איך לסיים הכי יפה קשר?אננס :)
טוב אז אני בטוחה שכבר שאלו פה כנראה הרבה פעמים. אבל בכל זאת מנסה את מזלי שאמצא כאן עצה טובה
התחלתי לצאת עם בחור, פגישות ראשונות . הוא מבחינתו כבר להתחתן ממחר ואני ממש לא שם מכל מיני סיבות.. קצת חוששת מלחתוך את הקשר. מאוד לא רוצה לפגוע..
קצת קשה לי לתאר סיבה ספציפית. ולכן לא מצליחה לגלגל לי בראש שיחה "מוצלחת" לסיים יפה.
עצות חברים?
אם זה פגישות ראשונות לא חייבים לתת סיבהקוד אבל פתוח

אבל אם אין סיבה ספציפית, גם לא משהו שאת יכולה להגיד לעצמך, אז אולי כדאי לנסות לברר מול עצמך או איתו מה חסר לך.
אני זורק אפשרות: יכול להיות שדווקא זה שהוא רואה חתונה, גורם לך להיסגר ואז יכול להיות שכל מה שאת צריכה זה שייתן לך מרחב...

את בטוחה שאת רוצה לסיים?חידוש

האמתאננס :)
שלא..
אבל גם באופן כללי עניין אותי לשמוע מה דעתכם על השאלה הזו.
אני מבינה אותך מאוד*פצלש
זאת בעיה גברית ידועה..
מחליטים צ'יק צ'אק על סמך לא יודעת מה ולא שמים לב מה קורה אצל השני..

תדברי איתו הכי גלוי בעולם כדי שיתחבר למציאות.
אני מבין אותך מאודפשוטים.
זאת בעיה נשית ידועה מתנהלות על פי רגש וחותכים צ'יק צ'אק על סמך תחושות בטן ולא שמים לב שאולי זה לא נכון
במקרה זה הצד הנשי יותר הגיוני אין מה לעשות*פצלש
2 פגישה והבחור מנפנף בחרב החתונה
נראה לך הגיוני?
אני גם נתקלתי בזה ולא רק פעם אחת.
זה לא הגיוני בדיוקפשוטים.
כמו שלא הגיוני לחתוך בלי לדעת למה רק מלחץ...
אני לא בטוח מה עדיף לדעתי עדיף שכל...
אבל אם זה בסדר מבחינתך שהרגש שולט המון הצלחה....
חבל שחתונה זה אסוציאציה של חרב...פשוטים.
זה בדיוק הלחץ המדובר אפשר להוריד פאניקה ולתאם ציפיות.... הכול טוב...
זאת ה-עסקה של החיים שאף אחד לא רוצה*פצלש
לטעות בה-
הפזיזות והלחץ וחוסר שימת הלב לצד השני בהחלט יכולים להראות סימנים לא טובים.
מה שנכון נכוןפשוטים.
זה העסקה של החיים ולחץ ופזיזות בטוח לא יעזרו.... המון סייעתא דשמיא נחת כמה שאפשר... ולהשתדל להפעיל את הראש והחושים הבריאים אני בעד אינטואיציה אבל נגד פחד לחץ פזיזות וכו'
מודעות לפערים שיכולים לקרות.advfb

זה אחד מהם, שצד אחד רץ מהר בעוד השני נשאר מאחור..

צריך רגישות ונחישות ובעיקר כנות כדי לסגור פערים כאלה. אם לא עושים איתם כלום אז הם בהכרח גדלים עם הזמן.

פעם אחד זה פער כזה ופעם אחרת זה פער אחר.

בכל קשר שאת מתנהלת כדאי לך להיות מודעת לזה.

זה בהחלט לפעמים קצת מסבך את העסק אבל כשמתרגלים לזה מקבלים את זה יותר בהבנה וזה פחות "בא לפתע".

^ מסכימה עם השאלהברוקולי

זה נשמע ממש מלחיץ שצד אחד רץ מהר יותר מהצד השני 

אבל אולי כדאי שתעלי איתו את זה לשיחה אם יש התלבטות או אם יש דברים שכן טובים בקשר 

ואם את שואלת באופן כללי- אז בצורה נעימה ועניינית במפגש / שיחת טלפון 

לדעתי את צריכה להיסגר על עצמך ולהבין למה אתפשוטים.
לא רוצה ברגע שמול עצמך את תהיי ודאית יהיה לך הרבה יותר פשוט מולו כרגע איך שזה נשמע את בעצמך לא סגורה על הפרידה ולמה אז איך תסבירי לו ולמה שתיפרדי בלי שאת יודעת....לא חבל?
למה את רוצה לחתוך?*פצלש
יש לך תשובה עבור עצמך?
כי הוא מלחיץ אותך והתקדם מהר מדי?..
יש מצב שזה שהוא כבר רוצה להתחתןפשוטים.
מלחיץ אותך? אם כן חבל שעל זה תחתכי עדיף לעשות תיאום ציפיות לגבי המיקום שלך בקשר...
..הללויה~
נשמה~
קודם כל אין דבר כזה 'קצת לא נעים לי'
את לא תתחתני עם אדם שאת לא רוצה להתחתן בגלל אי נעימות, מקווה שזה מובן לך~
אז גם אין שום עניין להמשיך ולמרוח אותו בזמן שהוא בטוח שאתם הולכים להתחתן.

לעניות דעתי,
עשי לו הקדמה בטלפון..
שישנו איזהו עניין שאת רוצה לדבר איתו עליו בפגישה, ובפגישה אמרי שאת מעוניינת לסיים את הקשר מהסיבות שלך.

מדגישה שכדאי לך לעשות זאת במהירות אם הינך בטוחה בכך,
מכיוון שהלב של הבחור לא עשוי אבן וככל שחולף הזמן הפגיעה יכולה להיות עמוקה יותר.

הרבה בהצלחה~
שבוע מבורך. ובשורות טובות בעזר ה'
אם הוא לא היה מלחיץ אותך, היית נותנת עוד כמה זמן לבדוק איתו?advfb

קודם כלהפי
לברר עם עצמך על מה זה יושב
זה שהוא בטוח בעצמו ומבחינתו להתחתן מחר ואת לא שם.
יכול להיות סיבה שהוא בטוח בקשר יותר ממך .
אבל זה לא סיבה לחתוך אלא לבקש מרחב.

אני לא נכנסת לך לסיבות שלך אבל לברר קודם כל עם עצמנו למה את רוצה לחתוך ולהבין אם זה באמת אכן לא ראלי
יקל עלייך בעתיד .

אני בעד להגיד את האמת למשל אם יש לכם קושי בתקשורת להגיד אני לא רואה שהקשר הולך לכיוון שאני מעוניינת בו ברמת שיח בתקשורת .
כמובן בעדינות ברגישות יש בן אדם מולך.

וטיפ אל תרגישי לא בנוח ברמה שמעציבה אותך , זה נכון שאת צריכה לנסות לדאוג לסביבה אבל גם לעצמך לא לקחת את הפגיעות של אנשים כלפייך.

בהצלחה יקרה
תודה לכם!אננס :)
ברור שקודם אחליט בעצמי לפני שאני אחתוך..
אני מניחה שאני צריכה עוד לתת הזדמנות ואולי באמת לדבר איתו מלחיץ להרגיש כל פעם אפילו בהערות קטנות את הפער בין הרצון שלו לאיפה שאני נמצאת.
ובכללי-
לא נראה לכם טרחני לסיים בפגישה ולא בטלפון? כאילו יגיד לעצמו למה באתי ?
אני חושבתהפי
שבפגישה זה יותר מכבד
אני גם חושב שעדיף להפרד בשיחת טל'ברגוע

אלא אם מדובר על קשר רציני וארוך

אם את רוצה סיכוי להמשיך תגידי לו (בדרך הכי נעימה שאפשר)advfb

על הפער שבניכם ואיפה את רואה את עצמך ביחס לקשר. תני לו לחשוב על זה. הוא צריך להבין איפה הוא צריך להיות ביחס אליך וזה ממש חשוב. אם את תמשיכי להרגיש לא בנוח לידו אין סיכוי שזה ימשיך.

באופן כללי - כל עוד ממשיכים אז חשוב שעיקר מה שיעסיק אותך בראש זה לא 'איך אני אפרד ממנ ובצורה יפה' אלא "יש פה פוטנציאל למשהו טוב, בא ננסה לקדם את זה.. אולי גם נצליח

אם את חושבת שלילי (שזה מאוד הגיוני באופן רפלקסבי) זאת עלולה להיות "נבואה שמגשימה את עצמה".

תתעסקי פחות ב'איך את מפיסקה איתו' אלא ב'איך את ממשיכה איתו'. זה הרבה יותר חשוב לשניכם.

אם החלטת לסיים אז בטלפון. הקשר בינכם לא היה ארוךתיק
וגם בקשרים ארוכים הרבה פעמים עדיף טלפון.
אם החלטת לתת צ'אנס שימי את כל הקלפים על השולחן אחרת לא יהיה שום סיכוי לקשר.
אמממבשר שלום
דבר ראשון זה נשמע לי שלא ברור לך מה בדיוק את רוצה(נכון שביקשת עצות איך לחתוך,ועדיין).
הדברים צריכים להיות ברורים.
אפשר לחלק דף לשניים-צד אחד לכתוב למה כן להמשיך ובצד השני למה לא.
אחרי שתראי מה שנראה לך ותחליטי שלא מתאים,תבחרי סיבה מבין מה שמצאת למה לא ואותה תגידי-רק שיהיה דבר שנשמע אמיתי מאשר סגנון לבוש או ההורים שלו.
מה הסיבה שאת רוצה לסיים?יודו ל-ה' חסדו

אם זה הלחץ שלו שמרחיק אותך

אבל הכל טוב

חבל לעזוב

כדאי לתאם עמדות של מה הצורך שלך

יש מצבים שדוקא ההצלחה מרחיקה אותנו

מפחידה וגורמת לברוח

זה פחד בדוק מדעית, הפחד מההצלחה!!!

ואם הוא מבריח אותך -חבל ממש!!!
תתיעצי עם אשת מקצוע.

כי אם את סוג של בורחת רק מהלחץ והבהלה,

זה עלול לקרות בכל קשר שיעלה מדרגה.

יש פה בחור שרוצה אותך.

נפלא.

מה את צריכה כדי להרגיש בטחון ?

מה שמלחיץ זה שהבחור לא רואה אותה..*פצלש
התגובה שלה נורמלית לחלוטין ולא מצריכה שום טיפול מקצועי.
מה הקשר פחד מהצלחה? כל בחור שרוצה מישהי זה סימן להצלחה שלה שהיא צריכה לרצות בה?

בחור לא יודע איך לראות אותהultracrepidam

בחור לא מבין איך עובדת הנפש של בחורה. הוא לא מכיר דברים כאלה.

היא צריכה להסביר לו, ואז הוא יבין קצת. כן, זאת המשמעות של זה שאת צריכה להתחתן עם גבר.

הבסיס של הבסיס זה*פצלש
עבר עריכה על ידי *פצלש בתאריך י"ב באב תש"פ 13:29
לבדוק שהצד השני נמצא איתך.
בנ"א ששקוע רק בעצמו לטעמי יש המון מה לבדוק אצלו.
צריך אינטילגנציה רגשית מאוד בסיסית בשביל להתעניין במה מעוניינת מי שאתה מעוניין בה.
מפחיד להתחתן עם מי שצריך ללמד אותו מההתחלה להתעניין ברצונות של בת הזוג שלו, זה צריך לבוא טבעי.
גם כשהבחור רוצה לצאת לטיול עם חבר שלו הוא יבדוק שיש לו עם מי ולא יעוף למקומות שלא צריך להיות בהם כשהוא חייב את רצון והסכמת החבר.
הוא לא הזמין אולם, כן?ultracrepidam

הוא בסך הכל מתרגש ומתלהב. זה הכל.

מאד סביר שהוא בטוח שלהחצין את זה גם יחמיא לה וגם יתן לה בטחון בקשר. ככה עובד ראש של הרבה בנים.

כבר התגובה הזאת שלך אני מבינה אותך מאוד - לקראת נישואין וזוגיות הפריעה לי מבחינת הגישה שלך, ומאד מצטרף למה שנאמר כאן חבל שחתונה זה אסוציאציה של חרב... - לקראת נישואין וזוגיות.

בקצרה - בחור פוגש בחורה, הוא לא מתחיל להסתבך עם עצמו. טוב לו בקשר, הוא שמח בה, היא מצאה חן בעיניו - מבחינתו הוא יכול להתחתן. הוא גם ככה רוצה להתחתן. הוא לא צריך לחשוב על זה, ולהפנים, ולהרגיש, ועוד ועוד. הוא פשוט רוצה להתחתן, והוא מאד אוהב אותה, 1+1 = 1+1 (רוצה להתחתן+אוהב אותה=חתונה שלו+שלה). ועכשיו הוא באמת מחכה בסבלנות, אבל בהתלהבות. בעיניו זאת החצנה של רגש חיובי שאמורה לעשות טוב לקשר.

והוא ממש לא "שקוע בעצמו". זאת פרשנות כל כך בעייתית. הוא שקוע בלדאוג שיהיה לה טוב. הוא באמת מאמין שהוא יכול להיות בן זוג הכי טוב שיש, והוא כל כך רוצה לממש את זה.

מתלהב סבבה*פצלש
אתה לא חייב להסכים עם הגישה שלי ולא אני עם שלכם.
אני חושבת שלפני שמראים ממש נכונות ורצון להתחתן הבסיס זה להתעניין, לשאול, לראות, להראות עניין ברצונות של המועמדת. להראות שבכלל רואים *אותה*. בחורה רוצה לדעת שרוצים אותה בגלל מי שהיא ושיש משקל לרצונות שלה בעיניו, כאן הוא בכלל לא התעניין בהם.
היא מדברת על פגישות מאוד ראשוניות.
להתלהב זה דבר אחד
להראות נכונות להתחתן זה עניין אחר לגמרי.

הבחור צריך לרסן את עצמו והבחורה לא צריכה שום טיפול.
אבל את מאשימה אותו.ultracrepidam

טוענת שהוא שקוע בעצמו, לא אכפת לו ממנה, שהיא תעשה לעצמה טובה אם היא תיפרד ממנו.

אז ברור שאת לא חייבת להסכים עם הגישה שלי, אבל את עושה עוול לבחור ואולי גם לבחורה אם הקשר היה יכול להצליח ובגלל הגישה השלילית שלך הקשר ייכשל

לא מבין מה רע ב"להראות נכונות להתחתן". הוא לא מכריח אף אחד לשום דבר. היא אפילו לא פירטה מה בדיוק הוא אמר או עשה - אולי זאת סתם התרשמות שלה. וכן, יש אנשים שמצליחים להחליט מהר. פשוט כי זה האופי שלהם. זה לא רוע לב ולא חוסר אכפתיות. הם מחליטים מהר ומחכים בסבלנות (ובהתלהבות לפעמים) להחלטה של הצד השני

אם היית מתלהב מבחורה*פצלש
היית מראה לה שמבחינתך להתחתן בלי להתעניין אם היא בכלל בכיוון?
לא, נכון?
למה לא?
נכון זאת התנהגות לא נורמלית?

ואל תדאג, היא לא נותנת לדעות שלי שום משקל, אם היא תמצא טעם בדברי היא תיקח ואם לא-לא ,אני כולה מגיבה אנונימית. מי שפותח כאן שרשורים מספיק בוגר כדי לקחת מה שמתאים לו ולסנן מה שלא.
את יכולה להסביר מה פירושultracrepidam

"מראה לה"?

אפשר לשים לב שבחור מתלהב מבחורה...

את מאד מאד שיפוטית. והאמון שלך בשואלת שהיא לא תושפע בשום צורה מהגישה השלילית שלך הוא כל כך לא סביר.

וכמו שאמרתי, הרבה בחורים יכולים לחשוב בתום לב שזה יתן לה בטחון בקשר ויחמיא לה. הם לא חושבים שזה מלחיץ אותה.

מראה לה זה אומר*פצלש
מדבר על חתונה, מראה שכבר אתה שם, מנותק מאיך שהיא מרגישה ועף.
ברור שאפשר לשים לב כשבחור או בחורה מתלהבים מקשר אם הם לא בונקרים שלא מהעולם הזה אבל מזה ועד חתונה יש מרחק עצום כל עוד לא הייתה התעניינות ברצון הצד השני.
אני פשוט מאוד מבינה את הסיטואציה עליה מדברת הבחורה-
אתה מרגיש כמו נקבה דתית אקראית שבחרו בה במקרה וזה רחוק מלהיות נעים.
צריך פשוט להפעיל היגיון בריא- חתונה זאת ההחלטה הכי משמעותית שאדם עושה בחיו ואז הכל מקבל פרופורציות נכונות יותר.
מאד קשה לנהל דיון ככה.ultracrepidam

נראה לי שרק עכשיו הסברת מה מפריע לך.

ושוב, לדעתי את פשוט חושבת אחרת מאיך שגבר חושב. כן, אם גבר חושב כמו שבחורה חושבת, ומתנהג כמו שגבר מתנהג, יש כאן בעיה. ולהיפך. את צריכה להפנים שגברים הם לא בחורה עם מוח דפוק, אלא יש להם צורת חשיבה אחרת.

אני די מוותר על הדיון הזה כי לא נראה לי שאצליח לקדם אותו

טוב. בהצלחה.*פצלש
רק רוצה לומר שרוב הגברים לא מגיבים בצורה כזאת.
יש כאלה שלא רואים אבל זה לא רובם, הרוב מתעניינים.
את עושה מהומהפשוטים.
על כלום טבעי ולגיטימי שבחור מתלהב ומראה את זה במיוחד בפגישות ראשונות שעדיין שום דבר לא ברור אולי הוא חושב שזה עושה לה טוב זה שהוא בטוח בקשר הנפש של הגבר והאשה שונים לחלוטין (ע"ע נשים מנוגה וגברים ממאדים... ספר חובה) והגיוני שהוא מתנהל על פי מבנה נפש גברי ועל פי זה הוא מסתכל על השני זה לא אומר שהוא לא חושב על הצד השני אלא שהוא חושב בראש גברי זה בדיוק כל העבודה בנישואים... להבין את הצד השני ואיך הוא חושב ומה עושה לו טוב הגיוני שהוא פשוט לא מודע לזה שזה לא עושה לה טוב ומבחינתו הוא עושה הכי טוב בעולם בדיוק בשביל זה צריך שהיא תגיד לו..... חבל סתם לשפוט בן אדם....
לדעתי רוב גדול מהגברים יודעים שלא מתנהלים ככה*פצלש
וכן מגששים ומתעניינים.
מותר גם להגיד שהבחור צריך להרגיע
ושהבחורה לא צריכה שום טיפול כי היא נלחצת.
אז אנחנו מסכימים שצריך להידבר....פשוטים.
לא אוהב את ההגדרה "להרגיע" עושה אסוסיאציות... של ריב של שני ערסים... פחות שני אנשים שרוצים להתחתן... ונכון היא לא צריכה שום טיפול בסך הכול שתברר את הרגשות שלה ותבין מאיפה הם נובעים אם לא תצליח לבד אולי כדאי שתפנה למישהו שיעזור.....
באותה מידה אפשר להפנות אותו לטיפול.*פצלש
היא רק פגשה אותו,
לא מבינה מה הקטע לדחוף אנשים לטיפולים, ברור שדיבור על חתונה עם מישהו שלא מכירים ילחיץ. זה נראה לי הדבר הכי מובן בעולם.
רוב הגברים לא מתנהגים בצורה כזאת.
נראה לי יש לך מטען רגשי לא נעיםפשוטים.
בהקשר הזה אחרת לא יכול יכול להבין איך את מסיקה כל המסקנות וההרגשות בהקשר למה שכתבה שימי לב שחוץ ממך אף אחד לא חשב ככה או הרגיש ביחס לשאלה ממליץ ללכת לטיפול.... סתאאם הכול טוב פשוט שימי לב שאת היחידה שמרגישה ככה....
תעבור שוב על השרשור..*פצלש
אני לא היחידה.
אני פשוט מגיבה בשרשור הזה הרבה כי אני יכולה להבין על מה בערך היא מדברת ולא רק מפעם אחת. ברור שהמקרים שלנו שונים אבל העיקרון הוא אותו עיקרון- בחור שרץ בקצב מטורף בלי לבדוק מה קורה עם השותפה בפוטנציאל.
הבחור לא רואה אותה?יודו ל-ה' חסדו

במה בדיוק?

היא ציינה יחס של בחור שלא רואה אותה?

הוא פשוט בקצב אחר

והוא כנה.

היא לא ציינה שום סיבה מהותית לסיים

זה רק הקצב המהיר וההחלטי שלו

שמבריח אותה.

היא לא צריכה לרצות בו.

היא צריכה לעזוב מהסיבות הנכונות.

או להמשיך באופן שייטיב איתה.

בשביל זה, היא צריכה לשתף אותו במה שקורה לה.

יותר נשמע שהיא נבהלה ורצתה לברוח...

ולכן המלצתי על ליווי

זה בדיוק המקום לבדוק את הפחדים

מה הם אומרים 

ולמצוא מה נכון לה לעשות איתם.

אולי התשובה תהיה , שנכון לה לעזוב.

אבל - לעזוב ממקום שלם.

עם החלטה ממקום שלם אני מסכימה וזה גם*פצלש
מה שכתבתי לה בהתחלה.
אבל דיבור מאוד מתקדם בשלב מאוד ראשוני הוא לא שיגרתי נאמר בלשון מאוד עדינה.
דיבור על חתונה בלי לראות איפה היא ומה רצונותיה לטעמי עלול להראות על דברים שצריך לבדוק אותם. היא כתבה שמצדו מחר חתונה שהם רק בפגישות ראשונות.
את מכירה זוגות שמההתחלה אחד מהם ידע שזה זה?יודו ל-ה' חסדו

היית מוכנה להיפתח לאפשרות שיש כאלה שמחליטים בקלות
ומהתחלה יודעים?

ואולי השיתוף שלו היה בדיוק זה -

בדיקה איפה היא

הוא אמר לה שהוא ממש מבסוט על הקשר 

ורואה אפשרות לחתונה

במה זה הופך אותו ללא רואה איפה היא ומה היא רוצה?

זה הופך אותם לזוג עם פער

שכדאי לשוחח עליו...

או זה או דברים אחרים.*פצלש
אתם נעולים רק על אופציה אחת ויחידה.
אני לא אמרתי בשום שלב להיפרד ממנו.
לא אמרת להיפרד רק שאיך ששפטתפשוטים.
אותו אני לא הייתי נשאר דקה בקשר...
אל תשאר.*פצלש
אנחנו מנהלים כאן דיון תיאורטי שבו נאמרים כל מיני דברים, לא כל מה שעולה בראש אומרים לבנ"א בפרצוף. אבל כן, טוב לפתוח את הראש.
המטרה היא לא להצליח להתחתן בכל מחיר אלא להתחתן נכון וטוב.

אני פתחתי שרשור לא מזמן, נראה לך שאני אומרת כל מה שכתוב שם? שאני לוקחת משם הכל? הכי לא.
אין בעיה שיש אופציה כזופשוטים.
רק חבל שאת לא נותנת מקום לאופציה השניה אני לא אמרתי שאין סיכוי שהוא לא סוציומט שלא חושב על הצד רק הצעתי שלפני שכבר חורצים את גורלו אפשר שניה לחשוב על עוד אופציה לא כזאת מופרכת.....ולברר אותה...
אבל אני לא חרצתי*פצלש
אפילו לא במקרים האמיתיים שהיו לי..
הדיון נועד לברר- אתם מביאים צד כאילו הכל דבש ואני בצד שקצת מתריע בשער
ואני לא חוזרת בי. מותר לכתוב גם דברים כאלה. העולם הוא לא נופת צופים, יש ויש וצריך להכיר בזה.

אתה מסכים איתי אבל שרוב הגברים לא טסים בקשר בקצב מטורף בלי להתעניין מה קורה עם הבחורה?
טווווב נראה לי הבנו אחד את השני...פשוטים.
מסכים שהחיים לא נופת צופים ואם הבאת את הדעה ממקום של להציג עוד אופציה אז מעולה פשוט לאורך כל הדיון זה הרגיש לי שזה מה שאת חושבת על המקרה ולא נותנת מקום לאפשרות לאופציה אחרת..... אשרייך על העמידה בשער.... (לא בציניות ברצינות)
נדייק כדי לא לקחת מחמאות לא מוצדקות-*פצלש
הנטייה שלי, מניסיוני הלא טוב, לחשוב שזאת התנהגות שלא הכי מבשרת טובות ולכן עצתי היא לבדוק טוב שהוא כן רואה אותה, לא לתת לחיזור לטשטש אותה. זהו.
תסבירי לי איזו אופציה היא היחידה בעיניייודו ל-ה' חסדו

כי אני לא רואה שהבאתי רק כיוון אפשרי אחד.

האופציה הזאת:*פצלש
את מכירה זוגות שמההתחלה אחד מהם ידע שזה זה? - לקראת נישואין וזוגיות
אני מסכימה שגם אני שמתי יותר דגש על אופצייה אחרת.
או שאת צודקת או שאני או משהו אחר לגמרי.
נכון. ואין כאן התנצחות מי צודקיודו ל-ה' חסדו

יש תמיד מקום לפתוח את העיניים לעוד כיוונים. יישר כוחך

מעריכה.*פצלשאחרונה
מרגיש שקשה לאנשים לשמוע דברים לא מלטפים.
מצטרף להרבה דברים שנאמרוultracrepidam

לדעתי תיזמי שיחה על הנושא. תגידי לו שאת מבינה שהוא ממש רוצה להתקדם ואת לא שם. ולכן את רוצה שהוא יאט את הקצב, שתעבדו בצורה מתואמת.

יכול להיות שברגע שהוא יעבוד נכון תפסיקי לחשוב על איך להיפרד ותעברי ללחשוב על איך להתקדם

נזכרתי במשפט שאמר הרב יהושע שפירא על סיטואציה דומה קצת - "יש לך משהו יקר ביד. קודם כל צריך להזהר לא לאבד אותו"

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך