תקשיבו, זה מסתכלמבקש אמונה

זו כבר לא פעם ראשונה שאני פוגש בחורה עם מידות באמת טובות עד כדי התפעלות, באמת!

אבל אין מציאת חן.   היא רוצה להמשיך ושולחת הודעות, ואני אוכל סרטים..

איזה מעצבן!! עצבני

משתתף בצערך. קורה גם ליצהרים
תודה מבקש אמונה

זה סרט

כי מצד המידות בחורה כזאת הייתי חוטף בלי לחשוב

אבל מה עושים עם המציאת חן.  

אני לא מבין למה זה כמעט תמיד בא ביחדקוד אבל פתוח
חח ממש נכוןצהרים
מזה מציאת חן בעינך?הפי
היא יכולה להראות טוב ועדיין שלא יהיה מציאת חן?
ואולי אתה מתכוון לאופי ? או לחיצוניות? או ביחד עם האופי?
אממ.. הכוונהמבקש אמונה

שלא כזה נעים לי להסתכל עליה. אני מתכוון לגמרי חיצוניות

יש כאלה לדוגמא שאני אומר "היא נראית בסדר גמור, אבל הראש שלי אוהב מראה אחר" 

פה זה לא ממש ככה, זה קצת פחות. 

הבנתיהפי
התלבטתי אם להעירultracrepidam

אני לא אוהב שמות קוד. "מציאת חן". תגיד, בחורה טובה אבל מכוערת.

כי מציאת חן זה איך אני מרגיש כלפיה, ומידות טובות זה מה היא. ולכן אם הסיפור הוא מידות טובות מול מציאת חן, אז ברור שמציאת חן מנצח. כאילו - יש מישהי עם מידות טובות ומישהי שאתה אוהב. אז תתחתן עם מי שאתה אוהב, ותתן פרס ישראל לשניה.

אבל אנשים מפחדים להגיד את מה שהם חושבים. ואז כבר אי אפשר להבין כלום, הכל מטושטש ומעורפל.

פעם שדכנית שאלה אותי אם נפגשתי כבר עם המוצעת. אז אמרתי כן ואמרתי עוד כמה מילים חיוביות. אז היא שלחה לי בחזרה הודעה של "שמחה שיש מציאת חן בסיסית". כאילו, את תתחילי למדוד את המציאת חן שלי? מה זה הדבר הזה? וזה משמעותי כי זה פוגע. כי אז אני מתחיל להתעסק עם כן בסיסית לא בסיסית. תגידי "שמח שטוב לך", וזהו. אבל יש המון שמות קוד שצריך להוסיף לרשימת המכולת, וזה הורס הכל.

סליחה, פרקתי.

תודה על ההערה.מבקש אמונה

אני תמיד שמח שנותנים לי כיוון מחשבה אולי אני צריך לשפר משהו. 

אני אגיד לך איך זה עובד אצלי

בראש שלי מוסכם תמיד ש"מכוערת" (בכללי) זה משהו ממש קיצוני שממש דוחה אותי

ומציאת חן, זה נעים לי להסתכל כזה סבבה.

אז פה השאלה אם זה נכון לומר ככה, כי היא לא מ-מ-ש מכוערת. כי יש בה גם דברים יפים במראה רק יש מה שמפריע לי.  אז היא איפשהו באמצע

אולי אני יכול להגיד שהיא קצת מכוערת בעיני.

אסור להגיד מכוערתהפי
אמא שלי אמרה לי מגיל אפס לא יפה בעיינך משהו
תגידי זה לא לטעמי ..
יכול להיות שהוא יפה בעיני מישהו אחר ..
בגדול נכון זה לא מכובד. אבלמבקש אמונה

אני מבין את מה שהוא טוען

כי לרוב כשאומרים חוסר מציאת חן חושבים שזה סתם על קטנות ועוד קצת ואולי תאהב את המראה.

ואולי צריך איזה הגדרה פחות מזה.

וכל זה רק לטעמי כמובן. 

לדעתי בהחלט יהיה מישהו שיאהב את המראה שלה. לי קצת קשה

ברורהפי
זה הגיוני ומאוד לגיטימי שאתה לא רוצה
לגבי בני אדםultracrepidam

אני חושב שלהגיד "לא לטעמי" זה הרבה יותר גרוע.

אולי מתאים להגיד "לא יפה בעיני" או "לא אוהב את המראה" או "משהו במראה מפריע לי"

למה?הפי
קשה לי לתרגם את זה למיליםultracrepidam

לפתח טעם לסוג מסוים של דברים, נגיד מוזיקה, זה אומר שאני מקשיב להרבה סוגים, ובוחר את מה שיפה בעיני, וזאת המוזיקה שאני מקשיב, הבגדים שאני קונה, האוכל שאני בוחר כדי להנות ממנו (כי לאכול זה כל דבר שהוא מספיק טעים כדי לאכול... "לטעמי" זה כדי להנות)

אז להגיד על מישהי שהמראה שלה הוא לא לטעמי זה נשמע כמו מישהו שהמטרה שלו היא ליהנות מהמראה, והוא פיתח טעם מסוים אחרי הרבה זמן שהוא נהנה מהמראה ויש מראה שהוא נהנה במיוחד... מאד לא מכבד.

לא מסכימה בכללחיות צבעונית
אני מאמינה שנבראנו עם העדפות לטעמים שונות. גם מול בני אדם
הרבה פעמים זה בכלל לא קשור ליופי

ולהגיד מכוערת זה מזעזע בעיניי
אני מניח שהשפה שלנו שונהultracrepidam

ולביטויים עם משמעות והקשר בשפה שלי יש משמעות אחרת והקשר אחר בשפה שלך. הבעתי את התחושות שלי.

ברור שלהגיד על מישהי שהיא מכוערת זה מעליב, כי זה להגיד שהיא מאד גרועה בתחום שכנראה חשוב לה להיות טובה בו. אבל זה עדיין ציון של עובדה. הרי יש אנשים יפים יותר ופחות, אובייקטיבית ובוודאי סובייקטיבית

איך זאת יכולה להיות עובדהחיות צבעונית
אם בעיני אחרים היא יכולה להיראות בסדר או אפילו נאה במידה מסויימת?
נתקלתי בכל כך הרבה מקרים שהיו דעות שונות ואפילו הפוכות, לא מבינה איך אפשר להגיד שזאת עובדה.

אוקיי, תיאור מציאותultracrepidam

ובטח כל אשה רוצה להאמין שזה שהיא יפה זאת עובדה מוחלטת...

ואו מעניין מה שאמרתהפי
המחשבה של מה שכתבת מאוד רגישה ומהממת בעיני
אבל זה לחלוטין לא מה שהתכוונתי אליו..
אני התכוונתי שהוא ספציפית לא מתחבר למראה כמו שהוא לא יכול להתחבר לאופי אחד לאחד אותו דבר(:
ולהגיד 'לא אוהב את המראה'-והוא ישמיענו
לא מגיע למקום כזה?
לא נראה לי..ultracrepidam

הרי אתה רואה את המראה שלה....

ואתה יכול לאהוב אותו או לא.

בסדר. אז אותו דבר-והוא ישמיענו
המראה לא לטעמי, לא? מבין כל הדברים- לא התחברתי למראה.

בכל מקרה אם הכל נפלא וזה המדד היחיד זה מעיד שמה שמעניין אותנו מאוד זה המראה החיצוני..
התייחסתי לעצם המינוח של "טעם", ויותר מזה "לטעמי"ultracrepidam

ברור שיכולה להיות לי דעה לגבי כל דבר, גם אם הוא לא מרכזי.

אבל להגיד על משהו שהוא "לא לטעמי" נשמע לי ממש כאילו זאת המטרה של הדבר, וכאילו אני מפתח טעם לזה, שזה לא משהו שקורה אוטומטית. כמו טעם במוזיקה - להגיד "ני לא אוהב מוזיקה __" כל אחד יכול להגיד. אבל לומר שיש לי טעם במוזיקה, זה אומר שאני "מבין" בזה. ולהגיד את זה על מראה של בני אדם....

אהה מסכים.והוא ישמיענו
המינוח עצמו לא הכי עדין, אע''פ שכיום זה מטבע לשון.
אבל תכל'ס- התוכן אותו תוכן.
מסכים שצריך להתנסח בלשון עדינה. אבל אני חושב שצריכה גם להיות התאמה בין התוכן לבין הניסוח... אחרת זה סתם פוליטיקלי קורקט, או: 'אחת בפה ואחת בלב'.
המינוח מבטא יחס...ultracrepidam

מי שאצלו זה גם יחס ולא רק מינוח, יש לי בעיה עם צורת ההתייחסות שלו ולא רק עם המינוח שלו

ומי שזה היחס שלו ורק מתנסח עדין יותר, אז לפחות הוא יודע שהיחס שלו הוא בעייתי, אבל גם מצבו לא מזהיר בעיני

ברור! אין ספקוהוא ישמיענו
רק אני טוען דבר פשוט:
היחס שלנו לאחרים צריך להיות גם מהצד החיצוני וגם מהצד הפנימי. ואם הצד החיצוני- כלומר זה שיוצא החוצה, שמתבטא בדיבור- הוא יחס מכבד, אבל הצד הפנימי- כלומר עצם הענין שאני כל כך מחשיב את המראה הרבה יותר ממידות ודברים אחרים הרבה יותר מהותיים-

יש לי פה סתירה בעייתית. ומבחינה מסויימת זו קצת צביעות לעניות דעתי.
ברור, לקחתי את הדוגמה הקיצוניתultracrepidam

זאת בדיוק הבעיה של שמות קוד - אם אתה מתבייש לומר את האמת, לך תדע כמה האמת גרועה.

יכולת לציין שהיא כן מוצאת חן בעיניך אבל המראה שלה פחות.

במקרה כזה לדעתי כדאי מאד להמשיך, כי מציאת חן של מראה זה דבר מאד גמיש

אז על זה אתה רוצה לחתוך??והוא ישמיענו
השתגעת??
עם מידות כאלה טובות וכל הבעיה שהמראה החיצוני שלה מבחינתך בסדר אבל לא שיא גינס?

תמחל לי נשמע לי הזיה
איך הבנת שהמראה בסדר אבל לא שיא גינס?מבקש אמונה

זה לא מה שאמרתי אחי היקר. 

בהתחלה אמרתי שלא נעים לי להסתכל עליה.

כתבת כאן-והוא ישמיענו
"כי היא לא מ-מ-ש מכוערת. כי יש בה גם דברים יפים במראה רק יש מה שמפריע לי. אז היא איפשהו באמצע"
ואז הוספת:

"אולי אני יכול להגיד שהיא קצת מכוערת בעיני"

איפשהו באמצע זה לא עילה לחתוך. גם 'קצת' מכוערת.. תשמע, אחרי מה שכתבת על הבחורה זב באמת נשמע לי מוזר לא להמשיך.
ואם אני מבין נכון זה היה דייט ראשון? (ככה הבנתי מהתגובות שלך לעיל)
נו... אז זה קצת מכוערת בעינימבקש אמונה

לא אמרתי שהיא בסדר.

בקיצור, זאת לא אחת שאתה אומר "הכל אצלה בסדר, אבל זה לא המראה שאני אוהב"

אלא היה לי קצת לא נעים להסתכל.

כן זה פגישה ראשונה.

אז לפגישה ראשונה זה מספיק לגמרי...והוא ישמיענו
למה שתתחבר כבר בפגישה ראשונה למראה? אף אחד לא ככה. רק בסרטים זה ככה..
ואם כבר בפגישה ראשונה ראית את הקומה הרוחנית שלה במידות טובות- רני לא מבין בכלל על מה ההתלבטות..
שלא נעים לי להסתכל? אתה בטוח?מבקש אמונה

שמעת על מישהו שזה קרה לו והשתנה? אני אשמח לשמוע..

שמע, יש כאלה שהתחברתי למראה בפגישה ראשונה

אמנם בתחילת הפגישה ממש היה נראה לי מראה מוזר, כי הראש זוכר את היופי שהוא אוהב ועושה השוואות

אבל אחרי 20 -30 דקות כבר אהבתי את המראה. 

כן. שמעתי על מלא כאלהוהוא ישמיענו
אבל אתה צריך גם להחליט אם המראה מאוד לא נוח לך או 'קצת'. כי הניסוחים שלך מעורפלים קצת..

אם אתה לא מסוגל בשום פנים ואופן, וזה מפריע לך ויפריע לך לאהוב בהמשך- לא אומר לך להמשיך.
אבל מדבריך לא לגמרי נשמע שזה המצב
ניסוח זה לא הצד החזק שלי מצטער חחמבקש אמונה

אבל לפחות אתכם אני מבין (אם הניסוח שלכם כן קולע יותר, נראה לי שכן)

בסדר תודה על התגובה אחי

מאד מובן. אלה תחושות שקשה לתרגם למיליםultracrepidam

אבל באמת בסופו של דבר קשה להבין בדיוק עד כמה מדובר במצב בעייתי מבחינתך...

מקווה שתחליט החלטות נכונות

אני במקומך הייתי אומר ללכת על זה בכל הכח, והמראה יסתדר. אבל זה אני, ומדובר כאן עליך

אוקיי. שיהיה בהצלחה!והוא ישמיענו
יש כאלה שהמראה יותרחיות צבעונית
אישיו מבחינתם מאשר אצל אחרים וזה בסדר גמור. דייטים לא צריכים להיות מאבק עם עצמנו
כמובן שכדאי שתמיד נהיה בבירור עם עצמנו ועם הרצונות שלנו, מה נכון לנו ומה סתם מעכב אותנו אבל אם משהו ממש מפריע לנו, לדעתי לא צריך להדחיק את זה
אני בגישה שכדי להמשיך לדייט נוסף צריך שיהיה נעים (ואפילו כייף) ונשיאת חן.
תודה על התגובה.מבקש אמונה

באמת זה קשה לי ככה שהדייטים הופכים למלחמה פנימית, 

ואני אחד שבאמת מנסה להתנתק ולמצוא טוב במי שמולי בלי השוואות.

אבל מצד שני אם יש משהו שמפריע, מאד קשה לי להתעלם וזה יאכל אותי בהמשך - אני יודע את זה.

אז גם את דעתך אני לוקח בחשבון. 

נכון.והוא ישמיענו
אבל אני חושב שלא נכנסים למשהו מסויים לפני בירור קודם לכן.
והבירור שצריך לעשות לפני שנכנסים לדייטים זה עבודת המידות בסיסית, ולברר את הרצונות בצורה נכונה.
הבעיות קורות אחרי שהאדם נכנס בלי עבודה לפני, ורק בגלל רצון להתחתן.

יש סדר עדיפויות. יש איזונים, והכל חשוב- גם מידות, גם מראה, וכו' וכו'. אבל אדם שמראה יותר מעניין אותו ממידות טובות עד כדי להכריע על פי זה- במקרה שזה לא מאוד מאוד קיצוני (אני מתנסח ככה- אבל זה לא מכוון כלפי הפותח בכלל)- הסדר עדיפויות שלו לעניות דעתי לא מושפע מתורה בעיקר. יכול להיות שהוא לא מודע לזה, אני משער שרוב מוחלט לא מודעים, כי כולנו רוצים לעשות את רצון ה'- אבל אני חושב שאנחנו כמעט כולנו מושפעים מתרבות מערבית שצריך לנקות. גם אני כמובן. אני לא מעל אף אחד ולא כלום..

אדם שיותר חשוב לו משהו מסויים- זה לא סתם. זה כי המחשבה שלו מעוצבת בצורה מסויימת. אז שיברר עם עצמו למה זה כל כך חשוב לו. לחתונה כמובן, ולחיים שאחרי.
אני יכולה להבין מאיפה מגיעה המחשבה הזאתחיות צבעונית
אבל שתדע לך שבאמת באמת היא שיפוטית ולא נכונה. מי מאתנו יודע מה באמת רצון ה' מאיתנו? יש רצון כללי מכל אדם, נכון, אבל יש רצון נוסף מכל אדם באופן מיוחד. לא סתם כל אחד נברא אחרת עד לדקויות משוגעות באינספור תחומים וניואנסים.
לי יש אישיו ממש חזק עם מראה, ובמשך המון זמן ניסיתי להילחם בזה כי הרגשתי ש''זה לא רצון התורה, זה לא רצון ה', זה משהו גשמי'' וכו וכו. אפילו הייתי מתפללת על זה שלא ארגיש ככה, שאפגש וזה לא יהיה ככה חזק אצלי. לא רציתי את זה.. עשיתי על זה התבוננויות ועבודה ומה לא.
מיותר לציין שזה לא עבד בשום צורה. זה רק הגביר את התסכול.
רק כשקיבלתי את זה בעצמי, שכן ככה ה' ברא אותי ויש לזה סיבה ונתתי לעצמי להיות ולזרום עם אותם רצונות ובעצם לזרום עם מה שה' מזרים בתוכי נוצרו שם שלום וקבלה, ויכולת להתחבר ממקום הרבה יותר עמוק.

אנשים לוקחים יופי ישר לחיצוניות. יש שם משהו שקשור מאד לתנועה פנימית
הקב''ה ברא את העולם גם בחן ואחד הרצונות שלו הוא שהחן הזה יצא לפועל. כדי שהוא באמת יצא לפועל מישהו צריך 'להינות' מזה. (לא ברמה הגשמית רק כמובן)
מסכיםultracrepidam

אם מראה מפריע, העובדה שזה "חיצוניות" לא אמורה לגרום לנו להתעלם מזה.

שמעתי פעם אדם חכם שאמר "מפריע לך משהו לגבי הבחורה. אתה חושב שזאת סיבה טפשית. אבל זה מי שאתה".

הצד השני הוא לא שפן נסיונות של עבודת המידות שלנו.

וכמובן זה לא תמיד חיצוני, הרבה פעמים יש משהו עמוק יותר (וזה לא כל כך משנה מה זה, מה שמשנה זה שזה קיים).

לא כתבתי להתעלם.והוא ישמיענו
אני אף פעם לא כותב להתעלם,
אני תמיד גם אומר שמראה וחיצוניות זה חשוב.

אבל השאלה מה אתה מגדיר כ'שפן ניסיונות'.. על כל מראה לא הוליווד אתה אומר את זה? (בכלל כל עצם הבעיה זה שאנחנו מגדירים מראה ע''פ הוליווד..)
או רק במצבי קיצון.. ומתי זה מצבי קיצון, באיזו תדירות זה קורה..
שאלות שכדאי לשאול
קנה המידה הוא לא אובייקטיביultracrepidam

אם יש מישהו שלא מסוגל להתחבר למישהי שהגובה שלה פחות משני מטר, כי זה לא מספיק נשי בעיניו, אז הייתי אומר לו שילך לטיפול רציני, אבל לשכנע אותו שזאת עצת היצר זה לא פתרון.

לא יודע מה הקריטריונים של @מבקש אמונה, ולא ממש משנה לי. אלה הקריטריונים שלו והוא זה שצריך להתמודד איתם. אבל האמירה "זאת סתם עצת היצר" היא לא נכונה, כי זה היצר שיש לו. הוא לא יכול ואסור לו להתעלם ממנו. שיזמין את היצר לשבת על כוס קפה, יסביר ליצר שהוא מפריע לו עם עצות גרועות, אבל כל עוד העצות משכנעות אותו, שלא יתכחש להן

מחילה.והוא ישמיענו
קודם כל אני אשוב ואדגיש כמו מקודם שלא דיברתי כנגד פותח השרשור.

בכל אופן. יש יצרים שצריך לטפל בהם לפני שנפגשים עם בנות.
כי אז זה פשוט לגרום להם עוול.

מי שיודע שהוא פוסל על כל שטות מפני שהוא לא עובד על המחשבה שלו-
אני חושב שהוא לא אמור להיפגש. ומי שטרח בערב שבת יאכל בשבת.
ומי שלא- גורם להרבה בנות להיפגע בגלל השטויות שלו שהיה צריך לעבוד עליהם.
וכן, לפסול על מראה זה הדבר שהכי פוגע בבנות. כי זה באמת נורא שטחי לרוב, בטח לבת שהיא חושבת שיש לה מראה סביר.

בקיצור. הטענה שלי היא לעבוד על להרחיב את כלי הקיבול שלי בענין כמה שיותר.
לא אמרתי להיות מלאך. אבל כן לעבוד על זה.

חבל שמראה זה הנושא מספר אחד לפסילות כיום,
הרבה יותר מאשר על מידה לא טובה כזאת או אחרת.
^^^^^^^ברוקולי

תקשיבו לדברי הטעם שהוא כותב 

צודק.תיק
דווקא חושבת שבנות ישמחו להיפסל ע"י מי שיש לו שטויות בראש.
כן.והוא ישמיענו
אבל אם זאת האוירה בציבור בכללי,
אני לא חושב שזה אמור כל כך לשמח.

(ובדיוק כי זה לא משמח אותי לכן אני כותב.)
אז פה את מאזנת לצד השני. אני מסכים לגמריוהוא ישמיענו
אבל זה לא סותר בכלל.
כל מה שה' ברא הוא ברא לכבודו,
לכל דבר יש משמעות גדולה מאוד.
אבל האם אותה משמעות בדיוק?

לא.
גם לצד החיצוני יש משמעות ענקית. אבל ביחס לצד הפנימי- היא קטנה יחסית.
ואם שמים אותה במוקד אנחנו בבעיה.

כל מה שכתבתי זה ביחס של אדם למראה של מדוייטת, והחשיבות המוגזמת שהוא נותן לזה בשביל להתחתן על פני מידות טובות (לתחושתי, בציבור שלנו מראה וכימיה וכישרון וכדומה תופסים הרבה יותר מקום מאשר מידות טובות.. בדיוק הפוך מרצון ה'). את מדברת על היחס של האדם למראה שה' נתן לו- היחס צריך להיות כזה שהוא מודה לה' על המתנה שהוא נתן, יופי שייך בודאי למדריגה רוחנית והחוץ הוא לבוש של הפנימיות.

סך הכל לבוש.
אז הלבוש צריך להיות מכובד אבל הוא רק לבוש. לא העיקר, לא המרכז. עם זאת האדם צריך לשמוח בזה כי ה' נתן לו את המתנה הזאת.

עבודת ה' זה לשים הכל ביחס הנכון.
לא חושבת שהוא דיברחיות צבעונית
על המראה החיצוני כדבר העיקרי. בסהכ תיאר שזה מפריע לו
יש כאלה שלא יחשבו ''וואי איזה בחורה יפה'' ובכל זאת לא יפריע להם להמשיך כי מבחינת הנפש שלהם יש פחות עניין סביב הדבר הזה.
נראה לי אפשר להסכים שצריך לזכור שזה חשוב אבל לא עיקר ומנגד היחס לא יהיה שווה אצל כל אדם (גם אם כולם יראי שמים ומחוברים לרצון ה')
אני כבר כתבתי שזה לא מופנה לפותח השרשורוהוא ישמיענו
הגבתי לתגובה שלך אליי..

זה מה שכתבתי:

"אבל אדם שמראה יותר מעניין אותו ממידות טובות עד כדי להכריע על פי זה- במקרה שזה לא מאוד מאוד קיצוני *(אני מתנסח ככה- אבל זה לא מכוון כלפי הפותח בכלל)*- הסדר עדיפויות שלו לעניות דעתי לא מושפע מתורה בעיקר. "
התחברתי למה שכתבתצהרים
חוויתי דברים דומים. תודה!
האמת שאני חושב שהביטוי מציאת חן דווקא מתאיםצהרים
כי הרבה בנות שהכרתי נראות ממש סבבה ולא מכוערות, פשוט *אני* לא התחברתי למראה. אין כאן אמירה עליהן, יש אמירה עליי
בדיוק. יש עניין של סגנון שמתחברים אליו יותר או פחותנוגע, לא נוגע
יש בנות שהן לא הסגנון שלי וזה לא סותר שאני באמת חושב שהן יפות או אפילו ממש יפות. לי פשוט יש סגנונות מראה אחרים שמרגשים ומושכים אותי
אצלי זה פחות מזהמבקש אמונה

אני לא חושב שבמקרה כזה שייך להמשיך אא"כ אתה חושב שיש סיכוינוגע, לא נוגע
כלשהו. אולי תיתן עוד צ'אנס אבל בלי לבדוק כל הזמן אם אתה מתחבר אלא לזרום ולא לחשוב על זה ולראות בסוף אם משהו בלב השתנה.

ובהערת אגב אם מותר..
ממש צורם בעיניי שאנשים משתמשים במילה מכוער או מכוערת. אפשר להגיד לא סגנון המראה שאני מתחבר אליו.
נגיד אדם מסויים שהוא יפה. זה הישג שלו? הוא הגיע לזה לבד? לא. זה מתנת שמיים.
אז מי אנחנו שנחלק ציונים ונגיד שאנשים מכוערים?
גם אנחנו לא עפות עליכםתיק
בהתחלה, לפחות ב90% מהמקרים..
זה חייב לבוא בדייט ראשון?
לקחת את זה אישית הא מבקש אמונה

יש מכוערים ויש יפים בכל מגדר...זה לא קבוצה, לא שייך פה "אתם, עליכם" וכדומה

לגבי השאלה, לא יודע. הלואי והייתי יודע.

ממש לא. בחיי..תיק
אני לא סובלת מפסילות כמעט בכלל ברוך ה'
ולדעתי זה לרוב גם לא קשור למראה חיצוני אבל שיהיה..
שיתפתי בחוויה שלי
אוקיי, יפה לך. אז לא הבנתי מה המסר אשמח להסברמבקש אמונה

שאולי אפשר לתת צ'אנס ולראות?תיק
או שלא?
איך שאתה מכיר את עצמך.

מרחמת על הבחורה ששולחת הודעות וזה.. לא מקנאה בה. בבקשה תענה לה מהר.
אולי..האמת שזה בערך התיכנוןמבקש אמונה

חשבתי להיפגש שוב לתת הזדמנות (לעצמי בעיקר) כי היא בחורה מקסימה.

היא אוהבת לדבר בוואצאפ ואנחנו משוחחים. אני כמובן עונה לה.. 

אם כי בגלל שזה בנאדם אני מפחד לטעת בה תקווה ואח"כ לפגוע. זה לא קל 

לפעמים היחס למראה יכול להשתנותפריקה2
תוך כדי הקשר.
אם לא מדובר בסלידה קשה, יכול להיות שתוך כמה פגישות ייראה לך אחרת.
אוקי, תעשה מה שטוב ומתאים לךתיק
רק ככה יכול להיות לה טוב לכאן או לכאן.
בהצלחה.

נ.ב
הייתי צריכה לכתוב בתגובה הראשונה "מזדהה" פחות בלאגניסטי
תודה מבקש אמונה

לגבי הנ.ב.

בקטנה קורץ

צריך לשים את החששות מנתינת תקווה בצדפריקה2
הרי גם קשר רציני מאוד יכול להיות שייפול ברגע האחרון. יש צדדים לא קלים בתחום הזה אבל אי אפשר להימנע שמא תפגע כי אז אי אפשר לתת הזדמנות לקשר רציני.

אם תרגיש בנוח אתה יכול להגיד לה שאתה כרגע לא בטוח בקשר אבל אתה כן רוצה לתת לזה הזדמנות כי אתה מעריך אותה.
צודקת. תודה על התגובה.מבקש אמונה

אבל הלואי שאני אפגוש מישהי עם אותן מידות

רק שהמראה ישר ימצא חן בעיני בלי כל הבלאגן הזה. 

חושב שבקטע הזה יש הבדל בין גברים לנשיםקוד אבל פתוח
יכול להיותפריקה2
אבל לא בטוחה שלגמרי. @פשוט אני.. אמר פעם משהו שיוצא ממנו את מה שאני כתבתי.

נראה לי שגם אצל בנים - התאהבות בבן אדם (במי שהוא) יכולה להשפיע על משיכה.

ואפילו בלי קשר לזה,כשמכירים מישהו מתרגלים למראה שלו. אני מניחה שיכול להיות שיש דברים שחשבת שהם מוזרים במראה אצל אנשים שרק הכרת וזה השתנה לך.
אז זה אחרת, נכון, אבל זה גם דומה.

ואני די בטוחה שגם אצל גברים אהבה יכולה להשפיע על משיכה ואהבת המראה של בת הזוג. (אלא שגם להיפך יכול לקרות - להימשך בגלל המראה, גם כשלא מכירים).
אני חושבת שאני אפילו מכירה מקרה כזה מקרוב .

בסוף תעשה מה שאתה רוצה. אבל על סמך פגישה - שתיים לדעת שהמראה לא מוצא חן ולא ימצא חן, זה לא נראה לי הגיוני ונראה לי חבל.

אם אין לקשר פוטנציאל עצום סבבה אבל אם יכול להיות שהיא תהיה לדעתך האדם המקסים בעולם, אז על בפגישה ראשונה היו כמה דברים במראה שלה שלא מצאו חן בעיני זה חבל ממש ממש לפסול.

אם אתה מתלבט תתייעץ עם חבר'ה נשואים.
אני חושבצהרים
שאי אפשר להשליך מסתם אנשים שאחרי היכרות איתם יש התרגלות למראה. אף אחד לא מסתכל על הסביבה שלו במבט של מראה חיצוני כי זה ממש לא רלוונטי. לעומת זאת, לגבי מציאת בן/בת זוג המבט הוא שונה לחלוטין
ובכל זאתפריקה2
אני חושבת שזה כן משפיע - הזמן על תפיסת המראה ועוד יותר כשמכירים מישהו ומעריכים ואוהבים והוא יקר לך. ואני יודעת על יותר ממראה אחד שעם התחזקות הקשר הייתה יותר אהבה של המראה החיצוני, גם אצל גברים.
יכול להיות שזה לא יקרה ואם כן לא נכון להתארס כנראה, אבל בהחלט יכול להיות שכן יקרה.

אני נשואה ב"ה באושר ואני אומרת את הדברים גם מהניסיון שלי לגבי שנינו.
רק מנסה לעזור.
חותם על כל מילה פשוט אני..
זה ממש מתוך ניסיון אישי שלי.
אתה חושבצהרים
שניתן להשליך מהמקרה שלך לשאר האנשים? כי הסיפור שלך הרבה יותר מורכב, לא?
לא כל דבר קשור לסיפור המיוחד שלי...פשוט אני..
הרבה אנשים נמשכים לאנשים שלא היו יפים בעיניהם בעבר, בזכות זה שהם פיתחו כלפיהם רגשות רומנטיים.

ד''ר גלן הלר, מרצה לפסיכולוגיה באוניברסיטת ניו יורק, הוציא ספר בדיוק על הנושא הזה של משיכה מינית.

הוא טוען שאנחנו יכולים להימשך למישהו ברגע שפגשנו אותו, אפילו אם אנחנו כלל לא מעוניינים בכך (למשל סתם אדם יפה שמתיישב ליידנו באוטובוס), ולפעמים המשיכה תתגנב בהמשך, עם העמקת הקשר והמשיכה הרומנטית.

זה יותר נפוץ אם האדם השני הוא אכן יפה, רק לא מתאים לטעם האישי שלי, אבל זה יכול לקרות גם אם האדם השני הוא מכוער בעיניי.

ברגע שאתה מבין שזו בחורה נפלאה, שיכול להיות לך טוב בחברתה, והמוח שלך מפריש הורמונים מסוימים כשאתה בקרבתה (למשל ההורמונים שעושים ''פרפרים'' בבטן), אז גם המשיכה המינית עשויה להצטרף לחגיגה, ואז אותה בחורה תהיה הכי יפה בעיניך.

הבעיה היא שלפעמים המראה החיצוני כל כך בעייתי (באופן אובייקטיבי או סובייקטיבי), עד שזה עוצר אותך מלהתקרב נפשית לבחורה, ואז כמובן לא יהיו הורמונים ולא תהיה משיכה.

https://www.amazon.com/Mating-Intelligence-Unleashed-Role-Dating/dp/0195396855
זה העניין!עינב66
באסה שהמראה ככ יכול לתקוע אותנו, למרות שיש שם פוטנציאל.
כי מה נעשה זה הדבר הראשון שפוגשים בו עוד לפני שמכירים את מכלול האישיות ומה הוא עושה לי.
כמה זה קשה יאללה ואני מרגישה כמה אפשר לפספס בגלל זה.
את צודקת, זה מאוד קשהפשוט אני..
לדעתי,
אם הצד השני ממש מכוער בעייני הצד הראשון, אין טעם להמשיך ולנסות לפתח משיכה.
אך אם הצד השני כן יפה באופן כללי רק לא קולע לטעמי (נניח לא בצבע החביב עלי, או לא במשקל שאני אוהב, או שיש אף שמפריע לי מאוד וכו'), וכל השאר מתאים - אז שווה להמשיך לנסות.
כי אז פחות סביר שהמחסור במשיכה ימנע ממני את האפשרות להכיר באופן טוב יותר, וכמו שכתבתי קודם - עם ההיכרות ואהבת האופי, יכולה להופיע גם המשיכה.
לכן כדאי להתסכל על פגישה כ"אני בא להכיר אדם"נוגע, לא נוגע
ולא כ"אני בא להכיר מועמד".
אם מצליחים להחדיר את צורת ההסתכלות הזאת לראש הכל קל יותר.
יפה כתבתפשוט אני..
להרבה אנשים הגישה הזאת טובהultracrepidam

בעיני זה להיפך.

אם אני "בא להכיר בן אדם" - אז הדרך הכי טובה זה לשבת בקצה של השולחן בזמן שהיא יושבת עם חברות שלה, ולשתות קפה בשקט ולהקשיב.

אם אני בא להכיר מישהי במסגרת קשר, אז אכפת לי ממנה ואני דואג לה ואני משתדל לשים לב לנקודות החיוביות, ועוד יותר מזה - לשים דגש על הצדדים החיוביים (אני לא רוצה להתחיל את הקשר מתוך התמקדות על הדברים השליליים, נכון?)

אני חושבת שלפעמים אנחנו יכוליםפריקה2
להתגבר על זה
צריך לעשות מאמץ לא להתרכז בזה ופשוט להיות. לתת לזה פחות משקל.

לבוא להכיר, להתעניין, להיפתח.

וכמו שכתב נוגע, לא נוגע
שורה תחתונהמבקש אמונה

מה הגדר של לפעמים? מתי?

מה שכתבת "לעשות מאמץ לא להתרכז בזה ופשוט להיות. לתת לזה פחות משקל."

אני עושה את זה כל פגישה!! 

וכמה זמן אפשר לתת לזה הזדמנות?

שתי פגישות? ארבע? עשר?  איפה הגבול?

הרי גם למרוח בנאדם זה לא נעים...

לדעתי זה לא למרוח בן אדםפריקה2
זה לא שאתה די בטוח שלא. לפי מה שכתבת, יש בך רצון שזה יצליח

אגב, אם את מרגיש תקוע בגלל זה אחרי כמה פגישות ומרגיש שמצד שני התחברת ואתה רואה פוטנציאל גדול הייתי ממליצה ללכת לייעוץ, לפעמים מצליחים לעזור לשחרר חסמים...

לדעתי לפחות 4 פגישות. שתהיה לך הזדמנות להתחבר אליה, להרגיש משהו משמעותי בקשר.
סבבה. אבל לגבי הייעוץמבקש אמונה

אני לא חושב שיועץ יכול לייעץ לי לאהוב מראה שאני לא אוהב ופתאום.. פופ! אני אוהב אותו.

זה לא חסמים, אני פשוט לא אוהב את המראה.

לא יודעת מה לומרפריקה2
אני חשבתי שזה חסם כי אולי מה שמפריע לך במראה יוכל לא להפריע לך בעתיד. ולכן יעוץ יוכל לעזור לשחרר את המקום הזה.

לי היו דברים שלא אהבתי וזה עבר עם התבססות הקשר. אבל אני לא יכולה להבטיח כלום.
צריך עיון...מבקש אמונה

תודה על התגובה

חתיכת סוגיהעינב66
בהצלחהפריקה2אחרונה
יואו אני גם בסרט הזה עכשיועינב66
בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

אני כל הזמן מבקשת מבעלי שיקפיד על שיעורי תורהאורין

לא רואה בעיה בכך

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עליאחרונה

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶם

חן חןאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב באב תשפ"ו 22:59

אני לא בוחר את כל התמונות שמועברים לראשי אבל ספציפית זו בחרתי.

הפרש הגילאים לא באמת משנהאנונימי17

העיקר זה הגיל שלה, אולי לא מתאים לך מישהי בת 19 אבל אני חושב שהפרש הגילאים הוא משהו שלא תייחסו לו חשיבות כשתמשיכו בקשר.

השאלה שלך כאן מעוררת בי שאלההמגיד מרשש

האם אתה מספיק בוגר לקשר זוגי.

אסביר: שאלות כאלו לא מבררים אצל ההמון.

שאלות כאלו שואלים אצל אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם.

בפורומים כאלו תקבל מגוון תשובות, ויכול להיות אפילו שמישהו יענה לך שהשאלה שלך מעידה על זה שאתה לא מספיק בוגר.

והוא בכלל לא מכיר אותך...

השאלה היא בסך־הכל אילו דברים אפשר לשאולחתול זמני

כדי לדעת שהיא בוגרת. אני מניח שלרוב הבנים הדתיים אין ניסיון עשיר מדי בדייטים בשלב הזה במיוחד לא בעניינים יותר נישתיםי.

לכן לא כזה נורא לשאול.

אתה רציני??אביבייי

3 שנתונים זה קלאסי

אני חושב שאפשר לחלק לג' חלקיםחתול זמניאחרונה

א' מה זה בדיוק בגרות בשבילך, מהבחינה שאתה מחפש? להיות סגורה על עצמה? מודעות כלכלית? יכולת לקחת אחריות? לא מפחדת מעבודה / מטלות? בגרות רגשית? חוסן נפשי? רצון להתבסס? יציבות? ברגע שזה יותר מוגדר / מפורק לגורמים יותר קל לבדוק.

ב' עד־כמה הגורמים הספציפיים חשובים לך, נניח אם היא בן־אדם מאוד יציב ובוגר רגשית אבל לא כזה סגורה על עצמה מבחינת לימודים כרגע ועדיין צריכה לחשוב, קריטי? או: אם היא פחות מבינה בפיננסים ויותר בקטע שאתה תנהל את החלק הזה, אבל כן יש לה כיוון ברור במה לעסוק? וכן הלאה וכן הלאה.

ג' ברמה הפרקטית מן־סתם יש דברים שאפשר לברר אצל אנשים (אדם צ'יל? או חרדתי ברמות? אחראית מעשית או קצת חולמנית כזאתי? חולמת על משפחה חתונה וילדים או עדיין רוצה להסתובב ולשוטט ברחבי דרום אמריקה? עושה דברים בבית או מחכה שמשהו יקרה?) ויש דברים שאפשר לברר איתה תוך־כדי תנועה (מה רוצה ללמוד/לעבוד? יותר מעניין אותה טיולים או השקעות ב-S&P500 או איך שלא קוראים לזה?)

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

אולי יעניין אותך