מה אתן אומרות על שרוול קצר בטיולים?מיטל
למשל באולפנה.. ללבוש טישרט קצת מעל המרפק בטיול?
מה ההבדל בין טיול ליום רגיל?נעמה*

לדעתי...האחת והיחידה!!
בסיעתא דישמיא

אני ממש נגד לעשות משהו שונה בטיול וביום רגיל..

עם את חושבת שביום רגיל זה בסדר ונכון ללכת עם חולצה מעל במרפק,
ואת עושה את זה אז ברור שאין עם זה בעיה, אבל-
עם ביום רגיל את ושבת שזה ממש אסור אז מה בטיול מותר להיות לא צנועים?
בטיול מותר לעבור על העקרונות שלי בגלל החום?

בהצלחה..

אני מסכימה עם אני עם עצמי 3...לוחמת תמורות
בס"ד!

גם ככה החצאיות התקצרו (לוידע אם גם אצלך) ... תרחמי על החולצה...
----------פלספנית
בעזהי"ת

ברור שאפשר.
[עם חולצת בסיס שלושתרבעי למטה, דע.]
-------------
ואם תבואי קצר.. מה האולפנה תעשה?מיטל
ההלכה נקבעת עפ"י ההלכה, לא לפי האולפנה...לוחמת תמורות
האול'?פלספנית
בעזהי"ת

לא יודעת. אפעם לא ניסיתי..

[מה היא כבר יכולה לעשות? מקס' תעיר לנו.]
כללי ההלכה נשארים אותו דבר גם בטיול.כל הישועות
אז מה השאלה פה?
זה באמת משנה ה10 ס"מ הנוספים האלה?פעימה
בס"ד

אפשר לשים שרוולונים..
האמ..זה בסדר גמור גם ביומיום..בקטנה
תכלס מה ההבדל בין טיול ליומיום..בטטיול פחות רואים אתכן?ואם יש מדריך..אז?
אבל אצלנו מותר אלאדין רק בטיולים,וזה דיי הזוי..כי בב"ס אסור =\
יומטוב
טוב ושמחה
על סמך מה את אומרת שזה בסדר גמור גם ביום יום?כל הישועות

אווו רבנית!!!! תפתחי קיצור שלוחן ערוך ותראיno name102
שזה לא מדוייק מה שאת אומרת, אפילו בכלל לא נכון!

הפ הפ חברות תראו משו..בקטנה
הגברת הנכבדה לעיל שפתחה את השרשור שאלה "מה אתן אומרות" ולא מה כבוד הקיצוש"ע אומר, עניתי מה דעתי על העיניין ופה זה נגמר.!
לא הבנתי על מה הרעש והמהומות..
הובנתי?
טוב ושמחה
"זה בסדר גמור גם ביום יום"כל הישועות
- זה משפט שבא להביא עובדה. לא דיעה.
תלוי מזה קצר.... אני חושבת שטישרט זה סבבה....~H.L~
ד"א לדעתי אלאדין זה מש צנוע..זה נראה ממש כמו חצאיתלביאה...
בלון..ויש גם אולפנות(לא אצלנו!)שלא מרשות ללכת עם מכנסיים מתחת לחצאית ובטיולים כן..אז זה אותו דבר שבטיולים מותא אלאדין..
אמ....M.F=) נשמה-אביטלוש
בס"ד

נראלי שקצת איבדנו ת'ראש...
מה עובר עליכן???!!!??!?!?!?
ההלכה היא ההלכה ואין כאן שום מקום לדעה אישית!!!!

תגידו לי- אתם תבואו ותגידו- "לדעתי להדליק את האור בשבת זה ממש סבבה..." ורק אם יתחשק לכם אתם תטרחו לבדוק מה דעתה של ההלכה בנידון???

מה פתאום!!!

במקומות שההלכה נותנת מקום לדעה אישית- בכיף, חופשי.
אבל במקומות שלא- אז רק ורק ורק ההלכה היא הקובעת!!!
הכל בגבולות המותר!!! מה שאסור- אז אסור. אל תתחילו למצוא תירוצים ו'אני לא מתחברת לזה' ,ההלכה לא שואלת אותך אם את מתחברת ללא לבשל בשבת או כל דבר אחר.

בואו נחזור להיות קצת יותר מפוקסות על המטרה ופחות נפזול לצדדים, אוקיי?

רק טוב!

^מסכימה ממש^!!!!!! עם אביטלוש....מישי אחת...
אין שום התר ללכתדוסית גאה!
עם חולצה מעל המרפק.
לא בטיולים ולא סתם ככה.
שבת שלום

ואוווו..ההיסחפות כאן עברה כל גבול.בקטנה
כל הישועות,אני לא אטרח להסביר את עצמי שוב. את יכולה להבין מה שאת רוצה ממה שכתבתי זה באמת לא יפריע לי כל עוד את לא משמשת הרב-אמא-אבא שלי. (ובכל הכנות זה לא במטרה להעליב!)
אביטלוש?איבדנו את הראש?לא קצת נסחפנו?הגזמנו?..נכון..אנחנו לא טורחים לפתוח ספר על כל אמירה שיוצאת לנו מהפה ולבדוק איפה אפשר לקטלג אותה בלשון הרע, ריכלות או אבק לשוה"ר,כן זה חבל. אבל עדיין!!
היי!! מה קורה?
שרוול קצר כבר הופך אותי לכופרת?
זה כבר לא קשור ל"למצוא תירוצים". אני רוצה ללכת ככה אני אלך ככה, ואם זה כ"כ כ"כ מפריע אז סבבה, אני גם לא אקרא לעצמי דתייה כדי לא להכפיש את השם שלכן, אבל כל זה בתנאי שתעידו שאתן לא דוברות לשוה"ר. אי אפשר לבוא ככה ולתקוף "אן לא הולכות לפי ההלכה!!" ואת לא מדברת לשון הרע? את לא מתחנפת מדי פעם? בחיים לא העתקתם במבחן?לא צרבת דיסקים?
דיי די!!די לזה! אנחנו לא מושלמים, כן כן!יש שאיפה לשלמות, אבל היי! בואו נעשה את זה בצורה נורמלית ומכובדת!
בלי מכות וכעסים.
שבוע טוב.
טוב ושמחה
אז ככה:אביטלוש
א. מי מכות וכעסים? איזה מכות וכעסים?? אולי לא הבנת את הנימה של הדברים- אבל הם נאמרו הכי לא בכעס אלא בשמחה ובשותפות. וזה מוביל אותי ל-ב. -
ב. את חושבת שאני מושלמת?? מדברייך מסתבר שלא, וככה גמני חושבת!! לא באתי ממקום של מלמעלה. אני לא מושלמת- גם אני נופלת- מדברת לשון, צורבת דיסקים, מתחנפת, העתקתי במבחנים וגם הולכת עם חולצות קצרות.
לכולנו יש את ההתמודדויות האלו אבל העניין הוא שההלכה היא ההלכה והנפילות הן נפילות והן צריכות להישאר בגדר זה ואסור לנו (לנו!!! גם לי, שמעת?) להפוך אותן לאידיאל!!!
משפט כמו -
"אני רוצה ללכת ככה אני אלך ככה, ואם זה כ"כ כ"כ מפריע אז סבבה, אני גם לא אקרא לעצמי דתייה כדי לא להכפיש את השם שלכן, אבל כל זה בתנאי שתעידו שאתן לא דוברות לשוה"ר"
הוא טעות!! וכן, גם אני טועה במשפט הזה! גם אני אומרת לעצמי לפעמים "יאללה, מה 'כפת להם אם אני אעשה ככה וככה??? מה הם נכנסים לי לחיים??? הדוסים האלו..." והחשיבה הזאת היא מוטעת! כי אני לא עושה טובה למחנכת שלי או לרב של האולפנא שלי!! ואת לא עושה לי טובה! אני זה ביחס ובקשר שלי לה' ולעבודה שלי כלפיו, ואת זה ביחס ובקשר שלך לה' ולעבודה שלך כלפיו.
ב"ה, ה' נתן לנו כלי שאיתו קל לנו יותר לעבוד אותו והוא התורה. ועם התורה מגיעה גם התושב"ע (מקווה שעם זה לפחות אנחנו מסכימות) והשורה התחתונה של התורה שבכתב והתושב"ע היא ההלכה. כמו שאמרתי, ההלכה היא לא של הרב שלי ולא של המחנכת שלי וגם לא של ההורים שלי. ההלכה היא התורה.
כן כן, שמענו נכון-  ההלכה=תורה.
אז אם ההלכה אומרת לא ללכת עם חולצה קצרה- ואנחנו הולכות עם חולצה קצרה- אנחנו עוברות על ציווי של התורה.
וכמו שאמרתי בתגובה הקודמת שלי- אין כאן מקום לדעה אישית!
 כמובן שיש מקום לנפילות כי אנחנו בני אדם, אבל כמו שגם את אמרת המטרה היא השלמות, ואני מוסיפה- שאליה אנחנו חותרים (או אמורים לחתור) כל הזמן!!!
כל אחת צריכה לעשות את חשבון הנפש שלה עד כמה היא מתאמצת לחתור למטרה שלנו כיהודיות והאם המטרה שלה היא המטרה הנכונה.(אין כאן כוונה לבקר את המטרות של אף אחת) פשוט שכל אחת תבדוק את עצמה. וזה כולל אותי.

בהצלחה לכולנו, אחיות.

רק טוב!

חוצמזהאביטלוש
שדברנו פה על שרוול קצר, לא על לשוה"ר/רכילות, התחנפות, העתקה במבחנים, צריבת דיסקים וגם לא על צדיקות( עם שורוק בו').
הבנתי.אשמח להמשיך לדבר באישי.בקטנהאחרונה
לא מתחשק לי לפרט את חיי הדת שלי כאן.
(כן כן,טראומה מאמובושים).
טוב ושמחה
קודם כל,אומרת שירה
בקשר למה שנאמר כאן - שאין ללכת עם חולצה מעל המרפק כלל, לענדה"ד, יש דעות שאומרות שמותר מעט מעל המרפק. לא יודעת בדיוק איפה, משהו כמו אצבע או שתיים מעל המרפק. ולעצם השאלה: כבר נאמר "והצנע לכת עם ה' א-להיך", וכן ידוע שהקב"ה מלוא כל הארץ כבודו... הצניעות נכונה לכל מצב; בין אם את בבית, בין אם את עם חברותיך, ובין אם את בחדרך לבד.

ודל"ב.
חח... ברור=)שרית..
כאילו בטיול בנים לא רואים אותך.... אם את הולכת בד"כ עם שרוול קצר אז כאילו זה לא בסדר.... אבל תלכי גם בטיול....

לדעתי, הקיצוניות פה חוגגת....אנונימי (פותח)
אם הבנתי נכון, m.f התכוונה לחולצת טריקו שאם תהיו כנות עם עצמיכן, תדעו שלפעמים היא יותר צנועה מחולצת לייקרה צמודה... לא צריך להתבשל ולהסתרבל... אם החולצה מעט מעל המרפק והיא רחבה ולא שקופה, זה בסדר גמור! אנחנו עדיין לא חרדים...
לדעתי, את טועה בגדול!!מישי אחת...
אם אנחנו לא חרדים.... זה אומר שמותר לנו להקל בכל דבר שלא נוח לנו?? מז זאת הפשרנות הזאת??

אם זאת ההלכה- אז אנחנו צריכם ללכת ככה... וממש לא משנה אם זה 'כיף' לנו באותו רגע, או לא!!!

וכל אחת תעשה לעצמה חשבונפש אם מה שהיא לובשת... (גם אם זה שרוול שעובר ת'מרפק.....) זה צנוע או לא...!!!!!

מצטערת אם הייתי קצת תוקפנית.... אבל פשוט... עיצבן אותי החצי משפט הזה- "אנחנו עדיין לא חרדים..." כאילו מה??? אנחנו לא דתיים?? אנחנו לא צריכים לשמור על ההלכה?!?!?! אנחנו נעשה רק מה שבא לנו ונוח לנו?!?!?!
ממש לא!!!!!!!!! אם אנחנו לא חרדים זה אומר שיש לנו דרך אחרת לעבוד את הקב"ה.... זה ממש לא אומר שאנחנו יכולים להתפשר על כל מיני דברים שלא נראים לנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יצא קצת מבולגן.... לונורא!!!!!!!
שבוע טוב!!!
ולא לקחת אישית...
חרדים? מה עיניין חרדים לחולצות קצרות?טל_טול
חרדים יותר מאיתנו?
מה הקשר?
חולצת שלושת רבעי זה לכל עמישראל. מצטערת לאכזב.

לגבי האולפנא שלי...
לצערי הרב אני לומדת באולפנא, שגם ביום-יום רגיל <לא קשור לטיול> מחפפים אצלנו בחולצות קצרות.
לגביי-אני- גם בטיול הולכת עם שלושת רבעי. מה שונה טיול מיום רגיל?
מה הולך פה?אנונימי (פותח)
הקפצהאנונימי (פותח)
אני באמת לא מבינה-חרדים עובדים את ה' יותר טוב ממנו?
אז למה לא להיות חרדים?
הרי אנו פה בשביל לעבוד את ה'...............
חרדים זה הרי מי שחרד לדבר ה' מה אנחנו לא מפחדים מה'
איך אתם מעיזות לדבר ככה זה עבירה להכשיל בנים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 תקראו הלכה ברורה אצל הרב מלמד שליט"א.(דת"ל)...מה הוא כותב על זה!!!
א נ ח נ ו    י ה ו ד י ם     ו ר ו צי ם   ל ע ב ו ד     א ת    ה'   ב צ ו ר ה   ה כ י     מ ו ש ל מ ת    ש י ש !!!! בשביל זה אנחנו כאן!!!!!!!!!!!!!
          אוהבת ותכם ורוצה שתחשבו טוב על העתיד שלכם על הילדים שלכם
ו-על גן עדן!!!!!!!!!!!!!!!
אויש באמת...אנונימי (פותח)
זה בדיוק מה שהתכוונתי כשאמרתי שהקציצוניות פה חוגגת.
אי אפשר לצאת במשפטים חוצבי להבות ומרעידי עולמות ואז להגיד- "לא לקחת אישי"
חרדים, כפי שכולנו יודעים, הם קיצונים ומדקדקים לעיתים בדברים בהם אין צורך לדקדק.
עבירה להכשיל בנים זה גם ללכת עם חולצת 3\4 צמודה.
חולצת טריקו מיועדת לטיולים ומטבעה יותר צנועה מחולצת לייקרה צמודה. מכירה הרבה בנות דתיות לא פחות מהמשתלחות כאן שהולכות עם חולצת טריקו ולא מכריזות קבל עם ועדה שזה חטא גמור ללכת עם חולצה מעל המרפק. (שומו שמיים...) הכיוון החרדל"י שהציונות הדתית מתדרדרת אליו מיום ליום מעט מקומם רבים כמוני שעומדים מהצד ורואים איך השפיות לאט לאט מחליפה את מקומה באמרות חרדיות שלא היו מביישות את יושבי פולין לפני יותר ממאה שנה.
וואי נשמה ציערת אותי כ"כ..135
פשוט הצטערתי לשמוע שיש יהודיה שבאמת באמת חושבת ככה.. באמת!
למה א"א ללכת עם חולצה אחרי המרפק שלא תהייה צמודה? זה צריך ללכת אחד על חשבון השני?? ואם את כ"כ לא רוצה צמוד לכי עם לייקרה מכסה את המרפק ומעל זה טריקו קצר.. פתרון לא?
ולומר שהצינות הדתית מדרדרת לכיוון החרדל"י??? "באמרות חרדיות שלא היו מביישות את יושבי פולין לפני יותר ממאה שנה." - אנו שומרים על מסורת האבות ואני חושבת ששאיפה טהורה ונכונה זה להיות צנועה כמו האמהות שלנו, וכמו היהודים הצנועים של פעם..
תאמיני לי אני בקושי יודעת איך להגיב.. רק מתפללת תפילה נאמנה שה' יצעיד אותך בדרך האמת ותראי בחרדים עובדי ה' אמיתיים! לא קיצוניים שמדקדקים במה שאין צורך, את בררת את זה??
אוהבת אותך מאד מאד אחותי!! ובאמת מאחלת לך רק טוב בהמשך החיים..!

וד"א למי שאמרה שמותר אצבע/שתיים אחרי המרפק - זה לא נכון! מקור?
מסכימה עם כל מילה.אנונימי (פותח)
כנ"ל..מישי מכוכבינו
וגם סתם בלי קשר..אני חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד מהחרדים..
צניעות=שרוול?רוני-שבות
נראה לי שכל אחת תלך לפי הרב שלה.....ומבחינת האולפנה.....כל עוד זה לא חולצה טישרט פרובוקטיבית (משמע החולצה הגזורה של האחות הקטנה ממחנה נבטים...) בגלל זה לא יזרקו אותה מהאוטובוס...
ובכלל, ממתי התחלנו לחשוב שכוונת "הצנע לכת" מתייחסת רק לצניעות חיצונית =סנטימטרים של חצאית ו/או שרוול ו/או גרביים? צניעות פנימית והסתפקות במועט חשובים בדיוק באותה מידה.....ולכן, הדגש באולפנה צריך להיות לדג' על כמה כסף להביא לטיולים לארטיקים וכאלה.....או איזה וכמה ממתקים/אוכלים להביא מהבית....או בכלל כל הקטע של מותגים...(ותתפלאו לראות כמה בגדים צנועים יש בGAP ודומיו ...) במקום להתעקש על סנטימטר יותר סנטימטר פחות....לעבוד על מידות טובות!!!

סורי על החפירה ושיהיה השמשך יום טוב!!!

השרשור במקור לא היה על זהאביטלוש
אז ככה שאת צודקת, אבל לא על זה הנושא...

=)
=)
=)

יומטוב!
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך