ברשותכם שאלה.סמארטפון
אני בת 23, יש לי אחות בת 31 ובת דודה בת 34 שתיהן דוסיות מאוד ורווקות,יש לי אחות אחרת בת 26 ובנות אחרות שהפכו מבנות אולפנא חמודות לחילוניות וכחילוניות חגגו עם בנים על ימין ועל שמאל..
כיום אחותי החילונית ועוד שתי בנות אחרות נוספות עם בני זוג וילדים,
ובעקבות לידת הילדים גם התיישבו ונהיו נורמאלית וכבר לא חוגגות עם בנים.כשאני מסתכלת על יחס הסביבה אליהן אף אחד לא זוכר להן את הימים האפלים והן אהובות וטוב להן..ואילו הרווקות המבוגרות שממה לא רואים באופק שמשו הולך להשתנות בזמן הקרוב
מכאן יוצא שהדוסיות משלמות מחיר יקר על שמירת הנגיעה שלהן ומי יודע אם לא יתברר שהמחיר היה יקר מדי .

למה לא מתירין להן להביא ילדים אפילו מחוץ לילדים?
האם זה לא חילול ה' שהצדיקות נדפקות משמירת ההלכה והחילוניות רק מרוויחות, לא רק מרוויחות מסתכלים עליהן גם בהערכה בקטע של תראו מאיפה לאיפה הן הגיעו רק בגלל שנהיו קצת נורמליות.
אני לא רוצה להידפק ולצאת דוסית תמימה שבסוף החיים יתאכזרו אליה.
תחשבו על זה: לחילוניות יש ילדים לגדל, בני זוג,אור ושמחה ילדים שיגידו קדיש עליהן אחרי 120שנה והרווקות אם לא יתחתנו וילדו ילדים כלום גורנישט.

איפה הצדק?
מישו?
משו?
לא נמנעים מנגיעה כדי שהסביבה תכבד ותעריךקוד אבל פתוח
שאלה נפלאהסוג'וק

הבעיה איננה שמירת נגיעה, אלא יציאה ממה שהיה מקובל פעם אצל הדוסים וחיקוי אורח חיים חילוני, באורח לא שלם, דהיינו מריחת קשרים במשך חודשים ושנים רבות ללא הגעה לחיים יותר "נורמליים" כהגדרתך 

אכן הראש עובד הרבה בדורנו, ולא יתכן ששומרים על הגוף  ובו בזמן לא שומרים על הראש  (מדמיונות, סרטים, ואלף לילה ולילה של מריחת קשרים), כך שיוצא שכבר לא נוהגים בתמימות כמו הדוסים פעם, כמה פגישות או חודשים בודדים לפני חתונה וזהו,  ללא ערבוב רגשי הנהוג היום (בכל תחומי החיים מלבד חיים פיזיים שהם מעיקרי הזוגיות והקדושה! - מה שלא אפשרי)

וגם לא נוהגים כחילונים... ואין דרך כזאת באמצע מסתבר

אכן צריך 'לצאת מהדעת', לא דווקא במסיבות וכו, אלא ללמוד לשחרר את הראש (שזה מה שקורה שם במסיבות וכו) להבין שברוב הפעמים לא ה"שכל" שם ברקסים אלא ה"מדמה" (והוא ממש לא "שכל"), ולהבין שהחיים האמתיים יהיו שונים בחויה ואין אפשרות לדון את החיים המלאים המשותפים מתוך מציאות חסרה לא משותפת

אז האשמ זה בדוסיותסמארטפון
שלא התפשרו על קשר שפחות התאים או לא מצאו . זה מה שאתה אומר?
יצר הרע גובר אצל הצדיקיםסוג'וק

ומזה יצר הרע? 

ככתוב בגמרא "אוי לי מיצרי", אומר רש"י "מייגעני בהרהורים"

הבעיה היא מה שהולך בראש ב"פוסט פגישה" ושכחת הטוב והכיף מהווה הפגישה

לכן יעצו החכמים איך להחליט: "האם תלכו יחד לאי בודד" זו השאלה היחידה

לא הייתי מאשים מישהו פרטיHalf a man
הייתי אומר שזה בעיה של החברה.
ולכן במגזרינו (דת"ל) יש בעיות עם הקטע הזה של הזוגיות..
כי לא מתחתנים בשידוך מלא. ולא מסתובבים עם מישהי כמה שנים לפני חתונה...
(לא שאני חושב שהאופציה השניה נכונה, אבל לא חשוב)
👍👍Half a man
(אם הבנתי נכון)
לא אהבתי את תשובתךultracrepidam

אתה בונה תיאוריה ומחליט שרק בגללה לא התחתנתי. זה לא יפה. אם זה היה נכון, הייתי מוכן לקבל את זה. אבל התיאוריה שלך נשמעת מופרכת, בעשר דקות של יצירתיות הייתי יכול לבנות עוד שלוש תיאוריות כאלה ובעשר דקות נוספות לצטט עוד עשרים. אז בבקשה

מקובל. מי שמדבר אליו ידבר אליו. אין אפשרות להכלילסוג'וק

אחלה שאלהHalf a man
אבל משה רבנו שאל אותה קודם (בלי הקטע של האחיות הדודות וזה)
ברכות דף ז,א
ספר איוב עוסק בזה..
ולא חסרים מאמרים שנכתבו, ואפילו פורסמו ברשת.

ועכשיו למקרה הזה ספציפית.
"כשאני מסתכלת על יחס הסביבה אליהן אף אחד לא זוכר להן את הימים האפלים והן אהובות וטוב להן.."
אוקיי, והימים האפלים לא קיימים כי לא מסתכלים עליהם?

בדרך כלל מי שכותב פה בפורום הוא איפשהו על הרצף של אמונה בה', אז אני אתייחס גם אלייך כך.

מה עם אמת מוחלטת?
לא הבנתי, כי 'כיף' להן יותר אז?
ההלכה לא נועדה כדי שיהיה לנו כיף. (אגב, אדם שחי רוחניות, מבין שכן, זה יותר כיף לשמור הלכה)
בנושא הזה, לא רק ההלכה אומרת שיש עם זה הרבה בעיות..
הבעיות נמצאות גם במקומות היותר שטחיים

אגב, לא חסרים מקרים הפוכים, שאנשים חילוניים שחגגו לא הצליחו למצוא זוגיות והם אבודים בעולם חסר מסגרות, או כאלה שהזוגיות שלהם נשברה (כן, כתוצאה כמעט ישירה מהמתירנות)
ובנות דתיות, שמצאו מישהו, חיו איתו עד גיל 94 הקימו בית, משפחה, ילדים, נכדים, נינים וכו'

,,,,,,,,,,חידוש

אין מצב כזה שאדם מרוויח מלעשות משהו רע. צריך לקיים מצוות בלי קשר ל-אם זה יהיה לנו טוב או רע, אבל המציאות היא שזה עושה רק טוב. לא חסרים גם מקרים הפוכים, כמו שכתבו. כל אחד זוכה לחיי זוגיות ומשפחה לפי מה שטוב ומתאים לו, לפי מה שמייעדים לו משמיים. אין מצב כזה שתרוויחי מלעשות משהו נגד ההלכה.

אני לא אלך להפקיר את עצמי עכשיו זה ברורסמארטפון
אבל יש לייטים שקצת מקלים בדברים מסויימים, האמת שכולם לייטים בדברים מסויימים, אז אולי בעניין שהשפעתו מכרעת על כל חיי האדם עדיף להתלייט (המצאתי מילה הרגע) במקום בדברים אחרים,אחר כך אפשר לעשות תשובה. אני מנסה לחשוב איך אחותי יכולה לא להידפק מהחיים האלה .לעזאזל.
אתמול היה יום הולדת שני של האחיין השני של אחותי החילונית ופשוט נקרע לי הלב. העולם הזה כל כך לא הוגן. היא לא מתלוננת אף פעם על כלום, נותנת את הנשמה לכולם . הטריף אותי שהייתה ציפייה ממנה לארגן ולסדר ולעזור כי היא הרגילה את כולם..ואף אחד כמעט לא עוצר לחשוב מה אולי עובר עליה ועוד יותר מתסכל שלא רואים כלום עליה.
אופס...הָיוֹ הָיָה

לגבי השאר כבר הגבתי,

אבל המשפט הזה "אח"כ אפשר לעשות תשובה" הוא ממש ממש לא נכון - "האומר אחטא ואשוב" וכו'.

אין קשר בין הרמה הרוחנית לסטטוסאון17

ראשית, לא ראיתי הרבה חילונים שבאמת טוב להם אחרי כל ההיסטוריה שרודפת אותם מ"הניסיון רב השנים שלהם" במיוחד אצל נשים..אני מכירה המוןןןןןן סיפורים מקרוב על אקסים ובחורים שבילו עם אותן נשים לפני הנישואים והיום הם חולמות עליהם בתוך המסגרת הקיימת ועושות השוואות בלי סוף..אלו לא חיים ולהרבה נשים קשה לנתק את העבר מההווה לכן הן רק עושות לעצמן טובה שהן שומרות את הטוהר שלהן לאחד בלבד.

לדעתי את שואלת למה "צדיק ורע לו" ?
כי ככה העוה"ב שלהם יהיה מתוק יותר ובכלל כל מה שקורה לנו בחיים יש לו סיבה מגלגול זה או אחר ובאמת כואב לי לשמוע שהן כאלה צדיקות ועדיין אין מי שיהנה מהפירות האלו..

אז בעז"ה מאחלת להן למצוא את זיווגן מהר מהר עוד החודש ושיזכו לפירות המיוחלים בין כל בנות ישראל במחכות..

לא אני ולא אף אחד רוצה את ההיסטוריה רקסמארטפון
את התוצאה-
רווקה חילונית יכולה להרות מתי שהיא תרצה כל עוד היא בגיל הפוריות, דתייה לא.
לא נכון, היא תצטרך בן זוג בשביל זהפשוט אני..
בדיוק כמו דתיה
מה?Half a man
מאיפה הבאת את זה?
איך היא יכולה להרות באיזה גיל שתרצה?ענווה1

היא צריכה גבר בשביל להיכנס להריון. והיא צריכה שאותו גבר ירצה להביא אתה ילד. כלומר היא צריכה גם זוגיות רצינית, אפילו אם זה לא מוגדר כחתונה, עדיין זה יהיה לרוב קשר רציני לא פחות.

תרומת זרע...אבןגבירול

וכמה באמת עושות את זה? ומה זה שייך לשמירת נגיעה?פשוט אני..
חששתי שהיא מתכוונת לזהענווה1

דבר ראשון לדעתי זה ממש לא דבר טוב. ילד חייב להכיר את אבא שלו, ושאבא שלו יהיה נוכח בגידול שלו. אתה לא יודע כמה בעיות נגרמות מחוסר באבא. כבר יותר מפעם אחת יצא לי לשמוע מכאלה שגדלו ללא אבא, את הקושי והמשבר זהות שזה עשה להם. זה ממש עוול לילד. 

דבר שני גם חילוניות לא קופצות לעשות את זה בכל גיל. אף אחת לא רוצה להביא ככה ילד לכתחילה. לרוב הן מתחילות בתהליך בגיל מאוד מבוגר, כשכבר הן התייאשו סופית מלהתחתן. וחלק גדול מהן כבר לא מצליחות להביא ילד בגיל הזה. ככה שזה לא ממש נכון להציג כאילו חילוניות מביאות ילד מתי שהן רוצות. גם חילונית שלא מתחתנת יהיה לה קשה להביא ילד.

כן, לזה התכוונתיסמארטפון
או ילד מעוד חבר ע"י המנעות משימוש באמצעי מניעה
אין קשר בין הדבריםנוגע, לא נוגע
החילוניה לא התחתנה מוקדם יותר כי היא חילוניה והדתיה לא מתעכבת כי היא דתיה.

וזה מה שאת באמת רוצה? להתהולל וישגעו בך מתוך תאווה ולא מתוך אהבה? כל שבוע עם מישהו אחר?
את חושבת שבאמת תרגישי סיפוק אז? זה דמיון שקרי שמרמה אותך שאם מישהו נוגע בך ועושה לך נעים זה אומר שבאמת אכפת לו ממך. וזה בדיוק להיפך.

את חושבת שבחורה שהיו לה כמה חברים לפני יכולה לפתח אהבה גדולה וקשר עמוק עם בעלה רק כי היא החליטה שדי והגיע הזמן להתמסד ולהקים משפחה? את יודעת כמה השוואות בנות כאלה עושות לאלה מהעבר? את יודעת שבזמן שבעלה נוגע בה פתאום יכול לעלות בה זכרון על קשר אינטימי עם אחד מהאקסים?
ומה יקרה אחרי כמה שנים של נישואים כשהשגרה תתחיל להשפיע? מה יקרה עוד עשר שנים כשפתאום העבר יצוף והקולגה מהעבודה נראה טוב ושולח מבטים וזורק מחמאות?

וברור שאת הדתיות מעריכים הרבה יותר גם אם לא אומרים. פשוט כולם כבר יודעים שהם בסדר.
לילד המופרע שפתאום שינה התנהגות אומרים מילים טובות כי שמחים שהוא עזב את הדרך המקולקלת.

למה טוב עכשיו לחילוניה ורע לדתיה? כי לכל אחד הקב"ה נותן מסלול שונה. אבל באופן כללי, אנשים דתיים שמחים יותר וטוב להם יותר בחיים. כמעט כל מי שמכיר מקרוב חילונים שכבר לא צעירים יכול להגיד לך שיש להם הרבה ריקנות בחיים אבל הם נמצאים במעגל סגור ולא מצליחים להשתחרר ממנו.
את צריכה לרחם עליהם. לא לרצות להיות כמוהם.
לי עזרתם ,מודה לך ולמגיבים נוספים על זהסמארטפון
אבל מה עם אנשים כמו אחותי?
יש אמת מוחלטת ,מסכימה.
דמיינו רגע חיים שלמים בתור אנשים עריריים בודדים כי ההלכה לא מאפשרת ללדת ילדים בלי מסגרת של נישואין. והדייטים?כולם כשלו,חלק לא התאימו לה וחלק לא התאימו בחורים.מה זה משנה?
לא בטוח שאחותך רוצה ילדים בלי זוגיות....יעל מהדרום
לק"י

או שאת יודעת שכן?
את מכירה אישה דתייה שעושה הכל כדי להתחתןסמארטפון
שלא רוצה ילדים?
אני לא.
לגביה, לא זוכרת שדיברנו על זה בצורה מפורשת אבל היא מאוד אוהבת ילדים וילדים אוהבים אותה.

למה צריך להפסיד הכל?אין בעל זה אומר שלא צריך גם ילדים?
לא לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

בטוחה שאם היא אוהבת ילדים, היא רוצה ילדים.
השאלה אם היא רוצה ילדים בלי בן זוג, רק ילדים?
יש כאלה שכן. השאלה אם אחותך היתה רוצה.
מכירה כמה דתיות רווקות עם ילדים.מקום בעולם
עשו הרבה בירורים לפני..
וואלה?סמארטפון
סיפרו לי בעבר על רווקה דתייה שילדה מתרומת זרעסמארטפון
אחרי שלא הלך לה בפגישות והיא כבר הייתה ממש מבוגרת
אבל מכיוון שהיא עבדה המדרשה כלשהי העיפו אותה משם.
לא נשמע אמיןפשוט אני..
ולו בגלל החוק האוסר לפטר אשה בטיפולי פוריות, מתחילת הטיפולים ועד כמה חודשים אחרי חזרתה מחופשת הלידה.

וגם אם היא פוטרה לאחר מכן, אין סיכוי שזו עילת הפיטורין הרשמית, אחרת המדרשה הייתה מקבלת תביעה כזאת גדולה שהם היו חייבים למכור כמה כליות בשביל לשלם את הפיצויים.
היא אחות של הרכזת שליסמארטפון
המדרשה.. זה סיפור אמיתי לגמרי אבל התרחש לפני הרבה שנים עברו למעלה מ12-15 שנה.
לא זכיתי להכיר אותה.
הרכזת לא דיברה איתנו על זה אבל זה סיפור שרץ במדרשה.
מדובר באישה דוסית שמבינה את המורכבות מבחינה דתית במקום שבו בנות צעירות בונות את עולמן הרוחני כך שגם אם היה חוק תקף בזמנו אני בספק אם היא הייתה תובעת אותם.
תרומת זרע זו שאלה רבחופשיה לנפשי
אני לא סגורה על זה אבל יש סיכוי שיש מקומות להתיר
מעטים מאוד, רק באגף המאוד ליברלי של הציונות הדתית...אבןגבירול

הרב סתיו והרב שרלו מתירים בהרבה מקרים כך זכור לי. הרבה רבנים מאוד התנגדו לזה.

רוב הרבנים אוסרים, אולי למעט מקרים יוצאי דופן אז אי אפשר לדעת בשום מקרה 100% לגמרי וצריך לשאול.

לכן כתבתי שזו שאלת רבחופשיה לנפשי
התשובה שלי לשאלה מה עושים בפועל: מרחיבים אופציותultracrepidam

לכל אחד ואחת יש את הטווח של מי שרלוונטי אליו. זה יכול להיות גיל, מעמד משפחתי, רמה דתית, ועוד.

כל עוד הטווח הזה מספק מספיק הצעות שיכולות להתאים - מצוין.

אם אנחנו יכולים לשגע שדכנים עד שנצליח - גם טוב

ברגע שהתחושה היא שזה לא עובד, צריך להבין שאנחנו צריכים לבחור את הגרוע פחות, ולהחליט על אילו חומות אנחנו מוותרים.

ברור שזה קשה, מכיר אנשים שלא הצליחו לוותר על חומות, ובמודע החליטו ש"עדיף להישאר לבד ולא להתחתן עם ..". אבל זאת לדעתי הדרך הנכונה.

נכון, זה לא תמיד עוזר. ואחרי הכל, אם ניסיתי לצאת עם כאלה שבעיני מתאימות לי, ולא הצליח, למה שפתאום אצליח עם כאלה שלא? אבל זה לדעתי צריך להיות הכיוון. לא מצליחה - תנסי משהו אחר או מישהו אחר. לא יכול להיות שאין אף אחד בעולם שיכול להיות טוב. פשוט לא הרגשת שהוא מתאים. אז עושים מאמץ. לפעמים המאמץ גדול מדי ומוותרים, לגמרי מבין. אבל מצד שני, אם רוצים - אפשר למצוא משהו.

ילדים בלי אבא זה לא דבר טובultracrepidam

אנסח את זה קצת בקיצוניות - הרצון לילדים יכול להיות אגואיסטי ויכול להיות רצון לתת.

אשה שלא מוכנה להתפשר על בעל שקצת לא מתאים, מה היא תעשה אם הילד שלה לא יהיה חמוד מספיק?

בעיני להתחתן בתוך כוונה להתגרש אחרי שנתיים שלש אחרי שיש ילד, זאת אופציה יותר טובה ויותר נכונה מאשר ילד שלא יודע מי אבא שלו

בגלל שתכלס יש יותר בנות מבנים בעולם אז כדי שכל אשה תקבל גברסוג'וק

כמובן במידה ואשה רוצה ילדים (וזוגיות)

חייבת להיות אחת מהאפשרויות לכמות בנות בעולם:

* גבר שהיה נשוי \ אבא יהיה שוב נשוי \ אבא עם בת זוג אחרת

* פוליגמיה (פחות אפשרי כיום)

* תרומ"ז

יש עוד אפשרויות?...

קודם שייגמרו הגברים הרווקים, אחר כך נדברultracrepidam

ואם באמת זאת תהיה בעיה - שאין מספיק גברים כדי להתחתן עם כל הנשים - אני מניח שלהתיר לגבר להתחתן עם שתי נשים יהיה המהלך הכי הגיוני. זה יהיה מבנה שונה של משפחה, אבל לפחות לילד תהיה משפחת מוצא ואבא אמיתי

תאמין לי שאין מחסור בגבריםסמארטפון
יש מחסור באיכות.
היינו הך וד"לסוג'וק

תודה באמתultracrepidam

אאמין לזה אחרי שאני אתחתן

מה לעשות שהרבה בנים לא איכותייםסמארטפון
רודפים כל הזמן אחרי כל בחורה שעוברת ברחוב.
בנים פחות סובלים מהתופעה הזאת.
לא אמרתי שאין איכותיים ,רק שיש מחסור באיכותיים.
מה זה גבר איכותי?קוד אבל פתוח
בעיקר ירא שמים,אנטיליגנט, בעל מידות טובות ושיהיה לו טאקט.סמארטפון
לא מכירה המון בנים, אבל אלה שאני מכירה אכן עונים על זהחופשיה לנפשי
על הכל כולל הטקט(ברמה מסוימת כמו בני האנוש)
כמעט כל מי שאני מכיר, כזהקוד אבל פתוח
למעט היראת שמיים שרלוונטית רק לדתיים
נשמע שממש כואב לך על אחותךיעל מהדרום
לק"י

אבל לא חושבת שאת צודקת.
בכל אופן, גם אם כולם היו איכותיים להגדרתך, לא בטוח שהם היו מתאימים לאחותך.
הגדרתי כאן מה נקרא איכותי אצליסמארטפון
לא אצלה.אתם מערבבים.
תעקבי אחרי התגובות..
אולטרמשהו וסוג'וק אמרו שאין מספיק בנים בשביל הבנות ואני אמרתי שאין מחסור בבנים, יש בשפע גברים שרודפים אחרי בנות,כמויות.אם יש מחסור זה רק באיכות.. ואז הסברתי מה זה איכותי לדעתי.
קראתי מה שכתבתיעל מהדרום
לק"י

אני לא בטוחה שאת צודקת שאין מספיק כאלה.

ובכל מקרה, חוץ מנתונים יבשים והתאמה שכלית, צריך גם התאמה רגשית.
זאת הייתה תשובה לבחורים שטענוסמארטפון
שיש עודף נשים.....עד להצעה שכדי לפתור את בעיית העודף על הנשים להתפשר ולהיות אישה שנייה, שנייה אחרי גירושין או שנייה בזמן נישואין,
במילים אחרות באתי לומר שאין מחסור כמו שהם טוענים.
יש מחסור באמוןadvfb

אמון בטוב. אמון שזה אפשרי.

וכישי מחסור בזה מנסים להאשים את כל העולם ואשתו.

תרגעי, א-להים לא אשם. הגברים לא אשמים.

זה קושי אדיר ואני לא שופט אף אחד אבל חשוב להיות עם מודעות נכונה.

מה??סמארטפון
לא מבינה מה אתם רוצים.
את מתייחסת לזה שהעולם אכזרadvfb

גם בפתיחה של השרשור וגם בעצם זה שאת מציינת שיש מחסור באיכות.

זאת גישה פסימית שהיא גם לא רציונאלית.

זה אכן כואב, אבל אין מה להאשים כל מיני נתונים שהם יחסית הגיוניים.

הגיוני של אנשים כאלו או אחרים יהיה קשה יותר.

הגיוני שקשה למצוא משהו שמתאים.

זה כואב. מסכים. אבל אחרי שחשים את הכאב, כדאי לא להשליך אותו על כל העולם.

מה, החלטת לעשות לי עכשיו ניתוח אישיותי?סמארטפון
אתם יכולים להתייחס לשרשור כסוג של פריקה אחרי אירוע משפחתי שהעצים בעיני את חוסר הצדק בין מה שיש למי שחוגג איך שבא לו למי שהולך בדרך האמת.
...advfb

החיים קשים (זה נכון!) אבל הטענות שלך עצמם הם לא נכונות.

לא אמרתי שלא כדאי לך לכאוב ולפרוק וכולי... אבל למה להאשים??? למה לערוך השוואות???

בשבילך, לך זה לא יעשה טוב. יש אפשרות להשוואות? אפשר לפרוק גם בלי זה... וזה יותר עוזר.

איזה טענות לא נכונות?סמארטפון
את מי האשמתי?
העולם בהחלט יכול להיות אכזר ולא צודק.
הוא לא כזהadvfb

יש המון בנות בחברה נפרדת שמתחנות במהירות בקלות.

יש גם אחוזים מסויימים של רווקות בחברה נפרדת, אבל די בטוח שהגילאי חתונה בחברה מעורבת הרבה יותר מאוחרים.

לא אדם ספציפי, אבל זה שהעולם לא עונה לציפיות שלך. ומה לעשות העולם לא תמיד עונה לציפיות שלנו.

קיום מצוות ומעשים טובים לא נועדו כדי למלא לנו את הציפיות. אלא כדאי לעשות אותם וזהו.

אתה חושב שאני לא יודעת את כל זה?סמארטפון
את כותבת הפוךadvfb

שחברה נפרדת זה משהו שמביא תוצאות רעות, זאת לא היית הטענה שלך? תתקני אותי אם אני טועה.

לא כתבתי כלום על החברה,כתבתי על האחיות שלי.סמארטפון
דיברתי על מקרה מאוד פרטני,מגיבים אחרים דיברו על חברה.
עכשיו הבנתי, סליחהadvfb

הכל טוב.סמארטפון
זה המחסור בפלטפורמה כזו- כותבים משו ואפשר להבין את הכתוב בדרכים שונות וזה יותר אי הבנה גדולה.
אני דיי בטוח שלאקוד אבל פתוח
דווקא חברה מעוברת (לא בהכרח חילונית) מובילה לחתונות יותר בקלות.
חלק גדול מהרווקים המבוגרים שאני מכיר גדלו בסביבה נפרדת, הרבה יותר ממספרם היחסי באכלוסייה.
השאלה היא למה. הייתי חושב שזה יכול להיות קשור גם באבןגבירול

חסכים בתקשורת מול בנות ולאו דווקא בגלל חוסר בהצעות.

יכול להיותקוד אבל פתוח
ואני חושב שזה נכון, וזו בהחלט הסיבה.

רק להציג את זה, כאילו חברה נפרדת היא מושלמת, זה לא מדוייק.

בנוסף, בהחלט יש בעיה של הצעות יותר מאשר בחרבה מעורבת. כי הצעות של שדכנים וללא היכרות הן הרבה פחות טובות.
אתה מדבר על איכות או על הכמות?אבןגבירול

בכמות זה נשמע לי מוזר, כי בסופו של דבר לרוב אם יש מספר מסויים של רווקים ורווקות במעגל חברתי מסוים הם כן יגיעו אחד לשני. לא נשמע לי כאילו יש המון רווקים והמון רווקות באזור מסויים ופשוט אין להם דרך לדעת אחד על השניה פיזית.

מבחינת איכות - אולי נכון, ואישית אני בהחלט בעד הגישה של לחולל בכרמים. (הבעיה בחברה המעורבת זה שאמנם זה כר טוב להכרות אבל ממשיכים לחיות בה אחרי שכבר הכירו. הרי זה כאילו יבוא בחור לכרם, יפגוש את הכלה המיועדת לו משמים, יתארס איתה וימשיך להגיע לכרם). אני חושב שמה שצריך להיות זה משהו של התנדבויות נניח לא לטווח ארוך, ככה יוכלו להגיע, לפגוש מישהי, ולא להמשיך להגיע לדבר אחרי שכבר פגשו.

גם בחברה מעורבת אגב יש בעיות איכות זוגות מסוג אחר, של התאהבות חסרת בסיס בעיקר. נתקלתי בכמה מקרים ממקור ראשון. לא נעים.

ואף אחד לא אומר שחברה נפרדת היא מושלמת.אין חברה מושלמת. זה רק עניין של תועלות מול מחירים. אגב גם בחסכים בתקשורת עם בנות אני חושב שיש המון איך לשפר גם בחברה נפרדת, ואם הבחורים לא ידברו עם בנות אבל ידברו בצורה חיובית *על* בנות זה יכול לעזור המון. כרגע יש בחורים שממש מפחדים מלדבר עם הבת הנחמדה של השכן (לא רק לא רוצים הלכתית - ממש חוששים מזה), ואז הוא לא יוכל לעשות זאת גם כשצריך להתחיל להפגש.

חוששים מבנות?למה?נועה גבריאל
אמנם בחברה נפרדת אין דיבור בין המינים ותקשורת ככ,אבל לפחד?ממה?
חשש טבעי כמו כל דבר שלא רגילים לעשותחופשיה לנפשי
פחד הוא תמיד מהלא נודעאבןגבירול

פשוט לא יודעים איך לגשת לזה אפילו. ולא יודעים מה זה בחורה בכלל הרבה פעמים, באמת, יש כאלה שמבחינתם אישה זה פשוט חייזר

רוב האנשים מתגברים על זה אבל במיוחד לדעתי אצל אנשים עם חרדה חברתית מסויימת/ביישנות טבעית זה מקצין מאוד - כי גם ככה קשה להם להתחבר אפילו עם בן חדש, אז עם יצור זר ולא מוכר כמו בת? איזה פחד...

חוץ מזה שכשדורשים ממישהו להתרחק ממשהו בלי להסביר למה כמו שצריך ולאזן את זה הוא תמיד מעמיס על זה חששות עודפים.תמיד נותנים לו מסר בחינוך נפרד להתרחק מבנות בגלל היצר, מה שגורם לו לפחד מזה כי מבחינתו הדבר היחיד שהוא יודע על בנות זה זה שהם יוצרות לו בעיות ומביאות לחוסר שליטה. לא מאזנים את זה בכלל...

אני מתרחק מבנות, אבל זה כי רובן חמודות ויפות בעיני, וודאי שכשבאים בגישה כזאת אין שום עניין לחשש. אבל לא ככה מחנכים בהרבה מקומות נפרדים. מדגישים רק חשש והתרחקות ממניעים לא בריאים.

אכן, חינוך נפרד גורם להפצת נשים בעקיפיןאריך וייס
כן,אף אחד לא מדבר על זה אבל זו האמת. כי שנער רואה נשים רק ברחוב כמשהו מיני שאסור להסתכל עליו, ולא כאדם עם רגשות ועצבים ( כי הוא לא מבין שאשה זה דבר חי, מבחינתו זה דבר מיני שאסור להתקרב אליו)

וזה מקסים
אל תגזים, טוב?והוא ישמיענו
מגזים? לא, ראיתי את זה על חברייאריך וייס
כן. וזהו.
אני מסכים עם אריך, פשוט חושב שאפשר למנוע את זה בדרכים אחרותאבןגבירול

חוץ ממעורב - אם ההתייחסות של המחנכים והדיבור בבית על הנושא חיובי על בנות אז גם בלי שהיו נפגשים איתן הנער היה קולט שהן בני אדם והכל רק שמסיבות חיצוניות צריך לחכות.

אינני קוקניק, אבל במידות הראי"ה במידות הצניעות הוא אומר דברים מאוד נכונים לדעתי:

"מדת הצניעות גורמת טובות רבות בעולם, ומתוך-כך היא זוכה לדחות מפניה דברים שהיו טובים מצד עצמם, אבל כיון שמפני יצר האדם וכחו החלש יגרמו לפרוץ במדת הצניעות, שהיא קיומו של העולם הרוחני והחמרי. מדת האהבה והידידות, בכל הסימנים והדבורים הנוחים, הי' ראוי להיות שוה בין המינים, אבל מפני יקרת ערך הצניעות נדחית מדת דרך-ארץ ממקומה עד שלא לשאול בשלום אשה . הצנוע מכיר, כי לא מפני שנאה על המין הוא מתרחק ועושה גדרים כי-אם מפני התכלית הכללי היפה."

אם ככה היו מתייחסים לזה בחינוך הנפרד - שבנות זה אחלה, והייתה הזדהות עם הבחור ודחיפה שלו למקום שמבין שהיה אמור להיות מעורב וכולם בני אדם (מה גם שאני לא בטוח שבנים זה החצי המוצלח של האנושות...) רק שיש ערכים חשובים יותר ובגללם נפרד - הבעיה הזו לדעתי הייתה מצטמצמת מאוד.

הצחקת עם המשפטנועה גבריאל
"מה גם שאני לא בטוח שבנים זה החצי המוצלח של האנושות..."-מעניין לשמוע למה.
מה, את באמת חושבת שאנחנו החצי המוצלח?אבןגבירול

קשה לי להאמין

אני לא אביע את דעתי המאוד קשוחה עם נשיםחופשיה לנפשי
האמת היא שאחת לשניה אתן באמת עושות את המוות...אבןגבירול

אז אוקיי זה מאזן קצת

וואי ממש ממש לא...נועה גבריאל
...אבןגבירול

"אוי לא היא הגיעה עם אותה שמלה כמוני לאירוע, היא כזאת בנאדם מגעיל"

ממש לאנועה גבריאל
יש בנות שיכולות להתבאס מזה. אבל שתדע שבנות מאוד נאמנות לחברות שלהם(כמובן תלוי בכל בת באופן אישי אבל...) בנות הם עם רגיש גם אחת לשניה ועוד המון דברים. בקיצור יש לבנות קשרים טובים אחת עם השניה.
יש לי אחות בכיתה ז', אני מדי פעם מקשיב לה לגביאבןגבירול

לפוליטיקות של השכבה שלהן וזה מסובך להחריד, ממש טלנובלה... לא אמרתי שאתן לא חברות טובות אחת של השניה, אבל במקרים מסויימים יש נטירת טינה ונקמנות שאצל גברים יש פחות.

(אצלי ביסודי אגב זה פשוט היה נגמר במכות ושוכחים יום אחרי הכל. הרבה יותר הגיוני)

טוב,הגיונינועה גבריאל
כיתה ז מה אתה רוצה...
לאט לאט הן יתבגרו והקשרים יתעמקו ויהיו טובים יותר...
לגבי עניין הבגדים שתדע שזה לא כזה נכון לגבי כולן,אצלנו נגיד בשבתות אולפנה אנחנו נותנות אחת לשניה בגדים חופשי , וקורה שלפעמים יש אותה שמלה לכמה בנות אז הן יכולות טיפה להתבאס ושם זה נגמר,כיתה ז זה באמת סיפור אחר מכיתה יב...
לא. בנות ישארו בנותאריך וייס

ממש לאנועה גבריאל
בנות מתבגרות,איך שהקשר שלי היה עם חברות שלי בכיתה ז זה לא דומה לקשר כיום.דברים משתנים,הקשרים מתעמקים,הן לא עכשיו יריבו על חצאית. אני יכולה להגיד לך שיצא לי כמה פעמים שהלכתי עם חברות ושנינו אהבנו את הבגד אז שנינו קנינו אותו,ו...?אחלה לנו עם זה,ואנחנו חברות טובות,אז זה הכללה לחלוטין.
אני לא היחיד שאומר ככהאבןגבירול

האמת שגם נאוות ביתי אמרה לי כזאתי - לקראת נישואין וזוגיות

אפילו אמא שלי טוענת שאחד הסיבות שנשים לא מקדמות בעבודה נשים זה כי העין שלהן יותר צרה אחת בשניה.

וואלה אני לא רואה את זה ברמה הזונועה גבריאל
מוזר
לא באמת כן?חופשיה לנפשי
אני לא חושבת שיש חצי מוצלח יותר או פחות זה אינדיבידואלי
אני פשוט מוצאת שקל לי יותר עם גברים
יש דברים שבלי ספק קל יותר בעולם גבריאבןגבירול

ממש לא דחוף לי לעבוד במשרד שכולו נשים או לנהל ויכח הלכתי עם נשים. זה נורא ואיום. אבל כשמדובר באחד על אחד וקשרים בין אישיים, שום דבר לא יכול להתחרות בכן. עם חברים שלי אני יכול מקסימום לשבת לבירה ועם החכמים שבהם לדון בדברים אנליטיים למדי. 

אוף אני צריך אישה כבר...

וואי...הָיוֹ הָיָה

זה נורא נחמד כגבר לקרוא את זה....

ומעורר מחשבה של "חבל שהוא לא פגש את החברים המתאימים,...

בכל מקרה - בהצלחה ענקית, מהירה ומאושרת, עם השורה האחרונה....

למה אתה לא מסכים איתו?נועה גבריאל
למה כן?..הָיוֹ הָיָה

אני שואלתנועה גבריאל
אני לא חיה בעולם הגברי כדי לענות לעצמי,אתה יודע...
אז אענה:הָיוֹ הָיָה

כי כמו שכתבתי, הוא כנראה לא פגש את הגברים הנכונים...

אתה באמת מקבל תמיכה רגשית מחברים שלךאבןגבירול

כמו שאישה מסוגלת לתת?

רוב מי שאני מכיר לא. אבל אולי אתה חי בחברת אנשים מיוחדים, אני לא יודע.

שים לב:הָיוֹ הָיָה

כתבת:

"עם חברים שלי אני יכול מקסימום לשבת לבירה ועם החכמים שבהם לדון בדברים אנליטיים למדי. "

ואני חולק על זה .

כמובן שיש הבדל בין אשה לגבר.

אבל גם גברים יכולים להיות מאוד מוצלחים בקטע הזה.

זה לא שלא יצא לי אף פעם לשחנש עם בניםאבןגבירול

אבל זה לא אותו דבר לא בכמות ולא באיכות. לדעתי גם לא קרוב.

ראיתי, וציינתי שהאופי של קשר של גבר עם אישהאבןגבירול

הוא לא כמו האופי של גבר עם גבר - האישה מאפשרת לגבר להוציא גם צדדים שלו שהוא לא מוציא בקשר בין גברים.

אני חושבת שזה יותר חברתי מאשר מובנהחופשיה לנפשי
ולפחות אצל אחד מהם אני יודעת שזה לא קשור

אגב-יש נשים שהן ממש גרועות בתמיכה רגשית, אני אחת מהן.
אני מדבר בהכללה כמובןאבןגבירול

גם בשיחות העומק מצאתי שקל לי עם גברים מסוימיםחופשיה לנפשי
מאז שסיימתי את המדרשה אני מוצאת שיותר נוח לי בחברת גברים, למה זה ככה? אני לא לגמרי בטוחה.
פעם הייתה לי שיחה עם חבר על זה והוא אמר שזה טבעי והגיוני.
למה?נועה גבריאל
פעם דיברת עם נשים שאתה יודע שיותר קל לך לנהל קשר איתן?
אם אף פעם לא היה לך,אז זה בגדר השערה או אפילו פנטזיה,וזה טוב,אבל אל תחשוב שהם מושלמות יותר מהגברים,כי לכל אחד יש את הצד שלו.
היה לי. אני חי בחברה נפרדת בשנים הבודדות האחרונותאבןגבירול

אבל לפני כן הייתי עוד במגוון דברים מעורבים. סניף מעורב, שחנשים, שטויות כאלה של תיכוניסטים (עד תחילת התיכון עוד הייתי).

אני לא חושב שאתן מושלמות, ממש לא (יש לכן שריטות לא מעטות). אבל יש דברים שפשוט אין אצלנו.

..נועה גבריאל
אז מן הסתם יש גם לכם דברים שאין אצלנו,לא מן הסתם, בטוח.
גבר משלים את האישה וכן להיפך,זו דרך הטבע.
ודאי. השאלה היא מה בסיסי יותראבןגבירול

ודאי שצריך גברים, בשביל הכלכלה, התורה (לפחות החלקים האנליטיים שבה), וכו'. אבל דברים כמו קשר אישי ותמיכה רגשית זה דבר יותר בסיסי לדעתי, כמו לחם לבנאדם, ואת זה בחברת גברים בלבד יש הרבה פחות ממספיק.

וואלה?!נועה גבריאל
דווקא לי כן יצא להכיר גברים שהם אכפתים לנשים שלהם,והם תומכים ומעודדים וכו,זה כן מראה על קשר אישי טוב.
יתכן והרבה גברים צריכים להתאמץ כדי להקשיב,להכיל ולתת תמיכה רגשית,אבל את זה אני פחות יודעת להגיד לך,אתה מן הסתם יותר יודע.מה שכן,נשים הם באמת עם רגיש והקשרים בניהן כוללים הרבה תמיכה רגשית,הכלה ואהבה.אבל כל צד ומה שהוא מביא לנישואים ויש פערים שצריך לגשר עליהם ולהתאמץ בשביל הצד השני.
הפוך, לנשיהם גברים מסוגלים לעשות זאתאבןגבירול

כי הם אוהבים אותן...

אבל בחברה הגברית אחד כלפי השני זה לא כל כך קורה, או לא קורה מספיק לא בכמו ולא באיכות.

מעניין לשמוענועה גבריאל
אולי אתם פחות צריכים את הצד הרגשי הזה בכמות שבנות צריכות?!
וטוב לשמוע שגברים מוכנים להשקיע ולתת לנשים שלהם את מה שהן צריכות למרות שזה לא בטבע שלהם.
מה שכן לא הבנתי,גברים לא אוהבים את חברים שלהם כדי להעניק להם תמיכה רגשית?
אנחנו אולי לא צריכים באותה כמותאבןגבירול

אבל הרבה מאתנו לא מקבלים אפילו בכמות שאנחנו צריכים... וזה שגברים משקיעים ונותנים לנשותיהם את ההקשבה וההבנה שהן צריכות זה הרבה פעמים באמת לא מובן מאליו (אם כי כמו שאמרתי, יש דברים שאופי הקשר בין איש לאשה גורם לגבר להוציא מעצמו כשהוא כן יכול פשוט לא עושה זאת ככ בחברה גברית). מכל מקום זה לא קל להרבה גברים, ואם תפתחי בזמנך החופשי את הספר "גברים ממאדים נשים מנוגה" הוא מסביר על זה גם כן.

וודאי שאנחנו אוהבים את חברים שלנו (למרות שאם מישהו יאמר את זה בלשון הזאת בחברת גברים עלולים לחשוד שהוא גיי...) אבל זה פשוט האופי המקובל של קשרים חבריים גבריים. מלבד זאת, הרבה פעמים אנחנו פשוט לא כל כך מבחינים בצרכים הנפשיים אחד של השני כמו שצריך ולא יודעים מתי ואיך להעניק כזה דבר.

סוגריים שלךחופשיה לנפשי
פה בדיוק מתחילה בעיה
אכן בעיהאבןגבירול

סוף סוף הסכמה על משהוחופשיה לנפשי
..נועה גבריאל
אף פעם לא תגיד לחבר שלך 'אחי, אני אוהב אותך'?
אצלנו,זה יחסית חופשי,מעבר לשמות חיבה שאנחנו אומרות בערך כל מילה שניה...(תלוי,פעם לא הייתי ככה, היום אני ככה)
אני לא מבינה משו,אם הגברים מרגישים שחסר להם את הפן של תמיכה נפשית אחד בשני אז למה הם פשוט לא מתחילים כן לתמוך אחד בשני יותר?!בעיני זה דבר בסיסי בכל חברות.אולי אצל בנות הרבה יותר מקובל לבוא לחברה ולפרוק אבל מוזר לי שאצלכם פחות,למה זה ככה?כי יעני זה פחות גברי בשבילכם?
...אבןגבירול

לא, אני לא אגיד את זה. מחמאות אצל בנים עובדות אחרת... "יא גבר" "איזה מלך". שזה לא שזה לא מחמאות, אבל זה דברים שאני ארגיש בנוח לומר גם לבנאדם ברחוב, זה לא מבטא קשר מיוחד. "אני אוהב אותך" רק אשתי תשמע ממני.

ואני לא יודע, אני חושב שאנחנו כן פחות מוכשרים בזה, וזה באמת הרבה עניין של הבניות חברתיות (לא לצאת פחות "גברי" כמו שאמרת). מכל מקום, זו אחת הסיבות שאנחנו צריכים אתכן כל כך

..נועה גבריאל
אתם צריכים אותנו כדי להחמיא לנו או שאנחנו נחמיא לכם?!
נשים יותר זקוקות למחמאות כידוע.
ועוד משו,איך אתם מבטאים קשר מיוחד עם חבר טוב בלי מחמאות כמו 'אוהבת אותך מלא מלא' או 'אין עליך בעולם' וכל האלה,שאני חושבת על זה אני לא מכירה בנות שלא אומרות דברים כאלה ואין צשש לגבי מה שכתבת,מעניין העניין הזה.
...אבןגבירול

בקשר למשפט הראשון - גם וגם כמובן (לפחות ככה אני מרגיש).

ואיך מבטאים? לא מבטאים ככה כל כך, גם באמצעות המחמאות הרגילות וגם סתם בעצם העובדה שאני נמצא הרבה עם מישהו ומתייעץ איתו לגבי הרבה דברים (התייעצות של גבר שונה מאוד מהתייעצות של אישה, לרוב אנחנו אשכרה עושים את זה בשביל למצוא פתרון לבעיה כלשהי ולהגיע להחלטה).

הבנתינועה גבריאל
ולמה אישה לא עושה את זה גם כדי להגיע להחלטה?ברור שאצלנו זה הרבה יותר רגשי ואפילו בכי וכו,זה יותר כדי לקבל חום ואכתיות ובעיקר כדי לפרוק.זה בן הדברים היפים שיש בחלק הנשי,שבדר"כ הן יודעות לתמוך אחת בשניה(שוב,הכל תלוי בחברות שיש וכו).
אכןאבןגבירול

אגב מפתיע אותי שאת מופתעת ממה שאני אומר פה, לא היית בצוות נניח עם בנים? ראית את טיב הקשר ביניהם ואיך הם נניח מחמיאים אחד לשני, לא?

..נועה גבריאל
האמת שלא. לא הייתי בחברה מעורבת ככ,פעם אחת הייתי בהתנדבות איזה חודש עם צוות של בנים(וכמובן גם בנות שהיו חברות שלי) וגם עבדתי בקייטנה שהיו שם מדריכים אבל לא יצרתי איתם יותר מדי אינטרקציה,רק דברים טכנים ושהיה מעבר די עצרתי את זה.
ולא הסתכלתי ככ על הקשר בניהם כי וואלה לא עניין אותי,אבל רואים שזה שונה מבנות אבל בעניין של קשר בין חברים טובים ושחנשים וכאלה אין לי מושג מה הולך.
וואלהאבןגבירול

טוב אנאעארף, תשאלי את בעלך (כשיגיע) אם אני מתאר מציאות שהוא חווה...

דיון מענייןענווה1

באמת יש הבדל בין חברה גברית לחברה נשית. 

לדעתי גברים פחות צריכים תמיכה נפשית מהחברים שלהם מאשר בנות. בגלל זה הם פחות עושים את זה. ועד שמישהו כן צריך תמיכה נפשית, הרבה פעמים הוא בעצמו לא יודע איך לבטא את הצורך הזה בצורה שיבינו שהוא צריך. ויש הרבה שלא יודעים איך לתת את התמיכה הזאת, כי הם לא רגילים לזה. אבל ממה שאני רואה, יש לא מעט שיודעים לתת תמיכה נפשית כשצריך.

גברים באופן כללי יותר עצמאיים בנפש שלהם. לכן הם פחות מרגישים צורך לפרוק אצל חבר, או לבטא קושי. אם יש קשיים אז מסתדרים לבד. לפעמים במקרים מאוד קשים, אז יש צורך בתמיכה. ולרוב הם ימצאו לפחות מישהו אחד שייתן להם את זה.

באופן אישי, בחיים שלי לא הרגשתי צורך בתמיכה נפשית מחברים שלי. אם פניתי אליהם, זה רק כדי לקבל עצה פרקטית איך לפתור את הבעיה. אין לי שום צורך לפרוק. באופן טבעי אני פותר את הקשיים שלי לבד. עדיין כנראה שאם יהיה לי קושי מאוד קיצוני, אז אני כן ארגיש צורך בתמיכה. 

אבל אני אולי קצת קיצוני בזה, אני מאוד עצמאי בנפש שלי. יש גברים שהם יותר רגשיים, והם יותר צריכים תמיכה, אבל עדיין לא כמו בנות. כן יוצא לי לתת תמיכה לחברים, אבל זה שונה מתמיכה שאישה נותנת. 

באמת קשר בין גבר לאישה מאוד מאוד שונה בין קשר בין גבר לגבר. באופן טבעי הגבר מרגיש צורך להיות משענת לאשתו, לעטוף אותה, להעניק תמיכה, זה מתעורר בו לבד. וגם האישה מוציאה מהגבר צדדים יותר רגשיים, שמעוררים אצלו את הצורך לקבל תמיכה נפשית ממנה.

אני אוהב את החברה הגברית. אני מקבל מהחברים שלי המון דברים אחרים, גם אם זה לא תמיכה נפשית. 

דברי טעם!הָיוֹ הָיָהאחרונה

לא חשבתינועה גבריאל
אף פעם מי החלק המוצלח-אני חושבת ששני הצדדים משלימים זה את זה.
אבל קצת מוזר לי שגבר אומר על החלק השני חחח,למרות שתכלס אני חושבת שאתה צודק.
עצוב לשמוענועה גבריאל
שהרבה בנים חושבים ככה על בנות.'אישה זה פשוט חייזר'-יאבאל'ה.
חבל שככה חלק מחברות הנפרדות מחנכות,לצערינו גם לא מעט בנות מסתכלות ככה על בנים,וזה עצוב(לעומתי,יש לי חברות שטוענות שככה משדרים באולפנה-אני אישית לא חושבת,אבל הן אומרות שזה ממש מרתיע אותם וגורם להם לחשוב שבנים הם רק יצרים,וזה פשוט גרוע,אין לי מה להגיד.)
באמת זה נשמע נוראנוגע, לא נוגע
הלכתית אני לא יודע. אולי יש פתרונות.
אם אין, אז עם כל הקושי, אין מה לעשות.

בכל אופן, אני חושב שהרבה מבינים בשלב כלשהו שעדיף להתפשר על בן זוג שהוא לא הכי מתאים ולהתחתן עם מישהו שיש הערכה בסיסית ומשיכה סבירה, מאשר המצב הזה של רווקות מאוחרת כואבת ובלי ילדים.
כשאני חושב על כל הבנות שנפגשתי איתם ושם את עצמי בהתלבטות כזאת, עם רובן הייתי מתחתן.
אני מכירה אישיתבת 30
רווקה שקצת.לפני גיל ארבעים קיבלה היתר וברכה מהרב אליהו להיכנס להריון מתרומת זרע.
ונולד לה ילד, ב''ה.
צדק נמצא ליד שבתאיultracrepidam

זורח בתחילת הערב

לא, אין לי תשובה. גם אותי מעצבן.

וכן, היחס של החברה הוא מאד מעצבן גם. אם אתה נשוי אתה דרג א' אם אתה רווק אתה דרג ב' - אולי הכי טוב של דרג ב', אבל דרג ב'. ואתה סוחב איתך את כל שנות הרווקות שלך, לעומת מי שהתחתן שנמחלו כל עוונותיו

תמיד אפשר להגיד שזה שלא התחתנתי זה מכפר על עוונות, אבל אני יודע על אחרים שחטאו והתחתנו. אז דווקא אני חטאתי בדיוק מספיק כדי לא להתחתן?

זה העולם. חבל מאד.

רק לגבי מחילת העוונות-והוא ישמיענו
זה לא היחס של החברה,
זה היחס של התורה.

לפי התורה אתה אדם חדש כשאתה מתחתן,
בדומה לאם אתה חוזר בתשובה שאז אתה גם מתחדש.
ולכן יש מחילת עוונות..

מה לא נכון בזה? זה דברי חז''ל..
אגב מחילת עוונות זה לא אומר שלא נשאר רושם רע בנפשו של האדםנוגע, לא נוגע
מהעבירה שעשה. הלכלוך שנוצר בנפש מהתהוללות וחומרנות זו הבעיה העיקרית.
מי שחוזר בתשובה מתנקה מזה ע"י התשובה והצער וכו'. אצל חתנים כנראה הכוונה שאפשר להתנקות בדרך קלה יותר- מתוך חיבור אמיתי למהות החדשה. אבל בשביל זה צריך להתבונן ולהתחבר למהות העניין.
קודם כל, לא אמרתי שזה לא נכון. תבדוק מה כתבתיultracrepidam

דבר שני, מותר לי טיפה לתת חופש ליכולת הספרותית שלי

וכן, בדיוק כמו שהחברה מתייחסת אליך אחרי יום כיפור בדיוק כמו לפני יום כיפור, אני מצפה מהחברה לא לשאת פנים לנשואים על עוונותיהם הראשונים

..והוא ישמיענו
מותר לך לתת חופש ליכולת הספרותית,
דיברתי על התוכן לא על הכתיבה.
ולגבי החברה-
אני לא בעד שנזכיר לנשואים את חטאיהם הראשונים, במסגרת איסור 'הונאת דברים'..
אם התורה אומרת שנמחל- אז נמחל

זכותם של הנשואים להיות נשואים,
אני לא חושב שזה צריך להפריע לנו שהם התחתנו.. ומותר לקנא, לא אמרתי שלא.
בפעם הבאה שתתוכח איתי על דברים שלא כתבתי לא אגיבultracrepidam

לא אמרתי שמצווה להזכיר להם, אבל הגיוני שיהיה יחס שונה לאדם צדיק ולאדם חוטא. וכשאדם חוטא לא חוזר בו אלא פשוט מפסיק לחטוא (או חוטא קצת פחות), אין סיבה לשנות את היחס

אתה לא חייב להגיב..והוא ישמיענו
תירגע. אני לא במלחמה איתך..

לא אמרתי שאמרת אותם,
בסך הכל הבעתי את דעתי על המשפט שכתבת:
"אני מצפה מהחברה לא לשאת פנים לנשואים על עוונותיהם הראשונים"

מקווה שזה היה מותר
זאת תשובה כואבת ואמיתית כל כך.תודה על זהסמארטפון
שמחתי לעזור. לפחות משהו אחד אני עושה טוב (;ultracrepidam

למה לפחות משהו אחד?סמארטפון
אתה כותב המון דברים מועילים ועוזרים.
היום הרבה בחורות דתיות דואגות לשימור פוריותפשוט אני..

ברוך ה' הרפואה יודעת לתת היום מענה גם למי שמתחתנת בגיל מבוגר יחסית, ואפילו מכון פועה תומך במהלך:

הרב בורשטין המליץ בפה מלא וללא התלבטויות על ההליך של שימור פוריות לנשים רווקות. "הקפאת ביציות זה לא במקום להתחתן" הוא מרגיע. "התהליך הזה מאפשר אחרי החתונה לידות במרווחים יותר מאוזנים ושימוש בביציות שהוקפאו עד גיל 54. מדובר בתעודת אחריות לכל דבר ועניין."

בנוסף, לא ממש הבנתי באיזו סיטואציה שמירת הנגיעה תגרום לכך שלא יהיו לבחורה מסוימת ילדים.

הרי גם נשים חילוניות לא מביאות ילדים עם סתם גבר שהן פגשו ברחוב, וגם לא עם גבר שהן יוצאות איתו לתקופה מוגבלת. בדיוק כמו הדתיות, הן מביאות ילדים רק עם מי שהן בחרו לחיות איתו עד 120. הן אמנם לא שומרות נגיעה, אבל הן כן לוקחות גלולות עד שהן מתחילות להתמסד עם האחד והיחיד שלהן.

גם אחותך והחברות שלך שהפכו לחילוניות, ואחר כך התחתנו ו"התיישבו ונהיו נורמליות", לא הביאו ילדים עם אותם גברים שהן "חגגו איתם על ימין ועל שמאל". אז במה בדיוק הועילו להן אותן חגיגות עם גברים?

התגובה שלך טובה אבל אתה לא קורא את זה נכוןultracrepidam

זה לא בניה של טיעון לוגי. זה תלונה טיפוסית מאד של רווקים. זה תיאור של חוויה מאד משמעותית.

אלה שעשו מה שבא להן מעולם לא היו צריכות לתת דין וחשבון, עשו מה שבא, אחר כך התחתנו והיום כולם מכבדים אותן, וכיף להן, וטוב להן בזוגיות.

אלה שלא - חיכו אז, חיכו עכשיו, מחכות. ואין זוגיות, ואין ילדים, ואין כלום.

אני הבנתי שהשאלה נובעת בעיקר סביב עניין הילדיםפשוט אני..

מכאן יוצא שהדוסיות משלמות מחיר יקר על שמירת הנגיעה שלהן ומי יודע אם לא יתברר שהמחיר היה יקר מדי .

למה לא מתירין להן להביא ילדים אפילו מחוץ לילדים?
 והרווקות אם לא יתחתנו וילדו ילדים כלום גורנישט.
איפה הצדק?

ולכן התייחסתי בעיקר לנושא של לידות:

אי-שמירת נגיעה לא מקרבת בשום צורה ודרך את הולדת הילדים, אלא אם כן נשים תתחלנה להביא ילדים עם הגבר הראשון שהן פוגשות, וב"ה זה פשוט לא קיים, גם לא אצל חילוניות.

נראלך שבחורה דתייה עם כל הרגישות שלהסמארטפון
תתן שיחטטו לה בגוף ככה?
בוודאי, והרבה נשים עושות את זהפשוט אני..
אני לא מתמצאת בזהסמארטפון
וזה בינתיים עוד רחוק ממני אבל רק המחשבה על ההליך מרתיעה . לא דומה בחורה תמימה לבחורה שאיבדה מזמן כל בושה.
נו באמתפשוט אני..
הסבל אצל הגינקולוג לא רשום על שם הנשים הדתיות.

כמו הרבה הליכים רפואיים, הוא כרוך בכאב נפשי ופיזי, אבל התועלת עולה על המחיר.

לחשוב שרק דתיות סובלות כי החילוניות ''איבדו מזמן כל בושה'', זה מזעזע.
לחשוב שאשה שאינה שומרת נגיעה, יכולה בקלות לתת לרופא לגעת באיבריה האינטימיים, זה מזעזע.

טוב שלא אמרת שגם לא יפריע להן לחוות אונס, שהרי הן ממילא לא שומרות נגיעה.
ממש. תודה על זה.שוגי~
תחשוב רגע למי הליך פולשני כזה יהיהסמארטפון
קשה יותר-
לבחורה תמימה רווקה או מי שכבר התעסקו בה?
ולמה אתה מקצין? כל כך קשה להבין למה התכוונתי?
קשה בדיוק אותו הדברפשוט אני..

בחורה שמסכימה שגבר יגע בה מתוך אהבה, לא תחוש פחות בושה או כאב כאשר גבר זר יגע בה בלי שיש לה כל רצון במגע הזה, מעבר לתועלת הרפואית של העניין.

אז אני לא מסכימה איתך.סמארטפון
עבר עריכה על ידי סמארטפון בתאריך כ"ב בתמוז תש"פ 20:00
אני מכירה נשים מאוד צנועות שאחרי הלידה מאבדות קצת את הרגישות ולפעמים מניקות במקומות ובתנאים לא הכי הכי. למה? כי היולדת כבר נחשפה וזה לא דומה למי שלא.

ומה יש לך לומר על זה? @פשוט אני..
כלל לא הבנתי את הטענהפשוט אני..

אם אשה בוחרת להניק בפומבי, היא לא תיפגע אם גבר זר יציץ לה לתא ההלבשה בחנות בגדים?

אי אפשר להשליך בין המקרים, ואשה שמניקה בפומבי או נותנת לכל גבר בעולם לגעת בה - לא בהכרח תסבול פחות כאשר גבר מבוגר עם חלוק ירצה לגעת באיבריה האינטימיים.

פתגם סיני עתיק שהמצאתי עכשיו אומר "גם אווז שמן וגרגרן לא ירצה שיפטמו אותו."

הטענות שלכם מזכירות את הטענהאריך וייס
אבל היא התלבשה קצר, ברור שהיא רצתה.

לא!! אין קשר
בחיי שרציתי לכתוב את זה בעצמי, אבל פחדתי שיסקלו אותיפשוט אני..

עושה רושם שאתה פשוט לא רוצה להבין.סמארטפון
אישה צנועה שלפני רגע הייתה מתכווצת מהמחשבה להניק ליד אנשים כולל גברים ומיד אחרי הלידה הרבה הרבה פחות מזיז לה..ראיתי כמה וכמה מקרים כאלה.
מה קרה לה?
לפני -לא ראו לה, אחרי -כבר ראו.
זה כל הסיפור.
הבנתי, וכבר עניתיפשוט אני..
זה לא אומר שאותן נשים ירצו שגבר יציץ להן בתא הלבשה.

גם אשה שמרגישה בנוח לעשות דברים מסוימים עם הגוף שלה, לא בהכרח תרגיש בנוח עם דברים אחרים.
אז מה את רוצה להגיד?אריך וייס

שבעצם אחותך טועה ואת צודקת? 

במה היא טועה ובמה אני צודקת?סמארטפון
לא טענתי כלום בשמה. כל מה שכתבתי שלי.
לא יודע, הדיון הזה לא הגיע לשום אמירה לגבי השאלה האמיתיתאריך וייס

האם לדוסים יותר קשה למצוא זוגיות? האם אחותך הפסידה שהיא הייתה עם בנים לפני החתונה? 

לפי העוה"ז-לאסמארטפון
נקווה שישתלם לצדיקה לפחות בעוה"ב.
כדאי מאוד, אם לא זה אכן יהיה באסהאריך וייס

לעניין ההנקה- אם היא בצניעותיעל מהדרום
לק"י

ייתכן שאותה אשה הבינה שזה בסדר.
מה שקודם לא היה קשור אליה, ועכשיו כן והיא רואה את זה אחרת.
אני מדברת על בנות שמתפלאות איך אישה לא מתביישתסמארטפון
להניק בסיטואציה כזאת או אחרת
אבל עושות אותו הדבר כשמגיע תורן..
נכון. לפעמים רואים דברים אחרת בהמשךיעל מהדרום
נכון, זאת בדיוק הטענה שלי-סמארטפון
החיים מהניסיון לפעמים משנים דרך התייחסות לדברים.
עכשיו הבנתי! זה היה נשמע שלילי בהתחלהיעל מהדרום
אני פורש מהדיוןפשוט אני..
את שהיה לי להגיד - אמרתי.

לפעמים צריך לדעת להגיד גם ''די''...
תודה על תרומתך החשובה לדיון.סמארטפון
התישו אותך הא?
לא התישו, פשוט אין לי מה לתרום יותר 😁פשוט אני..
ואני ממילא בקושי מצליח להתאפק מלספר לכם למה זה נוגע בי בנקודה אישית וכואבת, אז אני מעדיף לפרוש בשיא
אני חושב שהתפיסות שלכם שונות מהותיתultracrepidam

בעיני בחורה דתיה, מגע הוא דבר שאהבה לא מתירה אותו, ולכן בעיניה ההבדל בין "עם אהבה" ל"בלי אהבה" הוא לא נוכח כל כך

באופן כללי, אני חושב שאתה מגיב לה מתפיסת עולם שונה מדי, ולכן קשה לתגובות שלך לענות על השאלות שלה

איפה כתבתי שהאהבה מתירה מגע?פשוט אני..

אמרתי דבר אחר לחלוטין:

גם מי שנוגעת מתוך אהבה, לא תרגיש בנוח לתת לרופא זר לגעת בה.

כלומר לא דיברתי כלל על נשים דתיות (שהרי גם "סמארטפון" וגם אני מסכימים שההליך כרוך בהרבה אי-נעימות עבורן).

דיברתי רק על נשים חילוניות, וכתבתי שגם עבורן זה לא נעים במיוחד

כתבתיultracrepidam

שההבדל לא נוכח בעיניה. ולכן הטיעון שלך שקיים הבדל הוא טיעון שנכון כשלעצמו אבל לא נוכח (לא אמרתי לא קיים, אמרתי לא נוכח) בתפיסת העולם שלה

זה בכלל לא שאלה של תפיסת עולםפשוט אני..

האם נשים חילוניות, שכבר היו עם 8 בני זוג שונים ומעולם לא שמרו נגיעה, סובלות כאשר רופא נוגע או מסתכל במקומות אינטימיים?

חד משמעית כן.

אין אף "תפיסת עולם" לפיה רק דתיות סובלות מזה, זה פשוט לא נכון עובדתית.

הרגע היה כאן ויכוח לגבי הנקודה הזאתultracrepidam

איך אתה יכול לטעון שאין אנשים שחושבים כך?

בחורה דתיה, שבעיניה הקריטריונים שנוכחים בעולם שלה הם סולם ערכים שונה לגמרי, תהיה לה תפיסת עולם אחרת מאשר בחורה לא דתיה.

האם זה אומר שתפיסת העולם של הלא-דתיה היא שגויה? לא, היא פשוט שונה, והדתיה תצטרך לעשות תהליך מחשבתי מסוים כדי להבין, ותהליך ארוך יותר כדי להרגיש

איך בחורה דתיה יכולה להחליט שרק דתיות סובלות אצל הרופא?פשוט אני..

זה פשוט לא נכון

כך היא חושבתultracrepidam

וזה נובע מתפיסת העולם שלה. ניסיתי להציע הסבר להבדל בין תפיסות העולם האלה.

אתה יכול לשאול איך, ואיך מגנט נמשך לברזל, ואיך חתול יכול לטפס על עץ. שאלות טובות.

ואני חושב שהשמש זורחת במערב, אז מה?פשוט אני..

גם נשים חילוניות סובלות אצל הרופא, זאת עובדה.

אף אדם לא יכול להכחיש את העובדה הזאת, ואם הוא עושה כן - הוא טועה. זה בכלל לא שאלה של השקפת עולם. 

רוצים מאמרים וכתבות על הנושא הזה?

בבקשה.

רק קחו בחשבון שהם לא בהכרח צנועים, תפעילו שיקול דעת אם להיכנס.

Are You Afraid to Go to the Gynecologist?

My Fear of the Gynecologist. Can we all just come to an agreement… | by Kassidy Mi’chal | Medium

How to overcome your fear of going to the doctor: Palm Beach Obstetrics & Gynecology: Obstetricians

לא ברור לי למה אתה נלחם באיש קשultracrepidam

היא טענה שנשים לא דתיות סובלות פחות.

1 יכול להיות שזה פחות. לא מדדתי. ואז היא אפילו לא טועה.

2 גם אם היא טועה - ואני מקבל את הטענה שלך, הסברתי למה (לדעתי) היא חושבת כך. אני חושב שזה לגמרי מצדיק את המחשבה שלה. לא דווקא כמחשבה נכונה, אבל לפחות כמחשבה סבירה.

3 גם אם המחשבה לא סבירה, כך היא חושבת. זאת עובדה (אתה לא טוען שהיא משקרת). אז גם אם אתה חושב שזאת מחשבה מופרכת לגמרי, אתה לא יכול להכחיש שכך היא חושבת.

2 אם כך היא חושבת, הגיוני לחשוב "מה תפיסת העולם שגורמת לה לחשוב מחשבה שלדעתך היא מופרכת". ולזה, כאמור, ניסיתי להציע הסבר

אבל זה לא מה שהיא כתבה. היא לא כתבה שחילוניות לא מתביישותנוגע, לא נוגע
אלא שהן פחות מתביישות
איך אפשר לקבוע כזה דבר? מתי זה נבדק בכלל?פשוט אני..

כמה נשים חילוניות היא שאלה על החוויות שלהן מביקור אצל רופא הנשים?

ואם היית שואל הייתה לך דרך להשוות?נוגע, לא נוגע
(אם כבר צריך לשאול את הרופא..)

לא מבין מה לא ברור בזה. מי שמוכנה למגע אינטימי עם אדם שהכירה לפני לא הרבה זמן והם באים ליהנות וללכת ברור שסף הרגישות שלה נמוך יותר.
לא, זה כל כך לא ברור!פשוט אני..

גם אם מישהי רוצה מתוך תאווה או אהבה שיגעו בה, זה לא מוריד בפסיק את הסבל שלה כאשר מישהו עושה את זה בלי שהיא רוצה.

מדובר פה על רופא ולא על מגע בניגוד לרצונה כפשוטונוגע, לא נוגע
וזו דעתך. כנראה נשאר חלוקים
זה ממש לא כך בעיניישוגי~
אז אולי גם מישהי שהייתה עם 10 גברים תרצה שיאנסו אותה?
לא!!!
ובדיקות גניקולוגיות הן פולשניות ולא נעימות, ולא חסרים גם רופאים לא רגישים שרק מוסיפים בסיטואציה הכיפית-משהו הזו.
^^אמת לאמיתהפשוט אני..
חבל שאת משתמשת בדמגוגיהנוגע, לא נוגע
ולצורך זה גם מגייסת את אחד הדברים העצובים בעולם, אונס.

ולעצם העניין, אף אחד לא טען שנשים שמחות ללכת לגניקולוג. הדיון היה האם לנשים חילוניות זה פחות קשה מאשר לדתיות.
אוהו.שוגי~
מבאס אותי שאתה אומר שאני משתמשת בדמגוגיה.
בשמחה אפרט יותר, אני לא רוצה להיות מניפולטיבית.

וכן, אני מקבילה את מה שאומרים פה בדיוק לאונס - ושים לב איך אני יכולה להקביל בדיוק את מה שאמרת -
אף אחד לא טוען שנשים שמחות להיאנס.
השאלה היא האם לנשים חילוניות זה פחות קשה מנשים דתיות.
אגב, לפי הגישה שמוצגת כאן בשרשור, התשובה היא כן. לנשים חילוניות פחות קשה מדתיות.
כי הן כבר חשפו את גופן, חוו מגע אינטימי וכ'ו.

בעיניי זו טענה שמוטעית מהיסוד.
כל אישה היא אישה.
לפני שהיא דתיה או חילוניה או חשופה או צנועה.
שימי לב איך שינית את הטענה שלךנוגע, לא נוגע
בהודעה הקודמת אמרת "תרצה שיאנסו אותה" עכשיו זה הפך ל"פחות קשה לה".

אונס זה עולם אחר שנוגע בעוד דברים ולהיכנס לדיון עליו אני לא מעוניין. זה גם נושא כואב מדי מכדי לדון בו כהוכחה לתיאוריה כלשהי.
פרח קטפתי לנורית הפרח זרקה בחצרנוגע, לא נוגע
הלכה לה לשחק עם ילד אחראבןגבירול

שיניתי את הטענה כי רציתי להקבילשוגי~
במדויק למשפט שלך

אתה לא מתייחס לעיקר.
אז את מבינה עכשיו שהטענה הראשונה הייתה לא במקום?נוגע, לא נוגע
העיקר הובהר מההתחלה.
כל הנשים רגישות וזה מפריע להן ולא נעים להן ללכת לרופא.
כל הדיון היה ברמת הרגישות.
הקצנתי את הטענה הראשונהשוגי~
כדי להראות את האבסורד במה שאתם טוענים.

איך אתה יודע את רמת הרגישות?
עשית מחקר על זה?
ואולי, סתם ככה זורקת הצעה, זה תלוי באופי?
לצורך העניין - יש לי הרבה חברות שאין להן בעיה להתפשט/להחליף בגדים מול בנות אחרות (בפנימיה או דירת שירות למשל), ובנות אחרות שמאוד מאוד יתביישו וילכו לשירותים כל פעם שהן יתלבשו.
וכולן דתיות מהבית, אני אפילו יכולה לחשוב על כמה בנות מאותו היישוב ממש שהתחנכו מגיל 0 באותם המוסדות
ועדיין חלק מאוד יתביישו וחלק יהיו פתוחות וגלויות

איך אתה מסביר את זה?

אני חושבת שזה עניין של אופי. של בנאדם.
גם בישיבות זה ככה ⁦☹️⁩פשוט אני..
מחזק את טענתי שאין קשר לדתי או חילונישוגי~
אלא לבנאדם עצמו
לאופי שלו
למה שמרגיש לו בנוח
לדעתי זה יותר מהקצנה ולא שייךנוגע, לא נוגע
אבל אם לא התכוונת לדמגוגיה, מתנצל על ההאשמה.

כמובן שאופי, וגם חינוך, משפיעים.
יש הרבה בחורות חילוניות עם צניעות פנימית.

אבל אורח החיים של אדם הוא בוודאי אחד מהגורמים שגם משפיעים.
בחורה דתיה מוחצנת כנראה תהיה יותר מוחצנת אם היא תהיה חילוניה, לדוג'.

אתה מדבר כאילו כל המגע אצל חילונים זה מתוך אהבהנוגע, לא נוגע
יש הרבה מגע וקיום יחסים מתוך תאווה וצרכים מיניים עם פרטנרים חד פעמיים או ידידים וכדומה.
אז בוודאי שיש להן *פחות* בושה גם אחרי שהתחתנו והתמסדו והם נאמנים.
ברור שלא רק אהבה, אבל כן מתוך רצון במגע הזה לכשעצמופשוט אני..

אצל הרופא, אין שום רצון במגע לכשעצמו - אלא רק בתוצאה של המגע הזה (למשל אבחון או טיפול). 

זה שונה לחלוטין.

זו לא הנקודה. העניין הוא שהחוש שלהן שחוק יותרנוגע, לא נוגע
וזה מתבטא בזה שחילוניה ממוצעת תתבייש פחות אצל רופא.
אז הן בטח גם פחות סובלות מאונס, הרי החוש הזה שחוקפשוט אני..

אהבה תאווה,הכל אותו דבראריך וייס
סתם מכבסת מילים
אתה באמת חושב ככה?נוגע, לא נוגע
אפילו לא קרוב.מבקש אמונה

בנאדם אכפת לו מפרוצה כמו שלאנשים אכפת מהאשה/חברה שלהם?

ברור שלא. 

באהבה יש גם תאווה, אבל יש תאווה בלי אהבה.מבקש אמונה

ראה, מבוא לכלכלת יחסים בפנייךאריך וייס

האם אדם משלם לאישתו בשביל יחסי מין? לא. האם הוא מוכן להקריב דברים בשביל זה שהם לא כסף? 

למשל מחוות יפות כדי להתקרב אליה. כן. 

בשביל להתקרב אליה - ללב שלה.מבקש אמונה

לא הוכחת כלום בנאדם... 

מה קשור מה שכתבת?

אנשים אוהבים את האישה שלהם גם כשהם כבר מבוגרים ואין להם בכלל חשק מיני

וגם אז הם קונים לה מתנות.  וגם כשהיא חולה, וגם כשאין לה חשק לזה... 

הם פשוט רוצים שתהיה שמחה.

אף פעם לא הייתה לך בת זוג? אני מתפלא על תגובה כזאת בחיי

בגלל שאתה דוס אשלח אותך לחפש את גמרא על אותו משכין שלום בביתאריך וייס

רמז, זה חבל שלא היה תופרות להעלת לחץ דם אז.

אף אחד לא טען שאין חשיבות ליחסים תקיניםנוגע, לא נוגע
ושהם לא יכולים לפתור בעיות. כך טבע האדם (ומעבר לכך שזה מן הסתם לא רק ההנאה שעושה שלום אלא גם התחושה האינטימית).

אבל מכאן ועד לומר שאין הבדל בין אהבה לתאווה הפער ענק.
יש הבדלאריך וייס

אבל במה שכתבת שם אין , הכל עירבוב בין אהבה לתאווה. 

גם אצל עצמי אני יכול להגיד לך שהייתי קטן יותר הייתי מתבלבל בניהם

עכשיו אתה אומר משהו אחרנוגע, לא נוגע
לפני זה השוות בין נתינת כסף לפרוצה לבין אדם שעושה מחוות לאשתו כדי להיות איתה. אלו שני עולמות שונים. וגם אם נניח שהבעל או האישה רוצים לפעמים קשר תאוותני נטו זה בסופו של דבר קשר בין שניים שבחרו לקשור את חייהם יחד ולספק זה לזה את הצרכים. זה חלק ממשהו גדול.

ולעצם העניין, אתה טוען שאצל חילונים גם חבר וחברה זה לא אמיתי ויושב על תאווה?
מי שלא פרוץ בנשים מבין יותר מה זאת אהבה.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך כ"ב בתמוז תש"פ 21:21

מציע לך לנסות...

אני אישית חוזר בתשובה לא זכיתי...

באתי לענות אבל ענו לך בפשטות.

ושאלתי שאלה, אדם אוהב פרוצה (או בכלל אכפת לו ממנה) כמו שלאדם אכפת מבת הזוג שלו?

התשובה היא לא.  זהו, נגמר הדיון.

בבחינת ''באתי לענות ויצאתי מעונה''פשוט אני..
(סתם משחק מילים, שום דבר אישי!)
צר לי לאכזב (או שמא לטעת תקווה)פשוט אני..
גם לזקנים יש חשק מיני, ואפילו לזקנות.
יש כאלה שלא. גם ככה זה לא מוכיח כלום מבקש אמונה

יש אבל הרבה פחות, לא? זכור לי שרמות הטסטוסטרון בדםאבןגבירול

יורדות בהדרגה החל מגיל 35...

מקווה שאני לא מחרטט פה אבל כך זכור לי די בבירור

השלם את המשפטפשוט אני..
זה לא הגיל, זה ה...

😋
כן (עיקר הירידה היא בגיל המעבר)נוגע, לא נוגע
אבל ממה ששמעתי פעם זה יושב על הרבה פסיכולוגיה. אנשים שחיים יותר את התשוקה הזו תהיה אצלם פחות ירידה.

והירידה היא לאו דווקא רעה. זה הופך את הגבר להיות דומה יותר לאישה. שהמקום של הרגש בעניין גדול יותר והוא יוצר את התשוקה.
לא אמרתי שזה רעאבןגבירול

היה מסדר לי כמה דברים אם הטסטוסטרון שלי היה חצי...

אתם באמת חושבים שזה המקום לדיון הזה?Half a man
אוי נו, טסטוסטרון זה לא גס.אבןגבירול

מצד אחד לא אבל מצד שני ממה שפגשתי חשובנוגע, לא נוגע
שאנשים יתרגלו להסתכל על דברים בצורה נכונה.
החילונות מצד אחד וגישות דתיות מסויימות מצד שני גורמים ללא מעט בחורים ליחס מעוות למיניות.
כן,מוריד לך מסת גוף ודואג שלא יהיה לךאריך וייס
לך זקן. רוצה?
אם זו העסקה אני הולך על זהאבןגבירול

אגב זה גם מה שגורם להתקרחות בסופו של דבר... פחות טסטוסטרון=שער ראש ליותר שנים

אתה יודע שאצל הנצרות סירוס זה סבבהאריך וייס
לא ביהדות??
אמרתי חצי, לא 0%אבןגבירול

מסכימה.מקום בעולם
נקודה נוספתפשוט אני..

מי שרוצה ילד, ויודעת שהדרך היחידה להביאו לעולם תהיה בעזרת פלאי הטכנולוגיה והרפואה - לא זה (הפחד מהרופא) מה שימנע ממנה להביא את הילד לעולם.

גם נשים דתיות נשואות עם בעיות פריון עושות את התהליכים האלה, ואין סיבה שאצל רווקות זה יהיה שונה.

להביא ילד לעולם מתרומת זרע זאת החלטה לא פשוטה בכלל, הטומנת בחובה אלף ואחת התלבטויות (הלכתית, מעשית, קהילתית, זוגית וכו'). אשה שהחליטה אחרי כל ההתלבטויות האלה שזה מה שהיא רוצה לעשות - תצליח להתגבר על הבדיקות הרפואיות שיש בדרך. לא זה מה שיעצור אותה.

...הָיוֹ הָיָה

א' - לפי הידוע לי בעיית הרווקות ונספחיה מצויים הרבה יותר אצל חילונים מאשר אצל דתיים. מהרבה סיבות, וביניהן גם מהסיבה של שמירת נגיעה, לחשוב שמי שלא שומר נגיעה זה מקל עליו את הזוגיות וההגעה עליה זו טעות מוחלטת. את באמת מקנאה בהן שהן "חגגו עם בנים על ימין ועל שמאל"?

ב' - לגבי ילדים - אפשר להקפיא וכו', הרב בורשטיין חוזר על זה ערב ובוקר וצהריים. 

ג' - גם אם א' וב' לא היה נכון, אז בעצם השאלה היא למה הדת כובלת, אז חידוש- הדת כובלת, הרבה דברים אנחנו כביכול "מפסידים" בגללה, אבל מי שמאמין בה' יודע שזה הנכון, שזה הטוב, ושאנחנו לא מבינים הכל. בשורה התחתונה אני מבטיח לך, שהדוסיות הרוויחו הרבה יותר מהחילוניות, גם אם בעינים שלנו, בפרספקטיבה ונקודת הראות שלנו, זה לא נראה ככה.

והעניין של "אף אחד לא זוכר להן"... אז אולי אף אחד כאן לא, אבל מישהו למעלה זוכר גם זוכר... להן את כשלונותיהן - ולדוסיות את עמידתן האיתנה....

ואגב, אני לא יודע כמה שווה קדיש של ילד שהגיע על ידי עבירה. וסליחה אם נשמעתי עכשיו פונדמנטליסט.

המשפט האחרון, לדעתי, מיותר ופוגעפשוט אני..

גם ילד שנולד בחטא, יכול להיות גדול דור ולהושיע את עם ישראל. ע"ע יפתח הגלעדי.

החטא שההורים עשו כשהביאו אותו לעולם זה חטא לכל דבר ועניין, ועליהם לעשות עליו תשובה ככל חטא אחר, אבל בשום פנים אסור "להפיל" את החטא על הילד, להאשים אותו, או לגרום להורים לחשוב שעצם זה שהילד עדיין חי - זה זיכרון לחטאיהם.

אגב, רבים רבים בעם ישראל נולדים בחטא, מכיוון שיש נשים רבות אשר כלל לא הולכות למקווה, ולכן הן נידות לכל חייהן.

עם כל הקושי שבלהתחתן עם בעלי תשובה, אסור להוסיף על זה גם את הקושי שבקבלת אדם שנולד בחטא. זה בכלל לא שייך אליו.

..הָיוֹ הָיָה

רק הבהרה, לא התכוונתי להפיל עליו, ברור שהוא לא אשם, אבל קדיש נועד לעילוי נשמתם, וחטא פועל ההיפך, וזו גמרא בחגיגה בעצם שקיומו הוא זכרון חטאם, 

אבל אולי אתה צודק שלא היה צריך לכתוב זאת, פשוט כאב לי שזה גם נוסף לרשימת הרווחים של מי שלא שמר על ההלכה, בבחינת הפוך על הפוך... 

עצוב לומרסמארטפון
אבל מה שכתבת מנחם ומחזק.
..הָיוֹ הָיָה

כל מה שכתבתי, או רק החלק עליו הגבת?

אני דווקא חושב שזה אכן המצבultracrepidam

"איזהו מעוות שלא יוכל לתקון? זה שבבא על הערווה והוליד ממזר".

ברור שצריך להתיחס יפה לילד, כמו לכל אדם, אבל כן, ביחס להורים שלו הוא זכרון לחטאים הראשונים. עצוב מאד. לכן לא כדאי לעשות חטאים, כי יום יבוא וכבר לא תרצה לעשות חטאים אבל כל ההיסטוריה שלך רצופה בזה.

לממזר יש דין מיוחד, זה לא דומה לסתם ילד שנולד להורים רווקיםפשוט אני..

לכל חטא החומרה שלוultracrepidam

ע"ע גם אברהם אבינו6554433

ע"ה שאמו הרתה אותו בנידתה.

היא לא הייתה חלק מעם ישראל, ולא נצטוותה על דיני טהרהפשוט אני..

רק הערה קטנהשוגי~
ילד שנולד לזוג רווקים - אין איתו שום בעיה
הוא לא ממזר וגם לא פסול חיתון
נו ו...?הָיוֹ הָיָה

הוא לא פסול חיתון.

הוא כן זיכרון ותוצאה של חטא.

מבחינת אותם האנשים זה בדרכ לא חטאשוגי~
אולי "טעות" אבל בדרכ טעות שהם שמחים בה, כלומר שמחים בילד (מלכתחילה לא תכננו אותו אבל שמחים בילד)

אז לא הבנתי איך אתה מרשה לעצמך לומר "לא יודע כמה שוה קדיש של ילד.."
אולי הוא הגיע ע"י עבירה, אבל הוא עצמו בסדר לגמרי וזה לא אשמתו. גם ממזר זה לא אשמתו תכלס.
באותה המידה גם אתה היית יכול להיות כזה.

לא מבין אותך..הָיוֹ הָיָה

מה זה "מבחינתם"??????.

מבחינת אלקים זה חטא. חלאס!

הוא לא אשם ולא אשמתו, אבל הוא זיכרון לחטאם. ולא מאוד יעלה את נשמתם שהוא יגיד עליהם קדיש, אין קטגור נעשה סנגור, אלו גמרות מפורשות.

הבהרה למשפט האחרון שלי:הָיוֹ הָיָה

לא התכוונתי שילד כזה לא שווה, והקדיש שלו לא שווה.

אלא שקדיש על הוריו - שהביאוהו בחטא - לא יועיל להם אלא רק יזיק להם.

לגבי ענייניו הוא - ברור שהוא בלי שום בעיה, ואפי' ממזר ת"ח קודם לכהן גדול עם הארץ.

אני התנסחתי קצר מידי וזה גרם לאנשים להבין אותי לא נכון, מתנצל.

בסוף אצל חילונים כיום, במיוחד אלו שחגגו, יש 70% שיבגדוחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"ב בתמוז תש"פ 12:05
אז מה שווה זוגיות כזאת

הבעיה עם הרווקות בציבור הדתי זה מצב חירום, אנחנו צריכים להתייחס לזה כך וככה הדברים יתוקנו.
את צודקת לצעריהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ב בתמוז תש"פ 11:24
הזהירו אותי .. בנות שאני מכירה
אמרו לי את נכנסת לתוך חברה דוסית.. שלא קל למצוא שם חתן..
החברה שלנו הרבה יותר קל שם..
ששאלו אותי למה את הולכת לחברה נפרדת.. אז אמרתי מרגיש לי הרבה יותר בנוח
והם אמרו לי שהנוחות הזאת תהפוך לסבל

במבחן התוצאה לא יודעת אם הנחות הפכה לסבל
אבל כן זה לא פשוט להיות בחברה נפרדת שרובן נשואות סביבך.. ואת רואה אותם עם הבעלים שלהם
ובאמת מרגיש שמשהו בך לא בסדר

אני באמת מרגישה לא שייכת לשום חברה
לא לחברה של הדוסים שמכירים 2 שניות ומתחתנים
ובטח לא לחברה הפתוחה
שכל כך קל להם לדבר עם בנים.. ולהיות איתם כל היום .. אם זה ללמוד למבחן ואם זה ללכת לטיולים ואם זה לא יודעת
לא לשמור נגיעה במקרה הגרוע ..

אני כן מרגישה שהחברה הנפרדת לא עושה לי טוב כי היא לפעמים צבועה
ברגע שיש אופציה לאנשים דוסים להכיר .. או שיעור עמוק או איזה ארוחה
גם שם הם ידאגו להפריד לגמרי.. ויוצר מצב שחוץ משידוכים אצל שדכנים שגם הם לא משהו ושואלים הרבה שאלות חיצוניות ..
אין לך איפה להכיר (;

מצד שני ללכת לחברה הפתוחה זה לוותר על מי שאת ..

אני באמת לא יודעת מה להגיד לך
חוץ מזה שאני מבינה על מה את מדברת

(אני לא מסכימה לגבי הדעה של להביא ילדים לבד זה נראלי שיבוש בסדרי עולם)
^^^^y101
צודקת בחברה הדתית בה 99 אחוז נשואים אין מקום לרווקים. גם אני מרגישה את זה מבין השורות שאין מקום לרוקים ולמצב של רווקות בחברה הדתית וככל שאת דתיה יותר זה מרגיש ככה יותר.
ומסכימה ממש שהחברה הדתית לא נותנת כמעט הזדמנות להכיר(חוץ משדכנים) כי אם יש כזו נגיד שיעור תורה זה תמיד מופרד. (וגם כאן בפורום רואים את זה להגיב למין השני בכל הכבוד או בהערכה כלשהי כבר הופך ללא שייך/לא מתאים ועוד כל מני ביטויי צדקניים למינהם) מה שמשקף לגמרי את המציאות הלא וירטואלית
ומונע מרוקים ורוקות להכיר.
לא ממש מובן לי התגובה הזאת.מבקש אמונה

קודם כל,

לא נכון להגיד "אין מקום לרווקים" כי אנשים דתיים לא נולדים נשואים. וגם בטח שלא 99 אחוז נשואים.  

אבל מה זה אומר בכלל? איפה צריך מקום? את מתכוונת לאנשים שרוצים להישאר רווקים או רוצים להתחתן? 

אם הבחור ראה בחורה פנויה אז שניהם רווקים. איפה הבעיה? 

דבר שני, אם רואים מישהי מתאימה אפשר בהחלט לגשת, או לשלוח מישהו

יש כאלה שלא אוהבות את זה ויש כאלה שכן.. אבל גם בחילוני זה ככה.

עריכה, יש דבר אחד שאני כן חושב שצריך לשנות..

שלחזר אחרי בחורה (כמובן בקטע רציני) לא יהיה פשע ולא צנוע. זה כן...

...y101
שאני כותבת רוקים אני מתכוונת בני 25 ומעלה שרוצים להתחתן ולא 'הלך' להם עד עכשיו.
ברור שבן/בת 18 הם רוקים אבל זהעדיין לא מפריע להם.
שאני אומרת אין מקום זה בחברה, בקבוצת בנות דתיות נשואות אין לרוקה בת אותו גיל על מה לדבר, הרבה פעמים שומעים הערות חסרות טאקט כאלו, למי את מחכה וכדומה. מה שלרוב לא קורה בקבוצת בנות חילוניות בנות אותו גיל כי שם יש יגם נשואות גם רוקות בזוגיות ובלי זוגיות אז החברה הרבה יותר הטרוגנית.
והגיוני שאנשים מצבים שונים בחיים ימצאו בה מקום.
ולגבי להכיר לרוק או רוקה חילונים יש הזמנויות מעורבות כמעט בכל סיטואציה, מה שאין לדתי/ה לרוב וכתוצאה מזה יש פחות בושה לפנות אחד לשני.

אציין שאני לא מסכימה עם דרך ההיכרות החילונית וכל מה שנובע ממנה. אבל יכול להיות שלהם יותר קל טכנית.
תראיענווה1

אני גם הגעתי מחברה פתוחה לתוך חברה דוסית. ודווקא החברים הדוסים שלי מתחתנים הרבה יותר מהר מהחברים הלא דוסים שלי. 

באמת אולי לאנשים כמוני וכמוך שלא מרגישים שייכים לגמרי לשום חברה, אולי יותר קשה למצוא. הדוסים שגדלו בחברה סגורה, באמת נפגשים חודשיים ומתחתנים (אין לי מושג איך). והם מתחתנים הרבה יותר מהר מהחברים הלא דוסים שלי, שנמרחים שנתיים שלוש בקשר לפני שהם מתחתנים (מה הקטע למשוך כל כך הרבה זמן?).

דווקא החברים היותר פתוחים, תמיד אומרים לי שהדוסים מתחתנים הרבה יותר מהר ובקלות. תחשבי שהם לא הולכים לשדכנים, חברים לא כל כך משדכים אחד לשני (זה פחות בתודעה - אבל זה באמת משתנה ממקום למקום), לרוב הם צריכים להכיר בעצמם, וזה לא כל כך קל. רק בשביל להגיע לדייט ראשון עם מישהי הם צריכים לעשות שמיניות באוויר. גם הם לא תמיד יודעים איפה אפשר למצוא בנות. אני מכיר כאלה שלא מצליחים להגיע לדייט ראשון כבר יותר משנה - כלומר הם בכלל לא מצליחים להיפגש עם אף בחורה!!! בעוד מישהו שהולך לשדכן, בטוח מגיע לדייטים עם בנות.

אבל אני כן מסכים על קושי שיש בחברה נפרדת להכיר את בני המין השני לצורך חתונה. אני גם לא הכי מתחבר לשדכנים, הייתי מעדיף שתהיה לי גם את האפשרות להכיר בעצמי.

בסוף לכל ציבור יש את החסרונות שלו בקטע הזה. אבל אני בכלל לא חושב שאצלם יותר קל להתחתן. ממה שאני רואה יש שם הרבה יותר רווקים.

שאלותadvfb

למה את חושבת שקשה למצוא חתן בחברה נפרדת? עובדה, יש המון בנות שגדלות בחברה נפרדת ומתחתנות, אפילו בקלות יחסית. 

למה את חושבת שחברה נפרדת דווקא יכול להיות שמשהו צבועה? כל חברה יכולה להיות צבועה בין אם היא נפרדת בין היא מעורבת.

למה את מרגישה משהו לא בסדר בך שהרבה מתחתנים סביבך? מי שלא עדיין מצאה את זיווגה זה אומר שיש לה בעיה?

>>>צהרים
עבר עריכה על ידי צהרים בתאריך כ"ב בתמוז תש"פ 12:56
צַדִּיק אַתָּה ה', כִּי אָרִיב אֵלֶיךָ; אַךְ מִשְׁפָּטִים, אֲדַבֵּר אֹתָךְ, מַדּוּעַ דֶּרֶךְ רְשָׁעִים צָלֵחָה, שָׁלוּ כָּל-בֹּגְדֵי בָגֶד

טְהוֹר עֵינַיִם מֵרְאוֹת רָע, וְהַבִּיט אֶל-עָמָל לֹא תוּכָל: לָמָּה תַבִּיט, בּוֹגְדִים--תַּחֲרִישׁ, בְּבַלַּע רָשָׁע צַדִּיק מִמֶּנּוּ.
אין שאלהadvfb

המון הנחות יסוד לא נכונות.

גם א-להים לא עובד לא בשביל הצדיקים ולא בשביל אף אחד/ת

ברשותך שאלה... איפה לדעתך את חסומה שהן הרוויחו?מבקש אמונה

לדעתך יש משהו שגרם לאותן בנות להתחתן שאת מפסידה בגלל שמירת הלכה?

בזה כדאי להתמקד לדעתי...

או שמשהו אחר מפריע לך?

שהן "חגגו"? שלא זוכרים להן מה שהן עשו? 

לא ממש הבנתי. 

מפריע לי שהתנהגות מופקרת מביאה דברים מאודסמארטפון
משתלמים מבחינה חברתית,אישית ואפילו דתית (ילד שיגיד קדיש לדוג) וצניעות מחירים כבדים.
עדיין מפריע אחרי כל מה שענינו?חידוש

טרם קראתי תגובות.קראתי את התגובה האחרונהסמארטפון
מה לעשות? לדוסים יש בעיה בכל נושא המיניותאריך וייס
כי ככה זה חינוך של דוסים. האם זה אצל כל הדוסים? לא. האם נכון שהחינוך הדתי פוגע וחוסם את היחס לבני המין השני? ברור. זה ההשלכות של החינוך הדתי.

הפיתרון? תנועת נער מעורבת.
את חושבת שהן התחתנו כי הן לא שומרות נגיעה/ חגגו עם בנים?יעל מהדרום
לק"י

אני לא רואה קשר הכרחי בין השניים.

אני ועוד הרבה דוסים שומרי נגיעה כמוני (גם כאלו שגדלו בחברה נפרדת) התחתנו בגיל נורמלי והבאנו ילדים לעולם .

אם למישהו יש קושי להתחתן- ייעוץ עשוי לעזור לו.
בין אם הוא דתי ובין אם הוא חילוני.
הן לא התחתנו אפילוסמארטפון
הביאו מחוץ לנישואין וטוב להן כולם מחבקים אותן. אחת מתחתנת בקרוב השנייה מעדיפה להשאר איך שהם.
עוד מעט יהיה קצת זמן לקרוא ולהגיב
אהה..אבל זה לא משנה כל כך לענ"דיעל מהדרום
לק"י

אם הן במצב שהן חיות כמו נשואות, אז הן יכלו להתחתן.
זה לא ממש משנה...
כי קשה להן לאהוב.מבקש אמונה

אם זה כי לא רוצים להתחייב כי התרגלו להפקרות ו"לעשות חיים" 

ואם זה מרוב "חגיגות" ופרידות כואבות כבר אין אמונה באהבה אמיתית.

ומסכן הילד שגדל לעולם כזה.

לא הבנתy101
עבר עריכה על ידי y101 בתאריך כ"ב בתמוז תש"פ 16:22
מדברים על אלה שרוקים שיש להם קושי למצוא בן/בת זוג לא על רוב הדתיים כמוך שהתחתנו בגיל 20 (בערך).
לא מסכימה בכלל עם הדרך החילונית.
אבל יש משהו בדברים שכחילוני יותר ל להכיר כי אין את ההפרדה והבושה לפנות למשהו/י פוטנציאלי.
(ומאיפה הסקת שמשהו שקשה להתחתן צריך יעוץ,
כי זה נפוץ עכשיו ומתפרסם בערוץ 7)
אני לא יודע איזה חילונים פגשתענווה1

אבל ממה שאני מכיר לרוב לא קל להם. נכון שיש כאלה שיותר קל להם. זה בדרך כלל אנשים יותר כריזמטיים שיודעים לדבר טוב, או בנים ובנות ממש יפים. אבל גם שם יש המון שלא קל להם לפנות למישהי פוטנציאלית, וגם אם הם פונים למישהי לא יוצא להם מזה כלום. ובכלל הרוב שם מכירים דרך האינטרנט (רק בודדים פונים לבנות באופן ישיר), ששם זה עוד יותר קשה למצוא (מהרבה סיבות שאין לי כוח לפרט). את לא מבינה כמה הם מתאמצים כדי רק להגיע לדייט ראשון. 

המציאות שם לא כל כך ורודה כמו שאת חושבת.

נראה ליy101
דומים לאלו שאתה פגשת. רק הרבה כי בתקופת הלימודים שלי ואחר כך ברוב השנים שעבדתי עד היום זה היה בחברת חילונים (או חילונים ומעט דתיים).
רוב החלונים בנים ובנות מגיל 25 ומעלה היו או בזוגיות של לפחות שנתיים או בדרך להתחתן או נשואים.
ומי שלא לא רוצה כרגע זוגיות.
אז כנאה שלהם יותר קל להכיר
לא נכנסת לטיב הזוגיות/הנישואין לאחר שנים.

זה לא אומר שלדתיים יותר קשה באופן כללי להתחתן(כנראה יותר קל בגיל 20). אני מדברת רק על דתיים שלא התחתנו עד גיל 25 ומעלה אז להם זה יותר קשה להכיר כי הרוב בגיל נשואים והם לרוב כבר לא במסגרות דתיות והרבה יותר קשה להם להכיר לבד ללא הצעה משדכן גורם שלישי.
אולי יותר קל להכיר, לא בהכרח שגם להתחתןיעל מהדרום
לק"י

ולגבי הייעוץ, הסברתי את כוונתי בשתי ההודעות שלי שמתחת.
תגובה מתנשאתהפי

מי שלא מתחתן צריך יעוץ
את חמודה אבל זה לא עובד ככה
כתבתי שייעוץ "עשוי" לעזוריעל מהדרום
לק"י

לא האשמתי ולא התנשאתי.

אם למישהו קשה להתחתן כי הוא גדל בחברה נפרדת, שווה לנסות להתייעץ.
אני חושבת שלזה התכוונתי, אבל לא כתבתי את זה בהודעה הראשונה.
אני מקווה שהתכוונת לזההפי
אני ככה הבנתי את דבריה מלכתחילה,הָיוֹ הָיָה

אם זה מוסיף לך לדעת.

בנוגע לסיפאמפוצלשים

יש אנשים שגם עשרות ומאות ייעוצים לא עזרו להם להתחתן.

הגיוני. כתבתי "עשוי" לעזוריעל מהדרום
לק"י

ואם חלילה הובן מדברי, שיש פה האשמה של הרווקים, אני בין האחרונים שאאשים.
(ואני מכירה רווקים מבוגרים, ולא חושבת שהם אשמים בזה).
לדעתי זה ממש לא נכוןענווה1

מה הקשר בין שמירת נגיעה לבין היכולת להתחתן?

לרוב דתיים מתחתנים הרבה יותר מוקדם מחילונים, ומביאים הרבה יותר ילדים.

כמות הרווקים והרווקות בציבור החילוני שהם מעל גיל שלושים הוא עצום. אין להם ילדים, והרבה פעמים אין להם אפילו חבר/ה. 

במקרה את פגשת אצל הקרובות אלייך מציאות מסוימת, אבל זה לא מייצג. 

יכול להיות שאתה צודק ברמה הכלליתסמארטפון
פה אני מדברת על תופעת הרווקות המאוחרת וההשלכות שלה.
יש נק' זמן ששמירת הנגיעה וההלכה סוגרות אפשרויות למי שחלון הזמן שלו להבאת ילדים לעולם בצורה טבעית לא ארוך במיוחד.
גם להביא ילד לבד כרוך בביקור אצל רופאיםיעל מהדרום
לק"י

כך שזה כנראה לא נעים כמו שימור פוריות.
(ואני בהחלט חושבת שבדיקות אצל רופא נשים עלולות להיות מביכות בהתחלה, אבל בשביל מטרה חשובה, יש נשים שיבחרו לעשות זאת).
זה לא משוואהנקדימון
יש נשים רבות דוסיות טרור והן נשואות.
רווקות מאוחרת היא לפעמים גזירה משמיים, ולפעמים בעיה כלשהי (לא בהכרח משהו טרגדי) שיש לפתור סעזרת איש מקצוע. אם הגיעו למצב שרואים את ההלכה כדבר מפריע אז ייתכן שלא חיים נכון את ההלכה. גם זה טעון בדיקה.
את חושבת שהן רווקות בגלל הדוסיות?בת 30
או שהחילוניות נשואות בגלל החילוניות?
זה קצת מצחיק...
יש הרבה דוסיות נשואות והרבה חילוניות רווקות.
לא.סמארטפון
תקראי מה כתבתי בפנים.
מה מחבר אתכם?intuscrepidam

אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?

וכנ"ל לגבי חברים / חברות.

פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
שיח טוב שזה הרבה פעמים תלוי
הקשבהadvfb

כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.

וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.

במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.

עין טובה ואהבת החייםהרמוניהאחרונה
מקום של תורהשירגול
שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
אולי תשאלי פהadvfbאחרונה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelicoאחרונה
אני לא אוהב את זה בכללמשה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

גדולות? זה פרופורציונאלי...elico

לגודל שלו.

וסליחה, אבל, אולי בוגרות יותר?

הוא דיבר על בשלותמבולבלת מאדדדד

ולכן דיברתי על זה ולא על בוגרות. 

הוא כתב שהתחיל לצאת לדייטים לפני חצי שנה. מי ישמע כמה גדול הוא יכול להיות... לא בקטע רע, אבל לכן אמרתי גם על בחורות יותר גדולות. בדרך כלל זה גורם להיות יותר בשלים.

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

בקשה קטנהintuscrepidam
האם אפשר בבקשה דוגמאות שלדעתך בנות חותכות בגללן למרות שהיה נחמד כפי שתיאר הבחור?
קרה לילגיטימי?

בגלל הגיינה לקויה.

משאר הבחינות היה די סבבה, אבל ממש התביישתי להיות לידו. דיברתי עם מי ששידך, לא אמרתי בפירוש מה הפריע לי, והוא שכנע אותי לצאת פעם שנייה. קיוויתי שהיה משהו חריג באותו היום, אבל מסתבר שלא היה.

לגיטימיintuscrepidam
אשמח לדוגמאות נוספות. הרושם שלי ושל רבים מחבריי שהרבה התאמות מעולות נפסלו לשווא.
מסכימהמבולבלת מאדדדדאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה

אולי יעניין אותך