יש רבנים שפויים שתומכים בפינוי מאחזיםאנונימי (פותח)
אולי יש חשיבות בהתיישבות , אבל לא כל מאחז באמת חוקי. לא לכל ילדון יש זכות להקים מאחזון.

זה מה שכותב הרה"ג יובל שרלו שליט"א -

הם [המאחזים] עלולים להיות בלתי חוקיים כי יש סמכות למדינה לקבוע היכן מקימים ישוב והיכן לא, ולא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול. אדם פרטי אינו יכול לטעון לבעלות על קרקע של ערבי מכוח האמירה שלערבי אין טענת בעלות, כי גם לו אין. זו פעולה של מדינה.

אז למה לקלל ולרדוף חיילים צדיקים שיש רבנים שפסקו שעושים בדיוק מה שדורשת התורה וההלכה? השתגעתם?
ויש גם את הרב שלמה אבינר שליט"אאנונימי (פותח)
שכתב -

לכן אם אנשים מקימים ישוב וטוענים: 'שלנו הוא', אנו נשאל אותם: קניתם? קיבלתם במתנה? סתם קביעת עובדות בשטח אינה מקנה בעלות.
לכן, יש לפנות כל ישוב לא חוקי. כמובן, יש לתת סיכוי לתקן, יש לתת אפשרות להפוך לחוקיים, להשיג מסמכים חוקיים. אך אם אנשים סתם משתלטים, ואחר כך הם מבזים את השלטון, מזיקים לשלטון, פוגעים בשלטון ומתייחסים כאויב לשלטון – בודאי שיש לפנותם בהקדם האפשרי.

הוא כתב את זה על הערבים!!!!!כתב הבהרה בעניין!!!!!דביר ע
זה נכון גם על יהודיםאנונימי (פותח)
ומה עם הרה"ג שרלו שליט"א? למה מתעלמים מדעתו ההלכתית?
לא נכון! חחחe1l0a5d
תראה את המאמר:
בודאי שיש לפנות מאחזים בלתי חוקיים. זה מושג ראשוני. זה שכל ישר. חוק זה חוק! ודאי יש דברים מעל החוק, אך החוק הוא הבסיס לכל. בלעדיו הכל אנדרלמוסיה ותוהו ובוהו. אנו מדינה מסודרת, ולא ג'ונגל בו כל אחד מתיישב בכל מקום כישר בעיניו ובונה בתים, כאילו הכל הפקר. אנו לא תחת שלטון בריטי, ששלט על ארצנו, ויש שערערו על חוקיותו, אלא זה שלטון חוקי של מדינת ישראל, אז בוודאי החוק מחייב.
אנו היהודים, אפילו במדינות נכר מאוד הקפדנו על החוק, קל וחומר שכאן בארצנו ומדינתנו, עלינו לדאוג שהכל יהיה כחוק. חוק אינו אילוץ מטריד, הוא טוב, הוא סדר, הוא יציבות, הוא אידיאל.
כמובן, יש אידיאלים יותר גבוהים, אך גם הם יקרסו אם לא יהיה חוק.
רבנו הרב צבי יהודה היה מאוד מקפיד על שמירת החוק. גם כל הביקורת שהייתה לו לעיתים על הממשלה, והוא לא נמנע מלפרסם אותה –לא שיבשה אצלו את ההכרה שחוק זה חוק.
כמובן, בתנאי שאין זה חוק נגד התורה. אך פה זה לא נגד התורה. וכי התורה אומרת שכל אדם עלי אדמות יכול לתפוס אדמה, לבנות עליה בתים ולהקים שם ישוב כאוות נפשו?! ופתאום זה נהפך לשלו?!
כמה נפלאים הם דברי חז"ל: "כל חזקה שאין עמה טענה, אינה חזקה" (בבא בתרא). אם אדם טוען שקרקע מסוימת היא שלו בגלל הסיבה היחידה שהוא יושב עליה, דבריו בטלים ומבוטלים, כיוון שאין כאן טענה: קניתי או קיבלתי במתנה (שם).
לכן אם אנשים מקימים ישוב וטוענים: 'שלנו הוא', אנו נשאל אותם: קניתם? קיבלתם במתנה? סתם קביעת עובדות בשטח אינה מקנה בעלות.
לכן, יש לפנות כל ישוב לא חוקי. כמובן, יש לתת סיכוי לתקן, יש לתת אפשרות להפוך לחוקיים, להשיג מסמכים חוקיים. אך אם אנשים סתם משתלטים, ואחר כך הם מבזים את השלטון, מזיקים לשלטון, פוגעים בשלטון ומתייחסים כאויב לשלטון – בודאי שיש לפנותם בהקדם האפשרי.
גם מרן הרב קוק היה בעד החוק. כאשר שאל אותו הנציב העליון: 'כיצד כבודו תומך בעליה בלתי חוקית?', הוא לא השיב: 'החוק אינו קובע כלל עבורי'. אלא השיב: 'כאשר יש התנגשות בין החוק הלאומי והחוק הבינלאומי, זה האחרון קובע'. שאלו הנציב: 'לא ידוע לי על חוק בינלאומי המתיר עליית יהודים לארץ ישראל?', השיב מרן הרב קוק: 'התנ"ך! התנ"ך קובע שארץ ישראל היא שלנו'.
אכן ארץ זו נקראת ארץ ישראל ולא ארץ ישמעאל. ישיבת יהודים היא חוקית וישיבת גויים היא בלתי חוקית.
לכן מה שגויים התיישבו כאן במשך השנים הוא בלתי חוקי. וכי מכרנו להם או נתנו להם במתנה? וכי קנו מאיתנו אדמות בזמן שהרומאים גירשו אותנו?
כתב רבינו הרב צבי יהודה: "לפיכך אחת ולתמיד הדברים ברורים ומוחלטים, כי אין כאן שום שטחים ערביים ואדמות ערביות, אלא אדמות ישראל, נחלות אבותינו הנצחיות, אשר אחרים באו ובנו עליהן, שלא ברשותנו ונוכחותנו, ואנחנו מעולם לא עזבנו ולא ניתקנו את נחלת אבותינו, תמיד תמיד המשכנו כל קשרי תודעתנו איתן וכל תוקפה של מחאתנו הנמרצת כלפי ההחזקה האכזרית והמלאכותית שלהם בהן" (להלכות ציבור סע' יב).
אך, כאמור לעיל, אם הם מוכנים להסדיר את ישיבתם כאן באופן חוקי, ויקבלו עליהם את חוקי מדינת ישראל כמו כל אזרח בכל מדינה, אז יש אפשרות בתנאים מסוימים. אבל אם הם מבזים את השלטון, מזיקים לשלטון, פוגעים בשלטון ומתייחסים כאויב לשלטון, בודאי שיש לפנותם בהקדם האפשרי. חוק זה חוק! החוק הוא הבסיס לכל. בלעדיו הכל אנדרלמוסיה ותוהו ובוהו. אנו מדינה מסודרת ולא ג'ונגל בו כל אחד מתיישב בכל מקום כישר בעיניו ובונה בתים, כאילו הכל הפקר. אנו לא תחת שלטון בריטי, ששלט על ארצנו, ויש שערערו על חוקיותו, אלא זה שלטון חוקי של מדינת ישראל על ארץ ישראל, אז בודאי החוק מחייב.
אנו פה החוקיים ולא כל מיני עמים זרים! חזק ונתחזק על חוקינו וערי אלוהינו.
אם כל הכבוד לרב שרלו....דביר ע
קודם כול הוא דעת מיעוט ומי שפוסקים על פיו שילכו,וב"דכ זה לא האנשים שנלחמים בגלוי על ארץ ישראל.
דבר שני וחשוב.רמב,ם הלכות תת  ומהר"ל פסקו במפורש ללא הורהרים והם היחידים שקבעו הלכות בעניין הגדרת גדול הדור . שהיחידים שיכולים לפסוק בהלכות ציבור הם גדולי הדור.והרי לך הגדרת גדולי הדור על פיהם מגדולי תלמידי החכמים הפוסקים בימיהם מוכר לכל הציבור ומקובל על רובם פוסק בכל ד' אמות של הלכה ורק מי שיכול להתיר את ההלכות הכי קשות (קרי עגונות,והלכות נידה וכדו'...) רק אז הוא יכול לפסוק בענייני ציבור!!!!ושהוא הרב הפוסק ולא תלמיד של רב!!!זה לשונם בצורה מסוגננת.הרב שרלו אמר שהרב ליכטנשטיין הוא רבו קרי הוא בעצמו לא מחשיב עצמו גדול דור אלא תלמיד של.והוא אמר שהוא יחזור מפסקו לגבי הרווקה אם הרב ליכטנשטיין יגיד לו.ככה שגם לא הרב שרלוונטי לעניין המאחזים כי זה לא הציבור וגם לא גדול הדור.מה לעשות זה כואה להגיד גם על רבנים שאני מעריך שלא כל אחד גדול דור!!!!ערב טוב ואם חס חלילה מישהו העלה על דעתו שזילזלתי בת"ח,אז לא!!
שתי שאלות על טענות משונות אלוישמעאל
למה דווקא המדינה מחליטה איפה להקים ישוב?
למה המדינה מחליטה מתי יש בעלות לערבי?
מסכים שכשיש בעלות ברורה של ערבי אסור לעלות על אדמתו, אלא אם הוא אויב ובמלחמה, אבל כמעט ואין ומה שיש אפשר לקנות, וגם אסור למכור להם ע"פ ההלכה, הבעיה של הרב שרלו זה שהוא סובר בניגוד לתורה שיש דין מלכות, ההסכמה היהודית היחידה לדין מלכות זה פשרה של ההלכה עם מציאות דעבדית, מעולם ההלכה לא קידשה את דין המלכות כישות נפרדת לדעתי
"כי המשפט לאלהים הוא"
שלמלא מוראה - איש את רעהו חיים בלעומשה
לא מדוייק בכלל.עוזיה
גם הר"ן וגם הנצי"ב טענו שחוקים מנהליים של המלכות לא קשורים להלכה.
כלומר: הר"ן מסביר שריבונו של עולם נתן לנו חוקים של מוסר - בין אדם לחברו - והתיר לנו לחוקק חוקי של סדר ציבורי. הנצ"יב היה עוד יותר קיצוני ממנו, אבל זה כבר דיון ארוך אחר.
על כל פנים, פשיטא שלמדינה יש את הזכות והסמכות לקבוע היכן יוקם יישוב והיכן לא. אז למה אנו עולים לגבעות? משום שהמדינה מתנהל אלי פי פחת. אנו נאלצים למחות ולקבוע עובדות בשטח. אלא שעם קביעת העובדות הללו צריך להזהר ולעלות על קרקעות מדינה ולא על קרקעות פרטיות של ערבים. זאת משתי סיבות:
א. הלכתית. גזל הגוי אסור, ואם יש מי שמתיר הוא דעת מיעוט שבמיעוט. וגזילת קרקע מסובכת עוד יותר.
ב. פרקטית. לפקידי המדינה והמשטרה אין אינטרס לריב איתנו. לא באמת כואב להם שאנחנו יושבים על אדמות מדינה. רק כאשר בג"צ מכריח אותם, הם עושים זאת. אך ברגע שאנו עולים לקרקע פרטית, יש אנשים שזה כואב להם, והם ידחפו כל הזמן לעימותים מיותרים.
 
אם יש צורך אני ארחיב מעט.
----רחלקה
בעזהי"ת.
 
המחלוקת היא על מה נכנס בגדר 'קרקע פרטית' ומה בגדר 'אדמות מדינה'.
קח את מגרון לדוגמא.
מגרון הוקמה על אדמה שהביסוס היחידי לבעלות ערבית עליה היא חלוקה רנדומאלית של אלפי דונאמים ע"י הטורקים, חלוקה שבוצעה אך ורק לצרכי גביית מיסים. אדמה זו לא עובדה מעולם ע"י ה"בעלים" שלה.
ועכשיו-
יהיו את האלה שיגידו שמגרון היא אדמת מדינה, שהרי החלוקה לא באמת תופסת.
ויהיו את האלה שיאמרו שמגרון היא אכן על שטח בבעלות ערבית.
 
[הנתונים מובאים עפ"י שיחה שערכתי בשבוע האחרון עם דניאלה ויס. ייתכן וישנם כמה פרטים שגויים, שלא הבנתיה נכון. אשמח לתיקונים.]
 
אני אשמח אם תרחיב.
תודה.
אודה ואולי אבוש ואולי לא.עוזיה
אני לא מכיר את הנושא באופן כללי. את מה שאמרת על מגרון גם אני שמעתי, וגם אני יודע שהיא מעולם לא עובדה על ידי ערבים.
בכל מקרה, לא התכוונתי לדון מאחז כזה או אחר - נתתי קוים כלליים למה שאני חושב לנכון.
אפשר להכריע ולומר שמה שרשום שמינהל מקרקעי ישראל הוא הקובע או משהו כזה.
הבנתי. תודה!רחלקה
 
 
גזל קרקע-רכס רמת מגרון
בע"ה

לפני איזה שנה ומשהו הרב לוינגר בא לבקר ברמת מגרון, ושאלנו אותו שם על העניין של קניין גוי באדמת הארץ. הרב אמר שלגוי יש קניין, וקניינו קיים. ואז שאלנו לגבי גזל, שהרי רמת מגרון, חוץ מהיותו הרכס הכי שווה בכל העולם כולו הוא גם יושב על אדמה ערבית. הרב  לוינגר השיב לנו כך: יש לפעול לרכוש קרקעות מערבים, המציאות לפיה אנחנו יושבים על קרקעות ששייכות לערבים היא לא מתוקנת.

א ב ל -

זה לא צריך לעכב בעדנו מליישב את אדמת הארץ. לא ללכת בכוונה לחפש אדמות ערביות, אבל אם יושבים עליהם זה לא כזה טרגדיה- צריך לרכוש, אבל לא לתת לזה להיות גורם מעכב.


בציפיית הישועה.

הלו!e1l0a5d
תביא את כל התשובה!
זה היה ד.
ה. כתבתי שהם "עלולים" להיות בלתי חוקיים, אולם לא קבעתי כי הם אכן בלתי חוקיים. ההגדרה שלהם כבלתי חוקיים בעוד המדינה עצמה סייעה בהקמתם היא מעשה מכוער שנעשה על ידי פקידת ממשלה שפעלה פעולה פוליטית, והוכיחה אחריתה על תחילתה. על כן, התשובה שכתבתי היא ברמת העיקרון בלבד, ולא עוסקת בשאלה האמנם הם כאלה או כאלה.
המדינה אינה חוקית ואין לה שום תוקף!!!אנונימי (פותח)
ארץ ישראל שייכת לנו בלי שום קשר למה שהם מחוקקים.
המדינה אינה ההנהגה של עם ישראל! וזו נקודה שהרבה נופלים בה. לא נחליף ח"ו את הקב"ה ומנהיגנו (הרבנים) ב"תינוקות שנשבו" (אם לא יותר גרוע, איך שתרצו לקרוא להם) אלו. 
אני לא אומר שראש הממשלה צריך להיות רב אבל הוא חייב להיות כפוף לגדולי ישראל. אפי' דוד המלך האושפיזין השביעי, הרגל הרביעית של כסא הכבוד, היה חייב להיות כפוף לסנהדרין.

כל מי שמעניק לשלטון הכופרים שכאן תוקף (רשמי או רגשי) מעבר לדיני באל"ח שעל זה נאמר אלמלא מוראה ודינא דמלכותא וכו'- יש בזה (רמה כזו או אחרת של) עבודה זרה!
ומכיוון שברור לכולם שסוגיית המאחזים אינה "באל"ח" אלא חלק ממלחמתנו על אדמתנו- כל התייחסות לחוקים שלהם לא שייכת מעיקרא!!

אין לי כח לכתוב כאן על אבינר אבל כדאי שתבררו קצת בעצמכם לפני שאתם מתייחסים לדבריו (בפרט בסוגיות אלה) ברצינות ועוד כותבים ליד שמו "שליט"א" במקום "שר"י".

השתגעתם?! איפה אתם חיים. כאן חייבים להילחם במורא הזה. נמשיך להיאבק בכל הדרכים בהם ובעושי דברם. ותפסיקו לחפש להם היתרים ולסנגר. צריך לדעת לקרב אותם באהבה לה' ולתורתו. וצריך לדעת גם להציב להם גבולות וקווים אדומים כשצריך. מי שלא יודע את זה נגוע או בכעס ובעצבים או במחלת הנפש הכרונית של הנצרות והשמאלנים. וזה דבר בדוק.

ו"ציוני שפוי" נראה לי שכדאי שתמשיך לפתור לעצמך את בעיות הנפש ותפסיק לפסוח על שתי הסעיפים. אם אתה באמת רוצה, לך 60 שנה אחורה, תלמד זכות ותסנגר על ה"קאפו" ומשם תמשיך למשרפות, מסכן. אנחנו רוצים לחיות ואנחנו רוצים גאולה.

זלזול במדינה הוא כפירהאנונימי (פותח)
כי המדינה היא למעשה גוף אחד עם הקב"ה. שנאמר "הקב"ה אורייתא וישראל חד הוא"!

גם אם יש מקום לדעות של כפירה כמו שלך, למה לזלזל בדעות של רבנים צדיקים כמו הרה"ג שרלו שליט"א
והרה"ג אבינר שליט"א? הם פסקו שמותר לפנות מאחזים, אז מי אתה שמקלל ותרביץ לחיילים שמבצעים
פקודות שיש להם הוראה מפורשת של רב שמותר להם?

כל אחד שאתה לא מסכים איתו הלכתית אתה גם מרביץ לו וצועק עליו?
אם היית עבד של הקב"ה ועסוק בתורה היית מבין גם מהאנונימי (פותח)
זה ישראל.
הרב יובל שרלו והוצאתו מהקשרומשהאחרונה
הרב יובל שרלו כתב מאמר שלם, ואתה הוצאת מהקשרן שתי שורות וחצי, על מנת שהגולשים יוכלו לטווח את הרב ולהשמיץ אותו.
 
 
ננעכל !
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת








יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

 

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה


יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים


שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך