רב בישיבת הר עציון: נוער הגבעות הם רפורמיםlogen
(פורסם בעלון המזרחיסטי "שבת בשבתו")

הרב עמיחי גורדין

רבי יוסף רוז'ין, הידוע בכינוי ה'רוגאצ'ובר', היה נערץ על קהילתו בצורה מדהימה ובלתי נתפסת. בימים החשוכים והאפלים שעברו על העיירה דווינסק (מולדתו של הראי"ה קוק) הוא היווה מגדלור של אור וכוח שהפיץ תקווה ועוצמה לפשוטי היהודים שחיו בעיר.

בני העיר היו פונים אליו בשאלות ובקשות מכל סוג ומין. והוא, שלא נשא פנים לרבנים גדולים וחשובים, היה מתייחס אל יהודי העיירה ברכּות ובאבהות. מקשיב ושומע, מאזין ופותר בעיות ומענות.

לא רק היהודים היו מתייחסים אליו באימה והערצה. גם גויים מתושבי העיר היו באים אליו  לדין תורה. הם האמינו ביושרו של הרוגאצ'ובר ובצדקתו.

פעם הגיעו אל הרוגאצ'ובר יהודי וגוי לדין תורה. במהלך הדיון פנה הרוגאצ'ובר אל היהודי ביידיש כך שהגוי לא יבין. 'נו', אמר לו הרב, 'אני רואה שסידרת אותו יפה'. היהודי הסתכל על הרב בפנים קורנות, 'כן סידרתי אותו כראוי, מגיע לו לגוי הזה', ענה היהודי ביידיש בעוד הגוי מתבונן בהם ולא מבין מילה.

כשסיים היהודי את דבריו האדימו פני הרב. 'תחזיר לו מיד את כל הכסף שלקחת ממנו', ציווה אותו הרוגצ'ובר. אמר ולא יסף. (סיפור ששמעתי בילדותי מסבא חנוך ז"ל, יליד העיר דווינסק. איש תם וישר).

'מה הרבנים המנותקים האלו כבר מבינים? את הזיתים הללו מותר ומצווה למסוק'. כך, ככל הנראה, אמר לעצמו היהודי שהפיץ מנשר הקורא לכל יישוב שבו יש עצי זית של ערבים לבצע 'מסיק מוקדם של הזיתים בתחומו'. 

'מה הרבנים המנותקים האלו כבר מבינים? ברכוש של ערבים מותר ומצווה לפגוע'. כך כנראה אמרו לעצמם אותם אנשים שהמציאו את המדיניות של פגיעה שרירותית ברכוש ערבים כתגובה על פגיעה בנו.

'מה הרבנים המנותקים האלו כבר מבינים? כולם יודעים שאין שום בעיה שאישה תעלה לתורה ותקרא בפני הציבור'. כך אמרו לעצמם כמה רבנים רפורמים כשתיקנו שנשים יהיו חזניות וקוראות בתורה.

אין שום פוסק משמעותי שהתיר לגזול מגוי. אין שום גדול תורה שהתיר לקחת את רכושו של ערבי רגיל. מעבר לפשע ולעוון שיש במעשים הללו, יש בהם גם בעיה נוספת של פגיעה בסמכות ההלכתית של פוסקי הדור.

בתקופת ההשכלה איימה הרפורמה על היהדות. שומרי התורה נלחמו אז באותם רפורמים ששינו את חוקי התורה לפי הבנתם האישית ולפי תחושות הבטן שלהם. גם כעת מאיימים גורמים מסוימים על הסמכות ההלכתית. הם חושבים שגדולי התורה לא מבינים מספיק טוב מהו היחס הנכון לגוי ולכן ה'גדולים' טועים. הם מתירים לעצמם לעשות פעולות שההלכה היהודית אסרה. הם בטוחים שהאינטואיציה שלהם חשובה יותר מהבנתם המנותקת של גדולי הדור.

המחבלים הפלשתינאים ימ"ש נלחמים בנו ברשעות, באכזריות, ובשפלות. הם מנצלים את הערכים היקרים שלנו, ניצול ציני ומרושע. עלינו להלחם בהם בכל הכוח והעוצמה. עלינו לרדוף אותם ולהשמידם. עלינו לפגוע במחבלים אכזריים אלו בכל מקום.

אבל אפילו במאבק חשוב זה, אסור לנו למחוק ולו אות אחת מתורתנו הקדושה. גזל הגוי אסור, ואנו לא נשנה את האיסור סתם כך כי זה נראה לנו לא מתאים. התורה אסרה לגזול ממון של גוי וכך ננהג. נשמור על עמנו וארצנו. נשמור גם על תורתנו.

גזל וגירוש יהודים = מצוה גדולהlogen
גזל המחבלים = ניו רפורמים

אליבא דישיבת הר עציון.
מצחיק שדוקא הוא זה שמדברהשם הוא המלך!
כי הישיבה הזו מאד מודרנית, וקצת מגוחך לשמוע טיעון כזה דוקא מאיש 'הר עציון'.
באשר לעניין עצמו: אכן צריך לשאול רבנים.
בקשר לנושא עצמו -otk100
ברור שאין קניין לגוי בארץ ישראל מה שאומר שכל העצים שיכיים לעם ישראל !

וגם לגבי גזל הגוי  -
 "אין שום פוסק משמעותי שהתיר לגזול מגוי. אין שום גדול תורה שהתיר לקחת את רכושו של ערבי רגיל. מעבר לפשע ולעוון שיש במעשים הללו, יש בהם גם בעיה נוספת של פגיעה בסמכות ההלכתית של פוסקי הדור." -

כנראה שהוא מתכחש למציאות או שלא בדק אותה כמו שצריך גזל הגוי מהתורה מותר ! חכמים אסרו משום דרכי שלום, לדעת רוב האחרונים בזמן מלחמה לא חל דרכי שלום ומותר לגזול מהגוי .
בתקופתנו הרב ליאור פסק שאנו בזמן מלחמה ומותר לגזול מהגוי !! (אולי הוא לא פוסק משמעותי???) הרב ליאור גם מוסיף שעל מנת לא לקלקל את הנפש היהודית שלנו אין להשתמש בדבר שגזלת אלא לזרוקו לפח.
גזל הגוי אסור מהתורהlogen
אבל אם לקחת אדמה מערבים בארץ ישראל זה גזל, שיתכבד מר ויחזיר את הבית שלו לערבים שאת השטח שלהם ירש.
אם אנחנו רפורמים הוא מוסלמיאנונימי (פותח)
די להתלהם, חנה פלוס כול הניקים שלךgolani
סליחה.. איפה הוא כתב ש"נוער הגבעות הם רפורמים"tomerittal
בס"ד

הוצאת שם רע חמורה מאוד!
תקרא בעיון.
הוא כותב שהוא לא מצא פסק שמותר לפגוע ברכוש של גוי בתור תגובה על מה שהם עושים.
אני אשמח ג"כ אם תביא מקור לכך שמותר לעשות את זה
כל תל אביב היתה שייכת לערבים רק לפני 60 שנהlogen
אם תמצא לי רב שפוסק שחייבים להחזיר את תל אביב מדין החזרת גזלה, אתיחס אליך ברצינות.
???????????otk100
אתם אנשים הזוים אין רש"י ראשון בתורה קראתם ?????????
לא מצאתי שום מקור שקרקע בארץ ישראל יכולה להיות שייכת לגוי ..
א'. הציוד של הערבים- זה לא הארץtomerittal
הארץ שלנו!
הציוד שלהם שלפעמים נפגע- זה שלהם. מה לעשות.
אני לא אסביר לך עכשיו שא"י שייכת ליהודים.
ודרך אגב..."זכית" פה ב2 הוצאות שם רע: 1) אתה אמרת שכל נוער הגבעות משחית רכוש של גויים, שזה לא נכון 2) אתה נתת כותרת שבכלל לא רשומה בתוכן
איזה ציוד של ערבים נפגע במסיק ????otk100
חוץ מהעניין שהרב ליאור ועוד רבנים אחרים מתירים
נוער הגבעות גאה ליפגוע ברכוש של ערבים!הפטיש
"מתוך שהותר גופם, הותר ממונם"
די להיתיפיפות!!אנונימי (פותח)
ב3 בלילה אין לי כח להתחיל ליכתוב מקורות הילכתיים,
אבל אפילו בפלייר הפשוט (שדובר עליו למעלה) כתובות כמה הלכות יסודיות ופשוטות
בנושא זה (שלדעתי לא כ"כ ערוכות  ומסודרות טוב אבל העיקר הכונה)
אני אישית ממליץ לאותו "רב" שכתב את המאמר לעיל ללכת דחוף לבדיקת ראיה!
באותו "מנשר" שאותו רב כ"כ הזדעזע ממנו וגינה אותו מצותתים פוסקים (רמב"ן טור בית יוסף ועוד) שאפילו אני(ילד בן 15)שמע עליהם (אולי הוא צריך ללכת גם לבדיקת שמיעה??), אם הם לא נחשבים פוסקים מספיק "משמעותיים" בשבילו אז מי הם פוסקיו?
אז נא להפסיק לקדוח בשכל ולכתוב מאמרים ארוכים ומרגשים לפני שלומדים הלכות פשוטות ויסודיות בנושא המדובר!
ולכל המתיפיפים למיניהם אל תידחפו לעבודה שהיהודים הטובים והאמיצים שביננו עושים, אם בתחומים האלה אין לכם כח/ יכולת /רצון לפעול אל נא תיקחו על עצמיכם את תחום הדוברות (נוער הגבעות כן כורת זיתים לא כורת זיתים וכו') הם יכולים להסתדר גם בלעדיכם (הקול היהודי לדוגמא) אז אנא......

למי שרוצה להיכנס יותר לעומק הסוגיות האלה ניתן להשיג את הספר החדש "תורת המלך" של מו"ר הרבנים איציק שפירא ויוסי אליצור בעניני דיני הריגת גויים לפרטיהם בטל' 0545969529
בברכת "ולמשומדים אל תהי תקוה"

אבל לגוי יש קניין בארץרכס רמת מגרון
בע"ה

לדעת כולם.

וכשאתה לוקח משהו ששייך לגוי- אתה גוזל, לדעת כולם.

לעיתים, מתוך מכלול שיקולים רחב יותר ניתן לפסוק שמותר לגזול על מנת למנוע חילול השם, או פיקוח נפש. אבל לפסוק שמותר לגזול כי מותר לגזול- זה סילוף הלכתי, ואם זה מה שיוביל אותנו- אנחנו  נפסיד.

בציפיית הישועה.
מה זה עוזר להתבכיין?רכס רמת מגרון
בע"ה

טלו יוזמה ואחריות והגיבו למאמר, לאימייל:
benkodesh@gmail.com

הנה התגובה שאנחנו שלחנו [שלא יצאה כל כך מוצלחת.]

שלום עליך, הרב גורדין.
ככל בית ישראל, גם אנחנו קראנו בשבת את דבריך שפורסמו ב'שבת בשבתו'  אודות תנועת הניאו-רפורמיזציה הקיימת בציבור המתנער מפסקי הלכה בתואנה שהרבנים הפוסקים הנם 'מנותקים', ולכן שיקול הדעת האישי הוא אשר יכריע בסוגיה אשר לה פתרון הלכתי מוסדר.
מעולם לא יצא לי לשמוע עליך או על השקפותיך או פסיקותיך. לא מתפקידי או מהכשרתי לשפוטך, או לדרגך על גבי סולם המחובר-מנותק. הדבר היחיד שאני יכולה לומר היא שכאן בגזרתנו השומרונית, אתה לא הרב הפוסק המרכזי. אנשים לא פונים אליך בשאלות כשרות, נידה, ממונות וכן גם לא בענייני ציבור. רבנים אחרים, המתגוררים בקרבת התושבים, והמנהיגים את בניין התורה במקומות מגוריהם- רבנים שחווים יחד עם ציבורם את נגחי המציאות- הם אלו שיפסקו לציבור בכל ענייניו.

אמנם אתה רב בעל סמיכה לכך, אתה מחנך ומורה הלכה ודרך לרבים. אך כתושבת השומרון, אשר נמצאת באופן קבוע במגוון הגבעות השונות- לי יש יתרון עליך. אני מודעת וחווה את המתרחש, ללא צורך להתעדכן מכלי תקשורת כאלה ואחרים. אינך אשם בכך, אבל לפני שאדם נותן את פרשנותו למקרה, כדאי שיבררו לעומק על מנת להבין את המתרחש בצורה אמיתית, ולא להסתמך על שמועות, חצאי משפטים וניחושים.

איננו מידרדרים לרמתם המוסרית השפלה של אויבנו, ואיננו מתנהלים על פי הכללים שלהם. אנחנו פועלים לחלוטין מתוך אהבת הארץ והא-ל, ואנחנו מודעים לכך שיהוודי צריך להיות ראוי וזכאי לכך שיוכל לרשת את ארץ ישראל, ולעולם לא נפסוק על פי מצפוננו האישי בנושאים כה גדולים, מהותיים וכלליים שכל כך הרבה תלוי בהם, שהרי:  'קוה אל ה' ושמור דרכו וירוממך לרשת ארץ'. הדברים הללו לא רק ידועים לנו, הם אף מתקיימים בנו.

אנחנו יודעים שיש לגוי קניין בארץ, ושגזל בין מיהודי ובין מנוכרי הוא אחד מעשרת הדיברות.

ובכן, אם שנינו מסכימים על כך שאסור לעבור עבירות על מנת לרשת את ארץ ישראל, ושנינו מסכימים על כך שגזל הוא עבירה- היכן נקודת המחלוקת?

בעיניי, את נקודת המחלוקת אתה העלת בעצמך- הנתק.
על אף שאני מאד מבינה בגינון, אני לא אתערב בגינתה של סבתא שלי באירלנד, כיוון שהאקלים שם שונה, תנאי האדמה שונים, העונות הפוכות, הטיפול הוא אחר וכמעט ואין מן המשותף בין גינתי לבין גינתה.
גם רב צריך לדעת ענווה מהי. לפני שרב מגיע ומתחיל להפציץ את פסקיו, עליו להתבונן רגע על האנשים עבורם הוא פוסק: האם הוא קלט לחלוטין בצורה מוחלטת את המציאות איתה הם מתמודדים? הם הוא מבין את כוחותיהם, נטיותיהם ומשלח ידם? האם הוא מזדהה איתם מספיק על מנת שיוכל לפסוק עבורם בעדינות הנדרשת, את הפסק הראוי ביותר עבורם?
לא מתוך ביקורתיות וזלזול אנחנו אומרים שרבנים מסויימים מנותקים, אלא מתוך ראייה מציאותית של חיי העולם. לא כל רב מוכשר לפסוק בדיני ממונות, לא כל רב מוכשר לפסוק בדיני קרקעות, לא כל רב מוכשר להתיר עגונות- וב"ה, רבנים שלא מוכשרים לכך- גם אינם מתיימרים לעסוק בנושאים בהם הם לא מוכשרים. אז למה בענייני ציבור כל רב מרגיש מוכשר וראוי להשמיע את דעתו? במה מסיקת זיתים שונה מהתרת עגונות?האם לפני פרסום המאמר שלך שקלת את מכלול הנתונים כמו שהיית עושה לפני שהיית מתיר עגונה?השתלחות בציבור שלם קלה יותר מפסיקת טהור על טמא?

הרב גורדין, נראה מתוך מאמריך שהנך מנותק מהמציאות בה דנת. כל אדם צריך לדעת מהם תחומי עסוקיו והתמחותו, ולדעת ג"כ לא להתערב ולפסוק בעניינים שלא לו.
האם הנך יודע את כמות המידע המודיעיני שמועבר על ידי הערבים המוסקים בתוך היישובים היהודיים, אל ארגוני הטרור? האם הנך מודע לפגיעות הרבות בגוף שנגרמים 'בטעות' על ידי הערבים המוסקים קרוב מדי ליהודים? על כמה שסועי ראש, ושבורי גפיים כתוצא ממסיק ערבי יצא לך לשמוע? ועל ידויי אבנים על רכבים ואנשים?
ויותר מכך- מה עם מאזן הכוחות משופר לחלוטין בעת המסיק? ערבים מתהלכים כמו מלכים ממש בתוך היישובים היהודיים ומטרים ספורים מהם בליווי צבאי שלא היה מבייש את נשיא אמריקה, ויהודים כלואים מאחורי גדרות וחסומים על ידי חיילי מג"ב על מנת שלא יפריעו לפלחים לקטוף את פרנסתם הדלה. ברגע שהחיילים הולכים, יחסי הכוחות ברורים לשני הצדדים- והערבים באופן קבוע מרימים את ראשם ושבים לכפרם בתעוזה רבה, ששק האיגרוף היהודי הוא זה שצריך לספוג, כרגיל.

בעונת המסיק הקודמת, אני בגפי הלכתי לרבי הפוסק שכאשר הוצגה בפניו הדילמה- הוא פסק למסוק את עצי הזית, ובהוראת אבי הלכתי גם אל הרב הפוסק שלו והצגתי גם בפניו את הסוגיה וגם הוא פסק למסוק.

אני יודעת שנעים ונוח להשתלח בנוער הגבעות, כי ככל שאנחנו נצטייר כיותר קיצוניים, אתה וחבריך תצטיירו כיותר נורמליים. אנחנו כבר רגילים לספוג קיטונות מכל הכיוונים, וכבר הפסקנו להתרגש מזה. אבל עבורך, הרב, אני כתבתי את הנ"ל. כרב אשר מכווין ציבור, מבהיל בעיניי שבכזו קלות הנך מפרסם מאמר ומכפיש בו ציבור שלם מבלי לברר ולאמת את הפרטים. כמוני, גם אתה יודע שיש מספר שיטות פסיקה בעם ישראל, ואלו לא בהכרח מסכימים על כל דבר עם אלו. ואם אתה כרב- מרגיש בנוח לדחוק אל הסף פסיקה שיצאה מפיהם של כמה וכמה רבנים, שאין לי ספק שלמדו לא פחות ממך- קצת קשה שלא להבין אחר כך איך הנוער מתנער לעיתו מההנהגה הרבנית.

הלוואי וכל אחד מאיתנו היה יודע לעסוק בדברים שהוא מוכשר להם, ולא לכפות את מציאותנו במקומות בהם הננו זרים, לא רצויים ומנותקים.

וכן, אם להיות ניאו- רפורמי זה לפעול על פי פסיקת הרב שלי, ומתוך אהבה גדולה לארץ, לעם ולרבונו של עולם- אני שמחה להשתייך לציבור המסור ביותר, המאמין ביותר, האוהב ביותר וניאו רפורמי ביותר שיש.

בציפיית הישועה.
נכון, לא עוזר בכלל להיתבכיין.dovi2
ולגבי "רבנים" כאלו לענ"ד הם לא ראויים ליחס כלל והעיסוק בהם רק נותן יותר תוקף לקישקושים שהם אמרו/כתבו.
אם יש בעיה עם עלון שבת מסויים פשוט מחרימים אותו- קרי: מדללים את ערימת העלוני שבת לפני שבת.

ואם בעלון "שבת בשבתו" עסקינן- בעבר הייתי לוקח אותו כדי ליקרוא את פינת הילדים וכדי לימצוא את כל ההבדלים בציורים שם... כיום אני בודק מי הוא הכותב בצידו האחורי של העלון ואם הכותב הוא אורלב אזי אני לוקח את העלון כדי ליקרוא את פינת הבדיחה ומעשיה שלו.
רכס- אשריך- אם הוא מחזיר תשובה אשמח לקבל את תשובתו'ערבות הדדית'
אבל זה לא ענייני.רכס רמת מגרון
בע"ה

כשאתה מגיב לאדם- תתייחס באופן ענייני למה שהוא אומר. אתה רוצה לחזק את דבריך באמצעות דוגמא מהעבר? בבקשה. אבל מה שכתבת כאן מעליי הוא לחלוטין לא רלוונטי כתגובה, ואם היית אומר אותו לרב, או לכל אדם אחר- הוא מנפנף אותך די מהר, והיית  רק מחזק את עמדתו שנוער הגבעות הם ציבור מתלהם וגס רוח.

הלוואי וכבר נלמד לנהל דיון בצורה נורמלית.

בציפיית הישועה.
את חושב שזה נובע מציניות וצביעות?רכס רמת מגרון
בע"ה

לדעתי לא. הרבה מדי אנשים חושבים ככה, ואנשים חכמים וגדולים.

לא, את דעתו לא אוכל לשנות, אבל את המחאה אני חייבת מצד היותי מהציבור הפגוע. ואולי הוא לא ישתכנע, אבל אבל אולי ילדים שמסתובבים פה בפורום, לדוגמא, יקראו ויושפעו? או שזה אולי יעזור למישהו להסביר את עמדותיו, או להרהר בהן? בעיניי- זה שווה את המאמץ.

בציפיית הישועה.

אולי לא בחוגים שאתה מסתובב בהם.רכס רמת מגרון
בע"ה

שאין לי מושג היכן הם. שאלתי אישית את הרב לוינגר ואת הרב גינזבורג ועוד כמה רבנים בנושא, וכולם השיבו חד משמעית- יש קניין לגוי בארץ, ועל כן גזל מגוי הוא עבירה על אחד מעשרת הדיברות.
אם לא נוח למישהו לקבל את זה-  זה לחלוטין הבעיה שלו.

יותר מכך- אשמח אם תוכל לנמק לי הלכתית ועניינית כיצד אתה מבסס את אמירתך שמותר לגזול מהגוי. [לא במקרים יוצאי דופן, אלא סתם: אני הולכת ברחוב ורואה ערבי שמוכר ארטיקים,אשמח לדעת כיצד אתה מתיר לי לקחת ממנו.]

ושנית:
שוב, אתה טועה. לצערי, אחת הבעיות ואולי הבעיה המרכזית ביותר בציבור שלנו הוא בעיית ההופעה, ז"א- אנחנו לא יודעים איך לבטא את עצמנו, או איך להסביר את עצמנו לציבור הרחב, וזו בעיה. לא לחינם שימש אהרון הכהן יד ימינו של משה, כי משה התקשה בדבר בסיסי זה של הסברה. אני לא יודעת אם שמת לב, אבל רוב העולם הם לא מתבגרים בני 13, רוב העולם הם אנשים מיושבים וחושבים, ואי אפשר להטיח בהם קלישאות ולצפות שהם ישבו בקסמך. זה לא עובד ככה, ואם אתה חושב שזה כן עובד ככה- אתה פשוט מדגיש לנו שוב את הבעיה שלנו: אנחנו לא יודעים איך להסביר את עצמנו, אנחנו לא מסוגלים אפילו להסביר למראה מה אנחנו חושבים, ואז אנחנו מפלאים למה כל העולם משתלח בנו מעל כל במה.

עזוב רגע אנשים אחרים, אני מבקשת שתסביר לי למה אתה חושב ככה, ואני לא אדם שמשתכנע מהכהת השיניים, אבל אני כן עלולה להשתכנע מהסבר מעמיק ומיוסד.

בציפיית היושעה.
ומה עם הפן המוסרי?golani
מוסר ביהדות לא שווה בהכרח מה שאתה מרגיש באותו רגע.רכס רמת מגרון
בע"ה

ילדה קטנטנה עם לחיים ורדרדות ושתי צמות, אםהיא מזרע עמלק- יש לרצוח. בעוד שגזלן סוטה יהודי- לא.

אך כלל הוא: ההלכה היא המוסר העליון והצודק ביותר באמת, למרות שאולי זה לא תמיד מובן לנו. גם כאן: אם ההלכה היא שאסור לגזול מן הגוי- ניתן להסיק שזה גם כן תכלית המוסר העליון. ואם ההלכה פוסקת שמותר וראוי לגזול מן הגוי- אזי זה יהיה המעשה המוסרי ביותר לעשות.

בציפיית הישועה.
לא התכוונתי שהמוסר חשוב ממהלכהgolani

רק רציתי להעלות את חוסר המוסריות שבגניבה מערבים שלא עשו כלום

לפעמים זה מוסרי. כל מקרה לגופו.רכס רמת מגרון
תגובה נהדרתאלעד
אני בטוח שאחרי שאותו רב יקרא את מה שכתבת הוא יחשוב שנית על כל הנושא
מצטרף. תגובה ראויה ולא מתריסהמשה
לעניין גזל הגוי:השם הוא המלך!
ככלל הוא חמור יותר מגזל יהודי, מפני חילול השם, אך זאת מבלי להכנס למצבנו כיום - מצב מלחמה וכו'.
אך בכל מקרה, למיטב ידיעתי גזל הגוי אינו נכלל ב'עשרת הדברות' באיזו צורה שהיא (ואשמח שיתקנו אותי אם אני טועה).

שמעתי מרבים הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל או אחד מבניו התיר למסוק זיתים ממטעים השייכים לערבים - אך אני לא בטוח בכך במאה אחוז, אפשר לברר זאת.

גם הרב מרדכי אליהו שליט"א התיר זאת, אך יש שאמרו שהתכוון רק למטעים שבבעלות יהודית.
בכל אופן בהחלט כדאי לברר את העניין הלכה למעשה.
ר' שלמה זלמן אויירבך אמר שמותרהפטיש
ליגנוב מערבים, מאחר שהותר להורגם מותר גם לקחת את ממונם.
ולמקרי העצי זית(אני אומר) שהמלחמה היא ספציפית על העצים בלי קשר לגזל, הערבים שותלים אותם כדי לכבוש שטח וכדי לגרש אותנו, וגם כדי להתקרב ליישובים כשהם רוצים, כי "מה לעשות יש להם עצים לטפל בהם", ובכך אנחנו מתרגלים שהם מסתובבים ואז הם יכולים לעשות פיגועים כשהם רוצים!(עיין ערך הפיגוע שניפצע בו תושב קידה ועוד רבים המיקרים כעין אלו)ולכן ברור שמותר לימסוק ואף ליכרות אותם כשצריך.
שניכה לגרש אותם מארצינו בקרוב ע"י יהודים טובים שמוסרים נפשם למען הכלל. אשריכם!
והרב עוזי שרבף אמר שאסור.רחלקה
היכן הרש"ז אוייערבאך כתב את זה?רכס רמת מגרוןאחרונה
בע"ה

וחוצמזה- ממתי אתה חי על פי הפסקים של הרב אוייערבאך???

בציפיית הישועה.
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה