אקדים ואומר - אצלי הגדולים הם בנים והם דוסים ממש..
ועם כולם באיזשהוא שלב יצא לבעלי או לי להסביר להם על כל ענייני הגוף והקשר הגופני בין איש ואשה. אצל חלקם בעלי לימד תוך כדי לימוד גמרא או משנה (כולל בן אחד שבגיל 11 למד מסכת יבמות ונתקל בביטויים של העראה וגמר ביאה ומכחול בתוך שפורפרת ובעלי היה צריך להסביר לו הכל) ואצל חלקם מתוך מענה לשאלות שהתעוררו.. ועם כולם זה זרם טבעי והם מרגישים ממש פתוחים לפנות לבעלי או חי עם שאלות בנושא.
בעלי גם ניהל איתם בגיל המתאים שיחות על קרי, שמירת הברית וכו.. וממש מעורב איתם בכל התהליכים הגופניים.
כרגע יש ילדה בת 11 פלוס שאני ממש משקשקת מהרעיון של לדבר איתה ודוחה ודוחה.. לא יודעת למה קל לי יותר לדבר עם הבנים מאשר איתה..
אבל שיחה כזאת עוד לא היתה לי.. מסבירה:
כתבתי כאן השבוע שבשבת באמצע דיון תורני על מעשה זמרי הבן שלי בן ה 9.5 הודיע שחברים שלו אמרו שאבא ואמא שוכבים במיטה ערומים ומעבירים דברים מאחד לשני..
אז החלטתי שצריך לדבר איתו והיום יצא לי לתפוס איתו שעה פרטית.
מסתבר שהמידע שהילד כבר ידע הוא ממש לא מעט:
(מסיים כיתה ג בת"ת ממש דוסי וכל החברים שלו ממשפחות ממש תורניות, אין לנו בבית לא מחשב ולא אינטרנט והפלאפונים ברמת חסימה ממש גבוהה ואין לילדים גישה אליהם. גם לחברים אין מכשירים לא מסוננים, יישוב ממש תורני..)
1. למדו במסכת ברכות על בעל קרי והרב הסביר להם על הזרע. איפה הוא נמצא ומאיפה הוא יוצא ושהוא צריך להגיע לתוך הגוף של האשה.
הוא היה מודאג האם רואים את הזרע או מרגישים אותו והאם זה כואב כשהזרע יוצא.
2. למדו בכתה בחומש ויקרא על נדה והרב הסביר להם שאם הזרע נכנס לגוף של האשה והיא לא נקלטת יוצא ממנה דם במשך כמה ימים.
הוא רצה לדעת האם גם לי כשאני לא בהריון יוצא דם וכל כמה זמן זה קורה..
התעניין עד איזה גיל זה קורה.
3. החברים הסבירו לו שאבא ואמא ישנים במיטה ערומים כדי שהזרע יעבור מהאבא לאשה. הוא הבין מהם דרך אילו איברים זה אמור לעבור.
היה נראה לו ממש לא נכון כי יצא לו לראות אותנו בלילה ישנים והוא יודע שאנחנו ישנים במיטה עם בגדים..
אז הסברתי לו ה-כ-ל בצורה הכי קדושה וטהורה ועניינית שיכלתי. לא זוכרת שאי-פעם הסברתי בכזאת רמה פירוט לגדולים שלי. ואין לי מושג האם אסביר ככה לבנות שלי. ממש מוזר לי שהסברתי לו על רחם, שחלות, מחזור לפני שהסברתי לאחותו בת ה 11.5...
אמרתי לו שזה נושא פרטי וצנוע אמנם קדוש אבל שלא מתאים לדבר עליו עם חברים ואפילו לא עם האחים אבל מותר תמיד לדבר עליו עם אבא ואמא.
הסברתי לו על המבנה של מערכת הרביה אצל בנים ואצל בנות: אשכים-צינוריות-ברית ואצל בנות הכל הפוך פנימה: צינור "הפוך"(הנרתיק) שמוליך אל הרחם וממנו חצוצרות ושחלות. הוא ידע שלגברים נוצרים כל הזמן מליונים של זרעונים באשכים ( הרב הסביר את זה בנושא בעל קרי). הסברתי לו שלאשה כל חודש יוצאת רק ביצית אחת ומחכה לזרע והרחם מכין ריפוד מיוחד כדי שאם ה' יוסיף לביצית ולזרע נשמע התינוק יוכל להישתל שם (כמו שמכינים אדמה לפני ששותלים וזורעים..)
הסברתי לו (לפי דברים ששמעתי מבת שבע שוב..) שה' ברא נשמה שישבה לידו בגן עדן והיתה קרובה אליו והיה לה נעים. ואז הוא חילק אותה לשניים וחצי שם בגוף שלו וחצי שם בגוף של ילדה אחרת.. ועכשיו לשניהם טוב והם לא מרגישים שהם רק חצי, אבל שיום אחד הנשמה תתחיל לחפש את החצי השני שלה ותרצה להתחבר וחזרה ואז הוא ירגיש ממש רצון למצוא את אשתו ולהיות קרוב אליה. ושכמו שהנשמות רוצות להתחבר גם הגופים מתחברים.
(הוא רצה לדעת מי שידך ביני לבין בעלי ואיך ידעתו שאנחנו מתאימים. רצה לדעת איך ידע שמי שהוא יפגוש בעתיד היא החצי השני שלו. רצה לדעת מה קורה אם מישהן מתחתן עם מישהי שהיא לא החצי ששמתאים לו והאם זאת הסיבה שאנשים מתגרשים..)
הסברתי לו שכמו שכשממש אוהבים את התינוק מחבקים ומנשקים אותו גם כשאבא ואמא אוהבים אחד את השני הם מתחבקים חיבוק מיוחד מאוד בלי בגדים וככה הזרע עובר מאבא לאמא ושזה דבר ממש קדוש ואז ה' משרה את השכינה ונותן להם נשמה.
הסברתי לו שכשהחיבוק המיוחד נעשה בין אבא לאמא נשואים, בפרטיות ובצניעות וכשאמא טהורה ולא נדה אז זה מעשה ממש קדוש אם זה נשעשה בצורות אחרות זה מעשה ממש פרוץ ואסור באיסור חמור.
ומכיוון שזה מעשה צנוע אבא ואמא לא מדברים על זה ולא מספרים לאף אחד מתי זה קורה.
( הוא שאל האם מותר לאבא ואמא להתחבק את החיבוק המיוחד בשירותים ציבוריים ומסריחים וזה עדין יהיה קדוש 😱)
אמרתי לו שאדבר עם אבא ושגם הוא ישוחח איתו על הנושא. ושידע שזה נושא ממש חשןב ושלאבכ ואמא תמיד יש זמן לשוחח איתו על זה.
הוא רצה לדעת מה יקרה אם הוא יחבק את אחותו הקטנה אז הסברתי לו בערך באיזה גיל הדברים קורים וכמובן שמותר שזה יקרה רק בין אנשים נשואים ואחרת זה איסור חמור.
מקווה שלא סיפרתי יותר מידי.. היה נראה לי שיש לו המון מידע שהןא כבר נשחף אליו ושהוא קצת מובך מהמידע ושהוא עשוי להבין דברים לא נכונים או לחשוב שאלה מעשים בזויים ואסורים אז היה חשוב לי שהמידע יבוא בצורה מסודרת ממני..
שמחתי שהוא הרגיש בנוח לשאול אותי שאלות בנושא. מקווה שירגיש בנח לחוזר אלי אם תעלינה אצלו שאלות נוספות. זה מה שהיה לי הכי חשוב.
והכי מצחיק..
אין לי שמץ של מושג למה איתו השיחה ממש זרמה אבל אני ממש לא יודעת כיצד לגשת לשיחה עם הבת הגדולה יותר.. היא יודעת מאיזה מקום בגוף התינוק יוצא. ויצא לה לראות תחבושות הגייניות והיא יודעת שהן סופגות את הדימום שיוצא משם אחרי הלידה ורמזתי לה שיש עוד זמנים שיוצא משם דם. אבל ממש לא יודעת איך להמשיך מכאן את השיחה..
ממש מקווה לתפוס בקרוב אומץ לעשות את זה.
גפ לא בטוחה האם אני רוצה להסביר לה את הכל ומוזר לי שאחיה הצעיר יודע דברים על הגוף של בנות שהיא לא יודעת.