אין לי כח לפעמיםלב אוהב

ומרגישה שאין כל כך למי לפרוק

כלומר יש, יש חברות מקסימות ואהובות...

אבל זה לא, זה לא גבר...זה לא אותו דבר.

ומרגישה שמצטבר אצלי לפעמים כמויות של פריקה 

בהקשר לעולם הרוחני שלי

ומוצאת את עצמי משתפת בעיקר כאן

ואז מרגישה לא בנוח שמשתפת במקום שאולי מרגיש אנונימי

אבל בעצם גלוי מאוד

וגם דיי, די מיציתי להגיב באותו סגנון

של 

חיבור 

אינטואציות

לפעמים אפילו לי נמאס.

אבל באמת זאת העצה שלי לבנים ובנות

פשוט להשקיע בעניין הזה של פיתוח היכולת הזאת של התבוננות פנימה לנפש 

להסתכל ולהרגיש אל מעבר למה שאתה רואה ומרגיש.

כלומר אפילו מעבר לרגש של משיכה ומציאת חן....

זה יותר האזור של הרגש שהוא התאמה. כן פשוט ככה זה נקרא. התאמה נכונה. (אחכ אפשר לברר ולהעמיק רגשות/משיכה/שכל וכו')

ההרגשה הזאת שיש כאן משהו נכון, שהחיבור כאן הוא נכון ושייך וקשור. 

אפילו שאולי אין לזה תמיד הסברים (בעיקרון כנראה יש, אבל בהתחלה ההסבר כנראה מוסתר)

שיש כאן הרגשה של זוג- איש ואישה. אפילו לפני שמפתחים רגשות.

וחוזרת לתכלס של השרשור-

העולם הרוחני.

האם גם אני אהיה מאלה שאומרים "ואי איך פעם הייתי מתפללת בכוונה כזאת איך פעם הייתי רוצה את ה'... והיום.. היום אפשר להזכר רק בגעגוע כזה, כי היום אני כבר בתוך המירוץ של החיים. עבודה, בית, ילדים, זוגיות...."

זה מפחיד אותי. מפחיד אותי לאבד את זה. את האפשרות להיות בעולם הרוחני ולהשאב למירוץ המטורף של החיים האלה.

לא מעניין אותי החיים האלה. באמת אני אומרת. לא מעניין.

לא קריירה, לא עבודה, לא פרנסה, לא...

איך אני אמורה לחיות ככה? 

וגם כשמשקיעים בקודש, לפעמים זה אורות גבוהים ואז אתה חייב גם גשמיות. בקיצור סרט.

לא יודעת, שה' יעזור....

שורה תחתונה, מה שרציתי להגיד, זה שאני חושבת שנכון לי פחות להיות פעילה בפורום.

ורציתי להגיד שבאמת למדתי כאן המון המון מאנשים.

גיליתי אנשים מדהימים,

הכרתי חברות חדשות ♥

וזהו, מאוד רוצה לשחרר קצת.

ולמצוא את המקום שאוכל לפרוק בו,

שהוא יהיה באמת נכון וטוב....

הלוואי וכולם ימצאו כמה שיותר מהר את זיווגם הנכון והמדוייק ביותר בשבילם באהבה ובשמחה ובבהירות. 

לילה טוב  

בהצלחה רבה! יש משהו חזק מאוד במה שאת אומרתאניייי

אני מרגישה את זה גם על עצמי בתקופות מסוימות.. 

השיתוף או אפילו רק הקריאה פה בפורומים יכולה למלא את המקום הזה בנפש של שיחות עומק ואז זה בעצם בא על חשבון המציאות האמיתית עם האנשים סביבנו...

נכון, זה ממלא... ואפילו עושה טוב במקום מסוים...לב אוהב

וגם מאפשר לבטא מקומות שאולי בחוץ לא הייתי מבטא

וואוצהרים
שאלה קטנה - למה שלא תקדשי את החול? ככה הקדושה תחול גם על מירוץ החיים
חושבת על זה הרבה לאחרונהלב אוהב

אבל אולי לא מצאתי איך עדיין.

ברגע שאני נכנסת לחול, אז יש לי תחושות של ניתוק/ריחוק מקודש. לא שולטת בזה כל כך...

כאילו אולי במחשבה אני אחשוב על עבודת ה' שלי, אבל בהרגשה.. זה אחרת...

אי אפשר להשוות להרגשות של עבודה ממש כלומר תפילה, תורה, התבודדות- שם אני מרגישה את מה שאני רוצה להרגיש, את המתיקות הזאת, את הטוב הזה, את המהות, את המשמעות של החיים.  

לא יודעת, זה כמו שתגיד "ואי אולי תנסי להפוך את יום חול לשבת?" כאילו , חח אי אפשר...

כמה שתנסה, זה מרגיש אחרת...

סתם הזכרת ליאוי טאטע!

ר' אלימלך מליזַ'נסק ואחיו ר' זוּשא מאניפּוֹלי תהו בינם לבינם, מדוע דווקא כשמגיעה השבת מתעוררת בהם הרגשת קדושה והם מתעוררים לומר דברי תורה לפני החסידים בשולחן השבת. חוששים היו שמא אין זו באמת השפעתה של השבת עליהם אלא הרגשות הלב שמקורן בדמיון בלבד.
החליטו השניים לבדוק את העניין ולערוך סעודת שבת עם החסידים באמצע השבוע. אם ירגישו את קדושת השבת – אזי יתברר כי חלילה אין הרגשת השבת שלהם אלא דמיון, ואם לא ירגישו את קדושת השבת – יתברר כי ההרגשות שבלבם ביום השבת ודרכי עבודת השם – אמת הם.
ערכו השניים "סעודת שבת" ביום חול. לבשו בגדי שבת, חבשו את כובעי השטריימל ואמרו דברי תורה לפני החסידים שנקבצו סביב שולחנם. והנה הרגישו האחים הרגשה גדולה כאילו היום שבת הוא.
התחיל רבי אלימלך לבכות. "זושא," הוא אמר לאחיו, "מה עושים עכשיו?"

ההכי מעצבן זה כשעוצרים לך פה

ענה לו ר' זושא: "מֵילֵך, אלימלך, נלך אל רבנו המגיד ממֶזריטש, נספר לו הכול ונשמע מה יש לו לומר."
נסעו השניים אל המגיד וסיפרו לו את מה שאירע להם.
ענה להם המגיד: "אם הלכתם בבגדי השבת וחבשתם את כובעי השטריימל, אזי ברור שהרגשתם את קדושת השבת באמת, ואין בכך דמיון. בגדי השבת משמרים את קדושת השבת עצמה, ולכן אין לכם מה לדאוג כלל."

ואוו איזה סיפור מרגש... אני עם דמעות פה... תודה!!לב אוהב

בשמחהאוי טאטע!

ב"ה שזיכה אותי להיות צינור נכון...

וסתם מחשבה לעצמך... אולי הפחד הזה חוסם אותך מלהתקדם בלנ"ו?

יש מצב מאוד מאודלב אוהב

מאוד מאוד אפילו

שזה מה שמונע ממני להתחתן...

ואי ה'...

שאולי בפנים אני מפחדת לאבד את זה ומפחדת שבתור נשואה זהו, כבר לא תהיה לי את הפריולגיה הזאת....

צודקת.בת 30
לעשות כביסה ולהחליף טיטול זה רחוק מהתבודדות או תהלים.
אבל האמת היא
א. צריך איזון. מה לעשות, צריך לאכול, לישון, לקנות בגדים, להתפרנס. הגוף צריך לקבל את שלו כדי שהנשמה תשכון בו בנחת. אז זה ענין של איזון.
ב. נכון שפרטים קטנים כמו בישול או כביסה נראים חומריים. אבל הפרטים האלה הם אלו שגורמים את הדבר הגדול שנקרא ''בית''. והבית מגדל את הדבר העצום שנקרא ''ילדים'', עם נשמות שבע''ה יופקדו בידייך בבוא העת.
איך איזון? החיים דורשים מקסימום השקעהלב אוהב

ולא משאירים כמעט זמן לרוחניות. 

או שלא יודעת, אולי זה אני..

אולי לי אין כח ואנרגיות להשקיע בשניהם באותה מידה...

אולי אני מתעייפת מהר, יכול להיות....

אצלי מספיק לי יום של עבודה, לנקות, לסדר, (ואין לי עדיין ילדים כן?...) וזהו, אני עייפה כבר...

מה שכן, שאולי עם ילדים זה אחרת. כי זה כבר עניין של חינוך ודוג' אישית. שם אני יכולה יותר לראות את עצמי ברוחניות. נראה לי....

אז זה האיזוןבת 30
אל תנקי ואל תסדרי לפני שאת מתאפסת ומתחזקת.
מקסימום יהיה קצת מבולגן ומלוכלך.
אבל הנפש תקבל את שלה. וכשהנפש תהיה בשמחה ובקדושה, אז ממילא הנקיון והסדר לא יזיקו...
חוצמזה, שמבחינה פרקטית, זמן של נקיון וסדר זה אחלה זמן לשמוע שיעור או שניים, קצת להתבודד וכד'. לפחות אצלי.
אני לא מסוגלת לשבת על כסא ולהקשיב שעה וחצי לשיעור. אבל לשטוף שני כיורים עמוסים תוך כדי שמיעת שיעור- זה נהדר, וזו הכנה נהדרת לשבת או לחג.
היה פסח אחד שהרגשתי ממש מרוקנת לפני החג. אז לפני שהתחלתי לנקות את התנור, שזה חתיכת פרוייקט, בחרתי לי שני שיעורים טובים, וזה עשה לי את החג...
מתחברת למה שאת כותבת...לב אוהב

זה בדיוק הרוחניות!Losted
הבית, הטיטולים, הכביסות, זוגיות מרוץ החיים.
זה הרוחניות! אלוקים הוריד אותנו דווקא לעולם הזה! הגשמי הזה, שמעסיק אותנו בכל 'החומריות הזאת'.
אבל זו המטרה, להקים בית לה', בית של קדושה ואור. ולנסות באמת להשתדל להכניס אווירה של קדושה בכל דבר.
המצב הרוחני שאת נמצאת בו כרגע הוא הבסיס שאת בונה לחיים שאחרי הנישואים, שאז הזמן להשקיע בזה אכן יורד.
ואותה תחושת רוחניות שמלווה אותך בהתבודדות או בתהילים צריכה ללות אותך גם עם כביסה וילדים וכו'(נכון זה קשה). כי זה רצון ה' ממך באותו השלב!
תשאלי את עצמך, באמת, למה את עושה את מה שאת עושה, בשביל התחושה המספקת או באמת מרצון ה'.
אני לא מתחברת לזה...בת 30
גם אני שמעתי מליון פעמים את הדברים האלה.
אבל בפועל, להחליף טיטולים מסריחים, לשטוף כלים מליון פעמים ועוד מטלות בית- זה לא ממש מביא אותי למקומות רוחניים גבוהים.
מחילה אבל- טיטול עם קקי זה טיטול עם קקי.
וזה לא ממש הדבר הרוחני שעושה לי את זה.
אם יש כאלה שכן- אשריהן ואשרי התינוקות שלהם...

ואולי רצון ה' זה שאני יעשה את מה שצריך בשמחה ואז אקרא תהלים בשביל הנפש, או אלך ללמד שיעור תורה מידי פעם בזמן שמישהו אחר מחליף את אותו טיטול...

האמת. אם הייתי חושבת שרתון ה' ממני זה טיטולים כביסות כלים ובישולים זה היה מדכא אותי ממש .
לא שאני לא מכירה בערך של זה. אני לגמרי כן, כי ככה בונים בית וככה מגדלים ילדים.
אבל אני משהו מעבר ללגדל ילדים .
אני אני בפני עצמי גם.
כן לנסות לשלבLosted
למצוא זמן ללכת לשיעור מידיי פעם, לשמוע משהו, ללמוד, לעצור רגע ולהתפלל, זה נותן זריקת אנרגיה למירוץ ותזכורת של הכיוון.
אבל ההפרדה הזאת שתפילה היא רוחניות ולבשל זה לא, היא שגויה.
ושוב צריך לברר עם עצמך מה המניע? התחושה, לדבריך'שעושה לך את זה' ? אז אולי כל זה- זה בשביל להרגיש טוב עם עצמך? באותה מידה אנשים יכולים לעשות ספורט ולהרגיש טוב עם עצמם.
ולגמרי צריך וחייב להרגיש טוב עם עצמנו! בשבילנו, בשביל הבית.
באופן כללי אסור לשכוח את עצמו, תמיד למצוא ולפנות זמן ומקום לעצמך ולמשהו שאוהבים.
זה פשוט נשמע שזה תחביב להיות רוחנית כמו שלמישהו אחר יש תחביב לתפירה.
לסיום המירוץ הזה של משפחה וילדים שבא על חשבון תפילה באריכות מבחינת ההגדרה זה לא פחות רוחניות אם לא יותר!!
מסכימה איתך עקרוניתבת 30
באופן מעשי, נראה לי שזה צריך לבוא מבפנים, מהלב ולא מבחוץ, כי ככה חינכו אותי וככה אומרים הרבנים והרבניות.

אני ניסיתי לתפוס ככה את הדברים במשך כמה שנים עד שהבנתי שחלק ממני פשוט נמחק עם הזמן.
ואז יכולתי להרשות לעצמי לא לראות בטיטול או באוקסיג'ן שום דבר רוחני, או לפחות לא משהו שמספק אותי מבחינה רוחנית.
אני רואה בזה דברים שצריך לעשות כדי שיהיה בית. והבית חשוב לי. יש דברים שאוהבת יותר, יש שאוהבת פחות.
אבל את הרוחניות שלי אני לא מנסה כבר לשאוב משם, כי זה פשוט לא הולך.
^^^ בדיוק!לב אוהב

ממש מעצבן לשמוע שזה רוחניות חחלב אוהב

במיוחד שדוחפים לנו את האמירות האלו לכל פינה

ודורשים מאיתנו כאילו להאמין בזה ולדגול בזה

ובמציאות בשטח זה ממש לא מרגיש ככה

אם את מרגישה ככה, אז כיף לך

אבל בפועל נראה לי הרוב צריכות לעבוד מאוד מאוד קשה כדי להיות שם...

יש אמירה ש-צהרים
"חנוך תופר מנעלים היה, ועל כל תפירה ותפירה היה מייחד יחודים לקונו"

תראי מה הרב מוצפי כתב על זה
לעטר מה הביאור במאמר חנוך תופר מנעלים היה והיה אומר בשכמלו על כל תפירה
אני אוהבת את הרב מוצפי, תודה!!לב אוהב

שאלה טובה מאדצהרים
אני חושב שהתשובה בקצרה היא שהעולם נפל אחרי החטא ותפקידנו להעלות אותו ל'יום שכולו שבת'. ברור שיהיה קשה לגלות את ה' במציאות החומרית. כאן נכנסת עבודת ה', לאחד בין הקודש לחול במקום הפירוד שקיים בעולם.

ואידך זיל גמור
אבללב אוהב

כל עוד לא מלמדים איך עושים את זה הלכה למעשה

זה נשאר בגדר סיסמא בלבד...

כרגע זה סיסמא, 

וגם אני רוצה לראות איך אפשר להרגיש באמת קרבת ה' במציאות כזאת...

כלומר, אם מישהו יכול להגיד שהוא עושה את זה והצליח...

כרגע מה שאני רואה, שמי שנמצא באווירה של ישיבה (תורה, בית מדרש, כולל וכו') אז הוא קשור יותר לקדושה

ומי שלא.. מתחיל להתרחק...כל אחד בדרגותיו...

לא אמרתי שהוא מתחיל לזלזל במצוות, לא.. רק שבשניות אפשר להתקרר

לגמרי! צריך להעמיק בתורהצהרים
מדרגה לא פשוטה בכלל

אגב, יש פסקה של הרב קוק על התחושה שדיברת עליה:
כשיוצאים מעולם הקודש אל החול, או להיפך בלא הדרגה , מתארע לנשמה מה שמתארע לגוף וחושיו כשהם יוצאים מן ההיפוך אל ההיפוך, מאפלה לאורה, מחמה לצינה, צער ולפעמים גם נזק".
ואי הפסקה חזקה...לב אוהב

צער ולפעמים נזק.. ואו.. 

הרחבה של הרב שרקי על הקודש והחול:צהרים
ועוד פסקה של הרב קוקצהרים
אורות התחיה כח

הקדושה שבטבע היא קדושת ארץ ישראל, והשכינה שירדה בגלות עם ישראל הוא הכשרון להעמיד קדושה בנגוד לטבע. אבל הקדושה הלוחמת נגד הטבע אינה קדושה שלמה, צריכה היא להיות בלועה בתמציתה העליונה בקדושה העליונה, שהיא הקדושה שבטבע עצמה, שהוא יסוד תקון עולם כולו וביסומו הגמור, והקודש שבגולה יחובר אל קודש הארץ, "ועתידין בתי כנסיות ובתי מדרשות שבבבל שיקבעו בארץ ישראל".
כשבאים להשכלה עליונה זו של הקדושה השלמה שבטבע, הכוללת בקרבה ג"כ את הקדושה שלמעלה מן הטבע והמתנגדת אל הטבע, אז המלחמה חודלת לגמרי, מדת הדין מתבסמת, והכל נוטה כלפי חסד. כל הכחות שבאדם הפרטי נראים בעדינותם המרוממה, כפי מה שהם בטבעם, והרי הם קדושים ומוכשרים לעלוי היותר עליון, והאור שלמעלה מן הטבע עומד אצור בהם לעת הצורך, והאדם חש בקרבו חופש של נועם קודש, ו"ימוד עצמו כאילו קדוש שרוי בתוך מעיו, שנאמר: בקרבך קדוש".
וואומישהו איתי
(מה המקור של הפסקה?)
קובץ ד פסקה לטאוי טאטע!
הופיע גם באורות הקודשצהרים
תעתיק ותחפש בגוגל זה יתן לך את המקור @דו(ב)ר
אבל מי אמר שהעיקר זה להרגיש קרבת ה'?ברגוע

אנחנו צריכים לחשוב מה ה' רוצה מאיתנו, בשביל מה הוא שלח אותנו לעולם, לא לחשוב על איך אנחנו יכולים להרגיש הכי קרובים.

וכן, ברור שמרגישים פחות קדושה כשמתעסקים עם קידוש החומר, אבל בשביל זה ה' שלח אותנו לעולם.

כרגע שבת זה רק יום אחד, לעתיד לבוא אחרי שהעולם יתוקן יהיה אפשר לחיות כל השבוע שבת.

ואי קשה.. לא יודעת....לב אוהב

אז זה מה שכתבתי לצהרים...

לא ראיתי כל כך אנשים שמצליחים לעשות את זה... לפחות בהרגשה

ומי שמצליח הוא בד"כ קשור יותר לעולם של הקודש..

אלא אם כן יש כאן משהו שפספסתי ולא הבנתי נכון

ברור שזה קשה, לכן המרגלים לא רצו להכנס לארץברגוע

אבל מה רע בקשה? באנו לעולם כדי לעבוד.

זה לא שחור או לבן, מצליח או לא מצליח, כולם מצליחים ברמה מסויימת וצריכים להמשיך לשאוף למעלה.

ממה שאני רואה דווקא בדורנו יש יותר אנשים שמצליחים לשמור על חיי קדושה גם אחרי שהם יוצאים מהישיבה,

יש היום הרבה קהילות שיעורים וכו' שעוזרים לזה.

אני מבין את החשש שלך

אבל בסוף ה' שלח אותנו לעולם הזה.. לא השאיר אותנו בעולם הנשמות, הוא רוצה ש"נתלכלך" עם העולם וננסה כמה שאפשר לקדש אותו.

ברור שמי שנשאר בתוך עולם הקודש יותר קל לו להרגיש קדושה, אני אומר רק שלדעתי המדד הוא לא בהרגשה האישית שלנו איפה אפשר להרגיש יותר קדושה. כל אחד צריך לבחון מה הייעוד שלו בעולם, איפה הכי מתאים לו להיות.

וברור שיותר קשה להרגיש קדושה כשמתעסקים עם גידול ילדים וכו'

אבל צריך לחשוב על הייעוד- בשביל מה אנחנו מטפלים בהם? מה יכול להיות מהם כשיהיו גדולים?

כמאמר השיר "או אווווו ולי לא אכפת, כל השבוע מרגיש כמו שבת"חופשיה לנפשי
אני לא בטוחהבת 30
הדברים האלה הם כ''כ פנימיים, שקשה למדוד אותם מבחוץ.
יכול להיות שתראי בנאדם שבאמת עובד כל היום לפרנסתו, ואין לו הרבה זמן או כוח ללמוד, אבל בפנים הוא בדו שיח מתמיד עם הקב''ה, והוא עובד על מידותיו ומתפלל מכל הלב ומתבודד. ושעת לימוד אחת שלו היא בכזה חשק ואהבה ומסירות נפש.
מזכיר לי שפעם בעלי העביר סדנה מסוימת של עבודת כפיים באיזה תלמוד תורה בישוב סופר תורני כזה. וילד בכיתה ה' אמר לו בסוף הסדנה: ''פעם ראשונה שאני רואה שאפשר להיות ירא שמיים (או ביטוי דומה לזה, לא זוכרת בדיוק) גם אם אתה לא אברך''.
וזה ילד בכיתה ה'!

אני חושבת שגם יכול להיות מצב הפוך, שמישהו שנמצא בכולל או במסגרת - מרוב שזה הרגיל אצלו, משהו בו מתקרר.

אני לא חושבת שאפשר לברוח מעולם המעשה. וגם לא נכון, עקרונית לברוח ממנו.
זה העולם שבו ה' שם אותנו כדי לפעול בו.
הענין שכל אחד צריך למצוא את השביל המדויק שלו בין עולם הרוח לעולם המעשה.
וכל אדם הוא היחיד שיכול לשפוט את עצמו ולראות מתי הוא יצא מאיזון, ולדעת איך לחזור לאיזון.

גם בתוך עולם המעשה, אדם בוחר לו תחום שמשאיר אותו באיזון ונותן לו חיות.
אז אחד יהיה מהנדס והשני יהיה מחנך והשלישי בכלל יהיה גנן או נגר וכו' וכו'.
ואני בטוחה שמי שעושה כמיטב יכולתו לעבוד את ה' , לא משנה אם הוא אברך או שופט, ה' מבסוט ממנו...
משהו שאמר רבנו יונה גירונדיאדמה12

משהו ששמעתי פעם בשיעור על פירוש רבנו יונה על ספר משלי(בשם רבנו יונה):

ארבעה דברים להצלחה בעבודת ה'-

א.להתרחק מחברה רעה

ב.להתקרב לחברה טובה

ג.ללמוד תורה

ד.יראת חטא(אולי זה היה יראת עונש?)

יכול להיות שאני לא מדייק בפרטים...

תודה!לב אוהב

את מחליטה לאיזו מרוץ של החיים להכנסאנונימי פלוס

יש כמה מסלולים למירוץ הזה, רולי כדאי לך לבחון עוד אפשרויות ממה שרק נראה לך עכשיו מול העיניים?

לאורך השרשור היו הצעות שונות אבל הקונפליקט הוא מול הדרך שאת כרגע רואה מולך. היא לא היחידה.

סוג של החלטתי... אבל זה לא נראה מציאותי.. אז לא יודעת..לב אוהב

לב!אש לבנה

ראי מה עשה חנוך, שהיה כזה צדיק גמור עד שהפך למלאך ממש. הוא היה תופר מנעלים, דבר גשמי מאוד, ובזכות כוח כוונתו נגיע לדרגות עצומות...

מובא בבעש"ט בראשית קעט: ויתהלך חנוך את האלהים וגו'. אמרו רבותינו ז"ל (הובא בילקוט ראובני בשס עשרה מאמרות) חנוך תופר מנעלים היה ועל כל תפירה ותפירה היה מייחד קודשא בריך הוא ושכינתיה ע"ש, (שמעתי בשם מורי פירוש הפסוק (קהלת ט׳:י׳) כל אשר תמצא ידך לעשות בכחך עשה כי אין בשאול דעת וחשבון כו', הוא כך, דהמחשבה נקרא אין סוף הוי"ה, והמעשה הוא אדני, וכאשר מחבר המעשה עם המחשבה, בעת עשיית המעשה, נקרא יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה, וזהו שאמר כל אשר תמצא ידך לעשות בכח"ך עשה, רצונו לומר כי המחשבה נקרא חכמה כח מה ותעשה המעשה בכחך שהוא המחשבה לחבר שניהם שהוא יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה כי אין בשאול וכו', ותיבת אין משמש למעלה ולמטה, ורצה לומר, שאם אינך מאמין בזה ותסתפק בזה, אז אין בשאול דעת וחשבון וכו', ודפח"ח

אולי את צריכה גם את הפן הזה, לדעת לקדש את שם ה' בדברים הפשוטים והגשמיים (כי בדברים הרוחניים את כבר בדרגה מאוד גבוהה), לכוון לקדושה, לעשות לשם שמיים, להרגיש את השכינה ששורה עליך כשאת מכוונת לעשות לה' נחת רוח במעשה הזה כי זה מה שהוא מבקש ממך עכשיו... זה מה שהוא מבקש ממך וזה מה שישמח אותו, ולכן שם הוא נמצא ומשרה את אורו שם, ודווקא המעשה הזה הוא זה שיקדש אותך...

אגב ממש בסמוך שם נכתבה עוד פיסקה, אני לא חושב שהיא משקפת אותך כי מאוד ניכר לי שהפנימיות שלך מפותחת ברמות הזויות, ואת ברמה רוחנית מעוררת קנאה (חיובית), ועם זאת לכל דבר כמעט יש 'בחינה':

"כל אחד צריך להתנהג על פי מדרגתו, מה שאין כן התופס מדרגה שאינה שלו, זה וזה לא נתקיימו בידו, וזהו שאמרו הרבה עשו כרבי שמעון בן יוחאי ולא עלתה בידם, ורצו לומר שלא היו בבחינה זו רק שעשו כרבי שמעון בן יוחאי שראו אותו בבחינה זו ולכך לא עלתה בידם, וכן שמעתי ממורי סברא זו ודפח"ח":

ואי... מרגשלב אוהב

נכון, אני ממש צריכה ללמוד איך לעשות את זה...

אבל היייי, אני לא בדרגה גבוהה בכלל!.... פדיחות בכלל לחשוב ככה...

ותודה ממש, הבאת מקורות מעניינים... 

היי הייחיות צבעונית
את בדרגה מאד גבוהה
וזה דווקא לא מסובך.. זה להכניס כוונה בכל אותם הדברים הקטנים.
הרבה פחות רומנטי להרגיש רוחניים בדברים הקטנים והמעשיים האלה אבל דווקא שם כשמצליחים להכניס כוונה, קורים (בעיניי לפחות) החיבורים הכי אמיתיים שמחזקים את הרלוונטיות שלנו.
רק רוצה לסמןאילת השחר
^^^^^^^^^

@לב אוהב, כיף שזה קורה באמת!!! המראה בעוד 3...2...1...;) יוצאים לדרך! )
יואו במה זכיתי לתגובה?? חחלב אוהב

וסתם ככה אצל ר' נחמן אם קיבלת מחמאה ברוחניות זה סימן לא טוב ... 

חיותוססס ♥לב אוהב

טוב אני אאלץ לשתוק חח

ואת כל כך צודקת... 

נשאר רק ליישם... (זה יכול לקחת שנים אבל.. )

פסדרחיות צבעונית
יש לך עד 120😜♥️
חחח לגמרילב אוהבאחרונה

היפשוטים.
את ברמה רוחנית מאוד גבוהה ואני בטוח שתצליחי להכניס את זה ברמת העולם הזה!!! הצלוחה!!
אמן!! תודה רבה!!!לב אוהב

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

האמת שגם אני לא אהבתי את מה שקראתי. בכלל לאמחפש אהבה
תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

מסכימה לחלוטין!נחלת
ועדיין צריך להתחשב בקהל שבו נאמרים הדבריםadvfbאחרונה

אפשר להגיד הכל, השאלה מתי ואיך.

ונשמע לי טריוויאלי שמה שהיא כתבה נאמר בקונטקסט לא רגיש.

וכן, אם אני רווק אני רוצה שיהיו רגישים כלפי.

וכן, בלי קשר לנושא של רווקות אני חושב שרגישות זה דבר שנכון טוב במידה הנכונה.

לא נשמע לי שהתכוונה למה שחשבת. ממש לא.נחלת
אמרת שהיא נשואה שנההפי

אז איך שנים? וגם אם היא אמרה  זה סבבה. אין לי בעיה לשמוע ולפרגן. אבל כל עוד זה לא שכל מילה שנייה זה “תראי מה הוא קנה”, “תראי מה הוא הביא לי”, “תראי מה הוא אמר”, “תראי את התמונות של ההריון”...

גם בזה אין לי בעיה כל עוד זה דרך אגב, פשוט כשזה כל הזמן זה כבר חופר קצת. שיחה של שעתיים רק עליה.. מרגיש שהיא שכחה שיש בה עוד רבדים חוץ מזה.

למרות שזה חמוד לפעמים 

עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולד

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

קשה קשה, אני שואב כוח מסיפורי התורהחרמון

אין לנו בתורה סיפור שמתאר את האמונה בהמתנה במציאת הזיווג.
כי באותה תקופה הכל התנהל אחרת וזה לא ממש היה קיים.
אבל יש ויש תיאורים של ציפיות קשות, שאנחנו יכולים ממש ללמוד מהם, לצפיות שלנו
אברהם ושרה ציפו תשעים שנה לילד, וה' מעולם לא שכח אותם. תמיד כשאברהם מתפלל לילד, ה' אומר לו שלא ידאג, אבל עוד לא הגיע הזמן.
גם על יצחק נאמר "ויעתר יצחק לה' לנוכח אשתו כי עקרה היא, ויעתר לו ה'". מה, פתאום אחרי עשרים שנה, הוא החליט להתפלל? ברור ש'ויעתר' זה על כל התפילות בכל העשרים שנה, וה' היה שם תמיד.
אפשר לדמיין את יוסף בבור אחרי שהאחים מכרו אותו וגם במצרים הוא יורד לשפל תחתית, בחודש הראשון הוא עוד יכל לחשוב, מה ה' רוצה ללמד אותי? מה זה מצמיח אותי? אבל כשעובר עוד חודש ועוד חודש, שתים עשרה שנה בבור! איך אפשר להחזיק את האמונה שה' לא 'שכח' אותו? אבל יוסף, גם במקום הכי שפל שיכול להיות, חדור באמונה בלתי מעורערת, ועונה לפרעה "בלעדי, א-להים יענה את שלום פרעה", ולאחים הוא עונה "א-להים חשבה לטובה".
ה' תמיד איתנו ולעולם לא שוכח!

הנשמות שבעז"ה אמורות להגיע לעולם דרכךנחלת

עדיין לא יכולות/בשלות להגיע לעולם הזה;

המתיני מעט עד יעבור זעם......

חיבוק ענק ענקפצלושוןאחרונה
כמה שזה קשה

בעז"ה שיהיה בקרוב טוב גלוי ומתוק

המלחמה הזו רוקנה לי את החשק קצת אז אני מבקשמוקי_2020

ממישהו שיסע לגבעת השידוכים (בין חוף בת-ים לחוף ראשון ויביא משם תמונות וסירטונים ויעדכן מה קורה. 
האם היא פעילה ? האם כבר התחילו להגיע לשם זוגות בשלב השידוכים ?

אגב, אני בונה על הגבעה הזו גם בשבילי.
אבל זה יקח עוד קצת זמן ויהיו לי את 20 מיליון השקלים החסרים בבנק שתמיד הגדרתי כתנאי להקמת משפחה.
כרגע יש שם 73 שקל, שזה בערך מחיר של לאפה עם שווארמה בישראל, אבל אני חזק, אני אכין כדורי בשר- הרקולסים בבית (חפשו מתכון)   ולא אקנה את הלאפה הכ"כ טעימה הזו של שיפודי...
כל פעם אני מתבלבל בין שיפודי התקווה לשיפודי ציפורה, אבל זה אחד מהם. 

לסיכום, אני מודה מראש למי שיארגן לנו עדכון נחמד משם. זה חשוב לכל עם ישראל וגם לי. הגבעה הזו מבורכת.
תודה.

תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניהאחרונה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

אולי יעניין אותך