איך מחליטים את ההחלטות הללו?חיוך שווה הרבה
לא מבינה איך אני אמורה להחליט.

אתחיל מהתחלה:
אני ב"ה בהריון שבוע 30.
בסקירה המוקדמת מצאו שחסר עורק טבורי אחד.
לפי הרופא המשמעות של זה שתינוקות כאלו עלולים להוולד במשקל קטן ועם מומים בלב.

ב"ה המשקל תואם לשבוע ואקו לב שעשיתי הראה שבנתיים הכל תקין.
הרופא המליץ על דיקור כי אני בת 36 אך אמר שזה גם יכול לגרום להפלה.
העדפתי לעשות את בדיקת NIPT הבסיסית ויצא שאין סיכון לתסמונת דאון ושאר הדברים הכלולים בבדיקה שאני כבר לא זוכרת מה הם.
ככה אני חיה לי מבדיקה לבדיקה, הזכירה לי חברה שצריך לעשות חיסון לשעלת.
הגעתי לאחות בשבוע 29 והיא שאלה אותי אם לקחו לי לחץ דם וסטיק של שתן ושקלו אותי עד היום ועניתי שלא.
(האמת שכחתי את הפרט הזה בהריון)
הרופא לא הפנה אותך לאחות? זה בעצם מעקב הריון.
עניתי שלא והיא החליטה לקבוע לי תור לרופאה אחרת.

זרמתי איתה כי הבנתי שזה חשוב והרופא שלי קצת מפוזר אז הוא לא ציין את זה.
הגעתי לרופאה והיא אומרת:
1. שלמרות ה-NIPT היא ממליצה על דיקור מי שפיר כי מי שחסר לו עורק טבורי יכול שיש לו תסמונות נוספות שלא נבדקטת ב-NIPT.

2. אני צריכה לעשות העמסת סוכר 100 כי התוצאה מבחינתה לא תקינה למרות שהרופא שלי אמר שהיא תקינה.
3. אני יכולה מבחינתה לעשות את הבדיקות ליד הבית ולקבוע אליה תורים טלפונים וככה לא אצטרך לנסוע אליה רחוק. כי המרפאה שהיא עובדת בה רחוקה.

4. אני צריכה (בכלל מההתחלה לדעתה) להיות מטופלת במרפאה בהריון בסיכון כל שבועיים בשביל לבדוק גדילת עובר. העיניין הוא שבמרפאות הללו הרופאים מתחלפים כל הזמן, לא מקבלים רופא קבוע.
אז היא פתרה לי את זה בכך שאשאל מה שעות וימי קבלה של רופא ספציפי שאני רוצה משם ואקבע פעם בשבועיים אליו.
אז הקשתי ואמרתי שאם אעשה לה תורים טלפונים ובמקביל אקבל יעוץ מאותו רופא אז היא תגיד א והוא יגיד ב אז לפי מי אלך?
אז היא ענתה שהם הולכים לפי הספר אז אני לא צריכה לדאוג.

מה היא עוד אמרה לי?
כבר עשו לי סלט בראש.
שמשבוע 38 בגלל שחסר עורק אז עושים זירוז, כי יכול להיות תמותת תינוק בבטן משבוע 38 ומעלה.
חוץ מלהיות בהלם לא הצלחתי לשאול איך זה עובד?
פשוט להגיע לבית חולים ולהגיד "שלום אני שבוע 38, עורק חסר, יאללה תביאו זירוז?"
גם שבוע 38 לא מסתדר לי טוב בעין כי זה יוצא יום כיפור ולא טוב לי ימי הולדת ביום כיפור.
וגם הבנתי שזירוז זה בכלל לא טוב לעובר.
אגב, עשיתי לפני 4 שנים קיסרי.
לא עדיף פשוט לקבוע קיסרי מאשר זירוז?

אז השאלות שלי הן ככה:
דיקור לעשות או לא לעשות? איך להחליט?
ללכת למרפאה להריון בסיכון או להתעלם ולהמשיך עם הרופא שלי?
לעשות העמסת סוכר 100??? אני שוקלת רק 54 קילו וזה שהעובר במשקל תקין זה נס בשבילי וזה רק התאפשר בגלל שאכלתי הרבה פיצות ודברים משמינים ואם לדעתה יהיה לי סכרת אני בקושי אצליח לעלות במשקל ואז ברור שהתינוק יצא קטן. (היתה לי סכרת בהריון של התאומות אז אני יודעת כמה מותר לאכול)

מי שהלכה פעם להריון בסיכון באגריפס בירושלים (מכבי), תוכל להמליץ לי על רופא שכדאי להגיע אליו? זה יעזור לי מאוד בקביעת התורים.

תודה על היחס וסליחה על המגילה.

וואי ייקרה שאת..עינב שכמותי

אין לי מה לענות לך על השאלות בכלל...

אבל רק רציתי להביע תמיכה! נשמע לא פשוט בכלל ומאוד מלחיץ.. טכנית ונפשית קשה להתעסק בכל הבלאגן הזה כל הזמן...

ממש מבינה אותך... גם אני עברתי היריון בסיכון...

ב"ה נגמר אצלי בצורה הכי משמחת שאפשר!

מאחלת לך שתחזרי לכאן לבשר לנו בשורות טובות ומשמחות!

מזכירה לך שבורא עולם מנהל הכל, המון תפילות..

עונה קצתרק בשמחה תמיד
לפי דעתי רק בשביל השקט הנפשי שלך לכי חד פעמי לרופא להריון בסיכון
אני הייתי אצל פרופ' יגאל שמחה מהדסה הר הצופים
יקר אבל שווה לשקט הנפשי
והוא ממש מומחה מהמון במצבים
ועליו את יכולה לסמוך
הוא גם יגיד לך עם לעשות מי שפיר
שמחה יגלחיים של
לא מבינה בכל זהקרונפלקס עם חלב
אבל רק שולחת לך חיבוק גדול והרבה אהבה 💝
מצטרפתאביול
מנסה לעזורYaelL

קודם כל קחי נשימה עמוקה.. בע"ה הכל יהיה בסדר

בנוגע לדיקור מי שפיר- הרופאים חייבים להמליץ על דיקור בלי קשר לעורק היחיד, בגלל גילך. NIPT לא מחליפה לחלוטין את הדיקור כי זו בדיקה סטטיסטית ולא אבחנתית כמו הדיקור. כלומר דיקור מי שפיר נותן תוצאות חד משמעיות, NIPT אומר רק שבסבירות גבוהה אין את התמונות שבודק אבל לא 100%. את כבר בשבוע 30, כך שהסיכון להפלה לא רלוונטי בשלב זה, אלא הבדיקה יכולה לגרום ללידה מוקדמת. תסתכלי על הבדיקות שעשית- שקיפות, חלבון עוברי, סקירות, אקו לב עובר- אם בסך הכל יש סיכון נמוך לפי הבדיקות, אז תשווי את זה מול הסיכון של הבדיקה ותחליטי מה יותר מדאיג אותך- שימצאו משהו בדיקור או שחלילה יקרה משהו בעקבות הדיקור (שזה לא הפלה אלא אם כבר לידה מוקדמת.) ושאלה נוספת- מה תעשי עם המידע- אם חלילה יתברר שיש לעובר משהו, האם תפסיקי את ההריון בשלב כזה? האם לא תפסיקי אך בכל זאת תרצי לדעת כדי להכין את עצמך?

לגבי ההעמסת סוכר- אולי יצא לך ערך גבולי בהעמסה של ה50, בן 130 ל140? יש חילוקי דעות בערכים האלה אם צריך לעשות את הבדיקה של ה100 או לא. אה בעצם עכשיו אני רואה שהיתהלך סכרת הריונית בעבר- אז ברור שאת חייבת לעשות את ההעמסה של ה100, מוזר שהרופא לא היפנה מלכתחילה לזה. יש מצבים שבהם מדלגים על ההעמסה של ה50 והולכים ישר ל100, זה אחד מהם.

לגבי הזירוז- אם את אחרי קיסרי האמצעים לזירוז מוגבלים. וכן, יפנו אותך למיון יולדות ותגידי שאמרו לך שאת צריכה זירוז בגלל העורק הטבורי היחיד. בדיוק כמו שנשים אחרות עושות מכל מיני סיבות- הריון תאומים, מיעוט מים, סכרת וכו'... איך זה בדיוק יתנהל יחליטו אז. את יכולה לבחור בקיסרי ברגע שהיה לך בעבר, השאלה אם את רוצה להיות אחרי 2 ניתוחים? כי זה דן אותך לניתוחים בלבד בעתיד (ברוב בתי החולים לפחות) וגם זה הופך את ההריונות הבאים ליותר מורכבים, יש סיבוכי הריון שהולכים עם ניתוחים חוזרים. 

מרפאת הריון בסיכון- למה לא בעצם? זה אומר שתהיי במעקב יותר צמוד, פחות סיכוי שמשהו יתפספס, בעיקר שמסתבר שהרופא שלך פספס קצת. את עדיין יכולה להמשיך אצלו במקביל אם את רוצה.

מקווה שעזרתי קצת...

בהצלחה!!

וואי איזה קשה כל החוסר ודאותושוב אתכם
אני לא מבינה ברוב הדברים שכתבת, רק רציתי לומר שאין קשר בין כמה שאת אוכלת לגודל התינוק..
אני אכלתי מלא בהריון (כל פעם בעלי היה בהלם מחדש) וילדתי תינוק קטן.
אלא אם כן יש סכרת שאז אני לא מבינה בזה ולא רוצה לומר סתם..
אם יש סוכרת אז התינוק משמין בגלל הסכרת?חיוך שווה הרבה
אני לא מבינה בזהושוב אתכם
מתייגת את @מיואשת****** שיש לה ידע בנושא של סכרת הריון ונראה לי תדע לענות
התינוק משמין כשיש חוסר איזון של סוכר בגוף האםמיואשת******
תודה ושוב אתכם
וזה בעצם קורה רק כשיש מצב בעייתי של סכרת בגוף של האמא, ולא במצב שאצלה הכל תקין וסתם היא אוכלת קצת יותר מהרגיל.
אני מבינה נכון?
נכון מיואשת******
וגם אמא עם בכרת שאוכלת רגיל אבל הסוכר לא מאוזן התינוק ישמין
תתקשרי לקו של מכון פועה.באר מרים
הרבנים שם ממש מבינים בהריונות בסיכון ותוכלי לקבל מהם המלצה טובה והם גם יעזרו לך לעשות סדר בראש ולהבין את המשמעות של כל דבר.

מניחה שגם ידעו להמליץ לך על שמות של רופאים..
דיברתי איתם בעבר. אנסה שוב.חיוך שווה הרבה
קודם כל חיבוק-*כוכבית*
את מבולבלת
ובצדק!
מחבקת אותך חזק!
אנסה לעזור בדברים שאני יודעת.
.
אתחיל בזה שאם הייתי במצבך הייתי מחפשת פרופסור או מומחה אפילו לפגישה אחת-כדי שיעשה סדר בבלאגן.
(כמו דר יגל.. וחבריו..)
הוא יכול לתת לך מבט נוסף/חדש על המצב וכך תוכלי להחליט מה נכון לך לעשות.

.בהחלט מעודד שכרגע הזרימות טובות והמשקל תקין, ושמה שכן בדקת טוב.
.
לגבי הזירוז.. בטח אם את אחרי קיסרי- מתחילים לאט.. בלון.. כמה טיפות בודדות של פיטוצין.. זה יכול לקחת גם יום או יומים.. אבל אם יש חשש בזרימות-לא רוצים לקחת סיכון.
(מניחה שזה תלוי איזה אבל לדעתי עדיף ללדת רגיל על קיסרי.)

מלאא בהצלחה!
החלטות טובות! ובשורות טובות! ושההיה בבריאות ובקלות והמון שמחה!
הייתי בתחילת ההריון אצל מומחה להוריד מעלייחיוך שווה הרבה
דאגות והוא לא הבין למה אני דואגת.
הוא רק המליץ לי על ה-NIPT.
השאלה אם רופא מומחה אחר לא יבלבל אותי יותר.
נ.ב. מי זה יגל וחבריו?
אז למה שלא תחזרי לאותו מומחה?אמאשוני
הייתי עוזבת את הרופאה הזאת.
אם היא ממילא שלחה אותך למעקב הריון בסיכון להמשיך ללכת אליה רק יוסיף בלאגן.
לכי לרופא אחד מומחה וזהו ותעשי מה שהוא אומר לך.
אבל נשמע שזה שווה את זהאביול
עונה על יגלרק בשמחה תמיד

יגל שמחה מהדסה  הר הצופים מומחה בהריון בסיכון ולמצבים 

בן אדם פשוט מלאך רגיש  יודע להקשיב לא מלחיץ

באמת רופא מעולה שקודם כל הוא בן אדם 

אבל יואמר לך בצורה הכי ברורה מה הכי טוב לעשות ואת  יכולה לסמוך עליו  

תודה רבה🙏חיוך שווה הרבה
נכון. הוא מעולהאביול
עונה על יגלרק בשמחה תמיד

ל שמחה מהדסה  הר הצופים מומחה בהריון בסיכון ולמצבים 

בן אדם פשוט מלאך רגיש  יודע להקשיב לא מלחיץ

באמת רופא מעולה שקודם כל הוא בן אדם 

אבל יואמר לך בצורה הכי ברורה מה הכי טוב לעשות ואת  יכולה לסמוך עליו  

אז ממליצה לחזור אליו למומחה שראית בהתחלה. לעוד פגישה..*כוכבית*
אם את כמובן סומכת עליו.
.
לגבי מה שכתבתי על פרופסור יגל- פרופסור נחשב בעל שם. בנושא של הריונות בסיכון.
מאמינה שיש עוד פרופסורים בעלי שם-שאני כרגע לא יודעת /זוכרת את שמם ולכן כתבתי ״חבריו״
.
בהצלחה!
וואי יקרהגרגיר חול
רק רוצה להרגיע קצת אני לא רופאה אז קחי את דברי בעירבון מוגבל אבל יש לי גם בת שהיה לה עורק טבורי אחד בשילוב של מום לבבי ולמרות זאת בשום שלב לא דיברו איתי על זירוז לפני התאריך והייתי במעקב אצל רופא מומחה מאוד. ועקרונית עורק טבורי אחד זה משהו שכן קצת נפוץ ובפני עצמו הוא לא מלחיץ.. בהצלחה ושיעבור בקלות ובשמחה!
האם יש רופא נשים טוב שהוא חבר שלכם? של ההוריםבתי 123
שאפשר להתייעץ איתו
קחי בחשבון שהיום רופא מחוייב לומר לך את הכי שחור שיכול להיות ולהציע לך את כל הבדיקות אחרת הוא חשוף לתביעות.
אני ממליצה לך לפנות למכות פועה הם יותר אובייקטיבים ויכולים לתת לך תמונה מדוייקת יותר כדי להחליט.
נכוןאמא גם

אם יש מישהו שיש אפשרות להתייעץ איתו מהתחום שלא ילך על ההכי כסתח שיש. או אפילו יש רופאים גדולים ומנוסים עם כתפיים מספיק חזקות שמסוגלים לא להלחיץ. 

פעם היה לי גם איזה עניין בבדיקות גנטיות והתייעצתי עם יועצת גנטית חברה, אחרי שהיועצת הגנטית מהקופה ממש הלחיצה. החברה הרגיעה,מתוך המידע שהיה לה. 

אה,וברוך השםאמא גם

הילד כבר בן 9 קורץ

בלי עין הרע. בריא וחכם והכל מצויין

מקווה שתצליחו להגיע למעקב הריון שיתאים לכם

ובעז"ה רק בריאות

זה לא קל בכלל הדאגות האלה וההחלטות האלהפרח

אחרי קיסרי אני יודעת שזירוז יכול להיות בעייתי ולא עושיםים...

לדעתי תלכי לפי הרופא שלך, אין טעם להתחיל לרוץ כל כך הרבה בשבוע 30

הי,תיתי2
באגריפס מכבי הריון בסיכון בהחלט יש לך רופא קבוע.
יש הבדל בין המוקד למעקב הריון בסיכון.
ויש שם רופאים מצויינים ומעקב מקצועי.

הרבה מהשאלות שלך צריכות מענה של רופא.
למשל לגבי זירוז לאחר קיסרי.
העובר בגודל תקין עדיין - לא בגלל מה שאכלת... אין קשר... וסכרת יכולה להיות גם בלי לעלות במשקל. וגם בעיות בגדילה יכולות להתחיל עכשיו ולהיות אקוטיות ודורשות מעקב צפוף. טוב ששלחה אותך למעקב הריון בסיכון.
(מדגישה שאין קשר בין מה שאת אוכלת לגדילה של העובר.)
עונה (מנסיון אישי, אבל בלתק)תפוחים ותמרים
לגבי הדיקור-- לגמרי לגמרי הייתי עושה
אני "בוגרת" 5 דיקורים
ילדים בריאים
את השניים הראשונים עשיתי אצל יגל (ירושלמית) שהיה חצי פרטי (סביבות 1000 שח) ואחכ כשהמחיר נסק לסביבות 5000 שח עברתי לשע"צ לעוד 3 דיקורים. רופאים סופר מקצועיים שמדקרים גם באופן פרטי.

אני - הזוגיות שלי - והמשפחה שלי - לא ערוכים לגדל ילד מיוחד. גם עם הילדים הרגילים לא תמיד פשוט. אם חלילה היתה מתגלה תסמונת איומה - הייתי מתגלגלת משם הלאה, אבל בהחלט הייתי רוצה לדעת מראש ושתהיה לי אפשרות של בחירה ומקסימום מידע.

פעם הייתי כותבת בנחרצות שהייתי עושה הפלה. היום אני לא כותבת שום דבר נחרץ כי לא עמדתי בסיטואציה הזו מעולם.

אגב, אני עשיתי מי שפיר + צ'יפ מלא, כי בעלי עמד על זה בכל תוקף. לשיקולך.

אני הייתי אמורה להיות במעקב הריון בסיכון בשני ההריונות האחרונים ו.... מודה שלא הלכתי. עשיתי רק את הבדיקות הרגילות.

לחץ דם ומשקל - הלכתי לאחות מעקב הריון רק בהריון הראשון. אחכ מעולם לא טרחתי. בדקו לי תמיד כשהגעתי למוקד, ותמיד היה תקין.

אבל נגיד מתגלה איזה תסמונת איומה בשבוע 30חיוך שווה הרבה
יש בכלל אפשרות להפלה במדינת ישראל ולפי ההלכה?
ומה זה צ'יפ גנטי?
בוודאי שאפשרYaelL

לא יודעת לגבי ההלכה- מניחה שתלוי מה זה ואת מי שואלים, אבל לפי החוק אפשר לעשות הפסקת הריון בכל שלב של ההריון- גם בשבוע 40. 

לא תמיד זה עניין של הפלה..באר מרים
יש בעיות שניתנות לטיפול ותוך הרחם
יש בעיות שמצריכות הכנה של צוות רפואי מיוחד שיהיה נוכח בלידה
יש בעיות שקריטי לטפל בתינוק במיידי אחרי הלידה
ויש בעיות שכדאי לדעת מראש ולהתכונן אליהן נםשית..

כל הדברים האלה הם סיבות לברר מה שאפשר לפני הלידה כדי לא להיות מופתעים בלידה ואולי להתחרט שלא היתה הכנה רפואית נכונה לקראת המצב..

מביאה כמה דוגמאות שמכירה:

תינוק שנולד עם מום בלב ולא ידעו את זה מראש כך שעד שטיפלו נמנעה אספקץ דם למוח ונוצרו בעיות נוירוחוגיות שיכלו להימנע עם קרדיולוג ילדים מומחה היה נוכח בלידה ומטפל מיידית בתינוק.

תינוק שנולד בלי כף יד - ההורים היו בשוק נפשי. אם היו יודעים מראש היתה יותר מוכנות לכך.
אלו דברים שניתן לראות באולטרסאונד ולא במי שפירבתי 123
ד"ק אורלי שושני באגריפס ירושלים!השביל הזה...
היא מדהימה מדהימה! ליוותה אותי לגמרי בכל ההריון שלי עם הרבה אכפתיות ודאגה. והמון המון מקצועיות! צריך לחכות הרבה בתור אבל זה שווה כל שניה.

לא יודעת לעזור בכל השאר.. קחי חיבוק חזק🤗❤
הי לא מבינה בהכל אבל מה שכןאני זה א
ברגע שאת הוחכת למרפאת הרעון בסיכון את כבר לא צריכה ללכת גם לרוםאה ובמרפאה שאני הייתי (מכבי)זה רופא קבוע הוא עושה את המעקב ואומר כל פעם מתי לבוא.. אצלי זה היה כל שבועיים ולקראת הסוף כל שבוע.מאחלת לך בהצלחה ושימשיך בקלות ובבריאות ובידיים מלאות
עונה קצתאר
לגבי דיקור...
עשיתי 3 פעמים עם ציפ גנטי וב"ה הכל תקין
פעמיים בעקבות ממצאים חריגים ופעם אחת בעקבות גיל.

שימי לב שאת בשבוע מתקדם בשביל מי שפיר
אז ממה שאני יודעת יעשו החל משבוע 32 ואחרי שתקחי זריקות להבשלת ריאות

נשמע מלחיץ אבל הדיקה יחסית לא ארוכה, כואבת מעט אבל נותנת שקט נפשי.

פרופ יגל נשמה טובה
הייתי אצלו בסקירה מורחבת בתחילת תשיעי
באופן פרטי
רופא דתי

מעקב הריון בסיכון למה לא?
גם הייתי באחד ההריונות (לא בירושלים, כן מכבי)
לדעתי לכל רופא יום אחר אז בדרכ קובעים לך לאותו רופא בפער של שבועיים/שבוע לפי הצורך

תתיעצי עם מכון פועה
ואולי כדאי עם פרופ שוחט מפ"ת

ובדרכ ברב הגדול של המקרים בסוף הכל תקין ונולד תינוק בריא ב"ה
הרופאים חייבים להגיד תמיד את כל הסיכונים

הריון עם מתח זה לא קל בכלל
מניסיון....

בהצלחה יקרה וביידים מלאות ובבריאות בע"ה!!

מצטרפת להמלצות לעבור לרופא הריון בסיכוןירושלמית טרייה
1. במכבי זה רופא קבוע, הוא יאמר לך מתי לבוא והוא יהיה הכתובת לכל השאלות. ממליצה על פרופ' מנקוטה, מקווה שהוא חזר לעבוד. הוא עבר תאונת דרכים קשה לפני כמעט חצי שנה. הוא מנהל חדר הלידה בהדסה.
אם התורים אליו רחוקים אז תכנסי בינתיים שוב לרופאה שלך או לרופא הריון בסיכון אחר, ותקבעי כבר מראש את התור הבא אליו. ביציאה ממנו כדאי כבר באופן קבוע לקבוע את התור הבא לפני שאת יוצאת אחרת אין תורים.

2. ממליצה לך לעשות דיקור מי שפיר, לפחות בשביל שלוות הנפש. אותי אי ודאות מאד מלחיצה. עברתי את זה וזה לא נורא. צריך לנוח ביומיים שאחרי הבדיקה. כמעט תמיד עושים גם צ'יפ גנטי. גם בלי צ' יפ גנטי, דיקור מי שפיר בודק המון המון דברים, ואילו ניפט בודקת חמישה דברים בערך. אין מה להשוות.

3. לגבי סכרת הריון, מן הסתם את צריכה לבדוק. ולא כדאי לאכול שטויות כדי לגרום לעובר לגדול. אם יש בעיה בגדילה עדיף לדעת ממנה ולא להסוות אותה עם גדילה של סכרת.. זו דעתי האישית, בלי להבין הרבה.
דבר ראשון חיבוקאנייי88
בהחלט עשו לך סלט.. ואני לא מבינה כל כך למה..

העורק טבורי בודד זה ממצא יחיד?
העובר בגודל תקין לשבוע?
גם לי בהריון הראשון היה עורק בודדאנייי88
ולא שלחו אותי חזירוז ב38.
היה לי מעקב גדילה צמוד כל שבועיים עם מעקב זרימות. ונתנו לי סקירה שלישית. אבל זה היה לי רק ממש כיף לראות כל כך הרבה את העוברית!
שלחו גם לאקו לב לשלולו בעיות לבביות.
גם ליעוץ גנטי.
אז הלכתי. אבל האמת? מה שאמרו לי שללא עוד ממצא כנראה הכל בסדר ושאני אהיה רגועה.
תחפשי רופא פחות מלחיץ. זה יותר בריא.
והעיקר בעז"ה בזמנו ידיים מלאות. וילד בריא ושלם..
גם מכון פועה אמר לי ככה שעם ממצא בודד אז אין ליחיוך שווה הרבה
מה לדאוג.
אבל מה יהיה ואם הם טועים?
הרי אלו לא דברים מוחלטים...
ואם לא מוצאים כלום אז בטוח הכל בסדר?אנייי88
אנחנו רק עושים השתדלות..
כל חיינו אי ודאות(אפרופו קורונה)
בעזרת ה' תפילות לילד בריא ידים מלאות. ברכה נחת והצלחה...
הניק שלך אומר את הכל!rivki
תחייכי ותזכרי שאת והתינוק שלך זה מה שהכי חשוב ויקר! לצערי המערכת יותר מדי פעמים שוכחת את זה ומתעסקת בכסת'חים.

כבר המליצו לך ללכת למישהו אחד שיעשה לך סדר בבלאגן וללכת לפי המלצות שלו.

רק רוצה להעיר שלגמרי לא ברור לי, מה הטעם לעשות דיקור מי שפיר עכשיו כשאת כבר בשבוע 30.
בכלל, אני למדתי ,כשמציעים לי בדיקות שונות בהריון, לשאול - מה המטרה, מה זה נותן? ולעשות אותן רק אם אני מקבל תשובה הגיונית ורלוונטית בשבילי.
אתן מה זה מתוקות.חיוך שווה הרבה
מרוב מידע אני אתחיל לכתוב ספר ונתחיל בנושא של מה זה בכלל ציפ גנטי.
אני אעבור שוב על כל מה שכתבתן ואנסה להתחיל לסדר את הראש שלי.
תודה על ההמלצות לרופאים בהריון בסיכון.
תודה על החיבוקים והתמיכה.

אין כמוכן!
המלצה על רופא מצוייןאוהבת את השבת
בהצלחה ממש!!
ממליצה ממש לקבוע תור בשר"פ של הדסה לפרופסור עזרא, הוא מנהל חדרי לידה שם ועם מלא ניסיון. ראה הרבה דברים בחיים.
אני הלכתי אליו בהריונות הקודמים עם דברים קטנים יותר ולשמוע את ההכוונה שלו ממש מרגיע ואת יודעת שאת ביידים טובות.

מבחינת כספית תור אצלו עילה הרבה אבל יש הרבה קופות חולים שמקבלות שם הנחה משמעותית (אני עם מגן זהב של מכבי שילמתי רק 350₪).

ממליצה ממש!! בהצלחה גדולה!!

ואגב, הייתי ממשיכה עם ההנחיות של הרופכה היותר יסודית מקסימום תעשי בסןף מה שאת חושבת נשמע שהרופא שלך לא ככ היה מודע לכך ההיבטים וזה חשוב להיות יסודי בדברים האלה..

בהצלחה גדולה! איתך בלב!!
ד'ר אורלי שושני!שקדיה#
אני לא יודעת למה אמרו לך שזה לא רופא קבוע.אני הייתי מטופלת רק אצלה לדעתי בימי שני וחמישי בוקר. היא יסודית, היא מאוד מסודרת וטיפה יותר מדי יסודית אבל לא נורא
לדעתי דיקור זה משהו שתלוי בך - האם במידה וחס וחלילה יש משהו לעובר האם תרצי להפיל? אם התשובה היא בטוח לא אין בשביל מה לסכן אותו סתם
אם אין לך בעיה ללדת שוב בקיסרי אני חושבת שתבקשי פשוט להגיע לניתוח יזום. זה הרבה יותר נעים מההרגשה של הזירוז - בנוסף שלפעמים זירוז יכול לגרום לקיסרי חרום שזה הרבה יותר מלחיץ ולא נעים.

בהצלחה יקרה!
לגבי זירוז, ממליצה על הדסהירושלמית טרייה
עשו לי שם את הזירוז מאד מאד!! בזהירות.
גם ככה היה איזה קטע שבו הייתה מצוקה קלה והפסיקו את הפיטוצין. לא רוצה לחשוב מה קורה אם מתחילים עם מינונים גבוהים יותר.. באמת עלולים להגיע לקיסרי חירום.
איזה הדסה?שקדיה#
עין כרםירושלמית טרייהאחרונה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך