אלוף פיקוד מרכז חדשgolani

בטקס צבאי שנערך הבוקר (ב') בלשכת הרמטכ"ל בת"א, במעמד שר הביטחון, מר אהוד ברק, הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי ופורום המטה הכללי, מונו אלוף אבי מזרחי לתפקיד מפקד פיקוד המרכז ואלוף גדי שמני לנספח ההגנה של צה"ל בוושינגטון. האלוף מזרחי מחליף בתפקידו את אלוף גדי שמני, אשר כיהן כמפקד פיקוד המרכז במשך שנתיים וחצי. האלוף שמני יתחיל בקרוב את תפקידו כנספח ההגנה של צה"ל בוושינגטון.

מפקד פיקוד המרכז היוצא ונספח ההגנה הבא בוושינגטון, אלוף גדי שמני, אמר בטקס: "בשנתיים האחרונות פעלנו תחת דרקטיבה יציבה וברורה וגיבוי של הדרג הצבאי והמדיני. הגענו להישגים טובים מאוד בסיכול הטרור, במערכה נגד ארגון החמא"ס ובחיזוק מנגנוני הביטחון הפלסטינים. השנתיים האחרונות היו השנתיים השקטות ביותר מבחינה ביטחונית בפיקוד המרכז מאז שנת 2000 וניכר שיפור במרקם החיים של האוכלוסייה הפלסטינית.

הדבר החשוב ביותר בעיני הוא הפרופיל הערכי של צה"ל: מפקדי וחיילי צה"ל מתמודדים מידי יום ולילה עם רמת חיכוך גבוהה, עם לחצים לא פשוטים ובמבחנים ערכיים הבאים לידי ביטוי יום- יום, בכמה נקודות בו זמנית. אנו צריכים להמשיך להתעקש, לא לחשוש, גם תחת ביקורת, לשים דגש על איך עושים ולא רק על מה עושים.

פרויקט חשוב במיוחד בצה"ל ובפיקוד המרכז בפרט – גיוס החרדים לצה"ל ופעילות גדוד "נצח יהודה" אשר בימים אלו מוקמת פלוגתו הרביעית וגדוד המילואים הראשון. זהו פרויקט חשוב מאוד ברמה הלאומית וצה"ל צריך להמשיך להשקיע בו."

בסיום דבריו הודה האלוף שמני על שיתוף הפעולה הבין ארגוני הנרחב עם השב"כ, המנהל האזרחי ועם משטרת ישראל ואמר כי בפיקוד המרכז משרתים "מפקדים עם יושרה אישית ואומץ, אמונה אמיתית בערך כבוד האדם ובעיקר הוגנות."

ראש המטה הכללי, רב-אלוף גבי אשכנזי, הודה למפקד פיקוד המרכז היוצא, אלוף גדי שמני, ואמר כי "גדי בדרכו הצנועה האופיינית לו, עמד באתגרים לא פשוטים ובמציאות מורכבת המעמידה את היכולות לקצה. בתוך סבך של מתחים הצליח לתת ביטחון לתושבי המרחב."

הרמטכ"ל ציין כי בפגישתו האחרונה עם חברי מועצת יש"ע הם שיבחו את אלוף שמני וציינו כי הם "מצדיעים לפיקוד ולעשייה הביטחונית וכי אינם זוכרים שקט וביטחון כזה שנים ארוכות."

הרמטכ"ל הוסיף כי: "הפיקוד בראשות גדי ניהל את הפעלת הכוח באופן מושכל תוך ניהול סיכונים נכון ונבון, מערכה עיקשת מול החמא"ס וחופש פעולה, בעת הצורך, למנגנוני הבטחון הפלסטינים תוך שמירה על האחריות הביטחונית במרחב. גדי עמד לא רק במבחן הערכי, אלא גם הקפיד על החוק והסדר. גדי השכיל להעביר מסר ברור מהי ריבונות ומהו סדר.

המציאות בפיקוד המרכז מזמנת לחיילינו ומפקדינו מבחנים ערכיים לא פשוטים וגדי בחר באחריות ולא בנחמדות והעביר מסר ברור. אני מודה לגדי על העשייה המרשימה ועל כך שאפשר לנו ולמדינת ישראל לפעול גם בזירות האחרות בביטחון."

איפה הוא גר?אנונימי (פותח)
קודם תראו מה הוא יהיה, אחר כך תתחילו להפגין...משה
לא הייתי רץ כל כך מהר.
מסכים אבל, לברר כדאי כבר מעכשיו כי:אנונימי (פותח)
אני בטוח שתוך זמן קצר ביותר הוא יחקה את קודמו, אז כשזה יהיה - נהיה מוכנים כבר...
היי תרגיעו, תנו לו צ'אנסנחשוניתאחרונה
פרה פרה עם הפארנויה. זה כ"כ מובן אבל לא מוצדק.
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך