מה עוד נותר לי לעשות?תצמנהבס
תכף חודש אחרי לידה, שנה אחרי החתונה
מאז שילדתי בעלי כל יומיים רב איתי בטענה שאני לא מכבדת אותו... לא מדבר איתי, משלים מבקש סליחה וחוזר חלילה
מיום שבת כבר שוב לא מדברים
הוא מדבר אליי מגעיל! כשאני מנסה לפנות אליו
ביקשתי ממנו לקבוע לילדה שלנו זבד הבת, בגלל שהוא לא מדבר איתי לא זז כלום
" לא מדבר איתך, את תלמדי לכבד אותי "
כבר יצא לי מכל החורים ההתנהגות הזאת,
ועם הנידה וכל החוויות לידה שהיו לי סוג של לבד כי מאז התחילה הנידה, אני מרגישה סופר מרוחקת
ונמאס לי מההתנהגות הזאת
אני לא יכולה להחזיר לו באותה צורה, לי קשה להתנהג ככה
אבל נמאס לי שהוא מתנהג ככה ומרשה לעצמו בכלל להמשיך עם זה כשיש לנו ילדה בת חודש בבית
מרגישה צורך להחזיר, וממש ללמד לקח
אבל מצד שני יושב לי בראש לקבל הכל באהבה...
מה עושים? 😞
אף אחד לא לימד אותו מה זה אישה אחרי לידה?!Lia

איזה אידיוט.

ההורמונים שלך משתוללים עכשיו. משתוללים!

או שתסבירי לו כמה קשה לך וכמה הוא אמור להיות לצידך בלי משחקי אגו טיפשיים או שמישהו אחר יסביר לו. אוף.

איך היחסים שלכם היו לפני הלידה? לא נראה לי שככה פתאום אדם משתנה בקיצוניות.. או שהוא ממש מקנא בתשומת הלב שלך לתינוקת (הבת שלו!!) כמו ילד קטן או שעכשיו כל מה שהיה מוחבא בפנים יוצא.. 

אני יודעת!! אמרתי לו בכל ריב על המצב שלי...תצמנהבס
זה כאילו לא משנה לו כלום. כאילו זה סתם תירוץ.
אבל ברגע שהוא פתאום מתיישר ומבקש סליחה הוא מגלה רגישות.
כשהוא יכול הוא כן עוזר לי בבית, כדי שאני לא אפול נפשית אבל מה זה שווה כשאין שלום בית בכלל...

לפני הלידה הוא גם היה כזה, אבל לעיתים רחוקות כי הוא עובד על הכעס שלו והגאווה. עכשיו זה מרגיש לי מאוד תכוף והרבה יותר בלתי נסבל...
אם אפשר לדעת על מה הוא טוען שאת לא מכבדת אותואליפ
אשמח לדוגמא
ואיך הוא מתייחס לבת שלכם?
עונה...תצמנהבס
בדיבור, שאני מדברת אליו כמו אל ידיד, וזה ציטוט
בשבועיים האחרונים הייתי מאוד מדוכאת אחרי הלידה ובגלל זה אני לא בסדר, כי אני עצובה והוא אומר שזה אגו.

ולבת שלנו הוא מתנהג יפה מאוד האמת.
ואיך דיברת אליו לפני הלידה? למה הוא מצפה?אליפ
והוא מבחינתו נותן לך את אותו היחס שהוא מצפה לקבל ממך?
הוא תמיד היה ביקורתי, מעיר המוןתצמנהבס
עם הזמן התחלתי להתגונן, משתדלת שלא
אבל זה המצב
וגם זה גרם לי קצת להתרחק ולהסתתר בתוך עצמי
אמנם אני שוכחת מזה מהר אבל אז זה נוחת עליי

לדעתו אסור לי,
כמו שהרמבם אמר
לכבד אותו יותר מידי...
לפעמים אנשים הם ביקורתיים באופן כלליאליפ
אבל לפעמים יש נושא או התנהגות שבגלל רגישות שלהם התגובה שלהם לא בפרופורציה
מה מתאים לבעלך?
הוא מתפוצץ על נושאים מסוימים או מעיר על כל דבר?
תקשיביLia

את בסדר גמור!!

כל אישה אחרי לידה היא רגישה מאוד!

אני אחרי לידה פשוט התחלתי לבכות בלי שום סיבה בזמנים הכי הזויים... למה? ככה! הורמונים! אין על זה שליטה.... והייתי מאוד שמחה ולמרות זאת פשוט הייתי בוכה בלי שום סיבה.

ויש כאלה שבכלל נכנסות לסוג של דיכאון אחרי לידה וזה יכול להופיע במגוון רמות. לא תמיד זה בא בצורה קשה. לפעמים סתם סוג של עצבות..

אבל זה עובר. לוקח טיפה זמן וזה עובר אלא אם כן הדיכאון אחרי לידה קשה ואז צריך וכדאי עזרה חיצונית. 

והוא חייב להבין את זה! חייב! לא יתכן שאת אחרי הריון ארוך ולידה מתישה, בתקופת החלמה עם הורמונים משתוללים, חסרת שינה ומטפלת במסירות בתינוקת 24/7 ועוד לבן אדם יש על מה להתלונן..... אין לי מילים... שתי כאפות..... בחיי אני הייתי אומרת לו שיעוף מהבית ויחזור עוד חדשיים כשהגוף שלך יתחיל לחזור לעצמו מכל הבחינות. חוצפה. נראה אותו יולד ועובר את כל זה ואחר כך נשאר עם חיוך על הפנים כל היום... 

ואם יש לו בעיות כעס והוא לא שולט בעצמו שילך לטיפול. זה בכל מקרה בעיה חמורה כשלעצמה בלי קשר להריון וללידה. להגיד שזה לא יקרה לא עוזר במצבים כאלה - אם הוא רציני שילך לטיפול.

בבקשה תמנעי הריון עכשיו שלא תמצאי את עצמך עוד חודשיים שוב בהריון. תתמקדי בילדה ותני לו להתעצבן עם עצמו. אל תתני לזה לפגוע בך - את צריכה להיות חזקה ושמחה בשביל הילדה והוא לא יהרוס לך את החוויה המדהימה הזו של ילד ראשון!! אל תתני לו!

טיפול! לא חייב מפגשים של שנה. גם מפגש אחד יעזורפמיהלכה

אם היה לך חום 40 מעלות, היית הולכת לרופא, נכון?

אותו דבר לרופאי הנפש!

זאת נשמעת סיטואציה קשה נפשית מאוד. אני חושבת שתיווך של צד שלישי יכול לעזור ממש!

אני נגד להכיל חסרונות מהותיים זה רק נצבראושפיזין מהירח
הלידה קשה גם לומישהו כל שהוא
זה שינוי מאוד גדול להפוך לאבא.זה מלחיץ ומדאיג. ומייצר שינוי גם בזוגיות במיוחד שאסורים.
אתם צריכים לעבוד יחד על לדבר על זה להבין מה עובר על שניכם עכשיו.
אני לא מצדיק את ההתנהגות שלו. אבל זה לא משנה כל כך. עובר עליו משהו בגלל הלידה כמו שגם עובר עליך וזה מייצר מתחים . צריך לדבר עליהם בצורה יפה ולא לחכות שיתפוצץ בכעסים.

ממליץ על כרטיסיח.
וואי עם כל הכבוד לחוויה של הגברים..אין מה להשוות בכללמקופלת
אחחחיהודה224
לא לימדו אותך מה זה גבר אחרי לידה???
הוא רוצה ממך צומי.. הוא רואה אותך כל היום עם התינוק, מניקה מאכילה מחתלת כל היום שלך הופך את צירו סביב התינוק מה שהיה לפני סביבו, וזה מאד קשה לו תביני אותו הוא יבין אותך ותסתדרו.
פשוט הוא מקנא בתינוק!!!
ההבדל בין הגבר לאישה שהגבר לא הורמונלי.Lola_123
אצל האישה זה לא נשלט
קודם כל זה לא נכוןיהודה224
גם גברים הם הורמונאליים... זו תפיסה מעוותת גם הגבר עובר קשיים מסויימים שיש להתייחס אליהם...
וגם יש השפעות על ההורמנליות הגברית מהצד הנפשי וגם מהצד הפיזי.. של חוסר שינה וחוסר סיפוק או צומי...
במחילהמופאסה
כבודו ילמד אנטומיה נשית
זה דבר ממש ממש מעניין
אין מה להשוות במה שקורה אצל האשה באופן כללי וכל שכן אחרי לידה לבין מה שקורה לגבר. ההורמונים משתוללים ברמה מטורפת (והשרדותית)
אגב אתה צודק שיש תסמונת ידועה שאחרי לידה ראשונה שהגבר מרגיש שאשתו הלכה לה ונהיתה אמא והפסיקה להיות אשה. כדאי ללמוד על התופעה להבין שזה נורמלי ולאזן אותה.
וואו תודה שהצלת את המצב^^Lola_123
לא הבנתי מה אתה אומר??יהודה224
מה אתה בא לומר בזה?
ועוד משהו אדון מופאסהיהודה224
משום שנראה קצת זלזול בהודעתך..
אז אתה מדבר עם מישהו שעבר עם רעייתו לידת חרום + שהיה של חצי שנה כמעט בבתי חולים ויודע דבר אחד או שניים בנושאים האלה.
לא צריך לזלזל גם בקושי שלו.
אני חושבתרקלתשוהנ

אני לא מזלזלמופאסה
אני בעצמי לא הבנתי המון דברים (הזויים) אצל אשתי עד שקראתי ספר בנושא. רוב הנשים בעצמן לא מבינות את מה שקורה להן במחזור החודשי (זה מחזור של הורמונים שונים שרצים בגוף האשה מסביב הביוץ ודחף להריון) אני מבטיח לך שמבחינה הורמונלית, גוף הגבר ממש משעמם יחסית לאשה.

מופאסה לא מזלזל באף אחד, כל שכן ביהודי יקר כמוך. קבל ממני חיבוק חזק, בטח זה לא קל להתמודד עם מה שאתה עובר.
תאמין לי שקראתי/למדתי הרבהיהודה224
הננחות האלה שאנחנו עושים לעצמינו המון פעמים הן חלק מהבעיה
פעם בן אדם אחרי ניתוח היה שוכב חודשיים במיטה עד שמוריד רגל
היום בנאדם אחרי 8 שעות כבר יורד מהמיטה לעשות הליכה...
לפעמים ההנחות והתחושה של אני צריך לנוח אסור לי לזוז בבית אני אחרי לידה הן גורמות את הבעיה...
והתפישה הזו שאצל האישה זה לא נשלטיהודה224
לא משרתת את הפמיניזם העולמי אז אבקש לצנזר מילים
בטח שכן..אל תשווה אישה אחרי לידה לגבר עייף...Lola_123
וברו שהגבר עובר קשיים . לרגע לא אמרתי שלא
אני לא משווהיהודה224
רק מציין שלאבא חדש יש קשיים נפשיים בדיוק כמו שיש לאח קנאה
אני לא אכנס איתך לויכוח.Lola_123
ברור כי אין על מה להתווכח הדברים ברורים לחלוטין.יהודה224
ברור. גבר עייףרסיס אמונה
הרבה יותר גרוע

🤣🤣🤣🤣
😂 לגמרימופאסה
הוא אבא, לא תינוק בעצמוסופי123
אני לא מצליחה להבין את האמירות האלה שמגמדות גברים בוגרים ככה.
הכנה לחתונה חובה -אנשים לא מתבגרים ביום החתונהor1900
הכנה טובה לחתונה זה חובה
קודם כל הכנה אישית אדם שלם ככל הניתן .
ואחריה הכנה זוגית חיבור של שני שלמים לזוג .
יש שחושבים שכל הבעיות האישיות ייפתרו כשיתחתנו וזו טעות!!

בן הזוג הוא לא מטפל
ביום שאישתך מטפלת שלך היא לא אישתך
ביום שאשתך אמא שלך היא לא אישתך

וזה כדור שלג שמתגלגל
גם אני לא מצליח להבין אמירות שהופכות נשים בוגרותיהודה224
לקטנות, ובלתי נשלטות...
אז אל תבין. תעשה טובה לעצמך ולך תשכיל קצת.Lola_123
תגובה מהממת. מסבירה את העניין כולויהודה224
👈
אישה אחרי לידה היא אדם אחרי אירוע קיצוני, לעיתים אלים ממשסופי123
כמו נניח תאונת דרכים. רק שבמקום לנוח ולהחלים היא צריכה לטפל בייצור חסר יישע שתלוי רק בה לחלוטין להשרדות שלו. אז אפשר מבחינתי להשוות אישה אחרי לידה לגבר שנדרס לפני חודש. זאת לדעתי השוואה די הוגנת. וגם מאישה אחרי לידה יש ציפיות כן? יעידו פה כל הנשים שילדו וכבשו את ייצרו לא להתפרק בבכי מול הילדים או לא לצרוח על הבעל כל פעם שרואים אותו. ככה זה, לידה זה אירוע עצום ומשנה חיים ובטח שלידה ראשונה, וכל הנוגעים המבוגרים בדבר צריכים להתאמץ לשמור על המסגרת המשפחתית סבירה. נראה שכותבת ההודעה עושה את זה לא רע לעומת בעלה שנכנס לטנטרום מתמשך ועוד אתה אומר אבל הוא מקנא תביני אותו כאילו הוא האח בן השנתיים
תותחית! השוואה מעולה. רק הייתי מתקנתLola_123
שנדרס לפני יומיים. לא חודש.❤
כן זה ממש מה שאני אומריהודה224
אני מתיחס לאישה אחרי לידה פחות או יותר כאדם אחרי ניתוח + משככי כאבים +שהניתוח לא הצליח ועדיין מצפה ממנה להתנהג כאדם תבוני
ולא כמו כמה פה שטוענות שזה בלתי נשלט לחלוטין.
יש מצבים שזה באמת בלתי נשלט אבל לא הכל.
בסך הכל זו היא שאלה אז שמתי מראה לצד שלו ואיך שהוא חווה את זה, אם הוא היה שואל הוא גם היה מקבל ממני. רק מה אתם עושים אומרים לה בשלב הכי מטורף וקיצוני, רק את צודקת בעלך מטומטם חסר היגיון, מתנהג בילדותיות בלי שום סיבה... ולא חושבים על ההשלכות שיכולות לצאת מזה... במקום להסביר לשניהם שיש היגיון באיך שהם מתנהגים רק הם צריכים קצת לנוח כרגע ולדבר על הדברים בנחת....והכל יסתדר.
יהודה היקר עברת 9 חודשי הריון ולידה ?or1900
חלאס... עברתי חיים קשים מזה..יהודה224
לא ענית לשאלה ... במחילה - אתה לא חווית הריון בעצמך!or1900
איך היה ההריון שלך תקין?יהודה224
אנחנו לא בתחרות סבל -ושנינו לא נשים !or1900
אחחח יפה ענית בחכמה... חבל ששאלת מראשיהודה224
לידה רגילה וחוויות הורמנליות רגילות אחרי לידה לא מצדיקים טירוף.
אני פורש בשיאor1900
מי שלא חווה לידה לעולם לא יהיה יולדת
מי שלא חווה הלם קרב לעולם לא יהיה הלום קרב
וכו וכו
כולנו פרשנו ממנו בשיא חחחחחחLola_123
ועדיין מותר להביע דיעה כי אם לא כן אבדנו.יהודה224
אשתי אחרי ניתוח קיסרי חירום עם ילדה בטיפול נמרץיהודה224
קמה אחרי 4 ימים והתחילה נסיעות של יום יום 40 דקות לכל כיוון למשך חצי שנה......
תפסיק עם ההתיפיפות...
כל הכבוד לאשתך ומה זה קשור ?-כל אשה שונה והיא עולם ומלואוor1900
קשור וחצייהודה224
כי הריון לא מצדיק שיגעון.
רק במקרים חריגים של דיכאון לידה חריף חוצמזה גם אני בדיכאון מידי פעם אז אתחיל לצרוח על אשתי והילדים??
לא הבנתי למה ההריון ולידה מתירים התנהגות כזו
(ולא מדבר על דיכאון קשה)
תשמעבת 30
יש נשים שהן חזקות יותר באופי שלהן ומסוגלות יותר , פיזית ונפשית.
יש נשים שפחות.
דבר שני, זה שאשתך עשתה מה שעשתה לא מעיד כלום על המצב הרגשי שלה.
היא נסעה ושרדה כי היתה חייבת. האם זה לא השפיע עליה? אין מצב.
וזה גם לא מעיד כלום על אחרות.
דבר שלישי, גם אני יחסית חזקה ויכול לשלוט במצב יותר מחברות שאני מכירה, ובכל זאת היו לי תקופות של תחילת הריון או אחרי לידה וכד' שבהן לא הכרתי את עצמי.
השינויים ההורמונליים משפיעים בצורה שלפעמים היא בכלל לא בתחום המודעות או השליטה שלנו.
אני לא אומרת שזה מצדיק טירוף,
אבל גבר בהחלט אמור להבין שאשתו במצב אחר ולהתנהג איתה בצורה מכילה יותר, בלי דרישות מוגזמות או ביקורתיות.

ההשוואה שלך לאדם אחרי ניתוח היא לא נכונה בכלל. גם אני עברתי ניתוח חירום, לא קשור ללידה. נכון שהייתי מפורקת אחריו למשך זמן מסוים, אבל זה בכלל לא היה דומה לאחרים לידה.
פיזית, אחרי לידה רגילה הגוף מתפקד. אחרי ניתוח בקושי.
נפשית, אחרי לידה יש בלגן מטורף, שיכול לקחת כמה וכמה שבועות להרגע. אחרי ניתוח זה לא ככה.
אוקיי ו..יהודה224אחרונה
גם את סיכמת שזה לא מצדיק טירוף...
יש מצבים חריגים שאפשר להבין....
@נגמרו לי השמות סיכמה את זה כל כך יפה שאין לי יותר מה להוסיף
"את תלמדי לכבד אותי". מינימום סולטן סולימאן.די שרוט

יקרה המון חיזוקיםor1900
קודם כל יש להבין מה המצב ביניכם ושלחלקו אין קשר בכלל ללידה
כבוד הדדי אינו כבוד חד צדדי של סולטן ודרישה לכבוד.
ובזה טעות בסיסית שלו -מה שהוא דורש לא אנושי ולא זוגי.
ואם זה היחס שלו אלייך ואל הזוגיות חייבים פה התערבות מקצועית שילמד מה זו זוגיות בריאה. את לא מחנכת שלו ולא מטפלת שלו!

יולדת ראויה לבעל שיחבק יחזק ויתמוך במיוחד שאת חווה גם משבר
הוא חייב חיבוק חזק ושיחת חיזוק וניעור .. מקווה ששיחה איתך תעזור .. סביר להניח שהלידה גם טלטלה אותו .. לא נולדנו הורים.
עזרה מקצועית יכולה לעשות פלאים. שיחה עם איש קרוב אליו שיש לו השפעה עליו.
שולח חיזוקים.. והלוואי שתהייה לכם אהבה וזוגיות שלימה ושמחה
הרחמן הוא ישפיע עלינו שפע שעות שינהבחור זהב
זה כל הסיפור
המשפט שלוחיים של
לא מדבר איתך, את תלמדי לכבד אותי
עושה לי גירודים בגוףףף
תסבירי לו שאתם זוג...
הוא לא אבא שלך...
חחח אשכרה גירודים בגוף. וגירודים בידיים להעיף כפכףדי שרוט

לא הייתי מעיפה כפכףחיים של
גברים צריכים כבוד.
וזה בסדר.
אמנם קשה ליישם אבל מקובל.

אבל מכאן ועד אנלא מדבר איתך כי את לא מכבדת אותי ארוכה הדרך...
סורי שאני מעלה כאן את עצביי במקום לעודד את פותחת השירשור.
זו תפיסה מיושנת שסותרת לגמרי זוגיות בריאהor1900
תודי.תשתחווי.תעריצי.תכבדי את מי שמפרנס ומאכיל אותך
ממש לאיהודה224
זו תפיסה עכשוית מגובה במחקרים עדכניים
מציעה לכם לקבל ייעוץ זוגי , באיזה מסגרת שנוחה לכםמיקי מאוס
נשמע שיש לכם פער משמעותי בתקשורת הזוגית.
יש הרבה דרכים לדבר, אבל אמירות כאלה הן מחוץ לתחום התקשורת הבונה.

כמו תמיד אחרי לידה הזוגיות שלכם עברה טלטלה, כמובן שקשה לך מאוד להתרגל לתינוקת, שעות שינה, עומס והורמונים. וגם לו קשה השינוי והציפיות הגבוהות עכשיו לעזור ...
והטלטלה הזאת הציפה את הבעיות.
בטוחה ששניכם אנשים טובים ואוהבים אבל אתם צריכים כלים שיתאימו *לכם* לבנות זוגיות.

ומכיוון שזה כזה דבר חשוב אנע מציעה ללכת לבעל מקצוע, כמו שהייתי מחפשת רופא מוצלח אם הייתי מגלה בעיה רפואית. וכמובן- אם מזניחים זה רק מתעצם

המון הצלחה! ומנוחה!
אז לא יהיה זבד הבת..לא נורא. העיקר שלכם בבית יהיה רגוע וטוב
מזל טוב
האיש שלך (וגם את) צריכים ללמוד מה זה אישה אחרי לידהסוסה אדומה
ואולי גם את צריכה ללמוד על הקשיים שלו (גם אם אין בכלל מה להשוות בשום צורה ויחס בין גבר לאישה עם הורמונים משתוללים וגוף מפורק והנקות ואחריות מורגשת מידי רגע, כדאי שתדעי גם את מה עובר עליו).

מעבר לזה, האיש שלך חייב לעבור טיפול רגשי (/רגשי - תקשורתי).
ולך כדאי לעבור טיפול או לנסות להתאמן לא לאפשר להתנהגות כזאת לעבור בשתיקה.
הוא לא הפטרון שלך, וגם אם לא כיבדת אותי לפי דעתו, היחס שלו לא בא בחשבון תמיד, ובמיוחד עכשיו.
הוא צריך רק לעזור ולהבין אותך, להתפלל ולרחם עליך ולהעריץ אותך על מה שאת עוברת בשביל הילדה שלו, ובכלל על זה שאת בעלת אופי נוח מידי.
אבל תפסיקי עם זה. זה יבוא לרעת שניכם אם תמשיכי לקבל את ההתנהגות שלו.

אל תיכנסי למריבות, אבל גם אל תשחקי את המשחק שלו.

ואל תתייחסי ל"גברים" שלא מבינים קושי של אישה אחרי לידה או מעזים להשוות בין הקושי שלה לקושי של הגבר, ברור לכל בר דעת שמי שאומר דבר כזה הוא חסר דעת או חסר אמת בינו לבין עצמו.

תקשיבי לעצמך, ואל תתני עכשיו לשום דבר להכביד עליך.
כרגע תנסי להיות הכי רגועה שאפשר. ואל תקחי אחריות על מה שקורה עכשיו בינכם.
תצמצמי אתגרים ככל האפשר בחכמתך. ושימי על השתק את הדברים שכרגע את לא יכולה להתמודד איתם.

מזל טוב, בהצלחה ורק טוב ❤
ה"גבר" פשוט שובניסט. זה למה.Lia

גם התורה שלהם מעוותת. זה בא ביחד.

ברורסוסה אדומה
השובניסט נמדד בין היתר בזה שרק כשנוח לו, הוא משווה את עצמו לאישה.

למשל, הוא יצא על הפמיניסטיות, אבל שהאישה תצא לעבוד... לרוב, זה בסדר מבחינתו פתאום. למה? כי נח לו. שובניסט לא יכול להיות איש אמת ובעל מידות. הכל משרת את טובתו האגואיסטית.

בקיצור, בלי להיכנס להגדרות, גבר שמשווה בין אישה לגבר אחרי לידה, צריך להיות חסר בושה ושכל ברמה גבוהה.
אשמח שתראו לי איזושהיא השוואה שאיזשהוא גבר עשה פה.יהודה224
וגם אם כן, יש מה להשוות שניהם חווים קושי ולא צריך לזלזל בכלל בקושי שלו..
התגובה שלך כתגובה לפוסט שלהסוסה אדומה
הזויה בחוסר הפרופורציות שלה.
באמת? זה מה שיש לך להגיב לה?
לא יכלת לכתוב לפני כן את הנדרש מאליו ולהוסיף שאומנם אין מה להשוות ברמת הקושי, אבל הוא חווה קושי אחר משלו?

אין ספק שהאיש שלה לא מתנהג כמו שצריך (במילים עדינות מאוד) ואתה בתגובה מדבר איתה רק על הקושי שלו (מי שישמע. כן. זה פאתטי לדבר על הקושי שלו באותה נשימה תוך התעלמות בוטה מהקושי הקיצוני מאוד שלה. כשבתכלס, ברור לפחות מההודעה שלה שהוא לא בסדר בלשון המעטה ולא מבין את הבעיה שלו), ואתה שולח אותה להבין *אותו* ומתיימר לומר לה שזה מה שיפתור את המצב.

בכוונה לא כתבתי לך ברמה האישית. כי יותר ממה שחשוב לי שאתה תבין את הבעיה, חשוב לי שהיא לא תתייחס לאנשים עם דעות והתנהגות בעייתית.
התגובה שלי היא כלל לא חסרת פורפורציותיהודה224
החוסר פרופורציות הוא שהגברים לא נספרים.. כי הרי האישה ילדה והם כולה לא ישנו לילה אחד ולא מעבר....
אבל בכלל לא סופרים את זה שחדר לידה לפעמים אפשר לצאת משם עם סוג של פוסט טראומה..
לא סופרים את זה שלאישה יש הרבה פעמים תשוקה מטורפת להביא ילד לחוש הריון והגבר לא קשור לכל זה
לא סופרים את זה שאישה קשורה לתינוק מרגע היווצרו מרגישה אותו חווה אותו קשורה אליו והגבר פתאום צריך להילחם על המקום שלו.
נכון הריון לא דבר קל אבל חלקים מהקושי גם הגבר חווה.
נכון האישה סובלת יותר, אבל יש לה (בדרך כלל) רצון ואומץ גדול לעבור את זה!!
לא מצדיק שום דיבור לא יפה בין בני זוג, אבל צריך לזכור שיש שני צדדים למטבע
זה לא נשמע שמצבם כל כך גרוע...
הם יכולים לעבור את זה הרבה יותר טוב אם שניהם יבינו שיש מציאות חדשה בחייהם ואיפה הם צריכים להבין אחד את השני וכאן בגלל שהשואלת היא אישה אז עניתי לה שהיא צריכה להבין שבעלה עובר משבר כרגע ובמקום להתרכז בזה "שאיך הוא מסוגל" תתרכז בזה שבעלה כנראה רוצה ממנה יותר יחס (לפי המחשבה שלי) אז שתיתן לו ואז ממילא היחס והכעס שלו יתהפך לטובה...
עזוב, יש לך הרבה מאוד מה ללמוד.סוסה אדומה
קראתי את רוב התגובות שלך, ואני באמת לא מצפה שתבין משהו. לכן מלכתחילה לא הגבתי לך.
חחחחיהודה224
חחחחח
תודה רבה על העצות!תצמנהבס
בהצלחה!סוסה אדומה
תרגישי טוב, תתחזקי, והעיקר שאת תדעי ותכירי בבעיה ולא תאשימי את עצמך.
קחי אחריות כרגע על הבריאות והרוגע הנפשי שלך, כדי שיהיו לך כוחות להחלים, לטפל בתינוקת הטהורה והמתוקה, ואל תשתגעי על הבדיקות עכשיו... עבר רק חודש...

תרגישי טוב, החלמה מהירה, לגוף ולנפש... ❤
המשפט הזה הוא נורה אדומה ענקית בעיני.הריוניסטית
ענקית.
לדעתי כדאי לבקש ממנו ללכת לטיפול מהר.
ההתנהגות שלו נשמעת לא לעניין בכלל. בטח ובטח כשמדובר באישה שהרגע ילדה!!!
באיזה מובן הוא אומר שאת לא מכבדת אותו? אוכל? ניקיון?
בן כמה הסולטאן שלך?הלוי מא
המצב קשה תהיי חזקההלוי מא
לדעתי,ד.

ראשית - צריך להבין מה הוא מרגיש "לא מכבד". האם זה דבר ממשי?..

מה הוא מתכוון "כמו אל ידיד" (יכולות להיות שתי משמעויות הפוכות: או שהוא חושב שצריך לדבר אליו כאילו מישהו "מלמעלה", ואז יש לו בעיה.. או שמתכוון אחרת, כמו אל מישהו זר ולא קרבה שאל בעל. למרות שאם היה מבין שאת אחרי לידה עם הרגשות שצריכות איזון, היה מחכה גם עם זה..)?..

ב"ה שקשה לך להתנהג ככה. יפה מאד. למה לקלקל לעצמך.

יש להניח שאכן תקופת ה"ריחוק" שאחרי הלידה משפיעה גם כן. גם עליו.

נראה לי, שהכי כדאי כרגע, זה לנסות - למרות הקושי במצב - להזמין אותו לשיחה..

לומר: בא נשוחח. חשוב לי לומר משהו.

ואז תסבירי, לא בטון מאשים, שאת אחרי לידה. לידה זו חוויה מטלטלת, גם פיזית וגם נפשי. תסבירי לו, שמה שהוא חושב שהיה "אגו", זה פשוט מצב רוח אחרי לידה. הרבה נשים יולדות מכירות. ואם הוא רוצה שזה לא יהיה - אז אדרבה, שיתמוך ויעודד, זה יעזור בשיפור המצב בעז"ה.

כמו כן, תאמרי לו שאכן התקופה של הריחוק קשה לשניכם - אבל זה חלק הכרחי. מוטב לבנות כעת בחד בטוב, כדי להמשיך אח"כ בתחושה שאתם לא תלויים רק בקרבה הפיזית.

תאמרי לו שאת שמחה ביחס הלבבי שלו אל הילדה - ומבקשת שיכניס גם את היולדת לאותו יחס...

הלוואי שיצליח.

ברור שיש לו בעיה בהבנת המצב. אבל כיוון שאת אומרת שהוא בעבודה עצמית על גאווה וכעס, וכיוון ש"כיפוף ידיים" על מי צודק אינו טוב כעת לאף אחד, גם לך - אז כדאי לנסות כך.

אתן לך עצהאני123
במקום להגיד כמה בעלך לא בסדר...
וכמו שהגיבו לך..
איך זה שהוא לא יודע מה זה אשה אחרי לידה.

ככה! הוא לא יודע.
מספיק שאת תדעי. ואת תשמרי על עצמך.

אל תיכנסי לדיונים מיותרים
אולי זה הזמן לערב את ההורים, שלך או שלוקופצת רגע
סיפרת למישהו על ההתנהגות שלו?
לא מרגישה שיש למי לפנותתצמנהבס
בעבר פניתי לאמא שלו, היא לא משפיעה בעניין הזה
וההורים שלי כביכול משוחדים

בא לי לצרוח פשוט מעצבים
ניסיתי להטהר, כל היום בעצבים והנה דימום...

הוא לא אוהב שאני עצובה, חסרת סבלנות, לחוצה (גם כשזה מסיבות אחרות כמו הילדה שלי בוכה וצורחת ואני לא יודעת מה לעשות)

בא לי פשוט לסיים את זה
ללמד אותו לקח
הוא ממש אומר לי בגאווה גדולה- את תגידי לי סליחה ורק אז אני אחשוב אם לדבר איתך
ועוד מיני מטעמים

מעצבן
שאני מרגישה שאין לי מה לעשות עם בן אדם כזה כוחני... אין
מה זה הנסיון הזה????
יוצאת מהמקלחת ושומעת הרצאה ברקע של אישה רעה
רק דמעות יש לי בעיניים, מרגישה פשוט חסרת תועלת ולא אהובה בבית הזה
רק ילדתי וזהו

אבל מה, לפנות אליי בבקשה לעזור לאמא שלו, להניק את הילדה, ודברים כאלה. זה כן!!!!!

השם יעזור לי...
תודה על התגובות שלכם
קשה... ה' יעזור.ד.

תתחזקי,

תשתדלי להירגע קצת מבפנים, תנשמי עמוק..לנוח, לאכול היטב, לישון היטב. 

הילדה תרגיש אותך רגועה יותר, אז גם היא תהיה יותר רגועה (ואל תיבהלי אם היא קצת "צורחת".. יש כאבי בטן, עד שלושה חודשים. תנסי לקחת על הידיים עם רגליים מקופלות. זה מרפה את הבטן).

ממש היה עוזר אם שניכם הייתם מקבלים קצת הדרכה. כואב, דברים מאד פשוטים להסביר.

ובנוגע להיטהרות, אין מה להילחץ. חודש אחרי הלידה זה מוקדם. סביר עוד כשבועיים.

תתחזקי. תרגישי טוב. עשית דבר גדול... ילדת ילדה בעם ישראל.. כל הכבוד.

חיבוק גדול גדול!Ella
ממש לא פשוט.
נשמע שיש לו תפיסה מוטעת לכבוד בין בעל ואישה. הכבוד צריך להיות הדדי לגמרי.
הוא חייב הדרכה.
הבעיה שיהיה קשה למשוך אותו לטיפול כשהוא לא מבין שהבעיה אצלו.
אני לא חושבת שכדאי לדבר עם אמא שלו או רב שינזוף בו, הוא ירגיש עוד יותר חוסר 'כבוד' מצידך.
מאד ממליצה לשתף את ההורים שלך, אין שום דבר פסול בזה שהם 'משוחדים'. הייתי שוקלת אפילו לגור אצלם לתקופה, אם אפשרי. זה מאד מקובל אחרי לידה, כך תהיי בסביבה יותר תומכת וחיובית. ובהמשך ללכת לטיפול יחד.
ותהיי חזקה, את לגמרי בצד הצודק. כמה התורה מדברת על כיבוד האישה! כמה! "מכבדה יותר מגופו"!!!! לצערי יש 'רבנים' (השיעור של אישה רעה שהוא שומע) שמערבבים אגו גברי עם ציטוטים מופרכים.
אל תתקפלי, זה רק יתן לו תחושה שהוא צודק. (כמובן לשים לב אם יש פתח לשלום ואז ההתפייסות הדדית(!!))
חיבוק. את לביאה!

נכון, אולי תעברי/ תעברו לכמה ימים להורים שלך?קופצת רגע
אפשרי?
זה באמת מקובל אחרי לידה ולא אמור להראות חריג. יעזרו לך שם? תוכלי קצת לנוח, לאגור כוחות ולחשוב איך מתקדמים?
הייתי משתפת את ההורים שלך אם היחסים ביניכם טובים, הם מכירים גם את בעלך ואולי יהיו להם רעיונות טובים.

ואגב לא הבנתי, יש שיעור של רב שנקרא 'אישה רעה?' וזה מכוון לעזור בשלום בית??
קבלי הכול באהבה ותני לו בעיטה שיילך ללמוד על זוגיות ויתפכחמוש השור...
על זה היו מאחלים בעדות המזרח את האדם בברכת בנים זכרים
והרי אם אדם הוא בן פשוט שהוא זכר?
אלא יש בנים שנפלו לבחינת נקבה ואז הם עסוקים במקום להעניק להשפיע ולתת בלקבל.
הוא צריך שיכבדו אותו ולמה? כי ככה הוא החליט.
מי אמר בהסכם ביניהם שהאישה צריכה לכבד את הגבר? אף אחד.
הכבוד של הגבר זה הפועל היוצא התוצאה של הכבוד שהוא מכבד את האישה ובכבוד האישה הוא מחוייב ואפילו חתם בכתובה. לכבד לזון לפרנס ולכלכל.
ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך
אז כול עוד הוא בבחינת נקבה הוא בעצם לוקח את התפקיד שלך והוא מחפש ממך את תשומת הלב והרגש ודווקא בזמן הכי קריטי אחרי לידה שאת צריכה את התמיכה הזו או לפחות שלא יקשה
יכול להיות שזה גם דפוס ההתנהגות עליו הוא גדל בבית הוריו..
בכול מקרה נראה שהוא עובר מסע התבגרות בזוגיות והוא צריך הכוונה ומישהו שינער אותו.
תכתוב יותר מוש... כל מילה!or1900
חחחחחיהודה224
אתה מצחיק.
שהכל יתנהל כמו שכתוב והיה זה שכרינו...
גם שנשים יעשו את כל מלאכות הבעל וירחצו לו את הרגליים...
מה לעשות שהדור שלנו גם בעניין הזה שונה מהותית ממה שהיה פעם...
צחוק זה דבר חשוב ויכול לפתור הרבה משברים בזוגיותמוש השור...
בדבר הזה אין שינוי בין הדורות כי זה הטבע במהות הרוחנית בין הגבר והאישה.
זה שהיו עיוותים חמורים במהלך הדןרות ובתרבויות שונות האישה היתה כמעט שפחה... על כך נאמר תודה לרוח הפמניסטית שתרמה רבות לרווחה במעמד האישה
ומחרבת מסלפת ומעוות את מוסד המשפחה ומעמד האישה בנסיון לשיוויון מדומה שהופך את הטבע הרוחני בין הגבר לאישה
בגלל זה גם טבע הגברים השתנהיהודה224
גברים ציידים...
נשים מלקטות...
לשיטתך אם טבע הגברים השתנה זה מצויייןמוש השור...
אז שהגברים יעשו את כל מלאכות הבעל ירחצו לנשים שלהם את הרגליים יפנקו אותם פדיקור מניקור מסאג בין האצבעות שיהיו מלכות...👑👑👑
גבר שלא יודע או נמנע מלעשות את כול מלאכת הפינוק יכול פשוט לפנק את אישתו בכרטיס אשראי פתוח היא כבר תדע לבד איך לנצל את הכרטיס ב200%
ובקיצור כמו שכתבתי האישה מלכה👑👑👑
מקום ראשון לפני הכול...
והגבר שימשיך להתמרמר על הכבוד האבוד שלו, נראה מה ייצא לו מזה.
אישה שמחה- בית שמח
אישה עצובה- בית עצוב ומינוס גדול בבנק בגלל ההוצאות שהיא צריכה להוציא כדי לפצות את עצמה על הרגש החסר
כל מילה! מדייק : כרטיס אשראי לא מחליף בעל אוהב קשוב ומחזרor1900
אתה צודק זה מה שהבעלים עושיםיהודה224
כולל אני ידידי.
לכן כתבתי כמו שמתנות לילדים לא מחליפות אהבה ויחס הוריor1900
זה בדיוק מה שעשיתי השבוע... קניתי דברים 😶תצמנהבס
מצויין!!!or1900
וואו יקרה! זה בדיוק מה שנקראנגמרו לי השמות

Hold your horses!!!

וואו רגע לעצור ולנשום

יש כאן כ"כ כ"כ הרבה דברים

גם את שנייה אחרי לידה

גם אמא טריה לראשונה בחייך

גם נשואה טרייה שנה

גם אבא טרי

גם משבר בזוגיות

גוף מפורק

נפש מפורקת

ריחוק

תסכול

בכי

הורמונים

ועוד כ"כ כ"כ הרבה

הדבר הראשון שצריך לעשות זה - לנשום.

להבין את עצמך, את יולדת יקרה! שנייה אחרי לידה!

ובעלך - להבין את עצמו ואותך

ומה זו לידה

ומה זו אישה אחרי לידה

ומה זו הורות

ומה זו זוגיות אחרי לידה, בטח שראשונה

ועוד הרבה מאוד לימוד שצריך ללמוד.

אני ממש מציעה יקרה שאחרי שקצת תאזרי כוחות ותתחזקי תלכו יחד לאיש מקצוע שיוכל ללוות אתכם ולעזור לכם מהשורש כי זה דבר שדורש לגמרי טיפול לעומק בכל אחד מהרבדים הנ"ל.

המילים של בעלך הן באמת כואבות ושורפות,

מנגד יכול להיות שהן נאמרו מחוסר ידע או חוסר הכוונה או גם וגם, וכדרך לביטוי של תסכול וכאב עמוק גם אצלו.

זה לא מצדיק את הדרך והיחס אלייך בשום צורה, וטכמובן שבעלך צריך ללמוד איך להתנהג ואיך להוציא נכון גם מצבים בהם הוא מתוסכל בצורה שלא תפגע בך.

שולחת הרבה מאוד כוחות,

ב"ה אם תרצי אנסה בהמשך להעמיק יותר את התשובה ולהרחיב.

ומזל טוב על האוצר שלכם!

תודה רבה! מאוד מחזקתצמנהבס
בשמחה יקרה, ומוסיפהנגמרו לי השמות

כל הכבוד לךיהודה224
כל כך נעים לקרא תגובה כזו שמלמדת ששניהם מתמודדים עם קשיים
ממש תודה שאת קצת מאזנת את מצב התגובות פה
כל הכבוד, כתיבה מורכבת ומקיפה כל כך המון.
באמת יפה מאדאליפ
אם אני משקיע במישהו 10 שורות אני מרגיש בחור רציני
כל הכבוד
יפה מאד!ד.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך