הלכתי לביקורתשני30
אמרו שהראשון שזה הבן יותר קטן הוא 1.800
והיא 2.200 צריך לדאוג,?
רוצים מע2ב כל שבוע אני כבר ב34
הלחץ שלי שירצו להקדים לידה ואני אחרי ניתוחים לא יהיה איך לזרז ואז יגידו ניתוח
בנתיים המצגים ראש ראש
רוצים לוודא כנראה שהפער בין העוברים לא ממשיך לגדול.שלומית12345
וגם העובר הקטן מקבל את כל מה שהוא צריך ומתפתח בצורה תקינה. ..
אני יודעת שבעיקרון בהפרש של חצי קילו ממליצים לנתח.
אני אושפזתי היום בין השאר בגלל שהעוברים קטניםתאנה5-6
ראו שהבטן של אחד ממש קטנה לשבוע וזה קצת יותר פער בין החישובים של המשקל שלו עצמו (מחשבים בשתי דרכים שונות משלבים מדידות של הראש, בטן, רגל).
ופער מול העובר השני, שגם יחסית קטן מהמצופה..
מנסה לא להילחץ מזה ולקוות שזה רק בגלל שכבר אין להם מקום עוד לגדול וישאולי יש קצת הבדל בין מה שהשיליות מספקות להם ואין מה לעשות עם זה. עד עכשיו (שבוע 33) הם היו די אותו דבר בכל המדידות.

לגבי המשלים שכתבת- יכול להיות שילחיצו אותך בגלל הפער בין המשקלים של שני העוברים כמו בהתייחסות של חצי קילו, כי אצל בן מצופה למשקל גדול יותר מאשר לבת ואז אם את אומרת שהבן קטן יותר וגם נחשב באחוזון קטן יותר לעומת בת באותו משקל אז זה יוצר עוד יותר פער.. מקווה בשבילך שלא.. ואם כרגע זה רק מעקב כל שבוע אז הרווחת את הזמן עד שבוע 35 ויותר מזה בעז"ה, ואז את כבר במצב יותר טוב ללידה גם עם הפער עוד קצת נשמר.

אצלי ראו נוסף להאטה בגדילה של שניהם והפער בינהם גם קיצור צוואר נוסף על מה שהיה קצר ויציב בשבועות הקודמים. ירד לצערי ל8 מ"מ.
ועוד דבר שהלחיץ אותי בבדיקות היום (ופחות את המערכת) זה שהועבר השני (לא המוביל) והגדול יותר התהפך לו לעכוז. אז אחרי כמה שבועות יציבים של ראש-ראש התבאסתי ממש לשמוע את זה..
אז לפחות תתעודדי שאת עדיין ראש-ראש.
וואו אז את עדיין מאושפזת?שני30
היום שהגעתי לביקורת שאלתי על אורך צוואר ואמרו שלא עושים משבוע 34 מוזר או שזה הנוהל..
ואחרי מוניטור והתייעצות עם ראש המחלקה
אני צריכה להגיע עוד שבועיים אז כבר אהיה ב36 נקווה לטוב
אץ עושה גם את המעקב בבלינסון?
כן. מאושפזת בבלינסון מקוה להשתחרר היום.תאנה5-6
בהערכת משקל בשבוע 30 בדקו לי על הדרך אורך צוואר ומאז שראו שיש קיצור עוקבים אחרי זה יותר..
אם את בינתיים היית באורך טוב אז כנראה אין סיבה לעקוב יותר מדי בצפיפות.
מעולה להגיע רק בשבוע 36 זה כבר ממש מתקדם ב"ה. בעז"ה שלא יהיו לך הפתעות אחרות לפני זה..
בהצלחה
מגיבה כדי לקבל התראותזהות כפולה
ולזכור לכתוב בהרחבה מחר בעז״ה.

מוזמנת בינתיים לדפדף אחורה בפורום ולחפש הודעות קודמות בנושא.

בגדול - בשבוע כזה אני לא חושבת שאת צריכה לדאוג.
אבל כן לקחת בחשבון שאולי תצטרכי ניתוח (לא בטוח).
אני חושבת שזה תקין בשלב מעקב שבועיג'נדס
אפילו אם היו בול אותו משקל...
המעקב נראה לי יחסית סביר עבור תאומים בשלב הזהאנונימי (2)

גם המשקלים נראים לי סבירים

את אחרי ניתוחים, ברבים, ועכשיו תאומים ויתנו לך ללדת רגיל??

מי הרופא שלך וביררת בבית חולים אם יתנו לך ללדת רגיל? את צריכה בית חולים שיתמוך בך בזה

אני אחרי 2 ניתוחיםשני30
וילדתי אחרי זה 4 רגיל..
באמת צריכה להתחיל לברר איפה ללדת מתלבטת בין לניאדו או ביקור חולים שם ילדתי עד עכשיו אחרי ניתוחים
אבל באמת שיקול של תאומים צריכה להתקשר לברר אם זה בסדר מצידם
אני לא מעולה מאד רוצה לנסות רגיל ולהצליח אם יהיה משהו שמסתבך אאלץ לעשות ניתוח..
וחיכיתי למצגים כדי לדעת בנתיים זה גם בסדר.
בבלינסון איפה שאני במעקב לא מסכימים ליילד רגיל
תשמעי, יקירה,זהות כפולה
את צריכה לעשות סוויץ׳...
לידת תאומים זה לא כמו לידת יחיד, שכשרוצים ויב״ק, ובטח ויב״ק2, מחפשים את בית החולים שמרשה את זה כשרוב בתי החולים לא...
בלידת תאומים יש הרבה יותר סיבוכים פוטנציאליים, זה דורש מיומנות גבוהה יותר וכמובן מעטפת בריאותית כוללת אם חלילה משהו מסתבך.

אני מבינה את הבאסה והשלכות שב-3 ניתוחים, במיוחד שכבר הצלחת להתגבר על השניים הקודמים, אבל לפעמים אין ברירה...
ממליצה לך לברר על תל השומר. הם יחסית מעודדים לידות טבעיות, יש להם המון ניסיון בלידות תאומים, וגם המעטפת מסביב היא מצויינת (מהפגייה ועד לרפואת המדים וטיפול נמרץ חלילה...).

ואם לא יאשרו לך ללדת בלידה רגילה, כנראה שיש לזה סיבה.
פער בין העוברים נחשב בסדר עד הפרש מסויים (מודדים את זה באחוזים).
מעל הפרש מסויים (30%, אם אני זוכרת נכון... אבל אני ממש לא סגורה על המספרים...) זה מעלה חשד לבעיה.
בדר״כ זו בעיה של זאימת הדם מהשילייה לעובר הקטן (בתאומים זהים זה יכול להיות גם תסמונת ttts - מעבר דם בין עובר אחד לשני).
במצב של בעיה בזרימות, הדופק של העובר נמצא בסכנה מתמדת, ולכן עודים מעקב יחסית הדוק עם בדיקה של זרימות הדם.
במצב של לידה רגילה, שבה מופעלים לחצים על העוברים והשילייה, וכשיש בעיה בזרימות הדם העובר פשוט לא ישרוד את הלידה! זה ממש ממש מסוכן!
זה לא משנה אם זה לידה ראשונה או עשירית של האמא, והאם וכמה ניתוחים היו לה ברקע. זה מצב שהוא מסוכן לעובר, ולכן עושים את הלידה בצורה כירורגית וללא לחצים שמופעלים עליו.
תודה לך על התגובהשני30
שוב לא מתכוונת להתעקש על לידה למרות שיהיה עצוב לי אם זה יגמר בניתוח זה היתה המחשבה הראשונה שגיליתי שיש לי תאומים אוי ואבוי לי יותר סיכוי לניתוח..
מה שכן עוררת את תשומת ליבי להתחיל לבחור איפה ללדת ולהרים טלפונים אם מקבלים אותי במצב שלי
כאילו אני בסוג של הכחשה שזה תכף מגיע.. הייתי עסוקה בהריון ועכשיו צריך לעבור לחשוב על הלידה
אני גם בהתלבטות אם לבדוק את תל השומר למרות המעקב בבלינסוןתאנה5-6
השאירו אותי עוד יום בבלינסון כדי לעשות מחר סקירה מכוונת לעובר הקטן שפחות גדל ביחס לשני.
שאלתי את הרופא שהשאיר אותי לאישפוז אם עכשיו כשהמצגים הם ראש- עכוז אם זה יפריע ללדת רגיל והוא הסביר לי שזה לא בטוח יתאפשר בלידה טבעית.
הסביר שזה בגלל שהעובר הראשון שהוא אמנם ראש הוא הקטן מביניהם ואמור לפלס את הדרך לעובר השני , ובשביל לפנות לו מספיק מקום הוא צריך להיות גדול ממנו או באותו משקל לפחות.. אם הוא קטן ממנו אז הוא לא יאפשר להם להתערב ולהפוך את העובר שנמצא עכוז. אני מבינה את ההסבר אבל הרגיש לי שהם רצים מהר מדי לפתרון של ניתוח..
ביומיים באישפוז היו עוד מעקבים של מוניטור שראו שאין האטות דופק, כמו שכתבה זהות כפולה שיכול להיות בעיה. ובסקירה מכוונת מחר אולי יראו עוד ממצאים שיסבירו את הפער בין המשקלים או שיתנו מדידה נוספת שתראה שזה לא כזה פער משמעותי כמו שחשבו באולטראסאונד האחרון שעשו.
עד היום כל המדידות ביניהם היו די זהות. זאת מדידה ראשונה שהפער יצא משמעותי אז נראה לי יכול להיות רק מחוסר מקום או הבדל בין השיליות שנוצר לאחרונה ולא משהו מלחיץ יותר בעובר. נקווה לטוב..
השאלה איך אפשר לדעת מה יחליטו לעשות בבית חולים אחר? סתם להרים טלפון לחדר לידה להסביר את המורכבות ולשאול מה הנוהל אצלם במקרה כזה? מי שלא יודע את כל הסיפור הרפואי המלא של ההריון בכללותו ואת ההיסטוריה המילדותית של היולדת לא יכול לענות על זה טלפונית..
מה אתן מציעות?
מישהי התנסתה בדברים דומים בתל השומר ויודעת להגיד לנו עד כמה יתאמצו שם על לידה טבעית כמה שאפשר (מבלי לקחת סיכונים מיותרים כמובן..)?
את יכולה להגיע לסיור (אם יש בימי הקורונה)זהות כפולה
אני רק אדייק כמה דברים, ברשותך -
אם יש בעיה בזרימות הדם של אחד העוברים, לידה רגילה יכולה להיות לו מסוגנת גם אם אין האטות בדופק לפני כן. הלידה עצמה מפעילה עליו לחצים שעלולים לגרום להפסקת הדופק, ולכן מיילדים רק בניתוח (לא בכל מצב, זה תלוי בנתונים הספציפיים, אבל זה לא משהו שכדאי לקחת בו סיכון...).

ולגבי תל השומר - מהחוויה שלי (מלפני שנתיים) הם מאוד מעודדים ללדת רגיל את מי שהנתונים הרפואיים מאפשרים לה את זה.
אני לא יודעת אם כל רופא שתפלי עליו הוא כזה, אבל מי שיורדת ללידה ממחלקת הריון בסיכון לגמרי מקבלת דחיפה לנסות ללדת רגיל כשאפשר (איתי הייתה מישהי שממש תיכננה ניתוח כינהיא פחדה מההרפתקאה שבלידת תאומים רגילה, והם ממש ממש עודדו אותה לפחות לנסות להתחיל... והייתה לי לידה טבעית מהממת!).
את יכולה להגיע לשם לורת העובר לבדיקה, או ללכת בפרטי לאחד מהרופאים ולשאול אותו מה המדיניות של בית החולים.
תודה על הדיוק לגבי הסכנות כשיש בעיה בזרימותתאנה5-6
והשיתוף בחוויה מתל השומר.
אצא בעז"ה מהאשפוז ואתחיל לבדוק מה האפשרויות שיש לי בנתונים הקיימים.
אני באמת מציעה לך לעשות תהליך של שחרורזהות כפולה
ולשים לעצמך מטרה אחרת מאשר לא ללד בניתוח.

ואומנם זהרק משהו סמנטי, אבל כמראה שעומד מאחוריו משהו מעבר - הצגת את זה כ״ניתוח״ אל מול ״לידה״. אז זהו, שזה לא ככה.
ניתוח=לידה. הוא פשוט לידה קיסרית, בעוד לידה רגילה היא לידה נרתיקית.
הסמנטיקה הזאת חשובה, כי היא מביעה את המחשבות והתחושות העמוקות שלנו לגבי סוגי הלידה השונים.

גם אני לקחתי קשה בהתחלה את זה שאצטרך ללדת רק בניתוחים (שילוב של עבר מילדותי בעייתי וניתוח בלידת התאומים שזה סתם את הגולל על האפשרות לליד רגילה בעתיד). אבל לידה היא לידה, והעיקר שבה זה שיוצא תינוק (או שניים) בריא. כל השאר זה רק בונוס.
זה לא תמיד מדוייק, אצלי לא היה הבדל בהערכות ונולדו בהפרש 400תאומיםאחרונה

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך