לצאת מהממלכתיות!אנונימי (פותח)

צריכים לצאת מהשטויות שהכניסו לנו ההורים והמורים שלנו,

מדינת ישראל זה לא אלוקים, זה לא אומר שיגרשו אותנו ואנחנו נשב בשילוב ידיים! נאבק כמו בעמונה ולא כעצמונה, באהבה לא מנצחים, הרב קוק אמר שעל יהודה ושומרון תהיה מלחמה, מספיק ללכת שולל אחרי אבינר וסדנים למיניהן, לא כל מי שיש לו זקן זה רב, הרב שפירא גדול הרבנים אמר שחובה ע"פ התורה לסרב פקודה, ולצערנו לא שמענו לו ולכן אכלנו קש, מספיק! לצאת מהממלכתיות! חברים רק במלחמה ננצח!

אשריך אחיפנאט2 המשודרג
מסכים עם כל מילה (אלא אם כן אתה שב"כניק) ירבו כמותך בישראל
הימין השתגע!אנונימי (פותח)
כל בן אדם שני אצלנו שבכניק, פשוט נמאס! תפסיקו עם השתויות, לא כל בן אדם שני שבכנ"יק .
למה? האם רק לשב"כניקים יש גאווה לאומית?!א"א
להגיב?שחר

נראה לי מיותר.

לא, אני לא ממלכתי, אבל אני בנאדם שקול והגיוני.

אתה צודק אבל....אנונימי (פותח)

בתור אחת מנוער "הגבעות" אני יכולה להגיד לך שאתה צודק אבל  אסור ואסור לשנוא את כל מי שאומר-לא לצאת בחיבוקים אבל לא במלחמת אחים!

שלא תחשוב שאני ח"ח אומרת את זה אבל אסור לזלזל ולשנוא!

אכן מיותר...עמית-טליה

וראינו איך יצאתםם בעמונה עם שן ועין...ויודע כשראיתי אתזה כאב לי הלב..אבל פעם הבאה שירביצו ככה (ובמקרה פגעו גם בי כי חברה שלי זרקה אבנים אז חשבו שגם אני השתתפתי בזה) אני אשמח!כי עד שאחד לא ימות אתם לא תבינו שאלימות לא תעזור...

חבל שזה המצב של עמ"י אבל אולי זה מה שיגרום לכם להיות שפויים קצת...

ובקשר לסירוב פקודה גם הרב אבינר וגם הרב סדן אמרו לסרב אבל במעגלים הראשונים...והרב שפירא גדול מאוד אבל מה עם הרב טאו?!

אולי הגיע הזמן שתשמור על הפה שלך (ואני לא אוסיף הגדול אבל הוא גדול!) ותתחיל להתנהג בהתאם לבנ"א דתי!!!והא ב של בנ"א דתי זה דרך ארץ..לכבד אנשים גדולים ממך גם בגיל וגם בתואר..."דרך ארץ קדמה לתורה"

מטומטמת דפוקה הבלהפנאט2 המשודרג

זה מה שאת,  מה את שמחה שמרביצים ליהודים זה שמרביצים לאחים שלך (כן גם הפנאטים הם אחים שלך) וכמעט הרגו מישהו

גם אני נגד אלימות אבל כשבאים ומתחילים להרביץ ליהודים (כן גם הפנאטים יהודים) אז חייבים להתגונן כי אף אחד כמעט לא התחיל באלימות נקודה

תאמיני לי אם יפוצצו אותך במכות ויפצחו לך את הגולגולת ועוד דברים שלא ראוי לכתבם על דפי הפורום נראה איך היית חושבת על ה"אחים" שלך

ה"אחים"=יסמניקים , אחים=פנאטיםפנאט2 המשודרג
צודקים ב-100%!!!!!!!!!!!!!!טוב כמו עכשיו!
אמן יקח אותך יסמניק ;אנונימי (פותח)
נשמה מאמי חמוד...עמית-טליה

תתפללא תתפללא גם אני קיבלתי!!!

אבל זה הגיע לי...

וכן מי שחוטא מגיע לו עונש

את נורמאלית?ברוריה מהגוש
את שמה לב שאת מרחמת על אכזרים?
ריחמתי?עמית-טליה

לא דיברתי כאן על שום חייל ושום שוטר...

דיברתי עלינו,על מה שאנחנו חטפנו ולמה חטפנו...

ושבסוף פוננו ומה יצא לנו מכל זה חוץ מחילול ה' אחד גדול?!

בקשר לחיילים ולשוטרים ברור לי שמה שהם עשו זה נורא,אבל מהם לא ציפיתי לכלום אז הם הגזימו אבל אנחנו?הגזמנו יותר ולמה?כי אנחנו דתיים והם לא!אנחנו מייצגים תורה והם לא!לנו יש חוקים שאסור   לנו לעבור אותם ולהם לא...

את אפילו לא שמה לב..ברוריה מהגוש
את מרחמת עליהם שחס וחלילה לא נרביץ להם אחרי מה שהם עושים.
לא ממש לא...עמית-טליה

אני מנתקת שניה מהם ואומרת מה איתי?מה עם הדרך שלי מה עם התורה שלי?

האם התורה שלי אומרת לי שמותר לי להכות אח?אז התורה אומרת שלא!

אסור לך להשתמש באלימות!אסור לך לחלל את שם ה'!

אני לא מרחמת עליהם...כמו שהם נתנו מכות הם חטפו וגם להם מגיע..

אבל אני לא חושבת שזה צריך להיות משחק כזה הם נתנו אני אחזיר...הם נתנו יש מי שיחזיר ועם כל הכבוד זה לא ילדים בני 15 עד 20...

עזבי ת'קטע אם צריך להרביץ, לא להרביץ..ברוריה מהגוש
למשל אמרת שזה היה מגיע לך המכה שקיבלת כשלא הרבצת לאפחד. את לא שמה לב אבל את כבר הרבה יותר מצדיקה את מה שהם עושים. בלי לשים לב..
הגיע לי...עמית-טליה

כי כל הסביבה שמסביבי זרקה עליהם אבנים...אז מאיפה הם ידעו להפריד?

כמו שמי שזרק אבנים לא ידע להפריד בין חייל מכה לבין חייל שלא מכה..כולם נפגעו כי הרוב הכו..אבל מבחינתי אם לא עשית כלום כדי למנוע אתזה (למרות שלא ממש יכולתי) מגיע לך..גם לחייל שלא הכה וגם למנתחל שלא הכה...

עצם זה שהכנסת את עצמך לזה פה היא האשמה....

אבל זה בכלל לא הנושא,הוא דיבר על שצריך עמונה ולא עצמונה...ואם נבדוק מה יצא לנו מזה ומה יצא לנו מזה...בעמונה גם פוננו וגם הפסדנו את עמ"י בעצמונה פוננו אבל הרווחנו משהו חשוב לא פחות וזה את עמ"י...ובחינתי זה עדיף...

שוב- בואי נעזוב את הקטע של מה הפסדנוברוריה מהגוש
ולמי מגיע מה. יש לי המון מה להגיד על זה, אבל ממש אין לי חשק להתווכח על זה. מה שכן- בכללי, כשאת מסתכלת על חייל ועל מתנחל "שהכניס את עצמו לזה" את מרחמת יותר על החייל. מה שאנחנו עשינו- בכלל בכלל לא בסדר ומה שהיסמניקים עשו לא היה בסדר. רק שימי לב..
ברור!עמית-טליה

לא הצדקתי אף אחד..

ואני לא מרחמת יותר על החייל...אני מרחמת על שנינו אותו דבר...

ולנו יש גם הפסד יותר גדול ככה שאם כבר לנו זה יותר כואב...

זה גם אבסורד שאני ארחם יותר על החייל כשאני בצד השני מבינה?

אני לא מרחמת על החייל יותר מעל המתנחל אם כבר להפך...

ככה זה נשמע.ברוריה מהגוש
החייל מסכן ולא מגיע לו מכות ולנו מגיע?..
חייל מסכן ומנתחל מסכןעמית-טליה

שניהם מסכנים המתנחל שלוקחים לו את אדמת א"י שחשובה לו

והחייל שהוא תחת פיקוד טיפשי ששולח אדם בן 18 לעשות דברים כאלה..

ולא יודעת מה איתך אבל לא חושבת שאת יכולה להגיד לבנ"א חילוני לסרב פקודה..בנ"א דתי זה משהו אחר חילוני זה קצת רחוק ממנו...

ברור שהוא מסכן,אבל כמו כן מוטלת גם עליו האשמה..

תראי אין מה להגיד זה נושא קשה באמת..אבל צריך להפריד בין הדברים וצריך לדעת שאם הם מכים זה לא נותן לנו את הזכות להחזיר,ולא אני לא אומרת לך להיות כמו הנצרות ולתת את הלחי השניה אבל אני חושבת שאת צריכה להתרחק ממקומות כאלה וככה למנוע...

ויותר מזה גם למנוע מאחרים..כי בסה"כ אנחנו היחידים שנפגעים מכל זה...

וזה לא משנה אם נגיד עכשיו זה מסכן זה אשם זה פושע..

צריך לראות מה עושים הלאה?איך מונעים אלימות ואיך מונעים גירוש איך מונעים חילול ה'..כי אלה הם יסודות התורה..וולא רק אדמת א"י..ברור שגםםם אבל לא רק!!

טוב, לא בא לי להכנס לעניין של אלימות וסירוב פקודהברוריה מהגוש
פשוט- נעזוב. אוקי?
מה לעשות? את כבר מגישה את הלחי השנייה...א"א

ומגישה שוב את הלחי הראשונה לסיבוב חוזר...

גם לחייל חילוני יש מספיק שכל כדי להחליט אם להכות /להילחם באנשים מהעם שלו! ואם אין לו לב-(ואל תגידי לי שהם לא ידעו מראש לאן הם הולכים) -אז הוא צריך לדעת שמי שבא להחטיף- יכול לחטוף גם הוא בעצמו!

ואם את לא מסכימה- אז לכי ללקק לו את הרגליים...

איך אתה בכלל מעז לדבר עליועמית-טליה

כשמה שאנחנו עשינו זה הרבצנו גם...ואל תגיד לי התגוננו כי הייתי עם חבר'ה על הגגות ואני יודעת בדיוק איך הם התאמנו וזה לא 30 חבר'ה וגם לא 100 זה הרבה יותר...

מה יש לחייל שימנע ממנו לתת מכות?זה רק המוסר והחינוך שהוא גדל עליו...מוסר שיכול להתנפץ בשניות של כעס של כאב וזה מה שהיה

ומה איתך?מה יש לך שימנע ממך לתת מכות?זה מוסר חינוך והתורה..ואלו דברים שאסור שיתנפצו בשניות בגלל כעס וכאב..והם כן התנפצו ובזה כולנו צריכים להתבייש ששכחנו את התורה שלנו!

אז עשה לי טובה איפה השכל של החייל היה?לא יודעת ולא אכפת לי

אבל איפה השכל שלנו היה?לא יודעת אבל כן אכפת לי...

ולא אני לא מגנה על החייל ,יותר מזה לא מסתכלת עליו בכלל

אבל אני מנסה להגן עלינו (והייתי שמה אני לא מושפעת מתקשורת) ובאמת שקשה למצוא איפה..ורק מי שהיה שמה ויסתכל עלזה בצורה אובייקטיבית יבין אותי...

ואל תיתן שום לחי-תלחם אבל תדע איך...כי ביהדות אין דבר כזה "המטרה מקדשת את האמצעים" צריך לבדוק אם האמצעים מקבילים לתורה שלנו ואם לא אז עם כל הכבוד לכעס שיש ולשנאה (בתקוה שאין) ולכאב העצום שיש המון צריך לבדוק מה אני כן יעשה ומה אני לא...כי אתה דתי ובחור דתי באמת שמאמין לא יכול לעשות הכל!

סליחה גנבים שבאים שלא יתפלאו אם הם חוטפים מכותיהודי גאה
ככה זה נשמע.ברוריה מהגוש
החייל מסכן ולא מגיע לו מכות ולנו מגיע?..
נכוןא"א
חחח.. אתה מאשר אותי?ברוריה מהגוש
כן...א"א
לא הבנתי איזה חילול ה' היה בעמונה...א"א

אם היינו נאבקים כך בגוש-קטיף הי"ד הוא עדיין היה חי וקיים! אין צורך לשוש אלי קרב, אבל חובה להיאבק בעד כל פיסת א"י!

בעמונה הרגשתי שהכבוד הרמוס של עם ישראל מתחיל להתרומם!!!

תיהיה ראלי דקה...עמית-טליה

באמת נראלך שזה היה מונע את הפינוי בגוש?

באמת נראלך שזה מה שיפחיד את צה"ל?!

תקשיב יש לנו את הצבא בין הטובים בעולם,חחח אני רציני שואלת זה מה שנראלך היה מונע מהצבא לתפקד כמו שצריך?הם היו מביאים עוד פלוגות ועוד בסיסים ואולי זה היה נמשך עוד שבוע לא יותר...אבל זה היה!

תקשיב זה צה"ל באמת עם כל הכבוד אני לא חושבת שזה מה שיפיל אותו...

ובקשר לחילול ה' לא יודעת איפה אתה גר אבל אני גרה בקריה מעורבת,באמת שבשבוע הראשון פחדתי לצאת לרחוב עם סרט כתום...כי כל מי שראה אותנו ככה אמר לנו "אתם דתיים הולכים מרביצים לחייל" יותר מזה אחד ירק עלינו...תקשיב זה היה חילול ה' מטורף!!ומספיק שאחד יגיד לנו אתזה ואני לא נספחת אמרו לנו אתזה יותר מ30 אנשים..ולך תדע כמה חושבים אתזה ולא אמרו!אז זהו הרסנו הכל כן הכל חיללנו את שם הקב"ה בארץ!!ואם לא בעולם...

הנה! זה בדיק מה שאמרתי---א"א

את מפחדת מהשכנים- שיגידו שאת לא יפה?

ובמחיר הזה (כדי להיות יפה) את תתני להם להרביץ לך, להטריד אותך מינית, ולקלל אותך????????.

אני כבר יצאתי מהמשחק הזה... עד עכשיו הייתי יפה- ועכשיו- אני לא יהיה 'יפה', ולא אכפת לי מה השכנים יגידו לי- כי המלחמה שלי היא על התורה והמולדת- ולא על "איך השכנים יסתכלו עלי"-כי קיום המצוות זה לאוו דווקא אומר להיות יפה ולמצוא חן בעיני השמאל/שכנים/וכל השאר!

מה קשור "יפה"עמית-טליה

אם אתה מתגונן ולא מרביץ זה אומר שאתה יפה?!?!

אתה תחנך את הילד שלך שאם מישהו מרביץ לו שיחזיר לו או שתגיד לו אל תתיחס אליו אתה יותר טוב ממנו!ולא כי הילד שלך פחדן אולי דווקא הילד שלך יותר חזק אלא זה לא החינוך כי אז זה יוביל לאלימות ועוד אלימות..

ומה לעשות שאתה דתי,דתי שמייצג את תורת ה' ואסור לך לחלל את השם שלו!!בשום צורה ובשום דרך!וכן אפילו בגמרא מסופר שאסור לך ללכת עם כתם בחולצה כדי שלא יגידו הדתי  הזה אין מה לעשות אתה דתי יש עלייך אחריות גדולה יותר!!!

ואתה יכול ואפילו חייב להראות התנגדות ולא להראות יאוש...אבל התנגדות שמקבילה לתורה ולא שמתאימה לחבורת ערבים..עם כל הכבוד אנחנו שונים מהם...

נכון- אבל לרשעים יש יחס ודין אחר בתורה ובהלכה!!!א"א
אולי רק אצלךפנאט2 המשודרג

אנשים שונאים ימנים

אותנו חיבקו אחרי הגירוש ואם שמאלן קטן ומטומטן("ם" ה"ן" השביל החרוז) היה מנסה לחלק סרטים בצבע כחול הנהגים היו מנסים לדרסו(במקרה הטוב)

חחח איפה אתה גר?עמית-טליה

ביהודה ושומרון?

ואחרי איזה גירוש?

אחרי גוש קטיף באמת באו וחיבקו אותנו..אחרי עמונה ממש לא...

ואם אצלך זה ככה אתה לא יכול להרשות שב מקום אחר זה יהיה אחרת!כי מספיק אדם אחד (בהקצנה כן) שתחלל את שם ה' בפניו

שבאים ורוצים לרצוח אותיפנאט2 המשודרג

כן היסמניקים באו לרצוח אותנו (אל תתממי) אני חייב להציל את עצמי

לדוג' אדם בא עם סכין לרצוח אותי ולי יש רק אקדח וכדור אחד ע"פ החוק (גם של התורה) אני צריך קודם כל לפגוע לו ברגל או ביד ורק אם זה לא אפשרי\או לא הצליח אז אני ראשי..........(הבנת למה השלוש נקודות) 

בוא נסחףעמית-טליה

לרצוח הם לא באו,הם באו להוציא עלייך עצבים שהם שמרו הרבה זמן..זה כן..

אבל אל תשווה אתזה למצב של "הבא להורגך השכם להורגו" כי אם שמת לב שום רב לא אמר שזה ככה,ושום רב גדול עדיין לא הוציא פסיקה של מה לעשות ואיך להתנהג אז כנראה שזה לא כ"כ ברור ולא כ"כ קל להם..אז בטח שלך זה לא צריך להיות קל...ואל תשכח שהוא יהודי...ואם אתה יכול למנוע מריבה תמנע!!!

אגב-היסמנקים הם לא אישית נגד המתנחלים..כי כל השנים עד עכשיו הם נלחמו בערבים (וזה כמו שצריך) אבל הם גם מלא זמן נלחמו בשמאלנים אז זה לא משהו אישי אצלנו...ואצל השמאלנים גם השתמשו כמה פעמים עם נשק חם..ורק כשזה מגיע אלינו אנחנו מתבכיינים (בצדק לא בצדק לא משנה עכשיו)...הגיע הזמן שנשים לב לדברים שקורים לנו בארץ..ולא רק שנוגעים לנו...והם לא אישי נגדנו הם באים לפזר הפגנות...

אמרתיהודי גאה

"אנחנו מייצגים את התורה והם לא!"

לכן אנחנו צריכים להלחם על מה שהתורה מצווה

אותנו

אבל בדרך שהתורה מצווה אותך!עמית-טליה

ולמיטב ידעתי התורה לא מסכימה עם אלימות ועם מלחמת אחים בשום דרך ולשום מטרה כן גם לא לא"י האהובה מכל!

אולי תסבירי לי מהי הדרך הזאת?????א"א
תבדוק עם הרב שלך...עמית-טליה

אני שאלתי את הרב שלי..

מה שבטוח שלא דרך האלימות!

נכוןא"א
תשמור על הפה שלך פה זה לא פורום אריאל פה מתבטאיםנופניק אבלפניך
כמו בני אדם
קודם תקראי את מה שהיא כתבהפנאט2 המשודרג
ואחרי זה תגיבי{הייתי צריך לרסן עצמי אך כאשר מגינים על רוצחים ומגנים(לשון גינוי) יהודים כשרים הנאבקים על א"י ואומרים "בפעם הבאה שמישהו ימות אני אשמח" קצת קשה לי להגיב לטימטום בצורה נורמאלית}
זה עדיין לא מצדיק התבטאות כזאת!!!נופניק אבלפניך
צודקת לגבי הרב אבינר (המשך בפנים)אנונימי (פותח)
ובגלל שאת כל כך צודקת אז מעניין למה החייל הדתי שגירש אותי ואת המשפחה שלי מחומש אמר שהוא התייעץ טלפונית ערב לפני הגירוש עם הרב אבינר שאמר לו לפנות! לא אמר לו לסרב וגם לא להתחמק - ל-פ-נ-ו-ת!!! כמו שאת שומעת. לכן ברור הרב אבינר אמר לסרב נכון??? שטויות במיץ!!!
אתה צוחק , נכון???פנאט2 המשודרג
מה באמת הורס לנו את המאבק...ארגמן
מלחמות אחים!!! במקום להתארגן למאבק מסודר נגד מי שרוצה להחריב את הבתים שלנו אנחנו מתחילים להתווכח ולהתחלק לקבוצות- "ממלכתים" "פנאטים" וכו'... חייבים להפסיק עם זה!!!
תשמעי יש לי חבריםאנונימי (פותח)

ממלכתיים, אך הם לא מטומטמים ושונאי יהודים רק בגלל שהם לא חושבים כמותם

שלא כמו עמית(בת)

אהה.. גם לי יש חברות ממלכתיות...ארגמן
שהן לא מפלצות כמו שחושבים פה... צריך להפסיק עם השנאת-אחים הזאת...
יווווווווווו הרוא"ה לא מבינים כלוםפנאט2 המשודרג
סליחה?!?! יש'ך בעיה?!?!ארגמן
יהודי..עמית-טליה

קודם כל אל תכניס לי מילים לפה,אני לא שונאת יהודים!יותר מזה אם כבר אתה שונא יהודים אתה זה שמקלל יסמניק אני לא..לא יסמניק לא מתנחל לא חרדי כולם יהודים!

ובקשר לזה שמגיע לנו? ברגע שאתה הרמת אבן על חייל מגיע לך שאותו חייל יתן לך מכה..זה פשוט מגיע לך..ומי שחטף מכות (ושוב גם אני חטפתי והרבההה) זה רק מי שהיה בסבייבת אלימות..

ברור שיש כאלה שלא עשו כלום ויש קבוצות שלא רצו להגיע לזה בכלל וברור שרוב האשמה היא לצה"ל ולמשטרה...אבל מבחינתי מה שאתה או אני או חברים שלי עשו זה יותר חמור מכל חייל אחר ולמה?כי אתה דתי פשוט ככה!

אה ואגב-לשבור לך את הסטיגמה אני לא ממלכתית אני האמנתי שכל חייל צריך לסרב פקודה..סתם להעמקת הידע שלך ממלכתיים אמרו לסרב פקודה רק במעגל 1 2 ...

לא נכוןאנונימי (פותח)

ברגע שהחייל הרים עלי אלה אז מגיע לו אבן (הגנה עצמית) מה לא ידעת מה עשו ליחיעם?

כמעט היסמניקים האהובים שלך הרגוהו

תבין..עמית-טליה

פתח מילון ותראה מזה הגנה עצמית...

זה התגוננות לא החזרה..כשמישהו מרביץ לך אתה שם את היד על הפנים (סתם דוג') כדי למנוע מהמכה לפגוע בך בפנים כשראית חייל מרביץ וזרקת עליו אבן זה החזרה והחזרה זה לא הגנה עצמית אז אל תבלבל לי בשכל!אתה החזרת לחייל!אתה לא הגנת על עצמך!הרבצת לאחיך (תרצה או לא תרצה גם היסמניקים הם אחים שלך ולא אתה קובע מי יהודי או לא)

ובעצם ההרבצה ביטלת את כל היותך אדם מאמין...ועצם ההצדקה ממשיכה לבטל..ולא כי אני אומרת מי דתי ומי לא..אלא כי עשית משהו בניגוד לתורה ואדם מאמין לא יכול לעשות דבר כזה...(אני לא אומרת שאתה לא מאמין,תרגע תנשום ,זה רק דרך הבהרה)

הדרך היחידה למנוע את היס"מניק מלהרביץ לך היא ע"יאביעד
כך שאתה מרביץ לו "ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה" לכן אפשר לקרוא לזה הגנה עצמית
ועם כל הכבוד לא מה שהוא עושה זה בניגוד לתורה כי אם מה שהממשלה עושה ומה שהיס"מניקים עושים זה בניגוד לתורה והוא רק עושה את שליחות ה'!!!
לאביעדעמית-טליה

אחלה משפט הבאת,אבל זה אחד המשפטים שהכי נוגדים את התורה שלנו!!!

חחח ואתה לא יודע עם זה איזה "חיות" אתה מתעסק באמת שחבורת ילדים עם אבנים לא מפחידה אותם,הם יום יום נלחמים עם ערבים עם נשק חם,אבנים זה כלום בשבילהם!

ואי רציני תהיו מציאותיים!תבין מול מי אתם עומדים!מול צבא חזק מספיק כדי לפנות היום את כל יהודה ושומרון!

ונכון שהם עושים משהו בניגוד לתורה,ונראלך שזה מזיז להם?!

אז בוא אני אגלה לך סוד זה לא מזיז להם...

ובתור שליח ה',אני יותר קוראת לזה נציג אבל שיהיה,אז תעשה את מה שהקב"ה מצווה אותך אבל את הכל!אל תחשוב על ערך אחד ותרמוס ערך שני!!!

על הכל!!!והכל זה כולל לא לתת את אדמת א"י אבל זה גם כולל לא להכות לאחים שלך!

ולכן אתה צריך לעשות למצוא את הדרך שלא נוגדת אתזה ולא אתזה...אני מצאתתי..בהצלחה לך!

לעמית ( בת חחח )אביעד
למה המשפט הזה נוגד את התורה?
העניין של ללכת מכות זה לא בגלל שהם יפחדו ממך ולא יפנו אותך אלא שכאשר הממשלה תראה את כל הפצועים היא תחשוב פעמיים אם לפנות שוב
ואם כל הכבוד מותר לי להרביץ ל"אחים שלי" ( נקודה השנויה במחלוקת ) אם הם גורמים לך שאדמת א"י תעבור לידי עם זר
למה?!עמית-טליה

תן לי מצב אחד שהתורה אומרת לך לתקוף את אחים שלך (כן אחים שלך ועם כל הכבוד  לא אתה בוחר מי יהיו "האחים שלך")

זה ממש לא שנוי במחלוקת...תפנה לרבנים הגדולים ותראה שאין אצלהם כ"כ את העיניין הזה אבל עזוב...נניח שזה שנוי במחלוקת אתה בנתיים תשב כמו ילד טוב ולא תעשה כלום על דעת עצמך עד שלא תקבל הוראה מפורשת מאחד הרבנים הגדולים שלנו...

ונראלך שזה מה שיגרום לצה"ל לחשוב פעמיים???

הם רבים כל יום עם ערבים עם נשק חם?נראלך שחבורת ילדים עם אבנים ומקלות תפחיד אותם?חחח אז צא מהר מהסרט שאתה חי...צה"ל יכול לפנות מחר את כל יהודה ושומרון..ואם הוא לא עושה אתזה זה לא מהפחד..

אגב בשיקול היחידי להסכם אלימות בעיניי הרבנים זה לגרום לעם להזדעזע כמו חסימת כבישים..זה לא באמת למנוע מאנשים להגיע למקום עבודתם אלא לזעזע את העם..וזה השיקול היחידי שעולה לדעת הרבנים לא ל"הפחיד" את צה"ל...הם טיפה יותר מציאותיים ממך..טיפה..

את לא הבנת אותי אני התכוונתי שהממשלה ( לא הצבא )אביעד

יחשבו פעמיים אם לפנות בגלל כל הפצועים שהיו ( בין מצידנו המפגינים בין מצד היס"מניקים ) ( הממשלה לא רוצה שיהיה פצועים מכל העניין הזה )

ושתדעי שיש הרבה רבנים גדולים שאומרים לעשות את זה ( ולכן יש הוראה מהרבנים הגדולים הרב אליוקים הרב זלמן הרב דודי ועוד הרבה )

הרב אליוקים הרב זלמן הרב דוד

( סתם לידע כללי הרבה מהיס"מניקים אינם יהודים ולכן הם אינם אחים שלי )

לא חושבת...עמית-טליה

שהממשלה באמת לא תפנה בגלל שהיא מפחדת..איך זה יראה אותה?!כממשלה פחדנית ולא עומדת על שלה...ואיך זה יראה את הצבא?!כשצבא פחדן שלא יודע לעשות כלום...

אז אני לא חושבת שהממשלה לא תעשה כלום...חוצמזה שאם אצל ההפגנות של השמאלנים היא משתמשת בנשק חם,למזלנו אצלנו זה עדיין לא ככה...וההפגנות של השמאלנים לא הפחידו אף גורם לא את הממשלה ולא את הצבא..ומה שהיה בעמונה זה בקטנה לעומת מה שיש בהפגנות שלהם (ואני יודעת זאת בגלל שיש לי חברה שמאלנית שכל שני וחמישי הם הולכים לשטחים ומתפרעים)

בקשר לרבנים...הרב ברוך זלמן מלמד.. לא אמר באלימות..ואני יודעת כי אני מכירה אחד מהישיבה  שלו שהלך לעמונה וכשהם ראו את האלימות הוא התקשר לתלמידים שלו ואמר להם שלזכור תמיד שהם נלחמים עם האחים לא עם האויבים ושכל צעד שיעשו יחשבו עליו...

אולי עכשיו השתנתה לו הדעה אבל אגב הגדולי דור שלנו נכון לעכשיו הם הרב שפירא והרב אליהו..והם לא הוציאו שום פסיקה מפורשת...הרבנים שנתת יש גם רבנים מהצד השני..צריך לחכות לפסיקה של הרב שפירא (אני לא כ"כ בקטע הזה אבל באופן כללי זה מה שאומרים)

לא הבנת אותי...(כנראה לא הסברתי מספיק טוב)אביעד
כשאני אומר שהממשלה "תחשוב פעמיים" אם לפנות ( בעקבות הפצועים) אני מתכוון שלממשלה אין אינטרס שיהיה פצועים יהודים ( בין מצידנו בין מצד השוטרים )
לדוגמה מה שקרה בעמונה יגרום לממשלה לחשוב פעמיים אם היא רוצה שיהיה שוב פעם כ"כ הרבה פצועים מהפינוים

לא ניראה לי שאצל השמאלנים יש אלימות מצד השוטרים יותר מאשר בפינוים ( אם המשטרה היה משתמש בנשק חם מול השמאלנים אני בטוח שהיתי יודע על זה וכנ"ל לכל בן אדם אחר שלא תביני אותי לא נכון אני לא מבין בדברים האלה אבל בכל זאת אני הולך עפ"י ההיגיון )
כאשר הרב זלמן אמר לתלמידיו "שיזכרו תמיד שהם נלחמים עם האחים לא עם האויבים ושכל צעד שיעשו יחשבו עליו..." (לא שאני שמעתי אותו אומר את זה אבל אם את אומרת...)אני חושב לענ"ד שהוא התכוון שכאשר אתה הולך מכות עם היס"מניק אתה צריך לזכור שהוא אח שלך ולתת לו את המכות מתוך הכרח ולא ח"U מתוך הנאה ( אעפ"י שזה בדרך כלל הפוך היס"מניק נותן את המכות אבל אפשר לשייך את זה לזריקת דלי מיים על יס"מניק )

אהה כן ודרך אגב כן אפשר לזהות איזה יס"מניק יהודי ואיזה לא אבל זה לא כ"כ משנה
כשאתה מדברעמית-טליה

על הממשלה אז אם כ"כ חשוב לה לפנות את הישובים (וכן חשוב לה) היא תשתמש אפילו באלימות..לדוג' בעמונה לא כ"כ הפחידה אותה האלימות עובדה שהם לא הוציאו קריאה להפסיק את הפינוי באותו הרגע שראו כ"כ הרבה פצועים..ויותר מזה אם היא מתחילה עם האלימות(כמו שהיה בעמונה) אני לא חושבת שהיא חשבה שאנשים יברחו..היא יודעת שיש לה בחורים שלא פוחדים מהאיומים האלה...

העברת את דברי הרב לרצונך יפה לך...אבל זה לא ככה...כי גם לצורת ההתנגדות יש דרך..ואם תזרוק עליו אבן מכעס זה לא בדיוק התנגדות ולא משהו שהיית חייב לעשות אלא פשוט פריקת עצבים ויאלה יש מולי חייל אז למה לא...אבל אם תזרוק אבן על חייל כי תראה שהוא פוגע באחותך זה משהו אחר לחלוטין ואני לא חושבת שר"ה יגיד לך משהו עלזה..יש מצבים וצריך לראות מתי יש הכרח ומתי לא..בכלליות אתה צריך להמנע מאלימות בכל צורה שהיא!

אגב-בקשר לשמאלנים אמרתי לך אתזה מעובדות ממשיות והיה גם אחד שניהיה עיוור מהירי אבל זכותך לא להאמין..

דרך חיצונית אין מפני שהם מורידים את השמות...

כאשר מתחיליפ בפינוי לא משנה מה יקרה הם לא יפסיקואביעד

את הפינוי ועוד שאם הם חיפסיקו אז זה יביא מוטיבציה למפגינים לנקוט באלימות גם בפינוים אחרים וזאת הסיבה שהממשלה לא הפסיקה באמצע הפינוי אבל לפינוי הבא הם ישקלו אם באמת זה כדיי

עם כל הכבוד כאשר מישהו זורק אבן על חייל זה לא בגלל שהוא נהנה מיזה אלא כדיי שימנע הפינוי ( ואם באמת יש אנשים שזורקים כדי לפרוק עצבים באמת יש להם בעיה ואני לא מדבר על אנשים לא נורמלים מסוג זה )

אנחנו באנו אליהם ( אל הממשלה ואל המפנים) בהתחלה יפה וניסנו להסביר להם למה לא לפמות (גוש קטיף ) אבל הם לא הבינו את זה ויש אנשים שמבינים רק בכוח ולכן אחריי זה כשראינו שמה שקרה בגוש קטיף לא הלך אז אנחנו באנו אליהם בכוח "מה שלא הולך במוח ילך בכוח ומה שלא הולך בכוח ילך בעוד יותר כוח" ובאמת אנחנו רואים שאחרי עמונה הממשלה נרגעה בעיניין הפינוים מה שאומר שרק בכוח ילך

אני לא יודע מה איתך אבל אני מבדיל בין יהודי לגוי!!!

להרגע פה..עמית-טליה

בטח שיינתן לגיטמציה ושום דבר לא נרגע..לפני שבוע רצו לפנות את כל המאחזים ואז קרה כל העיניין עם החטופים וזה נעצר!לא חושבת שמישהו מפחד מאיומים של ילדים בני 15

לא תתפלא זה דוקא אנשים נורמליים...וגם לפגוע באחיך כדי למנוע פינוי לא הייתי אומרת שזה נורמלי..כי יופי אתה נלחם על א"י אבל נגד עמ"י אז מה זה שווה?!

ואיך בדיוק אתה מבדיל בין יהודי לגוי בדרכים חיצוניות?!?!

הפנים שלהם דומים לשל יהודים..בלי להכיר אדם ובלי לראות את שמו אתה יכול לדעת אם הוא יהודי או גוי?!אני חושבת שלא...

אני רגוע לגמרייאביעד
כמו שאמרתי האיומים האלה בריי ביצוע והם גם קימו בעבר אני רוצה להבהיר פה נקודה אחת ותו לא הממשלה לא רוצה שיהיו נפגעים ולכן היא שוקלת אם לפנות ישובים ( לדוגמא עמונה ) ואם תגידי שעובדה שלא הפסיקו את הפינוי בעמונה באמצע וזה מראה שבעצם הממשלה לא מפחדת מניפגעים אז אני אגיד לך שהסיבה שלא הפסיקו את הפינוי בעמונה היא שהממשלה היתה ניראית לא טוב בעיניי התיקשורת שהיא "נכנעת" למספר נערים מתפרעים מה שיביא בעצם ללגיטימציה לנקוט שוב באלימות אני מקווה שהנקודה ברורה!!!
אני זה שמיצג את עמ"י ולא אותם שוטרים ולכן יש לי את הרשות להכות את אותם שוטרים שהולכים נגד עמ"י ונגד א"י !!!
יש אפשרות ליראות מי יהודי ומי לא וזו סוגיה ארוכה ולא כ"כ בא לי לדון בזה ( ידוע האף הארוך שיש ליהודים וליהודים ויש היכר ליהודים אני חוזר ליהודים ולא לישראליםועוד הרבה הכרים ) 
אני שמחה שאתה רגוע...עמית-טליה

דוקא להפך..בגלל שאתה מייצג את עמ"י,אבל עמ"י שהולך בדרכו של הקב"ה...אתה לא תכה את אחים שלך!אתה תיתן דוג' אישית נכונה..כי אם אתה תרביץ אין שום סיבה שמחר בנ"א אחר לא ירביץ...

קצת אבסורדי מה שאמרת...

ובקשר לסימני זיהוי-סתם שטויות יש גויים עם אף ארוך..אתה לא יכול להסתמך עלזה חוצמזה שבשעה כזאתי לא נראלי שתסתכל על אפים  של בנ"א...

אם את אומרת...אביעד

גם אני בעד זה שאדם יהודי צריך לתת דוגמה אישית ( לא לעבור באדום וכד' ) אבל יש מיקרים יוצאים מן הכלל שצריך להכות אנשים למטרות מוצדקות והמטרה כאן היתה מוצדקת מאוד

עם כל הכבוד ליהודי יש הילה של יהודי סביבו שלא כמו הגויים אבל כ"א מה שהוא רואה

ממש לא..עמית-טליה

זה ממש לא מקרה יוצא מהכלל..

דווקא מהמקרים האלה צריך ללמוד על הכלל...מהמקרה הגרוע הזה שתראה לכולם שאתה יהודי מאמין ששולט על עצמו ועל כעסו מזה אתה נותן דוג' לאדם אחר לשלוט בדחף של לעבור באדום או מה שזה לא יהיה...

להכות אדם נניח...(ואני אומרת נניח כי זה גם לא מקובל) להכות יהודי!להכות את אחים שלך זה אסור!זה מה שיגרום לגלות...המלחמת אחים הזאת!ועם כל הכבוד למעט מאוד רבנים שאומרים "אל תפחדו ממלחמת אחים" אז מחילה מכבודם אבל אני ועוד הרבה רבנים גדולים חולקים עליהם..כי אנחנו צריכים לפחד מזה הכי הרבה!!!

תגיד שגם נתינת חלקים מא"י גורמת לגלות..אבל יישאר משהו (גם ר"ה צריך מקום לחיות בו) אז גלות מוחלטת ב"ה לא תיהיה גם אם ניתן את כל יהודה ושומרון...מה שכן יגרום לגלות זה שנאת אחים!ובגלל נוער שרוצה להוציא את כעסו לא כל העם צריך לסבול....

מה לעשות שהעובדות מוכיחות אחרת...אביעד
אני רוצה שוב להבהיר נקודה אחת נכון שאת מסכימה איתי שכאשר משתמשים באלימות אז הסיכויים שיהיה אפשר לפנות הם יותר קטנים כמו שכבר הבהרתי כמה הודעות למעלה ( עמונה וכ"ו ) ולכן מותר להשתמש באלימות ( כמובן עם פרופורציות ולא להגיע לידי הרג ח"ו ) ואף צריך.
כאשר ניתן שטחים מא"י ישראל אנחנו נישאר בגלות עצם כך שלא יהיה לנו ארץ ( רק אתמול שמעתי הרצאה של איש לח"י ידוע שסיפר עד ככמה הם נילחמו בעוז מול האנגלים ומול הערבים ועל כל התליות של חבריו ועל כל ההרוגים היהודים הרבים שמתו תוך כדיי שהם נלחמים בעמים הזרים היושבים בארצנו ואם אנחנו ניתן שטחים לערבים אז לכאורה המוות של אותם אנשי לח"י ואצ"ל היה לשווא לכן היננו צריכים להלחם בכוח במי שרוצה לפנות שטחים ולתת אותם לערבים והא גם אמר שהדרך היחידה לשלוט בארץ זה היה בכוח בין אם בפעולות תגמול של האצ"ל בין אם בפעולות נגד של הלח"י לצערנו גם בימינו כדיי להשיג משהו צריך להלחם על כך בכוח )
כמעט נכון...עמית-טליה

לא התכוונתי שהסיכויים יהיו קטנים יותר..אלא שזה ייקח טיפה יותר זמן...

אם הממשלה תחליט לפנות זה יתפנה עם אלות עם רובים עם סוסים זה יתפנה!

ואיך בדיוק ילד בן 15 יודע לכוון את האבן שהוא זורק כדי שזה לא יהיה "רצח ממש" על מי אתה עובד בדיוק?!אם אתה הולך להרים אבן על חייל יש סיכוי שתפתח לו את הראש תוציא לו עין ויש סיכוי להרג ושכל זה יהיה על מצפונך האישי..שפגעת באחיך ועזרת לשנאת אחים להתגבר...אני יודעת שאם לי זה יקרה אני לא יישן בלילה...כי מבחינת השכל אין בזה שום דבר הגיוני...זה התפרצות של רגש של כעס..ורגש לא צריך לשלוט על אדם דתי!

את כל העיניין עם האצ"ל הלח"י לא קשור לכאן בכלל כי אנחנו מדברים על יהודים ואתה מדבר על בריטים ערבים..איתם תנהג בכוח והכי חזק ואני אפילו יעזור לך...עם יהודים זה סיפור אחר לגמרי!ולא לא כל דבר בכוח...זאת לא הדת שלנו!אל תתפתה למשפטים שאנחנו מקבלים מתרבויות שונות...

בפעם האחרונה שבדקתי ה"הגנה" היו יהודיםפנאט2 המשודרג
והאצ"ל והלח"י יצ"ו ויהו"מ  נלחמו נגד ההגנה(בעל כרחם) וכאשר זה היה עלול להגיע למצב של הרג מנחם בגין זצ"ל אמר לא להשיב באלימות
כמו שכבר אמרתי....אביעד
אני כבר אמרתי את זה ולכן אני לא אכנס לזה בפרטי פרטים אבל שתדעי שהממשלה לא רוצה שיהיה פצועים והרוגי לכן היא לא תבוא עליענו ביד קשה עמונה זה היה השיא לפי דעתי וגם על מה שהיה בעמוה כבר לא יחזרו
 אל תתחכמי את יודעת שאפשר לזרוק אבנים קטנות שרק יפריעו להם ושלא יפצעו אותם יותר מדיי במיוחד בהתחשב בעובדה שהם לובשים קסדות ( או לשפוך עליהם מיים, זה זכור לי מאיזה מקום! ) ואלימות זה לאוו דוקא אבנים כי אם גם מכות אחד מול השני
כמו שאמר מעלי "הפנאט" וגם אני התכוונתי לעקרון של "רק בכוח מבינים" וזה לא משנה אם זה יהודים או גויים כל עוד מדובר על ארץ ישראל ( ואני חוזר ואומר כדיי שלא יבינו אותי לא נכון כל זה בפרופורציות ) 

ואי אתה באשליות..עמית-טליה

דיברת קצת עם חיילים לאחרונה?

אני דיברתי..שמעתי את ההכנות שעושים להם..באמת שתתכונן לגרוע מכל..ואני לא אומרת אתזה כדי להפחיד אני אומרת אתזה באמת בכאב..

אני באמת לא מבינה אותך...הערך של א"י אבל מה עם הערך של עמ"י

כאילו מה אתה מוותר על ערך בשביל ערך אחד?!

איפה ההיגיון בזה???

ובקטע של אבנים קטנות...לא יודעת מה איתך אני הייתי בעמונה..האבנים לא היו קטנות בכלל...

לא אשליות כי אם מציאות...אביעד

אין לי מושג למה הם מתכוננים אבל אני בטוח שיהיה לזה פרופורציות אז נחתוף קצת מכות לא נורא מתישהו הכאב הפיזי יעבור

אני לא מבין למה את מתכוונת כשאת אומרת "הערך של עם ישראל" אני לא הולך נגד עם ישראל אני אחד מעם ישראל וכאשר אני הולך לפינוי אני "שליח" של עם ישראל אז איך את יכולה להגיד שאני הולך נגד הערך של עם ישראל

תקשיבי להגיד שקרה כך וכך זה לא משנה אני אומר לך לפי דעתי מה הדרך להלחם בממשלה. אם מישהו זורק בלוקים על חילים זה לא באשמתי ולא זאת הדרך מבחינתי

חחח כדור הארץ קורא לך...עמית-טליה

נחטוף קצת מכות?!?!

חברה שלי כמעט עקרה ואתה אומר נחטוף קצת מכות?

קיבלת פעם מכה של אלה??זה לא נחמד..ויותר מזה אני חטפתי זה לא נחמד אבל נכון זה עובר..אבל הכאב הרגשי לא עובר...כשאתה שמה ואתה רואה איך אחים נלחמים אחד בשני את זה אתה לא תשכח!וזה לא יעבור לך...

גם יגאל עמיר הוא חלק מעמ"י אבל הוא רצח אחד מעמ"י!!!אז כן הוא הלך נגד הערך הזה!

וכשאתה הולך במטרה להרביץ לאחיך (לי זה לא משנה אבנים גדולות או קטנות) אז עם כל הכבוד לשליח שלנו אתה הולך נגד עם ישראל!כי אתה רק עם אחיך ממש!!!

שלא לדבר על החילול ה' שאתה עושה...

וגם התקשורת לא יודעת להפריד  בין אבנים גדולות לקטנות..סתם כד"א דבר שאתה צריך לשקול...

בקיצור "שליח" זאת לא הדרך..ואני לא חושבת שאם הקב"ה יראה אותנו מרביצים לאחים שלנו אז דווקא בגלל זה לא יהיה גירוש..אני חושבת שדוקא להפך..לא יהיה גירוש יהיה גלות!לא יודעת מה איתך אבל אני רוצה להשאר לחיות כאן עוד הרבה שנים...

יגאל עמיר לא רצח אף אחדפנאט2 המשודרג
 אוקיי אז אל תדברי עליו הוא אחד מגדולי הדור (סיים ש"ס גמרא 7 פעמים ככל הידוע לי)
חחח נו בטח שיסיים?!עמית-טליה

מה אתה רוצה שהוא יעשה בכלא?!?!משעמם לו...

חח גדולי דור פשוט צדיק!!המשיח אה?!

החילול ה' שלו מקטין אותו כ"כ שאפילו קטן לא מספיק להראות עד כמה הוא כזה

גם אני היתי בעמונה וכך גם כל חבריי...אביעד
בסדר אז כאב לנו מהמכות של היס"מניקים אז מה?
מה את רוצה שבגלל זה נחזור על הטעות שעשינו בגוש קטיף ונחבק את אלה שבאים לפנות אותנו?( זה אבסורדי לגמרי )
מה את רוצה שבפינוים הבאים נשב בחיבוק ידיים וניתן להם לפנות?
"לעבוד" על המצפון של החילים ( ראה גוש קטיף ) זה לא ילך כי הם מתורגלים לא להתיחס לזה במיוחד היס"מניקים שהם אלה שמפנים שעליהם אין בכלל מה לדבר כי להם אני בספק אם יש להם בכלל לב
לא שאנימסכים עם מה שיגאל עמיר עשה ( אם הוא בכלל עשה ) אבל לסנגר עליו ולהגיד שהוא רצח (לא שזה טוב )איש אחד כדיי שהרבה אנשים לא ירצחו (ע"י הערבים )
לפי דעתי ללכת לעמונה ולחטוף מכות מהחילים למען א"י אין זה כי אם קידוש ה' ולא חילול ה'

מול התקשורת אין מה לעשות כמו שאת יודעת התיקשורת ידועה בשם תישקורת ומי שבאמת מאמין למה שכותבים בעיתון אז הוא טמבל ( מצטער על ההתבטאות ) התיקשורת רוצה רק "סקופים" ולכן היא מעוותת כל דבר כדי שיהיה מעניין ואני בטוח שכולם יודעים שכל התיקשורת היא שקר אחד גדול
זה לא מהפחד..עמית-טליה

אני לא אומרת אתזה מהפחד של המכות..כואב כואב אבל עובר...אני מדברת על הטראומה הנפשית שנשארה לכל אחד משמה על זה אני מדברת...וזה לא או שאתה מרביץ לאח שלך או שאתה מחבק אותו..גם אני לא חושבת שצריך לחבק אבל גם לא להרביץ!אני בכלל לא מדברת על קטע של חיילים..אם אתה רוצה לשכנע אותם באמת לסרב זה רק להראות להם את דרך התורה..לא שום דבר אחר...

לא משנה הסיבה...הוא רצח!הוא חילל את ה'!אני חושבת שזה מספיק...כי אי אפשר לרצוח כל יהודי שחושב שונה ממך...

לפי דעתך..זה יפה ונחמד...ומה עם דעת אלה ששונים ממך?כי לא ממך אני מפחדת לחלל את ה' אני יודעת שאתה מכיר בה'..אני לא רוצה לחלל את שמו בעיניי החילונים..ואין מה לעשות זה לפעמים מצריך תפקיד קשה באמת רק אתמול היתה לי התלבטות קשה על זה אבל אין מה לעשות זה חלק מהמחויבות בלהיות אדם דתי!

לא לא כולם יודעים!ואין מה לעשות גם בעיניי התקשורת אנחנו צריכיםלהצטייר כמה שיותר יפה..נכון זה סיוט וזה קשה אבל שוב זה חלק מהמחויבות שלנו!אני יודעת לכל הדברים בתקשורת אחת מהמגמות שלי זה תקשורת

אני חושב ש...אביעד

אני חושב שהטראומה של הגרוש בגוש קטיף היתה יותר גדולה מכיוון שהיה שם יותר בכי וגם אנחנו שמרנו את כל הכעס בלב

ראינו כבר שלנסות לשכנע זה לא הולך היס"מניקים ידועים האטימות ליבם הדרך שנשראה ( היחידה ) היא לנסות לעוצרם בכוח גופני ונכון שהם הרבה יותר חזקים מימנו אבל כמו שכבר אמרתי הממשלה לא רוצה פצועים

אני חושב שבמקרה של יגאל אמיר אפשר להגיד "המטרה מקדשת את האמצעים" מטרתו היתה שיפסיקו ליהיות פיגועים והדרך לימנוע את היתה להחליף רוה"מ שיודע לעשות פעולות תגמול ופעולות נגד כדיי למגר את הטרור

רוב הילדים החילונים מבזבזים את זמנם במועדונים ועם חברים וחברות וכד' אנחנו הילדים הדתיים הולכים ומפגינים למען מה שחשוב לנו ולנו יש אידיאלים אני לענ"ד חושב שכל הורה חילוני היה "מת" שהבן שלו יפעל ויזום כאלה דברים ושלבן שלו יהיו כאלה אידיאלים וכזה כוח רצון. אני חושב שהחילונים צריכים להעריך את הנוער הדתי לאומי בשל כך

לא משנה מה נעשה תמיד אנו נצתייר בעיניי התקשורת כעוינים

אני מקווה שאם בעז"ה תיהיא כתבת ,שדרנית וכ"ו את תראי רק את הצד האמיתי ולא את הצד המעניין והשיקרי  

סליחה אבל יגאל עמיר לא רצחפנאט2 המשודרג
זה היה השב"כ
תשובהעמית-טליה

ברור שבגוש קטיף הרבה יותר נוראה לא בגלל הבכי..כי גוש קטיף זה לא רק אדמה ו7 בתים זה מפעלים זה בתי ספר ישיבות מכינות זה ממש עיר לכל דבר זה מפעל חיים אחד גדול..השנים שמה חיברו אותם למקום זה שונה לחלוטין..לא חושבת שזה בגלל הבכי..דוקא בכי זה דבר מאוד משחרר

אבל אלימות זה לא בא בחשבון..ועובדה ששום רב לא מאשר לך אתזה!

עשה טובה תפסיק עם המשפטים זה לא משפטים של התורה שלנו..

אז כל פעם נרצח רוה"מ אחר זה נשמע לך הגיוני??אתה לא יכול לרצוח יהודי בגלל דעה שלו וגם לא בגלל עשיה שלו..אתה צם עלזה כל שנה על יהודי שרצח יהודי בגלל דעות..במקום להשתפר אנחנו חוזרים אחורה מה שיגאל עמיר עשה זה אסור!אסור לרצוח (1 מעשרת הדיברות אגב) ואל תגיד לי את המשפט "הבא להורגך השכם להורגו" כי אתה לא יכול להצדיק מעשים כאלה בהתיפיפיות כאלו...

נכון..ותאמין לי הם מעריכים אתזה..דודות שלי באות אלינו במוצ" ש ומבקשות שאני אעשה להם את הפעולה שהכנתי בשבת..הם מתים על הדברים האלה..ואלה שבאמת לא מסתכלים על התקשורת מעריכים אותנו מספיק..אבל לדוג' אחרי עמונה הם גם צעקו עליי שאנחנו ככה וככה לא חבל להרוס את כל העבודה הקשה שלנו בפורקן עצבים רגעי?

תבין אני דיברתי מהעיניים של אנשים אחרים..כי תרצה או לא אנשים כן מקשיבים לתקשורת..אבל אני לא אחת מהם!אני יודעת כמה התקשורת זה גרוע..תלמד תקשורת תבין את זה הרבה יותר...

זה מה שאני חושב...אביעד

את בטוחה ששום רב לא מאשר אלימות?

אלה משפטים נכונים זה לא קשור אם הם מהתורה או לא!!!

שלא תביני אותי לא נכון אני לא חושב שמה שהוא עשה צודק ( אם הוא עשה בכלל-זה היה בשביל "פאנט") אני רק אומר שיש מה לסנגר עליו והוא לא כזה רשע כמו שמציגים אותו בתקשורת

את צודקת אבל הכל בא בחשבון כל עוד מדובר על א"י ( אולי אחרי מחשבה מעמיקה הם ישימו לב שבעצם אנחנו צודקים ואנחנו לא זתם אוהבים אקשן ולכן אנחנו הולכים לעמונה )

כמו שאמרתי אין מה לעשות מול התקשורת כי לא משנה מה נעשה תמיד יראו אותנו כעוינים

אני מעדיף עבודה קצת יותר אמינה!!!

יש ויש..עמית-טליה

תראה יש רבנים שהם גם במר"צ..אני מדברת באופן כללי על רבניפ ידועים פחות או יותר לא...שום רב לא מאשר!

הם לא יכולים להיות נכונים...המטרה מקדשת את האמצעיים...אתה צריך לבדוק אם המטרה היא מותרת מהתורהואתה צריך לבדוק אם האמצעים מותרים מהתורה...                      רק אזמשפט זה נכון!אם האמצעים אסורים אז אסור לך להשתמש בהם למרות כל המטרה ה"טובה" שלך!

לא יודעת מה עם התקשורת...מבחינתי הוא רשע!הוא חילל את ה' בצורה מטורפת!הוא רצח אדם או שותף לפשע מתוכנן כולשהו!אז הוא רשע!

יפה אמרת "אולי" ואם לא?!?!הרסנו את הכל!ובנוסף עשינו איסור חמור חיללנו את שם ה'!יש מה לעשות מול התקשורת!קודם כל להתחיל לשנות אותה מבפנים..

דבר שני-זה לחשוב הרבה לפני כל מעשה שלנו..כי אנחנו נציגים..ממנו מצפים ולכן אתה לא יכול לעשות כל מה שבא לך!וכשאין ברירה התקשורת גם מציגה אותנו בצורה יפה!

מסכים חלקית!!!אביעד
אני לא יודע על מה את מדברת, שמעתי הרבה מאוד רבנים שאומרים שצריך לעשות את המאבק הזה בכוח כי זו הדרך היחידה!

טוב אני בעקרון גם כן מסכים איתך שיגאל עמיר לא פעל נכון

התקשורת יראו תמיד את הצד המעניין ולא את הצד האמיתי אין אפשרות לשנות אותה. תקשורת שתראה את הצד האמיתי תיהיה משעממת לכן התקשורת משקרת כמעט תמיד

יש משהו בדברייך שהאלמות הורסת את כל "פנים אל פנים" שעושים לחילוניים אבל לענ"ד כדיי לוותר על זה בשביל א"י
קודם כל שיהיה לנו את א"י ורק אחרי זה נפעל לקרוב רחוקים!!!

מסכימה ברוב!עמית-טליה

לא שמעתי על הרבה אבל אם אתה אומר מאמינה לך..מה שכן עדיף בעיניין הזה ללכת לפי דעת המקובלים...

נכון התקשורת בעיתית מאוד...

לא יודעת בקטע של האלימות אני לא מסכימה איתך ואני גם לא חושבת שאני אסכים אי פעם...  מזה שווה שיש את א"י ואין את עמ"י ומי אמר שאחרי שהם כ"כ ישנאו אותך תוכל להחזיר אותם אלייך?לא נראלי שזה סיכון שצריך לקחת...

שווה להקריב את השנאה למען א"יאביעד
תקשיבי אחרי שיגמר בעז"ה כל הסיפור הזה נתחיל להראות להם את הצד הטוב שבנו ואת כל ההגיון שמאחורי הדתיות וכאשר הם יחזרו בתשובה בעז"ה הם יבינו למה הקרבנו כ"כ הרבה למען א"י ולמה נקטנו דווקא בצעדים האלה
צריך לעשות כל דבר בזמנו כרגע אנחנו "עובדים" על א"י
אז כאן לא נסכים אפעםעמית-טליה

כי אני לא חושבת שיש משהו ואפילו החשוב ביותר..ששוה שנאה בין אחים!

אולי התורה שזה באמת הדבר הכי חשוב...

אבל מבחינתי עמ"י יותר חשוב מא"י...

וגם זה נאמר לנו ממש קודם תורת ישראל אח"כ עם ישראל ואח"כ ארץ ישראל!

לא יודעת תעשה לך רב ותסתמך עליו אני הולכת לפי הרב שלי

רגע האם מותרפנאט2 המשודרג

למנוע חילול קברים ע"י הממשלה באלימות (כל יום בכביש 6 מחללים קברי אבות תחשבי שאם מישהו היה בא לקבר של סבא רבא שלך פותח את הקבר וזורק את העצמות לפח-- כי זה מה שקורה ותאמיני לי אם זה היה קורה לך היית פותחת אותם מכות אוקיי זה אחד...)

שתים - שאבעעס שבת  הממשלה גורמת לחילול שבת מתמיד והיחידים שעומדים נגדם זה ש"ס היחידים שהמפד"ל היו בממשלה הם העלימו עין מחילול שבת ש"ס שלא היו בממשלה נלחמו נגד וגם נגד חילול שבת יש להילחם באלימות{לדוג': כאשר ממשל הכופרים פותח כביש שהיה סגור בשבת כדי לעצבן את החרדים יש לפנות למצב בשלוש\ה דרכים(דרך זה גם זכר וגם נקבה) בתפילה בדורון ובמלחמה

לפאנט...עמית-טליה

בקשר לזה שהייתי מרביצה מכות..קרו לי הרבה דברים ו עדיין לא הגעתי לאלימות לא חושבת שאם אני ארביץ יפסיקו לחלל קברים בגלל זה אני לא אשתמש בדרך הזאת...

בקשר למפד"ל ולש"ס צודק...לכל אחד מהם יש מה להשתפר כמו שש"ס לא עשו שום דבר בגירוש..ואם הרב עובדיה יוסף היה אומר לכל החרדים ללכת להלחם בא"י היו הרבה חרדים בגירוש...אז כל אחד מהם צריך להשתפר

מה??? ש"ס לא נלחמו??? אני הייתי בשדרותפנאט2 המשודרג

אחד הנואמים היה הרב אלי ישי

מרן קרא לש"ס לא להכנס לממשלת שרון למרות שהציעו להם הרבה כסף  וש"ס התנגדו

ש"ס היו בגו"ק ביום הגירוש

תברר שוב אני יודעת אחרת...עמית-טליה

הם לא הוציאו שום הוראה..והם לא יצאו מהממשלה כשהיה את ההצבעה על ההנתקות...

והיו ממש מעטים לא כמו שהמפד"ל חיו את זה יומם ולילה

א"י זה בעצם שמאחד את עמ"י ואם עם ישראל יהיה מעורבאביעד
בין העמים ( כמו ליפני כמה עשרות שנים ) אז התוצאה תיהיה התבוללות את יכולה להסתכל ליפני 70 שנה שכאשר לא היה מדינה איך אנשים התבוללו ואת יודעת מה הרב קלישר והרב אלקלעי אמרו שהדרך היחידה לאי גרימת ההתבוללות היא ארץ לעם ישראל
לכן קודם שיהיה לנו ארץ ורק אחרי זה נתחיל להחזיר בתשובה!
את יכולה להסתכל הבת"ך ספר שמואל. עם ישראל בהתחלה נילחם על א"י (בפיקוד דוד) ורק אחרי שגמרו לכבוש ושהראו את חוזקם ( עד כדי כך שאף אחד לא העז להלחם מולם) רק אז התחילו ללמוד תורה יותר וניהיו יותר חכמים (תקופת שלמה) 
לא יודעת מזה כלעמית-טליה

מה שאמרת עכשיו..

אבל בפירוש הסדר של המשלוש זה תורת ישראל עם ישראל וארץ ישראל..

כי יופי יש לך ארץ ואין לך אוכלוסיה..עדיף ארץ קטנה ואוכלוסיה מאוחדת...                              

אוכלוסיה תמיד יהיה לנו השאלה אם רובם דתיים או לא!!אביעד
הרב צבי קלישר והרב אלקלעי היו חוזיי הציונות (וגם רבנים גדולים וידועים) ויחד איתם גם את הרצל  (יותר מאוחר)ששלושתם טענו שכל עוד שלא יהיה לעמ"י ארץ אז לא תפסק ההתבוללות ( באותו זמן היתה התבוללות גדולה גם בעקבות האמנציפציה)

וגם כמו שאמרתי לך על דוד ושלמה (התנ"ך מלמד אותנו כיצד לנהוג במקרים כאלה)

נתתי את הדוג'עמית-טליה

פעם אם אתה זוכר...

שיש בית ענקי ומשפחה מפורקת או בית קטן ומשפחה מאוחדת..

אני חושבת שכל אמאבא יגידו אפשרות ב'...

ארץ תמיד תיהיה לך...כי בשלב כולשהו גם הם רוצים בית לישון בו..תלוי מה יהיה הגודל שלו...ומבחינתי עדיף קטן (אבל זה רק אם נקלענו למצב הזה)ומשפחה מאוחדת..

ז"א עדיף ארץ קטנה ועמ"י מאוחד מאשר ארץ ענקית ועמ"י מפורק..

וברור ברור שצריך להאבק כי האידאיל הוא גם וגם..

אבל אם זה או זה או זה...אני בוחרת ארץ קטנה ועם מאוחד!

גם אני היתי בוחר ב ב' אבל ...אביעד
הדוגמא השנייה אינה רלוונטית ואינה אפשרית כיוון שהערבים (ונסראלה עימהם) אומרים שהם רוצים את כל א"י ולכן אין את האפשרות השניה(בית קטן)
נגיד שיהיה לנו "בית קטן" אז יתחילו לעזוב יהודים את א"י (עקב פיצוץ אוכלוסין) וזה יגרום להתפרקות עם ישראל ובדיוק ההפך מ"משפחה מאוחדת"
זה לא בחירתם!עמית-טליה

הם רוצים גם להרוג את כל עמ"י נו ו...???

אני מדברת על העם שלנו!

העם שלנו ואפילו לא השמאלנים ביותר יתנו את כל א"י...

מבין??

לכן זה רלוונטי

זה לא משנה. עקב כך שאנו נותנים חלקים מא"י זה גורםאביעד
לפרוק של עמ"י ולכן צריך להלחם על א"י על אף כל החילול ד' (שהשמאלנים חושבים כך)

עמ"י מתרבה צריך מקום לכולם אם ניתן שטחים ניאלץ לעזוב את א"י עקס פיצוץ אוכלוסין

ואפשר אחרי שיהיה לנו את כל א"י להתחיל להחזיר בתשובה!!!
יש פירוק דעות..עמית-טליה

וזה דבר לגטימי שתמיד יהיה..

כי לכל אחד דעה משלו..אבל ברגע שהפירוק הזה מגיע למצב של שנאה..שמתבטאת גם באלימות זה לא דבר שאתה יכול להגיד "נדאג לו אח"כ" כמו שלא תזניח את הילדים שלך ותגיד נחנך אותם כשיהיו גדולים ויבינו..אלא תתחיל לחנך אותם מגיל קטן ממש..וככה זה גם הציווי...

אסור לך לשנוא אותם ואח"כ לבוא ולהסביר להם את המצב...אסור לך!אתה לא יודע כמה אתה הורס..ודוקא על זה נאמר שנרד לגלות...כאשר תיהיה מלחמת אחים אנחנו נגלה...

אם ניתן חלקים (ולא את כל) מא"י אנחנו לא נרד לגלות...אולי תיהיה ארץ קטנה אולי יהיה פיצוץ אוכלוסין אבל לא תיהיה גלות!!לא יהיה את הדבר השפל ביותר שיכול לקרות לתורת ישראל לעם ישראל ולארץ ישראל!

יש פרוק דעות ותו לא!!!אביעד

"שנאה שמתבטאת באלימות"??? אין אלימות בין השמאלנים לימניים!!! ( אולי כמה מקרים ספציפים)

נרד לגלות יותר מהר אם נוותר על שטחים מא"י!!! ולכן צריך להלחם עליהם בכוח!!

גלות תבוא בעקבות כך אם נוותר על חלקים מא"י! אנו מצווים בתורה על כך שאסור...!

לשמאלנים לא אכפת לתת את כל א"יפנאט2 המשודרג
 אז האיום הוא ממשי כי לבסוף או שיתנו את א"י או שיעזבו את א"י ואז לא יהיה עם ולא תהיה ארץ
ובקשר ליסמניקיםעמית-טליה

נכון ככה אומרים לפחות שרובם דרוזים,אבל אני לא חושבת שיש לך את רוח הקודש להסתכל לתוך לב האדם ולדעת מי יהודי ומי לא..ובגלל זה יש סיכוי גדול אפילו שתפגע ביהודי...

אוקי --- שם ת'יד על הפנים... בסדרפנאט2 המשודרג
ואז מה הוא ישבור לי ת'יד ולא תפנים ווואאי איזה פתרון
כשתענה לעניין נענה לך...עמית-טליה

אז אם הם כ"כ חיות אולי תבין כבר שאתה לא צריך להיות אלים איתם???

תבין שכן אתה רואה יסמניק אתה צריך להתרחק כי הוא מטורף!אין לך מה לעשות...

אההה להתרחק... בסדר ואז ללכת בליפנאט2 המשודרג

להאבק על א"י

אם ככה אז למה בכלל לצאת להפגנות למה ללכת לישובים לתמוך בהם

צריך לשבת בבית ולהגיד תהלים... בעצם גם זה לא שח"ו התפילות שלי לא יתנגשות ויסתרו את התפילות הקדושות של רוה"מ (אלק) שהוא הרי ראש תחילת הגאולה(תחזרי למציאות)

זה לא או זה או זהעמית-טליה

אתה יכול להאבק על א"י בצורה שמתאימה לך בתור בנ"א דתי!

הפגנות וללכת לתמוך אין בזה שום דבר אלים אז אין שום סיבה לא לעשות את זה...

וכן גם צריך לשבת ולהגיד תהילים!

חחחחח ובקשר לכל התפילות של ר"ה ושהוא ראש תחילת הגאולה...

חחחח מאיפה הבאת אתזה?ועוד שאלה חשובה

איך לעזאזל קישרת את זה לדברי?!?!?!!?!?

בזה שאמרתי שמדינת ישראל (כי המדינה הזאת היא חלק מא"י!!!) היא אתחלתא דגאולה אז גם ראש הממשלה  (ואני אגלה לך סוד אני לא מתה עליו..)הוא ראש תחילת הגאולה.

חחח באמת אחד הדברים המצחיקים ששמעתי...אם ניסית להצחיק-הצלחת!

מה באמת הורס לנו את המאבק...א"א

-אנשים ממלכתיים- יפים- מתלקקים- כמו מועצת יש(ע= בגללכם!) -מתחסדים- מתכסים רק בפסוקים ה'יפים' שבתנ"ך-ולא רואים שיש גם פסוקים אחרים בתנ"ך-(שהם לאו דווקא מחבקים את הרשעים שבעמינו)...

נמאס כבר לשמוע- לפחות תשתקו- הגוש נקטף מאיתנו בגלל אנשים יפים---

אני לא רוצה להיות 'יפה'!!! לי כבר נמאס!! מי שיישאר 'יפה' עוד יגיע עד הים! תישארו יפים-חסרי ארץ..

רואים?! על זה דיברתי!ארגמן
פנאט... אולי תסביר לי מה הבעיה שלך עם הרא"ה?!
לא דיברתי עליהם...מי דיבר על הרא"ה? ;א"א
לא אתה... "פנאט2 המשודרג"...משודרג עלק...ארגמן
אם נפגעת סליחה זה היה בצחוקפנאט2 המשודרג

בצחוק מה יש לא להבין

ובכלל מי עכשיו כתב על הרוא"ה (לא אני)

לא עכשיו, קודם...ארגמן
ולא נפגעתי, התרגלתי לזה שאתה כזה מעצבן...
אני לא חושבת שמועצת יש"ע הם ממלכתים!חרדייה מעמנואל!
הם בובות עם חוטים- ובלי חוט שידרה!א"א
כבר ראינו אותם בכפר מיימון וגו"ק (הי"ד)
הם ריפו את ידי האנשים- ובגללם נחרב הגוש!!!א"א
ראיתי כבר אותם בכפר מיימון- איך הם עבדו על האנשים...
תשמעו משהופנאט2 המשודרג

פעם אחת (לפני הגירוש) היתה לנו (למדריכים ) ישב"ץ (אריאל ראשל"צ כבוד)

ובישב"ץ הזו הגיעו אורחים "חשובים" (מראשי ממועצת פש"ע) הם ביקשו שנגיע לשדרות ולאופקים(שלב ב' למי שזוכר) באותו ישב"ץ הם הבאירו לנו ככה (ציטוט):"המטרה שלנו היא לא להגיע לגו"ק (יבנה ויתכונן) אלא רק לעורר דעת קהל"

בגלל האנשים האלה המאבק נכשל, עזבו אלימות אפילו להגיע לגוש-קטיף לא היה בראש שלהם

צודק..א"א
מה את רוצה שנשב בחיבוק ידיים?יהודי גאה
הם באים צריך להרביץ להם
אז תרביץ...עמית-טליה

ואל תתפלא אם הם יפגעו בך יותר חזק...

אגב-איפה התורה שלך עכשיו?"נרביץ להם" אם אדם יהרוג גם אתה תהרוג???

מזה השטויות האלה דיברת כמו ילד בן 4

אף אחד לא אמרפנאט2 המשודרג

להתחיל באלימות אך אם מתחילים להרביץ לי אני אחזיר ואברח כי כמו שכתבתי אם לא ישברו לי את הפנים אז ישברו לי ת'יד

קצת תנ"ך: כאשר הומלך רחבעם(בן שלמה לי שלא מכיר) הוא בחר בעצת הילדים ועמ"י כעס עליו בגלל זאת ורצח את אחד השרים ("אשר על המס" כמדומני)

ולאחר מכן עידו הנביא לא הוכיח את מלכות ישראל החדשה בראשות ירבעם על רצח יהודי וידוי אבנים על המלך האמיתי מבית דוד אלא מנע מיהודה להחזיר את מלכות ישראל במלחמה לבית דוד

מכאן מובן שאלימות פסולה בכל מצב

אך כאשר רוצים ליסרני ב"עקרבים" עלי למחות

נ.ב ה' תמך בפילוג בין יהודה לישראל אך רק כאשר ירבעם החל לעבוד ע"ז רק אז ה' סר מעל מלכות ישראל

שוב לא בגלל הפילוג אלא בגלל הע"ז שישראל הוכרחו לעבוד ע"י ירבעם(במחילה מכבודו)

אז בהצלחהעמית-טליה

בחילול ה' שלך,אני לא מתכוונת לקחת את הסיכון ולחלל את שם ה' גם אם יגידו לי שאני "פחדנית" יש סדרי עדיפויות ועדיף שיגידו שאני פחדנית מאשר שפתחתי לאח שלי את הראש...

אגב אמרת שאתה מדריך-(ותקשר אתזה לגיל הקטן) אם אחד החניכים שלך יקחו מחניך אחר משהו,אפילו משהו שמאוד חשוב לו תרביץ או תגיד לחניך שלך להרביץ כדי לקבל אותו?או שדוקא תלך על הדרך החינוכית ותדבר תתערב תערב הורים אפילו..לא חושבת (ואני מקוה) שתערב בזה אלימות..וכמו שאתה מחנך והדוג' אישית שאתה נותן לחניכים שלך אתה צריך להיות ככה 24 שעות ביממה ובכל מקום ובכל מצב!!!

בקשר על התנ"ך שכוייח!

אבל שאלה מציאותית נראלך שאבא שלנו באמת רוצה שהילדים שלו יהיו מפולגים???

אל תשווה תקופות של התנ"ך לזמנים של עכשיו..כי אולי אם היו שני מלכים זה לא עשה פילוג ולא גרם לשנאה...אז זה בכלל לא רלוונטי למצב שלנו,שלנו יש פילוג ויש שנאה ויותר מזה יש רצח!

אבל באמת תחשוב לבד,אם אבא ירצה שילדיו יהיו מפולגים...אני חושבת שכשהורים שהילדים שלהם רבים (ולא על סוכריה) וח"ו מגיעים למצב של שנאה ויותר מזה למצב של מלחמה ממש זה הדבר שהכי יעציב אותם!!!

אגב-תגיד שהשני התחיל ויכול להיות שזה נכון...אבל ממי אותם הורים יצפו יותר?מהגדולים יותר מהאחראיים יותר...וזה אנחנו...

תרגעאנונימי (פותח)

דבר ראשון אתה חייב לכבד גדולי תורה גם אם אתה לא מסכים איתם.

דבר שני צא מהסרט שאתה חי בו. בעמונה לא פגענו במדינה יותר מדי והיום מי זוכר כבר את עמונה.

דבר אחרון לפני שאתה מתלהם תחשוב מה יועיל לאינטרסים של עם ישראל ואז תחליט.

תרגע.ברוריה מהגוש
אתה מזלזל ברבנים.. גמני לא אוהבת ממלכתיזם, אבל תרגע.
צודק ב100% !!!א"א

אחרת אנחנו עם של עבדים! אנחנו עם גלותי- ומספיק ללקק ת'רגליים שלהם !

נמאס לי להיות יפה! והריקוד שהכי גורם לי בחילה הוא "מה יפית"

איזה אנשים קשה הבנה!!!אנונימי (פותח)

לא ריחמתי על מי שגרש!!!!    ח"ח אני לא אחת כזאת!!!!!       אבל אמרתי שאסור לשנוא את מי שאומר לא באלימות מנצחים
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!               אז כדי שתישמרו על הפה שלכם לפני שאתם יודעים למה התכוונתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!

השרשור הזה מתדרדר במהירות!ארגמן
די לקלל ולרדת על אחרים! תרגיעו! בגלל שנאת חינם נחרב ביהמ"ק השני!! פנאט2- אתה במיוחד!!!!!!
עמית(בת) תעשי טובה ותקראי את זה(בסלנות)פנאט2 המשודרג
קצת ארוך אבל מסר חבל"ז
קליפה אדומה

קליפה אדומה הייתה ילדה טובה וחמודה, שתמיד רצתה לעשות רק טוב, ולראות רק את הטוב שבמציאות המפציע מתוך כל סיבוכי הסיבוכים של החיים. קליפה אדומה אהבה לטייל ביער ולשוטט במרחבי ההויה, לראות את טוב ה' המושפע על כל בריה המפכה בה אור חי העולמים, על כל סנאי וחמוס המשוטטים להם ביער ומפזרים לשלשת לכל עבר, על כל גרגיר שנמעך על ידי בהמה גסה.

יום אחד פגשה קליפונת החמודה את הזאב הגדול והרשע של היער. הזאב אמנם דיבר קצת לא יפה, אולי אפילו בצורה קצת מגונה, ר"ל, אך קליפה אדומה לימדה עליו זכות, ואמרה בליבה: "בטח הוא לא מתכוון, פשוט יש לו דרישת אלוקות יותר גבוהה, הוא איננו מסתפק באלוקים עם הזקן שמכרו לו בגן (אם בכלל זאבים היו פעם בגן), אין ספק ששורש נשמתו גבוה הוא ויש מצווה ללמוד ממנו ולקרב אותו תחת כנפי השכינה".

לאחר שהזאב כבר סיים להציק לה וללגלג עליה ועל כל הדיבורים המוזרים שדיברה, הזמינה אותו קליפה אדומה אל בית סבתהּ שבקצה היער למסיבת תה, בה יתענגו שלושתם על הזיו האלוקי המופיע דווקא מתוך הצמחים המרים שגדלים בארץ הנמוכה, הממותקים בעזרת קוביות הסוכר המביאות גאולה ורפואה לעולם. הזאב קיבל את ההזמנה במתק שפתיים ובחשק עז וחשב בלבו שקליפה וסבתהּ בהחלט הולכות לראות את הזיו האלוקי, אבל לא בדיוק בצורה שחשבו.

קליפה אדומה הלכה לאיטה, כיון שעצרה ליד כל עץ, פרי, וחיה, לראות את כבוד האלוקים המסתתר בכל חלקי הבריאה. לכן, לזאב היה מספיק זמן להגיע לבית של סבתא לפני קליפה אדומה. כמובן, שהזאב טרף את הזקנה הַבָּלה ללא הינד עפעף, או רפרוף ריס.

"סבתא, סבתא, האם התעוררת כבר משנתך בה בילית בעולמות העליונים ורווית מדשן בית ה' הזורם לו לאטו מנהר דינור ועד הירדן? האם כבר הקצת לך מחבליך היורדים בנעימים בתרדמת קודש?" פרצה קליפה אדומה אל החדר. "לא!" ענתה לה סבתא, "פשוט עכשיו קמתי". כמובן שזה לא בדיוק היה סבתא אלא הזאב שהתחפש לסבתא ע"מ לאכול את קליפה, אבל כמובן שהרבה יותר כיף להשתעשע קצת בתמימות שלה לפני הארוחה.

קליפה אדומה וסבתא ישבו בצוותא, שתו תה ואכלו רקיקים יבשים. קליפה אדומה נתנה הרצאה מרתקת על העונג הרוחני המורגש ברקיקים וסבתא עשתה כאילו היא מקשיבה. "בטח גאלתי את סבתא שלה מייסוריה, כנראה שהיא היתה כל הזמן טרודה בשאלה האם קליפה תמצא חתן, אף אחד לא אוהב שמבלבלים לו את השכל" חשב הזאב בלבו.

תוך כדי השיחה קליפה שמה לב שהאף של סבתא קצת ארוך, אך מיד ניחמה את עצמה שכנראה שסבתא התפללה עכשיו, ולכן החוטם שלה גדל, כמו שכתוב "ותהילתי אחטום לך"(ישעיהו מ"ח,ט'). היא גם שמה לב שהעיניים שלה גדולות, אך ניחמה עצמה שנית, שסבתא היא בטח אחת מל"ו צדיקים, שכתוב עליהם: "עיני ה' אל צדיקים". לאחר מכן הרגישה את כפות ידיה השעירות של סבתא ונחלשה קצת בדעתה, אך מיד נזכרה: "החספוס של הצבאיות הישראלית הוא נצרך מול כל מעצמות הגויים, מתוך הקול קול יעקב, הידיים ידי עשיו" לבסוף, היא גם שמה לב שהשיניים קצת הרבה יותר גדולות וחדות מהרגיל אך מיד ניחמה עצמה: "לא נורא, קמעא קמעא, צריך סבלנות בתהליך הגאולה, גם אם דברים נראים לפעמים גרועים, "ממנה יוושע" מתוך הצרה עצמה דווקא, כך למדנו בשיעורים בכל מוצאי שבת."

בשעה שקליפל'ה חשבה לעצמה וריחפה לה בדמדומי איילת השחר שהולכת ורבה, כבר גחן עליה הזאב לטרוף אותה. "מה זה? איזה ריח מסריח" חשבה בלבה כשפיו הפעור של הזאב, שמקפיד לצחצח שיניו רק בערב, התקרב אליה. אך מיד חשבה בלבה "דווקא מתוך כל הסרחון, בדור שהוא כולו חייב" חייכה קליפה והתעודדה, אך כבר חצי מראשה היה בתוך חלל פיו המאיים של הזאב שכבר החל לסגור את מערכת השיניים הגדולה והמפחידה שלו...

"בום, בום" נשמעו שתי יריות מ-M-16 ארוך. בחור צעיר עם ג'לבייה קרועה ופיאות ארוכות קפץ מן החלון, לאחר שהזאב נפל לקרקע. קליפה החלה לרוץ לעברו, ולהכות אותו באגרופיה: " איך אתה מעז? מה עשית? סתמת את המעיינות העליונים ה..." "פלאק" נשמעה סטירה מצלצלת וקול גברי וסמכותי שאמר: "תתעוררי, חלאס, צאי מהסרט שלך! הוא רצה להרוג אותך, להרוג זה אומר, להשמיד, לכלות, לשסע, לשסף, בלי שום מעיינות עליונים וזיו השחקים, הבנת? חוץ מזה, איפה אהבת ישראל שלך, מה אני לא יהודי? אני לא חלק מן האינסוף שטוב לכל ורחמיו על כל מעשיו? לי מותר לתת אגרופים? אותי מותר להכפיש ולהצטרף לדלגיטימציה שהזאב הרשע עושה לי כבר שנים? אני בקושי יכול להסתובב ביער מבלי שקוף או פנתר ירקו עלי או יקללו אותי, והכל בגלל הזאב הרשע והמסית הזה יימח שמו!" שתיקה של חמש עד שש שניות. "אני הולך מפה!... איזה סתומה זאת..."

© כל הזכויות ליצירה שמורות ל יבלות הקודש

עכשיו השני:

קליפה אדומה הייתה ילדה טובה וחמודה, שתמיד רצתה לעשות רק טוב, ולראות רק את

הטוב שבמציאות המפציע מתוך כל סיבוכי הסיבוכים של החיים. קליפה אדומה אהבה לטייל ביער ולשוטט במרחבי ההויה, לראות את טוב ה' המושפע על כל בריה המפכה בה אור חי העולמים, על כל סנאי וחמוס המשוטטים להם ביער ומפזרים לשלשת לכל עבר (מה רע בלשלשת? זה זבל אורגני מצוין...), על כל גרגיר שנמעך על ידי בהמה גסה (זו סתם עלילת שוא, בואי לא נתעסק בקטנות).

יום אחד פגשה קליפונת החמודה את אחותה התאומה. פה מגיעה הפואנטה הראשונה של הסיפור. אחותה התאומה של קליפה היה שונה ממנה קצת. מקרה טרגי שארע בעת לידתם גרם לכך שקליפה גדלה בבית של ההורים הביולוגים של האחיות, בעוד שהאחות התאומה (איך נקרא לה..? אולי זהבה, זה שם שמתאים לאגדות, ובאמת שאין לי זמן לחשוב על שם סמלי) גדלה בבית של הורים מאמצים. בזמן שההורים הביולוגים של האחיות גידלו את קליפה על ברכי תורת הרב קוק, על ערכי התורה הקדושה, על החוט המשולש של עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל, זהבה גדלה בבית שונה בתכלית. זהבה גדלה בבית שבו הערכים ערכי המוסר של העולם המערבי. ההורים המאמצים דאגו לזהבה מאד. הם סיפקו לה המון חום ואהבה, קנו לה כל מה שהיא ביקשה, וגם לימדו אותה את הערכים שלדעתם הם ערכי החיים הנכונים: "תעזרי תמיד זהבה, לכל מי שאת יכולה, אבל בלי שזה יפגע בך". ערכים כמו ארץ ישראל או תורת ישראל היו די זרים לזהבה. גם ערך כמו עם ישראל לא כל כך עשה לה את זה... ההורים שלה אמרו שיש תמיד לעזור לחלש, ולא משנה אם הוא יהודי או לא. קליפה וזהבה מאד שמחו לפגוש אחת את השניה (נדלג על הפרק שבו הם מגלות שהן אחיות... את זה נקרא באורה הכפולה, בכל אופן חשוב להדגיש שהן תאומות זהות). חברו השתיים יחד ויצאו לטיול משותף ביער (קליפה החליטה להראות לזהבה את הסבתא האמיתית שלה). הלכו השתים, הלכו והלכו, ופתאום שמעו את חיות היער בסיומו של דיון סוער (קליפה ואחותה התחבאו, אז החיות לא ראו אותן): "הגענו להחלטה שהזאב הוא נורא מסכן. הוא היחיד מבין חיות היער שאין לו בית. קיבלנו החלטה שע"מ שיהיה לו בית, נגרש את הסבתא שגרה בקצה היער וניתן לו את הבית שלה. יש מתנגדים? אין מתנגדים? יופי. ההחלטה אושרה פה אחד".
קליפה היתה המומה. היא לא הבינה מה קורה כאן. איך זה יכול להיות? סבתא גרה כאן כבר שנים... היא זו שבעצם הפכה את השממה הזאת ליער, בזכותה בכלל יש לכל החיות בית, איך הם יכולים לעשות לה את זה? איך הם יכולים להיות כל כך כפויי טובה?
היא הביטה באחותה התאומה, בטוחה שהיא תמצא בעיניה מבט זהה לשלה, אך לתדהמתה האין סופית היא ראתה אור בעיניה של זהבה: "וואי! איזה חיות צדיקות! איזו דאגה לחלשים ולמסכנים! לא יאומן! חוץ מזה, שאם ניתן לזאב בית, בטח הוא יפסיק לטרוף חיות מסכנות וחפות מפשע... אני חיבת לעזור להן!"
בדיוק באותה שניה, החיות גילו את קליפה וזהבה. האריה הרים את זהבה וקליפה הרועדות, הציב אותן במרכז המעגל ואמר להן: "אתן תהיו אלו שתבצעו את ההחלטה שלנו. עליכן ללכת לנתק את הסבתא מביתו של הזאב. אם לא תעשו את זה נשים אתכן בבית סוהר".
לתדהתה של זהבה, היא פתאום שמעה את קליפה אומרת בנחישות: "אתן חיות רשעות ואכזריות! אין לכם בכלל מוסר! אתם סתם חיות טרף! אני לעולם לא אגרש את סבתא שלי מביתה, גם אם תשימו אותי בבית סוהר כל ימי!"
"ככה?" אמר האריה "ובכן, בינתיים את וזהבה תשבו בבית סוהר כדי לחשוב מה דעתכן בנידון".
זהבה וקליפה בילו מס' ימים יחד בבית סוהר. לזהבה היה ברור כל הזמן, שצריך לגרש את סבתא. וזאת משתי סיבות:
א. הזאב הוא החלש בסיפור. סבתא של קליפה ושלה יכולה לעבור לגור איתם בבית של ההורים הביולוגים.
ב. היא לא מוכנה בשום פנים ואופן לשבת בבית סוהר בשביל מישהו אחר. גם אם זה לא צודק לגרש סבתא זקנה מביתה, היא, זהבה, לא תהיה הקורבן.
במשך הימים שבהם ישבו השתיים בבית הסוהר, ניסתה קליפה לשכנע את זהבה שלא תעשה חס וחלילה את המעשה הנפשע והמזעזע. זהבה הקשיבה, אבל לא הסכימה.
הגיע היום הנורא.
קליפה כמובן, סרבה פקודה והוכנסה לכלא לכמה שבועות איומים. אך היא הרגישה שליבה טהור.
זהבה לבשה את המדים שחיות היער הביאו לה, נכנסה לבית של סבתא, והוציאה אותה אל היער.
קליפה לא יכלה לסבול זאת. איך? איך זה קרה לה? איך היא מסוגלת לעשות כזה מעשה מזעזע? מאיפה זה בא לה? היא הרגישה שהיא כמעט סולדת מאחותה, שהיא רוצה להרוג אותה, לשכוח ממנה, לא לדעת שבכלל היתה לה אחות שמסוגלת לעשות כזה דבר...
אבל אז היא הבינה שהחיים לא כל כך חלקים. זה לא שחור או לבן. היא נזכרה שפעם, כשהיא היתה בכיתה ח', היא למדה שלתאומים זהים יש את אותו הדנ"א בדיוק. כלומר, היא ואחותה זה בדיוק אותו דבר. בפנים בפנים אחותה היא צדיקה בדיוק כמוה.
אלא מה.
היא גדלה בסביבה שונה. זה הכל. (קול מסוים בתוך קליפה אמר שאולי ההורים שלהם אשמים בכך, כי הם לא דאגו לחינוכה של זהבה כל הימים. קליפה החליטה להתעלם מכך בינתיים, והבטיחה לעצמה שהיא לא תפקיר את זהבה וילדיה. היא לא תדאג רק לילדים שלה).
בעוד קליפה עסוקה בלחשוב איך היא צריכה לעזור לזהבה אחותה האהובה להגיע אל דרך האמת,
"בום, בום" נשמעו שתי יריות מ-
M-16 ארוך. בחור צעיר עם ג'לבייה קרועה ופיאות ארוכות קפץ מן החלון, וניסה לפגוע בזהבה. קליפה החלה לרוץ לעברו, ולהכות אותו באגרופיה: " איך אתה מעז? מה עשית? סתמת את המעיינות העליונים ה..." "פלאק" נשמעה סטירה מצלצלת וקול גברי וסמכותי שאמר: "תתעוררי, חלאס, צאי מהסרט שלך! היא רצתה להרוג אותך, להרוג זה אומר, להשמיד, לכלות, לשסע, לשסף, בלי שום מעיינות עליונים וזיו השחקים, הבנת? חוץ מזה, איפה אהבת ישראל שלך, מה אני לא יהודי? אני לא חלק מן האינסוף שטוב לכל ורחמיו על כל מעשיו? לי מותר לתת אגרופים? אותי מותר להכפיש ולהצטרף לדלגיטימציה שהזאב הרשע עושה לי כבר שנים? אני בקושי יכול להסתובב ביער מבלי שקוף או פנתר ירקו עלי או יקללו אותי, והכל בגלל הזאב הרשע והמסית הזה יימח שמו!" שתיקה של חמש עד שש שניות. "אני הולך מפה!... איזה סתומה זאת..."
"אוי לא", חשבה קליפה, "איזה מושגים מבולבלים יש לו... עכשיו לא די שאני צריכה לעבוד עם זהבה, אני גם צריכה להשקיע אנרגיות בלהסביר לו ששנינו חושבים אותו דבר, רק שהמושגים שלו מבולבלים... אוי, במקום שהוא יעזור לי הוא כועס עלי..."

חביב פעם הבאה תקצר את זה קצתנופניק אבלפניך
חחח ;הצחיק הסיפור...עמית-טליה

יישר כוח על הכתיבה...

אבל חוץ מהקטע שמגרשים את סבתא ושמסרבים פקודה לא מצאתי שום הקשר למציאות שלנו?

צה"לצבא הגנה לישראל רוצה להרוג אותך???זה שהוא מגרש יהודים זה לא אומר שהוא רוצה להרוג אותך במזיד...לצערינו בסופו של דבר זה באמת מגיע למצב הזה ואנחנו פשוט היינו מציאותיים יותר כי אנחנו מכירים את האויבים שלנו ויודעים עם מי יש לנו עסק...אבל מפה ועד להרוג אותך???אתה לא חושב שנספחת קצת???

אגב-לא הרבצתי לא לזהבה (לצבא) ולא לצייד (למתנחלים) אכן צדק הצייד שניהם אחים שלי גם זהבה שמסכנה חייתה בסביבה שלא נתנה לה ערכים נכונים וגם הצייד מסכן שפיספס כמה ערכים חשובים לא פחות...חחח אגב איך הצייד בא ואומר ומה איתי?!חחח ששניה לפני הוא הרג את זהבהל'ה?!

קצת לא קשור הסיפור שלך...אבל באמת כל הכבוד על הטירחה!

לא הבנת לא הצבא רוצה להרוג אותךפנאט2 המשודרג
אלא הממשלה רוצה להרוג אותך
חח גם הממשלה לא רוצה...עמית-טליה

ואי רציני אתה הבנ"א הכי לא מציאותי בעולם

זה שהיא מגרשת יהודים זה כי היא מאמינה שזה טוב!!

לא כי היא רוצה להרוג אותך!!היא באמת מאמינה בזהה...

זה כמו שמישהו מהצד השני יגיד שאתה רוצה להרוג אותו...

אבל אתה באמת מאמין שהטוב יותר זה לא לתת ישובים..!!!

זה פשוט אמונה שונה!

אין כאן קטע של הרג!!!

סורי..ברוריה מהגוש
אבל הממשלה לא בטוח מאמינה שזה טוב, אם זה באמת היה ממניעים אמיתיים.. היא הייתה דואגת לכל מגורש, לא מכפישה אותנו וכו'..
תסלחו לי אבל אולמרט פינה את עמונה בשבילא"א
להראות הרבה דם - וזה היה בשביל תעמולת הבחירות שלו! ימ"ש
אכן אבל דיברנו על הגושעמית-טליה
זה לא קשור אחד לשני...עמית-טליה

היא מאמינה שזה טוב

זה שהיא לא דאגה זה בכלל לא קשור לזה שהיא חושבת שזה טוב...

ברור שזה קשור.ברוריה מהגוש
חוסר הדאגה וההשפלה נובעים מרשעות.
אני מנסחת אתזה כפישול...עמית-טליה

לא חושבת שזה רשעות פשוט הם טעו בקטע כי לשרון היה חשוב רק לפנות והוא בקושי חשב על היום שאחרי...

אבל לא חושבת שיש להם רשעות...

ברוך א-לוהינו שבראנו לכבודו--והבדילנו מן הטועים!!! (ל"תא"א
ברור שזה קשור.ברוריה מהגוש
חוסר הדאגה וההשפלה נובעים מרשעות. אם זה היה רק ענין של דעות הם היו דואגים ולא מנסים להפיל אותנו.
שטויותפנאט2 המשודרג

לא רוצים להרוג אותי???!!! מאז קום המדינה הממשלה מנסה להעביר יהודים על דתם לנתק ילדים מהוריהם וממשפחתם כדי שח"ו לא יגדלו על רגלי המסורת

סלקציה--- מכירה את המושג??? הממשלה העבירה בכוונה את עולי מרוקו דרך צרפת כדי שחלק ישארו בצרפת ורק מעט יעלו לארץ כדי שלא יהיה להם קשר עם הוריהם

להעביר יהודים על דתם רק בגלל צבע עורם\מוצאם = לרצח

חחחח כשמך כן אתה...עמית-טליה

פאנט...אבל אני לא יענה כי זה יעבור לך...

תלמד היסטורי וכשתפסיק לראות בכל דבר את הדבר השלילי

למדתי היסט(ו)ריא ואני יודע טוב מאודפנאט2 המשודרג

שבלי המדינה רוב הסיכויים שהיינו עכשיו (במקרה הטוב) עפר

אז מה זה לא סותר שהממשלה ניסתה ומנסה כל הזמן להעביר יהודים על דתם (רק לפני חצי שנה אישר השר נתניהו דאז לבנות על שפת הכנרת כנסיה)  אם זה לא ע"י הפרדת משפחות אז זה ע"י תמיכה בערוצי כפירה וע"י גירוש יהודים(אני לא צריך להסביר כמה מגורשים עזבו את הדת בגלל הגירוש) אז דיייייייייייי

מי אמר שזה כוונתם?!?!עמית-טליה

נראה לך באמת שהם רוצים שכל הדתות יתקיימו חוץ מדתם שלהם?!?!?

מצטערת אבל אתה נסחף לחלוטין...

ולא הם לא רואים בזה בעיה..מבחינתם צריך לאפשר לדתות אחרות גם להיות...הם לא רואים אתזה כמוך!!!

והשבת הייתי בהרצאה של רב,ויודע מה הוא אמר (רב ידוע אבל לא נזכיר את שמו) כל הדברים שקורים לנו בארץ אני לא יכול להאשים  אף אחד חוץ מהדתיים עצמם!!!צאו מהבית מדרש ולכו תסבירו לראש הממשלה בעצמו!!לכו תראו לו את הדת היהודית!!

הוא לא יודע!!!!!!!הוא לא מודה לה!!!!איך אתה רוצה שהוא לא יגרש ישובים?איך אתה רוצה שהם לא יאפשר הקמת כנסיות?שהוא אפילו לא מודה לחמורה של המעשים שלו ויותר מזה הוא לא מודה לה בעיניין הדת היהודית!ושל מי האשמה?שלי שלך ושל כל הדתיים שלא עושים כלום עם זה ורק מקטרים...כי אנחנו כן יודעים את התורה..אז אנחנו אלה שצריכים ללמד אותה,אפחד אחר לא יעשה אתזה במקומך!

תחיל להאשים את עצמך...שאתה לא יוצא לעם לממשלה לכל מקום כדי להראות את התורה שלנו!זאת האשמה שצריך להפנות רק למי שיודע אותה,ולמזלנו זה אנחנו!

אז נקבל את האשמה עם חיוך ונתחיל לצאת לעם (זה לפחות מה שאני עושה עוד שנה)

לא יודעים....פנאט2 המשודרג

מעניין לא ידעתי שאם אדם לא למד תורה אז זה אומר שהוא פטור מעונש

לדוג: אדם שלא למד תןרה ורצח אדם אחר לא יענש???!!!!

בן גוריון- למד תורה (יחסית) ורצח 16 יהודים במו ידיו אוקיי אל תגידי לי שהוא לא ידע בסדר

נכון שצריך לקרב אך אסור להתעוור... רק בגלל שהם לא יודעים אז אנחנו אשמים ... מוזר

טוב... את הצעת לי ללמוד היסטריא , אני מציע לך שתראי קלטות של הרב אמנון יצחק על ראשי הציונות או קיי

אסור להתכחש למציאותראשון_בנשמ"ה
זה באמת נכון שמאז קום המדינה ניסו ומנסים להעביר יהודים על דתם. אלה עובדות היסטוריות שאי אפשר להתכחש להם. למה עושים את זה? אלה שעומדים בראש התהליך הזה הם אנשים רשעים (אולי תרצו לקרוא להם ערב רב), השאר פשוט נגררים.
אני לא רואה אתזהעמית-טליה

אני יודעת על נוצרים שמשלמים להם מיליונים כדי שיעשו אתזה

אני לא יודעת על יהודים ממש!

דוגמא אחת קטנה:ראשון_בנשמ"ה
הזכרת את המסיונרים. את יודעת כמה מתאמצים בארגון יד לאחים כדי להילחם במיסיון? ההמשלה כמעט לא עושה כלום נגדם ולפעמים אפילו עוזרת להם.

וזה רק תחום אחד.
כי למ משלה לא אכפת מזהעמית-טליה

לא נראה להם מוזר שיהודי יתחתן עם גויה או להפך....

הם "ליברלים" ומקבלים  זאת,אנחנו הדתיים בלבד אלא שלא מוכנים לקבל כי אנחנו מודעים לחומרת הדבר אם זה לא היה איסור גם לנו לא היה אכפת...

אז צריך להראות לאנשים מה הדבר הלא טוב שבמסיונרים האלה..כי חלקם הגדול באמת לא מבין מה ר ע בזה...

זה לא רק שלא אכפת להםראשון_בנשמ"ה
הם גם עוזרים ותומכים.

דוגמא: בראשל"צ יש המון חנויות של חזיר ואף אחד לא אוכף את זה. יש אפילו תוכניות לבנות כנסיות.
תלוי במה!!עמית-טליה

אדם שהוא רצח גם בלי שילמד תורה יבין שזה אסור לפי המוסר הכללי ולא רק לפי הדת היהודית

אבל אדם שגירש ולא מודה לחומרת המעשה (והם לא מודעים!!!) לא יינתן לו עונש..

אם תעשה משהו בשבת אבל לא ידעת שזה חילול שבת נראלך שתקבל עונש?!?!?!

הרצח לא קשור לכאן...

ועזוב אותו בן גוריון יש לך עכשיו את אולמרט...אולמרט לא יודע לא מבין..האנשים הלא מאמינים לא יודעת מזה טלית ואני אומרת לך אחרי שהלכנו לסבב בקריה שלנו שאלנו ילדים מזה טלית הם אמרו מפה מגבת...ואני חושבת שזאת איפושהו האשמה שלנו..דאגנו רק שהילדים שלנו ידעו מזה אבל לא דאגנו גם לאחרים...אני לא אומרת שעכשיו נזניח את הילדים שלנו אבל צריך לשלב...ואם יש לך את הכוחות תתחיל לפעול!

אז לפי דעתי אנחנו כן אשמים,אשמים שאנחנו מסוגרים בעצמנו ולא יוצאים לעם,או שיוצאים רק כשצריכים אותם...

ברור שצריך לפעולפנאט2 המשודרג

אני מסכים איתך הממשלה לקחה יהודים שומרי תו"צ והפכה אותם לכופרים --- תינוקות שנשבו

אבל המנהיגים הם: רשעים כופרים שונאי ישראל מעוותים במוחם (וזה לא באשמתנו ) הדבר היחיד שבאשמתנו זה זה שלא יצאנו לעמ"י

אבל המנהידים הם רשעים

ואגב אין סתירהפנאט2 המשודרג

בין לצאת לעם ולהתנגד לשלטון(הכופרים) למען השם את אף פעם לא למדת במוסדות "חינוך" חולניים(חילוניים) אני כן 8 שנים מהחיים שלי (עד כיתה ד') הייתי במוסדות חולניים וכל פעם שהזדמן להם צוות ההוראה ניסה (וכנראה עדיין מנסה) להחדיר לנו ערכים לא יהודיים\שמאלניים בהכשר מסרד ה"חינוך" ובהכשר ממשלת ישמעאל אז דייייייייי אותך לא ניסו להעבירך על אמונתך אותי כן

וזה לא שהם לא יודעים (כל מורה מחויב שיהיה לו\לה ידע בסיסי)

אכן אין סתירהעמית-טליה

זה שני דברים שונים לחלוטין!!!

אם אתה בא ומדבר עם בנ"א ומסביר לו אתה יכול לשנות את דעתו

אבל כשאתה מתנגד אתה מראה כמה זה חשוב לך אבל לא למה זה חשוב לך..ואנחנו צריכים להסביר למה זה חשוב לנו...

לדוג' כשהייתי בגוש קטיף ישבנו עם חיילים ואני דיברתי עם אחד באמת מקסים שמע אותי והכל אפילו ירדו לו דמעות...ואז בסוף הוא אמר לי "אני יודע שזה כואב לעבור דירה"אתה מביןןןן???הוא חשב שזה רק לעבור דירה..הוא לא ראה בזה אדמת א"י הוא ראה משהו מאוד שטחי בשונה ממנו!!ולכן אנחנו אלא שחייבים להגיד לו מה זה כ"כ חשוב לנו!!ושזה לא סתם לעבור דירה!שזה שטח של א"י!!!

ולמזלי לא למדתי בבית ספר לא מאמין...אבל אמא שלי לימדה שמה באופן זמני..היא לימדה אותם תנ"ך וילד אחד שאל שאלה ואמר לה "הסופר אמר" ואז אמא שלי מזה הסופר אמר זה ה' אמר...והם לא הבינו מה היא רוצה להם כשהיא רק הסבירה להם אתזה הם שינו את דיבורם ועד היום הם אומרים ה' אמר (בנדוד שלי היה בכיתה הזאת אז אני יודעת שזה ממשיך)אתה מבין את הקטע???סה"כ צריך להסביר להם וזה ישתנה להם..מן הסתם תמצא עקשנים כאלה שאומרים לך על המפץ הגדול וכאלה...אבל גם להם יש תשובות ולתת את התשובות זאת החובה שלי ושלך!כי תבין ...אין מישהו אחר שיעשה אתזה!!!

נכון מסכים דיייייייייפנאט2 המשודרג

את חוזרת על אותה סיסמא ואמרתי שאני מסכים וצריך לעשות

אבל לא צריך לחזור על זה כל פעם זה מעצבן

א

המפץ הגדול אינו סתירה של היהדות!!!אביעד
ה' יישמור אותךם.. זה אסור לדבר איך שאתה מדבר!תכלת דומה לים

הרב אבינר הוא עדיין רב, והרב אלי סדן הוא עדיין רב, בין אם זה נאה לך ובין אם לא.

אתה לא חייב להסכים עם כל מה שהם אומרים.

בשביל זה קיים מגוון רחב של רבנים.!!!

ילד - תרגע ותתן כבוד לגדולים ממך!!אנונימי (פותח)
דבר כמו בן אדם על רבנים ואח"כ תטיף לאחרים מוסר!!!! (ל"תdrizt05
נכוןאנונימי (פותח)
מה זה האש הזאת?
זה אומראנונימי (פותח)
שיש שרשור חם,או שלא לזה התכוונת?
כן...אנונימי (פותח)
כן...תודה
לדני- רציתי להגיד לך (המשך ארוך למטהV )וידאל

לדני רציתי להגיד לך שאתה צריך להתביש

1. גם אם המורים טועים אין לך שום סיבה להגיד את זה אתה יכול להגיד שאתה לא מסכים איתם

אבל להגיד שהם טועים זה אומר שאתה צריך לבדוק את עצמך (למה אתה חושב שאת צודק)

אני לא אמרתי שאני לא מסכים איתך אבל להגיד ככה על הורים ומורים זה לא נכון

2. אני היתי בעמונה ובגוש קטיף (בנווה דקלים בבית כנסת)

ההבדל היה עצום בשניהם נחרבו הדברים

בשניהם השוטרים היו מגעילים

בשניהם החילים התנהגו כמו בהמות

בשניהם מועצת יש"ע בישו אותנו 

אבל בעמונה היה ממש גרוע כי כל זה היה יכול להגמר אחרת אם לא היה אלימות

אם מועצת ישע (כן הזבלים האלו) ככה אתם קוראים להם אולי היתה מרגיעה את החיילים היה פחות פצועים

אם אלו שהיו בגגות לא היו זורקים דברים אולי היסמניקים (הבהמות ואני לא יגיד לאף אחד להפסיק לקרוא להם נאצים למרות שאני באופן אישי לא יקרא להם כך)

היו יותר רגועים ואנחנו שהינו בתוך הבתים הינו סופגים פחות אלות

אולי אני לא יודע אבל אני חושב שבכל זאת מכות לשוטרים וחיילים זה לא הפיתרון

כי זה לא עזר ואפילו זה הזיק

נ.ב מה שהרב קוק אמר מלחמה זה אם יש לך מספיק כוח ואת השלטון אבל בתור גוף פרטי אסור לך לעשות כלום

נ.ב אתה באמת צודק ולפי דעתי יש בעיה מאוד גדולה שהרבנים שלנו (הכיפה הסרוגה)

אומרים דברים שונים ולא מתיעצים אחד עם השני

אני חושב שמותר להגיד לרבנים את זה

אני לבנתים לא שמעתי על אף אחד שדיבר על זה עם רב כל שהוא

אבל שמעתי מלא שצועקים את זה אם זה כל כך מפריע לך כמו שזה מפריע לי תדבר עם זה על רבנים

אבל אל תגיד שהרב לא משנה הוא לא רב בגלל שהוא אמר ההיפך מהרב שפירא

שכחתי משהוא קטןוידאל

אף אחד פה לא אבא של שום רב

אז לא לעשות השוואות בין רבנים

גם אם אתם לא מסכימים איתם

די עם הירידות על רבנים ומועצת יש"ע.אוסנת

ושוב. גם אם לא חושבים כמוכם-זה לא אומר כלום.

אז די!!!!!!!!!!

מועצת יש"ע הקימה את הישובים האלה, היא עוזרת להם. וחוץ מזה-היא תנועה שמייצגת גם ממלכתים. וכתנועה כזאת-מישהו חייב להיות לא מרוצה.

אז הם בחרו לא להשתמש באלימות. אתה יכול-אבל התנועה כתנועה לא.

איך אתה בכלל מעז לדבר כנגד אנשים שהקריבו את חייהם למען הישובים ועשו למענם המון, בעוד אתה (בן כמה אתה???)  היית בגוש ובעמונה... הם היו בכל הפינויים מאז ומעולם, וכל יום הם חיים על הלחץ הזה.

לא קראת אותי טובוידאל
די עם ירידות על רבנים בכלל!ארגמןאחרונה

הם בכ"ז רבנים- גם אם הם לא חושבים כמוכם!

בתור מישהי שגרה בעלי אני יכולה לספר לכם שהיחס אל הרב אלי סדן פשוט מ-ז-ע-ז-ע!!! אתם לא מתארים לעצמכם ואני גם לא הולכת לספר עד כמה זה איום... אז אל תשכחו שהוא בכ"ז רב ובכ"ז בנאדם ובכ"ז יהודי...

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך