ערב טובוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ"ח באב תש"פ 23:58
לפעמים אני רוצה להיות כנה עם עצמי וגם כלפי אחרים,
להניח לכמה שניות את הפוליטיקלי קורקט בצד, ואת כל הקלישאות המוכרות-
'לכל סיר יש מכסה', 'בקרוב אצלך', 'אין דבר העומד בפני הרצון', ועוד כמה משפטים שאנשים משועממים המציאו, בלי שום הסבר הגיוני.

בואו. זה לא הולך לקרות כל כך מהר.
לא לכל אחד. לא לי.

אני משתדל ללמוד גם מברסלב, אבל לדעתי לפעמים נכון לא לזרוק את השכל ולשים את האמונה התמימה באבסורד קצת בצד. לפחות כרגע.

תשאלו איך זה מקדם אותי? זה לא מקדם. אני לא מדבר פה על פרקטיקה, אני מדבר על מציאות.
ואתם יודעים מה? כדי לתת מענה לרגש- צריך לפעמים לעצור ולחוות את המציאות. השכל כל הזמן רוצה שנתקדם הלאה ונפעל, ותכל'ס. ונשחרר, ונשיג יעדים.
אבל אני מורכב משכל ורגש. ואני שמח ומודה לה' על כך.
אז הפעם הרגש הוא זה שמדבר, ואני משתדל לצטט אותו במדויק ככל שניתן:

לא, זה הולך להיות בקרוב. לא כשאתה מדשדש כל הזמן במקום, מבחינת התוצאה, למרות שאני ממשיך לעבוד עם עצמי ולהתקדם ולהשתנות- נראה שכלום.. ממש כלום. אפילו לא צעד קטן לאדם.

אז כן. לא כולם מגיעים. יש בודדים שה' לא ייעד בשבילם. והעבוידה שלהם זה להתמלא בהכנעה והצדקת הדין, ושמחה- שזהו האתגר הקשה מכולם. והרבה מאוד אמונה- להמשיך ולתת אמון בה', גם בלילה, ואמונה באנשים, ואולי יותר מכל- אמונה בעצמם... חתיכת אתגר.

לא יודע אם הפקתם משהו מהכתיבה שלי,
אני מאוד מקווה שלא תקחו את זה למקום של יאוש. כי אתם טובים, באמת.
אבל זה המקום שלי כרגע לפרוק

היו ברוכים כולכם!
'כי קרובה ישועתי לבוא וצדקתי להגלות'
יפה. בהצלחה לך ולכולנו!advfb

הרגעים האלהחיות צבעונית
שמסירים את כל השכבות והאמירות היפות ופשוט נשארים עם עצמנו, אלה הרגעים הכי טהורים שיש.
זה היכולת להיות באינטימיות עם עצמנו ומשם גם עם הבורא..
אם זה בסדר שאגיב על זה, הייתי רוצה להגיד שאם כבר אתה נוגע ברגש תרשה לעצמך להיות שם עד הסוף. נכון שאחרי זה צריך לחזור לשכל ושהכל מאיתו וצריך להתחזק בביטחון וכו וכו. אבל לפני זה, כדי שבאמת נוכל להיות ''ואמונתך בלילות'' צריך לעבור בחושך באמת.
מחילה אם זה לא היה במקום, פשוט לאחרונה אני נתקלת בהרבה שמפחדים לחוות את הכאב באמת, כי זה לא אמוני מספיק או משהו דומה. אז הרגשתי צורך לכתוב
בהצלחה רבה, שזאת תהיה בע"ה הקמילה האחרונה לפני שהזרע נובט.
תודה. זה לגמרי במקום.והוא ישמיענו
למען האמת, אני אף פעם לא בורח מהמקום הזה.
התנסחתי עדין. אבל אני לא באמת מאמין בקלישאות האלה בשום מצב- לא ברגעי העליה ולא ברגעי הירידה, למרות שהן מאוד מקלות על הרגש.

פעם עוד האמנתי,
אבל לצערי איבדתי את התמימות. והחלפתי אותה בהתמודדות ישירה.

אבל צריך לשים לב שיש פה פשוט קונפליקט.
כי כבנאדם אני מאוד מעוניין לתת מקום גם לשכל וגם לרגש, כי אני רואה את עצמי איפשהו באמצע, והכי קל להרגיע את הרגשות עם האמירות היפות האלה לפרוטוקול. והאמת היא שהרבה מאוד שנים חייתי כך. אבל השכל אומר שזה פשוט לא נכון.
ומצד שני- הרגש כואב, וצריך לתת לו מה שהוא צריך.

וכמה שאני מנסה להכיל את המורכבות הזאת- כי באמת אני איפה שהוא פה באמצע המלחמה בניהם. נקרע לכאן ולכאן. ומנסה לרצות את שני הצדדים, שאני מאמין בהם והם חלק ממני.

ולא יודע כבר למי יותר להקשיב
מבינה מאד על מה אתה מדברחיות צבעונית
זה קונפליקט שעד שלא מבינים איך להתנהל איתו חיים פשוט במעין מלחמה תמידית שאין בה מנצחים, אם כבר זה מגיע לפיצוץ.
אני חושבת שזה שני ערוצים שונים שעד שלא ניתן לכל אחד מהם את מלוא המקום שלו לא יתרחש מפגש. הבעיה שאנחנו מנסים לסדר את הרגש עם השכל. זה לעולם לא יחזיק.
זה טוב שאתה נותן לו מקום. שמה ה' רוצה אותנו
שמעתי פעם פירוש על "בעצב תלדי בנים", שהכאב הזה מעצב אותנו והתולדות שלו הם הבינה שמתפתחת. רק צריך לנשום לתוך זה ולא לחשוב שה' רוצה אותנו שמחים עם לבבות בעיניים כל היום.
אין לנו הרבה מה לעשות חוץ מלהיות

אה ויש משהו קצת מצער בזה ש'אבדה' אותה תמימות, אבל באמת רק התפתחנו והתבגרנו. לא היינו רוצים להישאר ילדים, לא כשהאפשרויות כל כך הרבה יותר גדולות(:
מזדהה מאדצהרים
מרגיש על עצמי שזה לא ממש יכול לקרות בקרוב.

עם זאת, הרגש הכואב יכול להטעות וחשוב לזכור זאת. אני מאמין שבכל רגע המצב יכול להשתנות, ופתאום זה יקרה.
ואני חושב שאתגר לא פחות קשה זו האמונה שבכל רגע ה' יכול לשנות את מציאות חיי ולהביא אותי לחתונה.
..והוא ישמיענו
כשהרגש הזה מתחבר עם האמירות והמחשבות של השכל-
זה כבר נראה לגמרי משחק מכור
אולי כדאי לתת לרגש זמן להבשיל..advfb

הוא צריך את זה ובסוף הוא ירגע. רגש זה דבר זמני. אולי?

יש משהו במה שאתה אומר (אפילו הרבה)והוא ישמיענו
רגש זה מסובך, הוא מקשר סיטואציות קודמות, לבאות אחריהן,
ולכן גם אם הוא זמני-
זה רק עד הפעם הבאה.. והיא לא תהיה נוחה כ''כ
דווקא אם תיתן לו זמןחיות צבעונית
בפעם הבאה הוא יהיה קליל יותר. הרבה פעמים עוצמת הרגש נובעת מזה שהוא מודחק המון זמן בפנים ואז כשנותנים לו להשתחרר ולצאת (בלי סטופר), בפעם הבאה כשהוא יבוא הוא פחות ישפיע. במיוחד אם נזהה אותו
מה שעוזר ליצהרים
זה להתנתק רגע מהצורך ליישב את האמונה והשכל עם הרגש. להסתכל על המציאות במובן הכי פשוט ולראות איך כל העולם מתנהל בצורה פתאומית. רגע אחד אתה מובטל ומחפש עבודה המון זמן ושניה אחכ מישהו פונה אליך ואתה עובד.
בכל גיל שמתחתנים זה קרה פתאום. רגע אחד היה אין ופתאום הופיע יש.
יש מאין ;)והוא ישמיענו
האמת,
אני מאמין שמה שצריך לקרות יקרה.
כי אחרי החלק של ההשתדלות, כמה שאני יכול,
אין יותר מה לעשות.. זה כבר המקום שבו הקב''ה פועל. וצריך לתת לו את המקום הזה, אם רוצים שמשהו יתקדם..
כל כך נכוןתלתולי

כל כך נכון.

אין מה לעשות, המציאות היא מציאות ואי אפשר להתעלם ממנה.

כל כך רוצים להאמין ולראות כבר שאחרי אכזבה ועוד אכזבה ועוד אין ספור אכזבות,  לבטח יגיעו הדברים הטובים.

אבל החיים הם לא סרט הוליוודי. יש כאלו שלוקח להם (הרבה ) שנים כדי למצוא. וגם זה לא מובטח.

וזה לא נאמר מתוך פסימיות או קטנות אמונה, זו פשוט המציאות. ואולי הכרה בכך תעזור להתמודד יותר בקלות.

גם זה מה'. 

אמן.נפש חיה.אחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

האמת שגם אני לא אהבתי את מה שקראתי. בכלל לאמחפש אהבה
עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולד

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

קשה קשה, אני שואב כוח מסיפורי התורהחרמון

אין לנו בתורה סיפור שמתאר את האמונה בהמתנה במציאת הזיווג.
כי באותה תקופה הכל התנהל אחרת וזה לא ממש היה קיים.
אבל יש ויש תיאורים של ציפיות קשות, שאנחנו יכולים ממש ללמוד מהם, לצפיות שלנו
אברהם ושרה ציפו תשעים שנה לילד, וה' מעולם לא שכח אותם. תמיד כשאברהם מתפלל לילד, ה' אומר לו שלא ידאג, אבל עוד לא הגיע הזמן.
גם על יצחק נאמר "ויעתר יצחק לה' לנוכח אשתו כי עקרה היא, ויעתר לו ה'". מה, פתאום אחרי עשרים שנה, הוא החליט להתפלל? ברור ש'ויעתר' זה על כל התפילות בכל העשרים שנה, וה' היה שם תמיד.
אפשר לדמיין את יוסף בבור אחרי שהאחים מכרו אותו וגם במצרים הוא יורד לשפל תחתית, בחודש הראשון הוא עוד יכל לחשוב, מה ה' רוצה ללמד אותי? מה זה מצמיח אותי? אבל כשעובר עוד חודש ועוד חודש, שתים עשרה שנה בבור! איך אפשר להחזיק את האמונה שה' לא 'שכח' אותו? אבל יוסף, גם במקום הכי שפל שיכול להיות, חדור באמונה בלתי מעורערת, ועונה לפרעה "בלעדי, א-להים יענה את שלום פרעה", ולאחים הוא עונה "א-להים חשבה לטובה".
ה' תמיד איתנו ולעולם לא שוכח!

הנשמות שבעז"ה אמורות להגיע לעולם דרכךנחלת

עדיין לא יכולות/בשלות להגיע לעולם הזה;

המתיני מעט עד יעבור זעם......

חיבוק ענק ענקפצלושון
כמה שזה קשה

בעז"ה שיהיה בקרוב טוב גלוי ומתוק

איזה אכזבותאדם פרו+אחרונה
תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

מסכימה לחלוטין!נחלת
ועדיין צריך להתחשב בקהל שבו נאמרים הדבריםadvfbאחרונה

אפשר להגיד הכל, השאלה מתי ואיך.

ונשמע לי טריוויאלי שמה שהיא כתבה נאמר בקונטקסט לא רגיש.

וכן, אם אני רווק אני רוצה שיהיו רגישים כלפי.

וכן, בלי קשר לנושא של רווקות אני חושב שרגישות זה דבר שנכון טוב במידה הנכונה.

לא נשמע לי שהתכוונה למה שחשבת. ממש לא.נחלת
אמרת שהיא נשואה שנההפי

אז איך שנים? וגם אם היא אמרה  זה סבבה. אין לי בעיה לשמוע ולפרגן. אבל כל עוד זה לא שכל מילה שנייה זה “תראי מה הוא קנה”, “תראי מה הוא הביא לי”, “תראי מה הוא אמר”, “תראי את התמונות של ההריון”...

גם בזה אין לי בעיה כל עוד זה דרך אגב, פשוט כשזה כל הזמן זה כבר חופר קצת. שיחה של שעתיים רק עליה.. מרגיש שהיא שכחה שיש בה עוד רבדים חוץ מזה.

למרות שזה חמוד לפעמים 

המלחמה הזו רוקנה לי את החשק קצת אז אני מבקשמוקי_2020

ממישהו שיסע לגבעת השידוכים (בין חוף בת-ים לחוף ראשון ויביא משם תמונות וסירטונים ויעדכן מה קורה. 
האם היא פעילה ? האם כבר התחילו להגיע לשם זוגות בשלב השידוכים ?

אגב, אני בונה על הגבעה הזו גם בשבילי.
אבל זה יקח עוד קצת זמן ויהיו לי את 20 מיליון השקלים החסרים בבנק שתמיד הגדרתי כתנאי להקמת משפחה.
כרגע יש שם 73 שקל, שזה בערך מחיר של לאפה עם שווארמה בישראל, אבל אני חזק, אני אכין כדורי בשר- הרקולסים בבית (חפשו מתכון)   ולא אקנה את הלאפה הכ"כ טעימה הזו של שיפודי...
כל פעם אני מתבלבל בין שיפודי התקווה לשיפודי ציפורה, אבל זה אחד מהם. 

לסיכום, אני מודה מראש למי שיארגן לנו עדכון נחמד משם. זה חשוב לכל עם ישראל וגם לי. הגבעה הזו מבורכת.
תודה.

תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניהאחרונה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

אולי יעניין אותך