איך סולחים למישהי שפגעה בי מאד?מיואשת******

מישהי ממש פגעה בי. וזה לא חד פעמי, אלא עוד פגיעה פה ועוד פגיעה שם. הכל באותו נושא

לא יכולה לחשוף כי זה כזה סיפור הזוי שזה אאוטינג בטוח.

בואו נגיד שאין פה שתי צדדים, כל מי ששאלתי חשב שזה ממש לא נורמלי, אני התנהגתי נורמלי ביותר והיא יצאה עלי משום מקום. ושוב ושוב.

עכשיו זהו, גמרתי לנסות ליצור קשרים. החלטתי שאין ביננו קשר וזהו. לא מוכנה להיפגע שוב ושוב ואין סיבה. היא לא חשובה לי ולא אחוש בחסרונה.

אבל אני כן רוצה לסלוח. 

מאד

אני בתקופה מורכבת כלכך, מחפשת זכויות. זה לא קטנוני לרצות לסלוח רק בגלל שאני צריכה זכויות נכון?

אבל איך. איך. 

היא גם לא תבקש סליחה, היא טיפוס שנמצאת בצמרת הברוש שלה כבר עשרים שנה. 

והאמת אין לי ענים בבקשת הסליחה, היא לא תגרום לי להרגיש יותר טוב. עצם השיחה איתה תעצבן איתי, לא בא לי שיחה שבה היא מסבירה לי למה בעצם היא בכלל לא אשמה והיא התנהגה בסדר ובעצם זה שנפגעתי זה באשמתי (כן, זה הטיפוס)

אז אני רוצה לסלוח. בלי שהיא תעשה משהו.בתוך הלב שלי. לסלוח.

אשמח לעזרה

קחי דף ועטסיה
ותכתבי בו אני סולחת לזאת וזאת למרות כל מה שעשתה מחילה שלמה
תאמיני לי זה משחרר
אני סולחת לאנשים לא בגלל שמגיע להם סליחה!
אלא בגלל שהם כאלו לא חשובים בעיני וכאלן קטנים שלא מגיע להם בכלל להיות בראש שלי!!!! מי הם שאני אבזבז עליהם כוחות ואנרגיה הם לא שווים את זה
אני רוצה את כל האנרגיה במחשבות שלי לבזבז רק על אנשים שאני אוהבת על דברים שישמחו אותי לא על דברים שיצערו אותי
ביום שהבנתי שבעצם יש מספר שנים לאדם לחיות ויש יום שמכיל 24 שעות סהכ אז למה שאיזה מטומטם או מטומטמת שלא שווים את זה יתפסו לי לי חלק מהחיים????
רק השבוע היה לי משהוא מטורף ואם היית שומעת איך דיברתי בערב שלא מענין אותי ואני על העיקרון יעשה כך וכך היתי באמווקקק מטורף וזה גם משהוט שקשור לנזק שעשו לנו שזה עולה כסף היתי בטירוווףף
פתאום בבוקר קמתי ואמרתי רגע היא???? היא תגרום לי להיות חולה להיות בצער??? לא מענין אותי הכסף בכלל כמה שיעלה העיקר שהיא תעוף לי מהראש לא שווה אפילן דקת מחשבה או צער למרות הנזק הכספי והכבוד והגאוה והכל שיורדים לפח וכל מה שידברתי בלילה וזה היה נצרך לעוד כמה אנשים שאת כןלם התססתי נגדה שבאש ובמים נראה לי את הכוון .
זה רעיון. אני אנסה את זהמיואשת******
לא קראתי הכלבת 30
אבל פעם היה לי מקרה כזה.
מישהו שפגע בי פגיעה מאוד קשה, לדעתי עד היום, יותר מעשר שנים אחרי, יש לי רושם מהפגיעה הזאת.

מה שעזר לי זה שבסופו של דבר ניסיתי להתחזק בעובדה שגם זה מה', וככה בעצם לנטרל אותו מהסיפור. וניסיתי להבין מה ה' מנסה להגיד לי בזה ניסיתי להתבונן לתוכי בכנות ולראות מה יוצא לי מכל הדבר הזה, ואחרי שמצאתי (מודה, קצת בדוחק), נקודה או שתיים, אז התחלתי להתייחס אליהן כאל דיבור של ה' אלי
ואז ממילא היה לי פחות אכפת ממנו, ויכולתי לסלוח.
אבל.
א. לא סלחתי לו סתם ככה. יצא שהייתי איתו איפשהו וידעתי מראש שכך יהיה. כתבתי לו מכתב ארוך שבו פרטתי את כל מה שהוא גרם לי ואיך הוא גרם לי את זה ונתתי לו לפני שהלכתי.
הוא אפילו לא התקשר. רק כתב הודעה שהוא לא ידע ומבקש סליחה. ולא עניתי לו.
רק אחרי תהליך עם עצמי מול ה' הרגשתי שאני יכולה לסלוח ולפני יו''כ כתבתי לו שסלחתי.

ב. אני מאז תוהה לגבי משמעותה של הסליחה. כי כן, סלחתי. אבל אם אני אראה אותו ברחוב אני אברח לצד השני במהירות. לא רוצה לראות אותו או לשמוע עליו בשום צורה שהיא מעכשיו ועד מאה ועשרים.
אז אולי לא סלחתי?
או שכן סלחתי אבל הרושם בנפש נותר? לא יודעת.
מנסהאמא ל6 מקסימים
אולי תלמדי עליה זכות,
שהיא לא אשמה כי ככה היא רגילה/ככה חינכו אותה/היא לא רואה אף אחד ממטר/היא בכלל לא מודעת לזה שאת פגועה, או כל דבר אחר.
לשכנע את עצמך שגם אם את ממש נפגעת ובצדק, היא לא האשמה.
ועוד משהו, הזמן עושה את שלו. אני יודעת שזה משפט מעצבן, אבל זה אמיתי. היה לי גם דבר דומה שכאב לי במשך שנים, וכל פעם שראיתי את אותה חברה לא הצלחתי לישון בלילה, אבל אחרי כמה שנים הכל נרגע, וכבר לא כאב לי לראות אותה ואנחנו שוב בקשר.
תודה. בטוחה שהזמן יעזורמיואשת******
אבל רציתי לסלוח עכשיו.
משהו שעוזר מניסיוןבדויה123

לקחת דף ולכתוב עליה נקודות זכות אפילו הכי הכי קטנות 

תודה, ניסיתי את זהמיואשת******
אמנם לא על דף אבל נאמתי לילדות שלי כמה היא אשה טובה מטבעה והכל (זה פגע בעקיפין גם בהם אז שוחחנו על זה וניסיתי להיות מכילה וחיובית..)
ניסיון מאתגר..פיצלוש לשאלה
אני חושבת שזה בסדר להגיד בפה מלא "אני כועסת עליה והיא פגעה בי אבל מרפה ומשחררת." יש מקום לתת לכאב ולפגיעה.. אם רק מנסים ללמוד עליה זכות זה יכול לגרום לעוד יותר מלחמה פנימית בינך לבין עצמך.. כי הרי נפגעת ובצדק
אולימתואמת

את צריכה להתמקד דווקא בהעצמת עצמך?

לכתוב את כל הנקודות שבהן היא פגעה בך והקטינה אותך - וכנגדן לכתוב את תשובת המשקל האמיתית, את הנקודות הטובות שבך, שמוכיחות כמה היא לא צודקת.

עשיתי משהו דומה לפני שנים (בתור נערה), וזה ממש הפך לי את כל ההסתכלות. התחזקתי בעצמי, ופתאום גם ריחמתי על זו שפגעה בי, שמסתכלת בצורה קטנה כזו על העולם... אז לא בטוחה לגמרי שזה יעזור במקרה שלך, כי את מתארת מישהי שמטבעה נמצאת בצמרת, אבל אולי קצת...

ויש גם תרגילים בדמיון מודרך - כשהייתי נערה הייתי בסדנת מודעות עצמית כזו, ואחת ההרפיות שעשתה לנו המנחה הייתה "הרפיית הסליחה". היא הוציאה אח"כ גם דיסק עם הקלטות של כל ההרפיות/התבוננויות שלה, אבל לא יודעת אם הוא קיים למכירה גם היום...

בכל-אופן, אם זה מעניין אותך - אני יכולה לנסות לברר.

תודה! דוןקא אין לי בעיה על עצמי בכללמיואשת******
ב״ה! פעם הייתי בנקודה הזו מולה והיום כמו שאת אומרת אני מרחמת עליה (וגם חושבת שהיא לא נורמלית כל כך אז עוד יותר מרחמת)
אבל יחד עם זאת יש בי כעס שאני לא מצליחה לנקות ממני. זה ממש מתסכל. כאילו בשכל אני מבינה הכל ובלב עדיין יש כעס
אהה... אז זה באמת נטו עניין של רצון לסלוח...מתואמת

וזה קשה כל-כך - שאני מעריצה אותך שאת בכלל מצליחה לחשוב על זה...

אל תעריצי... קודם שאני אצליח 🙊מיואשת******
עצם הרצון מעורר הערצה...מתואמת

תודה ❤️מיואשת******
את כותבת שהיא לא כ"כ נורמליתאמא ל6 מקסימים
אז זאת אומרת שזאת הסיבה שהיא פגעה בך.
עבדתי במקום עם מנהלת שלדעתי היתה לה בעיה נפשית: תמיד צעקה על כולם, כולם היו לא בסדר, מי שעשה טעות -היה פשוט מסכן, ולא משנה כמה הטעות היתה קטנה ולא משמעותית, וכו' (תיארתי את המצב ממש בלשון המעטה).
וכשהייתי נפגעת ממנה, הרואה חשבון שעבד איתי אמר לי: היא חולת נפש. תחשבי שאיזה משוגע ברחוב היה פוגע בך, היית נעלבת? יש לה בעיה, לך אין בעיה! אין לך מה להיעלב
נכון, אני לא נעלבתי. אבל גם לא מצליחה לסלוחמיואשת******
נשמע הגיוני? או שאני מדברת שטויות ואם לא מצליחה לסלוח אז עדיין נעלבתי?
וואוווווו קרה וקורה לי גםאנונימית לרגע1
אצלי אפילו הסבו את תשומת ליבה והיא מתעלמת לחלוטין וממשיכה כרגיל🙄

לי עזר להבין שמה ששלה - שלה, וזה שהיא פגעה בי זה רק מפחית ממנה, ולא ממני. חיזקתי את הטוב שבי, את מה שיש ואין ולמדתי להסתכל על עצמי בעין טובה ולא ביקורתית. חיזקתי את הבטחון
ככה פיתחתי שריון
הבנתי שהחיצים שבאים מבחוץ לא יחדרו
וגם אם כן, זה ממש לא כמו שהיה בהתחלה
זה הדבר היחידי שעזר לי להתנתק ממנה ולתת לכעס ולכאב לדעוך..

ממש מבינה אותך ושולחת לך הרבה חיזוקים 💐💐
תודה רבה. אני מרגישה שעברתי את התהליך הזהמיואשת******
שאת מתארת. באמת.
אני לא פגועה
אבל גם לא מצליחה לסלוח.
אוף איתי
ברור.. אני גם לא מאה אחוז סלחתי לצעריאנונימית לרגע1
אבל אני כן מרגישה שזה לא כמו בהתחלה
הכעס לאט לאט מתפוגג
וזה בסדר גמור, ולגמרי טבעי
העיקר שאנחנו מכוונות לשם ⁦❤️⁩
אולי לנסות לרחם עליה שככה היא מתנהגת?Ginger

אחרי הכל את סולחת לה בשביל להתפטר מהמשא הזה של הפגיעה קודם כל 

וזה לטובת עצמך ממקום אגואיסטי לגמרי

להסתובב עם עלבון זה מעמסה על החיים 

והיא בטח לא שווה את זה 

עם הזמן כבר יותר קל לסלוח גם בשבילה ממקום יותר טוב 

נשמע שלאישה הזו יש בעיות נפשיותמצפה להריון.
אז תגידי לעצמך שהיא לא רעה בכוונה תחילה, אלא יש לה בעיה נפשית, והיא הקורבן ואת בסדר
לי קרו מצבים עם אנשים בעלי הפרעת אישיות גבולית וכל פעם ניסו להקין אותי ולפגוע בי, לקח לי המון זמן לדעת שהם הבעיה ולא אני...
לפעמים אנחנו לא בשלים לסלוח וזה בסדרסופי123
לפעמים עוברות שנים ומשתנה הפרספקטיבה ומשהו משתחרר ופתאום מרגישים שסלחנו ועבורנו הלאה בלי להתאמץ על זה. את הרי לא מאחלת לה רע אני מניחה. את פשוט פגועה. זה נשמע לי רגש שהנפש צריכה להתמודד איתו בקצב שלה. (גם ביהדות הרי יש עניין של ריצוי, סליחה היא לא חיוב אוטומטי)
נכון נכון, זה כנראה הבעיהמיואשת******
אבל אני רוצה לסלוח וכמו שאת אומרת , לא בשלה
מקווה שאצליח להבשיל יותר עד ראש השנה
קחי ת'זמן עד יום כיפור...בת 30
וואי.חדשה ישנה
את נוגעת עכשיו בנקודה מה זה רגישה אצלי..
אני מבינה אותך מאוד מאוד.
גם אני במקום ממש דומה.
משהי פגעה בי מאוד, לא יכולה לסבול אותה,
כשאני רואה אותה בא לי להקיא,
אבל,
אני לא יכולה לשאת את המחשבה שאני לא סובלת מישהו.
אני לא בנאדם שונא. .אפילו קשה לי לכתוב את המילה הזאת..

מה שקצת עוזר לי לסלוח בכל זאת,
שאני חושבת כמה כמה כמה עוונות יש לי... גוועלד / אללה-יסטר -לבחירתך.
ואני אומרת לעצמי - הצילו. אם הקב''ה יבחן אותי על פי עוונותיי זה אבוד מראש. פשוט אבוד.
אבל הקב''ה ברוב רחמיו סולח לי שוב ושוב, גם כשאני לא מבקשת סליחה,
ואם הוא יראה שאני סולחת, גם הוא יסלח לי על פשעיי..

חיבוק על הסיטואציה שעברת איתה . אני יודעת כמה זה כואב .
תודה רבה! כיוון מחשבה חשוב מאד עזרת לימיואשת******
אני חושבת שתנסי לראות את זה הפוךרויטל.

הכוונה שאת היית פוגעת שאת היית רוצה שיסלחו לך,עכשיו דווקא שקשה

דווקא שלא נוח כן לרחם וכן לסלוח בעזרת השם יהיה לך שנה טובה ומתוקה

לך ולכל משפחתך אמן.

זה גם כיון מחשבה ממש טוב. תודה!מיואשת******
פעם הייתה לי שיחה על זה עם רב מחנך אלוףאמאשוני
הוא הבין את המקום שלי לגמרי כמו שתיארת
אבל פשוט הצליח להפוך את כל הסיפור מנקודת מבט אמונית ולמה ה' הוביל אותי בדרך הזאת.
למה הייתי צריכה לפגוש אותה.
מה זה תרם לי בחיים (אצלי זה היה מקרה של מישהי שקנאה בי בקטע אובססיבי וירדה לחיי אז הוא הסביר לי שהייתי צריכה את זה כדי לזהות מתי אנשים פוגעים בי וללמוד להתרחק מהם..)
למה בנקודת זמן המאוד מסויימת נותק הקשר
מה זה עושה לי בלב שהסיפור הזה עדיין לא מאחורי
ומה אני צריכה לעשות כדי להמשיך הלאה.

הכל הכל מנקודת מבט אמונית של אני, ה' והניסיון.
מאוד עזר לי שהוא שם אותה, בתור אדם, במקום שולי בסיפור מבחינה הזאת שהיא הייתה רק השליחה ותו לא.

הייתי נותנת לך בשמחה את הטלפון שלו הוא רב מדהים אבל כבר לא מלמד בנות אז נראה לי פחות מתאים
אבל יש רבנים נוספים שיכולים להיות כתובת לדעתי.

אה, ובשום מצב הבחורה לא הייתה חלק מתהליך ההחלמה שלי.

וכמובן שיכולתי לעבור את התהליך הזה רק אחרי הרבה מאוד זמן של ניתוק היחסים. שאני כבר הייתי במקום אחר בחיים.

הרבה כוחות והלוואי שתתרפאי מהסיפור הזה במהרה!!

(אגב כשלא הרגשתי מספיק בשלה להתמודד עם זה, וממש שנאתי אותה, פחדתי שהשנאה הזאת תגרום למשהו, אז אמרתי לה' בבקשה תראה כמה קשה לי, בבקשה אל תשפוט, תן לי את הזמן שלי, יום אחד אוכל להתמודד עם זה. כרגע רק תחבק אותי)
לוקחת את משפט האחרון שלך בשתי ידיים! 💕מיואשת******
קודם כל, את מדהימה!קמה ש.
בס״ד

(ידענו את זה כבר, כן? )

כתבו לך כאן דברים נפלאים. פשוט מי כעמך ישראל. איך כל אחת תורמת מניסיונה. איך כל מי שמגיבה כאן בעצם מספרת שגם היא עשתה-עברה תהליך כדי לסלוח למישהו. איפה יש עוד עם עם כל-כך הרבה נשים שכל-כך חפצות להתנקות מטינה / פגיעה / רגשות שליליים כלפי מישהו אחר שפגע בהם? אשרינו שזכינו. א ש ר י נ ו ש ז כ י נ ו.

כמה נקודות וכיוונים שעולים לי:

* את יכולה לשים את האצבע על מה בדיוק מעכב אותך מלסלוח?

* מה זה בעצם לסלוח, בשבילך? את יכולה לתאר בדיוק איך את תרגישי ביום שתגיעי לסליחה השלמה שאת שואפת אליה?

* בעקבות לשאלה הקודמת. האם יתכן שלמעשה כבר סלחת לה? ומה שנשאר זה דברים כמו זהירות וצורך להיות עם גבולות כשאת נאלצת להיות במגע איתה?

* אפשר להגיד לקב״ה ״ה׳, אני מנסה לסלוח לה. אני עושה את שלי, אתה רואה את ההשתדלות שלי, אפילו סיפרתי כך וכך לבנות שלי על האשה הזאת, אפילו פניתי לפורום לעצה, אני לא מאחלת לה שום רע, להיפך, אנא תחשב לי את זה כסליחה גמורה, ואם נותר מה לנקות עוד, אנא ריבונו של העולם, אתה *שעושה שלום במרומיו*, תעשה שלום עלינו ותנקה את מה שנותר״.

* אפשר להתפלל על האשה הזאת. זה דבר ממש מדהים לעשות, בשבילה, בשבילך, בשביל הזכויות של עם ישראל.

* אם את בקטע של תהליכים עמוקים, ממליצה מאד על שיטת העבודה (The Work) של קייטי ביירון (Katie Byron). שיטה מטורפת. [אפשר לגגל עליה, יש הרבה סרטונים שלה ברשת. אם כי, באופן אישי, רק כשקראתי את הספר הבנתי באמת איך זה פועל ואיך ליישם בעצמי].

בהצלחה יקרה!❤️

תודה רבה יקרה כתבת המון דברים חשוביםמיואשת******
אני צריכה לחשוב על זה.
אני חושבת שסלחתי לה הרבה, אבל יש פה גם נקודה שבעלי רותח עליה (כמו שאמרתי הפגיעה שלה השליכה על הבנות גם ומי שפוגע בבנות שלו הוא הופך מחתלתול מצוק לאריה זועם)
וקשה לי כי הוא חוזר וחוזר על כמה שהיא לא בסדר ובעצם הפגיעה שלו מפריעה לי לצאת מזה
אני מניחה שאני רוצה להשתחרר ממנה יותר מהכל. אנסה להסביר
עד הפעם האחרונה הפעולות שלי שהיו קשורות אליה היו מתוך רצון לרצות אותה.
מעכשיו ש... זהו אני לא מתחשבת בה יותר, אני מרגישה שעברתי למקום של- הפעולות שלי יהיו בדווקא נגדה כי היא התנהגה אלי כך? גם אני אתנהג איך שמתאים לי.
אבל זה לא מה שאני רוצה. אני רוצה לפעול מתוך מקום נקי לגמרי, שלא אכפת לי מה היא עשתה או לא עשתה אני אפעל כמו שאני חושבת לנכון. וזה מאד קשה. אני פשוט מרגישה שבגלל שאני לא סולחת, בגלל שיש לי בלב כעס, זה משפיע על התורה שאני מתנהגת ואני לא רוצה שהיא תהיה ולו גרם בעלת השפעה עלי. אני רוצה להתנתק לגמרי
תודה 💗קמה ש.
בס״ד

לגבי בעלך - יש מצב לגייס אותו גם במסע הזה שאת עושה?

או לפחות להסביר לו בשיחה מלב אל לב מה השאיפה שלך ולמה זה כל-כך חשוב *לך*? רגשית. רוחנית. בריאותית.

יש אפשרות לבקש כטובה ממנו שהוא יעזור לך במסע שלך ולפחות לא יחזור על זה שוב ושוב ושוב?

אם הוא זקוק לפרוק פה ושם, זה משהו והגיוני שאת, בתור אשתו וחברתו, תהיי כאן בשבילו. אבל אם מדובר במן ״הרגל״ כזה שהוא פיתח לדבר ככה עליה בלי הרבה בקרה (מתוך הפגיעה הגדולה שהוא חש, או משיקולים של ״הגנה״ על הבנות) - אז זה משהו קצת אחר, ויכול להיות שאם תסבירי לו מהלב את המקום שלך הוא יסכים להיות עם יותר תשומת לב?

*

לגבי מה שציינת, אודות פעולות שלך שבדווקא נגדה, בעקבות כל מה שעברת איתה, חשבתי להציע לך כיוון.

את אומרת ״אני רוצה להגיע למקום בלי רבב של כעס, וככה אוכל לבחור בחירות נקיות ברמת המעשה״.

אולי אפשר לנסות לפעול הפוך. לחזק את המקום של *מה את עושה למעשה* (על פי אמות המידה של התורה, ההלכה, המוסר), גם אם עדיין לא הכל נקי לך בלב.

סליחה גמורה זה משהו קצת אמורפי ולא בטוח שאפשר לדעת בקלות מתי אנחנו מגיעות לנקודה הזאת.

אבל התנהגות, עשיית מעשים, פעולת פעולות - אלו דברים שאפשר למדוד יותר בקלות. אז אולי תשימי שמה את הפוקוס. איפה שהחיים מכריחים אותך לפעול ביחס אליה, תנסי לגייס את כל היושרה, המצפן הפנימי והמוסר שלך ולפי זה לפעול. מה את אומרת?

אולי אפילו יהיה לזה אפקט של ״אחרי המעשים נמשכים הלבבות״....?

ברכה והצלחה יקירתי 💞
בטוחה שהקב״ה ופמליית מלאכיו גאים בך מאד על העבודה שאת עושה.

נהנתי לקרוא את התשובהאני מושלמת
את יודעת מה שם הספר?
תודה רבה יקרהקמה ש.

בס''ד

יש לה כמה ספרים. הספר בו היא מלמדת את השיטה נקרא ''לאהוב את מה שיש'' (Loving What Is).

יש לך אפשרות לסלוח בלב אבל בכל זאת לנתק איתה קשר?בתי 123
או שהתכוונת שאת רוצה להיות איתה בקשר
פעם שמעתי שכל עניין של פגיעה ועלבון זה מהקב"ה האדם הוא רק השליח אם זה לא היה מגיע ממנו זה היה מגיע ממשהו אחר אז ממילא אין מה לכעוס עליו
הלואי שנהיה בדרגה כזו 🙂
זה מה שאני מנסה לעשותמיואשת******
ניתקתי. אבל לא מצליחה לסלוח בלב
אולי הזמן יעשה את שלובתי 123
אני רק לומר לך שאת מדהימה!!מק"ר
תודה. הלוואי... 💕מיואשת******
לנסות אולי לחשוב על זה שהיא ממש מסכנהבתאל1
שהיא כזאת.... כי ככה אנשים לא סובלים אותה. גם אם חיצונית אולי כן..
ממש לרחם עליה...
אולי זה יעזור קצת
אויש, חיבוק!תוהה לי
אני פשוט מרחמת על אנשים שיכולים ככה לפגוע ואין להם יכולת להתנצל. מרחמת על איכות החיים שלהם ועל הרמה הנמוכה של הקשרים הבינאישיים שלהם, על נסיבות החיים שהובילו אותם להיות כאלו ועל ההשלכות השליליות המרובות של ההתנהגות שלהם.
בסוף הרי לך יש לב ענק ורגיש ולכן את נפגעת, שזו גם מעלה בפני עצמה, שיש לך רגשות ויכולת להפגע ורגישות גבוהה, והיא, צריכה הרבה עזרה..
וואי. כמוני כמוך מיואשת.פשיטא
יש אשה אחת שפגעה בי מאוד מאוד. ממש, כשהיא הייתה אחראית למשך תקופה (כמה חודשים) על פרוייקט כלשהו שעבדתי בו, ואפשר לומר שהיא פעלה מתוך יחסי מרות. והיא דאגה לקמט כל תחושת הצלחה אצלי, ולומר בבוטות ועם אף למעלה כל מה שהיא חושבת עלי.
ב"ה, עם עזרה ועם התקדמות החיים ואנשים מדהימים שפגשתי, הצלחתי לשקם את האמון בעצמי.
עד היום אני מתמלאת חלחלה מלהיזכר בה, ואין סיכוי שהיא תבקש סליחה.
אני מחכה להתבשל בעצמי עוד קצת, ולשלוח לה מייל עם כל מה שקרה לי, ומה שהתגלגל מאז, ולבקש ולהתחנן שלא תעשה לנשים אחרות את מה שעשתה לי. ולגרום לה להבין שהיא עשתה לי נזק גדול. לא יודעת אם זה יכול להועיל, אבל אני חייבת לדעת שאני את שלי עשיתי.
וכל זה היה רק כדי להגיד לך שאני כ"כ מזדהה עם המקום שלך. ואת אלופה שאת רוצה לסלוח, אני עדיין לא בטוחה שאני רוצה לסלוח לאישה הזאת...
וואו נשמע קשה. חיבוק לך!מיואשת******

לקחת לעצמך זמןאמא גם
לא להכריח את הסליחה
סליחה זהה תנועה בנפש שאי אפשר להכריח

דוקא הייתי מציעה לקחת את את הזמן לכאוב את זה
אפשר כל יום לשבת ולכתוב לעצמך כל מה שכואב (על דף שתזרקי לפח אחר כך)
ושוב ושוב ושוב ,לתת לכאב לצאת ולהיות
אחרי זה זה מקבל איזשהו עיבוד אחר ואפשר לפעמים לסלוח מבפנים
מכתבהריונית ותיקה
ואחר כך לשחרר.
אפשר גם לקחת את המכתב לים ולקרוא בקול ולאחר מכן לקבור בחול או לזרוק למים , הטקס מאד עוזר לשחרר את הכעס והים מרפא ומרגיע....
בהצלחה
רק רוצה להגיד שריגשת אותי בפוסט הזהקרונפלקס עם חלב
תודה יקירה 💕מיואשת******אחרונה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך