כשצריך - אז ב"ה שיש את זה, אבל לא מלכתחילה...
אמנם בקיסרי עצמו לא מרגישים שום כאב, אבל אח"כ מקבלים אותו בכמויות שמי שעברה לידה רגילה (בלי קרעים רציניים וכדומה) לא תבין על מה מדובר...
וגם החוויה של הקיסרי עצמו היא "קרה" יותר - רופאים, מיילדות, סנטירים, אור חזק, קור, תחושה של חוסר אונים... ניתוח, בקיצור.
בכל אופן, לגבי דולה - בקיסרי האחרון שלי הייתה איתי דולה, כי תכננתי ללכת ללידה רגילה. בדיעבד היא עזרה לי מאוד גם ככה, בהרגעות לפני הניתוח, בשהייה בהתאוששות בזמן ששלחתי את בעלי להיות עם התינוקת... גם בהתייעצויות בימים שאח"כ היא עזרה לי. אבל יכול להיות שמלכתחילה אין טעם בדולה. אולי אפשר במקום זאת לבקש מאמא/אחות/חברה טובה שתתלווה גם לשהייה בבית החולים (מניחה בניתוח עצמו מותר רק מלווה אחד - בהנחה שזה ניתוח מוזמן ולא חירום, שאז אסור אף מלווה...).
לגבי הנקה - אין ספק שזה יותר קשה מאשר אחרי לידה רגילה, אבל זה אפשרי. אני הצלחתי, אפילו כשהיו לי פגים (שאותם לא מיד הינקתי) - אבל, וזה אבל גדול, כבר היה לי ניסיון מהנקה מאחרי הלידות הרגילות שלי... אז מן הסתם גם בקיסרי שהוא לידה ראשונה אפשר להצליח להיניק, אבל צריך להיערך מראש לתמיכה בזה.
ובקשר להתאוששות - אחרי הקיסרי הראשון התאוששתי די מהר, כי פשוט לא הייתה לי ברירה... הייתי צריכה להגיע לפגייה, בהתחלה מהמחלקה ואח"כ מהבית, ואז להיכנס לטיפול בשני תינוקות... ובכל-זאת - עברה יממה שלמה עד שהצלחתי לקום לבדי, מה שבלידות הרגילות לקח הרבה-הרבה יותר מהר.
אחרי הקיסרי השני היה לי ממש קשה להתאושש... אולי כי הוא היה לי קשה גם נפשית, אולי כי הגיל שלי היה מבוגר יותר (תחילת שנות השלושים במקום אמצע שנות העשרים), ואולי גם כי לא נדרשתי להסתובב יותר מדי... בכל אופן, רק אחרי חודש הצלחתי להתחיל להסתובב בחוץ יחסית כרגיל.
כתבתי מגילה...
שורה תחתונה: קיסרי זה דבר טוב שקיים, אבל ממש לא מלכתחילה. מקווה שתצליחי לעשות את השיקולים הנכונים בעבורך בנושא הזה...