אתחיל מהתחלה:
אני ב"ה בהריון שבוע 30.
בסקירה המוקדמת מצאו שחסר עורק טבורי אחד.
לפי הרופא המשמעות של זה שתינוקות כאלו עלולים להוולד במשקל קטן ועם מומים בלב.
ב"ה המשקל תואם לשבוע ואקו לב שעשיתי הראה שבנתיים הכל תקין.
הרופא המליץ על דיקור כי אני בת 36 אך אמר שזה גם יכול לגרום להפלה.
העדפתי לעשות את בדיקת NIPT הבסיסית ויצא שאין סיכון לתסמונת דאון ושאר הדברים הכלולים בבדיקה שאני כבר לא זוכרת מה הם.
ככה אני חיה לי מבדיקה לבדיקה, הזכירה לי חברה שצריך לעשות חיסון לשעלת.
הגעתי לאחות בשבוע 29 והיא שאלה אותי אם לקחו לי לחץ דם וסטיק של שתן ושקלו אותי עד היום ועניתי שלא.
(האמת שכחתי את הפרט הזה בהריון)
הרופא לא הפנה אותך לאחות? זה בעצם מעקב הריון.
עניתי שלא והיא החליטה לקבוע לי תור לרופאה אחרת.
זרמתי איתה כי הבנתי שזה חשוב והרופא שלי קצת מפוזר אז הוא לא ציין את זה.
הגעתי לרופאה והיא אומרת:
1. שלמרות ה-NIPT היא ממליצה על דיקור מי שפיר כי מי שחסר לו עורק טבורי יכול שיש לו תסמונות נוספות שלא נבדקטת ב-NIPT.
2. אני צריכה לעשות העמסת סוכר 100 כי התוצאה מבחינתה לא תקינה למרות שהרופא שלי אמר שהיא תקינה.
3. אני יכולה מבחינתה לעשות את הבדיקות ליד הבית ולקבוע אליה תורים טלפונים וככה לא אצטרך לנסוע אליה רחוק. כי המרפאה שהיא עובדת בה רחוקה.
4. אני צריכה (בכלל מההתחלה לדעתה) להיות מטופלת במרפאה בהריון בסיכון כל שבועיים בשביל לבדוק גדילת עובר. העיניין הוא שבמרפאות הללו הרופאים מתחלפים כל הזמן, לא מקבלים רופא קבוע.
אז היא פתרה לי את זה בכך שאשאל מה שעות וימי קבלה של רופא ספציפי שאני רוצה משם ואקבע פעם בשבועיים אליו.
אז הקשתי ואמרתי שאם אעשה לה תורים טלפונים ובמקביל אקבל יעוץ מאותו רופא אז היא תגיד א והוא יגיד ב אז לפי מי אלך?
אז היא ענתה שהם הולכים לפי הספר אז אני לא צריכה לדאוג.
מה היא עוד אמרה לי?
כבר עשו לי סלט בראש.
שמשבוע 38 בגלל שחסר עורק אז עושים זירוז, כי יכול להיות תמותת תינוק בבטן משבוע 38 ומעלה.
חוץ מלהיות בהלם לא הצלחתי לשאול איך זה עובד?
פשוט להגיע לבית חולים ולהגיד "שלום אני שבוע 38, עורק חסר, יאללה תביאו זירוז?"
גם שבוע 38 לא מסתדר לי טוב בעין כי זה יוצא יום כיפור ולא טוב לי ימי הולדת ביום כיפור.
וגם הבנתי שזירוז זה בכלל לא טוב לעובר.
אגב, עשיתי לפני 4 שנים קיסרי.
לא עדיף פשוט לקבוע קיסרי מאשר זירוז?
אז השאלות שלי הן ככה:
דיקור לעשות או לא לעשות? איך להחליט?
ללכת למרפאה להריון בסיכון או להתעלם ולהמשיך עם הרופא שלי?
לעשות העמסת סוכר 100??? אני שוקלת רק 54 קילו וזה שהעובר במשקל תקין זה נס בשבילי וזה רק התאפשר בגלל שאכלתי הרבה פיצות ודברים משמינים ואם לדעתה יהיה לי סכרת אני בקושי אצליח לעלות במשקל ואז ברור שהתינוק יצא קטן. (היתה לי סכרת בהריון של התאומות אז אני יודעת כמה מותר לאכול)
מי שהלכה פעם להריון בסיכון באגריפס בירושלים (מכבי), תוכל להמליץ לי על רופא שכדאי להגיע אליו? זה יעזור לי מאוד בקביעת התורים.
תודה על היחס וסליחה על המגילה.