עם העתק לפורום הריון ולידה הרגיל.
השאלות נוגעות לחיבור שבין תכנון והזמנת ניתוח קיסרי, תאומים וחשש ללידה מוקדמת.
מחשבות:
הריון ראשון בשעה טובה, קשה לישון. חושבת על זה שהתאריך מתקרב, איך יהיה ומה יהיה...ואיך החיים שלי ישתנו ב"ה (לטובה). אבל עדיין מלחיץ...
כמה שאלות חשובות, אשמח אם תענו מניסיונכן. קחו בחשבון שלהיערך לשניים זה עדיף מוקדם ככל האפשר כי יהיה קשה אח"כ.
1.שינוי חיים ענק- איך מתכוננים לאירוע משנה חיים שכזה? מהותית, רוחנית, ערכית. (להפוך לאמא).
2. הכנות- ממתי מתחילים לברר בשילב על מוצרים? להכין חדר עבורם? לחפש מטפלת? כי אני רק בשביעי....מצד שני זה מתקרב.
3. הריון והנקה- חשבתי לקנות כרית הריון לשינה בשבילי מאתר תינוקות אבל אני רואה שהמליצו על כרית הנקה מאתר מאמאסיטה להנקת תאומים. רציתי כרית אחת שתהיה גם לשינה וגם ב"ה בהמשך לכשיוולדו להנקה. האם בכרית הזו של תינוקות ניתן להניק תאומים?
כרית הריון והנקה - Tinokot- מוצרי פעוטות בהרבה פחות
4. קיסרי-תאומים- הזמנת ניתוח ותכנון-איך ניתן להזמין ניתוח אלקטיבי (מוזמן) מראש? באיזה שבוע קובעים מנחים סופיים?
ומה אם לא יודעים מה יקרה? כלומר נניח שנזמין לשבוע 37, מה יקרה אם חלילה יש צירים או ירידת מים לפני? כי אני רוצה קיסרי. אז זה נקרא קיסרי חירום? אז מה העניין בכלל לתכנן? אם אין שליטה.
ומה אני אמורה לעשות עם צירים אם בכלל לא למדתי על זה (על תנוחות ונשימות בכלל) כי התכווננתי מראש לקיסרי....
5. קיסרי, תוכנית לידה והעדפות: האם יש עניין להכין תוכנית לידה בכלל? מה אפשר לבקש בכלל פה? הרי אין צירים ואין עיסוי פירנאום. אז מה כן? האם ניתן להביא נרות ומוזיקה?
6. קיסרי-סגירת החתך: באיכילוב המליצו על סיכות\תפרים מתמוססים ולא דבק. לכאבים ואסתטיקה אמרו שעדיף. האם נכון?
7. צירים מוקדמים בשלבים אלו: אני בשבוע 27-28 ושמתי לב שכבר הייתי פעמיים שלש במיון על צירים מוקדמים שהתחילו ונפסקו תודה לאל רק בגלל קיום יחסים עם הבעל או פורקן עצמי בגלל חוסר קיום יחסים (חשבתי שרק הזרע בעייתי-מסתבר שלא). אז זהו, נמנע מקיום יחסים לחודשיים, חודשיים פלוס עד הלידה? נמאס להיות במיון ולא כיף כל הדאגה, לא רוצה ללדת מוקדם. למדתי שיחסים גורמים לצירים. מה אתן עשיתן בנידון? נמנעתן?
8. קיסרי והנקה-האם ניתן להניק אחרי ובכלל?
9. בחירת מחלקת יולדות-האם אפשר להחליט?
הייתי באיכילוב. יש להם מחלקה מדהימה של חדרים פרטיים ליולדות ביולדות א'. יולדות ב' פחות מלהיב (שם זה למי שיש לה פג או לידה מוקדמת) אבל אומרים שזה על בסיס מקום פנוי. אז איך אפשר לדעת? אם תהיה לידה מוקדמת\פגים זה בכלל לא רלוונטי כי אוטומטית שמים ביולדות ב'. {מבאס].
10. מלונית, קיסרי ותאומים: עוד דבר מבאס... אם התינוקות נולדים בזמן אז הם בתינוקיה
ובמלונית יש תינוקיה ממש קרובה.
אבל אם הם חלילה פגים, ואני אחרי קיסרי יהיה לי קשה לעלות למעלה והבנתי שאי אפשר שהבעל יביא את התינוקות מהפגיה למלונית.
בקיצור איך מתכננים אם יש כ"כ הרבה סימני שאלה?
ממש תודה רבה לכל מי שתוכל להשיב.
תבורכו..