פעם הכרתי מישהו צעיר ממני שעבר הטרדה מינית, ובגלל זה זה דפק לו את החיים והחשיבה. הוא היה פוחד מכל אדם שראה ברחוב ולא היה יכול לתת אמון באף אחד כי הוא חשב שכולם פדפולים.
אז נתתי לו משל מעניין. כאשר מישהו הוא ילד צעיר ומגיע אליו בן אדם מבוגר ברחוב ומציע לו דברים אז הסיכוי שהוא פדופיל הוא די גבוהה ויש המון מקום ליהזהר ממנו. אבל כאשר אותו ילד נתקע באמצע הרחוב ומבקש עזרה וישר מגיע מישהו, אז דווקא פה בניגוד לחשש הקודם, פה הוא דווקא לא כל כך צריך לחשוש שאותו אדם שעוזר לו הוא פדופיל. וזה נראלי בגלל הסתברות.
נניח שזורקים קוביה אז הסיכוי שיצא 6 הוא שישית. אבל אם אתה יודע שהקוביה נפלה על מספר זוגי, אז במקרה הזה הסיכוי הוא שליש. ואם אתה יודע שהקוביה גם נפלה על מספר גדול מ4, אז הסיכוי הוא 1....
אותו דבר במשל, בהינתן לכך שאדם ממוצע ברחוב מדבר עם ילד ועוקב אחריו, אז מתוך כלל האנשים שעושים את זה יש סיכוי לא רע שהוא פדופיל. אבל אם אותו ילד צועק לעזרה ברחוב רוב המוחלט של האנשים הם טובים, אז הסיכוי שהוא יפול על פדופיל מתוך אלו שמיד יעזרו לו, הוא מאוד נמוך... ואותו דבר סתם מתוך האנשים שלידו רובם בסדר.
וכך, בכל אופן, גם אם המצב הוא מאוד נפוץ זה לא אומר שדווקא החברים שלך הם כאלה. וגם אם כן, ייתכן שהם נמצאים על הסקאלה במקום עם יצר הרבה יותר חלש. אני לא בטוח שהפיזור של הגברים הללו הוא אחיד, אני חושב שהוא משתנה בהתאם להיכרות עם כאלה דברים מחד ופתיחות מינית מאידך (או סגירות קיצונית שנראית לי שגם יכולה להוביל לזה).
אני לא חושב שמבחינה הלכתית זה מותר, אבל אני מכיר מישהו שגדל במקום יחסית סגור, וכפי שאמרתי בהודעה לעיל במקומות נפרדים לגמרי, אז כאשר הוא הרגיש שהיצה"ר מתחזק אז הוא הסתובב יותר במקומות מעורבים... כדי לתעל את היצר לבנות.
-----
אני לגמרי לא מבין בנושא, אבל יש לי איזשהיא תחושה שזה שאתה אובססיבי במחשבה הזאת (ואיך לא...) שאתה ביסקסואל זה דווקא מעצים אצלך את החוויה הזאת, לעומת זאת אם תראה את זה כמשהו טבעי שכל היצר הזה הוא רלטביסטי - היום אתה נמשך לבנים, מחר לבנות, פעם נמשכו לשמנות והיום לרזות. מה לעשות שהחברה משפיעה עליי, ומדובר ביצר שמאוד עמוק ובסיסי אז הוא לא פשוט לשינוי ברמה מיידית קוגניטיבית. אז יהיה דווקא יותר קל להתמודד.
---
כמו כן, אני לא לגמרי מבין, אבל אני חושב שזה שאתה מתאר שאתה נמשך דווקא לחברים שלך זה מראה שאתה לא כזה נמשך לגברים... ותזכור שמדובר פה בחבר, זה משהו הרבה יותר חזק מגבר רגיל. לעומת זאת, אני מכיר הרבה שנמשכים לבנות שהם לא חברות שלהם, או לא קרובות להיות חברות שלהם... בפרט שאני חושב שאתה צעיר, אז בכלל נשמע לי כמו תיאור שרגילים לשמוע בגילאים הללו.
וזה שגם בפרשנות המקסימליסטית שאתה מתאר שהצלחת עד עתה להדחיק זאת, זה מראה אם כך, שאתה בכלל מסוגל להדחיק את הנטייה הזאת.