הקטע שבאמת אין קשר ליום המקווה.
אנחנו בין מעברי דירה.
בינתיים, היינו אמורים לגור אצל ההורים של בעלי כשבועיים, שהפכו מסיבות טכניות, ליותר מחודשיים.
הייתי מאוד בלחץ מיום המקוה, כל חיי עשיתי הכל כדי לא להיות בבית זר ביום המקווה.
לשמחתי, יוצא לי עיתוי מעולה. מוצאי שבת. נוסעים להורים שלי לשבת, בחזור הולכת למקווה ומגיעה חזרה לבית הורי בעלי אחרי מקווה, בלי פאדיחות מיותרות.
כדי לשמור על עמימות, סיכמנו שנמשיך לשמור לידם על הרחקות כמה ימים, כך שלא ישימו לב.
מפה לשם, כעבור ארבעה ימים, היה יום האירוסין של גיסתי.
זוכרים את הקטנטונת מהסיפור הקודם שלי? ביום רביעי בבוקר, תקפה אותי קריזה לא מוסברת, שאני חייבת לקנות לה סיכה מסויימת לאירועים, משהו שראיתי בחנות מרחק רבע שעה נסיעה בערך.
אוקיי, בעלי זורם עם הקריזות שלי. סיכמנו שהכי הגיוני לנסוע לשם בסביבות 18, ממש לפני האירוסין, ולהגיע עם הסיכה ישר לאולם. (באותה עונה של השנה, 18 היה בערך זמן שקיעה).
טוב, אני חוזרת מהעבודה בסביבות 14-15. ופתאום חושבת לעצמי, שבטח יותר מאוחר, כולם יתפסו את המקלחת (הגיעו לשם גם גיסותיי הנשואות..בקיצור היה קהל רב בבית). אז למה לא לעשות עכשיו איזו מקלחת טובה? מקלחת טובה שלי היא די ארוכה

. הייתי די הרבה זמן. יצאתי וקלטתי שגיסותיי הנשואות איפה נבוכות ממני...לא חשבתי על זה יותר מידי.
מגיעה השעה 18, אנחנו יוצאים מהבית לכיוון החנות (לא היה לי עדיין רישיון. בעלי לקח אותנו). מסבירים לכולם על הסיכה. ושוב קולטת מבטים מגיסותיי,
ולא קולטת למה..
מגיעים לעולם כשכבר חושך בחוץ, משתתפים ונהנים. מתישהו ממש התעייפתי וגם הקטנה כבר לא הייתה במיטבה, ביקשתי מבעלי לחזור הביתה. הטקס עוד לא הסתיים לגמרי, אבל ממש כמעט.
חוזרים הביתה, משכיבים את הקטנה, יוצאים מהחדר ו...בדיוק גיסתי הנשואה פותחת את הדלת. היא כזה "אה אתם כאן?" ואנחנו כזה "כן, הקטנה הייתה עייפה ובלה בלה" (תודו שזה נשמע תירוץ נבוב). היא שוב מסתכלת כזה בצורה "מבינה" ונבוכה וזהו...
רק אחר כך קלטתי סוף סוף, שהן היו בטוחות שהלכתי אז למקווה...לכי תרוצי אחריהן להסביר להן שממש לא וכל התירוצים אמיתיים

. מאז אני מאמינה לכל תירוץ שאומרים לי, גם אם הוא נשמע פחות אמין 🙂.