אבל אשמח להמלצות שוב לעגלה, סלקל, בקבוקים ועוד.
אנחנו פשוט ממש לא מבינים ומתמצאים והמבחר עצום.
תודה לעוזרים;)
עגלה- תגדירו את הצרכים שלכם ולפי זה תבחרו. זה לא שיש כזה מבחר גדול, כך שברגע שתגדירו צורך ספציפי יהיה קל יותר לבחור.
סלקל- אני מחסידי הכיסאות בטיחות כבר מההתחלה. בכל מקרה, ממליצה לבדוק את הרשימות של אבי ורון. הוא מומחה בתחום ונעזרתי בו המון כשניסיתי להחליט מה לקנות.
בקבוקים- לקנות 4 בקבוקים כלשהם ולראות מה מתאים לקטנטנים. ממה שידוע לי לא כל תינוק לוקח כל בקבוק. אנחנו התחלנו עם טומי טיפי, לדעתי הם לא משהו בכלל, לא מבינה מה ההתלהבות מהם. היה לנו גם של אוונט, שזה ליגה אחרת לגמרי (ועולה בהתאם), ומאז שעברנו לבקבוקים גדולים יותר אנחנו עם מאמ ומאוד מרוצים. גם הרבה פעמים יש עליהם מבצעים ואפשר לחסוך ככה הרבה כסף.
ועוד- ממליצה על מטחברת. לא משנה של איזה חברה. אני הזמנתי מבייביסליפ והם נתנו אחל'ה שירות. זה הקל עלי מאוד מאוד שהן היו לידנו. אבל תכל'ס, עד שלב כלשהו אפשר לישון באמבטיות. אז זה לא לחוץ (למרות שלדעתי עדיף לסיים הכל מראש).
מה עוד צריך? כבר לא זוכרת...
אם את רוצה יש לי רשימת ציוד עם כמויות. אוכל לשלוח לך.
אלא מי זה.
הוא מישהו שמתמחה בתחום של מושבי בטיחות לילדים. מכיר את מבחני הריסוק וכו'. ומשתף את המידע באינטרנט.
פשוט תכתבי בגוגל "אבי ורון" ותתחילי לחפש.
מבחינת עגלות- אנחנו עם בייבי ג'וגר, הגרסה הישנה (יחסית). מאוד רחבה. כבדה. אבל מעולה. קל לדחוף אותה, יש מקום לבנות גם עכשיו לקראת גיל שנתיים. האמבטיות היו סבבה לגמרי. הגגונים נפרדים. מתקפלת די בקלות (אבל צריך 2 ידיים לקיפול).
לגבי הקובץ, תזכירי לי מחר בבקשה במסרים/שיחות אישיות. כבר מאוחר לי מידי לחפש את הקובץ
שלומצ'
)))Batyam
ויכולות לתת לי קצת מידע?
אי לי מושג כמעט
הי מי שילדה מוקדם , אני ילדתי בשבוע 33
עוד מישהי רואה הרבה בעיות בשיניים של הילדים?
ולגבי התפתחות רואה פער משמעותי בין שניהם עוד מישהי עם תאומים זהים רואה את זה? ומתי "נעלמים" הקשיים כתוצאה מהפגות?
גם אצלינו עם התאומים היו קצת יותר בעיות עם השיניים. לא זוכר משהו היסטרי, רק זוכר שאמרו שבגלל הלידה המוקדמת משהו באזור השיניים לא הספיק להתפתח.
לגבי שאר הדברים אני לא יודע, הם כבר לא ככ קטנים אבל אנחנו עדיין מתבלבלים לפעמים 🤣🤣
אבל בהתחלה היה פער בהתפתחות, ולאט לאט הוא הצטמצם.
מגיל שנה וחצי כבר לא היה פער.
בלי עין הרע המצב של השיניים שלהם טוב (אחד לא עבר שום טיפול, השני רק מעט טיפולים).
וב"ה היה להם עיכוב מוטורי תואם לגיל הפגות בהתחלה ואז עיכוב שפתי שטופל בגן שפה. מגיל ארבע-חמש כבר לא רואים שום זכר לפגות. (אחד מהם היה בגן שפה כל שנות הגן, השני רק שנה אחת)
נולד בשבוע 34. כיום בן שנתיים.
בינתיים יש לו עיכוב בצמיחה של השיניים. הניבים עדיין לא צמחו.
כיום, חוץ מהגודל והמשקל שעדיין קטנים מאוד, לא רואים השפעות של הפגות.
אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים
ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR
היינו בבית החולים ואמרו לנו,
שאם המצב לא יחמיר
אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32
כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...
אם המצב יחמיר חלילה,
אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו
בקיצור אני חרדה מאז😒
לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔
מישהי עברה משהו דומה?
הסבר מה זה ההשלכות של פגות?
מתואמתמתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)
אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️
היי
אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן
דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין
בלינסון /
תל השומר
המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .
שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?
תודה מראש לעונות!!!!
היוש,
שבוע 34+1 תאומים לא זהים
השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?
בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה
והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.
תודה לעונות 
שלום,
אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...
ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....
מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.
יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...
כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.
עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..
תודה מראש!
אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.
מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)
היי,
רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה
בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?
תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן
לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...
אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה
בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...