מעתיקה לפה מה שכתבתי בנשואותבוז
ללי הזדחל עם הבימבה במורד המסדרון, דוחף אותה ברגליים שמנמנות ומתקדם הלאה.
סביבו שעטו ילדים בכל הגילאים על מגוון כלי תחבורה, מטוסי קלקר עופפו באוויר ונתקעו מידי פעם במבוגרים שחצו את המסדרון בזריזות.

זה היה יום שישי, ואני בכלל לא ידעתי. גיליתי שיום שישי רק כי אנשים ארגנו משלוחי אוכל לשבת. (שבת בלי קיגעל? הם אמרו בתהיה גלויה, וסידרו שארגון חסד שיביא קיגעל.)
ומה זה משנה? חשבתי, זה לא שיש לי הכנות או משהו. רק לברר איפה יש נרות ולהתקלח.

יהודית, השכנה מהחדר אחרי החדר השכן, קראה לי לחדר בהתלהבות. תראי איך ניקיתי פה! בואי תחמיאי לי קצת.
נכנסתי. החדר שלה היה מסודר להפליא, ושלושת ילדיה לבושים ומוכנים לשבת. החמאתי לה בכנות, וחשבתי לעצמי, אני גם רוצה חדר נקי.
זה לא יקרה בקרוב.

עם כל התכנונים שלי לנקות את החדר, והחדר לא גדול כלל, לא הגעתי לזה בכלל. ללי הקיא כל כמה שעות, ושלשל בשעות שלא הקיא. אני הייתי עסוקה עד מאד בלנקות אותו ואותי מהקיא והשלשולים, לדאוג שלא יתייבש, והמעט שיכלתי לעשות היה להחליף מצעים כל פעם שהם התלכלכו. בקבלה כבר הכירו אותי, זאת שמבקשת מצעים ושמיכות.

אבל הנהנתי בראשי ליהודית ואמרתי לה שהיא ממש עשתה לי חשק לנקות גם. זה לא היה שקר. היא הביאה לי ג'ל כביסה, עם זה הוא ניקתה את הרצפה. היא שכחה להביא חומר לריצפה.

לכבוד שבת שמתי פאה. לא היה לי איפור, בעלי לא מצא. ככלל, בעלי באריזת המזוודות לא שם דברים שלא היו קריטיים בעיניו. טעות חמורה, כי משחת הטיטולים למשל התבררה כקריטית לחלוטין, בעיקר כי האזור של הטיטול של ללי נעשה אדום ופצוע מהשלשולים. אבל זה לא היה משהו שהוא יכל לצפות מראש, לא מאשימה אותו.

חוסר האיפור כן הציק לי. כשהלכתי להדלקת הנרות, צצו כל הנשים מהחדרים, לבושות הדר. הרגשתי כל כך רע בשמלה הפשוטה שלבשתי, בפאה המבולגנת ובפניי החיוורים.

אבל לא ממש יכולתי לעשות משהו בנידון. נאלצתי לחשוב על דבריו של בעלי, שטוען שאני יפה בכל מצב, ופשוט לקוות שאחרים לא רואים בי חילזון כפי שאני רואה את עצמי חילזון.

לא יכולתי לקחת את ללי איתי לסעודות, כי אסור לי לסחוב כלום, בגלל הפריצת דיסק שלי. זה החלק הכי מעצבן. זה פשוט מונע ממני להיות כאחד האדם. זה כל כך מבאס. יהודית סחבה את ללי בעבורי.

את הסעודות עשינו יחד, בחדר האוכל. המוני חסידים בשטריימלים גדשו את האולם הקטן. זו פעם ראשונה שאני מכירה חרדים חסידיים מקרוב כל כך, ולא יכולתי שלא להסתכל על כולם במבט סקרן. התאפקתי לא לנעוץ מבטים.

כולם היו מצויידים בחמגשיות של המלון, ולחלקם היו חבילות מהבית עמוסות סלטים ותבניות. אני בטוחה שהיה ריח טוב, אני אישית לא הצלחתי להריח.
ישבתי בשולחן עם חסידי אמשינוב. היה שולחן בנים ושולחן בנות. בעיקר הקשבתי, לא היה לי כוח לדבר. הייתי מותשת.

בלילות אני מתמוטטת על המיטה. ללי לא מעוניין לישון בלול, הוא מעדיף לישון איתי במיטה. אין לי כוח לצרחות אז אני נכנעת, מחבקת את הילד הקט עד שעיניו נעצמות ונשימתו שלווה.

ככה עוברים הימים, הגב שלי כואב כל כך, אני מרגישה חלשה וחסרת כוחות רוב הזמן.

היום ישבתי במסדרון, עייפה ומרוטה. לידי שתי שקיות אוכל, מנסה לתחוב לללי כמה שיותר לפה. אתמול הוא לא הקיא, נקווה שגם היום לא יקיא. לאכול, בכל אופן, הוא מסרב.

דחפתי אוכל לעצמי, חייבת כוחות. החום שלי כבר ירד, אבל עדיין יש לי דלקת ריאות. והגב. הגב שלי.
לא הבאתי עגלה ברוב טיפשותי, הרגשתי כל כך נורא באמבולנס הקטן שלא היה לי כוח לחזור להביא את העגלה, רק רציתי להגיע. עכשיו אני לא יכולה לסחוב את ללי, ואני פשוט משדלת אותו לזחול אלי על ידי שביל במבות.

החדר הפוך, כבר לא היה לי כוח למצוא עוד מצעים, או להזמין עוד שמיכות. הכל מלא פירורים של אוכל שללי לעס וזרק. בצד מוטלת ערימת בגדים עם קיא.
איך לכבס? רק על זה אני חושבת. לא הבאנו מספיק בגדים. איך להשיג עוד?
יש רק שתי מכונות כביסה לכל המלון, ואחת התקלקלה. התורים 24/6. התורמים של הדברים האלו בגל הראשון כבר פחות מתלהבים בגל השני. בצדק.

אמא שלי כתבה בפייסבוק משהו, לא יודעת מה, אבל אנשים מתחילים להתקשר אלי. מעזר מציון וכו'. אומרים שיעזרו לי לארגן משלוח. אני מתעודדת.

אבל פתאום מגיע מלאך מהשמיים.
וקוראים לה שרי.
2.בוז

חיבוק, אנרגיה, כוחות, שייגמר כבר הסיוט הזה. קרן-הפוך
רפואה שלמה וטובה !

לך וללי
היום 16:47
תגובה
תודה רבה! סלט
מגילת אסתרונה #2 סלט
שרי חולת קורונה גם, היא חברה של י'. היא פה עם שני הבנים שלה ובעלה.
היא שמעה שאני צריכה עזרה והגיעה. היא בחלק המרוחק יותר של המלון.
אתם צריכים את העגלה הזאת? היא שואלת ילדה אחת. לא, הילדה משיבה. אחותי משתמשת בזה בתור עגלה לבובה, כי היא כבר גדולה בשביל עגלה.
יופי, שרי אומרת. הנה לך עגלה.

ללי מושב בתוך העגלה אחר כבוד, ולראשונה היום הוא מחייך את החיוך הרגיל שלו, חיוך רחב שחושף ארבעה שיניים קטנטנות. הוא אוהב לנסוע בעגלה.

שרי הולכת איתי לחדר. אני מתנצלת על הבלאגן, היא מורה לי לשכב. אני עייפה, כי הלכתי לישון רק ב3, ללי לא ישן ובכה הרבה. אני לא יודעת איך להודות לה.

היא מחליפה לו טיטול, ואז מציעה לקלח אותו.
ברור שאני רוצה שיקלחו אותו.

היא משיגה שמפו תינוקות, השם יודע מהיכן. בחורה נוספת מגיחה. היא עוזרת לה לקלח אותו. ללי צוהל באמבטיה, משחק עם צעצועים שהבחורה הביאה.

ללי מונח, מקולח ונקי, בעגלה. הבחורה לוקחת אותו. היא תשמור עליו.

שרי יוצאת. אני כמעט נרדמת.
היא חוזרת עם עוד אישה.
מטאטאים ומגבים, סמרטוטים וחומרי ניקיון.

עוד בחורות מגיעות. הבגדים עם הקיא נלקחים למכונה. פינו לי את התור.

כל הרהיטים מוזזים בחדר. אני שוכבת על הבטן, אין לי כוח לזוז כל כך. אני שומעת את האישה שהגיעה עם שרי ממלמלת בצחקוק, איזה סירחון.

אני מרגישה את הדמעות יורדות לי מהעיניים. אני לא מסריחה. אני ממש לא מסריחה, אני חושבת לעצמי.
אני שונאת להיות חלשה. שונאת להיות נזקקת. זאת הרגשה כל כך משפילה, אבל אין לי ברירה.

אני מתרוממת מהמיטה, מנסה שלא יראו שבכיתי.

איפה לשים לך את זה? האישה השניה שואלת. היא רזה ונראית שברירית מעט, אבל היא מלאת אנרגיות. היא מרימה הכל ושוטפת ומקרצפת.
המזרונים עם הקיא מתנקים, המצעים מוחלפים.

האישה שמה לב שבכיתי.
אל תדאגי, היא אומרת לי.
אני יודעת מה זה להצטרך עזרה של אחרים.
היה לי סרטן.

אני בוהה בה בתדהמה.
מסתבר שאת המילים איזה סירחון היא אמרה בכלל על החדר, לא עלי. איזה קטע. המוח משחק איתנו משחקים. וזה לא היה בקטע רע.

היא מספרת לי שלפני כמה שנים גילו לה גידול ממאיר עצום בגוף, ושהיא שרדה, אבל בקושי.
התפקיד שלך עכשיו הוא לשמור על עצמך ולקבל עזרה.

היא מארגנת תורנות שמירה על ללי. הכביסה חוזרת עם הבחורות, והן תולות אותה במרפסת.

ואני כותבת לכן. שתדעו.
זה יעבור, והכל יהיה בסדר. תמיד הכל בסדר בסוף.
איפה פרק שלושפסידונית

תודה לעולם על שרי!

יהיה בימים הקרובים, מקווה שהוא יהיה שמחבוז
אגב, את באמת יפה בכל מצבפסידונית

די נובוז
חילזון מעוך
אני אשלח לכן תמונה שתביני על מה הוד מעלת חלזוני מדברת

אני אוכלת קרקרים כדי לקחת כדור
זה כל כך מגעיל וסר טעם
ראיתי כבר תמונות שלך בלי איפורפסידונית

ועייפה

וחולה

ועצבנית

לא יודעת, את תמיד יפה

מ לעשות

בוז
אני חולה עלייך

חייכתי ממש
חיוך חלזוני, רירי ומבסוט
פסידונית

חלזוני חלזוני אבל יפההה

את משוחדתבוז
אבל נו שוין
מבטיחה לך אני סטרייטית לגמריפסידונית

ואני ביבוז

הכל בסדר
אני מקבלת את המחמאה כי אני זקוקה לה
זה מרגיע
טרם קראתיימ''ל

אבל אני אכניס את זה לרשימה.

קראתי בשקיקהים אהבה ~אחרונה
מהיום אני אוהבת לקרוא גם קטעים רציניים שלך. את כותבת נהדר ומרתק. מחכה לפרקים הבאים, ובטוחה ומקווה שרק יילך וישתפר שם
למה?אנונימי (פותח)

פשוט למה?

אני אוהבת איך אחרי שנים אפשר לומר הכל כי לא אכפתסלט

לקרוא את השרשורים פה זורק אותי אחורה כמו כף הקלע

וכל כך הרבה דברים שלא אמרתי

לא הייתי מסוגלת בכלל לספר

אלוהים 

הלוואי והייתי יכולה להראות לשרה כמה טוב יכול להיות.

האם יהיה מקום שלא כואב לי להיות בואנונימי (פותח)
אני לא אוהבת לחשוב על עצמי בתור בנאדם אומללסלט
אני חושבת שאני חזקה והכל. לא פיזית, כמובן.
אבל יש משהו שקצת שובר אותי כשאני צריכה להראות את כל החרא שאני עוברת לאנשים מבחוץ.

אפילו להכניס מנקה הביתה שתראה את כל הבלאגן קשה לי
אני חושבתסלט
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג באדר תשפ"ב 20:27
...
די להיות פתטית
אני לומדת לאהוב.פסידונית
אני יודעת עכשיו איך זה כשמישהו אוהב אותך בכל הכוח
אני יודעת איך זה קורה לאחרים
אני חושבת שאני מתחילה לדעת איך זה לאהוב בעצמך.
אהבה זה כשמישהו רואה אותך, זה כל הסיפור.
מכיר את השומה על הכתף, יודע מה את אוהבת לאכול, ממה את מפחדת ואיפה את מרגישה אשמה עד מוות.
אהבה זה לראות
ומשהו בנפש שלי התרחב ואני מסוגלת ליותר ואני באמת אוהבת עכשיו, גם אם לא רומנטית
וכמו שדניאל אומר זאת ספירלהפסידונית
ואני מטפסת בה בגאון
זה יפהפהסלט
בנאדם הוא כל כך הרבה יותר מפני השטח שלו, תמיד יש מה לראות

לדעתי האהבה היא הרצון לראות מה יש בפנים, להכיר כל חרך
טוב את צודקתפסידוניתאחרונה
אהבה זה לרצות לראות
מתגעגעת לחור תחת הזהסלט
רק פה יכולתי באמת לספר ולהרגיש כאילו לאנשים אכפת
להיות מפורסמת זה נחמד חלקית בלבד
לאף אחד לא באמת אכפת ממך
ואני שוב לבד אבל מוקפת באנשים

ויש את הפחד החדש הזה מלהיפתח בפני אנשים חדשים, שמא גם אותם אצטרך לעזוב בפתאומיות כי הם לא באים למר כלפון טוב בעין

את לא צריכה לעזוב אף אחד כי הוא לא בא טוב בעין של אף אחדפסידונית

(זו הסיבה? או הסיבה של מישהו אחר)

זאת היתה הסיבהסלט
הכל מעייף מירי

הייתי בשבת עם חברות בירושלים אבל מסתבר שהתוכנית לא כללו לשמור שבת בכלל, מבחינתי זה היה סבבה כי אני גם ככה לא שומרת אבל זאת היתה הפעם הראשונה שלא שמרתי ברמה של לנסוע ברכב בשבת

הרגשתי כל כך רע, כל כך מרוקן. היינו באיזה מסעדה/בר כזה וכמה אנשים ראו שאני עם פאה ואמרו לי שאם אני צריכה עזרה יש את עמותת הלל או חרא כזה ואני התחלחלתי ממש. אני לא דתלשית. אני סתם .. רע לי

והכל כל כך מגעיל
את לא צריכה את עמותת הילל.פסידונית
זה באמת נשמע כמו חוויה מרוקנת. אני חושבת שזה משהו שחווים כשיש פער בין הערכים שלך למה שקורה בפועל
או כשאת כבר לא יודעת מה הערכים שלך
והילד עם זה את מרגישה מצפון או לא מרגישה כלום ואז מרגישה מצפון עמום על זה שאת לא מרגישה כלום
אני יכולה מאוד להזדהות עם זה שרה
ואני באמת חושבת שאת מגיעה לנקודה בחיים שממנה מחשבים מסלול מחדש
אני מפחדת מזה ממש מירי. רועדת מפחדסלט
אני לא צריכה את עמותת הלל בכלל אבל סתם כל הקיום הזה כל כך חדגוני ומה עושים בחיים מעכשיו
יש לי רגעים של אושר ואני מנסה להנות מהרגע, אבל איך מחליטים אם להיות חילוני או לא? אולי זה לא שווה בכלל? ואיך לגדל את הילדים שלי?
למה הכל קשה
אני האחרונה שיהיו לה תשובות לזה האמתפסידונית
אבל למה חדגוני? לפעמים בא לי למות מרוב דברים שאפשר לעשות בעולם הזה
האמת את צודקת לגמריסלט
יהיה בסדר.פסידונית
אני רוצה להגיד לך עוד משהופסידונית

דתלשים מתנהגים וחיים, הרבה פעמים, כמו שהם חושבים שחילונים מתנהגים וחיים, שזה איך שלימדו אותם שחילונים מתנהגים וחיים - חיים של ריקנות מלאים בכלום.

אולי מכאן הריקנות. היא לא בהכרח אמיתית.

זה ברורסלט
אני לא מדברת על זה
אגב החילוניים בת''א הרבה יותר עולצים מהחילוניים בירושלים משום מה
זאת ירושליםפסידוניתאחרונה
אז זה נקרא אונס סדרתי?אנונימי (פותח)
ככה קוראים לזה?

מה אני עושה? מה אני עושה???

אולי יעניין אותך