לא מדברת ספציפי אלייך, וסליחה אם זה ישמע כמו הטחת האשמות, אבל זה מדם לבי. ואחרי שנכוויתי לא מעט מאנשי הוראה שהלכו למקצוע כי הוא נח להורים.
ובטח יזרקו עליי עגבניות....
אבל מי שלא בנוי להוראה שלא ילך לשם פשוט!
זה מקצוע דורש (בלי קשר לעובדה שאני חושבת שצריך לעשות שם שינויים מערכתיים משמעותיים), הוא נוגע בנשמות, מכל הבחינות; חברתית, לימודית, נפשית, פייזת, קוגנטיבית וכיו"ב.
מי שלא מתאים למקצוע, שלך ילך לשם פשוט.
ושוב, יכול להיות שיש לך את הכישורים הנדרשים. אבל להרבה אנשים שבמערכת אין את הכישורים האלה, ובגלל זה יש כ"כ מורים בעייתיים, שפשוט הורסים את התלמידים. כפשוטו.
(יכולה להגיד לך בוודאות, שהיתה לי מורה ביסודי, שלולא תמיכה מבחוץ ומורים אחרים, ספק אם הייתי ממשיכה לתיכון בכלל)
אם את מרגישה שהמקצוע הזה לא בשבילך, תלמדי משהו אחר.ויפה שעה אחת קודם.
וכהמלצה, תלמדי משהו שאת אוהבת ומתחברת אליו.
אל תחשבי רק על כסף.
מכירה המון אנשים שהלכו ללמוד הנדסה כי ידעו שיש שם כסף, וזה לא התאים להם מכל מיני בחינות...ובסוף הלכו ללמוד משהו אחר, לדעתי חבל על האנרגיה והכסף שתשקיעי לריק.
ממה שאני יודעת לגבי המקצועות שהזכרת -
הייטק מאוד תובעני. אולי יש יוצאות דופן, אבל כל הבנות שאני מכירה במקצוע הזה עובדות משרה מלאה של 8-9 שעות.
ואותו כנ"ל לראיית חשבון.
את יכולה להיכנס לאתרי דרושים ולהסתכל על הדרישות של המקצועות, זה יתן לך קצת פרספקטיבה..
בהצלחה במה שתבחרי
(ואל תקחי אישית את הנאמר לעיל, זה נאמר כלפי כל מערכת החינוך, שמאפשרת לכל אחד כמעט ללמוד את המקצוע הזה בלי למיין מי מתאים ומי לא, בעיניי זה כמו מקצועות הרפואה)