היום אני נמצאת אצל ההורים (המדהימים שלי) כבר 4 חודשים. עזבתי את הבית יחד עם הבן שלי-בן כמעט שנתיים.. אני בת 25, נשואה 3 וחצי שנים לאדם שפגע בי כבר יותר מידי. זה התחיל בקטנות-אלימות נפשית חודשיים שלושה אחרי החתונה-אני הדחקתי/לא האמנתי/האמנתי שיהיה טוב.. בקיצור זה התדרדר בהריון של הילד שלנו לאלימות מילולית-בשפע, מינית-היו פעמים בודדות אבל גם זה חוויתי, ופיזית - ברמה של זריקות חפצים ( פעמים ספורות), פעם אחת אגרוף בבטן כשניסיתי להתקרב אליו והמקרה הקשה ביותר שבו חוויתי את המהלומה הכי גדולה היה בחודש תשיעי. הוא קילל אותי ללא רחם וזה התדרדר עד איומים לפגיעה בחיי ולבסוף חטף ממני את הפלא', תלש ממני את כיסוי הראש, זרק אותו על המדרכה ברחוב ואמר לי-"את לא אישתי יותר". ברחתי ממנו ולאחר כמה דק' הוא ניסה להגיע אליי, צעק לי להיכנס אליו לאוטו ומשסירבתי הוא רץ אליי וניסה לגרור אותי לתוך האוטו במורד המדרגות. (הייתי בחודש תשיעי, שבועיים לפני הלידה). בגלל שצעקתי עליו שלא ייגע בי וזה היה ברחוב, אנשים פתחו את החלונות בדירתם ולכן הוא ויתר והמשיך משם לבית הוריו.
מהנקודה הזאת-לא היה לי עוד ספק. אני חיה עם בנאדם לא נורמאלי, אלים ומסוכן. עירבתי את ההורים של שנינו. ההורים שלי כמובן הזדעזעו, ההורים שלו לא היו נראים מרוגשים יותר מידי. אני לא אשכח את המשפטים שלהם- "את ידעת שיש לו בעיות קשב וריכוז" ( מה זה קשור?? והוא גם לא טרח לספר לי בחצי שנה שהכרנו לפני החתונה),"הוא אדם טוב, לפעמים יש נפילות" וכל מיני כאלה.. בקיצור-נראה שהיה לו מודל טוב.
התחלנו בטיפולים( רציתי לתת צ'אנס בעיקר בגלל הילד וגם בגלל האהבה)
היה טיפול זוגי
היה טיפול במקום שמתמקד באלימות במשפחה
היו הבטחות
הסכמים אצל עו''ד
אבל. האלימות המשיכה- יותר מוסווית, יותר אפורה. פחות מורגשת. אבל עדיין מאז הטיפולים וההסכם הרגשתי שאני צריכה לעזוב את הבית הפרטי שלי לפחות עוד 3 פעמים. וזה הוביל לעוד נתינת צ'אנסים ותקוות ותמיד היו הבטחות מפה ועד...
עכשיו אני אצל ההורים, מרגישה את הגוף חלש, את הלב והמוח מעורבבים הבלבול ענק.
כבר החלטתי שאני מתגרשת וכלו על הקיצים אבל הוא ממשיך בשכנועיו, שהוא לוקח טיפול חדש, שהוא משתנה (וזה באמת נכון, הוא מנסה לעשות הכל-אבל למה לא לפני??? אני כבר למודת סבל וניסיון כושל ואין בי עוד אמון בו) ועדיין אני מרגישה כאילו קשה לי לסיים את הקשר הזה. עצוב לי בגלל הילד שלנו, אבל לא רק. אני לא אוהבת אותו באמת, אני חושבת שהוא לא מתאים לי, הוא שונה ממני אולי יותר מידי. אבל אני חושבת- התחתנו מאהבה אז אולי זה רק בגלל כל הפגיעות שחוויתי. ואם אחזור מי ערב לי שהאלימות לא תחזור. בקיצור, כל האפשרויות האלה ואחרות רצות לי בראש ולא נותנות לי מנוח.
ההורים שלי תומכים בי מאוד ורוצים שאני אחליט בעצמי. זה קשה לי כ''כ! חוסר הוודאות הזה ארבעה חודשים משגע אותי. אני רוצה כבר לסיים עם זה. אבל אני מפחדת שאולי זו טעות.
אני לא מפחדת שלא אמצא מישהו אחר להקים איתו בית, אני כ''כ רוצה בבית, אני אוהבת להיות רעיה, אמא וחברה. אני מרגישה שזה הייעוד שלי. אני פשוט מפחדת שאולי אני צריכה לתת לו עוד הזדמנות ולהאמין באדם ובתשובה. נראה שהוא באמת מתכוון לתת את הכל.
אבל מצד אחר אני לא אוהבת אותו, אני לא מעריכה אותו ואני חוששת שגם אם הוא ישתנה אני לא אהיה מאושרת להיות אשתו.
אלה הגיגיי להיום. תודה למי שקרא.
הקושי הכי גדול שלי זאת לקיחת ההחלטה באופן סופי. אני מתנדנדת בהחלטתי ואין לי מנוח. אנא ה' תן בלבבי את ההחלטה הטובה ביותר, לי ולעולם! הלוואי והייתי מצליחה להתפלל מכל הלב לקב''ה. אני מרגישה שמשהו בי קהה וקשה לי לשפוך את הלב לפני ה'.
אני חושבת שהשכל מאותת לי להתגרש והלב לא לגמרי משתף פעולה, הלב שלי מתבלבל..
קשה לי. אני יודעת שמה שאחליט יהיה טוב בעז''ה!




