זהו! זהו! די!!!!!!!!!!! טיפול חיוני בבעל חיים!!!!! זה מותר!!מיואשת******

כן כן . מותר מלצאת יותר מ500 מטר עבור טיפול חיוני בבעל חיים!!!!

אבל הורים מבוגרים שישבו לבד בחג הם פחות מבעל חיים חיוני. 

הבנתן!!!!!

אני לא מסוגלת להכיל את זה. זהו. נשרפו לי כל הפיוזים.

נשמה. תפסיקי לקראאאאאאאאאורוש3
אה אני רואה. זה ממש בהנחיותאורוש3
אין לי מה לומר לך. בהחלט הכל מדכא. הבעיה עם הורים מבוגרים שזה באמת מסכן אותם. אבל היו בהחלט צרכים להחריג מי שכבר חלה כמו ההורים שלך. לגבי המחיר הנפשי מסכימה איתך לגמרי. אין לי תשובה לזה. איזה סיכון גובר על השני. נגיד אמא שלי אומרת שלא לראות את הנכדים זה סיכון וודאי ומבחינתה גובר על החשש מקורונה. אבל היא לא בקבוצת סיכון ברמת העיקרון (יש לה בהחלט ממה לחשוש. לדעתי היא ספציפית צריכה להתנהל כאילו שהיא כן. אבל ההחלטה שלה). ומי שממש בקבוצת גיל של סיכון זו באמת שאלה קשה מאוד וגורלית.
שימי לב שאין הנחיות לא להיות עם סבא וסבתאמיואשת******
ההנחיות הן עד עשרה אנשים.
מוגבלת המרחק לא באה להגן על אנשים בסיכון בכלל.
ונחשפתי הימים האחרונים לשני סיפורים על אנשים במצב מנטלי מדורדר בעקבות בידוד מהמשפחה שלהם לאורך החודשים האחרונים. אין מילי
עצובאורוש3
לא יודעת, כתוב גם סיוע לאדם בקושי או מצוקהנועה נועה

נשמע שניסו להשאיר פתח גם למפגשים מסוימים (וכן, מה לעשות, יש הבדל בין מפגש של שעתיים בחוץ עם מכות לבין לינה משותפת ו/או סעודות משותפות)

יש הבדל אבל שימי לב שמותר לך לנסוע להורים ללינהמיואשת******
של שלושה שבועות.
לא אמרו כמו בפסח שאסור לבקר הורים. יש הגבלה של עשרה איש.
ולא אומרים לך אסור ללכת להורים אלא מותר או שלושה שבועות או לא בכלל. זה לא בא להגן על ההורים אלא להפחית עומס בבתי חולים.
ויש הרבה אנשים מבוגרים שלהיות שלושה שבועות לבד זה הרבה יותר מצורך חיוני עבורם
בעיניי זה רק מוסיף למה שאמרתי...נועה נועה

וגורם להגבלות להישמע אפילו טיפונת יותר הגיוניות ממה שחשבתי, בתכל'ס

לא הבנתי איך. בעיני הפוךמיואשת******
לנסוע להורים לחג זה בסיסי וחיוני (לא מדברת על בשביל הכיף אלא אנשים מבוגרים שנמצאים לבד וסובלים רגשית ומנטלית)
וזה מותר. אבל מעשית אי אפשר לעשות את זה בגלל המגבלה של חמש מאות מטר. שאותה מותר להפר בשביל לקבל טיפול חיוני לבעל חיים, אגב.
ויותר גרוע אם ההורים גרים באותה עיר זה מותרבתי 123
אבל הורים שכל הילדים שלהם גרים בערים אחרות יהיו לבד
בדיוק. והכי גרוע שלא מבינים או מדברים על ההשלכותמיואשת******
אני אומרת לך אני מזועזעת קשות עכשיו שאני מכירה מישהו אישית. באמת לא קלטתי כמה גרוע זה יכול להיות לאנשים מבוגרים לבד
אפשר לנסוע להורים לשלושה שבועות. או להזמין.נועה נועה

קל? לא? פשוט? לא. אפשרי? כן. 

אני ממש לא נכנסת לשיקולים של כל אחד ולא יודעת מה הייתי עושה במצב כזה (להורים שלי יש ילדים שגרים קרוב והצד השני עוד עם כמה וכמה ילדים בבית). אבל כשאת מדגישה שזה לא שאסור לנסוע, אלא מותר תחת מגבלות, גם אם קשות, לא הבנתי איך המסקנה היא שלאף אחד לא אכפת.

זה לא אפשרי לרב האנשים. מקבלי ההחלטות יודעים אתזהמיואשת******
בדיוק כמו שאת ואני יודעים את זה.
מה הקשר קל או קשה. אנשים עובדים. אין סידור לילדים. איך אפשר להיות אצל הורים. מה את חושבת שהם חושבים שישכרו דירה? יסעו לעבודה כל יום לעיר אחרת? ישאירו ילדים קטנים עם ההורים המבוגרים שצריך לטפל בהם? נו באמת.
אם לא ברור לך מזה שלא מאפשרים לנסוע להורים רק לשבת או חג שלא אכפת לאף אחד מה קורה לאנשים המבוגרים אז לא. לי זה ברור מאד.
וסליה על החריפות אבל אם היו לך הורים בגילאי שמונים שבוכים לך על החג בבדידות כנראה היית מבינה את זה יותר
מקבלי ההחלטות צריכים לאזן בין הרבה מאוד שיקוליםנועה נועה

אני האחרונה שתצדיק את ההתנהלות המביכה שיש כאן, ברור שיש חוסר גדול בשיקול דעת והמון כניעה מטופשת לדעת הקהל וזגזוגים. עדיין להגיד שכשעושים סגר לא אכפת מהמבוגרים זה צעד אחד רחוק מידי לדעתי. עושים סגר כי אכפת קודם כל מהמבוגרים, הם קבוצת הסיכון העיקרית. להגיד שההחלטה עצמה שגויה ונובעת מחוסר הבנה? בהחלט הגיוני. להגיד שעושים את זה מחוסר אכפתיות? לא מסכימה.

טוב. אז לא נסכים.מיואשת******
חוסר אכפתיותצמיד זהב
זה גם לעשות ולקבל החלטות שגויות ומביכות שפוגעות בכולם פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם בזמנים מאוד מאוד מדוייקים וברורים. מאודדד.

תקראי שוב מה שכתבת...
אני קוראת ולא מסכימהנועה נועה

כי השאלה מאיפה הדברים נובעים. לא כל אדם ששיקול הדעת שלו מוטה הוא לא אכפתי. וגם בלי שיקול דעת מוטה אפשר לטעות.

(והאמת, מהכל, הטענה של "למה דווקא בחגים" מטריפה אותי. בחגים הרבה משפחות נפגשות בהרכב מורחב ולארוחות. בחגים מגיעים לבית כנסת המון אנשים שלא מגיעים אליהם במהלך השנה. ומצד שני, מצד המשק - בחגים גם ככה הרבה מקומות לא עובדים, אז הפגיעה בכלכלה מצטמצמת. אז להתחיל לראות את זה כרדיפה אישית או דתית, לא משכנע אותי)

על הקטע של המשק הסגור בחגיםצמיד זהב
אני לא עובדת משק. אין לי חנות ולא מסעדה אבל אני שומעת כל היום מה זה לסגור מסעדה.
שומעת מבעלי עסקים לא חיוניים מה זה חסגור עסק שאפילו הזמנה אחת לא תוזמן אחרי חצי שנה של מצב בטטה.

זה לא נכון שהמסחר יורד אז יאללה בוא נסגור.

ותסתכלי שניה על הקטע של החגים וכן נוא חזק מאוד- איך??? איל כל החופש נפגשו אנשים יצאו לבילויים מקום היו מפוצצים!!!!!!! ופתאום בחגים סגר?!
קשה לעצום עיניים מול זה. קשה מידי עד בלתי אפשרי ולא ממקום קטן ומתמסכן. ממש לא.
זה חוסר התחשבות במגזר ענק שחי פה משלם מיסים עובד ונותן מעצמו.
אוף.

עזבי מה התקשורת אומרת תסתכלי רגע אחד באמת!
זה מוציא אותי מדעתי!צמיד זהב
הנחיות מטופשות!!! חסרות הגיון ועם מליון פירצות!!
אלטרנטיבות מטופשות עוד יותר.

והכל בשם הדאגה לשלום הציבור הכללי.. והאכפתיות של מקבלי ההחלטות שרואים תמונה רחבה.

וואלה במצב מלחמה אני שותקת. יש לי מינוס אפס הבנה בזה.. סומכת על הקב"ה ומתפללת שאלה שמקבלים החלטות יהיו שליחים טובים ( ובעבר ראינו בהיסטוריה שכשהם טעו למרות דעת הקהל הרחב - חטפנו כולנו)
פה יש גבול. ראש בקיר .
ואנחנו משלמים על זה יופי ונשלם לטווח נארוך מאוד לצערי...
מתסכל ברמה שקשה לתאר!!!
אבל אנשים מתלוננים שסוגרים בחגים ולא באוגוסטנועה נועה

בעלי המסעדות לצערנו יפגעו בין כה וכה, גם באוגוסט יש להם פיק רציני. עדיין בחגים קיימים בתי עסק שסגורים, ובאוגוסט חוץ ממשרד החינוך כולם עובדים. אז הפגיעה היא מינורית יותר, כן.

ממש לא נכון שהרבה מקומות לא עובדים בחגיםמיואשת******
זה סהכ עוד ארבעה ימים חג. זהו. זה ההבדל. ודווקא בדכ יש יותר קניות יותר מלונות יותר מסחר.
מענין שבחול עושים הידוק באכיפה לפני החדים שלהם כדי שהם יוכלו להנות בהם וכדי שהכלכלה והמכירות בתקופת חג המולד יפרחו, אבל אצלינו חגים זה זמן לסגר.
בעבודה שלי, למשל, לא עובדים בחגים נועה נועה

אז תביני שאת יוצאת דופןמיואשת******
ולא התייחסת לכל שאר הדברים שכתבתי. אבל זה לא משנה כי ממילא הויכוח הוא לא איתך וזה לא ישנה. אבל מעצבנת אותי קצת הראיה האטומה שאת משדרת- אני לא עובדת בחגים, לי אין הורים מבוגרים , מה הבעיה לארח שלושה שבועות. זה לא נעים להרגיש שמישהו חושב רק על המציאות שלו.
אני כבר לא יודעת איפה להגיב...נועה נועה

אני מסכימה בגדול עם כמעט כמעט כל מילה שלכן. והלב שלי נקרע. ועם כל הפריביליגיות המופלאות שלי, בתוך עמי אנוכי יושבת.

מצד שני הלב שלי נקרע גם על אנשים בריאים או עם מחלות רקע שנפטרו, ועל אנשים בריאים שהחיים שלהם נהרסו בגלל שהם נדבקו, ולא ברור אם ההשלכות לא ימשיכו איתם לכל החיים. והשרשור הזה מתעלם לחלוטין מזה שלא רק הבדידות והמרחק הורגים והורסים. גם הקורונה עצמה עושה את זה. וזאת המציאות שמקבלי ההחלטות עומדים מולה. ודוגרי? כשגם מומחי הבריאות אומרים כל אחד דבר הפוך מהשני, אין לי אישית מושג איזה החלטות אני הייתי עושה במקום הפוליטיקאים.

זה לא מצדיק לרגע את זה שיש כאוס, שגם אם יש טיפת היגיון מאחורי ההחלטות לא מספרים לנו מה היא, שיש הטיות מודעות או לא מודעות, שלא אוכפים ולא מקיימים בעצמם את ההחלטות, הכל נכון. וזה נוראי ואין לי מילים לכמה זה נוראי. מכאן ועד להצגה החד מימדית כאילו הכל נובע מרוע ואטימות, והתחושה הברורה שכל אחד אחר היה יכול לעשות את זה יותר טוב - זה כבר צעד אחד מידי קדימה בעיניי.

אני, אגב, עברתי את הסגר הקודם לבד עם הילדיםנועה נועה

בעלי היה בטירונות. התחיל כמה ימים לפני תחילת הסגר. קיבלתי לחץ פיזי מתון מכל מיני אנשים להתארח לפחות בחג, וסירבתי בנימוס. לא משווה את עצמי לקשישים שהם באמת בודדים, אבל זה לא שחמקתי בקלילות מכל ההשלכות של התקנות.

זכותך המלאה לחשיבה כזאתצמיד זהב
לרגע לא באה להגיד שאת טועה. אבל מותר לחשוב שונה.

דעתי; שכן. יש התעלמות גדולה מידי מכולנו. וכן,יכלו להפיק לקחים מסגר קודם.

ולא,אנשים לא מתים מקורונה כמו שמציגים לנו את זה (בואו תאכלו אותי).
יותר מידי סיפורים ממקור ראשון ( ולא מהתקשורת) על זה ש"נפטר מקורונה" לא היה כזה חלק... לצערי.

וכן אני אגיד את זה: קורונה היא שפעת! בלי חיסון כרגע. אבל היא שפעת . וצריך ללמוד לחיות איתה ולשמור על מי שצריך. וכששאלו אנשים אם יחסנו נגד קורונה מתי שיהיה חיסון - וואללה הם אמרו שלא...
לי זה מספיק.
תראימיואשת******
כשעומדים מנהלי בתי חולים וטוענים שסגר לא יעיל
כשבכל העולם לא הביתה מדינה שעשתה סגר כללי שני על כל המדינה
ועוד
אז ההרגשה שלי שכן, יש פתרונות יותר טובים אבל הם יותר קשים ומורכבים ליישום וכן. זה ממש רוע.
וכן. אנחנו יכולים לישוב לבד על דרכים יותר טובות.
ואני חושבת שמיש נתקל בצורך לבחור את הבחירות האלו עכשיו עם הורים מבוגרים מרגיש כמוני. ואולי מי שעוד לא נתקל בצדדים הנוראיים שקורים כרגע עוד מצליח להאמין שלמישהו אכפת. לא יודעת.
אבל מנהלי בית החולים אמרו דברים שונים לגמרי לפני שבוע שבועיינועה נועה

ואני בכלל לא מדברת על ההתעלמות ממצוקת בתי החולים בפריפריה, שלא הולכת לשום מקום. וצוותים רפואיים מבפנים מעידים דברים קצת אחרים ממנהלי בתי החולים. בקיצור, כאוס מכל הכיוונים, לא רק מצד מקבלי ההחלטות.

ולפי מה שאני רואה וקוראת (לא בתקשורת, בפייסבוק, שהוא הרבה פחות מוטה) הפער העיקרי של ישראל מול מקומות שבהם תוכניות פחות דרקוניות הצליחו הוא הצייתנות של האזרחים. אז מה כבר נשאר לממשלה לעשות? כשניסו לעשות חלקית אנשים זרקו הכל. אז בואו לא נאשים רק את מקבלי ההחלטות, גם אם יש להם חלק לא קטן.

הישראלי המצויצמיד זהב
גם ככה פחות צייתן,אז אחרי פסח וכל הקיץ הזה...
שיחשבו על דרכים יצירתיות יותר שהכללים יאכפו (ולצערי הרב מאוד כאחת שמסתובבת בארץ... הכללים נאכפו ביד קשה מאוד במקומות מסויימים מאוד!!)
לפעמים מתחשק לי להוציא חוקנועה נועה

שכל מי שאומר "יש דרכים הרבה יותר טובות" יהיה חייב להציג תוכנית מפורטת של הדרכים ההרבה יותר טובות האלה.

זה לא אישי מולך. להתלונן ולהצטער ולקרוע קריעה ממש לגיטימי בעיניי, באמת. ובא לי לחבק פה כל אחת ואחת על הקושי ועל כל מה שכולנו עוברים. אבל נורא קל להפריח באוויר את הסיסמא הזאת, ונורא קשה להיות זה שיושב ומנסה לשבור את הראש איך ליישם אותה ויודע שחיי הנפש והגוף של כל האנשים פה תלויים בהצלחה של ההחלטות האלה.

אני לא חושבת שהם יושבים ושוברים את הראשצמיד זהב
מצטערת.

ואני מבינה את המקום שלך. אבל הפעם קצת קשה לי, כי וואלחה:אנשים העלו רעיונות אחרים ואפאחד לא טרח להקשיב להם (כמו סגר בחופש נניח או צמצום של דברים)
הכאוס פה מוצדק לחלוטין. אנשים מרגישים מרומים ושמשרים להם בעיניים בגלל אי אילו החלטות מהדרג הגבוה..
אנשים לא סתם מאבדים אמון אחרי חצי שנה של ניסוי וטעיה..

לגבי הרבה מאוד מקרים אחרים את צודקת ואני מסכימה איתך. הכי קל לבוא בטענות. הפעם אני פשוט חושבת שהיו אפשרויות אחרות.. והעלימו עין..

אבל בהחלט נשמה טובה מקבלת את הדעה שלך!! ולא באה מולך או נגדך.
והמצב כל כך קשוח... שכל אחד מנסה להבין טיפה ונופל לייאוש..

הלוואי שתיהיה שנה טובה ומתוקה !! אמיתית שנרגיש את המתיקות!! מלאה בבשורות טובות ומשמחות אצל כולם!!!
המון אנשים הציעו המון תוכניות חלופיותנועה נועה

אם היו שלוש, אפילו לא יודעת, שש... אבל כשלכל אדם שני יש תוכנית חלופית זה כאוס לא קטן יותר.

אני מאמינה לצערי שיש הרבה פוליטיקאים שאכפת להם רק מדברים כמו כבוד וכוח ומה יחשבו עליהם. אני מאמינה שגם אנשים שחושבים על עצמם שהם לא מוטים - כן מוטים בלי לדעת (נניח בקטע הדתי שנזעקים עליו הרבה - חילוני ממוצע פשוט לא יבין איך אפשר להשוות בין תפילה בציבור להפגנה. זה לא מרוע, זה פשוט לחיות בעולם אחר לחלוטין). אני עדיין מאמינה שלצד זה יש גם מספיק פוליטיקאים שכן אכפת להם וכן מנסים ביושר לעשות את המיטב. ועוד על כל הסקלה באמצע. ובין כל אלה פשוט נוצר בלגן אחד גדול. וכשאפילו המערכת הרפואית שאמורה להיות הצד המקצועי בסיפור הזה לא מדברת בקול אחד או שלושה אלא באלף, אין מה שיאזן. וככה הדברים נראים בסופו של דבר.

אף אחת פה לא נגד אף אחת, לא נפגעתי אישית, אל חשש.

הלוואי ואמן שתהיה לנו שנה טובה מתוקה ושפויה, לכולנו.

כל אחד יעשה מה שהוא חושב 😉חיים של
זו דמוקרטיה. לא?
מסכימה איתךאורוש3
רק אתמול צפיתי בשני מומחים אמיתיים. כל אחד אמר הפוך. אין לי שום תשובות. המצב זוועה מכל כיוון ומכל קנה מידה. המגפה יצאה משליטה לחלוטין. אצלנו אח אחד בבידוד בישיבה בגלל מאומת. אח ומשפחתו בגלל גננת. ואנחנו לא משנה למה. ומי שנחשפנו אליה בכלל לא היו לה תסמינים מובהקים ולא חשיפה ידועה. עשתה בדיקה סתם כי היא כזו. אף אחד אחר לא היה עושה. אז בדיוק ככה. המחלה מסתובבת חופשי. בחוסר שליטה מוחלט. ברור שכשלונות והחלטות מוטעות הובילו לזה. אבל מה הפתרון עכשיו?? לי אין פיתרון. וגם המומחים לא מחליטים אם סגר יעיל או לא. אז מה כן? וואלה אין לי מושג. ברור שהחלטות מתקבלות גם בטמטום וגם עם שיקולים זרים. אבל נוטה להסכים עם נועה שהמטרה היא לא רק רוע ואטימות. אגב אתם חושבים שמישהו ממשרד הבריאות אמר לנו להיכנס לבידוד או משהו? ממש ממש לא. אחריות אישית. ומה עם כל מי שלא כאלה?
מסכימה עם כל מילה...שמחה
ועכשיו ביטלו את הבדיקות בבתי אבות.מיואשת******

זה גם נראה למישהו נובע מאכפתיות כלשהי?

ביטולי בדיקות בבתי אבות ודיור מוגן

במקביל, קיים גם רצף מדאיג של ביטולי בדיקות קורונה בבתי אבות ודיור מוגן: כמעט 20 בתי אבות ודיור מוגן ברחבי הארץ קיבלו היום הודעות ממד"א על ביטול הבדיקות השגרתיות המתקיימות בהם אחת לשבוע.

בדיקות אלה משמעותיות למניעת התפרצויות של הנגיף ומופעלות לפי הנחיות חמ"ל קורונה. לא מדובר בעניין נקודתי, שכן איגוד בתי אבות ודיור מוגן (אב"א) קיבל אינדיקציות מבתי אבות שונים בפריסה ארצית.

עוזרי כתב: "נזכיר, בהקשר זה, את המחדל הגדול של 'הגל הראשון' כי עד חודש אפריל האחרון המדינה לא הקצתה כלל בדיקות לדיורים מוגנים ובתי אבות ורק לאחר פנייתנו לבג"ץ המדינה הודיעה כי היא מסכימה להקצות בדיקות".

עוזרי הוסיף כי "כעת אנו מבינים כי הגלגל חוזר אחורה והקשישים שוב נשכחים לטובת צרכים אחרים והם נזנחים למות. אנו מבקשים מכם בכל לשון של בקשה לשים את האוכלוסייה הקשישה גד עיניכם בראש סדרי העדיפויות הלאומיים".

מחסור בבדיקות...שמחה
זה בעיני המחדל הכי גדול
נכוןאורוש3
יותר מחצי משפחה שלי עובדת בחגים..צמיד זהב
כל מילה ולזה התכוונתי בעצימת עינייםצמיד זהב
ושוב לא ממקום של הדתי המסכן הקטן שרודפים אותו..

אלא ממקום של להסתכל למציאות בעיניים ולהבין שיש עוד אפשרויות וניו עוד אלטרנטיבות ומרתק שבחרו דווקא אחת ספציפית מבין כולם שקוראת לסגר 3 שבועות (להזכיר שפסח היה רק שבוע?!) על כלללל החגים..

המון שכל של הגורמים המחליטיםחיים של
המון.
אחלה נבחרי ציבור יש לנו

אבך באמת..
צריך לזכור שמי שהביא את הקורונה הביא עכשיו את הסגר.
ואנחנו צריכים לפנות אליו.
החברה בשלטון הם רק המקל.
צודקת. רק תפילות. והרבה תפילות להורים המבוגרים שלנומיואשת******
צודקת ועדיןצמיד זהב
אותו אחד שהביא את הסגר ואת הקורונה נתן לנו זכות בחירה... ושכל ודעת בשונה מבעלי החיים.

אוף
אני כבר מזמן לא מאמינה לכל הדיבורים היפים על זה שהםפרח חדש
עושים הכל כדי לשמור על האוכלוסיה החלשה(המבוגרים ביניהם) זה הכל שיקולים של כסף כסף כסף
עם כל הבזבוזים שעושים עכשיו היו מושקעים באמת בצרכים של המסכנים והחלשים ואילו שבסיכון לא היינו יוצאים לסגר
כי זה לא ריאלי להיות אצל ההורים 3 שבועות!!חיים של
ואם עד יום חמישי לומדים ומתערבבים אז שיחכו עוד יומיים.
נכון שהמצב זוועה.
אבל לדעתי זה בגלל בתי הספר.
לא בגלל אנשים שיעשו חג ביחד בשיא ההרחקות.
במיוחד שכבר היינו יחד עם כל המשפחה כל אוגוסט..
ממש לא כולם יכולים..באר מרים
משפחות גדולות לא יכולות שנסוע וליפול על ההורים לכל התקופה.
לא תמיד יש בבית של ההורים מקום להלין את כולם.
הורים מבוגרים מתקשים מאוד בלי השקט שלהם והפינה הפרטית שלהם.
צריכים מנוחת צהריים ולישון מוקדם, מה שבית תוסס לא מאפשר..

גם לארח לא תמיד אפשרי. אצלי ישנים 3-4 ילדים בכל חדר. אין מצב להעביר אותם לסלון לשלושה שבועות.. וגם להורים לא נעים לישון בחדר צפוף על מיטת קומותיים עם מגירות נפתחות..

אבל ממש מבינה את החשיבה..

בגירוש מגוש קטיף היינו משפחה צעירה ואני זוכרת שראיתי את התושבים מפונים לבתי מלון ולא הבנתי למה הם לא הולכים להורים..

עכשיו אני מבינה, אבל כזוג צעיר עם שני ילדים והורים בני 50 היה ברור שתמיד אפשר להגיע להורים לכמה שבועות..
היום אני רואה את זה אחרת..
ממש לא אפשרי לכולםהיופי שבשקט
בעלי עובד חיוני וכך גם אמא שלו, ואבא שלי. שלושתם יצטרכו להגיע לעבודה במהלך הסגר. להוסיף שעה וחצי נסיעה לכל כיוון בכל יום זה לא מעשי.
הסבים והסבתות שלנו אומנם בפנסיה, אבל לאנשים מבוגרים זה לא פשוט לארח/להתארח לזמן כל כך ארוך, אפילו אם הם במצב פיסי טוב.
תכל'סבת 30
מותר לנסוע כדי לעזור למישהו שצריך אותך.
אז נוסעים לבקר את סבא וסבתא וחוזרים.
אנחנו כולנו הולכים לחג אצל ההורים שליאהבתחינם
אני יודעת שזה יכעיס הרבה,
אבל אין מה לעשות
אבא שלי אמר לנו מפורש!!! הקורונה לא תתקרב אלינו, הבדידות כן והיא עוד תהרוג אותנו.
חלאס. זהו
אחרי שבפסח כל האלה מהממשלה הרשו לעצמם להיפגש עם משפחות?
יש להורים שלי בית גדול, נעשה את השולחנות בחצר. אנחנו נהיה בסביבות ה15 איש. וזהו.
די חלאס.
משחקים בנו יותר מדי!
אבא שלך צודק לגמרימיואשת******
ואני אומרת לך, היום ואתמול שמעתי על שני אנשים בגילאי שמונים פלוס שלפני הקורונה היו שמחים ומתפקדים ועכשיו כבר לא יודעים אם המשפחה מגיעה או לא ואם יהין חולים בקורונה או לא. התדרדרו מנטלית לרמה מפחידה. הורים של חברים שאני מכירה אישית!!!

ושוב, הסגר לא מטרתו בכלל להגן על אוכלוסיה בסיכון וגם לא אומרים את זה! אומרים בפירוש שעד עשרה איש מותר להיות יחד.
גם אנחנו אז מה...צמיד זהב
מה הסיפור הגדול בסגר הזה??? במיילא יש מליון פירצות ואפשרויות גם לסוע וגם לחזור.
מישהו צריך לתת דין וחשבון למישהו?
למה אם מחר מותר להתקהל 50 איש יום אחרי אסור? תרד אש מהשמיים ?? אני באמת לא מבינה.

מבינה את הפחד להיתפס ולגמגם אז באמת מכינים תירוץ מראש.

ואגב @מיואשת****** לא רואה צורך לסוע רק למובגרים , כן, גם בשביל הכיף מותר לסוע וצריך. בריאות הנפש של הצעירים חשובה לא פחות מבריאות הגוף ואולי יותר.

כן לשמור על הכללים לא לשמור על הכללים? אני לא אגיד את דעתי... כי אקבל פה מטר של "ברכות". ואני לא עוצמת עיניים. יש לי במשפחה חולים בסיכון גבוה מידי. זקנים. גלמודים. צעירים בכל הגילאים והמצבים...

אמרתי את זה.
את לא היחידהחיים של
אבל יש כאלה הפחדות של מי שנוסע שלא יוכל לחזור.
זה נראה לך אמיתי?
לא. ממש לאצמיד זהב
בסגר הקודם גם היו הפחדות ושום כלום.
אני לפחות נסעתי מצפון לדרום( ודווקא לא לצורך טיול) ולא היו שוטרים.. ולא מחסומים.

כולם יודעים מה מטרת הסגר הזה.. ואיפה המחסומים יהיו בעיתיים...

הממשלה עוצמת עיניים? גם אנחנו.
בסגר הקודם בקושי היו מחסומי משטרהחיים של
וכאן הם מצהירים שיהיו.
להגיד לך שאני מאמינה שיהיו?
כן אני מאמינה.
להגיד לך שאני מאמינה שלא ייתנו לצאת?
ממש לא..
ואני בטוחה שהכבישים בארץ יהיו עמוסים.
ואלה שלא נסעו ירגישו פסיכים.
שיהיו מחסומיםצמיד זהב
שיהיו גם שוטרים
יהיו גם אלפי מכוניות... ואנשים מתוסכלעם

לא סתם בעלי מסעדות עכשיו מצהירים שיפתחו. מכונים ושאר הכלכלה.

זה לא שלא מאמינים בסגר וזה לא שעושים מרד זה פשוט שכולם יודעים שאין טעם לכלום. וזאבים זאבים לא יעבוד הפעם.

היה להם חודשים להתכונן למצב...
דיי להיות עצומי עיניים ולהגיד קדוש על כל החלטה מטופשת או לא שמגיעה "מלמעלה".

ואם את שואלת אותי; אז לא. למקבלי החלטות לא אכפת מבריאות הציבור הפעם הזאת. ממש לא.
אני כמעט חושבת כמוך.חיים של
זה לא שלא אכפת להם.
הדרך פשוט לא נכונה..
למה מסעדות לא יכולות לעשות טייק אוואי?
אם היה אכפתצמיד זהב
היו חושבים על דרך נכונה. נקודה.

תעשי משאל עם מה הדרך הנכונה,משום מה לילדים בני 5 יש ראיה רחבה יותר ומפוקחת יותר..

כולנו בני אדם וטועים. ברור. אבל רק טיפש עושה את אותה טעות פעמיים ומצפה לתוצאות שונות...

זאת דעתי. המתוסכלת מאוד.
ממש . באמת ילדים יכולים לנהל את זה יותר טובמיואשת******
אף אחד לא יכריח אותך לחזור למארחים שלך...צמיד זהב
נכון אבל קנס את תקבלי.וואוו
תפסי חתול מהרחוב ותגידי שאת נוסעת לוטרינרבתי 123
😂 חשבתי על זה...מיואשת******
או להפגנהחגהבגהאחרונה
בבית של אמא שלי
חחח
כל כך מזדהה.הריוניסטית

בא לי לצעוק ושישמעו אותי בכל העולם.

אנחנו חיים באבסורד.

כלום יותר חשוב מהכל.

פשוט מרתיח. מרתיח. מרתיח. 

אני לא מתכוונת לוותר על סבתא שלי

אסע אליה בחג.

דכאון הורג יותר מקורונה.

ושמישהו שם יתעורר כבר ויבין שאנחנו חיים בהזיה!!!

כל הכבוד לך ואשרי סבתא שלך שיש לה נכדה כמוךמיואשת******
זה כל כך זוועתיחיים של
הכל בסדר. גם ככה יצאו לנו קרניים מהסגר הזה, ניסע לטפל בעצמנופשיטא
נשאר רק לבחור לאיזה חיה להפוך.
אני בקטע של חרדון, רק שאין לו קרניים.
חד קרן! ככה לפחות הבת שלי תהיה מאושרתנועה נועה

😂😂😂 אני חד קרן!!!מיואשת******
עם הזמן מתברר שלמרות חילוקי הדעות בינינו אנחנו נשמות תאומות!נועה נועה

אל תגזימי יש לנו חילוקי דעה. לא דעות 😆מיואשת******
אנחנו מסכימות במלא דברים! מותר גם לא להסכים. פשוט זה נורא קשה לעיכול פה. סליחה אם הוצאתי עלייך יותר מדי חריפות. אני בוכה מהבוקר מהסיפור על אבא של חבר שאני מכירה אישית והפך ממש סנילי בחודשים האחרונים.
יקרה, אני ממש מבינהנועה נועה

זה כל אחד ומה שהוא נחשף אליו... אני נחשפתי להרבה סיפורים של צעירים בריאים שחלו בקורונה בגל הראשון ולא חזרו לעצמם עד היום. הכל מפחיד.

אני יספר לך משהואל הר המוריה
סבא שלי נפטר, בלי קשר לקורונה.
בעצם, אולי השבץ מוחי היה בגלל חוסר טיפול רפואי, אז אולי יש קשר, לומשנה...

בכל מקרה, השבעה היתה בתחילת תמוז, והגיעה לנחם מישהי שעובדת עם קשישים, היא סיפרה דברים פשוט עצובים... הדרדרות קשה של כולם.
אגב, לא רק היא, הרבה שבאו לנחם סיפרו על המצב שההורים הגיעו אליהם..
אז זה ממש לא סיפורים בודדים, זה הרבה..
ולא נכנסתי לסבתות של בעלי שראינו את התדרדרות בעיינים למרות שהן היו יותר חשופות למשפחה מהרבה אחרים..
יפה שיצאה לכן רק קרן אחת, לי יצאו יותר... אוףפשיטא
האמת שאני ממש משתדלת לא להתבכיין הרבה.
אבל החגיו זה אישיו אצלי. קשה קשה קשה. כל שנה אני במתח מטורף בתקופה הזאת, עכשיו בכלל.
מרגישה פשוט בודדה (כיף לי ממש עם בעלי והילדה, אבל חסר לי קצת יותר בחגים)
יצאו יותר אבל אני מסתירה במסיכה!!! 😆מיואשת******
במסיכה זה הקרניים שבמקומות השפויים​​​​​​​נועה נועה

שטן

חחחחחחחצמיד זהב
ורק קרניים יצאו לך? או שהמסכה מסתירה עוד דברים מופלאים?
רק קרן אחת יש לך??וואוו
מה את מנסה לרמוז? 😂😂😂מיואשת******
זה הרגשה שסגרו קודם כל את מוסדות הלימוד והכלמק"ר
ואז מחריגים את הכל חוץ ממוסדות הלימוד...

ממש תסכול!!מזלטוב
ואני חושבת שאני עושה קניות בעיקר בתקופת החגים, נופש זה בתקופה הזאת ועוד..
אז אם חשבתם על הכלכלה? לא!!
מסכנים כל בעלי העסקים ברחוב רבי עקיבא בבני ברק, כבר שבוע יש להם סגר והם לא יכולים למכור כלום וגם עכשיו בחגים!! זה הזיה..

למה?? לא סגרו באוגוסט??
אוף.
ממני שנוסעת להורים לראש השנה.
ולא יכולה להשאר שם 3 שבועות.
אז מקווה שיהיה בסדר בחזור.

תנסו להשיג אישור שבעלך צריך להיות חזן או בעל תוקעאחתפלוס

מאיזה בית כנסת קרוב להורים.ואז את והילדים יכולים להצטרף

בית הכנסת אמור לקבל אישור על שימכם ממשרד הדתות20200915175513.pdf

זה הקישור

ופה מצורף הטופסאחתפלוס
תודה. וואי יש מצב שבעלי באמת יהיה חזן שםמזלטוב
בחלק מהתפילות
בדיוק עכשיו מודיעים שאפשר לפתוח את החנויות בעיר בני ברקפרח חדש
שאין סגר לילי
לפחות ריחמו קצת על העסקים..
וואי שמחה בשבילם לשמועמזלטוב
אז הם לא באים אליכם בסוף??אמאשוני
אוף 😭
הם באים. אמרתי להם שאשלם להם את הקנס אם צריךמיואשת******
אני לא מוכנה להשאיר אותם ככה. לא יודעת מה נעשה אם באמת לא יתנו לחזור כי שלוש לילות בבית שלנו כשהילדות על מזרונים בסלון זה מעל ומעבר... אבל, דיה לצרה בשעתה. את זאת שאמרת ששלוחי מצווה לא ניזוקים וזה ממש נכון. ה׳ יעזור לנו.
ומה יהיה בסוכות?
אה ב"ה!!אמאשוני
נכון, יהיה טוב בע"ה!!
יש דרכים לעקוף מחסומים.. תשאלי את נערי הגבעות.. 😆
אני יכולה להבין למה לא רוצים חמולות של 30 איש בערב אחד, ואז למחרת כולם בים ובערב שוב 30 איש בצד השני...
אבל אני חושבת שמי שמסוגל לישון שני לילות ברציפות מחוץ למיטה שלו כבר מוכיח עד כמה זה חיוני....
חחחח. לגמרי על המשפט האחרון!!! 😆מיואשת******
מקסימום...חיים של
אם זה אפשרי כמובן...
אולי לכתחילה לנסות לנסוע ביום שני בבוקר?
כל הכבודבת 30
ראיתי בפייסבוק של טל גלבועלהבת-כוח
איך היא מתפארת שהם ממש שמו את ההנחיות שמתאפשרות עבור בעלי חיים בצורה ברורה ובאמת צרם לי ככ.
מה עם התינוקות שעברו שבועיים הסתגלות ויצטרכו לעבור שוב? מה עם ילדי כיתה א שהתרגשו וחיכו וסגרים להם? מה עם ילדים שרוצים לצאת לטבע בחג ולא להפריע לאף אחד? מה עם הזקנים שמתים מבדידות. מה עם המובטלים שנחנקים מעול כלכלי.
מי שצעק יותר בקול קיבל. וזה רק צורם עוד יותר. כי אם באמת היו מאמינים שאנחנו בסכנת השמדה היו פועלים אחרת. ברור שמשהו כאן מסריח.
בתור בעלת בעל חייםמצפה להריון בעה
בשבילי הוא כמו ילד
משמע אם הוא לא מרגיש טוב אז ברור שאני אסע לקחת אותו לטיפול גם אם אומר לפרוץ מחסומים
לא נראה לי מופרך ההחרגה הזו בהגבלות יציאה
כמו שלנו מותר לצאת מעבר ל500 מטר לצרכים חיוניםם
גם לבעלי חיים
לא אמרתי שאין סיבה לצאת עבורם. אלא שיש דברים יותר חשוביםמיואשת******
שהיו אמורים לקבל לכל הפחות עדיפות כמו בעל חיים. עם כמה שאת אוהבת את הבעל חיים שלך אני בטוחה שסבתא שלך חשובה לך לא פחות (מקווה שיותר)
ובשביל הסבתא של הילדים שלי למשל יומיים חג איתנו חשוב לפחות כמו (יותר חשוב לדעתי האישית ) מטיפול לכלב שלנו אם היה.
אין בעיה פשוט צרם לימצפה להריון בעה
לדעתי לצאת להפגנה או לטוס נראה לי יותר הזוי
ללא ספק אבל על זה כבר התלוננתי לפני כמה שבועות 😱מיואשת******
נראה לי שבקצב הזה נהיה בעלי חייםאני זה א
אז אולי יותר לנו לעבור... ואוף אמי כל כך מבינה אותך כי יש כל כך הרבה חוסר היגיון וחוסר תיאום בין מיליון דברים..
והנה עכשיו סבא וסבתא שלי בני 90+נכנסו לבידוד כי היו במקום עם חולה מאומת וזה לא שהם הסתובבו בקניון או מקום לא חיוני הם היו במקום ממש חיוני והנה עכשיו פשוט כואב הלב לחשוב ששבועיים בנוסף לכל ההגבלות הם יהיו ממש אבל ממש לבד
אוי לא! מתפללת עבורכם שלא נדבקו!מיואשת******
מותר לצאת כדי לעזור למישהו עם קושי אז זה כולל הכלהריון ולידה
ההורים המבוגרים עלולים להדבק ובע"ח לאסודית
מעתיקה מנשואים טריים לפהבת 30
לאור ההנחיות של הסגר, נראה לי הכי פשוט, שאלך רק להפגנת תקיעת שופר והפגנת מוסף.

ההפגנה מתחילה בחצר בית הכנסת בשעה שבע.
נאומים ופיוטי מחאה- משעה תשע
נגינת מחאה בשופר- בעשר, ובגלל שאנחנו בעד הדרת נשים מההפגנות, אז תהיה הפגנת שופר לנשים גם אחרי שהפגנת הגברים תיגמר.

יש עוד אפשרות לנשים. בשעה חמש אחה''צ, בזמן ההפגנה של הילדים בגן המשחקים, יגיע התוקע הראשי לתקיעת מחאה בדשא שליד. כל האמהות שלא הספיקו להגיע להפגנה בבוקר, מוזמנות להפגנה אחה''צ.

הפגנות משפחתיות יתקיימו לאחר תפילת שחרית, כל משפחה בביתה.

מיד לאחר הפגנת המנחה, נצא באופן מרוכז להפגנת תשליך המעיין הקרוב. חשוב להגיע עם בגד עם כיסים, כדי להראות אחידות ונחישות של כל המפגינים.

אה, בעצם אני בבידוד.
באסה. כל כך רציתי להפגין!!!

עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אזתקומה

אני חושבת שזה הגיוני

פשוט בשביל לדעת שזה הגיוני, צריך לישון טוב ואז האסימון נופל.

ולרוב זה לא קורה, אז זה נשמע שזה לא הגיוני...

אבל מניסיון שלי, יצא לי נגיד פעם לישון יומיים ברצף טוב (וזה ממש ממש נדיר) ופשוט קמתי אחרת. עם המון אנרגיות ולא עייפה בכלל.

וזה היה מדהים שאפילו לא חשבתי שזה קשור

אבל זה כן

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"ל

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

אני ניסיתי סדרה של דיקור והאמת שלא עזר בכללאמא לאוצר❤
לא לזה ולא למטרה שעשיתי אותו.. ואצל מידי שממש נחשבת טובה זה היה
נורמלי לגמריoo

וגם התגובות צפויות לגמרי

אני לא חושבת שהרגשה של עייפות תמידית זה נורמליפרח חדש

כלומר

אם את עסוקה הרבה עם הילדים ולא נחה לרגע וקמה מלא בלילה ועובדת משרה מלאה ועוד ועוד אז זה מסביר

אבל הילדים כבר לא פיציים

יש לילות שאת ישנה טוב

אז לא אמורים להרגיש ככה באופן תמידי, ככה לפחות מנסיון שלי.

כי אם ככה, לגרום לעצמך להיות פחות עייפה בלי למצוא סיבה זה לא בעיה ואת לא צריכה את העצות שלנו

נשמע שכן יש פה משהו חריג שהוא מעבר לשינה וזמן לעצמך.

את מתארת עייפות קיצוניתמתואמת

לא עייפות רגילה של אמא לקטנים...

(ואני לא חושבת שנכון לתלות באימהות קשיים שמפריעים בתפקוד בחיים... לפני כמה שנים הייתה לי תקופה של חולשה מטורפת בידיים, והתקשרתי למוקד אחיות כדי לשאול מה זה. האחות שם שמעה שיש לי שבעה ילדים ומיד אמרה, "נו, מה את רוצה, ברור שתהיה לך חולשה". ואיך כעסתי! כי זו לא הייתה חולשה רגילה... אז מה הקשר לזה שיש לי שבעה ילדים? ב"ה רופאת המשפחה התייחסה לזה ברצינות ושלחה אותי לבירורים. בפועל לא היה לי כלום ב"ה ואני לא יודעת ממה זה נבע, אבל עדיין - זה לא משהו שאפשר לפטור באימהות...)

הדוגמהoo

שלך דווקא מוכיחה ההפך ממה שאמרת

היתה לך חולשה שלא היתה לה סיבה אחרת

אלא כנראה מדברים רגילים כמו עומס יתר

זו לא האמהות

זה הדברים שהיא מביאה איתה

כמו חוסר שינה עומס ועוד דברים שכתבתי למטה (שגם יכולים להיות בלי אמהות)

זו הייתה חולשה חריגהמתואמת

שלא הייתה לי מעולם לפני כן, וגם אחרי כן (עם יותר ילדים) לא הייתה לי כמוה בעוצמה כזו.

אני לא יודעת מה הסיבה לה, אבל ברור שהיא לא הייתה קשורה נטו לעומס החיים.

ואיש רפואה שיפטור אישה שמתלוננת על משהו חריג בכך שהיא אמא, עלול לפספס דברים קריטיים.

זה נכוןooאחרונה

לגבי איש רפואה

איך את יודעת שהסיבה לא היתה קשורה לעומס?

אולי היה עומס על הידיים והחולשה גרמה לך לתת להן יותר מנוחה

נורמלי בהחלטoo

עייפות יכולה לנבוע מהרבה דברים

פיזיים ונפשיים כמו:

1. חוסר בשעות שינה (8 שעות אחרי קיזוז קימות)

2. תזונה לא מאוזנת/ מספיק מזינה

3. חוסר בפעילות גופנית

4. חוסר במנוחה פיזית

5. עומס משימות

6. לחץ בעבודה/ בבית

7. חוסר בהפסקות ממשימות בעבודה/ בבית

8. חוסר בזמן עצמי

9. הימצאות תמידית במקומות רועשים 

כשהפחחתי סוכרים וגלוטןytrewq

הרגשתי הרבה יותר רעננה ועירנית! 

לא היה לי צורך בשנצ, הייתי מתעוררת בבוקר ומצליחה לקום מהמיטה בזריזות וכו'... 

אני לא סגורה אם התינוק מתייבש 😐מולהבולה

בן חודשיים יומיים עם חום באזור 38.2

אתמול היינו אצל הרופא אמר לעקוב אחר טיטולים ואם ממשיך היום להגיע לבדיקת שתן

אוכל הרבה פחות,טיטולים הרבה פחות רטובים מהרגיל,אף סתום ושמה מי מלח  זה לא עוזר כל כך... גם לא חלב אם....

מה המדד אמור להיות לגבי הטיטולים?

אם רטוב מעט זה מספיק? אבל זה ממש ממש לא כרגיל והוא גם אוכל הרבה הרבה פחות מהרגיל....

כל התיאורים נשמעים מספיק כדי לבדוק עכשיונפש חיה.
שלא יחמיר חלילה...
אני הולכת לרופא עוד שלוש שעותמולהבולה
תוהה אם ללכת ולהתיישב לרופא בחוץ....
טוב מאדנפש חיה.

רפואה שלימה!

הייתה פה פעם מישהי שסיפרה

על הגעה למצב של התייבשות התינוק שלה

בסוף בדקו אם הוא טיפול בבית חולים, והיה צריך

ואחרי תקופה הוא היה בסדר והם השתחררו הבייתה.

מקווה בשבילך שהילד בריא ואולי רק מעלה חום ממשהו שלא מזיק. 

הקטע הוא שלא הכי סומכת על הרופאמולהבולה
הוא די מעופף 
יש רופא אחר?כורסא ירוקה
או מוקד שאפשר להגיע אליו?
אז תדגישי את הדברים הבעייתייםכורסא ירוקה
לאנשים מעופפפים צריך לשים דגש על החלקים שאת לא רוצה שיתעלמו מהם. מקסימום ישלח אותל להמשך טיפול במיון ושם תקבלי בדיקה מחודשת של המצב
אז תתעקשי איתו. את האמא ומבינה טוב מה קורה באמתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' בטבת תשפ"ו 9:48

תרגישו טוב!

אז הייתי פונה למיון אם כךshiran30005אחרונה
הוא קטן מאוד
משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.

(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷‍♀️).

לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.

אני רק אגיד לגביי המרכיבים הבסיסיים של אוטיזםפאף

כדי לאשר אבחנת אוטיזם בודקים שני מרכיבים-קשיי תקשורת בתחומי עניין חזרתיים , אצל מחוננים אני חושבת שאין תחומי עניין חזרתיים...

והיום מבינים גן שהמרכיב החושי (הקושי בוויסות חושי, חיפוש תחושה, רתיעה מתחושה ) הוא מרכיב מהותי מהתקשורת ואפילו שחלק מקשיי התקשורת נובעים מהמרכיב התחושתי והמוצפות מגירויים, (זה במחקרים, לא הכל מאוד מבוסס עדיין) מרכיב שאצל ילד מחונן לא חייב לבוא יחד עם המחוננות (אני מחוננת ואין לי שום קושי תחושתי, הבן שלי על הרצף והאמת שאני לא רואה דמיון, והוא בתפקוד גבוה עם יכולות קוגניטיביות גבוהות לדברי הפסיכולוג) . כן מאפיין את האוטיסטים איים של יכולות (גם לא תמיד) שיכולים להזכיר מחוננות, ואני מניחה שיש מחוננים על הרצף לא מאובחנים/מחוננים עם קשיים רגשיים ותחושתיים שאינם על הרצף, בסוף מאוד קשה לייצר אבחנה מבדלת בגיל הצעיר, במיוחד אצל ילדים בתפקוד גבוה, אבל אני חושבת (ומהיכרות אישית) שמחוננים כן ידביקו את הפער החברתי כשיגדלו, כי הם ובני גילם יתאזנו , אוטיסטים לא ידביקו את הפער, גן אם הם בתפקוד גבוה וזה לא בולט...

תודה על הדיוק!יעל מהדרום
באמת שאלה טובהנפש חיה.

אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)

ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)

ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת

חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

גם אני מכירה כמוךיראת גאולה

שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,

אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.

מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.

מחוננותתהילה 3>

למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).

בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.

יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.

כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים

אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
בין סימנים של אוטיזם לקשב וריכוז. כי נשמע שיש הרבה מהמשותף. 
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום

לק"י

נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.

אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.

התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלום

הגורם הוא אחר

ולכן המענה צריך להיות אחר

בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני

די פשוטoo

אוטיזם זו לקות

מחוננת זו יכולת

אפשר לקשור לקות ליכולת ויכולת ללקות

זה לא אומר שזה בהכרח נכון

יש מחוננים שאין להם שום לקות או בעיה מיוחדת

רק נטו יכולות גבוהות 

אוטיזם זו לא לא לקות למיטב הבנתיאפונה

זו שונות נוירולוגית

לפחות על פי ההגדרה

אזooאחרונה

הלכתי לבדוק את ההגדרה

זו אכן לא לקות אלא הפרעה

אבל באותו רעיון

אוטיזם זו הפרעה ומחוננות זו לא הפרעה אלא יכולת

אוטיזם: ממה זה נגרם, איך מזהים, איך מאבחנים? | שירותי בריאות כללית

תודה על כל התגובות!מתואמת

עדיין נותרתי בתהיות, האמת...🙈 כי באמת בנות פה מתארות קשיים למחוננים שיוצאים מגדר המחוננות הבסיסית.

אבל אולי באמת ההבדל הוא שאוטיסטים לא יודעים לתקשר כמו שצריך עם הסביבה ומחוננים - עם כל הקושי - כן יודעים...

(אני פשוט מסתמכת על מה שאני מכירה... בעלי מחונן כנראה, אבל אין כמוהו יודע לתקשר עם אנשים, והבן שלי גם מחונן, אבל מתקשה בתקשורת, ובאמת אובחן לאחרונה עם אוטיזם... אבל זה לקח זמן, כי הוא בתפקוד גבוה)

יש בזה מן הסטראוטיפיותנעומית

מחוננים מראים התנהגויות של אוטיסטים

אוטיסטים הם מחוננים.

וזה לא נכון. לרוב.

יש קשיים חברתיים ויש יכולות קוגניטיביות לפעמים דברים מופיעים ביחד. ולפעמים יכולת מסוימת משפיעה על משהו אחר.

ילד עם רמה קוגניטיבית מאוד גבוהה יכול להיות שיתקשה להשתעמם בלימודים, להסביר את עצמו כל הזמן, ויעדיף שיחות מבוגרים. (לאנשים יראה קושי תקשורתי).

ילד עם אוטיזם יראה עניין מוגבר בתחום מסוים, (לדוג' מתמטיקה, שחמט) , וימעט להשקיע משאבים בתחומים אחרים או ביצירת קשרים, אז יראה מחונן באותו תחום.

אני באמת לא בטוחה שרוב המחוננים הם עם הקשייםיעל מהדרום

לק"י

שמתוארים פה.

אבל לא עשיתי מחקר בנושא.

את מכירה אקולייזר?עוד מעט פסח

המכשיר הזה של די-ג'יים שמכוון עוצמות ותדרי קול?

שמעתי פעם משל ממש יפה, מפסיכולוגית שמתמחת באבחון אוטיזם, שאבחון הוא כמו אקולייזר-

יש כמה וכמה מאפיינים, שאצל כל אחד מאפיין אחר חזק יותר, ואחר יותר חלש. ויש הרבה אנשים 'נוירוטיפיקליים' (= לא אוטיסטים), שיש להם מאפיינים מסוימים של אוטיזם.

אבל כדי להגדיר מישהו רשמית כ''אוטיסט''- צריך שסך המאפיינים, והעוצמה שלהם, כבר יביאו לצרימה.

אז יש נוירוטיפיקליים עם תחומי עניין ספציפיים. או עם תנועות סטריאוטיפיות (זה נגיד קשור להפרעות קשב).

יש נוירוטיפיקליים עם רגישות לרעש או עם קשיים במעברים. בוודאי שיש עם קושי בהבנה חברתית.

אף דבר כזה בפני עצמו לא יגדיר אדם כאוטיסט.

רק כשיש מספיק מאפיינים יחד (אבל לאו דווקא הכל), והם יביאו להפרעה משמעותית בתפקוד- רק אז תהיה אבחנה.

ועכשיו אוסיף משלי, שאכן גם למחוננים, כמו לאוטיסטים, יש צורת חשיבה שונה משל שאר האוכלוסייה.

ויש מתאם בין אוטיזם למחוננות (כלומר, בקרב מחוננים תמצאי יותר אחוזים של אוטיסטים מבשאר האוכלוסייה). לכן הגיוני בעיניי גם שאצל אוטיסטים יהיו יותר מאפיינים של הרצף, למרות שזה לא מגיע לסף אבחנה רשמית.

(אני גם יודעת שבקרב מחוננים יש יותר בעלי הפרעות קשב, ויותר קשיים רגשיים. בסוף להיות חריג, גם אם זו חריגות שנתפסת כ'מתנה', יוצר כל מיני סוגי הפרעות נלוות).

וממש בקיצור-

יש קשר. יש דמיון. ויש לא מעט שהם גם וגם.

אבל זה לא באמת אותו דבר.

תודה!! הסברת את זה יפה ומניח את הדעת...מתואמת
תודה לך.עוד מעט פסח

אבל זה לא הסבר שלי, אלא של המאבחנת האלופה הזו.

וגם לי זה ממש עשה סדר.

לגבי אוטיזם, יש פה שיחה מעניינת ממש שנתקלתי בהנפש חיה.
אני מסכימה איתךמקקה

אני גם חושבת שכל המתואר לא קשור בהכרח למחוננות

בעבר מחונן עם אוטיזם נקרא תסמונת אספרגר

נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל

סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי

קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.

הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר

ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...

עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי

יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד

האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה

התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.

ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)

הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות

ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.

אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT 

לפעמים צריך גם  טיפול תרופתי.

אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.

יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל

מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר

לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה

לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה

ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה

ונפילת סוכר ממש כן.

לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.

אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.

לכן חשוב קודם כל בדיקות.

ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.

בהצלחה יקרה

טוב שקבעת תור

תרגישי טוב

זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
יכולתקומה

להיות שעדיף תור פיזי, אם יש לך אפשרות.

את מתארת משהו שאולי יכול להיות קשור לחרדה, ואולי לא.

ואני מניחה שבשביל לבדוק, הרופא יצטרך שתגיעי פיזית.

הטלפון בדרך כלל מתאים למרשם קטן, התייעצות קצרה, לא לטיפול ממש

חיבוקתהילה 3>

מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.

ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...

הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️

מה הכוונה עזרה רגשית?אנונימית בהו"ל
מוכנה לנסות הכל, הבעיה שנכנסתי לסוג של לחץ ופחד שזה לא יחזןר על עצמו בשנית, עזרה רגשית סוג של cbt וכאלה? לא יעזור באופן מיידי ובנתיים מרגישה שאני נשאבת לזה
לפעמים הפחד מהחרדה גדול מהחרדה עצמה.מוריה

אם זה חרדה, אז לתת לעצמך את הזמן.

לחזור כמו מנטרה במח שתיכף זה יעבור.

נשימות עמוקות.

ובכל מקרה, כדאי ללכת לרופא לשלול דברים נוספים.

נכון זה מה שאני חוןה כעתאנונימית בהו"ל
וזה מתסכל אותי מאוד 😔
תנסי נשימותמוריהאחרונה

3 שניות שאיפה. 3 שניות שמירה בבטן ו3 שניות נשיפה.

לחשוב על דברים מרגיעים.

שירים

אולי יהיה לכן רעיוןהבוקר יעלה

בת שנה וחצי, רגועה, חייכנית ומתוקה. ישנה טוב בלילות, בדרכ קמה פעם אחת לבקבוק.

כבר כמה לילות שהיא לא ישנה בכלל! פשוט בוכה וצועקת כל בחילה עד שמוציאים אותה וחוזר חלילה.

לא נראה שמשהו מציק לה. ברגע שמוציאים היא רגועה. אבל צועקת ממש עד שמוציאים..

כבר כמה ימים ששנינו לא ישנים וגם שאר הילדים מתלוננים...

לא מצליחה לחשוב על סיבה הגיונית. אולי יש לכן רעיון? 

אולי תולעים? למרות שמוזר אם לא מציקמחי
אוזניים. תולעים.מוריה
זה הגיל שיכולים להתחיל חלומות רעיםדרקונית ירוקה

היה לנו עם כמה ילדים. הם מחפשים את הביטחון ולכן נרגעים מיד כשמוציאים לחיבוק. אם ההבנה שלה מספיק מפותחת אפשר לשאול אם משהו הפחיד אותה. אצלנו היה פעם אחת תמונה על הקיר ובפעם אחרת רעש של דלת שגרמה לה לחשוב שהלכנו ועוד פעמים שלא ידעו להסביר.

בד"כ הם לא יודעים להגיד עדיין מה מפריע להם. אבל מבחינתי, אם חיבוק מרגיע אותם מידית ולא מצאתי שום דבר פיזי אז כנראה שהצורך הוא ריגשי

מצטרפת לבדוק על תולעיםדיאן ד.אחרונה

אצלנו הקטנה בת שנה ותשע גם כמה לילות היתה לא רגועה

האמת שלא ראיתי תולעים ממש על אף שבדקתי כמה פעמים אבל ביקשתי מהרופאה ורמוקס והופס באותו לילה ישנה לילה שלם רצוף.

ממש פלאים.

הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל

הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…

הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.

הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.

אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..

והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.

וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו.  אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.

שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)

אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל  זמן רק חושב עלי.

היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.

סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.

ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.

ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.

אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…

והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.

ואז הוא התקשר.

הוא בדרך.

נבהלתי.

שאלתי אם קרה לו משהו.

ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.

ואז כל הדמעות התפרצו.

והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.

הדברים נכנסנו לפרופורציות.

וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.

ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.

ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.

ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.

שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו

ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!

מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..

שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד

שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️

את כל כך מחוברת לעצמךEliana a

אהבתי

זה כבר חצי ריפוי

מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה

ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים

ותראי איך את חשובה לו

ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו

איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום

שיהיה לכם ערב קסום 

ושזה יתן לכם מלא כח להמשך

בשורות טובות

חיבוק ענקיתהילה 3>

זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.

איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️

וואי אהובההבוקר יעלה

כמה קשה. מבינה אותך כ"כ

שולחת חיבוק גדול.

ותודה לכם. 

וואי כתבת ככ יפה ואמיתיאראחרונה

אני לא הייתי מצליחה להתנסח ככה שממש בא לי להראות לבעלי

זה ככ קשה לסחוב ככה לבד

מבינה אותך מאוד

ואיזה מהממים אתם שהוא הרגיש אותך ויצא

מצפון, שומר בעבודהאנונימית בהו"ל

יש לנו שומר בכניסה לעבודה שמדבר הרבה עם מי שנכנס, בהתחלה הייתי תמימה וחדשה ונידבתי קצת מידע על מי אני ומאז הוא שואל הרבה שאלות ומגיע בהפסקה ואם ריק נכנס ומנסה לדבר.. וגם בסוף היום מנסה להתחיל שיחה..

הוא מבוגר ונראה שעבר הרבה קשיים בחיים...

מרחמת.. ויודעת שהקב"ה מצפה מאיתנו ליחס מכבד.

מצד שני באיזה שהוא שלב התחלתי לענות מהר, לעבור לידו מהר, לענות בקצרה ולהיות מהר בפלאפון ולהראות עסוקה.. הוא לא הפסיק!! וגם ניסה לדבר עם עוד מורה חדשה ולהראות לי שהיא כן זורמת - היא גם תמימה עוד..

יום אחד בעלי בא איתי והוא התחיל לדבר איתו גם..

יודעת שהתנהגתי אליו בקצת קוצר רוח,

מצד שני אני לא מעוניינת לדבר עם גברים!! ובקלות זה עלול להגיע למקומות של בעיה... הוא יכול לדבר ממש הרבה ולשאול שאלות.. ניסיתי לעצור את זה מהר...

אשמח למחשבות שלכן

מוסיפהאנונימית בהו"ל

הוא יודע שאני דוסית, אני לבושה ככה!!

בהתחלה חשבתי שהוא מדבר בקטע של סוג של סבא.. או משהו כזה.  

אבל זה נהיה שאלות של הרבה זמן והרגשה של רצון לברוח..

אני רואה מבוגרות ממני שמכבדות אותו ומקדישות לו זמן.. אני צעירה וזה לא מתאים לי גם בלי קשר. 

יש טיפוסים שהם לא מאה...באתי מפעם
זה לא נשמע כמו טיפוס שזה בעייתי לדבר איתו מבחינת 'לאן זה עלול להדרדר,' מכירה כמה שומרים כאלה וגם כשהייתי ממש צעירונת הרגשתי ממש לא נעים ואפילו מוטרדת, אבל כשהתבגרתי קצת (אני לא כזאת מבוגרת, פשוט לא ילדונת...חח) אז לא לקחתי את זה למקום כזה, הסתכלתי עליו בעיניים של ילד מסכן שמתחנן לטיפת יחס מכל עובר אורח, זה לא רק מנשים צעירות... אז את כמובן לא חייבת לתת לו יחס כ''כ אם זה מרגיש לך מעיק מידי, רק אומרת שאל תקחי את זה קשה. זה שאת לבושה דוסית לא אומר שהוא יסיק את המסקנה, כאמור, יש אנשים שהם לא ממש מאה בתפיסת העולם והבנה של דבר מתוך דבר, ומן הסתם גם לא מודע לכך שהוא חופר אלא בטוח שהוא חברהמן. 
אבל הוא ממש מסוגל להפוך להיות "חבר"אנונימית בהו"ל
כזה ולהרגיש מאוד בנוח לומר הערות ולייעץ ולהתקרב רגשית, ואני גם לא ילדונת.. ופשוט מעיק עלי הלשים גבולות בלי סוף, כשאני פשוט לא מעוניינת לפתח שיחה חוץ משלום ולהתראות. 
אז אל תפתחי שיחה. בעיני זה ממש בסדריעל מהדרום

לק"י

זה לא שהוא בודד לגמרי. אני מבינה שיש כאלה שכן משוחחים איתו.

(גם אם הוא היה בודד וזה היה מעיק עלייך, אז לא הייתי אומרת שמחובתך לשוחח איתו. אבל אם הוא גם לא בודד, אז בכלל).

תודה על זה.אנונימית בהו"ל
ברגע שאת מרגישה רצון לברוחכורסא ירוקה

זה הזמן לעצור. אפשר להתעלם או להגיד בוקר טוב בנימוס ולהכנס פנימה, בלי מה שלומך או שאלות. אם הוא שואל מה איתך - בסדר תודה שיהיה יום נעים.

אני מרגישה מועקה כזאת. שהוא מנסה לפתח קשראנונימית בהו"ל
ואני ממש לא בעניין, אבל מרחמת ואולי צריכה לחשוב קודם על עצמי וכמובן לכבד אותו אבל לשים גבול ברור
אי אפשר לייצר קשר מרחמים אם את לא רוצה את זהכורסא ירוקהאחרונה

אם יש אנשים שמתאים להם לדבר איתו או שמרגישים שזה פחות מעיק עליהם - הם ידברו איתו. עלייך זה מעיק אז פשוט תפסיקי.

אי אפשר לבנות קשר, ועוד כזה שלא מתאים לך ואת לא מעוניינת בו, אם הוא מעיק עלייך רק בגלל הרחמים.

תרחמי קודם על עצמך

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייהאחרונה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

אולי יעניין אותך