זהו! זהו! די!!!!!!!!!!! טיפול חיוני בבעל חיים!!!!! זה מותר!!מיואשת******

כן כן . מותר מלצאת יותר מ500 מטר עבור טיפול חיוני בבעל חיים!!!!

אבל הורים מבוגרים שישבו לבד בחג הם פחות מבעל חיים חיוני. 

הבנתן!!!!!

אני לא מסוגלת להכיל את זה. זהו. נשרפו לי כל הפיוזים.

נשמה. תפסיקי לקראאאאאאאאאורוש3
אה אני רואה. זה ממש בהנחיותאורוש3
אין לי מה לומר לך. בהחלט הכל מדכא. הבעיה עם הורים מבוגרים שזה באמת מסכן אותם. אבל היו בהחלט צרכים להחריג מי שכבר חלה כמו ההורים שלך. לגבי המחיר הנפשי מסכימה איתך לגמרי. אין לי תשובה לזה. איזה סיכון גובר על השני. נגיד אמא שלי אומרת שלא לראות את הנכדים זה סיכון וודאי ומבחינתה גובר על החשש מקורונה. אבל היא לא בקבוצת סיכון ברמת העיקרון (יש לה בהחלט ממה לחשוש. לדעתי היא ספציפית צריכה להתנהל כאילו שהיא כן. אבל ההחלטה שלה). ומי שממש בקבוצת גיל של סיכון זו באמת שאלה קשה מאוד וגורלית.
שימי לב שאין הנחיות לא להיות עם סבא וסבתאמיואשת******
ההנחיות הן עד עשרה אנשים.
מוגבלת המרחק לא באה להגן על אנשים בסיכון בכלל.
ונחשפתי הימים האחרונים לשני סיפורים על אנשים במצב מנטלי מדורדר בעקבות בידוד מהמשפחה שלהם לאורך החודשים האחרונים. אין מילי
עצובאורוש3
לא יודעת, כתוב גם סיוע לאדם בקושי או מצוקהנועה נועה

נשמע שניסו להשאיר פתח גם למפגשים מסוימים (וכן, מה לעשות, יש הבדל בין מפגש של שעתיים בחוץ עם מכות לבין לינה משותפת ו/או סעודות משותפות)

יש הבדל אבל שימי לב שמותר לך לנסוע להורים ללינהמיואשת******
של שלושה שבועות.
לא אמרו כמו בפסח שאסור לבקר הורים. יש הגבלה של עשרה איש.
ולא אומרים לך אסור ללכת להורים אלא מותר או שלושה שבועות או לא בכלל. זה לא בא להגן על ההורים אלא להפחית עומס בבתי חולים.
ויש הרבה אנשים מבוגרים שלהיות שלושה שבועות לבד זה הרבה יותר מצורך חיוני עבורם
בעיניי זה רק מוסיף למה שאמרתי...נועה נועה

וגורם להגבלות להישמע אפילו טיפונת יותר הגיוניות ממה שחשבתי, בתכל'ס

לא הבנתי איך. בעיני הפוךמיואשת******
לנסוע להורים לחג זה בסיסי וחיוני (לא מדברת על בשביל הכיף אלא אנשים מבוגרים שנמצאים לבד וסובלים רגשית ומנטלית)
וזה מותר. אבל מעשית אי אפשר לעשות את זה בגלל המגבלה של חמש מאות מטר. שאותה מותר להפר בשביל לקבל טיפול חיוני לבעל חיים, אגב.
ויותר גרוע אם ההורים גרים באותה עיר זה מותרבתי 123
אבל הורים שכל הילדים שלהם גרים בערים אחרות יהיו לבד
בדיוק. והכי גרוע שלא מבינים או מדברים על ההשלכותמיואשת******
אני אומרת לך אני מזועזעת קשות עכשיו שאני מכירה מישהו אישית. באמת לא קלטתי כמה גרוע זה יכול להיות לאנשים מבוגרים לבד
אפשר לנסוע להורים לשלושה שבועות. או להזמין.נועה נועה

קל? לא? פשוט? לא. אפשרי? כן. 

אני ממש לא נכנסת לשיקולים של כל אחד ולא יודעת מה הייתי עושה במצב כזה (להורים שלי יש ילדים שגרים קרוב והצד השני עוד עם כמה וכמה ילדים בבית). אבל כשאת מדגישה שזה לא שאסור לנסוע, אלא מותר תחת מגבלות, גם אם קשות, לא הבנתי איך המסקנה היא שלאף אחד לא אכפת.

זה לא אפשרי לרב האנשים. מקבלי ההחלטות יודעים אתזהמיואשת******
בדיוק כמו שאת ואני יודעים את זה.
מה הקשר קל או קשה. אנשים עובדים. אין סידור לילדים. איך אפשר להיות אצל הורים. מה את חושבת שהם חושבים שישכרו דירה? יסעו לעבודה כל יום לעיר אחרת? ישאירו ילדים קטנים עם ההורים המבוגרים שצריך לטפל בהם? נו באמת.
אם לא ברור לך מזה שלא מאפשרים לנסוע להורים רק לשבת או חג שלא אכפת לאף אחד מה קורה לאנשים המבוגרים אז לא. לי זה ברור מאד.
וסליה על החריפות אבל אם היו לך הורים בגילאי שמונים שבוכים לך על החג בבדידות כנראה היית מבינה את זה יותר
מקבלי ההחלטות צריכים לאזן בין הרבה מאוד שיקוליםנועה נועה

אני האחרונה שתצדיק את ההתנהלות המביכה שיש כאן, ברור שיש חוסר גדול בשיקול דעת והמון כניעה מטופשת לדעת הקהל וזגזוגים. עדיין להגיד שכשעושים סגר לא אכפת מהמבוגרים זה צעד אחד רחוק מידי לדעתי. עושים סגר כי אכפת קודם כל מהמבוגרים, הם קבוצת הסיכון העיקרית. להגיד שההחלטה עצמה שגויה ונובעת מחוסר הבנה? בהחלט הגיוני. להגיד שעושים את זה מחוסר אכפתיות? לא מסכימה.

טוב. אז לא נסכים.מיואשת******
חוסר אכפתיותצמיד זהב
זה גם לעשות ולקבל החלטות שגויות ומביכות שפוגעות בכולם פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם בזמנים מאוד מאוד מדוייקים וברורים. מאודדד.

תקראי שוב מה שכתבת...
אני קוראת ולא מסכימהנועה נועה

כי השאלה מאיפה הדברים נובעים. לא כל אדם ששיקול הדעת שלו מוטה הוא לא אכפתי. וגם בלי שיקול דעת מוטה אפשר לטעות.

(והאמת, מהכל, הטענה של "למה דווקא בחגים" מטריפה אותי. בחגים הרבה משפחות נפגשות בהרכב מורחב ולארוחות. בחגים מגיעים לבית כנסת המון אנשים שלא מגיעים אליהם במהלך השנה. ומצד שני, מצד המשק - בחגים גם ככה הרבה מקומות לא עובדים, אז הפגיעה בכלכלה מצטמצמת. אז להתחיל לראות את זה כרדיפה אישית או דתית, לא משכנע אותי)

על הקטע של המשק הסגור בחגיםצמיד זהב
אני לא עובדת משק. אין לי חנות ולא מסעדה אבל אני שומעת כל היום מה זה לסגור מסעדה.
שומעת מבעלי עסקים לא חיוניים מה זה חסגור עסק שאפילו הזמנה אחת לא תוזמן אחרי חצי שנה של מצב בטטה.

זה לא נכון שהמסחר יורד אז יאללה בוא נסגור.

ותסתכלי שניה על הקטע של החגים וכן נוא חזק מאוד- איך??? איל כל החופש נפגשו אנשים יצאו לבילויים מקום היו מפוצצים!!!!!!! ופתאום בחגים סגר?!
קשה לעצום עיניים מול זה. קשה מידי עד בלתי אפשרי ולא ממקום קטן ומתמסכן. ממש לא.
זה חוסר התחשבות במגזר ענק שחי פה משלם מיסים עובד ונותן מעצמו.
אוף.

עזבי מה התקשורת אומרת תסתכלי רגע אחד באמת!
זה מוציא אותי מדעתי!צמיד זהב
הנחיות מטופשות!!! חסרות הגיון ועם מליון פירצות!!
אלטרנטיבות מטופשות עוד יותר.

והכל בשם הדאגה לשלום הציבור הכללי.. והאכפתיות של מקבלי ההחלטות שרואים תמונה רחבה.

וואלה במצב מלחמה אני שותקת. יש לי מינוס אפס הבנה בזה.. סומכת על הקב"ה ומתפללת שאלה שמקבלים החלטות יהיו שליחים טובים ( ובעבר ראינו בהיסטוריה שכשהם טעו למרות דעת הקהל הרחב - חטפנו כולנו)
פה יש גבול. ראש בקיר .
ואנחנו משלמים על זה יופי ונשלם לטווח נארוך מאוד לצערי...
מתסכל ברמה שקשה לתאר!!!
אבל אנשים מתלוננים שסוגרים בחגים ולא באוגוסטנועה נועה

בעלי המסעדות לצערנו יפגעו בין כה וכה, גם באוגוסט יש להם פיק רציני. עדיין בחגים קיימים בתי עסק שסגורים, ובאוגוסט חוץ ממשרד החינוך כולם עובדים. אז הפגיעה היא מינורית יותר, כן.

ממש לא נכון שהרבה מקומות לא עובדים בחגיםמיואשת******
זה סהכ עוד ארבעה ימים חג. זהו. זה ההבדל. ודווקא בדכ יש יותר קניות יותר מלונות יותר מסחר.
מענין שבחול עושים הידוק באכיפה לפני החדים שלהם כדי שהם יוכלו להנות בהם וכדי שהכלכלה והמכירות בתקופת חג המולד יפרחו, אבל אצלינו חגים זה זמן לסגר.
בעבודה שלי, למשל, לא עובדים בחגים נועה נועה

אז תביני שאת יוצאת דופןמיואשת******
ולא התייחסת לכל שאר הדברים שכתבתי. אבל זה לא משנה כי ממילא הויכוח הוא לא איתך וזה לא ישנה. אבל מעצבנת אותי קצת הראיה האטומה שאת משדרת- אני לא עובדת בחגים, לי אין הורים מבוגרים , מה הבעיה לארח שלושה שבועות. זה לא נעים להרגיש שמישהו חושב רק על המציאות שלו.
אני כבר לא יודעת איפה להגיב...נועה נועה

אני מסכימה בגדול עם כמעט כמעט כל מילה שלכן. והלב שלי נקרע. ועם כל הפריביליגיות המופלאות שלי, בתוך עמי אנוכי יושבת.

מצד שני הלב שלי נקרע גם על אנשים בריאים או עם מחלות רקע שנפטרו, ועל אנשים בריאים שהחיים שלהם נהרסו בגלל שהם נדבקו, ולא ברור אם ההשלכות לא ימשיכו איתם לכל החיים. והשרשור הזה מתעלם לחלוטין מזה שלא רק הבדידות והמרחק הורגים והורסים. גם הקורונה עצמה עושה את זה. וזאת המציאות שמקבלי ההחלטות עומדים מולה. ודוגרי? כשגם מומחי הבריאות אומרים כל אחד דבר הפוך מהשני, אין לי אישית מושג איזה החלטות אני הייתי עושה במקום הפוליטיקאים.

זה לא מצדיק לרגע את זה שיש כאוס, שגם אם יש טיפת היגיון מאחורי ההחלטות לא מספרים לנו מה היא, שיש הטיות מודעות או לא מודעות, שלא אוכפים ולא מקיימים בעצמם את ההחלטות, הכל נכון. וזה נוראי ואין לי מילים לכמה זה נוראי. מכאן ועד להצגה החד מימדית כאילו הכל נובע מרוע ואטימות, והתחושה הברורה שכל אחד אחר היה יכול לעשות את זה יותר טוב - זה כבר צעד אחד מידי קדימה בעיניי.

אני, אגב, עברתי את הסגר הקודם לבד עם הילדיםנועה נועה

בעלי היה בטירונות. התחיל כמה ימים לפני תחילת הסגר. קיבלתי לחץ פיזי מתון מכל מיני אנשים להתארח לפחות בחג, וסירבתי בנימוס. לא משווה את עצמי לקשישים שהם באמת בודדים, אבל זה לא שחמקתי בקלילות מכל ההשלכות של התקנות.

זכותך המלאה לחשיבה כזאתצמיד זהב
לרגע לא באה להגיד שאת טועה. אבל מותר לחשוב שונה.

דעתי; שכן. יש התעלמות גדולה מידי מכולנו. וכן,יכלו להפיק לקחים מסגר קודם.

ולא,אנשים לא מתים מקורונה כמו שמציגים לנו את זה (בואו תאכלו אותי).
יותר מידי סיפורים ממקור ראשון ( ולא מהתקשורת) על זה ש"נפטר מקורונה" לא היה כזה חלק... לצערי.

וכן אני אגיד את זה: קורונה היא שפעת! בלי חיסון כרגע. אבל היא שפעת . וצריך ללמוד לחיות איתה ולשמור על מי שצריך. וכששאלו אנשים אם יחסנו נגד קורונה מתי שיהיה חיסון - וואללה הם אמרו שלא...
לי זה מספיק.
תראימיואשת******
כשעומדים מנהלי בתי חולים וטוענים שסגר לא יעיל
כשבכל העולם לא הביתה מדינה שעשתה סגר כללי שני על כל המדינה
ועוד
אז ההרגשה שלי שכן, יש פתרונות יותר טובים אבל הם יותר קשים ומורכבים ליישום וכן. זה ממש רוע.
וכן. אנחנו יכולים לישוב לבד על דרכים יותר טובות.
ואני חושבת שמיש נתקל בצורך לבחור את הבחירות האלו עכשיו עם הורים מבוגרים מרגיש כמוני. ואולי מי שעוד לא נתקל בצדדים הנוראיים שקורים כרגע עוד מצליח להאמין שלמישהו אכפת. לא יודעת.
אבל מנהלי בית החולים אמרו דברים שונים לגמרי לפני שבוע שבועיינועה נועה

ואני בכלל לא מדברת על ההתעלמות ממצוקת בתי החולים בפריפריה, שלא הולכת לשום מקום. וצוותים רפואיים מבפנים מעידים דברים קצת אחרים ממנהלי בתי החולים. בקיצור, כאוס מכל הכיוונים, לא רק מצד מקבלי ההחלטות.

ולפי מה שאני רואה וקוראת (לא בתקשורת, בפייסבוק, שהוא הרבה פחות מוטה) הפער העיקרי של ישראל מול מקומות שבהם תוכניות פחות דרקוניות הצליחו הוא הצייתנות של האזרחים. אז מה כבר נשאר לממשלה לעשות? כשניסו לעשות חלקית אנשים זרקו הכל. אז בואו לא נאשים רק את מקבלי ההחלטות, גם אם יש להם חלק לא קטן.

הישראלי המצויצמיד זהב
גם ככה פחות צייתן,אז אחרי פסח וכל הקיץ הזה...
שיחשבו על דרכים יצירתיות יותר שהכללים יאכפו (ולצערי הרב מאוד כאחת שמסתובבת בארץ... הכללים נאכפו ביד קשה מאוד במקומות מסויימים מאוד!!)
לפעמים מתחשק לי להוציא חוקנועה נועה

שכל מי שאומר "יש דרכים הרבה יותר טובות" יהיה חייב להציג תוכנית מפורטת של הדרכים ההרבה יותר טובות האלה.

זה לא אישי מולך. להתלונן ולהצטער ולקרוע קריעה ממש לגיטימי בעיניי, באמת. ובא לי לחבק פה כל אחת ואחת על הקושי ועל כל מה שכולנו עוברים. אבל נורא קל להפריח באוויר את הסיסמא הזאת, ונורא קשה להיות זה שיושב ומנסה לשבור את הראש איך ליישם אותה ויודע שחיי הנפש והגוף של כל האנשים פה תלויים בהצלחה של ההחלטות האלה.

אני לא חושבת שהם יושבים ושוברים את הראשצמיד זהב
מצטערת.

ואני מבינה את המקום שלך. אבל הפעם קצת קשה לי, כי וואלחה:אנשים העלו רעיונות אחרים ואפאחד לא טרח להקשיב להם (כמו סגר בחופש נניח או צמצום של דברים)
הכאוס פה מוצדק לחלוטין. אנשים מרגישים מרומים ושמשרים להם בעיניים בגלל אי אילו החלטות מהדרג הגבוה..
אנשים לא סתם מאבדים אמון אחרי חצי שנה של ניסוי וטעיה..

לגבי הרבה מאוד מקרים אחרים את צודקת ואני מסכימה איתך. הכי קל לבוא בטענות. הפעם אני פשוט חושבת שהיו אפשרויות אחרות.. והעלימו עין..

אבל בהחלט נשמה טובה מקבלת את הדעה שלך!! ולא באה מולך או נגדך.
והמצב כל כך קשוח... שכל אחד מנסה להבין טיפה ונופל לייאוש..

הלוואי שתיהיה שנה טובה ומתוקה !! אמיתית שנרגיש את המתיקות!! מלאה בבשורות טובות ומשמחות אצל כולם!!!
המון אנשים הציעו המון תוכניות חלופיותנועה נועה

אם היו שלוש, אפילו לא יודעת, שש... אבל כשלכל אדם שני יש תוכנית חלופית זה כאוס לא קטן יותר.

אני מאמינה לצערי שיש הרבה פוליטיקאים שאכפת להם רק מדברים כמו כבוד וכוח ומה יחשבו עליהם. אני מאמינה שגם אנשים שחושבים על עצמם שהם לא מוטים - כן מוטים בלי לדעת (נניח בקטע הדתי שנזעקים עליו הרבה - חילוני ממוצע פשוט לא יבין איך אפשר להשוות בין תפילה בציבור להפגנה. זה לא מרוע, זה פשוט לחיות בעולם אחר לחלוטין). אני עדיין מאמינה שלצד זה יש גם מספיק פוליטיקאים שכן אכפת להם וכן מנסים ביושר לעשות את המיטב. ועוד על כל הסקלה באמצע. ובין כל אלה פשוט נוצר בלגן אחד גדול. וכשאפילו המערכת הרפואית שאמורה להיות הצד המקצועי בסיפור הזה לא מדברת בקול אחד או שלושה אלא באלף, אין מה שיאזן. וככה הדברים נראים בסופו של דבר.

אף אחת פה לא נגד אף אחת, לא נפגעתי אישית, אל חשש.

הלוואי ואמן שתהיה לנו שנה טובה מתוקה ושפויה, לכולנו.

כל אחד יעשה מה שהוא חושב 😉חיים של
זו דמוקרטיה. לא?
מסכימה איתךאורוש3
רק אתמול צפיתי בשני מומחים אמיתיים. כל אחד אמר הפוך. אין לי שום תשובות. המצב זוועה מכל כיוון ומכל קנה מידה. המגפה יצאה משליטה לחלוטין. אצלנו אח אחד בבידוד בישיבה בגלל מאומת. אח ומשפחתו בגלל גננת. ואנחנו לא משנה למה. ומי שנחשפנו אליה בכלל לא היו לה תסמינים מובהקים ולא חשיפה ידועה. עשתה בדיקה סתם כי היא כזו. אף אחד אחר לא היה עושה. אז בדיוק ככה. המחלה מסתובבת חופשי. בחוסר שליטה מוחלט. ברור שכשלונות והחלטות מוטעות הובילו לזה. אבל מה הפתרון עכשיו?? לי אין פיתרון. וגם המומחים לא מחליטים אם סגר יעיל או לא. אז מה כן? וואלה אין לי מושג. ברור שהחלטות מתקבלות גם בטמטום וגם עם שיקולים זרים. אבל נוטה להסכים עם נועה שהמטרה היא לא רק רוע ואטימות. אגב אתם חושבים שמישהו ממשרד הבריאות אמר לנו להיכנס לבידוד או משהו? ממש ממש לא. אחריות אישית. ומה עם כל מי שלא כאלה?
מסכימה עם כל מילה...שמחה
ועכשיו ביטלו את הבדיקות בבתי אבות.מיואשת******

זה גם נראה למישהו נובע מאכפתיות כלשהי?

ביטולי בדיקות בבתי אבות ודיור מוגן

במקביל, קיים גם רצף מדאיג של ביטולי בדיקות קורונה בבתי אבות ודיור מוגן: כמעט 20 בתי אבות ודיור מוגן ברחבי הארץ קיבלו היום הודעות ממד"א על ביטול הבדיקות השגרתיות המתקיימות בהם אחת לשבוע.

בדיקות אלה משמעותיות למניעת התפרצויות של הנגיף ומופעלות לפי הנחיות חמ"ל קורונה. לא מדובר בעניין נקודתי, שכן איגוד בתי אבות ודיור מוגן (אב"א) קיבל אינדיקציות מבתי אבות שונים בפריסה ארצית.

עוזרי כתב: "נזכיר, בהקשר זה, את המחדל הגדול של 'הגל הראשון' כי עד חודש אפריל האחרון המדינה לא הקצתה כלל בדיקות לדיורים מוגנים ובתי אבות ורק לאחר פנייתנו לבג"ץ המדינה הודיעה כי היא מסכימה להקצות בדיקות".

עוזרי הוסיף כי "כעת אנו מבינים כי הגלגל חוזר אחורה והקשישים שוב נשכחים לטובת צרכים אחרים והם נזנחים למות. אנו מבקשים מכם בכל לשון של בקשה לשים את האוכלוסייה הקשישה גד עיניכם בראש סדרי העדיפויות הלאומיים".

מחסור בבדיקות...שמחה
זה בעיני המחדל הכי גדול
נכוןאורוש3
יותר מחצי משפחה שלי עובדת בחגים..צמיד זהב
כל מילה ולזה התכוונתי בעצימת עינייםצמיד זהב
ושוב לא ממקום של הדתי המסכן הקטן שרודפים אותו..

אלא ממקום של להסתכל למציאות בעיניים ולהבין שיש עוד אפשרויות וניו עוד אלטרנטיבות ומרתק שבחרו דווקא אחת ספציפית מבין כולם שקוראת לסגר 3 שבועות (להזכיר שפסח היה רק שבוע?!) על כלללל החגים..

המון שכל של הגורמים המחליטיםחיים של
המון.
אחלה נבחרי ציבור יש לנו

אבך באמת..
צריך לזכור שמי שהביא את הקורונה הביא עכשיו את הסגר.
ואנחנו צריכים לפנות אליו.
החברה בשלטון הם רק המקל.
צודקת. רק תפילות. והרבה תפילות להורים המבוגרים שלנומיואשת******
צודקת ועדיןצמיד זהב
אותו אחד שהביא את הסגר ואת הקורונה נתן לנו זכות בחירה... ושכל ודעת בשונה מבעלי החיים.

אוף
אני כבר מזמן לא מאמינה לכל הדיבורים היפים על זה שהםפרח חדש
עושים הכל כדי לשמור על האוכלוסיה החלשה(המבוגרים ביניהם) זה הכל שיקולים של כסף כסף כסף
עם כל הבזבוזים שעושים עכשיו היו מושקעים באמת בצרכים של המסכנים והחלשים ואילו שבסיכון לא היינו יוצאים לסגר
כי זה לא ריאלי להיות אצל ההורים 3 שבועות!!חיים של
ואם עד יום חמישי לומדים ומתערבבים אז שיחכו עוד יומיים.
נכון שהמצב זוועה.
אבל לדעתי זה בגלל בתי הספר.
לא בגלל אנשים שיעשו חג ביחד בשיא ההרחקות.
במיוחד שכבר היינו יחד עם כל המשפחה כל אוגוסט..
ממש לא כולם יכולים..באר מרים
משפחות גדולות לא יכולות שנסוע וליפול על ההורים לכל התקופה.
לא תמיד יש בבית של ההורים מקום להלין את כולם.
הורים מבוגרים מתקשים מאוד בלי השקט שלהם והפינה הפרטית שלהם.
צריכים מנוחת צהריים ולישון מוקדם, מה שבית תוסס לא מאפשר..

גם לארח לא תמיד אפשרי. אצלי ישנים 3-4 ילדים בכל חדר. אין מצב להעביר אותם לסלון לשלושה שבועות.. וגם להורים לא נעים לישון בחדר צפוף על מיטת קומותיים עם מגירות נפתחות..

אבל ממש מבינה את החשיבה..

בגירוש מגוש קטיף היינו משפחה צעירה ואני זוכרת שראיתי את התושבים מפונים לבתי מלון ולא הבנתי למה הם לא הולכים להורים..

עכשיו אני מבינה, אבל כזוג צעיר עם שני ילדים והורים בני 50 היה ברור שתמיד אפשר להגיע להורים לכמה שבועות..
היום אני רואה את זה אחרת..
ממש לא אפשרי לכולםהיופי שבשקט
בעלי עובד חיוני וכך גם אמא שלו, ואבא שלי. שלושתם יצטרכו להגיע לעבודה במהלך הסגר. להוסיף שעה וחצי נסיעה לכל כיוון בכל יום זה לא מעשי.
הסבים והסבתות שלנו אומנם בפנסיה, אבל לאנשים מבוגרים זה לא פשוט לארח/להתארח לזמן כל כך ארוך, אפילו אם הם במצב פיסי טוב.
תכל'סבת 30
מותר לנסוע כדי לעזור למישהו שצריך אותך.
אז נוסעים לבקר את סבא וסבתא וחוזרים.
אנחנו כולנו הולכים לחג אצל ההורים שליאהבתחינם
אני יודעת שזה יכעיס הרבה,
אבל אין מה לעשות
אבא שלי אמר לנו מפורש!!! הקורונה לא תתקרב אלינו, הבדידות כן והיא עוד תהרוג אותנו.
חלאס. זהו
אחרי שבפסח כל האלה מהממשלה הרשו לעצמם להיפגש עם משפחות?
יש להורים שלי בית גדול, נעשה את השולחנות בחצר. אנחנו נהיה בסביבות ה15 איש. וזהו.
די חלאס.
משחקים בנו יותר מדי!
אבא שלך צודק לגמרימיואשת******
ואני אומרת לך, היום ואתמול שמעתי על שני אנשים בגילאי שמונים פלוס שלפני הקורונה היו שמחים ומתפקדים ועכשיו כבר לא יודעים אם המשפחה מגיעה או לא ואם יהין חולים בקורונה או לא. התדרדרו מנטלית לרמה מפחידה. הורים של חברים שאני מכירה אישית!!!

ושוב, הסגר לא מטרתו בכלל להגן על אוכלוסיה בסיכון וגם לא אומרים את זה! אומרים בפירוש שעד עשרה איש מותר להיות יחד.
גם אנחנו אז מה...צמיד זהב
מה הסיפור הגדול בסגר הזה??? במיילא יש מליון פירצות ואפשרויות גם לסוע וגם לחזור.
מישהו צריך לתת דין וחשבון למישהו?
למה אם מחר מותר להתקהל 50 איש יום אחרי אסור? תרד אש מהשמיים ?? אני באמת לא מבינה.

מבינה את הפחד להיתפס ולגמגם אז באמת מכינים תירוץ מראש.

ואגב @מיואשת****** לא רואה צורך לסוע רק למובגרים , כן, גם בשביל הכיף מותר לסוע וצריך. בריאות הנפש של הצעירים חשובה לא פחות מבריאות הגוף ואולי יותר.

כן לשמור על הכללים לא לשמור על הכללים? אני לא אגיד את דעתי... כי אקבל פה מטר של "ברכות". ואני לא עוצמת עיניים. יש לי במשפחה חולים בסיכון גבוה מידי. זקנים. גלמודים. צעירים בכל הגילאים והמצבים...

אמרתי את זה.
את לא היחידהחיים של
אבל יש כאלה הפחדות של מי שנוסע שלא יוכל לחזור.
זה נראה לך אמיתי?
לא. ממש לאצמיד זהב
בסגר הקודם גם היו הפחדות ושום כלום.
אני לפחות נסעתי מצפון לדרום( ודווקא לא לצורך טיול) ולא היו שוטרים.. ולא מחסומים.

כולם יודעים מה מטרת הסגר הזה.. ואיפה המחסומים יהיו בעיתיים...

הממשלה עוצמת עיניים? גם אנחנו.
בסגר הקודם בקושי היו מחסומי משטרהחיים של
וכאן הם מצהירים שיהיו.
להגיד לך שאני מאמינה שיהיו?
כן אני מאמינה.
להגיד לך שאני מאמינה שלא ייתנו לצאת?
ממש לא..
ואני בטוחה שהכבישים בארץ יהיו עמוסים.
ואלה שלא נסעו ירגישו פסיכים.
שיהיו מחסומיםצמיד זהב
שיהיו גם שוטרים
יהיו גם אלפי מכוניות... ואנשים מתוסכלעם

לא סתם בעלי מסעדות עכשיו מצהירים שיפתחו. מכונים ושאר הכלכלה.

זה לא שלא מאמינים בסגר וזה לא שעושים מרד זה פשוט שכולם יודעים שאין טעם לכלום. וזאבים זאבים לא יעבוד הפעם.

היה להם חודשים להתכונן למצב...
דיי להיות עצומי עיניים ולהגיד קדוש על כל החלטה מטופשת או לא שמגיעה "מלמעלה".

ואם את שואלת אותי; אז לא. למקבלי החלטות לא אכפת מבריאות הציבור הפעם הזאת. ממש לא.
אני כמעט חושבת כמוך.חיים של
זה לא שלא אכפת להם.
הדרך פשוט לא נכונה..
למה מסעדות לא יכולות לעשות טייק אוואי?
אם היה אכפתצמיד זהב
היו חושבים על דרך נכונה. נקודה.

תעשי משאל עם מה הדרך הנכונה,משום מה לילדים בני 5 יש ראיה רחבה יותר ומפוקחת יותר..

כולנו בני אדם וטועים. ברור. אבל רק טיפש עושה את אותה טעות פעמיים ומצפה לתוצאות שונות...

זאת דעתי. המתוסכלת מאוד.
ממש . באמת ילדים יכולים לנהל את זה יותר טובמיואשת******
אף אחד לא יכריח אותך לחזור למארחים שלך...צמיד זהב
נכון אבל קנס את תקבלי.וואוו
תפסי חתול מהרחוב ותגידי שאת נוסעת לוטרינרבתי 123
😂 חשבתי על זה...מיואשת******
או להפגנהחגהבגהאחרונה
בבית של אמא שלי
חחח
כל כך מזדהה.הריוניסטית

בא לי לצעוק ושישמעו אותי בכל העולם.

אנחנו חיים באבסורד.

כלום יותר חשוב מהכל.

פשוט מרתיח. מרתיח. מרתיח. 

אני לא מתכוונת לוותר על סבתא שלי

אסע אליה בחג.

דכאון הורג יותר מקורונה.

ושמישהו שם יתעורר כבר ויבין שאנחנו חיים בהזיה!!!

כל הכבוד לך ואשרי סבתא שלך שיש לה נכדה כמוךמיואשת******
זה כל כך זוועתיחיים של
הכל בסדר. גם ככה יצאו לנו קרניים מהסגר הזה, ניסע לטפל בעצמנופשיטא
נשאר רק לבחור לאיזה חיה להפוך.
אני בקטע של חרדון, רק שאין לו קרניים.
חד קרן! ככה לפחות הבת שלי תהיה מאושרתנועה נועה

😂😂😂 אני חד קרן!!!מיואשת******
עם הזמן מתברר שלמרות חילוקי הדעות בינינו אנחנו נשמות תאומות!נועה נועה

אל תגזימי יש לנו חילוקי דעה. לא דעות 😆מיואשת******
אנחנו מסכימות במלא דברים! מותר גם לא להסכים. פשוט זה נורא קשה לעיכול פה. סליחה אם הוצאתי עלייך יותר מדי חריפות. אני בוכה מהבוקר מהסיפור על אבא של חבר שאני מכירה אישית והפך ממש סנילי בחודשים האחרונים.
יקרה, אני ממש מבינהנועה נועה

זה כל אחד ומה שהוא נחשף אליו... אני נחשפתי להרבה סיפורים של צעירים בריאים שחלו בקורונה בגל הראשון ולא חזרו לעצמם עד היום. הכל מפחיד.

אני יספר לך משהואל הר המוריה
סבא שלי נפטר, בלי קשר לקורונה.
בעצם, אולי השבץ מוחי היה בגלל חוסר טיפול רפואי, אז אולי יש קשר, לומשנה...

בכל מקרה, השבעה היתה בתחילת תמוז, והגיעה לנחם מישהי שעובדת עם קשישים, היא סיפרה דברים פשוט עצובים... הדרדרות קשה של כולם.
אגב, לא רק היא, הרבה שבאו לנחם סיפרו על המצב שההורים הגיעו אליהם..
אז זה ממש לא סיפורים בודדים, זה הרבה..
ולא נכנסתי לסבתות של בעלי שראינו את התדרדרות בעיינים למרות שהן היו יותר חשופות למשפחה מהרבה אחרים..
יפה שיצאה לכן רק קרן אחת, לי יצאו יותר... אוףפשיטא
האמת שאני ממש משתדלת לא להתבכיין הרבה.
אבל החגיו זה אישיו אצלי. קשה קשה קשה. כל שנה אני במתח מטורף בתקופה הזאת, עכשיו בכלל.
מרגישה פשוט בודדה (כיף לי ממש עם בעלי והילדה, אבל חסר לי קצת יותר בחגים)
יצאו יותר אבל אני מסתירה במסיכה!!! 😆מיואשת******
במסיכה זה הקרניים שבמקומות השפויים​​​​​​​נועה נועה

שטן

חחחחחחחצמיד זהב
ורק קרניים יצאו לך? או שהמסכה מסתירה עוד דברים מופלאים?
רק קרן אחת יש לך??וואוו
מה את מנסה לרמוז? 😂😂😂מיואשת******
זה הרגשה שסגרו קודם כל את מוסדות הלימוד והכלמק"ר
ואז מחריגים את הכל חוץ ממוסדות הלימוד...

ממש תסכול!!מזלטוב
ואני חושבת שאני עושה קניות בעיקר בתקופת החגים, נופש זה בתקופה הזאת ועוד..
אז אם חשבתם על הכלכלה? לא!!
מסכנים כל בעלי העסקים ברחוב רבי עקיבא בבני ברק, כבר שבוע יש להם סגר והם לא יכולים למכור כלום וגם עכשיו בחגים!! זה הזיה..

למה?? לא סגרו באוגוסט??
אוף.
ממני שנוסעת להורים לראש השנה.
ולא יכולה להשאר שם 3 שבועות.
אז מקווה שיהיה בסדר בחזור.

תנסו להשיג אישור שבעלך צריך להיות חזן או בעל תוקעאחתפלוס

מאיזה בית כנסת קרוב להורים.ואז את והילדים יכולים להצטרף

בית הכנסת אמור לקבל אישור על שימכם ממשרד הדתות20200915175513.pdf

זה הקישור

ופה מצורף הטופסאחתפלוס
תודה. וואי יש מצב שבעלי באמת יהיה חזן שםמזלטוב
בחלק מהתפילות
בדיוק עכשיו מודיעים שאפשר לפתוח את החנויות בעיר בני ברקפרח חדש
שאין סגר לילי
לפחות ריחמו קצת על העסקים..
וואי שמחה בשבילם לשמועמזלטוב
אז הם לא באים אליכם בסוף??אמאשוני
אוף 😭
הם באים. אמרתי להם שאשלם להם את הקנס אם צריךמיואשת******
אני לא מוכנה להשאיר אותם ככה. לא יודעת מה נעשה אם באמת לא יתנו לחזור כי שלוש לילות בבית שלנו כשהילדות על מזרונים בסלון זה מעל ומעבר... אבל, דיה לצרה בשעתה. את זאת שאמרת ששלוחי מצווה לא ניזוקים וזה ממש נכון. ה׳ יעזור לנו.
ומה יהיה בסוכות?
אה ב"ה!!אמאשוני
נכון, יהיה טוב בע"ה!!
יש דרכים לעקוף מחסומים.. תשאלי את נערי הגבעות.. 😆
אני יכולה להבין למה לא רוצים חמולות של 30 איש בערב אחד, ואז למחרת כולם בים ובערב שוב 30 איש בצד השני...
אבל אני חושבת שמי שמסוגל לישון שני לילות ברציפות מחוץ למיטה שלו כבר מוכיח עד כמה זה חיוני....
חחחח. לגמרי על המשפט האחרון!!! 😆מיואשת******
מקסימום...חיים של
אם זה אפשרי כמובן...
אולי לכתחילה לנסות לנסוע ביום שני בבוקר?
כל הכבודבת 30
ראיתי בפייסבוק של טל גלבועלהבת-כוח
איך היא מתפארת שהם ממש שמו את ההנחיות שמתאפשרות עבור בעלי חיים בצורה ברורה ובאמת צרם לי ככ.
מה עם התינוקות שעברו שבועיים הסתגלות ויצטרכו לעבור שוב? מה עם ילדי כיתה א שהתרגשו וחיכו וסגרים להם? מה עם ילדים שרוצים לצאת לטבע בחג ולא להפריע לאף אחד? מה עם הזקנים שמתים מבדידות. מה עם המובטלים שנחנקים מעול כלכלי.
מי שצעק יותר בקול קיבל. וזה רק צורם עוד יותר. כי אם באמת היו מאמינים שאנחנו בסכנת השמדה היו פועלים אחרת. ברור שמשהו כאן מסריח.
בתור בעלת בעל חייםמצפה להריון בעה
בשבילי הוא כמו ילד
משמע אם הוא לא מרגיש טוב אז ברור שאני אסע לקחת אותו לטיפול גם אם אומר לפרוץ מחסומים
לא נראה לי מופרך ההחרגה הזו בהגבלות יציאה
כמו שלנו מותר לצאת מעבר ל500 מטר לצרכים חיוניםם
גם לבעלי חיים
לא אמרתי שאין סיבה לצאת עבורם. אלא שיש דברים יותר חשוביםמיואשת******
שהיו אמורים לקבל לכל הפחות עדיפות כמו בעל חיים. עם כמה שאת אוהבת את הבעל חיים שלך אני בטוחה שסבתא שלך חשובה לך לא פחות (מקווה שיותר)
ובשביל הסבתא של הילדים שלי למשל יומיים חג איתנו חשוב לפחות כמו (יותר חשוב לדעתי האישית ) מטיפול לכלב שלנו אם היה.
אין בעיה פשוט צרם לימצפה להריון בעה
לדעתי לצאת להפגנה או לטוס נראה לי יותר הזוי
ללא ספק אבל על זה כבר התלוננתי לפני כמה שבועות 😱מיואשת******
נראה לי שבקצב הזה נהיה בעלי חייםאני זה א
אז אולי יותר לנו לעבור... ואוף אמי כל כך מבינה אותך כי יש כל כך הרבה חוסר היגיון וחוסר תיאום בין מיליון דברים..
והנה עכשיו סבא וסבתא שלי בני 90+נכנסו לבידוד כי היו במקום עם חולה מאומת וזה לא שהם הסתובבו בקניון או מקום לא חיוני הם היו במקום ממש חיוני והנה עכשיו פשוט כואב הלב לחשוב ששבועיים בנוסף לכל ההגבלות הם יהיו ממש אבל ממש לבד
אוי לא! מתפללת עבורכם שלא נדבקו!מיואשת******
מותר לצאת כדי לעזור למישהו עם קושי אז זה כולל הכלהריון ולידה
ההורים המבוגרים עלולים להדבק ובע"ח לאסודית
מעתיקה מנשואים טריים לפהבת 30
לאור ההנחיות של הסגר, נראה לי הכי פשוט, שאלך רק להפגנת תקיעת שופר והפגנת מוסף.

ההפגנה מתחילה בחצר בית הכנסת בשעה שבע.
נאומים ופיוטי מחאה- משעה תשע
נגינת מחאה בשופר- בעשר, ובגלל שאנחנו בעד הדרת נשים מההפגנות, אז תהיה הפגנת שופר לנשים גם אחרי שהפגנת הגברים תיגמר.

יש עוד אפשרות לנשים. בשעה חמש אחה''צ, בזמן ההפגנה של הילדים בגן המשחקים, יגיע התוקע הראשי לתקיעת מחאה בדשא שליד. כל האמהות שלא הספיקו להגיע להפגנה בבוקר, מוזמנות להפגנה אחה''צ.

הפגנות משפחתיות יתקיימו לאחר תפילת שחרית, כל משפחה בביתה.

מיד לאחר הפגנת המנחה, נצא באופן מרוכז להפגנת תשליך המעיין הקרוב. חשוב להגיע עם בגד עם כיסים, כדי להראות אחידות ונחישות של כל המפגינים.

אה, בעצם אני בבידוד.
באסה. כל כך רציתי להפגין!!!

לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

מחזקת טותך ורוצה להמליץ לךמקרמה

שלהבא תתחילו עם השאלות ותיאור המקרה לרב "בעיר האחרת"

פסיקה בנושא טהרת המשפחה לא מבוססת רק על דיני מראות

יש עוד הרבה 'ראיות' מסביב כמו עדות האישה, הרגשה, מיקום הכתם, צבע הבד וכו..

ורק אם הגעתם למצב שנדרש רב שיפסוק על סמך מראה תחליטו אם אתם חוזרים לרב הראשון...

(רמז... אני נשואה קרוב ל10 שנים ויכולה לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שיצא לי לצאר לרב מה ראיתי... אפעם לא נדרשתי להביאמלו את העד...)

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

זה מרגשמתואמת

הלוואי עליי לא להזדקק לאף אחד בעת זקנתי... (תכל'ס זה לא נעים להיעזר בילדים כאשר מוגבלים...)

האמת שבסופו של דבר במקרה כזה זה לא משנה כמה ילדים יש...

מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואיייאחרונה
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
איזה קשה זה לבחור גן חנ"מ לילד 😔shiran30005

גיל 3 וחצי עולה לגן שפתי ממעון. מהעירייה נתנו לנו אופציה במקום x שהוא מרוחק יחסית מהבית וגם אין לשם תחב"צ , לא בטוח שיש צהרון בתוך הגן יכולים לקחת אותו לצהרון בגן ליד (לפעמים גם בהסעה לצהרון) חוצמזה הגן מושלם, צוות מדהים והכל.

או

גן קרוב אלי יחסית גן רב גילאי (גילאי 3+ חובה) האמהות שם מרוצות ממש מהצוות אבל המקום נראה מסריח ברמות קשות, שבור  עכברים בחוץ, מבולגן ברמה פסיכית, זה המצב (הייתי שם הבוקר והזדעזעתי) אבל, יש שצהרון בתוך הגן וההורים ממש מרוצים מהצוות. יש ימים שאין גן בכלל כמו אסרו חג ולג בעומר.

לי נושא הצהרון קריטי

לא מסוגלת לשים אותו בהסעה לגן מרוחק יותר וגם ענעין הצהרון בסימן שאלה גדול. מצד שני הגן ליד הבית מסריח ומוזנח קשות אבל מרוצים מהצוות והפרא רפואי , אבל שם יש ימים שאין מסגרת כמו אסרו חג וחג בעומר , מה שכן יש בגן השני

בקיצור הלכתי לאיבוד...מה הייתן עושות?

נ.ב. אני לא ניידת אז זה שיקול רציני כי הכל נופל על הבעל ויש ימים שהוא לא יכול. יש לי עוד בת במעון והיא גם בקצה השני של העיר יחסית קרוב לעבודה שלי אז היא בסדר

עונהנויה12345

עונה בתור צוות פרא רפואי בגן עיכוב התפתחותי(כבר לא קוראים לגנים גן שפתי)

קודם כל יפה שהעירייה נותנת אופציה בדרך כלל פשוט משבצים.

אם אתם גרים רחוק אתם זכאים להסעה לגן ככה שלהסיע לא תצטרכו..

בקשר לחופשות, זה לפי משרד החינוך ובשניהם לא אמור להיות גן בלג בעומר וכו'..(אלא אם את רושמת לצהרון ..)

אם בגן הרחוק יש צוות טוב כמו שאמרת עדיף שם.

גן שיש בו עכברים בחוץ והכל מוזנח אני אישית לא הייתי שולחת. כדאי להתלונן לעירייה אסור לילדים להיות במקום כזה שבור והרוס. 

דוקא עכשיו יש לימודים בל"ג בעומר ובאיסרו חגיעל מהדרום

לק"י

זה התחיל לפני שנתיים- שלוש.

השנה ושנה שעברה היה חופש בל"ג בעומר בגלל ההסכם עם המורים. אבל משנה הבאה אמורים להיות שוב לימודים.

(יש חופש בין יום כיפור לסוכות).

אוף הקרוב נשמע מגעיל. איזה הזויאורוש3
נראה לי שאם יש צהרון בגן ליד ויש לך איך לקחת אז את הרחוק. 
זהו שאני לא ניידת ולא יכולהshiran30005

להסתמך על בעלי. יש לו הרבה ימי עבודה מחוץ לעיר וזה בעייתי להסתמך עליו מה גם שיש לי עוד קטנה לשים במעון בצד השני של העיר

אין לנו עזרה מאף אחד זה רק אני ובעלי בסיפור פה

אז נשמע שאין שאלה בתכלס...אורוש3
בטח שיש שאלהshiran30005

א. אני צריכה לשחרר ממש ולא יקרה כלום אם הוא ילך בהסעה

ב. זה ידרוש ממני עוד עומס ולחץ בנוסף למה שקיים עליי אבל מנגד יתן לי שקט נפשי שהוא במקום טוב 

ומה יקרה ביום שתפספסי את ההסעה?יעל...
אוף שאלה קשה...אורוש3
עונהshiran30005

לגן המרוחק אני יהיה זכאית להסעה אבל לא מסוגלת נפשית לשלוח אותו ככה. ההסעות של החנ"מ פה בעיר כמו שוק, המלווה מזרזת את הילדים תמיד וילדים קטנים כמו גיל 3 קשה לעמוד בקצב שלה (רואה את זה כל בוקר איך מתנהל) תהרגי אותי לא מסוגלת..

בגן הקרוב יותר יש צהרון שאני ירשום אבל עדיין באסרו חג ולג בעומר (אולי עוד ימים) אין גן בכלל. בגני עירייה אחרים כן יש בימים האלה.

הגן הקרוב הוא אומנם של עירייה אבל זה של בעלות פרטית (חרדית) ולכן זה נראה ככה אבל לצוות לא מעניין קצת לסדר את הגן/חצר משהו? מטריף אותי, מצד שני כולם מרוצים מהצוות שם ויש צוות פרא רפואי מלא מה שאין בכל הגנים

ושוב, בגן המרוחק לא בטוח שיהיה צהרון בתוך הגן ואז לוקחים אותו לגן אחר ומאוד חוששת מזה

ומפה אני לא יודעת להחליט.

בעלי עובד עירייה אז יש לנו פרוטקציה שם חחח

אולי שאלה טפשיתפילה
אבל מה אם להזמין מדביר וכמה בחורים לסדר את החצר בגן הקרוב , אפילו על חשבון הורים?
זה לא העניין, גם בתוך הגן מבולגן ממשshiran30005

מי שלא רואה בעיניים לא מבין

איך לא מפריע למטפלות ולצוות לא יודעת

נוטה לחשוב שלגן השני, ממש יקל על החייםשיפור
מבאס שמוזנח שם. אולי אפשר לנסות לדבר עם העירייה על העניין, אבל אם ההורים מרוצים זה לא שיקול מכריע מבחינתי
אולי הקרוב מגעיל כי עכשיו מנקים לשנה הבאה?יעל...

הרבה פעמים אם תלכי בקיץ לגנים את תראי בלאגן.. זה השלב.

כדאי לשמוע מהורים איך זה במהלך השנה

כל הזמן זה המצב שם לצעריshiran30005

מדובר בגן חרדי שלא שייך לרשות ובגלל זה המקום נראה ככה

הגן המרוחק יותר זה ממלכתי דתי עם מבנה כמו שצריך

קצת מטריד אותי מבחינת מחלות גם. הוא רגיש...אורוש3
איך גן שפה לא שייך לרשות? הילדים שלי בגן חרדי והםרקלתשוהנ

עדיין גני עירייה

אז איך גן שפה, שהוא חינוך מיוחד, לא שייך לכלום?

מבינה שזה הראש שלהם אבל לא נשמע הגיוני שזה המציאות בפועל

ואז אול אפשר להתלונן

זה גן עירייה אבל שייך לעמותהshiran30005

כמו שיש בתי ספר של בית יעקב ששייך לאגודת ישראל, ויש ביה"ס של ש"ס ככה הגן הזה שייך לאגודת ישראל או משהו מהם לא יודעת

לכן העירייה אומרת תפנו למנהלים שלכם שהם ישפצו ויסדרו את המקום. הבעלים אומרים יש רישום ולכן זה לא מעניין אותם

בגן השני כן יש הסעה אבל לא יודעת עד כמה אפשר להיות רגועים בהזעה הזאת. רואה כל בוקר את המלווה מפצירה בילדים ללכת בקצב שלה וזה קורע לי את הלב, הבן שלי הולך כמו צב ונופל הרבה הוא יהיה מסכן, אני יודעת , כנ"ל צהרון לא מתחייבים לפתוח באותו גן זה תלוי רישום

מצד שני הגן הקרוב הוא מזעזע, אין לי מושג איך מקבלים אישור על זה, בחיי

כדי לקבל רישיון כל שנה הם צריכים לעמוד בתקניםרקלתשוהנ

אפשר להתקשר למשרד הבריאות שיבואו לעשות להם ביקורת פתע

זה מה שהייתי עושה בתור הורה, אבל את לא שם עכשיו...

מניחה שאפשר בתור הורים ללחוץ יותר, מוזר מאד שזה לא מזיז להורים הקיימים

מה זה מוזנח?נעומית

יש הבדל בין גן קטן, מתקנים לא עדכניים, הרבה ציוד אבל ילדים יכולים להתפתח וללמוד בו

לעומת גן שבו יש חוסר תקינות בטיחותית,

עכברים זה מפגע בריאותי, חפצים שלא מתאימים לילדים ונגישים אליהם, רהיטים שבורים שעלולים לסכן אותם וכו'

לענ''ד אפשר לברר מאיפה בדיוק נובעת המוזנחות אצל הורים ששלחו לשם. 

למרוחקאמאשוני

תנסי לסדר הסעות.

אם לא מסתדר הסעות הייתי שוקלת אפילו מעבר דירה.

תחשבי על השנים הבאות גם.

איפה הוא יקבל מענה יותר מסודר? והילדה?

הייתי שוקלת לעבור למקום עם יותר שירותים שהם יקבלו.

או מתניידת במוניות.

לגבי הצהרון זה ממש ברוך, מקווה שיסתדר צהרון בתוך הגן ולא טרטורים כל יום.

מצטרפת לגבי המוניות- אני נוסעת במוניות כמה פעמיםיעל מהדרום

לק"י

השבוע כדי לפזר ולאסוף בזמן.

בהצלחה בהחלטה!

וזה בריא שיעבור מהגן לצהרון אחרshiran30005

כל יום? בהסעה כמובן

יהיה לי קשוח לעקוב כל יום שהוא הגיע לצהרון והכל בסדר

פה בגן ליד יש צהרון בתוך הגן

וואי איזה תסכול 

לא יודעת. גם לי היה קשה עם זה כנראהיעל מהדרום
לק"י

אין צהרון בגן צמוד?

אצלינו בגנים, במשך הרבה זמן היה צהרון משותף. ובצהריים העבירו את הילדים לגן הצמוד.

לא, זה צהרון בגן של מרחק הליכהshiran30005
ובגלל שמדובר בילדי חנ"מ כל אחד והצרכים שלו הם מועברים בהסעה 
אויש ממש מבינה את הקטע של ההזנחהעל הנס

אבל אם הצוות טוב ויש יותר פלוס בגן הזה ממינןס

כדאי לך לשקול את זה

בכל מקרה עבודת חיינו בתור אימהות זה לשחרר,

לא הכל יכול להיות בשליטה שלנו כל הזמן,הלוואי וזה היה כך.

אז זה או לשחרר את הגן הרחוק והפלןסים והמינוסים שלו

או לשחרר את הגן הקרוב והפלוסים והמינוסים שלו.

אבל וזה אבל גדול עד כמה שהבנתי הילד שלך רגיש יחסית.בגן נקי ומסודר סביר להניח שיהיו פחות הדבקות,

זה קריטי בחורף לא לעכשיו,

אולי שווה לך לקחת את זה בחשבון.

ההורים שמרוצים מהצוותרקאני

לא מפריע להם ההזנחה?

זה נשמע הזנחה קצת קיצונית

מתואמת

אין הסעות? ואין אפשרות לוודא אם יש צהרון או לא?

לא יודעת, התיאור שכתבת על הגן הקרוב לא עושה חשק בכלל... (ותכל'ס מוזר שקיים גן ברמה חיצונית קשה כזו... ועוד גן מיוחד...)

אנחנו שולחים כבר פעם רביעית לגן מיוחד (ילד אחד היה בשלושה גנים), ותמיד המקום היה מדהים גם מבחינת הסביבה החיצונית, ותמיד היו הסעות. גם צהרון היה - את התאומים בחרנו לא להשאיר בצהרון, את הילדונת אנחנו משאירים (זה גם ממש חלק מסדר היום בגן שלה).

ב"ה מרוצים מאוד מכל הבחינות!

מקווה שתמצאו את המקום הטוב ביותר בשבילו❤️

צהרון זה בתנאי שיש מספיק רישוםshiran30005

ואת זה יודעים רק בהמשך או ממש סמוך לתחילת שנה.

ברגע שאין מספיק ילדים אז מחברים גנים ולוקחים אותם בהסעה לצהרון

או שמביאים את הילדים האחרים לגן שלנו, אבל לא תלוי בבחירה שלי ואין עם מי לדבר שם

אוף, זה באמת קשה להחליט ככהמתואמת

נשמע מאוד מוזר שאף אחד לא מטפל בהזנחה שבגן שקרוב אליכם...

אצלנו אגב הילדים בגנים חרדיים, והם מטופחים לגמרי, כך שנשמע שזה קשור לעמותה המסוימת או לעירייה המסוימת שלכם...

האמת שאם זה המצב בעיר שלכם הייתי שוקלת לעבור דירה אבל לא יודעת אם זה מעשי לכם...

תודה לכולכן!shiran30005אחרונה
לא רלוןנטי לעבור דירה

אחרי התגובות שלכן כנראה שנרשום אותו לגן הרחוק יותר. עם הנסיעות נתמודד כנ"ל לגבי צהרון

פתאום ביטוח לאומי החליט שאני חייבת לו 14 אלף ש"ח.אמא טובה---דיה!

התקשרתי אליהם, והם אמרו שאם אני רוצה להבין את החישוב אני חייבת לבוא אליהם לסניף.

זה הון בשבילי.

זו ההכנסה שלי של בערך שלושה חודשים בתור עצמאית.

אין לי כוח לזה

וואו איזה הזיהההדיאן ד.

מה כתוב במכתב? על מה החוב?

האם חלק מהחוב זה ריבית והצמדה?

תיכנסי לאתר שלהם ותנסי להבין כמה שיותר מידע

בלי שום ריבית!אמא טובה---דיה!

ממש הזיה.

זה מבאס אותי כל כך.

אני מפרנסת יחידה (בעלי אברך), מרוויחה סכום כל כך נמוך, ופתאום כזה מכתב הזוי

ואני משלמת להם כל חודש את דמי הביטוח!

המכתב ממש מבולגן, לא הבנתי ממנו כלום חוץ מהשורה התחתונה.

והפקידה אמרה שאפשר להסביר לי רק אם אגיע פיזית לסניף.

אוף אוף אוף.

יכול להיות שלא דיווחתם כמו שצריך?דיאן ד.

את עצמאית או שכירה?

לדעתי אל תילחצי,

בעיניי ככל הנראה מדובר בבעיה של חוסר דיווח

ואם תסדירו כמו שצריך את הדיווחים הסכום יקטן משמעותית/ ייבטל

תסדירי נשימה,

עבור מי המכתב? את או בעלך?

מי שהמכתב ממוען לו, תיכנסי לאזור האישי בביטוח לאומי ותבדקי חודש חודש מה רשום הסטטוס בביטוח לאומי

אני גם עצמאית וגם שכירה.אמא טובה---דיה!
אבל עם הכנסות נמוכות יחסית.
אז יכול להיות שהדיווח שלך חסרכורסא ירוקה.
תפני לרוח ותנסי להבין מה בדיוק חסר
איזה סרט😯איזמרגד1
אולי תנסי לשלוח ציטוט של המכתב לבינה מלאכותית, או למישהו שיותר מבין בזה שינסו להבין מה כתוב שם? שגם אם תגיעי לסניף לפחות תגיעי יותר מבינה על מה מדובר ותדעי אם יש סיכוי לשנות את זה....
יש לך רו"ח?טארקו
לי רו"ח עזרה להבין מכתבים מוזרים מבט"ל
הוא אמר שהוא לא מצליח להבין.אמא טובה---דיה!
הם שלחו לי מלא מכתבים, שכל אחד מהם סותר את השני.
אז שיחפש עם מי להתייעץ אולי?טארקו

זה מה שהרו"ח שלי עשתה.

אבל הסיפור אצלי היה קצת אחר..

אם יש לך רו"ח הוא אמור לעזור לך בזהלומדת כעת

לכן את משלמת לו...

שירים אליהם טלפון וינסה להבין מה הסיפור

מה זה אומר לא מצליח להבין?טריה

אני גם רו"ח ואין מצב שאני נותנת תשובה כזו ללקוח.

ביטוח לאומי זה באמת מורכב איתם וקשה לפעמים להבין אבל בסוף יש כללים ואפשר לבדוק מה שהם אמרו.

אם את משלמת לו הוא אמור לפתור לך את זה.

כמה דברים.לומדת כעת

1. עוד לא לשלם! כי על ריביות הם מוותרים בד"כ אם משלמים את החוב מידי.

2. תרימי שיחת טלפון לרו"ח שלך/למנהל חשבונות שאת בקשר איתו. אישית חושבת שגם אם אין לך רו"ח, תנסי להרים טלפון למישהו מהמקצוע תנסי להבין, יש להם נסיון עם זה בד"כ.

3. תבדקי אם הם נותנים לשלם את זה בתשלומים

מההההההה הזוי!!!!אוהבת את השבת
אמאל'ה. תנסי לבקש לפרוס... אוףאורוש3
קרה לנו גם פעםקטנה67

ועם סכום כפול

זה היה מלחיץ ממש

אבל אז ערערנו וזה בוטל, הכל

ההבדל הוא ששנינו שכירים אז לא באמת היתה סיבה שיהיה לנו פתאום חוב כזה וכנראה בגלל זה זה היה די פשוט.

בכל מקרה, באמת אל תשלומי עדיין, תבדקי איך ניתן לערער

יש לך רואה חשבון?המקורית
אם התשלום הוא בגין חוב מקדמות על תקופה ארוכה זה הגיוני וקורה ללא מעט עצמאיים שמשלמים תשלום קבוע בלי קשר להכנסה. בסוף כל תקןפה היטוח לאומי עושה חישוב כמה הכנסת ומחשב כמה צריך לשלם להם ודורש הפרשים. אבל צריך לוודא שזה תקין. אפשר גם לפרוס תשלום
בינתיים נראה שזו הסיבה. מבאס.אמא טובה---דיה!
אולי זה הפרשי שומהאמ פי 5

צריכה לבדוק איך את מוגדרת בביטוח לאומי גם בתור עצמאית ואיך את משלמת להם מקדמות

דבר שני יתכן שהעלו אחוז מקדמות במקום 6 ל7.7 ואז מכאן החוב למרות ששולם

אולי גם דיווחי משהו בטעות מהמקום שאת שכירה?

כמו לדוגמא לא דווח שם שאת שכירה למרות שיורד לך בתלוש ואז פשוט צריך לשלוח תלושים

את יכולה להכנס לביטוח לאומי אזור אישי עם כניסה חד פעמים ולראות שם את כל הנתונים לגביך...

בהצלחה!

אבל אמורים כל שנה לתת לך חוב. 14000 זה על שנהאחת??ביו
זה באמת מוזר ממש, כי אני מרוויחה ממש קצת יחסית...אמא טובה---דיה!

צריכה לבדוק את זה...

תקשיבי זה הזוי ממש!מדברה כעדן.
בתור נשואה לא משלמים ביטוח לאומי! ואמור להיות פירוט באיזור האישי שלך... 
מי שעובדת כן משלמת.. מתוך השכרכורסא ירוקה.
בטח שמשלמים רק אם את לא עובדת את לא משלמתעדיין טרייה
כן פספסתימדברה כעדן.
זה כנראה כי היא עצמאית איזה מתסכל... (ההנחתה משומקום...) 
תשמעי רק רואה חשבון טובצלולה

עדיף לשלם יקר לרואה חשבון,

זה חסך לנו בעבר כמעט 10,000₪ על מקרה דומה.

מקווה ממש שיסתדר מהר. זה קשוח על הלב❤️

אני יכולה לנסות לעזוראשת בעליאחרונה
תפני אלי בפרטי אם את רוצה
איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
לא היה לנ כלוםPandi99
דרימי H12 proעוד מעט פסח

מוכרים השבוע במשנת ב-500 ש''ח.

מה יכולות לספר עליו?

זה הזמן לקנות?

מוסיפה שאלה ברשותך. האם מתאים לשימוש לאישה מבוגרתביו

או שזה כבד מידי.

כבד יחסית, לשירותך..אמא לאוצר❤
למה לא רובוטי?אמאשוני
אפשר כל יום לתת לו לעשות סיבוב על הבית טככה לא מצטבר אבק ויצא ממש נקי.
לאמא שלי יש את דגם 14, ולא כבד להשושנושי
אולי להוציא ולהכניס למתקן יכול להיות כבדאוזן הפיל

לא מאד,  אבל אם זה מישהו שלא יכול לסחוב או להרים, זאת יכולה היות בעיה.

צודקת, לא חשבתי על זה.שושנושיאחרונה

אמא שלי מתניידת עם הליכון, ב"ה עם הדרימי היא מסתדרת. 

בזכותך רצתי לבדוק את הנושאאוזן הפיל

יש לי את ה14 והוא גוסס. נכנס למנוע מים ואין אפשרות לתקן.

אשמח לשמוע גם כן מבעלות ניסיון לגבי הדגם הספציפי.

ג'ימיני מאד התרגש מהמחיר ואמר לי לרוץ לקנות😅

המחיר מעולה, זה בטוחעוד מעט פסח
אבל גם 500 ש''ח זה סכום יפה שלא בא לי להוציא על משהו מעפן.
צודקת, לכן רצתי לברר, עוד לא הזמנתיאוזן הפיל

מה שחשוב לי שבאמת ינקה טוב וצמוד לקיר.

לפי הצ'אט השינויים הם בעיקר בחלק של הניקוי העצמי שהוא לא במים חמים וכל מיני פרטים ששיפרו אותם ב14.

וגם שהוא לא יורד ב180 מעלות עד למטה. שזה פחות קריטי לי.

ואני מחכה לשמוע ממישהי שהתנסתה

כי מרגע שמתרגלים אי אפשר לחזור אחורה

לא צריך להתלהב כי כנראה המלאי נמוך. ויגמר מהרביו
בינתיים הזמנתיעוד מעט פסח
ומקסימום אבטל אם אחליט שלא כדאי (אני עושה ככה הרבה, מזמינה בחמישי בערב כולל כל מה ש'אולי', ולפני שההזננות נסגרות עוברת שוב על הרשימה ומורידה מוצרים)
תודה שכתבת! מחכה גם לשמוע אם מישי מכירה..אוהבת את השבת
אני חושבת שזה מכשיר ששווה לקנות אותו רק בזולפרח חדש

לא מבינה איך משקיעים בזה אלפי שקלים

שמעתי כל כך הרבה אנשים שאחרי כמה זמן המכשיר מתחיל לעשות בעיות (כל הדגמים והחברות)

בכזה מחיר זה שווה גם אם יחזיק רק חצי שנה ותדעי אם זה משהו שעוזר לך בבית או להיפך..

תבדקי אם יש לו ניקוי עצמיאמאשוני

אם אין לו, לא שווה.

זה ממש משמעותי הניקוי עצמי.

חיזוק מיתוסים לגבי מין העובר- זרמו איתי חחחחמעיין34

אז מהניסיון שלי

הריונות עם בנות-

* חשק למתוק ולשטויות,

* הקאות בהריון,

* שיער צומח לאט אם בכלל

הריונות עם בנים-

* בחילות בקטנה, נסבל

* חשק לאוכל אמתי

* שיער צומח מהר, שיער שחור ועבה, וצומח שיער במקומות שלא היה קודם כמו בשביל החלב או הבטן (זה נגיד המיתוס הכי חזק שאני הכי מאמינה בו כי הוא מאוד קיצוני אצלי חחח)

לגבי צורת בטן לא ראיתי הבדל

חצקונים היו לי בשניהם בקטנה

וזהו;)

דווקא בהריון של הבן שלי היה לי האטה בצמיחת השיערזוית חדשה
אההמרקאני

ההבדל היחיד שראיתי זה אצל הבן היו לי בחילות וחוסר תיאבון

אצל הבת כמעט ולא, ממש בקטנה

אף אחד מהדברים שלך לא עבד לי😂😂😂😂חמדמדה

שתי בנות- אחת חשק למתוק אחת נגעלת ממתוק אמאלה רק אוכל מבושל וטוב

בן- כנל

שיער- אין הבדל, תקופות בהריון של צמיחה ותקופות שלא בכל השלושה

והבטן נראת אותו דבר (זה ניראלי אולי קשור יותר למבנה של הבטן של אישה לא?)

הפתעתןןןמעיין34
אצלי לא עבדיעל...
איזה מהם?מעיין34
הריונות רק עם בניםמחי

חלק עם הקאות חלק בלי

בחלק חשקים למתוק ובחלק לאוכל מבושל. זה גם משתנה כמה פעמים באותו הריון או באותו יום 🤭

צורת בטן שונה, תלוי במספר ההריון ובכושר של שרירי הבטן 

ומה לגבי צמיחת שיער? הכי מעניין אותימעיין34
היו לי בנים ובנות ובכל ההריונות היה בערך אותו דבראוזן הפיל
לא ממש השתנה משהו, חוץ מהקו שיער שהופיע בחזה, ואז קבוע כל לידה חימצנתי את האיזור
אני בהריון רביעילב המעיין

בהריונות הקודמים סבלתי ממש מהקאות ברמה שלא יכלתי לאכול ולשתות כלום

ועכשיו אני ברוך השם מתפקדת ואוכלת 

לא נעים לי אבל אני לא מרגישה שאני בהריון

התרגלתי לסבל מטורף…..לצערי

אה ומה ששכחתי לציין שיש לי רק בנותתתתתתת

אז יש סיכוי שיש לי הפעם בןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

אהה אז במקרה שלך את מחזקת מיתוס אחדמעיין34
יש לי בן ובת, ההריונות היו דיי דומיםטארקו
ולא היה בהם אף אחד מהדברים שכתבת🤷‍♀️😅
די נווו.. אולי את עם לייזר? ח אצלי השיערות זה קיצומעיין34
ממ לא🤷‍♀️טארקו
בעצמך כתבת שזה מיתוסים....יעל מהדרום
לק"י

אצל כל אחת זה עובד אחרת.

שום דבר מזה לא היה אצליהשם שליאחרונה

בשום הריון לא היו לי ממש חשקים.

תמיד אני אשמח לנשנושים מתוקים, אבל לא משהו שונה בהריון ולא היה הבדל בין בנים לבנות.

בהריון עם הגדולה היו קצת הקאות, ההריונות הבאים לא היו בכלל, גם בנים וגם בנות.

הכללי אני לא שעירה, ולא מורידה בכלל, אז אני גם לא עוקבת אחרי הצמיחה. אבל לא שמתי לב להבדלים.

אולי יעניין אותך