שאלה שמעניינת אותיאנונימי (פותח)
מצד אחד כתוב בתורה "ונשמרתם מאוד לנפשותכם" מצד שני "קום והתהלך בארץ"-מצוות ישוב א"י

מה שאני באמת לא מבינה:למה אתם כ"כ מתעקשים לשבת בהתנחליות שיש סכנת חיים גדולה בכך??[לא בכל

ההתישבויות-אבל ברובן..]

אם את יום הכיפור מחללים בשביל להציל נפש אז את מצוות ישוב א"י לא???

אשמח לתשובות.

בפשטותמשה
עובדי כוכבים שצרו על עיירות ישראל, אם באו על עסקי ממון - אין מחללין עליהן את השבת, ואין עושין עמהן מלחמה. ובעיר הסמוכה לספר, אפילו לא באו אלא על עסקי תבן וקש - יוצאין עליהן בכלי זין, ומחללין עליהן את השבת. ובכל מקום, אם באו על עסקי נפשות, או שערכו מלחמה, או שצרו סתם - יוצאין עליהן בכלי זין, ומחללין עליהן את השבת"   

רמב"ם, הלכות שבת.

ובמקרה שלנו, כל המדינה הזו דומה לספר.
לא הבנתי..אפשר להסביר את ההסבר?אנונימי (פותח)
למה נלחמים בשביל כיבוש הארץ?יהודי מרמ"ג
הרי ברור שימותו חיילים!!!
אלא מכאן שפיקוח נפש לא דוחה את יישוב וכיבוש הארץ.
יש שלושה לאווין (ע"ז, ג"ע, שפכ"ד) שיהרגצחקן
בעז"ה

אבל ב'עשין' אין הגבלה.

וכן מה שציטט אחי הגדול.

וכן - מצוות הצלת ישראל מיד צר, ברור שיהיו הרוגים. זוהי דרך הטבע

ואגב, ההורגים בתאונות דרכים הם פי כמה ממלחמות ישראל. בואו נפסיק לנסוע לכותל.
שאלה  בנושא ששאלו את הרב דב ליאור שליט"אאמור לחכמה
"ה אייר תשס"ח 

מצוות מסירות נפש למען א"י

מאתר-yeshiva.org.il

הרה"ג דב ליאור

האם יש מצוות מסירות נפש על מצוות ישוב א"י, מדוע?

תשובה:
וודאי שיש, כי זה גדר של מלחמה, יש לנו מלחמה על ארץ ישראל. הרמב"ן כותב שנצטווינו בכיבוש, להקים צבא ולהילחם על ארץ ישראל. אתה יכול לשאול האם אדם כפרט מחוייב במצווה זו, אבל הציבור וודאי חייב. בציבור לא שייך הגדר של "וחי בהם". במלחמה הסיכון נדחה. זה לא כמו מצווה פרטית שאם באה בהתנגשות עם פיקוח נפש אז פיקוח נפש דוחה את קיומה של המצווה. במלחמה העיקר זה לקחת את הסיכון. וודאי שאם הגויים מאיימים על המדינה שאם לא תסגיר שטח, אנחנו ממשיכים במלחמה, הציבור צריך לספוג את האיום ולקחת את הסיכון. אני חושב שגם בתור פרט מותר לך להסתכן, אלא רק שהיחיד לא חייב בזה. הפרט עושה את זה להצלת הרבים, כל מה שאנו מחזיקים בארץ זה מציל את כלל ישראל. גם החלוצים קודם הקמת המדינה לקחו סיכון, כי ידעו שזוהי טובת עם ישראל.

שאל אותי אדם, האם יכול לגור באחד היישובים שהרשעים יורים לשם כל יום. ואמרתי לא שאמנם אינו חייב לגור שם, אבל מותר. כי בעצם מגורו שם זה כמו חייל שעומד על המשמר כדי למנוע את פלישת המחבלים לארץ. גם אזרחים שנמצאים במקומות כאלה, הם בגופם חוסמים, שאם היו עוזבים המחבלים היו נכנסים שם. 

שוכתב מתוכניתו בערוץ 7

התוכנית משודרת ביום ראשון בשעות 21:00-21:30

מי אמר שזוהי מלחמת מצווה?אנונימי (פותח)

ישנם 3 מצבים של מלחמה המוזכרים בהלכה:

האחד, רש"י ועוד ראשונים פירשו שרק כיבוש א"י[כגון מלחמת יהושוע] היא מלחמת מצווה, והרמב"ם הוסיף שגם מילחמת עמלק וגם מלחמה לצורך עזרת ישראל מיד צר הבא עליהם נכללות במילחמת ממצווה.

השני, מלחמת רשות-לדעת רש"י, כל מלחמה שאינה כיבוש א"י נקראת מלחמת רשות,ולדעת הרמב"ם נקראת מלחמת רשות מלחמה של הרחבת גבולות א"י מעבר לגבולותיה המקוריים.

[לשתי סוגים אלו מתייחס הרמב"ם]

המשותף לשני סוגי מלחמה אלו הוא שלשתיהן יוצאים על פי ציווי המלך, וההבדל העקרוני בנייהם הוא שלמלחמת מצווה יכול המלך לכוף את העם ללא אישור הסנהדרין וללא שאלה באורים ותומים ולמלחמת רשות לא יכול המלך לכוף את העם ללא רשות הסנהדרין וכמו שכתב הרמב"ם בפרק ב' הלכה ב' [הילכות מלכים]:"מלחמת מצווה אינו צריך ליטול בה רשות בית דין אלא יוצא מעצמו בכל עת וכופה העם לצאת, אבל מלחמת הרשות אינו מוציא העם בה אלא על פי בית דין של שבעים ואחד"

הלכות מלחמה הכוללות שני סוגי מלחמה אלו אינן נוהגות בזמן הזה כלל מפני שרק מלך יכול להוציא אליהן וכבר פסקו חז"ל [בתוספתא סנהדרין פרק ג'] שאין ממנים מלך אלא על פי בית דין של שבעים ואחד וברמב"ם[הלכות מלכים פרק א' הלכה ג']"אין מעמידין מלך בתחילה אלא עפ"י בית דין של שבעים ואחד זקנים ועל פי נביא." ןביימינו אין לנו לא בית דין של שבעים ואחד זקנים ולא נביא כך שיציאה למלחמה בין מלחמת מצווה לבין מלחמת רשות אינה נוהגת כיום כלל..

מזתומר'ת למה??אני =]
למה את נוסעת בכביש? את יודעת כמה הרוגים יש בכבישים?!??!
את שואלת למה אנחנו גרים בהתנחלויות?! כי זאת הארץ שלנו!!!!!
לכל מקום שיהודי הולך מנסים להרוג אותו ולהשמיד אותו.. ובגלל זה היהודים כל הזמן נודדים ממקום למקום את לא מכירה את המשפט "היהודי נדד ,היהודי נודד ,והיהודי ינדוד לעולם ועד" אבל עכשיו שיש לנו את א"י אנחנו צריכים לגור בה זה אפילו מצווה מהתורה!!!
ואם לממשלה שלנו הייה טיפה יותר שכל היא הייתה יודעת שההתנחלויות הם מה שמגינות על הארץ, והיא הייתה משקיעה בהם יותר, מגינה עליהם יותר ולא הייתה מגרשת אותם אז המצב שלנו בא"י היה הרבה הרבה הרבה יותר טוב!!!
אסור לנו להראות לערבים שאנחנו מפחדים מהם זה מחזק אותם!! להפך צריך להרחיב את היישובים בא"H לנסוע יותר לשטחים כדי להראות להם שאנחנו לא מפחדים מהם!!
ושאנחנו יהודים גאים!!!
כל שלוש הנ"ל מתייחסים למלחמה שקיימת.רכס רמת מגרוןאחרונה
בע"ה

חוצמזה, הרב קוק פסק שאין עניין של ונשמרתם בענייני ציבור. ז"א- אני צריכה להזהר כשאני חוצה את הכביש, כמובן שגם בעת מגורים בגבעה אסור להיות פזיז, אבל לא פוסלים את המעשה בגלל הסכנה.

אם אני זוכרת טוב, זה מובא ב'משפט כהן' באזור סימן קמ"ד.

בציפיית הישועה.
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה