תקשיבו, זה מסתכלמבקש אמונה

זו כבר לא פעם ראשונה שאני פוגש בחורה עם מידות באמת טובות עד כדי התפעלות, באמת!

אבל אין מציאת חן.   היא רוצה להמשיך ושולחת הודעות, ואני אוכל סרטים..

איזה מעצבן!! עצבני

משתתף בצערך. קורה גם ליצהרים
תודה מבקש אמונה

זה סרט

כי מצד המידות בחורה כזאת הייתי חוטף בלי לחשוב

אבל מה עושים עם המציאת חן.  

אני לא מבין למה זה כמעט תמיד בא ביחדקוד אבל פתוח
חח ממש נכוןצהרים
מזה מציאת חן בעינך?הפי
היא יכולה להראות טוב ועדיין שלא יהיה מציאת חן?
ואולי אתה מתכוון לאופי ? או לחיצוניות? או ביחד עם האופי?
אממ.. הכוונהמבקש אמונה

שלא כזה נעים לי להסתכל עליה. אני מתכוון לגמרי חיצוניות

יש כאלה לדוגמא שאני אומר "היא נראית בסדר גמור, אבל הראש שלי אוהב מראה אחר" 

פה זה לא ממש ככה, זה קצת פחות. 

הבנתיהפי
התלבטתי אם להעירultracrepidam

אני לא אוהב שמות קוד. "מציאת חן". תגיד, בחורה טובה אבל מכוערת.

כי מציאת חן זה איך אני מרגיש כלפיה, ומידות טובות זה מה היא. ולכן אם הסיפור הוא מידות טובות מול מציאת חן, אז ברור שמציאת חן מנצח. כאילו - יש מישהי עם מידות טובות ומישהי שאתה אוהב. אז תתחתן עם מי שאתה אוהב, ותתן פרס ישראל לשניה.

אבל אנשים מפחדים להגיד את מה שהם חושבים. ואז כבר אי אפשר להבין כלום, הכל מטושטש ומעורפל.

פעם שדכנית שאלה אותי אם נפגשתי כבר עם המוצעת. אז אמרתי כן ואמרתי עוד כמה מילים חיוביות. אז היא שלחה לי בחזרה הודעה של "שמחה שיש מציאת חן בסיסית". כאילו, את תתחילי למדוד את המציאת חן שלי? מה זה הדבר הזה? וזה משמעותי כי זה פוגע. כי אז אני מתחיל להתעסק עם כן בסיסית לא בסיסית. תגידי "שמח שטוב לך", וזהו. אבל יש המון שמות קוד שצריך להוסיף לרשימת המכולת, וזה הורס הכל.

סליחה, פרקתי.

תודה על ההערה.מבקש אמונה

אני תמיד שמח שנותנים לי כיוון מחשבה אולי אני צריך לשפר משהו. 

אני אגיד לך איך זה עובד אצלי

בראש שלי מוסכם תמיד ש"מכוערת" (בכללי) זה משהו ממש קיצוני שממש דוחה אותי

ומציאת חן, זה נעים לי להסתכל כזה סבבה.

אז פה השאלה אם זה נכון לומר ככה, כי היא לא מ-מ-ש מכוערת. כי יש בה גם דברים יפים במראה רק יש מה שמפריע לי.  אז היא איפשהו באמצע

אולי אני יכול להגיד שהיא קצת מכוערת בעיני.

אסור להגיד מכוערתהפי
אמא שלי אמרה לי מגיל אפס לא יפה בעיינך משהו
תגידי זה לא לטעמי ..
יכול להיות שהוא יפה בעיני מישהו אחר ..
בגדול נכון זה לא מכובד. אבלמבקש אמונה

אני מבין את מה שהוא טוען

כי לרוב כשאומרים חוסר מציאת חן חושבים שזה סתם על קטנות ועוד קצת ואולי תאהב את המראה.

ואולי צריך איזה הגדרה פחות מזה.

וכל זה רק לטעמי כמובן. 

לדעתי בהחלט יהיה מישהו שיאהב את המראה שלה. לי קצת קשה

ברורהפי
זה הגיוני ומאוד לגיטימי שאתה לא רוצה
לגבי בני אדםultracrepidam

אני חושב שלהגיד "לא לטעמי" זה הרבה יותר גרוע.

אולי מתאים להגיד "לא יפה בעיני" או "לא אוהב את המראה" או "משהו במראה מפריע לי"

למה?הפי
קשה לי לתרגם את זה למיליםultracrepidam

לפתח טעם לסוג מסוים של דברים, נגיד מוזיקה, זה אומר שאני מקשיב להרבה סוגים, ובוחר את מה שיפה בעיני, וזאת המוזיקה שאני מקשיב, הבגדים שאני קונה, האוכל שאני בוחר כדי להנות ממנו (כי לאכול זה כל דבר שהוא מספיק טעים כדי לאכול... "לטעמי" זה כדי להנות)

אז להגיד על מישהי שהמראה שלה הוא לא לטעמי זה נשמע כמו מישהו שהמטרה שלו היא ליהנות מהמראה, והוא פיתח טעם מסוים אחרי הרבה זמן שהוא נהנה מהמראה ויש מראה שהוא נהנה במיוחד... מאד לא מכבד.

לא מסכימה בכללחיות צבעונית
אני מאמינה שנבראנו עם העדפות לטעמים שונות. גם מול בני אדם
הרבה פעמים זה בכלל לא קשור ליופי

ולהגיד מכוערת זה מזעזע בעיניי
אני מניח שהשפה שלנו שונהultracrepidam

ולביטויים עם משמעות והקשר בשפה שלי יש משמעות אחרת והקשר אחר בשפה שלך. הבעתי את התחושות שלי.

ברור שלהגיד על מישהי שהיא מכוערת זה מעליב, כי זה להגיד שהיא מאד גרועה בתחום שכנראה חשוב לה להיות טובה בו. אבל זה עדיין ציון של עובדה. הרי יש אנשים יפים יותר ופחות, אובייקטיבית ובוודאי סובייקטיבית

איך זאת יכולה להיות עובדהחיות צבעונית
אם בעיני אחרים היא יכולה להיראות בסדר או אפילו נאה במידה מסויימת?
נתקלתי בכל כך הרבה מקרים שהיו דעות שונות ואפילו הפוכות, לא מבינה איך אפשר להגיד שזאת עובדה.

אוקיי, תיאור מציאותultracrepidam

ובטח כל אשה רוצה להאמין שזה שהיא יפה זאת עובדה מוחלטת...

ואו מעניין מה שאמרתהפי
המחשבה של מה שכתבת מאוד רגישה ומהממת בעיני
אבל זה לחלוטין לא מה שהתכוונתי אליו..
אני התכוונתי שהוא ספציפית לא מתחבר למראה כמו שהוא לא יכול להתחבר לאופי אחד לאחד אותו דבר(:
ולהגיד 'לא אוהב את המראה'-והוא ישמיענו
לא מגיע למקום כזה?
לא נראה לי..ultracrepidam

הרי אתה רואה את המראה שלה....

ואתה יכול לאהוב אותו או לא.

בסדר. אז אותו דבר-והוא ישמיענו
המראה לא לטעמי, לא? מבין כל הדברים- לא התחברתי למראה.

בכל מקרה אם הכל נפלא וזה המדד היחיד זה מעיד שמה שמעניין אותנו מאוד זה המראה החיצוני..
התייחסתי לעצם המינוח של "טעם", ויותר מזה "לטעמי"ultracrepidam

ברור שיכולה להיות לי דעה לגבי כל דבר, גם אם הוא לא מרכזי.

אבל להגיד על משהו שהוא "לא לטעמי" נשמע לי ממש כאילו זאת המטרה של הדבר, וכאילו אני מפתח טעם לזה, שזה לא משהו שקורה אוטומטית. כמו טעם במוזיקה - להגיד "ני לא אוהב מוזיקה __" כל אחד יכול להגיד. אבל לומר שיש לי טעם במוזיקה, זה אומר שאני "מבין" בזה. ולהגיד את זה על מראה של בני אדם....

אהה מסכים.והוא ישמיענו
המינוח עצמו לא הכי עדין, אע''פ שכיום זה מטבע לשון.
אבל תכל'ס- התוכן אותו תוכן.
מסכים שצריך להתנסח בלשון עדינה. אבל אני חושב שצריכה גם להיות התאמה בין התוכן לבין הניסוח... אחרת זה סתם פוליטיקלי קורקט, או: 'אחת בפה ואחת בלב'.
המינוח מבטא יחס...ultracrepidam

מי שאצלו זה גם יחס ולא רק מינוח, יש לי בעיה עם צורת ההתייחסות שלו ולא רק עם המינוח שלו

ומי שזה היחס שלו ורק מתנסח עדין יותר, אז לפחות הוא יודע שהיחס שלו הוא בעייתי, אבל גם מצבו לא מזהיר בעיני

ברור! אין ספקוהוא ישמיענו
רק אני טוען דבר פשוט:
היחס שלנו לאחרים צריך להיות גם מהצד החיצוני וגם מהצד הפנימי. ואם הצד החיצוני- כלומר זה שיוצא החוצה, שמתבטא בדיבור- הוא יחס מכבד, אבל הצד הפנימי- כלומר עצם הענין שאני כל כך מחשיב את המראה הרבה יותר ממידות ודברים אחרים הרבה יותר מהותיים-

יש לי פה סתירה בעייתית. ומבחינה מסויימת זו קצת צביעות לעניות דעתי.
ברור, לקחתי את הדוגמה הקיצוניתultracrepidam

זאת בדיוק הבעיה של שמות קוד - אם אתה מתבייש לומר את האמת, לך תדע כמה האמת גרועה.

יכולת לציין שהיא כן מוצאת חן בעיניך אבל המראה שלה פחות.

במקרה כזה לדעתי כדאי מאד להמשיך, כי מציאת חן של מראה זה דבר מאד גמיש

אז על זה אתה רוצה לחתוך??והוא ישמיענו
השתגעת??
עם מידות כאלה טובות וכל הבעיה שהמראה החיצוני שלה מבחינתך בסדר אבל לא שיא גינס?

תמחל לי נשמע לי הזיה
איך הבנת שהמראה בסדר אבל לא שיא גינס?מבקש אמונה

זה לא מה שאמרתי אחי היקר. 

בהתחלה אמרתי שלא נעים לי להסתכל עליה.

כתבת כאן-והוא ישמיענו
"כי היא לא מ-מ-ש מכוערת. כי יש בה גם דברים יפים במראה רק יש מה שמפריע לי. אז היא איפשהו באמצע"
ואז הוספת:

"אולי אני יכול להגיד שהיא קצת מכוערת בעיני"

איפשהו באמצע זה לא עילה לחתוך. גם 'קצת' מכוערת.. תשמע, אחרי מה שכתבת על הבחורה זב באמת נשמע לי מוזר לא להמשיך.
ואם אני מבין נכון זה היה דייט ראשון? (ככה הבנתי מהתגובות שלך לעיל)
נו... אז זה קצת מכוערת בעינימבקש אמונה

לא אמרתי שהיא בסדר.

בקיצור, זאת לא אחת שאתה אומר "הכל אצלה בסדר, אבל זה לא המראה שאני אוהב"

אלא היה לי קצת לא נעים להסתכל.

כן זה פגישה ראשונה.

אז לפגישה ראשונה זה מספיק לגמרי...והוא ישמיענו
למה שתתחבר כבר בפגישה ראשונה למראה? אף אחד לא ככה. רק בסרטים זה ככה..
ואם כבר בפגישה ראשונה ראית את הקומה הרוחנית שלה במידות טובות- רני לא מבין בכלל על מה ההתלבטות..
שלא נעים לי להסתכל? אתה בטוח?מבקש אמונה

שמעת על מישהו שזה קרה לו והשתנה? אני אשמח לשמוע..

שמע, יש כאלה שהתחברתי למראה בפגישה ראשונה

אמנם בתחילת הפגישה ממש היה נראה לי מראה מוזר, כי הראש זוכר את היופי שהוא אוהב ועושה השוואות

אבל אחרי 20 -30 דקות כבר אהבתי את המראה. 

כן. שמעתי על מלא כאלהוהוא ישמיענו
אבל אתה צריך גם להחליט אם המראה מאוד לא נוח לך או 'קצת'. כי הניסוחים שלך מעורפלים קצת..

אם אתה לא מסוגל בשום פנים ואופן, וזה מפריע לך ויפריע לך לאהוב בהמשך- לא אומר לך להמשיך.
אבל מדבריך לא לגמרי נשמע שזה המצב
ניסוח זה לא הצד החזק שלי מצטער חחמבקש אמונה

אבל לפחות אתכם אני מבין (אם הניסוח שלכם כן קולע יותר, נראה לי שכן)

בסדר תודה על התגובה אחי

מאד מובן. אלה תחושות שקשה לתרגם למיליםultracrepidam

אבל באמת בסופו של דבר קשה להבין בדיוק עד כמה מדובר במצב בעייתי מבחינתך...

מקווה שתחליט החלטות נכונות

אני במקומך הייתי אומר ללכת על זה בכל הכח, והמראה יסתדר. אבל זה אני, ומדובר כאן עליך

אוקיי. שיהיה בהצלחה!והוא ישמיענו
יש כאלה שהמראה יותרחיות צבעונית
אישיו מבחינתם מאשר אצל אחרים וזה בסדר גמור. דייטים לא צריכים להיות מאבק עם עצמנו
כמובן שכדאי שתמיד נהיה בבירור עם עצמנו ועם הרצונות שלנו, מה נכון לנו ומה סתם מעכב אותנו אבל אם משהו ממש מפריע לנו, לדעתי לא צריך להדחיק את זה
אני בגישה שכדי להמשיך לדייט נוסף צריך שיהיה נעים (ואפילו כייף) ונשיאת חן.
תודה על התגובה.מבקש אמונה

באמת זה קשה לי ככה שהדייטים הופכים למלחמה פנימית, 

ואני אחד שבאמת מנסה להתנתק ולמצוא טוב במי שמולי בלי השוואות.

אבל מצד שני אם יש משהו שמפריע, מאד קשה לי להתעלם וזה יאכל אותי בהמשך - אני יודע את זה.

אז גם את דעתך אני לוקח בחשבון. 

נכון.והוא ישמיענו
אבל אני חושב שלא נכנסים למשהו מסויים לפני בירור קודם לכן.
והבירור שצריך לעשות לפני שנכנסים לדייטים זה עבודת המידות בסיסית, ולברר את הרצונות בצורה נכונה.
הבעיות קורות אחרי שהאדם נכנס בלי עבודה לפני, ורק בגלל רצון להתחתן.

יש סדר עדיפויות. יש איזונים, והכל חשוב- גם מידות, גם מראה, וכו' וכו'. אבל אדם שמראה יותר מעניין אותו ממידות טובות עד כדי להכריע על פי זה- במקרה שזה לא מאוד מאוד קיצוני (אני מתנסח ככה- אבל זה לא מכוון כלפי הפותח בכלל)- הסדר עדיפויות שלו לעניות דעתי לא מושפע מתורה בעיקר. יכול להיות שהוא לא מודע לזה, אני משער שרוב מוחלט לא מודעים, כי כולנו רוצים לעשות את רצון ה'- אבל אני חושב שאנחנו כמעט כולנו מושפעים מתרבות מערבית שצריך לנקות. גם אני כמובן. אני לא מעל אף אחד ולא כלום..

אדם שיותר חשוב לו משהו מסויים- זה לא סתם. זה כי המחשבה שלו מעוצבת בצורה מסויימת. אז שיברר עם עצמו למה זה כל כך חשוב לו. לחתונה כמובן, ולחיים שאחרי.
אני יכולה להבין מאיפה מגיעה המחשבה הזאתחיות צבעונית
אבל שתדע לך שבאמת באמת היא שיפוטית ולא נכונה. מי מאתנו יודע מה באמת רצון ה' מאיתנו? יש רצון כללי מכל אדם, נכון, אבל יש רצון נוסף מכל אדם באופן מיוחד. לא סתם כל אחד נברא אחרת עד לדקויות משוגעות באינספור תחומים וניואנסים.
לי יש אישיו ממש חזק עם מראה, ובמשך המון זמן ניסיתי להילחם בזה כי הרגשתי ש''זה לא רצון התורה, זה לא רצון ה', זה משהו גשמי'' וכו וכו. אפילו הייתי מתפללת על זה שלא ארגיש ככה, שאפגש וזה לא יהיה ככה חזק אצלי. לא רציתי את זה.. עשיתי על זה התבוננויות ועבודה ומה לא.
מיותר לציין שזה לא עבד בשום צורה. זה רק הגביר את התסכול.
רק כשקיבלתי את זה בעצמי, שכן ככה ה' ברא אותי ויש לזה סיבה ונתתי לעצמי להיות ולזרום עם אותם רצונות ובעצם לזרום עם מה שה' מזרים בתוכי נוצרו שם שלום וקבלה, ויכולת להתחבר ממקום הרבה יותר עמוק.

אנשים לוקחים יופי ישר לחיצוניות. יש שם משהו שקשור מאד לתנועה פנימית
הקב''ה ברא את העולם גם בחן ואחד הרצונות שלו הוא שהחן הזה יצא לפועל. כדי שהוא באמת יצא לפועל מישהו צריך 'להינות' מזה. (לא ברמה הגשמית רק כמובן)
מסכיםultracrepidam

אם מראה מפריע, העובדה שזה "חיצוניות" לא אמורה לגרום לנו להתעלם מזה.

שמעתי פעם אדם חכם שאמר "מפריע לך משהו לגבי הבחורה. אתה חושב שזאת סיבה טפשית. אבל זה מי שאתה".

הצד השני הוא לא שפן נסיונות של עבודת המידות שלנו.

וכמובן זה לא תמיד חיצוני, הרבה פעמים יש משהו עמוק יותר (וזה לא כל כך משנה מה זה, מה שמשנה זה שזה קיים).

לא כתבתי להתעלם.והוא ישמיענו
אני אף פעם לא כותב להתעלם,
אני תמיד גם אומר שמראה וחיצוניות זה חשוב.

אבל השאלה מה אתה מגדיר כ'שפן ניסיונות'.. על כל מראה לא הוליווד אתה אומר את זה? (בכלל כל עצם הבעיה זה שאנחנו מגדירים מראה ע''פ הוליווד..)
או רק במצבי קיצון.. ומתי זה מצבי קיצון, באיזו תדירות זה קורה..
שאלות שכדאי לשאול
קנה המידה הוא לא אובייקטיביultracrepidam

אם יש מישהו שלא מסוגל להתחבר למישהי שהגובה שלה פחות משני מטר, כי זה לא מספיק נשי בעיניו, אז הייתי אומר לו שילך לטיפול רציני, אבל לשכנע אותו שזאת עצת היצר זה לא פתרון.

לא יודע מה הקריטריונים של @מבקש אמונה, ולא ממש משנה לי. אלה הקריטריונים שלו והוא זה שצריך להתמודד איתם. אבל האמירה "זאת סתם עצת היצר" היא לא נכונה, כי זה היצר שיש לו. הוא לא יכול ואסור לו להתעלם ממנו. שיזמין את היצר לשבת על כוס קפה, יסביר ליצר שהוא מפריע לו עם עצות גרועות, אבל כל עוד העצות משכנעות אותו, שלא יתכחש להן

מחילה.והוא ישמיענו
קודם כל אני אשוב ואדגיש כמו מקודם שלא דיברתי כנגד פותח השרשור.

בכל אופן. יש יצרים שצריך לטפל בהם לפני שנפגשים עם בנות.
כי אז זה פשוט לגרום להם עוול.

מי שיודע שהוא פוסל על כל שטות מפני שהוא לא עובד על המחשבה שלו-
אני חושב שהוא לא אמור להיפגש. ומי שטרח בערב שבת יאכל בשבת.
ומי שלא- גורם להרבה בנות להיפגע בגלל השטויות שלו שהיה צריך לעבוד עליהם.
וכן, לפסול על מראה זה הדבר שהכי פוגע בבנות. כי זה באמת נורא שטחי לרוב, בטח לבת שהיא חושבת שיש לה מראה סביר.

בקיצור. הטענה שלי היא לעבוד על להרחיב את כלי הקיבול שלי בענין כמה שיותר.
לא אמרתי להיות מלאך. אבל כן לעבוד על זה.

חבל שמראה זה הנושא מספר אחד לפסילות כיום,
הרבה יותר מאשר על מידה לא טובה כזאת או אחרת.
^^^^^^^ברוקולי

תקשיבו לדברי הטעם שהוא כותב 

צודק.תיק
דווקא חושבת שבנות ישמחו להיפסל ע"י מי שיש לו שטויות בראש.
כן.והוא ישמיענו
אבל אם זאת האוירה בציבור בכללי,
אני לא חושב שזה אמור כל כך לשמח.

(ובדיוק כי זה לא משמח אותי לכן אני כותב.)
אז פה את מאזנת לצד השני. אני מסכים לגמריוהוא ישמיענו
אבל זה לא סותר בכלל.
כל מה שה' ברא הוא ברא לכבודו,
לכל דבר יש משמעות גדולה מאוד.
אבל האם אותה משמעות בדיוק?

לא.
גם לצד החיצוני יש משמעות ענקית. אבל ביחס לצד הפנימי- היא קטנה יחסית.
ואם שמים אותה במוקד אנחנו בבעיה.

כל מה שכתבתי זה ביחס של אדם למראה של מדוייטת, והחשיבות המוגזמת שהוא נותן לזה בשביל להתחתן על פני מידות טובות (לתחושתי, בציבור שלנו מראה וכימיה וכישרון וכדומה תופסים הרבה יותר מקום מאשר מידות טובות.. בדיוק הפוך מרצון ה'). את מדברת על היחס של האדם למראה שה' נתן לו- היחס צריך להיות כזה שהוא מודה לה' על המתנה שהוא נתן, יופי שייך בודאי למדריגה רוחנית והחוץ הוא לבוש של הפנימיות.

סך הכל לבוש.
אז הלבוש צריך להיות מכובד אבל הוא רק לבוש. לא העיקר, לא המרכז. עם זאת האדם צריך לשמוח בזה כי ה' נתן לו את המתנה הזאת.

עבודת ה' זה לשים הכל ביחס הנכון.
לא חושבת שהוא דיברחיות צבעונית
על המראה החיצוני כדבר העיקרי. בסהכ תיאר שזה מפריע לו
יש כאלה שלא יחשבו ''וואי איזה בחורה יפה'' ובכל זאת לא יפריע להם להמשיך כי מבחינת הנפש שלהם יש פחות עניין סביב הדבר הזה.
נראה לי אפשר להסכים שצריך לזכור שזה חשוב אבל לא עיקר ומנגד היחס לא יהיה שווה אצל כל אדם (גם אם כולם יראי שמים ומחוברים לרצון ה')
אני כבר כתבתי שזה לא מופנה לפותח השרשורוהוא ישמיענו
הגבתי לתגובה שלך אליי..

זה מה שכתבתי:

"אבל אדם שמראה יותר מעניין אותו ממידות טובות עד כדי להכריע על פי זה- במקרה שזה לא מאוד מאוד קיצוני *(אני מתנסח ככה- אבל זה לא מכוון כלפי הפותח בכלל)*- הסדר עדיפויות שלו לעניות דעתי לא מושפע מתורה בעיקר. "
התחברתי למה שכתבתצהרים
חוויתי דברים דומים. תודה!
האמת שאני חושב שהביטוי מציאת חן דווקא מתאיםצהרים
כי הרבה בנות שהכרתי נראות ממש סבבה ולא מכוערות, פשוט *אני* לא התחברתי למראה. אין כאן אמירה עליהן, יש אמירה עליי
בדיוק. יש עניין של סגנון שמתחברים אליו יותר או פחותנוגע, לא נוגע
יש בנות שהן לא הסגנון שלי וזה לא סותר שאני באמת חושב שהן יפות או אפילו ממש יפות. לי פשוט יש סגנונות מראה אחרים שמרגשים ומושכים אותי
אצלי זה פחות מזהמבקש אמונה

אני לא חושב שבמקרה כזה שייך להמשיך אא"כ אתה חושב שיש סיכוינוגע, לא נוגע
כלשהו. אולי תיתן עוד צ'אנס אבל בלי לבדוק כל הזמן אם אתה מתחבר אלא לזרום ולא לחשוב על זה ולראות בסוף אם משהו בלב השתנה.

ובהערת אגב אם מותר..
ממש צורם בעיניי שאנשים משתמשים במילה מכוער או מכוערת. אפשר להגיד לא סגנון המראה שאני מתחבר אליו.
נגיד אדם מסויים שהוא יפה. זה הישג שלו? הוא הגיע לזה לבד? לא. זה מתנת שמיים.
אז מי אנחנו שנחלק ציונים ונגיד שאנשים מכוערים?
גם אנחנו לא עפות עליכםתיק
בהתחלה, לפחות ב90% מהמקרים..
זה חייב לבוא בדייט ראשון?
לקחת את זה אישית הא מבקש אמונה

יש מכוערים ויש יפים בכל מגדר...זה לא קבוצה, לא שייך פה "אתם, עליכם" וכדומה

לגבי השאלה, לא יודע. הלואי והייתי יודע.

ממש לא. בחיי..תיק
אני לא סובלת מפסילות כמעט בכלל ברוך ה'
ולדעתי זה לרוב גם לא קשור למראה חיצוני אבל שיהיה..
שיתפתי בחוויה שלי
אוקיי, יפה לך. אז לא הבנתי מה המסר אשמח להסברמבקש אמונה

שאולי אפשר לתת צ'אנס ולראות?תיק
או שלא?
איך שאתה מכיר את עצמך.

מרחמת על הבחורה ששולחת הודעות וזה.. לא מקנאה בה. בבקשה תענה לה מהר.
אולי..האמת שזה בערך התיכנוןמבקש אמונה

חשבתי להיפגש שוב לתת הזדמנות (לעצמי בעיקר) כי היא בחורה מקסימה.

היא אוהבת לדבר בוואצאפ ואנחנו משוחחים. אני כמובן עונה לה.. 

אם כי בגלל שזה בנאדם אני מפחד לטעת בה תקווה ואח"כ לפגוע. זה לא קל 

לפעמים היחס למראה יכול להשתנותפריקה2
תוך כדי הקשר.
אם לא מדובר בסלידה קשה, יכול להיות שתוך כמה פגישות ייראה לך אחרת.
אוקי, תעשה מה שטוב ומתאים לךתיק
רק ככה יכול להיות לה טוב לכאן או לכאן.
בהצלחה.

נ.ב
הייתי צריכה לכתוב בתגובה הראשונה "מזדהה" פחות בלאגניסטי
תודה מבקש אמונה

לגבי הנ.ב.

בקטנה קורץ

צריך לשים את החששות מנתינת תקווה בצדפריקה2
הרי גם קשר רציני מאוד יכול להיות שייפול ברגע האחרון. יש צדדים לא קלים בתחום הזה אבל אי אפשר להימנע שמא תפגע כי אז אי אפשר לתת הזדמנות לקשר רציני.

אם תרגיש בנוח אתה יכול להגיד לה שאתה כרגע לא בטוח בקשר אבל אתה כן רוצה לתת לזה הזדמנות כי אתה מעריך אותה.
צודקת. תודה על התגובה.מבקש אמונה

אבל הלואי שאני אפגוש מישהי עם אותן מידות

רק שהמראה ישר ימצא חן בעיני בלי כל הבלאגן הזה. 

חושב שבקטע הזה יש הבדל בין גברים לנשיםקוד אבל פתוח
יכול להיותפריקה2
אבל לא בטוחה שלגמרי. @פשוט אני.. אמר פעם משהו שיוצא ממנו את מה שאני כתבתי.

נראה לי שגם אצל בנים - התאהבות בבן אדם (במי שהוא) יכולה להשפיע על משיכה.

ואפילו בלי קשר לזה,כשמכירים מישהו מתרגלים למראה שלו. אני מניחה שיכול להיות שיש דברים שחשבת שהם מוזרים במראה אצל אנשים שרק הכרת וזה השתנה לך.
אז זה אחרת, נכון, אבל זה גם דומה.

ואני די בטוחה שגם אצל גברים אהבה יכולה להשפיע על משיכה ואהבת המראה של בת הזוג. (אלא שגם להיפך יכול לקרות - להימשך בגלל המראה, גם כשלא מכירים).
אני חושבת שאני אפילו מכירה מקרה כזה מקרוב .

בסוף תעשה מה שאתה רוצה. אבל על סמך פגישה - שתיים לדעת שהמראה לא מוצא חן ולא ימצא חן, זה לא נראה לי הגיוני ונראה לי חבל.

אם אין לקשר פוטנציאל עצום סבבה אבל אם יכול להיות שהיא תהיה לדעתך האדם המקסים בעולם, אז על בפגישה ראשונה היו כמה דברים במראה שלה שלא מצאו חן בעיני זה חבל ממש ממש לפסול.

אם אתה מתלבט תתייעץ עם חבר'ה נשואים.
אני חושבצהרים
שאי אפשר להשליך מסתם אנשים שאחרי היכרות איתם יש התרגלות למראה. אף אחד לא מסתכל על הסביבה שלו במבט של מראה חיצוני כי זה ממש לא רלוונטי. לעומת זאת, לגבי מציאת בן/בת זוג המבט הוא שונה לחלוטין
ובכל זאתפריקה2
אני חושבת שזה כן משפיע - הזמן על תפיסת המראה ועוד יותר כשמכירים מישהו ומעריכים ואוהבים והוא יקר לך. ואני יודעת על יותר ממראה אחד שעם התחזקות הקשר הייתה יותר אהבה של המראה החיצוני, גם אצל גברים.
יכול להיות שזה לא יקרה ואם כן לא נכון להתארס כנראה, אבל בהחלט יכול להיות שכן יקרה.

אני נשואה ב"ה באושר ואני אומרת את הדברים גם מהניסיון שלי לגבי שנינו.
רק מנסה לעזור.
חותם על כל מילה פשוט אני..
זה ממש מתוך ניסיון אישי שלי.
אתה חושבצהרים
שניתן להשליך מהמקרה שלך לשאר האנשים? כי הסיפור שלך הרבה יותר מורכב, לא?
לא כל דבר קשור לסיפור המיוחד שלי...פשוט אני..
הרבה אנשים נמשכים לאנשים שלא היו יפים בעיניהם בעבר, בזכות זה שהם פיתחו כלפיהם רגשות רומנטיים.

ד''ר גלן הלר, מרצה לפסיכולוגיה באוניברסיטת ניו יורק, הוציא ספר בדיוק על הנושא הזה של משיכה מינית.

הוא טוען שאנחנו יכולים להימשך למישהו ברגע שפגשנו אותו, אפילו אם אנחנו כלל לא מעוניינים בכך (למשל סתם אדם יפה שמתיישב ליידנו באוטובוס), ולפעמים המשיכה תתגנב בהמשך, עם העמקת הקשר והמשיכה הרומנטית.

זה יותר נפוץ אם האדם השני הוא אכן יפה, רק לא מתאים לטעם האישי שלי, אבל זה יכול לקרות גם אם האדם השני הוא מכוער בעיניי.

ברגע שאתה מבין שזו בחורה נפלאה, שיכול להיות לך טוב בחברתה, והמוח שלך מפריש הורמונים מסוימים כשאתה בקרבתה (למשל ההורמונים שעושים ''פרפרים'' בבטן), אז גם המשיכה המינית עשויה להצטרף לחגיגה, ואז אותה בחורה תהיה הכי יפה בעיניך.

הבעיה היא שלפעמים המראה החיצוני כל כך בעייתי (באופן אובייקטיבי או סובייקטיבי), עד שזה עוצר אותך מלהתקרב נפשית לבחורה, ואז כמובן לא יהיו הורמונים ולא תהיה משיכה.

https://www.amazon.com/Mating-Intelligence-Unleashed-Role-Dating/dp/0195396855
זה העניין!עינב66
באסה שהמראה ככ יכול לתקוע אותנו, למרות שיש שם פוטנציאל.
כי מה נעשה זה הדבר הראשון שפוגשים בו עוד לפני שמכירים את מכלול האישיות ומה הוא עושה לי.
כמה זה קשה יאללה ואני מרגישה כמה אפשר לפספס בגלל זה.
את צודקת, זה מאוד קשהפשוט אני..
לדעתי,
אם הצד השני ממש מכוער בעייני הצד הראשון, אין טעם להמשיך ולנסות לפתח משיכה.
אך אם הצד השני כן יפה באופן כללי רק לא קולע לטעמי (נניח לא בצבע החביב עלי, או לא במשקל שאני אוהב, או שיש אף שמפריע לי מאוד וכו'), וכל השאר מתאים - אז שווה להמשיך לנסות.
כי אז פחות סביר שהמחסור במשיכה ימנע ממני את האפשרות להכיר באופן טוב יותר, וכמו שכתבתי קודם - עם ההיכרות ואהבת האופי, יכולה להופיע גם המשיכה.
לכן כדאי להתסכל על פגישה כ"אני בא להכיר אדם"נוגע, לא נוגע
ולא כ"אני בא להכיר מועמד".
אם מצליחים להחדיר את צורת ההסתכלות הזאת לראש הכל קל יותר.
יפה כתבתפשוט אני..
להרבה אנשים הגישה הזאת טובהultracrepidam

בעיני זה להיפך.

אם אני "בא להכיר בן אדם" - אז הדרך הכי טובה זה לשבת בקצה של השולחן בזמן שהיא יושבת עם חברות שלה, ולשתות קפה בשקט ולהקשיב.

אם אני בא להכיר מישהי במסגרת קשר, אז אכפת לי ממנה ואני דואג לה ואני משתדל לשים לב לנקודות החיוביות, ועוד יותר מזה - לשים דגש על הצדדים החיוביים (אני לא רוצה להתחיל את הקשר מתוך התמקדות על הדברים השליליים, נכון?)

אני חושבת שלפעמים אנחנו יכוליםפריקה2
להתגבר על זה
צריך לעשות מאמץ לא להתרכז בזה ופשוט להיות. לתת לזה פחות משקל.

לבוא להכיר, להתעניין, להיפתח.

וכמו שכתב נוגע, לא נוגע
שורה תחתונהמבקש אמונה

מה הגדר של לפעמים? מתי?

מה שכתבת "לעשות מאמץ לא להתרכז בזה ופשוט להיות. לתת לזה פחות משקל."

אני עושה את זה כל פגישה!! 

וכמה זמן אפשר לתת לזה הזדמנות?

שתי פגישות? ארבע? עשר?  איפה הגבול?

הרי גם למרוח בנאדם זה לא נעים...

לדעתי זה לא למרוח בן אדםפריקה2
זה לא שאתה די בטוח שלא. לפי מה שכתבת, יש בך רצון שזה יצליח

אגב, אם את מרגיש תקוע בגלל זה אחרי כמה פגישות ומרגיש שמצד שני התחברת ואתה רואה פוטנציאל גדול הייתי ממליצה ללכת לייעוץ, לפעמים מצליחים לעזור לשחרר חסמים...

לדעתי לפחות 4 פגישות. שתהיה לך הזדמנות להתחבר אליה, להרגיש משהו משמעותי בקשר.
סבבה. אבל לגבי הייעוץמבקש אמונה

אני לא חושב שיועץ יכול לייעץ לי לאהוב מראה שאני לא אוהב ופתאום.. פופ! אני אוהב אותו.

זה לא חסמים, אני פשוט לא אוהב את המראה.

לא יודעת מה לומרפריקה2
אני חשבתי שזה חסם כי אולי מה שמפריע לך במראה יוכל לא להפריע לך בעתיד. ולכן יעוץ יוכל לעזור לשחרר את המקום הזה.

לי היו דברים שלא אהבתי וזה עבר עם התבססות הקשר. אבל אני לא יכולה להבטיח כלום.
צריך עיון...מבקש אמונה

תודה על התגובה

חתיכת סוגיהעינב66
בהצלחהפריקה2אחרונה
יואו אני גם בסרט הזה עכשיועינב66
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפיאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊