איפה כל הרבנים שיזעקו על האונס המזעזע הזה?!??Fff
רק לי זה מזכיר את פילגש בגבעה? איפה כל הרבנים, תלמידי הישיבות אלו שנלחמים על אוטובוסים בשבת שמפגינים נגד גירוש יהודים מביתם? איפה הם להגן על כבוד וקדושת ישראל? איך אונס כזה קורה והאדמה לא רועדת?
מדין עגלה ערופה אנחנו לומדים שלכל העיר יש אחריות כלפי אותו מעשה, לצערי לא נוכל להגיד 'ידינו לא שפכו את הדם הזה'. יש כל כך הרבה עוולות ועיוותים כמו התרבות, האכיפה, היחס לנשים והחינוך ששותפים לפשע הזה שמאפשר עם אחרי פעם זוועות כאלה. ואיפה אנחנו בכל הסיפור הזה? אנחנו נלחמים על זכותנו על הארץ, על קדושת השבת, אוכלים רק במסעדות כשרות, אבל איפה הלחימה שלנו על קדושת המחנה? על טוהר בני ובנות ישראל?
בשבילי, האירוע הזה יותר חמור מפיגוע: שמור אותי מאוהבי ומשונאי אשמח בעצמי.
בעיניי, גם יותר גרוע מההתנתקות מהגירוש ומזה שיש מסעדות לא כשרות בתל אביב. אישות זה הדבר הכי קדוש הכי פנימי בעם ישראל אז אני מזמינה את כולם להיאבק על זה לפחות כמו שאנחנו נאבקים על דבריך אחרים.
יש היום הפגנות ברחבי הארץ, מוזמנים כולם להגיע!
באופן פרדוקסלידי שרוט

אני די בטוח שבדיוק אותם אנשים שהואשמו בזה משתייכים לאוכלוסיה שגם נגד גירוש, אולי רובם אפילו מתנגדים לתחבורה ציבורית בשבת והיו אומרים בדיוק כמוך אם הם היו קוראים מקרה דומה חלילה של נניח 30 עובדים זרים היו אונסים נערה בתל אביב.

אלה אותם אנשים שכשהחבר'ה הצעירים מקפריסין חזרו אחרי שהואשמו באונס של צעירה בריטית הם התקבלו בשירת "הקב"ה אנחנו אוהבים אותך" כאילו היו גיבורי עם ישראל לדורותיהם.

ששש הילדים יתחילו שאלות מה זה אונס אסורהלוי מא
כי זה לא ישנה כלום ושום דברבסדר גמור

אישה שהולכת לבית מלון לבד עם חברה ומשתכרת בחברת גברים זרים, לא יעזור כמה נצעק על קדושת מחנה ישראל, ככה חינכו אותה וככה היא בחרה לחיות.
הכללה גסה החילונים ימשיכו להתנהג כחילונים ולהזדעזע כל פעם בתמימות שמשהו כזה קורה, ואז ימשיכו עם אורח החיים הפרוץ. אחרי המקרה שקרה בקפריסין משהו השתנה? למרות שהם יצאו זכאים. 

התבהמות הולכת וגדלה בחברה הישראלית - חדשות בארץ

קחי לדוגמה את האירועים האלה:

06/08/2020 עלתה לטרמפ עם נהג "צעיר" והותקפה מינית כשביקשה לרדת – איים בסכין וניסה לחטוף אותה.

12/08/2020 אישום: "צעיר" שנכנס כשב"ח לאשדוד לחוף הים באשדוד ופגע מינית בקטינות יהודיות.

13/08/2020 נעצר "צעיר" העובד כמטפל בבית אבות – בחשד שתקף קשישה כבת 90

16/8/20 "צעיר" תושב בורוקין בן 42 נעצר לאחר אונס של אישה בת 41 בחניון של השוק העירוני בעיר פתח תקווה

16/8/20 "צעיר" מהשטחים נעצר לאחר ביצוע מעשה מגונה בקטינות בים בתל אביב

18/8/20 מסתנן ניסה לאנוס קשישה ברחוב חיים עוזר באמצע היום

למה כל המזועזעים לא הוציאו מילה מהפה שלהם על כל המקרים הנוראיים מהימים האחרונים? לא מילה, לא פוסט, לא ציוץ, כלום. כי זה לא מעניין וזה לא תופס כותרות. אבל ברגע שיש כדור שלג כל הפוליטיקאים המזועזעים מנסים לצבור הון פוליטי. 

מה יקרה מחר? כלום מצידם. האם יקציבו לזה זמן או משאבים אחרים? לא. 
ובמילה אחת: צביעות

אוי ואבוי אתה בעצם אומר שכל החילוניים בהמות?הלוי מא
אם ככה אתה חושב או שיש לך מחשבות דמויות אלו בין האוזניים עכשיו זה הזמן בראש חודש אלול לתת גז על עבודת ה.
ללמד זכות על כשני שלישי העם
מקווה שלא הבנתי אותך נכון
א. הבנת אותי לא נכוןבסדר גמור
ב. אני לא מסתמך על דעתי פה.
קנה המידה כאן הוא המזעזעדי שרוט

לא הורגלנו עדיין במראות של 30 גברים על קטינה. אלה דברים שקורים בהודו, לא כאן.

מכאן הזעזוע.

נכוןבסדר גמור
אני אומר שהחברה כחברה לא תשתנה כי זה לא מעניין אותה.
ברור שזה מזעזע, ואירוע נוראי אבל לצערי הוא לא הולך לשנות כלום, למרות שכולם ממהרים לגנותו.
אני מזועזע בכל כך הרבה רמותפשוט אני..

"אישה שהולכת לבית מלון לבד עם חברה ומשתכרת בחברת גברים זרים... ככה חינכו אותה וככה היא בחרה לחיות" -

אתה טוען שהיא אשמה במה ש-30 גברים עשו לה?

"הכללה גסה החילונים ימשיכו להתנהג כחילונים" - לאנוס מישהי זאת התנהגות חילונית? ככה החילונים מחנכים את ילדיהם? לפחות שם לא משתיקים מקרים כאלה כמו שעושים בציבור הדתי והחרדי.

הלב שלי רועד. באמת.

כשסיפרתי לר"מ שלי בכתה י' מה עשה לי אדם מסוים*, הוא ענה לי "אם בחור גדול כמוך לא היה רוצה שייגעו בו, אז לא היו נוגעים בו".

אתה מחזיר אותי לתשובה הזאת שלו, ואני פשוט נחרד.

*כבר כמה פעמים חשבתי אולי לכתוב על זה בפורום, אבל תמיד התחרטתי...

שולח חיזוק ענק -צודק בכל מילהor1900
איזה ר"מ הזוי.. פשוט תגובה מזעזעת ושוברת את הלבלורייל

אני ממש מצטערת לשמוע את זהמכחול
תגובה נוראית!
מקווה ממש שהיתה לך תמיכה ממקומות אחרים.
אחרי התגובה של הר"מ, לא סיפרתי עוד לאף אחד במשך הרבה שניםפשוט אני..

כתבתי על זה עכשיו בשרשור חדש...

עצוב לדעת שישלורייל

אנשים כאלה. אני מקווה שמאז פרקת למישהו אחר.

ואני ממש שמחה לשמוע שיש לידך אישה טובה וחזקה לפי מה שסיפרת פה פעם.

צריך פרטנר טוב לחיים לעבור את כל התהפוכות.

לא הסברתי את דברי כראויבסדר גמור
מחילה אבל בכלל לא התכוונתי למה שאתה אומר. אפילו לא קרוב
תערוך את עצמךדי שרוט
לא שכחתי שאני מנהלבסדר גמור
רציתי לשבת על זה בישוב דעת שאין לי כרגע ולא לחזור על אותה טעות פעמיים
על הפסקה הראשונה- יש כאן 2 ענינים נפרדיםrivki
א. הם פושעים ושום דבר לא מצדיק את הפשע שלהם

ב. לכל אדם יש אחראיות על ההשתדלות לשמור על החיים שלו וגם להתנהג בצורה ראוייה. גם בגיל 16.
אני לא אעבור כביש במעבר חציה בלי להסתכל, כי נהגים חייבים לעצור לי. אני לא אפתח דלת באמצע הלילה לאדם לא מוכר. זה שיש אנשים חסרי זהירות או עבריינים לא פוטר אותי מהאחריות (לא אשמה!) על החיים שלי. ללכת בגיל 16 עם חבורת שיכורים שהיא לא מכירה- זה ל א אחראי .

אני מאמינה שרוב האנשים הם לא פושעים, לא סוטים ולא אנסים. מקומם של הנ'ל בכלא, אבל כל השאר צריכים לחשוב, מה הם עושים. אני לא בטוחה שנשמע עכשיו משהו בתקשורת הכללית חוץ מצעקות 'גיוואלד'. אבל הרבה יותר יעיל היה לדבר עם הנוער , מה ל א עושים. אולי היה מונע כמה מקרים כאלה בעתיד.
כתבת יפה ואני מסכיםבסדר גמור
זה פחות או יותר חלק ממה שהכוונתי לכתוב בעצמי וכשלתי בניסוח
מסכימה.44444
אני חושבת שצריך להפריד בין אשמה לבין מניעה נקיטת אמצעי זהירות.

מי האשמים זו שאלה משפטית של קביעת העונש ומי מקבל אותו. במקרה הנ"ל ברור שהנערים.

מניעה ונקיטת אמצעי זהירות זה עניין חינוכי.

אם נקח לדוגמא עבריינות רשת אף אחד בהרבה מקרים לא חושב שהקורבן אשם.
אבל.... עדיין יש המון שיח חינוכי איך מונעים אותה. בשביל למנוע אותה בין השאר מחנכים את ה"קורבנות הפונטציאליים" חשימוש בטיחותי ברשת. גם אם לא האשמים.

אם נקח לדוגמא את מקרי האונס (בכללי לא מקרה מסויים) ברור שהאשמה על האנס. לא נראה לי שמישהו חושב אחרת.
אבל אם אנחנו רוצים למנוע את המקרים הבאים חייבים לתת כללי זהירות גם ל"קורבנות הפונטציאליים".
בדיוק כמו שאומרים לילד קטן לא לדבר עם זרים כדי למנוע הטרדות מיניות מאדם זר (מאדם קרוב- שזה רוב המקרים זה לא עוזר) למרות שברור שהילד לא אשם.

הבעיה באונס שחלק מכללי הזהירות הם לא p.c.
ובכללי הם מתנגשים עם התרבות המערבית (ובישראל ספציפית זה מאד נפיץ בגלל העניין הדתי).
הרבה מאד ממקרי האונס (במיוחד הקבוצתיים) נעשים תוך כדי שכרות וצריכת סמים.
אז סמים זה לא עניין דתי וזה אסור ע"פ חוק. שכרות היא אפורה יותר.
אגב, גם ביהדות היא לא אסורה לגמרי ומותרת בגדרים מסוימים.
ואחד הגדרים הוא שאסור להשתכר גברים ונשים יחד.
זה סותר את התרבות המערבית אבל מה לעשות שזה אמצעי בטיחות מאד יעיל שיכל למנוע לא מעט מקרי אונס.
גם איסור ייחוד ושמירת נגיעה הם אמצעים מצויינים אבל הם לא p.c.
זה לא אומר שהנאנסת אשמה בדיוק כמו שילד לא אשם אם הוטרד מינית. מה שזה כן אומר- שחשוב לנקוט באמצעי בטיחות.

אגב, כמו כל אמצעי בטיחות- זה לא 100% אבל מצמצם מאד....

למשל האמצעים הנ"ל לא יעזרו באונס בתוך המשפחה אבל לפחות יפחיתו מאד מקרי אונס אחרים.

כמובן מעבר לזה יש עניין של חינוך לגבי המעשה במהותו. המון הסברה לגבי מעשה האונס- איזה קלקול חברתי זה ואיזו פגיעה עצומה זה באישה.
מהההההההההה?שירוש16
מי נתן לאנשים כאלה פה לדבר😢
זה אשמת מתנחלים שהם מתים בפיגועים. אל תגורו במקומות מסוכנים.פמיהלכה

נכון שלא?

כי מי שאשם בפשע הוא רק הפושע. רוצח אשם ברצח. אנס אשם באונס ולא האישה.

למה זה כל כך מסובך.
האנס הוא היחיד, אבל היחיד, אבל היחיד (!!!) שאשם באונס

לא היית מדבר ככה אם זו הייתה הבת שלך 

כל הודעה כזאת זה אונס שני עבור הנערה הזאת.

גם אם היא ערומה

גם אם היא שיכורה כלוט

גם אם היא לבד

אין סיבה שמעל ל-30 גברים יאנסו אותה כשהיא מחוסרת הכרה.

לא אמרתי שהם לא אשמיםבסדר גמור
כנראה שאם כל כך הרבה לא מבינים, לא הסברתי את דעתי כראוי
ח'ברה די,אני מניחה שלא הובנת ולא ניסחת כראוילורייל

וח'ברה די, הבן אדם כנראה לא הסביר טוב, בוא נלמד זכות וזהו.

כל אדם שפוי ברור שלא יצדיק אונס בשום מצב.

לא הובנת נכון... חברים לרדת ממנו בבקשהor1900
אם נכון מזעזע ביותר, לדעתי גורם מרכזיהיועץ למלך
חוסר צניעות משווע של בנות שהולכות כמעט ללא בגדים הייתי ברכבות ובאוטובוסים בתקופה האחרונה
וממש המצב הוא שב"ה רוב עוברי הדרך לבושים
אבל עדיין לא יזיק לכוון בברכת מלביש ערומים
בשביל אלה שלא

כי כל אחת שהולכת כך מכניסה ארס בבחורים
ובסוף זה עלול להתפרץ על אחת שלא תצליח להגן על עצמה, אז מה הקטע?
דווקא לדעתי זה לא הגורם המרכזיבסדר גמור
הרדיפה אחרי סיפוק תאוות כחברה זה מה שמביא לרמיסת הפרט והזולת לשם השגת תאווה כזו או אחרת.
אתה שומע את עצמך? הז כמו להגיד שהייתה שואה בגללFff
שהיהודים נשארו בגולה. זה שיש בעיה של פריצות וזה בעייתי זה דבר אחד . זה לצערי לא קשור לפגיעות מיניות.
אם כך איך אתה מסביר אונס והטרדות בציבור הדתי? החרדי? בהודו? כי גם שם יש פריצות?
ואם כך איך אתה מסביר אלפי גברים שרואים נערות חצי עירומות ובכ''ז לא אונסים אותן?
חיות אדם...אין מיליםלורייל

פילגש בגבעהלורייל

זה הסיפור שהכי זכור לי מהתנ"ך, אני זוכרת שכל כך הזדעזעתי, אם אני לא טועה זה היה משבט בינימין

ואח"כ התפלאתי איך הם ממשיכים להיות אחד משבטי ישראל.

הזוי מה שקורה היום, גורם לי יותר לסגור את הילדים. טוב שהם מודעים לכל הנושא

של הטרדה מינית שהסברתי להם עוד מגיל ממש קטן.

מודעות מודעות מודעות ושהם רכים פשוט לא לעזוב לרגעor1900
נכוןלורייל

בהחלט כך, ה יעזור

הם באמת כמעט נכחדוחלושי
על מה את רוצה לצעוק?יהלומ
יש פה 2 דברים לא קשורים.

האירוע הנקודתי - נורא ואיום! דרוש דחוף טיפול אמיתי בנערים המטומטמים.

האירוע במבט רחב יותר - תרבות שלמה של פריצות מין, של נערות בנות 14 שמעלות סרטונים מיניים לטיקטוק, בנים צעירים שהולכים למועדונים ועושים מה שבא להם ועוד ועוד.

זה דבר שצריך לזעזע את כולנו
וצריך לנסות לעשות שינוי ב2 הנקודות.
הראשונה - להחמיר ענישה על אנשים כמו המגעילים מהמלון הנ"ל.

לחנך לשמירת צניעות והורדת החפצה המזעזעת בכל סרטון/פרסומת.
אבל מה עם השיוויון והחופש?!בסדר גמור
איך אישה תוכל לבטא את עצמה ורגשותיה מבלי לחשוף לכולם את הגוף המטופח שלה?
לגבי הסיפא44444
אני חייבת לציין שדווקא ב-20 שנה האחרונות יש ממש שיפור. רחוקים מאד מהאידיאל אבל יש שיפור.

דווקא השיח על הטרדות מיניות לטוב ולרע שיפר את המצב.

יחסית לפני 20-25 שנה היום הפרסומות פרובוקטיביות פחות.
ההבדל המרכזי הוא בעיקר ביחסים הבין אישיים.
היום אף גבר מעל גיל 25, חילוני, לא יעיז לגעת באישה ללא רשותה. גם באצבע הקטנה.
פעם זו לא היתה הנורמה.
גם לגבי הערות לאישה על גופה- היום גברים שמים הרבה יותר מחסומים לפה שלהם. אולי לא בגיל 16 אבל בגיל 30 בהחלט.
עוד עניין- זה ייחוד. לא קוראים לזה ככה אבל היום בהרבה חברות גדולות אסור לנעול דלת של חדר שנמצאים בו 2 אנשים.
ככה זה בחברה שבעלי עובד- חברת הייטק גדולה ואני יודעת שזה בעוד חברות.

דווקא יש שיפור אבל בשביל שהוא ימשיך "אסור" שהוא יבוא מדתיים זה רק יהרוס. בבחינת אל תהיה צודק- תהיה חכם.
נכון שאיןהעני ממעש
לזלזל באשה, גם אם היא בוחרת לזלזל בעצמה

אך

באופן רנדומאלי, מתוך סך נשים לבושות בחוצפה, וסך בני אנוש הנמצאים ביקום,
לאו עכברא גנב, חור גנב

וללא התחשב במתירנות המלבה את כל הנל
את יודעת מה הרבנים יגידו עוד מעטהיועץ למלך
הם יגידו ככה:
על דעת המקום ועל דעת הקהל, בישיבה של
מעלה ובישיבה של מטה, אנו מתירים להתפלל 🙏 עם העבריינים!!!

מה קשור הרבנים? חבר'ה מישהו שאל רב ועשה על פי הוראה שלו, מה קשור,
הרבנים מדברים כל הזמן על צניעות אבל אין מי שיקשיבהתחברתי
ומה עונים להם כל יפה הנפש ושדולת הנשים הפמיניסטיות?פנאטים!!! חיו ותנו לחיות!! הדרת נשים!!! אל תטיפו לנו! הפרדת הדת מהמדינה.
הרבנים שלהם הם לא הרב עובדיה יוסף זצ"ל , והרב אליישיב זצ"ל. את הרבנים שלהם לא תמצאי בבתי כנסיות, אלא בבלפור וככר רבין.
ליבי ליבי עם הנערה האומללה שנקלעה ונפלה לחיות אדם!
דיבורים על צניעות לא קשורים! הרבנים צריכיםFff
לזכור ולצעוק על המציאות המעוותת שבה 30 גברים אונסים ילדה. לא על חוסר צניעות. אין קשר בין השניים
מתירנות זו קרקע פוריה למקרי אונס.44444
זה לא אומר שזו אשמת האישה אא שאם רוצים לצמצם את הבעיה אוירה פחות מתירנית ונקיטת באמצעי זהירות שהם גם הלכתיים אבל גם הגיוניים מאד מאד תעזור.
ולא נראה לי שיש רב שבעד מה שקרה.
זה די ברור מאליו.
גם הרבה רבנים לא זועקים על התפשטות צריכת הסמים ועל עוד מיליון דברים.
וגם אם כן- לא כל דבר עולבץה לכותרות.
רב שמתנגד למקרה אונס זה לא מעניין. זה ברור מאליו וכולם מתנגדים. אין חידוש.
גם בחברה החרדית הלא מתירנית יש אונס והטרדות מיניותor1900
לצערי הרב
ולרוב הם לא היו מגיעים לזה אם הם היו נוקטים אמצעי זהירות44444
ולא היו נחשפים לאוירה מתירנית. חרדים לא חיים בתוך ואקום. גם המסתגרים יותר לא חיים לגמרי במנותק מהסביבה שלהם. הם מודעים לאוירה.

ובכללי הייתי מפרידה בין אונס/ הטרדות מיניות של יחיד שעושה דברים בשושו לאונס קבוצתי.

לאונס קבוצתי צריך אוירה מסוימת.
זה לא אדם בעייתי זו בעיה ציבורית.
אם ננסה לנתק את זה מהמציאות הישראלית אז ידוע שחיילים נאציים כמעט ולא אנסו (יחסית, כן...)אבל קוזאקים אנסו בערך כל אישה שהיתה בדרכם....
למה? זו היתה האוירה.
אצל הנאצים היתה אוירה ציבורית מושפעת מאד מתורת הנאציזם ומשם דווקא רתיעה מאונס.
אצל הקוזאקים אונס היה אמצעי אלימות לגיטימי עם עידוד חברתי. זו היתה אחת הדרכים שלהם לפגוע בקורבנות שלהם.

לעומת זאת, עונש בשושו במיטחד כזה שקורה בתוך המשפחה לרוב קורה מהפרעה נפשית של האנס. ולא פעם הפוגע היה נפגע בעצמו.
בפגיעה בתוך המשפחה באמת הרבה מאד מאמצעי הזהירות לא רלוונטים.
ופה באמת נצרך טיפול פסיכולוגי אישי.
עם זאת, גם לאוירה המתירנית יש חלק- זה טריגר משמעותי. וגם חרדי לא מנותק ממנה.

הבעיה הגדולה של אוירה מתירנית היא יותר שברמה הטכנית אין דרך לעצור את זה ולמנוע כניסה למצבים בעייתיים.
וזה באמת פחות רלוונטי למקרי אונס בתוך המשפחה.
בא נגיד שאם לא היו נורמות של שכרות במסיבות מעורבות כנראה היינו מצליחים למנוע לא מעט מקרי אונס והטרדות מיניות.
אם היו נשמרים גדרי ייחוד כנראה היינו מצליחים למנוע לא מעט מקרי אונס והטרדות מיניות.
אם זה 100% ברור שלא אבל חלק היינו מצליחים למנוע.

מתירנות לא קשורה לאונס. אונס זה אלימות זה לא מיןFff
אונס זו אלימות מינית. 2 יצרים שפועלים ביחד...44444
כמו שאלימות כלכלית היא אלימות- נכון אבל קיימת גם קמצנות קיצונית.
גם אלימות נפשית היא לגמרי אלימות אבל קיים בזה מרכיב נפשי- רגשי לא מאוזן וחולני.
מה הקשר?????יהודה224
למה מה הם ממש משומעי לקחם של הרבנים הנל..
אני חושב שבאמת צריך היה שרבנים ישמיעו את קולם בתקשורתאליפ
אבל לפי רוב הללו רחוקים מחיי ומהשקפות הרבנים ככה שזה לא פשוט
אבל בשורה התחתונה אתה צודק התקשורת הוא כלי שהעולם הרבני לא למד לנצל דיו
שמעתי פעם את הרב אמנון יצחק טוען שאם יתנו לו חודשיים הוא מחזיר חצי מן העם בתשובה. אולי. בפועל אני לא מכיר מלחמה בכנסת על קבלת חלק יחסי בשידור הציבורי לדוגמא. ואם הח"כים לא נאבקים סביר שאין לכך דרישה חזקה מן הציבור
למה אי אפשר להזדעזע בלי לצעוקמוש השור...
נהיה היום טרנד אם לא הגבת צעקת סימן שלא איכפת לך. אז הכיפות הסרוגות והרבנים צריכים לצעוק ולהפגין בכול מקום שמישהו אחר החליט בשבילם שצריך למחות ולצעוק ואם זה לא קורה איכפת להם...
יש כמה סוגי התערבויות כדי למנוע ולטפל בכול מיני אירועים. התערבות ראשונית שיניונית וכו. הרבנים עסוקים כל הזמן בהדרכה לחיים לחיי תורה טהרת המשפחה כשרות זוגיות בכך הם מצמצמים את הצורך בהתערבות מאוחרת כשמראש אנשים בוחרים בדרך של שום שכל, פעולה על פי רציונאל וחוק שמחייב אותם ובעצם אנשים נלחצים יום יום וכך גם הרבנים לחיי זוגיות תקינים לטהרת המשפחה לשמירת העיניים לכבוד לזולת לואהבת לרעך ולעוד הרבה נושאים. מלחמה יומיומית עיקשת במשך שנים עבודה יסודית וסזיפית.
הרגש אומר לצעוק ולמחות על המקרה המזעזע שקרה. אבל בעצם למה למחות? האם הרגש הפנימי לא יכול להזדעזע ממקרה שפשוט שאסור שיקרה ולא משנה אם זה אחד או 30. פגיעה בנערה בגוף שלה שזה הדבר הכי קדוש שיכול להיות הכי אישי שיכול להיות. האם הרבנים לא יכולים להזדעזע בפנים וב-גד אמותיהם? האם ככול שיותר צועקים ומוחים זה הופך אותנו ליותר מוסריים??
הרבנים ימשיכו גם אחרי שקולות המחאה יישכחו ויישככו להמשיך להפיץ את אור התורה תורת חיים ימשיכו להדריך אנשים במלחמה היומיומית של העולם הזה ולא יקבלו שכר וכותרות על זה...
מדוע אנחנו צריכים לומר ידינו לא שפכו... האם אנחנו מתושבי העיר? האם אנחנו קשורים באיזה קשר חינוכי הורי לנערה? אינני חושב שאנחנו צריכים לומר ידינו לא שפכו... כי ידינו לא שפכו.
כל אחד מאיתנו כי צריך לחשוב מה הוא לוקח מהסיפור הזה- יותר מעורבות הורית תדעו איפה הילדים שלכם. הוכח מחקרית שזה מצמצם פגיעות מיניות
צריך לחשוב איך אנחנו שומרים על קדושת וטהרת המשפחה,מוש השור...
על צניעות, להכניס את אור התורה לחיים שלנו, ללמד את ואותנו כללי זהירות ומה עושים במקרה ש..
להגביר את השיח ההורי כדי שהילדים תמיד ירגישו חופשי לבוא ולספר מה קורה איתם ולא משנה מה תמיד נקשיב ונתמוך בהם. כל אחד שייקח את זה לכיוון שהוא חושב
להיות מעורבים בחיי הילדים שלנומוש השור...
^^^^^נכון מאודrivki
להיות מעורבים ולחנך ולא לתת למדיה ולסמארטפון לחנך אותםor1900
^^^^^^44444
הסיבה העיקרית ביותרחיים טוב ב"ה
שום דבר לא הוכח עדיין!!

אי אפשר לתקוף, להשמיץ, לצאת נגד משהו שלא בטוח בכלל מה קרה שם. כשידעו לעומק מה קרה מניח שנשמע יותר כם מרבנים ולא רק מאנשים שמחפשים יחסי ציבור כמו פוליטיקאים.

אני מתקשה להאמין שהדברים כל כך פשוטים כמו שמתואר.
השתיקו אותם, כשהם דיברו על קדושת החיים הגופניים!ק"ש
הפכו אותם לחשוכים כשהם דיברו על זה שלא כל קשר מיני הוא לגיטימי.
הדירו אותם מהשיח, כשהם העיזו לצפות שיאפשרו להם ולתלמידהם לשמור מרחק. (ועוד האשימו אותם שהם המדירים).
צעקו עליהם כשהם ציפו לסטנדרט של לבוש.
פיטרו אותם כשהם העלו על דעתם להתנגד לאורך חיים מופקר.

אפשר להמשיך הרבה, אבל, האירוע המזעזע הזה, שפרטיו עוד לא התבררו (וכדאי להמתין קצת, לפני הגרדום בכיכר העיר), התרחש באקלים מסויים. מי שמתעקש על לגיטימיות האקלים - שלא יתפלא שמתרחשים אירועי קצה. כמו האירוע של הכדורגלנים, כמו האירוע בקפריסין וכמו עוד 'סערות ציבוריות' שהיו ולצערינו גם יהיו - השאלות הפליליות עוד יתבררו אצל הגורמים המוסמכים. את השאלות האתיות והחינוכיות החברה צריכה לשאול את עצמה. לצערינו הרב, לא רק שלא מחפשים את התשובות אצל הרבנים, אלא גם מדירים אותם מחוץ לגבול הלגיטימיות.

כל עוד שהאוירה הציבורית היא כזאת ש"משל לאדם, שלקח את בנו וסכו והלבישו וקישטו ותלה לו כיס של זהובים והושיבו על פתח של בית וכו' - מה יעשה הבן ולא יחטא?!" וכל עוד שמי שמעיז לערער על המוסכמות לגבי עירוב המינים, סגנון הלבוש, הלגיטימיות לעיסוק במיניות בכל גיל ובכל הקשר וכו' - מוצג כחשוך, אי אפשר לצפות מהרבנים לשום דבר.
ועל כהג נאמרהלוי מא
לא נחרב בית המקדש אלא על קמצא ובר קמצא שהיתה אפשרות ברבנים למחות ולא מחו.

כשכואב לי אני צועק!
כשמשהו מזעזע אני מזדעזע
כשאני אוכל משהו מקולקל כואבת לי הבטן.

אינני יודע איך אפשר שלא להגיב בפרהסיה על סדום גמורה

כנראה נשגבה ממני

נשגבה מאיתנו להבין למה מפטרים/ מדירים דתיים אנשי ימיןהתחברתי
מהתקשורת ממקומות עבודת נחשבים ,רק בגלל שאמרו מילה משפט שלא תאם להשקפתם . הם כל כך פנאטים שהם אפילו לא מנסים להתעמת איתך בצורה הוגנת, כמה שנאה כמה בורות. כמה התלהמות והתבהמות יש בהפגנות בבלפור.
אליהם רצית שהרבנים ינאמו דברי מוסר צניעות וטוהר המידות?

לפחות מודעת זעזוע שחתומים עליה מספר רבניםהלוי מא
פה בערוץ אפילו לא נראתה
ומה זה ייתן?44444
חינוך יומיומי למניעה עוזר יותר.
נכון. זה לא מקרה רגילFff
לא. בבלפור לא נמצא כל העם..Fff
וכן. הם גם חלק מהעםFff
הגבת לדברי?!ק"ש
מסכימה לגמרי!! יש זמני שגרה לעשות פעילות ענפהFff
כמו להגביר טהרה וחינוך בעם ישראל. ויש זמני קצה בהם צריך לשבת עם שק ואפר ברחובותיה של עיר. להראות שלא עוברים על זה לסדר היום. את התיקונים עוד יהיה הרבה זמן לתקן. אבל לזעוק וליצור הכל יש זמנים מיוחדים.
אפשר להגיד את זה גם על ט באב. למה לצום? למה להתאבל? למה לבכות? אפשר פשוט כל השנה לדרוש גאולה.... נכון. אבל יש זמנים לצעוק.
מי אמר שלא אמרו שום דבר?44444
כי לא היתה כותרת בוויינט?

הייתי בכל השיעורים של כל הרבנים....

אני אישית לא מתחברת לכל הריצות האלה לתקשורת בכל העניינים שכדי לפתור אותם צריך לחנך יום- יום ולא לרוץ לעיתונאי או לרשת חברתית.
זה יכול להיות מלחמה באונס/ שכרות/ סמים/ הטרדות מיניות וכד'....
^^^^^^^44444
זה מצחיק אתה יודע. מספר הטלפון של אישה צעירה שאני מכירה אישיסופי123
אישה חילונית, רווקה, לא צעירה ולחלוטין לא קשורה לתרבות הטיק טוק וכו' פורסם בקבוצה של זנאים דתיים וחרדיים. היא קיבלה שיחות מהבוקר עד הערב. המתקשרים רובם ככולם היו שייכים לציבור שמקשיב לרבנים ולא מדיר אותם משום תחום בחיים (לקבוצה קראו חוטאים דתיים אם אני לא טועה.) קיצר, זנאים ואנסים יש בכל ציבור. ההתנהגות השפלה שלהם זו אשמתם ותוצר תרבותי של חינוך הבנים שגברים צריכים להגיע לפורקן וככה זה בכל מחיר.
בדיוקFff
לא קשור בגרוש למה שכתבתיק"ש
אני לא טוען שאין בעיות אצל דתיים וחרדים. אני יודע טוב מאוד שיש. זה ממש לא קשור למה שכתבתי.
ישראל נענשו בעגל על שלא מחו בערב רבאורה שחורה
שאלת היעילות לא היתה שיקול.
וכן בחורבן הבית; מדרש מזעזע שאיני זוכרת את מקורו: ראשי הסנהדראות והצדיקים נענשו ראשונים על שלא מיחו בחוטאים. מידת הרחמים אמרה שגלוי וידוע לפני ה' שתוכחתם לא היתה מועילה, אבל מידת הדין שאלה: האם החכמים ניסו וגילו שאינה מועילה? ואז יצאה הפורענות האיומה.

אני לא חושבת שהלכו להפגנה מתוך מחשבה שזה ישפיע על ערוץ 'כאן' וכו' אלא שהיתה מחובתינו כלפי שמיא למחות.
חז"ל אומרים על פילגש בגבעה שמתו רבים מישראל כי 'בכבודי (פסל מיכה) לא מחיתם, בכבוד בשר ודם (פילגש בגבעה) מחיתם?'
וכן הסיפור הידוע של הגלות שעשה ר' חיים בן עטר, התחיל מזה שלא מחה על ביזוי תלמיד חכם.
יש כאן מציאות שחובה למחות עליה.
לגמרי! איך אפשר לעבור לסדר היום?Fff
לדעתי כל אלו שאומרים שאין מה למחות ולזעוק .. זה לא מרוע. זה פשוט מחוסר יכולת להכיל את האירוע המזעזע הזה. מי שמכיל בוכה יומם חלילה ..
מה תעזור מחאה.44444
מחאה ציבורית זה יכול להיות פתרון במקרים שרוצים לגרום לאנשים ש"יושבים למעלה" לפעול בצורה מסוימת.
זה טוב לנושאים פוליטיים ולנושאים שקשוקים בחקיקה או שהתיקון שלהם תלוי בחברי כנסת וכד'....

כדי לתקן עיוות מוסרי שדי מוסכם על כולם אין מה לעשות הפגנות ואין מה לעשות מודעות מחאה.
זה לא שיש מישהו שחושב שזה מעשה תקין ושינוי חקיקה לא יעזור פה.
כדי לתקן עיוות מוסרי צריך לחנך.
חינוך לא נעשה בכותרות של אתרי חדשות.
חינוך הוא בשיח עם תלמידים, בשיעורים, בהרצאות, בתקשורת כתובה ודיגיטאלית- פחות בכותרות אלא יותר במאמרים/ סיפורים וכד'.....
זה בדיוק מה שצריך לקרות שינוי ענשיה וחקיקהFff
מה יש לשנות בחקיקה? זה אסור ע"פ חוק.44444
אגב, ע"פ חוק גם אסור קיום יחסים מיניים מתחת לגיל 16 (שזה אומר ששיעור חינוך מיני אפשר להעביר מגיל 16 כי אז זה מותר רשמית. כולם יודעים שחלק לא קטן מבנות 16 במגזר החילוני כבר לא בתולות...)
אז זה אסור ע"פ חוק......
זה לא אומר ששומעים לו.....

וגם ענישה קיימת. זה לא שעוד חודש- חודשיים בכלא באמת ישנו מציאות ואין פה שום טיפול מהשורש.
גם אי אפשר לשים מצלמה נסתרת בכל מקום.....

כדי לטפל בבעיה צריך לטפל בשורש. במקום ממנו זה מגיע- צורת החשיבה והאקלים החברתי שמעודד את זה אבל זה לא p.c.

אבל שניהבת 30
המקרה עדיין לא ברור.
יכול להיות שהיא יזמה, או שהיה בהסכמה,
נשמע ש''30 גברים'' זו הגזמה פראית של מה שהיה שם,
ובעיקר, מה שהפריע לה זה לא עצם המעשה אלא הסרטונים שהיא גילתה שצילמו.
אז אולי זה אחרת לגמרי ממה שהתקשורת מתארת את זה
את רצינית? מה יכול להיות לא ברור? נFff
בתור בן אדם נראלך שהיא יכלה לרצות את זה? ואם היו 10? ד''א מצלמות האבטחה מתעדות 30 איש.
וגם אם היא רק נבהלה מהסרטוהים לא צריך למחות על העוולה?
את טועה.בת 30
תקראי קצת כתבות.
קראתיFff
סליחהבת 30
אם היא נבהלה רק מהסרטים ולא מהמעשה עצמו, אז המעשה עצמו הוא לא עוולה.
אם היא רצתה בזה והסכימה, ורק הסרטים הפריעו לה, אז מחילה, שתאכל את הגישה שהיא בישלה.
לא שזה מעשה מוסרי והגון
אבל א''א להאשים רק צד אחד.
סבבה ברור שהיא רצתה את זה. ורצתה שיצלמו אותהFff
לברור שכל מה שהתקשורת אומרת...
מי אמר לך שלא רצתה?בת 30
היית שם?
התקשורת לא יודעת יותר ממני וממך.
אפילו המשטרה לא יודעת עדיין.
את מדברת בקול את מה שהרבהל..
נאנסים ונאנסות שומעים ופוחדים לשמוע מהסביבה ואולי גם חושבים שהם עצמם שידרו שרצו את זה..
קצת רגישות לא תזיק.
קראת קצת כתבות, ממש מקור מהימן, אז אפשר לנפנף בכל מה שכתב זוטר מביא כדי לתפוס תשומת לב ועניין לשנייה וחצי?
עדיף לטעות בזהירות יתר ובהגנה על קורבן מאשר התיאוריות האכזריות שאתם מרשים לעצמכם להעלות על כתב.
רחמנות!
השאלה של בת 30 לגיטימיתסודית
התקשורת מנסה להכתיב לכולם מה לחשוב. וזה לא עובד.
רחמנות? בהחלט. רגישות? כן. אבל לאסור על שאלות לגיטימיות -לא.
ע"ע פרשת הכדורגלנים
למרות שבאופן אישי חושבת שהשתתפות העבריינים בני ה27 מדברת בעד עצמה. זו לא חבורה בת 16-17 שאבדה גבולות...
לגיטימית אולי אבל אכזרית.ל..
התקשורת מנסה אולי להכתיב מה לחשוב..
זה מה שבת 30 עושה-צורכת את כל המידע מהם ובונה על בסיסם תאוריות הרסניות לא רק לנערה במקרה המדובר
השיח הזה פוגע בהרבה נפגעי עבירות מין.
שכל אחד יהיה כנה עם עצמו ויחשוב אם הוא היה רוצה לראות שיח כזה אם הנפגעת הייתה הבת שלו או אחותו.
מי שניזון מהתקשורת ובטח מהרשתות החברתיות שמופגזות בפייקניוז אחד ענק עדיף שישב בצד וישמיע את דברי החכמה שלו אחרי שיתבררו העניינים.
שכל אחד יחשוב אם היה רוצה לראות את בת /אחותוסודית
בביקיני מינימלי, שותה אלכוהול ומעשנת בגיל 16 בחברת בנים בני גילה. ועוד במלון של חברה מפוקפקת שלקחה אותה להכיר את החברים שלה..
וזה בלי קשר למקרה הספציפיסודית
המקרה פתח דיון על ההתנהלות הכללית ולא על ההתנהלות של הקורבן.
להזכירך - המלון ממשיך לפעול, בני נוער ממשיכים להגיע, זה טוב? זה ניתן לשליטה? חינוך מיני מגיל צעיר כמו ששר החינוך רוצה, זה המענה?
גם נערות צנועות וחסודות נאנסות.סופי123
גם ילדות וילדים. גם חרדיות, דתיות לאומיות, ערביות עוטות בורקה.
כשמנסים לצמצם תופעה, צריך אומץ להביט בנתוניםסודית
עכשיו יש פרשיה חדשה בדרום.
בן 18 סימם ואנס בת 12.
זה פושע נקודה.
לגבי המלון באילת, במשטרה ערכה שימוע לגבי האלכוהול שהקטינים שותים באין מפריע. אז. יש משקל גם לנסיבות. מ.ש.ל
הז לא קשור לאונס. אחרת איך תסביר את העומס בקיבוץ שומרת לפניFff
כמעט 40 שנה?
עונהבת 30
א. המידע שלי הוא המידע שיש לכולם. אז אם לגיטימי לעשות הפגנות ולהסיר כל אחריות מהנערה, לגיטימי גם לומר שיכול להיות שהסיטואציה שהיא נקלעה אליה היא חלקית באחריותה.

ב. באמת- לא את ולא אני יודעות מה היה שם. אז א''א להגיד כלום. .אבל מכיוון שכולם אומרים- מותר גם להשמיע קול אחר. הקול הזה אומר בפשטות- מי שמכניס את עצמו לגוב אריות, שיהיה מודע לעובדה שיש שם אריות .
ואותו דבר הייתי אומרת על מי שנכנס לקבר יוסף בלי ליווי צהלי, לצורך הענין.

תאמיני לי שיש לי לב מלא רחמים וכאב על הנערה הזאת. כואב לי שבכלל היא הגיעה למצב כזה. כואב לי שכדי להנות בחופש היא נסעה למקום שידוע בהפקרות שלו בתקופה הזאת, כואב לי שהיא חצתה גבולות, כואב לי שהיא שתתה למרות שהיא מתחת לגיל המותר, כואב לי.
אבל יחד עם זה, להסיר ממנה טוטאלית את האחריות , זה בעיני לא נכון.
יש הפקרות מינית ויש אונס, ומדובר בשני עולמות שונים.סופי123
אונס קיים באותם אחוזים גם בחברות בלי שום הפקרות מינית.
ולמה זה לא אשמתה - כי לנסוע לאילת- מותר. להשתכר- מותר. לאנוס - אסור. אף אחד אף פעם. לא ברור לי למה את ככ מנסה להסיר אחריות מגברים בוגרים או נערים שניצלו נערה חסרת הגנה בשביל לשכב איתה ולצלם אותה בניגוד לרצונה. באמת. ההתנהגות שלה לא טובה בעיניך - גם בעיני. אז מה? זה מתיר למישהו לשכב איתה בכח?
^^לגמרי!ל..
אנסים וסוטים יש אצל כולם באותה מידה!
קראתי פוסט של אחד הפעילים בפורום, ואני ממש לא נשענת רק על זה, שמתאר איך פגיעות מיניות בנערים וילדים חרדים בישיבות (לפחות שבהן הוא היה) הן כמעט דבר שבשגרה וכמעט אין טיפול בתופעה החולה הזאת מטעם הדרגים האחראיים או שהם מסתפקים באזהרה או פעולה עלובה חסרת ערך אחרת.
ההבדל היחיד הוא שבחברות מסויימות המגמה היא להסתיר וטאטא כמה שיותר מתחת לשטיח וחברות אחרות, לטעמי בריאות יותר, הוא להוציא ולאוורר.
באופן פרדוקסלי- את זו שמונח בדבריה האשמת הקורבןme_too

ראי תגובתי והקישור ששמתי למטה (מאד ממליץ).

"ולמה זה לא אשמתה - כי לנסוע לאילת- מותר. להשתכר- מותר. לאנוס - אסור. אף אחד אף פעם. "

המשפט הזה הוא נכון ומדויק, ונראה לי שאין מי שחולק עליו (לפחות לא נתקלתי עד כה).

אז למה את תולה את זה במה שכתבת קודם- 

"אונס קיים באותם אחוזים גם בחברות בלי שום הפקרות מינית."

(משפט הנתון לויכוח מחקרי, והיכולת להוכיח אותו מאד בעיתי ותלוי אג'נדות, אבל נניח שהוא נכון)

ואם, רק נניח שהוא קיים יותר בחברות מתירניות, האם זו סיבה להאשים את הקרבן באונס?

נניח שיוכח שבקרב נערות שיורדות לאילת ושותות אלכהול יש יותר מקרים של תקיפה מינית (ויש לי חשד שזה אכן כך), האם זה מתיר את המעשה של האנס הנבזה?

את זו שתולה בין שני הטיעונים, ולא בצדק.

השאלה האם יכולים להיות גורמים שונים לאונס, לא אומרת שהקרבן אשם, וממש ממש לא מסירה אחריות מהתוקפן.

דוקא הקישור שאת עושה, בין העובדה שאין קשר סטטיסיטי בין פעולת הקורבן לתוקפן היא שמקשרת בין קשר סטטיסטי לאשמה.

צריך להפריד בין שני המשפטים שלך-

מה הם המקרים שבהם עלול יותר להתרחש אונס? האם זה כאשר שותים? האם זה כאשר יש צניעות מוגזמת, אולי הפקרות מינית? כדאי לשאול את השאלה, כדי להתמודד עם התופעה ולנסות להפחית אותה.

גם אם נאמר שיש יותר אלימות מינית כאשר שותים, עדיין זה ממש לא אומר שאסור לשתות, (וברור לגמרי שאין בכך להוריד כהוא זה מאשת התוקף)-

כשם ש(לי) ברור שמי שגר בחברון יש לו יותר סיכוי להיפגע באירוע לאומני. זה ממש לא אומר שאסור לגור בחברון, ובטח לא מוריד מאחריותו של הפוגע.

אני התייחסתי לקישור שהיא עשתה. אני לא עשיתי קישור כזה.סופי123
אז ההתפלפלות לא ככ ברורה לי. אגב, שיאנית הפגיעות המיניות בתוך המשפחה היא ביתר עילית. נכון, שם לא ינצלו נערה שיכורה. אבל לא הייתי קופצת לומר שבחברות שמרניות המצב טוב יותר.
לא הבנתי איך עלה מתגובתי שבחברה שמרנית המצב יותר טובme_too

"ההתפלפלות" היא כיוון שאת חיברת את שני המשפטים-

המצב הטוב או הלא טוב, בחברות שמרניות, וזכותה של הנערה לעשותה כרצונה באילת בלי שיפגעו בה.

לא ראיתי שהמגיבה לפנייך חיברה בין שני המושגים.

אפשר ורצוי להתווכח או להוכיח מהי הדרך הטובה ביותר למנוע או להקטין את שיעור הפגיעות המיניות,

ועדיין להגיד שהמעשה שעשתה הנערה הוא תקין, ובטח ובטח שלא מוריד כהוא זה מאחריותם של הפוגעים.

אחזור שוב על הדוגמא-

יותר מסוכן לגור בחברון, זהו עניין סטטיסטי, ולא שיפוטי.

מי שפוגע במי שגר בחברון הוא תוקפן שצריך לבוא על עונשו, לא משנה בכלל האם זה מעשה אחראי או חסר אחריות.

האם לגור בחברון זה מעשה אחראי?

אפשר להתווכח, יש שיאמרו- הסיכון הזה הוא שווה את התועלת, או- האחריות של המדינה לדאוג שלא יפגעו באנשים שרוצים לגור בחברון. מאידך, יש שיאמרו שמדובר על מעשה חסר אחריות, שהמדינה לא צריכה לדאוג למצב שכזה.

ובנמשל-

לשאלה מה מעלה או מוריד את הסיכוי לפגיעה מינית יש תשובות מסוימות, ישנם מצבים שעלולים להיות טריגר לפגיעה מינית. (למשל: קהילה שלא מרחיקה ועושה שיימניג לפוגעים)

לדוגמא, אם יוכח שצריכת אלכוהול מעלה את הסיכוי לפגיעה מינית, האם זה אומר שאסור לשתות?

ממש לא.

יתכן שהמדינה צריכה לדאוג לשים שמירה יותר טובה במקומות ששותים בהם. יתכן גם שהשותים צריכים לשים לב יותר במקומות כאלה. זה עדיין לא אומר שאסור לשתות.

ההשתקה של כל עילה שמעלה את הסיכוי לפגיעה מינית כ"האשמת הקרבן", מרדדת את השיח, ולא מאפשרת להגן על הקרבנות. יותר מזה, במובלע, , ישנה הנחה שאם אכן למעשה מסוים יש השלכה על הסיכון להפגע, יש בכך אשמה על הקרבן, וממש לא חייב להיות כך.

אם זה נכון, אז עדיף מלון הים האדוםסודית
ואם לא, הוצאת שם רע על ציבור שלם
להשתכר מותר?בת 30
טוב, נראה לי שאין טעם להמשיך את הדיון.
הרי אני לא מסירה אחריות מהגברים, רק מטילה מעט אחריות על הבחורה.
כן, מותר. לא מומלץ, לא ראוי, אבל מותר.סופי123
בני נוער משתכרים בלי סוף. זה גרוע ומבאס אבל זה לא נותן אישור למי שרואה אותם לקחת להם את הארנק נכון? אז למה לאנוס כן?
האשמים באונס הם האנסים. וזהו.
בעיניבת 30
כל עוד לא יודעים מה היה, פשוט לא יודעים.
האם היה אונס גמור?
האם התחיל בתור משהו שגם היא רצתה ואז התפתח למצב שלא רצתה?
האם מה שקרה (לא ברור מה) לא הפריע לה אבל כן הפריע לה שיפורסמו סרטונים ברשתות החברתיות?
איך עם גברים רביםל..
זה לא יכול להיות אונס גמור?
בחיי לא יודעת כבר באיזה עולם אני חיה
איך אפשר לחשוב דבר כזה על ילדה? את מכירה מישהי בעולם שזה היה יכול להתאים לה עם עשרות, אפילו "רק" 7-9?
זה כ"כ מנותק מהמציאות ורחוק שזה זועק לשמיים שאת גורמת עוול נוראי לנפגעת ולנפגעים עבירות מין אחרים סתם בעצם העלאת האפשרות הזאת.
צר ליבת 30
אבל יש דברים כאלה, תועבות מסוג גרוע ביותר, שמתקיימות גם מרצון.
אני לא יכולה לקבוע כמובן שזה מה שהיה פה.
רק להבהירבת 30
יכול להיות שהיה אונס גמור. אני לא קובעת שום דבר.
מפריע לי שלפני שברור מה באמת קרה כולם חורצים משפט עושים הפגנות, ולא מעלים על דעתם של נערה אולי יש חלק במה שהיה.
היא רצתה לשתות וללכת לישון?
אולי.
אולי לא.

אף אחד לא חורץמופאסה
צריך פשוט לחתוך להם את איבר ולגמור עם כל הסוטים האלה.

עדיף בכיכר העיר כדי שלא יקרה שוב.
זה באמת מה שצריך לעשות.ל..
במדינות שהענישה שם היא כמו שאתה אומר,שיעור עבירות המין גדלותדי שרוט

כמו הודו למשל זה דווקא גורם לעוד יותר עבירות מין.

השאלה אם באמת יש יותר עברותrivki
או שיותר נשים מתלוננות. אולי פעם זה פשוט היה נחשב לנורמה.

למרות שבאמת שמעתי שעונש מוות וכדומה לא מוריד פשע.
כנראה החינוך זה מה שחשוב
היא אומרת שלא. למה את לא מאמינה לה?סופי123
אפילו לא התפרסמה גרסה נגדית עדיין. ישר את קובעת שהיא רצתה את זה וכו'. יש לך מושג את את גורמת לנפגעות שאולי קוראות אותך להרגיש? למה? למה ככ חשוב לך להגן על חלאות?
אני לאבת 30
את פשוט לא מצליחה להבין מה אני אומרת.
אז חבל על המאמץ.
אני בשום משפט לא דיברתי על החלק של הבחורים בענין. ומבחינתי מי שהיה שם ופשע שיעוף לכלא.
דיברתי רק על החלק שלה ומה שאמרתי מאוד פשוט, ואגיד אותו רק עוד פעם אחת.
מי שעומד באמצע הכביש לא יכול להאשים רק את הרכב שדרס אותו.
מי שנכנס לכפר ערבי עוין ללא תיאום לא יכול להאשים רק את המחבלים.
מי שנוסעת לאילת למלון כזה, באווירה כזאת ושותה להשכרה, לא יכולה להאשים רק את האחרים.

קוראים לזה מינימום אחריות עצמית.
האם זה אומר שמי שדרס פטור מעונש? לא.
האם זה אומר שהמחבל זכאי? לא ולא
זה אומר שמי שלא רוצה להיפגע, שלא יכניסו את עצמו למקום מועד לפורענות!!!
והלוואי שנערות אחרות ישמרו לנפשן פי מאה אחרי הסיפור הנורא הזה.
אה אז לפי טענתך בחורה ששותה שמה את עצמהFff
בסיכון לאונס. חבל שזאת המציאות ובדיוק על זה המחאה! שבחורה לא יכולה להיות בביטחון. הטענה שלך דרך אגב יכולה לבוא במלא וריאציות למשל בחברות מסויימות: בעיה שלך שהלכת בלי גרביים. בעיה שלך מת נזם או עיפרון שחור בעיניים. בעיה שלך קחי אחריות על המעשים שלך ותדעי שאם תעשי כן יש סיכוי שתאנסי.
במציאות מתוקנת זה לא אמור להיות ככהFff
ובדיוק על זה המחאה. ללכת באתי הכביש זה לא חוקי. לשתות או לבלות עם חברות זה כן. היא לא הילכה ערומה והתגרתה בהם מינית ואמרה להם בואו נקיים יחסים סתם עבדתי עליכם. וגם אם כן זה לא נותן להם רשות לאנוס או לחשוב על זה בכלל. כי זה ההבדל בין לקיים יחסים לבין לאנוס. הרצון.
במציאות מתוקנת התקשורת איננה בית משפטסודית

דווקא במקרה כזה, שבו סביר להניח שהנערה דברה אמת, כי הרי יש סרטונים, וקשה להאמין שהיא נתנה הסכמתה לזה, לכותרות כמו "נאשם מס' 29 בתור" אין מקום.

התקשורת צריכה לדווח, ולהמתין שהמשטרה תסיים את החקירה. 

לא לדווח 30 בכותרות ענק ואז בקול חלוש.. אולי 3.

כי 3 זה אסון, לא צריך 30.

את יודעת מה הכי גרוע? שהיו הרבה מאד מקרי אונס. ולא קבוצתיים. ואלו עוברים מתחת לראדאר של התקשורת. דיווח פה דיווח שם, וכל השאר הטלת רפש שרובו פוליטי.

עכשיו בנוגע לאלכוהול: גם אם שתתה עד עילפון צריכה לחזור הביתה בשלום.

ולאף אחד אין רשות לנצל את מצבה.

אבל אלכוהול ובני נוער חסרי גבולות, זה שילוב מסוכן. זה הכל.

אגב, המס 30 עלה כי הנאשם הראשי ולא על ידי הנערהסופי123
על ידי הנאשם הראשיסופי123
הנחקר. עוד לא הוגש כתב אישום, את רואה, הוכחת שהתקשורת שופטתסודית

מסכים על החשוד סופי123
נסכיםסופי123
מחילהבת 30
גם אני הייתי נערה
וגם אני אישה
וגם אני נתקלתי במצבים לא נעימים.
אבל כל אחת אמורה להיות מספיק חכמה כדי לשמור על עצמה באופן בסיסי!!
האם זה ימנע את כל מקרי האונס? בוודאי שלא, לצערינו.
האם אני הצלחתי למנוע פגיעה אצלי?
ברור לי, לפחות בכמה מקרים שכן.
כשחברות שלי נסעו בטרמפים הזויים באמצע שומקום באמצע הלילה, אני כעסתי עליהן.
אני מעולם לא הצטרפתי .
ויש לי עוד דוגמאות.
אז אם ח''ו חברה שלי היתה נפגעת בטרמפ כזה, כולם היו מאשימים את הנהג, ובצדק.
אבל גם לה יש אחריות!!

אם היו מחנכים ומלמדים את הנערות איך לשמור על עצמן, במקום איך להתעקש ללבוש מכנסיים או דברים כאלה, אולי היינו רואים פחות מקרים כאלה
זה נכון.עם כל הצער.זה לא מוצדקוואוו
אבל יוצר אווירה.
יש פער ענקי בין ללכת בלי גרביים44444
לבין ללכת לשתות לשכרה עם מס' לא מבוטל של גברים באוירה של פורקן יצרים.

זה לא אומר שהיא אשמה זה רק אומר שאם רוצים לםתור את הבעיה חייבים לשים גדרים.
זה לא שאלה של מי אשם אלא של מניעה.
גם הלכתית אף אחד לא אמר שלנשים וגברים אסור להיות באותו רחוב או להיות ביחד בחנות.
עדייןיש סיטואציות עם פונטציאל ענק שיגמרו לא טוב גם ברמות נמוכות יותר מאונס קבוצתי. שתיה לשכרה גברים ונשים ביחד באוירה מסוימת זו אחת מהן.

אז כשרוצים למנוע דברים כאלו בעתיד שאלת האשמה לא רלוונטית אלא מה ימנע את המקרה הבא.
הבעיה שבישראל בגלל העניין הדתי זה לא p.c. הדרכה כזו חכולה להתקבל במקומות שאין אישו דתי או ערכי (ערכי דמוקרטיה למשל) סביב הנושא.

לצורך העניין זה כמו ההדרכות איך להמנע מבוטן/ עישון/ סמים/ בעל מכה/ תאונות דרכים/ פשיעה באינטרנט שמאד נפוצות היום.
באף הברכה אין עיסוק מי אשם?
ותאונות דרכים הן דוגמא מצוינת.
בהדרכה למניעת תאונות דרכים אף אחד לא עוסק בשאלת האשמה. זה לא משנה- המטרה פה למנוע את התאונה הבאה בלי קשר לאשמה.
בוס התעסק עם העובדות הצנועות שלו -והן לא השתכרו והיו צנועות!or1900
ב"ה נכנס לכלא
יש הטרדות ואונס גם בחברה צנועה ודתית
יש סוטים בכל מקום!
שום דבר לא מונע ב-100%44444
וזה לא קשור רק לבחורה אלא גם לבחורים.
גם תאונות דרכים נגרמות ממליון דברים וגם סרטן.
אי אפשר למנוע את כולן אבל לפחות חלק אפשר.
את זה כדאי לנסות למנוע.

ודווקא אונס קבוצתי זה משהו שבעיני יחסית ניתן למניעה הרבה יותר מאשר אונס בתוך המשפחה וכשיש יחסי מרות.
אז בא ננסה למנוע את המקרים שאפשר....

ועדיין בהרבה ממעשה האונס שהתפרסמו, במיוחד כאלה שהיו מעורבים בהם כמה אנשים היו מעורבים סמים ושכרות.
זה משהו שחוזר על עצמו.
סמים ושכרות לעומת מקום עבודה זה משהו שלגמרי אפשר בלעדיו ואפשר להמנע ממנו.
בא נגיד שאם היינו מפרידים את מקומות העבודה לגברים ונשים כנראה היו נכסכים כמה וכמה מקרי אונס אבל בעיקר הטרדות ובגידות.
רק שזה לא מעשי כרגע ואנשים צריכים לעבוד.
אין שום חסרון בהמנעות משכרות וצריכת סמים- אפילו להיפך.
לכן זה גדר שטכנית מאד קל לשים.
הבעיה היא שזה לא p.c וזה נקשר למשהו דתי.
נכון שאסור לקחת להם את הארנקעוד סתם אחד
אבל אם שיכור יחליט מתוך שכרותו ש'הסיבוב הבא עליו' - אז זה לא יהיה לא-מוסרי לשתות בסיבוב הזה...
וזה בדיוק מה ש-@בת 30 ניסתה לומר באנלוגיה לתחום המיני, למיטב הבנתי: שיכורים עושים כל מיני מעשים פזיזים העשויים להתפרש באופנים שונים, בטח אם הם נעשים בפני שיכורים אחרים - כך שייתכן שבפיקחות (פיכחות? כנראה שהאחרון) מלכתחילה לא היתה נוצרת הסיטואציה שהובילה לאונס.
את טועהשירוש16
החוק קובע שקטינה מתחת לגיל 18 המקיימת יחסי מין עם מבוגר מעל גיל 18 זה נחשב אוטומטית לאונס.

אין פה עיניין של רצתה או לא. יש חוק.
גם את טועהסודית
מגיל 16 אם הפער לא יותר מ3 שנים ויש הסכמה (חכי, המשטרה תניח יד על הסרטונים), הקטינים משתחררים והמשטרה שמה יד על עבריין שכבר מוכר לה והפעם יש לה הזדמנות לתחוב אותו בבית סוהר.
והנערה?
צריכה לחזור לבית הספר... מסכנה. לפחות המשטרה תמנע את הפצת הסרטונים.
אין לי מושגשירוש16
מה היה שם ומה היו הגילאים של האונסים. אני מאמינה שלפחות חלקם אם לא כולם היו מעל גיל 19.
גם אם האונס היה בהסכמה הם יכולים ללת לכלא על זה אם הם הסריטו אותה שלא בידיעתה.
גם המעשה עצמו יחשב כאונס כיוון שהיו תנאים (הסרטה) היא לא הסכימה להם.

ואגב, אין מושג כזה של הסכמה מדעת בזמן שיכרות.
אם אין לך מושג הדיון חסר טעםסודית
שכרות זו טענה שלה
הם יטענו שהייתה פיכחת והסכימה.
ולמשטרה יש עבריין בן 27 וחבר שלו בן 27, וכל השאר קטינים.
גם מפרשת הכדורגלים התקשורת עשתה מהומה וגוועה בקול דממה דקה וגם קפריסין היה ככה ולכן הכי סביר בעיני שמכל המהומה זה מה שיצא.
והתקשורת ממהרת ללבות אש לפני החקירה כי אחריה ספק אם יתקיימו הפגנות..
לא אמרתי שאני מסכים איתו. אני חושב שצריך למחותבסדר גמור

לך תדע אולי לרב שרלו יש ניק...<צ>אורה שחורה
אבל ברצינות- תתפלא כמה רבנים מסתובבים כאן ובודקים מה הלך הרוח
עגלה ערופה כמשל "ידינו לא שפכו את הדם הזה"or1900
רבנים ואנשי ציבור מחוייבים לקבוע קווים אדומים שבהם תהייה מחאה וזעקה ברורה ופומבית .
כשאין מחאה ..שתיקה כהודאה וכלשון הפסוק המפורש:
שנוכל לומר בפה :
"וְעָנ֖וּ וְאָמְר֑וּ יָדֵ֗ינוּ לֹ֤א שפכה שָֽׁפְכוּ֙ אֶת־הַדָּ֣ם הַזֶּ֔ה וְעֵינֵ֖ינוּ לֹ֥א רָאֽוּ"
לא קראתי תגובות אבלמופאסה
רוצה להדגיש נקודה אחת
יש נערים/צעירים/מבוגרים מגיעים לאילת/לת''א/למעדונים או לכל מקום אחר בעולם כדי לבלות.
בשביל חלק מהאנשים בעולם הבילוי הזה כולל גם יחסי מין בהסכמה/שטוצ/וכדו'
חלק מהנשים הנ''ל גם מתלבשות בבגדים הכי לא צנועים בעולם וגם צורכות אלכוהול וגם סמים.
ועדיין
אין שום לגיטימציה העולם, לאנוס בחור/בחורה כזאת שכביכול מחפשת את זה.
צריך לגמרי לגמרי למחוק את הריח של הלגיטימציה הזאת מהתודעה. זה ממש ממש לא קשור לחילונים, לחלוטין לא!

אני אישית גדלתי בציבור החילוני, במקומות הכי לפשעים, יש לי ריקורד לא מבוטל מגיל 16 עד 24, בחיים לא חשבתי או דמיינתי לשכב עם בחורה חסרת ישע או שיכורה.
זה לא נתפס
ברור שאין לגיטימציהrivki
אבל קורה הרבה שגם הפושע עצמו שיכור/מסטול. לא תמיד האדם יודע למה (lema) הוא עלול להפוך, אז לא להגיע מראש למצב כזה.
לא קראתי הכלבת 30
אכן זה מזעזע. אבל לצערינו זה לא מפתיע.
זו תוצאה של נורמות מזעזעות של שתיה, של תרבות אלימה, של מיניות שדוחפים מגיל אפס כמעט, של תרבות ה'בא לי''.
ברור שרוב האנשים, דתיים ושאינם דתיים, לא היו מגיעים למצב כזה.
אבל זה מקרה קיצון שמעיד על מגמה כללית.
יחד עם ''מחאת המכנסונים'' שעומדת על זכותן של בנות להתהלך חשופות ככל האפשר
ויחד עם לגיטימציה מלאה להחזקת סמארטפונים ע''י בני נוער, שם מותר להם להחשף להכל
ויחד עם לגיטימציה לקיום יחסים בגיל שהולך ונהיה צעיר יותר ויותר
כל אלה יוצרים תרבות כ''כ מינית, שגם האלימות שלה מתבטאת באופן מיני.
שטויות. אין שום קשר לדתי או חילוני. אחרת איך תסבירFff
אונס בציבור הדתי חרדי ערבי או בהודו? ואחרת איך תסביר אלפי גברים חילונים שלא יעשו את ת זה לבחורה שיכורה?
אונס לא קשור בשום צורה למין... צריך להגיד לך ת זה חד וחלק. אונס זה סוג של אלימות אין לה קשר למיניות
זה מה שכתבתי, אם לא שמת לבבת 30
שרוב האנשים, לא משנה אם דתיים או חילוניים לא היו מגיעים לזה
ולגבי האלימות- אם נצא מנקודת הנחה שאכן זה היה אונס ולא מעשה בהסכמה, אז זו אכן אלימות, אבל אלימות בגוון של פורקן מיני
אין סתירה בין הדברים. אונס במהותו הוא אלימות מינית.44444
יש פה 2 מרכיבים גם אלימות וגם מיניות לא מרוסנת.
זה לא שיש גורם אחד לתופעה הזו.
זה הרבה פעמים אוסף של גורמים.

ולגבי אלימות מכל סוג שהוא ידוע שאנשים אלימים הרבה פעמים זה טבעם אבל גם חלק גדול מהם חוו אלימות (בעל מכה שהיה ילד מוכה) וגם חיו בסביבה אלימה.
רואים את זה "בקטנה" אפילו בכיתה בביה"ס יסודי. אוירה אלימה ושיח אלים מגביר מאד אלימות וזה משמש טריגר ל"אפורים".

וכדי לטפל בבעיה צריך לשנות שיח וחשיבה. זה עניין חינוכי.

כנ"ל לגבי מיניות נטולת רסן. האוירה היא הגורם היחידי? לא. אבל היא גם גורם משמעותי שניתן לטיפול. ודווקא במקרים של אונס קבוצתי האוירה משחקת תפקיד משמעותי מאד. הרבה יותר מאונס של אנס אחד שהרבה פעמים הגורם הוא נפשי- אישי מולד או נרכש.
אגב לצורך העניין באלימות כלכלית יש 244444
מרכיבים: אלימות והתנהלות כלכלית.
2 בעיות שצריכות טיפול.
מודה שרפרפתי קצת בכתבות....44444
לא הבנתי מה הקשר לרבנים....
מישהו חושב שהם בעד?
לצערינו מקרי אונס הם לא נדירים כמו מיליון עבירות אחרות.....
זה לא שמעלים לכותרות כל מילה של רב שנאמרת...
יום פטירת הרב קוק וכך הוא כתב-מוש השור...
מילים: הרב קוק ("ערפלי טוהר")

הצדיקים הטהורים - אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק

אינם קובלים על הכפירה אלא מוסיפים אמונה

אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים חכמה

וכל המניות המתווספות אצלם בחשאי- פועלות את פעולתם לטובה- במידה שכל ההתפעלויות המעשיות לא יוכלו להגיע
מהמם. מסכת שבת כותבת שנחרב בית המקדש עלFff
'שהיו יכולים למחות ולא מחו'. באה מידת הרחמים ואמרה אבל ידעו שלא יקשיבו להם (תקשורת שמאלנית?) ועדיין היו צריכים למחות
ממממ.....44444
אתה מכיר רב שלא מוחה על מצב האלימות וההפקרות המינית בארץ?
ומי שלא מוחה בפרהסיה בעניין ההפקרות המינית אז זה מתוך שיקול דעת בבחינת- אל תהיה צודק תהיה חכם....

ובאמת לא הבנתי מה הודעת מחאה רשמית בפונט גוטמן חיים בגודל 48 באתר כלשהוא או בעמ' 22 אמורה לעשות.....
אז אני מביעה מחאה על העדר ערכים יהודיים בסיסיםסודית
שהיו מונעים את זה.
הנה כתבתי ומחיתי ויצאתי ידי חובה.
הפגנות הן אמצעי להעלאת תחלואה בקורונה ולטעמי גם אלו בבלפור וכל האחרות נדחות מפני פיקוח נפש, ודעת הרבנים לא מוטלת בספק אז חפשי לך עץ אחר
השאלה מה התועלת בהפגנותme_too

או בכל המחאות.

זה ברור לכל אדם בר דעת שהמעשה הזה הוא אסור ונוראי, אין מי שחושב שהוא בסדר, אין עליו מחלוקת ציבורית.

ובכ"ז, (ואחרי הסתייגות שעוד לא התבררו הפרטים) חבורת אנשים חטאה וזה מעשה מזעזע בכל קנה מידה.

הארץ כולה סוערת, ובצדק.

השאלה האם מחאה שתצא בעיתון, או הפגנה שתצא לרחוב תמנע את הפגיעה המינית הבא.

באופן בסיסי, רבנים, ובכלל אנשים, יוצאים למחות ולהפגין בנושאים שהם במחלוקת- להביע עמדה כנגד דעה שיש בציבור מי שחושבים כמוה. וזה יכול להיות מימין ומשמאל, נגד רמ"מ שחשוד בשחיתות, נגד אוטובוסים שנוסעים בשבת או נגד מסירת שטחים בשביל שלום.

האם יש ערך למחאה על דבר שכולם חושבים כמוהו? בהחלט יתכן. אבל בד"כ לא על זה יוצאים למחאות ולהפגנות, וודאי רבנים לא כותבים על כך עצומות. המטרה של המחאות הללו מאד לא ברורה, וככל הנראה עניינו בכלל בקידום מטרות אחרות (כמו למשל הצורך ביום מאבק באלימות נגד נשים, למרות שאין מישהו שחושב שאלימות נגד נשים היא לגיטימית).

בשולי הדברים (זה לא נושא השירשור אבל נגררו אליו), חיפוש סיבות לגורמים שונים לאונס, ממש לא אומר האשמת הקרבן, ומאד מרדד את השיח. ממליץ על המאמר בקישור (לא ארוך)-

אחריות הקורבן - השילוח

(בקצרה-

כן, יותר מסוכן בשטחים, זה עדיין לא אומר שמותר להרוג את מי שמסתובב בשטחים, אבל בהחלט אומר שיש להחלטה לטייל או לגור באיזורים מסוכנים השפעה על הסיכון להיפגע (למרות שאפשר להיפגע גם בקניון בת"א). 

חוסר האפשרות לדון בגורמים שמגדלים סיכויים לפגיעה מינית , הוא מצער ולא מאפשר למצוא חיפוש פתרונות אמיתיים. לצורך הדיון, אם יוכח שצניעות קיצונית מובילה ליותר מקרים של פגיעות מיניות, זה עדיין לא אומר שלאישה אסור ללכת בצניעות קיצונית כרצונה, עלינו כחברה לדאוג לשלימות כל אדם, ובעיקר חסרי ישע, וכן להפך. אבל ההבנה מה התשתית שעל מצעה עלולה לצמוח פגיעה מינית היא חשובה בלי קשר, וחבל שכל ניסיון לדון בה מושתק בגסות)

תודה על הניסוח ועל ההפניה למאמרעוד סתם אחד
קרובת משפחה שלי נפגעה לפני כמה שנים מבקבוק תבערה, וקיבלנו *מלא* מכתבי תמיכה, מכל העולם (כולל לא יהודים). אחד המכתבים היה דווקא מכתב נאצה פוגעני ביותר. שאלתי את ההורים שלה למה הם שומרים אותו, והם ענו לי: בסופו של דבר היא תצטרך להתמודד גם עם הטענות הכתובות בו. באמת אם לא היינו גרים (איפה שהם גרים) כנראה שבקבוק תבערה לא היה פוגע בה (אולי פיצוץ בקניון או רקטה).

העניין הוא שלפעמים יש דברים ששווה לשלם עליהם מחיר. אז אצל מתנחלים זה מגורים ביו"ש, ערש תרבותנו הלאומית, ואילו אצל אחרים זה קיום חברה מתירנית והוללת. רק שכל אחד ידע את המחיר ויחליט אם זה באמת שווה לו.
לא כל החילונים/חילוניותrivki
הולכות לחפש סטוצים ומשתכרות עד אובדן חושים
(כותבת באופן כללי כי פרטי המקרה עדיין לא ברורים).
ונוער בני 16 ממש לא תמיד מודעים להשלכות מעשיהם, לצערי, כי לא מחנכים אותם לזה.
לא אמרתי שכןעוד סתם אחד
אבל אני לא אפריע לך להילחם באיש הקש שיצרת. אני מוכן אפילו לעודד מהצד ("רבקי! רבקי!").
^^^^^^^^^^^^rivki
@#$%&* תקינות פוליטית
דבר נוסף- מי קבע שמחאה צריכה להיות דווקא בהפגנהמוש השור...
מי קבע בכלל מהי מחאה.
האם להוסיף עוד כמה דקות לימוד או לפתוח שיעור בטהרת המשפחה זו לא תגובה ראויה?
האם מחאה זה דווקא מה שהתקשורת או הטהרנים למיניהם שכמובן קובעים לאחרים מה לעשות קבעו כמחאה ומי שלא מיישר קו אז...
רגע אז אם היינוהגיבן מנוטרדהם
בתקופת התורה מי מתוך כל ה30 היה צריך להתחתן איתה?
Eff צודקת, אני טעיתי. זה פשע פר הגדרה, ומתוכנןסודיתאחרונה

דינאמיקה של אונס קבוצתי: הסברים תיאורטיים
מאת: עפרה שניידר
פורסם ב: עיתון יסודות – גיליון 11

אונס קבוצתי הוא אונס שנעשה על ידי שני גברים או יותר, או מצב בו גבר אחד מבצע את מעשה האונס וגבר אחר או יותר נוכחים במקום, מסייעים לו או מעודדים אותו.

אונס נתפס בהיסטוריה של מערכות משפטיות כפשע קניין כלפי אבי האשה, אחיה או בעלה, ולא כפשע נגד האשה עצמה...

אונס קבוצתי הפך למגיפה בקמפוסים של המכללות בארה”ב, שם הוא נקרא “Gang Bang” או “Pulling Train” – כינוי המתייחס לגברים העומדים בתור ארוך כמו קרונות רכבת. ארבעה אלמנטים נמצאו בתסריט ה”טיפוסי” כבעלי תפקיד באונס קבוצתי: רציונליזציה, מציצנות, אלכוהול ופורנוגרפיה.

בתסריט ה”טיפוסי”, לאחר שהקורבן משתמשת בכמויות רבות של אלכוהול או סמים, היא אינה מודעת לכך שהשכנוע הידידותי של הבחורים הוא בעצם חלק מתקיפה מינית מתוכננת. כאשר היא מבינה את המצב הקשה, הבלבול מתחלף בפחד ובפאניקה, והימלטות היא בלתי אפשרית. הנפגעת אינה מסוגלת למחות, או שמחאותיה זוכות להתעלמות, והיא נאנסת על ידי שניים עד אחד-עשר גברים. הגברים עושים רציונליזציה לאירוע במושגים של היתקלות מינית שהפגישה אותם כאחים. גברים אלו אינם מחשיבים את התנהגותם כאונס, ורואים בה התנהגות מסיבה נורמאלית. במוחם הם עסקו ביחסי מין קבוצתיים עם שותפה מעוניינת, שיכורה, ש”חיפשה את זה”. מציצנות היא לעיתים חלק מהאונס: גברים שאינם מעורבים ישירות במעשה צופים בו דרך חור הצצה, מצלמים, או מעודדים מן החלון. גם לאלכוהול יש תפקיד מכריע באונס קבוצתי, משום שהוא “מכין את הבמה”, על ידי כך שמפחית מעצורים ומתרץ התנהגות מתעללת. בנוסף, הוא מחליש את יכולת הנשים לאמוד מצבים מסוכנים ולהתגונן. נמצא כי בקבוצות בהן התרחש אונס קבוצתי היתה גלוריפיקציה לאלכוהול ועידוד להשתמש בו. גם לפורנוגרפיה יש חלק במעשי האונס קבוצתיים, כי היא מציגה מיתוסים על האונס ונותנת לגיטימציה לאובייקטיפיקציה של נשים (Ehrhart Sandler, 1986).

אחד המחקרים הראשונים ששפכו אור על עבירת אונס קבוצתי היה מחקרו של הסוציולוג הישראלי מנחם אמיר. אמיר (1971), חקר בפילדלפיה 464 תיקי אונס, הנוגעים ל-1292 עבריינים. עובדה ראשונה שמחקרו חשף היתה שב-43% ממעשי האונס היו קבוצתיים, והאנסים פעלו בזוגות (16.2%) או בקבוצות (26.5%). האמונה שהאנס הוא עבריין הפועל ביחידות התגלתה כמיתוס שיקרי. שנית, בניגוד לרושם שהיה נהוג עד אז, אמיר מצא ש-71% ממעשי האונס היו מתוכננים מראש, ולא היו התפרצות ספונטאנית של רגשות עצורים ותאוות בלתי ניתנות לריסון. המעשה תוכנן בדרך כלל מראש על כל פרטיו, הקורבן נבחרה על ידי הכנופיה, ובקור רוח ננקטו הצעדים כדי לפתותה לבוא למקום שיקנה להם יתרון עליה. במקרים אחרים הוחלט מראש לבצע אונס ורק את בחירת הקורבן השאירו ליד המקרה. ניראה כי תכנון ותיאום מראש הכרחיים לביצוע עבירה זו: צריך לאתר מקום ‘בטוח’, לנקוט אמצעי זהירות כדי להבטיח שהמעשה לא יתגלה על ידי עוברי אורח, משטרה או שכנים, ולהגיע להסכמה בעניין הקורבן...

אמנם תסריט ‘טיפוסי’ זה נכתב על אונס קבוצתי במסיבות במכללות בארה”ב, אולם הוא נראה כרלוונטי ביותר גם למקרים בישראל. בישראל נערך מחקר על ידי תת ניצב דני גימשי אשר בדק 51 מקרי אונס קבוצתי שאירעו בישראל בין השנים 1977-1978. ממצאיו הראו כי התסריט הטיפוסי דומה מאוד לזה עליו דיברו בארה”ב. האונס הקבוצתי מאופיין כמפגש חברתי בין חבורת צעירים לנערה אחת, כשב-47% מהמקרים קיימת ביניהם היכרות מוקדמת. גם כאן, משכנעים הנערים את הנערה לצרוך אלכוהול או סמים ולעבור עמם למקום אחר: חורשה או ביתו של אחד הנערים. הנערים דורשים ממנה לקיים יחסי מין, וכשהיא מסרבת הם מאיימים עליה, ומבצעים אונס שהוא לרוב אלים ומלווה בהשפלות מיניות כמעשי סדום והחדרת חפצים לגופה.

בעשורים האחרונים מחקרים נוספים מהעולם מצאו אף הם נתונים מדאיגים: בין 10% ל-30% מהתקיפות המיניות הינן קבוצתיות. בישראל, עד סוף שנות השמונים לא פורסמו כמעט מקרי אונס קבוצתי בעיתונות הישראלית. מעשי האונס הקבוצתיים בקיבוץ שמרת, בטבעון וברמת השרון עוררו את דעת הקהל לעבירת האונס הקבוצתי וזכו לכיסוי עיתונאי נרחב.

גישות תיאורטיות רבות ניסו להסביר את האונס בידי אדם יחיד. גישות פסיכו-פתולוגיות התמקדו בבעיות פסיכולוגיות באישיותו של האנס. גישות סוציולוגיות הסבירו כאונס במונחי השפעת הסביבה, הקבוצה, תת התרבות וליקויים במערכת הפיקוח. הגישה הביולוגית ראתה באונס תוצאה של כמות גבוהה מדי של ההורמון הגברי טסטוסטרון, ולכן הציעה פתרון של דיכוי הדחף המיני על ידי סירוס כירורגי או כימי-הורמונאלי.

הגישה הפמיניסטית טוענת כי אונס משמר תחושת העליונות הגברית ואת נחיתות מעמדן של הנשים. לפי הגישה הפמיניסטית, אונס נתפס כמעשה פסאודו-מיני, המונע ע”י תשוקה לכוח ושנאת נשים, והוא פונקציה ישירה של המידה בה נשים הן מעוטות כוח פוליטי וכלכלי. פורנוגרפיה וזנות הם שני מנגנונים שתורמים לדה-הומניזציה של נשים ולאונס.

לפי גישת הלמידה החברתית, אונס הוא התנהגות נלמדת, אשר מושפעת מארבעה תהליכים. חיקוי של אלימות ואונס כפי שנצפו במציאות או בתקשורת, קישור בין אלימות ומין – עקב הופעתם יחד באותו ההקשר, חזרה על מיתוסי האונס (“נשים רוצות/ מגיע להן להיאנס”) והורדת רגישות (דה-סנסיטיזציה) לכאב, לפחד, להשפלה הקשורים באונס.

התיאורטיקנים הראשונים ניסו לתפוס את האונס הקבוצתי כסוג מסוים של אונס יחיד, והתעלמו מהמרכיב החברתי-קבוצתי של האירוע. אולם לאונס קבוצתי יש אפיונים ייחודיים, ועל כן המניעים האפשריים עשויים להיות שונים או נוספים לאלו המיוחסים לאונס בידי יחיד. לאונס קבוצתי צריך להתייחס בזוית ראיה פסיכו-סוציולוגית, משום שמדובר באינטראקציה חברתית, שבה הקבוצה היא נושא ההתנהגות הפלילית.

הסברים פסיכולוגיים לאונס קבוצתי מדגישים מניעים אישיים פנימיים של הנערים המשתתפים במעשה, הקשורים בזהות מינית ואישית של המתבגרים בחברה המודרנית.

לפי Blanchard המשיכה המינית ההדדית של הנערים המתבגרים גורמת להם להרגשת חולשה והעדר גבריות. הבלבול בזהות המינית של המתבגר יוצר את הצורך להגן על עצמו מדימוי מיני הומוסקסואלי, והוא עושה זאת על ידי השתתפות באונס קבוצתי. בנוסף, המשמעות הומוסקסואלית הלא מודעת, מתבטאת בכך שגבר מחדיר את איבר מינו לנרתיק של אשה, מיד אחרי שהוצא משם איבר מין של גבר אחר, וכשריחו של הגבר הקודם נמצא עדיין על גופה. באונס הקבוצתי המשתתפים מגנים על עצמם מפני פאניקה הומוסקסואלית, על ידי הידיעה שהם חודרים לאישה.

Blanchard בחן שתי קבוצות של אנסים קבוצתיים (שחורים ולבנים) בתהליך שנקרא “מבחן רורשאך קבוצתי”. המסקנה מההתבוננות בכנופיות האנסים הצעירים היתה שהיחסים המיניים והרגשות שחשו באותה ההתנסות באונס – התנהלו רובם ככולם בין הנערים לבין עצמם, ולא בין מי מהנערים לבין הנערה המעורבת. מסקנת המחקר היתה כי הרעיון ש”אנו החבר’ה יכולים לחלוק בינינו את אותה הנערה, להתלכד סביב אובייקט מיני משותף, ויכולים כקבוצה להגיע להתעוררות מינית משותפת” – הוא רעיון בעל השלכות הומוסקסואליות. בנוסף, הוא מצא שנערים מסוימים בכנופיה הביעו כלפי המנהיג הערצה “כמעט מזוכיסטית” שהצביעה על קשר ארוטי עז. גם המנהיגים התעוררו מינית מנוכחות הקבוצה, ובתמורה הם היו מסוגלים לעורר את הקבוצה. המנהיג הרגיש כי למען שאר חברי הקבוצה הוא חייב להפגין ביצוע ובמובן מסוים גם להתערטל בפניהם. המידה שבה מצליח המנהיג לעורר את הקבוצה, לגבשה ולמקד את תשומת ליבה סביב עניינים מיניים, נראית כחשובה במיוחד להתרחשות אונס קבוצתי. Sanday (1991) טענה גם היא כי באמצעות אונס קבוצתי, הגברים בעצם מקיימים יחסים זה עם זה. הם מסווים בעצם פחד עמוק משולב בקסם מהומוסקסואליות, ולא מסוגלים לדמיין שישנן צורות של היקשרות הומו-חברתית, שאינן מיניות בהגדרתן. Beneke (1983) טען כי גברים המשתתפים באונס קבוצתי לא רק מבטאים עוינות כלפי נשים, אלא גם מביעים בכך רגשות חזקים כלפי הגברים האחרים. הוא קרא לכך “גברים האונסים למען גברים אחרים.

הסבר פסיכולוגי שני מדבר על בעיית זהות וחוסר הגנה על הסטטוס המיני של המתבגר בחברה המודרנית. גם ללא נטיות הומוסקסואליות או החשש מהן, נתון המתבגר בחברה המודרנית בבלבול. בלוך ונידרהופר טענו כי המתבגר מוטרד מבחינה מינית משום שהחברה המודרנית אינה מגנה על הסטטוס החברתי בכלל, ועל הסטטוס המיני שלו בפרט. מכאן שהאונס הקבוצתי הופך להיות אמצעי להשגת סטאטוס בקבוצה. גם Geis Chappell טענו כי העלייה במקרי אונס קבוצתי משקפת צורך גברי לבסס זהות מינית גברית ותחושת עליונות, דרך מעשים אגרסיביים כנגד קורבנות נשים. הנערים מרגישים ש”נשללו” מהם יחסים מיניים “חופשיים וקלים”. הכעס והתסכול, יחד עם טריגר כאלכוהול, עלולים להוביל ללקיחה בכוח של “מה שנשלל מהם” .

Sanday שילבה את ההסבר הזה, של מתבגר המוטרד מינית עקב העדר הגנה על הסטטוס שלו, עם הסברים פמיניסטים. היא טענה כי אונס היווה מכשיר תרבותי שהביא נערים לתפקידים זכריים, כשבו-זמנית הגביל את האגרסיה שלהם זה כלפי זה על ידי הפנייתה מחדש כלפי אשה. Sanday מקשרת בין אגרסיה מינית גברית ו-“Male-Bonding”, וטוענת שאונס קבוצתי הוא סביר יותר בקבוצות גבריות בהן ה”Bond” הגברי מגיע לדרגה של שכרות מהצלחה ולרמה מיסטית. זו הסיבה לריבוי מעשי אונס קבוצתיים במסיבות בקולג’ים: האונס הוא הדבק שקושר את האחים לגוף האגודה. “כאשר גברים צעירים נותנים נאמנות לקבוצה חברתית גברית כולה, הנתפסת כמיסטית וניצחית, הזלזול בנשים יהווה תמיד יסוד חשוב בקשר המיסטי, והאגרסיה המינית תהיה האמצעי שבעזרתו הקשר מתחדש”. אגרסיה מינית קולקטיבית כלפי נשים מהווה שלב הכנה, שבו חלק מהגברים מציגים את הייחוס החברתי שלהם, ושלב שמכיר למתבגרים חדשים את תפקידם העתידי בהירארכית הסטאטוסים”.

הסברים פסיכו-חברתיים מתמקדים בדינאמיקה בקבוצה הקטנה ומשתמשים במושגים כמו לחץ קבוצתי, נטילת סיכון, פיזור אחריות ומנהיגות. ההנחה היא שגברים באונס קבוצתי אינם מגיבים רק למניעים פנימיים, אלא גם לתפיסתם את התפקיד שעליהם לשחק בקרב חבריהם. הנער חושש מדימוי של חסר יכולת מינית, חלש פיזית או חסר גבריות, וחשש זה עלול לגרום לו להשתתף בתקיפה מינית. הנער חייב לקיים ולשמר את הזכריות המצ’ואיסטית ולאשר את התאמתו המינית.

הסברים מסוימים מתייחסים לנטילת סיכון ופיזור האחריות בקבוצה קטנה. רבאו, במחקר על נטילת סיכון בקבוצות קטנות, טען כי הקבוצה משפיעה דרך הנורמות שלה על נטילת הסיכון של חבריה. המשתנים המתווכים הם קיום מנהיג חזק, וההכרות של האנשים זה את זה. ככול שהמנהיג יהיה חזק יותר וההכרות טובה יותר – כך תיקח הקבוצה יותר סיכונים. בנוסף, “השערת פיזור האחריות” מדברת על כך שהקבוצה הקטנה מוכנה לקחת סיכון רב יותר, כמו למשל באונס קבוצתי, משום שהאחריות מתפזרת בין חברי הקבוצה.

Ehrhart Sandler (1986) טענו, כי רגשות אינדיווידואליים של אחריות לאלימות על ידי אנסים עוברים מינימליזציה על ידי הדינאמיקה הקבוצתית של האונס. הקבוצה כאילו מפתחת הגיון של גבריות וכוח, ובעזרתו עושה רדוקציה למעצורים של כל חבר בנפרד. למעשה, מאפיין של חברות “מועדות לאונס” הוא קיום מועדוני גברים מיוחדים, שמאפשרים מגוון רחב של התנהגויות אנטי-סוציאליות, כהתפרעות, שימוש לרעה באלכוהול וסמים, הצקות והשפלות, הטרדה מינית, ואונס קבוצתי.

מחקרים מפורסמים בדקו את הנושא של לחץ קבוצתי בקבוצה הקטנה. Asch (1958) בדק את השפעת הלחץ הקבוצתי על שינוי ועיוות החלטות שיפוטיות. הוא מצא שבקרב קבוצה קטנה ישנם לחצים חזקים לקונפורמיות לנורמות של הקבוצה. אמנם גם בתנאי לחץ ישמרו אנשים מסוימים על עצמאותם ולא ייכנעו טוטאלית לקבוצה, אך אלו במיעוט. Milgram (1963), בניסוי שערך על ציות לסמכות, מצא כי חברי הקבוצה פעלו בהתאם למשמעת קבוצתית אשר בשמה נעשים גם מעשי אדיבות וגם פשעים רבים, לרבות אונס קבוצתי. לפי Levin, בקבוצה יש הרגשת השתייכות וגורל משותף, הפרט בקבוצה עובר תהליך של דה-אינדבידואציה. נוצרת מחויבות חזקה להתנהג לפי נורמות הקבוצה ולא לפי ערכי החברה הרחבה. Radel טען שהקבוצה הורסת ומנטרלת מעצורים הקיימים אצל הפרט נגד התנהגות סוטה, יוצרת מכניזמים להצדקת ההתנהגות וסנקציות על אלו שמהססים. Hazelwood (1987) טוען שבאונס הקבוצתי תמיד נוטל חלק משתתף שאינו רוצה בכך. לעיתים, נער זה מסמן לקורבן שאינו רוצה שזה יקרה, אך הוא חסר כוח לעצור זאת
נפילות ברשת אחרי החתונהמחפש את עצמי!

אני היחיד?

לא, אבל מה זה רלוונטי?פשוט אני..

אם אתה לא מרוצה מזה, אז זה שיש עוד כמוך לא אמור לגרום לך לוותר

אתה ממש לא היחיד. זה אמור לעזור לך?לאחדשה

זה לא אמור לנרמל את המצב (ואני לא אומרת בטון ביקורתי בכלל..)
אם אתה מחפש עזרה או עצות זה משהו אחד.
אם הכלה הבנה והזדהות זה משהו אחר.

כן. אתה היחיד בעולם שעשה את זה.חתול זמני

עד רגע זה, אף־אחד, מעולם, לאורך כל ההיסטוריה של האנושות, לא הגיע לכך.

ברכותיי.

(או קללותיי, לא יודע מה אומרים במצב כזה.)

נראה לי שמה שעומד מאחורי השאלה שלך, אינו אם באמתהסטורי

אתה היחיד, אלא כאב עצום שקיווית שהחתונה תמנע ממך את הנפילות ואתה מגלה שלא רק שהיא לא מונעת - אלא על ייסרי המצפון על הנפילות, נוסף מצפון על הפגיעה באשתך.

אז לא - חתונה היא טובה, היא חשובה, היא נותנת מקום להביע את הביקושים הגופניים בדרך היתר ומצווה - אבל היא לא מונעת נפילות.

הדרך למנוע נפילות אחרי החתונה, בדיוק כמו לפניה, היא בסור מרע ועשה טוב -

סור מרע - לא להחזיק שום מכשיר לא מוגן ולא להתקרב לזה, אם זה לא מספיק - ללכת לטיפול אצל מטפל מוסמך שמומחה בגמילה מנפילות כאלו.

עשה טוב - למלא את זמנך בעיסוקים חיוביים.

למה אתם כאלה לא מבינים..מחפש את עצמי!

הסטורי דיבר לעניין.

אשמח אם תרחיב יותר מניסיון [ברמה שנקי לדבר]

וגם תקשר אותי למטפלים כאלו

אגב, לדעתך זה טיפול? יעני אני בעייתי? חולה?

לא אומר את זה כדי להתגאותהסטורי
אבל לי לא היו הסוג הזה של הנפילות, ככה שלא שייך לכתוב מנסיון (אל תדאג, כל אחד ו'התיק' שהוא סוחב, יש לי מספיק מורכבויות אחרות...). בכלל, כנראה שכשהייתי בגילך - האינטרט היה הרבה פחות משמעותי, בוודאי בסביבה בה אני הייתי.

השאלה אינה איזה 'טייטל' נלביש עליך. כשיש קושי, גם אם הוא לא 'מחלה', כדאי לטפל בו. לא צריך להיות חולה, בשביל להתגבר על קשיים. כן יכול להגיד מנסיוני, בהקשר אחר לגמרי - שהייתי צריך תמיכה/טיפול והיה לי מאוד קשה לקבל את זה (במיוחד שלא אני גרמתי, אז למה אני ה'חולה' שצריך טיפול,), חבל שלקח לי זמן להסכים.

איני יודע אישית, יודע שהיו כל מיני פרסומים. אין לי מושג מי באמת מוצלח, אפשר לברר. הרב יוני לביא עוסק בזה כבר למעלה מחצי יובל - אולי הוא יוכל להפנות.

אתה לא בעייתי ולא חולהשוקו.

אתה מתמודד עם מעידות שקשורות לגלישה ברשת. איפה כמה למה ומה חומרת הבעיה את זה במידת הצורך ובמידה ותחליט ללכת לטיפול,יקבע המטפל. עד אז תשמח על עצם השאלה שמעידה שאתה נמצא במקום שאתה לא רוצה להיות בו, וזו ברכה ונקודה שמאפשרת תיקון וחזרה לסדר. ישנם ארגונים שבצורה אנונימית מסייעים בתחומים אלו כמו חברים מקשיבים ועוד. תתייעץ איתם,זה יתן לך פרופורציות ובהירות על המקום שאתה נמצא בו ואפשרות לקחת אחריות ולצאת מהמקום שאתה נמצא בו.

בהצלחה אחי.

וכמו בכול דבר תתפלל על זה, אל תוותר ואל תתייאש וההפך - תשמח, תיקון הכללי טבילת מקווה תהילים כל יום

בשליפההעני ממעש

נפוץ

יש דמיון שנישואין זה תעודת ביטוח מתאוות מין

זה לא בהחלט נכון

כל עוד לא חריג איני יודע אם מצריך טיפול

שמות של מטפליםקינסא

קודם כל חשוב לי להגיד שאתה לא היחיד אבל כמו שאמרו לעיל -  זה לא אמור לנרמל את העניין..

אנחנו בדור מלא פריצות בתחום הזה בכל פינה, והדרך הנכונה זה לגדור פרצות ואם אתה מרגיש שגם זה לא עוזר, להיעזר באיש מקצוע.

אני אישית גם מתמודד בתחום ונעזרתי בעבר בטיפול.

לא יודע אם יתאים לכל אחד..זו הייתה מטפלת חילונייה.

לדעתי עדיף דתי,

יש לי כמה שמות:

אלישע אזר 054-7600080

שי אורים 0586886579

מומלץ בחום דר יניב אפרתישוקו.אחרונה

אומנם הוא מתעסק בתחום ההתמכרויות אבל במכון שהוא הקים יידעו אולי להכווין אותך ולתת כלים ודרך

אני משתגעת ממנו!אנוני.מית

נסעתי היום לסידורים. בעלי היה על הילדים. כנראה קם בבוקר והמקרר התקלקל.  ניתק אותו מהחשמל שיפשיר, שלח את הילדים למסגרות ונסע לעבודה.

אני חוזרת הביתה. פותחת את המקרר ומגלה שהתרופות פוריות נשארו שם. הוא לא טיפל בהן ולא הוציא אותן משם. הן התקלקלו. זה אלפי שקלים וכאב לב פסיכי.

התקשרתי אליו לדבר איתו. הוא ניתק עליי את השיחה וכתב לי אחר כך "לא לצעוק עליי" בווטסאפ. התקשרתי שוב. הוא התעלם.

אני משתגעת. כל כך הרבה כסף וכל כך מעט התייחסות.

מה לעשות איתו?

הוא בטוח לא עשה זאת בכוונהפשוט אני..
ואם את צעקת עליו כאילו הוא ילד קטן, אז מן הסתם השיחה לא מועילה אלא רק גורמת לו לרצות להתרחק ולהתגונן.

האם היית כועסת עליו אם הוא היה שובר צלחת בטעות? הרי זה אותו דבר. הוא בטח מיהר בבוקר, ועם ארגון ופיזור הילדים וגילוי התקלה זה התפספס.

הצעקותoo

לא יתקנו את הטעות

וגם לא יעזרו לכעס ולתסכול

הפסד כספי זה כאב לב

חוסר לגיטימציה לטעות זה גם כאב לב

כנראה גדול יותר

מה לעשות?

ללמוד לנהל כעסים בצורה טובה יותר

להכניס למודעות שבני אדם יכולים לטעות

לא להתקשר כדי לצעוק

ואם מנתקים לכבד את הספייס של הבנאדם 

יפה מאוד!נחלת
אני מבין את המקום שלךחתול זמני

וזה באמת מלחיץ ומטלטל,

איני טוב בניסוחים אך אגיד את דעתי האובייקטיבית נוקבת ככל שתהיה.

אבל

– לא רוצה להטיף מוסר דתי אבל זה באמת מסוג הדברים שהם ניסיון באמונה. הנזק כבר נעשה אין פה כבר מה לתקן. גם מפתח הפרנסה וגם מפתחות החיים נתונים בידי הקב"ה ברצונו נתן וברצונו לקח כי הנה כהגה ביד המלח. או שאנחנו אומרים את זה ומאמינים בזה או שאנחנו אומרים את זה ולא מאמינים בזה. זה ניסיון מטורף אבל זאת ההשקפה שאנחנו צריכים לגבש לעצמנו בסופו־של־דבר. ואחת הסיבות שאנחנו מצווים באמונה הזאת היא כדי שלא נאשים את האנשים מסביבנו. איני מאמין שהדבר נעשה בכוונת מכוון הרי זה כסף (ואינטרס) משותף לשניכם. אני מניח שגם הוא בעצמו החוויר כששמע את זה, ויודע כמה זה חשוב לך אישית.

– איך את היית רוצה שיתנהגו אלייך אם היית עושה טעות כזאת? אם היית נניח קמה עם כאב ראש פיצוצים ושוכחת לעשות משהו מרוב שמיהרת? ואז מתקשרים לצעוק עלייך בטלפון? שיחות בטלפון לא נועדו כדי לספוג צעקות (וגם שיחות בכלל). אם מתקשרים לצעוק אז עדיף שלא להתקשר בכלל ולצעוק אל הקיר, זאת דעתי. מה בדיוק מרוויחים מזה? הרי, אם הוא מבין את חומרת העניין וכמה זה חשוב לך, אז גם ככה הוא מבין ויתמוך בך כשיחזור מהעבודה. אם זה לא מזיז לו, אז מה טוב בכך ש"תכריחי" אותו ש"יזיז" לו?

– בית בסופו־של־דבר הוא מקום המבטח של האדם, המצודה היחידה שלו בעולם רועש גועש ועוין, ספינה בלב ים. בערך כל האנשים סופגים דברים לא נעימים בעבודה, ומה לעשות סופגים כי על זה (בין השאר) משלמים. בית לא יכול להפוך למקום לא בטוח, גם אם קורות פשלות וטעויות. הוא אמור להיות רשת שתופשת את המקומות האלה והפוך מקנה ביטחון. טוב, לא לתת לו פרס על פיזור הדעת שלו... אבל העיקרון מובן. אין שום עניין להפוך את הבית לשדה קרב נוסף בשם הצדק.

נפלא חתול זמני. אם אתה נאה דורש ונאה מקיים,נחלת

תהיה בעל נהדר! בעזרת השם!

נעחתול זמני

ראשית אינני אלא חתול זמני. תרתי לגריעותא.

שנית נקודת החוזקה שלי שהיא דעותיי האובייקטיביות היא גם נקודת התורפה כי אנשים לא אוהבים אותן.

הן מצוינות ומאלפותנחלת

אלא שבתחילה אומרים שצריך להכיל את הרגש של הזולת

לא משנה כמה הוא רואה/לא רואה את האמת ואחר כך,

כשהוא נרגע אפשר וכדאי לאמר לו את דעתנו.

גם הח"ח מדבר על כך (שלפעמים מותר לשמוע

לשון הרע מהזולת אם זה מרגיע אותו, בבחינת

"דאגה בליבו ...)

אם אתה יכול להתחבר לרגש הראשוני

של המשיח ולנסות להכיל את מצוקתו

זה מצויין.

אובייקטיביות זה דבר נפלא!

כיוונת לדעתי האובייקטיביתחתול זמני

תיכננתי להתחיל את תגובתי בכך שהייתי צריך להתחיל את תגובתי בהכלה הבנה וכו' וכו'.

אלא שאין לי סבלנות לזה כלל וכלל, מי שרוצה לקנות את סחורתי האובייקטיבית והצנועה מוזמן גם בלי זה.

תודה.אנוני.מית

בעיקר המשפט האחרון. עזר קצת להבין מה קורה.

באסהנתקה

איזה באסה 

פלא יועץ : סימן "דאגה"

איזה נסיון!שוקולד לבן

קודם כל קבלי חיבוק ממני

זה ממש ממש מחרפן

אלפי שקלים או יותר שהלכו לפח כבר מוציא מהדעת,

להוסיף לזה את הצורך להשיג שוב, ואת כל עוגמת הנפש שיוצאת מזה זה באמת מוציא מהדעת

ממש הגיוני שהגבת ככה

העניין הוא שזה קרה. ואין מה לעשות עם זה.

ובעלך לא עשה את זה בכוונה, כי למרבה הצער הגברים לא באמת חווים את הטיפולים, כמה שזה מתסכל.

לא הם אלו שצריכים להשכים לבדיקות ולאחר לעבודה, לא הם אלו שצריכים לקחת מיליון תרופות ולהזריק לעצמם, לא הם אלו שעוברים את החשיפה לפרטיות והם לא אלו שצריכים להיות זמינים לטלפון של האחיות בזמן הכי תקוע שיש. לכן הם לא מספיק מודעים בד"כ ולא מספיק חושבים על זה.

העניין הוא שעכשיו הוא כבר מבין את ההשלכות אוכל את הלב על מה שהוא עשה, ואז הצעקות (ההכי הגיוניות בעולם!) מחסלות אותו סופית..

הוא פשוט לא מסוגל להתמודד עם זה שהוא גרם לכל זה.

אז ממש כדאי לך לנסות להוציא את העצבים (הסופר מוצדקים) במקום אחר, ולחוס על בעלך שסה"כ מניחה שאת אוהבת אותו ורוצה בטובתו ולא רוצה להוסיף על יסורי המצפון שהוא עשה לעצמו.

מניחה שהוא למד את הלקח ולא יעשה את זה שוב..

(ואת עוגמת הנפש קחי לתפילות שהטיפולים יצליחו, בסוף כל הזריקות האלו יכלו גם להיזרק כי הטיפול לא צלח, לא כל הטיפולים הרי מצליחים למרבה הצער, תפילות הכי נצרך)

יישר כויח גדול, שוקולד לבן!נחלת
קודם כל הוא לא גרם לכל זהמשה

מי שגרם לכל זה הייתה התקלה במקרר. סביר להניח שבעת הגילוי שלה (סביר להניח - בוקר לחוץ שנוגעים באוכל במקרר והוא לא קר) התרופות כבר היו מקולקלות.

השאר. נכון.

אגב, אני חושב שנכון שהוא הגיב "לא צועקים עליי" כהצבת גבול. לא בטוח שנכון היה לנתק את השיחה. גם במצב של התפרקות רגשית זה לא סיבה להתנפל על בן זוג. זה גם לא מקדם שום דבר. אנשים שמגיבים לצעקות (גם אם הם עושים מה שמבקשים מהם) מתייחסים לבית כאל מקום-לא-בטוח וממילא הלב שלהם ישאר בחוץ כדי להתגונן.

הגיוני שאתה צודקשוקולד לבן

באמת במצב כזה אולי בכל מקרה לא היה כדאי להשתמש בתרופות

ובכל מקרה התסכול שלה מובן מאד, זה אפילו לא על הבעל אלא על המצב.

ומסכימה שזה לא סותר שנכון להציב גבול. רק שלא הגבתי לבעל אלא לאשה

להבנתי את המציאות (ואולי אני טועה)משה

התרופות לא התקלקלו בגלל "הבעל". כשהבעל פתח את המקרר בבוקר התרופות כבר היו (לכאורה?) מקולקלות. לבוא אליו בטענות זה קודם כל לא מחובר למציאות.

(וכתבת פה תגובה רגישה ומכבדת)

כמו שהגבתי סביר להניח שאתה צודקשוקולד לבן

יחד עם זה התסכול שלה מאד מובן והגיוני שהוא יצא בצורה לא טובה, כי זו עוגמת נפש נוראית. רק שעכשיו כדאי לתקן כי בפועל בין אם זה אשמתו ובין אם לא זה כבר היה וחבל להעכיר את המצב, זה לא יעזור אז לפחות שיהיה שלום בית ובעז"ה עצם השלום-בית יעזור ותהיה להם ברכה

תודה 

מצופה מגבר לא להתפרק ככה בטלפון .העני ממעש
לא נעים לי, אבל גם אני עשיתי כזה דבר,נחלת

ממש בלי כוונה. נכון שלגבי הקוטג', הייתי מגלה יותר רגישות

אבל מה לעשות שלא רגילה לתרופות פוריות בפריג'ידר?.......

חביבתי. עוד משהו. הוא פיזר את הילדים!נחלת

הוא לא אמר: עזבי אותי במנוחה אין לי כוח  לזה....

ואולי האיפוק שלנו הוא שיגרום לברכה שתבוא ותשרה? אולי זה הנסיון?

קשה. בטח. אבל אולי שווה?

וגם שם לב שהמקרר התקלקל וגם ניתק את החשמלנחלת

לא כל אחד היה שם לב לדבר כזה!

כמה צריך ללמד זכות. להשתדל לראות את מחצית הכוס המלאה, להבין.....וכמה זה קשה לפעמים.

חיבוק גדוללאחדשה

לא חוויתי טיפולי פוריות והאמת שלא מכירה מקרוב, אז אולי אין לי זכות להתייחס ספציפית לעניין הזה.
בכל זאת נשמע כואב וקשוח ממש!
מבלי להקטין את הכאב של הסיטואציה שלך, מציעה להסתכל על העניין ב"נפרדות"-
להבין מה הוא חווה ואיך פעל, בלי קשר לאיך שזה גורם לך להרגיש.
הוא וודאי לא עשה בכוונה,
וודאי מצטער מהעניין, גם אם פחות ממך.
השאלה החותמת שלך בפוסט דיי מסכמת את הגישה שלך- מה לעשות איתו?
מה זה דייסון מקולקל? סליחה שאני מציגה את זה בכזו חריפות זה פשוט ממש בלט לי.
זה בעלך, את לא אמורה "לעשות" איתו כלום.
גם אם הגבת מרגש ומקום כואב- כמו שהתגובה שלך כבר נעשתה ואין להשיב למה שהיא גרמה כך גם מה שקרה לו- בבוקר קם לכאוס (ארגון ילדים ומקרר מקולקל) ונסע לעבודה לבד, ואח"כ קיבל מטר צרחות מאשתו (כנראה שלא שמת לב כמה זה מפריע לו, כתבת התקשרתי לדבר איתו. כשבעצם כנראה צעקת והתעצבנת- וזה ממש מובן אגב! אבל זה היה המצב..)

עכשיו לאחר מעשה, אי אפשר להחזיר את התרופות,
ולא את הצעקות שלך עליו.
אפשר לנשום, להתאכזב, ולהרגיש את הצער והכאב.
לדבר איתו, ולתווך לו מה הרגשת וכמה זה מתסכל תוך הבהרה שאת יודעת שהוא לא שם במצב, לא עשה בכוונה זה בטוח...

שוב חיבוק❤️

תודה אנוני.מית

עזרת לסדר את הראש.

וואו איזה מפח נפש נגמרו לי השמות

דבר ראשון רוצה לשלוח חיבוק גדול

גם על עצם המציאות שמצריכה תרופות פוריות

וגם על האובדן שלהן

ובכלל על כל הסיטואציה

נשמע כ"כ מתסכל, וטבעי מאוד להרגיש את מפח הנפש הזה. זה באמת מאוד כואב.

כתבו לך מקסים ומצטרפת לדברים החכמים מעליי,

בעלך היקר בטוח לא התכוון שהתרופות יתקלקלו וכל הכסף והמאמץ ירדו לטימיון, אלא הוא בן אדם בשר ודם ואנושי וטעה כאן אבל באמת טעות אנושית ובלי כוונה רעה חלילה.

בטוחה שגם לו מאוד עצוב שהתרופות התקלקלו.

והוא ניסה מה שהוא יכל באותו רגע נתון, עם כל העומס והלחץ של הבוקר, אירגון הילדים החמודים, הפיזור שלהם, דאגה למקרר, לרוץ לעבודה, כל זה בתוך הימים הבודדים בהפסקת האש לאחר המלחמה שגם ככה המוח של כולנו די פירה בגלל כל המצב ולהסתגל אפילו להגיד משפט קוהרנטי בריכוז באמת לוקח זמן...

אז הכל ביחד גרם לטעות אנוש של לשכוח את התרופות.

ונכון, זה הכי הכי הכי מתסכל וכואב שיש! בטח המשמעות שלהן בכמיהה לעוד ילד, וגם עניין העלות הגבוהה וכל המאמץ בפני עצמו. זה באמת הרבה מאוד לאבד ומותר בהחלט לתת לעצמך את הזמן והמקום והליגיטימציה לאכזבה, לתסכול, לכאב, לאובדן של זה.

ויחד עם החמלה וההבנה שלך כלפי עצמך, לנסות לראות גם את ההבנה והחמלה כלפי בעלך (והוא כלפייך כמובן) באופן של טעות האנוש שבאמת נעשתה בלי כוונה ורק מתוך לחץ עומס ובעיקר אנושיות ❤️

אז מותר לטעות.

ומותר להתאכזב.

ומותר שיכאב.

והלוואי וב"ה מעז יצא מתוק

ודווקא מתוך הכאב הזה תזכו לישועה שלמה בקרוב ממש,

זה ממש הזכיר לי את הסיפור על הזוג מצידון שבאו לרבי שמעון בר יוחאי, והאישה שלקחה את בעלה כחפץ שהכי יקר לה יותר מכל ובסוף נפקדו ב"ה...  כלומר המהות הזו שהכי חשוב זה את ובעלך. האהבה ביניכם.

אתם בהחלט יכולים להתאכזב ביחד על אובדן התרופות

ובהחלט יכולים להבין יחד ולתת חמלה ומרחב גם לטעויות.

ויכולים גם ללמוד עוד על מצבי קושי שנוצרים בעקבות האנושיות שלנו (בין אם זה מצב הקושי בצעקות שצעקת מהכאב שלך, ובין אם זה מצב הקושי של בעלך ששכח את התרופות בגלל העומס וכו', ובין אם זה מצב הקושי שבעלך לא יכל לשאת צעקות וביקש לא לצעוק עליו וניתק את הטלפון וכן הלאה...) - כל מצבי הקושי הללו מולידים אצלנו הפעלה של מנגנון הגנה שהוא זה שעכשיו בקדמת הבמה ולא ה"אני האמיתי והמיושב" שלנו.

זה מה שקרה לך כשצעקת

זה מה שקרה לו כשניתק את הטלפון

נכון שזה לא אידיאלי, אבל זה בהחלט קורה ולטובים ביותר.

אז הכל בסדר,

לקחת נשימה עמוקה

להבין את עצמי

להבין את בעלי

להבין את הכאב שלי ולתת לו חיבוק ולגיטימציה

להבין את האנושיות של בעלי ולתת גם לטעות האנוש חמלה והבנה

להבין אצל בעלך את המקום שבו שהרגיש מכווץ מצעקות עליו + תחושת אשמה קשה גם כלפי אשתו שבגללו התרופות ירדו לטימיון וגם כלפי עצמו כי וודאי שזו מטרה גם שלו הכמיהה לעוד ילד... אז הכל יחד יצר אצלו את התגובה שזעקה ממנו: אני לא יכול שצועקים עליי. בבקשה לא לצעוק עליי. ואולי גם ניתוק הטלפון כדי לא לשמוע שצועקים עליו, את ה"הוכחה" הזו עבורו עד כמה הוא אשם ולא בסדר. עד כמה הוא איכזב. עד כמה זה בגללו. עד כמה בגללו אין גם לאשתו וגם לו את התרופות עכשיו על כל המשתמע מכך.

אז זה גם הצעקות עצמן שלא נעימות וגם מה שמסתתר מאחוריהן שזו בעצם תחושת אכזבה עצומה ממנו והוא לא יכל להכיל את זה כנראה. גם בפני עצמו ובטח אם זה יושב אצלו על פצעי ילדות קודמים של מקומות בהם הרגיש שהוא לא בסדר או אשם או שצועקים עליו או שצועקים בסביבתו הקרובה וכל מה שזה עושה, ופיתח רגישות או יותר נכון "אלרגיה" לצעקות ומאוד קשה לו לשאת אותן.

לכן זו דווקא הזדמנות אחרי שהכל נרגע

ואחרי שנותנים מקום להכל כנ"ל

ללבן עוד את המקומות הכואבים שלנו

את הפצעים שלנו

את הקושי שמולו עמדנו

את מול הקושי שלך באובדן התרופות

והוא מול הקושי שלו באכזבה ממנו ובצעקות עליו

ולנסות לראות שם עוד לעומק איזה מפתחות אפשר לקחת משם, 

איך אפשר ללמוד עוד להבא, 

איך אפשר להגיב בצורה שגם תיתן מקום לקושי וגם לא תפגע בשני/ה וכן הלאה.

ובעזרת ה' שהקב"ה שבידו הכל, והוא אמר גם לחומץ לדלוק ובידו להושיע אתכם בכל מציאות שהיא, גם אם אבדו התרופות כרגע, ישלח לכם ישועה שלמה וזרע של קיימא במהרה, בשמחה, בנחת ובאהבה 🙏❤️

וואי וואי....שלג דאשתקד

טירגרת אותי מהתקופה שלנו עם תרופות הפוריות. זה באמת הון תועפות (וגם משפיע מאוד על מצב הרוח, כך שממש אני לא מתפלא אם רצית לרצוח אותו 😅).

ממש תקופה מאתגרת, גם הורמונלית וכלכלית וגם המוןן בלבול מוח לתאם את הכל (וגם כל העניינים של ההזרעות וכו', לא חוויה מי יודע מה...). פשוט מבין אותך ומסכים איתך.

כדי לנחם ולהרגיע אותך (אם זה אפשרי 😉), אומר לך שקורה לכולנו, גברים ונשים וצ'רקסים, שאנחנו שוכחים דברים, גם אם אלו דברים חשובים מאוד. ולמה הוא ככה היה עצבני עלייך? כי יכול להיות שהוא כבר סובל בשקט הרבה זמן...

והכי חשוב יקרה, שה' יעזור לכם, שהתקופה הזו תביא לכם טובה ושמחה וברכה, בכי וצחוק ואושר ויופי והנאה!

כשזה מגיע, אין יותר יפה מזה..

כואב ממשהסטורי
תודה לכולם (ולכולן)אנוני.מית

קמתי בבוקר, זרקתי את המקולקל לפח. קניתי מה שצריך באושרעד. הכל רגוע עכשיו.

מדהים!שלג דאשתקדאחרונה
מלא הצלחה בהכל!!
מישו מחפש איפה לגור?מחפש את עצמי!

יש פה עוד זוגות צעירים, וגם לא, שעוד לא מצאו מקום לגור בו שהם מתחברים אליו, והם עדיין מחפשים?

אם אפשר לשתף גם מה הסיבה שעוד לא מצאתם?

ומה אתם מחפשים.

[מי שרוצה כמובן]

כןניק חדש2אחרונה

לא מצאנו מקום שעונה על מכלול הדרישות- בעיקר שלי.

שהן

חינוך מספיק איכותי לילדים

קרבה יחסית להורים שלי

מקום עם תחושת ביטחון פיזית

קהילה חמה ואיכותית.

מחירים הגיוניים.

כרגע אנחנו גרים במקום שכמעט עונה על הכל.

אבל המחיר פה בשמיים. לא יודעים אם נוכל לעמוד בזה לטווח הרחוק.

וגם החינוך הוא לא בדיוק מה שרצינו. 

עזרה בתקשורתצופה אנונימי

שלום לכולם

נשואים טריים ב"ה

אני בצבא, חוזר בעיקר סופ"שים

היא בלימודים מאוד אינטנסיביים (עכשיו תקופת מבחנים אז בכלל)

התקשורת שלנו מתבססת בעיקר על שיחות טלפון (ממש מקפידים פעם ביום בד"כ בערב)

והודעות בווצאפ

העניין הוא שאני יחסית מאוד זמין בהודעות והיא בכלל לא

כלומר אני בד"כ מגיב כמה דקות אחרי שהיא שולחת

ואצלה זה גם יכול לקחת כמה שעות

מה שזה גורם הרבה פעמים זו למין הרגשה של לבד פה בזוגיות

לא ספציפית כי היא לא עונה אלא כי זו הדרך תקשורת היחידה שלנו וכשאנחנו לא מדברים הרבה שעות זה מרגיש רחוק

דיברנו על זה ושני דברים באמת עלו מהשיחה:

א. אולי באמת זו איזו מין תלותיות לא טובה בקשר

ב. אני מאוד מאוד אוהב אותה ואין הרבה דברים שאני אוהב כמו להיות איתה ולדבר איתה אז ברור שאני רוצה מזה הרבה יותר (אני נניח יושב לעשות משהו שאני פחות אוהב ופתאום רואה הודעה ממנה, ברור שאני ישר אפתח ואענה)

רעיונות שלכם מה לעשות?

אם זו תלותיות איך באמת אפשר לפתור את זה?

אם זה עניין של פשוט מאוד אוהב לדבר איתה עדיין איך אפשר להתמודד גם כשאני עושה דברים שפחות אני אוהב?

יש לציין שמבחינתה הודעות זה ממש לא כמו שיחה וזה משמעותית גרוע יותר כי אי אפשר לדעת בדיוק מה השני מתכוון

ומבחינתי זה פחות האלמנט של ההודעות

אלא זו ההרגשה שאני חושב עליה מלאא במהלך היום ואצלי זה מתבטא בהודעות ולעומת זאת כשאני רואה שהיא שולחת לי הודעות בשלוש נקודות זה גורם להרגיש שהיא חושבת עליי בשלוש נקודות במהלך היום

מה דעתכם?

תודה למשיבים

שניכם צודקיםהעני ממעש

זה תקופה מאתגרת

תזכרו שלא לנצח יהיה כך

הבהרת יפה את ההבדלים ביניכם,  בין כהבדלי המינים,  בין כנגזרת של הבתים בהם גדלתם, או סיבה אחרת

ממש כואב להרגיש ככהשבורת,לב

לא פשוט להתחיל בתוך צבא.

הקשר חשוב לך, הלב שלך לגמרי שם וזה מקסים.

טבעי שאתה רוצה להרגיש שגם היא מתגעגעת.

מה קורה בהודעות וכשכן מדברים? היא חמה? מביעה רגש?

ההודעות שלהצופה אנונימי

בדרך כלל יותר טכניות אבל מידי פעם יש הודעה חמה וזה ממש יפה

אני חושב שאני יותר חם בהודעות אבל בסוף אני מבין ורואה שזה לא אותו דבר כמו לדבר

כשאנחנו כן מדברים אז הכול בסדר 

מורכב, אבל זו המציאותהסטורי
המצב התקין הוא שזוג נפגש כל ערב, וודאי זוג צעיר. לבנות התחלה של חיים על בסיס שיחות והודעות - זה מאוד לא פשוט.

אשריך שאתה משרת ומגן עלינו, למלחמת מצווה יש השלכות רבות. המציאות היא שאתה צריך קצת לשחרר, אי אפשר בלימודים אינטנסיביים להיות זמינים כל הזמן.

מרגיש לימשה

שאתה מפתח תלות לא בריאה בהתכתבויות ובשיחות. וזה לא קשור אליך. זה שלך לגמרי. היא שם והיא נשואה לך גם כשהיא לא מגיבה כשהיא עמוסה. זה שאתה מרגיש רחוק זה כי אתה מרגיש רחוק.

שווה לבודד איפה אתה מול דברים אחרים מהבחינה הזו. יש לך עוד אובססיות? דברים שממש שואבים לך את המוח בלי קשר אליה?

זה לא במקום קשר זוגי תקין. זה רק קריאה לראות עוד זווית על ההתנהגות שלך.  רק שלך. והשחרור משם יהיה לך גן עדן.

עוד אובססיותצופה אנונימי

ממש שואב אותי לקרוא או ללמוד משהו שאני אוהב או לשמוע שירים

לא הבנתי את המשפט האחרון מה במקום קשר זוגי תקין?

ומה לדעתך הדרך הנכונה לטפל באובססיה הזו אם בכלל?

תודה

אז אתה בהיפר פוקוס.משה

קודם כל תדע שזה מאוד נפוץ אצל כמה סוגי אנשים. תקרא על זה קצת. זה תופעה שכל המוח ממוקד במשהו אחד והוא "הכי חשוב" ואין בלתו.  כשזה בעבודה למשל זה ממש עוזר. כשזה על משהו משני אז פחות.

שב תקרא קצת. 

עוד שאלה - אתה אדם יחסית רגיש?

עוד לפני  לטפל. קודם כל לדעת שזה קיים. וזה בסדר. לדעת שאני קצת נמשך לשם וזה לא "האמת". כלומר האמת זה לא המחשבה שרצה לי בראש שהיא לא הגיבה לי כמה שעות ולכן אנחנו נפרדים או משהו אחר שאתה מרגיש שם  בגלל הפצע שלך ולא מעיז להגיד. וזה בסדר להרגיש הכל. כלומר, אל תרגיש לא בסדר עם הרגשות שלך. רק להתייחס אליהם כאל מה שהם: רגשות. אמצעי תקשורת בין המערכת התת מודעת למודע בחוץ.

"לא במקום קשר זוגי תקין" - היחס  למנגנון שלך שנשאב לשם ומרגיש לא טוב כשאין קשר.

חושבת שזה נורא טבעינחלת

מה שאתה מרגיש. שמתי לב שיש אנשים/נשים שפחות אוהבים לשוחח בטלפון ומגיבים מאוד טכנית.

עובדה שבשיחות הכל בסדר.

לא לשכוח שהמצב בו אתה נמצא גם יוצר מתח ואולי חרדה ואתה נכסף לקשר חם וטוב ומכיל.

ויתכן גם שהיא אדם פחות רגשי ממך. זה בסדר גמור. זה טוב לאיזון!

למה שלא תאמר לה מה אתה מרגיש? שאתה מרגיש כמו.....?

אולי היא תבין ותעשה מאמץ.

כל כך כיף לשמוע על אהבה וכמיהה כמו שלך. זה נותן תקווה. באמת!

המון אושר ביניכם. עד 120, בעזרת השם!

בדקתי על היפר פוקוסצופה אנונימי

לא נשמע ממש כמו מה שיש לי

אני לא מאוד ננעל לחלוטין ולא רואה כלום

אני כן אדם יחסית רגיש

תודה על השאר, נשמע נכון להתמקד בלתת מקום לרגשות האלה ולא לחשוב שהם האמת 

זה בסדר שמשהו לא מדוייק לךמשהאחרונה

בגדול מותר להרגיש ולחיות בתוך הרגש שלנו. זה רק רגש. לא כל היום או כל הזמן אבל מותר לפנות את הזמן להרגיש ולרצות דברים גם כשהם לא הגיוניים.

קודם כל זה נפלא שאתם מדברים על הדבריםנגמרו לי השמות

כבר הגעתם יחד להבנות ותובנות.

ממליצה להמשיך לפתוח ולדבר ביניכם על הדברים.

וכך כל פעם תוכלו לגלות עוד רובד ולהגיע לעוד איזה דיוק.

אז הנתונים בינתיים שאתם כבר במודעות אליהם ולוקחים אותם בחשבון:

- גם נשואים טריים ב"ה - והידיעה שצריך כמה שניתן להשקיע בבסיס היציב הזה של הביחד שלכם, על כל המשתמע מכך.

- גם אתה בצבא וחוזר בעיקר סופ"שים - כלומר להבין את המורכבות המובנית כאן ולמצוא עוגנים במהלך השבוע שיהיו מותאמים ונכונים לכל אחד מכם ובסופי השבוע לחזק עוד ועוד את הביחד.

- גם אשתך בלימודים מאוד אינטנסיביים ועוד בתקופת מבחנים - כנ"ל, להבין את המורכבות המובנית שיוצרת פחות פניות וליצור לעצמכם כמה שיותר עוגנים בשיגרה הנוכחית + חיזוק הטוב והקשר בזמנים שכן אפשר.

ובתוך כל זה -

מה שיוצא בפועל שהתקשורת לא יכולה להיות פנים מול פנים כל ערב. נכון שזה הכי עדיף והכי אפקטיבי ומקדם, אבל המציאות מורכבת ולא מאפשרת זאת.

כל זמן שכן תוכלו - תעמיקו וכן תדברו פנים מול פנים.

ומתי שלא - אתם כבר יודעים ששיחות טלפון, בהן לפחות שומעים את הטון וכו' הן יותר אפקטיביות, ואתם שומרים על כל ערב לשוחח שזה חשוב.

לגבי ההודעות - כאן יש גם סוג תקשורת פחות אפקטיבי כי גם לא רואים וגם לא שומעים אחד את השנייה, אז נלקחו לכם כבר שני חושים כאן,

אז קודם כל להבין זאת, 

ואז גם לקחת בחשבון שוב את המציאות המורכבת של לימודים אינטנסיביים + תקופת מבחנים + צבא רוב השבוע = יצא פחות ופחות פניות,

ואז גם לקחת בחשבון את ההבדלים ביניכם בתור בני אדם שונים, "כשם שפרצופיהם שונים כן דעותיהם שונות", והכוונה כאן באיך כל אחד מתייחס להודעות בוואטסאפ,

מאוד יכול להיות שלאשתך אין צורך בהודעות רבות ותכופות ואילו לך יש. הכל בסדר. זה לא אומר עליכם שום דבר רע, אלא רק שאתם שני בני אדם שונים, איזה כיף שלא התחתנת עם עצמך

ובתוך הדיוק הזה של ההודעות (שהוא כבר מחולק ל3 הבנות - שאין כאן ראייה ושמיעה + שיש מציאות נוכחית מורכבת ומובנית עם פחות פניות + שיש הבדלים ביניכם שם והכל בסדר) -

יש דיוק נוסף אפילו שכבר הגעתם אליו - שבו אמרת שלא מפריע לך ספציפית שהיא לא עונה אלא כי זו הדרך תקשורת היחידה שלכם וכאשר אתם לא מדברים הרבה שעות זה מרגיש לך רחוק, ויוצר הרגשה של בדידות.

אז קודם כל זה הכי טבעי והגיוני ואנושי שיש שאתה מחכה לדבר עם אשתך!

וזה אפילו מרגש ונפלא עד כמה אתה אוהב את אשתך, עד כמה אתה רוצה בקרבתה, עד כמה הביחד שלכם יקר לך, עד כמה אתה חושב עליה במהלך היום ואוהב לדבר איתה, זה פשוט מרחיב את הלב לקרוא אותך, זכות עצומה ב"ה!

ממש את הלב הזה שלך, את המילים הללו שלך, תאמר לאשתך היקרה. ככה בפשטות ומכל הלב.

דרך כך תגיעו לעוד יותר הבנות ודיוקים ותיצרו את המתכון הייחודי והמותאם לכם ספציפית גם למצב הנוכחי והאינטנסיבי.

תוכלו למשל עוד לדייק:

* בעיקר כדאי לשנות אצלך בראש את המשוואה שאומרת "אם אשתי לא זמינה כמוני סימן שפחות אכפת לה" או מילים דומות כאלה,

ולשנות את המשוואה ל- "אשתי פחות זמינה כי היא בלימודים אינטנסיביים ותקופת מבחנים. + מאוד יכול להיות שעבורה הודעות הן לא כ"כ אפקטיביות להרגשת הקירבה לכן לא רואה בהם חשיבות עליונה מדי + ברור ברור לי שהיא אוהבת אותי ואכפת לה ממני כ"כ! זה שהיא פחות זמינה לא סותר את זה כלל וכלל אלא רק אומר שהיא כאמור פחות זמינה עכשיו"

* שזה אף פעם לא אני נגדך אשתי או אני נגדך בעלי, וזה אף פעם כי אנחנו לא אוהבים או לא אכפת, אלא זה רק כי המציאות אינטנסיבית ולא מאפשרת את הפניות שהיינו רוצים. השורש הוא תמיד האהבה והביחד שלנו. משם יוצאים ולשם חוזרים. זה הבסיס. ולא לשכוח זאת.

* לחשוב ולמצוא יחד עוד דרכים בהם ניתן להרגיש את הקירבה ולא הריחוק גם בתקופה הזו.

בין אם בשיחות והודעות, בין אם זה להסתכל בתמונות שלכם יחד כשהשני לא זמין כרגע, לשמוע שיר מקרב שמזכיר, לחשוב אחד על השניה עם חיוך ונשימה עמוקה כמה טוב שיש אותו/ה, להחביא פתקים בתחילת השבוע לכל השבוע אחד לשניה, אפילו פתק קטן של "אני אוהב אותך" ואז לקרוא גם בזמנים שאי אפשר לדבר עכשיו, להחביא כנ"ל הפתעות קטנות כמו שוקולד, תמונה, חפץ שמזכיר וכו', לחשוב על תיאום זמנים תחומים כמו תחנות יציבות ביום בהם יודעים שיש פניות וניתן לשוחח/להתכתב ואז אפשר לחכות להם ויש למה לצפות וכן הלאה.

ובעיקר - להשמיע לאשתך את הלב שלך. ולתת לה לשמוע אותו לעומק.

ולה להשמיע את הלב שלה ומה היא מרגישה וחושבת בנושא.

ויחד כאמור למצוא את מה שהכי מדויק לכם.

עורכת לעוד כמה נקודות ששכחתי לכתוב:

* לא הייתי ממהרת להדביק כותרת והגדרה של "תלותיות בקשר".

כי על פניו נשמע שמדובר כאן פשוט באיש שאוהב כ"כ את אשתו

ואין בכך שום פשע, להיפך זה כ"כ מדהים לקרוא את זה!

איך שכתבת "אני מאוד מאוד אוהב אותה

ואין הרבה דברים שאני אוהב כמו להיות איתה

ולדבר איתה

אז ברור שאני רוצה מזה הרבה יותר"

נכון!

ככה פשוט!

לא תלותיות ולא נעליים מה שנקרא אלא רק אהבה גדולה ושלמה וזכות עצומה!

התחנת עם אשת בריתך, אהבת חייך, אתם נשואים טריים ואתה פשוט רוצה לאהוב אותה ולהיות כמה שיותר קרוב אליה!

אין יותר טבעי, מקסים ומרגש מזה

(כל זה כאמור רק בצורה שטחית ומקריאה של הודעה ולא בא כמובן להחליף היכרות מעמיקה ולא בא להחליף איבחון כזה או אחר.

ואם כן יש עניין של תלותיות שיבוא לידי ביטוי בדברים נוספים, רבים ועמוקים, עכשיו או בהמשך, אפשר לבחון זאת בנפרד וללמוד ולעבוד על נפרדות בתוך הביחד, על מובחנות, על עצמאות רגשית גם בתוך קשר וכן הלאה.

וזה לימוד בפני עצמו שחשוב לכל איש ולכל אישה באשר הם במערכת זוגית.

אז אם יש או יהיה צורך - מצוין. אפשר ללמוד את זה. (וגם בלי תלותיות בקשר חשוב לכולנו ללמוד את זה).

אבל שוב לא הייתי ממהרת להדביק תוויות על עצמך ולהכניס אותך למשבצת של "תלותיות בקשר", בעוד אתה בסה"כ איש יקר שאוהב את אשתו היקרה...)

* כתבת בהודעתך שמבחינת אשתך "הודעות זה ממש לא כמו שיחה אלא משמעותית גרוע יותר כי אי אפשר לדעת בדיוק מה השני מתכוון"

בהמשך למה שכתבתי בתחילת ההודעה, כדאי גם כאן להעמיק יחד ולראות עוד מה זה ההודעות עבור אשתך.

כי אם מבחינתה אי אפשר לדעת למה השני, אתה, מתכוון בהודעות, יכול להיות שזה זולל לה אנרגיות שאין לה כרגע עם כל האינטנסיביות והמבחנים וכו' והיא רק רוצה לדבר נורמלי עם בעלה האהוב פנים מול פנים או לפחות בטלפון ולשמוע אותו...

ואז כל ההלבשה של החששות של המוח שאומר "הנה היא לא אוהבת אותי. לפחות לא כמוני. היא שולחת 3 נקודות אז זה מה שהיא חושבת עליי רק 3 נקודות" - כל הפרשנות הזו כלל לא רלוונטית ולא נכונה ואפשר ממש לשחרר אותה ולהיות בנחת הזו שאשתי אוהבת אותי! מאוד! וחושבת עליי ולא רק 3 נקודות, אלא פשוט היא לא מסתדרת עם הפלטפורמה של ההודעות בוואסאפ כ"כ, היא לא כ"כ מצליחה להבין מתוך התכתבות, היא צריכה ישירות, תקשורת ישירה, טון, מילים, הקול שלי, אני. היא צריכה אותי! והודעות זה רק חלק פצפון של מילים שאני מקליד לה בלי הקול שלי, בלי הטון שלי, בלי החיוך שלי וכו' אז היא פחות מצליחה להבין ככה ולכן, בתוספת האינטנסיביות הגדולה שהיא נמצאית בה, היא פחות שולחת הודעות וגם כשכן זה יותר בקצרה.

אבל הכל בסדר כי אני יודע עד כמה היא אוהבת אותי ואדרבא, עד כמה אני כאדם, כאני, כמכלול, יקר לה שהיא רוצה את הדבר האמיתי ולא הקלדה יבשה של מילים בלי הקול שלי שהיא שומעת.

עד כאן מה שעלה לי מהקריאה.

איזו נחת אתם!

תמשיכו ככה

לבנות את בניין עדי עד שלכם 

והמון המון ברכה והצלחה בכל ב"ה

וכמובן תודה רבה מכל העם שלנו על שירותך בצבא 🙏💪

וואו הרבה נקודות מעניינותצופה אנונימי
תודה רבה!
זה ממש מתוק..לאחדשה

לפני הכל לומר שאני קוראת אותך וזו ממש מתיקות, ההתרגשות הזו מבן הזוג.
אני רוצה להתייחס לשני דברים עיקריים בתגובה:
1. עצם קיום הקשר שלכם
2. אופן התקשורת בינכם

בעיה מורכבת מאוד בציבור שלנו, שכשרוצים זוגיות מלאה על כל המשתמע מכך, אהבה, אינטימיות רגשית ופיזית, מתחתנים. למה זו בעיה?
בגלל שהחיים איך שהם מתנהלים הרבה פעמים לא מאפשרים בניה יציבה ורצופה של הקשר הזוגי- חברה דתיים בגיל של חתונה לומדים לימודים תובעניים ומתגייסים לפעמים במקביל.
ואז מה שקורה שצריך להשקיע בכמה "פרוייקטים" גדולים בו זמנית וזה מתנגש. כי ברגש- רוצים להיות אחד עם השניה, להשקיע זמן קריטי חשוב וטוב בבניה זוגית, אבל החיים קורים מסביב באינטנסיביות. הרבה פעמים תוך תקופה קצרה נכנסים להריון ואז בכלל החגיגה מכופלת.
אז קודם כל להבין את המורכבות שאתם נמצאים בה- הריחוק הפיזי שלכם במהלך השבוע, אתם לא נפגשים בסוף כל יום, לא ישנים יחד, זה לא טבעי בבניית זוגיות, בטח שלא בהתחלה. זה מייצר נדבח של קושי.
מה שאני רוצה לחדד פה זה גם אם שניכם הייתם זמינים אחת לשניה ימים שלמים- תקשורת דיגיטלית זה עדיין לא האידיאל, לכן הקושי מורגש.
מכאן מגיעה לנקודה השניה-
2. אופן התקשורת. אנחנו שונים. גברים ונשים, חייל וסטודנטית ועוד אינספור הבדלים. שפת תקשורת זה משהו שלומדים, הרבה זמן, משתנים ומשתדרגים.
השלב הראשון זה להבין- שאם אנחנו מתקשרים שונה זה לא אומר שיש בעיה ביננו. ברגע שאתה מקבל את עצם העובדה הזו אפשר להתקדם לשלב הבא- לא להסיק מסקנות על מה שהיא מרגישה כלפייך והרצון שלה. עכשיו כאן זה טריקי בגלל שבמערכת יחסית מרגישים הרבה פעמים דרך המעשים הרבה יותר מהמילים שאומרים, אבל כאן בגלל המוגבלות של המרחק חשוב לזכור, ממש לשנן מנטרה מודגשת בראש- היא אוהבת אותי וחושבת עליי גם אם היא לא עונה על כל הודעה מיד!
זה יכול להיות שבאמת יש אצלה עומס, ויכול להיות שהיא מרגישה שהיא לא מצליחה לתקשר נורמלי בהודעות ויכול להיות עוד מליון דבריפ אחרים. אבל זה לא שבגלל זה משהו לא תקין בינכם.
זה שאתה כ"כ משתוקק אליה, זה מרחיב את הלב, באמת. אבל בשבילך- על מנת לא לכאוב ולהתאכזב, כדאי לתרגל התנהלות וציפיות שונות ממה שאתה רגיל.
מה למשל?
זמנים שאתה לא ליד הטלפון בכלל- גם אם אתה ממש רוצה. אין ציפיה= אין אכזבה. (דרך אגב, אולי היא יותר נונשלנטית כי היא יודעת שלא משנה מתי היא תכתוב לך אתה תענה? אולי כדאי לייצר אצלה ציפיה? לא בכוונה אלא איזון בריא במערכת התקשורתית..)
אני מבינה שעיקר התקשורת הוא בהודעות אז אולי להוריד בכמות ולהעלות באיכות? לא כל פיפס לרשום בשניה שעולה, לרכז הכל פעם בכמה שעות?
אולי לנסות להבין מתי יותר נוח לה להתכתב? נגיד בבוקר היא רעננה ללמידה והודעות מוציאות אותה מריכוז, אז אולי בזמנים שהיא עושה הפסקה או מנוחה?

אולי למצוא עוד זמן ביום  לשיחת טלפון של כמה דקות ששומעים אחד את השניה?

ואם הצלחת לשרוד את כל האורך עד לכאן, מחזקת אתכם, בניה של בית זה הדבר הכי מתוק ומרגש שקיים במישור הפרטי, וודאי מקרב את הגאולה בפן הלאומי. עם זאת, לא להתרגש ולהיכנס לטלטלה, לוקח זמן להכיר אחד את השניה, לטוב ולמוטב, יש לכם בע"ה עד 120.
העיקר שיהיה בבריאות, בשמחה, בנחת ואהבה!

שאלה שמטרידה אותי ביותרצדיק יסוד עלום

(איני נשוי)

מדי פעם אני קורא קצת שרשורים בפורום הזה ומקבל רשמים שבתוך הזוגיות ובתוך מרחבים אינטימיים יש רגשות קשים, מועקות, שתיקות, הסתרות, חשדות זה כלפי זה. המון פוסטים כאן בפורום מתארים סיטואציות מאוד קשות ומלחיצות ורעות בין בני זוג.

האם בעיני גולשי הפורום המקרים המתוארים כאן הם מיעוט? האם רוב הזוגות הנורמליים מתמודדים מדי פעם גם עם קשיים מסוג זה? או שאולי אלה סיפורי קצה והרוב המוחלט חי חיי זוגיות נעימים בהרבה, נאמנים בהרבה ורגועים בהרבה? האם בעיניכם קונפליקטים מהסוג שתיארתי הם "נוראיים", או שהם דווקא לא כל כך נוראיים בתוך הקשר ונבלעים בסך הכולל של החוויה החיובית של זוגיות

תודה!

באופן כלליפשוט אני..

אף אחד לא נכנס לפורום כדי לכתוב ''איזה יום נפלא היה לי היום, אשתי האהובה נתנה לי חיבוק נעים, אני בישלתי עבורה את האוכל האהוב עליה, והלכנו לישון כשאנחנו מחזיקים ידיים''.

האמת היא שהסיטואציה *הזאת* מאוד מאוד שכיחה, אבל מי יכתוב עליה בפורום?

מי שכותב כאן זה מי שצריך עזרה, ייעוץ, לפרוק... אז ממילא אתה לא מקבל כאן מדגם מייצג של זוגיות אלא מדגם של אנשים שצריכים עזרה.

הטעות הזאת נקראת ''הטיית דגימה'', אתה יכול לגגל על זה.

ענית ולא עניתצדיק יסוד עלום

אני רוצה להתחתן וחושב שזוגיות היא דבר טוב, וברור לי שעיקר הזוגיות הוא הקשר וההדדיות.

שאלתי לגבי שכיחות הדברים הרעים והמצוקות, שעולים פה המון ובווליום גבוה.

1) האמנם הם כל כך שכיחים [= שכל זוג עובר דברים כאלה / = בתדירות כזו או אחרת]

2) האמנם הם כל כך רעים [להיות בריב או באי הבנה או בהסתרה מבן / בת הזוג]

הייתי מפרידהרוני 1234
יש מועקות, כעסים, שתיקות, ריבים - שכיח מאד ואפילו חלק בלתי נפרד מכל מערכת יחסים. לא כ"כ נורא לדעתי אם יודעים איך לריב בצורה "מכובדת"  ובתוך גבולות הגזרה.

חשדות והסתרות זה שונה בעיני ומראה על בעיה עמוקה בקשר. מאמינה שזה הרבה יותר נדיר.

אז לשאלותיךאריק מהדרום
1. תלוי באופי של הזוג, יש אנשים עם נטיות לריב ולבגוד ויש אנשים בלי, צריך לעמוד היטב על האופי של הפרטנרית שלך לפני החתונה.

2. כן, הם רעים, הם יכולים להרוס לך את החיים שלך, של משפחתך וגם של הפרטנרית עצמה, מצד שני נישואים מוצלחים יביאו אותך לחיים של אושר, יש אחוז גבוה של גירושין אני לא זוכר נתונים נדמה לי כשליש, שזה לא המון בכלל ביחס למדינה מערבית אבל צריך לקחת את הנתון הזה ברצינות כדי להיות רציני בבחירה הכי חשובה בחייך.

(אגב זוכר לפני כמה חודשים פרצתי ללנ"ו והתפוצצת עלי בעניין זה? לא נורא, דיברנו באישי מאז)

הצד המרגיע בכל הסיפור הזה הוא שבין כך ובין כך בדרך כלל יש מה לעבוד והאינטרס לגרום אושר אחד לשני ולא לאמלל אחד את השני היא משותפת כך שאם לא נפלת על פרטנרית מטומטמת/ מרשעת אז אפשר יהיה לפתור בעיות ביחד, יש אינספור סוגים של מטפלים ומחיר הטיפול שלהם (לרוב) זול מאוד ביחס לתמורה.

ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה.

בהצלחה.

בתור מי שבסטטוס שלךadvfb

זה שיש דברים קשים במערכות יחסים זה לא מעיד את זה שמערכת יחסים זה לא דבר טוב.

אדרבה, להיפך, בגלל שזה מרחב כל חשוב אז כל דבר שקורה בו הוא משמעותי שהוא יכול ממש לפגוע ויכול ממש להעלות.

והחיים הם קשים, זה לא אומרים שהם לא טובים, החיים קשים וטובים ;)

כמה יפה!נחלת

אומרים שרק נישואין הוא הקרקע הנכונה ו האמיתית לתיקון המידות...שלנו.

שני אנשים שונים: הוא איש היא אשה. מנטליות שונה, הרגלים שונים.....

הרי גם עם חברים לחדר יכולים להיות "תקלים". אלא שבמסגרת של נישואין

זה יכול להיות הרבה יותר נוגע וחריף; לטוב  ולמוטב.

אם לא טועה, נדמה לי שהאור החיים הקדוש אומר שהטוב ביותר

שאדם ישא את בת עירו: מנטליות דומה, הרגלים דו מים, זכרונות

דומים - פחות הרגלים שונים.....

שמעתי פעם: כל אחד הוא חצי. אבל החצי הזה צריך  להיות...שלם.

וזו עבודה בפני עצמה; חושבת שככל האדם יותר שלם עם עצמו

בשלום עם עצמו, חי את עצמו באמת - הוא יותר רגוע ואז יש פחות

קונפליקטים פנימיים שעלולים להקשות על ראייה אובייקטיבית.

יש שיעורים רבים ביוטיוב על יחסי זוגיות: הרב אבנר קוואס למשל,

ומי שמבין אנגלית: הרב מניס פרידמן. ועוד.

אבל לא שאלתי על הדברים הטובים, ברור לי שהם קיימיםצדיק יסוד עלום
ושהם העיקר.

שאלתי על שכיחות ודרמטיות הדברים הרעים...

אתה מסתכל על זה בצורה חיצוניתadvfb

ולכן אתה יכול להפריד בין רע לטוב

אבל אם מסתכלים על נישואין כמכלול זה הכל מעורבב ביחד וגם הדברים הקשים יכולים להתרש אח"כ לטובה.

מריבה ומשילימים ומגיעים לרמה יותר גבוה אח"כ, הכל תהליך אחד.

אתה יודע הלך החשיבה שלנו הפוך בקטע הזה.חתול זמני
מרוב אימה אני כבר לא חושב רק חושש וחושדצדיק יסוד עלום
ריב ואי הבנהרקאני

שונה מאוד מאוד מהסתרות וחשדות

ריבים ואי הבנה זה שכיח 

זה חלק מהעבודה בזוגיות

ואם יש תקשורת טובה אז הכל בסדר

הסתרות וחשדות זה פחות שכיח

אני אישית לא חווויתי דברים כאלה ב"ה 

לא יודעת מה קורה אצל אחרים

אבל כשיש תקשורת טובה אז גם כשקשה הכל בסדר זה לא מועקות בלתי נסבלות והסתרות ודברים כאלה

נכון. נכון מאוד.נחלת

זה הדבר הכי חשוב ששכחתי  לציין:

תקשורת פתוחה. לא לברוח מדיון, משיחה משמעותית.

שיעופו צלחות אבל שתהיה התייחסות וכובד ראש לכל

ויכוח....

שמעתי בשיעור שחייבת להיות  מריבה כדי להגיע לשלום בית אמיתי.....

לא לצפות לנישואין נוסח הוליבוד. זה תעתוע ושקר ודמיון....

אף אחד כמובן לא יודע מה קורה עמוק בתוך הזוגיות שלזמירות

אחרים, של חברים, שכנים - אבל בהחלט נורמלי שיש לכל זוג אירועים של ויכוחים קשים, מועקות ומריבות.  

זה קורה ונפוץ בשנה הראשונה לנישואים - כאשר כל צד מביא את ההרגלים והחינוך והאופי, את היחס לכסף ולחיסכון ולהוצאות כספיות, וזה מתנגש עם השקפה וראייה והתייחסות אחרת לגמרי של הצד השני.

על התנהלות כלכלית יכולים להיות בתחילת הדרך הרבה מריבות קשות, עד שלומדים להכיל ולהסתגל ולהתפשר.

טריגר אחר למשברים בתחילת הנישואים - הולדת הילד הראשון. העייפות הקיצונית של האישה בשבועות הראשונים אחרי הלידה, תופעות של דיכאון אחרי לידה, צורך לסגל חלוקת אחריות חדשה בין בין הזוג בהתנהלות היומיומית, התנגשות בין צרכי הבית וקריירה ועבודה.

יפה.נחלת
שרשור שעולה כאן מידי פעםהסטורי
כבר שאלו זאת כמה פעמים. בגדול היום הפורום הרבה פחות פעיל, אבל גם כשהיה הרבה יותר פעיל, חלק גדול מהשרשורים היו על מורכבויות ולא - זה ממש לא משקף את חיי הנישואין.

חלק מהותי בזוגיות, באינטימיות - זה שהקשר, הקירבה היא סוד רק של בני הזוג. ממילא, בד"כ אנשים לא ישתפו מציאויות נעימות וטובות, שבהתנהלות נכונה היא ההתנהלות רוב הזמן. אגב, בעיני גם מאוד עצוב כשמשתפים יותר מידי אפילו בדברים שאינם עניינים צנועים כלעצמם - אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין.

ממילא, רוב ההתיעצויות כאן יהיו כשכלים הקיצים. ממילא, גם כשמישהו מתייעץ, בד"כ לא יענו לו "אנחנו עושים כך וכך", אלא בצורה הרבה יותר כללית, מה שמביא לתחושה מוטעית - שכל ה'סיפורים' הם מורכבים.

חייבת להגיד שכנשואהאונמר

פחות שנים מהיום היו תקופות שקצב שירשורי חוסר האמון פה בין בני זוג הכניסו בי חרדות והזיות על בעלי האהוב.

כמו שאתה מתאר שזה מפחיד אותך, אז לי כשאני בזוגיות.

התבדתי והבנתי ב"ה שאכן המקרים האלה הם שכיחים והם צפים פה יותר מהרגיל בחיים מהסיבות שפירטו מעלי.

בנוסף,

לא אומרת שלא היו לי כל מיני התמודדויות מול בעלי או לו מולי, אבל זה אחר לגמרי בחיים מאיך שזה נראה פה,

ואם השאלה שלך היא האם זה פחות מפחיד או נורא אז לדעתי האישית כן.

ודבר נוסף, תסמוך על הקב"ה. שיודע מה טוב לך ועוקב אחרי כל פיפס שאתה או כל אחד אחר שכתב פה עובר בחיים.

מתוקה! שיהיה לך רק טוב ועוד יותר טוב ועוד יותר טובנחלת
תשובה נהדרת ונפלאה! תודה רבה!צדיק יסוד עלום
ברור שהקיצון נכתב פהנעמי28

מכל מה שכתבת, ההסתרות, חשדות, חוסר האמון הם הכי בעייתיים, את זה ממש לא כל זוג חווה.

או שמישהו מהצדדים מגיע עם פצעי ילדות של אמון, או שהצד השני עשה מעשים שפגעו באמון.

שאר הדברים כל זוג חווה, עליות ומורדות, מועקות, ריחוק, זה כן יותר נפוץ, אבל אם בוגרים מספיק כדי לטפל בזה באמת באמת שגדולים להיות זוג טוב יותר.

כתבת שני סוגיםרקלתשוהנ

רגשות קשים, מועקה, ריבים, קונפליקטים - 

קיימים ומוכרחים להיות קיימים במערכת זוגית אמיתית. אני מניחה שלאורך כל החיים, אבל עם הזמן לגמרי לומדים להתנהל עם זה, ומקביל יש גם רגשות טובים ומשמחים כמו אהבה, הערכה, אמון, שמחה, צחוק, התפתחות.
במקרים רגילים, הקושי הוא ממש המפתח להתפתחות, ההתנגשות מלמדת אותנו לחיות בהרמוניה אמיתית, בהתחשבות, בשותפות תוך כדי הפרדה. כמובן שיש מקרים שהם כבר לא נורמטיביים, אם המערכת הזוגית הופכת להיות סיוט של מריבות והתנגשויות.

חשדות, חוסר אמון, הסתרות - 

לא אמור להיות בזוגיות כי זוגיות חייבת להיות מבוססת על אמון.

מניחה שבכל זאת זה קיים גם אצל זוגות נורמטיביים בזוגיות טובה, אבל במינון מאד מאד קטן, והזוג שמים לב לכך שיש משהו לא תקין ומטפלים בדרך כלשהי.

יפה. תודה.נחלת
דרך האמצעלאחדשה

יש מקרי קיצון הזויים מוגזמים.

זה לא אומר שכל זוגיות כזו חלילה, ולא אומר שכל זוג ייתקל המשברים כ"כ עמוקים במהלך חייו.

עם זאת כדאי להגיע לנישואין עם הבנה של מורכבויות, מוכנות לאתגרים, קבלה של קשיים מאוד לא נעימים שמרגישים כל אחד עם עצמו ועם בחיר/ת ליבו מול צמתים שדורשים מהם לשאול שאלות כואבות, לגעת העצבים חשופים ולהתמודד מול מציאות לא פשוטה.

זה לא חייב להיות דרמטי, טרגי נוראי,

זו כן עבודה, יש מורכבות. כשמתחתנים תמיד מגלים דברים חדשים על בני הזוג שלנו על עצמו ועל הדינמיקה שלנו.

זוגיות בנישואין הם עבודה עצמית גדולה.

יש לה הרבה פולסים,

יש הרבה דברים נעימים, נפלאים ונהדרים, ובע"ה הם הרוב המכריע.

בנוסף למה שנאמרהעני ממעש

אתה תבנה בית אחד ותשקיע בו

מה משנה לך מה קורה אצל שכניך

השאלה שלו באה ממקום אמיתי, מרצון טבעי להבין מהזמירות
 קורה בחיי הנישואים בין זוגות רגילים ונורמליים

לא ממקום של סקרנות, אלא מרצון להכיר גם את הדברים, שמדברים עליהם בפורומים, שמציגים אירועים פחות נעימים בחיי הנישואים.  לומר "מה זה משנה מה קורה אצל שכניך" מתעלם ממציאות החיים. 

השאלה שלי באה ממקום חטטני, מרצון מאולץ לחקור מהצדיק יסוד עלום
סתם.

הנימה שלך היתה מעצבנת יקירי, אני אופטימי לגבי הבית שיהיה לי בעתיד אבל בהחלט קיבלתי רשמים רבים מקרוב ומרחוק לכך שיש התמודדויות לא פשוטות מאוד ושכיחות מאוד בזוגיות, ותהיתי האם אני הוזה או מטפח הדהוד סלקטיבי של המגרעות לשם העצמת החרדה, או שאני דווקא התרשמתי נכון בנוגע לנושאים הלא פשוטים ועדיין הם מתכללים בצורה טובה בתוך הקשר.

קיבלתי תשובות טובות, ואני נעזר בזה בתור רושם כללי.

נאמנות בעיני זה א,בחיוך2019
רגשות קשים בטח שעולים במערכת אינטימית כי זה המקום לעבד אותם. וגם מריבות, זה כדי לאזן ולפתור דברים
גם אני איני נשוי אבל תראה:חתול זמני

עובדות:

– בישראל אנו עומדים על 40% גירושין בערך (פחות מזה במגזר הדתי אך גם לא מבוטל בכלל)

– מתוך אלה שאינם מתגרשים אני מניח שיש המון שפשוט סוחבים את זה מכל־מיני סיבות

– רוב הגירושים נגרמים בגלל: בגידות, בעיות כסף, אלכוהוליזם/שימוש בסמים, התעללות (רגשית או פיזית)

מחשבותיי:

– רוב הזוגות שראיתי או גרושים או גרועים

– אבל גם רוב האנשים שראיתי הם מטומטמים למדי (בלי להעליב)

– כמעט לכל האנשים החכמים (לא בידע כללי אלא חכמת החיים) שראיתי זוגיות מצוינת 

דעותיי האובייקטיביות:

– תאר לעצמך חניון תת־קרקעי גדול וסבוך עם הרבה קומות ועמודים. עכשיו תאר לעצמך שתי מכוניות שצריכות לצאת משם. בתוך שתי המכוניות האלה תאר לעצמך נהג ונהגת. עכשיו אומרים לך שהנהג והנהגת האלה מעולם לא למדו נהיגה, אין לזה מושג מה זה רכב, בנוסף לזה העיניים שלהם קשורות במטפחת עבה, ויש להם אובססיה גלויה להתנגש בדברים. אה, ויש גם מכוניות אחרות שנוסעות בחופשיות, וכל־מיני חלקים נעים ושערים נפתחים ונסגרים אוטומטית. זאת לדעתי נקודת המוצא של זוג נשוי בימינו, סבבה לאורך המטר הראשון, איזה כיף אני נוסע באוטו! .......

– עכשיו במקום זה, תאר לעצמך שכל־אחד מהם למד קצת נהיגה. תיאוריה לפחות. ותאר לעצמך שאמנם העיניים שלהם עדיין קשורות, אבל יש להם חבר שעוזר להם קצת ואומר להם קדימה קדימה אחורה אחורה סטופ. או, תאר לעצמך שהעיניים שלהם לא קשורות, אבל הראייה שלהם בערך -8 ואין להם משקפיים. אז הם רואים קצת אבל הרוב מטושטש מאוד. עכשיו תאר לעצמך שהם מרכיבים משקפיים, רואים גם אחד את המכונית של השני, ומשתדלים לא להתנגש.

=> אם יודעים מה עושים, יוצאים מנקודת מוצא של אמונה למידה שיפור סבלנות מתייעצים הרבה עם רב קרוב כו' כו' כו' אין שום סיבה שזה יהיה כל־כך גרוע.

=> אם עושים מה רוצים ומחזיקים בהשקפות גרועות (מגיע לי / אני מצפה / תאוות / חוסר אחריות / חוסר אמונה) אין מה להתפלא. השתייכות למגזר מסוים אינה אינדיקציה לכך שמחזיקים בכל הקלפים.

=> כן יכולות להיות התנגשויות שריטות שאלות ובעיות אבל יש הבדל בין מי שנע בעדינות ואחריות לבין מי שחושב שהוא מכייף במסלול מכוניות מתנגשות (למרבה הצער רוב האנושות. אבל: רבים בני שוממה מבני בעולה דלא ילדה בנים לגיהנם כוותייכו. רוב העולם צועד על עיוור ונתקל בפחים ופחתות מי שתורה בידו נר בידו).

=> לפעמים יש מקרי קיצון beyond our control כמו מחלות קשות כיו"ב זה באמת אין מה לעשות אבל באותה מידה יכול היה לקרות אם היית לבד בבית. אם הקב"ה רוצה שתסבול אל תדאג אתה תסבול.

מאיפה הנתון של 40%? חשבתי שפחותברגוע
לא זוכר מהיכן הנתון ייתכן שקצת פחות אבל גם אם 25%חתול זמני

זה אותו עיקרון

יכול להיות גם שפשוט פחות מקובל תרבותית להתגרש לאו דווקא שהנישואין יותר מאושרים

או כאמור, הסיבות המרכזיות לגירושין פחות נפוצות בקרב הציבור הדתי/חרדי וזה מאזן

מזה מעודד.....נחלת
העידוד הוא בזה שאין ללמוד מן השוטיםחתול זמני

ורובו המוחלט של העולם לא כולל יראי ה' נחשבים לשוטים

אתה מכיר מישהו שהוא עצמו תמיד נחמד וכיף לו?מרגול

מישהו שאף פעם אין לו תקופות קשות/מאתגרות?

אני לא מכירה. כי החיים, באופן טבעי, מזמנים קשיים שונים והתמודדויות שונות.

בנישואים, שבע"ה מחזיקים עד 120, זה מאוד אינטנסיבי. אתה חי עם אישה ובעצם בוחר לחיות את חייך איתה.

אז כפי שבכללי בחיים יש קשיים, כך גם בזוגיות. השאלה היא האם כמכלול היחסים טובים או שכמכלול הם רצופים מריבות והסתרות.

אמרו לפניי ביושר, יש הבדל גדול בין ויכוחים ותקופות של ריחוק, ובין הסתרות וחוסר אמון.

תקופות מאתגרות ומבאסות מניחה שלכל זוג יש.

חוסר אמון והסתרות זה כבר שונה לגמרי. וזה לא קיים אצל כל הזוגות, אבל כמובן לא יודעת להגיד לך סטטיסטיקה. מניחה שיותר נפוץ אמון ופתיחות, אבל לא עשיתי מחקר אמפירי בנושא

כתבו לך יפהגפן36

באמת הפורום לא משקף את שכיחות המקרים בזוגיות נורמלית.

יש קשרים זוגיים שיש בהם יותר קושי ויש שפחות.

לכן חשוב מאוד לשים לב מראש במי אתה בוחר, ואיך אתה בונה בעצמך יכולת לעבוד על מידותיך.

אני חושבת שהדבר שיותר משקף הוא מבט למציאות סביבך.

אתה מכיר זוגות, נכון?

לפעמים קשה, לפעמים קל, לחלק קשה בתדירות גבוהה יותר, ולחלק פחות.

יכולה לומר ממקום אישי- אני כמעט ולא כותבת כאן בפורום. את כמות הפעמים שהיה לנו קשה אחד עם השניה בשנות נישואינו אפשר לספור על יד אחת.

כשקשה אז קשה, אין ספק.

אבל זה זניח ממש לעומת כמות הכח והעוצמה שזה נותן, גם מול התמודדויות מורכבות מול המציאות. והיכולת ליצור יחד ולהתקדם יחד ולהשתפר כל הזמן היא ממש מתנה.

לצורך העניין- גם עם אחים יש לפעמים ריבים ועצבים, ועדיין הם עוגן מאוד משמעותי בחיים.

ככה זה יחסים קרובים בין אנשים. 

הכי חשובנגמרו לי השמותאחרונה

שנזכור ונזכיר לעצמינו כל הזמן שזוגיות היא לימוד. כמו כל דבר.

באמת באמת שאף אחד מאיתנו בני האדם לא נולד יודע זוגיות.

תורה היא ולימוד היא צריכה.

וככל שיותר נעמיק בלימוד הזה, זה ישפיע עלינו ויקדם אותנו גם במצבי חיכוך וקונפליקט.

וזה באמת כ"כ חשוב לזכור זאת ולחזק את עצמינו שזה לא שמשהו בנו או בשני/ה "דפוק" ו"למה כולם מצליחים ואנחנו לא", אלא שאנחנו פשוט צריכים ללמוד ולהתקדם.

ריבים או ויכוחים / חילוקי דעות / קונפליקטים / רגשות קשים / מועקות / מנגנוני הגנה שפועלים וכן הלאה הם נחלתם של כל הזוגות באשר הם.

הרי כולנו בני אדם, ובכל מערכת יחסים שהיא, אפילו אדם עם עצמו, לא יתכן לעבור חיים שלמים ללא חיכוך.

קרה לך לפחות פעם אחת בחייך שאתה עם עצמך לא היית בשלווה ושלום?

עם הוריך?

עם אחיך?

עם חברך?

ודאי.

אין שום מערכת סטרילית לחלטין כיוון שאנו כאן בעולם להשתלמות, לגדול, לצמוח.

ובמערכת הנישואין הקב"ה יצר באמת פלא עצום שדרך כולה בכלל ודרך חילוקי הדעות והקונפליקטים בפרט נוכל להתקדם בתנועה שתוביל אותנו גם לעומק וגם למעלה וקדימה, 

עוד לגדול בעצמינו, באדם שאנחנו, וגם בזוג שאנחנו

ועוד לצמוח ולהתפתח.

ובאמת השמים הם הגבול.

אז לא רק שלא צריך להיבהל ולפחד מהריבים, אלא להבין ששורשם עם פוטנציאל עצום לגדילה אישית וזוגית,

וללמוד איך "לריב נכון", 

ללמוד את השורש של הדברים. מה מניע אותנו, מה מטרגט אותנו, מה מכאיב ופוצע אותנו, איך אנחנו פועלים, למה זה הכאיב לנו, איך עוד אנחנו מחווטים, איך פועלים מנגנוני ההגנה שלנו, מהם הצרכים שלנו, מהם הקשיים שלנו, איפה זה פוגש את השני/ה, וכל השאלות הללו כנ"ל גם לצד השני ובעיקר בנקודת המפגש בין שנינו.

אז בעיקר ללמוד את עצמינו לעומק

וללמוד את בן הזוג שלנו לעומק

וללמוד את הזוגיות שלנו לעומק

ואת ניהול הקונפליקטים לעומק

ללמוד מה זה בכלל קשר ואיך עושים קשר טוב ואיך שומרים על קשר ואיך מעמיקים בקשר.

ובתוך הדבר הזה, ממש כמו ספירלה, ניתן לעלות ולהעמיק עוד ועוד.

גם להינות ולשמוח בכל הטוב הגדול שבביחד ב"ה, וגם לצמוח מהאתגרים.

ואותם אתגרים יכולים להיות מגוונים, כתבו לך נפלא כאן, שלרוב מה שאתה פוגש בפורום הם מקרי קצה ולא בהכרח מייצגים.

ונכון גם שיש חלוקה בין אתגרים שכיחים לבין אתגרים פחות שכיחים כדוגמת חוסר אמון והסתרות,

אבל שוב חשוב לזכור שכך או כך יש לנו מה לעשות עם זה, זה המון בידיים שלנו ובלימוד שלנו של הזוגיות.

אפשר להגיע לקירבה גדולה גם לאחר ריחוק גדול, אפשר להגיע לריפוי ב"ה, לתיקון ולצמיחה גם במקרים קשים.

וכמובן שבכל האתגרים השכיחים ניתן לגדול מהם, להתקדם, להעצים את מה שיש לנו.

אז מה בתכל'ס?

לדייק בחיפוש בן//בת הזוג בעיקר את הלב הטוב, המידות הטובות, האישיות והאדם שנמצא מולנו. שיהיה אדם טוב.

בנוסף, לצאת יחד שנינו מנקודת מוצא שזוגיות היא לימוד ואנחנו כאן כדי ללמוד אותה ולא לקחת אותה לעולם כמובן מאליו או כמשהו ש"או שיש לנו או שאין לנו", כי כמו כל דבר בטבע זה לא עובד ככה בלי השקעת אנרגיה אקטיבית במשהו שרוצים שיצא ממנו פירות.

וכמובן להשקיע ספציפית בלימוד ניהול נכון של קונפליקטים / ריבים / חילוקי דעות וגם בתקשורת מקרבת.

ואז כרגע יש איש ואישה שהלב שלהם במקום הנכון, אוהבים ומכבדים אחד את השנייה, לא לוקחים כמובן מאליו גם לא לאחר שנים רבות, לומדים זוגיות, עם רצון ומוכנות ללמוד ולהשקיע אקטיבית, לומדים גם על חיכוכים וחילוקי דעות ונמצאים כל הזמן בתנועה מתמדת של צמיחה והתפתחות.

להציע לחבר?נתקה

זה פיד בחורה שלי פה גולש לא ממזמן (מזל טוב )

רציתי לשאול.. 

אני רוצה לשדך לחבר מישהי..

עכשיו הוא בחור באמת חביב וטוב אבל.. המשפחה שלו גם סה"כ בסדר אבל.. אבא שלו קצט בעייתי

ז"א הוא ממש גס רוח ברמה אחרת.. אשמח לפרט אבל לא עכשיו.. אני ממש חושש שתיווצר בעייה..

1) בכל מקרה האם לדעתכם הורה כזה או אחר או התנהלות תרבותית מסויימת של משפחה זה מעקב בלהציע?

2) האם הבחור יצטרך לעבור למקום אחר תרם הנישואים בשביל להוכיח שהוא מתנתק מהתלות בהורים (במידה וזה קיצוני?)

3) במידה וכבר עכשיו מאוד קשה לו עם המשפחה האם 1 ו 2?

הוא לא פסול חיתון בגלל אבא שלואריק מהדרום

אם הוא עצמו עם מידות טובות מה הבעיה?

אם האבא סובל מתסמונת טורט עם  קופרולליה זה אולי צריך לשקול להזהיר כי יש גם מרכיב של נטיה תורשתית, לא בטוח שצריך להזהיר בשלב ההצעה.

החבר בסדר? זה מה שחשובהסטורי
הוא לא אבא שלו.

סביר שעל רוב החברים (אם הם לא מהשכונה הקרובה) אינך יודע איך אבא שלהם מתנהג.

לא מסכים עם הנאמר בתגובות. יש להתייחס בכובד ראש להעני ממעש
סקרנתנתקה

מה זה אומר 

לפערים יוצאי דופן במשפחה איתה מתחתניםהעני ממעש
מסכים שצריך להתייחס בכובד ראשהסטורי
לא מסכים עם הכיוונים של הפותח
לדעתי אבא זו בעיה רציניתשלג דאשתקד

מצד שני מותר לבחור הזה להתחתן.

אישית לא הייתי מציע בחור כזה אם הוא צעיר ובקשר רציף עם בית הוריו. מצד שני אם אתה יכול לחשוב איך לתווך דברים שיהיה ברור, אולי כן אםשר להציע ושהבחורה תבחן בעצמה את הדברים.

סביר להניח שהיא תגלה את אופי האבא מתישהו (תמיד יש שכנים וחברים או מגיעים לביקור וכדו)

בחורה שלךחתול זמני

1) אבא של אברהם היה תרח... ואבא של רחל ולאה היה לבן... אם יש בחורה רגישה שזה יכול להפריע לה אולי כדאי להציף את זה. או לבדוק מ־1 עד 10 כמה הבן יכול להתמודד עם זה מבחינת להתרחק מהאווירה הזאת או להיות קונטרה/מגן משמעותי מספיק כדי להגן על אשתו.

2) לא אבל זה יכול לשמש כאינדיקציה הוא צריך בעצמו לדעת מה הוא רוצה ומה הוא יכול או לא יכול לעשות.

יכולים להיות הורים קשים אבל יכולים להיות גם ילדים חזקים שפשוט פחות בקשר או יודעים להציב גבולות ברורים מאוד (או כאלה שלא מזיז להם).

3) שילמד להתמודד איתם או להתרחק מהם לא חושב שזה רעיון טוב להכניס בחורה לתוך קושי.

אם הבחור מודע שזה בעייתירקאני

אז אני לא רואה בעיה לשדך לו

אם הוא עמוק בתוך הקשר בלי מודעות אז זו קצת בעיה

אולי כדאי לדבר איתו על זה שישתף את הבחורה בנושא הזה

לא מבינה מה הקשר לאבא שלו. העיקר הבחור. שהוא לאנחלת

יהיה גס רוח ובוטה....כל אחד מאיתנו מכיר לפני ולפנים את ההורים של הצד השני?! תמהני.

תודה לכםנתקהאחרונה

תודה על התגובות המחכימות

אמת

מסכים שהוא זה לא משפחתו

ומצד שני מסכים שכל אחד מקבל מה את ההתמודדויות שלו 

ועם זה הוא צריך לעבוד ולפעמים מגלים שלא כמו שחשבנו

פשוט מעניין אותימה לדעתכם הגבול בתרבות גסה

והאם למשל יש בחורות שלא להציע כלל או משו כזה שזה לא ממש יתאים להם

והאם זה אומר עליהם טוב או רע? שהם לא מוכנות למצוא את הטוב ברע?

טוב זה ממש כללי אז אחרי זה נראה לי שאפשר לסגור את הפיד

תודה לכם

אלימות בזוגיותנחלת

זה מתחיל לפעמים כל כך דק, עדין והולך והולך ומחריף, אם אנו מניחים רגל

במלכודת הדבש הזו.

ספר קשה. מאוד. לדעתי, חובה:

"הכל עניין של פיקסלים". תמר.

הערת שוליים - גם תמר, מתארת בקצרה את תקופת השידוכים  והאירושין עם אותו אדם, שלבסוף נישאה לו. אתר "בין הזמנים".

גם באתר הידברות יש ראיון של מורן קורס בנושא.

בחוברת "המקום" יש כתבה גדולה על כך.

את מקבלת כסף על ההפצה המקיפה הזו?נקדימון
אני לא יודע אם יש פורום שלא הספמת עם זה.
נניח שכןשלג דאשתקד
מה אכפת לך? אולי היא מפיצה חומר טוב ומעניין?!
בכלל לא נראה לי קשור לכסף. אלא חכמת חייםקעלעברימבאר

@נחלת  אני צודק?

(אני בדרך כלל לא קורא פה. זה פשוט קפץ לי בראשי)קעלעברימבאראחרונה
קראתי חלקמישהי נשואה

המפרקים שהיה אפשר באינטרנט.

לא הבנתי - למה היא מתארת כאילו זו בעיה

שהיא ניקתה את הבית / הפעילה מכונות כביסה וכו'?

זה מתואר כאילו זה בעייתי

וזה שהיא משתפת את בעלה במה שהיא עשתה בבית

מה הבעיה בזה?

הספר הזה חשוד שיש בו בעצם רעיון וניסיון לפרק בתים.

לתת לאשה תחושה שהיא אוכלת  אותה בגלל שהיא עקרת בית.

בגלל שהיא עושה את התפקידים של אמא.

מנקה מסדרת מבשלת מכבסת.

מה הבעיה בזה?

דרך אגב אם כבר רוצים לעזור לדמות בסיפור

הבעיה העיקרית היא- זה שהיא מרצה

היא מפחדת

היא מרצה.

אם היא לא היתה מרצה

גם הבעל שלה לא היה משתלט עליה כמו שמתואר

** ואני מסייגת שלא קראתי הכל.

רק מה שהיה אפשר באינטרנט.

אז אני ממליצה למי שהשתכנע מהספר הזה

לעקוב דווקא אחרי מישהי בשם:

חני בצון

---------------------

תמר כותבת לעצמה בהערות שוליים

שמותר לה גם לתת מקום לעצמה

כל פעם במילים אחרות

ברור שזה מרכיב מאוד משמעותי בקשר שלה עם בעלה

ועם כל הסביבה שלה

לאותה תמר (כן אני יודעת שזו דמות מספר)

הייתי ממליצה ללכת לטיפול רגשי

שיעזור לה לעמוד על שלה

לתת לעצמה מקום.

וממילא היא היתה מקבלת גם יותר מקום מהסביבה.

ואל תשכחו- זה עוד ניסיון להסביר לנשים כמה זה לא טוב להיות עקרת בית. להיות בתפקיד האשה.

כן זה לא פסול שהיא ניקתה וסידרה ושוב ניקתה חשוב הפעילה מייבש.

מאוד הפריע לי האופן שבו מתואר שהיא הפעילה שוב חשוב מיבש!

זו הדיעה שלי אני בטוחה שיש לכם דיעות משלכם

מוזמנים להגיב. (יהונתן גרובר עיין שם שם)

וגם ממליצה לצפות קצת במיכל לויטין

מסכים איתך חלקיתשלג דאשתקד

האמת, חוברות כמו "המקום", חשודות בעיניי באופן מיידי בדברים שאת אומרת. מדובר בביטאון של חרדים סופר מודרניים, מניח שאחוסי הגירושין שם גדולים מאוד וכמעט כל הנשים שמעורבות בפרוייקטים האלה לא נשואות.

הטענה היא תמיד, שמצד שני זה גם פותח את העיניים לאלו שען נמצאים במצב של אלימות וסכנה (לצערי הכרתי לא מעט גברים - בעיקר חרדיים - שנמצאים במקום הזה. גבר חרדי שמתחתן הוא מאוד נאיבי וחסר ניסיון. יש נשים, בעיקר אלימות או מטורפות, שמנצלות את זה והגבר לרוב לא יגיב וינסה לרצות. אצל גברים המודעות נמוכה מאוד, ולהיפך החינוך הוא תמיד ל"מכבדה כגופו" וכו וכו, וכאנשים חסרי ניסיון וגםחסרי השכלה ומשענת כלכלית, הם מאוד בקלות נכנסים ללופ הזה של ריצוי וכניעה. יש לי כמה חברים שהתגרשו אחרי שנים רבות, ומהסיפורים שלהם אין לי מושג איך החזיקו יום אחד. אחד מהם היה נשוי לחולת נפש רשמית, שאפילו את העובדה הזו היא הצליחה החליק לו ולגרום לו להתחתן איתה).

אז מה טוב, קשה להגיד. ככלל זה תלוי באיזו אוכלוסייה אני נמצא/ת. אם אני נערה שמוקפת בפמיניסטיות קלאפטעס, עדיף לקחת איזון עם ספרי בגן השלום. אם אני מנשות השאלים, כדאי לקרוא המקום.

והעי חשוב זה לקוות ולהתפלל שיהיו לנו עיניים טובות וחדות, לראות כל הזמן את מה שטוב, ולדעת אם זה באמת טוב

כתבת יפה ונכון!מישהי נשואה

מדוייק

ושיהיה ברור שלא תקין לא אשה מוכה ולא גבר מוכה

שאלת המאורסים החופרת😅אוי טאטע!

רעיונות למקומות באזור המרכז המורחב שיש בהם קהילה דתית תורנית עם זוגות טריים גם, ושהשכירות שם לא מאוד יקרה עד כמה שאפשר במרכז?

בלוד יש כמה קהילות שיכולות להתאיםפשוט אני..
אתה יכול לפרט טיפה?אוי טאטע!

השמות של הקהילות?

באיזה שכונות בערך?

לודז'חתול זמני

הידועה בשם הפחות פופולרי לוד

מזל טובהסטורי
איפה שיש ערבים, זה מועיל לשכר הדירהמשה
למשל,לוד.
קולולוש - נחלת יצחק?נתקהאחרונה

אם תשאלי אותי

נחלת יצחק

רמה גבוהה אומר מראש