנסות כמה שאפשר 

שבעלך יחזור קצת יותר מוקדם 

שישלח הודעה במהלך היום של עידוד

שאמא תהיה

שחברה תהיה

שתצאי לגן שעשועים

שתראי סרטים כיפיים תוך כדי

שלא תהיי לבד!!!

תשני יותר

את תתחזקי לאט לאט.

תהיי חזקה

תפרקי ותדברי ותשתפי את כל מי שאת יכולה

תעזרי כמה שאת רק יכולה

בהצלחה רבה רבה יקרה

לאט לאט הכל יתבהר

אני רק ברכת ה
כתבו פה כבר כל כך הרבה וכל כך יפה,
אז רק אוסיף ואאחל לך נחת, שמחה ובריאות עם כל המשפחה
וואו. כואב לי לקרוא, כל כך קשה להיות לבדמיקי מאוס
הרבה יותר מהקושי הפיזי..
שבי עם בעלך. תזכירי לו שהילדים האלה הם חצי שלו ואיפה הוא יכול להושיט עזרה.
זה לא ברור לו שזה קודם לתפילה במניין או חברותא???
אם לא תצליחי להבהיר לו את הנקודה כדאי לפנות לדמות רבנית שהוא מעריך. אין לי ספק שהתשובה שהוא ישמע תהיה לתת יד בבית ולא לברוח לעולמו הרוחני.

מעבר לזה - תבררי. לדעתי מגיעה לכם עזרה מהמדינה, זה נחשב כמו שלישיה.
תנצלי את זה לקבל כמה עזרה שאפשר אם זה בחורה קבועה שתהיה איתך כמה שעות ביום ואם זה לקנות אוכל מוכן וכאלה.

את המשפחה שלך תשחררי. כמה שזה עצוב ופוגע (וזה מאוד כמובן) יש להם חיים משלהם. להם אין אחריות על הילדים שלכם...

אחרי שתצליחי טיפה לנוח ולאכול כמו בנאדם יהיה צורך לעבוד ביניכם גם על הזוגיות. ללמוד איך להתנהל ביחד. שלא תרגישי את הלבד הזה אבל במצבך זה כרגע מותרות;)

אל תקשיבי לאף קול שאומר לך שאת לא בסדר! הקב"ה שלח לך סיטואציה קשה מאוד ואת משתדלת להתמודד איתה הכי טוב שאפשר.

בהצלחה ענקית!
החלמה קלה וטובה

ולגבי הטבילה המיוחלת- תשקלי הפעם מניעה אחרת.אולי אצלך הגלולות פחות מתאימות...
מה שלומך?מכחול
הצלחת למצוא דרך לקבל יותר עזרה?
וואו. אני קוראת אותך ועצוב לי איתךדבורית
זו תקופה ממש קשה
ואין מצב שאת עוברת אותה לבד
את חייבת עזרה ומכל הכיוונים
בעלך חוזר ב 17- שבו לתיאום ציפיות מה הוא יכול להקל עלייך מרגע שהוא חוזר
אין מצב להמשיך חיים רגילים
חברותא וכו' כשאת ככה

לוקח זמן לקלוט שצריך לעשות שינוי ב"חוזה"
עד עכשיו הוא התרגל לחזור
ואת מגישה לו
והוא הולך לתפילות וכו'

המציאות כרגע אחרת
יושבים לתיאום ציפיות מחדש
בלב שמח
זה מפעל חיים של שניכם!!
אם את ח"ו תקרסי
כל הבית קורס איתך...
ואז זה יקח יותר זמן להתאושש

כל תקופה והסדרים שלה
בעז"ה עוד חודש
עוד שלושה
עוד חצי שנה
ועוד שנה
כל פעם המציאות תראה קצת אחרת
ולאט לאט תוכלו לחזור לשגרה חדשה

אבל בחודש הקרוב-
עזרה נון סטופ!!!!
מה שלומך?מק"ר
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי וואיינעמי28

אנשים שיכולים להכיל מחבלים מרוב טוב הלב שלהם והראש הפתוח והחכם שלהם אבל אוכל כשר לחצי מהמשפחה, את זה הם לא יכולים להכיל 🤦🏼‍♀️

סורי שמחממת אבל הם בילתי

מילא הם היו עקביים עם יכולת ההכלה שלהם.

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

אני לא כתבתי על אנשים.כתבתי עלינובורות המים

וכבר התנצלתי אם זה פגע או נשמעמתנשא

לא לזה התכוונתי

אז אפשר לעצור את הדיון...

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקהאחרונה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

הוא באמת אלוף!חנוקה

לכן קשה לי להתלונן...

אמרתי לו פעם שלא פייר שאני לא יכולה אפילו להתלונן עליו...

אבל לגבי הטאטוא- כל הקאצ' שהוא משאיר באמצעעעע החדר

תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומהאחרונה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
אצלה עברו יותר שנים ממה שאמרו להניגון של הלב

וגם לא באמת חזר לה מספר גבוה, היא מסתדרת בקלות גם בלי משקפיים

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדולל
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
כן. יש להם אחריות לכל החייםכובע שמש

אם כמובן זה מתאפשר מבחינה טכנית למבנה העין וכו'.

במדידות ובדיקת התאמה הם לוקחים בחשבון גם ניתוח תיקון

לי כחודשיים אחרי כל לידהואילו פינו

עלה המספר

במספר שלם..

אז חוששת מאוד לעשות לייזר ושיחזור לי...

והיה לך מספר משמעותי?השם גדולל
סתם מעניין לדעת.. ברור לי שאצל כל אחת זה שונה
לא עשיתי לייזרואילו פינו
התחתנתי עם 2.. עכשיו יש לי 5 אחרי 3 לידות..

שאלה נוספת: מה הטווח מחיריםהשם גדולל

למי שיש הסדר עם הקופ"ח? נכון לתקופה זו..

והאם אפשר לשלם בתשלומים? 

תלוי בסוג הניתוחואני שר

בביטוח שיש בקופת חולים

ובהסכם של קופת חולים עם המקום

הפער לאותו ניתוח באותו מקום בין השתתפות קופות חולים יכול להגיע לאלפי שקלים (מניסיון), אז צריך לברר ספציפית.

יודעת על גיסתיבשורות משמחות

שעשתה

המספר עלה לה ובמהלך הזמן גם הסתבך ונהיה קרע ברשתית

וואי איזה באסה ואיך היא עכשיו?השם גדולל
רפואה שלמה!
הייתה תקופהבשורות משמחות

מורכבת עם הראייה

עכשיו יותר בסדר אבל כן זקוקה לטיפות קבוע

והנזק לרשתית הרופאים אמרו לה שזה כנראה וודאי מהניתוח

יש פה עניין של סיכוי מול סיכון

זה גם תופעה שהחלה הרבה דיי הרבה שנים מהניתוח אבל ממה שהבנתי ממנה זה אחת מהסיכונים לטווח רחוק של הניתוח

דוד שלי עשה ועלה לו אחרי 10 שנים בערךזוית חדשה
ובלי לידה מן הסתם 🙃
משהו שצריך לדעת- אחרי לייזר, סביב גיל 40+ יש צורךואילו פינו

במשקפי קריאה..

קצת מוקדם יותר מאנשים ללא משקפיים..

אולי הגיל קצת משתנה אבל ממה שהבנתי זה די מחייב שיהיה 

דווקא הרופא אמר לי הפוךשומשומ
שזה מעכב את הזוקן הראיה. 
מכירה כמה שעשו והתחיל להם ממש מוקדם🤷‍♀️ואילו פינו
לי פעם אופטומטריסט אמרבארץ אהבתי

שלפי מצב העיניים שלי עכשיו, לא בטוח שאני אצטרך משקפי קריאה. אבל עם אני אעשה לייזר, אז אני כן אצטרך אחרי גיל 40.

(לא בטוחה שהבנתי אותו מדויק. בכל מקרה לא עשיתי לייזר ולא שוקלת לעשות כרגע).

זה דווקא הגיוני,מאמינה-בטובאחרונה

לאנשים צעירים יש מספר מינוס - קשה להם לראות למרחוק וזה נובע משרירי עיניים שכאילו חזקים יותר מהנדרש.

כשהגוף מזדקן ונחלש שרירי העיניים נרפים, אז למי שהיה מינוס והיה לו קשה לראות למרחוק יכול להיות שיתבטל לו המספר ויראה בסדר אבל אם עושים ניתוח אז אחכ יותר סביר שיצטרכו משקפיים ל ספר פלוס - קושי לראייה מקרוב.

מנגד זה טיפה יותר מסובך כי יש גם מולטי פוקל - אנשים שבמקביל צריכים מספר פלוס ומספר מינוס.

איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

בחיים לא חשבתי על זה האמתמרגול

את מדברת עלייך או על ילד קטן?

אני לוקחת משככי כאבים, אבל בשביל הכאב, לא בשביל החום.

ותלוי גם כמה החום גבוה. 38.5 לא דומה ל40.5

בכללי הגוף צריך מנוחה. תקשיבי לגוף. אם את עייפה תלכי לנוח. אל תאכלי אם את לא רעבה (הרבה פעמים מערכת העיכול קצת מכבה את עצמה כדי שהגוף יתמקד במערכת החיסון)

גם אם את אוכלת - דברים קלילים. מרק, שייק, דברים כאלה. אני הייתי תמיד גם שותה תה.

תנסי כמה שיותר לנוח גם נפשית. עזבי אותך מהמיילים שצריך לענות להם וכו. תהיי במיטה תקראי ספר. כשתהיי עייפה תישני. כזה…

ונראה לי שהגוף מספיק חכם בשביל להעיר אותנו בעת מצוקה. לא מבטיחה. אבל כך נראה לי. 

התכוונתי לילדיםשירה_11
שמסוכן שהחום עולה ואני לא בשליטה לא?!

ותודה על התשובה המפורטת קראתי כל מילה וזה באמת מה שאני עושה עם עצמי כשאני לא מרגישה טוב

מגבת לחה על הראש/ מקלחתנפש חיה.
גם אם ביום אני מושכת, בלילה אני כן נותנתטארקו

בדיוק בגלל מה שכתבת למטה שזה מפחיד לתת לחום לעלות בלי להיות בבקרה.

אם לא, תביאי אותם אלייך למיטה

וגם

אני נותנת נורופן/אקמולי אם החום מעל 39

או אם החום נמוך יותר אבל הילד סובל

לא ממהרת לתת אבל גם לא נמנעת מלתת לילד כי גם לאפשר לגוף מנוחה ולא מלחמה מאפשר החלמה טובה יותר.

ממש ככהחנוקהאחרונה

זו גם ההמלצה שאני מכירה

בלילה בפרט אצל תינוקות כן לתת כי את לא במעקב.

הבן שלי מתנגד לתרופות, אז לא רבה איתו אם זה לא חיוני (אנטיביוטיקה נניח)

אבל הוא כבר גדול יחסית, בלילה מעיר אותי אם לא מרגיש טוב.

בגיל קטן יותר נתתי לפני השינה

הסברתי שבלילה חייבים.

שמה איתי במיטהעוגת גבינה.

מלבישה בגדים קלים.

לא מכסה בשמיכות.

בלילה לרוב אעדיף לתת. ואם לא אתן זה כבר שאראה שחיונית ובסוף חולי וכבר לא מעלה חום גבוה.

אולי יעניין אותך