אליו חיבור או קרבה
כלומר, ברור שאם רשמתי שיש בי צד שמאוד מתחבר להשקפה החרדית זה לא מהמקום הציבורי והקהילתי
כי אז ברור שאם ארצה ללכת בדרך הזאת אצטרך לקבל על עצמי את כל הניואנסים (שזה קשה ברמות, במיוחד שיש דברים שקשה לי איתם) ואהבתי את ההגדרה של @חתולה ג'ינג'ית....
אבל כן אפשר להתחבר לדרך, לרעיון, להשקפת עולם, לרבנים שהגיעו מהשקפת עולם מסוימת
זה עדיין לא אומר ששייכתי את עצמי לשם
וחוץ מזה - זה שלציבור עצמו קשה להכיל אנשים שונים ממנו, זה משהו שנטמע בתרבות המגזר, ולא ברור בדיוק למה (כאילו אפשר לדון בזה, אבל זה לא מעניין אותי כרגע...) מה שמשנה לי זה הרוח וההשקפה שיש במגזר שאת זה כן הייתי רוצה לקחת לעצמי....
ולא צריך לקחת את זה אישית, שיש כאלה בציבור החרדי שפחות מעריכים דת"ל, האמת בעיניי זה פשוט כואב, כי כאילו מישהו מגדיר את עצמו כדת"ל ועוד אחד מגדיר את עצמו כחרדי וזה מחליט שזה לא מתאים לא. סליחה, קודם כל אנחנו יהודים, לפני שאנחנו דתיים לאומיים או חרדיים.. אבל בסדר, לא נכנסת לזה. אבל באמת שאין מה להפגע. אם יושבים שיחה אחד על אחד מלב אל לב מאמינה שכל הסטיגמות נופלות וזה מה שחשוב. אנחנו יהודים, אנחנו נמצא איך להתחבר זה בטוח.
ומצחיק אותי אלה שאומרים מה אתם מתחברים לציבור החרדי, הציבור שבז לכם... כאילו, מי שאומר את זה לא מבין את הקונספט כנראה. אין כאן עניין ציבורי. יש כאן עניין הרבה יותר גדול. זה צדיקים ורבנים גדולים מאוד שהגיעו שחונכו בדרך הזאת או גדלו עליה, ואין שום בעיה לינוק גם משם... אפילו שיש אנשים תחת אותם רבנים שאולי לצערנו לא יצליחו להכיל אותי. נו בסדר... כולנו עוברים תהליכים, ואני מאמינה שגם זה לאט לאט יתקדם לטובה
@מי האיש? הח"ח!