2 שאלות לקראת לידת תאומיםאנונימי (פותח)
היום הייתי אצל הרופאה שלי, שבוע 35 ב"ה.
1. היא דיברה איתי על הלידה ואמרה שאני צריכה להיות מוכנה להוצאה של התינוק השני..... שבדרך כלל מצליחים בלידה רגילה אבל לא תמיד. מישהי יכולה להסביר לי איך בדיוק זה עובד, עד כמה מלחיץ?
בנוסף, העובר המוביל שלי שוכב על הצד. כלומר ראש, אבל שוכב לצד שמאל. ציינו את זה בכל האולטראסאונדים האחרונים. מישהי מבינה מה זה אומר? אמור להטריד אותי?

2. לרפואה שלי יש בעצמה תאומים. היא אמרה לי שהיא ממליצה לי להיערך עכשיו לאחרי הלידה.
להתקשר לאנשים, למצוא מטפלת או מישהו אחר שיעזור לי .... זה גם קצת הלחיץ אותי. כי לא תכננתי בכלל להתארגן מעכשיו, אלא לנחות אחרי הלידה, לראות מה הצרכים, ואחר כך לתכנן את צעדיי..... מה אתן אומרות? עד כמה לחוץ ועד כמה כדאי להתחיל כבר מעכשיו לתכנן ולסגור מערך עזרה לאחר כך?
לגבי ההערכות לאחרי לידהאנונימי (3)

ממליצה כן להיערך מעכשיו כי בימים הראשונים שאחרי הלידה  יש מספיק עומס גם בלי בירורים אלה.

גם אני הייתי בלחץ, לכן עוד לפני הלידה עשיתי חושבים מה אני רוצה (רציתי מטפלת שתהיה איתי ואיתם בשעות הבוקר, כשהגדולים במסגרות, ותאפשר לי להשלים קצת שינה) וכבר התחלתי בירורים וטלפונים לגבי מטפלת כשבועיים לפני התאריך שנקבע לי לניתוח.

בסוף התפתחה לידה במפתיע שבוע לפני התאריך המיועד. ושמחתי שכבר היתה לי מישהי.

כשבוע אחרי הלידה כשבעלי חזר לעבודה שלו, היא התחילה להגיע בבקרים ל3-4 שעות כל פעם, והצילה אותי.

והעזרה היתה נחוצה בעיקר בהתחלה.  לכן אני לא ממליצה לחכות לאחרי הלידה כדי לתכנן את צעדייך - אני יודעת שלי היה לוקח איזה חודשיים להחליט על צעדי ולהזיז את עצמי למצוא מטפלת אם הייתי אחרי הלידה... ובחודשיים האלה העזרה הכי נחוצה אז חבל.

כמובן זה תלוי מה המצב האישי שלך, אני ידעתי שמבחינת אוכל ידאגו לי בקהילה, ושלילדים היו מסגרות. אצלך לידה בחופש, ו אני לא יודעת מה העזרה שתוכלי לקבל בקהילה או מבעלך או מההורים שלך, ועם הקורונה בכלל...

לגבי הלידה אין לי מה לומר לך כי אני ילדתי בקיסרי (המוביל היה מצב עכוז לאורך כל ההריון, וסירב לזוז...)

בהצלחה רבה

ותהיי חזקה הכל שווה את זה בסוף!! עכשיו (גיל שנה פלוס) הם הכי מתוקים בעולם.

מנסה לענותברכת ה
1. לפעמים נצרכים לעזור אקטיבית להוצאת השני. בגדול זה אמור להיות קל יחסית כי הדרך כבר פתוחה, אבל בכל אופן בדיוק מהסיבה הזו מעדיפים מאוד שיולדת תאומים תהיה עם אפידורל כדי שגופה יהיה רפוי למקרה כזה וללא התכווצות והתנגדות.
אצלי לא הייתה התערבות ממשית ב"ה. כן אחרי לידת הראשון מיד הכניסו יד לראות מה מצג השני, אמרו ראש, ובתחושה שלי הרופאה כן קצת 'משכה' לתוך התעלה, אבל לא יותר מזה.
2. יש לך ילדים נוספים?
מתכננת להגיע אחרי הלידה מיד הביתה או שהות קודם לתקופה אצל ההורים?
מה מערך התמיכה הקהילתי שאת צופה, אם בכלל??
לדעתי להכין מראש כמה אפשרויות באופן כללי, בלי לסגור ספציפית זו אפשרות טובה.
למצוא מישהי אחת או 2 או 3 שנראות לך ומוכנות באופן כללי לעזור בענייני הבית או הטיפול בילדים. ואז כשתראי את הצרכים תדעי מיד למי לפנות.
*אישית לא לקחתי שום עזרה חיצונית, פרטתי באחד השרשורים האחרים פה. זה תלוי בכל מיני נתונים והצרכים בסוף אישיים וספציפיים...
בהצלחה!
אני אישית לא התכוננתי עם עזרה בכלל לפני הלידהרק שאלה לי
גם לי המליצו להיערך מראש לשלל סוגי עזרה וזה לא התאים לנו אז, רצינו להגיע לגשר, לראות מה הצרכים ולחצות אותו בנחת... ואכן כך היה.
ניצלוששני30
באיזה שבוע צריך להתחיל להכין בגדים לתינוק או לחשוב עגלה
מחר שבוע 30 לא התחלתי לחשוב הלאה מרגיש לי מוקדם..
על עגלה ממליצה לך כבר להתחיל להיסגררק שאלה לי
כי זה באסה להתעסק בזה אחרי הלידה. בגדים נראה לי אישית לא מאוד קריטי, אולי רק כמה סטים, כי אפשר לקבל בהשאלה מחברה/אחות/שכנה וכו'.
ולמה לעשות את זה כבר עכשיו למרות שאת רק בשבוע 30? כי אי אפשר לדעת מה יהיה. גם אצלי הכל היה תקין לגמרי וילדתי בפתאומיות מפתיעה מאוד בשבוע 32. בנס גדול כבר הייתה לנו עגלה ולא הייתי צריכה להתעסק עם זה בכל הטירוף של פגייה-בית (וגם אם לא תהיה פגייה, טירוף של גידול תאומים בהתחלה הוא לא פחות טירוף).
הפותחתאנונימי (פותח)
אמנם עוד לא ילדתי,
אבל אני דווקא כן קניתי.
גם בגלל שחיפשתי עגלה ביד 2, וזה לוקח זמן למצוא.... וגם בגדים- זה מאוד מרגיע אותי לדעת שאני מוכנה ללידה, לפחות מבחינה טכנית..... מאמינה שיהיה מספיק עומס אח"כ.
אם זה לא ילד ראשון אז בטח יש לך כבר בגדים בביתנירה22
ואין סיבה להילחץ.
לגבי עגלה-אני העדפתי להסתובב בחנויות בתקופה שהקורונה די בירידה, כי אי אפשר לדעת מה יהיה אח'כ.
וגם את תהיי יותר כבדה אח"כ...
לא מכירה עגלות..שני30
באמת צריכה ללכת לראות..
עכשיו אנחנו בבידוד שבועיים אז נתקעתי..
אחפש פה שרשורים על המלצות לא יודעת איפה להתחיל
לגבי בגדים בכלל לא ילד ראשון רק לבת באמת האחרונה היתה לפני 5 שנים אז צריכה להוציא מהמאגרים
הבן יש לי תינוק בן שנה וחצי..
אולי אתחיל להוציא באמת
אז זה באמת זמן טוב לחפש מידע באינטרנטנירה22
ולפני שאת הולכת לחנות-תתקשרי לשאול אם באמת יש להם את הדגמים שאת רוצה לראות. מסתבר שהרבה חנויות לא מחזיקות בתצוגה את הדגמים הקלאסיים של עגלות התאומים.
אם את מהאיזור-בבייבי סטאר בפ"ת יש מבחר גדול מאד של עגלות תאומים.
^^^^44444
אני מחפשת כרגע ליחיד ואין להם את כל העגלות בתצןגה.
כדאי לברר לפני באינטרנט מה רוצים ואז לחפש איפה יש.בתצוגה.
לגבי עגלה- ממליצה אחת כזו שעוברת בכל דלת..הרבית טובות אלי
שלא תתקעי.
בעיני זה חשוב .
לא זוכרת מה יש לנו. קנינו יד שניה. אבל זה היה פרמטר חשוב
כן ראיתי דגמים באינטרנטשני30
אבל תכלס נראה לי צריך לראות ממש מוחשי
מחפשת עגלה קטנה שמתקפלת בקלות צרה.
אין לנו רכב לכן זה ניידות בתחבורה ציבורית אז צריכה שתהיה קלה צרה נוחה שמתקפלת טוב ויש לה שכיבה של 180 מעלות יש דבר כזה?
לי הייתה בזמנוברכת ה
עגלת תאומים של דוקטור בייבי.
גם אנחנו היינו בתחבצ והיא הייתה לי מושלמת!
לא נמכרת כבר היום, החברה נסגרה לדעתי, אבל אולי ביד 2.
נשכבת שכיבה מלאה, בלי אמבטיות, מדרך רגליים עולה וסוגר כזה, מרופדת יפה ולא הרגשתי צורך להוסיף מזרונים וכדומה, עוברת בכל דלת סטנדרטית שזה סופר קריטי בעיני! קיפול קל ונוח ביד אחת!
החסרון היחיד בעיני- המעצור נתקע בעליה וירידת מדרגות, מדרכה וכו. למדרכה אין בעיה מורידים ומעלים מקדימה. מדרגות ממש לא נוחה. אז אם יש לך ביןם יום מדרגות לא ממליצה עליה.
חוץ מזה מעולה!
בהצלחה!!
הבעיה בבגדים שלא תמיד הילדים נולדים באותם עונות.44444
וגם אם קונים בגדי באזר הם נשחקים אחרי כמה שנים. כדאי לבדוק לפני...
לדעתי על עגלה כדאי לחשוב.44444
לקנות אפשר ישר אחרי הלידה.

הבעיה שבשביל לצאת מבי"ח חייבים סלקלים.
הרבה פעמים צריכים להתאים את הסלקל לעגלה.

לגבי בגדים,
אצלינו פולנים אז ממש לחוצים על לא לקנות.
אני ילדתי את הכבכור בתאריך מאתגר וזה היה לי סתם מלחיץ וכאב ראש.
עכשיו אני בהריון (לא תאומים) ולאור המצב תכננתי לקנות בגדים רק לימים הראשונים- nb.
זה מתאים לשבועיים בערך ואח"כ נקנה 0-3.
אני פוחדת מבידודים וכאלה....
אני קונה מבאזר לגיל הזה. זה זול וממש מרגיע שיש בבית.
עכשיו אנחנו בבידודשני30
אז באמת נראה לי אנצל להוריד בגדים ולח9ש מה יש
לגבי עגלה אין לי בכלל כיוון..
לפי מה שהבנתי בעגלות תאומים הסלקלנירה22
לא "מתלבש" על העגלה כי עגלות תאומים הן יותר צרות.
אפשר בעגלת סיטי סלקט וראיתי שגם בפג בוק44444
לא מנסיון.

זה משהו שכדאי לקחת בחשבון שבוחרים עגלה.
סיטי סלקט מאוד כבדהאנונימי (פותח)אחרונה
ופחות פרקטית.....

ראיתי פה בפורום המלצות על
מאונטיין באגי
ועוד אחת
שהן ממש צרות, קלות יחסית ומצויינות.
תסתכלי כמה שרשורים למטה....
עונה על מס' 2שלומצ'

נראה לי שזה מאוד תלוי אישיות של היולדת, וגם תלוי הלידה (איך תהיה הלידה, רגילה/קיסרי, כן תפרים/לא תפרים וכו'). 

אני לא רציתי עזרה קבועה בתוך הבית. הלכתי להורים אחרי הלידה ל 3 שבועות, אבל יש מצב שהייתי מסתדרת גם לבד. היה בהחלט נחמד שהיו עוד אנשים איתי בבוקר ובערב (בשעות הצהרים הייתי לבד), ושאת כל המבקרים אמא שלי פנקה בעוגות ושתיה ואני ישבתי כמו קינגית (או יותר נכון- כמו מישהי שסיימה הריון תאומים בקיסרי). 

כשחזרנו הביתה הייתי לבד עד הערב, כשפעם ב... הגיעה חברה לבקר. 

אם את חוששת, הייתי מתחילה לברר בכלליות על נערות שיכולות להגיע או על מטפלת שאולי נמצאת באזור וכד', כדי שאם אכן תצטרכי עזרה- כבר יהיו לך מספרי טלפון של אנשים ספציפיים. 

(אני די גמורה מעייפות, מקווה שלא כתבתי יותר מידי שטויות חושב)

זה הריון ראשון?אנונימי (4)

אצלי הריון ראשון תאומים, הכל היה חדש

לא כזה התארגנתי לפני עם עזרה והיו ימים שנשארתי לבד

במבט לאחור ההמלצה שלי לתאומים זה חייב להתארגן על עזרה- זה הזכרון שנשאר לך מהתקופה הזאת...

אפשר להסתדר לבד, ברור, בטח אם את כבר גידלתי ילדים בעבר ואת יודעת לטפל ולמה לצפות

אבל זה קשה מאוד שניים במקביל וכנראה שזה גם מה שהרופאה שלך ראתה לנגד עיניה כשאמרה לך את זה.

גם אני דאגתי שאולי יהיה גם לידה רגילה וגם קיסרי לשני

מיילדת שדיברתי איתה אמרה לי שזה נדיר שצריך קיסרי לשני

בסוף ילדתי בקיסרי וממש לא היה מפחיד וקשה כמו שמספרים על זה, ולא מצטערת שבחרתי בקיסרי בסוף

לא. הריון חמישי ב"האנונימי (פותח)
אני באמת "מיומנת"
אבל הבנתי שתאומים זה מיומנות על
תודה לכולכן על התשובות!!!

אני מתלבטת גם בגלל הקורונה, לא רוצה להכניס כל נערה/מטפלת שלא מקפידה על ההנחיות ......
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך