ךא יודע אם ראוי לשאול את זה פה אבלרי''ק
אני באמת לא מבין למה יש כ"כ הרבה התנגדות לטיפולי המרה? מה רע בזה שאדם אוצה לשנות משהו שהוא תופס כ"לא טוב" בעצמו?
זה לא קשור ללא ראוישחר אורן

אני פשוט לא חושב שרוב האנשים פה מתנגדים.

יכול להיותרי''ק
אבל ממה שאני מכיר יש גם דתיים שמתנגדים לטיפולי המרה ומאף אחד לא קיבלתי תשובה נורמאלית, אז אולי פה אני אקבל כזאת...
אין לי בעיה שתשאלשחר אורן

אני פשוט לא יודע כמה תשובות תקבל.

סבבהרי''ק
ע"פ הרבה חוקרים טיפולי המרה פוגעים באדם..אנא עבדא דקב"ה

הרבה חוקרים ורופאים מגדירים אותם כלא מדעיים וכו' עד כדי התעללות...

תוכל לקרוא בויקיפדיה - טיפול המרה – ויקיפדיה

רימון חוסם את הויקיyes123

על טיפולי המרה

מה זה טיפול המרה? ויקיפדיה פותח לי רימון....גארפילד

נראה לי שזה תלוי בעיקר באיך עושים אותםרי''ק
אני מדבר על טיפולים טובים ולא טיפולים גרועים כמו שעלולים להיות הרבה פעמים
ההתנגדות היא בעיקר לעצם הטיפול, המתנגדים טועניםשם רגיל
שבפועל הוא לא עובד, אלא פוגע מאוד במטופלים.
אם אני זוכר נכון @פשוט אני.. מהמתנגדים, אולי הוא יכול לפרט...
אולי גם מתנגדים לאי-הלגיטימיות שהשאיפה לשינוי הנטייה יוצרת ביחס לנטייה הפוכה.
לא חושב זה בהכרח יוצר אי לגיטימיות,רי''ק

אם כבר, זה שרוצים עכשיו להוציא את זה מחוץ לחוק זה יוצר אי לגיטימיות לרצון לשנות את המשיכה המינית שלך שאין בו משהו פסול. לגבי רמת ההצלחה של הטיפול, זה לא אמור להיות קריטי במיוחד לאף אחד חוץ מהמטופלים, חוץ מזה שיש מקרים שבהם זה עובד.

אולי זה לא הכרחישחר אורן

אבל הקריאה לטיפולי ההמרה בהחלט באה בד בבד עם חוסר לגיטמציה לנטייה מוזמן להסתכל על הדעות בציבור הדתי.

זה דיון שונה,רי''ק

אולי לקרוא לאנשים לעבור טיפולי המור יוצר אי לגיטימיות לנטייה, אבל עצם היותם קיימים לא כ''כ.

הוא כתב שהשאיפה להמרה יוצרת אי לגיטימציהשחר אורן

שזה נכון.

זה נכון,רי''ק

אבל אם אדם פרטי חושב שמשהו לא לגיטימי זאת זכותו. (אני מדבר על העניין הזה במישור הפרטי, לא הציבורי.)

וודאי שזו זכותו, גם זכותו של הציבור לחשוב ככהשחר אורן

אבל מי שמתנגד רואה במעשהו של האדם הפרטי חלק מתופעה ציבורית (בצדק).

הם יגידו שהביקוש לטיפולי המרה נובע מאי-לגיטימיותשם רגיל
כלפי להטבי״ם.

ודאי שזה קריטי- למה לאשר טיפול שפוגע מאוד באנשים (ובמיוחד שהוא לא עוזר)? בנוסף אחוז גדול מהמטופלים הם נוער. אני מניח שלא היית אומר את זה על סמים.

נתוני ההצלחה שנויים במחלוקת.
אתה צודק לגבי זה שזה פוגע באנשיםרי''ק

לגבי זה שזה נובע מאי לגיטימציה כלפי הלהט''בים, זה אולי נכון אבל זאת זכותו של כל אדם לחשוב מה שהוא רוצה לגבי להט''בים וכל עוד הוא לא פוגע בהם פיזית, לדעתי אין עם זה בעיה. נתוני הצלחה שנויים במחלוקת לא אומרים בהכרח שאין הצלחה בכלל. (כמובן שאני לא בעד לפגוע במטופלים בכל צורה שהיא בטיפול, אבל יכול להיות שיש אנשים שהטיפולים האלה דווקא בסדר להם והם דווקא עובדים להם.)

כן יש אנשים כאלהמתולתלת בנשמה
מכירה אישית?פשוט אני..

לא אישיתמתולתלת בנשמה
אבל חברה שלי מכירה אישית
הרשי לי להטיל ספקפשוט אני..

אוקיי אתה יכולמתולתלת בנשמה
כאילו אני לא יודעת מה נחשב הצלחהמתולתלת בנשמה
אבל כרגע הוא נשוי לאשה...
בעיקרון זה דבר טוב פשוט..טאטע אוהב אותי!

יש אנשים שמתנגדים לזה לא הבנתי מה הבעיה אדם שמרגיש שרע לו כדם שנמשך לבנים ורוצה להיות אדם רגיל ונורמאלי אז יש בישבילו את זה אם עושים את זה בדרך לא טובה זה יכול להזיק אבל אם עושית את זה בדרך טובה למה לא?

נראלי מה שכולם אומרים שזה בעייתימתולתלת בנשמה
זה שיש חלק שהטיפול כן עובד ואז הם אנשים רגילים ויש חלק שזה פשוט מתקן להם את הבעיה אבל לא עוזר להם יעני הומו נגיד לא יתאהב בבנים אבל גם לא בנשים אבל אני ממש לא בטוחה שזה הסיבה גם שמעתי שעכשיו כל מה שהיה זה על טיפולי המרה אצל בני נוער שקובעים להם לעשות את הטיפול והטיפול יכול להרטס להם את החיים או משהו בסגנון הזה
יש גם טיפולים פסיכולוגיים רגיליםרי''ק

שלא עובדים ב100%, לא רואה שמתנגדים להם.

אבל טיפולי המרה זה משהו טיפה שונה מסתםמתולתלת בנשמה
טיפול פסיכולוגי...
שום דבר לא עובד במאה אחוזפשוט אני..

גם לא כימותרפיה לסרטן, וגם לא אנטיביוטיקה לדלקת גרון.

ההבדל הוא ששני הדברים הנ"ל נוסו על מיליוני אנשים בעולם, ואנחנו יודעים היום היטב להגיד מהם סיכויי ההצלחה, מהן תופעות הלוואי, ובהתחשב בשני אלה - האם כדאי לקחת את הסיכון.

טיפולי המרה, להבדיל, מעולם לא הוכחו כיעילים באף מחקר מדעי, ותופעות הלוואי שלהם (דיכאון, שנאה עצמית, ניכור חברתי, פוסט טראומה, התאבדויות) הוכחו מעבר לכל ספק.

יש גם אנשים שמתנגדים לטיפולי המרהמתולתלת בנשמה
כי הם לא רואים משהו לא בסדר בזה שצריך לטפל בו
לא נכוןפשוט אני..

ההתנגדות נובעת מכך שהטיפולים האלה מזיקים.

למשל,

למרות שהיום כולם יודעים שזה בסדר גמור להיות אדם שמן ואסור להעליב שמנים או להפלות אותם וכו', אף אחד לא מעלה בדעתו לאסור על אנשים ללכת לדיאטנית.

דוגמא נוספת, גם אני אני לא רואה בעיה בלהיות קירח למשל, אני לא אמנע מקרחים לעשות טיפולים יקרים במטרה להצמיח שיער מחדש.

מוזמן לקרוא על טיפול ההמרה שאני עברתי, כדי להבין מה הבעיה.פשוט אני..

נושא כבד - ראו הוזהרתם - נשואים טריים

בהמשך השרשור שם הצטרפו גם שתי נשים שעברו טיפולי המרה, תקרא גם עליהן.

מישהו מסכים להגיד לי כאן מה זה טיפולי המרה?גארפילד

כי הכל פותח לי הגנה...

השרשור שהפניתי אליו חסום אצלך?פשוט אני..

לא! תודה רבה!גארפילד

קודם כל, מצטער אם איכשהו פגעתי בך,רי''ק

וכל הכבוד לך על היכולת לשתף את הסיפור הקשה שלך. באמת אם הטיפולים כאלה יכול להיות שיש למה להתנגד, אני דווקא כן מכיר שפוסלים את זה על בסיס אידאולוגי...

כי יש כאלה שלא רואים בזה משהו בעייתימתולתלת בנשמה
נכון,רי''ק

אבל מי שעובר טיפול כזה כנראה כן חושב שזה בעייתי וזכותו לחשוב את זה כמו שזכות המתנגדים לטיפולים לחשוב שזה לא בעייתי.

זכותי לבקש מהרופא שלי אנטיביוטיקה עבור צינון?פשוט אני..

כן, 

אבל לרופא אסור להיענות לדרישה שלי.

ושינוי מין, מותר?פלונפון מירוסלב

כן. וגם יענו לבקשה המטורפת הזאת. גם לפני גיל ההתבגרות.

ממש לא פגעת, אתה יכול לכתוב לי הכל פשוט אני..

רק שההגדאדם כל שהוא

נלחץ, יערך בלנ"ד...אדם כל שהוא

רק שהצעת החוק...אדם כל שהוא

לא פוסלת פעולות מסויימות מזיקות, אלא טיפול שזה תכליתו, ללא קשר לכלים שבהם הוא נעשה.

ובהתחשב בכך שהיא עוסקת בפסיכולוגים, שבסה"כ מסתבר שאצל רובם יש יותר הבנה מה עלול להזיק ויותר זהירות, סביר שהיא תדחוף אנשים שרוצים שינוי לטיפול אצל אנשים עם חוסר בידע, ועודף ביטחון עצמי.

וחשוב להזכיר בעקבות הדברים שכתבת, שבכל טיפול נפשי, חשוב ללכת למישהו שיודע להקשיב באמת, ולהגיב בהתאם לאישיות המיוחדת של מי שעומד מולו.

ומסוכן ללכת למי שכופה את התיאוריה על המציאות, בין אם זו תיאוריה שלו, ובין אם זו תיאוריה של פסיכולוגים גדולים.

וכמובן, אם מגיעים למישהו לא מתאים, אז יש דלת יציאה..

כתבת יפהפשוט אני..

מהסיבות האלה אני מתנגד לחוק הזה בנוסחו הנוכחי.

פרופורציות: שינוי מין מותר לפני גיל 18, אבל להתחתן אסורפלונפון מירוסלב

וגם טיפולי המרה... המדינה שלנו הופכת לבדיחה מהלכת.

כל מה שנגד התורה, מותר, ואף מצווה. ומה שהתורה רוצה ותומכת - אסור.

אמנם טיפולי המרה הם דבר לא יעיל סטטיסטית, ויש דרכים אחרות לעבוד על זה (שכן עובדות). אני אישית נגדם (בעיקר בגלל שהטיפולים האלה משתמשים בטקטיקות של עבירות חמורות וגמורות).

אבל מישהו יכול להגיד שניתוח לשינוי מין הוא מזיק פחות? הסטטיסטיקה בנושא הטרנס' גרועה בהרבה מטיפולי המרה. אני די בטוח ששיעורי ההתאבדות באנשים מהסוג הזה גבוהים בהרבה משל מטופלי ההמרה. הנתונים מפורסמים, אם מישהו רוצה להשוות.

והעובדה שאסור להתחתן לפני גיל 18, דבר שבוודאי הרבה פחות מזיק משניהם, היא פראסה מטורפת.

בקיצור, סדום ועמורה.

מותר להתחתן מגיל 17 למיטב ידיעתי.דמעה שקופה

אסור, גם עם אישור הורים.פלונפון מירוסלב

זה חוק יחסית "חדש", כמה שנים.

חייב אישור בית משפט, שיקבע שהדבר הוא טובת הילד. שזה בד"כ הריון מחוץ לנישואים.

מגיל 17מתולתלת בנשמה
עם אישור הורים 18 לא צריך אישור
זה לא נכון. תתעדכנו. חייב אישור בית משפט גם אם יש אישורפלונפון מירוסלב

הורים.

גיל הנישואין החוקי

האם ניתן לקבל היתר לנישואי קטינים? 

"סעיף 5 לחוק מאפשר לבית המשפט לענייני משפחה לתת היתר נישואין אם מלאו לנער או לנערה שש עשרה שנים, ולדעת בית המשפט מתקיימות נסיבות מיוחדות הקשורות בטובת הקטין או הקטינה ומצדיקות את מתן ההיתר."

@דמעה שקופה

אני לא מבין את ההיגיון הזהפשוט אני..

אם טיפולי המרה הם טובים או לא, זה דבר שראוי לדון עליו לגופו של עניין, בלי להביא דוגמאות ממקומות אחרים.

נניח לשם הדיון שטיפולי המרה הם נוראים ואיומים. האם צריך להתיר אותם רק בגלל שמותר לעשות ניתוח לשינוי מין?

נניח לשם בדיון שטיפולי המרה הם מצוינים ויעילים, האם צריך לאסור אותם רק כי אסור להתחתן בגיל 17?

לא מטפלים בעוול אחד על ידי יצירת עוול חדש.

האבסודר לא זועק לך?פלונפון מירוסלב

דבר מתבקש מהתורה, מנהג ישראל מקדמת דנא, אסור במדינת ישראל גם עם אישור הורים והתעקשות הילדים.

וגם בגיל שכבר אפשר להחליט בצורה שקולה. וגם אם כבר היו נישואים גרועים, מקסימום מתגרשים.

אבל ניתוח בלתי הפיך, ששיעור ההתאבדות אחריו הוא גבוה מאוד - זה מותר. רק תביא פתק מאבאמא. זה נראה לך נורמלי?

אם אסרו את טיפולי ההמרה - היו חייבים לאסור גם את ניתוחי שינוי המין. הטעמים הם אותם טעמים.

ברור לך שיש פה אג'נדה אנטי יהודית.

אין שום קשר בין עוול אחד לשני.

גם אם טיפולי המרה הם עוול, צריך לאסור את כל העוולות. ולא רק את מה שנוח לנו פוליטית.

והגיע הזמן להחזיר את החוק לשפיותו לגבי חתונה.

וואי אתה צודק ממשמתולתלת בנשמה
בקיצור היית בל"ח והחוק פגע בך פשוט אני..

מוזמן להגיב יותר לעניין...פלונפון מירוסלב

בכלל, כשהייתי בגיל הזה, זה עדיין היה חוקי.

בקשר לחתונה בגיל צעיר (למרות שזה לגמרי נצלו"ש)פשוט אני..

אם אני לא טועה, החוק נחקק בגלל חברות שבהן ההורים מפעילים לחץ כבד על הילדים לתחתן בגיל צעיר מאוד (ואז ממילא חתימת ההורים לא תעזור, כי הם מקור הבעיה), ולעיתים הילדים לא רוצים להתחתן או שהם לא רוצים להתחתן עם אותו אדם ספציפי שההורים ייעדו להם.

...פלונפון מירוסלב

זה שיש כמה כתות כאלה, לא צריך לקבוע את החוק לשאר העולם. ועוד עם צורך בהחלטת בית משפט שזה מותר.

לא בגלל לחץ, לא בגלל חוסר רצון. רק "טובת הילד" (כלומר - תכניס את חברה שלך להריון אם אתה רוצה להתחתן איתה מוקדם).

ואני עדיין לא מבין את האמירה שאתה מנסה לומר, הרי אף אחד לא חושב לאסור את הטיפולים לשינוי מין.

ועניינם זהה אחד לאחד לטיפולי המרה.

ברור לך גם, בתור אדם דתי, שחברה שמעודדת ניתוחים לשינוי מין היא רקובה בהרבה מחברה שמחתנת בכפיה (דבר שאסור לפי התורה, ולא תופס בכלל - אגב).

טיפול "רפואי" שאדם בוחר, מפוקפק מבחינה מדעית, שמוביל לנזק הרבה יותר מאשר לתועלת.

האחד מותר, לא משנה אם זה בגיל חצי שנה. השני אסור, לא משנה אם זה בגיל 100.

ואתה עדיין לא רואה פה אבסורד.

מחילה, אני חושב שהנסיון שלך עם הנושא מקשה עליך להיות אובייקטיבי.

גם אתה יכול להתנגד לשני הדברים, לא רק לטיפולי המרה... גם אם זה דבר שלא פופולרי לומר היום במרחבי התקשורת.

אני באמת מתנגד לשני הדבריםפשוט אני..

רק אמרתי שאני בעד לעשות הפרדה בדיון ביניהם, כי לא פותרים עוול אחד על ידי יצירת עוול שני.

זה שניתוחים הם עוול והמדינה מסכימה שהם יהיו חוקיים, זה לא אומר שצריך להתיר עוול נוסף.

איך לקשר אותם יוצר עוול שני? שיאסרו את כולם.פלונפון מירוסלב

וטיפול מהסוג המועיל - שיעגנו בחוק.

אם כולם ידעו מה פועל, ומה מועיל ולאן אפשר לפנות - אף אחד לא יפנה לטיפולי המרה.

זה בדיוק העוולפשוט אני..

שאתה חושב שאם לא אסרו אחד, אז אסור לאסור גם את השני.

כלומר אתה חושב שאם המדינה עושה עוול לאדם מסוים, היא חייבת לעשות עוול לאדם אחר כדי להיות הוגנת ומאוזנת.

לכן אני בעד להפריד את הדיונים האלה, כי כל נושא הוא חשוב בפני עצמו וצריך לעמוד בפני עצמו אל מול ההיגיון ואל מול החוק.

לא, אני לא.פלונפון מירוסלב

בכלל, אתה מחמיץ את הנקודה. הנקודה שלי היא שלא אסרו טיפולי המרה מהסיבות שאתה חושב עליהן.

ממש לא חשבו על טובת אף אחד.

זה עוד כלי ניגוח נגד היהדות, במשחק ארוך הטווח שהצד השני משחק בו בכל הכח שניה לפני ביאת המשיח וביטולו, כידוע.

אם באמת לא הייתה כאן אג'נדה, והיו מציעים חלופה בריאה, הייתי מסכים איתך.

וגם להבנתך (ואני חוזר ואומר שאין לה שום קשר עם התגובה שלי),

אני חושב שטיפולי המרה, גם אם הם לא עובדים וכו', שהיו עובדים דרך בקרה, היו מרצים גם ספקנים כמוני וכמוך.

הנזק שיוצא מהם לא שווה ערך לנזק של, נניח, סמים קלים. ואותם אנשים שרוצים לאסור את זה, רוצים להתיר את זה.

אג'נדה, אג'נדה אג'נדה.

אני לא עוסק בכלל בשאלה אם לאסור או להתיר דבר כזה. הדבר הנכון הוא לתת אפשרויות בחירה.

מי שאומר "אסור" ותו לא, מזמין לעצמו מלחמות. וכל עוד לא הציגו אלטרנטיבה טובה יותר - מגוחך לאסור את הדבר.

הדברים האלה בד"כ מורכבים...אדם כל שהוא

יש בעלי אג'נדה, שמנצלים בעיות אמיתיות כדי לקבל תמיכה רחבה במגמות שלהם.

ויש אנשים שבאמת רוצים להגן על אנשים סובלים.

ויש פופוליסטים שלא האג'נדה ולא הרגישות האנושית בראש מעייניהם, והולכים עם הרוח.

ויש כאלה שמשלבים בין המגמות, במינון כזה או אחר..

נכון. אבל לא במקרה של מדינת ישראל בשנים האחרונותפלונפון מירוסלב

המגמה כאן די ברורה, ויש הרבה שרוכבים עליה ע"י סיפורים עצובים כאלה ואחרים.

זה רק נדמה לי או ש....בין הטיפות

יש הרבה יותר הומואים מאשר לסביות?

בעיקר בציבור הדתי

אני שומעת רק על גברים שיוצאים מהארון

איפה הבנות בסיפור הזה?

לא חסרות לסביות, כולל דתיותפשוט אני..

הן גם הקימו ארגון לפני שנים רבות:

בת-קול | ארגון לסביות דתיות

לי לא יצא לקרוא טור או כתבה מטעם לסבית דתיהבין הטיפות

ניראה שהם נוהגות פחות לצאת מהארון, אם נצא מנקודת הנחה שהתופעה קיימת אצל 2 המינים אותו דבר.

חפשי בגוגל "זהורית שורק" או "אביגיל שפרבר"פשוט אני..

שתיהן יחסית מפורסמות, מתראיינות הרבה, כותבות בכל מקום אפשרי...

סיבה אפשרית נוספת (כפי שאמר לי בעבר הרב כשרציתי כלה לסבית)פשוט אני..

זה שלנשים יותר קל מאשר לגברים, מבחינה פזיולוגית, לנהל מערכת יחסים ללא משיכה.

לכן אשה יכולה ביתר קלות להסתיר את נטייתה מבעלה, ולחיות כלפי חוץ חיים נורמטיביים

מענין....בין הטיפות

אני לא הכי מבינה בזה, ב'ה

אבל זה היה לי מוזר.

סתם שאלההאקונה מאטטה:)אחרונה
אתה יודע שעל רמת העיקרון משיכה לאותו המין הייתה נחשבת הפרעה נפשית והורידו את זה בגלל שזה התרבה?
ולמה לשנות את המין שלך? מה העניין פה?

א. הקב"ה ברא אותך בצורה שלך מסיבה מסוימת. ברגע שאתה משנה אתה כמו מתעסק בחשבונות שמים, ובאיזה זכות?

ב. טיפולי ההמרה פוגעים מאוד באדם, ואני לא מבינה למה לרצות לפגוע בך מוסרית, וגם פה זה נוגד את דרך התורה, "ונשמרתם מאוד.." וכאן אנחנו ניכנסים לקטע הנפשי, גם אם תגיד שזה לא באמת פוגע פיזית (והמחקרים מראים זזה פוגע) זה בטוח פוגע נפשית.
אדם עד היום החזיק מעצמו גבר ופתאום הוא אישה. האם זה משנה את האופי שלו? את הרצונות שלו? את המהות שלו?
מבפנים הוא ישאר גבר. ולא משנה כמה הוא ישקר על עצמו, על הסביבה או אם הוא יעשה המרת מין.
כ4ן הוא פוגע בעצמו נפשית. "ונשמרתם מאוד לנפשותכם"

עוד דבר, הקב"ה ברא את הגברים עם משיכה לנשים והנשים לגברים ולא להפך. (וכנראה יש לזה סיבה) כנראה כל אדם קיים עם המשיכה הטבעית, או שהיא לא התעוררה, או שהוא מדחיק אותה. ופה שיבדוק למה.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך