"איילה, מה לי ולה, מה לי ולה, מה לי ולה"... איזה יופי של שיר.
'איילה', אני אומרת לעצמי.' את איילה. מה לך ולך?'
'ממ. מה?'
'נו, בבקשה, מה לך ולך??' קול קטן מתחנן בתוכי.
'אה. כלום לי ולי. אני סתם ילדה אבודה שנקלעה לעולם אבוד'.
איילה. איילה. השם הזה מרגיש לי זר על השפתיים אפילו שאני כבר 16 שנה איתו. 16 שנה.. לא להאמין. השיר ממשיך להתנגן ברקע, ואני תוהה אם אי פעם אני אדע מה לי ולי, מה אני קשורה לילדה הזו, המוזרה, שכולם או שונאים אותה או מרחמים עליה. ולמה לעזאזל אני תקועה פה בעולם הזה. 'אני מפוצלת', אני חושבת. 'לא, לא צבועה. מפוצלת. סתם עושה בלי להבין. קליפה ריקה. נו, קוראים לזה פשוט סתם לחיות בשביל לחיות. אפ'חד לא יודע מי אני. וגם אני'.
טליה פתאום עוצרת את השיר וקוטעת לי את המחשבות. מותק של ילדה היא. 'חברה אמיתית', ככה כולם אומרים. יופי לה.
'מה, מה את ככה בוהה בי?' טליה מביטה בי בפליאה.
אופס. שכחתי שלא אוהבים שאני נועצת ככה מבטים. 'לא, סתם, זה שיר מה זה יפה'.
'מה, איילה? כן, לגמרי.. אה והוא בכלל מתאים לך!' היא מחייכת אליי.
אני רוצה לומר לה בארסיות 'את גאון', אבל אני משתלטת על עצמי ברגע האחרון. 'תהיי נחמדה', אני דוחפת לי למוח.
אז במקום זה אני עונה לה- 'דווקא לא כזה. כאילו, אני איילה. אבל כלום לי ולי, אז אולי זה לא כל כך מתאים'. מהמבט התוהה והמוזר שלה אני מבינה שהיה עדיף לי לשתוק.
'עזבי, לא משנה..' אני ממלמלת, אדומה ונבוכה.
אולי כדאי לצאת קצת להתאוורר. אני יוצאת החוצה, לנשום קצת, להתאפס. אני מתרחקת עוד ועוד, יש מולי נוף משגע ואני מתיישבת על האדמה. אוךך, אדמה. סוף סוף אני מרגישה בנוח. נמלה קטנטונת זוחלת לידי ומזכירה לי את עצמי, אבודה וקטנה ומבולבלת. אני נושמת עמוק וזה מרגיע אותי. אני נשכבת על הצד, מחבקת את הרגליים ומדמיינת מה היה אם העולם היה הפוך, והיו רואים בכל אדם רק את הבפנים, את הרצון הטהור והאמיתי, בלי כל הרוע המסנוור.
'אם זה היה ככה, אז היו מגלים שלאיילה יש נשמה דווקא די חמודה מתחת לעצבנות והזעף. ושיש לה כוחות. הו, כמה כוחות'. המחשבה הזו מתגנבת לי לראש במהירות, כאילו מפחדת להישמע באמת.
הלב שלי מתחיל לפעום פתאום חזק. בהתרגשות.
"את שומעת? יש בי כוחות", אני לוחשת לנמלה בבהילות. שתדע, שתשמע, שיידעו.
אני מרימה מבט לשמיים, ובהחלטה של רגע, נעמדת וצועקת בכל הכוח, "יש לי כוחות! יש לי כוחווות! אתם שומעים? יש לי, יש לי, יש בי!". אני רועדת כולי, אחוזת טירוף, הלב פועם בקול. הגילוי הזה מעורר בי צימאון לרוץ, לרוץ, לשחרר... אז אני רצה ורצה, ולא אכפת לי, כי יש לי כוחות, ואני טובה, לא משנה מה כולם אומרים. ואני, אני... אני שווה המון. תקפצו לי. אני רצה ורצה, והחולצה נדבקת והזיעה נוטפת, וההרים והסלעים משמחים אותי, ואני אני.
אני שרה לעצמי- "איילה, מה לך ולך? אלא הכוחות". ואני יודעת שלמרות שהם עדיין מסתתרים, הם שם, והם עוד ייתגלו. מתישהו אני נעצרת, הרוח נושבת על פניי ועושה לי קור נעים בזיעה. ואז, מרחוק, שם בהרים הרחוקים, מבצבצת ועומדת לבדה, אני רואה איילה. איילה.
---------
מי שלא מכיר את השיר 'איילה'- לרוץץ לשמוע!!
שיר מדהים בעיניי, מילים של יונה וולך וביצוע של להקת עלמא. מצרפת את המילים:
בנקיק נסתר בצוקים
איילה שותה מים
מה לי ולה אלא צוקי ליבי
אלא מעיין חיי
אלא הנסתר
איילה מה לי ולה מה לי ולה אלא אהבתי ...