בן 16 מרגיש בי סקסואלצ"ד

שלום לכולם.

לפני משהו כמו שנה התחלתי להרגיש משיכה לגברים מסוימים. באותו זמן לא ייחסתי לזה הרבה חשיבות ודי הדחקתי את זה בכל מיני תירוצים (שחלקם באמת נכונים) כמו "אולי זה רק בלבול חולף" וכו'.

לפני שבוע בערך הרגשתי משיכה חזקה כלפי גבר מסוים, וזה גרם לי תחושת בלבול רצינית.

ישבתי באותו לילה רק אני והקב"ה והתחלתי לעשות חושבים אם יכול להיות שאני באמת נמשך לגברים או לא (סתם בלבול חולף כאמור), והגעתי למסקנה שאני מרגיש ככה מכיתה ח' ופשוט לא ידעתי להגדיר את זה בשם... 

כרגע אני ממש מבולבל, יש חברים שלי מהישיבה שאני נמשך אליהם וזה מצב מביך מאוד, אני מפחד גם לספר על זה לאנשים קרובים אלי כי אני לא יודע איך הם יגיבו...

כל מי שהיה פעם במצב דומה או סתם יש לו עצה בשבילי אני נורא אשמח לשמוע זה יעזור לי מאוד.

תודה רבה, צ"ד.

תגובה שכבר כתבתי למישהו אחר (מקווה שיעזור)אנא עבדא דקב"ה

א. ה' אוהב אותך - הוא נתן לך ניסיון כ"כ קשה בכדי שתעמוד בו, הוא רוצה שתאמין שגם כשהכל שחור הוא איתך... תתפלל אליו. הוא תמיד ישמע!

ב. הכי חשוב! אל תשלים עם זה! זה לא אתה, זה תאווה חיצונית! אתה בגיל (כמו כולנו) שבו כל המערכת הזאת מאוד מבולגנת, זה גם גיל שבו יש הרבה רגשות, אל תיכנע, אל תיכנע! אסור אסור אסור! אני יודע שזה קשה, אני יודע שזה ממש קשה אבל אסור להיכנע לזה! ה' רואה אותך וממתין שתחליט שאתה לא נכנע לזה.

ג. תפריד בין אהבה של חברים לבין אהבה מקולקלת. הרבה פעמים זה מה שגורר, שמרגישים אהבה למישהו (וזה טבעי לאוהב את חבר שלך) ולוקחים את זה יותר מידי, לאהבה מקולקלת שהיא כשירה רק כשזה בין איש לאישתו. לכן אני ממש מציע לך - מחד אל תנתק קשרים, כי אנשים צריכים שיאהבו אותם. מצד שני אם אתה מרגיש רגשות לא טובים על חבר'ה ספציפים תשתדל להתרחק מהם ולמנוע מגע.

ד. תיקח את הרגש שנקרא אהבה למקום קדוש - לאהבת ה'!

אני גם מציע לדבר עם חברים מקשיבים..אנא עבדא דקב"ה
שמעתי שיש טפולים לאנשים כאלהבת סוד
היי, אהוב!הנסיך הפרסי
ממליץ על התגובה הראשונה ועל פניה לחברים מקשיבים, (גם להסתכל השרשור אחר למה לא)

על "טיפול" עוד לא. צריך מאוד להזהר.
מאוד להבין מה זה הטיפול, אם זה לא מביא שריטות, זה צריך להיות בהכוונת איש מקצוע שימליץ (לדעתי..) ולכל פה קודם לחברים מקשיבים עדיפה. תתיעץ אתם לדעתי (כי מטבע הדברים יהיה קשה לך לשתף זאת מישהו אמיתי מחייך, אם כי זה הכי עדיף)

סליחה על ההארכה בהקדמה,
מה שרציתי להגיד:
שים לב לא "לחרוץ" את עצמך ולהכנע להגדרות.. לפעמים זה יכול להיות מבלבל.
קח בחשבון כמה דברים:
1.ישנה תיאוריה שלכולם יש מד נטייה לבני מינם מאלו שהכי קצת עד לאלו שזה יותר משפיע וכך מי שאצלו זה יותר, בשלב מסוים מגדיר את עצמו "הומו"
(ולכן זה טבעי שתהיה נטייה מסוימת לבני מינך במיוחד אם הנטייה למי השני חזקה יותר)
2. הנאה פיזית ממגע, אינה אומרת שאתה נמשך באופן מיני, כיצורים חיים, יונקים, מגע עושה לנו טוב וכיף גם בלי הקשרי מיניות בכלל (אם זה מעבר לזה, זה משהו אחר. אך עדיין לא תמיד מעיד על בעיה אמיתית, אכן בדיקה)
3. יצא לי לראות בספר מסוים שעסק בנושא, שהרבה ילדים מרגישים "משיכה" לבני מינם.. (כנראה אלו היפים והמושכים בעיניהם..) זה עדיין לא מעיד על כלום, כמו שקצת הזכירו, כנראה שזה קיים כחלק מתהליך התבגרות וגילוי של העולם, מתגלות כל מיני תחושות ולפעמים בעוצמה שנראית חזקה מדי. או כתוצאה מהתקופה שהיא מן סערת הורמונים לא מווסתת.

אז זו המלצתי לך,
להרגע ולהבין שיכול להיות שחשת משהו, והכל בכל זאת לגמרי בסדר אצלך.
בנוסף, לדבר עם מישהו על זה יכול מאוד לעזור כנראה שעם מישהו מוכר זה קשה אך צריך לשים לב להתייעץ עם דמות תורנית כי בעולם בחוץ יעודדו אותך שאתה כך ושתצא מהארון עקב אינטרס עליון של "נאורות" לעולם פתוח, לעומת מוקד תורני שידע לענות לך ללא "אינטרסים" נקרא לזה

המון בהצלחה אהוב (:
הכי תשוב אל תאשים או תכעס על עצמך לא עשית שום דבר רע לאף אחדשפרינצא בוזגלו

א' תסתכל בשרשור שהביאה קרובה, ב' תיוג:הָיוֹ הָיָה
..דוס בדם

יצא לי לדבר עם חבר שמרגיש ככה ודיבר עם רב שמכיר את הנושא טוב ואמר שהרב אמר לו שהרבה פעמים זה קורה בגיל ההתבגרות ולא צריך להיבהל ושסביר להניח שיעבור בעזרת ד', הייתי ממליץ לך לספר לחבר טוב ולרב מהישיבה (עדיף רמ), תספר ככה, כמו שכתבת פה, בכנות  וברצון להבין מה קורה ולקבל סיוע, אני בטוח שיבינו וינסו לסייע.
רק חזק ואמץ, תצליח הרבה, רק בשמחה.

אני מכירה מישהי שסיפרה לחברה שהיא נמשכת לבנות ומאז בכל פעםשפרינצא בוזגלו

שהיא מחמיאה למישהי כולם בטוחות שהיא בקטע שלהם עדיף שתספר את זה למבוגר שיודע לקחת דברים בפרופורציות... 

יכול להיות שבגיל הזה אנשים מבינים יותר,דוס בדם

ולדעתי כן כדאי לספר ולבקש שלא יספר אם אפשר לסמוך עליו כי זה שיהיה לך חבר איתך שיראה את זה כקושי וינסה לעזור ולא יעניק לך מבטים כאלה, נדמה לי שזה יוכל לחזק ולהקל, אם אי אפשר, אז אני מסכים עם שפרינצא בוזגלו.

כתבת יפה אבל טעית ממש בדבר אחד!הָיוֹ הָיָה

שלא ישתף חבר, אין שום צורך, זה רק יזיק, רק אדם מבוגר, וגם זה - לא כל ר"מ ראוי לכך, רק מישהו שמבין בזה. אחרים עלולים להיות מזיקים.

טוב, אשריך, יכול להיות שאתה צודק, איני מכיר במאה אחוזדוס בדם

אני דווקא חושב שיש מקום לספר לחברפשוט אני..
בדיוק כמו דאגות אחרות שיש לבני נוער, גם כאן תמיכה של חבר יכולה להועיל.

כמובן זה בתנאי שהחבר יגיב בצורה נכונה ונבונה, ולא יגרום לנזק חלילה.
אין דרך לדעת איך אחרים יגיבו...שפרינצא בוזגלו

^^^הָיוֹ הָיָה

פשוט אני, סברתי שתסכים עם זה, מהסיבה הנ"ל....

אני חושב שאפשר לסמוך עליופשוט אני..
שאם הוא יבחר לספר לחבר, זה יהיה לחבר ממש טוב, כזה שלא ינטוש אותו.

בהקשר הזה אני מזכיר שהחבר לא אמור בשום צורה לטפל או לדעת תמיד מה להגיד ומה לעשות, אלא רק לתמוך, להקשיב, לאהוב - להיות חבר.

אני יכול להעיד על עצמי, שבתוך כל הכאוס, הכאב והשנאה שנוצרו ולובו *על ידי* רבנים ואנשי מקצוע, החברים הטובים שלי הם אלה שעזרו לי לשרוד.
הם היו דוסים עם פאות שהולכים לאריאל ומפגינים נגד מצעד הגאווה, אבל הם אהבו אותי ותמכו בי.
ואם אתה רוצה הוכחה לגבי הפסקה האחרונהפשוט אני..
@כדאי הוא, תספר לכולם איזה חבר טוב היית 😋
לא בטוח שזה זהסמיילי...

לא בטוח בכלל שמדובר במשיכה. יכול להיות שמדובר בתלות רגשית או משהו בסגנון. ועד גיל 20 אי אפשר בדיוק לדעת את המשיכה באמת. 

לא נראה כמו תלות רגשיתפשוט אני..
תלות רגשית תהיה דומה יותר להתאהבות מאשר למשיכה, והיא לא תהיה כלפי כ''כ הרבה גברים, אולי 1-2.
שלום בחור יקר, גם אני ביסקסואל פשוט אני..
אני ביסקסואל, נשוי כבר מספר שנים באהבה גדולה, יש לנו ילדים מתוקים ברוך ה', ואשתי מקבלת ואוהבת אותי בדיוק כפי שאני.
נחשפתי בחיי ודרך הפורום כאן לביסקסואלים נוספים, אשר מקיימים חיי משפחה נהדרים.

כשהייתי בגילך חשבתי שאני נמשך רק לבנים, רק אחרי גיל 20 הבנתי שזה לא המצב...

אם אתה כבר עכשיו יודע שאתה נמשך לבנות, אז מצבך מצוין!
זה אומר שהיכולת להקים משפחה בשמחה, אהבה וקדושה, כבר קיימת עכשיו - בלי שתצטרך לעבור 7 מדורי גיהינום בשביל זה.

כמה המלצות לי אליך, מתוך הניסיון שלי...

א. אם אתה לומד בפנימייה, כדאי לשקול זאת מחדש. תנאי פנימייה עשויים לא להתאים למי שנמשך לחבריו, במיוחד אם הם גורמים לך לתחושת מתח שקשה לך להתמודד איתה.

ב. אל תלך לארגונים להט''בים כדוגמת איגי כדי לחפש עזרה. יש להם אג'נדה מאוד ברורה, והיא עלולה לפגוע בך בהמשך.

ג. אין לך מה להרגיש אשם בכך שאתה נמשך לחבריך, זה לא פוגע בהם וממילא לא נתון לשליטתך.
בקשר למבוכה, אני מניח שגם סטרייטים חשים מבוכה כשהם נמשכים לידידות שלהם, לא חושב שיש מה לעשות עם זה, מלבד לא להתעסק בזה יותר מדי.

ד. תזכור תמיד שאתה יכול להקים חיי משפחה נהדרים, אבל בשביל שזה יקרה - אל תעשה דברים שתתחרט עליהם אחר כך.
תנסה לחשוב לפני מהלכים גדולים, האם הם מקרבים אותך או מרחיקים אותך מהמטרה הזאת (למשל סעיף א').

ה. אם אתה בוחר לספר לחבר או לרב, עדיף מאוד לבחור מספר מצומצם של אנשים שיודעים. ברגע שיותר מדי אנשים יודעים, אתה עשוי לאבד על זה שליטה, ומהר מאוד תגלה שכל הישיבה והקהילה שלך יודעים.

ו. מוזמן תמיד לפנות כאן או בפרטי😁
^ אני ממליצה לפנות אליו.ברוקולי
...החיים תותים????

כל התגובות פה נכונות וחשובות... אם באלך חפש בגוגל "כמוך" יש שם הרבה עצות וכאלה שיכולים לעזור, וגם תוכל להתייעץ שם עם רבנים ופסיכולוגים ולהבין אם זה באמת משיכה או שזה סתם בלבול ואם זה באמת משיכה מה כדאי לעשות וכו..

המון בהצלחה אחי!

עזרתם לי מאוד תודה רבה!!צ"ד

אני חושבת שזה בעיקר בגלל סרטים נשמה-לבחור נכון!

בדרך כלל כשרואים סרטים לא מרגישים השפעה אבל עם השנים זה מתבטא תקשיב אני חושבת שכדאי לך להשים לב לאיזה סרט אתה רואה אתה לא מבין כמה שזה נכנס לנשמה אני למשל לא רואה סרטים שמכניסים שמה שטויות אני עושה תרופה למכה תנסה טיפה יותר בקטע של הסרטים יש הרבה סרטים יפים בלי השטויות הללו או שלא בהכרח אולי זה מהסביבה שאתה נמצה בה או שאתה רואה את זה זה  בהרבה מקומות זה רק השליה!

(אני שמעתי ממקום מסוים שהעינים הם הנשמה למה?כי העינים רואות את ההישתקפות והנשמה מקבלת את זה לכן חשוב מה אתה רואה(לא יודעת אם זה בדיוק המישפט אבל בערך))

ה' ברא את האדם בצורה שבן יתאהב בבת אנשים היום מושפעים מהסביבה ותנסה לשבת עם אמא שלך בעדינות תסביר לה מה קורה איתך אימהות מבינות תאמין לי זה רק יעזור לך 

מקווה שעשה משהו🤔

אתה טועהפשוט אני..

סרטים לא הופכים אנשים להומוסקסואלים או לביסקסואלים, ו-ה' ברא אנשים שונים עם נטיות שונות. 

מי אמר לך שאני טועה אני בעצמי יודעת מה זה להיות מושפעת -לבחור נכון!

מסרטים וזה הוכחה שאתה לא שם לב שאתה מושפע אבל זה מאוד משפיע

ואני בת!לבחור נכון!

אכן, יש דברים שעשויים להיות מושפעים מסרטים. נטייה מינית - לאפשוט אני..

אלא אם כן יש לך מקור כלשהו לדברייך...?

כן ממה שאמרתי שהעינים הם הנשמה אני לא כתבתילבחור נכון!

את זה בגלל שאני חושבת כך אמרתי את זה מספר של רב מאוד מפורסם אבל אני לא בטוחה שזה הוא אז אני לא כותבת את זה והנה הוא רואה את זה וזה נכנס לנשמה וזה עושה הרבה!

מה מה מה?פשוט אני..

מזה שמישהו כתב "העיניים הם הנשמה" את מסיקה שנטייה מינית יכולה להשתנות בעקבות סרטים?

אם כן,

חבל על הדיון.

אנחנו לא משדרים על אותו הגל.

חחחח....כן ואיזה הוחכות יש לך שאתה צודק?תן לי לפחות אחת!לבחור נכון!

טוב נו, ביקשת כל כך יפה...פשוט אני..

קודם כל, את לא יכולה לטעון משהו מופרך - ולהחליט שהוא נכון כל עוד לא מביאים הוכחות הפוכות.

כשאת טוענת משהו, את צריכה להראות שיש בסיס לדברים שאת טוענת.

אני לא יכול למשל לטעון שהריצפה של ביתי עשויה משלד של דיזונאור, ואז להגיד לך שאין לך הוכחות שאני טועה. 

ועכשיו, לגופו של עניין...

מחקרים המראים שנטייה מינית היא מולדת (בין אם גנטית ובין אם בגלל שינויים כימיים במהלך ההריון):

1. קישור

2. קישור

3. קישור

4. קישור (כאן זה למעשה סיכום של כמה מחקרים בשפה שמתאימה לציבור הרחב)

5. קישור

6. קישור

7. קישור

8. קישור

9. קישור

10. קישור

11. קישור

12. קישור

13. קישור

14. קישור

15. קישור

(הייתי יכול להמשיך עוד ועוד, ישנם אלפי מחקרים בתחום הזה, אבל אני חושב שהרעיון הובן).

מחקרים המראים שנטייה מינית קשורה לצפייה בסרטים:

(כאן תדמיינו ציוץ של ציפורים...)

ואחרי שאני בטוחה מה שאמרתילבחור נכון!

שהעיינים הם הנפש זה מרבנו נחמן מברסלב

ולא באתי להיתווכח על הכבוד באתי לעזור בלבד-לבחור נכון!

אם יש לך קטע להיתווכח או לריב לא איתי!אני לא אחת שרודפת אח מריבות אתה יודע...

ובכן...פשוט אני..

א. ה"מחקר" הזה לא מדבר כלל על נטייה מינית, ולכן הוא לא קשור לנושא שלנו. לעומת זאת, 15 המחקרים שאני הבאתי, מדברים ספציפית על נטייה מינית.

ב. ה"מחקר" הזה נכתב על ידי מישהי שאין לה כל הסמכה מחקרית, היא לא ד"ר בשום תחום, וכנראה שגם תואר ראשון אין לה.

הוא לא פורסם בכתב עת מדעי כלשהו, ולא עבר ביקורת עמיתים.

לעומת זאת, 15 המחקרים שאני הבאתי, נכתבו כולם על ידי ד"ר או פרופ', עברו ביקורת עמיתים, ופורסמו בכתבי עת מדעיים.

במילים אחרות - לקרוא לזה "מחקר" זה כמו לקחת פוסט בפייסבוק שמישהו זר כתב, ולהגיד "הנה יש לי מחקר".

אני לא קראתי את ההוכחות שלך ולא שלי אני פשוטלבחור נכון!

אומרת שאני צודקת בנוגע לזה שהעינים הם הנפש ראיתה משהו נכנס לנפש ולא דיברתי על נטיה מינית דיברתי על אשליה יש הבדל!

יש נראלי מלא ככהמשה1999

שים לב שהכותב איננו מבין בעניין: אבל אני חושב שהדברים שאני כותב הם נכונים, אבל קח בעירבון מוגבל.

יש נראלי מלא ככה, פשוט כיום יש מודעות לנושא. אני חושב שיש מומחים כמו פרויד שהגיעו למסקנה שכמעט כולם הם ביסקסואלים, ומדובר ברצף שכל אחד הוא כזה, השאלה רק כמה אתה יותר נמשך לצד אחד מאשר צד אחר. מעטים הם מי שבאמת בקצוות ונמשכים רק לצד אחד. ועובדה שמשתמע מהשאלה שלך שרק פעמים בודדות הרגשת משיכה לגברים ביחס לכלל הגברים שראית שזה כנראה כמה אלפים. וגם אני מניח לפי התיאור שלך שאם תהיה בחברה שהיא פרוצה מינית ומורכבת מנשים וגברים, מסתבר שתהיה לך משיכה הרבה יותר לנשים... 

אני אישית חושב שלעיתים זה גם מתפתח בחברה שהיא מורכבת רק מגברים ולא רואים בכלל נשים (נניח מקום סגור שיש בו רק גברים כמו ישיבה או פנימייה), אבל פוטנציאלית הם נמשכים הרבה יותר לנשים, רק פשוט לא כל כך פוגשים כאלה, אז הפורקן נוצר לגברים.  אבל ברגע שיהיו במקום אחר מעורב יותר נניח אז מהר מאוד לא ירגישו ככה.

כמו כן שמעתי שבגילאים צעירים זה ממש רגיל תופעה שאתה מתאר, ורק בגילאים מבוגרים יותר אז ניתן להתחיל לדעת. אני לא יודע למה בידיוק מתכוונים, אבל אני מניח שגיל 16 זה צעיר. 

בקיצור, אבל לא הבנתי מה זה מפריע לך? יש מלא שמתמודדים עם זה.... וגם אם מדובר במשיכה, אז מה? עדיין ניתן לחשוב בצורה הגיונית גם עם זה... לא?

משפט הפתיחה שלך שגוי מיסודופשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ז בתמוז תש"פ 15:33

כתבת "שים לב שהכותב איננו מבין בעניין", אבל האמת היא שכתבת דברים יפים ונכונים חיוך גדול

לא רציתי לכתוב זאת בתגובה הקודמת שלי, אבל בנוגע לחברה נפרדת ומעורבת - אני מסכים אתך.

לעיתים אני מתכתב עם ביסקסואלים בשלבים שונים של החיים, ואני ממליץ להם להיות בחברה כמה שיותר מעורבת: ללכת לבני עקיבא ולא לאריאל, להיות באוניברסיטה מעורבת ולא במכון לב, וכן על זו הדרך.

יותר קל "לנהל" את המשיכה הזאת לכיוון הנכון כאשר שתי האפשרויות קיימות בפניך, מאשר כשאתה נמצא בקרב גברים בלבד.

(הסתייגות קטנה מדבר אחד שכתבת: אני לא יודע אם באמת רק "מעטים" נמשכים רק לצד אחד, אבל בהחלט יש רבים וטובים שנמצאים איפה שהוא על הרצף).

אני אכן חושב שבדור שהנושא בין גברים לנשים יהיה מטוטשטמשה1999

לחלוטין, אז רבים ימשכו לשני הצדדים.

הרי כיצד זה יתחיל? בתחילה יהיו כאלה שעושים מעבר מיני לכיוון מין הפוך מהם, ואז הם יגרמו קצת משיכה לכך שגבר תכלס עם קצת ניתוחים יכול למשוך כאישה. אחרי כך יהיו אנדרוגינוסים למניהם שיהיו בעלי שני סוגי מיניות ביחד, ותפקידם לטשטש קצת את הגבול. ואחרי שאנשים משני צדדי המתרס ימשכו אליהם, אנשים גם ימשכו לבני אותו המין.

אני לא חושב שיש איזשהיא סיבה בעולם שלנו, שהוא דוגל לחלוטין בהתניות גופניות ופסיכולוגיות, שלא יווצרו בו גם התניות מיניות. 

ודוג' רעיונית לכך היא גם לגבי אידאל היופי, שלאורך אלפי השנים הוא השתנה. אם פעם אישה שמנה נחשבה יפה, היום היא סתם נחשבת שמנה, ודווקא היום רזה נחשבת יפה, ופעם היא כנראה נחשבה סתם רזה ואני מניח שאפילו סתם ענייה...

צודק חלקיתצ"ד

דבר ראשון תודה על התמיכה.

דבר שני, כתבת שנמשכתי למעט גברים מתוך אלפים, זה נכון, אבל ניתן להסביר את זה בהדחקה( אני לא אומר שזה לא נכון אני אומר שזאת לא הוכחה חד משמעית).

דבר שלישי בדיוק בגלל שיש מלא שמתמודדים עם זה אני מבקש עצה, כי אני יודע שאני לא לבד (די קשה לפספס עם כמה שדוחפים לנו את הנושא הזה לאף).

ומה זה מפריע לי? אני מניח שלך שהתבגרת מינית היה מביך בהתחלה לדבר עם בנות.. אז עכשיו אני מתחיל לפתח רגשות לחברים שאני נפגש אתם כל יום, איך זה לא יפריע לי? בלי להזכיר את היצר שיושב על הכתף ולוחש "אולי, רק פעם אחת... יש מלא כאלה..." 

מקווה שעניתי.

פנייה מהלב, באמתפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ז בתמוז תש"פ 23:55
אם אתה מרגיש שהיצר עד כדי כך דוחק בך, עשה כל מה שאתה יכול בשביל לנצח אותו.

לשמור ייחוד מגברים להט''בים, להתקין חסימה לטלפון (זה תמיד טוב בלי קשר לנטייה המינית), לא להגיע למקומות מסוימים שבהם החשש ליפול עולה.

זה לא שווה את זה.

אתה לא מתאר לעצמך כמה זה עשוי להזיק לך בעתיד, כאשר תרצה לחיות עם אשה.

אני אפילו לא מדבר על הצד הרוחני, אלא באמת על הצד הכי פיזי, על הפשט.
הרבה יותר קל לא לאכול אף פעם פירות ים, מאשר להתאהב בטעם שלהם ואז להחליט להתנזר מהם.

כפי שכבר כתבתי, אני מכיר ביסקסואלים נשואים רבים. הקריטריון הכי חותך לשאלה מי יתקשה ומי לא יתקשה להיות נשוי באושר לאשה, הוא מי נפל בעברו עם גברים ומי לא.
מי שנפל - ירגיש חוסר מהותי בכל חייו, חוסר שעשוי לפגוע בכל חלקה טובה.
מי שזכה ולא נפל - יצליח ביתר קלות להיות שלם עם אשתו.

אנא,
תשמור על עצמך.
אל תעשה דברים שיגרמו לך לסבול עשרות שנים קדימה.
אני לא מבין בנושא הזהמשה1999

פעם הכרתי מישהו צעיר ממני שעבר הטרדה מינית, ובגלל זה זה דפק לו את החיים והחשיבה. הוא היה פוחד מכל אדם שראה ברחוב ולא היה יכול לתת אמון באף אחד כי הוא חשב שכולם פדפולים. 

אז נתתי לו משל מעניין. כאשר מישהו הוא ילד צעיר ומגיע אליו בן אדם מבוגר ברחוב ומציע לו דברים אז הסיכוי שהוא פדופיל הוא די גבוהה ויש המון מקום ליהזהר ממנו. אבל כאשר אותו ילד נתקע באמצע הרחוב ומבקש עזרה וישר מגיע מישהו, אז דווקא פה בניגוד לחשש הקודם, פה הוא דווקא לא כל כך צריך לחשוש שאותו אדם שעוזר לו הוא פדופיל.  וזה נראלי בגלל הסתברות.

נניח שזורקים קוביה אז הסיכוי שיצא 6 הוא שישית. אבל אם אתה יודע שהקוביה נפלה על מספר זוגי, אז במקרה הזה הסיכוי הוא שליש. ואם אתה יודע שהקוביה גם נפלה על מספר גדול מ4, אז הסיכוי הוא 1....

אותו דבר במשל, בהינתן לכך שאדם ממוצע ברחוב מדבר עם ילד ועוקב אחריו, אז מתוך כלל האנשים שעושים את זה יש סיכוי לא רע שהוא פדופיל. אבל אם אותו ילד צועק לעזרה ברחוב רוב המוחלט של האנשים הם טובים, אז הסיכוי שהוא יפול על פדופיל מתוך אלו שמיד יעזרו לו, הוא מאוד נמוך... ואותו דבר סתם מתוך האנשים שלידו רובם בסדר.

וכך, בכל אופן, גם אם המצב הוא מאוד נפוץ זה לא אומר שדווקא החברים שלך הם כאלה. וגם אם כן, ייתכן שהם נמצאים על הסקאלה במקום עם יצר הרבה יותר חלש. אני לא בטוח שהפיזור של הגברים הללו הוא אחיד, אני חושב שהוא משתנה בהתאם להיכרות עם כאלה דברים מחד ופתיחות מינית מאידך (או סגירות קיצונית שנראית לי שגם יכולה להוביל לזה).

אני לא חושב שמבחינה הלכתית זה מותר, אבל אני מכיר מישהו שגדל במקום יחסית סגור, וכפי שאמרתי בהודעה לעיל במקומות נפרדים לגמרי, אז כאשר הוא הרגיש שהיצה"ר מתחזק אז הוא הסתובב יותר במקומות מעורבים... כדי לתעל את היצר לבנות.

-----

אני לגמרי לא מבין בנושא, אבל יש לי איזשהיא תחושה שזה שאתה אובססיבי במחשבה הזאת (ואיך לא...) שאתה ביסקסואל זה דווקא מעצים אצלך את החוויה הזאת, לעומת זאת אם תראה את זה כמשהו טבעי שכל היצר הזה הוא רלטביסטי - היום אתה נמשך לבנים, מחר לבנות, פעם נמשכו לשמנות והיום לרזות. מה לעשות שהחברה משפיעה עליי, ומדובר ביצר שמאוד עמוק ובסיסי אז הוא לא פשוט לשינוי ברמה מיידית קוגניטיבית. אז יהיה דווקא יותר קל להתמודד.

---

כמו כן, אני לא לגמרי מבין, אבל אני חושב שזה שאתה מתאר שאתה נמשך דווקא לחברים שלך זה מראה שאתה לא כזה נמשך לגברים... ותזכור שמדובר פה בחבר, זה משהו הרבה יותר חזק מגבר רגיל. לעומת זאת, אני מכיר הרבה שנמשכים לבנות שהם לא חברות שלהם, או לא קרובות להיות חברות שלהם... בפרט שאני חושב שאתה צעיר, אז בכלל נשמע לי כמו תיאור שרגילים לשמוע בגילאים הללו.

וזה שגם בפרשנות המקסימליסטית שאתה מתאר שהצלחת עד עתה להדחיק זאת, זה מראה אם כך, שאתה בכלל מסוגל להדחיק את הנטייה הזאת. 

הוא לא כתב שהוא נמשך דוקא לחברים,אלא מפתח רגשות דווקא לחבריםפשוט אני..אחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך