איך גורמים ללידה להיות חוויתית?heh
זהו, נכנסתי לתשיעי, איך אני מכינה את עצמי להרגיש את העוצמה של הלידה ולא להתעסק עם המסיכים (צירים, רופאים ומוניטור?)
הו, שאלה טובה, עם תשובה ארוכה!בילי
למרות שחלק מהדברים שאכתוב עדיף שיתבצעו לפני תשיעי, אך אף פעם לא מאוחר.

לקרוא ולקרוא ולקרוא חומר על לידה, על רוחניות בלידה על איך ללדת טבעי אם זה מעניין אותך ואני משערת שכן כי את רוצה לידה עוצמתית ולרוב (מדגישה, לא תמיד), זה יותר קל בלידה טבעית ללא התערבות.
דוגמאות לספרים: הכנה רוחנית ללידה - דפנה חסדאי
                       להיות לאם- רפפורט
                       לידה פעילה- גנט בלאסקאס (לא בטוח שאייתתי נכון אני מניקה ולא יכולה לקום)
                        טבעי ללדת וכו וכו וכו

לארגן לך סביבה מפרגנת. שזה יכול להיות דולה תומכת שתוכל לעזור לך להתרכז בעצמך ולא
להתייחס לכל השאר.
או אפילו מיילדת פרטית באחד מבתי היולדות שמאפשרים זאת ובחלקם זה מגיע עם תפאורה של חדר טבעי או מרכז לידה, שנראה יותר ביתי ופחות רפואי.  
או בבית...

לעבוד על הפנימיות שלך, על האמונות, הפחדים, ולדאוג שלא יהיו דברים לא פתורים שיפריעו במהלך הלידה.
לדמיין את הלידה המדהימה שתהיה לך שוב ושוב, מחשבה יוצרת מציאות.

זו לידה ראשונה נכון?
שיהיה בהצלחה.
גם אנישלה שוב
מנסה להכין את עצמי, למרות שאני חולקת מכל וכל על האבחנה שלידה עוצמתית זה טיבעי.
לדעתי בדיוק הפוך, בלידה הראשונה, ניסיתי בלי אפידורל, ורק בכיתי, כאבתי, התלוננתי ובכלל לא הייתי מרוכזת בתהליך הנפלא. ברגע שקיבלתי אפידורל, התחלתי לשיר (באמת) להתפלל, להתכונן ולכוון.
גם הפעם אני מתפללת לקב"ה שיתן לי לידה קלה של אפידורל כדי שאהיה מרוכזת בקטע הקריטי, שאהיה שמחה ושלווה, אוהבת ומכילה.
אני קוראת קצת סיפורי לידה, עושה קצת דמיון מודרך (יש מישהו מיוחד שקוראים לו עמית קדם שהוציא דיסקים עם כל מיני תחומים ואני משתמשת בעבודה שלו ללידה) מדברת עם בנות, הכנתי עוגיות אתרוג, קונה לעצמי דברים קטנים וחדשים ללידה כדי להרגיש ש'החיינו' גם בקטנות ולהתפנק ולשמוח (כמו פיג'מה נוחה) אני מכינה רשימה של נזקקים לתפילות ובעיקר משתדלת להתפלל.
יש לכן עוד רעיונות?
מצטרפת בחום!!+mp8
כמי שילדה 3 "עם" (אפידורל) ו-3 "בלי",(לא בבחירתי, העניין התקדם מהר מידי, מה שטוב כשלעצמו, אבל די טראומטי מבחינת התהליך!) ממליצה על לידה רגועה עם אפידורל, לידה בה את יכולה לחייך ולשמוח ולהיות צלולה תוך כדי, ולא להתמקד כל הזמן בכאבים מטריפי דעת!!
סגולות שתמיד איתי: הספר נועם אלימלך ואכילת מצה של אפיקומן תוך כדי (אני תמיד שומרת אחר הפסח...)
בהצלחה ובשורות טובות!!
דוקאheh
זו לידה חמישית, אבל אני ממש לא פנויה נפשית ומעשית לחשוב לבד מה עשיתי ומה אני אמורה לעשות, ואני מרגישה אבודה לגמרי.
אפילו בלידה ראשונה הרגשתי יותר מוכנה!!!!!!!!
פנקס תפילותבוזי נוזי
ב"ה בתוך שתיים משלוש הלידות להן זכיתי בחסדי שמיים, הגעתי עם פנקס תפילות תוצרת בית. עם כל הכאב והבילבול קשה היה לי לנצל את הזמן הקדוש הזה לתפילה, אז פשוט ישבתי ורשמתי תפילות שאני רוצה להתפלל בזמן הלידה, ואז הרווחתי פעמיים, גם את ההכנה והק'שר לה' לפני הלידה, וגם תפילות מוכנות ומרגשות לזמן הלידה.(לשלה שוב: בסוף השארתי מקום לשמות ..) אחרי הלידה גם היה לי מקום לכתוב חוויות שקשורות לידה ולתינוקי המתוקי שלנןולד לי...
וחוץ מזה: להכין את התיק עם חלוק חדש ומפנק , חטיפי בריאות ומיץ שזיפים....
לידה קלה ונעימה, בע"ה!
ברור שבלידה ראשונה הרגשת מוכנה יותרבילי
כי היה לך זמן להתכונן וללמוד.
ועכשיו עם 4 ילדים ב"ה למי יש זמן.
וואו כמה זה חכם!יוקטנה
ואני עד עכשיו תהיתי למה לא הצלחתי להגיע מוכנה ללידה האחרונה! תודה, בילי, על שפתרת עבורי את התעלומה! 
בכיף...בילי
אין לי הרבה נסיון כ"כ אבל שאלהחילזון 123
למה צירים זה נחשב ל"מסיחים"? הצירים זה תהליך הלידה לא? להתעסק בהם זה גם להרגיש את הלידה.
מסיח הדעת מן הגדולה, הקדושה והאושרשלה שוב
וראי שחכמים (רש"י ) אומרים ליולדת להביא קורבן חטאת כי אולי בלידה התחרטה, נדרה נדר שאינו ראוי בגלל הכאבים הנוראים.את יכולה להכנס לפורום פחות דתי ולשאול איזה קללות קיללו במהלך הלידה מכאבים... בזמן הזה שלנו (ואני יודעת שאני מקימה עליי את רוב הנשים בפורום הזה) זמן גאולה, אין עניין להיות בסבל מיותר, יש לנו תיקון וישועה. אני מתפללת שאזכה ללידה כזאת שמחה. ודרך אגב, האפידורל של היום לא משתק לגמרי (יש אפילו walking apdural) ואת עדיין מרגישה את הצירים, יש כאלו יותר יש כאלו פחות, הרבה מגדירות ככאב של מחזור.
זה אם ממש בא לך להתעמק בכאב ולא בתפילה.
לא ידעתי היכן להוסיף את הלינק להנקה אזז לעיונכםבנימינה הקטנה
http://www.mako.co.il/home-family-pregnancy/healthcare-breast-feeding-course/Article-f5237a7b0809421004.htm&sCh=3d3
אני משקשקת פחד מהלידה ומהכאבים אין לי מושג לקראתבנימינה הקטנה
מה אני הולכת,יש לי עוד חודשיים להתרגל לרעיון אמל'ה
תקשיבי...שלה שוב
א. אני רוצה לעודד אותך, לכל אישה הכאבים הם ברמה שונה. יש לי חברה רופאה (כלומר...ראתה כמה לידות בחייה) והיא כמעט טיפסה על הקיר מרוב כאבים, וכשהגיעה לביה"ח, היתה לה רק פתיחה 1!!! ולעומת זאת יש לי בת דודה, שנמצאת כל הלידה במים עד השלב הקריטי וטוענת שלא מרגישה את הצירים. מה אני הולכת כ"כ רחוק? אמא שלי אמרה שכשהיא הגיעה לבה"ח כבר הראש שלי היה מבצבץ והיא לא הרגישה. טוב. היא טוענת שלידות זה בכלל לא כואב.
אז את מבינה? אולי את בין אלו שלא כואב להן כ"כ. חכי ותנסי. לבנתיים תתפללי.
ומ-ק-ס-י-מ-ו-ם יכאב- תיקחי אפידורל. זה גם לא כואב, רק קצת מפחיד- כי זה בגב מאחורה ואת לא רואה מה קורה.
אם את דואגת לגבי סיכונים של אפידורל אז את יכולה לחפש את המאמר ב'דעת' של ד"ר חנה קטן שמבהירה על נושא האפידורל, ובאופן כללי היא מאוד מאוד תומכת.
אני עברתי כבר 3 לידות וכל פעם חוסר הודאות הוא קשה מחדש, ואתה ממש מרגיש כאילו מישהו אחר היה שם, או שהקב"ה בכבודו ובעצמו יילד אותך, כי אתה מסתכל על הילדים ואומר- אני? ילדתי כבר 3 ילדים? וזה פלא מדהים. שווה כל דקה.
בהצלחה. שתעבור עליך בשמחה, שלווה ואהבה.
בקשר לכךmp4
שמעתי פעם הרצאה מרב ....
ההלכה מביאה סימנים מתי האישה נטמאת בלידה, ואחד מהם- כאשר היא לא יכולה ללכת לבד
ז"א, שביא לא מתמודדת לבד וצריכה עזרה- אז היא טמאה לבעלה והוא לא יכול לעזור לה
אבסורד! דווקא אז?!

והוא הסביר
שהאשה מגיעה למצב שאף אחד לא יכול לעזור לה, זו השעה שהקב"ה בא לעזור לה, והיא והוא יחד בתהליך.

אני משתדלת לההשאר בבית, עד שאני נטמאת- אח"כ אין מי שיעזור....
לנשום נכון
להשאר בקרקע ומציאותית

החויה האישית שלי, שאני לא צורחת ויולדת פעילה מאוד! וכך זה מקצר בהמון את הלידה,
פשוט חיה את הרגע העכשוי - בפסים מעשיים,
לצערי לא יצא לי להתפלל בלידות או לעשות הכנה רוחנית
גם אף פעם התיק לא היה מוכן, רק 5 דק' לפני היציאה
רק שלא תכנסי ללחץ
בהצלחה רבה, הרבהבריאות ושמחה
וכח לנחת 

שלה שוב  ו mp2בנימינה הקטנה
תודה רבה רבה על התגובות המדהימות זה בהחלט מעודד
מתרגשתheh
קראתי את כל התגובות, ואני פשוט מתרגשת ומחכה לרגע המדהים הזה, אבל גם מפחדת שלא אהיה מחוברת לעצמי מספיק, ושלא אצליח להרגיש את עוצמת הרגע.
תודה רבה
כשהתינוק יוצא סופסוף- ומונח בזרועותייך+mp8
אין מצב שלא תרגישי את עוצמת הרגע, גם אם עד עכשיו היית נתונה רק בכאבים!!!
זה רגע ששווה לחיות בשבילו, ובמחשבה עליו אני מצליחה לצלוח את כל התהליך שלפניו....
בהצלחה רבה ומהירה,
בשורות טובות!!
נכון...שלה שוב
תמיד יש את הפחד הזה, לפני אירוע גדול שלא נצליח להרגיש/לחוות/להיות כמו שהיינו מצפות, והאכזבה מזה כשלעצמה כבר הורסת, אבל אם תבואי עם מחשבה של - אני מנסה מה שאני יכולה לעשות ברגע הנתון, ומחשבה שלידה זה ליד ה', שהרי מפתחות של לידה לא נמסרו, וזה אחד מהמקומות הכי קדושים שיש (וואו.אז מספיק רק להיות שם בלי לעשות כלום...)אז...
 אני פה וזה מה שאני יכולה עכשיו, ומה שיקרה בסוף לא תלוי בי.
הכל שונה מלידה ללידה- את הרי כבר יודעת. אם תבואי בגישה של אני מקבלת כל אשר יהיה, יהיה בסדר- הרי המשמעות האמיתית היא בין אם נרגיש את זה ובין אם לא- זה המעשה בפועל- ילד חדש בא לעולם!
(ראי ורד בסוף...)
אני מאוד מנסה להכין את עצמי למרות שלל הטרדות, ואפשר לומר שזה בסוף יותר בכוונה מאשר במעשה, אבל אני מקווה שהקב"ה מצרף את המחשבות למעשה, ואני מתפללת שאשר יהיה אשמח ואהיה שלמה בתחושותי, כי זה היה המקום שלי באותו רגע וזה כל מה שיכלתי...
ש'ימלא ה' משאלות ליבך לטובה'
שלה שוב ו mp2טל תלתל
שלה- לגבי הכאבים המשתנים מיולדת ליולדת, רציתי להוסיף שזה נכון גם מלידה ללידה. אני הגעתי בלידה הראשונה עם כאבי מחזור קלים במיוחד (אני רגילה להתכווצויות משתקות במחזור רגיל) והייתי בפתיחה של 9 ומחיקה של 100%! מצד שני הגעתי ללידה השניה עם פתיחה של 3 וכאבים לא נעימים. כשהגעתי לשלב שכל כך כואב עד שאי אפשר לחשוב על כלום, הייתי רק בפתיחה של 5...
mp2- לגבי הצרחות- אני לא אחת שמשחררת תחושות ע"י קול. לא כשאני נבהלת, לא כשאני מפחדת ולא כשכואב לי. לפחות עד הלידה האחרונה. היה לי מזל גדול שהדולה שלי (בעקבות העבודה לפני הלידה היא ידעה את מה שסיפרתי לכן כרגע) אמרה לי כל הזמן: "זה בסדר לצרוח. מותר. זה אפילו עוזר" וראה זה פלא, ברגע שהתחלתי להשתמש בקול שלי לטובת הצירים (ולא לצרוח סתם, אלא לנתב את זה כדי לעזור ללידה), הלידה התחילה להתקדם מהר מאוד. כך שאני לא חושבת שיש קשר מחייב בין גבורה לקדושה מעונה, בין שקט טוטאלי ליולדת מוצלחת.
מחזיקה אצבעות לכל האמהות שבדרך!
ידע, הכנה רוחנית ודולהאמאקנגורו
הם נוסחת הקסם שלי. כל מי שניסתה, הסכימה שזה עובד...
לקרוא על לידות ולראות סרטונים (יש סרטונים ממש מרגשים ביוטיוב, למי שלא חסום לה... של לידות טבעיות מדהימות ומעצימות שממש עושות לי חשק ללדת!) ולהזכר מה זה... גם בלידה 5 צריך לחזור לפוקוס...
להתכונן רוחנית (לפעמים אפילו רק ההתכוונונות על כך שהנה, כל ציר מקרב אותי אל התינוק שלי, שאני פה רגועה, שלמה ומוכנה רק בשבילו, שה' לצידי בכל ציר, ומחכה איתי פה צמוד אלי, לתינוק שלי, ומלווה את שנינו כאן...כל כוונה כזו עוזרת לעבור ציר בשמחה) אם יש זמן, אז כדאי אפילו סדנא או קורס של דבש מסלע וכאלה אבל זה כבר טעם אישי.
דולה- 'אם דולה היתה תרופה, זה היה לא אתי שלא להשתמש בה"- תרגום מאנגלית לדבריו של רופא שערך מחקרים בנושא יתרונות הליווי המקצועי בלידה, (קלאוס קנל וקלאוס- בספרם 'לחבק את האם') ומצא שהתועלת היא עצומה בכל התחומים (מקטין שימוש במשככי כאבים, והתערבויות בלידה, מקצר משך הלידה ועוד) 
מנסיוני האישי- אכן הדולות עושות את ההבדל.
לנושא הספציפי שהעלית- אחד מתפקידיה של הדולה זה לעזור לנטרל עבור היולדת את ה'רעשים' החיצוניים והפנימיים שמפריעים לה ללדת...
הצירים- לדעתי הם חלק מהלידה ועוצמתה, כך שאני אישית לא מבינה למה לא להתעסק איתם, אפשר להתעסק איתם באהבה, קבלה ושמחה- מנסיוני, גם זה נמצא בראש... 
(ואני בהחלט מדברת מנסיון, כי אני חווה צירים כואבים בטירווווווף! לי עזרה סדנא של יום אחד של דבש מסלע, להפוך לידה כואבת מאוד, ומאכזבת כשהסתיימה בקיסרי שני- ללידה טובה ושמחה, בניגוד ללידה הראשונה שנצרבה בתודעתי כטראומה...))
שיהיה בשמחה ובקלות!
ואל תשכחי לעדכן איך היה

אני לא חוויתי לידה מרגשת בכלל...veredd
הרופאים היו מזעזעים, לא רצו לתת לי עוד אפידורל עם הפיטוצין, אז גירדתי את הקירות שם לכמה שעות טובות, המיילדת האנטיפטית כל שנייה ניסתה להוריד לי את הכיסוי ראש למרות שהתעקשתי עליו, ובסוף עוד עשו וואקום. קיצר- לא ממש לידה חווייתית. אבל מה? לפני שהיה לי זמן לחשוב על זה, הניחו בידיי את היצור הכי מתוק והכי חמוד שראיתי, והוא הסתכל עליי בעיניים פעורות לרווחה והתחיל לינוק בשקיקה... מאז- אני אומרת, למי אכפת מלידה חווייתית או לא יווייתית, ומי הוא זה שאמור לקבוע מהי לידה חווייתית יותר או פחות? לי הייתה לידה לא חווייתית בעליל, ואפילו טראומטית, ועדיין מה שאני הכי זוכרת זה לא כאבים ולא תפרים ולא רופאים חסרי סבלנוץ, אלא רק זוג עיניים מתוקות... מה שמשנה זה מה שנשאר אחר כך, המשקל המתוק הזה...

אוי ואבוי לא ולאשלה שוב
אני, בלי להבהיל, לא ממליצה לאף אחת לראות סרטי לידות, זה לא שלא ניסיתי-לצערי ניסיתי, אבל יש בזה משהו שמבחוץ נראה כ"כ קשה ואכזרי, ואת כל הרגשות המרוממים של הלידה קשה להרגיש. סרט בעיני נשאר סרט. מגרה את החושים אבל לא ממש מרגישים את המציאות האמיתית... במיוחד שהסרטים האלו כמובן לא צנועים בעליל, ואת רוב הבנות זה מזעזע, לעירום של עצמי לוקח לי זמן להתרגל- אז לאחרת?
וסתם לשוטט ביוטויוב וליפול על סרטים שאת לא יודעת מה מקורם לא כדאי.
לחשוב פעמיים לפני.
זה יכול גם סתם לזעזע. חכי לחויה האישית שלך...
ורד, גם לי הלידה השלישית לא היתה חוויתית, הרופאים והאחיות רבו ביניהם מי יסדר לי את האפידורל ולבנתיים השאירו אותי ככה ללדת...וכמובן שהתכוננתי, למדתי כמה חודשים קודם עם בחורה מתוקה ורוחנית בשמים על המשמעות של הלידה...ומה שיצא זה מה שקרה בסוף... אין ספק שמה שמשמעותי בסוף זה מה שנשאר בידיים. אפשר לקוות ולהתפלל לחוויה (אמן!) אבל זה כנראה לא בידנו...והכי משמעותי זה מה שכתבת, הנשמה החדשה שהצלחנו להביא לעולם. זה באמת הפלא.
יוקטנה, לתגובתך?heh
מצטערת, אבל לא מסכימה בכללאמאקנגורו
בטח לא למי שכבר ילדה, ויודעת מה זו לידה (לא מעצימה וחויתית?) דוקא לה, אם היא חושבת שתוכל להתמודד עם העירום וכו', כן מומלץ לראות סרטי לידה חיוביים ומרגשים. אפשר לקבל לינקים נפלאים בפורומים ייעודיים של לידות פעילות וביתיות באתרים אחרים שלא אזכיר את שמם אבל הצבע שלהם כתום...
לי זה ממש עזר להתכוונן על איך לידה יכולה להיות. 
(דוקא ההבנה הזו שלידה היא תהליך של היפתחות טוטאלית, פיזית ונפשית, ושזה יכול להיות יפה ומעצים, ולא מביש או משפיל, עזרה לי מאוד לקדם, לשחרר ולשמוח בלידתי.)
ולגבי זה שהכל בידי שמים. מסכימה כמובן, אבל אני מאמינה שהוא משאיר לנו את העבודה על הנפש והרוח פה בעוה"ז... לא מוכנה לקבל את זה שהחויה שלי לא בשליטתי. (התהליך- ברור שרק בידיו, הכל יכול לקרות ואני לא נכנסת כעט להחלטות האנושיות הלא מוצלחות, אלא למה שעלול להתפתח שלא בשליטתנו) אבל החויה- איך שאני אבחר להתייחס ולראות את הדברים- בהחלט בידי.
את וורד מתארות חוייות קשות, אבל גם אני חוויתי לידות קשות מאוד. שתיים שנגמרו בקיסרי חירום ואחת שהסתיימה ב"ה בואקום טראומטי פיזית- אך משמח מאין כמוהו. (כי ייחלתי כ"כ ללידה ואגינאלית.)
כך שגם את הואקום הטראומטי אפשר לראות אחרת- הכל בעיני המתבונן.
הצוות הפרטי שלקחתי בלידתי השלישית הואגינאלית, אמרו אח"כ שזו היתה הלידה הכי קשה שהשתתפו בה, ויש להם רקורד, כך שכנראה הם יודעים על מה הם מדברים, אבל זה רק נתון פיזי, כי רגשית הייתי בהאי ממש. הייתי מאושרת וממש נהנתי בזמן הצירים הכואבים מאוד מאוד שהיו לי. נהנתי, כי בחרתי להנות. כי בחרתי לקבל אותם בשמחה. בחרתי לחוות לידה טובה.
ברור שמה שחשוב זה האוצר שיש לי ביד בסוף, אבל גם ברור לי שעצם החויה תישאר איתי לנצח, אז למה לא להשקיע בה? זו כמובן דעתי האישית והלא מחייבת, אבל לשלול מראש את הנסיון לחוות,  להגיד מראש שזה לא בידינו...לא מקובל עלי.
 מי שבאמת רוצה לחוות לידה אחרת- מוצאת את הדרך. בלי קשר לכאב, ולתהליך לא מוצלח- הבחירה בידינו איך לחוות את הלידה.
אפילו בין שני הקיסריים שלי היה הבדל משמעותי, שההכנה הרוחנית ללידה השניה גרמה לשינוי לטובה:
 הלידה הראשונה היא טראומה נפשית וצלקת פתוחה מבחינתי- יחס הצוות, הניתוח שכ"כ לא רציתי, הקשרות לא פשוטה לתינוקת שלי וכו ובעיקר- חוסר הידע והרצון שאיתו הגעתי- לא לחוות- לא לכאוב-  רק אפידוראל, הם שגרמו לי לאכזבה ואומללות מול החויה האחרת לגמרי מולה התמודדתי בסוף...
אני חושבת שאת הלקח הפנמתי היטב. 
ללידה השניה ,  הגעתי מתוך השתדלות עצומה ללידה טבעית, למידה, התכוננות פיזית ומתוך הכנה רוחנית טובה- וקבלה של התהליך כמו שמתפתח- לידה זו זכורה לי כחויה טובה, כי כך בחרתי לראות כל שלב וכל רגע בלידה, גם אם לא היה לפי רצוני. הצירים הכואבים להפליא אך טובים, ההנקה מיד אחרי הניתוח, וחווית ההתחברות המצויינת לתינוקת שזה הכי משמעותי בעיני, יותר מחויית הלידה אך גם כחלק ממנה. השינוי היה אצלי בראש, לא במהלך הפיזיולוגי של הלידה.
ללידה השלישית בחרתי לשנות גם את מהלך הלידה, ולכן התעטפתי בצוות פרטי יקר להחריד, אך תומך, והשגתי את מטרתי, וחוויתי סופסוף לידה ואגינאלית (אמנם ואקום, אבל למי היה איכפת, לעומת האופציה של קיסרי לכל החיים...?)
כך שמשלוש לידות מאוד קשות הוכחתי שאפשר מבחינה נפשית לעבור את זה אחרת. (וגם פיזית, מסתבר, אבל זה נושא אחר)
נראה לי חבל לייאש מראש ולומר שזה לא בשליטתנו, אם לא ניסית לשנות את החויה הטראומטית שלך בכל דרך אפשרית. 
אני כן עשיתי זאת, קראתי, למדתי, התכוננתי והצלחתי.
ומנסיוני, אני אומרת שזה אפשרי מאוד.
 אל תאמרי אי אפשר, לא בשליטתנו, וכו',  לפני שניסית הכל.
 כיום אני רוצה ומנסה לעזור גם לאחרות שסוחבות טראומות.
 עם קצת רצון ומאמץ- אפשר לשפר את החוויה הנפשית, וגם הפיזית.
 (ושתי חברות שלי כבר מודות לי על כל מה שתרמתי להן מהידע והנסיון שרכשתי...)
התחלתי ללמוד דולות כי אני מאוד מאמינה ביכולתן לעזור ולשנות חוויות לטובה, גם פיזית וגם נפשית.
ושיהיה בהצלחה ובקלות ובשמחה לכולן.
ואגב- לידה כוללת בעיני 3 שלביםאמאקנגורו
שלב הצירים (קשה וכואב- אך ההתמודדות הנכונה יכולה להעצים מאוד את הנפש!)
שלב יציאת התינוק, (גם אם לא יצא כמו שתכננו- בעיני עצם היציאה מהפתח הנכון היא חויה אדירה ומרגשת ומופלאה, כואב ככל שיהיה!  ואפילו בניתוח לא מתוכנן, מנסיוני, יש לרגע זה עוצמה מדהימה משלו)
שלב ה'בונדינג'- החיבור הראשוני לתינוק
שלשת השלבים הללו הם מרכיבים בלידה שלא ניתן להפריד ביניהם, כשמסתכלים על לידה בכללותה, כחויה, אך כן ניתן לחלק את ההתמודדות עם כל שלב כיחידה נפרדת- נפשית ופיזית.
לגבי ה'בונדינג'- 
ברור לי שגם חויית ההורות הראשונית לתינוק שנולד מתוך העצמה נפשית של אימו, שנובעת מהעבודה העצמית שלה והמאמץ להביא אותו לעולם בצורה הכי טובה ושמחה בשבילו ובשבילה- החויה של האם עימו טובה יותר ולכן גם החויה שלו בראשית חייו טובה יותר.
גם הטבעיות והזרימה של לידה מעצימה כזו מובילה בעיני באופן טבעי לביות מלא ומיידי. ואין חויה מופלאה יותר מזו בשלב זה של ההורות. בעיני, ביות מלא הוא 'בונדינג' מתמשך- ז"א שהשלב של השעתיים הצמודים אחרי לידה, פשוט זורם באופן טבעי הלאה לימים הבאים. האשה והתינוק נשארים להם בתוך בועה של הורמונים משכרים ונעימים שעוזרים להתגבר על כל כאב וקושי בשלב הזה. (ולצערי, גם כאבי התכוצויות של הנקה אני מכירה היטב...)

אני ובעלי היחידים שטיפלנו בו והחזקנו אותו ומלאנו את כל צרכיו ונהננו מכל רגעיו הראשונים ושבאו אח"כ בעולם הזה. הייתי איתו בכל בדיקה,  האכלתי, החלפתי, השכבתי לישון, הכל ברגע שפתח את פיו- מיד הבנתי אותו. 
בעיני- זה חלק מחויית הלידה שאני רוצה ומצפה לה. 
ולגבי המנוחה אחרי לידה- זו מנוחה טובה יותר- כי את רגועה שהתינוק שלך מקבל את כל צרכו, ולא צורח את נשמתו עד שיקראו לך, וגם את לא צריכה לתזז לתינוקיה באמצע הלילה, כי התינוק שלך צמוד אליך, כפי שנועד להיות בשלב זה של חייו. (ויש עוד תועלת רבה של הביות להנקה וכו)
שהתינוק הזה היה צמוד אלי מבפנים 9 חודשים, נראה לי שהניתוק ההכרחי ממנו, רצוי שיהיה הדרגתי לא פחות מההריון וההקשרות אליו. 
איך משתחררים מהטראומה?אנונימי (פותח)
אני "חוויתי" לידה אחת שכללה צירים עד פתיחה 5 בלי אפידורל, אח"כ קיבלתי אפידורל, חמצן , אלקטרודה בראש של העובר, סוכר באינפוזיה, תקלה במכשיר של האפידורל (ולקח לצוות הרבה זמן להבין למה אני עדיין מתלוננת על כאבי צירים) ולקינוח - ניתוח , וכל המעבר לניתוח היה בצעקות של הצוות עלי...
אני אישית עד היום בטראומה ולא מצליחה להיכנס להריון נוסף (אודה על האמת שגם שלב החזרה הביתה מהלידה  היה מאוד טראומטי ולא תומך...)
אז איך מתגברים????????
אולי כדאי...שלה שוב
וואלה. ישבתי מול השאלה שלך וחשבתי לעצמי איך אני בעצם התמודדתי עם הלידה האחרונה הקשה שהיתה לי. ובעצם אולי לא כ"כ עשיתי את זה, פשוט הזמן עשה את שלו, ובכל זאת יש דברים שכדאי לעבד. אולי עם איש מקצוע?
בכל אופן נראה לי שאולי תעלי את השאלה בשירשור חדש כי זה נבלע כאן...אולי יהיו רעיונות לבנות...
לי אישית מאוד עזראמאקנגורו
ללמוד הרבה על לידות ואיך הייתי רוצה שתהיה הלידה הבאה.
מאוד עזר לי סדנא של דבש מסלע.
עזר לי לדמיין את זה אחרת בפעם הבאה, ובעיקר להיפרד מהחויה שהיתה.
אם זה קשה לך לבד- יש אנשי מקצוע שעובדים על הנושא הזה.
אני יכולה לברר לך בפורומים אחרים אם תרצי.
שלחי לי מסר"ש אם את מעוניינת.
אל תזניחי,
אבל אם את צריכה זמן, קחי אותו.
כ"כ מבינה את ההרגשה.
אני אישית תיארתי את החוויה האנטיפטית בחדר הניתוח בפעם הראשונה כאונס קבוצתי...
היחס לא היה יותר טוב...
לראות לידה זה נראה אכזרי?חילזון 123
דווקא ממעט הסרטי לידה שראיתי הבנתי איך יכולה להיות חוויה רוחנית ומרוממת בלידה, ומה זה לידה מעצימה וטובה.

ודרך אגב רובם לא היו כאלה לא צנועים, מה שמעניין לראות זה לא את השניה שבה יוצא התינוק לפרטי פרטים (על זה אפשר אפילו לדלג או להוריד את המסך) אלא את הפנים של היולדת, איך היא שקועה בתהליך המיוחד הזה, איך עוזרים לה,
איך היא נראית אחרי וכו'

ובקשר לזה שכדאי לחכות לחוויה האישית שלך - לדעתי החוויה שלך (בין השאר) נגזרת מהידע שלך על איך זה יכול להראות. ידע זה כח ויותר מזעזע ומפחיד לדעתי להגיע למשהו לא נודע בלי לדעת למה לצפות ומה יהיה וכו'.
 האם תוכלו לתת קישוריםטלי10
לסרטים מעצימים שראיתן?
תודה רבה.
אוכל, במסר"שאמאקנגורו
זה ממש טעם אישישלה שוב
לכל אחת יש דברים אחרים שמעצימים אותה. אותי מזעזעים הסרטים האלו, אני לא מצליחה להתחבר אליהם בכלל, ונדדתי עם חברותי בכמה סדנאות ללידה טבעית, הן מצאו את זה כמו פלא, אני ממש לא.
ידע זה לא בהכרח כוח.
לפעמים לתת ללא נודע לסחוף אותך הרבה יותר עוצמתי...
לפעמים אני גם לא קולטת איך אני ממש לא מובנת, הרי בהודעות הראשונות כתבתי על כמה שיש להתכונן, כמה שיש להתקדם לפני, כמה חוויתית היא הלידה. א-ב-ל לפעמים יש מצבים שלא בשליטתנו, אין מה לעשות! וצריך לקבל גם אותם באהבה ושמחה. זה כל מה שניסיתי לומר- בלידה האחרונה שלי, נכנס סטודנט באמצע ולא ממש רציתי אותו שם, אז ביקשתי שלא, ומיד נכנסה איזושהי רופאה ונתנה לי על הראש בצרחות - של מי את חושבת שאת, ואיך הם ילמדו אם לא יראו וכו'. ובוא נאמר- שזו לא היתה החוויה הכי רוחנית בלידה ואני עוד הייתי ככה באמצע התפילה, אבל בסדר...אני כאן יחד עם הקב"ה ויחד עם המאורע המטורף והנפלא הזה, ומה שיקרה...
איזה נושא כלבבי!!!אמא ל-2
אני אמנם רק בחודש שלישי אבל כ-----ל הזמן חושבת על זה!!!
תודה על כל התגובות, תכתבו עוד...
אני חיבת להגיע הפעם ללידה כמו שצריך, בלי הלחץ המטורף הזה לקבל אפידורל, ועם יכולת להתמודד עם הצירים,
בשתי הפעמים הקודמות, היו לידות ב"ה רגילות לגמרי, עם אפידורל מצוין, אמנם הראשונה היתה ואקום, וזה היה קצת מלחיץ אבל ב"ה אני יוכלה להגיד שהיה בסדר.

אבל בכ"ז עד שקיבלתי את האפידורל
המשך...אמא ל-2
הייתי בכזה לחץ, והרגשתי כל-כך אבודה,שברור לי שזה לבד מחמיר את המצב... 
והבטחתי לעצמי שיותר לא...
אמאקנגורו - תודה על התגובה המפורטת, מאד התחברתי למה שכתבת, אשמח לשמוע עוד על איך מגיעים לזה!!!!!

איך מגיעים לשמחה ולשלווה למרות הצירים המסחררים האלה. 
אני ממש מזדהה איתך אמא ל-2אמא לא מקצועית
גם אני זוכרת את הלחץ המטורף הזה והציפיה מתי הוא כבר יגיע - המרדים עם האפידורל... ההרגשה שאני לא אעמוד בזה אם לפני שהוא יגיע - יגיע עוד ציר, יותר חזק.
אבל בלידה האחרונה מה שקרה זה - שהוא לא הספיק להגיע. כמובן שכאשר עלתה המחשבה המחרידה שאצטרך לעבור הכל ב"live" כולל הכל זה רק הגביר את הלחץ, אבל למרבה הפלא ברגע שהבנתי סופית שזהו זה, אין סיכוי שאספיק לקבל אפידורל - קרה מהפך: קיבלתי החלטה אסטרטגית להפסיק לחשוב על האפידורל שאין - ולהתחיל להתרכז במה שצריך לעשות (לחיצות וכו') והנה המתח ירד, והקטע הקשה עבר לא רק פחות כואב ממה שחששתי - אלא אפילו פחות כואב מאותם צירים שחוויתי בשלבים המוקדמים של הציפיה ההיסטרית.
מאז, כל פעם שקשה לי בחיים אני אומרת לעצמי: זה קטן עלי - אני ילדתי בלי אפידורל!!
אז אולי כאן המפתח: ההתרכזות במצב הקיים כרגע, במקום הציפיה המתמדת לסוף הסיוט, וכמובן הביטחון שמה שלא יבוא - את מסוגלת!
ובפעם הבעל"ט, אני מקווה לנסות ואפילו לחוות רגשות חיוביים בזמן הלידה (ולא רק למזער סבל - כמו שבעצם היתה מטרתי עד עכשיו כשבאתי ללדת.) אני מרגישה הרבה יותר מוכנה לכך עכשיו, מאחר שיש הרבה פחות חששות מלידות ראשונות, (חשש מהאימהוּת וכו') ואפילו מחסום הפחד מלידה בלי אפידורל כבר ירד. אז יש פנאי רגשי להתעסק בקדושה ובגודל המעמד (בהנחה שהילדים יאפשרו זמן פנוי לחשוב על זה...)
דרך אגב: אני עדיין מקווה לקבל אפידורל אם רק יתאפשר! בכל זאת, היה פחות כואב עם מאשר בלי...
כדאי לתת לעצמך אפשרות לבחוראנונימי (פותח)
בלי להחליט מראש עם או בלי.
כשהגוף מתחיל את תהליך הלידה- לעזור לו בהרפיות ונשימות ולא להיתנגד לתהליך (ככה זה גם הרבה פחות כואב.), אבל כשאת מרגישה שאין לך יותר כוח או שאילו כאבים שאת לא מסוגל יותר לסבול - תעזרי לעצמך ותיקחי אפידורל. שמעתי מהרב יהושוע שפירא שבזמן הגאולה הקב"ה לאט לאט מסיר מעלינו את קיללתה של חוה . פחות כאבים בלידה וגידול יותר פשוט (טיטולים ,מים זורמים , חשמל וכו').
כדאי לך מאד להיתכונן רוחנית -יש את דבש מסלע, חוברות הדרכה של דפנה חיסדאי נשימות והרפיות ועוד כל מני הכנות רוחניות שכולן עוזרות בהבנת הגודל והעוצמה של הבאת תינוק לעולם. צריך לזכור שהקב"ה איתנו בלידה כל שניה ואם את מרגישה כאבים נוראיים - לכי על אפידורל -זה חלק מההשגחה .
בלידה האחרונה הרגשתי כל כך חלשה (לידה שביעית...) שלא היה לי כוח להיתמודד עם הכאבים ולקחתי אפידורל.
האמת קצת היתאכזבתי מעצמי כי בלידות הקודמות היה לידה טיבעית ללא אפידורל, אבל עכשיו אני מבינה שהחלק העיקרי זה לקבל את התינוק מתוך שימחה ושלווה . גם אם הלידה עצמה לא הולכת לפי מה שחשבת. (קיסרי או ווקום ל"ע )
אז הרבה שימחה ולתת מקום להקב"ה. כי הכל ממנו יתברך.
על זה בדיוק דיברתי, על דרך להגיע ללידהאמא ל-2
בהרגשה שגם בלי אפידורל אני יכולה להתמודד עם זה בצורה שפויה ומעצימה, כי אם אני לא אספיק לקבל, או לא יודעת מה - אני לא רוצה להרגיש שוב את החוסר אונים הנוראי הזה - במיוחד שאני כל הזמן שומעת על כאלה שחוות את זה בצורה מדהימה...
לא שאני רוצה לוותר על האפידורל, לדעתי זה גם סוג של חוויה, והשילוב הזה של הרוגע והשקט הנפשי ביחד עם החיים החדשים הוא מדהים! אבל למקרה חרום...
הבנתי שפשוט צריך ללמוד את הנושא...

תודה על כל התגובות והכיוונים, מזל שיש לי עוד קצת זמן...
שני רעיונות (כל הזכויות שמורות לבעלי)אנונימי (פותח)
א. לחייך, כשבעלי אמר לי לחייך ניסיתי להסביר לו שהוא פשוט לא מבין מה זה צירים, אבל הוא  התעקש להמשיך לבקש ממני לחייך, בסוף הוצאתי משהו מאולץ (רק שישתוק), וזה עבד! וככל שחייכתי יותר, הצירים עברו יותר בקלות.
ב. לשיר, העוצמה משתנה עם התקדמות הציר, וזה הרבה יותר יעיל ונעים מסתם לצעוק.
בע"ה שהלידה תעבור בשמחה ובקלות, וכמו שאמי מורתי אומרת "אמא בריאה עם ידים מלאות"
למה אני מרגישה שאצלי זה לא יהיה?אנונימי (פותח)
קודם כל מעיק עליי להביא ילד לעולם אם לא אדע בכלל איך להתייחס אליו כשיהיה בגיל ההתבגרות.
למה שאלד אם אח"כ לא אדע איך להראות לו מה נכון לעשות בעולם? אני עצמי לא מצליחה.
דבר נוסף, אם אני מתביישת ללכת לרופאה, אז בטח שאתבייש לפתוח רגליים לפני מישהו. ועוד כמה אנשים ועוד שכל העולם ואישתו יודעים מה הולך אצלי בגוף.
חוץ מזה שאני רזה. וכזו חלשה שבטח אמות בלידה.
ולמה שיכאב לי כ"כ? ואני מתביישת לבכות ליד אחרים, אז איך אצעק ליד אנשים שאני לא מכירה. מתביישת.
ומעצבן אותי שאומרים לי שמתפללים עלי כשיולדים. מלחיץ ומעצבן.
אם כבר ללדת? ללדת במקום הכי אישי ולא לספר על זה לאף אחד. ולא לשיר ורק לעצמי הכל בלב.
מצד שני, אם מתחתנים ומקיימים יחסי מין אז בטח כבר ללדת זה לא נורא בכלל.

ללדתheh
הקב"ה שולח מוכנות לכל אחד בכל מצב שהוא נמצא, ולכן שה' יזכה אותך להגיע לשלבים האלו תצליחי להתמודד
מתוקה...שומרונית
וואי איך העתקת את המחשבות שלי... לפני כל לידה מחדש...
לפני הלידה הראשונה הייתי מסתובבת ברחוב וכל אישה שראיתי עם ילדים (לא משנה באיזה גיל) מיד חשבתי על זה ש.. טוב, הנה גם היא עברה את זה, אז כנראה שגם אני אצליח...
(גם המיילדת בלידה השניה שבכיתי לה שאני לא יכולה כבר, אמרה לי שאני יכולה, כמו כל הנשים שילדו!
ואחרי כל הפחדים והמחשבות אני אחרי 3 לידות בלי אפידורל!
בסופו של דבר- ה' שולח כוח, לכל שלב כשהוא מגיע, וגם הדברים הכי מפחידים עוברים בסוף. אני מאוד מזדהה איתך בהתביישויות, וברצון ללדת לבד במקום פרטי.(גם אני כזאת..) אבל כזה כבר מגיע- ה' נותן כזה כוח ושוכחים מכל הבושות. וגם- תתחילי כבר מעכשיו להתפלל על זה, שהלידות יהיו לך טובות ומעצימות, בלי שום דברים שמביכים או מעצבנים אותך. ה' שומר את כל התפילות האלה... (לפחות אצלי זה עבד..)
אל תתאכזבי מעצמך... לא על דבר כזהאמא לא מקצועית
אני לא רואה צורך להתאכזב מכך שאני מרגישה צורך בהקלה ע"י אפידורל. זה לא איזו תחרות ספורט שצריך להגיע להישג פיזי כלשהוא. (וגם אם זאת היתה תחרות ספורט - עברת 7 לידות, אפשר בהחלט לומר שניצחת!! ויותר מזה: לגדל 7 ילדים - זה בד"כ יותר קשה מללדת בלי אפידורל. אני מעריצה אותך)
אם ההמנעות משיכוך הכאב זה מה שמעצים למישהי את החוויה הרוחנית (או שיש לה שיקולים אחרים למה לא לקחת אפידורל) - סבבה, אבל יש לזכור ולהדגיש שוב מה שכבר כתבת:
קיללת חוה "בעצב תלדי" זאת קללה ולא מצווה!!
ואם זכינו להינצל מזה  במידה מסויימת - אפשר לשמוח בכך, להרגיש שזאת זכות. (דרך אגב יש איזה מקור על נשים צידקניות ש"לא היו בפיתקה של חוה" כלומר לא שייכות בחטא שלה ולכן גם לא בעונש - אני לא זוכרת מי ומה בדיוק)
וחוץ מזה כפי שאמרת לא כדאי להחליט מראש ולקבוע לעצמך "יעד" כזה או אחר, זה רק מלחיץ... וקצת הופך את הענין לספורט תחרותי (בעיניי).
לאמא ה"לא מקצועית", הגדרותייך, דווקא, ממש כן!+mp8
אהבתי את הגדרתך שקשי הלידה הוא בעצם קללה, ובל נשכח את זה!!
אפשר להתייחס לפחד מהאפידורל, לסיכונים האפשריים, אבל לא להפוך את הצירים למין אידיאל!!!
גם על צער גידול הבנים אנחנו מחפשות איך להקל (בהנחיית הורים, בהמצאות ימינו כגון טיטולים וכדומה), אז מדוע בלידה לעיתים מקדשים את הסבל??
באופן אישי, אני מחפשת להפחית בלידה את הכאב למינימום (אם זה בידיים שלי), ותאמינו לי שגם ככה זה לא ממש פיקניק....
אגב, שמעתי משהו יפה השבוע: המילה "ציר" בעברית, פירושה גם שליח, הצירים הם שליחים לתהליך המופלא של הלידה!!
לעינת ורדheh
בכל לדותי עד עכשיו זכיתי לחוויות חיוביות בזכות שיר עוצמתי שליווה אותי כל ההריון ועזר לי לחוות את הלידה בצורה עוצמתית.
הבעיה שההריון הזה אני לא מצליחה לפנות מקום בנשמה ולהרגיש שיר.
לפני כמה חודשים פתחתי שרשור לבקשת עזרה ולא הצלחתי להגיע לשיר.
אשמח לקבל עוד רעיונות (למרות שאני יודעת שהבעיה היא פתיחת הנפש ולא שאין שירים...)
את סותרת את עצמך. אם ציר הוא שליח, אז למה להבריחבילי
אותו???
אין סתירהאמא מסורה
א"א להבריח ציר, אפשר למנוע את הכאב שלו- ע"י אפידורל, אבל זה שלא כואב כשלוקחים אפידורל לא אומר שאין צירים.
אפידורל הוא משכך כאבים, הצירים קיימים גם עם אפידורל, רק הכאב לא מורגש.
לבילי- הוא שליח, הוא לא מטרה בפני עצמה!!+mp8
ולא אמרתי להבריח, רק שזה לא איזו מצווה לחוש בו ולמצות ממנו את כל מה שבו, אם אפשר להימנע ממנו!!
אני איתך!!!שלה שוב
 תמיד קשה לי עם זה שכ"כ מקדשים בזמן האחרון את העילאיות שיש בלידה עם כאבים כשבעצם זו...קללה. נשמע לי כמו איזה רוחות נוצריות שחדרו ליהדות שכלל אינה מקדשת סבל.
אני מבינה את תחושת העוצמה שנוצרת כשמצליחים להתמודד עם הכאבים, אבל בל נשכח שאפילו לזה מישהו נתן לנו כוחות...
השאלה אם מתייחסים לזה כאל סבל...בילי
מבחינתי צירים זה ממש לא סבל, אולי כואב.
ויש גם שיטות כמו שיטת קיי והיפנוברית'ינג שטוענות שגם יכולות לעמעם את הכאב כמעט לחלוטין (לא התנסתי).

הכל שאלה של התייחסות איך מקבלים את הצירים.

ודי עם הטיעון הדמגוגי שמקדשים את הסבל.

אף אחד לא מקדש אותו וכל אחת תעשה מה שהיא רוצה. ודאי אם לידה היא ארוכה מאוד וכואבת מאוד
ויולדת שלא מצליחה להתמודד עם הצירים אז סבבה שתיקח אפידורל, אף אחד לא אמר שלא.

אך יש אפשרות לנסות (לפחות לנסות) להתייחס ללידה כאל משהו הרבה יותר נעלה מסבל.
ותנו לנו ל"סבול" בשקט ותפסיקו להפוך אותנו ל"נוצריות" ה' ישמור.

כל אחד יעשה כטוב בעיניו...
וכמובן לא לשכוח...בילי
לכל המצדדות באפידוראל בעיניים עצומות, שיש לו גם תופעות לוואי
נרחבות ולא תמיד נחמדות, ולכן גם אם לוקחים, לקחת בחוכמה (בשלב נכון וכו'...)

ואני בהחלט מכירה נשים שרק בגלל החסרונות של האפידוראל לא לוקחות אותו
ולא כי מתחשק להן על לידה טבעית.
לי אפידורל עושה רע... ובלי - זו חוויה...אודי-ה
את כבר תראי בעצמך אם זה עושה לך טוב.
למזלי בלידה הראשונה לא הספקתי לקחת וחוויתי לידה מ-ד-ה-י-מ-ה.
נתנו לי טשטוש (אולי דרך הווריד כי לא היתה מסכה)
יכולתי לדחוף כמו שצריך ולא הרגשתי כלום.
דווקא בלידה השניה לקחתי אפידורל וראיתי שאמנם הצרים פחות כואבים
אבל לעומת זאת כל ההכנה לקבלת האפידורל לקחה ממני כוחות ולו יכולתי לנשום כמו שצריך בצירים ואח"כ בלידה עצמה זה ממש כאב. הרגשתי את הלידה ומצד שני לא הצלחתי לדחוף בגלל האפידורל.
ב-2 הלידות הבאות לא לקחתי אפידורל והיה יותר טוב.

ההצעה שלי ללידה טובה: תרגיש איזה משכך כאבים הכי טוב לך
תקחי איתך מישהו שיוכל לדבר במקומך כשתצטרכי כדי שתוכלי להרפות בצירים.
ללמוד לפני כן איך מרפים את הגוף כמו שצריך.
עדיף שהמלווה תהיה אמא או דולה (ולא בעל) כדי שיוכלו לעזור ללחוץ.
מצרפת קישוראמאקנגורו
עם פרשנות מעניינת של משהי שדוגלת בלידה פעילה,
ומדברת על עצב במובן של מערכת העצבים הפועלת בלידה ואיך אפשר לגייס אותה לטובתנו...
מוצא חן בעיני.
חוץ מזה, גם אם נניח שהאשה קוללה, האם היא חייבת לסבול? אולי הכאב לא חייב להיות סבל? זה מה שאני מנסה להציע,
אפשר לחוש את הכאב, ולא לסבול מהלידה.
כמו שגבר יכול לעבוד (גם אם בעבודה פיזית קשה) ולהנות מהעבודה, למרות ש'קולל' שיביא לחם בזיעת אפו.
אני מכירה כמה אנשים שעובדים בבניין מתוך אידיאל של עבודה עברית, ומאוד נהנים מעבודתם.
הם יכולים גם אולי להיות עובדי היטק...אבל בוחרים להיות פועלי בניין,
האם זו רוח נוצרית לבחור לסבול?
אני לא באה להתנצח סתם, אלא להאיר את נקודת מבטי:
כשדברתי על ידע- הנה דוגמא לידע יעיל שרכשתי (על קצה המזלג):
מחקרים מבוססים מראים את התועלת בתנועתיות ובעבודה הפיזית בלידה. 
וכן, ההתמודדות, הכוחות וההשתדלות בהחלט מעצימים,
 אבל גם מדעית יש הסבר להרגשה הטובה בזמן צירים, עם אוירה ואמירות מסוימות שעושות טוב ליולדת-
בזמן הלידה האשה מפרישה הורמונים שונים, הורמוני סטרס,(אדרנלין) והורמוני אהבה ורוגע (אוקסיטוצין,) 
כשהכל טוב לה, ההכנה טובה, האוירה טובה, והיא מרגישה ביטחון- האוקסיטוצין גובר על האדרנלין, והאשה מרגישה שמחה ורגועה גם אם כואב לה. זה לא שהיא נאבקת בכאב ובעצם בתוכה רוצה לצרוח ולאבד שליטה,
להיפך, היא מרגישה שהיא צפה עם הצירים, חיה איתם, שוקעת איתם, זורמת איתם. משהו שקשה לתאר במילים, אבל היא לא סובלת מהם!
פה אפשר לעשות את הסוויץ'- כאב לא חייב להיות סבל. זה תלוי בגישה בה מגיעה היולדת ללידה. זה לא איזה נסיון נוצרי להנות ולקדש סבל, זה נסיון להסביר שכאב לא חייב להיות סבל 
אלא יכול להיות גם חוויה טובה, אפילו עם הסבר מדעי.
ועוד משהו לשלה שובאמאקנגורו
לגבי ההשוואה לנצרות...פשוט לקחתי את זה קצת אישית...
לדעתי האישית, אשה שבאה ללידה מתוך כוונה ללדת טבעי, ומתכוננת לזה היטב נפשית ופיזית, ומצליחה לשחרר בלידה הורמונים מרגיעים ונעימים, היא לא זו שמקדשת את הסבל,
אלא דוקא זו שלא רוצה לסבול ולכן מבקשת ישר אפידוראל, ולא מתמודדת בכלל עם הכאב, אלא מתענה קשות עד לרגע קבלת האפידוראל, היא זו שבוחרת בעצם לסבול, או שלצערי, היא פשוט לא מכירה אופציה אחרת חוץ מ'או סבל או אפידוראל'' ואני יודעת, כי הייתי שם. ומכל 3 לידותי...היחידה בה ממש סבלתי היתה זו שאליה הגעתי עם שאיפה לאפידוראל בלבד ובלי שום הכנה להתמודדות אחרת עם הכאב.
ועוד מילה על אפידוראל-
אני לא נגד. גם אני השתמשתי בו (אמנם לא בהצלחה יתרה אבל משהו זה בכל זאת נתן...)
אני רק אומרת- לא לבנות עליו מראש. להתכונן ללידה טבעית טובה ואם זה לא הולך, אז האופציה (כמעט) תמיד קיימת. (היום נותנים גם בפתיחה8...גם את זה כבר עשיתי...) וגם אם כבר לא יתנו לך- סימן שאת כבר ממש בסוף...
 אבל אם לקחת מראש אפידוראל, אז את תקועה איתו לטוב ולרע ואין דרך חזרה...אז תמיד כדאי לבוא מוכנים לכאב ולעבודה הפיזית והנפשית של הלידה, ולזרום עם ההתפתחויות והצרכים בכל רגע נתון. 
מי שבאה מראש בפחד מהכאב ובמחשבה שרק האפידוראל יעזור לה...כנראה שרק הוא והקב"ה יעזרו לה...
אני אישית, מעדיפה לסמוך על הקב"ה ועלי, ולא על האפידוראל שכבר איכזב 3 פעמים...על עצמי הוכחתי שאוכל לסמוך טוב יותר.
סליחה לא התכוונתי להלהיט את הויכוח..אמא לא מקצועית
כמובן שיש לפעמים חסרונות לאפידורל, גם פסיכולוגית וגם מבחינה רפאית - פיזית (חלק חוויתי על בשרי) , כן אתן צודקות שלא לכל אחת זה מתאים ולפעמים מזיק ולא עוזר.
אז בעקבות הדיון חשבתי והגעתי למסקנה שכנראה אני צריכה קצת לרסן את הנטיה שלי להמליץ בחום על אפידורל לכל יולדת שאני פוגשת באשר היא (בצורה לא מקצועית לחלוטין, כמובן...)
אבל לא זה מה שהתכוונתי כשהבעתי התנגדות להתנגדות לאפידורל, פשוט נראה לי שהולכת ונוצרת אוירה כזאת שללדת בלי שיכוך כאבים זה סוג של הישג או תואר נכסף, ובגלל זה יש בנות (שלא לומר אני..) שמגיעות לאפידורל עם קצת תחושת נחיתות, או במין התנצלות, ואם רואים בזה סוג של יעד בפני עצמו - לעבור הכל בלי אפידורל ויהי מה, (במיוחד שלא תמיד ניתן לעמוד בזה ואז מתאכזבים) יכול להיות שזה לא יותר טוב מלבוא בגישה של רק אפידורל יעזור לי.
וכמובן אנדורפינים- כל היום חשבתי עליהם...אמאקנגורואחרונה
איך שכחתי אותם?!
ההורמונים של הריחוף, שמחה, האי, רוגע, והם גם משכחים כאב!!!
שוה לעבוד בלידה ולהשתמש במה שהם נותנים לנו...
אגב, הייתי היום ביום עיון שלם של אחת הדולות המפורסמות בעולם, והיא דיברה ממש במילים שכתבנו פה...
שכאב זה לא סבל.
היא הגדירה כאב כתגובה פיזית,
וסבל- כתגובה נפשית.
חשוב להפריד בין השניים, ואז לטפל בכל אחד מהם בנפרד.
היא אמרה שהיא משתמשת עם היולדות שלה במילת קוד, מילה שהן מחליטות עליה, שעד שהיולדת לא אומרת אותה בלידה, אסור להציע לה אפידוראל...
ואז גם אם היולדת צורחת 'אפידוראללללל' זה סוג של ביטוי של הכאב, אבל רק כשהיא ממש סובלת, היא באמת משתמשת במילת הקוד. 
היא מנחה אותן לשאול את עצמן ברגעי משבר: האם אני סובלת?

רוב הנשים לא משתמשות במילה.

לא קראתי וסליחה אם אני חוזרת על דברים שנאמרויערית נ
כמה דברים צשכדאי להתכונן אליהם לפני:
א. להשתדל לא לתת לאנשים מסביבך להשפיע עליך לרעה. להנתנתק מכל מה שלא מתאים לך ולהיות עסוקה בללדת.
ב. להאמין שיש לך יכולת ללדת. זה לא הליך רפואי והמיילדת לא תעשה את העבודה בשבילך. ככל שמבינים את התהליך אפשר להתמודד טוב יותר.
ג. כל ציר הוא בעצם הדרך של התינוק להתקדם אל העולם הזה. ככל שמרוכזים בו ומלווים אותו בדרך החוצה קל יותר (לא לגמרי) להתמודד עם הכאב. התינוק במרכז הענין.
ד. לסלוח לעצמך אם משהו לא הולך כשורה. יש אפשרות להשתפר מציר לציר ואם לא אז מלידה ללידה.
ה. לא לשכוח שעם כל ההשתדלות יש מי שמנהל את העניינים מלמעלה ופשוט להיות פתוחה לקבל את השינויים והלא צפויים.

שיהיה בשעה טובה ובמחשבה טובה!
ועוד משהו שעוזר מאודיערית נ
להיות בתוך מים. זה פשוט נפלא. מקל מאוד.
לא להתבייש לבקש אמבטיה או לפחות טוש
לא יודעת מה איתכםטל תלתל
אבל כשאני ילדתי אני באשכרה לא יכולתי לחשוב על כלום מרוב כאבים. כל כך כאב לי עד שאפילו שכחתי שיש אפשרות למשככי כאבים למיניהם... אם המיילדת לא הייתה שואלת אותי אם אני רוצה אפידורל, סביר להניח שהייתי בחדר לידה עד היום, כי לא אפשרתי ללידה להתקדם מרוב כאבים. וזה נעשה בתת מודע, לא התכוונתי לעצור את התהליך.
הצוות היה טוב בסך הכל, הלידה התרחשה בסופו של דבר והאפידורל הגיע בדיוק בזמן הנכון. אבל טראומת הכאבים עדיין מלווה אותי. יקח לי עוד זמן לפני שאני ארגיש שאני מוכנה לזה שוב.
כן יש לידות כאלהיוקטנה
בהן היולדת מותשת ומכווצת משעות ארוכות של צירים, ואז כשנותנים אפידורל "פתאום" תוך זמן קצר הפתיחה מתקדמת במהירות זה מצחיק, כי בדרך כלל אפידורל מעכב את הפתיחה... פשוט יש זמן ומקום לכל דבר  
מאוד מבינהאמאקנגורו
אבל מאמינה שהכנה רוחנית טובה תוכל לעזור לך לקראת הלידה הבאה.

האפידוראל הוא ברכה, אם ניתן ברגע הנכון ולאדם הנכון, ולא כמשתק כללי אלא כאמצעי אמיתי לקידום הלידה. (לפעמים מעט מנוחה, הרגעות וחוסר-כאב, זה מה שהלידה הזו צריכה בשביל להתקדם)
גם אני קבלתי אותו אחרי לידה ארוכה מאוד ו3 שעות פתיחה תקועה, דוקא כשכבר חשבנו שהולכים שוב לניתוח...אז שחררתי כבר את החלום על לידה טבעית...
ומיד אחרי האפידוראל, משהו השתחרר והראש של הקטן התחיל לרדת...אז אמנם הוא לא שיכך יותר-מדי את כאבי, אבל בהחלט קידם את הלידה...זה אכן קורה לפעמים, כמו שיוקטנה אמרה, אבל בלידה הקודמת שלי- נתקעתי דוקא מיד אחרי האפידוראל...אז אצלי זה פיפטי-פיפטי
לא צריך להתאמץ, זה יקרה לבד...יעל -ND
ללדת בבית!!! אין יותר חווייה מזה.arale44
חשוב לדעת: כמוסות של שמן נר הלילהאנונימי (פותח)
החל משבוע 32 ואפשר גם קודם- רצוי לבלוע 1 או 2 כמוסות של שמן נר הלילה. עושה נפלאות לצוואר רחם. מונע קרעים. מנסיון!!!
שלא תגידו שלא ידעתן...
חשיבה חיובית הכי חשובה -לחשוב מההתחלה על הסוף...אנונימי (פותח)
לדמיין איך התינוק מונח כבר עליך בסוף התהליך למרות שאת רק בתחילת הצירים.הדמיון הזה לוקח אותך הרחק מהכאב ומשכך אותו...(את זה למדתי וישמתי מהמורה ליוגה להריון שעשיתי במהלך ההריון)
דבר נוסף:מאוד מומלץ לנסות לשכנע את המיילדת לתת לך להכנס למקלחת חמה ולכוון את הזרם ממש על הגב התחתון ,אצלי בלידה החמישית זה קדן את הפתיחה במהירות ולא הרגשתי כאב כל זמן שהייתי במים!יש סיכוי טוב שיתנו לך אם עשית מוניטור והעובר לא בלחץ .
גם כדאי להגיע לחדר לידה כמו לניאדו שרוב המילדות יראות שמיים עושות הכל בנחת רוח והגישה נפלאה ליולדת ,לא מעצבנות אותה ורק מרגיעות וחיוביות.
אני ילדתי את הראשונה והשלישית עם אפידורל ואת השאר ללא .לדעתי לידה ראשונה כדאי עם אפידורל כי היא כ,כ ארוכה ומתישה אז כדאי להעזר בזה.
בהצלחה לכולן !
לידה רוחנית, ליד-ד',אנונימי (פותח)
אציין בראשי פרקים כמה נקודות, מי שרוצה הרחבות שתשלח לי מסרון.
אני בהריון 8 לאחר הרבה שמירות עם צירים מוקדמי... ולאחר הלידה ה-6 אמרתי שאם עד אתה התפללתי שלמרות הכל אזכה לעוד ילדים עכשיו אני מתפללת שאזכה לעוד לידה!

א. אחד משלושה מפתחות שלא נמסרו לשליח הוא מפתח של לידה. התחזקות באמונה שד' איתי בלידה מאוד עוזרת. להאמין שהוא זה שפותח... ומוביל את התינוק החוצה. בדרך כלל אם מרפים ונותנים בו את האמון הלידה זורמת יותר.
כמובן זה לא אמר שיכולים להיות קשיים וסיבוכים אך אם זה רצון ד' זה וודאי לטובה.

ב.ביחס לכאב:הסכנה בכאב שהוא  משתק, תגובה טבעית היא חידלון...אך הפוטנציאל הוא עצום אם לוקחים את הכאב כמנוף לצמיחה.
 לכאב יש מטרה: האמהות הקדושות היו עקרות על מנת שיתפללוו אל ד'. התפילה היא בשבילנו לא בשבילו. צריך ללמוד לקחת את הכאב ומתוכו להתקרב לד'."ממעמקים קראתיך ד'". בגישה כזאת בסופו של דבר הכאב נתפס אחרת ולא טראומתי אלא משאיר סיפוק רוחני עצום לאחר הלידה.
(מומלץ מאמר בעניין של הרב פינקוס זצ"ל בספר "נפש חיה" )

ג.מצד אחד לא לבוא בשאיפות גבוהות מדי מעצמי ללידה כיוון שאז יכולה להיווסף תחושת כישלון עצמי אם לא הצלחתי לעמוד ביעדים שלי לידה טבעית ו/או רוחנית
אך לא בגלל זה לוותר על השאיפות: תאמיני שהלידה יכולה להיות החוויה הרוחנית הכי גדולה בחייך, תכיני את עצמך לכך, תתפללי על כך...ואפשר!

ד.בלידה בולטת במיוחד הסתירה כביכול בין המישור הגשמי והרוחני: הסיטואציה מאוד גשמית (כאבים, הלכלוך,החשיפה של הגוף....) ודווקא פה צריך להתחזק שיש רובד רוחני ואני עכשיו בתהליך מדהים שלהבאת נשמה יהודית לעולם... ושהשכינה איתי. באחת הלידות שהכנתי את עצמי מאוד לכך הייתה לידה מדהימה והרגשתי איך ד' מזרים בכל אך אני זוכרת שהסתכלתי סביבה וחשבתי "יש פה מיילדת, שעון, ווילון.." האם השכינה כאן?" לאחר יומיים באה לבקרני המיילדת שהרגישה שהייתה לידה מיוחדת, המפגש איתה החזיר אותי ללידה וחשתי צמרמורת עצומה והרגשה מוחשית בלתי ניתנת לתיאור ש"השכינה אכן הייתה איתי"...

איזה יופי... הלוואי שאני אצליח להגיע לזה!!!אמא ל-2
באמת צריך הרבה חיזוק באמונה, והכנה רוחנית מתאימה ...
ולסמוך על בורא עולם, ורק עליו---

תודה לכל הכותבות!!!!!!!!!!!!!!! אתם מקסימות!!!
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

כן וכןבוקר אור

אוכלים בשרי אבל לרוב בעיקר מה שנשאר משבת ובאמצע השבוע מבשלים קטניות, ובשרי זול (לא קונים בשר/פרגיות)

שבתות לא הכל עושים בבית אבל בדכ ברגיל לפחות שתיים-שלוש בחודש

אבל הילדים כאמור אוכלים צהרים בצהרון חוץ מהתינוק אז לא אוכלים ארוחה בשרית במהלך השבוע,  והתינוקי עדיין קטן ולא אוכל כמות 

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלהאחרונה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

תכלס איך מתגברים על קנאה או רצון חזק מאוד למשהובקרוב ממש

יש לי נושא שיש לי בו חולשה מסוימת.

הייתי מאוד רוצה משהו מסוים

עד כדי כך שזה גורם לי ממש לקנאה

ואני מרגישה שזה משתלט עלי ויוצר לי תחושה לא נעימה של קנאה וחוסר פרגון

יש לי מצב רוח לא טוב

ויותר ממה שהנושא מציק לי

מציק לי שככה אני מקנאה.

איך אפשר לעבוד על עצמי כדי לא להגיע לקנאה ?

זה בזמנים מסוימים יכול ממש להשתלט עלי

לוקח לי חודש חודשיים להרגע מהמצב הזה .

וכל פעם שאני מרגישה שזה הולך להגיע אני נכנסת לחרדה ולחץ מהמצב.

בבקשה תעזרו לי 

תלוי מה הנושאכל היופי

והאם הוא בשליטתך או לא.

קנאה לרוב מגיעה כשחסר לנו משהו, וזה מאוד תלוי מה העניין כדי לדעת איך להתמודד, להתמקד ביש או לרפא את הפצע הרגשי שמפעיל אותך ככה.

נניח אם את מקנאה שבמי שיש לה תמיכה מההורים ולך אין, אבל ההורים שלך בסך הכול נורמטיביים ואוהבים אותך (או היו ואינם בחיים) אפשר להתמקד שוב ושוב ביש, במה שכן היה, בטוב שהם הביאו לך.

אם ההורים לא נורמטיביים או אוהבים, וטיפסת החוצה לבנות את עצמך לבד אבל זה עדיין משהו שממש קשוח לך ומלווה אותך (מן הסתם, נושא משמעותי מאוד) כדאי ללכת לטיפול רגשי לעבד את האין שלך.

אותו דבר בכסף, אם יש לך עבודה והכנסות אבל בדוחק ומסביב יש שפע, או אם הגעת ממשפחה ענייה והכסף גורם לך למצוקה.

או נניח ילדים (נניח אם יש לך שלושה וחלמת על משפחה מרובת ילדים, או אם אין לך ילדים - מן הסתם מצב קצת אחר ודורש התמודדות אחרת) 

חושבתאיזמרגד1

נראה לי פשוט לקבל את זה שאת מקנאה. זה בסדר שאת רוצה מה שאת רוצה.

ובמקביל- להפריד בין הרצון שלך לחוסר פרגון, כי אם זה משהו טוב אז זה משמח שיש אותו לכל מיני אנשים אחרים, וזה שיש להם לא מוריד ממך או מהרצון שלך...

ולגבי החוסר האובייקטבי- אם זה משהו שיש לך מה לעשות ואיך לקדם אותו, ממש לשבת ולחשוב על זה איך את מקדמת ומה. יותר קל כשאת יכולה לעשות משהו קונקרטי לגבי זה.

ואם אין מה לעשות אז פשוט לנסות לקבל את זה (אולי בטיפול. זה נשמע משהו שממש משמעותי בחיים שלך ואולי יהיה קל יותר עם עזרה חיצונית.) לקבל את זה שזה לא יקרה, אולי אף פעם לא. וזה בסדר לכאוב את זה שחסר לך.

ניסחת טוב ממניכל היופי
להשתמש בזה להנעה לפעולהנעמי28

ולא להתבחבש האם הרגש הזה טוב או לא.

קנאה היא אנושית ולגיטימית ויכולה לעזור לנו בחיים להבין באלה נקודות בחיים שלנו אנחנו רוצות להשתפר.

האשמה על הרגש וההלקאה רק עושים ממנה יותר אישיו ממה שהיא.

תקבלי את זה שאת מקנאה.

(אם זה בגלל רשתות חברתיות, אז לסגור, הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי)

ושתי פעולות טכניות שעוזרות

1- להפריד בין האדם שמקנאים בו לבין הדבר שמקנאים בו - אני לא מקנאה ב"רחלי" אני מקנאה בזוגיות טובה ומפרגנת.

2- להחמיא ולפרגן לאותו אדם למרות הקנאה

אני רואה בקנאהoo

דבר טוב

זו מראה למשהו שאני ממש רוצה ואין לי

זה רגע של מודעות טהורה

כי הגוף לא משקר

אני מאמינה שאפשר להשיג כל דבר אם באמת רוצים

לכן אם מגיע רגש כזה

אני מחדדת לעצמי מה אני רוצה להשיג

ומתכננת את הדרך לעשות את זה

גם אם זו דרך ארוכה 

אני מגיבה לכולןבקרוב ממש

הקנאה נובעת מחוסר שיש לי משהו שהוא יותר פיזי/כלכלי

כמו בית יותר גדול (יש לנו דירה משלנו בה מסודרת ויש בה מספיק חדרים לכולם אבל עדיין נניח אני מרגישה ובצדק שהסלון קטן לי ואם אחד מבני המשפחה יעבור דירה זה יהיה לי ניסיון ממש קשה. או נניח חופשות משפחתיות יש הרבה מסביבי שנוסעים לחול לדוגמא. יש לי יכולת כלכלית *אולי* לסוע לחול אבל אני לא נוסעת מסיבות אישיות שמונעות ממני וזה מפריע לי וקשה לי. או נניח שאני רוצה לסוע לחול רק עם בעלי אבל הוא פחות בקטע לעזוב את הילדים לבד לבד ולסוע (ילדים גדולים בלי קשר נראה לי מוגזם לעזוב לכמה ימים את הבית)

יש לי בה המון יש

ולא ברור לי למה ככה קשה לי עם האין

וזה כל הזמן מסביבי ולפעמים בתקופות מסוימות זה ביתר שאת

נניח בחופש שהרבה מסביב נוסעים לחול ואנחנו לא.

אני לא מצליחה להכניס לראש

הכל בסדר יש לך משפחה בריאה וילדים מהממים ובריאין בה תגידי אלף פעם תודה תתמקדי בחופש פה וגמרנו

* זה לא תמיד דברים כאלו לא ברי השגה. אבל אני לא הפקטור היחיד בתמונה יש עוד שיקולים ומרגיש לי כאילו יש לי בעיה עם עצמי ואני לא שמחה אפעם במה שיש לי ומי מבטיח לי שאחרי שהחליט שלמרות הכל נניח נוסעים לחול אז אני ירגע (במחשבה שלי כן אבל במציאות אולי יהיה לי דברים אחרים להתלונן עליהם)

* אני לא משתפת אפחד ברצונות שלי. בעלי יודע שהייתי רוצה אבל הוא לא מתרגש כי יודע שזה המצב ומקבל אותו בצורה פרקטית וגם זה טוב לו כי בגדול נניח שוב לנושא חול הוא היה מעדיף מראש שלא להתחיל עם זה בכלל.

* באתי מבית עם מושגים הרבה יותר גדולים. חייתי בבית גדול וכל היכולות הכלכליות ורמת החיים היתה הרבה יותר גבוה משל בעלי. אני כבר שניים לא חיה ככה אני לא נשואה לא שנה וגם לא 10 שנים אלא הרבה הרבה יותר. כל השנים ויתרתי והיה לי קשה. אבל אני מרגישה שהכל שעובר הזמן העומס מצטבר ואני לא מצליחה להתמודד איתו

* אני מפרגנת בה לכולם סביבי (ככה אני מרגישה) הקושי שלי הוא מול עצמי

ולדעתי גם הילדים מרגישים את זה וזה משפיע גם עליהם.

* אני לא מצליחה לקבל את זה שזה המצב

* מותר להתפלל על זה ? שיהיה לי כל מה שאני רוצה ? זה נשמע לי ככ ריקני

קנאהoo

על רקע כלכלי

בעיניי היא הכי פשוטה לפתרון

כי לעשות כסף

לשים מטרה כזו בסדר עדיפות גבוה

זה לא מאד קשה

ואז יש מספיק כסף למה שרוצים

לנסוע לחו"ל אפשר עם חברה/ משפחה לא חייבים באופן זוגי

לפעמים צריך להבין את שורש הרצון והקנאה ולתת לשורש פתרון 

לגבי הסוף , מותר להתפלל על הכל לפני ה'!נפש חיה.

דבר שני , אני חושבת שדווקא השינוי מגמה שאת חווה- הגישה של "בית גדול, מושגים גדולים" לעומת הגישה העכשווית של מה שקיים לך במציאות היום, זה גורם לך לחדד את ההבנה של מה את רוצה באמת/מה היית רוצה באמת.

אני חושבת שקנאה (לפחות מעצמי אני יודעת לומר) זה לא דבר רע. הקנאה יכולה לדרבן אתנו לשינוי כדי ליצור את מה שאנחנו רוצים. וככה כל אחד מתפתח מהזווית שלו וממילא יש מצב של           "קנאת סופרים תרבה חכמה"

הקנאה הופכת להיות רעה כשהיא משפיעה עלינו רע- מלמדת אתנו להיות נרגנים/לא מקבלים את עצמנו/ לא מרוצים מעצמינו או מחלקנו בעולם/ צרי עין כלפי אחרים והצלחותיהם.

וזה אולי גם מה שגורם לרדוף אחרי עצמינו בנסיון להצליח כמו/ להשיג את ... כמוהו/ להוציא את העיניים לשני כדי להראות ש"גם לנו יש", וחוסר נוחות כללי עם עצמינו/ העולם.

אני כותבת פה על עצמי, את מוזמנת לקחת לך מה שיועיל לך.  

מה שעוזר לי - זה להתמקד קודם כל במה שיש לי כרגע (לא מה שטוב וברור לי שקיים טכנית, התמקדות בחוזקות ואיכויות שקיימות בי תמיד ולא תלויות בשום מצב גשמי) ולנסות לראות איך אני מתקדמת לאט לאט  בעזרת אותן איכויות ליעד שאני רוצה.

דבר נוסף שעוזר לי

זה פשוט להתפלל, לדבר על זה עם ה' ולפרט לו- תודה על מה שיש עד עכשיו, ואחרכך ממש לפרט לו מה אני רוצה שיהיה לי ולמה. ולומר לו "אתה מכיר אותי. אתה יודע שאני לא מבקשת סתם . תעזור לי עם המידה הזאת שקשה לי, תתן לי כוח ויכולת, זה לא רק בשביל הבניין הפרטי שלי, זה למען כבוד שמיים! "  

וגם לצייר במחשבה את החזון של הדבר שאני רוצה מאוד. זה גם עוזר לי ואני רואה מזה התקדמויות.  

תנסי לעשות ברור יותר ממוקדנעמי28

מה בדיוק חסר לך.

החופשה בחו"ל שחזרת עליה - כתבת אפילו שאולי זה כן מתאפשר אבל בעלך מתנגד להשאיר את הילדים.

אולי שם הנקודה?

אולי מה שמפריע לך זה החלטות בחיים שמישהו מחליט בשבילך ואת לא לגמרי שלמה איתן או החלטות שמנוהלות יותר מדי ע"י רגשות שליליים כמו אשמה, ויש לך חוסר השלמה איתן.

אולי את פשוט רוצה זמן וחופשה לבד עם בעלך?

אולי חופשה בארץ תספיק? (לפעמים בארץ יקר יותר מחו"ל)

אז דבר ראשוןאיזמרגד1

לקבל את הקנאה. מותר לרצות הכל גם אם זה לא הגיוני או לא מסתדר וגם אם יש לך המון דברים אחרים שכן קיימים.

ודבר שני- לנסות לבחור

זה נשמע שיש הרבה בחירות שאת מתבאסת עליהם. אז לנסות לפתוח עם עצמך את ההחלטות שוב ולראות- יש איך לשנות את ההחלטות? אם לא, מה הסיבות שהחלטת אותם?

כאילו מבחינתי יש הרבה דברים שאני מרגישה שאני חייבת לעשות, ואז כשאני חושבת על זה אני מבינה שזה בחירה- נניח בחירה לכבד את הרצון של בעלי, או לחיות יותר בנחת אבל עם יותר לחץ כלכלי, או סתם שקט כשאני מרשה לילדים ממתק כדי שלא יבכו עכשיו חצי שעה😅 כאלה החלטות. ואז כשאני מבינה שאני לא חייבת אלא בוחרת בזה, יותר קל לי להשלים עם ההחלטות. וכמובן יש דברים שאפשר לשנות. אולי שווה לך לנסות את זה.

אני אגיד מה עוזר ליכל היופי

לא בטוח שזה רלוונטי לך אבל זה הכי חזק מבחינתי.

לפני כן אני אגיד, שאני ךא טסתי לחו"ל מעולם וסביבי אנשים טסים כל הזמן, פשוט אין לי מספיק וזה מבחינתי יעד לא ריאלי אז אני לא מתכננת שום דבר כזה.

כנ"ל בעוד אספקטים, אם אני קונה לילדים בגדים זה בגלל שהתרווח קצת החודש או שממש כבר חייבים כי הבגדים מרופטים.

בניגוד ל@00 אני לא חושבת שהכי קל בעולם לעשות כסף ולכל אחד יש את הנסיבות שלו.

אבל זו לא הנקודה.

אני מתנדבת תקופה ארוכה אצל מישהי שהחיים שלה קשים מכל אספקט, הבית שלה נראה נורא, הבריאות שלה על הפנים, המשפחה שלה קטנה ולא ממש בקשר וכו'.

אני נהנית ממהתנדבות, כי אני באמת עוזרת לה במה שהיא צריכה.

אבל בעיקר חוזרת הביתה ומרגישה עשירה מופלגת.

זה יותר טוב מכל שינון שאשנן לעצמי.

החוויה, ולא השכל, עוזרים לי לשמוח בדירה המאוד ממוצעת עד קטנה שיש לי, אז מה אם המטבח מתפרק והבית מבולגן, יחסית למה שיש אצלה הבית שלי הוא ארמון.

אני כמובן שואפת שגם לה יהיה ארמון ועוזרת במה שאפשר (לא בכסף כי אין לי, אם תרציי אסביר קצת יותר בפרטי) ועדיין ההמחשה הזו מול העיניים כמה יש לי, עוזרת כמו חיסון כשהקולגות שלי טסים פעם אחר פעם לכל מיני חופשות בחו"ל, ובוכים שאירועים משפחתיים קטנים עולים להם הון כי אי אפשר לוותר על כלום (וכמובן אני חוגגת הרבה יותר צנוע כי פשוט אין)...

אשמח לשמוע יותר בפירוטבקרוב ממש
איזו גישה מדהימה.ממתקית
לגבי נקודה אחרונה- אולי להתפלל על כך שלא תקנאי?ממתקית

במקום להתפלל על שיהיה לך כל מה שאת רוצה.
ממש מבינה אותך ממקום של קנאה, אני למשל ממש מקנאה בנשים עם בתים גדולים ומעוצבים. תמיד זה צובט אותי וקשה לי.
דווקא בטסים לחו"ל אני ממש לא מקנאה.
כל אחת והקנאה שלה.
עם הזמן אני פחות מקנאה בבתים גדולים משלי, רואה, מקנאה וזה עובר לי מהר מאשר פעם.
לא יודעת איך... אבל כבר כמה אפשר לקנא?
גם חולמת לשפץ את הבית אז זה מנחם אותי כשאני נזכרת בכך.
אולי תדמייני לך טיול חלומות בחו"ל שכשיתאפשר לך יום אחד תבצעי אותו
וכל פעם כשמישהו יטוס והקנאה תגיעי, תחשבחי לך על הטיול השווה שאת הולכת לעשות ביום מן הימים. זה מרגיע את הנפש, את הקנאה כי אז המוח עסוק בלחזור לדמיין את טיול החלומות שלך ופחות לקנא בטיול החלומות של השכנה שטסה מחאר לחו"ל.

תבררי לעצמך את הרצוןשוקולד פרה.

נשמע שאת לא יודעת בדיוק מה את רוצה, ולכן כשמישהו אחר מגשים את הרצון, פתאום קופצת לה קנאה, שאולי הוא עושה את מה שאת חולמת בסתר.

עשי לך רשימת חלומות משלך.

חלומות קרובים יותר וחלומות יותר רחוקים.

מה נותן לך תקווה ביחס לחלומות האלו.

מה מרחיק אותך וגורם לך לייאוש.

מה הכלים שלך להתמודד עם הייאוש.

וכולי וכולי.

ככל שתבררי לעצמך בתוך עולמך הפנימי- מה את רוצה באמת, רצון נקי שלך מבפנים בלי השפעות מהסביבה

ומה יכול לעזור לך להגשים

את מכאן תמיד תוכלי להתפרסם ולחזור לעצמך

בלי להתפזר מכל מיני מראית עין של אחרים.

לפני כמה זמן היינו באיזה אירוע המוני, ותפסתי שאני מקנאה בנשים יפות יוצר ממני. היה נראה לי דהחיים שלהן דבש מדבש.

ואז הבנתי, שכשאני עסוקה מלהסתכל על אחרות,

הבעיה היא לא הקנאה.

הבעיה היא שאני לא נהנית מהיופי שלי.

כדי להינות מהיופי שלי, אני צריכה. לעשות עבודה. עבודה פנימית של להפסיק להסתכל החוצה.

וזה קל. כי אני רק צריכה להגיד לעצמי משפט אחד

"אני לא מודדת עכשיו מי ייתר ממי כדי שאוכל להינות מהיופי שלי".

כלומר האינטרס שלי הוא לא להסתכל.

ולכן זה קל יותר מאשר איזו שאיפה אידיליה של לשמוח בחלקי.

ככל שתסתכלי החוצה ככה לא תהני ממה שיש לך.

לא תגידי לעצמך איזה כיף שלי יש... שה' ברא אותי עם...

אלא- בטח אצלה יותר שלם, בטח להם יותר טוב

וככה הנאת החיים שלך נפגמת.

אי אפשר להינות מהשפע ככה.

אני מאמינה שהבעיה היא לא החוסר בטיסההמקוריתאחרונה

או בבית גדול יותר, אלא עמוקה יותר

את מרגישה שוויתרת כל השנים. על מה ויתרת? לטובת מה? איזה תועלת חשבת שזה יביא? מה היה קורה לדעתך אם היית מרשה לעצמך לא לוותר?

האם זה נחשב ויתור, או שבחרת בזה?

האם יש דרך לשנות?

הקנאה מציקה לך כנראה כי אנשים אחרים מרגישים חופשיים לעשות דברים לעומתך, שאת מוותרת, והוויתור הזה שאת מרגישה יושב עלייך ובא לידי ביטוי בקנאה אבל בעצם הוא עמוק יותר והיא רק הסימפטום. לדעתי.

ולכן - עוד טיסה או בית גדול יותר לא יפתרו לך את זה לדעתי. כי חופש פנימי להיות מי שאת ולהתנהל בחופשיות (בלי קשר לכסף, זה גם מה אומרים, מה "מותר" לי להרגיש, מה אני רוצה, תקרות זכוכית כאלה וגבולות שאנחנו שמים לנו בראש)  זה דבר שלא קונים בכסף. זה האומץ להביט למציאות בעיניים ולתת לעצמך רשות להביע רצונות ולתפוס מקום.

כמובן שאם דיברתי שטויות - זרקי לפח, הכל טוב

חיבוק♥️

נכון בעיקרון אין דבר העומד בפני הרצוןבקרוב ממש

וכמו שאמרתי

לא תמיד זה שאין לי זה בגלל שאין לי יכולת כלכלית

לפעמים יש דברים אחרים שמונעין (אולי אצל מישהו אחר זה לא היה מונע אבל אצלנו זה כן מונע)

ואני תמיד מתלבטת בין להגיד אני רוצה ואני חייבת ויהי מה

לבין קצת לעבוד על המידות שלי.

אגב לא כל יעד כלכלי הוא תמיד מושג

פרנסה זה אחד המפתחות של הקבה

אני מאמינה שחובה לעשות השתדלות

אבל גם חובה לדעת שזה לא בשליטתנו והכל מתנת שמיים

אני חושבתoo

שמודעות היא מידה טובה

לחדד מה רוצים ולנסות להגיע ליעד הזה

זה טוב

קנאה שמביאה כעס/ צרות עין/ דברים אחרים שליליים

זה בעייתי

הדרך הנכונה לעבוד על המידה הזו

היא המודעות

המראה לנפש

לגבי הפרנסה

יש לאדם בחירה מספיקה כדי להרוויח מספיק

גם בהתחשב שלא הכל בידו

בעיניי לפחות

בדיוק אתמול שמעתי שיעור של הרב שניאור אשכנזימתואמת

שמדבר על כוחה של הקנאה (בעקבות קנאת קרח במשה ואהרן).

ממליצה לשמוע, יש שם תובנות מיוחדות!

נעלי צעד ראשוןרקאני

איפה קונים?

כמה משלמים?

מה צריך לבדוק?

ואיפה קונים נעליים חגיגיות במידה פיצית?

אני יודעת שהכי חשוב לבדוק שהסולייה גמישה. תנסי לקפאביגיל ##

לקפל את הנעל וכך תוכלי לדעת אם הסוליה גמישה מספיק

אני אוהבת את הנעליים של פאפיה

אני קניתי בפאפאיהאיזמרגד1

במבצע באתר ב75 שח

אם את צריכה מידה 19 שזה קטן כנראה יהיה לך מגוון גדול יחסית של נעליים שנשארו מהם מידות

תודה!רקאני
אפ את מחפשת נעליים חגיגיות שאמורות לשמשהשקט הזה

כמה פעמים בודדות ולא ממש להליכה, אז תחפשי בחנויות ילדים כמו שילב, גולף קידס כזה..

אני מתכוונת למשהו כזה-

סניקרס בגוון חאקי

אני צריכה גם וגםרקאני

היא התחילה ללכת לפני כמה שבועות

אז היא צריכה כבר נעליים טובות

ויש לנו חתונה אז היא צריכה גם חגיגיות...

אם כבר אז שיהיו טובות לשבת

אני חושבת שנעלי שבתהשקט הזה
קשה למצוא במידות קטנות. אז הייתי קונה משהו פושט לחתונה, ונעלי צעד ראשון טובות לשאר הזמן, גפ לשבתות. אני חושבת שהתחלתי למצוא נעלי בובה לבנות שלי רק ממידה 21 כזה..

ובעיקרון לא צריך נעליים שדווקא מוגדרות כצעד ראשון, צריך שיהיו מספיק תומכות לרגל, ועם סוליה רכה אבל מניסיוני במידות פיצקיות קשה למצוא משהו שהוא לא צעד ראשון.

אם את צריכה יותר קטן ממידה 19 אז אני מצאתי רק בנמרוד מידה 18 של אלפנטן.

תודהרקאני

אני לא יודעת איזה מידה היא

נלך לחנות ונמדוד מקווה ש19 יהיה טוב

קניתי בנמרוד נעליים חגיגיות אבל יותר לבניםמעיין34
צבע חום לבן, ולא כמו כל הצעד ראשון שהן צבעוניות כאלה
יש לפאפיהעלמא22

הפיזיותרפיסטית של הבת שלי המליצה לנו על הנעליים של פאפיה ונמרוד.

חשוב שהנעל תחזיק טוב את הרגל, בעיקר מאחורה.

לפאפיה יש חגיגיות יפות שהן צעד ראשון. גם אנחנו מתכננים לקנות לה כאלה לאירוע שיש לנו

תודה רבה!רקאני

לפאפיה יש חנות? או שחנויות מוכרות נעליים שלהם?

יש חנותיעל מהדרום
גם וגםעלמא22
את יכולה להתחיל בלהציץ באתר שלהם, זה כבר יתן לך כיוון 
רעיון טוברקאני

תודה!

חגיגיות אני הזמנתי מתוקות ממש משיין, טמותוהה לעצמי

או עלי אקספרס

איכות פח, רק לזמנים שרוצים שתהיה חגיגית ויפה. עולה גרושים.

מאוחר מידירקאני

זה לא יגיע לי עד האירוע

אפשר בטוגו, אני קניתי לבת שלי נעלי בובה מתוקותטארקו

עכשיו קצת יקר שם עדיין לטעמי

אבל אם זה חשוב לאירוע הייתי קונה

אני מחכה לסוף עונה

מאיזה אזור את?Doughnut

בבני ברק יש כמה חנויות שיש גם נעליים אלגנטיות לשבת ואירוע במידה 19.

אם רלוונטי לך בשמחה אתן לך שמות וכיוון (כמה רמות מחיר...)

מבנימיןרקאני

בני ברק רחוק לי

תודה

אגב יש בנקסט במידה הזו דברים ממש מתוקיםDoughnut
אם יש לך שבועיים לחכות הייתי מנסה
לשים לב שהנעל עם סוליה גמישה! זה ממש חשוב!ד' הוא האלוקים

זה מקבע להם את ההליכה, 

וכשהסוליה קשה זה ממש לא טוב, ולא נוח...

תודה!רקאני
יש לי נעל לבנה חגיגית בצבע לבן מידה 19שושנושי

אם רלוונטי לך, אנסה למצוא דרך להעביר לך.

הן עלו 400 שקל, הילד נעל אותן אולי 4 פעמים.

אעביר לך בשמחה, רק תגידי איפה את גרה אני בשבוע הקרוב צפויה להגיע למרכז בכל מקרה. 

קוראת שאת מבנימין, באסה. כותבת לך בפרטישושנושי
ולי יש תכלת לקDoughnut
גם במצב מצוין ממש ויקרות מעור, גם במידה 19. אם מעניין אותך יכולה לשלוח לך תמונה שתראי.
אם היו במידה 20-21 הייתי לוקחת. נשמע מתוק!!!שושנושי
😘Doughnutאחרונה
מתוק ממש, ויוניסקס, ועם תמיכה טובה לרגל- גבוה מאחורה ותומך. אם יש מישהי שמעוניינת- באהבה.
פניני ילדים?shiran30005
שאלתי את.בן ה 3 וחצי- לחמם לך אוכל? שאל אותי "מה עשית"? שאלתי שוב, מה? אמר לי " חודם (קודם) מה עשית אבל?" ... כמה צחקנו, מה הוא מבין מה עשית? בטח למד מהאחים הגדולים חחחח

שאלתי אותו בחזור מהגן מי עשה לך שריטה ביד? אמר "יסק" ,שאלתי שוב, אמר עוד הפעם "יסק" , לקח מלא זמן עד שהבנו שהוא מתכוון ליצחק 😂... מסכן לא הבנו אותו

חחחחחח איזה טעות חמודהשירה_11
הבת שלי אמרה שהיא לא יכולה לעלות לישון כי אין לה כח היא עייפה 🤣🤣🤣🤣🤣
אני כל הזמן עייפה מידי בשביל לעלות למיטה לישון 🤭אולי בקרוב
בן ארבעפילה

הביא מהגן חטיף . התברר שהוא לא אוהב אותו , חילק לאחים תוך כדי אמירה- אל תשכחו לומר לי תודה!

בבוקר יצאנו לגן . בספסל ישבה שכנה מבוגרת , לידה כלב רחוב . הוא - נתפלל שהכלב שלא יאכל אותה!

בתחילת שנה לקח לו כמה שבועות להתרגל לגן. אז הוא סיפר לי שגננת טרפה ילד . שאלתי - רק ילד אחד?

הוא ענה - רק אחד , כל השאר הלכו הביתה מהר.

חחחחחחח קורע 😂אפרסקה
חחח צחקתי בקול... איזה מתוק!!אמא טובה---דיה!
הבן שלי אמר לי בפעם הראשונה שנשאר בצהרוןאוהבת את השבת
כשהוא חזר הוא אומר לי בסוף הגננות לא לקחו אותי לבית לשהם כי אבא בא.. היה בטוח (או חשש) שהמשך הלוז זה שיקחו אותו איתם לבית שלהם...🥲
וואי איזה כוכב D-:רקלתשוהנ
רציתי לקנח לבן שלי את האףהשם שלי

אני שואלת אותו "איפה האף שלך?"

הוא עונה לי "במטבח".

(הטישו היה במטבח).

לפעמים באמבטיה הוא מתחיל לשאול אותי על השמפו והסבון "מה זה?", למרות שהוא יודע את התשובה.

אז פעם בצחוק עניתי לו דברים לא קשורים.

מאז הוא בעצמו שואל ועונה דברים לא קשורים.

בן 3.5קדם
שאלתי אותו אם כל הילדים בגן הגיעו לטיול עם כובע, והוא ענה: כן. חוץ ממי שלא היה לו...

וגם- כל לילה כשאני שרה לו 'המלאך הגואל אותי מכל רע' הוא אומר אל תגידי מכל רע, רק מכל טוב! (אחרי כל ההסברים שניסיתי

הבן שלי בן כמעט 3 מסתובב בביתאמיץ(ה)

ושואל שוב ושוב בטון עולה ומתעצבן "איפה החריף שלי!?"

לקח לי כמה דקות טובות להבין שהוא מחפש את החטיף שקיבל מהגן.

איזה הורסתוהה לעצמי
אני מדמיינת את הסיטואציה😅
מתוקיייניק חדש2

גם אצלנו בן ה4 מברבר כל מיני פנינים.

באחת הפעמים אבא שלו שם אותו מהר מהר בחדר לישון אז הוא אומר לו- אבא אבל למה אתה לוקח אותי בהילוך מהיר?😂😂

איזה מתוק 😂אפרסקה
בן ה4 קם ביום שלישי - מה?? הולכים לגן???רבותבנות

היה בטוח שהתחיל החופש

אמרנו לו שכן

הוא: מה? לא! (בטון של מורה שאומרת 'אין על מה לדבר') 😂

כולם מתוקים - לאכול אותםפילה
טרי מהבוקר 😉אולי בקרוב

אני מעירה אותה ואז היא שואלת: אמא איזה יום היום? אמרתי לה חמישי אז היא: למה?

מה זאת אומרת למה 🤣 אמרתי לה כי אתמול היה יום רביעי 😅 חמודה, בת 3 וחצי.. גם לי יהיה סלט ממרח הימים השבוע 🫣

חייבת! טרי מהיום!פצלשהריוןאחרונה

לקחתי אותו לרופא כי חשדתי שהאדום שיש לו בישבן זה פטריה. ובדרך הסברתי לו קצת לאן הולכים וקצת על מוגנות.

בזמן שמחכים לרופא הוא מצהיר בקולי קולות: תכף אני מיכנס לרופא כי יש לי אדום בטיטול. לא שורף. שורף קסת. (קצת). טוב שלא פירט יותר בהרחבה!! 🤭

אח''כ הוא התחיל לתאר כל אחד שהיה שם ומה הוא עושה: "יש שם איש. יש לו סיכה. מה הוא עושה (כולו בדרמטיןת)? הוא מספר בטלפון!!

ואז היתה שם מישהי שצלעה: הוא: היא הולכת ככה ( ומחקה אותה)!!! 😅פדיחותת

ואתמול אמר לי: קפצנו במיים!

אז שאלתי אותו: מי? אתה או איקסית?

הוא: "שתיכם!" 

איך הייתן משתמשות ב 550 ש"ח למתנה לשלוש מורות?קופצת רגע

יצא שאני אחראית על כספי וועד הורים, יש לי כרגע 550 ש"ח לשלוש נשות צוות למתנת סוף שנה. מה לתת בזה? דרים קארד של 150 ש"ח( 450 ש"ח ביחד) ומשהו קנוי קטן כמו עציץ ב 33 ש"ח?

לנסות לאסוף עוד 50 ורק לתת ברכה ודרים קארד של 200?

הייתי הולכת על האפשרות הראשונהדרקונית ירוקה
השניה.. שונאת עציצים🫣ו200 יותר מפנקנחת-רוח
מציעה ספל עם שוקולדים במקום עציץרק רגע קט
הסמליות של עציץ נחמדה, אבל הרבה מורות לא יתחברו, ומי שאוהבת עציצים וצמחים, מן הסתם כבר יש לה.
אפשר גם שוקולדים בלי ספל😅יעל מהדרום
מסכימה😅השקט הזה
הראשונהחילזון 123

זה סכום יפה גם ככה

ולא חייב עציץ אפשר גם משהו מתכלה כמו שוקולדים

אגב כדאי שובר שאפשר לקנות במבצעים

ושיש לו אופציה דיגיטלית

איזה שובר למשל מומלץ?קופצת רגע
אני אוהבת ביי מי אבל חשבתי עכשיו דווקא לנסות לקנות כרטיס פיזי של דרים קארד 
עדיף ביימי מדרים קארד לדעתיואני שר

דרים קארד יותר ספציפי לחנויות

וכרטיס פיזי זה עוד יותר מגביל כי צריך שהוא גם יהיה עלי ברגע הנכון

נכון גם אני אוהבת ביי מי אבל אין להן סמארטפוןקופצת רגע

רק טלפון כשר, ונראה לי פחות נחמד להדפיס בבית דף עם השובר.

כאילו, עשיתי את זה בעבר אבל עכשיו חשבתי אולי שיותר חגיגי לתת כרטיס פיזי. 

אה זה אחרת באמת...ואני שר
יש אפשרות לכרטיס ביימי פיזימרגול

יודעת כי קיבלנו

העברנו את הקוד לסמארטפון

אבל אפשר להשתמש בכרטיס הפיזי…

גם לי היה פעם נראה לי. אבל לא יודעת איפה קוניםקופצת רגע

ולעומת זאת דרים קארד יש לי איפה לקנות קרוב לבית.

מעניין איפה קונים ביי מי באמת

בטוח אפשר למצוא מידע באתר שלהםהשקט הזה
ביימי את מזמינה באתר רגילguest

תדפיסי את הכרטיס שנוצר, ואפשר להשתמש בו כך.

יש את כל הפרטים שצריך.

שלום לך! שנים....😅יעל מהדרום
כן, אני מכירה וכך גם עשיתי בעברקופצת רגע
פשוט חשבתי שיותר נחמד לקבל כרטיס פיזי 
באתר שלהם כתוב שאפשר לרכוש כרטיס פיזיהשקט הזהאחרונה
בחנויות שאיתם הם עובדים
swish נחמדחילזון 123
העיקר שיהיו הרבה חנויות וכולל מבצעים
גם דרים קארד של 150 ש"ח זה נחמדדיאט ספרייט

רציתי רק להוסיף שלפעמים נשאר איזה עודף שלא יודעים מה לעשות איתו ומי שאוסף "נתקע".

כמובן שעדיף להשתמש בכל הסכום, אבל אם לא יוצא לדעתי לגמרי אפשר לקנות משהו קטן שלא יוצא בול בסכום, נניח שוקולד, ועם היתרה אפשר לקנות משהו קטן לילדים כמו שלוקים תוך שמעדכנים את ההורים..

לא הייתי אוספת שוב כסף מההוריםהשקט הזה
דרים קארד ומשהו קנוי נשמע לי מצויין
תודה לכולן! אני גם יכול אולי לתת למורה 200 ולשתיקופצת רגע

סייעות 175, ואז זה בדיוק 550. אבל מתלבטת כי נראה לי שהסייעות בתכל'ס עובדות בדיוק כמו המורה אז זה לא יפה.

או בעצם פשוט אולי 175 לכולן ו 25 באמת לתרום למשהו/ לקנות שלוקים לילדים

בדר''כ כן נותנים למורה מהשו קצת יותר הז כן הגיונינחת-רוח

הן לא עובדות אותו הדבר המורה מתכננת בבית אחראית על הכל וכו

אבל

היתי נותנת בסכומים שלמים

170 או 180

רק מוסיפה דבר קטןכורסא ירוקה

לפעמים יש הנחות על כרטיסי מתנה, ואז אפשר למצוא אפילו כרטיס במחיר טיפה גבוה יותר באותו סכום.

לא הייתי אוספת עוד כסף.

גם מתנה פיזית אם את מוסיפה - יש קופונים ומבצעים ואז יש קצת יותר אפשרויות באותו הסכום 

בדיוק עכשיו חשבתי שאולי אוכל לקנות להן כרטיסקופצת רגע
של דרים קארד בפוקס ולשלם עם בהצדעה, ואז יש הנחה אז אוכל לקנות שובר קצת גדול יותר ( אמנם ככה זה 'יבזבז' לנו את ההנחה ולא אוכל לקנות שם בגדים בשבילנו אז צריכה עוד לחשוב על זה)
לא הייתי משתמשתכורסא ירוקה

בהנחה שהיא על חשבונך האישי.

יש כל מיני מבצעים בחנויות וקודי קופון שלא מוגבלים לשימוש אחד לפי תז או משהו כזה

הנה למשלכורסא ירוקה
תו קנייה DREAM CARD-GIFT CARD במחיר מיוחד לחברי המועדון | שופרסל

אמנם אפשר לרכוש עד 5 תווים כאלה, אבל אם זו ממילא לא הנחה שהיית משתמשת בשביל עצמך אז זה לא על חשבונך. מניחה שגם אם לך אין מועדון בטח תוכלי למצוא מישהו עם מועדון שלא משתמש בהטבה הזאת

נחמד מאוד תודה!!קופצת רגע
עדיףבשורות משמחות

כרטיס דרים קארד של 180₪

ולהוסיף צרור ברכות מהתלמידים וההורים אפשר להוסיף שוקולד מיוחד ולאסוף עוד כמה שקלים ממהורים בשביל זה לצרף הכל יחד

לנסות לאסוף עוד 50שושנושי

וללכת על שובר עם שוקולד קטן עטוף בצלופן.

אם אין סמרטפון לדעתי עדיף שובר של חנויות חרדיות כמו כארד שופ, בסט שי וכו'

אולי יעניין אותך