עצה ממנוסים.שוב אני.
הי, אני בת 29.5 רווקה בקשר עם בחור מדהים קרוב מאוד למה שתמיד חיפשתי..
אממה, החיצוניות. נתקעתי ולא יודעת מה לעשות.
אני מעריכה מאוד פנימיות ומאוד לא בררנית חיצונית ולמרות זאת לא עובר לי.
אני כבר לא צעירה רוצה להקים כבר בית והוא ממש עונה על מה שאני מחפשת
איך והאם אני יכולה לגרום לי לאהוב יותר את המראה שלו? חוץ ממה שלי מפריע מגיעה לו בחורה שתעוף עליו..
אני מאוד חוששת שהעניין הזה ישחק תפקיד חשוב מדי אחרי נישואין אם וכאשר. אנחנו יוצאים קצת יותר מחודש..
לפניו יצאתי עם בחור יפיוף חיצונית אבל הרמה התורנית לא התאימה לי ועכשיו זה.. למה ה' עושה לי את זה?
זהירות....or1900
בוקר טוב אל ייאוש את תמצאי את שאהבה נפשך ב"ה

זה שאת בת 29 לא אומר שאת צריכה להתפשר!
מי שיגיד לך שהאהבה תגיע שהמשיכה תגיע בהמשך שוגה בעייני
יגידו לך :
אל תהיי בררנית
תתחתני יהיה בסדר
המשיכה תבוא בהמשך
בעייני זה סיכון גדול מאוד להתחתן ללא הבסיס
הגיוני שלפעמים בסוף עושים שיקול מסויים של פשרה זה טיבעי אבל לא מתפשרים על הבסיס בשום צורה.
הבסיס בעייני התאמה זוגית חיבור נפש אהבה ומשיכה

בהצלחה רבה המון כוחות את תמצאי את שאהבה נפשך ב"ה בקרוב ממש
הוא מכוער?היועץ למלך
לא עמדתי בסיטואציה
אני חושב בגדול שלמראה למראה מתרגלים. ואם הכל טוב אולי הייתי הולכת על זה (אם הייתי אשה)

אני יכול לספר לך שאני נשוי לאשה יפה יחסית
והמראה שלה כן 👍 עוזר לקשר לזרום

אבל אולי אם לא היה את היופי החיצוני אולי היה צריך להשקיע בפנימיות ואז הקשר היה יותר חזק

שיקולי שיקולים

החלטה להתחתן ולהסתדר עם המראה יכולה להיות הגיונית לדעתי. כי אם באמת הסתדרת בסוף אז יש לך הכל
(אבל כבר אמרתי לא הייתי בסיטואציה)
במחילה, אבל לא היית במצבה- אז אל תכתובrivki
אתה נשוי לאישה יפה בעיניך, כמו שצריך ואמור להיות. אז אל תבנה בשביל אחרים תיאוריות שנשמעות הגיוניות על 'מה היה אילו...'

אתה לא יכול להיכנס לפורום סגור לנשים ולראות את כל הפוסטים של 'מה לעשות, אני נשואה # שנים ולא סובלת את המראה של בעלי, אם לא הילדים הייתי מתגרשת?'

אילו הפותחת כבר הייתה נשואה , אפשר היה לדבר על 'איך לגרום לאהוב? ' אבל למה מלכתחילה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
כל מילה ^^^ "האהבה והמשיכה תבוא בהמשך" ככה עובדים עליהםor1900
השאלה מה חשוב בחייםבסדר גמור

אם מפתחים אהבה אמיתית וכנה אני לא חושב שמראה חיצוני משנה כל כך, במיוחד לאישה כלפי האיש

זה יפה בתיאוריה, בפועל מתחתנים עם כל החבילהrivki
אם לפותחת אישית משהו מאוד מפריע- לא משנה אם מבחינה אובייקטיבית זה חשוב או לא .

אין אדם מושלם, ואני בטוחה שאחרי החתונה היא תגלה כמה חסרונות גם בפנימיות שלו. ואז היא תיזכר שהתפשרה על החיצונית ואז...

אתה חושב שלנשים המראה החיצוני פחות חשוב, אבל אני מביאה עובדות מהמציאות שזה לא נכון .
המחשה לאיך אני מרגישה:שוב אני.
ישבנו והבחור סיפר לי שהיה לו גשר 3 וחצי שנים,
מה שעבר לי בראש זה- גם השיניים היו במצב גרוע?וואי וואי איזה ילדים יצאו..
באותם רגעים הרכנתי ראש ושקעתי במחשבות למשך מס' שניות.. לא בכוונה.
לזכותו יאמר שהוא מאוד נקי ומתלבש בטוב טעם ואף על פי כן הוא לא כ"כ מוצא חן בעיני חוץ מפגישה וחצי שבהם פתאום הוא כן.. יכול להיות שמה שגרם לזה זו האווירה הרומנטית והנעימות שהייתה כי הוא באמת אחלה בן-אדם
אני גם מזהה שכל פעם שהפנים שלו מתגלה- הלב הטוב ויראת השמים זה ממלא אותי בענווה והערכה גדולה כלפיו ואז אני פחות רואה את החיצוניות או שהחיצוניות נראית לי בסדר גמור.
אני הכי רואה את זה בפעם הראשונה שנפגשים וכשנפרדים בסוף הפגישה בהם הוא ממש לא מוצא חן בעיני וזה מבעס אותי..
הוא פחות יפה מבן-אדם ממוצע בעיני.
מה השאלה שלך?בסדר גמור
נסי לנסח אותה במשפט
רק משהו אחדפה לקצת
אל תסגרו שום דבר על סמך זה שבהמשך תתרגלי למראה ואולי תאהבי אותו
כי יש מצב שלא. וזה חשוב.

כן, זה ישחק תפקיד חשוב בהמשך וחשוב להתחתן עם מישהו ששלמים גם עם המראה החיצוני שלו ואוכבים אותו כמו שהוא.
שואלת בזהירות..שירוש16
הוא מכוער בעיניך או פשוט אין שם משיכה פיזית?

כי כיעור זה נושא אחד. חוסר במשיכה זה נושא אחר והוא לאוו דווקא קורה כל כך מהר ולפני החתונה.

אני לא יודעת מי את ומה חשוב לך בחיים ומה באופי שלך.
אבל יש נשים שהאופי שלהן יותר שכלתני, דבר ראשון בודקות קריטריונים כמו תורה, שאיפות חיים וכ'ו ואחר כך הולכות לבדוק פרמטרים אחרים כמו מראה ומשיכה.
אצלי, הוא לא דחה אותי אבל גם לא הייתי משוגעת על המראה שלו. פשוט לא. ראיתי בחורים יותר מושכים ממנו.
המשיכה והלבבות באוויר הגיעו עם הזמן. אחרי האירוסין וכמובן אחרי החתונה.. כשהכרתי אותו יותר ויותר התחברתי יותר לחיצוניות.
עכשיו אני מסתכלת פה ושם על בחורים אחרים, הם לא מתקרבים לרמה של בעלי.. מבחינתי הוא הכי חתיך שיש.. (סליחה מכם הגברים...)

אבל, וזה אבל מאוד גדול!
אני בנ"א בטבעי מאוד שכלתן. אני יודעת שהשכל שלי מתחבר יותר מהר ובקלות לאנשים/סיטואציות הרבה לפני הרגש. מבחינה שיכלית לא מצאתי בו פגם חיצוני שיגרום לי לדחייה. אבל גם חיבור ומשיכה לא הייתה כי זה עיניין יותר ריגשי/נפשי.

תחשבי על זה.
בהצלחה!
^^^^^rivki
תגובת המאה!!היועץ למלך
בעיניי הכל תלוי אם הוא דוחה אותך או לאמקופלת
ברור שכשהמראה לא הכי מוצא חן בעינייך זה יכול לפגוע..
אבל את מתארת בחור שמבחינה אישיותית כן מאוד מתאים לך..

אבל אם הוא לא מוצא חן בעינייך בכלל ואף גורם לך לדחיה , זו נורה אדומה לגמרי..
אם זה בקטע שהוא לא חתיך, אבל את כן מרגישה משיכה (לא בהכרח משיכה של ממש, אלא אפילו יצר גופני להתקרב) - אז זה בסיס טוב ולדעתי אפשר להמשיך..

אני המשכתי, ונכון יש חסרונות, ולא תמיד הכל ורוד וחלק אבל במכלול אני לגמרי לא מתאכזבת על הבחירה. ומודה לה' בכל הזדמנות..
מסכימה לחלוטיןלורייל

גם אני התלבטתי לא מזמן (ועדיין) בקטע של מראה של בחורים..

את צריכה לדעת אם הוא דוחה אותך פיזית או לא?

אם הוא דוחה פיזית ברמה שאת לא מסוגלת אפילו לחשוב  לגעת בו(סליחה על הבוטות) אז התשובה ברורה , לחתוך!

אם את כן רואה שמתחילה טיפה משיכה או געגוע אז כן להמשיך עוד קצת ולראות איך מתקדמים..

כמו שכתבו לך פה, יש נשים שכלתניות (ואני מקנאה בהן עד מאוד ) שמחשבות: " וואלה הוא בחור טוב , א, ב," וסוגרות עניין.

אם את מהסוג הרגשי (כמוני) זה שכן צריך קצת פרפרים לפני חתונה מבינה אותך לחלוטין ואין לך על מה להרגיש אשמה, רק את יודעת בלב מה את מרגישה, ואל תתני לתגובות של אנשים אחרים לחלחל לך לראש, בזה שגיל מאוחר קצת ולמה את בררנית. כי מי שתהיה איתו 24/7 זו את. אז שימי פס!

אגב, ראיתי סרטון קצר מ"פרויקט 252" אם שמעת עליו, ממליצה לך להכנס לשם, ותפתרי לך הרבה ספקות..

אז אחד המרצים אומר בפירוש "ב7 כללים למצוא בן זוג" שאחד הכללים הכי חשובים בעצם זה המציאת חן של הזוג השני,

ובלעדי זה (אם יש ממש דחייה) אין מה לבסס את כל העקרונות האחרים, הוא אומר שגבר זה יותר שכלתן הוא רואה אישה

וישר יודע אם היא מוצאת חן בעיניו פיזית או לא בפגישה ה-1, זה לא משהו שישתנה.

אצל אישה היא יותר רגשית ובגלל זה חייבת מספר (3-4) של פגישות לדעת אם פיזית יכולה להיות משיכה, מציאת חן של הגבר.

הוא יודע מזה?הלוי מא
שלב ראשון ליידע את הבחור.
ייתכן והוא כבר מתכנן עתיד יחד וזה לא הוגן.
יחד תוכלו להבין מה קורה שם.

כ"כ זה אחלה אימון זוגי לעצמך לפתוח דברים קשים עם בן זוג.

ב"הצלחה ונישואין שלמים בקרוב
הם יוצאים חודש! כבר היא תשתף אותו שהיא לא מתחברת למראה שלו?מקופלת
בעיניי זה מאוד מאוד פוגע.
היא יכולה לשתף אותו באופן שקשור *אליה* אישית, *שהיא* מרגישה קושי להתקדם בגלל מחסום אישי שלה וכד'..לדעתי בשום אופן לא להשליך שזה בגללו..
אולי יותר פוגע להרגיש שהקשר מתקדם ואז פתאוםאליסף א

"*היא* מרגישה קושי להתקדם בגלל מחסום אישי שלה וכד'."

ואז לבטל הכל, בלי הסבר אמיתי .

לא יותר פשוט יותר להגיד לו "תתגלח", "תעשה דיאטה" - או מה שלא יהיה ? 

ולתת לו צאנס? 

(אם זה בגבול הדברים הניתנים לשינוי, כמובן....)

לתת צאנס זה לא להגיד לו מה לשנות בעצמופה לקצת
לתת צאנס זה לנסות להתחבר אליו כמו שהוא בלי לסמוך על שינויים שיעשה
יש שינויים ויש שינוייםאליסף א

אדייק את מה שכתבתי,

לא לסמוך על שינויים ש *יעשו בעתיד*.

אלא לומר מה מפריע ,ואם הוא מראה עניין לשנות, לתת לו את הזמן לשינוי, ורק אם השינוי מתחיל, אז להתקדם

את צודקת בהחלט שלא ניתן לסמוך על שינויים עתידיים.

אני לא בטוחה שהיה מוצא חן בעיניי אם בעלי היה אומר ליפה לקצת
לפני החתונה שהוא מעדיף אותי עם שיער חלק או עם חצאיות מסויימות או במשקל מסויים

ככל הנראה לא הייתי נותנת לו הזדמנות ומחפשת מישהו אחר שיאהב אותי כמו שאני

ואם הוא היה מבקש דיאטה ועכשיו בהריון אני נראית בטטה? הייתי חיה בתחושה שעכשיו אני לא מספיק טובה לו כי הוא רצה אותי אחרת
והיום כשאתם נשואים? מקבלים אחד את השני בכל מצב ?or1900
או שמכוונים...
נמשך אלייך יותר במתולתל וצבע שחור
אוהב אותך יותר בשמלות
נמשכת אלייך פחות כי יש לך כרס
נמשכת אלייך יותר אם תסיר שיער

ועוד ועוד ועוד

ואותו דבר בעייניני נפש
כעס. עצבות וכו

אתם מכילים אחד את השני בכל מצב או מכוונים ורוצים את בני הזוג כך או כך?
כמובן. אבל גם יכולים לומר אחד לשני מה חשוב לנופה לקצת
ועדיין נשארים בטוחים במקום שלנו אצל השני.

אני לא חושבת שלפני החתונה היה מקום לומר לי שבעיניו יותר יפה לי מתולתל (הייתי עם החלקה, לא הייתי הורסת אותה בשבילו לפני החתונה)
כשזה נאמר אחרי החתונה זה התקבל לגמרי בסדר מבחינתי וגם היה לי רצון לשנות בשבילו, לפני החתונה היינו במקום שבוחנים אחד את השני ואת המקום שלנו אצל השני ואם הייתי מרגישה שהרצון שלו בי תלוי בדבר כזה זה לא היה מושך אותי יותר מידי להמשיך איתו.
זו לא הסיטואציה להבנתיאליסף א

מדובר בבחור שמעוניין להתחתן, ובבחורה ש "משהו" מפריע לה, ובמקום לומר את זה.

היא תחתוך, ולא תסביר - כדי לא לגרום לא אי נעימות, היא תשלח אותו עם אלף שאלות על "מה עשיתי לא בסדר"

זה עדיף? 

מסכים איתך לגמרי לגבי הנקודה - שאם אין שינוי, ואין סיכוי לשינוי, אז אין מה להתקדם עם הציפייה שיהיה שינוי.

אבל אם יש סיכוי לשינוי, את כדאי לתת את הסיכוי הזה.

ברוב המקרים יש סיכוי לשינויפה לקצת
ועדיין זאת לא ההמלצה ברוב המוחלט של המקרים

לא מתחתנים עם מישהו על סמך שינוי, ולא סומכים על זה שנצליח לשנות אותו עכשיו ושזה ישאר ככה גם בעתיד

ואני לא באמת יודעת על מה המקרה הספציפי הזה, מה בדיוק הפריע לה- המראה הכללי או משהו מאוד ספציפי
אבל אם זה על מראה חיצוני ומשיכה אז לדעתי זה קריטי.
נכוןלורייל

אצלי בעלי לשעבר היה אומר לי על כמה שינויים לפני החתונה וזה הרס לי הרבה אח"כ,

ואני דווקא אחת שמקבלת הרבה מחמאות, אבל כנראה שפיזית אצלו לא באתי לו טוב בעין..

בקיצור לפותחת  השרשור, אפילו לא הייתי מבקשת  מהבחור לעשות שינויים חיצוניים או שמקבלים אותו כך או לא.

הוא לא אשם.

וואו ודאי שהוא לא יודע!שוב אני.
באיזה עולם אומרים דברים פוגעניים כאלה??
אם יש לך רצון להמשיך תאמרי לו ואם את חותכת אל תאמרי לו כלוםor1900

ב ד י ו קהלוי מא
אולי הוא התכוון שכדאי שהוא יידע שאצלך יש עוד ספקות רצינייםפה לקצת
אז תפרדי ממנו אם זה נראה לך פוגעניהלוי מא
הרי זה מה שאת חושבת עליו
את לא בת 45 נואשת כולה 29
באיזה עולם ממשיכים לצאת עם מישהו ללא נשיאת חן?
אתם נפגשים חודש וקצת. זה יכול להשתנותנוגע, לא נוגע
מה שחשוב זה לא לחשוב כל הזמן האם יש שינוי והאם עכשיו הוא יותר מוצא חן בעיניי. פשוט להיפגש, להעמיק וליהנות ויתכן שבאופן טבעי תרגישי אחרת אחרי כמה זמן.

מקשר לשרשור של בחורה שהייתה לה בעיה דומה ואחרי כמה זמן זה השתנה
כתבתי כאן שרשור מבאס - לקראת נישואין וזוגיות

ולמה ה' עושה לך את זה והפגיש אותך קודם עם בחור יפה?
אולי כדי שהבחירה תהיה מודעת.
להתייעץ!אמא יקרה לי*

פגישה או שתיים עם מישהי טובה שתעזור לך לעשות סדר פנימי ותיתן לך כלים לקבל החלטה שנכונה לך.

ממש לא!הלוי מא
על נשיאת חן לא מתייעצים!
^^^חן,
כל העניין של נשיאת חן הוא כל כך אינדיווידואלי
או שזה יקרה או שלא..
ממש כן. נשיאת חן היא מושג מאד כלליאמא יקרה לי*

ומכיוון שלא את ולא אני מכירות את הפותחת ואת עולמה הפנימי,

אני לגמרי לגמרי ממליצה לעשות את זה עם מישהי מקצועית שתכוון אותה לקבל החלטות מושכלות

עפ"י מה שנכון לה.

אתייעץ בעזרת ה. תודה.שוב אני.
בהצלחה רבה!אמא יקרה לי*

הוא עונה על מה שאת מחפשת.מוש השור...
היה לך בחור יפיוף והחלטת שמה שחשוב לך זו הרמה התורנית ולכן עזבת אותו.
הקבה הביא לך בדיוק את הבעל שרצית..
אם ההעניין הזה ישחק תפקיד חשוב מידי בהמשך חיי הנישואין זו החלטה שלך. בחיים צריך ללמוד לשחרר גם במחיר שלילדים יהיה גשר.. ושלבעל תהיה פלולה וקרחת בדבחת זה בסדר לא מתים מזה .
חוק האיזון- בסוף מתרגלים לכול דבר.מוש השור...
אנחנו צריכים ללמוד גם לשחרר לגבי עצמנו ולפרגן על המעלות שיש בנו ולגבי החסרונות.. הם כאלה קטנים לעומת היתרונות שלנו כי אנחנו מדהימים
ואז רואים פה שרשורים של נשואים שהתעלמווואוו
מהמראה החיצוני כי חשבו שזה לא מה שחשוב ועכשיו הם אומללים, ומתחרטים ומשווים לנשים אחרות!!
ולפותחת היקרה, אני במקומך, ומניסיון של מישהו ששמעתי שעזר לו לבחון את העניין החיצוני, לתת עוד זמן. אולי זה ישתפר, אולי לא. אבל חודש זה קצת.
או שרשורים של כאלה שהיו בטוחים שהוא אבירמוש השור...
יפיוץף על הסוס הלבן וכליל השלימות ואז הסתבר להם שהחמור של שרק יותר טוב גם מהסוס וגם האביר...
אז מה נעשה נתלבט כל החיים אולי זה לא.. או שפשוט כדאי להתלבט תמיד על הצד החיובי.
היא יודעת מה היא רוצה ומ ה חשוב לה. אם זה היה גועל ולא מוחלט היא לא היתה משתפת אז כנראה שצריך לחזק ולהאיר את הנקודות החיוביות שממילא קיימות והיא ממילא מודעת להם ולהחליש את הדמיונות של אולי ו אם ואז.. כי הרי זה לעולם לא נגמר
לא מסכימה איתך. צריך גם התאמה בשאיפותוואוו
וגם משיכה.
משיכה לא תמיד מגיעה אחרי חודשמקופלת
לפעמים לוקח לה קצת יותר זמן, וזה בסדר גמור.
לא כולם מתאהבים ממבט ראשון.

אם יש פוטנציאל, למה לחתוך?
כי בחוץ יש בחורים יותר יפים?

תמיד יהיו יותר יפים, וזה ניסיון שכולנו עומדים בפניו.
אם יהיה לי גבר חתיך בבית, זה בהכרח אומר שאני לא אפזול החוצה?
ממש לא.
זה עניין של עבודה עצמית והבנה והשלמה עם מה שבחרת.

אחרת גם עם הבחור הכי חתיך, אפשר לפזול החוצה (וכידוע לפעמים נמשכים גם לאדם שמוצא חן בעיניך במידות שלו, ולאו דווקא בחיצוניות)
גם אני שמעתי על אישהלורייל

שזה קצת יותר נדיר האמת מגברים, שהיא "פתחה עיניים" בחוץ "ואיזה גברים חתיכים היא רואה"

נכון בעלה נחמד והיא בחרה בו במודע, וזה אחד שאשכרא דואג להכל, ולשמוע את זה , כל כך עצוב 

לי עליו..

בקיצור לכל אחד מגיע אהבה אמיתית, אני בטוחה שאת יכולה למצוא גם מישהו חמוד ומתוק באופי.

יש עוד גברים כאלו..

יש מצב שזה היה קורה גם אם היו מתחתנים עם מלכת יופיתיתי2
לא כל זוג שמתגרש הוא מדד לאיך *לא* בוחרים.
גירושין נובעים מעוד המון סיבות
לפעמים הסיבות העמוקות מתלבשות על נתונים חיצוניים
לפעמים זה מה שנוח לאנשים לספר לסביבה ולעצמם
הרי ממילא בגיל מסויים המראה משתנה ותמיד יהיו נשים יפות יותר וצעירות יותר. זוגיות טובה באופן מהותי לא תושפע מזה שיש אחרים בחוץ. בוודאי לא ממראה חיצוני של אנשים בחוץ (אם כבר השוואות לאופי יותר נפוצות...).
זוגיות שמאותגרת מביאה איתה השוואות. כל מיני השוואות, גם כלפי מראה חיצוני.

אני לא אומרת להתעלם ממראה חיצוני,
אבל בהחלט אצל רוב האנשים המשמעות של מראה חיצוני היא גמישה.
אם יש משיכת הלב, קשר מעמיק, חיבה, לא צריך משיכה מטורפת בשלב הדייטים כדי לחיות באושר ולחוות אינטימיות מרגשת ומספקת.
אולי היא צריכה לעשות עבודה על המידותrivki
אבל לא על חשבון הבחור
לא קראתי את כל התגובותרקלתשוהנ
רק רציתי לכתוב לך שאני יצאתי עם בעלי ממש לא אהבתי את המראה שלו.
ככל שהכרתי אותו וככל שהעמיק הקשר זה פחות הפריע לי. היום אני שרופה על המראה שלו כי זה הוא וזהו.

את זאת שצריכה להחליט בסופו של דבר. תיראי אם זה דינמי. אם זה פוחת עם הזמן. אם בסיטואציות שונות את רואה אותו באור אחר. אם יש משיכה פיזית הגוף לפעמים למרות הדברים שמפריעים לך.
כמובן לא להתחתן בלי משיכה ובלי מציאת חן, אבל לזכור שזה יכול להשתנות ולבדוק יש מתי את נותנת לזה צ'אנס, ואני חושבת שבטח ןבטח אצל בנות זה משתנה ודינמי.

ולא יודעת, במקומך אם הייתי ממשיכה ממש לא הייתי אומרת לו שיש לי בעיה עם המראה. זה פוגע מאד. אף אחד לא אוהב שהמראה שלו לא מוצא חן.
אני מצליחה לראות אותו באור אחר.שוב אני.
כתבת שככל שהקשר עם בעלך העמיק בתקופת הדייטים שלכם המראה פחות הפריע לך.. זה אומר שבתקופה הזאת הוא התחיל להראות טוב יותר בעינייך או שדבר לא השתנה מבחינתך חיצונית רק שהמראה תפס מקום קטן יותר אצלך? אני מנסה להבין אם צריך שהוא יראה טוב יותר בעיני או שמספיק שזה כבר פחות יציק לי.
תודה.
גם וגםרקלתשוהנ
גם פחות הפריע לי
וגם מצאתי במראה שלו נקודות של חן...שנתפסו יותר מקום
חייבת משיכהאושפיזין מהירח
זה basic

לפחות משהו
בלי משיכה ואהבה וחיבור נפש לא מתחתנים זה בסיסי לכל הדעותor1900
האם מדובר במשהו בר שינוי? אופן הלבוש שלו? אופן התספורת שלו?אלירז

או לחלופין -
האם מדובר בחוסר נעימות להסתכל עליו?
אפילו בדחייה?

הוא כן אמור להיות מישהו שנעים לך להסתכל עליו.
אם זה משהו בתוי פנים שלו שמונע ממך לראות בו יופי - זה יותר מורכב.
אם זו רק מודעות לטיפוח - זו בעיה קטנה..

לא להחליט החלטות הרות גורל לכאן או לכאן אם לא בטוחיםנגמרו לי השמות

מה שזה אומר בפועל -

אם את לא בטוחה שהוא זה *זה* - בטח שלא להחליט להתחתן עכשיו - ואפשר להמשיך להיפגש בנחת אם כן יש כיוון חיובי מבחינתך,

אם את לא בטוחה שהוא בוודאות *לא זה* - אז גם לא להחליט לחתוך מיד, אלא שוב - להמשיך ולתת לזמן ולהיכרות לעשות את שלהם.

אם זה משהו שיכול להיות יותר פנימי עם עצמך/עצמך מולו/מול המציאות וכדומה ואת חושבת שיד מכוונת ומדריכה יכולה לעזור לך - אפשר גם לחשוב על כיוון כזה של כיוונון או ליווי קצרים שבעיקר יגרמו לך לעשות סדר במחשבות של עצמך בראש ורגשות שלך בלב...

כך או כך - הכל בנחת

לאט לאט

לא להחליט שום החלטה הרת גורל, אלא אם כן את בטוחה בה ושלמה בה - ואם זה אכן כך ויש שלמות בהחלטה - אז להחליט ולשחרר את כל הקולות המחלישים שיכולים לבוא אח"כ ולומר: אני החלטתי לפי כל השיקולים והכלים שהיו לי ועמדו מולי - ומכאן והלאה עוזבת את זה.

מציעה בינתיים אם הכיוון הוא שאין דחייה ממש מהבחור, ואת אומרת שלפעמים אפילו יש הבלחה של מציאת חן - פשוט להמשיך להיפגש ללא כל התחייבות או מחשבה ש"זה בעלי", אלא "זה מישהו שנעים לי לצאת איתו ולבלות איתו כרגע" וזהו. בלי מעבר ובלי עוד. ככה להמשיך ורק להיפגש, להכיר יותר  ויותר ולראות איפה הדברים עומדים עוד חודש, עוד חודשיים, עוד 3...

(הכל בהנחה שאין כאמור דחייה של ממש שאז בעצם כבר החלטת ויש שלמות לפי הסעיפים הקודמים)

בהצלחה רבה יקרה ובחירות טובות ומטיבות, ואולי הכי חשוב - רגועות ונינוחות ושלמות

קחי את הזמן ותנסי להכיר אותו יותר יכול להיות שזה ישתנהסנדינה
חודש וחצי זה לא הרבה זמן
כמה זמן אתם יוצאים?44444אחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

מילואים וצניעותחלי2001
בעלי יצא למילואים בתנאי שטח בצפון

הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא

והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב

אני רותחת מעצבים

איך להגיב ? 

למה אתה שואל את האנשים הלא רלוונטיים?אריק מהדרום

אולי יעניין אותך