אמרת שאתם פתוחים 100% אחד עם השניה ושטוב לכם ביחד, איזה כיף, איזו זכות! ב"ה.
ממליצה לך לשאול אותה מה יעשה לה טוב, מה יעזור לה להתקדם רגשית? מה יעזור לוודאות שלה להבשיל?
תדברו על זה פתוח. יש בנות שלשמוע "אני אוהב אותך" בונה אצלן רשת ביטחון בקשר וזה שהן יודעות שהן אהובות ורצויות גורם להן ביטחון ונעימות ומתוך כך זה עוזר להן להתקדם רגשית. ויש בנות שזה מכניס אותן ללחץ. כי וואלה באמת טוב לי איתו, אבל אני לא שם. למה אני לא שם? אני גם רוצה להגיד לו שאני אוהבת אותו, אבל אני לא רוצה לשקר... ואז הן נלחצות שהן לא מספיק מרגישות ולא מספיק מתקדמות ואולי זה מאכזב את הבחור וזה גורם להן להסגר רגשית ועושה רע במקום טוב.
תשאל אותה מה יעזור לה, מה יעשה לה טוב... מכתבים? מתנות? לשמוע מה אתה מעריך בה? לעשות ביחד דברים חוויתיים שיגרמו לחיבור רגשי? לפגוש משפחה? חברות וחברים? עוד זמן?
גם אם הבחורה לא יודעת לענות לך, אל תבהל. הגיוני שהיא אף פעם לא הייתה בסיטואציה ובאמת לא יודעת איך להתקדם רגשית ואיך להרגיש וודאות.
נשמע שיש לה ביטחון בך ובקשר וטוב לה, אבל עדיין אין לה מספיק וודאות ורגש כדי לקבל החלטה כזו משמעותית. אם יש לך סבלנות, נפלא, תחכה לה

מצידך אתה יכול לומר שגם אם היא לא במקום של לומר שהיא אוהבת אותך, כן ישמח אותך ויעשה לך טוב לשמוע מה היא מעריכה בך, מה היא מוצאת בך, שאתה משמח אותה, שטוב לה איתך וכו' (כמובן שרק מה שהיא מצליחה ורוצה לומר). כדאי לשמור גם על הביטחון שלך בסיפור.
כדאי לשאול אותה אם היא יודעת מה חוסם אותה, אולי יש דברים ספציפיים שמפחידים אותה ואפשר לפתור אותם או רק להעלות למודעות ולשוחח עליהם, גם זה יכול לעזור לפעמים. ולפעמים לא.
אפשר גם לשאול אותה מה היא מצפה ורוצה להרגיש, מה נותן לה ודאות וכדו'. הגיוני שהיא לא תדע לענות, אבל אולי תעזור לה לברר את זה, זה גם יכול לקדם אותה. אם אתה מרגיש שהשאלות האלו רק מקשות עליה, אז תכבד את המקום שלה ותעשה צעד אחורה.
מהנסיון שלי, לא ללחוץ! לא להלחיץ! לא בדיבור ולא ברמז ולא בכלל!! לא להגיד שחבר שלך שאל מתי אתם מתארסים, שההורים מחכים לפגוש אותה, לא להתעקש ללכת אליה הבייתה אם היא מרגישה שזה עוד מוקדם מדיי, לא לדבר על טבעת, על איך תראה החופה, לא לספר בדיחות לא מצחיקות, פשוט לא. זה מלחיץ וזה גורם לך להרגיש שאת מאכזבת את הבחור ולהתאמץ להרגיש בשבילו דברים שאת עדיין לא באמת מרגישה. זה רק מבלבל ומקשה עוד יותר. ואם זה נגמר בסוף בפרידה (לא מאחלת לכם, חס וחלילה. אצלנו זה מה שהיה נכון ב"ה), זה רק מקשה ומסבך את העסק. תכיל אותה, תכבד את המקום שלה ותהיה סבלן. אתם יוצאים חודשיים, הגיוני שהיא עוד לא שם מבחינה רגשית...
שתזכו לבהירות הדרך ולב פתוח בעז"ה, מקווה שתחזור לבשר בשורות טובות