למה מסדר עוף החול\ אוכלי המוות לא השתמשו בנדר הכובל כדי לגלוריק סאנצ'ז

לגלות בוגדים? זה יכול להיות מאד יעיל!

כי הם לא הורגים אנשיםניק כמעט בלי ראש

אבל עדיף להם שהבוגדים ימותו מאשר שיגלו את זה מאוחר מדיריק סאנצ'ז

וחוץ מזה לוולדמורט לא בדיוק חשוב החיים של האנשים שלו -במיריק סאנצ'ז

במיוחד לא של בוגדים

אבל מסדר עוף החול לא רוצים שאנשים ימותו!!!!!!!!ניק כמעט בלי ראש

כן, אבל אם מישו בוגדאייסקפה

אז וולדמורט יהרוד את מי שהלשינו עליו

אז עדיף להם כבר להרוג את הבוגד..

כנראה שהם לא חשבו על זה ניק כמעט בלי ראש

תשמע אני למדתי מזמןחתול עם רישיון

יש המון דברים לא מובנים בהארי פוטר נגיד מחולל הזמן למה פשוט לא השתמשו בוא להרוג את וולדמורט כשהיה צעיר?

ולא ידוע לי על תשובה מסוימת

אולי בגלל שאי אפשר לחזור מלא שנים אחורהניק כמעט בלי ראש

וזה גם לא כדאי כי זה כמעט בלתי אפשרי לא לפגוש את עצמך

נכון, זו אחת הפאשלות בספר השמיני...אודיסאוס

(שמחולל זמן יכול לחזור הרבה זמן אחורה)

כי אז זה היתה משימה קטלנית....בין הטיפות

דמבלדור לא רצה לשנות את העבר מחשש שהעתיד גם ישתנה בכל צורה שריק סאנצ'ז

שהיא

אני לא בטוח, הגיוני יותר שהסיכון שווה את זה.אודיסאוס

וולדמורט הרג כל כך הרבה אנשים, אם היה אפשר לחזור בזמן, כנראה שהיו עושים את זה

אבל היתה יכולה לקרות תגובת שרשרת נוראיתריק סאנצ'ז

יותר נוראית מכל כך הרבה אנשים שמתו?אודיסאוס

חוץ מזה שדמבלדור הוא אדם רוחניריק סאנצ'ז

ומצדו שכל העולם ייחרב אבל לא יפריע לעולם להתנהל איך שהוא היהריק סאנצ'ז

צריך

למה אתה מעדיף לומר ככה?אודיסאוס

מאשר לומר שלא היה אפשר לחזור בזמן כל כך הרבה?

לא חושבת שיש הגבלה של זמן במחולליםבין הטיפות

אם יש מספיק כוחות וידע איך לעשות, לקסם אין גבול.

דמבלדור אולי אבל משרד הקסמים?חתול עם רישיון

בכלל בהארי פוטר יש טונות חורים בעלילהחושבת בקופסא

1. למה דמבלדור לא שאל בכלל את הדרוסלים אם הם רוצים לגדל את האחיין שלהם, די ברור שאנשים לא נחמדים יפתחו טינה ויתעללו בילד שהם בכלל לא ביקשו ועכשיו הם נתקעו איתו.

2. ולמה דמבלדור לא בדק מה המצב של הארי בכלל במשך 11 שנה?

3. מה ההגיון בלעשות בית של רעים בהוגוורטס? הם רוצים שיצאו ממנו אנשים רעים?

4. למה הם לא לומדים שום דבר חוץ מקסמים בהוגוורטס? לא שפה, לא מתמטיקה, לא מדעים, לא שום דבר, וגם רואים את זה שהעבודות היחידות שיש לקוסמים מבוגרים זה פקידים או מוכרים, (או מורים, אבל רק של קסמים) לא דברים שדורשים השכלה, כי לאף אחד אין אותה שם.

5. ויש מליון מלכודות מוות בהוגוורטס, איך זה מקום בטוח לבית ספר?

6. ואיך בכלל כל כך הרבה הורים, גם הורים מוגלגים שבחיים לא שמעו על הקונספט, מוכנים לשלוח את הילדים שלהם לשנה שלמה בלי לראות אותם למקום שהם בכלל לא הלכו לבדוק את התנאים שלו?

7. והעלייה לרציף 9 ו3/4 ממש מסכנת את הקוסמים בחשיפה, כל אחד יכול לראות בקלות אנשים שרצים לתוך קיר באמצע תחנת רכבת סואנת.

ואלה שאלות שברגע זה חשבתי רק על הבסיס של העולם, בכלל בלי קשר לעלילה עצמה.

ואוו הכל כל כך נכוןןאייסקפה

באמת יש מלא חוריםם

ואוו!

לכל השאלות האלו אין באמת תשובותבין הטיפות

אבל איך אתה רוצה שתהיה עלילה וסיפור?

אם הדרסלים היו חמודים ולא היה 4 סוגי בתים אלא כולם בבית ספר היו מחונכים 

וכו וכו

צריך פאנצ'ים בשביל הסיפור

אמא שלי ממש אוהבת לקרוא פאנפיקים של הארי פוטרחושבת בקופסא

שלוקחים איזה חור בעלילה ומסבירים אותו באיזה דמיון.

(והיא מספרת לי את מה שהיא קראה)

יש ז'אנר שנקרא "דמביגאד"- שזה לחשוב שדמבלדור בעצם הוא לא בן אדם טוב.

אז נגיד אומרים שהוא בכוונה שם את הארי במשפחה מתעללת כדי שהעולם של הקוסמים יהיה לו ממש מסקרן ומיוחד והוא ירצה להיות הנבחר. 

ואז זה גם מסביר את הקטע עם המלכודות מוות והחוסר השכלה, לא באמת אכפת לו שיהיה טוב לתלמידים.

ויש גם פאנפיק שאומר ששמים איזה כישוף על המכתב קבלה שאוטומטית גורם להורים לרצות לשלוח את הילד להוגוורטס באיזה שליטה מוחית.

וזה מתאר איך הרמיוני רואה את ההורים שלה פותחים את המכתב בפגישה עם מגונגל ופתאום כאילו משהו השתלט עליהם הם מסכימים פתאום לכל מה שהיא אומרת ולא אכפת להם בכלל שהאישה הזרה הזאת רוצה לקחת להם את הבת היחידה שלהם לשנה למקום שהם בחיים לא שמעו עליו.

אייסקפה

זה מגניב ומצחיק

אמא שלי גם המציאה פאנפיק בעצמהחושבת בקופסא

על ילד יהודי דתי שהולך להוגוורטס, אבל היא לא כתבה את זה מסודר, סתם סיפרה לי על הרעיון של הסיפור רקע שגורם לזה לקרות.

רוצים לשמוע אותו?

אנתוני גולדשטיין?בין הטיפות

הרעיון מוכר

לא שמעתי על זהחושבת בקופסא

אני בעצמי לא קוראת פאנפיקים, אמא שלי מספרת לי את מה שהיא קראה.

והיא בכלל קוראת אותם ברוסית, אז זה נראה יחסית נדיר.

אני לא יודעת, אולי היא כן שמעה על זה.

יש לך כח?הָיוֹ הָיָה

ממה שאני זוכרת וגם הבנתיחושבת בקופסא

שזה לא ממש הרבה, יש סיכוי גדול שהתבלבלתי בפרטים, או באיך דברים קסומים עובדים ומה השמות שלהם.

לפני מאות שנים היה קוסם עשיר מאוד באנגליה שנולד לו סקוויב, אבל היה לבן שלא עדיין פוטנציאל שלדורות הבאים שלו יוולד קוסם, אז האבא חתם עם הוגוורטס תשלום מראש על הילד העתידי הזה.

בגלל שזה חוזה קסום, אז חייבים לבצע אותו אחרת הילד הזה ימות.

עוברות שנים והבן הזה הלך לחיות עם מוגלגים, אחרי כמה שנים הוא התגייר והתחתן עם יהודיה.

הוא לא ידע על ההסכם הזה לא סיפר לאישתו שהוא סקוויב.

עוברות המון שנים וכשעם ישראל חוזר לארץ אז משהו משתנה ונולדים ילדים קוסמים, ואצל היהודים הם נקראים נביאים.

יש להם הכשרה אחרת, בקושי לימודי קסמים אמיתיים ובעיקר דברים של נבואה.

משהו שהיה ממש חשוב לציין, שרוב הנביאים האלה נולדים לדתיים לאומיים, ורק קצת אצל החרדים, וזה תלוי שמירת מצוות ומגורים בארץ ישראל.

(לדעתי זה סתם נדחף עם אג'נדה ולא מוסיף משהו לסיפור.)

ואז בזמנינו, (שזה בערך 20 שנה אחרי שהארי למד בהוגוורטס) אחד הנביאים האלה ביום הולדת 11 מקבל מכתב מהוגוורטס, הוא הצאצא הקוסם הזה.

שואלים רבנים מה לעשות, אם הוא לא ילמד שם הוא ימות, אז הם פוסקים שזה פיקוח נפש, ומתנאים עם הוגוורטס שמביאים לו אוכל כשר, ושהוא לא ילמד בשבתות וחגים.

אז מכינים לו את החפץ מעבר הזה שנותן לך להשתגר, אז בכל שבת וחג הוא יכול לחזור לארץ למשפחה שלו.

וגם מתנים עם הוגוורטס שיהיה לו מורה פרטי למקצועות אחרים, שהם לא קשורים לקסם.

אז הוא לומד עם המורה הזה מקצועות קודש וגם לומד בשביל בגרות.

זה הסיפור רקע, אפשר ממש להכין מזה סיפור שלם, של מי הילד הזה, מי החברים שלו, מה הוא חושב על הלימודי קוסמים, איך הוא לומד שם, ואת כל שאר הרעיון.

מעניין באמת האם הלכתית....אודיסאוס

אם אפשר לעשות "קסם" (יש לכאורה דבר כזה גם לפי היהדות) כדי להציל מישהו, מותר, או לא?

לפי הרמב"ם אין כזה דבר קסם. אפשר לדון בזה בפרויקט השטו"ת...ניק כמעט בלי ראש

אמרתי "לכאורה" כי פי הפשט, יש...אודיסאוס

ואפשר לדון על זה כאןבין הטיפות

כי כאן זה פורום הארי פוטר

והכל פה הוא לכאורה ודיון תיאורטי

הרי הארי לא באמת היה חי....

אני לא יודע אם אפשר באמת לדון על זה... זה יותר מדי מוזר...אודיסאוס

זה לא אחד מ3 העבירות החמורות... או שזה עבודה זרה, לא יודע... אמרתי- מוזר.

זה לא ע"ז, ואכן יהיה מותר בפיקו"נ.הָיוֹ הָיָה

איך את יודעת?אודיסאוס

*יודע...הָיוֹ הָיָה

כי זה איסור נפרד, לאוו נפרד, מצווה שונה במנין המצוות, ובגמ' ע"ז מפורש שזה עבירה אחרת.

שאלת מישהו, או שאתה אומר מסברא?אודיסאוס

לא הבנתי, למדתי את זה, מה הבעיה?הָיוֹ הָיָה

א. לא אמרתי שיש בעיה. ב. זה מוזר ואני אסביר:אודיסאוס

האם מותר ללמוד בצורה תיאורטית (לא מעשית) לדעתך להיות (בהיעדר הגדרה טובה יותר-) "קוסם"? אם מותר להשתמש בזה במצבים של פיקוח נפש, זה בעצם ספק פיקוח נפש, זה גם מותר לדעתך?

אענה:הָיוֹ הָיָה

הדין של פיקוח נפש מוגבל רק ל"בפנינו", ולא מתירים על סמך העתיד, לכן, כל עוד שאין לפניך, ממש כאן ועכשיו, מקרה של פיקו"נ - יהיה אסור לעשות את זה כי בעתיד אולי יקרה.

איני יודע, זה הדין.הָיוֹ הָיָה

זכורנישחר אורן

שהרב שאול ישראלי הגדיר מונח בשם 'פיקוח נפש מתמשך' שעל פיו מתנהלים גופי ההצלה בארץ.

מה זאת אומרת למדת? ראית שמזה מותר, מפורש בגמרא??אודיסאוס

למדתי שזה דין נפרד ולא קשור לעבודה זרה,הָיוֹ הָיָה

והיות שכך, ובהתחשב ביודעינו שרק ע"ז ג"ע ושפיכו"ד נאסרו ביהרג ואל יעבור - שמע מינה שמותר.

דווקא שאלתי רב על הנושאניב שטרן

הוא אמר שמותר לעשות קסם כשיש פיקוח נפש, אסור ללמוד את זה ע"מ שאם יהיה פיקוח נפש אתה תשתמש בזה וצ"ע אם מותר להכנס לפיקוח נפש בכוונה כדי להשתמש בזה...

והוא הסביר לך למה?אודיסאוס

כןניב שטרן

מותר להתשתמש בזה בפיקוח נפש- כי זה לא ע"ז, גילוי עריות או שפיכות דמים (והוא סייג את הדין עם זה באמת לא שפיחות דמים)

אסור ללמוד להיות כזה- כי כשאתה לומד אתה עובר על איסור ואסור לעבור על איסור עכשיו כדי לאולי תציל עם זה יהודי

לגבי להכנס לפיקוח נפש בכוונה הוא אמר שזה תלוי מה הסיכוי שאתה לא תצליח להנצל כי אם יש סיכוי מסוים שלא (וזה לא ברור כמה) אז אתה עובר על "ונשמרתם מאוד לנפשותכם"

מעניין, אני מניח שיש בזה משהו הגיוני, אבלאודיסאוס

עדיין אם רוצים להבין את הטעם, זה לא לגמרי מקדם, זאת אומרת, אני מעדיף שרב יענה על זה כדי שאוכל "לתבוע" ממנו את התשובה, דהיינו: מה הטעם, מה טעם החילוק, ואיך אתה יודע שזה כך ולא אחרת. פה אנחנו יכולים להתווכח בלי סוף בלי לדעת מה הדין. לכן יותר מעניין אותי לדעת מה רב יאמר בעניין...

אשאל אותך שאלה אחרת:הָיוֹ הָיָה

מותר לעבור על "שדך לא תזרע כלאיים" כשיש פיקוח נפש? 

מה אתה אומר, נצטרך רב כי פה "נדון בלי סוף" או שתסכים - שהיות שיש כלל שפיקוח נפש דוחה כל עבירות שבתורה חוץ מג' החמורות, אז בוודאי מותר?

טוב, אאלץ להסביר באריכות מה:אודיסאוס

איסור ה"כישוף" הוא איסור בלתי מובן לנו כי אנחנו לא מכירים את הנושא, איך לומדים את זה? במה זה משתמש?, איך כוחות הטומאה נכנסים פה? כמה איסורים יש שאומרים: לא תחיה אותו! זה ממש מוזר... לכן אני לא כל כך מעז "לפסוק" בנושא, מה שאולי הייתי מתיר לעצמי בנושא אחר שאותו למדתי לעומק.

הבינותי...הָיוֹ הָיָה

הבנתי ממה החשש לך,

אני אישית דווקא כן הייתי מעיז, זה ברור אצלי לגמרי, אבל כל אחד והכיוון שלו

תודה על ההבנהאודיסאוס

אאל"טשחר אורן

הרמב"ם הגדיר כישוף כחלק מאיסור ע"ז, אבל זה כנראה מתקשר לדעתו על כישוף.

...הָיוֹ הָיָה

מעניין.

מוזר.

צריך לעיין.

(לא חששתי להורות כאן הלכה, כיוון שממילא אינה "למעשה", כמובן שלא הייתי מורה על דעת עצמי.)

אבל אנחנו לא פוסקים כמו הרמב"ם בעניין הזהניב שטרן

אלא אם אתה תימני

באופן כללי אנחנו לא נוהגים לפסוק בסוגיית כישוף.שחר אורן

מסיבה מאוד פשוטה.

נכון...ניב שטרן

אבל כששאלתי את הרב של היישוב שלנו הוא אמר שמותר לעשות כשף במקרה של פיקוח נפש

מעניין...שחר אורן

וואו, נשמע טובבין הטיפות

יש לך את המקור?

אמא שלי המציאה את זהחושבת בקופסא

היא חשבה על הרעיון הזה, אבל לא כתבה אותו בכלל.

וסיפרה לי אותו בעל פה.

זו הגרסה הכתובה היחידה של הסיפור הזה.

אההבין הטיפות

ממש מגניב

אולי תביאו את זה לסופר/ת שיכתבו את זה

אחלה רעיון

וואו, יפה מאוד,הָיוֹ הָיָה

וזה קצת מעיד על מי שהמציא את זה, מה יש בראש שלו (שלה, ליתר דיוק..) מממש מדהים...

בא לך להרחיב יותר על הקטע עם האג'נדה שהם נולדים דווקא לדתיים לאומיים? מה לדעתך היא באה לבטא?

??? אתה יודע שזה אמא שלה?אודיסאוס

לא הבנתי מה באת לשאול.הָיוֹ הָיָה

הוא רצה להדגיש שאמרתי שמי שהמציא את זה זאת אמא שליחושבת בקופסא

אז אל תלכלך עליה בפנים שלי.

מה יש להרחיב, זה סתם רעיון שהיא המציאה, זה לא סיפור שהיא הולכת לפרסם בכלל.

מה זה בא לבטא?

היא דתייה לאומיה, היא חושבת שזו בדרך הנכונה לחיות, יותר מדרכים אחרות, איזה ביטוי יש כאן?

תיזהר עם מה שאתה כותב כאן.

אויש, את כתבת בעצמך שזה בא לבטא אג'נדה! לא אני החלטתי את זה.הָיוֹ הָיָה

ובאמת שאלתי, בשיא התמימות, מה היא רוצה להעביר בזה. לא באתי ללכלך על אף אחד.

וגם את רואה שלפני זה, וגם בכותרת, פירגנתי! באמת נהנתי מהרעיון! שזה מה שעובר לה בראש - להעביר את ה"קוסמים" ל"נביאים" וכל זה, אבל את אמרת שאת הדתיים לאומיים וזה היא תקעה סתם לאג'נדה, אז התעניינתי, זה הכל.

זה תקוע בדיוק כמו ספרים חרדיםחושבת בקופסא

שמרגישים צורך כל דקה לעצור ולהעביר לנו שיחה של גננת על איזה כיף להיות יהודים מאמינים ולשמור מצוות.

אני ממש לא נגד שילוב מסרים של אמונה וביטחון בספרים, אני דווקא ממש אוהבת את הספרים אורנה בודמן והם מלאים באמונה.

אבל בספרים שלה מדברים על אמונה כשיש משבר וקושי בעלילה וצריך לחזק את הדמויות, או שמדברים על גיור, בגדול, זה מתאים לעלילה.

בספרים חרדים שקראתי זה סתם תקוע, עוצר את העלילה, וזה תוכן אמוני ברמה של גן ילדים.

(משהו קרא את הספר 99? אני ממש שונאת אותו, ויש בו קטע כל כך מטיפני,

הילדה שיש לה בעיות זיכרון והיא אפילו לא זוכרת את השם שלה, פתאום בלי שום סיבה הגיונית, מרגישה צורך מאוד גדול להגיד מודה אני, ואז היא ממשיכה פתאום עם כל הצורך העז הזה עד שהיא גומרת את כל תפילת שחרית, ונזכרת שהיא יהודיה שומרת מצוות ואיך היא שמחה על זה כל כך.

זה כזה תקוע ועוצר את העלילה, (שממילא כשמגלים את הזיכרון שלה, העלילה פשוט גרועה.)

אבל הדחיפה הזו נראת כאילו הם היו צריכים למלא איזו מכסה של דקלומי אמונה בשביל לקבל אישור של הוועדה לחינוך\ תקשורת או מה שזה לא יהיה שנותנת "כשרויות" לספרים)

אהה,הָיוֹ הָיָה

אבל הבנת שלא באתי ללכלך כלום? שפשוט שאלתי על מה שאת עצמך כתבת?

כי נבהלתי מהארטילריה על השאלה שלי, כאילו מישישמע באתי להשמיץ אותה...

שחרר, אתה בסדראודיסאוס

ואגב:הָיוֹ הָיָה

אני אישית דווקא מאוד מסכים עם זה שהם יוולדו לדתיים לאומיים ומה המסר בזה, כי כל מי שמכיר את תורת הרב, מבין ש-זה הדרך לזה... (הרב עצמו קיבל לכאורה נבואה, ככה הוא רומז כמעט במפורש כמה פעמים) עניין אותי אם גם זה מה שאת תסבירי, שלכן היא אומרת ככה....

ממש לאניב שטרן

הרב אמר שהיה לא רוח הקודש, לא נבואה

יש לפחות שני מקומות,הָיוֹ הָיָה

שהרב מדבר על נבואה, (אחד בכותל, ואחד שהוא פוחד שמא נבואת שקר מתעתעת בו)

ואני מניח לפי מה ששמעתי והבנתי, שיש עוד איזכורים שאני טרם זכיתי להכיר.

בסדר, אני מבינה שלא באת לפגועחושבת בקופסא

ואולי אני לא ניסחתי את זה טוב כשכתבתי אג'נדה,

ואז אתה שאלת מה אג'נדה שלה, וזה גרם לי לחשוב שאתה מאשים אותה.

סליחה.

מעולה...הָיוֹ הָיָה

מה דעתך באמת על ההסבר שכתבתי לזה? מזדהה? 

אין לי ממש דעהחושבת בקופסא

זו הפעם הראשונה ששמעתי על הרעיון שלרב קוק הייתה נבואה או רוח הקודש או דרגה דומה.

ואני באמת לא ממש אוהבת להתעסק יותר מידי עם הרעיון "אנחנו כאלה צודקים ומעל כולם"

במיוחד מעל אנשים שומרי תורה ומצוות.

כשיש ביקורת מבקרים, כשיש סיבה לחדד הבדלים מחדדים,

אבל לא נראה לי נכון להתפאר בנכונות של הדרך שלנו כל כך הרבה, במיוחד תוך השפלת אחרים, ובמיוחד שהאחרים האלה כן שומרים תורה ומצוות.

יפה.הָיוֹ הָיָה

כל הכבוד על הרגישות,

וכמובן שלא באתי להשפיל מישהו אחר, אבל מותר לנו לדעת על המעלה של הדרך שלנו... אם היא לא הייתה יותר טובה, לדעתנו ולדעת רבותינו, לא היינו הולכים בה, לא כך? חס ושלום להשפיל מיהו אחר בגלל זה, ובטח לא שומרי תורה ומצוות, פשוט לדעת את מה שזכינו.... קיצער, מסכים עם אמא שלך.....

בהקשר להכנה לנבואהקורא נלהב לשעבר

א- משער שחרדים בפורום הם מיעוט וודאי הם לא יסכימו ובטח יכל להפוך לדיון מעניין..

ב- במצב השלם הרב מראה דרך לשלימות כל כוחות החיים בכל מילואם והיקפם שלהבנתי הדלה זו היא נבואה- הופעת ד' בכולך(מעשיר וגיבור ועד שלימות במצוות בדעות ובמידות), שאתה נהיה צינור ישיר להופעת דבר ד' וכמובן תחלתה עבודה וסופה מתנה. וזו דרך מסוכנת אם כי לדעתי די מוכרחת לרבים בדורינו...

...הָיוֹ הָיָה

א - ברור שלא יסכימו.. אבל לדיון מעניין זה לא יהפוך...

ב' אכן, אינני יודע אם המשפט האחרון נכון (נצרכת לרבים בדורינו) זה נצרך פשוט מפני שזה האמת.

,,,קורא נלהב לשעבר

א- קודם כל רצוני להבהיר שהתכוונתי שבגלל שאין פה הרבה חרדים זה כנראה לא יצליח ליתפתח לדיון מעניין כי זה לא יהיה מאוזן.. לדעתי זה דווקא כן מעניין כי בטח זה יגיע לדיון על השיטה החרדית ביחס לשיטת הציונות הדתית והרב זצ"ל, וזה דיון רציני.
אמרתי, ונראלי זה מוסכם, ששיטת הרב זצ"ל היא מורכבת ובגלל זה גם יותר מסוכן ליפול ממנה. ולפי איך שהמצב נראה כיום, לדעתי בגלל זה יהיה דווקא הפוך- יהיה הרבה חרדים נביאים, ויהיו מעט דתיים לאומיים שיהיו נביאים ענקיים (יש מדרגות בנבואה כדברי הרמב"ם).
(אני מעריץ את תורתו של הרב זצ"ל ובטוח שזו דרך אמת ולכן אמרתי "כיום" ועיין גם בהערה הבאה)
ב- דורות שלימים היו בגלות עם אמת ועם זאת מצומצמת יותר ורק בדורינו דור אתחלתא דגאולה שיש נשמות גדולות (עיין מאמר הדור) יותר חייבים דווקא את תורת הרב זצ"ל ובסוף היא שתצלח.

טוב, יאללה.באמת די כבר, זה פורום הארי פוטר. לא משהו שלא קשוראודיסאוס

רוצים לדון על זה, בבקשה. לא פה.

האיר פוטר והשיטה הרציונליתאתרג

פאנפיק מדהים שמסביר המון דברים לא הגיוניים בהארי פוטר

אני באמת חושב שזה מתעלה על הספר המקורי

חברות שלי קראו אותוחושבת בקופסא

אני ניסיתי אבל הארי מתנהג שם לגמרי כמו בן אחר, חצוף, חכמולוג, מתפלסף על שטויות, באמת שלא נעים לקרוא את זה.

הארי פוטר המקורי מעצבן וחצוףאתרג

אמנם יש קטעים שצריך להחזיק ראש כי העלילה ממש מסובכת, 

אבל כל הקטעים בספר המקורי שהארי יוצא מטומטם 

ובא לך ללכת להרביץ לו

אין את זה כמעט

הארי המקורי בכלל לא חצוףחושבת בקופסא

כשרוצים להרביץ לו זה בגלל שהוא יותר מידי תמים ולא קולט רמזים, ורוב הזמן הוא נחמד לאנשים,

והשאלות שהוא שואל זה בשביל להבין את העולם, וגם כדי להסביר לקוראים, הוא בן אדם נחמד.

אבל מההתחלה הארי הרציונאלי הוא מתלפסף על שטויות שלא אכפת לי מהן, מתחיל לקשקש על מדע יומרני,

ומתחצף למגונגל ולמוכרים בסימטא הזאת, ממש לא נעים לקרוא.

בגלל שפתאום יש לו התפלספות על איך קסם עובד הוא אשכרה מתחיל לחשוב על שליטה עולמית!

זה אמור להיות ילד בן 11 או איזה דיקטטור אכזרי?

לא מתחברים לדמות שלו בכלל, הוא מעצבן, לא נחמד לאף אחד, ומתפלסף על שטויות ואשכרה רוצה לשלוט בעולם!

לא המשכתי לקרוא כי זה פשוט לא נעים.

ספוילראתרג

ברציונלית הןא מסביר את זה שהחלק ה"חצוף" בהארי הוא מההורקרוקס שוולדמורט הכניס לו

מה עם ג'יימס, גם לו היה הורוקרוקוס?אודיסאוס

תרד כבר מג'יימס!ניב שטרן

הוא לא היה מרושע כל ימי חייו!

לא, החלק הקר הוא של וולדמורטניב שטרן

החלק החצוף הוא שלו

אני חושבקורא נלהב לשעבר
שהוא לא גאוותן. או לפחות לא משם זה מגיע אלא:
א- הוא עצמאי באופיו (קשור קצת גם לזה שהתחנך למדע וגם שגדל די בודד), וכועס קצת בצדק וקצת לא במחשבה של ילדים שההורים לא סופרים אותם כ"כ.
ומבוגר כותב את זה אז הארי כאילו ממש חושב ככה רציני ועקבי. וכן טענות הילד בספר נשמעות יותר צודקות כי זה מבוגר שכותב טענות הילד.. מה שלא בהכרח נכון תמיד...
ב- צריך לזכור באמת שיש לו צד אפל מאדון האופל (שזה צד גם מבוגר וגם מרושע) לפי הסיפור.
ג- בפירוש הוא אומר שהוא קורא לזה "אופטימיליזיה של המציאות" ומה הוא יעשה שהמציאות שם, סלחו לי, באמת די מטומטמת? ואם כדי לשנות הוא צריך לשלוט על עולם הקוסמים ויש לו יכולת לעשות את זה אז זה הדבר שנכון לעשות. גם אם זה לא נשמע טוב...
נ"ב- אבל זה גם נכון שבאמת בספר הוא עושה כמה טעויות רציניות בגלל העצמאות וההרגשה שהוא כמעט הכי חכם בעולם הסובב אותו, כי גם אם הוא באמת חכם מבחינה מסוימת, בהרבה נושאים אחרים הוא עדיין לא מפותח מספיק ועדיין קטן מדי...
---קורא נלהב לשעבר

כמה פעמים הוא מזכיר/חושב שקווירל חכם יותר ממנו. אבל נדייק באמת שאולי הוא יודע הכי הרבה מדעים בעולם הקוסמים אבל הוא גם מודע שקווירל ערמומי ו"חכם" יותר ממנו. ואם על שאר הדברים אתה מסכים זה יפה....;)

איך משיגים דברים כאלה?הָיוֹ הָיָה

את הרציונלית? באינטרנטאתרג

לא, פאנפיקים.הָיוֹ הָיָה

הרי לזה הגבתי.

אני לא חושבת שיש הרבה כאלה בעבריתחושבת בקופסא

כנסי לאתר פוטרמורבין הטיפות

את תופתעי

יש הרבה בפורטל הארי פוטרניק כמעט בלי ראש

הדרוסלים המעללים זה סתם טריק מטופשחושבת בקופסא

בשביל לרחם על הגיבור המסכן ולתת לו שני סיפורים של התמסכנות, גם מתו לו ההורים וגם הוא גדל במשפחה מתעללת, זה ממש שניים במחיר של אחד.

וגם הבית של הרעים זה מכשיר עלילתי כדי שיהיה מקור נוח לקונפליקט עם ילדים מבית הספר, זה לא באמת הגיוני.

בגדול הרבה מהחורים האלה זה סתם בשביל לקדם את העלילה ולא בשביל שיהיה משהו הגיוני, תופתעי, אבל הרבה סיפורים עושים את שני הדברים האלה ביחד.

בעצם אתם רוצים לשנות את העלילהבין הטיפות

אז תכתבו ספר חדש

רולינג כתבה ספר על ילד שגדל אצל משפחה מתעללת

יש בעולם הזה בית ספר שיש בו ילדים רעים ששייכים לקבוצה ייעודית כזו

ואם אתם טוענים שזה מגוחך, אז תכתבו ספר חדש שיהיה, תסלחו לי, הרבה יותר משעמם!!!

זה מה שנקרא פאנפיקיםחושבת בקופסא

זה קיצור של פאן-פיקשן =סיפורי מעריצים.

לוקחים סיפור קיים ומדמיינים "מה היה קורה אם.."

וסיפור הגיוני בלי דרמות מיותרות שמכבד את הרמה השכלית של הקורא ולא מנסה לסחוט אותו רגשית הרבה יותר מוערך בעיני.

חוץ מהארי פוטר לא קראתי שום פנטזיה, אני ממש לא אוהבת את ז'אנר הזה, בעיקר בגלל שזה פנטזיה, אז כל החוקים שיש כפופים למה שבא לסופר לזרוק על הקורא, ולא על המציאות שמתקיימת במשהו מבוסס ועקבי.

לא הרעיון של קסם בפני עצמו, זה בסדר.

אבל כשנותנים לסופר לבנות חברה שלמה מדומיינת שמבוססת על משהו מדומיין, הולכים להיות הרבה חורים ומקדמי עלילה בזה, כי זה לא קשור למציאות.

לרוב השאלות יש תשובה אם כי אכן לחלקן אין...אודיסאוס

1. כדי שהארי יהיה מוגן כמו שדמבלדור רצה הוא היה צריך לתת אותו לבן משפחה. (כתוב בסדרה)

2.הוא לא רצה להתערב, כי הוא חשב שלא יהיה טוב להארי לגדול כשהוא יודע מי הוא (נראה לי שגם כתוב בסדרה)

3. א. זה לא בית של רעים אלא של שאפתנים. ב. סלית'רין עשה בית שמתאים לערכים שלו.

4.מסכים עם השאלה, אבל היא לא לגמרי מדויקת.  הם לא צריכים ללמוד מטמטיקה כי הם לא ישתמשו בה (הבעיות שבגינן אנחנו זקוקים למתמטיקה לא נוגעות לקוסמים), אך לדוגמא לגבי משפטים או פסיכולוגיה (זה מה שעלה לי לראש, הגיוני שיש עוד), הם כן צריכים וזו באמת פשלה. וההגדרה שלך להשכלה היא לא נכונה לגבי הקוסמים, כי יש להם השכלה שונה משלנו.

5. לא נכון, וכן מזהירים על המלכודות שיש (כמו פלאפי). חוץ מזה בגלל יכולת הריפוי של הקוסמים הם פחות חוששים לפציעות.

6. טוב, אם את היית מגלה שיש לך ילד קוסם, ושיש בתי ספר ללימוד קסמים- היית שולחת אותו לאחד מהם (וגם יכול להיות שהם כן מבררים בצורה כלשהיא).

7. מסכים עם השאלה. ואפילו תשאלי יותר: זו הדרך שהבית ספר לקוסמים מביא את תלמידיו? ברכבת? זה טיפה מגוחך...

לא מסכימה עם 6..אייסקפה

אם היו אומרים לי הילד שלך קוסם, יאלה זרקי אותו לבית ספר שאת לא מכירה ואין נגיד יום ביקור הורים וכזה..

מי רוצה?

תשובותניק כמעט בלי ראש

1. למה דמבלדור לא שאל בכלל את הדרוסלים אם הם רוצים לגדל את האחיין שלהם, די ברור שאנשים לא נחמדים יפתחו טינה ויתעללו בילד שהם בכלל לא ביקשו ועכשיו הם נתקעו איתו.

כי בזכותם יש לו הגנה עד גיל 17 ואם הוא ישאל אותם, הם יגידו שלא, ואז הם יהיו אפילו יותר לא נחמדים

2. ולמה דמבלדור לא בדק מה המצב של הארי בכלל במשך 11 שנה?

הוא בדק בעזרת גברת פיג

3. מה ההגיון בלעשות בית של רעים בהוגוורטס? הם רוצים שיצאו ממנו אנשים רעים?

זה לא בית של רעים. זה בית של שאפתנים. וחוץ מזה, סלאזר סלית'רין היה אחד מהמייסדים ואלו היו התכונות שלו...

4. למה הם לא לומדים שום דבר חוץ מקסמים בהוגוורטס? לא שפה, לא מתמטיקה, לא מדעים, לא שום דבר, וגם רואים את זה שהעבודות היחידות שיש לקוסמים מבוגרים זה פקידים או מוכרים, (או מורים, אבל רק של קסמים) לא דברים שדורשים השכלה, כי לאף אחד אין אותה שם.

כי הם לא צריכים את כל הדברים האלה. יש להם קסמים. ויש עוד עבודות חוץ מפקידים או מוכרים. לדוגמא, יש מלא עובדים במשרד הקסמים.

5. ויש מליון מלכודות מוות בהוגוורטס, איך זה מקום בטוח לבית ספר?

כנראה שהם חשבו שזה כיףחושף שיניים

6. ואיך בכלל כל כך הרבה הורים, גם הורים מוגלגים שבחיים לא שמעו על הקונספט, מוכנים לשלוח את הילדים שלהם לשנה שלמה בלי לראות אותם למקום שהם בכלל לא הלכו לבדוק את התנאים שלו?

ההורים גם למדו שם.

7. והעלייה לרציף 9 ו3/4 ממש מסכנת את הקוסמים בחשיפה, כל אחד יכול לראות בקלות אנשים שרצים לתוך קיר באמצע תחנת רכבת סואנת.

לזה אין לי תשובה. אבל עובדה שאף אחד לא שם לב...

אבל ההורים המוגליגים לא למדו שם נראה לי שיש לי תשובהחתול עם רישיון

נגיד זיכרון של דמלדור עם וולדמורט דמלדור אומר שהוא יקח לא משנה איך אז כנראה שאם התנגדו לקחו את הילדים אבל נראה לי שברוב המקרים ההורים פשוט האינו בגלל שראו את השליח עושה קסמים

אבל גם הם השתכנעו שילדים שלהם הם קוסמים,חושבת בקופסא

מה הקשר בין זה לבין לשלוח אותם לשנה שלמה למקום שהם בכלל לא הלכו לבדוק, ובאמת יש בהוגוורטס הרבה מלכודות מוות, זה לא מקום בטוח.

ולהזהיר מפני הסכנה לא אומר שאין סכנה, אתם חושבים שזה בסדר רק להזהיר מפני כל הדברים ההזויים שיש שם? למה הם בכלל נבנו שם מלכתחילה?

זה כמו לחפור בור בעומק 200 מטר באמצע בית ספר ולהזהיר תלמידים לא ללכת אליו, 

דבר ראשון, ברור שהם כן ילכו, רואים גם בספרים, האזהרות האלה לא עוזרות.

ודבר שני למה לא לסתום את הבור הזה אם הוא באמת מסוכן?

למה הם צריכים את המקום הזה שהן הלכו אליו בספר הראשון,

(קראתי את הספרים האלה בכיתות ד-ה-ו, אני לא ממש זוכרת הכל)

חדר סודות, יער מכושף עם כל מיני עכבישים (והם שולחים לשם ילדים בתור עונש! זה מקום מסוכן!),

סוהרסנים, העץ מכושף הזה שהם נתקעו בו בתוך המכונית המרחפת, תחרות בין בתי ספר שהמשתתפים יכולים למות בה!

(אז מה אם יש לזה הגבלת גיל, זה עדיין לא שווה את זה בשום צורה)

ועוד המון דברים אחרים שלא עולים לי לראש עכשיו כי קראתי את הספרים האלה מזמן, מי שזוכר מוזמן להוסיף עוד דברים לרשימה.

ויש לי עוד שאלות,חושבת בקופסא

8. אם מהבית של השאפתנים, יוצאים רק ממנו אנשים רעים, זה אומר שמנסים להעביר את המסר ששאיפות זה רע?

9. בספר השני אם אני לא טועה הוא פוגש את הכובע הזה והכובע אומר להארי שהוא היה יכול להיות בסליתרין.

זה נראה סתם כמו טריק בשביל להפחיד את הקוראים, שהגיבור שלנו יכול להיות בבית של הרעים.

אין לו שום שאיפות מיוחדות אם זה מה שמאפיין את הבית הזה, אז מאיפה בא הרעיון שהוא מתאים לסליתרין?

10.ורואים שהם מתייחסים לבית הזה כבית של הרעים.

לא מסופר על אף אחד טוב מהבית הזה, מקסימום החברים הסתומים של מאלפוי, שלא עשו במוצהר משהו רע.

11. וגם זה, הם חושבים שאם ילד הוא האנטגוניסט של הגיבור זה אומר שבשום צורה הוא לא יכול להיות נחמד או לפחות סביר לאנשים אחרים? החברים שלו הם סתומים שהוא עושה עליהם מניפולציות?

(זה גם מסר נוראי לילדים-אנשים שלא נחמדים אליך זה אומר שהם 100% רוע ואין להם שום צד נחמד כלפיי אף אחד, אז כנראה שהם מציקים לך כי הם כאלה מרושעים ולא כי אתה עולה להם על העצבים ואתה הבעיה כאן, אין שום סיכוי)

12. ואם זה מה שאחד המייסדים היה, למה בכלל מראש הסכימו להקים בית ספר עם משהו רע? ואחרי שהוא פרש למה הם לא ביטלו את הבית שלו, אם הוא מבוסס על שאיפות של רעים?

13. למה דמבלדור שכר את לוקהראט להיות המורה מפני התגוננות האופל?

הוא לא ראה שהוא כזה סתום?

14.ובכלל אין שום הכשרה רשמית להוראה בהוגוורטס? אין שום סטנדרט?

הוא עושה להם בוחן על האישיות שלו בשיעור הראשון,

ועונש הריתוק שהוא נותן להארי זה לחתום איתו על מכתבי מעריצים,

אין שום תוכנית לימודים מסודרת או פרוטוקול של ריתוק?

כל מורה מלמד מה שבא לו, ובוחן על מה שבא לו, ונותן עונש על מה שבא לו, איך שבא לו?

15.והמערכת בכלל של הבתים עם הנקודות ממש לא הוגנת.

למה שילדים יחולקו לפי תכונות אופי דומות והם יסבלו מעונש קולקטיבי על משהו שילד אחר מאותו הבית עשה? או יקבלו פרסים על משהו שילד אחר עשה והם לא הרוויחו בעצמם?

ורואים שמורים שונים מורידים או מעלים נקודות לגמרי איך שהם רוצים ואם הם שונאים איזה תלמיד הם יורידו נקודות לבית שלו, ואם הם אוהבים תלמיד הם יוסיפו, זה הופך את המערכת הזאת לממש לא הוגנת, אין שום חוקים עקביים כאן.

תשובה ל-14ניק כמעט בלי ראש

זה הקטע בעולם הקוסמים. הכל שם פחות מסודר מאצלנו.

יש לי כמה תשובותניב שטרן

8. אם מהבית של השאפתנים, יוצאים רק ממנו אנשים רעים, זה אומר שמנסים להעביר את המסר ששאיפות זה רע?

לא יצא ממנו רק אנשים רעים, כך לדוגמא אצ אח של סיריוס. וגם לא יוצאים רק ממנו אנשים רעים וכך לדוגמא את פיטר פטיגרו

9. בספר השני אם אני לא טועה הוא פוגש את הכובע הזה והכובע אומר להארי שהוא היה יכול להיות בסליתרין.

זה נראה סתם כמו טריק בשביל להפחיד את הקוראים, שהגיבור שלנו יכול להיות בבית של הרעים.

אין לו שום שאיפות מיוחדות אם זה מה שמאפיין את הבית הזה, אז מאיפה בא הרעיון שהוא מתאים לסליתרין?

היא אומרת לו את זה בגלל ההורוקרוקס של וולדמורט שבתוכו

10.ורואים שהם מתייחסים לבית הזה כבית של הרעים.

לא מסופר על אף אחד טוב מהבית הזה, מקסימום החברים הסתומים של מאלפוי, שלא עשו במוצהר משהו רע.

עיין תשובה לשאלה 8

12. ואם זה מה שאחד המייסדים היה, למה בכלל מראש הסכימו להקים בית ספר עם משהו רע? ואחרי שהוא פרש למה הם לא ביטלו את הבית שלו, אם הוא מבוסס על שאיפות של רעים?

סלית'רין לא היה אדם רע, הוא פשוט היה שאפתן והאמין בטוהר הדם. בית סלית'רין לא בית רע במהותו

13. למה דמבלדור שכר את לוקהראט להיות המורה מפני התגוננות האופל?

הוא לא ראה שהוא כזה סתום?

לא הייתה אופציה אחרת

לגבי 13חושבת בקופסא

פשוט כל השאלות על סליתרין לא יושבות לי בראש אבל נראה לי שזה הגיע לנקודה של "ככה זה" ואין עוד תשובה.

באמת לא הייתה אפשרות אחרת? איפה אומרים את זה?

מספרים שדמבלדור חיפש מורים אחרים?

שהוא הגביל איכשהוא את לוקהראט בגלל שהוא ידע שהוא חסר יכולת?

נגיד לתת לו תוכנית לימודים מסודרת ולהשגיח שהוא עוקב אחריה אחרת הוא יפוטר.

שוב, זה נראה סתם כדי לתקוע מורה סתום ואגואיסט ולא בגלל שזה הגיוני.

16. המפקחת הזאת, שחכתי איך קוראים לה,

זאת באמת הייתה הפעם הראשונה שהרשויות באמת התערבו במה שקורא בהוגוורסט?

אין שום פיקוח גם ברמה הבית ספרית?

המערכת של הוגוורטס לא יכולה בכלל לעבוד מבחינה טכנית,

אין שום תוכנית לימודים מסודרת,

מה שכן לומדים לא יעיל לרכישת מקצוע מכובד, (עבודה במשרד הקסמים זה עדיין להיות פקיד עם ניירת)

אין הכשרה למורים,

אין שום מערכת הוגנת של עונשים ותגמולים,

המקום הזה ממש ממש מסוכן עם מלכודות מוות,

הילדים לא מקבלים שום תמיכה פסיכולוגית (אין שם שום יועצת או תפקיד דומה) להתמודד רגשית עם כל מה שהם עוברים שם,

לא רק המלכודות והעלילה, סתם הרעיון שלוקחים ילדים שבחיים לא למדו במסגרת של בי ספר

(מפתיע שהם בכלל יודעים לקרוא ולכתוב,

לא מסופר על שום בית ספר יסודי לקוסמים שבו אמורים ללמוד את הדברים האלה),

ולוקחים אותם מהבית למשך שנה בלי לראות את המשפחה שלהם, או לקבל פרטיות,

(הם כל הזמן בתנאי פנימיה, זה לא מתאים לכולם, במיוחד לא לילדים בני 11 ואין שום חזרות הביתה!

בעולם האמיתי פעם בישיבות הכי המחמירות היו חוזרים פעם בחצי שנה, והיום בפנימיות סטנדרטיות חוזרים פעם בשבועיים אם לא פעם בשבוע, נפשית יש צורך בזה.)

...ניק כמעט בלי ראש

אבל זה הקטע בעולם הקוסמים ובהוגוורטס. אין סדר, הכל מבולגן, ילדים לא צריכים הורים, יש מלכודות ומדרגות נעות (בכיון הלא נכון) וכו'.

וכמו שאמרו בפודאסט "ההסכת שאין לנקוב בשמו", הארי פוטר זה הגשמת חלום לילדים.

13ניב שטרן

האגריד אומר את זה

וכן, ברור שהוא חיפש

טוב, אז אחת מהבעיות היא שאת לא זוכרת, כי...אודיסאוס

מלא דברים שאת אומרת הם פשוט לא נכונים אפילו לפני חיפוש התשובה: הסוהרסנים היו שם בעל כורחם (ודמבלדור לא רוצה בכך, היער האסור היה שם לפני כן , ומה את רוצה שיעשו? ישמידו אותו? חוץ מזה, שיעורי טיפול בחיות הפלא צריכים את היער). אגב גם אנחנו הולכים לבתי ספר דרך נסיעות, וכל תלמיד יכול להתפרץ לכביש, ולמות!!! הם מסבירים שם שזה מסוכן. 

בית סליתרין הוא בית השאפתנים(לא הרעים! לא כל מי שיוצא משם הוא רע! גם מאלפוי בעצמו הוא לא רע הוא נגד הארי והארי נגדו, אין פה רע!. והניתוחים הפיכולוגיים שאת עושה לא נכונים, וגם אם היה להם בסיס כלשהו התוצאה רחוקה מאוד),  וגם זה חלק מהפאנצ' שהארי לא רוצה להיות בסלית'רין אז היא לא שמה אותו שם, אבל הוא היה יכול להתקדם שם אם הוא היה שם.

(יכול להיות גם שהארי הוא כן שאפתן, כמה אנשים שאת מכירה יודעים במה הם היו רוצים לעבוד בגיל 14?)

קצת קשה לעקוב אחרי כל התגובות אז אם יש שאלות שעוד לא ענו עליהם אשמח אם תעשי תגובה חדשה עם הכל באופן מסודר.

על 4קורא נלהב לשעבר
חשבתי פעם, הרי מתחיל שם בגיל 11 (כיתה ה) אולי עד כיתה ד הם לומדים כמונו את הבסיס (לכתוב, חשבון בסיסי, לשון בסיסי וכו') ובהמשך יש להם מקצועות אחרים ששייכים וחשובים יותר לקוסמים.
אבל על חלק מהדברים שלא לומדים עדיין באמת מוזר
לא כל כך מוזר...אודיסאוס

רצון המדינה הוא שאזרחיה יהיו משכילים, לכן אזרחים במדינת ישראל נדרשים ,על מנת להשיג עבודה, לעשות בגרות. לקוסמים אין את הרצון הזה ולכן אין סיבה שילמדו לשון, מתמטיקה או כל דבר אחר שלא יעזור להם ישירות. (בטח שלא היסטוריה או אזרחות).

מתמטיקה, פיזיקה, וכימיה של מוגלגים, לא נצרכים ישירות, כנראה, לשום קוסם (או לרובם המוחלט), לכן אין סיבה שילמדו נושאים אלה. 

שר הקסמים הוא טכנית פשוט שר בממשלה של אנגליהחושבת בקופסא

מלכת אנגליה יכולה מבחינה חוקית להחליט מה שבא לה ושר הקסמים יצטרך למלא את מה שהיא מחליטה, גם המלכה לא מודעת לקיום של השר הזה.

(בימינו הכוח של המלכה הא רק תאורטי, אם היא תשתמש בכוח שלה, הנתינים (תושבי אנגליה עדיין נקראים נתינים) יבינו שזה מטופש לחיות במלוכה ויפילו אותה מהשלטון ולא יהיה לה שום כוח.

אז בימינו זה יותר ההחלטות של הפרלמנט שלהם וראש המשלה.)

ואם פורצת מלחמה, הקוסמים חייבים להשתתף בה בתור נתינים של המלכה.

17.וכמה קוסמים בכלל יש? כמה מאות? כמה אלפים? עשרות אלפים?

18.קצת קשה להסתיר אוכלוסיה בגודל שיכול להחזיק כלכלה ומטבע משלה.

כל הסחורה שלהם נוצרת בקסם?

אם הכל נוצר בקסם, למה הם משלמים על דברים במקום להטיל כישוף ולקבל אותם בחינם? (דברים כמו אוכל או שכר דירה)

חייבת להיות להם איזשהו סוג של אספקה מהעולם החיצון.

19.הקיום שלהם בתור אנשים שחיים מוסתר, או רק שהם קוסמים? הם רשומים במפקד האוכלוסין? הם משלמים מיסים?

20.בוצדמים הם לא משהו נדיר בעולם הקוסמים,

(אני בטוחה שאם זה היה בעולם האמיתי, היו ממציאים לזה מונח תקין פוליטית כמו "מעורבי קסם" או מגווני מוצא מכושף")

זה אומר שיש כמות מכובדת של מוגלגים שנעלמים מהרישומים והולכים להתחתן עם קוסמים,

או שמשום מקום מבחינת הרשויות מופיעים קוסמים שמוגלגים מתחתנים איתם,

או ילדים של מוגלגים לומדים בהוגרוורטס ומבחינה רשמית נעלמים ולא לומדים בשום מקום.

איך הרשויות לא שמות לב לזה?

תשובות לחלקניק כמעט בלי ראש

17. לא כתוב...

18 הראשון: אי אפשר ליצור אוכל. זה אחד מחמישה חוקי הגמפ או משהו כזה... ורק גובלינים יכולים לייצר מטבעות (כנראה). אם הם ייצרו (בלשון עתיד) יותר, תהיה אינפלציה, והם לא עד כדי כך טיפשים.

18 השני: כנראה הם משלמים מיסים למשרד הקסמים.

19. כנראה שהם כן רשומים. והרשיות כן שמות לב לזה. למה צריך להמציא לזה שם? זה משהו תקין ונורמלי. כמו שרון אומר: "אם היינו מתחתנים רק עם קוסמים, היינו נכחדים".

אז הסוד שלהם ממש לא סודיחושבת בקופסא

17. זה מידע די חשוב, שמתם לב כמה תלמידים יש בשכבה של הארי?

ממש לא הרבהסביבות ה50-60, אם נניח שזה בערך הממוצע לשכבה, ונגיד שיש בערך 2-3 ילדים שהם אחים, אז כמות המשפחות ממש ממש קטנה.

18. אם ככה, אז איך אפשר להסתיר את העובדה שיש אוכלוסיה של כמה אלפים לפחות?

שולחים הזמנה של כך וכך עגבניות, כך וכך מלפפונים, וכל מיני ירקות כמות שמספיקה לכמה לאלפי אנשים 

(בימינו נראה לי חובה להתקשר או לשלוח אימייל בשביל התהליך הזה, ההמנעות שלהם מחשמל ממש תוקעת אותם) 

זה לא יראה חשוד לחקלאים? או לרשויות המס?

הם כנראה ילכו לבדוק איפה הם הולכים למכור כזו כמות של מזון, כדי להטיל עליהם מס (זה ממש לא חוקי להסתיר את זה) ואז המוכרים יצטרכו לגלות להם על עולם הקסמים ולשלם את המיסים, והסוד כבר נחשף.

(תחשבו שהם תכלס צריכים להוציא קבלות מס על דברים כמו שרביטים)

19. (אתה כנראה עונה בזה גם על 20)

אם הם רשומים, אז הילדים שלהם חייבים ללמוד בבית ספר רגיל, והם חייבים לשלם מיסים.

(אמרתי את הסוגריים בתור בדיחה, שמעת על המושג המטופש "אפרו אמריקאי"? לא קוראים ללבנים "אירו-אמריקאי" כי זה סתם מונח מתחסד שלא הגיוני בפני עצמו.

בימינו אנשים נפגעים, או יותר נכון, חוששים לפגוע באוכלוסיות מוחלשות הרבה יותר מידי.

שזה די גזעני ברעיון, אתה חושב ששחורים לא יכולים להתמודד עם המילה "שחורים"? את חושב שהם כאלה נפגעים בקלות וצריכים מילים מזוייפות כדי להרגיש טוב עם עצמם?)

הוא כןניק כמעט בלי ראש

17. נכון

18. יש 2 אפשריות: 1. יש קוסמים שיודעים להשתמש במחשבים וכו'. 2. קוסמים מגדלים מזון בעצמם.

19. שאלה טובה... תשאלי את רולינג. אולי הם בחינוך ביתי (לפי המוגלגים). אולי הקוסמים עשו שהם כבר לא יהיו רשומים... בעזרת קוסמים שעובדים שם...

20. שיניתי את דעתי. יש מושג כזה- בן מוגלגים. כמו שהארי אומר לסלהוגרן במפגש הראשון שלהם כשהוא דיבר על הרמיוני. בוצדם זאת קללה.

תשובותאודיסאוס

דבר ראשון צריך להפריד בין שאלות לקושיות: רוב פה ממה שאת דורשת תשובה אליו (לא רציתי להגיד שאלות) זה לא קושיות ורולינג יכולה להחליט, אפשר לתת השערות, אבל בכל אופן זה לא אמור להיות ביחד עם הקושיות על הסדרה.

דבר שני, (אם זה יסביר חלק מהבעיות- אשמח, אבל אין לי כוח להתייחס לכל שאלה בנפרד, במיוחד כשהרבה מהן נוגעות אחת בשניה.) רולינג אכן לא התעסקה, יותר ממה שנחוץ, בתחום הכלכלי, זו לא מטרת הסדרה, וההתעסקות בזה לא חשובה, מועילה, או ערכית. אני מסכים, [ואפילו העלתי פעם בשרשור את הבעיות הללו (התפתחות כלכלית, מיסים, משפטים, אדריכלים, הכול) ודנו בהם.] אני הגעתי למסקנה אחרי הדיון ההוא שאכן אפשר לומר שהיו לרולינג פאשלות, עולם הקוסמים לא היה יכול כנראה להתרחש כמו שהיא תיארה אותו בכל הסדרה. אבל, כיוון שזו לא מטרת הסדרה אין באצת בעיה שיהיו בכך "סתירות", אני מסכים שזה לא המצב האידיאלי, אך בכל זאת אני לא רואה בזה בעיה.

לקוסמים חוקים משלהם והם לא מחויבים למוגלגיםמח"פ

אזרחים משכיליםקורא נלהב לשעבר
זה לא שהם יודעים עוד x דברים. זה אנשים בעלי אישיות יותר מפותחת, יצירתיים, רחבי אופקים שגם עשויים לחשוב ולשאוף רחוק יותר ולקדם את העולם הרבה יותר.
לכן עולם הקוסמים יחסית לפוטנציאל שבקסם לא מתפתחים בכלל אלא אדרבא אחרי כל פיתוח מוגלגי פתאום גם הקוסמים נזכרים לפתח משהו כזה.
הרבה תמיהות בסגנון הזה לקח ברציונלי ומהם יצר ספר שלם...
לכן אני כן קורא לזה מוזר, במובן שזה חיסרון תמוה בעולם שלהם
עונה גם ל6 ו7קורא נלהב לשעבראחרונה
עבר עריכה על ידי קורא נלהב לשעבר בתאריך י"א באב תש"פ 22:49
הרבה זמן רציתי לענות רק עכשיו הסתדר לי...
6- פעם היה יותר מקובל בית ספר עם פנימיה שחוזרים רק לחגים.
גם בכללי נראה שהמנטליות בעולם הקוסמים שונה מאצלנו ויותר משחררים ונותנים להם אחריות על עצמם-. ואולי זה מתבטא גם במלכודות מסוכנות ןבגיל התבגרות מוקדם יותר ובפחות פיקוח מבוגר על העניינים.
ולגבי הורים מוגלגים באמת לא כ"כ הייתה להם ברירה- נראלי שהם יכלו טכנית לסרב (אם יש סיבה מוצדקת. ומשער שהיו אומרים להם שמסוכן לקוסם להתעלם מהקסם שלו. אבל סוף סוף גם את ההורים ניסו לשכנע- כנראה לא סתם) אבל רובם כנראה זרמו והבינו שזאת המציאות שם...
אבל נכון גם שבכללי היחס שלהם למוגלגים הוא משהו בסגנון של מזלזל, לא סופרים אותם...
7- יש הרי את הכישוף שעושה שמוגלגים לא יכולים לראות מעברים קסומים. אולי זה גורם גם שלא יוכלו לראות אנשים שנעלמים בו (ז"א הקסם תופס את המרחב שלפני הפתח שלא יראה, אז כשהם נכנסים לתחום שלו גם אותם כבר לא יוכלו לראות)
והכניסה הצדדית ממש שעשו לבית חולים זה כי נכנסים לשם כל מיני אנשים מעניינים...
תשובה מעניינת:מח"פ

המסדר לא רוצחים ווולדמורט היה בטוח שאף אחד לא יעשה לו הלטת הכרה מקצועית כמו סנייפ חושף שיניים 

לחלק השני אני מסכים. אבלאודיסאוס

זה לא רצח כי:

•  הוא בוגד אם הוא לא ימות הוא יסגיר אחרים.
  • הוא ממילא לא ימות כי אם הוא עשה את הנדר הכובל, הוא לא יהיה אידיוט ויפר אותו.                     
זה כן רצחמח"פ

כי זה הרג ודמבלדור לא יתן יד להרג לעולם חוץ מזה שהוא חושבמח"פ

שהמוות לא כזה גרוע

הסברתי למה זה לא היה הורג אותם. ודמבלדור הוא לא אדיוטאודיסאוס

בנושאים האלה כןמח"פ

אתה עונה רק על חצי! הם לא היו מתים כי הם לא היו מספיק טיפשיםאודיסאוס

להפר את הנדר הכובל! אם הם בכלל היו מסכימים לנדור אותו.

ולי יש קסם שבו אפשר להפר בלי למותמח"פ

לא הבנתי מה כוונתך...אודיסאוס

אולי יש קסם אפל שמפר את הנדר הכובל בלי למותמח"פ

נו, אז למה שהם היו מתים?אודיסאוס

אז הנדר לא שווהמח"פ

מה זאת אומרת לא שווה? למה שדמבלדור לא היה עושה אותם?אודיסאוס

הם היו ככל הנראה משפיעים (אחרת לא הייתה משמעות לנדר הכובל של סנייפ) וכך לא היו בוגדים בהם, וגם אם לא אז לא היה קורה כלום.

יכול להיות שרק וולדמורט יכול לעשות את הקסם הזהמח"פ

ולכן...אודיסאוס

בשביל אוכלי המוות זה לא יעזורמח"פ

תענה על השאלה הבאה באופן ברור כדי שנוכל לנהל דואודיסאוס

שיח אינטלגנטי, ולא נצטרך לכתוב 100 הודעות שחצי מהן חוזרות אחת על השניה.

דמבלדור יכול היה להשביע את כל מסדר עוף החול בנדר הכובל על מנת שלא יהיו בוגדים.

אם הם היו בוגדים בו לאחר שנדרו, הם היו מתים. לכן הם לא היו בוגדים בו, (כדי לא למות) וכך לא היו מתים. אם היה באפשרותם איכשהוא להתיר את הנדר הכובל, הם לא היו מתים, אך שום נזק לא היה נגרם. אם כן מדוע דמבלדור לא עשה זאת?

חשבתי ת'אמת על תשובה בסגנון שלך אבל הרבה יותר מבוססת:אודיסאוס

דמבלדור ידוע בתור אחד ש"אנוס להאמין בטוב שבאדם" לכן בתור שכזה הוא לא חושד באדם עד שמוכח שהוא אשם.

אז אין באמת סיבה שלא יעשואודיסאוס

אוכלי המוות כן אבל הם לא חשבו שהם צריכיםמח"פ

לא הבנתיאודיסאוס

הם חשבו שהביאור הכרה של וולדמורט מספיק חזק כדי לתפוס בוגדיםמח"פ

אמרתי כבר שזו תשובה אפשרית רק פקפקתי על התשובה לגביאודיסאוס

מסדר עוף החול...

אין בזה פיקפוקמח"פ

יש. סתכל מה כתבתי למעלה.אודיסאוס

אבל זה לא נכון מה שכתבתמח"פ

האםקעלעברימבאר
החרטומים עשו אימפריוס לצפרדעים?
אם כן - אז מסתבר שהם לא הצליחו בזה...מתואמת

או שהיו צפרדעים רבות כל כך, עד שהם פשוט לא יכלו להשתלט על כולן...

(באמת החרטומים מוזכרים בתחילת הספר השלישי, ובתור לומדי תורה בני העם העברי - אנחנו אמורים לחוש קצת חוסר נוחות מול ההתפעלות של רון מהם...)

לגבי הסוגריים, לא מבין אותךהסטורי
מה זה שונה מכל התפעלות מספר שמסתובב סביב איסור תורה חמור, שהתורה מתייחסת אליו ככפירה?

(אני יכול לקבל מי שיטען שאנחנו יודעים שזה רק סיפור, אבל אז לא רואה למה החרטומים ספציפית יותר מטרידים את מנוחתך.)

לגבי זה,קעלעברימבאר

זה אמנם דיון הלכתי תיאורטי. אבל לא נראה לי שהקסמים שבהארי פוטר אם היו קיימים במציאות היו אסורים הלכתית, שהרי מכיוון שהם נוצרים באופן תמידי ורק בצורה לוגית מסויימת, זה כמו טכנולוגיה שאינה כישוף. כמו שאין איסור בלסובב מגנט סביב סליל וליצור אור וזה לא כישוף, כך תיאורטית אם היו מצליחים להניף באוויר חפץ באמצעות אמירת מילה מסוימת עם נפנוף במטה מעץ מסוים, זה היה כבר מדע, לא כישוף.

באופן כללי לזכרוני הרמבם כותב באיסור כישוף רק טקסים ספציפיים מאוד , לא?  כאוב ידעוני וכדומה. או כל מי שמתיימר לטעון שהוא מכשף באמצעות שדים וכדומה, לא באמצעות מתודה פסאודו-מדעית. (אחרת כל הרפואה האלטרנטיבית תהיה אסורה).

לגבי הפן האמוני. מצינו שכישוף אסור לפי הרמבם כי נוגד את השכל ומחנך לסכלות, ולפי המקובלים כי זה כוחות טומאה.

לא נכנס לשאלה כמה הארי פוטר חינוכי. אבל דווקא הכישוף בו מתואר כדבר סופר לוגי שמצריך חשיבה אנליטית, ובז לסוגי כישוף שרלטניים ולא "רציולנליים לפי הההיגיון בעולם של הספר" כגילוי עתידות.

ולגבי דעת המקובלים - הכישוףלא מתואר בספר ככוחות טומאה ושדים (למעט אומנויות האופל שמתוארות כנובעות מהשחתת הנפש, שמהם יש סלידה של הטובים בספר).

לגבי התפעלות מקוסמים אמיתיים בהנחה כמקובלים שכישוף באמת עבד בעבר. אנחנו כן מעריכים את כשרונם בקטע האינטלקטןאלי כמו שמעריכים כשרון אינטלקטואלי של פילוסוף כופר, ועובדה שהיה חשוב לנו שבלעם הקוסם יודה שישראל הם עם ה'.

אנחנו כן סולדים מהדרך בה הגיעו לזה,שהוא על ידי חיבור רוחני ליצרים שפלים בנפש ובלתי מוסריים,כעריות רצח ועבודה זרה. ולכן בפועל זה אמנם כישרון מכובד לכשף ולקסום, אבל הוא רע.

בדיוק כמו שאנחנו מעריכים את נסראללה כגנרל מעולה עם כשרונות צבאיים איכותיים, אבל רשע. הלוואי שהמטכל אצלינו היה כשרוני כמו נסראללה (בכל מקרה לפי הספר עצמו, שמחלק בין קסם טוב לאומנויות האופל,  לא משמע בספר שיש הערצה לחרטומים מצד זה שעסקו באומניות אופל אלא כקוסמים טובים, אם נזרום עם הסיפור הפנימי בספר. שהרי הטובים סולדים מהאופל בספר. מה גם שהאזכור של החרטומים בספר מוזכר רק פעם אחת ואין פה סכנה חינוכית שילדים יזדהו עם החרטומים).

אם היית קורא את הספרמתואמת

היית יודע שמדובר בקסמים מסוג שונה מאוד מהקסמים שמתוארים כאסורים לפי התורה.

וכן, זה רק סיפור, שההנאה ממנו היא בגלל המתח והרגש שבו, ומהעולם החדש שנבנה בגאונות, ולא בגלל הקסמים שבו.

(בכל אופן @קעלעברימבאר הסביר את זה טוב ממני)

בכל אופן יש מה לדוןקעלעברימבאר
על אם קיימת בעיתיות בהשפעה חינוכית של ספר קסמים על ילדים, או עד כמה ענייני דימיון מופרזים טובים או לא לילדים. קטונתי מלהיות מומחה בנושא.

ובלי קשר בלדון באופן כללי על אם יש בעייתיות חינוכית לילדים בהארי פוטר בשל תכנים אחרים

אני אם כבר מוטרדת יותר מהתכנים האחרים...מתואמת

הילדים שלי למשל לא קוראים הארי פוטר (רק ספרות של אנשים שומרי מצוות, שגם בה צריך להיזהר לפעמים).

כשיהיו מבוגרים יוכלו להחליט אם לקרוא, ואז הם כבר יהיו במקום בשל יותר כדי לשפוט את מכלול התכנים... (אחת מהם כבר מבוגרת, למעשה, ולא כל כך מעניין אותה לקרוא את הארי פוטר אף שהיא תולעת ספרים. יש היום הרבה מאוד ספרים של אנשים שומרי מצוות...)

כן דיברתי בעיקר על תכנים אחריםקעלעברימבאר

אבל נגיד בשר הטבעות אין תכנים בעייתיים

כמעט ואין, נכון.מתואמת
לא נכון, להושיט שרביט ולהגיד מילים חסרות פשרהסטורי
ע"מ שיפעלו פעולות באופן לא , זה 'חובר חבר' של התורה ומי שעושה כך לוקה (רמב"ם הלכות ע"ז פי"א הלכה י), שלא לדבר על גילוי עתידות שזה לגמרי 'קוסם ומעונן'.

מעבר לכך, בפשטות ברגע שזה הופך לטקס (כמו המתואר בגמרא) זה כבר איסור כישוף שהוא בסקילה, דווקא בגמ' ובפוסקים יש חילוק בין מעשה שדים למעשה כשפים.

לא יודע למה החלטת שלא קראתי. אכן בצעירותי לא קראתי (לא חושב שכבר יצא ובין כך לא הייתי קורא דברים כאלו), אבל כשיצא שילדי נחשפו לזה בתלמוד תרה🤷‍♂️, אז עדיף לדעת מה הילדים קוראים. קראתי בהחלט בעיקר במקומות בהם אסור ללמוד תורה.

אני מסכים, כמו שרמזתי למעלה, שאפשר לתרץ שיודעים שזה לא אמיתי ומסכים לחלוטין שיש כמה וכמה עניינים בעיתיים נוספים בספר. אולי יום אחד אכתוב על זה בצורה מסודרת (אבל אז אצטרך לקרוא בעיון מחוץ ל...).

ואם יגלו שמבחינה מדעית כלקעלעברימבאר
פעם שממלמלים עם שרביט מסוים זה עןשה פעולה, האם עדיין זה יחשב כישוף? ודווקא עם מטה? מה לגבי מגנט בסליל?

השאלה אם מה שהרמבם כתב זה רק על מי שמניף בשרביט בדברים שאינם עובדים, לא מה שבאמת פועל.

גילוי עתידות אכן מתואר בספר כשרלטנות לא ראציונאלית שכולם בספר בזים לה. על בסיס היחס התרבותי של הראציונאלים לאסטרולוגיה בעולם האמיתי.

כמובן יש המון דברים בעייתיים בספר. והקסמים הוא הפחות שבהם (בלי להכנס לשאלת ההשפעה של דימיון מופרז על ילדים לשלילה או לחיוב).

בגדול יש מחלוקת בין הרמב"ם לשאר הראשוניםהסטורי

לשיטת הרמב"ם כל הכשפים למיניהם, הם הונאה, לא באמת עובדים אלא רק משלים את הטיפשים ועדיין המעשים הללו אסורים מדאוריתא וחייבים עליהם מלקות ועל מה שנכנס לגדר כישוף - חייבים מיתה.

רוב הראשונים חולקים וסוברים (כפשט התורה ודברי חז"ל) שהדברים אכן עובדים ועדיין אסורים כשהם לא בדרכי הטבע.

מגנט עובד בדרכי הטבע, אין איתו שום בעיה. לגבי רפואה טבעית שהזכרת - יש תחומים שזה בסה"כ חומרים שכן או לא עובדים ואז אולי חבל על הכסף אבל אין בעיה, יש דברים שהם דמיונות ויתכן שנכנסים ל'דרכי האמורי' ויש דברים שאכן נכנסים לגדרי כישוף וצריך לשאול פוסק שמבין את המציאות על כל דבר.

ההגדרה של מה עובד בדרך הטבע ומה לא:קעלעברימבאר

כל מה שעובד תמיד בניסוי, מוגדר "מדע".

אם תאורטית אם כל פעם שהיינו מניפים במקל מעץ מסוים עם נוצה של עוף מסוים זה היה גורם לחפץ לרחף, וזה היה מאושר בניסוי חוזר עם ביקורת עמיתים, זה היה מוגדר כממצא מדעי, גם אם לא היו יכולים להסביר למה זה קורה (יש גם כיום תרופות שפשוט יודעים שהם פועלות במוח בלי לדעת את ההסבר המדויק של התהליך. רק יודעים בניסוי שהם עובדות).

גם חלק מההסברים המדעים אינם הסברים אלא תיאורים מתמטיים של סדר הדברים, כמו "אנרגיה" "תנע" "כוח" וכדומה.

לגבי טעם האיסור זה מה שבדיוק כתבתי- קסמים לפי הרמבם מחנכים לטפשות ולכן התורה אסרה אותם, בעוד שהקסם בהארי פוטר בתוך הסיפור הוא תוצר של "מחקר" ראציונאלי ולמידה ראציונאלית ביקורתית. כמו פיסיקה וכימיה בעולמינו רק שאצלם זה קורה בצורה "קסומה".

הראשונים שטוענים שכשפים באמת עובדים, טוענים שזה באמצעות כוחות טומאה וקשר עם שדים וסטרא אחרא, כמו בחז"ל "שאין השד שולט על בריה פחותה משעורה".

לכן לפי הרמח"ל בדרך ה', מותר לצדיק לחולל ניסים באמצעות קריאה בשמות הקדושים, גם אם הוא יוצר תופעות שיוצאות מגדר הטבע במעשיו, וכנל במדרש על משה שהעלה את ארון יוסף באמצעות השם המפורש. בעוד שכישוף באמצעות כוחות טומאה אסור.

מודה שזה מעבר ליכולת שלי לדון בכל זה לעומק...מתואמת

אז אסתפק בזה שאני יודעת שזה לא אמיתי.

כפירה?!אינגידאחרונה

איסור תורה כן, אבל כפירה?!

כששאול הלך לבעלת האוב הוא כפר?! הוא עבר על איסור תורה חמור, אבל כפירה לא הייתה שם.

אלא אם כן, לא הבנתי את כוונתך במילה "כפירה".

חחח. "אחרי הכל בלעם עשה דברים גדולים. נוראיים, אבלקעלעברימבאר

גדולים"

מדויק!מתואמת
הלחש עוד לא פותח באותה תקופהאינגיד
אתה תלמד את זה בשנה הבאה בכשפיסטוריה.
איך יודעיםקעלעברימבאר

שהארי ורון היו יהודים?

הם שיחקו שחמט בניטל

מה זה ניטל?....הודיה לה':)
בניטל נאכט- ליל חג המולד בסלנג של יהדות אירופהזמירות

ואיך זה קשור להארי פוטר?

המונח "ניטל" (Nिटल) בהקשר של הארי פוטר הוא למעשה הדרך שבה תורגמה המילה Muggle (מאגל) לעברית במהדורות המוקדמות ביותר של הספר הראשון ("הארי פוטר ואבן החכמים").

הנה כל מה שחשוב לדעת על הבחירה המעניינת הזו:

המקור והמשמעות

המתרגמת גילי בר-הלל בחרה בתחילה במילה "ניטל" כדי לייצג אדם שאין לו כוחות קסם. המילה לקוחה מהשורש העברי נ.ט.ל, שמשמעותו נטילה או חיסרון – כלומר, מי שניטל ממנו הכוח להשתמש בקסם.

למה זה הוחלף?

זמן קצר לאחר צאת המהדורה הראשונה, הוחלט לשנות את התרגום בחזרה למילה "מאגל". היו לכך כמה סיבות:

* הוראה של ג'יי קיי רולינג: הסופרת ביקשה שהמונח הייחודי שהיא המציאה יישמר ככל הניתן בצלילו המקורי בשפות השונות.

* צליל ומטען: המילה "ניטל" נשמעה מעט ארכאית או טכנית מדי, בעוד ש"מאגל" נשמעה חביבה וייחודית יותר לעולם הקסמים.

* הקשר יהודי: ביהדות, "ניטל נאכט" הוא כינוי לליל חג המולד, מה שיכול היה ליצור בלבול לא רצוי אצל חלק מהקוראים.

איפה אפשר למצוא את זה היום?

כיום כמעט בלתי אפשרי למצוא עותקים שבהם כתוב "ניטל". אלו שנשארו נחשבים לפריטי אספנות נדירים מאוד בקרב מעריצי הסדרה בישראל. בכל המהדורות המאוחרות יותר ובשאר הספרים, נעשה שימוש בלעדי במונח "מאגל".

מעניין לציין שגם המילה "סקיב" (אדם שנולד למשפחת קוסמים ללא כוחות) עברה תהליך דומה של חיפוש תרגום, אך "מאגל" הפך למושג כל כך מזוהה עם המותג שהיה קשה להחליפו במילה עברית "תקנית".

———-

זהו מושג מרתק שמשלב היסטוריה יהודית, הלכה ופולקלור. ניטל נאכט (ביידיש: ניטל) הוא הכינוי היהודי לליל חג המולד (הלילה שבין ה-24 ל-25 בדצמבר).

בעבר, לילה זה לווה במנהגים ייחודיים בקרב קהילות אשכנז וחסידויות רבות, שנועדו להבדיל את היהודים מהחגיגות הנוצריות שמסביבם.

הנה עיקרי המנהגים והסיבות מאחוריהם:

1. איסור לימוד תורה

המנהג המפורסם ביותר ב"ניטל" הוא הימנעות מלימוד תורה מחצות הלילה ועד חצות היום שלמחרת. זהו מנהג חריג מאוד, שכן לימוד תורה נחשב למצווה שאין לה הפסקה. ההסברים לכך מגוונים:

* אבלות וצער: כדי לא להוסיף חיות וקדושה לעולם בזמן שחוגגים חג שנתפס בעבר כעבודה זרה.

* סיבה בטיחותית: בתקופות חשוכות של רדיפות, ליל חג המולד היה זמן שבו התפרעויות נגד יהודים היו נפוצות. הרבנים הורו ליהודים להישאר בבתיהם, לא להדליק אורות בבתי המדרש ולא למשוך תשומת לב.

2. משחקי שחמט וקלפים

מכיוון שאסור היה ללמוד תורה, והיהודים נדרשו להישאר בבתים, נוצר הוואקום של זמן פנוי. במקום לימוד, נהגו לעסוק בפעילויות חולין כמו:

* משחק שחמט: הפך למזוהה מאוד עם הלילה הזה (קיימות תמונות מפורסמות של אדמו"רים משחקים שחמט בניטל).

* משחקי קלפים: בעיקר בקרב הקהל הרחב.

* מטלות הבית: תיקון בגדים, סידור מסמכים או קריאת ספרות חול.

3. מקור השם

ישנן כמה סברות למקור המילה "ניטל":

* מלטינית: מהמילה Natalis (יום הולדת).

* מהשורש העברי נ.ט.ל: "ניטל" (נלקח) הכוח מהקדושה, או "ניטל" מלשון ביטול (ביטול תורה).

* ראשי תיבות (בדיעבד): "נולד יהושע טרם לידתו" או "נשתנה יום טוהר לטומאה" (כינויים פולמוסיים מהעבר).

4. ה"ניטל" כיום

כיום, ברוב הקהילות הדתיות והחרדיות המודרניות (ובוודאי אצל יהדות המזרח, שלא הכירה את המנהג), לומדים תורה כרגיל. המנהג נשמר בעיקר בחסידויות שמרניות (כמו סאטמר, בעלז, גור ועוד), שם עדיין מקפידים לסגור את הגמרא בלילה זה ולהעסיק את התלמידים בפעילות אחרת.

מעניין לדעת: כפי שהזכרתי קודם, זו בדיוק הסיבה שהשם "ניטל" הוסר מהתרגום של הארי פוטר – המטען הדתי וההיסטורי של המילה היה כבד מדי ולא התאים להקשר של "מאגלים"  

נו ברור. עם ישראל הוא העם המוגלגי היחיד בעולם.קעלעברימבאר

כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל (והנרי גולשטיין הוא בכלל גוי שאבא שלו יהודי ואמו גויה)

זמירותאחרונה
באזקבאן בוחנים אפשרות להחליף את הסוהרסנים בחיותקעלעברימבאר
אחרות.

שר הקסמים נצפה מבקר בכלא בארץ יחד עם בן גביר כדי ללמוד מישראל איך תנינים שומרים על בתי כלא

אסור לחגוג את הסילבסטר, כי וולדמורט היה אנטישמיקעלעברימבאר
(וזה היומולדת שלו)
אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמת
אודיובוק מעולה ביוטיוב באנגליתניק זמניק

אבל יש לו רק את שלושת הספרים הראשונים.

זה מישהו שמקריא ספרים בצורה נדירה. מסודר לפי פרקים, עם קולות, הגייה ברורה של המילים, והכי חשוב במקביל רואים את הטקסט!!

זה מעולה ממש למי שלא מבין אנגלית בצורה שוטפת או למי שרוצה לשפר את האנגלית. וכמובן שתמיד אפשר להגביר מהירות...

הנה קישור של הספר השלישי:

זה לא הטקסט המקורי של הספר...מתואמת

זה נועד בשביל ללמוד אנגלית, לא בשביל ליהנות...

(מוזר לי שהם העבירו הכול לזמן הווה במקום זמן עבר המקורי של הספר...)

בחינם?אוראלסססאחרונה

כי אם בתשלום - כמובן שיש את האייקונים של סטיבן פריי וכן את החדשים שיצאו ממש עכשיו לאמזון (בינתיים רק הראשון והשני. כל חודש בערך אמור לעלות עוד ספר.)

בחינם ובעברית אני לא כ"כ מכיר, מלבד פוטרקאסט שעשו כמה פרקים כפרקי הקראה (הם בעונה 6) ועוד איזה אדם אחד או שניים שעשו כמה מהספרים (גגלי ביוטיוב).

אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
פוטרקאסטאוראלססס

הכי טוב. נקי ומותאם לציבור (אחת הפאנליסטיות-לשעבר שם דתייה) וגם לילדים שרוצים להאזין למשהו שקשור לספרים. יש להם גם אירועים ממש שווים בתחילת, אמצע וסוף עונה, כך שאפשר גם להגיע ולחזות בלייב בהכל. 

רק לשים לב - הם כבר לקראת סוף הספר השישי, כך שאם את לא רוצה להפסיד אירועים כדאי שתבדקי מראש את התאריך...

תודה! אני אכן באמצע לשמועמתואמת

בהמלצת @לביטה ונהנית מאוד.

בכל מקרה לא מתכננת להגיע לאירועים שלהם, אז לא נורא לי לשמוע הכול בדיליי...

(באמת מרגישה שהם שומרים על שפה נקייה יחסית בזכות הפאנליסטית הדתייה, ואני תוהה איך זה בעונות שבהן היא לא נמצאת...)

זה נשאר בסדר גמוראוראלססס

בסופו של דבר הפודקאסט מיועד גם לילדים ולמיטב זכרוני הוא נשאר נקי בהחלט גם בעונות הבאות...

יופי, שמחה לשמוע. תודה!מתואמתאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה

אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד

סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה

אולי יעניין אותך