הרהורים ביחס לדתיות על הרצףadvfb

מה דעתכם על כל "הרצף" שקיים היום?

מצד אחד - תמיד היו צדיקים בינונים ורשעים לאורך כל הדורות... זה חלק מהטבע . "כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות" (אני לא גור על ההקשר של המילה דעת במקובל בימינו או ההקשר של "הלכות דעות" של הרמב"ם - הכוונה למה שקוראים היום מידות)

מצד שני - באמת היום החוסר מחוייבות הרבה יותר נפוץ. הוא התלבש באידיאולוגיה.. הלבוש הזה מוסיף הרבה משמעות לעניין.

כשאדם מכיר בחולשותיו אז ניחה. וכשלא - אז לעולם הוא לא יצא מזה.

הדבר היחיד שישתנה הוא -

האם דת זאת מטרה או צורך?

ובכללי - האם אידיאולוגיה משמשת מטרה או צורך? 

אם הדת היא מטרה - זה הכל או כלום. זה מחוייבות בכל מובן המילה. כל אחד מהפרטים הוא קריטי (באופן פשטני אבל נכון).

אם הדת היא צורך - אז אם פרט מסויים בדת לא משמש את הצורך הזה - חבל להשתמש בו.

וגם אם מבחינתנו נענה שהדת היא מטרה ולא צורך -

מה היחס בין המטרה למציאות? איך אפשר לממש את המטרה במציאות הקיימת עכשיו? מהי המציאות הקיימת עכשיו?

והרבה יותר חשוב מזה -

גם אם הדת היא מטרה בפנ"ע - מה זה אומר? 

המשותף לכל מי שמחזיק באמירה הזאת הוא שהוא שואף להתנהל ע"פ "מה שא-להים אומר".

אבל מה הוא אומר? אני לא שואל ברמה המילולית אלא מבחינת התוכן וההרגשה.

איך חרוט לי בדמיון הרצון של הקב"ה? זה מאוד קריטי.

הוא גם א-להי החסד וגם א-להי הדין...

מה היחס בין שני אלו? - 

ובאופן פחות מופשט יותר מעשי - מה א-להים רוצה ממני עכשיו בשלב זה?

העיקר שלי צריך לבוא לידי ביטוי בתפילה? בבין האדם לחברו? בתורה? בקריירה? בלימודים? וואטאבר...

התשובה לשאלה הזאת תבטא איך אני מרגיש את 'נוכחות ה'' בחיים האישיים.

למסקנה - שאלות גדולות דורשות תשובות גדולות...

התשובה והתגובה שליקרן-הפוך
אנחנו מאמינים בקיומו ובמהותו של הקב״ה.
מאידך, הרי לא באמת יודעים מה הקב״ה רוצה מאיתנו.
כל אדם, כל איש ואישה, מחזיקים באמונות, בדיעות, בידע, לומדים ורוכשים ידע, שומרים מסורות שעוברות במשפחה, בשבט, בעדה, בקהילה, כל אדם כפי רצונו וכפי יכולתיו.

כתבת משפט: ״איך חרוט לי בדימיון הרצון של הקב״ה״.
אלא שאנחנו כנראה לא באמת יודעים מה רוצה הקב״ה.

התורה כפי שנמסרת ועוברת מדור לדור - היא תורה שבעל פה, תרתי משמע.
המושג תורה שבעל פה הוא לא רק הכינוי של המשנה והגמרא.
אלא גם תורה שבעל פה במובן הכי חומרי.
אז, בזמן מתן תורה, לא היו קיימים אמצעי כתיבה ויכולת פיסית לכתוב ולשמור מידע כתוב, להעביר ולשמור מידע כתוב ושיישמר לכל הדורות הבאים.

לכל אדם, לכל איש ואישה, לאורך כל שרשרת הדורות, יש אמונות משלו, סולם דתיות משלו - וכך כל אחד ואחת מעם ישראל נוהג כפי מה שהוא רואה לנכון.

אין נוהלים ברורים וידועים שאותם צריך לשמור ולפיהם לחיות.
כל אחד מפרש את משמעויות ההלכה כראות עיניו.

יש זרמים ומסורות עיקריים.
מה נכון יותר?
מה תואם ומבטא את היותי יהודי/ה דתי/ה שחי/ה לאור ההלכה?

אין לכך תשובה מוחלטת.
"אם אין נביאים הן בני נביאים הן"advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"א באלול תש"פ 16:31

שמעת פעם על המשפט הזה? אני לא יודע כל מה המשמעות שלו באופן מדוייק אבל נראה לי שהוא קשור למה שאני חושב ביחס למה שאת אומרת. אין לי תשובה ברורה כ"כ למה שאת אומרת כי זה מאוד כללי אבל לידעתך,

מאוד הגיוני לומר שהיהדות רואה מצב אידיאלי כשיש נבואה.

כעת הרבה שנים לצערנו - עולם הנבואה נכחד.

מה היחס שלנו לזה?

לא נראה לי שזה יחס פשטני.

"ניטלה נבואה מן הנביאים ונתנה לחכמים" זה משפט אחד מיני כמה שנמצא איפשהו בגמרא ביחס לתקופתנו ולאלטרנטיבה בעולם כזה, שהוא נטול אמירות מוחלטות רבות כמו בעולם שהבנבואה נפוצה.

העדין הפוסט נבואי כבר קיים המון המון זמן.

יש לחז"לינו הרבה מה ללמד אותנו על תקופה כזאת.

ודווקא בזמנינו שיש הרבה מאוד יאוש מאמיתות מחולטות - זה הכי רלוונטי שיש.

ולעצם הדברים - מעבר לכך שאנחנו מבינים ש"לא תרצח" הוא ערך מוחלט... אולי אפשר להרחיב את הערכים המוחלטים שלנו טיפה?

דתיים לייט גרועים בהרבה מהחילוניםבינייש פתוח
אם הם מאמינים בזה, שילכו עם זה עד הסוף. לקחת מה שמתאים לך כי הדת זו מטרה, זו הגישה הגרועה ביותר.
אי אפשר כמובן לקבל על עצמך ממש הכל. אפשר לקבל את זה שיש כוחות באדם שינצחו לפעמים בדברים מאוד ספציפיים כמו שמירת העיניים, קימה מוקדמת לתפילה כל בוקר או אי שמיעת מוזיקה לתקופה ממושכת, או לחלופין בדברים שהם שטח אפור מבחינת האיסור בדבר כמו סרטים ושירים או גישה לאינטרנט פתוח לגמרי.
אגב המון חילונים אומרים במפורש את מה שאני אומר
השאלה מה העניין בדתadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"א באלול תש"פ 16:29
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"א באלול תש"פ 16:24

אם אדם מודע לכך שהדת היא רק 'צורך' מבחינתו (חברתי, רגשי וכולי) - גם מודעות עצמית זה ערך בעל משמעות.

דתי לייט שמודע לזה - איננו בעל חולשה עקרונית, אלא בעל תפיסה אחרת (שלדעתך ולדעתי שגוייה)

וגם ההתייחסות לדת כנטו פעולות שצריך לעשות או לא לעשות היא לא הכרחית.

עולם הכוונה והמוטיבציה מקבל הרבה משמעות ביהדות "רחמנא ליבא בעי"

איזה כותרת מפוצצת.מבשר שלום
על המשפט הראשון אני ממש תוהה לעצמי,מה ההגדרה של דתי לייט,וחוץ מזה-מי שם את כבודו להחליט מי יותר טוב?-אם אתהרוצה אתה יכול לומר שאתה יותר מעריך חילונים עם אידיאלים ולא דתיים לייט בלי אידיאלים.

"אי אפשר כמובן לקבל על עצמך ממש הכל"-באמת?אני חשבתי שקיבלתי על עצמי תרי"ג מצוות בהר סיני.
בגמ' בשבת (פח.) כתוב ויתיצבו בתחתית ההר א"ר אבדימי בר חמא בר חסא מלמד שכפה הקב"ה עליהם את ההר כגיגית ואמר להם אם אתם מקבלים התורה מוטב ואם לאו שם תהא קבורתכם, ובגמ' במכות (כג כתוב דרש רבי שמלאי שש מאות ושלש עשרה מצות נאמרו לו למשה שלש מאות וששים וחמש לאוין כמנין ימות החמה ומאתים וארבעים ושמונה עשה כנגד איבריו של אדם.
לכא' אם היית בהר סיני קיבלת על עצמך את כל התורה,לא?

בגמ' בבא בתרא (קסה.) כתוב אמר רב יהודה אמר רב ארוב בגזל ומיעוט בעריות והכל בלשון הרע בלשון הרע סלקא דעתך אלא באבק לשון הרע-אם ההגדרה של לייט זה לא לשמור את כל התורה-אז כל עם ישראל עברו על אבק לשון הרע.

הנה דבר תורה מפי מו"ר הרב יעקב שפירא שליט"א כתוב בספר במדבר (יד,לד) כתוב "במספר הימים אשר תרתם את הארץ ארבעים יום יום לשנה יום לשנה תשאו את עונתיכם ארבעים שנה וידעתם את תנואתי"-הקב"ה נותן עונש לכל עם ישראל כנגד הימים שהמרגלים הלכו בארץ,וקשה שהרי חטא המרגלים היה יום א' שהרי רק יום א' הם דיברו סרה על הארץ כמו שכתוב בבמדבר (יג,לב) "ויוציאו דבת הארץ אשר תרו אתה אל בני ישראל לאמר הארץ אשר עברנו בה לתור אתה ארץ אכלת יושביה הוא וכל העם אשר ראינו בתוכה אנשי מדות"-ואם כן,מדוע הקב"ה מעניש על ההליכה שאינה חטא,הקב"ה לכא' צריך להעניש על מה שהוציאו את דיבת הארץ רעה-שהיא יום א', וענה מו"ר שליט"א שנכון שהם דיברו רק יום א' רע,אולם כל הליכתם מ' יום היה הליכה כזו של הוצאת דיבת הארץ רעה-לכן הקב"ה העניש אותם על מ' יום שהלכו.
כידוע מו"ר הרב צביהודא זצ"ל היה עצוב על הפסק של החפץ חיים שמותר לדבר רע על אפיקורסים-מכיוון שהדיבור הרע לא מתחיל בלשון הוא מתחיל במחשבה הרעה שיש לך,ואם אדם מתרגל להסתכל רע,גם אם זה רק על אפיקורסים-הוא יכול להתרגל לצורת הסתכלות הזו וזה יעבור גם על יהודים אחרים..

הבעיה שלך היא לא מה שאתה אומר,אלא הצורת הסתכלות שלך-אז נכון שלא כל יהודי לייט שומר על כל התורה-ומה שצריך לתקן-באמת צריך תיקון ושיפור,ובעז"ה נזכה כולנו לחזור בתשובה שלמה.

כידוע מרן הרב זצ"ל בתפילה לפני יום כיפור בישיבה היה אומר "אנו מתירים להתפלל עם העבריינים ואני בתוכם"-אם הרב זצ"ל ראה בעצמו עוונות,גם כבודו יכול לראות בעצמו כלא שומר את כל התורה כולה-מה שמוגדר בעיני כבודו כ"לייט".

חוץ מזה,שאני מופתע מאוד ממה שאמרת שעדיף אדם שלא שומר שבת,תפילין ועוד מצוות מאשר אדם שאינו?-איפה השכל הישר?

בתפילת ר' אלימלך מליז'ענסק כתוב:אדרבה,תן בליבנו שנראה כל אחד מעלת חבירנו ולא חסרונו.

יהי רצון שנזכה לחזור בתשובה שלמה.
בעומק זה קשור להתפתחות האישית האינדיבידואלי של כל אחדחסדי הים
מישראל להעמיק את הקשר המיוחד והדרך ההמחודשת שיש לו עם ה' שנובע מהאות שבו הוא קשור בתורה.
זה תהליך נפלא רק יש פתלתלים בדרך.
נראלי מתפספסת נקודה..חיים טוב ב"ה
השאלה על מה מדברים.
יהודי זה עניין של גנים. אין יהודי יותר או פחות.
דת מבטאת מעשים. שמירה על חוקים.
מי שמקבל על עצמו את הדת = דתי.
מי שלא מקבל = לא דתי.

ומי שמקבל חצי? בעיקרון זה מראה זה שכל מה שקיבל זה מטעמי נוחות, העדפה וכו', ולא מתוך מחויבות. לדעתי זה לא עונה להגדרה של דתי.

נכון שיש טווח בתוך הדת של דעות, אבל מי שפשוט לא מקבל חלק מהדברים למרות שיש עליהם קונצנזוס, קשה לקרוא לו דתי.
ומי מקבל על עצמו ״חצי״ - חצי ממה? מהו השלם?קרן-הפוך
הדתחיים טוב ב"ה
אין שאלה שיש קאנון הלכתי מסויים שהוא לא ללא גבול. מותר לאכול חזיר? אין חיוב קריאת שמע? שלוש תפילות זה רשות? הלכות נידה זה בונוס?
מי שלוקח דברים שאין עליהם שאלה, ועושה בהם סינון, בעצם לא שומר דת. הוא שומר מה שבאלו לשמור.
דתיים המכונים לייט אוכלים חזיר? לא מתפללים? לא קוראים ק״ש?קרן-הפוך
דווקא על הלכות נידה יש המון המון שונות - ובפורומים זה מאוד בא לידי ביטוי.

הנושא, היחידי לדעתי, שעליו כל תגובה שלישית או רביעית היא ״תשאלו את הרב שלכם״ היא בנושאי נידה.
אלחיים טוב ב"ה
אל תעשי דמגוגיה. לא אמרתי על אף אחד שהוא אוכל חזיר. אמרתי שיש כאלו שיודעים וברור עליהם על דברים שהם חלק מההלכה, ובכל זאת הם לא עושים אותם בחירה. וזה לדעתי לא נקרא דתי.

לגבי נידה התכוונתי באופן כללי, לא על פרטי ההלכות.
אז זה מחזיר אותנו לנקודה היסודית ההתחלתית: מיהו דתי?קרן-הפוך
אענה שובחיים טוב ב"ה
מי שמקבל על עצמו לשמור על גבולות ההלכה, גם בין הדעות השונות - דתי.
מי שמקבל על עצמו מה שבא לו, מתי שבא לו, מתי שנוח לו, וכמובן בדברים שאין עליהם דיון - לא דתי.
אגבחיים טוב ב"ה
זה די פשוט שאני לפעמים לא מבין את השאלה אפילו.
בוא נניח שיש דת כובעים אדומים.
שהחוקה שלה שצריך ללבוש כובע אדום.
מי שחובש כובע כחול - לא דתי.
מי שלא חובש כובע - לא דתי.
מי שחובש מתי שבא לו - לא דתי.

לא מבין למה פתאום בדת שלנו הלוגיקה שונה. כנראה פשוט זה נוח לאנשים..
כי החוקים לא חדים וברורים כמו ״דת הכובעים האדומים״קרן-הפוך
הקודקס (אוסף כל החוקים) ההלכתי היהודי מלא בגוונים ובווריאציות.

אפילו על זמן כניסת שבת וזמן יציאת שבת אין הסכמה חד חד ערכית ולוח זמנים אחיד לכל הערים בארץ (מלבד הבדלים מזעריים של דקות בודדות התלויים במיקום הגאוגרפי).

הבדלים בין אשכנזים וספרדים, והבדלים פנימיים תת-מגזריים.
וכל זהחיים טוב ב"ה
וכל זה נמצא בתוך הדת.
אבל, מי שמדברים עליו לא שם. הוא לא מחפש את הדעה ההלכתית, והרבה עושה פשוט את מה שנוח לו גם אם אין דעה כזו בקודקס. זה זה שהקודקס רחב לא אומר שאפשר להכניס אליו כל התנהגות של כל בנאדם.
יש קודקס רחב - נכון.
אבל יש כאלו שיוצאים ממנו בלי לחשוב יותר מידי.
דיון שהיה בפורום בית המדרש לפני כמה שבועותקרן-הפוך
אםחיים טוב ב"ה
אם יש שם משהו רלוונטי לדיון פה אז תכתבי.
הדיון שם גם נוגע בסוגיות של רצף הדתיות.קרן-הפוך
יש המון המון במשותףadvfb

הכלים הלכתיים עצמם הם משותפים.

ורב הדברים - יש עליהם הסכמה.

רק בפרטים (והרבה פרטים) יש מחלוקות.

שאלה ישנה עם תשובה ישנה.....הָיוֹ הָיָה

"ויגש אליהו אל כל העם ויאמר עד מתי אתם פסחים על שתי הסעפים אם ה' האלהים לכו אחריו ואם הבעל לכו אחריו ולא ענו העם אתו דבר"

המציאות חדשהadvfb

תגובה של "ולא ענו העם אתו דבר", אתה בטוח שהיא גם התגובה של היום?

היום אין בושה לפסוח על שתי הסעיפים.

היום אנשים מחפשים חיבור לדברים ואם הם לא מחוברים אליהם הם לא מוכנים לחיות איתם.

שמעתי בשם הרב אורי זוהר שאמר שפעם אם היו מוכיחים לו שיש א-להים, זהו, הוא חייב לחזור בתשובה כי זאת האמת.

היום לאנשים פחות אכפת מהאמת.

אני צריך לשלם לך על דוברות.. הסברת מעולה...הָיוֹ הָיָה

אין בושה.

לא אכפת.

האמת לא משנה.

אז קיבלנו תשובה לשאלה?

לא קיבלנו תשובהadvfb

מה זה עוזר לנו לתלות את החסרון בהם? מה זה עוזר להם?

יש פה צמא למשהו אחר. משהו שהוא לא פחות חשוב מהכרת האמת.

החיבור לאמת. החופש. האהבה והחיבור. מימוש עצמי.

הם דברים חשובים מאוד שיש לגביהם צמאון גדול.

טוב, השאלה מה הגדרת השאלה..הָיוֹ הָיָה

רוב ההודעה הפותחת שלך התמקדה במה העמדה לגבי זה, ומאיפה חושבים שזה נובע.

איך להתמודד? שאלה טובה בפני עצמה, אני מכיר כאלו שעשו את זה מעולה.

נובע מצמאון לדבר טוב וממילאadvfb

כשאתה מתייחס לזה אתה לא מתייחס לזה כחולשה בלבד אלא צורך שצריך למלא אותו.

בעיקר השאלה שלי היתה - איך אנחנו מתייחסים לזה כאנשים שהם לא כאלה.

זה לא סותר.הָיוֹ הָיָה

יש צימאון לדבר טוב.

ובעקבות כך עושים רע.

וזו חולשה.

ואין לה לגיטימציה.

ברור, השאלה איך אני מתייחס לזהadvfb

איפה אני שם את הפוקוס. איפה אני בוחר להתמקד.

זה לא אומר שאני מתעלם מהרע. אני מתייחס אליו. אבל פחות ממה שאני מתייחס אל הטוב. כי הטוב זה העיקר.

חחח סליחה אם זה נשמע "מתייפיף" אני חושב שזה גם נכון ולא סתם נשמע יפה.

בכל אופן אני מסכים בתוכן האמירה שלך.

אני מסכים איתך חלקית..הָיוֹ הָיָה

שלא צריך לשים על זה יותר פוקוס.

אבל גם לא לשים יותר פוקוס על הטוב..

צריך לדעת את שניהם, ולא להתכחש לאף אחד מהם.

טיפת מורכבות לא הרגה אף אחד..

ותמיד זה תלוי סיטואציה, במה להתמקד בשעה מסויימת

אבל צריך להיזהר שלא להפוך את זה ללגיטימי מרוב דיבורים על הטוב

כמו שיש שרצו לפרש ברב זצ"ל.

האמת היא אמת, היא נוכחת ולא מתביישת.

וצריך להכריז שמה שאסור - הוא אסור הוא אסור הוא אסור...

וזה לא סותר את העיסוק בטוב שזה נוןבע ממנו, ובהסקת מסקנות מתאימות.

(הרי הרב כתב את העובדה שזה נובע מהטוב גם לגבי הכפירה המוחלטת וכו'... וזה לא סותר שנילחם בה עד חרמה)

לשים את הפוקוס על הטוב - לא סותר הבנת מורכבותadvfb

והתייחסות אל הרע. אם אני שם את הדגש על הטוב אינני מתכחש לרע שמלווה אותו.

יש עניין להגיד את האמת בצורה שתתאים לשומע. "כשם שמצווה לומר דבר הנשמע וכולי"

זאת מורכבות - גם לומר את האמת, וגם להתאים לשומע. זה לא רק להגיד את האמת וזהו.

אשמח אם תתן מקרה שבו הרב קוק נלחם בכפירה עד חורמה.

טוב..הָיוֹ הָיָה

אני לא מבין למה לשים את הפוקוס על דבר חלקי מתוך מורכבות, זה יצירת מצג שוא.

אם מדובר בשומעים שצריך להתאים להם - אז אה"נ, אבל זה כמו בכל דבר, לא רלוונטי לשאלה המסויימת הזו.

בעצמי כתבתי שתלוי בסיטואציה.

אין לי דוגמה. לא חושב שזה מערער את מה שכתבתי.

כי אנחנו לא עשויים משכל טהורadvfb

אלא יש לנו גם רגש ולכן חשוב מבחינה רגשית על מה אנחנו שמים את הפוקוס.

זה אולי רגש ולא שכל, אבל זה בהחלט בונה תפיסת עולם של בנאדם.

לא רלוונטי מה היתה השאלה הראשונית.

לא באתי לערער את דבריך, באתי רק להחכים ממך. אם תזכר במקרה מסויים, אשמח

אוקיי.הָיוֹ הָיָה

דברים נאים. מעניין.

לא התכוונתי לראשונית - אלא בכלל לסוגיית הלייט ולא לייט, כל קושי חברתי וכל אתגר חינוכי וכל דבר אחר צריך להיפתר בדרך שתתקבל על לב השומע

אהה. בע"ה.

שני הצדדים שלך הם אותו הצד.me.
תמיד היו מעמדות והיום יש מעמדות, אולם הם קצת התרחבו (לדעתך - לא ברור מניין הבקיאות ברמת הדתיות בתקופת התנך ימי הביניים או האחרונים).

תמיד הייתה אידאולוגיה אנשים לא טיפשים. לא עושים מעשים רק כי נוח. לכל אדם ולכל חברה יש מחשבה עליונה למה ואיך וכיצד לחיות את החיים.

שאלה: מדוע הצבת את השאלה כצורך או מטרה. אולי זה דרך. אולי זה אפשרות. ואולי זה עניין של התאמה. אולי זה עניין של פיתוח אישי.

השאלה שלך איננה שאלה .
יש המון הנחות יסוד בלתי מבוססות ולא הגיוניות שקשה לענות על לא שאלה.

נסח את עצמך מחדש. פתח את הראש התבוננות מעמיקה יותר על מה זה דת ומה היהדות עושה בניהם. קרא ספרי היסטוריה. ואז תוכל לשאול שאלות גדולות. בלי הצורך לומר שזה גדול.

בהצלחה.
למה אתה מתכוון שאתה אומרadvfb

"אולי זה דרך, אולי זה אפשרות ואולי עניין של התאמה", לא ירדתי לסוף דעתך. אשמח שתסביר

לא התכוונתי לשאול, אלא רק לשתף בהרהורים אישיים שאכן מבוססים על הנחות יסוד אישיות (אני מאמין שיש לקוראים פה לפחות חלק מאותן הנחות יסוד) 

איזו התבוננות יותר מעמיקה אתה מזהה עם המונח "דת" מאשר ההסתכלות שאני הצגתי? אשמח אם תתן הגדרה יותר עמוקה ממה שהצגתי.

אמרת או מטרה או דרך.me.
דת היא מטרה (כדי להשיג משנות
דת היא צורך ( כדי להשיג משהו
דת היא דרך ( להשיג משהו או להגיע לאן שהוא
דת היא אפשרות (איך לחיות בעולם
דת היא התאמה (לא מתאים לכולם.

ספרתי לפחות 6 סימני שאלה בשרשור שלך.
ובנוסף כתבת את התשובה.
אם לא שאלת על מה אתה עונה.

כתבתי למעלה את האפשרויות למילה דת.

המילה דת בעברית היא מערכת חוקים.
ואת דתי המלך אינם עושים.
כידוע לי זה המקור הראשון למילה.

אני לא יכול לרדת לעומק אם אין פני השטח.
לפני שקודחים קודם דוקרים נ.צ. על פני השטח.
אין לך נ.צ.
יש לי הרהורים. מחשבות. קשה להעמיק באוויר.
אסבירadvfb

הגדרת דת שהתכוונתי אליה היא לא רק מערכת חוקים אלא גם מערכת אמונות כלשהן. מערכת ערכים.

אני לא מבין את המשמעות של ששאר האפשרויות שהבאת, אני יכול להסביר רק מה שאני הבאתי -

"צורך דתי" - ממלא מקום מסויים אצל בנאדם בחייו. יש צורך לאכול, אין מטרה לאכול. פעולת האכילה משמשת כאמצעי ל... הנאה/סיפוק תאבון/שובע וכולי כך גם אין מטרה לדת אלא היא משמשת כצורך בשביל האדם כמו הרבה צרכים אחרים שתופסים מקום מסויים בחייו של האדם.

לעומת זאת "מטרה דתית" - זה אומר שהדת (ע"ע הגדרה למעלה) היא היא המטרה של כל דבר בחיים של הבנאדם. ז"א בכל מקום בסופו של דבר זה יוביל לשם. ככה ה"דת" רואה את עצמה למיטב הבנתי.

לגבי הנידון דידן - אם מסתכלים על הדת כצורך יש מקום לרצף כלשהו.

אם מסתכלים על הדת כמטרה אין קום לרצף - זה או שחור או לבן.

אלו שתי צורות שאפשר לראות בהם את הדת.

הסברתי את עצמי יותר טוב?

כן . ובאותו הקשר.me.
מערכת האמונות שאתה מדבר עליה מובילה בסופו של דבר למערכת חוקים. או ש... מדובר במערכת אמונות נוצרית שלא כוללת חוקים. או במערכת אמונות פילוסופית הטוענת על פי הכוזרי בדה לך דץ.. כלומר אין מערכת חוקים. החוק הוא שאין חוק.

ולכן.
דת יכולה להיות גם על פי התאמה ולא צורך או מטרה. אם מתאים לי אני הולך על הדרך ואם לא אז לא.
אני מדבר על יהדות ולא על דת באופן כלליadvfb

איך אתה יודע שפעם זה היה מחולשה ולא מאידיאולוגיה?עוד סתם אחד
כי זה מה שמסרה לך קבוצה אידיאולוגית אחת? כתביהם של 'עמי הארץ' בתקופת חז"ל לא נשתמרו בידינו - אולי מלבד של יוספוס פלאביוס, שכידוע היתה לו משנה סדורה...
לפני תנועת ההשכלה שהתפתחה באירופה (זאת הכוונה ל'פעם')advfb

העולם ברובו הגדול היה עם קונוטציה דתית מובהקת.

לכן כל 'חוסר דת' בהכרח הזדהה כחוסר אידיאולוגיה. כי האידואלוגיה באותם ימים היתה כמעט תמיד במעטפת דתית.

לא קשורעוד סתם אחד
אתה לא דיברת על חוסר דת, אלא על שמירה סלקטיבית של מצוות ("רצף"). זה תמיד יכול להיות מלווה באידיאולוגיה.
בעולם שבו חוסר דת הוא לגיטימיadvfb

קרי העולם כיום אחרי תנועת ההשכלה - הרצף נהייה הרבה יותר לגיטימי מאשר בעולם בעל תפיסות דתיות.

החוסר דת הנפוץ משרת את החוסר יציבות האידיאולוגית של הדת.

ושוב, זוהי *הנחה*עוד סתם אחד
אתה מניח שהרצף יותר לגיטימי מבעבר ומנתח את התופעה כעובדה מוגמרת, ואז שואל איך מתמודדים עם ההסבר להשערה טהורה.
לא נשמע לך הגיוני?advfb

הרקע של היום הרבה יותר מסתדר עם התופעה מאשר פעם, לא?

שוב,עוד סתם אחד
זה מסתדר כי המקורות שלך על התקופה מציירים לך חברה מסוימת. ברור, לצורך העניין, שחז"ל לא יביאו 'טיעונים' של עמי הארץ מתקופתם, ככל שהיו כאלו. אז אתה משחזר כאילו הם ידעו שהם 'עמי הארץ' ולא בסדר, ולא שהיתה להם משנה סדורה (או לפחות מתקבלת על הדעת). אבל זה לא יותר מניחוש.
אז אתה בעצם לא מסכים איתי בקשר למציאות ההסטורית?advfb

בלי חז"ל בכלל ובלי כלום מידע כללי ממש בסיסי ידוע שלפני תנועת ההשכלה באירופה העולם היה הרבה יותר דתי ממה שאחרי השפעת תנועת ההשכלה. זהו.

הצד המזרחי של הגלובוס פחות הושפע מהמפכה הזאת (פחות מהמערבי, כשלעצמו הוא הושפע הרבה) ולכן הוא באמת גם כיום יותר דתי מהצד המערבי של הגלובוס.

נטו ידע כללי. אני טועה? אם כן אשמח שתתקן את טעותי.

שוב, לא הלכתי רחוק לתקופות חז"ל. למרות שגם שם ידועה באופן בסיסי שהוא יותר דתי מהעולם כיום.

ושוב - זה לא קשורעוד סתם אחד
כבר התייחסתי לטענה הזאת: הרהורים ביחס לדתיות על הרצף

גם אם התיאור ההיסטורי נכון, ופעם כולם הגדירו את עצמם 'דתיים' (אני, אגב, גם בזה לא בטוח, אבל לא חקרתי את זה לעומק יותר מדי - וכנראה יש גם הבדלים בין תקופות שונות בהקשר הזה) - זה לא אומר שלא היה 'רצף' של כמה דתי אתה, ומהם הגבולות שלך. ממש לא כולם היו 'חז"ליים' או 'רבניים' או 'אדוקים', או איך שלא תרצה לקרוא לזה - וכנראה שאצל חלקם זה גם היה מלווה באידיאולוגיה, ולא סתם עצלנות. אבל שוב, זה כבר ניחוש, שהוא טוב כמו כל ניחוש אחר.
שאני אביןadvfb

בעולם שכולו דתי... מה יכול להיות ההגיון (האידיאולוגי) שעומד בסיס חוסר שמירה על הדת?

לכל הידוע לנו היו אידיאולוגיות דתיות שונות שסתרו אחת את השנייה אבל הכפירה בא-להים לא היתה נפוצה ולא היוותה דרך כנגד הדת.

במקום להגיד שזה לא קשור (לא קשור למה?), תעמיד אותי על טעותי. אני לא מבין איפה הכשל הפנימי שבתוך דברי.

האידיאולוגיה מאד פשוטה, והיא למעשה אותה אידיאולוגיה גם היוםעוד סתם אחד
התפיסה ש'לא יכול להיות שאלוהים דורש את מה שהם (מי שלא יהיה - הרב, הכומר, הכהן במקדש הרומאי, או האורקל בדלפי) אומרים שהוא דורש'. בין אם זה מבוסס על הבנה שונה בפסוקים, הנחות יסוד פילוסופיות בסיסיות, או תפיסות מטאפיזיות.
מבין מה שאתה אומרadvfb

ובכל זאת, אני חושב שכיום שהדת הרבה פחות שלטת - הטיעוניים כלפי חוסר מחוייבות לדת יהיו שונים.

אדם שמקיים מצוות כיום בתרבות מערבית אין לו שום צורך להתנצל על זה ולכן הוא לא יצטרך לטעון דברים שהאדם פעם, החוסר מחוייבות למצוות תהיה אפילו סוג של ברירת מחדל.

מי שחי בעולם בה הדת שלטת, ירגיש את החוסר טבעיות. ולכן כנראה יצטרך לטעון טיעונים שיותר נצמדים לדת.

כיום לייט אפילו לא צריך להסביר את עצמו, הכל מרגיש כל כך טבעי שאין צורך בהסבר רציונאלי לחוסר קיום מצוות.

להיפך - ההצדקה תהיה מופנת כלפי הקיום מצוות, מה שפעם היה מובן מאליו (בעולם שהתפיסות הרווחות והרציניות שלו דתיות).

אז זה אפילו ההיפך ממה שכתבת בהתחלה עוד סתם אחד
בהודעה הראשונה כתבת שהיום ה'רצף' התלבש באידיאולוגיה, וכאן אתה כותב שהיום ה'רצף' אפילו אינו זקוק לאידיאולוגיה...
חחח אסבירadvfbאחרונה

אילו שני צדדים של אותו מטבע.

חוסר קיום מצוות איננו דבר זר כיום.

לכן - מרגיש מאוד טבעי לא לקיים מצוות.

לכן - במידה ומשהו רוצה לחפש הצדקה לכך שהוא לא מקיים מצוות - הוא מלביש אידיאולוגיה.

האידיאולוגיה עצמה איננה הסיבה לחוסר קיום המצוות אלא רק מעטפת.

פעם, בעולם שהיה יותר 'דתי' היה קשה לשים מעטפת כזאת.

כי האידיאולוגיה הנ"ל שמשמשת כמעטפת היא מאוד דומה לאידיאולגיה החילונית במובן מסויים. ולכן פעם לא היה מאיפה לשלוף את האידיאולוגיה הזאת.

ע"כ. 

אמא, מה זה טובל ושרץ בידו?פשוט אני..

אולי זה יותר מתאים ל"נבל ברשות התורה", עוד לא החלטתי...

הנח להם לישראלפצל"פ

קלטתי באיחור את התרתי משמע של עצמי 🙈

זכו - נעשית להם סם חייםנקדימון

לא זכו - נעשית להם סם טימטום.

אולי ככה זה כשלא מברכים בתורה תחילה.

??נחלת

לא יכולה להתייחס כי לא רוצה לשמוע מוסיקה עכשיו.

אבל מעניין אם זה אכן  הכצעקתה? 

שמח. רוקדים. ווקאלי.נקדימון

אין צורך לשמוע כדי לראות את האבסורד.

למה הרי נדרש הווקאלי? בגלל האבלות, כדי לא לעורר שמחה.

אז לייצר ווקאלי שמח (!) ולהגדיל ולצרף לו "רוקדים" זה שיא חדש של בורות או של זילזול באבלות של שלושת השבועות.

ווקאלי שמח זה אוקסימורון בהקשר יהודי הלכתי.

משהו כמו לאכול מטעמים לא בשריים בתשעת הימים...נחלת

צריך להקשיב לשיעורים. זה היה כל כך מזמן. אמנם עברנו דורות

של רדיפות ומיתות משונות עקב זה,  אבל הזמן עושה את שלו

גם במובן השלילי.

ונוסף לזה, הלוואי וזה היה השרץ העיקרי והיחיד

שאוחזים ביד......מה עם לשון הרע, כעס, שנאת

חינם , מחלוקות וכיוצא בהנה?

כולנו יושבים על הרצפה בחצות ואומרים בבכי

תיקון חצות?....

כולם מתנהגים באחווה ורעות כפי שזה מתבטא

בזמנים של מלחמה?

ודאי שזה יותר בולט ולא ראוי, אבל.......

אין מראה יותר טובה מזו למה שכמעט כל שומרי התומ"צנוגע, לא נוגע
עושים. או יותר נכון לא עושים.

אם כבר, עדיף לחזור לדינא דגמרא לגבי איסורי האבלות, ולהשקיע בלימוד ובירור ענייני המקדש (בכל אופן בוודאי שזה עדיף מפלפולי פלפולים בהלכות מוקצה) ובצעדים מעשיים לבניין בית המקדש בפועל במקום בכל חומרות איסורי האבלות.

זה כ"כ אבסורדי, זה כמו שאדם גווע מרעב יתחנן ויבכה למישהו שיתן לו אוכל, ובמקום לתת לו הוא רק יבכה איתו ביחד.

זה מדהים איך יש פה שיקוף של הטעות של רוב שומרי התומ"צ ביחס לעלייה לארץ (רק שאז היו חילונים שיצילו אותנו). במקום להתעסק בעיקר מתעסקים במסביב. במקום שטבח ומלחמה ואומן יגרמו להרבה מסורתיים להתחזק, בית מקדש היה יכול לעשות את זה.

🤦‍♀️🤦‍♀️רקאני
מדהים.יהודי שואף לטוב

זה מה שקורה כשמונים 2025 להולדתו ימש במקום למנות לחורבן.

אך נעסוק נא בלימוד זכות על עם קודשו, ולא חלילה בקטרוג.

כמו כותרת: "חגיגה קולינרית לתשעת הימים"הסטורי
ככותרת בעיתון למתכונים חלביים. נכון שמן הדין והמנהג רק בשר אסור, אבל בימים שההלכה קובעת שממעטים בשמחה, לא עושים חגיגות...

אה, וגם פעם עברתי ליד חנות בגדים באיזור חרדי והתנוסס שלט גדול: "מבצעי בין המיצרים" - עכשיו ברמת החשבון ההלכתי, אפשר להבין אותם. הם צריכים להתפרנס, אז גורמים שלקונים זה יהיה 'דבר האבד' וככה לא מפסידים שלושה שבועות. ובכל זאת...

ברמה ז או אחרתנחלת

בציבור הדת"ל אין דברים כאלה?

נו, שיהיה.

מי אמר שאין?הסטורי
תיארתי מציאות
כמו עם הפאות הנוכריותshaulreznik
"צריך לכסות שיער כי הוא מושך, ולכן נכסה אותו בעזרת פאה מפונפנת שעולה הון".
את המילים ''כי הוא מושך'' המצאת, הן לא במקור ההלכהפשוט אני..

להבדיל מאיסור נגינה בשלושת השבועות, שהסיבה שלו ברורה לחלוטין - להמעיט בשמחה.

אין לנשים יהודיות מצווה ללכת מנוולות, מותר להתאפר ולהתייפות וללבוש בגדים חגיגיים, ומנגד גם אשה עם גוף מכוער לא יכולה ללכת חשוף.

אני מכירה אישית את ישראל בש וכמעט נפגעתי בשבילוגב'

פשוט אני היקר. אני מעריכה את דעותיך ונהנית לקרוא מה שאתה כותב.

במקרה הזה כאב לי לקרוא את המילים ''נבל'' ו ''טובל ושרץ בידו'' בהקשר לישראל בש שאני מכירה אישית מיום היוולדו.

לעצם העניין, קורים מצבים שאדם זקוק מסיבות שונות למוסיקה שמחה ומקפיצה גם ב3 השבועות. (לדוג'- אדם בדיכאון שזקוק למוסיקה, אישה כמוני שזקוקה למוזיקה כדי לקבל כוח לקום לנקות את המטבח ולהכין משהו לאכול למשפחה שלי, או הילדה האוטיסטית שלי שחייבת להזיז את עצמה מבחינה בריאותית וזה מתאפשר רק עם מוזיקה מאוד ספציפית. בטוחה שיש עוד מצבים)

בשביל זה- טוב שהדבר הזה קיים. אני מרגישה יותר זוכרת את החורבן ואת האבלות עם מוסיקה ווקלית. גם כשאני חייבת להדליק מוסיקה - בגלל ימי האבל מעדיפה ווקלית. וטוב שיש מבחר.

לענ"ד בדיוק הפוך, אין לי מושג מאיפה נהיה כזה טאבוהסטוריאחרונה
על מוזיקה. בשולחן ערוך אוסר נישואין, תספורת ובשר (לשיטתו, בעיקר בשבוע שחל בו לגבי בשר מזכיר 3 מנהגים, אשכנזים נוהגים להמנע מתספורת ונישואין בכל בין המיצרים.)

המגן אברהם הוסיף איסור על 'ריקודים ומחולות', ההשלכה שעשו חלק מפוסקי דורינו מ'ריקודים ומחולות' לכל מוזיקה מוקלטת, היא מאוד מרחיבה (חלקם מסבירים שבעצם היה צריך לאסור תמיד, אבל הנח וכו', אז כששומעים נאסור)

כששאלנו את מרן הגר"א שפירא זצ"ל על שמיעת מוזיקה, ענה: "אם זה מוסיף לך יראת שמיים תשמע".  בישיבה ההשכמה היתה עם מוזיקה, בחרו שירים שמתאימים לאווירת הימים הללו.

אם כבר הרבה יותר סביר ושומר על ההתייחסות הראויה לימים אלו - לשמוע מוזיקה שקטה, בדגש על שירי כיסופים לגאולה ולמקדש, מלשמוע שירים סוערים ומקפיצים, גם אם הם רק בפה. 

הערב צרפת מול מרוקואריק מהדרום
מי רוצה להתערב כמה חלונות ראווה שלמים ישארו בשאנז אליזה?
במי לתמוך?נעמי28
איזו מהן פחות ערבית?
אין לי מושג מה אמרת עכשיונעמי28
כמו מכבי תל אביב נגד הפועל תל אביבנוגע, לא נוגע
שאן אל עזיזהנוגע, לא נוגעאחרונה
לולאי השיעורים הנפלאים של הרב אהרן לוינחלת

לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש!   עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י

טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.

פריבילגיה של סבתא … שיכולה להיות פנויה לשיעוריםפ.א.
במהלך היום 😃
תוך כדי הדחת כלים, צחצוח פמוטי השבת, או קיפול כביסנחלת

אפילו תוך גדי

הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!

לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה

זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא

כאן, ליד הכיור, השיש....

השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני

אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך,  לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות

עם דעת  וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי,  Young man.......

א

אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים

במסגרת תורנית איזושהי,  אז בלי לשמוע משהו תורני, אני

מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ. 

הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי

ודומיו - יותר.  הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!

ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים

ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....

אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים

לציבור של בעלי תשובה, או אנשים

שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,

מלאי מחשבה, משהו!!

א גיט ווך!

יפה! והגית בו יום ולילה 😊פ.א.
א גיטה נאכט
כאן צריך לבוא אימג' מחייך אבלאיודעתאיך לעשותאתזה..נחלת

לילמנוחה!

שגיאות הכתיבמכי לאמוצאתאתהמשקםייםשליבפעםהאלפיים...נחלת
הוא ממש טוב אני אוהב את השיעורים שלו.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 20:41

הייתי שומע הרבה, מתישהו הגעתי למחסום השיעורים בתשלום... 

אין לי את האפשרות.   אבל נהנתי מאד 

מעניין אם את מכירהשפוי

גם את הצד המוזיקלי של הרב, בנוסף לכל שיעורי התורה המדהימים שלו ופרשה ב4 שהפכה מזמן ל10, 20 ויותר חחח

למי שלא מכיר, אני מדבר על זה: קישור

כמובן לא לשכוח שעדיין בין המיצרים כן?שפוי

שלא אכשיל מישהו חס ושלום

לא לדאוג, אבל טוב שהזכרת, כי הסקרנות שלינחלת

בהחלט היתה משכיחה לי את האבל. 

אני מתארת לעצמי שהכל זה שירי אמונה וכד'. נכון?

זה כל כך לא הולך עם הרב לוי השכלתן כל כך....

הוא ממש נפלא. וגם צדיק אני חושבת. לפי התשובות שלו כששואלים אותו.

שאלתי אותו על משהו מזעזע שהזכיר בשיעוריו על הכוזרי, והוא ענה:

אנחנו לא שופטים אף אחד.

מדהים. תודה!

אני לא מאמינה לא מאמינה לא מאמינה.....נחלת

תודה!!!

פרשה ב4 - נו, זה הרב לוי...נחלת

אבל השיעורים הארוכים שלו (הכוזרי, הרמח"ל ) - זה לא "נחמד", כלומר, זה לא

מוגש כסיפור, כדיאלוג בינו לבין מישהו שמתנגד או לא מבין, זה על טהרת הקודש

ממש. כך זה מרגיש לי. כל כך בהיר, מסודר, חכם, עמוק, לא "עממי" בשום אופן!

לא יודעת אם הצלחתי להסביר את הכוונה שלי.

אכן את צודקתשפוי

את מרגישה את הכובד של האחריות שיש בתוכן הזה. זה באמת מרגיש לפעמים כמו "קומה שנייה" של אמונה - כזו שלא מסתפקת רק ברגש, אלא דורשת מאיתנו מבנה שכלי ורוחני מאוד חזק כדי לעמוד מול סערות העולם. הסברת את עצמך מצוין! (בתקוה שהבנתי ;)

תודה!נחלת
נכוןנחלת

באמת קומה שניה, כי השיעורים

הארוכים והעמוקים האלה, פחות קלילים, יש להם (אני חושבת)

פחות מגמה להשפיע. ומבחינה אינטלקטואלית, הם באמת

מלאכת מחשבת. מעניקים סיפוק שכלי . הרגשה של איזה

מופלא, כמה עמוק.....

מבחינת להרגיש את כובד האחריות....הלוואי.

אולי מבחינה זו, דווקא השיעורים הקצרים

המחדדים נקודה מסויימת, יכולים (זמנית?)

להשפיע יותר.

לא ברור לי למהנחלת

עולים בזכרוני הסיפורים מזמן גירוש ספרד למשל, שדווקא

פשוטי העם, שעבדו את השם בתמימות ופשטות, החזיקו

מעמד מבחינה יהודית, יותר מהמשכילים למינהם (שגם

שמרו מצוות).

ואולי אני טועה.

במחשבה שניה (מקשיבה עכשיו לשיעור 4 ריה"ל)נחלת

זה כן משפיע. או מוטב לאמר, זה עוזר לאהוב את השם, לעשות אולי פחות מלומדה, יותר ברצינות, אולי...

השוואה לאריסטו בדרך כלל עושים לרמב"םאריק מהדרום
הרב לוי לא מתמקד בזהנחלת

מזכיר את זה כבדרך אגב. מאוד ממליצה להקשיב לו. 

ואני ממליץ עלאריק מהדרום

הרב אורי שרקי

הרב מיכאל אברהם

הרב אליהו זיני

הרב שמואל אליהו

הרב גיא אלאלוף

יש הרבה על מי להמליץ אך מה שהלב חושק הזמן עושק.

נכוןנחלת

הרב יגאל לוינשטיין

הרב שניאור אשכנזי

הרב צבי בן פורת

הרב אליהו מויאל (אם אני לא טועה)

כשיהיה זמן סוף סוף....

שיעורים על מצבי נפש  - הרב ד"ר הררי באתר "התבוננות"

הרב פנגר - על ירידות, נפילות וכו' וכו' בקול חי (מחשבים מסלול מחדש יום חמישי בלילה משעה 12 ועד 2 בלילה

וגם שיעורים קצרים מאוד וטיפים גם בקול חי וביוטיוב.

הרב אלאלוף הוציא עכשיו שיעור על רבנים שהואנוגע, לא נוגע

ממליץ עליהם חח

כדאי לשמוע

אני מבין שאתה חושב שאני פנסיונראריק מהדרום
לשמוע את השיעור שלונוגע, לא נוגעאחרונה
הרב עמוס יקר בעיני ה'כולנו הביתה

שיר שהכנתי לזכרו

זכר צדיק וקדוש לברכה

מר פודלמן ממהר לאכול במסעדה בכשרות צהר לפני שמועצתקעלעברימבאר

הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

משגיח צריך להיות גורם מרתיעארץ השוקולד
לא להגיע בתדירות קבועה
נראה לי שאצל חילונים להיות די ג'ייעשב לימון

זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי

מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום

יש גם די ג'ייס דתיים ויש גם מטפלים ומאמנים חילוניםאריק מהדרום
באופן כללי כל אלה מקצועות של אנשים שלא לחוץ להם להרוויח יותר מידי כסף והם יותר עובדים על מימוש עצמי מאשר על פרנסה, יש עוד הרבה מאוד מקצועות כאלה.
די ג'ייoo

זה תחום אומנותי

אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי

יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח

ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה

מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול 

את מתארת אמת ממש עצובהפשוט אני..

עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.

זוועה.

הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.

שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם. 

ממש ממש מסכימהעשב לימון

אבל זה רווח לצערי

על אף שאני מסכים ברמת העיקרוןאריק מהדרוםאחרונה

א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.

ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.

מהו הערך העליון שלכם? זה שעומד מעל הכל.מחפש אהבה
אמירת אמתshaulreznik

"דע מה למעלך ממך" וגו'. לא משתלם להסתיר ולעוות דברים, בסופו של דבר, הכול יתגלה.

אין לי ערכים, אני בסך־הכל חתול.חתול זמני

עושה מה שחתולים עושים.

אני חש בתחרות בינך לבין זיויקנקדימון
עם כל פרץ השאלות האחרון שלך
תסביר. לא שמתי לב אפילומחפש אהבה
שאלות אסוציאציה חופשיותנקדימון
אה, נכון. נראלי לי הוא יותר חופשי ממנימחפש אהבה
הסגת גבול? Lavender
לא הבנתימחפש אהבה
היכולת לבחורoo
היכולת להקשיב פנימהמשה

ולהבין מה באמת קורה בפנים.

יש הרבה מובנים ל"ערכים"אני77

אני לא יודע לאיזה מובן אתה מתכוון.

הייתי אומר לך שהערך העליון שלי זה יראת ה', אבל זה לא ממש "ערך" במובן הרגיל, זה יותר איזשהו עיקרון מופשט.

מענייןHakuna.Matataאחרונה

הייתי אומר שקשה לענות על זה סלי איזה מבחן שבודק התנגשות מסויימת.

למשל, לעבוד מ8 עד 8 ולהרוויח הון תועפות

או לעבוד בעבודה ממוצעת פחות שעות ולהיות יותר עם המשפחה.

תביא דוגמאות שאפשר יהיה לבחון את הערכים. 

אולי פה ידעו...זכרושיצאנולרקוד

אני מחפש את הניקית "הדובדבן שבקצפת"

הייתה פעילה פה לפני כמה שנים, אם יש כאלה שמכירים את הניק הנוכחי שלה

ויוכלו להגיד לה או משהו

אולי יעניין אותך