למה אני בכלל עושה דברים עם המשפחה שלי?
כי מישהו שיקר לי ואמר שזה יהיה "כיף". (ואת זה, אמא, אני אזכור לך לתמיד!)
אזהרה! פוסט קטנוני וממורמר במיוחד לפנייך!
משפחה. אנשים שבאופן אקראי לחלוטין נדחפו לך לחיים. מדי פעם יש לחברי משפחה צורך, מעין דחף
אפילו, ללכת ולהתעלק על חברי משפחה אחרים תחת התירוץ "גיבוש" או "התקרבות" או סתם "יום כיף
משפחתי".
אני חוויתי זאת על בשרי. אני קורבן.
הכל התחיל בשיחת טלפון לא חשודה בעליל לפני יומיים. דודה שלי התקשרה. "מימיקה, רוצה ללכת
לעשות שופינג בתל אביב?" בתור מי שפעם איישה את תפקיד
הדודה-המגניבה-שמרשה-לא-לצחצח-שניים-וללכת-לישון-בעשר-בלילה, לדודה שלי עדיין יש השפעה לא
מעטה עליי. (כמעט כמו למילה "שופינג")
"בטח! "עניתי, חסרת דאגות, כמעט מאושרת. (אני אף פעם לא מאושרת לגמרי, למה לי?)
קמתי בשביל המאורע בתשע בבוקר, הישג לא קטן בהתחשב בעובדה שאני בדרך כלל רק הולכת לישון
בשעה הנ"ל, כי מה היתרון בחופש עם אי אפשר לשבש לחלוטין את השעון הביולוגי?
עליתי על רכבת, ונחתתי בקניון עזריאלי, הישר לתוך סיוט.
בהתחלה חשבתי שהראייה שלי השתבשה.
אחר כך חשבתי שאני רואה כפול.
ובסוף חשבתי שדודה שלי מותקפת ע"י גמדה.
אז זהו, שלא.
דודה שלי החליטה להביא איתה את (עכשיו אני מחפשת שם בדוי מתחוכם) ג'ורג'טה, בתה הקטנה
והבלתי חביבה בעליל.
דודה: אני מקווה שזה בסדר שהבאתי אותה. (חיוך מתנצל שלא באמת מתנצל, כי הרי מי לא ירצה לבלות
עם בתי המרנינה?)
אני: בטח! אין בעיה! (מה נראה לך שאת עושה?!)
ג'ורג'טה: התגעגעתי אלייך. (חיבוק, ומריחת נוזל לא ידוע על החולצה החדשה שלך, ורק נראה אותך
מעיזה להתלונן.)
אני: גם אני התגעגתי אלייך, חמודה. (תתרחקי ממני מפלצת.)
דודה: אז שנלך לסרט? (עכשיו אני מעמידה פנים שמעולם לא השתמשתי במילה "שופינג" בשיחת
הטלפון שבגללה את כאן.
אני: אממ, איזה סרט? (מנסה להישמע מתעניינת ולדחוף את ג'ורג'טה לכביש בו זמנית.)
דודה: שרק שלוש. ג'ורג'טה מתה לראות אותו. (לא היא לא, פשוט חיפשתי איזה סרט כבר ראית כדי
לאמלל אותך לחלוטין.)
אני: נשמע מצוין. (תהרגו אותי עכשיו. וגם את ג'ורג'טה, אם אפשר.)
דודה: יופי, קניתי לכן כרטיסים. (כן, כן, שמעת אותי נכון. אמרתי "לכן". אני מתכוונת לנטוש את הבת שלי
איתך ולעשות שופינג עם עצמי.)
השעתיים הבאות הן גיבוב של הסרט שרק שלוש מדובב (אם כבר עינוי, אז עד הסוף) שלושה חטיפים
שונים, כי הראשון לא טעים לה, העטיפה של השני בצבע שהיא לא אוהבת והשלישי סתם זול מדי בשביל
הסטנדרטים של הוד מעלתה, ומגוון שאלות מיותרות כגון "מה מתחרז עם שרק?", "למה פיונה דווקא
בצבע ירוק?" ופעם אחת אפילו "נראה לך שזה באמת?"
כן. נראה לי שיש דבר כזה מפלצת ירוקה מדברת.
האמא של היצור מגיעה בדיוק בשנייה שנגמר הסרט, בידיים מלאות שקיות. היא מתנצלת ואומרת שבגלל
הסרט שהתעקשתי לראות (כן, זה בדיוק מה שקרה) יש לנו זמן ללכת רק לשתי חנויות. ואת שתיהן
תבחר ג'ורג'טה.
"במילא יש לכן את אותו הטעם".
כמובן. מי רוצה ללכת לזארה או לנו ניים כשאפשר ללכת להפנינג ולבורגרקינג? (שמנה שכמוה.)
אבל אני אדם אופטמי הרי, ואני מחליטה להמשיך לחייך ולחפש את הקשת בענן. (מישהו בכלל קונה את
זה?)
למרבה ההפתעה, מצב רוחי משתפר פלאים כשאני נתקלת במכונה שמוציאה פו הדובים לפלאפון. אתם
צריכים להבין שאני גרה בחור כל כך חורי עד שאין בו אפילו את המכונות שמוציאות טוויטי מחופש.
אני מפשפשת בכיסי, מוציאה מטבע של חמישה שקלים ישנים, מכניסה, מסובבת, ובחיוך ענקי רואה
שקיבלתי פו הדוב מחופש לחיפושית!
הדברים שמשמחים אותי זה משהו, תאמינו לי.
אני כל כך מאושרת, שאני לא שמה לב לשני דברים:
האחד, שג'ורג'טה מגניבה מבטים חמדניים לעבר החיפושית שלי.
השני, שלדודה שלי יש מזוודה ביד.
כעבור שתי שניות החיפושית שלי בידיים של ג'ורג'טה, והמזוודה שלה ביד שלי. ואנחנו יושבות יחד
ברכבת.
אני עדיין לא בדיוק מבינה איך זה קרה.
אני זוכרת במעורפל את דודה שלי ממלמלת משהו על ישיבה דחופה, ועל זה שג'ורג'טה מתה לערוך
ביקור אצל בני הדודים שלה בדרום. (אני, למי שלא הבין.)
אני באמת לא זוכרת מה קרה אחר כך. תוך שתי שניות דודה שלי נעלמה מהאופק, ואני נשארתי עם ילדה
בת 6, ושבוע (אם לא חיים שלמים) הרוס.
מישהו מעוניין בילדת חמד משומשת במצב טוב?
זה או אתם, או שאני אנעל אותה בעליית הגג. מה יש, שתשחק ב"נדמה לי".
אני שונאת משפחה