בנים דוסים-יהודיה גאה !

עד כמה מפריע לכם נזם? קטן ולא בולט יותר מידי?

אם תפגשו בחורה שהכי מתאימה לכם בארץ והיא באמת דוסה אדוקה וחסודה ויש לה נזם, זה ישנה לכם משהו? אפילו רק במחשבה..

היה על זהאוי טאטע!
מליון שרשורים בערך

מוזמנת לעשות חיפוש בפורום (רק בלנ"ו, לא בהכל)
ולכתוב נזם, וזה כבר יפנה אותך

חיפוש: נזם forum:19 - ערוץ 7 חדשות, פוליטיקה, תרבות, יהדות ועוד
בסידר, תודה!יהודיה גאה !

אם זה ישנה להם את תורידי?ענבל
בס"ד

תוהה באמת.
לא עשיתי. היה לי רצון.יהודיה גאה !

והרצון עדיין קיים.

הרב שמואל אליהו מתיר רק תלוי בסביבה שבה אתה חי.. ואני דוסה אז בכל מקרה לא יכולה לעשות

אבל רוצה לדעת אם זה מה שיגביל. אם בנים דוסים לא מקבלים בחורה עם נזם

ואם הם לא מקבלים משהי כזאת?הארה--

אז מה?

לך זה מתאים, לכי על זה.

מבאס לבחון כל דבר לפי מה יחשבו, איך זה יראה, ירצו אותי או לא..

תהיי מי שאת. זה הכי חשוב.

כמובן שלא בהגזמה, אין מצווה להיות מוזרים, קיצוניים וכו'.

אבל חשוב להיות קשובים לעצמנו..

(זה רלוונטי לכל התלבטות דומה..

וכתבתי באמת בקטע טוב, מקווה שלא יצא תוקפני מדי..)

אני מסכים שאדם צריך להיות קשוב ולהיות מי שהואפשוטים.
לעצמו אבל חושב שזה לא נכון האמירה שתעשי מה שאת רוצה כי זה מה שטוב לך ( כי מאמין שיש טוב יותר משמעותי ופנימי שבשבילו שווה לוותר על דברים שפחות עקרוניים)אם למשל הרצון שלה הוא להתחתן עם זרם מסוים ששם זה לא מקובל (סתם זורק כן לא לקחת אישי אברך מהר המור)אז היא תצטרך לעשות ויתור חיצוני ( קרי נזם ) בשביל משהו הרבה יותר משמעותי ופנימי (קרי בן זוג שמתאים לי ונכון לי) לפעמים צריך גם להתיישר לחברה ולא לעשות דבר שיגרום לשלילת אופציות גם אם זה חיצוניות אין מה לעשות המוח האנושי נברא ככה שאנחנו מקטלגים ע"פ חיצוניות ובגדול יש בזה גם אמת מסוימת...( אלא אם כן היא מקבלת החלטה שמי שלא מקבל אותי ככה הוא לא טוב לי כי כי שופט בצורה כזאת וכו')
מסכימה בעיקרון אבל מדייקת קצתהארה--

ותודה על ההערה שלך...

מבחינתי לעשות מה שטוב לך זה לאו דווקא לשים נזם.

אולי באמת היא תחליט לוותר כדי להתיישר לסגנון שמבחינה פנימית יותר מתאים לה.

אבל! זה יבוא מתוך רצון פנימי שלה. לא כי היא חוששת ודואגת איזה בחור דוס יסכים להסתכל לכיוונה..

ברור שלא התכוונתי שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, ומה זה משנה מה יחשבו עליו..

החברה מסביב בהחלט מהווה שיקול, אבל לא יחידי.

ואם רוצים להשתייך לזרם מסויים, מוותרים. אבל זה מתוך רצון פנימי ושלם להשתייך. לא מתוך מחשבה חיצונית של 'מה לעשות, ככה מקובל'.

הערה נכונה וחשובהפשוטים.
חידדת את הדברים שנזכה לעשות תמיד את מה שנכון וטוב
^^^^נועה גבריאל
אבל זה מבאס.
יש בזה בעיהיהודיה גאה !

לא רק לדוסים.

בגלל שזה לא נפוץ ונמצא רק בקרב דתיים לייט או חילונים ואנשים לא תמיד יודעים שמותר הלכתית אז-

תחשוב שחילוני רואה דתיה-דוסה עם נזם, מה הוא חושב? זה חילול ה' מאוד גדול

(כל עוד זה לא 'נפוץ')

זה כבר די נפוץ היום לפי מה שאני רואהחופשיה לנפשי
חוץ מזה שחילונים הרבה פעמים שואלים "מה מותר?" אז כן מותר
נכון. רק אדייק-יהודיה גאה !

מותר לפי הסביבה בה את חיה. נוהגים כמנהג המקום.

ובאותה מידה שיש חילונים ששואלים "מה מותר?" יש את אלה שמסתכלים על --- איקס בתור דתיה ואז יש סטיגמות...

במיוחד על דוסה שאז הם יכולים להגיד שעל מי אנחנו עובדים "והינה היא מתלבשת צנוע אבל יש לה נזם. אז מה היא עשתה בזה בעצם? את מי היא עובדת? ועל מי"

הבנת את כוונתי?

וצודקת, אלה ששואלים מה מותר אז זה טוב ויכול להוסיף טוב. אבל!

א. צריך להסביר להם מה מותר, ואיך, כמה ולמה...

ב. מי ששואל מה מותר יגיע לתשובות אם הוא רוצה. והחילוני שמסתכל וזה גורם לחילול ה' לא שווה את זה שמישהו אחר יקבל תשובה של "כן, מותר" והיא גם ככה לא מדוייקת. כי יש תנאים.

בעצם זה שאני בתור דתיה-דוסה לא אלך עם נזם השואל (אם ירצה כמובן) יקבל תשובה ומדוייקת ולא יגרם חילול ה' בעולם

זה מעט חד, אך ככה הצלחתי להעביר את ההסבר לכתב..

הבנתי, אבל אני לא מתנהלת לפי איך שהסביבה מסתכלתחופשיה לנפשי
אולי הבעיה אצלי לא יודעת
את כמוני אחותימתייעצת2
רק ככה.
הסביבה בשבילי זו סביבה תומכת
אבל מקבלת אותי איך שאני
יקבלו אותי.יהודיה גאה !

אבל יש בזה משהו שרואים בת דוסה עם נזם...

לדעתי זה תלוי בךהפי
אם את מרגישה שזה בסדר אז תעשי
אם אתה מרגישה שזה לא דבר חיובי על תעשי
בנים דוסים זה סקטור רחבי.ח.מ
אישית בתור אחד שמשתדל ממש להיות דוס לא מפריע בכלל
אבל זה הכל מוסכמות חברתית זה תלוי לאיפה את משייכת את עצמך בתתי הקטגוריות ככה שגם אם מבחינה דוסית אין עם זה באמת בעיה יכול להיות שבחברה שאת נמצאת בה זה פחות מקובל ואז זה ישפיע בהתאם.
זה למה אישית אני משתדל להיות דוס בלי קשר למגזר כלשהו כדי לא להתחייב למוסכמויות חברתיות שאני לא מתחבר אליהם
כפי שאמרו זה נע על מנעד רחב של דוסים.מלון
לי אישית יתכן והיה מפריע קצת מבחינת דוסיות.
אבל בעיקר מבחינת נראות. בעיני זה ממש לא יפה.
אבל, א. אני לא כולם. ב. זה לא הדבר היחיד שיש זה פשוט סיבה אחת למה פחות (וגם אחת לא משמעותית מדי) כשמתאר לעצמי שבכל אחת (ואחד) יש גם הרבה סיבות למה כן.
הנזם עצמו ממש לא מפריע לי...פשוטים.
אולי אפילו להפך... אלא אם כן זה מגיע ממיקום נפשי לא נכון סוג של מרידה כזאת זריקה על המערכת והמוסכמות ואז יש סיכוי שמפריע אבל לא הנזם אלא התנועה הנפשית שזה מבטא קיצור אם זה ממקום נפשי טוב ממש לא יפריע לי
ואתה באמת תברר מאיזה מקוםיהודיה גאה !

בנפש זה הגיע?

אוהה מזל שהלכתי לישון מוקדם...פשוטים.
לא הייתי שולל מישהי על זה הייתי נפגש איתה ומנסה להבין מאיפה זה מגיע
לא מפריע לי דתית, סתם לא יפה בעיני כל כךאבןגבירול

לא מפריעאוויל מחריש
ואם אהיה במצב שתיארת אז אני מעריך שזה עשוי לגרום שאתחיל לחשוב שנזם זה יפה. (לא שאני חושב עכשיו שזה לא יפה, אלא כרגע זה לא נמצא לי בראש)
לא מפריע בכללadvfb

שביתו של הרב עובדיה התחתנה עם מזרוחניק לא עלינו היא שאלה אותו אם הוא רוצה שילבש כיפה שחורה ולא סרוגה.

הוא ענה לה "לא אכפת לי מה יש לו על הראש, אכפת לי מה יש לו בתוך הראש".

ומה יכול להיות בראשיהודיה גאה !

בעצם זה שיש נזם?

בדיוקadvfb

ולכן זה לא מפריע

תודה! בכל מקרהיהודיה גאה !

יש כאלה שכן זה בא אצלם ממקום של 'בגידה' ותקיפות מול ---  צוות, הורים וכאלה בגיל ההתבגרות

אז כן יש בזה משהו שצריך לבדוק מאיפה זה בא בנפש

וואי נשמע לי רחוק רחוקadvfb

ואם הכיפה שלי בזוית קצת שונה.. זה אומר עלי משהו?

למה צריך לחפש משמעות בכל פיפס שבנאדם עושה?

כולה נזם מה עשית מזה?

קצת מפריעברגוע
יפריעekselion

יפריע מאוד אפילו

אבל כמובן שאני לא אפסול על זה, אם אני אראה שהיא גם דוסה

אם אין לההאטורי האנזו

נזם, אני לא ממשיך את הפגישות.

טוב, אולי כן אבל היא בהחלט תאלץ להסביר מדוע אין.

אפשר להתחתן עם תבנית ואפשר עם בנאדם.

לא חושבת שהבנתי אותך...יהודיה גאה !

פנימיותהאטורי האנזו

תסתכלו על פנימיות, רצון,

עומק וכוונות.

ואפשר להבין שכשיגיעו הילדים לא נרצה שייחשפו,

אבל עד ש..

אפשר לנשום. להכיר, להכיל. לקבל. 

(:

לא יודע, אולי זה רק אני שלא מובן.

אבל אצלי זה די נהיר שכך פני הדברים.

רחמנא ליבא בעי

בקיצור, לא מפריע.

אני דיי בטוח שהוא ציניekselion

ברור שהוא ציניהפי
ברור!חדשכאן
זה ממש יפה! ⁦️⁩
עונהועלהו לא יבול

היי,

לטעמי, אם הכל מושלם, אבל ממש מושלם, נראה לי שבכל זאת לא.
אני פשוט לא מצליח לדמיין מצב כזה שהיא מוצאת חן בעיניי עם נזם (אם נתגבר על המרתיע),
פשוט לא מצליח, ולכן לא יהיה מושלם כזה בהגדרה.
החיצוני מחובר לפנימי בסופו של דבר, מתקשה להאמין שהפנימיות ועולם התוכן שאני מחפש תגיע עם נזם.
אבל מי יודע?

לא מצליח להבין, האם אתן הבנות תצאו עם בן שיש לו עגיל בלשון /באף ולתורניות מביניכן, עגיל באוזן? זה פשוט לא בא ביחד, לא?

למה כיוון הפוך לדעתכן זה כן עובד? נשגב מבינתי. בגלל שיש הרבה שעושות ככה? זה לא הופך את זה ליותר דוסי...

מצד שני, גם לבנים דוסים יש מנעד אופי רחב ותפיסת עולם רחבה, אז אולי תמצאי...

בסידר...יהודיה גאה !

ואם זה בא ממקום נפשי נכון?

עגילים רגילים (חור ראשון בלבד) באוזן זה בסדר  מבחינתך? תקבל?

וחור שני? שואלת סתם כדי להבין. אין לי רצון לחור שני(=

ולא חושבת שאפשר להשוות, בנים עם עגיל זה נועז וגס מידי, וזה באמת מבחיל

בנות, זה שונה. זה מאוד מקובל וכמעט ואין דוסות שאין להם עגילים.

הנזם, צודק, זה טיפה יותר 'חצוף' אבל רק כי זה לא מקובל.. הלכתית מותר!

אז למה לא? ההלכה מתירה!

או שזה משום שזה לא מקובל?

רוצה להבין..

מחילה על התקיפות..

אז ככהועלהו לא יבול

אין בעיה על התקיפות, כנ"ל אם יוצא לי חחח
הלכתית אני מכיר, עכשיו נחמד שאת אומרת שבנות זה שונה, ואז מסבירה כי זה מאוד מקובל.

אם אני בתור בן דוס, עד האוניברסיטה בקושי הסתובבתי בחברת בנות, אז אצלי זה לא "מקובל" כמו שאת מתארת, הבנת?
זה הסביבה בה את חיה שמעצבת את השקפתך, כפי שאם כל הבנות שהייתי פוגש (קרובי משפחה וכדומה) היו עם נזם אולי היחס היה שונה. בסביבה שלי זה לא כך (לא חרדי/חרדלי, אבל דוס ברמתי בוגר הסדר)
החצוף עליו את מדברת אצלי מתפרש בתור תפיסה שאומרת שיופי הוא אידאל כ"כ עליון (טוב אני מגזים, אבל נמצא בדגש משמעותי מספיק כך ש) שעושים חורים בשבילו (גם באוזניים קצת קשה לי גילוי נאות) ואפילו באף נעשה חור.
זה פשוט מרגיש מוגזם, גם חיצוני לא יפה בעיני, אבל גם הדגש הזה על יופי בגללו נעשה חורים בגוף.
חור שני גם קשה לי האמת, כמו שחורים בכללי קשה לי, רק יותר.

ז"א, אם כולן כולם היו עושות זאת, אולי זה היה הופך לכך שעושים את זה כי כולן עושות את זה, ולא בגלל שום דבר אחר...
אני מאמין שרוב הדוסות בלי נזם, ולכן המחשבה שלי לעיל לטעמי תופסת.

(אגב, יצאתי לצערי עם יותר מ 10, רק לאחת היה נזם, ורק לאחת היה חור שני, כך שלא ברור לי למה זה כזה מקובל כמו שאת טוענת, ולאת בכלל לא היה חורים אגב, וזה היה מקסים בעיניי)

..יהודיה גאה !

צודק. זה ממש תלוי בסביבה בה אתה נמצא.  ומאוד משפיע.

היופי הוא לא בהכרח אידיאל עליון. פשוט בסיסי וחשוב להיראות טוב. מבינה את אלא שחושבים שבשביל יופי לא צריך לחורר את הגוף ובכל זאת, יש בזה משהו נאה.

אני לא עושה חורים באוזניים כי האידיאל שלי זה יופי. חשוב גם להשקיע במראה חיצוני.

אני משקיעה בעיקר בפנימי. לא בהכרח שכשאני עושה עגילים\נזם אז זה כי היופי הוא הכי חשוב אז אני מוכנה לחורר את הגוף בשביל זה. אלא אני משקיעה בעצמי פנימית וחיצונית וחלק מהחיצוני זה נזם. וזה לא מוריד מהערך שלי בנפש והנשמה.

האידיאל העליון זה הנפש והנשמה. וחלק מהאידיאלים שלי זה גם מראה חיצוני.

צודק. ניצחת ליקוק

למה צריך לכתוב כותרת כל הזמן חחועלהו לא יבול

מאוד מסכים שחשוב להיראות טוב, מאוד מקובל עלי שזה חלק מהאידאל, אם תרצי קידוש השם ולא להיפך.

"יש בזה משהו נאה", סובייקטיבי כמובן (לכל הפחות לגבי נזם), התגובות חלוקות בנושא.

אשריך שאת משקיעה בעיקר בפנימי, נכון שזה לא בהכרח מעיד, ולא בהכרח מוריד, אבל אם להסביר יותר טוב,

אידאל היופי שלי הוא ללבוש בגדים נאים, ממוצעים + אם תרצי, וכדומה. כל השאר זה בונוס שאיני בטוח שהוא נצרך.

לצורך העניין, בחברה מקובל שבת נאה היא כזו שיש לה חפצים מתנדנדים באוזניים (חח נשמע אחרת ככה ;) אז ניתן לומר שזה הנורמה לעניין ללכת בצורה נאה ומכובדת. כל דבר מעבר לזה לטעמי האישי, כמובן, הולך רחוק מהאידאל הפשוט.

חשוב לציין, שאם זה חלק מהאידאל שלך וכך תרגישי טוב ושלמה עם עצמך, יותר שמחה וכו', יש מצב טוב שזה שווה את זה.

בהצלחה מה שתחליטי

מבחינתי אפילו יוסיףקטנטני

כל עוד חשוב לה לחיות חיים על פי ההלכה..

זה שלהוסיף לה נזם יעשה לה טוב (ומה גם שלטעמי זה גם מוסיף יופי) אז בכלל אחלה...

כל חודש נפתח על זה שרשור חדש..Reminder
מוזמנת לבדוק בחיפוש- תמצאי על זה הרבה פה..
..עד עלות השחר.
תלוי בבנאדם עצמו.

מכירה כמה בנים דוסים שכלל לא מפריע להם. מניחה שיהיו כאלה שיותר יפריע וכאלו שפחות..

בכל מקרה, אם את רוצה לעשות, תעשי.
זו קצת טעות לחשוב ש 'זה אולי יפריע לי בשידוכים'. תעשי מה שאת אוהבת.
שוביהודיה גאה !

אני לא יעשה משום חילול ה'

וכי הרב שמואל אליהו מתיר רק כאשר הסביבה הולכת ככה.

עקרונית, אם אני חיה בחברה של דתיים- לייט למשל  שזה נפוץ אצלם אז יכולתי לעשות. אך זה גם מראה שסוג של 'התקלקלתי ואז זה גם חילול ה' בתוך הדתיים שאומרים "הנה, היא גם 'נפלה' בזה".

שאלתי רק כדי להבין איך זה מתקבל אצל הבנים הדוסים

תודה לעונים!!

יפריעמני123456
יפריע
אפשר לשאול בת כמה את?...זוהרת בטורקיז
זה מתוק מאוד שאת מתלבטת לגבי נזם.
חושבת שתדייקי הינך לבין עצמך האם נכון לך נזם,
ולא מה שיכריע יהיה האם בחור דוס יפסול על זה.
שואלת לגבי הגיל כי מסגנון הכתיבה קצת קצת נשמע לי שאת עדין לא בגילאי 20 פלוס.
ואם את עדיין לא בגיל של שידוכים, ואת בגיל של בירורים עם עצמך, תמשיכי לברר ולדייק עם עצמך.
אני מכירה המון בחורים שמעידים על עצמם שהם יראי שמים שזה לא מפריע להם, ואולי אפילו אוהבים את זה.
ומכירה כמה שלא אוהבים את זה, אבל זה לא מפריע להם מבחינה דתית.
ומכירה כמה שלא יתחברו לזה בגלל רמה דתית.
הסרי דאגה מליבך , יש בחורים כמו שאת שואפת שיהיה בעלך, צדיק תורני , סופר דוס, ושנזם קטן ועדין לא יפריע לו.
ב"ה יש מגוון של בחורים תורניים.
עם זאת, ממשיכה עם העיצה שלי , תדייקי עם עצמך מה נכון לך.
זה חלק מגיבוש האישיות שלך.
יכול להיות שתחליטי שאת כן מאוד אוהבת, אבל לדעתך מבחינה תורנית פחות נכון לך.
וזה בסדר גמור.
....יהודיה גאה !

אני החלטתי כבר עם עצמי ממזמן שאני לא עושה נזם. ולא לפי מה שחושבים ומה הסביבה אומרת אלא כי הרב לא הסכים לי. מבחינת הסביבה בה אני חיה.

שואלת רק כי רוצה לדעת בכללי בחיים עד כמה זה מפריע לבנים דוסים.

צודקת. אני עדין לא בגילאי 20 פלוס וכן עדין לא יוצאתחיוך

בתור בןadvfb

אני ממש ממש לא מבין בתכשיטי נשים וממש מוזר לי על כך שלבנים יש טעם או ידע מורחב בזה.

זה כ"כ רחוק מעולמי בקטע אחר..

אילו כל הקטע על עגיל שני כן או לא נזם כן או לא ממש לא היה עולה לי אם לא היו מדברים על זה.

בלת"ק- אני מאוד אוהב נזם ולא רואה שום בעיהבינייש פתוח
מנסה לבנות שרשור וירטואלידעתן מתחיל
אולי מעט מצחיקדעתן מתחילאחרונה
או בעצם קצת עצוב, לראות איך עם השנים הלגיטימיות עולה פלאים.

אז רק אכתוב את הצד שלי, כי קיוויתי שיעשו זאת במקומי, כמו בכל פעם שעלה הנושא עד עכשיו.
אני אפסול, ככלל. לא בגלל החברה, אני דווקא מהאוהבים לשבור גבולות מפוקפקים. אלא כי בעיניי זה אינו רצון ה'. ושאפתי היא לחפש ולהשתדל לעשות רצונו יתברך בכל.
חשוב לי להגיב על מה שכתבת לגביצהרים
החילול ה'. בעיני זאת אמירה מוגזמת. איזה איסור אמיתי יש כאן? חבל להוציא שם רע על כל הבנות שהולכות עם נזם.
תראי מה ענה הרב אליעזר מלמד בראיון על דיני צניעות:

תשובה-יהודיה גאה !

אין איסור אמיתי. ואין איסור בכלל. לא מתכוונת ח"ו להוציא שם רע על דתיות שהולכות עם נזם.

אני אוהבת את זה ולכן גם שאלתי.

הרבה חילונים שחושבים שנזם זה פריצות ולאידעת מה. עכשיו, אני, בתור בת ישראל, דתיה, שהולכת עם נזם, זה יכול להתפרש אצל חילונים כפריצות אצלי.ואצל דתיים בכלל. כרגע נזם לא ידוע בציבור החילוני כמותר הלכתית. חילונים יודעים שלדתיים אסור ליסוע בשבת. למשל. הם יודעים את זה.

נזם- הם לא יודעים. 

וואו קטע חזק. זו לא עבירה. נכון. אבל אני בתור דתיה, משתדלת בחוץ , לעיני אנשים, להתנהג כמו בת ישראל כדי שלא יגידו הנה היא דתיה והיא מסתובבת בלי מסיכה ויכולה להרוג את כולנו. למשל.

הבנת?

אין לי מושג מה חילונים חושבים על נזם.צהרים
שורה תחתונה - את מסכימה שנזם זה לא חילול השם?
לא לגמרייהודיה גאה !

צריך להזהרadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י' בתשרי תשפ"א 23:24

לא נוציא לעז על בניו של הקב"ה ח"ו.

ואם יש שנוהגים לעשות משהו שיש צד להיתר - יש לדונם לכף זכות.

כל עוד זה לא בולט בסביבה - מה הבעיה בזה בכלל?

....יהודיה גאה !

לא רוצה להוציא לעז ח"ו!!!

ולי אישית אין בעיה עם נזם

יש לי בעיה *אני* בלבד, בתור בת דוסה ללכת עם נזם.

שאלתי פה רק כדי לדעת מה בנים דוסים חושבים על זה ואם זה ימנע מלהמשיך להפגש.\

לא הלכתית. לזה יש לי תשובה

אנחנו הדוסים לא יוצאיםNaman123
אנחנו הדוסים לא יוצאים עם משיהי בלי נזם אשת חיל מי ימצא
פעם היה מפריע, היום כנראה שלא יפריע.ותן טל

בטח אם אני באמת חושב שהיא מתאימה לי ולפי מה שהתברר לי בבירורים/מהיכרות מוקדמת, היא ברמה הדתית שלי פחות או יותר. 

בעז"ה אנסה לענותמבשר שלום
כמה מפריע-הרבה, אני חושב שזה לא ראוי ל"אברכית",ואני גם די בטוח שזה נפוץ בקרב הקהילה שאני רוצה לחיות בה.
לכא' לא משנה מה הגודל שלו..

את מתקרבת לנק' האמיתית-אני רוצה להתחתן עם אישה,לא גוף עם נזם-אני מתכוון שיש מכלול שלם של אישיות,מידות,יכולות,שאיפות ורצונות-שיותר חשובים מנק' קטנה על האף שלה.
מראש לא היית רוצה לצאת עם מישהי כזאת-כי בעיני זה סימן למשהו יותר פנימי-שכנראה לא מתאים לי,אבל אם יש סיכוי שהיא מתאימה לי-אז אני חושב שכדאי לקבל החלטה משותפת שאני אגיד שזה מפריע-היא תסביר למה היא עשתה ועדיין רוצה-שאני חושב שעיקר היופי של אישה נשואה זה לבעל-ואם בעלה לא אוהב/רוצה-אס לא כדאי-ושנגיע להחלטה משותפת מתוך רצון משותף ולא "כפייה" שלי-ואולי אני אסכים להתגמש אם זה מאוד חשוב לה.

יכול להיות.והוא ישמיענו
הייתי מתמקד בסיבה למה יש לה נזם, כי זה לא משהו שלגמרי נפוץ בחברה הדוסית, ולא טבעי כיום. אז כנראה הבחורה עושה את זה מסיבה מסוימת.
יכול להיות שיש לה סיבות טובות בעיני, יכול להיות שזה בלי סיבה, אולי מתוך השפעה חברתית, ויכולות להיות סיבות שבגללן גם לא ארצה להיפגש.

בכללי אני לא רגיל, ואצטרך להתרגל. אבל הרגל לכשעצמו לא נראלי סיבה מספיקה כדי שאחתוך
..הללויה~
כל חיי חשבתי שלבנים דוסים מפריע נזם~
מפה לשם בעלי שאל אם אני רוצה לעשות כי זה ממש יפה בעיניו.

דוסים זו לא מקשה אחת.
בעלך העתידי לא יפסול אותך בגלל נזם!
הוא יאהב אותך, כולך, כמו שאת~

בהצלחה נשמה!
ואל דאגה, הישועה מעבר לפינה.
בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלתאחרונה
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))אחרונה
איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלתאחרונה
פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfbאחרונה
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
משהו שרציתי לשתףמאותרת

היו לי כמה דייטים בחיי עם אנשים שונים -

רובם היו ב"ה נחמדים וטובים. אבל מידי פעם קרה שמי שנפגשתי איתו - נראה שמשהו התפספס מהפן של המודעות לחיצוניות ולגוף. ולי לא היה נעים להגיד שזה (כמובן תלוי כמה הדבר היה קיצוני) היה סיבה מרכזית בשבילי לא לרצות להמשיך.

ותהיתי לעצמי - מי שלא למד את זה בגיל ההתבגרות (ולא ברור לי מי מלמד שם - משפחה? חברים בפנימייה?), מתי משלים את הפער?

לכן חשוב לי להביא את זה כאן - יש אנשים שמוכנים להקים זוגיות ומשפחה, אבל נראה שהם דילגו על שלב בדרך לשם.

לא כולם, לא הרוב, אבל קיים. בעיני, אם יש לכם חבר כזה - זה חסד גדול להאיר לו ולעזור לו בנדון.

זה הטקסט שהתפרסם היום:

בואו נדבר על הפיל שבחדר, או יותר נכון, על הריח שבחדר:

יש איזה קטע במגזר שלנו, נטייה לחשוב שאם אנחנו בחורים עמוקים, רוחניים ומלאים במידות טובות, אז הצד הפיזי ובפרט ההיגיינה הבסיסית , הוא משהו שולי שאפשר להחליק עליו.

ואל תשאלו אותי אם לומדים את הדברים האלו בכיתה י"ב או כמה לומדים ואם בכלל.

וואלה, לא יודע.

העניין הוא שיש בחורים שבטוחים שאם הם סיימו עכשיו מסכת קידושין, הזיעה שלהם מריחה כמו מי ורדים.

אז זהו, שלא.

אבל ממש ממש לא.

לפני שניגש לפרקטיקה, קחו קצת מדע:

מחקרים כבר מזמן מוכיחים שיש קשר אקוטי וקריטי בין חוש הריח לבין תהליך הבחירה הזוגית בין שני המינים.

מדובר במנגנון ביולוגי טהור:

חוש הריח משדר למוח מסרים שקובעים בתוך שניות אם יש כאן פוטנציאל למשיכה או אינסטינקט של בריחה.

אז עם כל הכבוד ללב הטוב שלך ולכוונות הטהורות, אם המעטפת החיצונית לא משדרת ניקיון, הדרך לחופה מתארכת משמעותית:

כדי לעשות לכם סדר, ריכזתי 10 כללי ברזל פשוטים לגבר, רגע לפני שהוא יוצא לדייט:

1.תסתכל במראה.

צעד ראשון ובסיסי.

רגע לפני שאתה טורק את הדלת ויוצא מהבית, פשוט תעיף מבט.

אז מה אתה אומר?

אתה אוהב את מה שאתה רואה?

פחות?

השיער מסודר?

כי זה בערך הדבר הקרוב ביותר למה שהבחורה שאתה הולך להיפגש איתה הולכת לראות.

כן כן, ברור שהיא תראה קודם את הנשמה שלך.

אבל אתה יודע...בכל זאת יש גם את העניין של ההשתדלות והוא מתחיל ממש כאן.

2. איך הריח שלך?

עזוב אותך עכשיו מהדימוי המצחיק של עולם הכלבים, אבל ברצינות... פשוט תיסגר על הריח שלך.

אל תנחש, תבדוק.

תסתכל אם אין לך כתמי זיעה. אמיתי. זה אחד מהדברים הדוחים ביותר שיש.

כלומר גם אם אתה מתכוון להטביע את הבחורה בכתבי הרב שג"ר ולבזוק עליהם קצת הרב זקס מלמעלה, ברגע שהיא תבחין בכתמי הזיעה האלו, הקשב שלה ישאיר לך פתק:

'הלכתי ותיכף אשוב' וכנראה שבזה הרגע הדייט שלכם נגמר באופן רשמי.

כיף הא? אז פשוט, תדאג להימנע מכתמי זיעה.

ואם כבר אתה מרגיש שמתחילים להיווצר לך כאלו תוך כדי דייט כי אתה נכנס פתאום למתח או ווט אבר, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

בכלל, תמיד טוב שכל עוד אתה לא בטוח בקריאת המפה ובכוונות שלה, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

3. אם יש ספק – אין ספק.

תמיד טוב להשפריץ לתוך הפה משהו שנותן ריח טוב, כולל מסטיק.

בחיים אל תוותרו על מסטיק בדרך לדייט.

זה לא מעניין עכשיו אם זה הולך להיות בטעם מנטה אוכמניות או אפרסק ביישן.

פשוט תהיה במודעות לריח שיוצא לך מהפה. תמיד.

4.שים דיאודורנט.

חובה. קו אדום. אי אפשר לזוז בלי זה.

כיפה יש לך?

גם ציצית?

אחלה.

תכניס גם את הדיאודורנט לסיפור.

5.תחשוב מראש איך אתה הולך להופיע מול הצד השני.

גלינג גילינג.

אנחנו בישראל.

לא שבדיה.

לא קנדה.

ישראל.

ואם חם עכשיו בחוץ אז תביא חולצה נוספת בתיק.

אם אתם הולכים להיפגש בבית קפה, תדאג להגיע קודם:

תיכנס לשירותים.

תחליף חולצה.

תשטוף את מה שאתה צריך לשטוף ותבוא אליה רענן.

6. אל תיצמד ואל תפלוש למרחב הפרטי של הבחורה.

מעבר לסיבות הברורות שבאמת אין צורך להרחיב בהן מטעמים מובנים, יש גם את עניין הריח.

אם אתה לא סגור במאת האחוזים על איך שהבחורה חווה אותך באותו רגע, פשוט תשמור מרחק.

7. עיקרון ההדדיות.

תחשוב שכמו שאתה רוצה שיהיה לך נעים להסתכל עליה, ככה גם תדאג שיהיה לה נעים להסתכל עליך. מאוד פשוט.

אין שום סיבה הגיונית שבעולם שבחורה תשרוף שעה וחצי על הכנה לדייט וברור יגיע אליה היישר מתפילת מנחה בשטיבעלך של איצקוביץ' כי בעצם הדייט הזה מבחינתו הוא על הדרך ובמקום להשקיע קצת בהופעה שלו הוא עסק בבניין עולם.

'בין אדם לחברו' חשוב לא פחות ואם ביאסת וציערת את הבחורה, טוב, אני לא הדובר של אלוהים אבל, כנראה שיסתכלו על הדברים החשובים שעשית בצורה סקפטית יותר במקום בצורה שקיווית שיסתכלו עליהם.

8.מותר לך גם להשקיע בבגדים.

אתה לא חייב להוציא חצי משכורת על מותגים, אבל אם בא לך לעוף, תדע שיש חנויות שמוכרות את המותגים השווים ביותר ('טומי', 'ראלף לורן', 'גאנט', 'אמריקן איגל' ועוד) ממש בזול יחסית.

לא תאמין איך בחירת בגדים נכונה יכולה לשנות את כל הלוק שלך מבחוץ.

9. המסר שמאחורי הלבוש.

תזכור שמעבר להופעה הנעימה, כשבחור מגיע לדייט מושקע, הוא בעצם משדר אמירה ברורה לבחורה:

'השקעתי עבור הדייט הזה! אני יודע שגם את השקעת ואני מעריך את ההשקעה והזמן שלך ולכן גם אני על זה'.

10.זהירות, 'מביכים'.

כשאתה אוכל כל מיני דברים בדייט, תדאג מראש שלא יישארו לך סימנים של 'מביכים' (מביכים למי שחי בלה-לה-לנד ולא ממש יודע, אלו הדברים האלו שנתקעים לכם בין השיניים והם... פשוט מביכים).

קיצר, בחורים!

הגיע הזמן לצאת מהעולמות של האופנים וחיות הקודש ולנחות בעולם הדיאודורנטים והאפטרשייבים.

או אם תרצו לסכם את הכול במשפט אחד:

"ניחוח טוב הוא שפה ללא מילים, העוטפת את הנוכחות בקסם ומדברת ישירות אל הלב."

כן, גם אל הלב של הבחורה שאמורה לשבת הערב, ממש מולך.

(אבינועם הרש, נראה לי שבעקבות הפרסום הזה)

וואי חשוב ממשזיויק
כלכך נכון וחשוב😊Shandy
מדהים תודה, עכשיו אפשרשפלות רוח

לדבר על הפילה שבחדר? או שזה אסור?

ואם תמצי לומר מותר, אפשר לעשות לה רשימה גם?

למי פונים בשביל כל הדבר החשוב הזה?

איזה דבר מבורך, אודה להתייחסות בהקדם תודה לכם🙏

במידה והיה לך טוב בקשר למעט "זה" לא מוטב היהדג כחול

בדרך כלשהי להעלות את זה בפניו?

אוח, כמה שהייתי רחוק מזה פעםמחפש אהבהאחרונה

הלוואי הייתי שומע את זה אז

גבריםכְּקֶדֶם

אתם צריכים ללמוד איך להיישיר מבט

צודק… להרים את העיניים למעלה, להביט קדימהפ.א.
באיזה הקשר אתה אומר את זה?שפוי

בשיחה עם בחורה? בחברותא? בשולחן שבת כשאתה מדבר עם אחותך? סתם בהליכה ברחוב? 

נראה לי שלמדתי את זהadvfb
תסביר את עצמךזית שמן ודבש
מה הפשט? באיזה הקשר?דג כחול

אני אמנם לא מיישיר מבט

אבל אני שם לב שאני חריג בזה..

שאר הגברים שאני מכיר נורמלים בהיבט הזה.

לכן הפנייה לגברים כאילו שאת תופעה הפתיעה אותי..

כמאמר הסיפורנקדימון
שמסתבר שיש לו לפחות גרסה אחת נוספת בבודהיזם.

"מוטב שתסתכל עליה ולא תחשוב עליה, מאשר שלא תסתכל עליה ותחשוב עליה בלי הרף"

רב הנסתר על הגלוימחפש אהבהאחרונה

זו שאלה שכדאי להרחיב יותר מה מטרתה.

בינתיים זה נשמע מהחלל הפנוי..

מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

נשמע מעניין למה אתה שואל..מחפש אהבהאחרונה

האם אתה מרגיש שזה משפיע היום לטוב או למוטב?

נשמח אם תשתף

אולי יעניין אותך