להבדיל ממה שהציעו קודם, שתלך למישהו שיעזור... נכון, זה מועיל, אבל לדעתי יש דרכים טובות יותר.
בעבר היה לי:
חרדה, דיכאון, סדיזם... ועוד כמה דברים שלא בהכרח קשורים אבל הקשו את החיים.
והבנתי, שהבעיה היא לא שיש לי חרדות או לחצים שונים, אלא שדחפו לך ולי למוח שככה אנחנו.
אני אסביר בקצרה מאוד:
העולם היום בכל הסרטים והמודרנה מראה איזה דמויות אתה יכול להיות, ואתה אמור לבחור איזה מהם אתה רוצה, אבל אם אין דמות שמתאימה, אתה מרגיש מחוץ למעגל.
ממליץ לך לקרוא את הספר "100 סיבות להישאר בחיים", אדם בעל התקפי חרדה קשים אבל נותן אחלה מבט לחיים.
הדרך להתמודד? האמת זה פשוט.
דבר ראשון אם כמה שזה מוזר: כושר, ריצות במיוחד, דברים שממריצים את הדם, אם יהיה לך דופק איטי, גם כשאתה אמור להרגיש פחד המוח במקום זה יפריש אנדרנלין למוח שיגרמו פשוט לעולם להאט טיפה, ואתה תסתדר...
דבר שני השלמה עצמית, אנחנו נוטים לחשוב שאנשים חושבים בדיוק כמונו, ולכן אם אנחנו חושבים שאנחנו לא בסדר, אז אנחנו נחשוב שכולם חושבים שאנחנו לא בסדר, אתה צריך להשלים עם מי שאתה, להשלים עם זה שיש לך רצונות, *גם אם הם לא טובים*, זה לא נותן לגיטימציה לעשות משהו לא טוב, אבל אתה חייב להשלים עם זה שיש בך את הרצונות האלה וזה חלק מהחיים שלך.
דבר שלישי, מטרות קטנות וגדולות, תמצא לך מטרות קטנות בחיים שאתה חייב לעמוד בהם, כמו לבשל ארוחת בוקר, ללכת לטייל, ללמוד דף גמרא...
ובמקביל מטרות גדולות שהן רחוקות יחסית, למשל, לסיים מסכת גמרא, לדעת את כל המסלולים בצפון.
השניים האלה משפיעים אחד על השני, המטרות הקטנות נותנות ביטחון בשביל להגיע לגדולות, והגדולות נותנות רצון להתאמץ בשביל הקטנות, גם אם הם לא קשורות.
דבר רביעי ואחרון, תחביבים, תהפוך את עצמך לאדם עם נושאים, בין אם זה למידה או תאטרון, משחקי קלפים או בישול, בסוף אם יהיה לך דברים שאתה יודע לעשות אתה תרגיל שיש לך דברים יחודיים ותתחיל להתעסק בעצמך ולא באחרים.
בלי קשר, אם אתה רוצה אני יכול להדריך אותך בתהליך נפשי של שבע שלבים לחיבור עצמי שיכול להועיל לך בחיים בעניין הביטחון העצמי, אבל זה גובל לגבולות המדיטציות וכאלה, אז מוזמן אם אתה רוצה לפרטי.
והערה אחרונה, תתנסה בדברים על עצמך, תלמד להכיר את עצמך, הדברים האלו יגרמו לך לאהוב את עצמך, וממילא לקבל ביטחון עצמי עם אחרים.
בהצלחה