העליהום על מערכת המשפטאוהב אי והעם 2
תגידו אם יושב ראש הכנסת אומר שהוא כבר 11 שנה מדבר על רפורמות למה דווקא רק עכשיו זה רלוונטי.
אתם פשוט מגינים על איש מושחת והדרך היחידה והנלוזה שאתם נוקטים בה היא בסגנון ״טול קיסם טול קורה״. החורבן מתקרב. רבי טרפון מתהפך בקברו.
לא הבנתימיכאלצ

אתה אומר שהוא מדבר כבר 11 שנה על רפורמות. זה לא סותר לדעתך את הסיפא "רק עכשיו זה רלוונטי"?

נ"ב: למיטב ידיעתי, הימין זועק כבר מעל עשר שנים שצריך לטפל במערכת המשפט.

ולמה הוא לא פעל שהיה יכול?אוהב אי והעם 2
ידידי מי שמטיל ספק ביושרו של מנדלבליט וכל המערכת המשפטית והמשטרה רק בגלל שאותו איש, עתונאי, פוליטיקאי, מלחך פינכה או שופר רוצה למנוע ממושחת ללכת לבית משפט , לא באמת רוצה רפורמה הוא פשוט עובד באסטרטגיה נלוזה של טול קסם טול קורה.
נכון שיש הפקרות בעשר השנים האחרונות כמעט בכל מגזר במדינה והדג מסריח מהראש אז אם באמת רוצים שינוי צריך קודם כל לסלק את ביבי , משפחתו וחבר מלקקיו מכל החיים הפוליטיים במדינה לתמיד.
נעים מאוד, גם אני מטיל דופי במנדלבליט ובכל מערכת המשפטמרדכי
בס"ד

ולא רק בגלל תיקי נתניהו.
אלא גם בגלל שמנדלבליט, לדוגמה, לא הסכים לייצג את עמדת הממשלה בבג"צ שדן בנושא חוק ההסדרה.

גם בגלל פסילת חברי עוצמה יהודית שעוד לפני שהם הגישו את הצד שלהם, מנדלבליט כבר נתן חוות דעת שיש לפסול אותם. למה? כי הוא יכול. הוא גם יכול להודיע על פתיחת חקירה פלילית נגד בן ארי בשביל שבג"צ בטוח יפסול אותו ואז לבוא שנה וחצי אחרי ולבקש מבג"צ הארכה כי אין לו עוד מספיק חומרים.

ואם זה לא מספיק, אז נזכיר את שי ניצן שהכניס בחורות בנות 16 לכלא בהתנתקות. למה? כי הוא יכול. אם נחזור לבן ארי אז מה אמר על כך שי ניצן למקורביו ‏"זה עלה לי בבריאות להיאבק ולפסול את בן ארי. הצורך בהצבת קווים אדומים בציבורית הישראלית. זה קריטי לדמותה של המדינה. לא הקמנו אותה כדי שתהיה גזענית".

אין אצלם שום צדק. לא טענות משפטיות.
רק קידום אג'נדה אישית, והתג מחיר שעשה הערב מנדלבליט לנתניהו בגלל החשיפות של עמית סגל, הזיגזג בשישה ימים, רק מוכיח את זה.
ואל תשכח את האמירה של שי ניצן גם כןעוזר ישראל

ש"עולה לו בדמים" לאשר הריסת בתי מחבלים.

יופי אז למה רק עכשיו????אוהב אי והעם 2
אתה יודע טוב מאוד שכל העליהום הזה הוא אך ורק להציל את ביבי. אתה מסכים איתי שיש פה טול קיסם טול קורה סינדרום? כן או לא.
איפה כל העתונאים המוכשרים הללו היו לפני כן?
וודאי שהיה צריך לעשות את זה קודםמרדכי

בס"ד 

אלא מה, כמו כל דבר בחיים, כאשר משהו נהיה מאיים יותר על אם מסוים, אז וודאי שהוא יתעסק בו יותר. כמו בקורונה, לדוגמה. כולנו (אני מקווה) נזהרים ברמה הכללית, אבל ברגע שזה פוגע במשהו מהסביבה שלנו אנחנו נזהרים יותר וכל הגישה שלנו משתנית.

אותו הדבר כאן, מבחינתי היה צריך לתקן את מערכת המשפט כבר לפני שנים, כי אני נמצא באוכלוסייה שנפגעת מהמערכת לא מעט. לעומת זאת, יש אנשים שהתעוררו רק בשנים האחרונות ויש את נתניהו שברגע שזה הגיע גם אליו גם הוא התעורר. אז אתה אומר "למה הוא התעורר רק שה נוגע אליו" אני לעומת זאת אומר "מזל שהוא התעורר גם אם זה באיחור משמעותי וכעת זה הזמן לתקן".

אגב, כך היה גם עם כחלון. הרי עד לפני שנה וחצי הוא היה המגן הראשי של מערכת המשפט. בכל פעם שהיה ניסיון לגעת במערכת, כחלון היה זה שנעמד על הרגליים האחוריות במטרה לעצור את זה. אבל לקראת סוף הקדנציה, שהיה משהו שנגע גם אליו, אז גם הוא פתאום התחיל להשמיע קולות אחרים. לצערנו, זה טבעם של האדם והמטרה שלנו היא לנצל את זה ברגע שזה מתחיל לגעת באנשים נוספים שעד כה היו מתנגדים למהלכים.

בנוגע ליתר הדברים -

אני ממש לא מסכים איתך שכל העליהום הזה להציל את נתניהו. קח לדוגמה את התחקיר שפרסם אתמול אבישי גרינצייג בגלובס. גרינצייג, למקרה שאתה לא עוקב, ממש לא חוסך ביקורת מנתניהו והוא נהיה שנוא הביבסטים, אך כאר הגיע לידיו מסמכים שמוכחים טיוח מצד המשטרה בתיקי נתניהו, אז הוא מפרסם. 

אבל אם כבר אה רוצה לדבר על שפורות, אז בוא נדבר על אביעד גליקמן, גיא פלג, ברוכי קרא ורביב דרוקר שביום שני האחרון הלכו לישון מאוד מוקדם ולקח להם 24 שעות להתעורר. גם כבר שהם התעוררו הם כמובן לא עסקו בשאלות הרבות שהעלה עמית סגל, אלא כמובן המשיכו להילחם את מלחמתה של הפרקליטות. אם אלו לא שופורות, אז מה אתה כן מגדיר שפורות?

בנוסףמשה
שים לב שזה פורסם על ידי עמית סגל ולא על ידי המומחה המקומי גיא פלג שלא רצה לגעת בזה.
לפי הבנתי ...אוהב אי והעם 2
ניצן ומנבליט הם אנשי ימין בהשקפתם וכל הכוונה להסתיר את מקרה אום אל חירם היה נקודתי כדי לא לבייש את רשויות המשטרה. אני בטוח שביבי וארדן ידעו על הספקות בענין .לקחת את זה לתהליך החקירות של ביבי זה מעשה נבזי.
בכל שלב ביבי מנסה לברוח מאימת הדין ותמיכה בו במעשה זה זה תעודת עניות לכל מי שמחשיב את עצמו אינטליגנט .
מה בדיוק הופך את ניצן ומנדלבליט לאנשי ימין בהשקפתם?מרדכי

?????אוהב אי והעם 2
1ניצן התעלם מהבלבול שהיה בדבק בגרסה של אלשיך , ביבי וארדן. אם הוא היה איש שמאל הוא בטח לא היה מתעלם.
2. מנדלבליט הוא בן של משפחה רביזיוניסטית . בגלל זה בחר בו ביבי.
לי אן ספק ביושרו.
3. מכוון שאתה מתעלם ממה שציינתי על סגנון טול קסם טול קורה אני מבין שתרבות ויכוח כזאת מקובלת עליך או שאינך מסכים שזה הסגנון.
אם סגנון כזה מקובל עליך אז תדע לך שתיקון עולם לא יתממש. לכל אחד אפשר למצוא נקודת תורפה.
אם אינך מסכים שזה הסגנון אז כדאי שתסביר לי איך זה שלכל מי שמעורב בתיקי נתניהו פתאום מוצאים אי אילו פגמים דווקא עכשיו.
אני עדיין לא מבין איך כל זה הופך אותם לאנשי ימיןמרדכי
בס"ד

שי ניצן היה ממונה במשך שנים אחראי על אכיפת הבניה ביהודה ושומרון. אם הוא היה איש ימין, זאת כנראה לא הייתה אחת התקופות הרעות ביותר להתיישבות.

אביחי מנדלבליט סירב לייצג את עמדת שולחיו, המדינה, בחוק ההסדרה. אומנם הוא הבטיח פתרונות חלופיים, אבל לא סיפק אותם מה שגרם לכך שעכשיו בג"צ פסק לפנות את מצפה כרמים. ממש איש ימין. אני, כאמור, לא מאמין ביושרו.
כנראה שמבחינה משפטית יש בעיה.אוהב אי והעם 2
עובדה שביבי מסרב לפנות את אל אחמר. ובכל צעד שצריך לעשות השאלה שהוא שואל האם זה לא יעבור את מבחן האג.
הרי הנהנתן הזה לא רוצה להעצר באיזה שדה תעופה בעולם.
גם מה שעשינו ב48 לא היה חוקי.
נתניהו עובד בתיאום עם טראמפ ואנשי צוותואיתן גיל

וזה מביא תוצאות בדמות הסכמי שלום או נורמליזציה עם איחוד האמירויות ועם בחריין. לפי הדלפות פה ושם גם מרוקו בדרך.

בכל הכבוד, חאן אל אחמר היא בשוליים של השוליים של יהודה ושומרון ואם וכאשר תוחל ריבונות, גם היא תהיה בפנים.

באותו עניין, נתניהו הוא איש פוליטי ועושה מה שטוב לו פוליטית. פינוי חאן אל אחמר עכשו ירגיז את מדינות העולם כאשר הוא דוהר על הסוס המדיני, ומאידך לא יביא לו אפילו מצביע אחד נוסף ביהודה ושומרון. גם אלה שהצביעו לו בפעם הקודמת מסתמן שהפעם יצביעו לבנט. אז סבבה, כשבנט מלך הסקרים יהיה ראש ממשלה הוא יפנה בתמיכת לפיד, גנץ, והמשותפת. 

טוב אז הכל לפי מה יצא לי מזה.אוהב אי והעם 2
הנהנתנות חוגגת והאספסוף הולך איתו לאורך כל הדרך.
דרך אגב פתחתי בשרשור חדש שקובע שכל הסכם שלום עם שכנינו אולי טוב למדינת ישראל מבחינה כלכלית ובטחונית אבל זה ממש לא טוב לשלמות ארץ ישראל. כנראה שהנהנתנות גוברת כיום על חלום ארץ ישראל השלמה.
שום דבר לא יצא לך מזהאיתן גיל

נתניהו רוצה להחקק בדברי ימי ישראל כמי שהביא שלום אזורי עם מדינות האזור, ולא בתוך המדינה פנימה, כי אין לזה סיכוי בטווח הנראה לעין. נראה שהוא משיג את מבוקשו חרף מאמצי כל אלה שמפזרים לו מסמרים בכביש.

לעניין הריבונות ביו"ש, קראתי עשרות מאמרים מגזריים מדוע התכנית של טראמפ ונתניהו היא אסון ליהודה ושומרון, וכולם חיזקו יותר ויותר שעובדים עלינו בעיניים. עכשו כשהיא נפלה באופן סופי כטענת אלה, והוקפאה זמנית, כטענת אחרים, קמים כותבי המאמרים הנ"ל ומייללים על מר גורלה של ההתיישבות היהודית.

אבל לעזאזל, אתם באיוולת שלכם הבאתם את זה עלינו. 

בעניין הכלכלי צפויה מדינת ישראל להנות מפירות השלום עם מדינות האיזור. בליכוד הפנימו שמתיישבי יו"ש כבר לא איתם, ואת התוצאות נראה בחודשים הקרובים. כי נתניהו עושה מה שטוב לנתניהו, מנגד מצופה מבנט שיכתוב ספר איך מזניקים את יו"ש. זה חשוב יותר מן השאלה איך מנצחים את הקורונה.

להזכירך הליכוד עלה על פלטפורמה ימנית.אוהב א"י והעם 1

בוודאיאיתן גיל

נוסיף גם את זה, נתניהו היה מת להעלות את כל ערביי יהודה ושומרון על משאיות ומטוסים ולהעיף אותם מכאן, עם זאת הוא חושב שזה לא מעשי. אולי ימתין לקרוא ספר בעניין זה שיכתוב מיודענו מלך הסקרים [צ]. 

זאת גניבת הדעת שאני מדבר עליה כל הזמן!!!!אוהב אי והעם 2
אם לא היינו רצים לחתום הסכמי שלום עם הערבים אולי היתה עוד מלחמה אמיתית שבעקבותיה יהיו עוד מגורשים. לצערי מי ששבר את הכללים זה הליכוד שחתם הסכם שלום עם מצריים וסלל את הדרך להסכם אוסלו האומלל דרך הסכם האוטונומיה.
עשה טובהאיתן גיל
תתעלם בבקשה מהרקורד של המפלגות מיום הקמת המדינה ועד ימינו, כי את הנעשה אין להשיב.
במקום זאת צריך לדון באופציות הריאליות, ועם כל הכבוד בסוגיית ארץ ישראל אין לציונות הדתית מה להציע ו/או לחלץ את העגלה מן הבוץ. בנט עולה בסקרים כסוג של מחאה נגד הליכוד מכאן וכחול לבן משם. עם זאת גם עם 20 מנדטים הוא לא ירכיב ממשלה קל וחומר ממשלה שתחיל ריבונות על ארץ ישראל.
אתה צודק אבל עדין זאת גניבת דעת ובמדינה נורמאלית.....אוהב א"י והעם 1

....הציבור לא בוחר בהם שוב ושוב.

לא טענת ששלמות העם יותר חשובה משלמות הארץ?ה-מיוחד

אחדות בגלל נהנתנות מתקיימת על בסיס רעוע...אוהב א"י והעם 1אחרונה

.... בעבר לפני פסטיבלי השלום מפם והמפדל יכלו לעבוד ביחד והיתה אחדות מתוך סכנה קיומית. זכינו גם לאחדות העם וגם להרחבת גבולות ארץ ישראל. קבוצי השומר הצעיר ישבו על אדמות של כפרים ערבים נטושים ללא יסורי מצפון.

בגין כמנהיג אופוזיציה האמין בשתי גדות לירדן באמת ובתמים אבל חבריו הליברליים הביאו עלינו את הנהנתנות והכל השתנה.

ניצן ומנדלבליט אנשי ימין?עוד סתם אחד
זהבה גלאון יותר ימין מהם. עופר כסיף יותר ימין מהם.
פרסום אימייל פנימי שאין לו שום....אוהב אי והעם 2
קשר להליך חקירתו של ביבי. אימייל שבמודע מסביר למה לא צריך לחפור יותר מידי בנושא. דווקא השקפה ימנית לכאורה. זה שמנסים להדביק לזה עוד אג׳נדות זה המעשה המכוער.
שופר זה...אוהב אי והעם 2
מי שתוקע כל יום חמש פעמים בשבוע בחמש אחרי הצהרים דפי מסרים מבלפור.
עכשיו אני חוזר ומדגיש שוב:
ניצן ומנבליט הם אנשי ימין בהשקפתם וכל הכוונה להסתיר את מקרה אום אל חירם היה נקודתי כדי לא לבייש את רשויות המשטרה. אני בטוח שביבי וארדן ידעו על הספקות בענין .לקחת את זה לתהליך החקירות של ביבי זה מעשה נבזי.
בכל שלב ביבי מנסה לברוח מאימת הדין ותמיכה בו במעשה זה זה תעודת עניות לכל מי שמחשיב את עצמו אינטליגנט .
במיוחד אלה שיודעים את הסוגיה של:טול קיסם טול קורה.
בקיצור כרגילעוזר ישראל

מרדכי שאל אותך מה הופך אותם לאנשי ימין בהשקפתם, ואתה כרגיל לא עונה לו, אלא חוזר על עצמך כת'ליט שבור. לחזור על שקר לא הופך אותו לאמת.

אוי, נו באמתמרדכי

בס"ד

בניגוד לכתבי החצר של מערכת המשפט, ברדוגו יודע להעביר ביקורת מימין על נתניהו והליכוד. כמי שמאזין כמעט כל צהריים (אגב, סתם לתושמת ליבך, אומנם ברדוגו משדר חמישה ימים בשבוע, אבל רק ארבעה מתוכם בחמש אחה"צ ויום שישי זה בבוקר), אז זה קורה לא מעט בכלל. 

גם אני מאזין לנביחות שלו ואיך שהוא...אוהב אי והעם 2
... מביך את שותפיו לשידור. הוא קומבינטור לא קטן. הדבר היחיד שאני מסכים איתו זה המסע שלו נגד מקבלי פנסיה תקציבית גבוהה.
אתה מאזין כ"כ הרבה ומעולם לא שמעת אותו מעביר ביקורת על רה"מ?מרדכי
שום בקורת!!!אוהב אי והעם 2
זה בקורת מלטפת.אוהב אי והעם 2
הרוב המקרים הוא מדבר על מהנדסי התודעה, פקידי ההסתדרות, הגרושניקים ועוד כהנה וכהנה. הוא בטח לא פרשן אובייקטיבי . הוא משתלט על השידור. אני נהנה לשמוע אותו כקוריוז. אני פשוט מחכה מתי שותפיו הרכיכות תקשורתית יעמידו אותו במקום.
אנחנו בטוח מאזינים לאותה תחנה. כמובן שלאספסוף שמעריץ את ביבי זה מוסיקה לאוזניהם . אותי זה משעשע.
זאת לפחות ביקורתמרדכי
בס"ד

לעומת זאת אצל כתבי המשפט, גם את המעט הזה אתה לא תשמע. אז בוא לא נדבר על שופרות.
אני מחכה לדעתך בענין הטול קיסם טול קורה...אוהב אי והעם 2
האם אתה חושב שזה תקין?
האם אתה מתכוון לזה?מרדכי
בס"ד

למי שזועק כל פעם שנתניהו תוקף את התקשורת, מבקש לסתום פיות ברגע שזה מגיע אליו. לזה אתה מתכוון בטול קורה וגו'?

זה שטויות...אוהב אי והעם 2
אני מדבר על ראש ממשלה שמשקר ביודעין ומנסה לעשות כל דבר בזוי כדי לא ללכת למשפט.
לדוגמא:
שכנוע ״רב״ בישראל להקליט יהודי תמים כדי לנסות להפיל אותו בלשונו, שכנוע רב מכובד להשפיע על יהודי מכובד להפר הסכם עם יהודי אחר, ועוד תככים ומזימות.
כתוב בתורה ואנחנו מצטטים את זה כל בוקר אחרי שירת הים: ״אם שמוע תשמע לקול ה אלוהיך והישר בעיניו תעשה....״
הדגש ״בהישר בעיניו תעשה״ ודי לחכימא ברמיזה.
לבי לבי אתכם שאתם צריכים בגלל הקורונה לעבור את החגים בהסגר אבל גם בתנאי הסגר אפשר לעשות חשבון נפש.
שבת שלום

אל תצטער עלינו, אנחנו בסדר, לא פה הבעיהמרדכי
בס"ד

ישראל היא לא המדינה החולה ביותר, אלא המדינה שעושה הכי הרבה בדיקות בעולם. בזמן שכולם מתכחשים למצב התחלואה שלהם, בישראל מגלים את החולים, מבודדים אותם ופועלים נגד התחלואה. אם בשאר מדינות העולם היו עושים את אותה כמות הבדיקות (באחוז לנפש, כמובן) אז ישראל הייתה במקום הרבה יותר טוב ביחס למדינות העולם.

הצלחתי גם אני להשתמש בטכניקה של לענות דברים אחרים ולא קשורים?
דווקא לא. הכל טוב.אוהב אי והעם 2
האמת שאתה טועה פעמייםמיכאלצ

ישראל לא בודקת הכי הרבה (מקום שישי בבדיקות לנפש), והיא גם לא המדינה עם הכי הרבה חולים (מקום 13 בחולים לנפש).

תראה את השורה האחרונה של מה שכתבתימרדכי
בס"ד

לא באמת התרכזתי בנתונים וחשבתי שזה מספיק ברור. מסתבר שלא.
הבנתי את זה. זו הייתה הערת אגב מיכאלצ

זה כמו להטיל דופי....אוהב אי והעם 2
בגרוש ערבים מיפו ,ג׳ליל, ועוד כמה מקומות ב48(שלא תבין אותי בטעות במלחמת קיום הכל מותר כולל גרוש וחבל שלא עשינו יותר בששת הימים). שקולי הפרקליטות לא קשורים למקרה ביבי ואי אפשר להטיל עננה בגלל זה על תהליכי חקירה בכלל. באימייל הפרקליט ציין את זה בפירוש. כשביבי מנסה לנצל מקרה זה לטובתו בזמן שבזמנו הוא ושר לבטחון פנים הדהדו את תאוריית המחבל עכשיו בזמן קורונה זה מעשה בזוי. ולהדהד תמיכה בביבי על סמך מקרה זה זה מעשה הרבה יותר בזוי.
נביא שקרעוזר ישראל

החורבן מתקרב? תתבייש לך.

הביקורת לא מתחילה רק עכשיובן מכיר
היא תמיד הייתה. עכשיו רמת השחיתות בפרקליטות עולה דרגה וגם לראש הממשלה זה מועיל (בשונה מלפני שאז זה יצא לו לא טוב והוא מסמס שינויים), לכן הביקורת כל כך גדולה
כמו שכתוב:אוהב אי והעם 2
״בּוֹר כָּרָה וַיַּחְפְּרֵהוּ וַיִּפֹּל בְּשַׁחַת יִפְעָל:״
אתה לא מאמין בהשגחה פרטית?
תן להם לסיים את המלאכה. האיש המושחת והמשחית הזה צריך להעלם מהחיים הפוליטיים ולנסות להגן על שמו.
גם המושחתים של מערכת המשפט צריכים לעוףה-מיוחד

אתה תומך בשחיתות של מערכת המשפט ומתלונן על שחיתות של נתניהו...

נתניהו עודד אותם לזה. הוא שורש הבעיה...אוהב אי והעם 2
ואם אתה ושכמותך תצליחו להשאיר אותו בשלטון הוא ידאג שמערכת המשפט תהיה יותר מושחתת. נתניהו , משפחתו וחבר מלקקיו הם שורש הבעיה. אפילו אתה הודיתה בזה.
נתניהו חלק מהבעיה, אין ספקה-מיוחד

אבל האופציות האחרות יותר גרעות

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

אולי יעניין אותך