כרה בור ויחפרהואיתן גיל
כשהחרדים התחננו להכנס לממשלת נתניהו נעמד בנט כחומה בצורה לצד אחיו הנאלח לפיד וחסם בעדם. לשמחתם ממשלת נתניהו לפיד בנט לא האריכה ימים. שעת הנקמה הגיעה בעת הרכבת ממשלת הרוטציה, וכן- בנט נפל בפח. למרות ששה או חמישה מנדטים שצבר בסך הכל הוא דרש יצוג כאילו יש לו בין עשרה לחמישה עשר. נתניהו לא התרשם.
בצר לו פנה בנט אל דרעי ושמע ממנו כמה מילות נימוסין. ליצמן וגפני לא רצו אפילו להפגש עימו.
בנט וחבורתו נשארו בחוץ ובחצרות החרדים חיככו ידיים בהנאה.
החשבון עוד לא נסגר, שקד שרצתה לקבל מקום בועדה למינוי דיינים כדי לקדם את מקורבי בנט הרפורמיים הפסידה למרב מיכאלי על חודו של קול. מסתבר שבעיני החרדים מיכאלי פחות מסוכנת משקד הפודלית של בנט.
ועדיין החשבון עם הנפתליסטים לא נסגר. החרדים, לפחות האשכנזים שביניהם, ימשיכו ללמד אותו לקח.
מי שברך אבותינו... הוא יברך את ליצמן בן גפני.
דרך מעניינת להסתכל על זה (גם אם היא לא נכונה)המלך 1

עובדות רבותי, עובדות:הָיוֹ הָיָה

בהרכבת הממשלה בתשע"ג, פנה בנט אל חרדיך אהוביך בהצעה לכריתת ברית,

אך הם, לא נאה להם היה, איך אומר הסיפור? "חסיד של הרבי מגור, ליד אשה פרוצה לגור"...

בצר לו, ובהכירו את נפש הו"כ ראש ממשלתנו ונאוות ביתו שתחי', הבין בט שאם חפץ חיים הוא - עליו לכרות ברית עם מישהו אחר.

הלך וכרת עם לפיד.

ויהי כי לא יכל ראש הממשלה להקים ממשלה מבלעדיהם, נאנס להכניסם.

ויהי כי באו החרדים ויבקשו אף המה להכנס, ויאמר להם הבנט - אין לי בעיה שתיכנסו - אבל גם אני ולפיד בפנים, הן ברית כרתנו.

ויאמר ביבי הבוגד: מי שאינני מוכרח לאצבעותיו - לא ידור בממשלתי!

ויוותרו החרדים לבדם באופוזיציה, וישוש ביבי על זריקתם, אך נעצב אל ליבו על שהוכרח לצרף את בנט.

וברבות הימים הוסיפו החרדים וביבי חטא על פשע, ויזרקו שנית את אנשי הצינות הדתית.

ויאמר איתן גיל" כך נאה וכך יאה -לקח ילמדו, ועוד נקום ינקמו. (נ' בקמץ)

ויאמרו אנשי האמונה: עוד יבוא יום נקם ושילם, ומי שפרע מאנשי דור המבול, הוא יפרע מליצמן בן גפני, 

ואיתן גיל יישב ויסתכל.

ואנחנו נצחק.

כי אך אנו הסוד ידענו: "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה". וחבירו עמו "אמת היא תורת בר כוכבא, גם בנפול ביתר"

גרסה שקרית עם זקן של הרצלאיתן גיל
אתה אומר שבנט פנה אל החרדים אבל החרדים מכחישים, ז''א שמישהו משקר... גם בלי זה לא הבאת שום הסבר אנטלגנטי למה לעזאזל הוא פנה אליהם כשיטתך, ולמה הוא לא סגר במישרין עם נתניהו כמו שלבני סגרה עם נתניהו. בנסיבות שאתה מתאר לא מובן מה הוסיפה לו הברית עם לפיד זולת אובססיה ומחלת נפש לחסום את החרדים. די לציין בהקשר זה שמאבקים בחרדים לא היו בקמפיין שלו דאז. הנה כי כן, למי שהסית את לפיד נגד חרדים קוראים נפתלי בנט
כלומר, ללפיד לא היו כדורים באקדח זולת אלה שסיפק לו בנט. חשבון פשוט מראה שאפשר היה להקים ממשלה בלי לפיד ועם החרדים.
נו טוב, אני בשלי והנפתליסטים בשלהם.
יש לך חסרון משמעותי בהבנת הנקרא, פנה לייעוץ.הָיוֹ הָיָה

מה הבנת בשורה הזו שלי:

"בצר לו, ובהכירו את נפש הו"כ ראש ממשלתנו ונאוות ביתו שתחי', הבין בט שאם חפץ חיים הוא - עליו לכרות ברית עם מישהו אחר"

הנה לך שיעורי בית, תחזור כשתסיים.

לגבי מה היה? אני *יודע* שזה מה שקרה, אוקיי? אני מכיר כמה נפשות הן מצד הבית היהודי והן מצד ג' (גילוי נאות שעל ש"ס אין לי הכרות פנימית, אבל מניח שאין סיבה שהוא פנה רק לג' ולא אליהם)

את היכולת להקים בלי לפיד גם אני יודע, וואו כמה שאתה לא מבין עניין, הרי זה מה שכתבתי!  הוא בנה על ברית איתם, והם סירבו אז הוא נאלץ לכרות עם לפיד. אתה עד כדי כך לא קולט או שאתה רק עושה את עצמך?

אבל אין דבר כמובן, אתה היחיד החכם וכל מי שחולק עליך הוא "נפתליסט"...

נו נו, כבר הכרנו עוד גאוותנים מלבדך, יהיה בסדר...

בצר לו... חחחחחאיתן גיל
האיש הזה שהיה ראש לשכה אצל נתניהו, חתר תחתיו 24/7 לפני שהצטרף לפוליטיקה.
בין אם ניסה לכרות ברית עם החרדים כגרסתו ובין אם לאו הוא חיפש שותף שיעזור לו להמשיך לחתור. לפיד נעתר, וכל השאר היסטוריה.
במועד ב', עם שלושה מנדטים בלבד לאחר שהתפלג בשנית, לא היסס להתייצב בלשכת נתניהו ולשים אקדח על השלחן: משרד הבטחון או עריקה רישמית למחנה לפיד גנץ, והפקרה חוזרת של החרדים. בהמלצת דרעי נכנע נתניהו, ועכשו הגישו לו החרדים את הנקמה כשהיא קרה .
לסיכום, אם ימינה חפצת חיים פוליטיים עליה לסלק משורותיה את בנט ושקד, או אז יתגשם שיתוף פעולה פורה בין חרדים לדתיים לאומים. יחד הרים ירננו.
א' שמת לב שהחלפת טיעון?הָיוֹ הָיָה

זה מה שמשגע בדיון איתך, אתה אומר א' ועונים לך, אז אתה אומר "אבל ב'" עונים לך גם עליו - אתה עובר ל"אבל מה יהיה עם ג'".... 

לעצם טיעוניך החדשים, אוקיי, אז הסברת למה ביבי לא רצה אותו, לא זה מה שמעניין אותי, אלא איך היה לו להתמודד עם זה, והחרדים רצו כבר אז להשליך אותו לכלבים, כמנהגם מאז ומקדם, אולי זכרונך קצר טווח, אבל תמיד החרדים זלזלו במפד"ל, לדורותיה, הנאיביות הזו ש"אם בנט ילך" יהיה איתם טוב - היא אומללה.....

(חחח "הגישו לו החרדים את הנקמה" עדיין לא קלטת את מה שהסברתי לך כבר פעמיים כאן, שאין להם מה לנקום בו, אולי הפוך, העדפת תחת זה להתחמק לדיון חדש, כמנהגך כנ"ל.)

וסתם שאלה, כווול הרל"שים של ביבי "חתרו תחתיו"?? איך זה שעם כולם הוא ונוות ביתו הסתכסכו?

אולי בנפתליסטית תבין את זה טוב יותראיתן גיל

לחרדים יש חשבון ענק עם בנט, גם אידאולוגי, גם פוליטי, ובעיקר אישי. ולא- נתניהו לא מתפלל שלוש פעמים ביום, ולא נדבר על מה שיש לו בצלחת, ועם זאת הוא לא אנטי אובססיבי כמו בנט. לא לחינם הלך בנט אצל הלפיד אלא כי הוא בן מינו. ליברמן נכנס בחרדים בגסות רוח, ובנט עושה זאת בחלקלקות לשון.  

בנט מסוכן יותר לגוש הימין מלפיד וליברמן גם יחד. יותר משהוא רצה לעצמו את משרד הבטחון הוא זמם להעיף את החרדים מהממשלה, וזו האמת. כשאיילת שקד הטיחה בציפי חוטובלי: "מכרתם הכל לחרדים", היא דיברה מגרונו של בנט. זו אותה שקד שניסתה להתברג בועדה למינוי דיינים כדי לקדם את מומלצי בנט מהתנועות הרפורמיות והקונסרבטיביות.

שיקום יחסים עם החרדים יתחיל דקה אחת אחרי שיעיפו את בנט, ועל הדרך גם את שקד. 

איך משהו ממה שכתבת - עונה על מה שאמרתי?הָיוֹ הָיָה

א' - אמרתי שלביבי  ושרה יש חשבון עם בנט, כמו עם כוול הרל"שים שלו - ענית?

ב' אמרתי שהחרדים מעולם לא כיבדו את המפד"ל, ולא משנה מי היה שם - ענית?

ג' אמרתי שאני יודע שהוא הלך לכרות ברית איתם, והם סירבו - ענית?

אז בעברית תקנית - לא ענית על כלום, אלא רק חזרת על הדמגוגיה הכסילונית שלך עם ה"נפתליסטים", אז צ'מע חידוש חביבי, אולי אתה מטומטם, וכמובן אנחנו מכילים אותך כמו שאתה, אבל הציבור פה לא מטומטם, והקוראים רואים היטב איך לא ענית על כלום, ורק התחמקת בגיבובי סרק וכינויי גנאי, תהנה..

היי נפתליסטאיתן גיל

כתבתי קודם שבנט חתר תחת נתניהו 24/7 , קרא שוב.

החרדים תמיד כיבדו את המפד"ל, אבל בנט זה לא מפד"ל. הוריו היו רשומים בתנועה הרפורמית בארה"ב, ואולי גם הוא עצמו. המפד"ל היא מפלגה אורתודוקסית, ובין יוצאי חלציה אפשר למנות את הרב צבי יהודה, הרב שפירא, ויבדל"א ליאור.

כתבתי שהחרדים מכחישים שבנט פנה אליהם, קרא שוב. מותר להוסיף שבנט יקנה את עולמו אם יתחיל להגמל משקריו.

נ.ב. אני קורא שהצבא הורס פינות חמד ביהודה ושומרון, אבל הנפתליסטים שותקים כדי לא להביך את החבר החדש גנץ. 

היי גם לך.הָיוֹ הָיָה

א' - ושאלתי אותך אם ככה איך זה שהוא ושרה מסוכסכים עם כל הרל"שים לדורותיהם, כולם חתרו תחתיו? אבל לא ענית.

ב' לא, אל תספר לי שהחרדים כיבדו את המפדל, מעולם מעולם לא, מוזמן לשאוך את הרב דורקמן, שכיהן בה לפני ארבעים שנה (נ.ב. הרב שפירא והרצי"ה אינם "יוצאי חלציה" של המפד"ל, ממש לא, אתה כנראה גם בור קצת, בנוסף לכל)

ג' כתבתי שאני יודע את זה מבפנים, אז הערבת נושא, עכישו אתה חוזר אליו - ועדיין מתעלם מזה, זה נקרא לענות?

ד' לא יודע על מי אתה מדבר, אני לא שותק. אבל אולי תספר לנו מה אתה עושה בעניין?

לא מכיר שמות של אף אחד מהרל"שים של נתניהו חוץ מבנטאיתן גיל

אם נתניהו רב איתם כדבריך, זו בעיה שלו מולם, ולא מענייני. לגבי בנט שחתר תחת נתניהו זה לא מוכחש, אבל במקום להשאיר את הסכסוך בין שניהם הוא יצא במתקפה חזיתית נגד החרדים בתמיכת לפיד, ותמיד הפסיד.

בנט הפקיר את הרב אליהו בבחירות לרבנים ראשיים כי הרב שמואל אליהו יותר מידי דתי לטעמו.

אני רוצה שתהיה הנהגה דתית לציונות הדתית, ולא הנהגה נפתליסטית שמתעסקת כל היום עם פולחן אישיות.

מי שלא יודע - שלא ידבר, פשוט וקל, לא?הָיוֹ הָיָה

לגבי הגר"ש - אמת, גם אני מסכים על זה, מעולם לא אמרתי שאין לי ביקורת על בנט, למרות שמאוד אהוב עליך להדביק לי את התווית "נפתליסט", יש לי המון המון ביקורת עליו, בהרבה נושאים, הויכוח שלי איתך תמיד הוא על דבר אחד - מה ביחס למה, זהו. בעיניך עדיף ביבי, בעיני עדיף בנט, בעיניך עדיף ש"ס וג', בעיני עדיף ימינה. ואין לזה שום קשר לכך שגם על ימינה עצמה אני יכול להעביר המון ביקורת,ולייחל לשינויה. משום מה לך קשה להכיל עולם שאינו שחור לבן, אז נו שוין.

אתה איש טובאיתן גיל

אולי בהמשך גם אתה תסתייג מההתנהלות הבעייתית של בנט שעושה מעשה זמרי ומבקש שכר כפנחס. חודש טוב.

תודה על המחמאה..הָיוֹ הָיָה

כפי שהסברתי - אני כבר כעת מסתייג ממנה, אבל אני יודע גם את החסרונות שיש מאידך, ואת הצורך שיש בו, לעת עתה, במצב הנתון, אני מבין שהעולם הוא לא שחור לבן. ולכן עושה את השורה התחתונה.

זה הכל.

עדיין גנץ הוא החבר של בנט בעולם הפנטסטי שלך?!עוד סתם אחד
למיטב הבנתי, כרגע גנץ הוא ראש ממשלה חליפי בממשלה שבה יושבים נתניהו והחרדים, ולא בנט. באיזה מובן גנץ הוא 'החבר החדש' של בנט מכל האנשים בעולם? מלבד, כמובן, החרטטת הרגילה של ביבי ש'בנט יחבור לגנץ ולשמאל', ו-הופה, הלך להקים ממשלה עם גנץ...
אני לא יודע מה אתה רוצהאיתן גיל

הוא חבר של גנץ במובן של המנעות מביקורת אופוזיציונית מימין (או משמאל) על מי משרי כחול לבן, והם לא מעטים. הגיוני שגנץ יקצה לבנט שלושה תיקים ממשיים מתוך שלל התיקים שקיבל בממשלה הפריטטית, והוא לא יודע מה לעשות בהם. אין סיבה שנכסים פוליטיים בעיני עצמם, בנט, שקד, וסמוטריץ', לא יקבלו ייצוג ליד שולחן הממשלה. 

אתה מבין שכרגע חסר משמעות לחלוטין לבקר את אורית פרקש הכהןעוד סתם אחד
שהמשרד שלה לא מעניין אף אחד?

מה נעשה. כשנתניהו מתנהל כמו שליט יחיד, הוא גם יקבל ביקורת כמו שליט יחיד. רק שהוא לא מסוגל לזה נפשית, אז כל מלקקי ה-*** שלו מאשימים את כל העולם ואחותו, כולל מי שבכלל לא יושב בממשלה (בנט ושקד, למשל).
קח רשימה חלקית של משרדים ממשייםאיתן גיל
משרד הבטחון.
משרד החוץ
משרד הכלכלה.
משרד המשפטים.
משרד התקשורת
משרד התיירות
משרד התקשורת.
משרד הרווחה.

יש עוד

על כל אחד מהם יכולה ימינה של בנט לפתוח במתקפה. 850 אלף מובטלים הם עניין למשרד הכלכלה והביטוח לאומי שכפוף לרווחה, אבל ימינה בהוראת בנט שותקת על פי הסכם שבשתיקה עם החבר החדש גנץ.
זה בור קטן... אני לא מבין מה הוא חשב לעצמוספק

כשסחט מנתניהו את תפקיד שר הביטחון כדי שלא יילך עם גנץ. 

מה עבר לו בראש? איך הוא חשב שזה ייגמר? 

שביבי לא יעיף אותו לכל הרוחות בהזדמנות הראשונה שתהיה לו? 

ההערכה שלי אליו ברמה האישית שואפת לאפס מלמטה - אבל עכשיו אני מבין שהוא פשוט אדם מאוד לא חכם. 

דבר בנפתליסטית בבקשה, כי שפה אחרת הבייס שלו לא מבין.איתן גיל

והכניסו במקומה מישהי שרוצה לסגור את הרבנותמישהו כל שהוא

ולפתוח משהו רפורמי במקום

השנאה מקלקלת את השורה

אין ספק שהפולטיקאים עושים הכל כדי שנאבד את האמון בהם...

ולא אין לי אחרים טובים יותר... זה הבאסה...

באויירת הדף היומי

יהא רעווא דתשרו תרבא

וד"ל

אויב אויבי הוא ידידי...איתן גיל
ימינה היא אויבת משותפת למרב מיכאלי ולחרדים. בנסיבות נורמליות הגיוני שיהיה שת''פ בין דתיים לאומים לחרדים, אבל התקופה שלנו אינה נורמלית.
הוא אשר אמרתי...השנאה מקלקלת את השורהמישהו כל שהוא
התקופה נורמלית רק האנשים בפוליטיקה לא...
אני מצפה ממי שמנהיג את המדינה להתעלות על נקמנות ושנאה

מאנשים המתיימרים להיות שומרי תורה אני מצפה עוד יותר. נ"ל כי אלו איסורי דאורייתא לא?

אני מתחיל להבין את בנט באמת לא ראוי לשבת עם אנשים שעוברים ככה על עברות בפרהסיה
תתעמק קצתאיתן גיל

האנטגוניזם של מרב מיכאלי לבנט -מחד, ושל החרדים לבנט- מאידך, לא קשורים כהוא זה לסכסוך האישי בין בנט לנתניהו. עם זאת רואים עין בעין את משנתו הסדורה של בנט להתקוטט עם כל העולם ואשתו. 

אתה מציף שאלת מיליון דולר מי התחיל, החרדים נגד בנט או בנט נגד החרדים. לשיטת בנט, נתניהו היה נחוש להשאיר אותו לסוף המשא ומתן, ועל כן פנה אל החרדים בהצעה לברית נגד נתניהו, אלא שהם דחו אותו, ומשכך פנה ללפיד, ולפיד נעתר.

אז זהו שהחרדים מכחישים, אינטואיטיבית אני מאמין להם, וגם בדיעבד מוכח שיושרת בנט נמצאת בצריך עיון גדול. שנית, ממה נפשך, גם לו פנה אליהם מופרך אפילו לחשוב שיצטרפו לחזית נגד נתניהו כדי להציל את בנט. מה לעזאזל יצא להם מזה? 

ואכן הנאמנות לא השתלמה בטווח הקצר לאור העובדה שבנט ולפיד צורפו לממשלה, והם נשארו בחוץ. עם זאת הם הבינו את הסיטואציה שנתניהו נקלע אליה, והמתינו לשעת כושר, והיא הגיעה.

צודקים איפוא החרדים שלא רוצים שום שיג ושיח עם בנט ו/או נושאי כליו העושים מעשה זימרי ומבקשים שכר כפנחס.

הגבת לי??מישהו כל שהוא

בכלל לא שאלתי מי התחיל ...

זה פשוט לא מעניין ולא רלוונטי...

בסוף צריך לבחור עניינית לפי מי שיקדם דיינים יותר טובים או שופטים יותר טובים ולא לנקום...

שהרי:

נוקם מחבירו עובר בלא תעשה, שנאמר: "לא תקום". וכיצד היא הנקימה? אמר לחבירו: השאילני קרדומך, אמר לו: איני משאילך. למחר היה חברו צריך לשאול ממנו, אמר לו חברו: השאילני קרדומך. אמר לו: איני משאילך כמו שאתה לא השאלתני כאשר שאלתי ממך, הרי זה נוקם ועובר בלאו. אלא כשיבוא לשאול יתן לו בלב שלם, ולא יגמול לו כאשר גמלו, אלא ראוי לו לאדם להיות מעביר על מדותיו על כל דברי העולם, שאצל המבינים –הכל דברי הבל והבאי, ואינן כדאי לנקום עליהם. וכן אמר דוד המלך עליו השלום: "אם גמלתי שולמי רע ואחלצה" וגו'.

אם תרצה להנקם מאויבך, תוסיף מעלות טובות ותלך בדרכי ישרים, ובזה ממילא תנקם משונאך, כי הוא יצטער על מדותיך ויתאבל בשמעו שמעך הטוב. אבל אם תעשה מעשים מכוערים, אז ישמח שונאך על קלונך וחרפתך, והנה הוא מתנקם בך.

כל הנוטר לאחד מישראל עובר בלא תעשה, שנאמר: "ולא תט(ו)ר את בני עמך". כיצד היא הנטירה? ראובן שאמר לשמעון: השאילני דבר פלוני, ולא רצה שמעון. לימים בא שמעון לשאול איזה חפץ מראובן, ואמר לו ראובן: הא לך, הריני משאילך ואיני כמותך, לא אשלם לך כמעשיך; העושה כזה עובר בלא תטור. אלא ימחה הדבר מלבו ולא יזכרנו כלל, וזו היא הדעה הנכונה שאפשר שיתקיים בה ישוב הארץ ומשאם ומתנם של בני אדם זה עם זה.

וזה מלבד איסורים נוספים כמו לא תשנא את אחיך בלבך, וכו'

ואח"כ מתלוננים על פולטקאים שאינם שומרים על קלה כבחמורה...

פוליטיקה זה לא בית מדרשאיתן גיל

נכון שמרב מיכאלי אינה מקפידה על קלה כבחמורה, אבל גם איילת שקד אינה מל"ו הצדיקים. ימינה בהובלת בנט נלחמת בעד הכנסת דייני צוהר ומומלצי התנועה הרפורמית לבתי הדין הרבניים, בעוד מיכאלי התחייבה בפני החרדים לקדם את מומלציהם בלבד. לעניין זה אין נפקא מינא בין מיכאלי ליזבק.

זו פוליטיקה נטו, ואין כאן שאלה הלכתית כגון חלב/ פת עכו"ם וכיוצא בהם.  

ועוד משהואיתן גיל

בנט מתעסק בקורונה, כהנא במלחמת חורמה בהסתדרות, סמוטריץ' מנסה להביך את הקואליציה עם הצעות חוק קנטרניות, ושקד מכלכלת את צעדיה לחבור לליכוד לאחר עידן נתניהו.

את יהודה ושומרון הם, כולם, כבר מזמן שכחו.

מה להם ולעולם הדיינות, וכל סוגיה אחרת שריח יהדות נודף ממנה?

דווקא אפוזיונירים טוביםמישהו כל שהוא
תנסה למצוא משהו אחד טוב במפלגה הזו...
גם אני יכול למצוא שלל דברים גרועים בג' וש"ס ועדיין אני מעריך או ם על דברים טובים שהם עושים

לא מבין למה אתה רואה את הכל כל כך שחור לבן, אתה בן 17?
בקיצור רק העברות של בנט נחשבותמישהו כל שהוא
ושם התירוץ זה פוליטיקה אינו מועיל

אהבתך לחרדים ושנאתך לימינה מקלקלת גם לך את השורה

אני בהחלט מצפה מאנשים יר"ש לשמור תו"מ אפילו בכנסת
או שגם תפילין אין צורך להניח שם?!
אגב...שלמה....

בכלי התקשורת החרדים פרסמו שהחרדים מאד התרגזו על זה שמינו את מירב מיכאלי ולא את איילת שקד (תעשה גוגל)

מס שפתייםאיתן גיל

אני לא רואה בסיס לטענה שהחרדים הצביעו למיכאלי...אדם כל שהוא

[ההצבעה חשאית, כך שאין נתונים ישירים].

החרדים לא הצביעו לשקדאיתן גיל

שקד קיבלה קולות מלפיד, גנץ, ימינה (בלי הרב פרץ), וחלק מהליכוד מהאזור של גדעון סער.   

כפי שכתבתי בשרשור אחר..אדם כל שהוא

לאייכלר היו 84 תומכים, ולשקד 65.

זה אומר, שיש חפיפה של לפחות 29 ח"כים שהצביעו לשניהם.

אם מנסים לחשוב מי יכול להצביע לצירוף הזה, סביר שחלק גדול מהם חרדים.

ויש גם חפיפה בין מצביעי שקד למיכאליאיתן גילאחרונה
שלא רצו את אייכלר .
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
...ראוי שיצויין בכל דרשה השבת את האור הגדול של הארוע המטורף שהיה ביום ראשון . אור ששמו אחמד אל אחמד.

להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.

חשוב להנהגה  לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.

אותי הוא הציל אישית.

גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר

לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.

גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.

גם אצל הכנענים היה איוב.

את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
ולהוקיר לו טובה, בדיוק כמו את היחידים בגרמניה הנאצית שהצילו יהודים, בפולין, באוקרינה. כשהכלל כמעט כולו, מההנהגה ועד כמעט אחרון הקבצנים הסגירו יהודים. (אגב, בעזה בשמחת תורה לא היה אפילו אחד...)

אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.

לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.

ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.

יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1

… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.

דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.

מה הקשר מקרה?הסטוריאחרונה

מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.

אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.

אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.

העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.

- כדי להתקבלקעלעברימבאר

להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.

-למה אוהד מכבי?

-התקבלת

בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה

האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צעאחרונה
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
אידיוט.ימח שם עראפת
אדרבה, הערבי ההוא עשה פיגוע רציני בכך שהציל אותך.
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
ה' לא מתגלה באופן מלא כדי לתת אוטונמיה לאדם
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.

אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי

לגופם של דברים:

א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.

אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.

ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.

ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.

ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן  אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.

ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.

ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.

את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).

שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.

אולי יעניין אותך