אוקי חברים אשמח לעצות...חסרת טאקט

אני באולפנה דוסית . והשירים שאני אוהבת הם של זמרים לא דתיים ושירי אהבה.

מה לעשות ?

אני לא אוהבת להרגיש מקולקלת

אבל זה שירים שאני ממש אוהבת ושמרגיעים אותי ורק שירים מועטים אני אוהבת של זמרים דתיים...

(אסור במרחב הציבורי שירים לא לרוחינו (לא מסכימים את יובל דיין!!) אבל בפרטי מותר)

טוב ועל הדרך תפילה: ממש קשה לי להתפלל ולא נעים לי לא להתפלל בבוקר....

תודה....

שמעיבשקט
לדעתי כדאי לך למצוא שירים דתיים שאת כן אוהבת גם אם הם בודדים(יש מלא בכל זאת תבדקי) ויותר תשמעי אותם, לאט לאט תורידי בשירים הבעיתיים יותר, נגיד יום אחד בשבוע לא שומעת שירים כאלה, ואז תוסיפי עוד יום, ככה לדעתי יהיה לך יותר קל.
ותוסיפי לפלייליסט שלך עוד שירים דתיים

והוספת לגבי התפילה שזה נושא בפני עצמו..
אז ככה: נראב לי שתחשבי לעצמך מה מפריע לך לא להתפלל בבוקר- אין זמן? כח? את לא מרוכזת? תנסי לבדוק מה באמת מפריעה לך, ותנסי לפתור את זה. לדוגמא אם אין לך זמן עשרים דקות להתפלל(או כמה שלוקח לך) אז תחליטי על איזו שעה ביום שבה את רק מתפללת, לא עושה שום דבר אחר חוץ מזה. ולא להגיד טוב עוד חמש דקות אני אתחיל אלא ממש עכשיו! וככה גם לעניינים אחרים.. את לא מרוכזת? אולי תתפללי עם סידור ולא בעל פה, תשתדלי לקרוא את המילים מתוך הכתוב ולא למלמל סתם ככה באוויר..
אמממ נראה לי שזהו...

בהצלחה!!
~~הָיוֹ הָיָה

לגבי השירים: דבר ראשון, אם מותר בפרטי, תשמעי באוזניות, זה כל כך קשה?

כמובן שיש הרבה מה להאריך על עצם העניין, ואם ראוי ויש איך לשנות זאת, אבל קודם כל שזה לא יהיה מלחץ חברתי או אי נעימות או צוות וכו'...  א' כל זה שאת יכולה לשמוע מה באלך באזוניות, אוקיי? אז מה מפריע?

לגבי התפילה: מותר לי לגלות לך סוד קטן? לכוולם קשה להתפלל, לכולם...

פעם שאלו את ר' שליימה זלמן אוייערבאך זצ"ל, מה נקרא אצלו יום טוב, והוא ענה "אני מאושר כשהצלחתי לכוון כל השמונה עשרה" תראי מה זה! גדול הדור, פוסק הדור, יהודי כל העולם משחר למוצא פיו, ראשי ישיבות, דיינים, רבני ערים, מנהלי בתי חולים, פרופסורים, ראשי מחלקות... יהודי שכבר שמונים שנה אין לו בעולמו אלא תורה ויראת שמיים - ועם כל זה - יום מאושר בשבילו זה שלא ברחה לו המחשבה בשמונה עשרה....

כי ככה זה, ככה הבריאה, קשה להתפלל.

מה עושים? יש כל מיני פתרונות.. וכולם נצרכים..

דבר ראשון - תתחילי בקטן, לא "וואי צריך לכוון כל התפילה", קחי לעצמך עכשיו שבועיים שאת מכוונת רק בברכת אבות, סגור? בשאר הברכות - לא להלחם. העבירה עלי. אוקיי? כמובן שאין כוונתי שבשאר הברכות לחלום "לכתחילה".. ולא שאם את מוצאת את עצמך חושבת על המילים מהר מהר תעבירי נושא בראש.. אלא שזה לא יהיה עול, המלחמה היא רק על ברכת אבות. גמרת אבות?ץ קדימ ה לזרום, מה שהצלחת לכוון- מעולה, מה שלא - לא קרה כלום, זה שלא שלא עמדת ביעד, כי מלכתחילה זה לא היה ביעד. זה לשבועיים הקרובים, סגור? אחר כך דברי איתנו מה הלאה...

דבר שני, להתחבר לתפילה, יש הרבה ספרים טובים שהיתן ללמוד/לעיין/לקרוא בהם, ועוזרים להתחבר לתפילה, מאוד. את תמצאי את עצמך בעקבותיהם נהנית בתפילה, מתרגשת, מתעלה....

דבהר שלישי ואילך - זה שיש כל כך הרבה עיצות איך להתחבר לתפילה ולהצליח בה, וכדאי שתנסי אותן, חלקן בוודאי יתאימו לך, הנה לך קישור חשוב: שרשור עצות לתפילה - צעירים מעל עשרים

את תראי שבסוף יהיה לך כל כך כיף וטוב בתפילה... כל כך תאהבי את זה... תזכרי שאמרתי לך....

מלא בהצלחה! את מסגולת, את חזקה ויכולה! תצליחי ותתעלי.

כתבת יפהשם נורמלי ????
חיזקת ממש!
אשריך!
תודה רבה..הָיוֹ הָיָה

בשמחה.

כיף לשמוע שמועיל.

תודה רבה ! עזרת...חסרת טאקט

בדיוק בשבת ראיתי הלכות תפילה לנשים ורשום שם שעדיף להתפלל ברכות השחר והתורה שתי ברכות ראשונות של שמע ושמונה עשרה מאשר את כל התפילה אם ככה אני יתכוון יותר...

בשמחה. כיף לשמוע.הָיוֹ הָיָה

זה כמובן נכון. אבל זה לא בדיוק מה שאני אמרתי.

אני כתבתי ללכת בשלבים, גם בתוך מה שאת כן מתפללת. תתחילי בהחלטה לכוון בברכה ראשונה. כל השאר - בונוס. אחרי שבועיים מתקדמים קצת.. וכן הלאה.

בהצלחה!!

ולגבי השירים תחלס זה מה שאני שרהחסרת טאקט

ואז הבנות מסתכלות עלי במבט עקום....מטורלל

תודה על העידוד....

אהה..הָיוֹ הָיָה

באמת קונפליקט...

את לא יכולה להמנע מלשיר בקול, או רק לזמזם, או לשיר רק את השירים ה"פחות בעייתיים"?

אגב, לגבי ה"פחות בעייתיים", אני מציע לך לשים לב לזה גם במה שאת אכן שומעת, יש שירים שבאמת שאין בהם בעיה, למרות שהם של זמרים לא דתיים, ויש שירים ש-איך נאמר.. פחות....

את יכולה לנסות להמעיט, בהדרגה, את השירים הבעייתיים. בלי קשר לחברה, אלא עם קשר לעצמך, לעולם הפנימי שאת רוצה לבנות, לרמה הרוחנית שלך, לקשר שלך עם ה'.

ובמקביל - לנסות למצוא שירים של דתיים, או סתם שירים "בסדר" שכן תאהבי, אני בטוח שתמצאי, יש היום כל כך הרבה מבחר ומגוון.. לא הגיוני שלא תמצאי לך, רק צריך לחפש ולשאול...

בהצלחה.

יש שירים שנתקעים לך בראש....חסרת טאקט

מכיר את התופעה..הָיוֹ הָיָה

אפשר להוציא, מניסיון.. 

וגם כנ"ל, לזמזם, לשיר ממש בשקט.. לשיר כשאת לבד....

את לא חייבת לשיר דווקא בקול וליד בנות...

וגם - תכל'ס כל שיר שנכנס לראש דוחק שיר אחר, ולכן חשוב החלק השני שכתבתי - למצוא שירים אחריםש את נהינת מהם, ואפםילו בתוך הישרים המדוברים של הזמרים הלא דתיים - יש את אלו ש"בסדר"... תשמעי אותם הרבה, הם אלו שיתקעו לך... 

וואלההנשמה יורדת
גם לי היה תקופה כזאת ואז חניך לקח את הטלפון שלי רואה כזה את הזמרים. זה לא שאני גר במקום של דובים פצצות אבל כן אווירה תורנית ואז חשבתי למה אני מתפדח או יותר נכון למה אני צבוע ו התחלתי למחוק את השירים לאט לאט. נכון, עכשיו שאני שומע את השירים אני מזמזם אותם לעצמי אבל אני לא שומע אותם בהגדרה. ןעכשיו אני פשוט מילאתי את הטלפון בשירים אחרים וזה דיי נחמד חייב לציין
חח תכלס מבינה אותך גם אצלי זה ככהסטלנית בפעולה

אני אגיד לך למה קשה לך להתפלל... כי גם אני כמוך...שושיאדיתאחרונה
לאישה יש כח אדיר בתפילה שלה, ובמיוחד לך! נכון את אחת שאם את מתפללת- את מתפללת מתפללת מאד! זתומרת, כל מילה ואת ממש מתכוונת לכן היצר הרע מקשה עלייך. אל תתני לו את זה!
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך