אמנם אין לי תאומים אבל לי היתה ממש טראומה מהבכור.
מה שעזר לי אח"כ לדעת שזה עובר ולקבל פרופורציות.
חודשיים מתוך חודשיים זה המון חודשיים מתוך 40-50-60 שנה שהורים הם הורים זה מזערי וזה עובר.
מה קריטי לארגן לפני לידה:
קודם כל תיק לידה עם כל המסמכים כולל צילום ת.ז, כסף, מטען, תחבושות, כפכפים/ סנדלי שורש, כיסוי ראש נח, טישו, מגבונים, בגדי החלפה, בקבוקי מים, מברשת+ משחת שיניים, מסכות (בגלל הקורונה), חזיות הנקה, בקבוק מיץ ענבים קטן לשבת ליתר בטחון (זה מש שעולה לי בראש עכשיו....)
בנוסף, בגדי ניו- בורן, חיתולים מידה 1, חיתולי בד, בקבוקים טובים, מטרנה טו גו (אם קיים עדיין) ואפילו קופסא קטנה, 2 מוצצים לכל ילד, סלקלים ורצוי גם עגלה (חשוב לבחור לפני- מקסימום קונים אחרי לידה. סלקלים חייבים כדי לצאת מבי"ח), אלכוהול, צמר גפן (בשביל הטבור), אמבטיה, עריסות (הרבה פחות לחוץ אם מוכנים עם עגלה), מצעים לעריסה, כדורי ברזל, מגבונים, שמיכות, מגבות (יש מגבות חיבוקי שמומלצות מאד לחודשים הראשונים).
אצלינו פולנים וממש מתנגדים לכל ההכנות לפני לידה.
אני כרגע בהריון עם ילדה רביעית בעז"ה והחלטתי בעיקר בגלל הקורונה להיות מוכנה. הפחד העיקרי זה בידוד שאז אי אפשר לקנות ציוד יום אחרי לידה.
זה מרגיע.
הבכור שלי נולד בתאריך מאתגר ביותר וזה סתם היה לחוץ להתארגן כ"כ מהר שניה אחרי לידה.
ואם זה משנה גם עברתי הפסקת הריון בחודש מתקדם ברמת לידה....
בתאומים זה עוד הרבה יותר נכון.
אני ללידה שאחרי ההריון הנ"ל לא התכוננתי בכלל. גם מסיבות אחרות...
בסוף היתה לידה מהירה ותוך כדי צירים הכנתי תיק לידה. אפילו חזיות הנקה לא היו לי.
ב"ה זה לא היה ילד ראשון, לידה קלה ותאריך סתמי אז התארגנו מהר וחלק גדול היה בבית.
ממש ממליצה להתארגן לפני.
לפחות שבועיים ראשונים.