מפחדת! פליז תכנסו... חיבת עצות!!!הדולפין
עבר עריכה על ידי הדולפין בתאריך כ"ג בתמוז תש"פ 03:58
עבר עריכה על ידי הדולפין בתאריך כ"ג בתמוז תש"פ 00:27
עבר עריכה על ידי הדולפין בתאריך כ"ג בתמוז תש"פ 00:26
אני עולה לט שנה הבאה ואני ממש מפחדת!!!
התקבלתי לאולפנא ממש נחשבת ברוך השם אבל היא לא היתה אופציה ראשונה שלי. ככל שעובר הזמן אני יותר ויותר מבינה שהאולפנא שהיתה העדיפות הראשונה שלי היא לא באמת המקום שלי... אבל אני עדין מפחדת!!! האולפנא שאני הולכת אליה ממש דוסה ואני לא נראת דוסה וגם כולם אולפניסטיות ואני ממש לא כזאת!!! עצות? עידוד?
אני גם ממש אשמח לטיפים בנוגע לפנימיה ולאיך להתרגל ללהיות רחוקה מהבית ומהמשפחה.
ועוד משהו... יש לי בובה שאני ישנה איתה בלילות...(כן, אני יודעת שזה קצת תינוקי...) אני מסוגלת להרדם בלעדיה אבל אני אוהבת לישון איתה ואני יודעת שהיא תתן תחושה של בית ותרגיע אותי ביום הראשון בפנימיה-הבעיה היא שאני קצת מתבישת כי אני לא מכירה את הבנות, מה אתם אומרות להביא או לא?
תודה מראש לכל העונות
היי גם אני עולה לט' כך שאין לי יותר מידי ניסיון אבל ממהיהיה טוב!:)

שאמרו לי... בהתחלה זה טיפה קשה אבל אחר כך מתרגלים!!

ולגביי הבובה נראלי שתביאי ממה יש לך להתפדח?? זה יכול להיות אפילו חמודחיוך

קיצר ממש בהצלחה לך!!

הייי אני שנה הבאה עולה לי' אבל רק שנה הבאה פנימיהאחת שאוהבת

שהיה משש בצלחה!!!!  אני מאמינה שתתרגלי גם לי יש דובי אומנם לא אכפת לי לא לישון איתו בלילות אבל אני יביא אותו כי אני סתם אוהבת אז זה בחירה שלך בהצלחהה

הייפרח תלוש

דבר ראשון, המון המון בהצלחה שנה הבאה ושיהיה בקלות ובכיף!

בקשר ללבוש האולפניסטי, זה בכלל לא בעיה, בכל אולפנה יש מלא סוגים של לבוש, למרות שהרב זה סגנון אולפניסטי. פשוט תתלבשי רגיל וככה תהי גם יותר מיוחדתקורץ

בנוגע לפנימיה, אני יודעת שזה נשמע ממש מלחיץ ומפחיד, אבל מתרגלים לזה וזה נהיה ממש כיף, מכירים יותר את הבנות, יש צחוקים ועוד כל מיני דברים.

ולדעתי כדאי לך להביא את הבובה אם זה יעזור לך וייתן לך הרגשה טובה ובטחון, הבנות יבינו אותך, אל תשכחי שגם הן באותו מצב בדיוק, רחוקות מהבית ומתגעגעות.

אם את רוצה לשמוע עוד, מוזמנת בשמחה לפרטי♥️⁩

אני גם עולה לט'אולפניסטית בשוס

אז אני לא כל כך יכולה להגיד לך, אבל אני יודעת שלאט לאט את בטוח תכירי חברות חדשות ויהיה לך יותר קל מההתחלה, ובקשר ללבוש האולפניסטי- אני כמעט בטוחה שה''אולפניסטיות'' לא מנסות להיות כאלו.. אני כבר לומדת באולפנה מכיתה ז', ואני רואה מקרוב מה זה אולפנה. זה הרבה פחות מפחיד וגדול ממה שזה נשמע. תמיד היה נשמע לי שאולפנה זה מקום שילדות לא בוגרות לא יכולות להיות שם, ושכולן חייבות תמיד להתלבש בצורה מהממת ולהתנהג כמו ראש הממשלה, עד שהגעתי והבנתי שזה ממש לא ככה. לא בקטע רק על האולפנה.. להיפך לדעתי זה משהו טוב. כולן יכולות להרגיש בבית, ואת תתלבשי איך שאת אוהבת. אין דבר כזה להתלבש כמו אולפניסטית כי מי שאולפניסטית היא בעצם מתלבשת כמו אולפניסטית..;) את מבינה מה אני אומרת לך? לאט לאט את תתחילי לאהוב את איך שאת מתלבשת ויהיה לך טעם של אולפניסטיות.. זה משתנה עם הזמן..

בקשר לאולפנה שפחות רצית- אני שמחה שלאט לאט את מבינה שזה המקום האמיתי בשבילך ושזה מה שטוב לך, אז אין לך מה להצטער על מקום שלא התקבלת כי הוא לא טוב לך.
בקשר לדוסיות- אם התקבלת כנראה שאת כן מספיק דוסית ויהיה לך שם טוב! גם אם את לא נראית בדיוק כמו כולם.

על הבובה אני מציעה לך שתבואי בשבוע הראשון בלי- תכירי קצת את החברות, תראי איך הן יגיבו לך ואז תרגישי יותר בנח להביא אותה...

בהצלחה!!!
(מוזמנת לכתוב לי בפרטי, אני בגיל שלךקורץ)

הי! אני גם עולה לט'מוקפת אור

אני גם בלחץ וזה ובאופן כללי מה שתיארת די מזכיר אותי.

אהבתי את הרעיון של אולפניסטית בשוס לגבי הבובה, ובכללי, רק שתדעי שגם החברות שמולך הן נערות צעירות שהרגע עזבו את הבית ואולי אפילו בוכות לכרית כשלא רואים .גם להן קשה!

זה משו שגם לי עדיין לא גמרי נכנס לראש.

מה שאני בעצם מנסה להגיד לך (וגם לעצמי) שאין לך מה להתפדח מהבובה, לכל אחת יש דבר שמרגיע ומנחם אותה בזמנים קשים, ואם אצלך זו בובה, אז אחלה! קחי אותה ותראי לכולם שאין בכלל מה להתפדח מזה בהתנהגות בוגרת  שלך בדברים אחרים.

כמה אולפנות פנימיות יש בארץ?אחת שאוהבת

המון מביאות דובי או משהו דומה לפנימייה... אין מה להתביישקרובה
היי, אני גם הולכת לפנימייה בעז"ה...מתנחלת:)

יש מצב שאחזור על דברים שבנות אמרו..

א. אם את יודעת שב"ה המקום שאת הולכת אליו בסופו של דבר זה המקום שטוב לך - זה מעולה!! גם אם זאת לא הייתה האופצייה הראשונה... גם אני, כשבדקתי את האולפנות, הלכתי למקום מסוים רק בגלל שזה מהמוסדות של אחים שלי וכי הם שיגעו לי את השכל לבדוק שם, ב"ה סגרתי שם לשנה הבאה ואני שמחה בבחירה שלי.

ב. אם התקבלת, סימן שאת מתאימה, גם אם זה לא נראה לך... לגבי הקטע של אולפניסטיות, את כנראה תשתני... לא ניראלי שבסוף י"ב את תישארי בדיוק כמו שאת היום וגם לא ניראלי שכל הבנות שם נראו אולפניסטיות לפני שהן התחילו שם... תזכרי שבסופו של דבר כולן עוברות שינוי וגם מי שכיום נראית לך אולפניסטית את לא יכולה לדעת איך היא הייתה נראית לפני שנכנסה לאולפנה.

ג. תזכרי שאמנם את מתרחקת מהמשפחה, אבל את מקבלת חברות חדשות שהן הופכות להיות המשפחה של לכל דבר...

ד. לגבי הבובה - את יכולה להביא אותה איתך ובהתחלה להשאיר אותה בתיק, תנסי בלעדיה ואם את לא יכולה תחשבי עלזה שהיא בתיק... קרוב אלייך...

ותזכרי שבסופו של דבר התהליך של תחילת פנימייה זה תהליך שכל השכבה שלך תעבור יחד איתך... א לא עוברת אתזה לבד... ולכולן זה קשה, גם אם לא רואים...

לפי מה שאחים שלי אמרו לי הלילה הראשון הוא הלילה הכי קשה בפנימייה אבל הוא גם הלילה שהכי בונה אותך. בהצלחה!!

(אם את צריכה עוד משו - מוזמנת לפרטי...)

תודה לכולם...הדולפין
עודדתם
אני גם עלה לט'חוטף עזהאחרונה

תאמת שאני די לא קולטת שאני הולכת לפנימיה למרות שאני שיא הרוצה את זה..

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך