כיסוי ראש מונע חתונה.המוזרה
יש לי בעיה והיא ממש קשה אפילו שהיא אולי תשמע לכם מצחיקה ולא מהותית.
אז ככה אני כבר בגיל שנראה לי מתאים ונכון להתחיל לחפש בן זוג, אני אפילו מאד רוצה להתחתן בשנה \ שנתיים הקרובות בעז"ה. א~ב~ל אני גם מאאאד לא רוצה לשים כיסוי ראש! (מכל סוג שהוא) אני ממש לא מסוגלת לחשוב על זה שאני אצטרך כל הזמן לשים משהו על הראש בלי אפשרות להוריד, זה נראה לי נורא מגביל, ותסלחו לי גם מכוער
 (לי בעיקר,בדקתי) בקיצור אם עוד לא הבנתם רק המחשבה על זה גורמת לי למות מפחד וממש להפסיק לרצות להתחתן! ולהימנע מלהתחיל לחפש.
כל חיי רציתי להתחתן רק עם בחור ירא שמים וצדיק ממש, ואני עדין רוצה, אבל אני כבר מתחילה לחשוב על להתחתן עם פשרן רק כדי לא לשים סמרטוטים על הראש...ועם השאר כבר נסתדר... כי איזה דוס ירצה בחורה שלא שמה כיסוי ראש?!
אשמח עם תעזרו לי לחשוב על פיתרון אני ממש במשבר מהעניין.
אנסה לענות לך בדרך ההפוכה...אנונימי (פותח)
נגיד ותמצאי בחור מדהים וכל זה...
אבל! הבחור מסרב ללכת עם כיפה וציצית...לא מתאים לו הכיפה..והציצית חמה לו ולא נוח לו להסתובב עם זה..
(ואני לא מקצין יותר מידי ואומר שהוא מסרב להתפלל...)
האם תרצי להתחתן איתו?
אם כן תסכימי אז איןלך שום בעיה! יש ים אנשים כאלה!(לייטים...)
ואם לא...אז אנחנו בבעיה...ההלכה היא לא רשות! ואם את מצפה מבן זוגך שיקיים אותה אז הוא והקב"ה מצפים זאת ממך!

למרות שאם תחפשי טוב יש כאלה שיתפשרו על כך או על כיסוי חלקי (שאת זה אני לא מבין...)
כאילו חצאית זה סבבה והכל...אבל שיער זה קו אדום...אני אישית לא מבין את זה...
אבל כל אחד והיכולות שלו...
האמת sergzel (יש לשם משמעות?) צודקשושנהא
זה באמת מצער שככ קשה לך עם זה אבל ההלכה היא הלכה, וסליחה על השאלה מה תעשי עם הלכות אחרות שקשה לך איתם?תצטרכי חיבוק כשת לא יכולה לקבל אותו?  או מה תגידי לילד שלך כשהוא יגיד לך שהוא פשוט "לא יכול" ליטול ידיים או משהו כזה.....
את צריכה לפתור את העניין הזה כי זה בהחלט בעיה אם זה דוחה אותך מלהתחתן.... וזה יבנה בך משהו מאד משמעותי ברגע שתעברי את המחסום הזה
בהצלחה!

(מנוע מלפרש את השם)אנונימי (פותח)

מכיוון אחר...תאנה.
עד החתונה אנחנו כל הזמן צריכות להסתיר.
עד יש לנו תחושה כזו שצניעות - זה אור שיראו כמה שפחות.
זה הופך את כל הנושא הזה, של צניעות בלבוש, לכל כך קשה,
כי הוא כל הזמן עוסק ב"למה לא" ו"אסור".

אחרי החתונה הכל משתנה.
פתאום יש מישהו שלידו את יכולה להיות הכי גלויה שאפשר.
לא רק יכולה, ממש צריכה, וזה גם כיף גדול ושמח.
ואז הרבה מהקושי בצניעות נעלם,
כי זה לא רק לא ולא, זה בעיקר המון כן וכן.
וכשיש איפה לגלות, אז הרבה יותר קל להסתיר לאחרים.

גם את השערות.
זה הכי הגיוני בעולם שזה מבהיל אותך עכשיו,
כי אולי את חושבת לעצמך:
"איך אפשר, לכל הרוחות, להסתיר עוד משהו?"
אני יודעת שאצלי, דווקא אחרי החתונה הכל היה הרבה יותר קל.
אומרים שה' לא מעמיד בנסיון משהו שלא יכול לעמוד בו.
זה אומר שלפני שמגיע הנסיון - באמת אין לנו כלים להכיל אותו,
אין לנו מספיק כוחות נפש.
אז עכשיו, אין לך מספיק כוחות נפש להכיל את הכיסוי ראש.
את באמת עדיין לא צריכה לשים אותו.
אני מאחלת לך, ודי בטוחה, שאולי בהתחלה יהיה קשה
אבל עם החתונה והאושר והמקום שבו מותר -
גם תשמחי בכיסוי..

(ניסיתי לכתוב צנוע, כי יש פה גם בנים,
אם עדיין את רוצה לברר - בכיף במסר אישי)
תאנה שלנו האחת והיחידה!דבורי

זה כל כך נכון, ניסחת את זה גם יפה, גם אמיתי וגם צנוע.

מצטרפת לכל מילה, ברשותך.

וואלה, ענית יפה!!no name102
כל הכבוד!
האם את מודעת לזה....Curious
שיש מי שאומר שבביתך את יכולה ללכת בלי כיסוי?
זה אמור להיות פחות מפחיד...

את  צודקתמישהו10
אם תלכי עם כיסוי ראש, בנים ימנעו מלהתחיל איתך, וזה אכן מונע חתונה !
אני הייתי ממליצה~א.ל
ללמוד על זה ולקרוא קצת. כדי להבין מאיפה העניין מגיע, ולא לראות בזה סתם כיסוי ששמים.

כך שתסתכלי על זה לא ברמה של צנוע= מפחיד ולא יפה
אלא ברמה של כמו שיש דבר כ"כ גדול וטוב עד שנסוגים..

ואני גם מאמינה שבע"ה כשתמצאי את מי שמתאים לך, תדברו על זה, וזה יקל על התהליך

בהצלחה!
אני מסכימה עם הרובבנימינה הקטנה
ללמוד על זה מאיפה זה בא וכל שאר ההצעות, אולי פאה יפתור לך את העניין אבל זה סתם התחמקות לדעתי..כי פאה זה ממש כמו השיער..וגם לספרדים הר' עובדיה אוסר בתכלית האיסור ומה באמת תעשי עם שאר המצוות כשלא יבוא לך?או כשיהיה לך קשה איתם??יש ניסיונות בחיים זה כנראה הניסיון שלך..
אני לא יודע אם זה בכוונה או לא,אבל זה ממש מצחיק...אליסף ט
למה מצחיק?~א.ל
זה לא פשוט לבת בכלל לכסות את כל השיער בעוד שהיא התרגלה שלא..
ואני לא בטוחה שזה משהו שגבר יוכל להבין. באמת..
מה לעשות,ההודעה שלה הצחיקה אותי...אליסף ט
כאילו,היא שמה את עצמה בדילמה דיי טיפשית,אין יותר מדי מה להציע..או שלא תתחתני,או שתתחתני עם מישהו שיוותר לך על הכיסוי ראש,או שתתחתני ותתנהגי כמו כולן,אין המווון אופציות.
זה בדיוק בגלל שאתה לא מצליח להבין את הקושי שלה~א.ל
זה קושי אמיתי של המון בנות...

זה לא כזה פשוט לכולן לכסות את השיער..
אני אכן מתקשה להבין את הקושימישהו10
אם זה כל כך קשה לכסות את השיער, אז מה הבעיה לגלח אותו ?
אוי זה היה אכזריגון דו
מצחיק, אבל אכזרי.
על דילמות כאלו מברכים כול בוקר:"ברוך שלא עשני אישה"
פאה פאה פאהבוזי נוזי
לא בגלל זה מברכים ברוך שלא עשני אישה~א.ל
מה באמת?גון דו
את בטוחה?
בנים, בנים, בנים. מי תיקח אתכם? דבורי
פספסתם את כל הפואנטה הנשית.
בטח שלא תבינו - היא לא כותבת שאלה כדי לקבל תשובה.
את זה היא יכולה לעשות לבד מאד יפה.

היא צריכה לדסקס את כל הענין: לדבר על זה, לברר איך הרגישו אחרות, לפתוח את קשת האפשרויות, לעבור תהליך שיגבש אותה לקראת ההחלטה הסופית.
זו מהות הנשיות לפעמים - לחפור על נושא מסוים עד שממצים אותו מכל הזויות ומרגישיםאיזו זוית הכי קרובה אלי באופן אישי.
(ולך "אני והפיצול" - את לא חפרנית, אנחנו בנות - ככה ה' ברא אותנו)!

ולא, לגלח לא עוזר - עדיין צריך לכסות את הראש.
וואי וואי~א.ל
רגישות קצת
כנראה יש לה שיער יפה..בעזרת ה' יתברך
אני דווקא לא כ"כ אוהבת את השיער שלי,
אז לא נראה לי שתהיה לי בעיה לכסות אותו..
מה עם לצייןמישהו10
שהשיר בחתימה שלך הוא של נתן יונתן ?

לא נשכח ?
אני לא רגיש ? מישהו10
למה את אומרת ככה ?

כמה זה כבר כואב לשים 0 במכונת גילוח ?
כואב כואב. מאוד!ט'
ומציק ומגרד
וכשחם בא לי להעיף אותו לכל הרוחות (את הכסוי ראש!!) (אבל אין רוחות )
אבל הידיעה שזה דבר כל כך עקרוני וחשוב בחיי הנישואין עושה את הכל יותר קל

בהצלחה!
זה לא מצחיק הרעיון  של הגילוח הזה!!!אנונימי (פותח)
מישהו כאן אמר פאה רק שתדעו שזה ממש אסורתמר!!
הפאות המותרות הן רק הפאות שהיו עושים פעם הפאות ליפה אבל כיום כשפאות נראות אפילו יותר טוב מהשיער המקורי זה ממש חטא !
תמר יקרה, מאיפה לך?+mp8
את פוסקת הלכה, או משהו כזה?
חפרת בנושא ההלכתי והפאה לא הסתדרה לך בין כל ההלכות?
יש לך מושג כמה פוסקים חושבים שזהו הכיסוי המהודר ביותר- כי לא מציץ חלק מהשיער החוצה?(כמו בכל הבנדנות/ מטפחות למיניהן?)
כיסוי ראש- אין מטרתו להראות שהאישה נשואה, אלא פשוט להסתיר את שערה- כמו הציווי לכסות עוד חלקים מגופה, וכמו שלא נתלבש בסמרטוטים כדי לכסות את הגוף- כך לא חייבים דווקא חתיכת בד שתצהיר על היותי נשואה, וגם לא אלומת חציר על הראש, מובן שהתסרוקת חייבת להיות צנועה וסולידית!
כדאי להיות זהירים לפני שחורצים גורלות של אסור/ מותר בלי לדעת, וכל אחד שישאל את רבו!!

זה אכן מהודר יותרחשבשבת
הרבי מלובאוויטש שלי"א אומר זאת מפורשות והנה מכתב להוכחת הענין:

אוי אתה כזה מצומצם.........חשבשבת
בראיה מצומצמת

ולמה נראה לך שחב"ד היתה ממשיכה אם זה לא היה אמת ואמת ניצחית???????

אני ממליצה לך לפתוח את מוחך קצת כי כל הרבנים וכל האדמורים מכל העולם באו אליו ודווקא אליו לבקש ברכה

החל מהרב כדורי , מרדכי אליהו שפירא

וכלה בנשיא שז"ר ועוד עמך להבדילך וכולללללללללם נושעו.

אז כולם טיפשים ואתה חכם???????
חחח...שרית..
כמו להגיד- למה ניראה לך שהנצרות היתה ממשיכה אם זה לא היה אמת ואמת ניצחית- להבדיל....
אבל באמת פאות זה לא בסדר ושמעתי את זה מרב

לא רק הרבי מלובביץ סבור שזה מהודר יותרruthi
אם לא שמתם לב- לספרדיות שאסור להן ללכת עם פאות- יש היתר שיראו להן שיער ברוחב שתי אצבעות.
לא שייך בשום צורה שהיא שיהיה כיסוי מושלם במטפחת!!!!!
מי שההקפדה שלה היא שלא יראו אפילו שערה אחת- חייבת לחבוש פאה!

ושוב- המצווה של האישה היא לכסות את שיער ראשה היות שהשיער שמחובר לראש הוא ערווה, (ומובא בקבלה ששיער ראש שמחובר לראש גורם לסיטרא אחרא למשוך הרהורים, מה שאין כן בשיער תלוש)
אין שום קשר בין מצוות כיסוי הראש לבין צניעות. אישה נשואה לא מכסה את הראש כי כך צנוע יותר, אלא כי כך היא מצווה. זה  הכל!
אין שום חיוב על האישה להיראות נשואה בדווקא על ידי כיסוי הראש. בשביל זה יש טבעת!
מה שנכון נכון- ישנן פאות שאינן צנועות בעליל, וזה לא שייך לדיון של כיסוי ראש אלא צניעות.

ועוד משהו שאני מחכה כבר הרבה זמן לשמוע עליו הסבר מנומק- מה ההיתר לבחורה שאינה נשואה ללכת עם שיער ארוך ופזור? בגלל שהיא לא נשואה זה צנוע, ורק פאה ארוכה אינה צנועה?
צודקתחשבשבת
הענין של כיסוי ראש זה בגלל חוה וחטא עץ הדעת.

לבחורה שאינה נשואה אין צורקך בכיסוי ראש כח היא עדיין אינה נשואה כל הבעיה נעשית דווקא לאחר הנישואין.

בכולופן הרבי מלובאוויטש שליט"א הוא זה שחידש את הענין.

וy.s אני לא מתייחסת לאמירות שלך כי פשוט אין טעם זה וויכוח סרק אם אתה רוצה באמת לדעת שב תילמד כמו שאני עשיתי בזמני הפנוי וגם זה שלא בהצלחה!!!
מישהי חזרה באורות.....ט'

רק אל תשכחי את הכלים בובהל'ה ;)
בובה.........חשבשבת
אני כל החיים באורות ומה שאמרתי הוא נכון וגם את יודעת זאת היטב...........

ואין אורות אלא תורה...........

בהצלחה לך.!!

אגב איך היה?
מאיפה הלעז הזה על מטפחות?דבורי
נכון שיש הרבה שמוציאות אצבע או שתיים או יותר, אבל יש לא פחות מכך רבות מאד שמקפידות על מטפחת שמכסה כל שערה ושערה - מהאזניים, למצח, ובעורף.

חבר'ה, אתם מדברים על טהרת נשות ישראל - אז תנו קצת כבוד, בבחינת "איזהו מכובד? -המכבד את פורומו"
פוסקים רבים העדיפו פאה על מטפחתploni
הגאון רבי עזריאל הילדסהיימר זצ"ל בשו"ת רבי עזריאל, כתב: "מה שרצה לומר כי הפאה גרועה יותר ויותר ממטפחת, באמת לא נראה כן, אלא עדיפה יותר ויותר, שמכסה את כל הראש במכסה גמורה".

וכן כתב הגאון רבי שמואל הכהן בורשטיין זצ"ל, בספרו "מנחת שבת" על קיצור שו"ע: "הלואי שכל הנשים ילבשו פאה נכרית", על מנת שיראו כל הנשים ויעשו כמותן וישפיע הדבר על הרחוקות מדת (שלצערנו כיום הן רוב נשות ישראל, שהולכות בגילוי ראש, יחזירן ה' בתשובה שלימה).

וכן כתב מרן הגאון רבי שלום משאש זצ"ל, בשו"ת "שמש ומגן": "אני רואה במנהג זה [של לבישת פאה נכרית] דבר חשוב ביותר, ומעלה גדולה נמצאה בו, לפי מש"כ הפוסקים החולקים על מהר"ם אלשקר על מה שהתיר גילוי שערות חוץ לצמתן... והנה באלו הנשים הלובשות מטפחת, אי אפשר לומר "ונקה", כי המטפחת בורחת מן הראש, וגם מי שלובשות כובע נשאר הרבה שיער חוץ לצמתן, ועיני ראו נשי הרבנים קרוב לשליש ראשן מגולה, וכסהו והתגלה". ועוד כתב, "ראוי להקל בזה לנשים צדקניות לעשות פאה נכרית, ולהשוותן עם שאר נשים שעושין באיסור, והם יעשו בהיתר, ולא יהיו בין הנשים כחוכא ואטלולא. וגם לגבי הבעלים שלהם ראוי לחוש שיהיו נשיהם מלובשות בהיתר לרוח הזמן, ולא בשביל שאני זכר ות"ח הפסדתי שתהיה אשתו פחותה משאר נשים. וגם כדי שלא יבוא לחשוב ולהביט באשה אחרת".

וכתב עוד שם, "ומצוה רבה לפרסם ההיתר כדי למשוך נשי הדור החדש המגלות ראשן לגמרי שיבואו ללבוש פאה נכרית בהיתר. לא כן כאשר שומעים דעת האוסרים, אזי לדידהו שאין עולה על דעתם ללבוש מטפחת אומרות כיון שכן הוא שהאיסור שוה, טוב להישאר חפשי בשיער גלוי לגמרי. לא כן בשמעם מדת ההיתר, אזי יבואו לבחור בטוב ולמאוס ברע". ועוד כתב, "מצוה וחובה על הנשים להתקשט לבעליהן ולכל העולם בהיתר, ולא להתנוול ע"י מטפחת ויגרמו לבעליהן לתת עיניהם באחרות ח"ו, וכמה חששו חז"ל והתירו הרבה איסורין שלא תתגנה האשה על בעלה". ועוד כתב, "טוב שנקח מנהג זה שיש בו כיסוי הראש לגמרי בלי להניח שום שערה יוצאת חוץ וכו', משתלבש מטפחת או כובע ותלך אחר מנהג שיש בו מחלוקת. ולדעת צד אחד יש בו משום פריעת ראש דאורייתא שנגלה שערה מגופה ממש".

וכן כתב הגאון רבי בנימין זילבר זצ"ל, בשו"ת "אז נדברו": "גם האיסור דפריעת ראש באשה אינו מוכרח שזה רק בגלל צניעות, אלא ככל התורה שיש עוד טעמים שנעלמו מאיתנו, והראיה שהרי לפי הזוהר אסור גם בחדרי חדרים, ומשמע אפי' אין שם שום איש היא מוזהרת שלא יצאו השערות מחוץ להכיסוי. וזה לשון הזוהר פרשת נשא [מתורגם], "אמר ר' יהודה, שיער הראש של האשה שמתגלה, גורם לאחר להתגלות ולפגום אותה, בשל כך צריכה האשה שאפילו קורות ביתה לא יראו שערה אחת מראשה, כל שכן בחוץ". וכו'. ולזה ברור הוא שהשערות של הפאה לא הוי כשערות הטבעיים שלה, ויש לזה מעלה שאפשר לקיים בקל דברי הזוהר "דאפילו וכו' שערה אחת מראשה".
וכן כתב הגאון רבי משה שטרנבוך שליט"א, ראב"ד העדה החרדית בירושלים, במודעה שפירסם בציבור בחודש מרחשון תשל"ז: "לאור הכרוזים על "איסור" לאשה לצאת בפאה נכרית, והשמועה שיש נשים ובמיוחד מהספרדים שהורידו הפאה נכרית ולובשות מטפחת, יש בזה מכשול רב מאוד, דמצוי שאינה מכסה כל שערות ראשה... ויש בזה איסור תורה... הריני מודיע דעתי, שכל המהרהר אחר מנהג שנהגו בו רבבות אלפי כשרי ישראל, ובראשם גאונים וצדיקים, ידו על התחתונה, שיש לפאה נכרית יסוד בהלכה במנהגי ישראל וגדולי הפוסקים. ואין לחלק בין אשכנזים לספרדים, שהפוסקים שהתירו סמכו על הגאון הספרדי השלטי גבורים". עד כאן לשונו, ופשיטא ליה דפאה נכרית עדיפא.

וכן הגה"צ רבי שלמה אליעזר שיק שליט"א, הביא דבריו בספר שיחות מוהרא"ש, כתב בזה הלשון: "אלו הנשים שהולכות בשערותיהן, לא די שיש להן מטפחת, כי רואים בחוש אשר דרכה של המטפחת לזוז ממקומה, ובכך נראות שערות ראשה בחוץ. ועל כן טוב מאוד לחבוש פאה נכרית, שעל ידי זה לכל הפחות תהיינה מכוסות השערות".

וכן כתב הגאון רבי מיכל יהודה לפקוביץ שליט"א, ראש ישיבת פוניבז' לצעירים: "ובאמת דכיסוי הראש ע"י פאה גרמה טובה לכיסוי נאות של שערות הראש לבל יראו החוצה, גם לאלו שע"י כיסוי המטפחת לא היה דבר זה נשמר אצלם היטב... התעמולה שעושין בדבר [נגד לבישת הפאה] יש בזה סכנה, לערער עיקרי הצניעות המחוייבת מן הדין, ואין דעת תורה נוחה מזה שיצא ח"ו איזה פירצה".

וכן כתב הגאון רבי משה ווינער שליט"א, מרבני ארצות הברית, בספר "כבודה בת מלך" : "יש להעדיף לבישת פאה נכרית על כיסוי השיער ע"י מטפחת או כובע, מכיון שבהן קשה לכסות כל השיער בתמידות".

וכן העיד בשו"ת אור יצחק על דברי הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל: "וזכורני מיד לאחר נשואי שאלתי את הגאון הגדול הנ"ל [בעל אגרות משה] אם צריך ללבוש כובע על הפאה נכרית, ואמר לי שאין צריך. ועוד הוסיף לומר לי כי פאה נכרית יותר טוב ממטפחת, כי פאה נכרית מכסה את כל השערות, ועוד שבזה תמיד נשאר מכוסה כל זמן שהיא על ראשה, מה שאין כן במטפחת".

וכן כתב הגאון רבי יהודה טשזנר שליט"א, אב"ד ומו"צ דק"ק אופקים, בספרו שערי תורת הבית: "והנה מעיקר הדין כל דבר המכסה הוא כשר, אלא שיש כאן ענין של הידור מצוה... אכן הפאה מכסה יותר טוב את השערות שלה, כי בזה אפשר בקלות לכסות גם את כל השערות שבצדדים, וגם היא צמודה היטב ואינה נופלת, אבל עם מטפחת קשה לכסות את כל השערות שבצדדים, וגם המטפחת הרבה פעמים מחליקה וע"י זה מתגלים שערותיה. על כן, אשה שיודעת איך לקשור את המטפחת באופן שמכסה היטב את כל שערותיה, ובלי להחליק פה ושם, יש עדיפות והידור בלבישת מטפחת, אבל אם אינה יכולה להיזהר בזה, עדיף ללבוש פאה. ויש לשים לב, כי כל ענין כיסוי הראש הוא משום צניעות, שלא יראה מהשערות הטבעיות שלה החוצה".

וכן כתב הגאון רבי יוסף קאפח זצ"ל: "פאה נוכרית קדושה ומקודשת, והלוואי וכל בנות ישראל ינהגו בה. כי אין שום הלכה אצלנו שיש לקחת את האישה לדקורטור [מעצב] כדי שיבחר ויתאים לה את הלבוש המכער אותה דוקא, אלא מותרת להתנאות בפאה נוכרית".

וכן בקונטרס הנקרא "כיסוי ראש לאשה" (יצא לאור בתשס"ח), כתב: "יש מהעולם שרצו לטעון שה"אור לציון" רק הליץ בעד המנהג אבל למעשה לא התיר, ולכן שאלתי את בנו הגאון רבי אליהו אבא שאול שליט"א האם נכון הדבר, וענה לי בזה הלשון, באופן כללי סבר אבי שמטפחת עדיפא, אבל כיון שיש נשים שיוצאות להן שערות מהמטפחת, העדיף אבי את הפאה והנהיג בביתו ללבוש פאה נכרית, שזה כיסוי יותר טוב, וכך הורה לנשים אחרות".
אורות... אורות....דבי חיה
הרסתן אותי מצחוק!!!!

נו, חזרתן ל"כלים" או לא?! ׁ(או אולי לכלים בכיור.....?!)
ואת??????????חשבשבת
חזרת?
מה? כיסוי ראש מגיע מעניין אישה סוטה~א.ל
ששם פורעים את שיערות ראשה
מכאן שאישה נשואה צריכה לכסותו.

מה הקשר לחווה?
באשכרה מה הקשר?שרית..
מאשה סוטה רק לומדים שמנהג בנות ישראל לכסותploni
אבל הענין התחיל מחווה שהתקללה. בשו"ת אור יצחק של הגאון רבי יצחק עבאדי, הוא מביא:

והנה בגמ' בעירובין (ק איתא, עשר קללות נתקללה חוה, ואחת מהם עטופה כאבל, ופירש רש"י "בושה לצאת בראשה פרוע", דהיינו מפני שנראית מנוולת.

ואח"כ כתב על פאה נכרית:

ובענין פאה נכרית לאשת איש אי שרי או לא, הנה לפי מה שכתבנו שכל הטעם של כיסוי הראש הוא שלא תיראה מנוולת, וא"כ בפאה נכרית הרי היא מקיימת מצוות הכיסוי שאינה נראית מנוולת, ואדרבה פאה נכרית הרי היא כקליעה, ובקליעה כבר הבאנו ראיה מהגמ' לעיל דזה נוי לאשה והיפך מניוול.

ואף שמשמעות כמה ספרים נראה שטעם כיסוי הראש הוא כדי שלא להראות יופיה, הנה הוא טעות גמור, ומזה יצא להם שאם היא לובשת פאה נכרית יפה זה עוד יותר גרוע, וההיפך הוא האמת.

והנה כתוב מפורש בגמ' (שבת צה.) ויבן ה' אלהים את הצלע, מלמד שקילעה הקב"ה לחוה והביאה אל האדם, ע"כ. הרי דהשערות כשהם קלועות הוי נוי, והרי היא מקיימת שני דברים, גם כיסוי הראש וגם שתיראה נאה, וכמו אלה שמכסות ראשיהן במטפחת או בכובע, וכידוע שגם באלה יש מכל המינים, יפים יותר ויפים פחות, ובוודאי שלא יעלה על הדעת לומר לאשה ללבוש מה שפחות יפה, וכל אשה עם הטעם שלה, והרי כל בנות ישראל בנות מלכים הן וראויות הן לאיצטלה היפה ביותר.

ואף שיש פאה נכרית כזאת שבאמת האשה נראית בהם מנוולת על ידה, באופן שהשערות מפוזרות לכאן ולכאן ולכל ד' רוחות השמים, מ"מ הרי את ראשה היא כיסתה, והרי היא כלובשת בגד שמנוול אותה וזה לא נוגע לדין כיסוי הראש.

באמת אין היתררולי
צריך להיות אסוף
את טועהploni
ביביע אומר חלק ד' סימן ג' הביא הרב עובדיה פוסקים רבים שמתירים לבתולה ללכת בשיער שאינו אסוף.

מה זאת אומרת?אסף ט
מה מי אמר שיש היתר שתי אצבעות לכתחילה? אגב בהוליווד כל המי ומה בסרטים מושכות את הגברים ע"י פאה ולא מטפחת ולצערנו היום זה הגיע למאה שערים.
ממש לא נכוןploni
גם השחקניות בהוליווד וגם כל הנשים החילוניות בארץ ישראל, חוץ ממי שח"ו חולה במחלה או משהו כזה, לא לובשות פאה, ולא יעלה על דעתן ללבוש פאה.

הלובשות פאה הן רק החולות במחלה או שחקניות לצורך המשחק בלבד ולא באופן יומיומי כמו החרדיות.
לא הבנתי כמה דברים~א.ל
א. מדוע את חושבת שאין אישה נשואה צריכה להראות נשואה בדווקא ע"י כיסוי ראש?
כמו שיש לבוש לכהנים
וכמו שיש לבוש לגברים מישראל
כך יש לבוש לנשים נשואות והוא זה כך ע"י ששערה מכוסה. ומדוע ? כי כך ההלכה מורה.
לדעתי כמובן, פיאה זו התחכמות. הציווי האלוקי הוא לכסות את השיער, ופיאה זה להגיד: השיער עדיין קיים, בצורה זו או אחרת. אני בעד ללכת עם רצון ה' בצורה פשוטה: לא למתוח את החבל חזק מידי, במסגרת ההלכה אפשר לשאול ולברר.

ב. מדוע את חושבת שיש הפרש בין כיסוי ראש לצניעות?
צניעות צריכה להיות בכל מקום. להגיד שאין עניין של צניעות זה מוזר לי לשמוע.
נכון שהסיבה השורשית כי כך ציוו הקב"ה אבל בוודאי שגם כיסוי ראש צריך להיות צנוע.

- לגבי מטפחת- מניין ההצהרה הזו..? בוודאי שאפשר לכסות את השיער עם מטפחת בצורה מלאה.

- לגבי רווקה- את צודקת. זה באמת לא צנוע.

וחייבת להוסיף~א.ל
אני מצטערת אם זה פוגע במישהו שנוהג ללכת לפי פיאה
ועכשיו תוכלי להסבירט'
מהי צניעות?

ולפי מה את אמורה לנהוג? לפי דעתך או לפי דעת ההלכה?

מז"א?~א.ל
ברור שלפי דעת ההלכה.

אני לא מבינה את השאלה

ננסה שובט'
אני מחפשת הסבר/הגדרה למושג 'צניעות'.

פשוט וקל.  (?)
כן אבל איך זה קשור לשאלה?~א.ל
משום שהגדרתruthi
צניעות על פי ההלכה היא לא מה שאת חושבת שצניעות, אלא מה שההלכה מגדירה כצניעות.
ובעניין כיסוי הראש לנשים המטרה של זה היא במפורש לא להיות צנועה יותר, כי אן חוסר צניעות בשיער, אחרת גם רווקות היו צריכות לכסות את שערן. השיער לא הופך להיות לא צנוע מהרגע שהאישה מתחתנת, אלא משום שאישה נשואה שערה ערווה לכל אדם זר שאינו בעלה. אין ולא היה לזה שום קשר למושג צניעות שאת מגדירה, אלא למושג צניעות בהלכה. ולהלכה- האישה צריכה לכסות את ראשה. לא כתוב בשום מקום שאסור שיראה שיער על הראש, כתוב שאסור שיראה שיער הראש.
שוב אומר שאני מסכימה איתך שיש פאות שאינן צנועות בהגדרת צניעות שהיא לא להבליט את גוף האישה ולא למשוך עיניים של גברים- וזה לא קשור לדיון על עצם חבישת הפאה אלא על צניעות כללית.
ולידיעתך- גם אם תאמרי לי שבדקת ומצאת סוגי קשירות וסוגי מטפחות שאכן מכסות את כל שיער הראש ממש- אני אומר לך מנסיון של אישה שהולכת עם כיסויי ראש- פאה ומטפחות- שאין ולא קיים ולא שייך ללכת עם מטפחת שתכסה הכל כל הזמן!! לא קיים! כל הזמן צריך לסדר, ולמשוך, ולסדר סיכות וכו' וכו'.
אני לא יודעת ולא נכנסת לדיון של שתי אצבעות שמותרות לספרדיות, אבל זו רק הוכחה קטנה לזה שלא ניתן ללכת עם מטפחת בכיסוי מלא.
ואל תביאי לי עכשיו תמונות של מטפחות שמכסות הכל, כי המדד שלי הוא לא ברגע הקשירה וגם לא חמש דקות אחריה, אלא אחרי שעה ושעתיים ושלוש.
ועם פאה את יכולה ללכת יום שלם בלי צורך לסדר כל רגע שלא יראו שיער.
ואם את באמת רוצה ללכת עם מטפחת בצורה שלא יראו אף שערה- את מוזמנת למאה שערים, צורת הקשירה שלהן באמת מכסה הכל, אבל זה רק בזכות זה שאין מתחת כלום.
אבל לא אמרתי שיש עניין של צניעות לכתחילה~א.ל
בקטע של כיסוי ראש.
אלא אמרתי שיש עניין שכך ההלכה מורה.

אבל עדיין זה לא סותר את הקטע של הצניעות. כלומר שגם כיסוי ראש צריך להיות צנוע. לא אמרתי שפאה זה לא צנוע, אמרתי שפאה זו התחכמות לדעתי. פשוט הצגת כאילו שישנה הפרדה בין צניעות לבין כיסוי ראש ולדעתי זה לא נכון. צניעות קשורה להכל , וכך גם כאן.

לגבי מטפחת- אני אולי באמת לא יודעת.
בע"ה כשאתחתן אדע ~א.ל
שבת שלום!!
אם את לא הולכת עם פאה בגללש שזו התחכמותruthi
את גם לא יכולה למכור את חמצך לגוי, כי גם זו התחכמות.
צר לי שאני בוטה, אבל הנושא הזה מכעיס אותי לגמרי!
אין מושג כזה התחכמות על ההלכה.
מי שעושה זאת הוא נבל ברשות התורה.
ויש גדרים מאד ברורים בהלכה לגבי מה היא התחכמות ומה לא, ולא את ולא אני יכולות להחליט את זה!!
כך שלומר "התחכמות לדעתי" לגבי הלכה, זה מונח לא נכון ביהדות.
ואת ההלכה לא מענינת דעתך האישית לגבי צניעות ולגבי כיסוי ראש, יש הפרדה בהלכה בעניין הזה. וגם אם לדעתך האישית צניעות קשורה להכל- את לא יכולה להחליט דברים שונים ממה שההלכה מורה.
רותי רותי.......חשבשבת
דברייך נכונים.........

אך...

דברי חכמים בנחת נשמעים.
וליטל,
אכן אם אין לך שמץ של מושגים הלכתיים נא לא לפסוק לפני התעמקות בנידון. את יכולה להגיד את דעתך ולא את דעת ההלכה ההלכה במקרה הזה היא שפאה מהודרת יותר לפי רוב הפוסקים.

את יכולה להגיד שלך מטפחת יותר מהודר וכד'........
ואכן יש שקלא ווטריא מעניינת מאוד בין הפוסקים. וכל אחד ילך לפי רבו אבל להגיד שזו התחכמות על ההלכה אחרי שהרבה מנשות ישראל הולכות כך אני חושבת שזה להוציא לעז על ציבור גדול וקדוש של נשים.

אגב נשים רבות של רבנים ידועים חובשות פיאה את יכולה לברר ולראות- לא נראה לי שרב פוסק הלכה בפהרסיא יסכים לאישתו להתחכם עם ההלכה.!!
אמאל'ה... את מלחיצה~א.ל
אני לא פסקתי כלום.
הדבר היחידי שאמרתי שחובה הוא העניין של כיסוי ראש.

וחשבשבת- זה בדיוק מה שהצגתי. אמרתי שלדעתי מטפחת יותר ראויה. ולדעתי פיאה זה כך וכך

אני לא מבינה איפה ראית איזשהי החלטה~א.ל
שהחלטתי שהיא שונה מההלכה. האם זה בזה שאמרתי שלדעתי זו התחכמות? זו דעתי.. כך אני רואה את זה מבחוץ.

אני מצטערת שזה מכעיס אבל אין צורך שזה יהיה כך.
אין צורך.......חשבשבת
אבל זה ביטוי הלכתי מאוד חמור מהב שאמרת וזו הבעיה
מה בדיוק?~א.ל
לא אמרתי שזה לא צנוע לעומת זה- אני תכלס לא יודעת
אמרתי שאני מעדיפה מטפחות..
אני לא מבינה מה הבעיה...........

זה כמו שיש חצאית עם אורך כזה לעומת חצאית עם אורך אחר וההעדפה שלי היא לחצאית מסוימת
אני התכוונתי לביטוי "התחכמות"ruthi
אכן על הביטוי הזה דיברתיחשבשבת
כל עוד לא פסקתי הלכה~א.ל
אני לא רואה בעיה בביטוי הזה.

מלבד, שכן... יש לציין שיש פוסקים שאוסרים בתכלית פאות.
אסור באיסור חמורruthi
לומר מה דעתך על ההלכה.
גם אם את לא פוסקת הלכה.
ויש לציין שיש פוסקים שאוסרים פאות ויש פוסקים שמתירים.
קודם כל לכתחילה לא אמרתי מה דעתי על ההלכה~א.ל
או שאמרתי משהו נוגד להלכה. זה פשוט לא נכון להגיד את זה.

דבר שני, כשם שאת מסתמכת על פוסקים מסוימים אני מסתמכת על אחרים, וע"ס זה מחזקת את פסיקתם כי כך גם אני חשה- ברמה האישית.

מעבר לזה, אני חושבת שיש פה הרבה פן אישי שמתערב ולדעתי צריך לנתק אותו מהדיון..

אני לא חושבת שיש לי מה להוסיף מעבר להודעה הזו...
אם תרצי, אפשר לדבר על זה בש"א.
ליטלחשבשבת
הסוטה זה רק הוכה לענין ולא סיבת מהות כיסוי ראש

סיבת כיסוי הראש כמו יתר המצוות של הנשים הוא בגלל חטא חוה בגן העדן

(אפשר לעיין בספר שנקרא "הבית היהודי" לרב יוסף קרסיק- שפ מוסבר הענין ביתר ביאור על מהות כיסוי ראש לנשים ובמיוחד בפיאה)

ומוכח מנשים שלובשות מטפחת רואים להם את שיער הצדעיים ואם את רוצה שלא יראו במטפחת אז הפיתרון הוא רעלה.............;)

גם בפיאה מתקיימים כל ה-4 כיסויים שנשים צריכות לחבוש על הראש

שבשלום

מסכימה עם רותיחשבשבת
ובהחלט הממטפחת יותר רכה וגמישה מאשר פיאה וע"כ היא מחליקה

פיאה היא פחות גמישה ודבוקה לראש עם סיכות לכן נדיר מאוד שפיאה תיפול אלא אם כן זה רצון האישה אז היא שמה תפיאה אחורה.
וגם במקביל פאה יכולה מאוד להדמות לשיער הראש~א.ל
כך שלא מבחינים בהבדל או שלא מבינים האם זה כיסוי ראש או שמא לא
את צודקת, אבל אין בזה איסורploni
והרב משה פיינשטיין זצ"ל, רבן של כל בני הגולה, הסביר מדוע אין חשש - מפני שאיננו יכולים לגזור גזירות של "מראית העין" מעצמנו, אלא רק מה שגזרו חז"ל, וגם כיום מצויות הפאות ולא שייך מראית העין בדבר שמצוי, וכמו גילוח ע"י מכונה - הוא דבר מצוי ולכן אין חשש של מראית העין שמא גילח בתער.

יכול להיות~א.ל
זה נשמע שהכל מגיע משם
אך מה קשור נקודתית לכאן?

עם מטפחת אי אפשר לכסות את השיער באופן מושלםploni
הגאון הרב משה שטרנבוך שליט"א, ראב"ד העדה החרדית, התריע לפני שנים רבות על הפירצה הגדולה במטפחת:

"הנה לפני כמה חדשים פורסם מהגאון רבי עובדיה יוסף שליט"א (מחבר ספר יביע אומר) בקונטרס מיוחד ובעיתונים וכן בספרו, שפאה נכרית אסור מדינא, וכמעט כל בית ישראל עוברים ח"ו באיסור, ועיתונים שמפרסמים על זה מודעות מכשילין את הרבים. ובמח"כ מטיל בכך מום בקדשים על רובא דרובא של בית ישראל...

אם אין בדבריו אלא חומרא תבוא עליו הברכה, אבל בעוונותינו הרבים אלו הצעירות שמסירות הפאה נכרית לובשות מטפחת שאינה מכסה כל שערות הראש ממש, והבאנו שבזה האיסור לכ"ע חמור טפי אלף פעמים מאיסור פאה נכרית, וכן בלאו הכי לרוב הפוסקים שצריך מטפחת דוקא, כוונתם שצריך שני כיסויים מטפחת עם רדיד, שלא יתראה כלל משערות ראשן וכמבואר ברמב"ם ושו"ע, וזהו המנהג העתיק גם אצל הספרדים, וא"כ מצינו שבמטפחת לבד אין כאן תיקון רק פירצה ח"ו, והעיקר ביארנו שאין לחלק בענין זה בין אשכנזים לספרדים, שכולן נהגו פעם בלי פאה נכרית!"

ועל הטענה שפאה היא התחכמות, הרי מצינו הרבה "התחכמויות" שהתירו חז"ל, והנה מקצת מהם: מצינו בענין טלטול בשבת, שע"י עירוב מטלטלים בכל העיר, ועוקפים את איסור התורה. וקונים בשביעית פירות מיהודי ע"י היתר מכירה, אליבא דהמתירים, ועוקפים את איסור התורה. וגובים חוב ממוני לאחר השביעית, ע"י פרוזבול, ועוקפים את איסור התורה. ומחזיקים חמץ בפסח, ע"י מכירה לגוי, ועוקפים את איסור התורה. ולוקחים שכר על עבודה בשבת, ע"י עשיית דבר קטן לפני השבת והבלעת השכר באופן זה, ועוקפים את האיסור. ומפעילים מוצרי חשמל בשבת (כמו פלטה ומזגן וכדומה) ע"י שעון שבת, ועוקפים את איסור התורה. ומדליקים את האור בשבת ע"י רמז בצורת סיפור דברים לגוי של שבת, ועוקפים את איסור התורה. ומגלחים במכונה או בסם את שערות הזקן, ועוקפים לכאורה את איסור התורה.

קצת כבוד לתלמיד חכם ויהודי גדול.מישהו10
בטח אתה חושב שאתה צורבא מרבנן דרתח, אבל תזהר שלא תתפס על זלזול בכבוד תלמידי חכמים.
ל-y.s ביזיון ביזיון ביזיון תתבייש/י לך על ביזיון-משה ר-
תלמידי חכמים זה חוצפה לדבר ככה על אחד מגדולי עולם שרבים שיחרו לפיתחו בינהם הרב מרדכי אליהו והבבא סאלי ועוד אז מי את/ה הקטן שתדבר ככה בושה וחרפה אם זו הדת שלך וההלכה שלך!!!!!!!!!!
יוווו תיזהרקיווי
ככה לדבר על רבי צדיק??????
גם אם אתה לא מסכים לדעות שלו.....
אני מוחה על כבוד ת"חאלעד
ממש לא נכון!רולי
גם בפאה יכול לצאת שיער, ואפשר לשים מטפחת ושלא תציץ שום שערה.
וההלכה היא שמותר טפח מגולה, אז בכלל אין בעיה בכל כיסוי שהוא!
האם שערה או שתיים זה מה שעושה את ההבדל??
כל הפאות קסטם זה ממש מושך וצועק
כן שערה או שתיים עושה תהבדלחשבשבת
במיוחד בשביל אישה נשואה ע"כ ההקפדה היא לכסות את כל שיער הראש.ואפילו את שיער הצדעיים.!!

וכמו שפעם מישו אמר: אם הייתי הולך רק לפי השולחן ערוך, ולא לפי מידת חסידות מזמן הייתי יכול להתיר חמץ בפסח........

כי ההלכה היבשה היא הלכה בל יש גדרים וסייגים שעליהם כדאי עוד יותר להקפיד כדי לא להגיע לגבול.

ובקשר לקסטם: יש פיאות ויש פיאות אין שום איסור שפיאה תיצעק השאלה אם היא עומדת בגדר ההלכה מבחינת אורך שיער צבע וכו..........
ל-mp6 לפני שאת/ה מתלהם-משה ר-
ויורד עליה תלמד/י קצת הלכה ותראה כמה הרב עובדיה נגד זה ורבנים מהציונות הדתית נגד הדבר המקולקל שנקרא פאה. אז מי פה לא יודע הלכה אה?
חמוד.........חשבשבת
דיברת על ציונות דתית????????

אשתו של הרב מרדכי אליהו הולכת עם פאה.........

ובקשר לרב עובדיה תרשה לי לא להתבטא כי יש הרבה דברים שהוא אומר ולא כולם מסכימים איתו
הרב עובדיה הוא פוסק ממגזר אחד-+mp8
ואם אני שייכת למגזר אחר, בו , ע"פ הקבלה, לא מתירים לראות אפילו שערה אחת????
אני מכבדת את דעותיו, אך לי יש את פוסקי ההלכה שלי, ותכל'ס, כל פעם שאני חובשת מטפחת (רק בבית, כמובן) מציץ לי השיער מכל הכיוונים (בכל תסרוקת שהיא- ארוכה/ בינונית או קצרה), כך שאיני אומרת לנשים ספרדיות את דעתי על הכיסוי שלהן- אך, בבקשה, שלא יקטלו את שלי רק בגלל חוסר ידע!!
זה לא רק על פי הקבלה. ההלכה אומרת שאסור לגלות שיערploni
ההלכה הפשוטה אומרת שאסור לאשה לגלות שערות, לא אצבע אחת ולא שתיים, כמו שהרב עובדיה מתיר וכל העולם חולקים עליו.

ובשדי חמד (מערכת דת יהודית) כתב ש"בשנת תר"כ בעיר גדולה סלוניקי ראו רבני העיר ובראשם הרב הגדול מהר"א קובה שהתחילו ללבוש איזה לבוש וע"י זה באו לגלות חלק מהשערות, וגזרו בחרם גמור בגזירת נח"ש, ובאו על החתום כל החכמים ורבנים וטובי העיר שלא לשנות כלל לא בענין המלבושים ולא בגילוי שיער ואפי' קצת חוץ לצמתן, ואשר יעשה בזדון ולבבו פונה היום באמרו כי אין איסור בזה הרי הוא מופרש ומובדל מעדת ישראל ומין ואפיקורס הוא, ולא יאבה ה' סלוח לו"!!!

וכן עוד פוסקים רבים, והובא גם במשנה ברורה.

שוו בנפשכם, האם יכול להיות שחצאית היורדת מידי פעם ומגלה את בשר האשה, תהיה מותרת בלבישה?

ובכיסוי ראש יש מטרה שזה יהיה צנוע- בניגוד לקסטאם!no name102
קאסטם פירושו שיער טבעי, זה הכלploni
ושיער טבעי משובח. משום מה, עורכי ה"פשקווילים" החליטו שקאסטם זה פריצות. כל הפוסקים שהתירו פאה נכרית, דיברו על שיער טבעי לחלוטין, "משיערה או משיער חברתה"

מה שבטוח זה עדיף מאשר בלי כיסוי בכלל...אמא קטנה
אני אמרתי פאה אבל גם ציינתי בפירושבנימינה הקטנה
שהרב עובדיה אוסר לספרדיות..
ואשתו של הרב מרדכי אליהוחשבשבת
חובשת פאה ועד כמה שידוע לי  היא ספרדיה..........
את מדברת בלי קשר..........חשבשבת
כשתביני את המהות של  כיסוי ראש תדברי אחרת ............... מנסיון!!!!!!!!!!!
זה כוון לתמר!!חשבשבת
אבל תסתכלי איזה פאה היא שמה! לא כמו של הבניברקיותno name102
וחוץ מיזה היא שמה כובע מעל. והפאה שלה ניכרת לעין היא לא יותר יפה מהשיער שלה!!
לדעתי, שכל אחד ילך לפי רבו.
וחשוב לזכור- שנכון שפאה יפה, ומכסה את השיער אבל, האלה אם היא צנועה.
וזה לא ניראה לי...
למי שמסתבך עם השאלות של מטפחת או פאהאנונימי (פותח)

זה הקישור לפניני הלכה בנושא כיסוי ראש לנשים.
הרב מלמד מביא את כל הפוסקים מי פוסק מה וכו'
ואת פרטי המצווה

לידיעתכם.
יש לגלול קצת הלאה כדי להגיע לנושא של כיסוי ראשאנונימי (פותח)
לא הייתי יומים אז..המוזרה
קראתי רק עכשיו הכל ביחד אז ככה:
א. להוא עם השם באנגלית שהגיב ראשון, בוא נתחיל מזה שבדיוק כמו שהוא שם ציצית וכיפה, אז אני לובשת חולצות ארוכות וסגורות, חצאית, ואפילו גרבים אוקי, ותאמין לי שהרבה יותר חם לי ממנו, זה פשוט דברים שהם הגיונים ואני יכולה גם להבין ולהסכים איתם.

ב. על זה אני בכלל לא מדברת ברור שבבית בלי השטות הזו.

ג.זה לא קשור לשאר המצוות קשה לי לקרוא לזה מצווה זה נשמע לי יותר כמו סתם התעללות.ואת שאר המצוות אני ב"ה כן מקימת ואפפעם לא אמרתי שלא מתאים או מתחשק לי.

ד. לא הבנתי את העניין עם הלגלח..כלומר אתה מוזמן לעשות אתזה בעצמך ואח"כ להציע לי,ולך מסתומא יש שיער קיצר בניגוד לקילומטרים שהצמחתי במשך 7 שנים!

ה. פאה זה בדיוק כמו השיער אני לא מבינה מה ההבדל? אם כבר אז ללכת עם השיער שלי ולהגיד שזה פאה זה צנוע בדיוק אותו דבר!
זה כבר לא מצחיקאליסף ט
מה זאת אומרת דברים הגיוניים שאת מסכימה איתם? למה אנחנו עושים רק מה שנראה לנו הגיוני ואנחנו מסכימים איתו? אז זהו שלא. נראה לך כמו התעללות? לא נראה לך קצת חוצפה להגיד את זה על הלכות שעמ"י הקפיד עליהם במשך שנים? לא ברור לך הסיבה-לכי תבררי. אבל תרגעי קצת עם ההתבטאות.
לכותבת השרשור....Curious
האם ניסית להגיע למקורות ההלכה? לראות מהיכן זה מגיע?
וגם לברר מהי בדיוק ההלכה ומהו המנהג? (למשל, גילוח כולם מסכימים שזו לא ההלכה...)
הייתי במקומך מנסה ללכת בכוון הזה, ולנסות לדבר עם אנשים שמצד אחד שייכים לזרם האורתודוכסי ב-100% ומצד שני לא נבהלים משאלות והתמודדויות.
זה נראה לי הכוון....
אחרי החתונה תיפגשי בעוד כמה מצוות+mp8
שיהיו לך הרבה יותר קשות לביצוע, גם עליהן תפתחי במשא ומתן?
ולפי מה את מחליטה מה הלכה ומה התעללות?
צודק!אנחנו לא תמיד שומרים על הלכה כי היא "כיפית,&qno name102
אנחנו לא לא אוכלים חזיר כי הוא מגעיל!, אלא כי ה' לא מתיר לנו!!!!
אוי בנאדם,הרגת אותי מצחוק...אליסף ט
אזה בנאדם?המוזרה
לא...~א.ל

לא שאתה לא רגיש..
אבל להגיד לה לגלח את השיער ולהשאר עם שיער קצוץ, אם בכלל, זה קצת נועז מידי להגיד.

וכן, זה לא פשוט.
אני מנסה למצוא דוגמא מקבילה את אצל הגברים למשהו שאם יבקשו מהם להתנתק ממנו אז יהיה להם קשה, אבל בגלל שמעולם לא הייתי גבר אני לא באמת יודעת

בכ"א- אני מחזיקה עדיין בדעה שכתבתי בהתחלה: ללמוד על הנושא ובע"ה כשיגיע הנכון לך דברים יסתדרו

בהצלחה!

אתה הזוי לגמרי אני קוראת וצוחקתבנימינה הקטנה
מה אתה חושב שאחרי החתונה נשים צריכות להפוך לחזיר מגולח?אני מאמינה שהכל בצחוק אחרת....
אתה לא מתאר לעצמך עד כמה!!אנונימי (פותח)
איכס!! איזה אכזריות!!אנונימי (פותח)
אם זה קשה לה לכסות את השיער,
אז הרבה יותר קשה זה לגלח..

מי אמר לך את זה?מאמע צאדיקה
מי?
מי אמר\ה לך שאת מכוערת?
שיבוא לפה שאני יצעק עליו!!!!!

אני מזמינה אותך!!!
למדוד מתפחות מכל הסוגים, המינים, הצורות, הצבעים, הדוגמאות, הטקסטורות,
ולנסות כל מיני קשירות
ולגלות מה יפה לך.
כי אין- אין- אין מצב שהכתר של בנות ישראל- לא יפה עלייך...

ספר מומלץ- התשוקה לחיים של הרב שמעון אור

רק הערה קטנה....אילה שלוחה
בס"ד

מי שכתבה את ההערה שמעלי התחתנה כשהיה לה שער בלונדיני מתולתל וארוווווווווווך.... וממש ממש יפה.. לפני החתונה.....
[ולשם ההגינות - היא גם גיסתי... ]

ל"אני והפיצול" - דווקא אני מבינה אותך ממש....
יש לי שער ארוך וקצת גלי (אמנם חום ולא בלונדיני אבל.....) ואני ממש ממש אוהבת אותו. יותר מזה - זה היה ממש חלום כשהייתי קטנה - שיהיה לי שיער ארוך, אבל הוא גדל כ"כ כ"כ לאט....
היום השער שלי ארוך ויפה, ואני ממש לא מלכת היופי,
אני מעולם לא הייתי מאלו שאוהבות למדוד מטפחות ולשחק איתן [אולי בגן כששיחקנו ב"אבא ואמא"? אני כבר לא זוכרת...] וזה נשאר ככה עד עכשיו, ובאמת עולות לי לפעמים מחשבות כאלו. בינתיים אני פשוט מתעלמת מהן, ומקווה שבע"ה בבוא הזמן זו תהיה בעיה קטנה..... ובאמת כמו שהצדיקה כבר כתבה [בתגובה שמעלי] כיסוי ראש זה כמו כתר, וצריך להתגאות בזה. מה עושים עם זה בפועל?? יש הרבה הרבה סוגים היום, ובאמת צריך לחפש מה הכי מתאים ונח [לפחות באופן יחסי...] לפנים שלך..

ועוד משהו - לפני שנה קיבלתי את זוג המשקפיים הראשון שלי [בחיים בכלל....]. מדדתי בערך מ-י-ל-י-ו-ן זוגות, ואפילו הביאו לי הביתה את החוברת של החברה כדי לחפש אם יש עוד משהו שיכול להיות מתאים (הסבירו לי איך מסתכלים על המידות של זה...). גם שם לא מצאתי כלום וחזרתי לזוג המקורי שהיה "הרע במיעוטו". שנאתי אותם ממש מהרגע הראשון, והאחים שלי בכלל.......
היום אני אוהבת אותם..... וכולם התרגלו. כולל האחים שלי. אפילו זכיתי לשמוע מחמאות שהן יפות עלי וכו'....
ה-כ-ל עניין של הרגל!!! בע"ה....

אל תדאגי
שתזכי בע"ה למצוא את החצי שלך במהרה ובשמחה!!
ושתעברי את כל המכשולים [גם את זה...] בשמחה ובקלות בע"ה!!!

בניםשירק
למען האמת די הזדעזתי לקרוא את התגובות שלכם. ככה אתם הולכים להתחתן? אם ככה תתנהגו כשהאשה תשטח לפניכם קושי שמבחינתה הוא אמיתי, גם אם לכם זה לא נראה ככה, המצב של הנישואים שלכם יהיה בטטה. כשלמישהו יש תחושה רעה בנוגע למשהו  לא מבטלים אותו, לא אומרים לו: וואו, זה היה מצחיק. לא. רק להביע אמפטיה ולנסות לנחם. משהו כזה:
לאני והפיצול, גם אני לא רציתי להתחתן רק מהסיבה הזו, באמת! הייתי לגמרי בדכאון בזמן שהייתי מאורסת וכשהלכתי לבחור כיסויי ראש לא יכולתי להסתכל על עצמי במראה, אהבתי את המראה שלי כנערה והייתי בטוחה שאני יראה בת 40 עם זה. בסוף התרגלתי, איך? כשאת בחוץ את ממילא לא רואה את עצמך, ואת שוכחת, ובבית תשחררי ותהני מאותו מראה שהיה לך תמיד, לא השתנית ביום אחד. ויש גם פלוס בזה שבבית את יכולה יותר להתפרע עם גוונים ותסרוקות מצחיקות ושטויות, מה שלא היית מעיזה לצאת החוצה. פיצוי. במשך הזמן תתחילי לאהוב גם כיסויי ראש, לא נראה שהעניין שמטריד אותך זה שזה מכוער, כי זה באמת לא מכוער אלא מבגר. האמת גם לא מאד מבגר, זה סתם השינוי.

תגובתי לתגבותיכם..המוזרה
לאליסף ט' מי שמדבר על להירגע עם התבטאויות אז אתה מוזמן גם.ויש כאן עוד כמה שמוזמנים להירגע בעניין.
 (וגם לMP6) ודי עם ההקבלה הזאת לכל המצוות אין לי בעיה עם שאר המצוות, בסדר, גם עם מה שיבוא אחרי החתונה ואני יודעת בדיוק מה יבוא!
ולכלם כן אני יודעת בדיוק מה המקורות , ההלכות , המנהגים וכו..וכן למדתי על העניין זה לא עוזר !!!!
וסליחה אם זה נשמע רע אבל מ~א~ד מטריד אותי שזה מכוער, ואל תקפצו עכשיו מותר לי לרצות להיות יפה אין בזה שום דבר רע!!
(ואין לי עם מי לדבר על זה בגלל זה כתבתי את זה כאן..)
טוב האמת לא חשבתי שיהיו כול כך עצות מעשיות או פיתרון אבל רציתי לשמוע דעות בעניין וגם קצת מה שנקרא "לדבר על זה" אז אם אפשר לא לאכול אותי לא התכונתי לעצבן או משו.
קראת אולי מה ששירק כתבה?בעזרת ה' יתברך
נראה לי שזה אולי יעזור לך.

לי אין כל כך רעיון מה לעשות,כי אני דווקא אשמח לשים כיסוי ראש,
אני חושבת שיותר יפה לי ככה.

בכל מקרה בהצלחה! ואל תתייחסי לתגובות פוגעות.
חבל שזה גורם לך "להימנע מלהתחיל לחפש"אנונימי (פותח)
אני מבין שזה משהו שחשוב לך ומאוד מטריד אותך.
אבל אולי כדאי לך לשים את הנושא הזה על אש קטנה וכשתרגישי שהגיע הזמן תדברי על זה עם הבחור.
לפיצול היקר (הנה צמד מילים מוזר...)veredd
קפץ...veredd
אז ככה.
קודם כל, רק בשביל שתביני משהו, כתבת את הדעה שלך בצורה קצת מעוצבנת... אולי זה מושך קצת אש...
אבל הצורה שכתבת בה את זה מראה כמה זה מציק לך, וזה מזכיר לי את ימי טרום החתונה שלי.
את רואה, יש לי, עדיין, שיער ארוך חלק ובאמת יפה ומושך והכל... קיצר, חלומה של כל בחורה. וכבר בערך מגיל 15 חשבתי "מה יקרה כשאני יתחתן?!" אבל משום מה היה לי ברור שזה יקרה. לפני החתונה הייתה לי ממש התמוטטות קטנה, כ"כ הרגשתי מכוערת עם המטפחת אחרי שהתרגלתי להיות היפיופה... המיוחדת... ובאמת היה לי קשה, פיזית, לא נפשית או הלכתית או הכל. כי מה לעשות? אנחנו נשים. ואנחנו רוצות להיות יפות ומיוחדות, כי ככה נוצרנו וזו תכונה מדהימה כשמשתמשים בה במקומות הנכונים.
ברוך ה', התחתנתי עם בעל מאוד מאוד תומך... שלמרות שהדת מאוד חשובה לו, חשוב לו גם השמחה של אשתו, ולכן בתחילת הנישואים הוא לא אמר כלום. ובאמת ממש ממש לא הקפדתי על כל שערה בהתחלה, כי לא ידעתי ולא הבנתי, אבל אחרי כמה שבועות, איכשהו הכל נפל למקום. וב"ה למרות שכיסיתי את השיער מההתחלה, עם הזמן החשיבות של זה נראתה יותר ויותר גדולה. זה היה תהליך מדהים, שעד היום אני לא ממש הבנתי מה קרה שם. כי הכל משתנה אחרי. זה לא אותו עולם. הכל נכנס לפרספקטיבה. פתאום- כל הדחף של "להיראות טוב" בחוץ, הופך ל "מה בעלי יאהב, מה הוא חושב שנראה טוב", וככה גם אין סיבה להראות את השיער למישהו אחר- בשביל מה להשוויץ לבחורים שאת לא מכירה שלא יעריכו את זה כמו שצריך, אם יש לך אחד מיוחד בבית שיודע לתת לשיער שלך את מלוא הכבוד שמגיע ליופייה של בת מלך?!
ןסתם משהו, בשבת כלה אחת פגשתי חברה של חברה שהייתה מאורסת, והיא הודיעה, שעד שהיא לא תבין ב-100% את הסיבה למצווה הזאת, היא לא תעשה אותה. לא רציתי לבייש אותה, אבל תכל'ס- הסיבה היחידה שהיא אמרה את זה זה בגלל שאת המצווה הזאת קשה לה לעשות. והיא נראית לה לא בסדר ומוזרה ולא נוחה. אבל יש עוד מאות דוגמאות למצוות כאלה! מה עם איסור נגיעה? למה שיהיה אסור לעשות הצעות נישואים עם נשיקה בסוף? למה אי אפשר ללכת יד ביד? ואחרי החתונה! מה אם פתאום לא בא לך להפריד מיטות? או לא בא לך לקיים טהרת המשפחה? כי תאמיני לי שזה ניסיון פי 300 על כיסוי ראש! ופי 300 נראה לא הגיוני וקשה ומתסכל...
תחשבי על זה...
יופיה של אישה לבעלה לכותבת השרשור...-משה ר-
אם בשביל בעלך תיראי יפה עם כיסוי ראש אז לא אמור להיות אכפת לךמה יגידו אחרים כי אם את מתקשטת ומתייפה זה בשבילו לכן אני חושב שכל הדיבורים של אני לא יפה עם זה לא רלוונטיים עכישו אלא רק מתי שתפגשי אותו בעז"ה
שירק,אור77
לדעתי כיסוי הראש לא מבגר. וכמו שאמרה לפני 'צדיקה אחותך' ב"ה יש המון סגנונות של מטפחות, כובעים וכיפות לנשים עם צבעים מהממים! צריך רק להתאים אותם לעצמך וללבוש. וזה מאוד מהנה... עם כל זאת, שאני תמיד ידעתי שאחבוש כיסוי ראש מלא לאחר החתונה, היה לי מאוד קשה איתו. וקצת מרתיע שצריך להקפיד שלא יזוז... אבל בעזרתו יתברך, לומדים לאט לאט איך לקשור שיהיה נוח וכמה שפחות יזוז או יציק... ואת האמת בקיץ קצת יותר קשה. אבל שאלו יהיו צרותינו... ;) ול"אני והפיצול"- אל דאגה! כמו רוב הדברים בחיים,עשי מאמץ וה' יעזור ויתן לך כח. מה שחשוב שתעשי את זה מתוך שיקול דעת של ההלכה ועם הבנה פנימית אישית שלך. ב"הצלחה!
אחרי 7 שנים - אני לא מורידה את הכיסוי גם אם יתירו!דבורי
באמת בהתחלה זה היה קשה, במיוחד עם כל הנשמות הטובות כשכסידרתי את המטפחת לפניהן טרחו לומר עד כמה השיער שלי יפה ואיזה בזבוז זה לכסות אותו... ולמרות שלפני החתונה הרגשתי ממש טוב עם עצמי והמראה שלי, הרי שהיום - הכיסוי מעצב את המראה באופן הרבה יותר אמיתי, נקי, נשי וממש יפה! ואני לא מבינה איך הסתובבתי בעולם בלעדיו.

אל תרביצו לי, היו לי שנתיים קשות עד שהתחלתי להשלים עם "הגזירה", אבל יש שינויים כל החיים - ואצלי זה יצא שינוי ממש לטובה.
שירק,אור77
לדעתי כיסוי הראש לא מבגר. וכמו שאמרה לפני 'צדיקה אחותך' ב"ה יש המון סגנונות של מטפחות, כובעים וכיפות לנשים עם צבעים מהממים! צריך רק להתאים אותם לעצמך וללבוש. וזה מאוד מהנה... עם כל זאת, שאני תמיד ידעתי שאחבוש כיסוי ראש מלא לאחר החתונה, היה לי מאוד קשה איתו. וקצת מרתיע שצריך להקפיד שלא יזוז... אבל בעזרתו יתברך, לומדים לאט לאט איך לקשור שיהיה נוח וכמה שפחות יזוז או יציק... ואת האמת בקיץ קצת יותר קשה. אבל שאלו יהיו צרותינו... ;) ול"אני והפיצול"- אל דאגה! כמו רוב הדברים בחיים,עשי מאמץ וה' יעזור ויתן לך כח. מה שחשוב שתעשי את זה מתוך שיקול דעת של ההלכה ועם הבנה פנימית אישית שלך. ב"הצלחה!
לדעתי פאה זה דבר לא צנוע בכללהסהר האיתן
כל המשפחה שלי הולכת עם פאות, אני לא מסתירה את סלידתי מזה.
ההורים שלי אוהבים לצחוק על זה שנראה מה אני אלבש כשאני טוענת שאני אלבש מטפחת.
אני מבינה שזה קשה.
אני אכסה את כל השיער שלי במטפחת כשאני אתחתן,
זה נראה לי יפה בלי קשר להלכה.
בכלל אני אוהבת להסתכל על צורת קשירה של מטפחות..

אני חושבת שבדבר כזה לא צריך להקל,
זה תמיד נראה לי מגוחך כל אלה ששמות כיסוי ראש ומוציאות את השיער החוצה,
וכשאני מתכוונת מוציאות זה הרבה מהשיער לא 2 אצבעות.
כאילו על מי הן מנסות לעבוד? או ששמים כיסוי ראש לפי הלכה או שלא.
אם כל כך קשה כבר עדיף שילכו עם פאה.
זה נראה כל כך חפיפניקי.

טוב אולי בגלל שאני לא מאוד אוהבת את השיער שלי ואני בסדר איתו
לא אכפת לי לכסות אותו.
מטפחת שמכסה את הראש זה הכי יפה בעולם.

תזכרי שזה עושה אותך יפה יותר, ומיוחדת יותר,
ושיער זה לא הכל בחיים, בעלך יהנה ממנו.
צודקת! זה מכסה תשיער, אבל לא צנוע ב כ ל לל ל  ללno name102
הצניעות היא כיסוי הראש כפי שהתורה כתבהploni
והפוסקים כולם כתבו שאסור באיסור חמור ששערות האשה יראו בחוץ, והזוהר הקדוש מקלל מאוד את האשה הזאת.

פאה, היא כבגד, ככל שתהיה יפה ומושכת, אין בכך בעיה. גם בגדים צבעוניים ויפים מותרים ללבישה למרות שגורמים הרהורים לגבר (כתוב בגמרא שאפילו כשהבגדים תלויים על הכביסה אסור להסתכל עליהם), ורק בגד אדום וצעקני נאסר.

אנסה לענות בצורה מקיפה.אנונימי (פותח)
אנסה לענות ולתמצת את הדברים שנאמו כאן בצורה מקיפה עד כמה שאוכל,
אשמח להערות ועוד יותר להארות.
מי שרוצה מקורות נוספים שיבקש.
סליחה מראש אם אני טועה אני בשר ודם. (וגם מלאכים טועים)

א. כיסוי ראש נהוג בבנ"י מימי קדם בכל הקהילות.
ב. לחלופין ממה שנכתב כאן בטעות ע"י מספר כותבים שכיסוי ראש נהוג לנשואות בלבד, אין זה כי אם טעות חמורה וחוסר בקיאות בהלכה, בנות פנויות חייבות בכיסוי ראש לא פחות מנשואות, בימינו מקפידים על גרושות ואלמנות ל"ע שילכו ג"כ בכיסוי ראש אע"פ שהן פנויות. למעיין בשו"ע ונושאי כליו יווכח כי אף בתולות חייבות בכיסוי ראש!!!!! (בימינו מקלים בזה שבתולות ילכו בלי כיסוי ראש אך בודאי אין זה לכתחילה ובטח לא חומרה, שוב עיינו בשו"ע) ישנם גם קהילות שבחו"ל היו מקפידים על כיסוי ראש לנשים כגון חלק מקהילות תימן תורקיה תוניס ארם צובה ועוד (לא כולם)
ישנם שבתולות היו מקפידות בכיסוי ראש רק בזמן תפילות וברכות וכו'.
ג. לגבי פאה וכיסוי מלא נחלקו בזה גדולי ישראל בדורות האחרונים בא"י לאחר שנעשה כאן קיבוץ גלויות ב"ה וכל קהילה באה עם מנהגיה מהגולה. חב"ד ועוד קהילות נהגו ואף סוברים שפאה הינה מהודרת מכיסוי אחר, ספרדים וקהילות נוספות סוברים שמטפחת מהודרת יותר, וישנם גם מנהגים נוספים, כגון חסידויות שונות שמשלבים כובע או מטפחת על פאה, או כמו חסידי ירושלים כגון תולדות אהרון, סאטמר, ועוד. שנהגו לגלח את השיער לגמרי ולכסות את הראש בשני כיסויים.

על כן בוודאי שעל כל אחד ללכת ולנהוג לפי רבותיו וקהילתו, חלילה לנו להשמיץ או לדבר על מנהגי קהילה זו או אחרת. מפני שאינם חושבים או נוהגיםן כמונו, אלא כל יהודי ינהג כמנהגו ויכבד את מנהגי הקהילות הנוספות גם אם אינו נוהג כך או חושב כך יש לכל קהילה על מי שיסמכו!!

לגבי השאלה ששאלה המחברת פאה כן יכולה להוות פיתרון אם היא לא מוכנה בשום אופן לכיסוי ראש אחר מה עדיף שתלך ללא כיסוי בכלל שאף אחד לא מתיר?  או שתלך עם כיסוי שישנם מתירים? ודאי שעדיף שתעשה מה שקהילתה נוהגת אך אם אינה מסוגלת כדבריה עדיף עם כיסוי מסויים מאשר ללא בכלל.

ולשואלת היקרה ישנם נסיונות קשים מאד בחיים אך מותר האדם מן הבהמה אין גדלותו של האדם היא בעבודה על מידותיו, בהמה שרואה אוכל אינה יכולה להתגבר על יצרה ואוכלת ממנו, בהמה שיש לה צרכים אינה מתאפקת אלא עושה מיד, בהמה שרואה את בן/ בת זוגה אינה יכולה לשלוט על יצריה האדם כן אם תראי מזון טעים ככול שיהיה ויגידו לך שזה חזיר תאכלי?? אני מניח שלא אפילו אם את רעבה מאד. וכן על זו הדרך...
לכן למרות הניסיון האדיר (יסכימו הרבה שזה הניסיון הקשה ביותר שיש לבת בעולם הזה) זו מהותינו בעולם הזה נועדנו כדי לעבוד על המידות ולהתמודד בקשיים.
אברכך שתצליחי להתגבר על הקושי האדיר הזה בקלות,
וכשם שתקריבי את שערותייך כקרבן לפני ה' כך ה' הטוב יתן לך חתן הראוי לבת ישראל צדיקה ומכובדת
ותזכי להעמיד דור של יראי ה' ושומרי מצותיו.
אמן ואמן.

בת כמה את?פרעוש
את בטוחה שאת בכללו בשלה לנישואין?
*בכללפרעוש
מבט אישיאנונימי (פותח)
אענה לך ולא מבחינה הלכתית ששם תשאלי מי שיודע הלכות ואני בעונתי לא יודע ,
כגבר אומר את הרגשתי תחושתי, שאישה שמחסה את כל שערה אף שזה קשה שמפסדים תחושת שחרור שהשערות מתבדרות ברוח ו/ יופי ו/ביטוי של האישיות - מבחנת הגבר  זה סוג של נאמנות שהיא נותנת את עצמה לבעלה וזה לא שיך לכל העולם [איני נכנס לנקודה שלא יתחילו אתה ]
למרות שאשה יכולה לומר אני מתחבקת עם בנים מהסניף וגדלנו ביחד  ונאמנה לבעלי אבל מבחנת תחושה זה חסר -, באנטימיות של הזוג ,בדיוק כמו שבן ידסקס כל הזמן עם חברותיו שמכרים מהעבודה שנים ויגיד מה אני בוגד בך ? התחושה ודאי צורמת זה לא האנטמיות והזוגיות הרצויה .
איני אומר שזה לא קשה אבל אומר שאולי כדאי לחשוב שהדבר  מחזק את הזוגיות והנאמנות שהאשה מקריבה, למען בנית הבית ביחד,
לא כדאי לשכוח שכרגע את לא נשואה ולכן אינך נמצאת שם ,להפך כדאי שתעסקי בשחרור, ובעצמיות שלך שאת מבטאת עצמך גם דרך השער ,אבל שתחשבי בשתים
ותעמדי במקום אחר אולי גם המבט ישתנה .
בהצלחה
אם עזרתי לך במשהו אשמח אם תציני זאת  .ואם לא גם אמרי  זאת .
אחזור ואמר ,הדברים לא נכתבו מבחינה הלכתית אלא כתחושה בלבד
המלצותאנונימי (פותח)
שלום רב,
יש לי 3 המלצות בשבילך:

1. כדאי לך להיזהר לא להגיע לכפירה במצווה, שכן מי שכופר במצווה אחת כאילו כופר בכל התורה. את יכולה לבוא בגישה של "אני רוצה לקיים את המצווה אבל יש בעיה שמאד מאד קשה לי" (במצב כזה הכי טוב להתפלל לקב"ה שיתן לך כח / יכולת לזכות לקיים את המצווה אפילו שקשה).

2. להתפלל ולהאמין שתמצאי בן-זוג ירא שמים שיהיה סובלני ויקבל אותך גם אם לא תכסי את השיער. אני מכירה בנות שהתחתנו עם אנשים דתיים שקיבלו אותן ככה ובסופו של דבר אותן בנות קיבלו על עצמן כיסוי ראש בשלב יותר מאוחר.

3. לשים פאה.

הערה: בתור מישהי שב"ה כבר יותר משנתיים נשואה ושמה כיסוי ראש- זה קצת מעליב שאת מכנה את כיסוי הראש: "סמרטוטים" או "מכוער". עם כל הכבוד זה משהו שהרבה נשים מכסות בו את השיער. יש כאן אבק לשון הרע כלפי נשים ששמות כיסוי ראש.
תודה לכולם!המוזרה
דבר ראשוו : אני בחיים לא אשים פאה א. זה נראה לי מגוחך. ב. הרבה פחות נוח מכל כיוסי אחר ג. מה שכולם יחשבו שאני חרדיה??!
ןל- א.ב.ג - יש טעם במה שאתה אומר ואני מסכימה עם החלק של הנאמנות וכולי אבל סליחה עם זה בוטה למה לבנים אין שומדבר כזה? למה בנים לא שמים שום סימן שהם נשואים? הם לא נאמנים או אני יודעת מה? 
בנות גם מסתכלות ומתחילות עם בנים נכון שהרבה פחות וזה גם פחות בעייתי אבל עדיין.

ול"פרעוש" - בוא נאמר שאתה קטנוני מידי!

ולאחרונה אוף שוב פעם אתם עם הלכפור וכל המצוות מה הקשר? אמרתי שאני כופרת?אמרתי שלא אשים כיוסי ראש??? רק אמרתי שקשה לי!!!
וסליחה לא התכוונתי להעליב אבל אני מודה שזה מעורר בי סלידה בעיקר כל הדיבורים על לאהוב ולהתחבר עושה לי רע. ואל תקפצו עכשיו ותגידו שאני מגזימה כי אני יודעת שאני מגזימה אבל זה מה שאני מרגישה אני לא יכולה להתכחש לזה!!
יקרה שלי...veredd
את אמרת שאת גם לא הולכת ללכת עם כיסוי ראש, לא רק שזה קשה לך וכו'... תקראי מה שכתבת למעלה...
ולהגיד לך את האמת, אני לא אומר שאת לא בשלה לנישואים, כי אני לא זאת במחליטה את זה, אבל אם יש לך בעיות כ"כ קשות עם אחת המצוות הכי חשובות לאישה,  אולי כדאי שבאמת תעשי בירור מעמיק לפני שתתחילי לחפש מישהו, אחרת יהיה לך קשה להיסגר על איזה סוג של בחור את רוצה.
נ.ב- יש בנים שלובשים טבעת נישואים- זה מראה על נאמנות. ובנוסף לזה, תקראי לי מה שאת רוצה, אבל בנים צריכים את ההרגשה של "אישה שלי", ונשים פחות זקוקות לה. תחשבי על זה.
בירור מעמיקeinyeush
אני די מסכים עם ורד...לדעתי את צריכה להתכנס בתןך עצמך ולברר מה זה חיי תורה ומה זה יראת שמים וכו'.
מה קשר שלך עם הקב"ה מה קשר שלך עם המצות שלו.?
 נראה שאת נולדת דתיה ואת ממשיכה כמצות אנשים מלומדה - כי כך התרגלת!! תתחילי להתבונן ולשאול על כל מצווה או ברכה - למה את עושה אותה - אולי תמצאי קשר אחר עם אלוהים שגם כשיש נסיונות מציקים תמשיכי להיות איתו..
הצלחה ושמחה
קשה? תלוי במשקפים ששמיםאנונימי (פותח)
כשאני הייתי לפני לידת בתי הבכורה... שאלו אותי אם אני לא מפחדת... אמרתי שאם מליוני נשים בעולם ילדו
אז גם אני אלד כך או אחרת. נכון אולי זה יהיה קשה וכואב וכו' וכו', ולא התנסתי בלידה, אבל מה שטוב למליוני נשים (גם אם כואב) טוב גם בשבילי.
ואף אחת מהלידות שלי לא היתה לונהפארק, אז למה יולדים שוב ושוב...

גם כיסוי ראש,..... זה לא קל במיוחד למי שיש שיער יפה, אבל זה חלק מהנישואים, ותאמיני לי זה אפילו לא התמודדות ביחס להתמודדויות שצריכים לעבור בחיים. ואני מאחלת לך חיים הכי  טובים שלווים ורגועים
אבל מה לעשות בחיי נשואין וכשיש ילדים עוברים הרבה נסיונות וקשיים. והנה המוקש הראשון שאת צריכה לעבור
הכיסוי ראש.
כל מי שיש לו ילדים בוגרים יאמר לך שזה לא קל לפעמים הם מוציאים את שארית כוחותינו
אבל לא היינו יכולים לחיות בלעדיהם למרות הצער שגורמים לנו (כמובן שיש המון המון רגעים של נחת ואושר!!!!)
ואת יודעת מה... הילדים הם שבונים את האישיות שלנו (משהו לא מסכים לזה???) הם גורמים לנו לעבוד על המידות שלנו. לשתוק , להבליג, להגיד מילה טובה, לתת מעצמנו ולהכניע את עצמנו לפעמים במקום שלא היינו עושים זאת במקום אחר. הילדים גורמים לנו להשתפר ולא להיות איגוצנטרים. הם גורמים לנו להיות יהלום ---מלוטש!
אז נכון שיש גם הרבה צער גידול בנים, אבל מה זה לאומת כל הרווח והנחת.

אוקיי, אז צריך לשים כיסוי ראש, אבל לוותר על כיסוי זה אומר להתחתן עם בעל פחות  ירא שמים? שווה לך הפשרה הזאת? בשביל בעל טוב וירא שמים כמו שאת רוצה. שווה להתאמץ. על תסתכלי הזה כקושי, אלא כאתגר לשבירת המידות. בכל קושי בחיים אפשר לראות את החצי החסר, אבל אפשר גם לראות את החצי המלא שאותך הוא ימלא.
הרבה הצלחה במשעולי החיים.
את מגזימה... סתאאם אנונימי (פותח)

אם תקראי שוב תראי שלא כתבתי שאת כופרת אלא שאת צריכה להיזהר כי זה מה שכתבת:
"קשה לי לקרוא לזה מצווה זה נשמע לי יותר כמו סתם התעללות.ואת שאר המצוות אני ב"ה כן מקימת ואפפעם לא אמרתי שלא מתאים או מתחשק לי"

ודבר שני, בהודעה הראשונה כתבת שאת מאד לא רוצה לשים כיסוי ראש. . . סליחה אם לא הבנתי אותך נכון

שיהיה בהצלחה!!!
לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה??יהודית פוגל
נכון אמרתי שאני-המוזרה
- כבר מתחילה לחשוב על להתחתן עם פשרן רק כדי לא לשים. לא אמרתי שלא אשים!!!
ואני יודעת איזה קשיים יש אחרי החתונה אני אפילו יודעת טוב מאד, ומה לעשות שנראה לי שאיתם אני יכולה להתמודד ועם זה לא?! ברור לי גם למה זה לא נראה לכם לא הגיוני ולמה אתם חושבים שבטח אני לא מבינה כלום ואם זה נראה לי קושי אז כנראה שאני לא יודעת מה זה קושי...אבל אני לא נולדתי היום וגם הספקתי לעבור כמה דברים אפילו קשיים מאד בחיים שלי... אז אתם יכולים להיות רגועים יש לי מדד קושי.
למה את לא מוכנה לגלות את הגיל שלך?פרעוש
את לומדת במעלה לבונה?
דעתי היא..ליברלית
חחחחחחחחחחחחחחחח איזה דילמה ....
באמת זה מכוער (לפי דעתי) כיסוי ראש וגם פאה אפילו יותר!!! (מבחינת הלכה אני יודעת אף שפאה אסורה כי היא הרבה יותר מושכת ויפה משיער אמיתי של אישה)..

פשוט אל תשימי כיסוי ראש. יש המון בחורים "יראי שמיים" כפי שכתבת שיאהבו אותך ויקבלו אותך בלי כיסוי ראש..

בהצלחה=]
יראי שמים שיקבלו אותה בלי כיסוי ראש????עין שלישית
אויייששש...
וואלה עוד לא נתקלתיהמוזרה
בכאלה אולי באמת אמצא מישהו אבל ברשותכם אני מוסיפה כאן עוד נקודה שהיא החברה מסביב.. כלומר לא רק בעלי אמורה להיות לי בעיה בלי כיסוי ראש אלא אני בטח אתקבל בחברה כלא דתייה מספיק או אפילו חילוניה לגמרי.
ואני לא מדברת על ההורים שלי שבטח יספידו אותי או משהו כזה..

ולפרעוש אני לא מסתירה את הגיל שלי כבר כתבתי אותו כאן פעם אחת אני בת 19. (צוציקת אה?)
זה ענין של זמן.....חשבשבת
בכלל כל ענין החתונה זה ענין שך בשלות וגם הענין הזה.

לכשתעמדי ממש בזמן של חתונה את תחליטי את ההחלטות הנכונות וכמובן בתמיחתו של חתתנך יהיה מי שיהיה.

(אני מניחה שחלק מהתגובות רק עוררו עוד יותר תרצון לא לשים כיסוי ראש אך עם הזמן ובירור מעמיק בנידון יבשיל את המחשבה וההגיון- ותגיעי לבגרות שכלתנית בעז"ה) 

בהצלחה!!
ובשורות טובות!!

לאמר לך תאמת?עין שלישית
מכל השרשור הזה עדיין לא קלטתי למה את כ"כ מסרבת לכסות את הראש?
תגובה לכיסוי ראש מונע חתונהאנונימי (פותח)
אולי הידיעה שאינך היחידה שחשה כך תסייע לך להתמודד. כן, זה בהחלט קשה להביט במראה ולראות שם מישהי אחרת, איזו אשה שהיא ודאי שונה מהדמות הצעירה והנערית אליה הורגלת.
יש כאלו שעם כל ההתרגשות והשינויים שמביאה החתונה לחייהן אינן פנויות לחשוב על "זוטות" כגון אלו ופשוט מתרגלות למראה החדש, לסטטוס החדש, לאדם החדש שלידן... ויש כאלו שההתרגשות שמלווה את החתונה והאנרגיות הנדרשות לכך - מקשות עליהן להסתגל גם לשינוי הזה.
מה שודאי - ותוכלי לשאול את בעלות הניסון, עם הזמן לומדים לאהוב את ההופעה החדשה, להתרגל אליה ולהרגיש משהו מיוחד בכך ששערי מוסתר מכל העולם - חוץ מהאחד והמיוחד שלצידי!

אז אל תשתמשי בביטויים כמו "משבר" כי לדבר על משבר - זה להרגיש במשבר!. חשבי על כך שרבות לפניך נרתעו מהכיסוי - קיבלו אותו כהכרח - והיום אוהבות אותו ושמחות אתו.

בהצלחה ובשורות טובות!
מלך המשיח אומר לשים כיסוי ראש פיאהבן ציון גגולה
ב"ה

כך יותר קל להראות יפה וגם ולקבל חתן חסידי
ירא שמיים [ כמובן לא כזאת שתמשוך יותר מדי תשומת לב
אחרי הכל  - בעלך הוא היחיד שראוי להנות מיופיך וכל
אחד אחר הרי הוא נכשל ולא פשוט מי שמכשיל את הרבים]
כך הרבי מורה לנשים כמובן למעט מקרים או מגזרים מיוחדים
 ובוודאי שהוא
ראש בני ישראל ופוסק הדור ולכן תוכלי
גם את להיעזר בפסיקתו
ובמיוחד שאין מציאות של חטא בעולם
ואי אפשר אפילו לדמיין יהודי או יהודיה
שלא עושים רצון השם
ולכן הראוי והנכון ללכת על פי החוק
של התורה .
הזמנים כרגע הם להתכונן לגאולה
ומשיח יבוא שיכלו נשמות בגופים כלומר
שיבואו הנשמות לעולם הזה בגוף
ולכן גם מצוות הבאת ילדים לעולם היא חשובה ביותר.
מאחל לכל הנשים הצלחה בעמידה בנסיון של הדור,
וידוע שבזכות נשים צדקניות יגאלו ישראל
ידוע שבגלל אמונתם שחס ושלום מת רבנו לא מת
ועוד בזכות הצניעות שהיא משפיעה ביותר על שלווה באנושות
ההגיון בכיסוי ראש פיאה  בן ציון גגולה
ב"ה

מלך המשיח מסביר שעל פי ההלכה חייבת האישה לכסות את כל שערות
ראשה ופיאה יש יותר סבירות שלא יצאו שערות החוצה או שלא יהיו חלק מהשערות
גלויות - מה שרואים בפועל היום שישנן כאלו שלובשות כיסוי ראש אך שערם מגולה
וזהו לאו מהתורה בכל רגע עם המטפחת
לעומת זאת אלו שהולכות עם פיאה שערן האמיתי מכוסה
התורה אמרה לכסות את השיער האמיתי וכן לשמור על הצניעות
הפיאה פותרת את שתי הבעיות - בתנאי שהיא עצמה אינה באה להכשיל אנשים
וגם יותר מתקבלת בראשה של האישה כאשר היא יוצאת לרחוב וחושבת כיצד
יגיבו אנשים ועוד והוא מהעיקרים שכיסוי ראש מטפחת אישה חושבת להסיר אותה
בראשה מה שאין כן פיאה שדבר כזה היא לא תעשה בפומבי
קצת מן המזלג ממה שמלך המשיח כותב בתשובות באגרות הקודש בנושא
אפשר לפנות לבית חב"ד או לאתרי חב"ד כדי לקבל את כל התייחסות של מלך המשיח -פוסק הדור, בנושא הנ"ל
קראתי את התגובה שלך עד הסוף וחיכיתי לראות-עין שלישית
משהו כמו:
הרבי אומר שפאה אמורה להיות פאה צנועה ולא כמו כל הזבל שיש היום.
שאין הבדל בין הפאה לשער.

(טוב כניראה שהוא לא אמר דבר נכון כזה)
לעין השלישית היקרהבן ציון גגולה
ב"ה

ניתן לראות בדיוק מה הרבי אומר
בהתייחסויות שלו לנשים בנושא
אמרתי את הדברים הכלליים
ובכלל הנימה שלך צריכה
לתת כבוד למשה רבנו של דורנו
מלך המשיח.
מה נכון הוא מה שהרבי אומר
וכך הגישה הנכונה של בן אדם
וקל וחומר יהודי 
תעלה את הבדיחות שלך ל"ילדודס"...רחלקה
מעניין אם יאשרו את זה...רחלקה
נשלח בגרסה הקודמת.רחלקה
בעזהי"ת.

ולא הבנתי- יודעים היכן הקבר? מה?
אה. סבבה...רחלקה
חחחחחחח זה לא הולך ככה:no name102
מה ההבדל בין משה רבינו לרבי מילובוויץ?
שמשה רבינו יודעים שהוא נפטר ולא יודעים איפה הוא קבור
והרבי מילובוויץ: יודעים איפה הוא קבור ולא יודעים שהוא נפטר.

ולא ניראה לי שיכנסו את זה...
עלינו לגאולה והגיעה הזמן להתאחד בשמחהבן ציון גגולה
ב"ה

דברי חז"ל וגדולי ישראל על אופן בואו של משיח

*הערה מקדימה: הגמרא (מסכת שבת) מסבירה שעם ישראל חטא בחטא העגל, למרות שזה היה זמן קצר לאחר מתן תורה, מכיוון שהשטן שכנע אותם שמשה מת ואף הראה להם כפשוטו שמשה מת. אשליה אופטית. מסביר האר"י הקדוש, שאנשי הדור האחרון לגלות,(דור עקבא דמשיחא) הם גלגול של אנשי דור המדבר וכדי לתקן את חטא העגל, יצטרכו הנשמות בדור האחרון לעמוד באותו הניסיון, שבו כשלו במדבר ...

1. רש"י- " שעתיד משיחנו להתכסות אחר שנגלה וישוב ויתגלה" ( רש"י על דניאל יב, יב)

2. מדרש רבה- " ר' ברכיה בשם ר' לוי אומר כגואל הראשון כך גואל האחרון מה ראשון נגלה להם וחוזר ונכסה מהם כך גואל האחרון נגלה להם וחוזר ונכסה מהם " (במדבר רבה פרשה יא ב , רות רבה פרשה ה ו , וכן פסיקתא רבתי, פרשה טו, וכן פסיקתא דרב כהנא ה, ח)

3. ילקוט שמעוני - "שנטלטלה מלכותו לשעה כגואל ראשון כך גואל אחרון נכסה וחזר ונגלה"

(ילקוט שמעוני רות, פרק ב, תרג)

4. שיר השירים רבה- "דומה דודי לצבי מה צבי זה נראה וחוזר ונכסה נראה וחוזר ונכסה כך גואל הראשון נראה ונכסה וחוזר ונראה...יהודה ברבי אמר לקירסין כך גואל האחרון נגלה להם וחוזר ונכסה מהן " (מדרש רבה, שיר השירים, פרשה ב, כה)

5. החתם סופר- "וזה נסיון גדול שנעלם הגואל ששה חודשים וכן יהיה בימי משיח צדקנו, יהיה נעלם אחר ההתגלות כדאיתא במדרש"(החתם סופר, פרשת שמות, ד"ה למה זה שלחתני)

*וכן רש"י בדניאל בפסוק לפני אחרון בספר כותב כי ההתכסות תהיה ל45 שנה וכן יש דעות אחרות על זמן ההתכסות ואין לנו אלא דברי הרמב"ם שהם - אין אנו יודעים איך יקרו הדברים עד שיקרו

6. השפת אמת- "דמילתא דפשיטא היא דביאת בן דויד לחוד וגאולה לחוד,שהרי משה רבינו עליו השלום בא למצרים קודם הגאולה וכמו כן יוכל להיות נגלה ונכסה כו', כך גואל אחרון כו'"

( השפת אמת על הש"ס, מסכת ראש השנה י"א)

7. פסיקתא רבתי- " והנה מלכך יבוא לך זה שנקרא מלך [מלך המשיח], שעתיד למלוך על דורות ראשונים ואחרונים. והקדוש ברוך הוא מכריז להם לצדיקי הדור ואומר להם: צדיקי עולם! אף על פי שדברי תורה חביבים עליכם, לא יפה שחכיתם לתורתי, ולא חכיתם למלכותי" (פסיקתא רבתי פל"ה)

8. רבינו בחיי- " בגאולתנו זאת העתידה בהיגלות הגואל האחרון... ויהיה הגואל נגלה וחוזר ונכסה... שכן מצינו בגאולת מצרים שנגלה להם משה וחזר ונכסה מהם" (רבינו בחיי, פרוש התורה שמות ד ט)

9.מדרש פרקי היכלות- " ובאותה שעה חוזרין ישראל לדעת אחרת ומבזין למשיח ואומרים אוי לנו שתעינו אחר זה. אמר להם הקדוש ברוך הוא: עכשיו תראו את האור שלו... וכל שהאמין בו אינו נמחק מספר החיים"( מדרש פרקי היכלות רבתי, פל"ה ו)

10. פסיקתא רבתי- " בדור הגאולה יהיו צדיקים ותלמידי חכמים שלא יכירו את המשיח מתחילה ויתנגדו לו"

11. רמב"ן- הרמב"ן אומר שבתחילה יתגלה המשיח רק "לעדת המיחלים לו" .

( ראה באור הרמב"ן על פרשת הנה ישכיל עבדי )

12. רבי נחמן מברסלב- "בתחילה יהיה על משיח מחלוקת גדול ויאמרו: זהו משיח? ... שהולך עם כובע כזה...? " (פעולת הצדיק לרבי נחמן מברסלב, אות תתל"ה בשם מגילת סתרים)

13. רמב"ן-" ואמר הכתוב במשיח, כאשר שממו עליך רבים וכו', ר"ל כאשר שממו עליך, להלעיג בך בתחלת בואך..." (באור הרמב"ן על פרשת הנה ישכיל עבדי )

14. האר"י הקדוש- "משיח יתגלה ויכירוהו מקצת בני האדם, אך לא יכירוהו שאר האנשים עדיין ואח"כ יגנז המשיח בגוף ונפש... ואח"כ יתגלה המשיח לגמרי ואז יכירוהו ויתקבצו אליו כל בני ישראל."( האר"י קדוש, שער הגלגולים, פרק יג)

"וכל שהוא מאמין לו והולך אחריו וממתין הוא חיה"

(מדרש רבה, שיר השירים, פרשה ב, כה)

חשבתי על כל הדיון הזה והגעתי למסקנהאנונימי (פותח)
שמשהו כאן לא בסדר!

זה נראה כאילו אנשים כאן מחפשים דרך להוציא "פטור" מכיסוי ראש.
גם אם תתחתני עם חילוני עדיין תהיי מחויבת לכסות את השיער.

יש הלכה.

הדיון צריך להיות מול רב או רבנית שידריכו אותך.

זה כמו שאני אכנס לחנות ואקנה בגד ואבקש מהמוכרת שתוותר לי על התשלום.
גם אם היא מאד תרצה אין לה סמכות.

יש בעל הבית.

מי שציווה אותנו זה הקב"ה לא האדם שאיתו מתחתנים.

ומה שאני מציעה לך זה לסמוך על הקב"ה שמה שהוא ציווה אותנו זה אך ורק כי הוא רוצה את טובתינו בלי שום אינטרסים.

ותזכרי ששלוחי מצווה אינם ניזוקים. זה משהו שעוזר להתגבר על היצר.

לוידעת איך הגעת למסקנה הזאת.........חשבשבת
אבל מה שאמרת נכון בהחלט
נכון מאודאנונימי (פותח)
מה שבנים צריכים לעשותרצון הרצונות
מישהי כתבה למה לבנים אין משהו מקביל להראות נאמנות.
אז- יש ויש!
והוא נקרא: "שמירת עיניים"
אם אני מכסה את השיער ושומרת אותו לבעלי,
אז בעלי מכסה את עיניו ושומר אותן בשבילי.
זה הדבר הבסיסי ביותר שגבר יכול לתת לאישתו,
וזה קלקול מוסרי שזה לא ברור לכל אדם בין אם הוא חילוני או פשרן וכד'.

אז אם את רוצה שבעלך ירגיש את נאמנותך, ויפעל גם הוא בהתאם ויהיה לכם בית שמושתת על אמון הדדי שהשניים היחידים במציאות הם שניכם,
לכי על זה!

עוד דבר: ראיתי כמה נשים שהיו עם מטפחות והחליפו לפאה. מה אומר לכם, הפאה המהממת שאבה מהפנים שלהן את כל האור!...

הרבה בהצלחה!
אני לא מסכימה איתך..~א.ל
זה לא מערכת יחסים של תן וקח

זה עניין של הלכה.
וגם זה עניין של הלכה*~א.ל
הלכה לא קיימת מעצמהגון דו
יש תפיסת עולם, מחשבה שעומדת מאחוריה.
ההלכות הן לא נטולות הגיון.
צר לי אבל אני מסכים עם 'רצון הרצונות'.
כמובן שזה לא אומר שכשלא מבינים את הטעם לא
צריך לקיים.
אבל מה שפותחת השרשור חיפשה לדעתי זה לא היתר
לכיסוי ראש- אלא הבנה שתאפשר לה להתמודד עם הדבר
הזה-לראות את היופי שבו ולא לקיים את זה בתחושת עול.
מסכימה עם גון דו בקשר לכונתי....המוזרה
והבדיחה של .y.s. דווקא ממש מצאה חן בעיני.
וכל מה שהרבי כתב נשמע ממש מוזר למה יותר פשוט להוריד מטפחת בפרהסיה מאשר פאה?
ומה הקשר לשלוחי מצוה,ולניזוקים לא הבנתי?
תשאלי נשים נשואות והן יגידו לך שדברי הרביבן ציון גגולה
ב"ה

צודקים
יש נשים שקמות בבוקר ויש לה מלחמה האם לשים כיסוי ראש מתפתחת וכן במשך היום, 
עם פיאה [שעומדת בכללי הצניעות]  יש פחות את הקשיים הללו
ולגבי ביאורים בנושא אנא פני למקורות שבהם הרבי מבאר את הדברים
אני רשמתי מאוד בכללי
ומאחל לך הצלחה למצוא שידוך משורש נשמתך
וביחד תחזקו אחד את השני בעבודת השם
הבסיס - פיאה עוזרת להצניע כראוי את כל שערות הראשבן ציון גגולה
ב"ה

במקום להכנס לראש של כל אישה ובמיוחד שמדובר בבנות ישראל הקדושות
שבזכותן אנו נגאל נאמר את דברי הרבי בפשטות והם יובילו בעניין שמירה
על גדרי ההלכה
מה? לא הבנתי..~א.ל
רצון הרצונות כתבה שכשם שהשואלת רוצה שבעלה יהיה נאמן לה(בהקשר של שמירת העניים), כך היא צריכה להיות נאמנה לו בקטע הזה של הכיסוי ראש.

כך את רואה את עניין כיסוי הראש?
שזה מגיע ממקום של מערכת יחסים של תן וקח? או שזה מגיע ממקום אחר?
חלילהגון דו
ממקום של תן ותן. כמו שהיא מצפה מבעלה לתת עבורה כי כך באמת הוא צריך,
כך גם היא אמורה לתת למענו. ההבדל הוא שלשיטתי המתן לא תלוי בקבלה,
אלא זה חלק מהייחוד של קשר הנישואין-המטרה שלו. רק הנקודה שהיא ניסתה
להגיד שזו חוצפה לצפות מבעלך לעשות כך וכך , כשאת לא מוכנה לעשות עבורו.
לא שעצם המתן תלוי בכך.
כיסוי ראש לא צריך למנוע חתונהנחשונית

אני לא מסתדרת עם הכיסוי ראש בכלל למרות שבסה"כ אני אוהבת את זה. איך זה? ככה זה.
מה מחזק אותי? הרצון והצורך להשתייך ולהיות בסדר. כן, זה חבל. מתחיל משלא לשמה ואח"כ לשמה.
כי אימי ואחותי ו - 3 מתוך 5 גיסותי ו- 5 מתוך 6 דודותי לא מכסות ראש. ואני החלטתי כבר מגיל צעיר שאני כן אכסה בעז"ה. כשבעלי לעתיד שאל אותי: כשנתחתן, תכסי ראש? נעלבתי מאוד. מה ז"א, שאלתי, לא ברור שכן? לא, הוא אמר, כשהייתי אצלכם, לא ראיתי אף אשה במשפחה בכיסוי ראש. אז את יכולה לנחש מה הנחתי לגבייך באופן טבעי וכהמשך ישיר...   טוב, הייתי בהלם. אבל למדתי שמחשבות לא כתובות על המצח...  אבל כשהייתי קטנה התחצפתי ואימי והצקתי לה למה היא לא מכסה. קינאתי בחברות שאמא שלהן כן. ואימי אמרה לי שזו חוצפה שאני מנדנדת על זה, וזו החלטה שלה ושל אבא. בעיקר של אבא. גדלתי קצת והבנתי שטעיתי בהתערבות הזאת.

סיפור: סבתי בטוניס נישאה ולא כיסתה ראש, כמו רוב החברה היהודית-צרפתית המודרנית. זה נחשב מיושן ופרימיטיבי. ואז פרצה מלחמת העולם השנייה וכל הגברים היהודים נלקחו למחנה ריכוז ע"י הגרמנים ימח שמם. גם סבי ז"ל ואחיה ז"ל של סבתא כמובן. ואז כל הנשים תיכף שמו כיסוי ראש ועשו נדר, שאם הבעל יחזור בשלום חי ובריא, הן ימשיכו לשים כיסוי ראש. הגיע הניצחון ב"ה, הגרמנים הובסו, חלק מהגברים הי"ד נרצחו וחלקם חזרו, ביניהם סבי ודוד אמי. כיסויי הראש החזיקו מעמד עוד זמן קצר ואח"כ הורדו והוחבאו בארונות ולא עוד. אבל לא סבתא. אצלה נדר זה נדר ומלה זו מלה. והכיסוי ראש נשאר. אמא מספרת שלסבתא היה שיער שחור, חלק, ארוך עד המותניים ויפה מאוד. ובשבילה זה היה קורבן גדול מאוד. ובכל פעם שסבתא היתה חופפת ואח"כ מסתרקת, הן, הילדות, היו עומדות מוקסמות ומסתכלות. כי פתאום סבתא היתה הופכת, בהינף מטפחת אחורה, לנסיכה מהאגדות. ואח"כ גם ביקשו שתוריד במיוחד לרגע כדי שתוכלנה לסרק את אמא ז"א סבתא. ולסרק ולסרק. זה גרם לאימי הרבה מירמור ודחייה כלפי כיסוי ראש וכשנישאה גם אבי ביקש שלא תכסה. בחברה המיזרוחניקית של אז זה לא היה מקובל, גם הלכו במיני, רקדו ושחו מעורב. וכולם היו דתיים, כן?

יש היום כיסויי ראש מאוד סימליים. חלקם לא עונים כלל על דרישות ההלכה. אבל אני חושבת שאם ישאלו רב: מה עדיף, לשים כיסוי חלקי שהאשה מוכנה לנשוך שיניים ולשים אותו, או לא לכסות כלל, כי היא לא יכולה לסבול את זה, מן הסתם הרב יגיד: ברור שעדיף משהו סימלי מלא כלום. בדור שלנו יש הרבה יותר נשים שמכסות ראש, כי זה הפך לאופנתי. ולעניות דעתי, לפחות לגבי חלקן, אם הן היו חיות דור אחד או שניים קודם, הן לא היו מכסות ראש בשום אופן! כשהסבתות שלי, דודותי ואמי התחתנו, זה היה נחשב נורא פרימיטיבי לכסות ראש, והן באמת לא כיסו. ב"ה היום המצב השתנה לטובה. היום המגוון והחברה מאפשרים לכל אחת למצוא משהו שתוכל לסבול אותו, אם לא לאהוב ממש...  שמעתי שבאחת מקהילות ישראל הספרדיות, לא זוכרת איזה, היה נהוג שנשים שמות רק סרט רחב על הראש. כך שזה ענה על הצורך בזיהוי האשה כנשואה, ובהרחקת גברים אחרים ממנה, אבל לא על החיוב לכסות את רוב השיער. אם מישהו יודע יותר פרטים ויכול לאשר או להכחיש, אשמח לדעת יותר.

בנדוד שלי הבייניש נשוי לגיסתי המקסימה שלא מכסה מרפקים. לא מסתדר לי אבל עובדה. אולי הוא עשה חשבון: מה עדיף לו, לקבל אותה בלי כיסוי המרפקים, או להתעקש על המרפקים ולוותר עליה. והוא בחר בה, ותאמינו לי שהבחירה שלו טובה מאוד, היא פשוט אשה מקסימה, חכמה, צדיקה וצנועה בכל פרט לזה. אז לדעתי ברור שאסור להתעכב ולא להכיר ע"מ להתחתן רק בגלל בעיית כיסוי הראש. וכשתגיעו לגשר, תעברו אותו יחד. אם תחכי עוד רק בגלל זה, אז בחורים אפשריים יחשיבו אותך גם כמבוגרת יותר וגם כמי שלא תכסה ראש. זה יותר טוב? כשצעירים ומתאהבים יותר קל לגשר על פערים, כי מאוד רוצים להתחתן כבר.

אם המדובר במצב זמני והמטרה להתחזק אפשר למצוא יר"שavramel
אם המדובר שבאופן זמני אין לך כוח לכסות את הראש, כי את לא מבינה את המעלה הגדולה שיש בכך, ואת לא מחוברת לרעיון שזה שומר על טהרת הזוגיות שלך עם בעלך, ואת מודעת לכך שזה האידיאל הנכון רק שאין לך כוח ליישם אותו, נראה לי שבמצב זה שזה קושי אישי ולא נובע מאידיאולוגיה, תוכלי למצוא בעל שהוא ירא שמים, ורואה בך את המעלות שיש בך, ומבין שזה מצב זמני ובסופו של דבר תתחזקו ותוכלו לעלות במעלות הקודש,

על כל פנים וודאי לא צריך למנוע חתונה בשל כך, אלא לחפש את הבעל המתאים ואם מצבך הרוחני שאינך יכולה לשים כיסוי ראש יכול להיות שגם בעלך הפוטנציאלי הוא אחד שמחפש להתחזק רק כרגע קשה לו להתפלל במנין, או לקבוע שיעורי תורה, אבל במשך הזמן שניכם תתחזקו ותעזרו אחד לשני ותזכו לעלות במעלות הקודש וממילא תזכו להקים בית נאמן לתפארת בישראל.
אוך זה מצחיק הפאה הזאת!המוזרה
לכסות את השיער בשיער?
לכל הרוחות מה הקטע? זה נראה יותר כמו בדיחה עצובה!
וחוצמזה שיש נשים שלפני החתונה השיער שלהם גרם לאנשים לא להסתכל עליהן..ואחרי הן פתאום שמו שיער ארוך בלונדני חלק וואלה עכשיו אפילו אני מסתכלת עליהם...(טוב לא באמת רק בשביל ההעצמה)
ועוד משהו יש אישה אחת שרואה לא מדויק אבל סוג של רואה מלאכי חבלה לא יודעת להסביר איך, בכלמקרה היא אמרה שהיא לא יכולה ללכת לאזורים חרדים שיש בהם הרבה נשים עם פאות היא פשוט רואה רק מלאכים...!
בלי שטויות בבקשהploni
את סיפורי מלאכי החבלה תשמרי לילדים שלך לפני השינה.

אותנו מעניינת רק ההלכה, ולפי זה נזכה ביום הדין במשפט. ידונו אותנו אם קיימנו את השו"ע, והשו"ע אומר לכסות את השיער. טעם כיסוי הראש אינו כדי להסתיר את יופי השיער - אלא מפני שהוא ערוה כמו כל ערוה אחרת.

אם טעם הכיסוי היה מפני יופי השיער, לא היה מובן כלל מדוע רווקות בנות 30 יכולות ללכת עם שיער פזור, ואילו זקנות בנות 80 חייבות לכסות את השיער.

לכן פאה היא כיסוי ראש מעולה ויפה, והיא ניתנה במיוחד לדור שלנו, דור פרוץ במיוחד, כדי לעזור לגברים להתגבר על תאוותיהם וללכת רק אחר הנשים שלהם.

משמיים ראיתי כתבה באתר של הידברות... הנה הוא:~~~חסויה~~~

למה אני צריכה לשים בעתיד כיסוי ראש? הרי איתו מרגישה מוגבלת וצער. אני לא חושבת שהקב"ה רוצה לגזור עליי את המצווה הזו. למה לי להרגיש בלב כל כך רע, זה מה שהוא מצפה ממני? זה פשוט לא צודק שצריך לשים את זה. האם גבר לא יכול לנסות לחשוב מה יש לאישה מתחת לכיסוי ראש? גם יש כאלו שנדלקות על בנים בגלל מראם.

שלום וברכה. ולמי שקשה לו לשמור שבת - וכי פטור הוא משמירת השבת? ומי שקשה לו עם שמירת הלכות הטהרה - לא חייב לשמור טהרה? וכך על זה הדרך בכל שאר המצוות. הרי ברור שאין כל פטור עקב קושי. המצוות לא ניתנו דווקא כדברים קלים, ומי שמפסיד עקב שמירת שבת מיליון דולר - גם כן אינו מקבל שום היתר או הבנה לחלל שבת. למדי על חשיבות הדבר, וההקרבה תהיה שווה.

פרסומת

כאשר מחדירים ללב שהבורא המחיה אותנו מצפה ודורש ממך כיסוי ראש - בוודאי יוקל עלייך להקריב ממך למענו. מצוות כיסוי הראש - מצווה מן התורה היא, ולא החמרה כלשהי. אין כל דרך להתחמק ממנה. כמובן שהבחירה בידך אם לציית או לא, אבל אין כל תירוץ שהמצוות קשות מידי ולכן את פטורה מכך.

מצווה יקרה היא עד למאוד. מצוות כיסוי ראש היא המצווה המביאה לאישה בנים תלמידי חכמים ופרנסה בריווח. בגמרא מבואר שקמחית, שהקפידה מאוד במצווה זו, זכתה לשמונה בנים ששימשו בכהונה גדולה. עוד מבואר בזוהר שמי שאינה מקפידה על כיסוי שערות ראשה מביאה עניות לביתה, חלילה.

טעם המצווה: מאחר שאישה נשואה, עליה להיזהר במשנה זהירות שלא למשוך עיני אחרים ושלא להיכשל חלילה בחטא החמור ביותר של ניאוף. ומאחר שהשיער של האישה הוא עיקר משיכתה, גזרה התורה שלא תלך בגילוי ראש ברחוב, כדי שלא יכשלו בה אחרים - לא בהרהור ולא במעשה חלילה - ובכך תישאר טהורה ומיוחדת לבעלה. מלבד כך, השמירה על דיני התורה - סגולה גדולה להם, להיות שמורים מכל רע. המצוות נותנות הגנה רוחנית לאדם לבל יכשל. ומי שאין לו את השמירה הזאת, קשה לו הרבה יותר להינצל מהחטא. להתגברות על הניסיונות יש צורך בעזרת ה´, ואם האדם לא עוזר לעצמו לבל יכשל בחטא, לא יזכה לסיוע ממרומים.

הרהורי אנשים על האישה פוגעים בה עצמה ולא רק במהרהרים. כוח המחשבה הוא גדול ועצום, והראיה הגדולה לכך היא עין הרע. וכאשר האדם נמשך לאישה מסוימת, הדבר פוגע באותה אישה, גם ללא רצונו.

כיסוי הראש הוא הכתר של כל בנות המלך - בנות ה´ השומרות על עצמן, ומכריזות שהם מוסרות את יופיין לבעליהן בלבד ולא לזרים. אין מצות הכיסוי ראש כדי לבזות את האישה חלילה, אלא לחזק את יופייה ואת טהרתה. ואכתוב נקודה נוספת חשובה מאוד: כל יהודיה מאמינה חייבת לציית לכל דברי הבורא גם אם היא לא מבינה בדיוק את טעם הדבר. הבורא יודע הכי טוב את הרצוי בשבילנו, ואת הטוב לנשמותינו. ומאחר שאנו מאמינים בבורא - אנו מצייתים לכל דבריו. ועוד יש לכך טעמים קבליים רבים. ואוסיף דבר מעניין מאוד, שכל אלו שרואים את העבר של האדם דרך תקשור לנפשו - אינם יכולים לדעת זאת באישה המכסה את ראשה, כי עיקר נפשה היא מעל ראשה. אברכך שתזכי להקים בית נאמן בישראל כרצון בוראינו וכרצונך האמיתי והכנה.

(התשובות ניתנו על ידי הרב בנימין שמואלי, לוקטו ונערכו ממדור השו´´ת באתר)

בעזרת ה' שנזכה לעבוד את ה' בצניעות , בענווה ובשמחה!
לכי על זה ותמצאי מישהו שיקבל אותך גם כךאנונימי (פותח)
הייתה לי בעיה דומה לפני נישואי והקמתי בית מאושר עם ילדים מקסימים.
מסביבי אני רואה מגוון של נשים ולא כיסוי הראש או גודלו קובע את מידת יראת שמיים שלהן.
האם פאות מהודרות נראות לך צנועות יותר משיער ללא כיסוי ראש.
ובס"ה אף אחד לא מצליח לקיים את כל המחויבויות ההלכתיות

אל תתחתניאנונימי (פותח)
את צודקת אל תתחתני כיסוי ראש בהרבה יותר גרוע מחתונה וילדים
בינקי צדיקה חס ושלוםבן ציון גגולה
ב"ה

בורא עולם אומר לכל בת יש זמן שהגיעה לשעת חתונתה
ויש עליה להתאמץ למצוא אדם ירא שמיים
ובעזרת השם הכיסוי ראש יהיה הכתר של בת ישראל
ומשם ההתסכלות תשתנה מסמרטוט -רחמנא ליצלן
אהבתי את הציניות...נחשונית
הבאת לה אותה בהפוכה...
אכן, צריך לשים דברים בפרופורציות. השאלה היא אם מבינים דברים רק בגיל 30 פלוס ואז המבחר מצטמצם מאוד. וכבר עייפים עצובים ומיואשים. חבל.
קודם כל, להבין בשכל שלהתחתן עם ירא שמיים וצדיקד.
זה יותר חשוב לאין ערוך מ"מגביל ומכוער". סוג של בעל לכל החיים מול דבר שניתן להתרגלות. ומה אם תמצאי מישהו פשרן - הקב"ה יפטור אותך? הוא אינו "משחק" אצל בחורה שרוצה בעיקרון בעל צדיק? מצוות עושים גם כשלא הכי נעים.
עכשיו צריך לחשוב על עצה איך גם ההרגשה משלימה עם זה. חשוב להרגיש טוב, בוודאי לקראת נישואין.
ראשית, להסיק לכנות זאת סמרטוטים. לומר לעצמך, אני אשתדל ואמצא משהו שמתאים לי. לומר לעצמך, אני אוהבת את ה', אני אוהב את בעלי הצדיק, ואני אלך כמו שצריך.   שווה אפילו ללכת למישהי שמבינה בזה שתנסה לעזור לך למצוא משהו לטעמך, אולי אפילו פאה.
במקביל ללמוד על הענין בשביל המוטיבציה (יש בספר של הרב בר שאול זצ"ל, נדמה לי ב"מערכי לב").  אולי גם תחשבי על כך שאינך מעונינת שאחרי  נישואין כל העולם יראו אותך כך. תשאירי את זה לבעלך.
תצליחי.
הכיסוי ראש המושלם ביותר הוא פאה, ובמיוחד בשבילךploni
עשרות פוסקים התירו פאה נכרית, ואת יכולה לסמוך עליהם ללא חשש. עם פאה נכרית יפה את יכולה להיראות מצויין, וגם לקיים בהידור את מצוות כיסוי הראש, באופן ששערות הראש לא תיראנה מבעד לכיסוי.

בהצלחה

רשימת הפוסקים המתירים פאה נכריתploni
כדי שלא יטעו אתכם, שאין מי שמתיר וכו', הנה רשימה קטנה של פוסקים בימינו שהתירו, מכל הדורות, בכל החוגים ובכל העדות.

פה. הגאון הספרדי רבי בן ציון מאיר חי עוזיאל, הראשון לציון והרב הראשי לישראל, בשו"ת "משפטי עוזיאל" (חלק ז', אה"ע סי' צ"ד).
פו. הגאון רבי איסר יהודה אונטרמן, הרב הראשי לישראל, בשו"ת "שבט מיהודה" (חלק ב' אה"ע סי' ל"ה) כתב "כבר נהגו בהרבה קהילות של בני ישראל, בהרבה מדינות, להתיר לנשים נשואות ללכת בפאה נכרית המכסה את כל הראש. וכן, ראינו גדולי תורה המפורסמים לצדיקים, שנשותיהן שומרות דיני תורתנו הקדושה בקפדנות, והולכות בפאה נכרית".
פז. הגאון רבי צבי פסח פרנק זצ"ל, רבה של ירושלים, בשו"ת הר צבי (אה"ע ח"א סי' פ"ט), כתב "ועל דבר פאה נכרית... גם בזה הותר הדבר בכל גלילות שלנו ואין לנו כח לאסור".
פח. הגאון הספרדי רבי יוסף משאש זצ"ל, ראב"ד במרוקו ורבה של חיפה, בשו"ת "מים חיים", וכ"כ גם ב"אוצר המכתבים" (חלק ג' סי' אלף תתפ"ד, ע"ש, ופשוט מדין קל וחומר).
פט. הגאון הספרדי רבי עובדיה הדאיה זצ"ל, ראש ישיבת פורת יוסף, הרב הראשי לעדת הספרדים וראש ישיבת המקובלים בית אל, בשו"ת "ישכיל עבדי" (חלק ז', אה"ע סי' ט"ז, נדפס בשנת תרצ"א) כתב "ונראה בטעם הדבר, דהוא משום דקים להו לרבנן, שאין יצה"ר שולט אלא בדבר הדבוק בגוף האשה עצמה, היינו הדבר הדבוק בגוף הערוה עצמה, דאין שליטה להיצה"ר אלא בדבר שיש לו נפש חיונית, לא בדבר שאין לו נפש חיונית, ולכן בנתלש מגוף האשה, דניטל ממנו נפש החיונית, הרי פקע ממנו אותה הערוה שהיתה עליו בזמן שהיה דבוק בגוף האשה, דהרי הוא כפגר מת שאין להיצה"ר שליטה בו, ולכן התירו להסתכל בו, דכיון שאין להיצה"ר שליטה בו, הרי לא יבוא לידי הרהור".
צ. הגאון רבי מרדכי ליב ווינקלער זצ"ל (גדול הדור בהונגריה בזמנו), בספרו "לבושי מרדכי" (מהדורא תניינא יו"ד סי' קס"ח. נדפס בשנת תרצ"ב). וס"ל שצריך כיסוי נוסף תחת הפאה, וכן המכסה במטפחת צריכה כיסוי נוסף מדין שני כיסויים.
צא. הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל, אב"ד מינסק וראש ישיבת תפארת ירושלים, מגדולי פוסקי ארה"ב, בשו"ת "אגרות משה" (אה"ע חלק ב' סי' י"ב) כתב "רוב רבותינו וגם מאלו שסומכין עיקרי ההוראה עליהם מתירים, והם הרמ"א שם ובסימן ש"ג בדרכי משה, והמג"א והפמ"ג, וכן משמע גם מהגר"א שסובר כן, שלא אסרו בזה משום מראית העין. וכמעט שמוכרח מהגמ' פרק במה אשה".
צב. הגאון רבי חיים כסאר זצ"ל, מגדולי חכמי תימן בדור האחרון, בשו"ת "החיים והשלום" (אבן העזר סי' ג'), כתב "לענין פאה נכרית אין בה איסור מצד עצמה, אלא שיש מחמירין לענין שבת שלא לצאת בה לרה"ר כמו שכתב מרן ז"ל בסימן ש"ג. דאם איתא דאסורה מצד עצמה, למה אמרו חז"ל יוצאה אשה בפאה נכרית לחצר, תיפוק לי דאסורה מצד עצמה, אלא ודאי אין בה איסור מצד עצמה וכמו שכתבתי לעיל לענ"ד. וזה שהורה שאיסור חמור הוא וכו', הפליג על זה יותר מדאי. ולפיכך לא נכנס מ"ש בזה עוברת על דת, ויש לה כתובה. ופוק חזי מאי עמא דבר מזמן קדמון".
צג. הגאון רבי יוסף קאפח זצ"ל, חבר בית הדין הגדול בירושלים, מגדולי רבני תימן, הובאו דבריו בספר "המשביר", אוסף תשובות מארי (עמ' 40), וכתב שם "פאה נוכרית קדושה ומקודשת, והלוואי וכל בנות ישראל ינהגו בה. כי אין שום הלכה אצלנו שיש לקחת את האישה לדוקטור כדי שיבחר ויתאים לה את הלבוש המכער אותה דוקא, אלא מותרת להתנאות בפאה נוכרית. ועיין פירוש המשניות [להרמב"ם] שבת פרק ו' משנה ה', ומחלקות האחרונים בזה ידועה, עיין שדי חמד".
צד. הגאון הספרדי רבי בן ציון אבא שאול זצ"ל, ראש ישיבת פורת יוסף, מגדולי הפוסקים הספרדיים בדורנו, בשו"ת "אור לציון" חלק א' (סי' י"א), וכן בחלק ב' (הלכות ק"ש הלכה ט"ז) כתב "שמותר לקרות ק"ש כנגד אשה הלובשת פאה נכרית, ושמותר לה לצאת כך לשוק במקום שרגילות בכך, ונתבאר שם שכן היא גם דעת הרמב"ם ומרן השו"ע".
צה. הגאון רבי שמואל דוד הכהן מונק זצ"ל, רב הקהילה החרדית בחיפה וראש בית המדרש להוראה שם, במכתב שפורסם בקובץ "אהלי שם" (קובץ ט'), כתב למחות נגד המעיזים פניהם נגד הפמ"ג ומשנ"ב ומסלפים את דעתם, וכתב "והרי המשנ"ב הוא שהסכים לפסק הפמ"ג, וא"כ לא בלבד על הפמ"ג אנו סומכין אלא אף על המשנ"ב".
צו. הגאון רבי מנחם מענדל שניאורסאהן זצ"ל, האדמו"ר האחרון מליובאוויטש, הובאו דבריו בספר "שערי הלכה ומנהג" (אה"ע סי' נ'), וכן בספרים ליקוטי שיחות ואגרות קודש, וכתב שם "בעצם הענין דלבישת פאה נכרית, ולא להסתפק בכובע ומטפחת, מבואר ההכרח בזה בכמה מקומות. והרי רואים במוחש אשר לבישת כובע ואפי' מטפחת, משאירה חלק השיער בלתי מכוסה, על כל פנים במשך זמן קצר, זאת אומרת שעוברים על האיסור הגדול, וכהפסק דין בשו"ע או"ח סי' ע"ה. וגודל הענין מובן גם מגודל השכר על קיום הציווי, כפי שנצטווינו. וכלשון הזוהר הקדוש (ח"ג, קכו.) מתברך בכולא, בברכאן דלעילא ובברכאן דלתתא, בעותרא בבנין בבני בנין".
צז. הגאון הספרדי רבי שלום משאש זצ"ל, הרב הראשי וראב"ד ירושלים, רבה של יהדות מרוקו, בשו"ת "תבואות שמש" ושו"ת "שמש ומגן" (תבואות שמש אה"ע סי' קל"ז, שמש ומגן חלק ב' סי' ט"ו - י"ז) כתב "עוד כתב הגאון לאסור משום שנעשית במומחיות רבה עד שלא ניכר כלל אם היא פאה נכרית, ויש בזה פריצות, וגם גורמת להרהורי עבירה הקשים מעבירה... והנה אמת נכון הדבר, אבל הלא עכ"פ לא אסרו חכמים לאשה שתתייפה כל מה שתוכל, רק שיהיה בהיתר, ועל האנשים לשמור עצמם שלא יביטו בהם, ואם באנו לזה, הלא כמה נשים יפיפיות שאפי' יכסו ראשן במטפחת ובצעיף, הלא רק מחמת רוב יופיין יש גירוי יצה"ר, האם נאסור עליהם לצאת לשוק, או נאמר להם לכסות פניהם כגויים כדי שלא יביטו בהם אנשים? וגם ישנם היום הלובשים איזה כובעים או מטפחות על ראשן יוצאים מן הכלל ובוחרים בזה יותר משערותיהן, ויש בזה גירוי יותר מהשיער, האם נאסור להם? גם צורת המלבושים של היום נשתנו, ואע"פ שמותרים ע"פ הדין, יש בהם גירוי יצר שמייפים האשה מאד, האם נאסור להם? אלא ודאי כל מה שהוא מותר ע"פ הדין, בין אם תכסה בבגד, או בשיער, העיקר הוא שלא יהיה מגופה, הוי ליה מלבוש על ראשה, ואין לנו להיכנס אם הוא מייפה אותה או לא, דזהו ענין הגברים שחובתם שלא להביט, ואפי' תהיה מכוסה בכובע אין ראוי להביט.
והנה אם באנו לשפוט בשכל הישר, נראה ברור שהיום שנשארים בגילוי הראש לגמרי, לא ניתוסף שום הרהור בין אתמול קודם שנישאת להיום אחר שנישאת, שלא נראה שום שינוי בגופה שיעורר ההרהור, ודוקא בימי קדם שהיו מכסין ראשם משעת הנישואין והלאה, אז אם תחזור לראותה מגולה באיזה מקרה, ודאי שיש גירוי יצר, כיון דאתמול מכוסה, והיום רואה דבר חדש, שערותיה מגולות, לא כן באלו שלא כיסו לעולם, אין כאן הפתעה ולא הרהור חדש, גם חציפות אין כאן בדבר שהכל עושין, ומטעם זה התירו לקרות ק"ש כנגד הנשים הבאים מאירופה שרגילין לגלות ראשן, וזה ראיה גמורה שאין כאן הרהור... ולכן לענ"ד, אדרבה ראוי להקל בזה לנשים צדקניות לעשות פאה נכרית, ולהשוותן עם שאר נשים שעושין באיסור, והם יעשו בהיתר, ולא יהיו בין הנשים כחוכא ואטלולא. וגם לגבי הבעלים שלהם ראוי לחוש שיהיו נשיהם מלובשות בהיתר לרוח הזמן, ולא בשביל שאני זכר ות"ח הפסדתי שתהיה אשתו פחותה משאר נשים. וגם כדי שלא יבוא לחשוב ולהביט באשה אחרת....
רבני ודייני הספרדים ואבות בתי הדין בארץ ובחו"ל, כולם נשיהם יוצאות בפאה נכרית, ורק מעט מזעיר מהאברכים הספרדים של היום, או מחמת עניים או מחמת תמימותם, קיימו "ויאמר לאוסרים ה' עמכם" ונמנעו מזה, ומובטחני שעוד זמן גם הם יפקחו עיניהם ודעתם ויחזרו ללבוש פאה נכרית. ובפרט שיש איתנו הרבה פוסקים מגדולי הספרדים גם כן שהתירו, הלא הם משפטי עוזיאל וישכיל עבדי וכף החיים שכתב שכן הסכמת האחרונים להתיר כדברי הרמ"א. ובספר שדי חמד אסיפת דינים אות ד' כתב שיש לסמוך על ש"ג ורמ"א ולבוש כי הם עמודי הוראה ועיני כל העדה עליהם וכו' ע"כ, הבאתי כל דבריהם בספרי תבואות שמש שם. והיום ראיתי שגם הגאון בן ציון אבא שאול שליט"א בספרו אור לציון (חלק או"ח סי' י"א) מתיר לכל הנשים לצאת בפאה נכרית לרה"ר... ולכן נראה לי עיקר לדינא כמש"כ בספרי תבואות שמש שם, שהסומך על דעת המקילין כחו גדול ויש לו הרבה גדולים ספרדים ואשכנזים לסמוך עליהם. ומצוה רבה לפרסם ההיתר".
צח. הגאון רבי שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל, בספרו "שולחן שלמה" (חלק א' סי' ש"ג אות י"ב), כתב "פאה נכרית שבזמנינו חשיבא כעין כובע לצניעות ומותר לצאת בו לרה"ר". ובספר "ועלהו לא יבול" (מכתבים מהגרש"ז אויערבאך זצ"ל, חלק א' עמ' שי"ד) כתב "לא למחות בהנוהגים להקל כהמשנה ברורה, במקום ששומרי תורה נוהגים להקל, ולא למחות חס ושלום בנשי חב"ד".
צט. הגאון רבי משה שטרן זצ"ל, מגדולי פוסקי ארה"ב, בשו"ת באר משה (חלק ז' סי' ה'), וכתב שם "עם כל זה יכולים לדעת עד היכן התירו לדעת כמה רבותינו הראשונים קישוט נשים לבנות ישראל הכשרות". כמו כן הסכים על הספר "כבודה בת מלך" שכתב להעדיף פאה נכרית על מטפחת, ועבר על כל הספר.
ק. הגאון רבי ישראל יעקב פיעקארסקי זצ"ל, רב ואב"ד דק"ק בית יעקב ור"מ ישיבות תומכי תמימים בארה"ב, בהסכמה לספר "כבודה בת מלך", ושם גם הביא ראיה לדבריו שפאה היא כגוף זר ולא שייך בה פריצות כשיער האשה, וכתב שם "עיין סנהדרין (קיב.) לענין פאה נכרית דאשה צדקנית שבעיר הנדחת, דאמר שם אי דמחובר בגופה כגופה דמי והוי כמו מלבוש דחשיבי כגוף וניצלים, או דלא חשיב כמלבוש ע"ש היטב. ומבואר משם דפאה נכרית הוי דבר חוץ לגופה ולא גרע ממלבוש רגל".
קא. הגאון רבי זלמן רוטנברג זצ"ל, ראש ישיבת בית מאיר, בהסכמה לספר "כפתור ופרח", כתב "ועתה גם יצא להילחם מלחמתה של תורה, להצדיק בנות ישראל הנוהגות ומקיימות צניעותן וקדושתן לאור גדולי הפוסקים שהתירו את הפאה. ואלו ואלו דברי אלקים חיים".
קב. הגאון רבי בנימין יהושע זילבר זצ"ל, חבר מועצת גדולי התורה, בשו"ת "אז נדברו" (חלק י"א סי' נ', חלק י' סי' כ"ח, חלק י"ב סי' מ"א, חלק י"ג סי' נ"ה - נ"ו, וחלק י"ד סי' מ"ח) כתב "בנוגע למנהג של ספרדים שכתב היביע אומר (אה"ע חלק ה' סי' ה'), שמנהג הנשים הספרדיות שנהגו לאסור מימות עולם ומשנים קדמוניות. ועוד, שהרי ראש המתירים היה ספרדי, ולא הזכיר שיש בזה איזה מנהג... ונראה פשוט דבמקום שהמנהג להקל אין הבדל בין רה"ר לחצר, וכו', מכח הסברה, דמה לי כיסוי זה או זה, דכל שמתקיים ופרע ראש האשה, הוי בכלל כיסוי. והמשנה ברורה דכתב דיש על מי לסמוך, בספרו גדר עולם התיר בפשיטות, ומדכתב במשנה ברורה דבמקומות שאין המנהג כן אסור משום מראית העין, משמע דהמדובר באינו ניכר היטב דהוי פאה".
קג. הגאון רבי משה ווינער שליט"א, מרבני ארצות הברית, בספרו "כבודה בת מלך" כתב "פאה נכרית נחשבת ככיסוי מספיק לשיער האשה. ואף אם הפאה יותר יפה כשיער ממש ויותר, אין בזה איסור, מכיון שהפאה היא דבר זר, ולא שיער עצמה".
קד. הגאון רבי אפרים גרינבלאט שליט"א, אב"ד במעפיס ארה"ב, בשו"ת רבבות אפרים (חלק ו' סי' ת"ס ענף ז', וחלק ז' סי' רמ"ג וסי' תכ"ט), כתב "אנו בני אשכנז מתירים ללכת בפאה נכרית וסמכינן אפוסקים שמתירים, ראה למשל בפמ"ג או"ח סי' ע"ה באשל אברהם אות ב' וזה לשונו, "במדינות שיוצאות בפאה נכרית מגולה יש להם לסמוך על דעת המתירים". וכן התיר להדיא הגר"מ פיינשטיין זצוק"ל באגרות משה אה"ע ב' סי' י"ב... גם הכף החיים או"ח סי' ע"ה ס"ק י"ט התיר ללכת בפאה נכרית, גם בשו"ת ישכיל עבדי ח"ז אה"ע סי' ט"ז מתיר ללכת בפאה נכרית, "ועינינו רואות שכן נהגו נשי רבנים ואדמורי"ם ואין פוצה פה". גם בשו"ע הרב התיר ללכת בפאה, ע"ש או"ח ס"ד סי' ע"ה, וכך גם התיר המשנ"ב שם".
קה. הגאון רבי משה שטרנבוך שליט"א, ראב"ד העדה החרדית, בשו"ת "דת והלכה" (סי' א') כתב "מאחר שפשטות הרמ"א, ולבוש, ופמ"ג, והגר"א בביאורו לשו"ע (אף שבפירושו למשנה בשבת מביאו באופן שאין ראיה מהמשנה דשרי, מ"מ בעיקר הדין נראה דס"ל דשרי, שכך מסיק בהגהותיו לשו"ע או"ח סי' ע"ה, ע"ש), וכן המשנה ברורה, והפוסק האחרון מהספרדים "כף החיים" (סי' ע"ה ס"ק י"ט), מסיק להלכה שהסכמת האחרונים כרמ"א להתיר פאה נכרית, ודלא כ"באר שבע" ע"ש, והלא אלו הם הפוסקים שסומכים עליהם אפי' באיסור סקילה, וא"כ בזה גופא יש למיקל עמוד גדול לסמוך עליו".
קו. הגאון רבי יוחנן סופר שליט"א, נכד החת"ס, האדמו"ר מערלוי, בספרו "אפריון חתנים" (סי' י"ח) ובספר "אמרי סופר", כתב שגם החת"ס אסר רק למשפחתו: "שיש מקום לומר שכתבו דרך משא ומתן של הלכה שאין דברי הב"ש דחויים, כי באמת לא מצאנו בשום מקום שהחת"ס אסר לבישת פאה נכרית, וגם בדרשותיו שדרש ברבים לא אסרם במפורש, וראה בדרשות חת"ס (רנ"ב טור ב') משנת תקצ"ד שדיבר אודות חומר האיסור גילוי שערות, ומסיים והארכתי בזה מפני צורך השעה וכו'. והא דלא אסר החת"ס בהחלט לבישת פאה נכרית, יש לומר דהתחשב בדעת הגדולים המתירים, וביניהם המגן אברהם (סי' ע"ה ס"ק ה') ופמ"ג שם באשל אברהם"
קז. הגאון רבי יוסף שלום אלישיב שליט"א, בוידאו שפורסם בתקשורת מפגישתו עם כמה רבנים, אמר שפאה היא כיסוי ראש לכתחילה ולא בדיעבד. וזה לשונו: לשאלת השואל "רוב בנות ישראל הכשרות נוהגות בפאה. זה בסדר גמור או לא"? ענה הגרי"ש "יש פאה שהיא כשרה, ויש שהיא לא כשרה". ושוב הקשה השואל, "זה בסדר גמור או לא? זה לכתחילה או לא"? ונענה "היה פעם גדול הדור... כאשר הגיע כאן לארץ, התנו עמו ואמרו לו 'הסכת ושמע, רבי, בירושלים לא הולכים עם פאה'... הוא אמר, אם כן אני לא נוסע לירושלים, אני נשאר כאן. הם הסכימו והוא עלה לירושלים עם הפאה. מה, ר' איצלה גר עם אשה בדיעבד? אבל הפאה של אשתו היתה כשרה למהדרין".
קח. הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א, בספרו שונה הלכות (חלק א', סי' ע"ה ס"ק כ"ב) כתב "ובמקומות שנהגו לילך יש לסמוך על המקילין. ומשמע שאפי' בשיער של עצמה שנחתך ועשתה ממנו פאה מותרת". ובאורחות רבנו הקה"י כתב "אמר לי הגר"ח קנייבסקי שליט"א, זקנתו הרבנית ע"ה, אמו של מרן החזו"א זצוק"ל, לבשה פאה נכרית, וכן הרבנית ע"ה זוגתו של מרן החזו"א לבשה פאה נכרית, וכן הרבנית ע"ה זוגתו של מו"ר זצוק"ל [בעל הקהילות יעקב] לבשה פאה נכרית".
קט. הגאון רבי ניסים קרליץ שליט"א, בספרו "חוט שני" (הלכ' שבת ח"ג, בקונטרס על שו"ע אה"ע סי' כ"א), וכתב שם "והרמ"א מיקל, ואפי' בשיער של עצמה שנחתך יש להקל".
קי. הגאון רבי יצחק עבאדי שליט"א, ראש כולל "אוהל תורה", מתלמידי החזו"א והגר"א קוטלר זצ"ל, בשו"ת "אור יצחק" (אה"ע סי' ג'), כתב "ואף שמשמעות כמה ספרים נראה שטעם כיסוי הראש הוא כדי שלא להראות יופיה, הנה הוא טעות גמור, ומזה יצא להם שאם היא לובשת פאה נכרית יפה זה עוד יותר גרוע, וההיפך הוא האמת".
קיא. הגאון רבי יהודה טשזנר שליט"א, אב"ד ומו"צ דק"ק אופקים, מח"ס "שיח תפילה", ועוד ספרים רבים, כתב בספרו "שערי תורת הבית" להתיר לבישת פאה, ולהעדיף לבישת פאה מלבישת מטפחת שאינה מכסה את כל הראש.
קיב. הגאון רבי שלמה אליעזר שיק שליט"א, מנהיגם של חסידי ברסלב, בספר שיחות מוהרא"ש (חלק ט') כתב "אלו הנשים שהולכות בשערותיהן, לא די שיש להן מטפחת, כי רואים בחוש אשר דרכה של המטפחת לזוז ממקומה, ובכך נראות שערות ראשה בחוץ. ועל כן טוב מאוד לחבוש פאה נכרית, שעל ידי זה לכל הפחות תהיינה מכוסות השערות".
קיג. בית דין רבני חב"ד בארץ הקודש, בכרוז שפרסמו בעת הסערה בענין הפאות מהודו, כתבו "כבר ידועה דעתו הנחרצת של כ"ק אדמו"ר שיש יתרון בכיסוי הראש ע"י פאה יותר מכיסויים אחרים, וראה באגרות קודש כרך י"ט עמוד תכ"ח ובכרך י' עמוד קפ"ו ובכרך ט"ז עמוד ש"ל".
קיד. הגאון רבי חיים הלוי פרדס שליט"א, אב"ד תל אביב, בספרו "תורתך שעשועי" (פרשת נשא), כתב "ידועה היא מחלוקת הפוסקים בענין הפאה הנכרית לנשים, שהיו רבנים וקהילות שהחמירו בענין, אך רוב הפוסקים נהגו היתר בדבר, ויש להן לבנות ישראל על מה שתסמכנה".
קטו. הגאון רבי גבריאל ציננער שליט"א, רב ומו"צ בבורו פארק, מח"ס נטעי גבריאל, בקובץ אור ישראל ל"ו, כתב "נמצא שהתירו ללבוש פאה נכרית שנעשה למטרת קישוט ונוי, וא"כ אין נפק"מ באיזה שיער, אלא שצריכין ליזהר שיהיה באופן צניעות".
קטז. הגאון רבי מרדכי גרוס שליט"א, אב"ד חניכי הישיבות בני ברק, בספרו "אום אני חומה" (דף צ"ד). וכתב שם "רבים מהאוסרים הוא משום מראית העין, והוא לפני שנתפשט לבישת הפאות, וגם טעם האוסרים דיסבור שהוא שערות ויבוא לידי הרהור, ליכא כיום מהאי טעמא. וגם איכא מגדולי האוסרים שהוא מחמת לגדור גדר המנהג דהיה במקומותם ולבלתי ליתן שינוי בזה, והוי שייכא נמי טפי איסורא דבחוקותיהם לא תלכו (המוזכר בשו"ת תשובה מאהבה ועוד) שהשינוי היה מחמת פריצות העכו"ם".
קיז. הגאון רבי חיים דב אלטוסקי שליט"א, ר"מ בישיבת אור תורה וחתן הגרח"פ שיינברג שליט"א, בספרו "חידושי בתרא" על מסכת שבת והפוסקים (דף סד, ובספר "חידושי בתרא" על משנה ברורה (הלכות ק"ש). וכתב שם "אין לדחות דשאני פאה נכרית דמתני', דלא היו מומחים כבזמנינו והיה ניכר שאין השיער שלה, מה שאין כן כשאין להכיר שאין השיער שלה יש להחמיר בכל הדינים כאילו שיער שלה מגולה, דזה אינו דהא רש"י והשלטי גיבורים הנ"ל פירשו שעושה כן כדי "שתיראה בעלת שיער", ואם יש להכיר דאין השיער שלה איך תיראה על ידה כ"בעלת" שיער, אלא על כרחך גם בזמנם היו מומחים ואע"פ כן מותר".
קיח. הגאון רבי יהודה סילמן שליט"א, רב דקהל חסידים רמת אלחנן, וחבר הבד"צ בני ברק, בהסכמה לספר "כפתור ופרח" כתב "המקילות והולכות בפאות צנועות וכמנהג מקומותיהן, נוהגות כדין, וח"ו לקטרג עליהם".
קיט. הגאון רבי מרדכי שמואל אשכנזי שליט"א, הרב הראשי של כפר חב"ד, כתב במכתב לנשות כפר חב"ד "על האשה לחבוש אך ורק פאה נכרית... אין לתושבת הכפר לצאת מביתה ללא חבישת פאה, והנני רואה בהוראה זו חלק מתקנון הכפר".
קכ. הגאון רבי מיכל יהודה לפקוביץ שליט"א, ראש ישיבת פוניבז' לצעירים, הובאו דבריו בקובץ בית הלל (קובץ י"ט), וכתב שם "בעצם היתרון של הפאה הנכרית, אשר נידון זה כבר עלה על שולחן מלכים גדולי הדורות הקדמונים זי"ע, ומגדולי הדורות ז"ל היו שהנהיגו כן בביתם ונהרא נהרא ופשטיה... ובאמת דכיסוי הראש ע"י פאה גרמה טובה לכיסוי נאות של שערות הראש לבל יראו החוצה, גם לאלו שע"י כיסוי המטפחת לא היה דבר זה נשמר אצלם היטב".
קכא. הגאון רבי יצחק רצאבי שליט"א, בספר "מעיל קטן" למהרי"ץ זצ"ל, בהערות לספר הנקראים "שולי המעיל" (סי' ו' הערה רכ"ח), כתב בזה הלשון "אין לי להרחיב ולהעמיק בשרשי דין זה בגמ' ובפוסקים, כי כבר הספרים מלאים מענין זה... התחילו אצל האשכנזים לפני כמה דורות לחבוש פאות פשוטות, ועכשיו שנתקבצו מכל קהילות ישראל לארץ ישראל, נתפשט על ידיהם ענין זה גם אצל הספרדים והתימנים, ולא עוד אלא שעכשיו מייפים אותם ביותר...
אם חז"ל אמרו שאין אשה מתקנאת אלא בירך חברתה, בזמננו הן מתקנאות גם בפאת ראשה של חברתן, ואי אפשר לקבוע איסור גמור ומוחלט בדבר, כי חכמי הדור חלוקים בדעותיהם אלו מתירים ואלו אוסרים, ורוב הנשים לא תשמענה לאוסרים אלא אם כן יחליטו כן כולם או רובם ככולם. וידוע שזה לא יתכן בדורנו... ואי אפשר להיות כל איש שורר בביתו להכריח אשתו בכך, והרבה פעמים יגרום ענין זה הפרת שלום הבית, כי קשה מאוד להיות שונה מחברותיה ושכנותיה. ואין לדון בזה מצד מנהגי הקהילות, כי בלאו הכי נשתנו כל מנהגי המלבושים וכיוצא בהם (עיין בתשובותי עולת יצחק ח"א סי' קמ"ח אות ד' וסי' קנ"א אות ב', וחלק ב' סי' רל"ד אות ו' ז'. ועוד). ואין זה מחלוקת בין אשכנזים לספרדים, כי גם מהאשכנזים יש אוסרים, וגם מהספרדים יש מתירים".
די!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nick
.
פדחנים |מסמיק|המוזרה
כבר הספקתי לשכוח מהשרשור הזה.......
לא רק את - היה טוב וטוב שהיהישתבח המשובח
מעניין למה אדון פלוני מעלה מהאוב את השרשור עם פסקי הלכה חשובים ונכבדים, אבל כאלו שאינם בהכרח משקפים את עולם ההלכה המוכר לנו היום. (לא החרדי ולא הדת"ל).

אין לי מושג למה הוא מחליט שמטפחת לא מכסה את כל השערות - מבחינה מעשית זה בדיוק כמו פאה, זה תלוי במי ואיך ששמים את זה על הראש. יש מספיק נשים עם פיאות שרואים בדיוק את הקצוות הג'ינג'יים או השערות הלבנות בקצוות הפאה, כמו שזה קורה במטפחות. אז בפועל זה תלוי באיך שקושרים \ שמים פאה. אני שמחה לראות שהוא כנראה אכן שומר על עיניו ולא רואה מה קורה בפועל...

דווקא מענין אותי מה האינטרס של הפלוני לשכנע אותנו שהפסיקה שמקובלת עליו היא "הכי הכי" חשובה וצודקת. כנראה שמרוב פסקים וסעיפים הוא שוכח ששבעים פנים לתורה, בתוך גבולות ההלכה, ושבתוך בית המדרש חשוב ורצוי וחובה שיהיה מגוון של דיעות. מבחינתו, כך עולה מכמות התגובות והנחרצות שבהן, כל מי שלא פועלת כדעתו ( המענינת, יש לומר,) ספק אם היא מקיימת את ההלכה... ל"ע.
אשמח לדעת מדוע לדעתך "אין זה משקף את עולם ההלכה&quploni
אינני מתמצא בעולם הההלכה הד"ל, אך יש לי הרגשה שהרב יוסף קאפח זצ"ל הוא מפוסקי ההלכה המוכרים בעולם זה, והוא כתב "פאה נכרית קדושה ומקודשת, והלוואי וכל בנות ישראל ינהגו בה. כי אין שום הלכה אצלנו שיש לקחת את האישה לדקורטור כדי שיבחר ויתאים לה את הלבוש המכער אותה דוקא, אלא מותרת להתנאות בפאה נכרית", כמו כן הרב אליהו אברז'ל שליט"א מתיר פאה בספרו האחרון וגם בפסקים בע"פ, והוא רץ מטעם החוגים הדלי"ם לרבנות י-ם (למרות שאין לי מושג מה הקשר בינו לבין החוגים הדלי"ם).

אם כן, לא חסרים פוסקי הלכה גם בחוג הדל"י, וזאת על קצה המזלג, שמתירים פאה נכרית.

בעולם החרדי - כמעט רובא דרובא מהפוסקים, מתירים, אך כמובן שאין זה משתקף מכל העלונים המחולקים חינם בבתי הכנסת וכו', המלאים שקרים והבלים כרימון.

אני לכשעצמי התוודעתי רק אתמול לשרשור הזה, ולכן נכנסתי להגיב.

לגבי פאה - המציאות מוכיחה (ואני רואה את זה אצל אשתי) שפאה מסתירה את כל השערות, ואילו מטפחת גולשת בכל רגע נתון. מידי כמה דקות צריך להחזירה לראש, ואי אפשר לעבוד על אף אחד.

במיוחד אלה ההולכות לפי הגר"ע יוסף שליט"א, ומגלות לכתחילה שתי אצבעות - אצלן זה גולש עד כדי שליש הראש מגולה, בפאה אין כאלה דברים.

מתנצלת אם הייתי בוטה מדיישתבח המשובחאחרונה
פשוט חשתי שדחוף לך להעלות את הרייטינג של שיטת פסיקה מסויימת, ולבטל את מקבילותיה השונות.

שמחה שאשתך מקפידה, גם אצלנו מקפידים עם מטפחות - ללא 2 אצבעות, כך שבמקרה קיצוני אם גולש משהו באופן נדיר זה לא יעלה על 2 אצבעות עד שנספיק לתקן...

אין לי ידע נרחב כשלך בפסיקה ההלכתית, אבל אני כן שומעת יותר ויותר רבני קהילות (בעיקר חרדים - שם עולה השאלה) שמתבטאים בכך שאינם מדברים בגנות הפאה מפני גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה, כפי שציטטת בעצמך: "אם חז"ל אמרו שאין אשה מתקנאת אלא בירך חברתה, בזמננו הן מתקנאות גם בפאת ראשה של חברתן, ואי אפשר לקבוע איסור גמור ומוחלט בדבר, כי חכמי הדור חלוקים בדעותיהם אלו מתירים ואלו אוסרים, ורוב הנשים לא תשמענה לאוסרים אלא אם כן יחליטו כן כולם או רובם ככולם. וידוע שזה לא יתכן בדורנו... ואי אפשר להיות כל איש שורר בביתו להכריח אשתו בכך, והרבה פעמים יגרום ענין זה הפרת שלום הבית, כי קשה מאוד להיות שונה מחברותיה ושכנותיה." וחלק גדול מהפסקים שהבאת מתבססים על טענה זו, או על חוסר היכולת כביכול לכסות היטב במטפחת. איזה מין טיעון זה להשביח את הפאה - לא ברור לי.

כמה דברים שהיו תמוהים בעיני במיוחד - רשמת:
"ושיער טבעי משובח. משום מה, עורכי ה"פשקווילים" החליטו שקאסטם זה פריצות. כל הפוסקים שהתירו פאה נכרית, דיברו על שיער טבעי לחלוטין, "משיערה או משיער חברתה" ".
ודווקא על זה למדתי - בעיקר בציבור החרדי - שאסור באיסור מוחלט לשים משערותיה שלה בפיאתה, אלא משערות חברתה בלבד, כשמדובר בשיער טבעי.

ועוד, שהבאת מספר פעמים את הרב משאש, שהוא דווקא אחד המקלים החשובים והגדולים בהשארת חלק משערותיה בחוץ - דווקא הרבנים שפוסקים לקולא שבקולא מסתמכים בדר"כ על הרב משאש.

כמובן שלא אני זו שתכריע לכאן או לכאן, העיקר הוא יראת השמיים - בסופו של יום, זה מה שמחזיק את כיסוי הראש במקומו וכהלכתו.
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולדאחרונה
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?אחרונה

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?אחרונה

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי יעניין אותך